Μαύρος Γάτος - ο Μακεδών...!
Φίλους έχω μόνο τα ποντίκια...
Λίγα λόγια για εμένα
Στην αρχή ήμουν άσπρος...! αλλά με τις βλακίες που ακούω και βλέπω καθημερινά έγινα μαύρος...!
Σελίδες


130 αναγνώστες
Παρασκευή, 26 Σεπτεμβρίου 2014
01:04

ΤΟΥ ΧΡΗΣΤΟΥ ΘΕΟΔΟΣΙΑΔΗ

Με εντόνους διαξιφισμούς και αναφορές εκατέρωθεν στους δήμους δέλτα και  Χαλκηδόνας η αντιπολίτευση   ανέβασε από το πρώτο δημοτικό συμβούλιο τους τόνους  σκιαγραφώντας και   δείχνονται τις προθέσεις της για το  τι θα επακολουθήσει στην συνέχεα…

Στο δήμο Δέλτα η αντιπολίτευση είχε σοβαρές  ενστάσεις για το πόσο που θα στοιχίσει  ένα έργο που ανέθεσε η διοίκηση…

Στο δήμο Χαλκηδόνας η αντιπολίτευση έβαλε «βέτο» για το «πολλά θέματα»  ( 48)  που έφερε η διοίκηση…!!!!!!  και ζήτησε το θέμα των αντιπροσώπων  στο ΚΕΚ ΝΕΦΕΛΗ να συζητηθεί πρώτο…

Αυτό δεν έγινε δεκτό από την πλειοψηφία και η αντιπολίτευση αποχώρησε  από την έδρα…

ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙEΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ ΑΠΟ ΤΑ ΔΗΜΟΤΙΚΑ   ΣΥΜΒΟΥΛΙΑ  ΣΤΟ 

«ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΒΗΜΑ» ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ 

Το σχόλιό σας
74 αναγνώστες
Πέμπτη, 25 Σεπτεμβρίου 2014
00:18

Εργασίες αντικατάστασης αγωγού Φ600 στο αντλιοστάσιο ύδρευσης Διαβατών θα πραγματοποιήσει η ΕΥΑΘ αύριο Πέμπτη από τις 08:00 έως τις 16:00. 
Λόγω των ανωτέρω εργασιών, θα υπάρξει διακοπή υδροδότησης στην περιοχή των Νέων Εργατικών Κατοικιών Διαβατών και στα ΕΛΠΕ ΑΕ. 

Οι εργασίες που θα εκτελεστούν κρίνονται απαραίτητες για την ομαλή λειτουργία του δικτύου ύδρευσης και θα καταβληθούν προσπάθειες για την όσο το δυνατό ταχύτερη αποκατάσταση της υδροδότησης και την μικρότερη ενόχληση των καταναλωτών. 
Θα υπάρξουν μεμονωμένες περιπτώσεις που η αποκατάσταση της υδροδότησης θα γίνει αργότερα λόγω ιδιορρυθμίας του δικτύου ύδρευσης.

 Εκτύπωση     Αποστολή με e-mail
71 αναγνώστες
Τετάρτη, 24 Σεπτεμβρίου 2014
00:08

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΣΟΥΛΑΡΙΩΤΗΣ: 

«Γιατί δεν δέχτηκα την θέση του πρόεδρου στην κοινωφελή επιχείρηση του δήμου Δέλτα»…»

 

ΤΟΥ ΧΡΗΣΤΟΥ ΘΕΟΔΟΣΙΑΔΗ 

Με μια μακροσκελή επιστολή στην εφημερίδα «ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΒΗΜΑ» και «takalanta” ο δημοτικός σύμβουλος του δήμου  Δέλτα κάνει γνωστό στους αναγνώστες μας τους λόγους που δεν δέχτηκε να αναλάβει την θέση του προέδρου στην κοινωφελή επιχείρηση του δήμου και τη θέση στη ΑΝΕΘ

Στην επιστολή του ο κ. Δημήτρης Σκουλαριώτης μεταξύ άλλων αναφέρει «στην  Κοινωφελή επιχείρηση από την πρώτη ημέρα της λειτουργίας της έγιναν λάθη με αποτέλεσμα η σημερινή κατάσταση της να μην είναι βιώσιμη αφού έχει οικονομικά ανοίγματα της τάξης του ενός (1) εκατομμυρίου ευρώ …Εγώ είμαι ελεύθερος επαγγελματίας και δεν θα μπορώ για όσο διάστημα θα χρωστάει η επιχείρηση να πάρω φορολογική ενημερότητα….Αυτός είναι και ο λόγος που δεν δέχτηκα την θέση αυτή…"
γράφει στην επιστολή του ο κ. Σκουλαριώτης

Σε άλλο σημείο  της επιστολής του αναφέρετε στους λόγους που δεν δέχτηκε και την θέση στην ΑΝΕΘ και γράφει… «Όσον αφορά την ΑΝΕΘ οι πληροφορίες μου λένε ότι στην ΑΝΕΘ υπάρχουν πολλά προβλήματα και δεν θα ήθελα να συμμετάσχω σε κάτι που δεν δημιούργησα εγώ και μάλιστα εκτός δήμου…»

Κλείνοντας ευχαριστεί τον δήμαρχο για της προτάσεις που του έκανε…

Το “ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΒΗΜΑ»  νέα έδρα

στα ΔΙΑΒΑΤΑ 

του δήμου ΔΕΛΤΑ

ΤΟΥ ΧΡΗΣΤΟΥ ΘΕΟΔΟΣΙΑΔΗ 

Τα Διαβατά στο δήμο ΔΕΛΤΑ θα έχει πλέον σαν έδρα της η εφημερίδα «ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΒΗΜΑ» Θεσσαλονίκης

Τα  νέα μας γραφεία θα είναι σύγχρονα σύμφωνα με της απαιτήσεις της νέας τεχνολογίας και βρίσκονται στην οδό Κολοκοτρώνη 11 

 Εκτύπωση     Αποστολή με e-mail
87 αναγνώστες
Τρίτη, 23 Σεπτεμβρίου 2014
00:30

ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΧΡΗΣΤΟΣ ΘΕΟΔΟΣΙΑΔΗΣ 

 

Ευρεία σύσκεψη πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 16/9/2014 στα γραφεία της ΕΑΣΘ με αντικείμενο την μείωση των επιλέξιμων εκτάσεων βοσκοτόπων στο Νομό Θεσσαλονίκης .

 

Στην σύσκεψη συμμετείχαν ο Δήμαρχος του Δήμου Δέλτα κ. Φωτόπουλος Ευθύμιος , απο τον Δήμο Θέρμης ο κ. Τσολάκης Απόστολος και η κ. Μακαντάση. Απο τον Δήμο Θερμαικού η κ. Πασχαλίδου Πάττη ,από τον Δήμο Λαγκαδά ο κ Μπαντούλας Μόσχος και ο κ Δαργινάκης Παναγιώτης .Απο τον Δήμο Βόλβης ο κ. Δεμερτζής Γεώργιος και η κ.Κατραντζή Αργυρώ . Απο τον Δήμο Ωραιοκάστρου ο κ. Χατζηαγόρου Βαγγέλης. Απο τον Δήμο Χορτιάτη ο κ. Ντίτσιος Γιάννης ενώ από τον Δήμο Χαλκηδόνας παρευρέθησαν η κ. Αγαπίδου Θεοδώρα και η κ.Νικολαίδου Δανάη .

Στην σύσκεψη αποφασίστηκε να συντονιστεί η δράση της ΕΑΣΘ και των Δήμων με στόχο την εξέυρεση της καλύτερης δυνατής λύσης στο πρόβλημα της διαχείρισης της επιλεξιμότητας των βοσκοτόπων , η οποία δημιουργεί τεράστια προβλήματα στις πληρωμές των κτηνοτρόφων και κατ'επεκταση μεγάλη αναταραχή στις τοπικές κοινωνίες.

 

 Εκτύπωση     Αποστολή με e-mail
79 αναγνώστες
Δευτέρα, 22 Σεπτεμβρίου 2014
02:13

ΠΟΣΟ ΑΚΡΙΒΑΙΝΟΥΝ ΤΑ ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ ΤΟΥ ΟΑΣΘ ΑΠΟ 1η ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ;

Αναλυτική ανακοίνωση με όσα αλλάζουν στην τιμολογιακή του πολιτική από την 1η Οκτωβρίου εξέδωσε ο ΟΑΣΘ. Διαβάστε για τις αυξήσεις, τις τιμές των καρτών απεριορίστων διαδρομών και τα εισιτήρια που καταργούνται:

«Από τον Ο.Α.Σ.Θ. ανακοινώνεται ότι, σε εφαρμογή της αριθμ. Α οικ.45788/ 3552/2014 κοινής απόφασης του Αναπληρωτή Υπουργού Οικονομικών και του Υφυπουργού Υποδομών, Μεταφορών & Δικτύων, από την 1η Οκτωβρίου 2014 γίνεται αναπροσαρμογή – εξορθολογισμός των κομίστρων του.

Η νέα πολιτική κομίστρου γίνεται δικαιότερη έναντι της προϊσχύουσας, αφού το κόστος μετακίνησης κατανέμεται αναλογικότερα, με βάση την απόσταση μετακίνησης και τις χρήσεις και διατηρείται σε μικρότερο ύψος από κάθε άλλη περιοχή της χώρας (Αθήνα κ.λ.π.)

Ειδικότερα από την 1η Οκτωβρίου 2014:

 

Α. Οι επιβάτες δύνανται να χρησιμοποιούν τα παρακάτω είδη εισιτηρίων:

α) Το εισιτήριο ΜΙΑΣ (1) ΜΟΝΟ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗΣ σε οποιαδήποτε λεωφορειακή γραμμή του Ο.Α.Σ.Θ. έναντι 1,00€ το κανονικό και 0,50€ το μειωμένο.

β) Το χρονικό εισιτήριο δύο (2) μετακινήσεων από και προς οποιαδήποτε κατεύθυνση, που θα πραγματοποιηθούν μέσα σε 70 λεπτά της ώρας, έναντι 1,20€ το κανονικό και 0,60€ το μειωμένο. Εφόσον η δεύτερη χρήση (επικύρωση) του εισιτηρίου, με μετεπιβίβαση, γίνει πριν την πάροδο των 70 λεπτών, αυτό ισχύει έως την ολοκλήρωση της διαδρομής και της αποβίβασης του επιβάτη από το λεωφορείο.

Προτυπωμένα εισιτήρια των ανωτέρω κατηγοριών θα διατίθενται από τα εκδοτήρια του Ο.Α.Σ.Θ. και 1.200 συνεργαζόμενα καταστήματα (περίπτερα κ.λ.π.) καθώς και από τα εκδοτικά μηχανήματα εντός των λεωφορείων. Όταν εκδίδονται από τα εντός των λεωφορείων εκδοτικά μηχανήματα, επιβαρύνονται με 0,10€ κατά τύπο εισιτηρίου.

γ) Το χρονικό εισιτήριο τριών (3) μετακινήσεων από και προς οποιαδήποτε κατεύθυνση, που θα πραγματοποιηθούν μέσα σε 90 λεπτά της ώρας,έναντι 1,50€ το κανονικό και 0,80€ το μειωμένο. Εφόσον η δεύτερη ή η τρίτη χρήση (επικύρωση) του εισιτηρίου, με μετεπιβιβάσεις, γίνει πριν την πάροδο των 90 λεπτών από την πρώτη, αυτό ισχύει έως την ολοκλήρωση της διαδρομής και της αποβίβασης του επιβάτη από το λεωφορείο.

Προτυπωμένα εισιτήρια της κατηγορίας αυτής θα διατίθενται από τα εκδοτήρια του Οργανισμού ενώ οι επιβάτες θα μπορούν να τα εκδίδουν και από τα εντός των λεωφορείων εκδοτικά μηχανήματα (χωρίς καμία προσαύξηση).

δ) Το χρονικό εισιτήριο τεσσάρων (4) μετακινήσεων από και προς οποιαδήποτε κατεύθυνση, που θα πραγματοποιηθούν μέσα σε 120 λεπτά της ώρας,έναντι 2,00€ το κανονικό και 1,00€ το μειωμένο. Εφόσον η δεύτερη ή η τρίτη ή η τέταρτη χρήση (επικύρωση) του εισιτηρίου, με μετεπιβίβαση, γίνει πριν την πάροδο των 120 λεπτών από την πρώτη, αυτό ισχύει έως την ολοκλήρωση της διαδρομής και της αποβίβασης του επιβάτη από το λεωφορείο.

Τα εισιτήρια αυτά αποτελούν το νόμιμο και υποχρεωτικό κόμιστρο των επιβατών των γραμμών των Δήμων του Επαρχείου Λαγκαδά, εφόσον πραγματοποιούν τουλάχιστον μία (1) μετεπιβίβαση στον Λαγκαδά.

Προτυπωμένα εισιτήρια της κατηγορίας αυτής θα διατίθενται από τα εκδοτήρια του Οργανισμού και από τους οδηγούς των υπεραστικών λεωφορείων του ΚΤΕΛ Ν. Θεσσαλονίκης που εκτελούν δρομολόγια με κόμιστρα του Ο.Α.Σ.Θ., ενώ οι επιβάτες θα μπορούν να τα εκδίδουν και από τα εντός των λεωφορείων εκδοτικά μηχανήματα (χωρίς καμία προσαύξηση).

ε) Το ειδικό εισιτήριο για την Πολιτιστική Γραμμή και την εξπρές λεωφορειακή γραμμή εξυπηρέτησης του αεροδρομίου ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ (78 & 78Ν) έναντι 2,00€ το κανονικό και 1,00€ το μειωμένο, το οποίο ισχύει για μία μόνο μετακίνηση.

Προτυπωμένα εισιτήρια της κατηγορίας αυτής θα διατίθενται από τα εκδοτήρια του Οργανισμού και τους συνοδούς της Πολιτιστικής Γραμμής, ενώ οι επιβάτες θα μπορούν να τα εκδίδουν και από τα εντός των λεωφορείων εκδοτικά μηχανήματα (χωρίς προσαύξηση).

Β. Οι Επιβάτες, για την οικονομικότερη μετακίνησή τους, δύνανται να χρησιμοποιούν τις κάρτες απεριορίστων διαδρομών, οι οποίες τιμολογούνται ως εξής:

α) Μηνιαία κάρτα απεριορίστων διαδρομών στην τιμή των 30,00€ η κανονική και 15€ η μειωμένη, (εκδίδονται κάθε μήνα και ισχύουν για το μήνα αυτό).

β) Τριμηνιαία κάρτα απεριορίστων διαδρομών στην τιμή των 84,00€ η κανονική και 42€ η μειωμένη, (εκδίδονται κάθε μήνα και λήγουν τον τρίτο μήνα μετά την έκδοσή τους).

γ) Εξαμηνιαία κάρτα απεριορίστων διαδρομών στην τιμή των 150,00€ η κανονική και 75,00€η μειωμένη, (εκδίδονται κάθε Ιανουάριο και Ιούλιο και ισχύουν για έξι μήνες)

δ) Ετήσια κάρτα απεριορίστων διαδρομών στην τιμή των 270,00€ η κανονική και 135€ η μειωμένη, (εκδίδονται κάθε Ιανουάριο και ισχύουν για όλο το έτος).

Σημείωση:

Οι μηνιαίες κάρτες απεριορίστων διαδρομών διατηρούνται στην ίδια τιμή με τις έως σήμερα ισχύουσες, ενώ οι τριμηνιαίες και οι ετήσιες σε τιμές μικρότερες των έως σήμερα ισχυόντων και ειδικότερα:

Οι τριμηνιαίες κανονικές κατά 2,00€ και οι αντίστοιχες μειωμένες κατά 1,00€
Οι ετήσιες κανονικές κατά 50,00€ και οι αντίστοιχες μειωμένες κατά 25,00€

Γ. Δικαιούμενοι Μειωμένου Κομίστρου

Δικαίωμα μετακίνησης με μειωμένο κόμιστρο έχουν οι:

α) Μαθητές Πρωτοβάθμιας & Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, με την επίδειξη του μαθητικού δελτίου μειωμένου κομίστρου (πάσο),

β) Φοιτητές – Σπουδαστές Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης (Πανεπιστήμια – Τ.Ε.Ι.), με την επίδειξη του ειδικού δελτίου μειωμένου κομίστρου (πάσο).

γ) Πολύτεκνοι και μέλη πολύτεκνων οικογενειών, με την επίδειξη του ισχύοντος δελτίου πολυτεκνίας.

δ) Α. με Α. με ποσοστό αναπηρίας 67% και άνω, με την επίδειξη του ειδικού Δελτίου Πολιτικού Αναπήρου που εκδίδεται από τις Περιφέρειες.

Κάτοχοι των κουπονιών απεριορίστων διαδρομών έτους 2014 του Ο.Α.Σ.Θ. δικαιούνται δωρεάν μετακίνησης σε όλες τις λεωφορειακές γραμμές του Οργανισμού

ε) Πολίτες ηλικίας άνω των 65 ετών, εκτός των προφανών περιπτώσεων προσδιορισμού της ηλικίας, με την επίδειξη του δελτίου αστυνομικής ταυτότητας ή άλλου δημόσιου εγγράφου προσδιορισμού της ηλικίας και της ταυτοπροσωπίας

Δ. Διάθεση Νέων εισιτηρίων και Καρτών απεριορίστων διαδρομών

Τα νέα εισιτήρια θα διατίθενται από:

- Τα εκδοτήρια του Ο.Α.Σ.Θ. την Δευτέρα 29 Σεπτεμβρίου 2014

- Τα 1200 συνεργαζόμενα καταστήματα (περίπτερα κ.λπ.) την Τετάρτη 1 Οκτωβρίου 2014

Οι νέες κάρτες απεριορίστων διαδρομών (μηνιαίες Οκτωβρίου και τριμηνιαίες Οκτωβρίου – Δεκεμβρίου) θα πωλούνται από τα Εκδοτήρια του Ο.Α.Σ.Θ. από 23 Σεπτεμβρίου 2014 έως και 14 Οκτωβρίου 2014.

Ε. Χρήση και αντικατάσταση των έως 30.09.2014 ισχυόντων εισιτηρίων

Κάτοχοι των έως και 30.09.2014 ισχυόντων εισιτηρίων μπορούν να τα χρησιμοποιούν μέχρι την 31η Οκτωβρίου 2014.

Από 1ης Νοεμβρίου μέχρι την 31η Δεκεμβρίου 2014 θα μπορούν να τα ανταλλάσσουν με ανάλογης αξίας νέα εισιτήρια στα Εκδοτήρια του Ο.Α.Σ.Θ.

ΣΤ. Πρόστιμα στους παραβάτες – επιβάτες.

Από την 1η Οκτωβρίου 2014, στους παραβάτες – επιβάτες, που μετακινούνται χωρίς την καταβολή του νόμιμου κομίστρου, θα επιβάλλεται πρόστιμο, το ύψος του οποίου ανέρχεται σε 60,00€ και 30,00€ για τους δικαιούμενους μειωμένου κομίστρου.

Το ως άνω επιβαλλόμενο πρόστιμο πρέπει να καταβάλλεται είτε αμέσως στον Ελεγκτή Κομίστρου ή εντός 60 ημερολογιακών ημερών από την επομένη της παράβασης, στον Ο.Α.Σ.Θ. ή μέσω των ΕΛ.ΤΑ.

Αν δεν πληρωθεί εντός των 60 ημερολογιακών ημερών, ο Ο.Α.Σ.Θ. διαβιβάζει τη βεβαίωση επιβολής προστίμου στην αρμόδια Δ.Ο.Υ. του Ο.Α.Σ.Θ. και το πρόστιμο πενταπλασιάζεται και εισπράττεται ως δημόσιο έσοδο.

Z. Καταργούμενα εισιτήρια

Με την νέα τιμολογιακή πολιτική καταργείται το χρονικό εισιτήριο διάρκειας 24 ωρών».

 

 Εκτύπωση     Αποστολή με e-mail
«Πρώτη<123456789>Τελευταία»

Σχετικά με το blog
-Το blog μας περιλαμβάνει αιχμηρά και καυστικά σχόλια από την επικαιρότητα που επηρεάζουν άμεσα την ζωή μας...!

-ΕΠΙΣΗΣ... ΚΑΤΑΓΡΑΦΟΥΜΕ ΤΑ ΤΟΠΙΚΑ ΔΡΩΜΕΝΑ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ - ΒΟΡΕΙΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ - και όχι μόνο - ΓΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ - ΑΘΛΗΤΙΚΑ - ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ ΤΗΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑ

Υ.Γ.1 ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΑΝΑΦΕΡΟΥΜΕ (ΓΙΑ ΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ΠΟΥ ΚΥΚΛΟΦΟΡΟΥΝ ) ΟΤΙ ΚΕΧΑΓΙΑ ΣΤΑ "ΑΡΧ...Α" ΜΑΣ ΔΕΝ ΒΑΖΟΥΜΕ ΚΑΝΕΝΑΝ ΚΑΙ ΚΑΜΟΙΑ ...!!!

Y.Γ.2 ΚΑΙ ΣΤΟ ΚΑΤΩ...ΚΑΤΩ...ΣΕ ΟΠΟΙΟΝ ΑΡΕΣΟΥΜΕ...
Αναζήτηση
Προηγούμενα Άρθρα
Τελευταίες δημοσιεύσεις
1/10ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟ : Σε πολύ ήρεμο κλίμα ξεκίνησε η θητεία της νέας δημοτικής αρχής...