Μαύρος Γάτος - ο Μακεδών...!
Φίλους έχω μόνο τα ποντίκια...
Λίγα λόγια για εμένα
Στην αρχή ήμουν άσπρος...! αλλά με τις βλακίες που ακούω και βλέπω καθημερινά έγινα μαύρος...!
Σελίδες


30 αναγνώστες
Τρίτη, 15 Απριλίου 2014
00:36

Σκοπός μας η επίλυση των προβλημάτων του τόπου μας.

Ακούμε τους πολίτες, καταγράφουμε τα προβλήματα που τους απασχολούνε και ως ενεργοί δημότες προσπαθούμε να βρούμε την λύση.

Ανεξάρτητη δημοτική κίνηση 

«ΕΝΕΡΓΟΙ ΔΗΜΟΤΕΣ ΧΑΛΚΗΔΟΝΟΣ»

με επικεφαλή τον 

Φώτη Κυριακίδη, οδοντίατρο.

1.    Λίγα λόγια για την απόφασή σας να διεκδικήσετε την θέση του δημάρχου , ποιο ήταν το έναυσμα που σας ώθησε να πολιτευτείτε;  και ποιο το όραμα σας για τον δήμο Χαλκηδόνος;

 Ήταν μια απόφαση που πάρθηκε μετά από τριετή διαδρομή με ανθρώπους που συντάχθηκαν στην λογική της ανατροπής.  Ανατροπής πρακτικών και λογικών που οδήγησαν την κοινωνία μας σε τέλμα. Με δηλωμένη την πρόθεση όλων που ξεκίνησαν στην ομάδα αυτή να υποστηρίξουν την υποψηφιότητά μου και αφουγκραζόμενος την κοινωνία που αναζητούσε δυνάμεις ικανές να διαχειριστούν την επόμενη μέρα του δήμου μας αποφασίσαμε να δηλώσουμε παρών στις εκλογές του Μαϊου. Οι ανάγκες του δήμου οδηγός μας.  Ισονομία, ισοπολιτεία για όλους, εθελοντισμός, συμμετοχή με όλους τους πολίτες . 

2.    Έχετε ξανασχοληθεί στο παρελθόν με την τοπική αυτοδιοίκηση;

 Ναι. Το 1998, συμμετείχα στο τοπικό συμβούλιο του δημοτικού διαμερίσματος Προχώματος στον καποδιστριακό δήμο Κουφαλίων. Όλα μου τα χρόνια μετέχω έμπρακτα σε εθελοντικά κινήματα και φορείς. 

3.    Γιατί να ψηφήσουν οι πολίτες τον Φώτη Κυριακίδη; Σε τι διαφέρει από τους προηγούμενους δημάρχους;

 Θα ψηφίσουν έναν άνθρωπο που δεν είναι προϊόν κανενός κομματικού σωλήνα, Δεν έχει υποχρέωση να κουβαλήσει νερό σε κανενός τον μύλο, αλλά θα υπηρετήσει την κοινωνία και μόνον αυτήν.

4.   Η ανεργία σήμερα έχει φτάσει σε απελπιστικά επίπεδα πως σκέφτεστε να δημιουργήσετε νέες θέσεις εργασίας;

 Μαγική συνταγή αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει, όμως υπάρχει ένα μεγάλο ανθρώπινο  δυναμικό που θα προσπαθήσουμε να το συγκρατήσουμε για να μην ξενιτευτεί, αλλά σε μια νέα λογική συμμετοχής στον παραγωγικό ιστό, δημιουργώντας ένα πεδίο ανταγωνισμού με ίσες ευκαιρίες και ενταγμένα σε έναν σχεδιασμό προώθησης και πληροφόρησης του δήμου μας. Μια κοιλάδα που τη διασχίζει ο Αξιός και ο Λουδίας  με υψομετρικές διαφορές, που μας δίνει  ενεργειακά και παραγωγικά πλεονεκτήματα, μοχλός της ανάπτυξής μας. Υποστήριξη των  μεταποιητικών βιοτεχνιών.  Δημιουργία ενός γραφείου με ενασχόληση αποκλειστικά προγραμμάτων της Ε.Ε., καταλήγοντας σε δημιουργία νέων θέσεων εργασίας.

Μια άυλη πολιτιστική κληρονομιά, εν δυνάμει ανάπτυξη αγροτουρισμού, οικοτουρισμού, αγροτικής ανάπτυξης

5.   Ποιες είναι οι δεσμεύσεις σας απέναντι στους πολίτες; Γνωρίζετε ότι υπάρχουν νοικοκυριά δίχως ρεύμα και θέρμανση; τι πρόκειται να κάνετε για αυτό; 

 Δέσμευσή μας είναι ότι θα προσπαθήσουμε να διευκολύνουμε την καθημερινότητα ενεργοποιώντας δομές που υπάρχουν και λειτουργούν σε άλλους δήμους, όπως κοινωνικά παντοπωλεία,  ιατρεία , φαρμακεία, με συγκρότηση της Κοινωνικής Υπηρεσίας του Δήμου που στόχο θα έχει την πραγματική καταγραφή των αναξιοπαθούντων του τόπου μας. Ορθολογική χρήση του φωτισμού του δήμου μας ώστε να εξοικονομηθεί το απαιτούμενο ποσό για να προστατευτούν αυτά τα νοικοκυριά. Χριστούγεννα 2014 δεν θα υπάρχει ούτε ένα σπίτι χωρίς ρεύμα στο δήμο μας.

6.    Έχετε συγκροτήσει κάποιες επιτροπές μπορείτε να μας τις αναφέρετε; και ποιο το έργο της κάθε μιας;  

 Ενδεικτικά αναφέρω:

-   Ομάδα οικονομικής προοπτικής και διαχείρισης ΕΣΠΑ, που μόνη ενασχόληση θα έχει την καλύτερη αξιοποίηση προγραμμάτων και προγραμματισμού  στον δήμο μας.        

-     Ομάδα καταγραφής τεχνικών και περιβαλλοντικών προβλημάτων, η οποία κατέγραψε ήδη όλα τα δημοτικά κτίρια και τις υποδομές του δήμου, όπως παιδικές χαρές, πάρκα, ανεκμετάλλευτους χώρους κλπ, με τις ανάγκες τους προς υλοποίηση.

-       Ομάδα κοινωνικής καταγραφής, με δημιουργία κοινωνικής υπηρεσίας.

-       Ομάδα λειτουργίας Καλλικράτη για υποστήριξη της λειτουργίας του δήμου και των δομών του.

-       Ομάδα Αγροτικού και επαγγελματικού  σχεδιασμού.

-       Ομάδα σωματείων συλλόγων Πολιτιστικών-Αθλητικών-Εθελοντισμού.

-       Ομάδα Παιδείας.

7.    Πείτε μας αναλυτικότερα για το κοινωνικό έργο που σκέφτεστε να δημιουργήσετε στον δήμο Χαλκηδόνος.

 Ως ενεργό μέλος του Κοινωνικού Οδοντιατρείου Θεσσαλονίκης, κατανοώ τις τεράστιες ανάγκες βοήθειας που έχει η κοινωνία μας. Μέρος των αναγκών αυτών θα καλυφθεί με τον εθελοντισμό. Στη βάση αυτή, πρέπει να οργανώσουμε κοινωνικό ιατρείο, κοινωνικό φαρμακείο, παντοπωλείο και οτιδήποτε μπορεί να βοηθήσει τους ανθρώπους να περάσουν αυτή τη δύσκολη περίοδο.  Όλοι οι μετέχοντες στους Ενεργούς Δημότες διακατέχονται από πνεύμα προσφοράς. Ο εθελοντισμός δεν θα είναι μόνο ένα  εργαλείο εξόδου από την κρίση. Θα είναι αέναο μέσο επανατοποθέτησης του ανθρώπου στο κέντρο της σκηνής. Από καταναλωτής θα πρέπει να γίνει παραγωγός πολιτισμού και ιδεών.

8.    Τι προτείνετε για τα προβλήματα της περιοχής; όπως τα σκουπίδια, η οδοποιία (μπαλώματα στους δρόμους, τρύπες), το σύστημα ύδρευσης στα Κουφάλια  (το νερό μυρίζει).

 Η Ανακύκλωση θα γίνει η σημαία της άλλης πολιτικής που θα εγκαθιδρύσουμε.

Η ομάδα καταγραφής υποδομών και κτιρίων, που απαρτίζεται από ειδικούς μηχανικούς, ολοκληρώνει τις καταγραφές σε όλα τα δημοτικά διαμερίσματα. Αυτή θα γίνει η βάση για την αποκατάσταση των ελλείψεων στο οδικό δίκτυο. Όλες οι παράνομες εναποθέσεις σκουπιδιών θα πρέπει να τελειώσουν αμέσως.

Κατεπειγόντως θα πρέπει να βρεθούν τα κονδύλια για την αντικατάσταση των σωλήνων αμιάντου σε όλο το δίκτυο ύδρευσης.

9.    Το ζήτημα με το Κέντρο Υγείας;

 Το κέντρο υγείας θα πρέπει να λειτουργήσει ως ένα σύγχρονο διαγνωστικό και θεραπευτικό ίδρυμα, αξιοποιώντας στο έπακρο το έμπειρο και ικανό προσωπικό που διαθέτει. Θα σταθούμε δίπλα στους εργαζόμενους στον αγώνα τους αυτό.

10.  Ποιες είναι οι σκέψεις σας για την οικονομία της περιοχής; 

 Η δημιουργία ίσων ευκαιριών, οι υποστηρικτικοί μηχανισμοί, η ενημέρωση των αγροτών και κτηνοτρόφων, η διευκόλυνση των βιοτεχνών και βιομηχάνων στη δύσκολη περίοδο που διανύουν, είναι επιβεβλημένες ώστε να υποστηριχθεί η επιχειρηματική δραστηριότητα στην περιοχή μας. Ο δήμος θα είναι η ομπρέλα προστασίας εργαζομένων και εργοδοτών, αγροτών και βιοτεχνών, ώστε ο καθένας να έχει αυτό που απαιτείται για να ασκεί απρόσκοπτα το έργο του.

11.  Σε ποιους τομείς σκέφτεστε να διοχετεύσετε τα χρήματα που θα σας δοθούν από το κράτος και από τα προγράμματα ΕΣΠΑ;

Παραγωγή ενέργειας, διαχείριση σκουπιδιών, υποδομές και κοινωνική πολιτική.

12.  Δίχως κανόνες και δίχως δισταγμό εναποτίθενται στην περιοχή βιομηχανικά απόβλητα με αποτέλεσμα να είναι επιβλαβή ως προς τους πολίτες, ποια είναι η μέριμνα σας ως προς αυτό το ζήτημα;

Θα παλέψουμε ώστε επιτέλους ο περιφερειακός σχεδιασμός να προχωρήσει, ώστε ο χώρος βιομηχανικών υπολειμμάτων και αποβλήτων να καθοριστεί και να λειτουργήσει με ότι ποιο σύγχρονο υπάρχει κι έτσι να υποστηριχθεί η απρόσκοπτη λειτουργία των βιομηχανιών και να προστατευτεί και το περιβάλλον. Να σταματήσει το κράτος να κρύβεται και να μην μετακυλύει τις υποχρεώσεις του στους δήμους.

13.  Ποιο είναι το μείζον πρόβλημα της κάθε περιοχής(που συγκροτεί τον Καλλικράτη του δήμου Χαλκηδόνος) και τι θα δρομολογήσετε;

Τα προβλήματα θα ιεραρχηθούν με απόλυτο σεβασμό στις προτεραιότητες που οι τοπικές κοινωνίες θα θέσουν, αλλά και στη δυνατότητα του δήμου να υποστηρίξει οικονομικά τα έργα αυτά. Δεν θα υπάρξουν εύκολα «θα».  Θα μετρήσουμε πολύ καλά όλες τις δυνατότητες του δήμου μας και θα παλέψουμε για την λύση των προβλημάτων .

14.  Κάθε χρόνο καίνε τους ορυζώνες με αποτέλεσμα να μην μπορούμε να βγούμε έξω από την κάπνα. Τι μπορεί να κάνει ο δήμαρχος για αυτό;

Θα τηρηθούν οι κανόνες των αγροτικών υπολειμμάτων και θα ενισχυθούν οι πρωτοβουλίες για την επεξεργασία των υπολειμμάτων αυτών για παραγωγή ενέργειας.

15.  Εμποροπανήγυρις. Ένας θεσμός που τα τελευταία χρόνια αναβιώνετε με επιτυχία. Έχετε σκεφτεί να εντάξετε μέσα σε αυτό το πλαίσιο κάποιες πολιτιστικές εκδηλώσεις η οποίες έχουν αποκτήσει πλέον τον τίτλο του θεσμού;

Οι εμποροπανηγύρεις επείχαν ρόλο πεδίου ανταλλαγής προϊόντων και ζώων. Πρέπει να ξαναδώσουμε την χαμένη τους αίγλη.  Πρωτοβουλίες και σκέψεις που θα αναβαθμίσουν αυτή την προοπτική μας έχουν συμμάχους. Σε όλα τα επίπεδα ο εθελοντισμός θα είναι ο μοχλός που θα πολλαπλασιάσει την προσπάθεια μας.

16.  Ενόψει των συντριπτικών οικονομικών αλλαγών της Ελληνικής πραγματικότητας των τελευταίων χρόνων πιστεύετε ότι Καλλικράτης λειτούργησε αποδοτικά;

Οι δυσκολίες που υπήρξαν στον Καλλικράτη δεν ήταν μόνο λόγω της κακής οικονομίας αλλά πρωτίστως λόγω της κακής διαχείρισης του θεσμού. Δεν ήθελαν τοπικά συμβούλια, δεν ήθελαν συμπαραστάτη του δημότη, δεν ήθελαν πολίτες ενημερωμένους και διεκδικητικούς. Ο Καλλικράτης λειτούργησε κάκιστα λόγω κυρίως της άρνησής τους να έχουν δημοκρατία. Συγκεντρωτισμός και αδιαφάνεια αποθάρρυνε πολίτες να συμμετέχουν.

17.  Ποια είναι κατά την γνώμη σας τα έργα που θα αλλάξουν τον δήμο μας;

 Παραγωγή ενέργειας και διαχείριση σκουπιδιών είναι τα μεγάλα μας εργαλεία. Δήμοι με πραγματικά έσοδα είναι η εγγύηση για δημιουργία θέσεων εργασίας . Η ανάπτυξη δεν θα χαριστεί. Θα κερδηθεί με πολύ κόπο.

Μαζί θα γυρίσουμε την σελίδα του τόπου…

Μαζί θα μετουσιώσουμε το χθες στο σήμερα…

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ

Το σχόλιό σας
16 αναγνώστες
Δευτέρα, 14 Απριλίου 2014
14:53

Αρχιερατικό πρόγραμμα Πάσχα 2014

alt

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας κ. Ιωήλ θα προστεί στις εξής Ιερές Ακολουθίες κατά την Μεγάλη Εβδομάδα και την Διακαινήσιμο:

 

Σάββατο του Λαζάρου 

Ι. Κοιμητηριακός Ναός Αριδαίας 

Κυριακή των Βαΐων 

(Πρωί) Ι. Ναός Κοιμήσεως της Θεοτόκου (παλαιός Μητρ. Ναός) 

(Βράδυ) Ι. Ν. Αγ. Γεωργίου Σωσάνδρας 

Μεγ. Δευτέρα 

(Πρωί) Ι. Ναός Αγίου Νεκταρίου Εδέσσης 

(Βράδυ) Ι. Ν. Κοιμήσεως της Θεοτόκου Γιαννιτσών 

Μεγ. Τρίτη 

(Πρωί) Ι Ν. Αγίων Κωνσταντίνου & Ελένης Γιαννιτσών 

(Βράδυ) Ι. Ν. Αγίων Νικάνδρου και Ιωαννικίου Αριδαίας

Μεγ. Τετάρτη 

(Πρωί) Ιερά Μονή Αγίας Τριάδος Εδέσσης. 

(5:00 μ.μ.) Νοσοκομείο Εδέσσης: Ι. Ευχέλαιον 

(Βράδυ) Ι. Ν. Αγίου Στεφάνου Σκύδρας 

Μεγ. Πέμπτη 

(Πρωί) Ι. Παρεκκλήσιον Μητροπολιτικού Οικήματος 

(Βράδυ) Ι. Ναός Κοιμήσεως της Θεοτόκου (παλαιός Μητρ. Ναός) 

Μεγ. Παρασκευή 

(Πρωί): Ι.Ν. Κοιμήσεως της Θεοτόκου Γιαννιτσών 

(4.00 μ.μ.) Ιερά Μονή Αγίας Τριάδος Εδέσσης 

(Βράδυ) Ι. Ν. Αγίας Σκέπης Εδέσσης 

Μεγ. Σάββατο 

(Πρωί) Ιερά Μονή Αρχαγγέλου Μιχαήλ, Αρχαγγέλου 

(Βράδυ) Τελετή Αναστάσεως, Όρθρος και Θ.Λειτουργία: Ι. Καθεδρικός Ναός Αγίας Σκέπης Εδέσσης 

ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ 

(11:00 π.μ.) Εσπερινός της Αγάπης: Ι. Καθεδρικός Ναός Αγίας Σκέπης Εδέσσης 

(5:00 μ.μ.) Εσπερινός της Αγάπης: Ι. Μονή Αχαγγέλου Μιχαήλ, Αρχαγγέλου 

Δευτέρα Διακαινησίμου 

(Πρωί) Ι. Ν. Αγ. Γεωργίου Ραχώνας.

 Εκτύπωση     Αποστολή με e-mail
39 αναγνώστες
Κυριακή, 13 Απριλίου 2014
02:15

Κακοκαιρία από Μ.Τετάρτη - Γενικά αίθριος το Πάσχα

Επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός από τη Μεγάλη Τετάρτη με κύρια χαρακτηριστικά τις βροχές, τις καταιγίδες και τα χιόνια στα ορεινά, ενώ βελτίωση αναμένεται από το Μ. Σάββατο και το ψήσιμο του οβελία θα γίνει με ηλιοφάνεια, σύμφωνα με τις πρώτες προβλέψεις των μετεωρολόγων για το Πάσχα.


Αναλυτικά, τη Μ. Δευτέρα, αναμένονται στα νότια νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, κυρίως στην Κρήτη, με βελτίωση από το βράδυ. Στις υπόλοιπες περιοχές αναμένονται λίγες νεφώσεις, οι οποίες στα ηπειρωτικά θα αυξηθούν το μεσημέρι και το απόγευμα και θα εκδηλωθούν μεμονωμένες καταιγίδες στα ορεινά. Η ορατότητα τις πρωινές ώρες θα είναι περιορισμένη. Οι άνεμοι θα πνέουν στα νότα από ανατολικές διευθύνσεις 4 με 5 και στα υπόλοιπα μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει μικρή άνοδο στα βόρεια.

 Καιρός Πάσχα

Τη Μ. Τρίτη στα δυτικά και τα βόρεια προβλέπονται λιγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και μετά το μεσημέρι θα σημειωθούν τοπικές βροχές και στα ορεινά σποραδικές καταιγίδες. Στα υπόλοιπα αρχικά ο καιρός θα είναι αίθριος, όμως τις απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά και την Κρήτη θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα εκδηλωθούν πρόσκαιρες βροχές στα ορεινά της Κρήτης. ορατότητα τις πρωινές ώρες θα είναι τοπικά περιορισμένη. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά μεταβλητοί 5 και στα πελάγη τοπικά 6 Μποφόρ, ενώ ο υδράργυρος θα σημειώσει μικρή άνοδο κυρίως στα ανατολικά και νότια.
Τη Μ. Τετάρτη στα δυτικά, τα κεντρικά, τα βόρεια και τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα δυτικά. Χιόνια θα πέσουν στα βόρεια ορεινά. Στις υπόλοιπες περιοχές αναμένονται λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και μέχρι αργά το βράδυ θα σημειωθούν τοπικές βροχές στις Κυκλάδες και τα υπόλοιπα ηπειρωτικά. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοδυτικοί 4 με 6 Μποφόρ που γρήγορα στα βόρεια θα στραφούν σε βόρειους βορειοδυτικούς 5 με 6 Μποφόρ. Η θερμοκρασία σε μικρή πτώση στα βόρεια.
Τη Μεγάλη Πέμπτη, αναμένονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και χιόνια στα ορεινά. Καταιγίδες θα εκδηλωθούν αρχικά στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια, και βαθμιαία και στις υπόλοιπες περιοχές.
Οι άνεμοι στα δυτικά και βόρεια θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 6 και στα πελάγη τοπικά 7 Μποφόρ. Στα υπόλοιπα νότιοι νοτιοανατολικοί 5 με 7 Μποφόρ που βαθμιαία θα στραφούν σε δυτικούς νοτιοδυτικούς. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση αρχικά στα δυτικά και βόρεια και βαθμιαία στις υπόλοιπες περιοχές.
Εξασθένηση των φαινομένων αναμένονται από τη Μ. Παρασκευή το βράδυ και από τα δυτικά, ενώ σύμφωνα με τις πρώτες προβλέψεις των μετεωρολόγων ο καιρός βελτιώνεται από το Μεγάλο Σάββατο και το Πάσχα ο καιρός πιθανότατα θα είναι γενικά αίθριος.

 Εκτύπωση     Αποστολή με e-mail
20 αναγνώστες
Σάββατο, 12 Απριλίου 2014
02:03

 Π  Ρ  Ο  Σ  Κ  Λ  Η  Σ  Η

                                            ΑΡ.ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ 8/2014 

Καλούνται τα  μέλη  του  Δ.Σ.  σε ΤΑΚΤΙΚΗ  συνεδρίαση 

στις  16 / 4 / 2014  ημέρα  Τετάρτη  και ώρα 3.00 μ.μ.

στην αίθουσα  συνεδριάσεων Δημοτικού Συμβουλίου (στον 2ο όρο φο του κτιρίου του ΚΑΠΗ Κουφαλίων)  όπου θα συζητηθούν τα θέματα της ημερήσιας διάταξης, όπως παρακάτω:

1.       Έκθεση εσόδων – εξόδων Α΄ Τριμήνου για τον έλεγχο υλοποίησης του προϋπολογισμού, έτους 2014, Δήμου Χαλκηδόνος

2.       3η Τροποποίηση Τεχνικού Προγράμματος του Δήμου, έτους 2014

3.       Έγκριση 7ης Τροποποίησης Προϋπολογισμού του Δήμου, έτους 2014.

4.       Έγκριση διενέργειας προμηθειών και εργασιών του Δήμου, έτους 2014

5.       Έγκριση διενέργειας προμηθειών και εργασιών του Δήμου, για την λειτουργία του κολυμβητηρίου για το έτος 2014

6.       Πρόσληψη προσωπικού με σύμβαση Ι.Δ.Ο.Χ, διάρκειας έως δύο μήνες για την κάλυψη αναγκών λειτουργίας του Δημοτικού Κολυμβητηρίου Δήμου Χαλκηδόνος.

7.       Πρόσληψη προσωπικού, ενός (1) οδηγού – Χειριστή μηχανημάτων για την επάνδρωση του press container (επαγγελματικής κατηγορίας), με σύμβαση Ι.Δ.Ο.Χ, διάρκειας έως δύο μήνες για την μεταφορά των απορριμμάτων της Δ.Ε. Χαλκηδόνας Δήμου Χαλκηδόνος, στον ΧΥΤΑ «Μαυροράχης»

8.       Έγκριση εκμίσθωσης κοινόχρηστου δημοτικού χώρου για εγκατάσταση ΛΟΥΝΑ ΠΑΡΚ στην Δ.Κ. ΚΟΥΦΑΛΙΩΝ, για την θρησκευτική πανήγυρη του Αγ. Πνεύματος – ΑΝΤΡΙΑΔΑ 2014.

9.       Έγκριση απευθείας εκμίσθωσης του χώρου του Νηπιαγωγείου και της Λαϊκής Αγοράς έκτασης 800 τ.μ στην Δ.Κ. Ν.Μεσήμβριας για εγκατάσταση ΛΟΥΝΑ ΠΑΡΚ, στην θρησκευτική πανήγυρη της «Κυριακής των Μυροφόρων»

10.   Έγκριση απευθείας εκμίσθωσης δημοτικού χώρου έκτασης 1.400 τμ για εγκατάσταση ΛΟΥΝΑ ΠΑΡΚ στη πλατεία Ι. Μεταξά της Δ.Κ ΑΓΙΟΥ ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ, κατά το χρονικό διάστημα από Πέμπτη 17/04/2013 μέχρι και την Παρασκευή 25/4/2013 για το ΠΑΣΧΑ και του πανηγυριού της Ζωοδόχου Πηγής

 

11.   Επικαιροποίηση της με αριθμό 81/2004 Απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου, του πρώην Καποδιστριακού Δήμου Αγίου Αθανασίου που αφορά: «Τροποποίηση ρυμοτομικού σχεδίου στην περιοχή της νότιας εισόδου του πρώην Δημοτικού Διαμερίσματος και νυν Δημοτικής Κοινότητας Νέας Μεσημβρίας»

12.   Έγκριση 1ου Α.Π.Ε. και 1ου Π.Κ.Τ.Μ.Ν.Ε. του έργου «Επισκευή Δημοτικού κτιρίου στην πλατεία Ι. Μεταξά» αρ. μελ. 45/2009

13.   Έγκριση της μελέτης για την εκτέλεση του έργου «Συντήρηση εγκαταστάσεων σχολικών κτηρίων Δήμου Χαλκηδόνος έτους 2014»

14.   Έγκριση εκτέλεσης της εργασίας με τίτλο: «Συντήρηση του υδατόπυργου Παρθενίου» προϋπ/σμού 5.500,00 € με Φ.Π.Α.

15.   Χορήγηση παράτασης, με αναθεώρηση, της συμβατικής προθεσμίας εκτέλεσης του έργου «Συνδέσεις ιδιωτικών παροχών δικτύου αποχέτευσης του υπολοίπου τμήματος συνοικισμού Κουφαλίων» κατά πέντε (5) επί πλέον μήνες, χωρίς Αναθεώρηση, δηλαδή μέχρι και τις 1/10/2014

16.   Έγκριση χορήγησης υψηλής εποπτείας στην ΕΤΒΑ ΒΙΠΕ ΑΕ κατά την κατασκευή του έργου «Κατασκευή δικτύου μεταφοράς λυμάτων περιοχής Δ.Ενότητας Αγ. Αθανασίου Δ. Χαλκηδόνος προς την Ε.Ε.Λ. Θεσσαλονίκης».

17.   Έγκριση εκτέλεσης της εργασίας με τίτλο: «Εργασίες Συντήρησης δημοτικών κτηρίων και πλατειών Δ.Ε. Χαλκηδόνας»

18.   Ένσταση της «Κ/Ξ ΚΥΡΙΑΚΙΔΗΣ Π. – ΤΣΕΛΕΠΗ Δ. – ΤΣΕΛΕΠΗΣ Γ. ΕΔΕ» αναδόχου του έργου: «Ανακατασκευή αγωνιστικού χώρου γηπέδου ποδοσφαίρου και κατασκευή βοηθητικού γηπέδου στο Δ.Δ.Βαθυλάκκου.»

Εισηγητές θεμάτων:  2ου  και από 11ο έως 18ου  Αντιδήμαρχος Κορώνας,                 1ου έως 3ου  & 10ου -  Αντιδήμαρχος κ. Χούλιας,

      Ο Πρόεδρος του Δ.Σ 

 Κων/νος Ταξιάρχης

 Εκτύπωση     Αποστολή με e-mail
31 αναγνώστες
Παρασκευή, 11 Απριλίου 2014
00:23

Τον πρώτο σε όλη την Κεντρική Μακεδονία βρεφονηπιακό σταθμό για άτομα με αναπηρία θεμελίωσε σήμερα ο δήμος Νεάπολης-Συκεών.  

Ο Βρεφονηπιακός Σταθμός Ολοκληρωμένης Φροντίδας και Στέγη Υποστηριζόμενης Διαβίωσης ΑμεΑ, όπως είναι η πλήρης ονομασία του, αναπτύσσεται σε οικοπεδικό χώρο συνολικής έκτασης 465 τετραγωγικών, στη συμβολή των οδών Τριπόλεως και Κομνηνών στη συνοικία Αρμενοχωρίου.

Εκεί θα ανεγερθεί κτίριο πέντε ορόφων, για τη στέγαση Βρεφονηπιακού Σταθμού Ολοκληρωμένης Φροντίδας για 33 νήπια και 20 βρέφη, καθώς και Στέγης Υποστηριζόμενης Διαβίωσης Ατόμων με Αναπηρία, με ειδικό διαμέρισμα και οικοτροφείο για 10 άτομα.

Στον πρώτο όροφο θα αναπτυχθεί το τμήμα των νηπίων με ισόγεια πρόσβαση, στο δεύτερο το τμήμα των βρεφών, ενώ στον τρίτο τα γραφεία του σταθμού.

Στον τρίτο όροφο, επίσης, θα αναπτυχθεί το ειδικό διαμέρισμα με κουζίνα, καθιστικό και δύο δίκλινα υπνοδωμάτια, στον τέταρτο όροφο το οικοτροφείο με τρία υπνοδωμάτια, κουζίνα, τραπεζαρία και καθιστικό, και στον πέμπτο όροφο τα γραφεία της διεύθυνσης, της γραμματείας και του γραφείου προσωπικού, καθώς και αίθουσα εκδηλώσεων-σεμιναρίων.

Στο ισόγειο θα υπάρχει πυλωτή και χώρος στάθμευσης για πέντε αυτοκίνητα, και στο υπόγειο οι αποθήκες.

Ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται σε 2

 Εκτύπωση     Αποστολή με e-mail
«Πρώτη<123456789>Τελευταία»

Σχετικά με το blog
-Το blog μας περιλαμβάνει αιχμηρά και καυστικά σχόλια από την επικαιρότητα που επηρεάζουν άμεσα την ζωή μας...!

-ΕΠΙΣΗΣ... ΚΑΤΑΓΡΑΦΟΥΜΕ ΤΑ ΤΟΠΙΚΑ ΔΡΩΜΕΝΑ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ - ΒΟΡΕΙΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ - και όχι μόνο - ΓΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ - ΑΘΛΗΤΙΚΑ - ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ ΤΗΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑ

Υ.Γ.1 ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΑΝΑΦΕΡΟΥΜΕ (ΓΙΑ ΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ΠΟΥ ΚΥΚΛΟΦΟΡΟΥΝ ) ΟΤΙ ΚΕΧΑΓΙΑ ΣΤΑ "ΑΡΧ...Α" ΜΑΣ ΔΕΝ ΒΑΖΟΥΜΕ ΚΑΝΕΝΑΝ ΚΑΙ ΚΑΜΟΙΑ ...!!!

Y.Γ.2 ΚΑΙ ΣΤΟ ΚΑΤΩ...ΚΑΤΩ...ΣΕ ΟΠΟΙΟΝ ΑΡΕΣΟΥΜΕ...
Αναζήτηση
Προηγούμενα Άρθρα
Τελευταίες δημοσιεύσεις
22/4Ο Σύμμαχος του Επιχειρηματία...!
20/4ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ - ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ
19/4ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ - ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ
17/4ΣΥΝΑΥΛΙΑ… Μπομπ Ντίλαν στη Θεσσαλονίκη
16/4Πώς θα πάρετε μετά το Πάσχα επίδομα από 500 έως 1.000 ευρώ
15/4ΕΝΕΡΓΟΙ ΔΗΜΟΤΕΣ ΧΑΛΚΗΔΟΝΟΣ * Συνέντευξη του υποψήφιου δημάρχου Χαλκηδόνος Φώτη Κυριακίδη
14/4ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ ΕΔΕΣΣΗΣ ΠΕΛΛΗΣ ΚΑΙ ΑΛΜΩΠΙΑΣ
13/4Κακοκαιρία από Μ.Τετάρτη - Γενικά αίθριος το Πάσχα
12/4ΤΗΝ ΜΕΓΑΛΗ ΤΕΤΑΡΤΗ και ώρα 3.00 μ.μ. ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΧΑΛΚΗΔΟΝΑΣ
11/4ΔΗΜΟΣ ΝΕΑΠΟΛΗΣ ΣΥΚΕΩΝ Θεμελιώθηκε παιδικός σταθμός για ΑμεΑ
10/4H προαστιακή σύνδεση Θεσ/νίκης - Γιαννιτσών - Έδεσσας στο νέο ρυθμιστικό σχέδιο Θεσ/νίκης
8/4Δημοτικό συμβούλιο Χαλκηδόνας με εντόνους διαξιφισμούς !!!
7/4Φώτο ρεπορτάζ από την διακήρυξη αρχών της δημοτικής παράταξης
6/4ΣΗΜΕΡΑ ΚΥΡΙΑΚΗ 6 ΑΠΡΙΛΙΟΥ ΣΤΙΣ 7 Μ.Μ. Η ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΑΡΧΩΝ ΚΑΙ ΘΕΣΕΩΝ ΤΟΥ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΥ
5/4Όλα έτοιμα για τον 9ο Διεθνή Μαραθώνιο «ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ»
4/4Το νόημα των αυτοδιοικητικών εκλογών σήμερα. Του Δημήτρη Σπαθάκη, πυροσβέστη
3/4ΓΕΩΤΡΗΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΧΑΛΚΗΔΟΝΑΣ ΧΩΡΙΣ ΑΔΕΙΑ;
2/4ΠΑΙΔΙΚΟΙ ΣΤΑΘΜΟΙ Πιο φθηνά από Σεπτέμβριο στη Θεσσαλονίκη
1/4Στιγμιότυπα από τον εθελοντικό καθαρισμός στο παράκτιο τμήμα εκβολών Γαλλικού Ποταμού