Γάτος - ο Μακεδών...!
Φίλους έχω μόνο τα ποντίκια...
Λίγα λόγια για εμένα
Στην αρχή ήμουν άσπρος...! αλλά με τις βλακίες που ακούω και βλέπω καθημερινά έγινα μαύρος...!
Σελίδες


159 αναγνώστες
Πέμπτη, 23 Φεβρουαρίου 2017
15:52

Ο Μορφωτικός και Πολιτιστικός Σύλλογος Χαλκηδόνας σας προσκαλεί στο Καρναβαλικό Πάρτυ  και τις Γιαουρτομαχίες της Χαλκηδόνας που θα πραγματοποιηθούν:

  • Καρναβαλικό Πάρτυ την Κυριακή 26/02/17 και Ώρα 11:00 π.μ. στην Πλατεία Χαλκηδόνας.

    • & Γιαουρτομαχίες  Ώρα 13:00 μ.μ. στην Πλατεία Χαλκηδόνας.

  • Παραδοσιακό Γλέντι την Καθαρά Δευτέρα 27/02/17  και Ώρα 10:00 π.μ. στην Πλατεία Χαλκηδόνας

Για μια ακόμη χρονιά η Χαλκηδόνα βάζει τα καλά της και ετοιμάζεται να υποδεχθεί τις απόκριες και όλους εσάς. Σύλλογοι, σχολεία, εθελοντές και κάτοικοι μικροί και μεγάλοι αναλαμβάνουν δράση και συμμετέχουν ενεργά διοργανώνοντας για μία ακόμη φορά τις πιο ομορφότερες εκδηλώσεις της περιοχής και όχι μόνο.

Πυρετωδώς και μέσα σε γιορτινό κλήμα συνεχίζονται οι προετοιμασίες για το Καρναβάλι, τις Γιαουρτομαχίες και τα Κούλουμα,  Χαλκηδόνα 2017.

Το σχόλιό σας
50 αναγνώστες
Τετάρτη, 22 Φεβρουαρίου 2017
09:32

Φωτογραφία του χρήστη Δήμος Χαλκηδόνος.


Φωτογραφία του χρήστη Δήμος Χαλκηδόνος.
Φωτογραφία του χρήστη Δήμος Χαλκηδόνος.

Την Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου 2017 πραγματοποιήθηκε στην Αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Πέλλας στα Γιαννιτσά, συνάντηση με πρωτοβουλία της Βουλευτού του Ν. Πέλλας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. κας Τζάκρη. Εκεί παρουσιάστηκε η Αναγνωριστική Μελέτη Χάραξης της Προαστιακής σιδηροδρομικής σύνδεσης Θεσσαλονίκης - Έδεσσας μέσω Γιαννιτσών, με αφετηρία τον σταθμό του Αδένδρου ή την Γέφυρα, με διέλευση από Χαλκηδόνα και Κουφάλια, με επέκταση της γραμμής προς Πέλλα και Αλμωπία, καθώς και η πορεία εξέλιξης για την επικαιροποίηση της Μελέτης Σκοπιμότητας - Βιωσιμότητας του προτεινόμενου δικτύου.

Η παρουσίαση της Αναγνωριστικής Μελέτης Χάραξης έγινε από τον Τοπογράφο της Διεύθυνσης Στρατηγικού Σχεδιασμού και Ανάπτυξης του Ο.Σ.Ε. κ. Παπανδρεάδη, παρουσία του Προέδρου του Ο.Σ.Ε. κ. Αποστολόπουλου, ενώ η παρουσίαση των εξελίξεων της Μελέτης Σκοπιμότητας - Βιωσιμότητας έγινε από τον καθηγητή του Τμήματος Πολιτικών Μηχανικών του Α.Π.Θ. κ. Πυργίδη.

Ο Δήμαρχος Χαλκηδόνος κ. Τσουκνιδάς, στην τοποθέτηση του, αναφέρθηκε στην αναγκαιότητα πραγματοποίησης ενός τέτοιου έργου που θα δώσει πνοή ανάπτυξης στην Δυτική Θεσσαλονίκη και την Πέλλα, ενώ επίσης θα συμβάλει στην ανάδειξη του πολιτιστικού πλούτου της Κεντρικής Μακεδονίας με ταυτόχρονη διευκόλυνση των πολιτών στις μετακινήσεις τους. Έκανε ειδική αναφορά στον Μακεδονικό Τάφο του Αγίου Αθανασίου και στο Μουσείο Βαλκανικών Πολέμων στη Γέφυρα που όπως τόνισε θα πρέπει να αναδειχθούν κατά πως αρμόζει στην πλούσια ιστορία τους και να συμπεριληφθούν στη  χάραξη της νέας αυτής σιδηροδρομικής γραμμής.

Τέλος, τόνισε, το αυτονόητο πως ο Δήμος Χαλκηδόνος θα παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις και θα σταθεί αρωγός σε οτιδήποτε κριθεί απαραίτητο προκειμένου το έργο αυτό να αποκτήσει “σάρκα και οστά” τα επόμενα χρόνια και οι Δημότες του Δήμου Χαλκηδόνος να αποκομίσουν τα πολύπλευρα οφέλη που θα προσφέρει.

 Εκτύπωση     Αποστολή με e-mail
78 αναγνώστες
Δευτέρα, 20 Φεβρουαρίου 2017
10:21

 

Το Καρναβάλι του Ωραιοκάστρου δεν είναι μόνο η μεγάλη παρέλαση της  Κυριακής, που πλέον είναι γνωστό σε όλο τον Δήμο Ωραιοκάστρου και όχι μόνο, αλλά ένα σύνολο εκδηλώσεων που περιλαμβάνουν χορούς, παρελάσεις (με συμμετοχή εκατοντάδων καρναβαλιστών), με αποκριάτικα πάρτυ των Παιδιών και πολλές άλλες εκπλήξεις.

 

Κορυφώνεται την προτελαιυταία Κυριακή της Αποκριάς, με τη φαντασμαγορική μεγάλη Παρέλαση,που φέτος λόγω καιρού μεταφέρθηκε στο Κονταξοπούλειο.

Ψυχή του καρναβαλιού αποτελούν οι εκατοντάδες καρναβαλιστές, επισκέπτες και φίλοι του Ωραιοκαστρινού  Καρναβαλιού άνθρωποι κάθε ηλικίας, οι οποίοι συμμετέχουν αυθόρμητα στις καρναβαλικές εκδηλώσεις, με αποκριάτικους χορούς, μπαλ μασκέ και γλέντια σε  γειτονιές, καφέ, εστιατόρια κτλ. εμπλέκοντας την πόλη όλη στους μεθυστικούς ιστούς του κεφιού,με αιχμή τη νεολαία,που  δίνει τη φρεσκάδα και τη αύρα ενθουσιασμού στη μεγάλη αυτή  γιορτή

ΟΙ ΦΕΤΕΙΝΕΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ ΣΤΟ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ ΤΟΥ 2017

1.ΣΧΟΛΕΙΟ ΤΕΧΝΗΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΜΕ ΘΕΜΑ  ΚΑΠΕΛΙΝΙΑ

2.ΤΑ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΑ ΜΕ ΘΕΜΑ ΝΟΤΕΣ

3.1οΔΗΜΟΤΙΚΟ ΠΑΛΑΙΟΚΑΣΤΡΟΥ ΜΕ ΘΕΜΑ ΟΥΡΑΝΙΟ ΤΟΞΟ

4.2οΔΗΜΟΤΙΚΟ ΓΑΛΗΝΗΣ ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟΥ ΜΕ ΘΕΜΑ ΜΙΝΙΟΝΣ

5.3οΔΗΜΟΤΙΚΟ ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟΥ ΜΕ ΘΕΜΑ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΣ

6.2οΓΥΜΝΑΣΙΟ ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟΥ ΜΕ ΘΕΜΑ ΤΣΙΓΓΑΝΟΙ

7,3οΓΥΜΝΑΣΙΟ ΠΑΛΑΙΟΚΑΣΤΡΟΥ ΜΕ ΘΕΜΑ SUPER ΗΡΩΕΣ

8.1οΛΥΚΕΙΟ ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟΥ ΜΕ ΘΕΜΑ THE WALKING DEAD

9.ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΜΕΛΙΣΣΟΧΩΡΙΟΥ ΜΕ ΘΕΜΑ CHEERLEADER

10.ΕΝΩΣΗ ΠΟΝΤΙΩΝ ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟΥ ΜΕ ΘΕΜΑ ΚΟΚΚΙΝΟΣΚΟΥΦΙΤΣΑ

11.ΕΝΩΣΗ ΚΡΗΤΩΝ ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟΥ ΜΕ ΘΕΜΑ ΚΡΗΤΙΚΟΙ ΑΓΡΟΤΕΣ

12.ΚΕΡΑΥΝΟΣ ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟΥ ΜΕ ΘΕΜΑ ΤΑ ΠΑΛΤΑ

13.ΚΕΡΑΥΝΟΣ ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟΥ ΜΕ ΘΕΜΑ ΟΙ ΚΕΡΑΥΝΟΠΛΗΚΤΟΙ

14.BELLA DANCE ΜΕ ΘΕΜΑ ΧΑΒΑΝΕΖΟΙ

15.ΦΡΟΝΤΗΣΤΗΡΙΟ ΘΕΩΡΗΤΙΚΟ ΚΑΙ ΠΡΑΚΤΙΚΟ ΜΕ ΘΕΜΑ ΟΛΥΜΠΙΟΙ ΘΕΟΙ

16.THESSALONIKI ΜΕ ΘΕΜΑ ΔΙΑΣΤΗΜΑΝΘΡΩΠΟΙ

17.ΜΕΓΑΛΗ ΠΑΡΕΑ

Θα ήταν παράλειψη να μην αναφερθούμε στην Ο.Μ.Α.Κ. Ωραιοκάστρου που για μια ακόμα φορά, έδωσε το παρόν σε μια μεγάλη εκδήλωση του Δήμου μας, προσφέροντας τις τόσο πολύτιμες υπηρεσίες της.

omak.1-300x245

ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΒΡΑΒΕΙΟ ΚΑΛΥΤΕΡΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΤΟ ΚΕΡΔΙΣΑΝ ΤΟ 2ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΓΑΛΗΝΗΣ ΚΑΙ Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΡΗΤΩΝ ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟΥ

                       


politeiameorama.gr

 Εκτύπωση     Αποστολή με e-mail
96 αναγνώστες
Παρασκευή, 17 Φεβρουαρίου 2017
19:43

Φωτογραφία της Αντριάννα Μαυρίδου.

Makedoniapress.gr

24 ΩΡΕΣ ΣΥΝΕΧΕΙΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΡΕΠΟΡΤΑΖ…

ΣΧΟΛΙΑ…

ΕΙΔΗΣΕΙΣ….

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟΤΗΤΕΣ…

ΠΟΛΙΤΙΣΤΚΗ ΖΩΗ…

 Εκτύπωση     Αποστολή με e-mail
124 αναγνώστες
Τρίτη, 14 Φεβρουαρίου 2017
21:16

Εισαγγελέας προτείνει να παραπεμφθεί σε δίκη ο δήμαρχος Νεάπολης - Συκεών Σ. ΔανιηλίδηςΣε δίκη προτείνεται να παραπεμφθεί ο δήμαρχος Νεάπολης - Συκεών Σίμος Δανιηλίδης, για την υπόθεση του νηπιαγωγείου, η κατασκευή του οποίου επρόκειτο να γίνει μέσω ΕΣΠΑ, αλλά διαπιστώθηκαν παρατυπίες στο φάκελο που είχε υποβληθεί με συνέπεια να απενταχθεί το έργο. 

 

Με πρότασή της προς το Συμβούλιο Εφετών Θεσσαλονίκης, η αντιεισαγγελέας Εφετών Μαρία Τιντικάκη, εισηγείται να καθίσουν στο εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων, εκτός από το δήμαρχο, ένας αντιδήμαρχος κι ένας τοπογράφος-μηχανικός.

Σύμφωνα με την εισαγγελική πρόταση, η κατασκευή του πολυθέσιου ολοήμερου νηπιαγωγείου εντάχθηκε στο ΠΕΠ Κεντρικής Μακεδονίας το 2010 με συγχρηματοδότηση Ε.Ε. και ελληνικού Δημοσίου. Στη συνέχεια όμως το έργο, συνολικού προϋπολογισμού 3,1 εκατ. ευρώ, απεντάχθηκε διότι το δημοτικό οικόπεδο που είχε χωροθετηθεί για την ανέγερσή του ήταν καταπατημένο από αυθαίρετα ιδιωτών, ενώ ζητήθηκαν πίσω τα κοινοτικά κονδύλια που διατέθηκαν. Η ζημιά που προκλήθηκε στο δήμο υπολογίζεται, κατά την εισαγγελική πρόταση, σε περίπου 1 εκατ. ευρώ.
 

Η διαδικασία της ποινικής δίωξης εναντίον των εμπλεκόμενων προσώπων κινήθηκε, όταν η υπόθεση έφτασε στον εισαγγελέα αντιμετώπισης εγκλημάτων διαφθοράς Θεσσαλονίκης, Αχιλλέα Ζήση. Ο τελευταίος, το Δεκέμβριο του 2015, ζήτησε να απαγγελθούν κατηγορίες -κατά περίπτωση- για απιστία, ψευδή βεβαίωση, απάτη σε βάρος της Ε.Ε. και του Δημοσίου, και απλή συνέργεια στις δύο προηγούμενες πράξεις.


Είχε προηγηθεί έρευνα, την οποία προκάλεσε με καταγγελία του ο εργολάβος του έργου, ο οποίος προηγουμένως είχε κηρυχθεί έκπτωτος από το δήμο. Σύμφωνα με την καταγγελία, ο δήμος στο τοπογραφικό διάγραμμα που υπέβαλε για την αδειοδότηση του έργου παρέλειψε να αναφέρει ότι υπήρχαν αυθαίρετες κατασκευές, προκειμένου το οικόπεδο να παρουσιαστεί "καθαρό" και έτοιμο για δόμηση, όπως απαιτούσε το πρόγραμμα. Ως αυθαίρετες κατασκευές αναφέρονταν μία επέκταση γειτονικής οικοδομής κι ένας αγωγός φυσικού αερίου που περνούσε από το οικόπεδο.


Ο δήμαρχος Νεάπολης - Συκεών απολογήθηκε για την υπόθεση σε ειδική ανακρίτρια διαφθοράς και αφέθηκε ελεύθερος με τον όρο της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα. Ο ίδιος αρνήθηκε τις κατηγορίες που του αποδίδονται.
 

Τον τελευταίο λόγο έχουν τώρα οι δικαστές του Συμβουλίου Εφετών που θα αποφασίσουν με βούλευμα για την παραπομπή ή όχι των εμπλεκόμενων προσώπων σε δίκη.

Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ

 Εκτύπωση     Αποστολή με e-mail
Σελίδα 1 από 394123456789>Τελευταία»

Σχετικά με το blog
-Το blog μας περιλαμβάνει αιχμηρά και καυστικά σχόλια από την επικαιρότητα που επηρεάζουν άμεσα την ζωή μας...!

-ΕΠΙΣΗΣ... ΚΑΤΑΓΡΑΦΟΥΜΕ ΤΑ ΤΟΠΙΚΑ ΔΡΩΜΕΝΑ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ - ΒΟΡΕΙΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ - και όχι μόνο - ΓΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ - ΑΘΛΗΤΙΚΑ - ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ ΤΗΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑ

Υ.Γ.1 ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΑΝΑΦΕΡΟΥΜΕ (ΓΙΑ ΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ΠΟΥ ΚΥΚΛΟΦΟΡΟΥΝ ) ΟΤΙ ΚΕΧΑΓΙΑ ΣΤΑ "ΑΡΧ...Α" ΜΑΣ ΔΕΝ ΒΑΖΟΥΜΕ ΚΑΝΕΝΑΝ ΚΑΙ ΚΑΜΟΙΑ ...!!!

Y.Γ.2 ΚΑΙ ΣΤΟ ΚΑΤΩ...ΚΑΤΩ...ΣΕ ΟΠΟΙΟΝ ΑΡΕΣΟΥΜΕ...
Αναζήτηση
Προηγούμενα Άρθρα
Τελευταίες δημοσιεύσεις
23/2ΧΑΛΚΗΔΟΝΑ: Το Πάρτυ και η Γιαουρτομαχίες στη Χαλκηδόνα…!
22/2ΠΡΟΤΑΣΗ ΓΙΑ : Προαστιακή σιδηροδρομική σύνδεση Θεσσαλονίκης - Έδεσσας μέσω Χαλκηδόνας και Κουφαλίων…!
20/2Φωτογραφικό άλμπουμ από όλα τα σχολεία και τους συλλόγους του καρναβαλιού και τα βραβεία
17/2Makedoniapress.gr
14/2Εισαγγελέας προτείνει να παραπεμφθεί σε δίκη ο δήμαρχος Νεάπολης - Συκεών Σ. Δανιηλίδης
13/2Τα καθημερινά… Ποιοι είναι οι συνεργάτες μας…!
12/2Δημοτικό Συμβούλιο Χαλκηδόνος ΤΟΥ : ΧΡΗΣΤΟΥ ΘΕΟΔΟΣΙΑΔΗ
9/2Δέκα ανατροπές στις λαϊκές αγορές
5/2Μετά από πολλά χρόνια : ΟΝΕΔ στο δήμο Χαλκηδόνας …!!!!!!!!!!
2/2Δ. Δέλτα: Aξιοποιούμε τη δυνατότητα για προσλήψεις που μας δίνει το Υπουργείο Εσωτερικών