Γάτος - ο Μακεδών...!
Φίλους έχω μόνο τα ποντίκια...
Λίγα λόγια για εμένα
Στην αρχή ήμουν άσπρος...! αλλά με τις βλακίες που ακούω και βλέπω καθημερινά έγινα μαύρος...!
Σελίδες


68 αναγνώστες
Πέμπτη, 19 Απριλίου 2018
21:57

"Η απόφαση του ΣτΕ είναι δικαίωση του νόμου 4482/2017, ο οποίος αποτέλεσε τομή, για να απαλλάξει την πόλη από ένα φαύλο καθεστώς" δήλωσε ο πρόεδρος του ΟΑΣΘ, Στέλιος Παππάς στο ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων "Πρακτορείο 104,9 FM", σχολιάζοντας την απόφαση του Ανώτατου Ακυρωτικού Δικαστηρίου, που έκρινε ότι αντισυνταγματικά είχε δοθεί στον ΟΑΣΘ το αποκλειστικό προνόμιο της εκτέλεσης του αστικού συγκοινωνιακού έργου της κοινής ωφέλειας στη Θεσσαλονίκη, καθώς και ότι σωστά ο νομοθέτης μετέβαλε τις αντιλήψεις του προς το καλύτερο για το συμφέρον του κοινωνικού συνόλου.

"Αυτή είναι η ουσία του νόμου 4482/2017", είπε ο κ. Παππάς και πρόσθεσε: "Η δουλειά μας συνεχίζεται με μεγάλο πάθος, γιατί αυτό που δεν έχει γίνει συνείδηση είναι ότι είχαμε φτάσει στο σημείο μηδέν για τη Θεσσαλονίκη και από άποψη δυνατότητας μεταφορικού έργου και από άποψη οικονομική. Ήταν ένας οργανισμός σε απόλυτη χρεοκοπία και με απόλυτη αδυναμία να εξυπηρετήσει το επιβατικό κοινό --όχι αδυναμία οικονομική, αδυναμία επιχειρησιακή". 

Σε ό,τι αφορά το στόλο του ΟΑΣΘ διευκρίνισε ότι παρελήφθησαν 622 λεωφορεία, από τα οποία μόνο τα 243 ήταν σε δυνατότητα να κυκλοφορούν και σήμερα κυκλοφορούν 416, ενώ για την οικονομική διαχείριση του Οργανισμού ανέφερε: "Το έχουμε ήδη γυρίσει το παιχνίδι, μέσα σε ένα 8μηνο εμείς έχουμε εξοικονομήσει για το δημόσιο ποσοστό της τάξης του 30-40% των δαπανών σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο".

Για τους στόχους που έχουν τεθεί το επόμενο διάστημα από τη διοίκηση του ΟΑΣΘ εξήγησε: "Υπάρχουν κάποιες προϋποθέσεις, η πρώτη από τις οποίες είναι να ξανα-αναστηλώσουμε τον στόλο, να τον κάνουμε δηλαδή μάχιμο. Η δεύτερη προϋπόθεση είναι να συνεννοηθούμε όλοι οι κοινωνικοί παράγοντες -και κυρίως οι Δήμαρχοι- ότι το πολεοδομικό συγκρότημα της Θεσσαλονίκης είναι ενιαίο, δεν είναι κάποιος δήμος από μόνος του ξεχωριστό πράγμα. Ενιαίο σχέδιο σημαίνει πως δεν νοείται να περνάνε το ένα λεωφορείο πίσω από το άλλο στην Εγνατία και από όλες τις περιοχές να έρχονται τα μισά άδεια, τα μισά γεμάτα. Πρέπει να λειτουργήσουν με μία λογική μετεπιβίβασης, ώστε να ελαφρύνουμε το κέντρο της πόλης, να ανασάνει η πόλη [...]Δεν μπορεί ένα λεωφορείο να ξεκινάει από τη μία άκρη και να περνάει και αυτό από το κέντρο για να πάει στην άλλη άκρη, διότι η πόλη έχει περιορισμούς και είναι οι τρεις λεωφόροι της". 

Σε ό,τι αφορά τη συνεργασία με τους δημάρχους σημείωσε ότι "υπάρχουν προβλήματα στους δήμους επειδή τα στενά είναι μικρά και οι δήμοι δεν έχουν ιδιαίτερη μέριμνα για να μπορέσουν να ελευθερώνουν τους δρόμους και μπλοκάρουν τα λεωφορεία".

"Εμείς από την πρώτη στιγμή που ήλθαμε εδώ καλέσαμε και τον κ. Τόσκα και τη διεύθυνση της αστυνομίας και της Τροχαίας, πήγαμε στο δημαρχείο και είπαμε ότι πρέπει να ανακτήσουμε τους λεωφορειοδρόμους. Δεν έγινε τίποτα", είπε, διευκρινίζοντας ότι δεν αφορά μόνο στον Δήμο Θεσσαλονίκης το πρόβλημα, αφορά και τους περιφερειακούς δήμους. Χαρακτήρισε, δε, την αντιπαράθεση που είχε με τον Δήμαρχο Θεσσαλονίκης, μέσα από εκατέρωθεν δηλώσεις "αστεία, γιατί δεν γίνεται να επικοινωνούνε με αυτόν τον τρόπο, αυτό δεν είναι πολιτική, είναι μικροπολιτικές". 

Σχετικά με τη λειτουργία του συστήματος τηλεματικής διευκρίνισε: "Υπάρχει πρόβλημα σε καμιά 20 μονάδες της τηλεματικής από τις περίπου 200 που έχουμε και προσπαθούμε να τις επιδιορθώσουμε. Προσπαθούμε να κάνουμε πρώτον έναν επανασχεδιασμό, για να είναι πιο αξιόπιστο το δικό μας σύστημα και δεύτερον να εισάγουμε όλον τον Οργανισμό στην ψηφιοποίηση, που σημαίνει και τηλεματική και νέο οργανόγραμμα ψηφιοποιημένο και ηλεκτρονικό εισιτήριο. Ελπίζω ότι μέχρι το τέλος του χρόνου μπορεί να τα έχουμε τελειώσει".

Το σχόλιό σας
2 αναγνώστες
Πέμπτη, 19 Απριλίου 2018
21:56

 

Διαμερίσματα με συγκεκριμένη μάρκα κλειδαριάς ασφαλείας χτυπούσε η Γεωργιανή μαφία που δρούσε στη Θεσσαλονίκη, μέλη της οποίας, 14 στον αριθμό - μεταξύ και του αρχηγού όλων των παρακλαδιών της - συνελήφθησαν έπειτα από επιχειρήσεις στης διεύθυνσης Ασφαλείας Θεσσαλονίκης και συγκεκριμένα της υποδιεύθυνσης αντιμετώπισης οργανωμένου εγκλήματος και εμπορίας ανθρώπων.

Μιλώντας στον «Τύπο Θεσσαλονίκης» ο διευθυντής Ασφαλείας Θεσσαλονίκης Ταξίαρχος Αβραάμ Αϊβαζίδης στο περιθώριο της παρουσίασης σε Μ.Μ.Ε. της υπόθεσης της Γεωργιανής μαφίας «Κλεφτών του Νόμου» (vor v zakone) χθες το μεσημέρι στον 2ο όροφο του Αστυνομικού μεγάρου Θεσσαλονίκης, αποκάλυψε ότι οι μαφιόζοι, «κυνηγούσαν σπίτια με συγκεκριμένη μάρκα κλειδαριάς».

«Έμπαιναν με αντικλείδια – δεν παραβίαζαν τις πόρτες»

Ακόμα ο κ. Αϊβαζίδης αναφερόμενος στον τρόπο δράσης των κακοποιών είπε ότι οι αλλοδαποί πριν χτυπήσουν τα σπίτια, φρόντιζαν να εποπτεύσουν τον χώρο, μαθαίνοντας τις κινήσεις τις συνήθεις και τα ωράρια των ενοίκων και εν συνεχεία, τις πρωινές ώρες όταν αυτοί εγκατέλειπαν τα σπίτια τους, έμπαιναν σε αυτά με την χρήση αντικλειδιού, χωρίς να αφήνουν ίχνη παραβίασης, ενώ δεν είχαν καλυμμένα τα χαρακτηριστικά των προσώπων τους, προκειμένου να μην δίνουν στόχο στους γείτονες.

Είχαν ρημάξει την ανατολική Θεσσαλονίκη

Οι δράστες, 2 Αρμένιοι, 1 Ρώσος και 11 γεωργιανοί που είχαν ως αρχηγό έναν 57χρονο που κατέχει των τίτλο του «μέγα» «vor v zakone» ο οποίος συνελήφθη κατά τη διάρκεια επιχείρησης των Αρχών την περασμένη Δευτέρα στην οδό Βουλγαροκτόνου 74 στην Πυλαία. Ο 57χρονος, Γεωργιανός γνώριμος των αρχών, ο οποίος είχε φυλακιστεί, αλλά αποφυλακίστηκε πριν από λίγα χρόνια κάνοντας χρήση τις ευεργετικές διατάξεις του νέου νόμου μερί αποφυλακίσεως υπό όρους, ήταν ηγέτης όλων των υπολοίπων «κλεφτών του νόμου» που δουν και άλλα μέρη της Ευρώπης. Οι δράστες, σύμφωνα με τις Αρχές φέρονται να ενέχονται σε περισσότερες από 56 περιπτώσεις κλοπών από διαμερίσματα της Ανατολικής Θεσσαλονίκης, ενώ η λεία τους εκτιμάται ότι ήταν περισσότερα από 1.000.000 ευρώ.

«Ταιριάζουν τα κλειδιά της συγκεκριμένης μάρκας»

Μιλώντας στον «Τύπο Θεσσαλονίκης» επαγγελματίας κλειδαράς ανέφερε ότι είναι πολύ εύκολο να αντιγράψει κανείς το κλειδί της συγκεκριμένης μάρκας κλειδαριάς ασφαλείας των θωρακισμένων πορτών, καθώς όπως εξήγησε, το ένα κλειδί διαφέρει ελάχιστα από τα υπόλοιπα που έχει κατασκευάσει η ίδια μάρκα, με αποτέλεσμα να μην είναι και πολύ δύσκολο το ένα κλειδί να ταιριάζει σε πολλές κλειδαριές πορτών ασφαλείας. Συγκεκριμένα, ο κλειδαράς ανέφερε « το ένα κλειδί διαφέρει από το άλλο στον πόντο».

Παράλληλα, ο επαγγελματίας κλειδαράς είπε ότι δεν είναι δύσκολο να αγοράσεις μέσω διαδικτύου ένα διαρρηκτικό κλειδί το κόστος του οποίου ανέρχεται περίπου στις 3.000 ευρώ, σύμφωνα με τον ίδιο, που σε συνδυασμό με λίγες γνώσεις μπορεί να σου προσφέρει ένα κλειδί για πολλές κλειδαριές ασφαλείας. Σχολιάζοντας τον τρόπο δράσεις των διαρρηκτών αναφορικά με το ζήτημα του « αντικλειδιού» της συγκεκριμένης μάρκας, σχολίασε: « Πηγαίνουν οι κλέφτες σε μία οικοδομή, κοιτούν τι μάρκα κλειδαριάς έχουν οι περισσότερες πόρτες που συνήθως έχουν αυτή την μάρκα– και εν συνέχεια φτιάχνουν τα αντικλείδια ακόμα και σε συναδέλφους, βάση κάποιου άλλου κλειδιού της ίδιας μάρκας».

 

 

 Εκτύπωση     Αποστολή με e-mail
171 αναγνώστες
Σάββατο, 14 Απριλίου 2018
16:58

Τέσσερις Πακιστανοί, που εμπλέκονται σε υπόθεση παράνομης κατακράτησης ομοεθνή τους, συνελήφθησαν χθες από αστυνομικούς του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ζωής και Προσωπικής Ελευθερίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με αστυνομικούς του Τμήματος Διαχείρισης Μετανάστευσης της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Θεσσαλονίκης.

Πρόκειται για νεαρούς άντρες, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία, κατά περίπτωση, για Εγκληματική Οργάνωση - Συμμορία, Μεταφορά - προώθηση παράτυπων αλλοδαπών στο εσωτερικό της χώρας και παροχή καταλύματος για απόκρυψη εκ κερδοσκοπίας πραττόμενη, Αρπαγή, Εκβίαση, Ληστεία και παράβαση του Νόμου περί Εξαρτησιογόνων ουσιών.

Έπειτα από συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση, χθες το απόγευμα, εντοπίσθηκε διαμέρισμα στην περιοχή της Νεάπολης, όπου διαπιστώθηκε ότι κρατείται παράνομα αλλοδαπός άντρας. Στο πλαίσιο της επιχείρησης συνελήφθησαν και οι τέσσερις δράστες, ενώ σημειώνεται πως ένας εξ’ αυτών κατείχε μικροποσότητα κάνναβης.

Από την περαιτέρω έρευνα προέκυψε ότι, οι συλληφθέντες αποτελούν μέλη εγκληματικής ομάδας που διακινούσε παράτυπους αλλοδαπούς προς το εσωτερικό της Ελληνικής επικράτειας. Χαρακτηριστικό του τρόπου δράσης τους ήταν ότι, αφού αποκόμιζαν παράνομα χρηματικό αντίτιμο από τη μεταφορά των αλλοδαπών, τους κρατούσαν χωρίς τη θέλησή τους και με χρήση βίας τους αφαιρούσαν χρηματικά ποσά και κοσμήματα που τυχόν είχαν επάνω τους, ενώ απαιτούσαν εκβιαστικά την καταβολή επιπλέον χρημάτων προκειμένου να τους απελευθερώσουν.

 Εκτύπωση     Αποστολή με e-mail
71 αναγνώστες
Σάββατο, 14 Απριλίου 2018
16:54

Στη σύλληψη δύο ημεδαπών που ενέχονται σε παράνομη διακίνηση αλλοδαπών προχώρησαν αστυνομικοί της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Θεσσαλονίκης, έπειτα από συντονισμένες ενέργειες και οργανωμένη επιχείρηση.

Πρόκειται για άντρες ηλικίας 44 και 54 ετών, σε βάρος των οποίων, αλλά και δύο ακόμη συνεργών τους, σχηματίσθηκε δικογραφία από αστυνομικούς του Τμήματος Διαχείρισης Μετανάστευσης Μυγδονίας για τα αδικήματα της Εγκληματικής Οργάνωσης – Συμμορία, της Μεταφοράς και Προώθησης παράτυπων μεταναστών στο εσωτερικό της Χώρας, της Απείθειας, της Πλαστογραφίας καθώς και για παραβάσεις του Κ.Ο.Κ...

Ειδικότερα, πρώτες πρωινές ώρες σήμερα (14-04-2018), στην Π.Ε.Ο. Θεσσαλονίκης - Καβάλας, στο ύψος του οικισμού Λαγυνών, αστυνομικοί της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Θεσσαλονίκης εντόπισαν φορτηγό αυτοκίνητο, ο οδηγός του οποίου δε συμμορφώθηκε σε σχετικά σήματα και ανέπτυξε ταχύτητα προκειμένου να διαφύγει.

Ακολούθησε καταδίωξη και το όχημα ακινητοποιήθηκε στην οδό Νέα Μοναστηρίου αφού προσέκρουσε σε κολώνα φωτισμού. Κατά τον έλεγχο διαπιστώθηκε μεταφορά είκοσι (20) αλλοδαπών που στερούνταν νομιμοποιητικών εγγράφων για τη διαμονή τους στην Ελληνική επικράτεια, ενώ συνελήφθησαν ως διακινητές ο οδηγός και ο συνοδηγός του φορτηγού.

Από την περαιτέρω έρευνα προέκυψε ότι, οι μεταφερόμενοι αλλοδαποί είχαν εισέλθει παράνομα στη χώρα έναντι χρηματικού ποσού κι έχοντας ως τελικό προορισμό την Αθήνα.

Κατασχέθηκε το προαναφερόμενο φορτηγό ως μέσο μεταφοράς, το οποίο διαπιστώθηκε ότι έφερε πλαστές πινακίδες κυκλοφορίας και σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε εντοπίστηκε στο εσωτερικό του άλλο ένα ζευγάρι πινακίδων κυκλοφορίας που δεν αντιστοιχούσαν στο ίδιο όχημα.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

 Εκτύπωση     Αποστολή με e-mail
162 αναγνώστες
Δευτέρα, 9 Απριλίου 2018
23:46

Αυξημένη παραμένει μέχρι και αυτή την ώρα η κίνηση των οχημάτων, που εισέρχονται στη Θεσσαλονίκη, από όλες τις εισόδους της πόλης.

Ειδικότερα, από τις 09:00 το πρωί τις 21:00 το βράδυ ο όγκος των οχημάτων, που εισήλθαν στην πόλη, ξεπερνά τις 88.000. 

Στα διόδια των Μαγλάρων η κίνηση είναι αυξημένη, ενώ κατά τη διάρκεια της ημέρας οι μπάρες άνοιξαν περίπου 12 φορές, προκειμένου να αποσυμφορηθεί η κυκλοφορία. Μάλιστα, πολλές φορές η διέλευση των οχημάτων έγινε ελέυθερα και από τα διόδια στην Εγαντία Οδό.

Παράλληλα, σήμερα τη Θεσσαλονίκη εγκατέλειψαν, περνώντας από τα διόδια των Μαλγάρων,  περίπου 43.600 οχήματα.

Αναλυτικά τα εισερχόμενα οχήματα ανά οδικό δίκτυο:

- Νέα Εθνική Οδός Θεσσαλονίκης- Αθηνών: 30.000
- Παλαιά Εθνική Οδός Θεσσαλονίκης- Αθηνών: 6.000
- Εθνική Οδός Θεσσαλονίκης- Καβάλας: 7.500
- Εθνική Οδός Θεσσαλονίκης- Σερρών: 9.000
- Εγνατία Οδός: 19.000
- Εθνική Οδός Θεσσαλονίκης- Νέων Μουδανιών: 12.000
- Εθνική Οδός Θεσσαλονίκης- Πολυγύρου: 4.500

Υπενθυμίζεται πως μέχρι τις 19:00, ο αριθμός των εισερχόμενων οχημάτων από όλες της εισόδους της πόλης έφτανε τις 57.322.

 Εκτύπωση     Αποστολή με e-mail
Σελίδα 1 από 417123456789>Τελευταία»

Σχετικά με το blog
-Το blog μας περιλαμβάνει αιχμηρά και καυστικά σχόλια από την επικαιρότητα που επηρεάζουν άμεσα την ζωή μας...!

-ΕΠΙΣΗΣ... ΚΑΤΑΓΡΑΦΟΥΜΕ ΤΑ ΤΟΠΙΚΑ ΔΡΩΜΕΝΑ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ - ΒΟΡΕΙΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ - και όχι μόνο - ΓΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ - ΑΘΛΗΤΙΚΑ - ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ ΤΗΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑ

Υ.Γ.1 ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΑΝΑΦΕΡΟΥΜΕ (ΓΙΑ ΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ΠΟΥ ΚΥΚΛΟΦΟΡΟΥΝ ) ΟΤΙ ΚΕΧΑΓΙΑ ΣΤΑ "ΑΡΧ...Α" ΜΑΣ ΔΕΝ ΒΑΖΟΥΜΕ ΚΑΝΕΝΑΝ ΚΑΙ ΚΑΜΟΙΑ ...!!!

Y.Γ.2 ΚΑΙ ΣΤΟ ΚΑΤΩ...ΚΑΤΩ...ΣΕ ΟΠΟΙΟΝ ΑΡΕΣΟΥΜΕ...
Αναζήτηση
Προηγούμενα Άρθρα
Τελευταίες δημοσιεύσεις
19/4ΣτΕ: Δικαίωση για ΟΑΣΘ – Τι είπε για τα λεωφορεία στη Θεσσαλονίκη
19/4Θεσσαλονίκη:Ποια σπίτια έκλεβε η ρωσόφωνη μαφία στη Θεσσαλονίκη
14/4Θεσσαλονίκη : Πακιστανοί κρατούσαν παράνομα ομοεθνή τους στη Νεάπολη - Διακινούσαν μετανάστες σε όλη την Ελλάδα
14/4Λαγκαδάς : Συνελήφθησαν έπειτα από καταδίωξη δύο μέλη συμμορίας για παράνομη μεταφορά αλλοδαπών
9/4Thessaloniki: Αυξημένη παραμένει η κίνηση - Επέστρεψαν πάνω από 88.000 οχήματα στη Θεσσαλονίκη
9/4Θεσσαλονίκη : Αύξηση των τροχαίων ατυχημάτων τον Μάρτιο 2018 στην κεντρική Μακεδονία