Γάτος...Ο Μακεδών!
Φίλους έχω μόνο τα ποντίκια...
Λίγα λόγια για εμένα
Στην αρχή ήμουν άσπρος...! αλλά με τις βλακίες που ακούω και βλέπω καθημερινά έγινα μαύρος...!
Σελίδες


67 αναγνώστες
Παρασκευή, 11 Οκτωβρίου 2019
18:36

Το σχόλιό σας
10 αναγνώστες
Παρασκευή, 11 Οκτωβρίου 2019
00:28

 

Διπλό υπόγειο κάδο (απορριμμάτων και ανακύκλωσης) απέκτησε ο Λαγκαδάς. Ο υπόγειος κάδος τοποθετήθηκε στο κέντρο της πόλης, στην πλατεία του Λαγκαδά και είναι σε θέση να αποθηκεύσει έως και τέσσερις φορές τον όγκο ενός συμβατικού κάδου, δηλαδή ισούται με τέσσερις από τους γνωστούς κάδους απορριμμάτων στο δρόμο.

Το κέντρο του Λαγκαδά είναι ο πυρήνας της εμπορικής δραστηριότητας και ψυχαγωγίας του Λαγκαδά και εκεί χτυπά η καρδιά της αγοράς, με δεκάδες εμπορικά καταστήματα, καταστήματα εστίασης, μπαρ, καφέ, κρεοπωλεία, ιχθυοπωλεία, λαχαναγορά κ.ά.

Οι επιχειρήσεις αυτές μέχρι σήμερα πετούσαν τα απορρίμματά τους και τα ανακυκλώσιμα σε συμβατικούς κάδους. Από τη Δευτέρα όμως οι κάδοι αυτοί θα αποσυρθούν και όλοι θα κληθούν να ρίχνουν τα απορρίμματα στον υπόγειο κάδο, κάνοντας μάλιστα και διαχωρισμό σε ανακυκλώσιμα και μη, αφού ο υπόγειος διπλός κάδος τους δίνει τη δυνατότητα στη μια υποδοχή να ρίχνουν τα μη ανακυκλώσιμα και στην άλλη τα ανακυκλώσιμα απορρίμματα.

Ο δήμος επισημαίνει ότι «με αυτό τον τρόπο βελτιώνονται σημαντικά οι κοινοτικές υποδομές, η διαχείριση των απορριμμάτων και επηρεάζεται θετικά η αισθητική της περιοχής, που άλλωστε είναι και η… βιτρίνα του Λαγκαδά, εκεί που χτυπά η καρδιά του εμπορίου, των υπηρεσιών (το Δημαρχείο είναι κι αυτό στην πλατεία) και της διασκέδασης».

Επίσης, ο δήμαρχος Λαγκαδά, Γιάννης Ταχματζίδης, τονίζει ότι «ένα από τα πλεονεκτήματα των υπόγειων κάδων είναι ότι κρατούν τα απορρίμματα προφυλαγμένα από δυσμενείς καιρικές συνθήκες, υψηλές θερμοκρασίες και αδέσποτα ζώα, ενώ περιορίζονται σημαντικά και οι δυσάρεστες οσμές».

Ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Καθαριότητας και Πρασίνου, Πέτρος Δοϊρανλής, υπογράμμισε στη Voria.gr ότι «θα δούμε την καλή λειτουργία και την αποτελεσματικότητα – αποδοχή των υπόγειων κάδων και εφόσον το εγχείρημα πάει καλά θα εξετάσουμε και επέκτασή τους σε άλλα σημεία της πόλης, για την ενίσχυση της ανακύκλωσης και τη βέλτιστη δυνατή διαχείριση των απορριμμάτων».

https://www.vimathess-news.gr

 

 Εκτύπωση     Αποστολή με e-mail
142 αναγνώστες
Τρίτη, 1 Οκτωβρίου 2019
19:34

 

Αποτέλεσμα εικόνας για Δράσεις του 3ου Δημοτικού Χαλάστρας την ημέρα του Αθλητισμού

Δράσεις του 3ου Δημοτικού Χαλάστρας την ημέρα του Αθλητισμού«Αγαπώ την Άθληση-Αγαπώ την Υγεία μου» ήταν το σύνθημα της φετινής Πανελλήνιας Ημέρας Σχολικού Αθλητισμού η οποία εναρμονίστηκε με την Ευρωπαϊκή Ημέρα Αθλητισμού.

Κεντρικός στόχος ήταν η ενεργοποίηση των μαθητών/τριών για συμμετοχή τους σε οργανωμένες αθλητικές δράσεις εντός του σχολείου, μέσω της ενημέρωσης της μαθητικής κοινότητας για τα ευεργετικά οφέλη της άθλησης σε συνδυασμό με την υγιεινή διατροφή, με στόχο την απόκτηση

ενός υγιούς τρόπου ζωής.

Οι μαθητές /τριες είχαν την ευκαιρία φέτος να γνωρίσουν και να αθληθούν σε κάποια διαφορετικά αθλήματα με την καθοδήγηση γυμναστών – προπονητών . Καλεσμένοι μας ήταν οι  : Σιδηροπούλου Βάσω (Ενόργανη),Παπαδημητρίου Έλσα και Ξέλη Σοφία (Σύγχρονος χορός), Πολυχρονίδης Κωνσταντίνος (Ποδόσφαιρο), Γουγούλας Νικόλαος (Shotokan Karate) ,Γερόπουλος Γρηγόριος.(Καλαθοσφαίριση) Η κ. Σιδηροπούλου είναι κοντά μας για 3η χρονιά και ο κ. Γερόπουλος ήλθε για 2η χρονιά.

Στο σχολείο παραβρέθηκε και η Συντονίστρια Εκπαιδευτικού Έργου κ. Τοκμακίδου Ελπίδα η οποία παρακολούθησε μέρος του αθλητικού προγράμματος.

Το πρώτο 2ωρο τα παιδιά ανά τμήματα παρακολούθησαν βίντεο που είχαν σχέση με τις αρετές που αναπτύσσονται μέσω του αθλητισμού όπως :επιμονή, υπομονή, συνεργασία, ενθάρρυνση, τόλμη να πραγματοποιείς τα όνειρά σου. Επίσης έλυσαν κρυπτόλεξα, σταυρόλεξα με αθλητικό περιεχόμενο αλλά και με θέματα διατροφής. Κάποια χρωμάτισαν το σύνθημα της ημέρας.

Το αθλητικό πρόγραμμα ξεκίνησε στις 10.00′ . Τα παιδιά συνοδεία των δασκάλων περνούσαν από τους σταθμούς που οργανώθηκαν και που τους περίμεναν οι προπονητές . Αργότερα ήλθαν και γονείς των παιδιών και ακολούθησαν το πρόγραμμα μαζί με τα παιδιά τους.

Πολλές ευχαριστίες στους γυμναστές – προπονητές που πέρασαν μαζί μας το πρωινό τους και με το κέφι και την ζωντάνια τους  προπόνησαν τα παιδιά στο άθλημά τους.

Συνοδοί των τμημάτων ήταν οι εκπαιδευτικοί : Χαρίκλεια Νικολαΐδου, Θωμαή Αναγνώστου, Νικόλαος Σαπουνάς, Χατζηαγγελίδης Δημήτριος, Ματζίρη Χαρίκλεια, Μακρίδου Χρύσα, Μητσάκη Αλεξία, Ζάικου Δέσποινα, Ναρίδου Ευμορφία, Νοταρίδου Σπυριδούλα.

Συντονίστρια η Διευθύντρια, Στυλιανή Μπέμπη, διοργανώτρια και υπεύθυνη της ημέρας η γυμνάστρια του σχολείου κ. Μαρία Κοσμίδου.

 Εκτύπωση     Αποστολή με e-mail
65 αναγνώστες
Κυριακή, 29 Σεπτεμβρίου 2019
07:46

Να ενισχυθούν με ακόμη μεγαλύτερα ποσά επιδόματος πολλά νοικοκυριά με χαμηλά εισοδήματα και μικρής αξίας ακίνητη περιουσία σχεδιάζει το υπουργείο Οικονομικών σχετικά με το επίδομα θέρμανσης. Το σημαντικό είναι ότι στις προτεραιότητες της κυβέρνησης βρίσκεται η καταβολή των ποσών από τον Οκτώβριο και όχι από τον Ιανουάριο όπως ίσχυε. Mελετώνται αλλαγές και στα γεωγραφικά κριτήρια.

Σύμφωνα με τον "Ελεύθερο Τύπο", τα σενάρια που βρίσκονται στο τραπέζι είναι δύο:

- Το πρώτο προβλέπει αύξηση του βασικού επιδόματος κατά 20%, από τα 0,16 στα 0,192 ευρώ ανά λίτρο πετρελαίου.

- Το δεύτερο σενάριο προβλέπει αύξηση του βασικού ποσού κατά 25%, από τα 0,16 στα 0,20 ευρώ ανά λίτρο.

Οι στόχοι των αλλαγών που εξετάζονται είναι:

α) Να ενισχυθούν με ακόμη μεγαλύτερα ποσά επιδόματος πολλά νοικοκυριά με χαμηλά εισοδήματα και μικρής αξίας ακίνητη περιουσία, τα οποία διαμένουν μόνιμα σε ορεινές και απομονωμένες περιοχές και τα οποία -λόγω των πολύ χαμηλών θερμοκρασιών που επικρατούν ήδη από το φθινόπωρο στις περιοχές αυτές – αναγκάζονται να καταναλώνουν κάθε χρόνο πετρέλαιο για τη θέρμανσή τους πολύ πιο νωρίς από τα νοικοκυριά που κατοικούν στην υπόλοιπη χώρα.

β) Να καταβάλλονται τα ποσά του επιδόματος σε όλους τους δικαιούχους χωρίς καμία καθυστέρηση, ει δυνατόν από την αρχή της περιόδου διάθεσης του πετρελαίου θέρμανσης, δηλαδή από τον Οκτώβριο, κι όχι από τον Ιανουάριο του εκάστοτε επόμενου έτους.

Ποιοι οι δικαιούχοι για το επίδομα θέρμανσης

Το ισχύον καθεστώς για το επίδομα θέρμανσης προβλέπει ότι δικαιούχοι, δυνητικά, είναι:

- Αγαμοι φορολογούμενοι οι οποίοι κατά το προηγούμενο έτος είχαν ετήσιο συνολικό εισόδημα μέχρι 12.000 ευρώ και κατείχαν την 1η Ιανουαρίου του τρέχοντος έτους αστική ακίνητη περιουσία (κτίσματα και εντός σχεδίου πόλεως οικόπεδα) συνολικής αντικειμενικής αξίας μέχρι 130.000 ευρώ.

- Εγγαμοι και συνάψαντες σύμφωνα συμβίωσης φορολογούμενοι οι οποίοι το προηγούμενο έτος είχαν ετήσιο συνολικό οικογενειακό εισόδημα μέχρι 20.000 ευρώ και την 1η Ιανουαρίου του τρέχοντος έτους κατείχαν αστική ακίνητη περιουσία αντικειμενικής αξίας μέχρι 250.000 ευρώ. Το εισοδηματικό όριο των 20.000 ευρώ. προσαυξάνεται κατά 2.000 ευρώ για κάθε εξαρτώμενο τέκνο.

- Μονογονεϊκές οικογένειες που κατά το προηγούμενο έτος είχαν ετήσιο συνολικό εισόδημα μέχρι 22.000 ευρώ και την 1η Ιανουαρίου του τρέχοντος έτους κατείχαν αστική ακίνητη περιουσία αντικειμενικής αξίας μέχρι 250.000 ευρώ. Το εισοδηματικό όριο των 22.000 ευρώ προσαυξάνεται κατά 2.000 ευρώ για κάθε εξαρτώμενο τέκνο μετά το πρώτο.

 Εκτύπωση     Αποστολή με e-mail
65 αναγνώστες
Τετάρτη, 25 Σεπτεμβρίου 2019
20:47

Με 25 θέματα ημερησίας διάταξης ξεκινάει η νέα δημοτική αρχή με το πρώτο δημοτικό συμβούλιο

Ολόκληρη η πρόσκληση :


 Π  Ρ  Ο  Σ  Κ  Λ  Η  Σ  Η

ΑΡ.ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ 19/2019

Καλούνται τα μέλη του  Δ.Σ. σε ΤΑΚΤΙΚΗ συνεδρίαση, στις 30/9/2019 ημέρα Δευτέρα  και ώρα 7:30 μ.μ. στην αίθουσα συνεδριάσεων Δημοτικού Συμβουλίου (στον 1ο όροφο του κτιρίου του ΚΑΠΗ Κουφαλίων)  όπου θα συζητηθούν τα θέματα όπως παρακάτω:

ΘΕΜΑΤΑ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΔΙΑΤΑΞΗΣ

 1. Έγκριση αναμόρφωσης προϋπολογισμού έτους 2019 .
 2. Έγκριση πρωτοκόλλων προσωρινής και οριστικής παραλαβής υπηρεσιών.
 3. Έγκριση παράτασης για την εκτέλεση του έργου : «Εργασίες στα κοιμητήρια του Δ. Χαλκηδόνος» (αρ.μελ. 116/2018)
 4. Έγκριση παράτασης για την εκτέλεση του έργου : «Εργασίες οδοποιίας στην περιοχή επέκτασης της Δ. Κ. Χαλκηδόνας » (αρ.μελ. 29/2016)
 5. Ορισμός Δημοτικού Συμβούλου με τον αναπληρωτή του, για την συμμετοχή στην επιτροπή προσωρινής και οριστικής παραλαβής έργων για τα έτη 2019-2020.
 6. Συγκρότηση επιτροπής Οριστικής παραλαβής έργου: ¨Κατασκευή οχετού στην είσοδο της Ελεούσας από Κουφάλια ¨Αριθ. Μελ. 20/2016.
 7. Έγκριση για δωρεάν παραχώρηση χρήσης εκτάσεων στην ΔΕΥΑΧ.
 8. Ορισμός εκπροσώπου του Δήμου για την σύνταξη και υπογραφή πρωτοκόλλου παράδοσης-παραλαβής θέσεων εργοταξίων αμμοληψιών , στα διοικητικά όρια του Δήμου Χαλκηδόνος.
 9. Έγκριση Πρωτοκόλλου προσωρινής παραλαβής του έργου «Κατασκευή εγκατάστασης επεξεργασίας λυμάτων Δ.Κ. Χαλκηδόνας –Αδένδρου»  Α.Μ. 4/2013.
 10. Χορήγηση έγκρισης εισόδου-Εξόδου οχημάτων της βιομηχανίας ΜΕΒΓΑΛ Α.Ε.(πλησίον γεφυροπλάστιγγας).
 11. Χορήγηση έγκρισης εισόδου-Εξόδου οχημάτων της βιομηχανίας ΜΕΒΓΑΛ Α.Ε.(Α.Τ. 1586).
 12. Συγκρότηση επιτροπής Προσωρινής και Οριστικής παραλαβής έργου: ¨Συντήρηση οδικού δικτύου Δ.Χαλκηδόνος ¨ Αριθ. Μελ. 25/2014.
 13. Έγκριση χορήγησης παράτασης για την κατασκευή του έργου με τίτλο: «Κρασπεδώσεις στην περιοχή Επέκτασης Κουφαλίων» (αρ. μελέτης 127/2018).
 14. Χορήγηση 3ης παράτασης προθεσμίας εκτέλεσης του υποέργου : “Κατασκευή δικτύων αποχέτευσης και αγωγών μεταφοράς ακαθάρτων Δ.Κ. Νέας Μεσήμβριας και Βαθύλακκου του Δήμου Χαλκηδόνος”, της πράξης με MIS 5006004.
 15. Έγκριση 1ου ΑΠΕ – Τακτοποιητικός , για το έργο : << Κρασπεδώσεις στην περιοχή Επέκτασης Κουφαλίων >>.
 16. Έγκριση 2ου ΑΠΕ του υποέργου 1 «Κατασκευή έργων συλλογής, μεταφοράς λυμάτων ΔΚ Χαλκηδόνας» της πράξης με κωδικό ΟΠΣ 5003925.
 17. Συγκρότηση επιτροπής προσωρινής παραλαβής έργου: ¨Ασφαλτόστρωση τμημάτων οδού Δ. Σολωμού και Κ. Καραμανλή στην περιοχή επέκτασης Κουφαλίων ” Αριθ. Μελ. 49/2017.
 18. Α.Την αποδοχή της Απόφασης Ένταξης των Πράξεων με κωδικούς ΟΠΣΑΑ 0011029441 και 0011029045 στο Τοπικό Πρόγραμμα CLLD/LEADER, για την περιοχή του Δήμου Χαλκηδόνος και Τμήματος του Δήμου Δέλτα, του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης (Π.Α.Α.) 2014-2020

Β.Την εξουσιοδότηση του Δημάρχου Χαλκηδόνος  για την υπογραφή των Συμβάσεων μεταξύ της Ο.Τ.Δ. (ΑΝΕΘ Α.Ε.) και του Δικαιούχου Δήμου Χαλκηδόνος, για τις πράξεις με κωδικούς ΟΠΣΑΑ 0011029441 και 0011029045

Γ.Την Έγκριση Τροποποίησης Τεχνικού Προγράμματος Νέων Έργων Δήμου Χαλκηδόνος 2019, για την ένταξη και εγγραφή των Πράξεων με κωδικούς ΟΠΣΑΑ  0011029441 και 0011029045.

 1. Συγκρότηση επιτροπής Οριστικής παραλαβής έργου: ¨Δρόμος προς τα νέα κοιμητήρια Χαλκηδόνας ¨Αριθ. Μελ. 27/2019.
 2. Έγκριση 3ης παράτασης του έργου :«Εργασίες οδοποιίας στην περιοχή επέκτασης Χαλκηδόνας έτους 2017» αρ.μελ. 100/2017.
 3. Παράταση χρόνου της δωρεάν παραχώρησης της χρήσης μέρους του Δημοτικού Καταστήματος Γέφυρας στην διαδημοτική επιχείρηση δυτικής υπαίθρου Θεσσαλονίκης «ΝΕΦΕΛΗ» έως τις 31/12/2027.
 4. Έγκριση παραχώρησης χρήσης χώρων σύμφωνα με το κανονισμό λειτουργίας και διάθεσης Πολιτιστικών Υποδομών του Δήμου Χαλκηδόνος.
 5. Αντικατάσταση μέλους σε επιτροπές του Δήμου.
 6. Ορισμός μελών για συγκρότηση Διοικητικού Συμβουλίου ΔΕΥΑ Δήμου Χαλκηδόνος.
 7. Ορισμός μελών για συγκρότηση Διοικητικού Συμβουλίου Ν.Π.Δ.Δ. ΟΚΠΑ Δήμου Χαλκηδόνος.

  Ο Πρόεδρος

    Ταχτατζόγλου Γαβριήλ

VimaThess-News.gr

 Εκτύπωση     Αποστολή με e-mail
Σελίδα 1 από 437123456789>Τελευταία»

Σχετικά με το blog
-Το blog μας περιλαμβάνει αιχμηρά και καυστικά σχόλια από την επικαιρότητα που επηρεάζουν άμεσα την ζωή μας...!

-ΕΠΙΣΗΣ... ΚΑΤΑΓΡΑΦΟΥΜΕ ΤΑ ΤΟΠΙΚΑ ΔΡΩΜΕΝΑ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ - ΒΟΡΕΙΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ - και όχι μόνο - ΓΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ - ΑΘΛΗΤΙΚΑ - ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ ΤΗΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑ

Υ.Γ.1 ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΑΝΑΦΕΡΟΥΜΕ (ΓΙΑ ΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ΠΟΥ ΚΥΚΛΟΦΟΡΟΥΝ ) ΟΤΙ ΚΕΧΑΓΙΑ ΣΤΑ "ΑΡΧ...Α" ΜΑΣ ΔΕΝ ΒΑΖΟΥΜΕ ΚΑΝΕΝΑΝ ΚΑΙ ΚΑΜΟΙΑ ...!!!

Y.Γ.2 ΚΑΙ ΣΤΟ ΚΑΤΩ...ΚΑΤΩ...ΣΕ ΟΠΟΙΟΝ ΑΡΕΣΟΥΜΕ...
Αναζήτηση
Προηγούμενα Άρθρα
Τελευταίες δημοσιεύσεις
11/10Δήμος ΠΑΙΟΝΙΑΣ :23η Γιορτή Κάστανου Γρίβας !
11/10Δήμος ΛΑΓΚΑΔΑ : Τοποθετήθηκε υπόγειος κάδος στο κέντρο της πόλης στην πλατεία του Λαγκαδά
1/10ΧΑΛΑΣΤΡΑ : Δράσεις του 3ου Δημοτικού Χαλάστρας την ημέρα του Αθλητισμού