Γάτος...Ο Μακεδών!
Φίλους έχω μόνο τα ποντίκια...
Λίγα λόγια για εμένα
Στην αρχή ήμουν άσπρος...! αλλά με τις βλακίες που ακούω και βλέπω καθημερινά έγινα μαύρος...!
Σελίδες


140 αναγνώστες
Σάββατο, 14 Σεπτεμβρίου 2019
19:22

 

Μία ενδιαφέρουσα υπόθεση έλαβε χώρα στο Δ.Δ Μαγνησίας του δήμου Δέλτα Σας την μεταφέρουμε αυτούσια :

 

Καλησπέρα. Θα αναφερθώ σ ενα συμβάν που ενδιαφέρει όλους μας.

Την Πέμπτη 12 Σεπτεμβρίου, απόγευμα,ο 73χρονος πατέρας μου, περπατούσε στην οδό 25ης Μαρτίου στη Νέα Μαγνησία. Τον πλησίασε μια γυναικά άγνωστη, προσποιουμενη οτι είναι γνωστή του. Του προετεινε το χέρι για χειραψία, πρόσχαρη και θέλησε να τον φιλήσει απ την ΄΄χαρα της΄΄ που συνάντησε τον γνωστό της.

Ο πατέρας μου δύσπιστος την ρωτά ποια είναι, δε την ξέρει…και αντιλαμβανεται εκείνη την στιγμή, οτι η κυρία ήδη ειχε το χέρι της στην τσεπη του για να κλεψει. Την επέπληξε και εξαφανίστηκε. Δυστυχώς εκείνη την ώρα δεν κυκλοφορούσε ψυχη και η κυρία την έβγαλε καθαρή, μιας και ο πατέρας μου που είναι φρεσκοεγχειρισμενος, δεν ήθελε να αντιδράσει βίαια. Ο πατέρας μου στάθηκε τυχερός και το αντιλήφθηκε πριν τον κλέψουν.

Το νου σας φίλοι μου. Μπορεί να συμβεί στον καθένα και ίσως και με δυσάρεστες συνέπειες.

 

Πάλι καλά που το κατάλαβε …. ο παππούς !

Για την μεταφορά : Αντριάνα Μαυρίδου ( Δημοσιογράφος )

****************************************************************************************************************

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

 

Η 5η Γιορτή Μανιταριού είναι γεγονός. Σας περιμένουμε 20 & 21 Σεπτεμβρίου στο Πάρκο Νεοχωρούδας

να περάσουμε δυο αξέχαστες βραδιές με το μοναδικό μουσικό πρόγραμμα που έχουμε επιλέξει για εσάς.

Θα ήταν χαρά μας να παρευρεθείτε.

Το σχόλιό σας
30 αναγνώστες
Παρασκευή, 13 Σεπτεμβρίου 2019
15:43

Του Δημήτρη Βαρτζόπουλου*

Ο αναπτυξιακός χαρακτήρας της Διεθνούς Εκθέσεως Θεσσαλονίκης συνδέεται άρρηκτα με την πολιτική στρατηγική του Κυριάκου Μητσοτάκη και όλων των προοδευτικών δυνάμεων. Η εξωστρέφεια και η άνθιση του επιχειρείν, που βρίσκονται στο DNA της ΔΕΘ, αποτελούν θεμελιώδη χαρακτηριστικά της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας.

Η Διεθνής Έκθεση Θεσσαλονίκης, που όχι μόνο ξαναβρήκε τον βηματισμό της, αλλά ανέκτησε και τον εμπορικό της χαρακτήρα και προσανατολισμό, αποτελεί βασικό μοχλό ανάπτυξης της επιχειρηματικότητας και των επενδύσεων συμβάλλοντας αποτελεσματικά στην προσπάθεια που κάνει η κυβέρνηση να καταστήσει την Ελλάδα ως την πιο φιλική σε επενδύσεις χώρα στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Αντιπροσωπευτικό παράδειγμα της πολιτικής μας βούλησης αποτελεί το πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων που έρχεται στη Βουλή εντός Σεπτεμβρίου, το οποίο προωθεί ένα νέο αναπτυξιακό μοντέλο εναρμονισμένο στα πρότυπα των ανεπτυγμένων δυτικών χωρών και θα δώσει ισχυρή ώθηση στο επιχειρηματικό και οικονομικό γίγνεσθαι της πατρίδος μας. Με τις γενναίες μεταρρυθμίσεις, οι οποίες βρίσκονται προ των πυλών, το κράτος παύει να αποτελεί σκόπελος για τους επενδυτές που θέλουν να επενδύσουν στη χώρα μας και ο δρόμος της ανάπτυξης είναι πλέον πιο ανοιχτός από ποτέ.

Το μονοπάτι της οικονομικής μεγέθυνσης είναι αδύνατον να μην διασχίσει και η Θεσσαλονίκη. Πρόκειται για μια πόλη η οποία διαθέτει τεράστια συγκριτικά πλεονεκτήματα και μοναδικές δυνατότητες. Το λιμάνι της, η κομβική γεωστρατηγική της θέση, σε συνδυασμό με τον πλούτο της Μακεδονικής γης μπορούν να τη μετατρέψουν σε κέντρο των Βαλκανίων και πυλώνα ανάπτυξης της χώρας. Υπό αυτό το πρίσμα το νομοσχέδιο της κυβέρνησης μπορεί να αποτελέσει το εναρκτήριο λάκτισμα για την πορεία της πόλης, της Μακεδονίας αλλά και ολόκληρης της χώρας προς την κορυφή.

Το αφήγημα πλέον αλλάζει. Η εικόνα της Ελλάδας διεθνώς είναι σαφώς βελτιωμένη και η εμπιστοσύνη των αγορών αρχίζει να αποκαθίσταται. Το «ανάπτυξη για όλους» του Κυριάκου Μητσοτάκη αφορά κάθε Ελληνίδα και κάθε Έλληνα ξεχωριστά. Δίνει το σύνθημα για ένα σχέδιο ευημερίας που θα έχει απήχηση σε όλες τις κοινωνικές τάξεις και δεν θα είναι μόνοπλευρο. Δίνει την εικόνα ενός κράτους που σέβεται τον Έλληνα πολίτη και μιας χώρας που αξίζει να ζεις.  Αυτό είναι το στοίχημα που πρέπει να κερδίσουμε και ο θεμέλιος λίθος αυτής της προσπάθειας τοποθετείται από εδώ, την 84η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης.

*Ο Δημήτρης Βαρτζόπουλος, είναι Ψυχίατρος, βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας στη Β΄ Θεσσαλονίκη

 Εκτύπωση     Αποστολή με e-mail
50 αναγνώστες
Τετάρτη, 11 Σεπτεμβρίου 2019
11:57

“Βρισκόμαστε και φέτος στην αφετηρία της νέας σχολικής χρονιάς και στην έναρξη της προσπάθειας των μαθητριών και των μαθητών για την κατάκτηση της γνώσης, αλλά και της σφυρηλάτησης του χαρακτήρα τους. Εύχομαι ολόψυχα στις μαθήτριες, στους μαθητές και στους εκπαιδευτικούς των σχολείων μας, να έχουν καλή και δημιουργική σχολική χρονιά με υγεία και δύναμη. Επίσης στους γονείς, εύχομαι υπομονή, κουράγιο και δύναμη ώστε να είναι συνεχείς συμπαραστάτες, σ’ αυτό τον καθημερινό αγώνα των παιδιών τους.
Ως νέα Δημοτική Αρχή θα είμαστε αρωγοί προς όλη την εκπαιδευτική κοινότητα του Δήμου μας και με συνεχή φροντίδα για τη δημιουργία όσο το δυνατόν καλύτερου σχολικού περιβάλλοντος.
Καλή σχολική χρονιά με υγεία και πρόοδο!”

ΣΤΑΥΡΟΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ

ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΧΑΛΚΗΔΟΝΟΣ

 

 

Φίλες και φίλοι,

εκπαιδευτικοί, γονείς και μαθητές/τριες όλων των βαθμίδων.

Η φετινή έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, συμπίπτει με την επανεκκίνηση του Δήμου μας.

Στόχος της ΝΕΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ και δικός μου, είναι η αυτή η σύμπτωση να αποκτήσει πρακτικό νόημα και συγκεκριμένο περιεχόμενο με αντίκρισμα στην καθημερινότητα του κάθε σχολείου σε συνδυασμό, με τη συνεχή βελτίωση της καθημερινότητας της ζωής κάθε οικογένειας.

Θεωρώ ΑΝΑΓΚΑΙΟ ΝΑ ΠΟΡΕΥΤΟΥΜΕ ΜΑΖΙ, δήμος, εκπαιδευτικοί, γονείς, μαθητές, ΣΕ ΜΙΑ ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΚΟΙΝΗΣ ΠΡΟΟΔΟΥ και βελτίωσης του σχολείου σε όλα τα επίπεδα, της μόρφωσης, της άθλησης, του πολιτισμού, του εθελοντισμού.

Αυτό θα επιτευχθεί με καινοτόμες πρωτοβουλίες περιβαλλοντικής ευαισθησίας, κοινωνικής αλληλεγγύης και ανοιχτής δημοκρατικής αντίληψης και λειτουργίας.

Ευχή και προσδοκία όλων μας είναι η νέα σχολική χρονιά να είναι δημιουργική, αποδοτική και ευχάριστη, συμβάλλοντας ο καθένας και η καθεμιά από τη θέση και το ρόλο του με τον καλύτερο δυνατό τρόπο στην επιτυχημένη ολοκλήρωση της.

Καλή δύναμη σε όλους, εκπαιδευτικούς και γονείς και καλή πρόοδο σε όλους τους μαθητές και τις μαθήτριες των σχολείων του δήμου μας.

Θα είμαστε αρωγοί και συμπαραστάτες σε κάθε θετική πρωτοβουλία.

O Δήμαρχος Δήμου Δέλτα,

ΓΙΑΝΝΗΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ

 Εκτύπωση     Αποστολή με e-mail
102 αναγνώστες
Παρασκευή, 6 Σεπτεμβρίου 2019
10:36

Αποτέλεσμα εικόνας για ΔΕΘ

Από τις 06.00΄ της Παρασκευής (06-09-2019) μέχρι και τις 06.00΄ της Δευτέρας (09-09-2019) δεν θα επιτρέπεται η στάση-στάθμευση όλων των οχημάτων, σε δρόμους του κέντρου της πόλης, ενώ το Σάββατο από τις 14.00΄ σταδιακά, ανάλογα με την εξέλιξη των εκδηλώσεων και μέχρι την ολοκλήρωση αυτών, δεν θα επιτρέπεται η κυκλοφορία όλων των οχημάτων.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης:

«Από τη Διεύθυνση Τροχαίας Θεσσαλονίκης ανακοινώνεται ότι, στο πλαίσιο έναρξης και λειτουργίας της 84ης Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης, των παράλληλων  εκδηλώσεων – ομιλιών και των προγραμματισμένων συγκεντρώσεων διαμαρτυρίας-πορειών, στο κέντρο της πόλης θα εφαρμοστούν οι ακόλουθες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις:

  α. Από την 06.00΄ ώρα της Παρασκευής (06-09-2019) μέχρι και την 06.00΄ ώρα της Δευτέρας (09-09-2019) δεν θα επιτρέπεται η στάση-στάθμευση όλων των οχημάτων, στις παρακάτω οδούς του κέντρου της πόλης:

 -Αγγελάκη, σε όλο το μήκος της.

-Λ. Στρατού, από Καυτανζόγλου μέχρι Πλατεία Χ.Α.Ν.Θ.

-Γ΄ Σεπτεμβρίου, από Μ. Αλεξάνδρου μέχρι Αγ. Δημητρίου.

-Εθν. Αμύνης, από  Αγίου Δημητρίου μέχρι Πλατεία Λευκού Πύργου.

-Αγ.Δημητρίου, από Πλατεία Ευαγγελίστριας μέχρι Γ΄ Σεπτεμβρίου και από Προξένων μέχρι Στεφάνου Δραγούμη.

-Γ. Λαμπράκη, από Εγνατία μέχρι Γ΄ Σεπτεμβρίου.

-Αρμενοπούλου, από Μελενίκου μέχρι Εθν. Αμύνης.

-Ν. Γερμανού, από Πλατεία Λευκού Πύργου μέχρι Πλατεία Χ.Α.Ν.Θ.

-Μ. Ανδρόνικου, από Πλατεία Ηλεκτρικής Εταιρείας μέχρι Πλατεία Χ.Α.Ν.Θ.

-26ης Οκτωβρίου, από Ανδρέου Γεωργίου μέχρι Πήγασου, ρεύμα προς έξοδο πόλης.

-Ερμιόνης, από 26ης Οκτωβρίου μέχρι Ανδρέου Γεωργίου και

-Ανδρέου Γεωργίου, από Πήγασου μέχρι 26ης Οκτωβρίου.

β. Από την 06.00΄ ώρα της Παρασκευής (06-09-2019) μέχρι και την 06.00΄ ώρα της Κυριακής (08-09-2019) δεν θα επιτρέπεται η στάση-στάθμευση όλων των οχημάτων, στην οδό Ελ.Βενιζέλου από Εγνατία έως Λ.Νίκης.

γ. Σάββατο (07-09-2019), από ώρα 14.00΄ σταδιακά, ανάλογα με την εξέλιξη των εκδηλώσεων και μέχρι την ολοκλήρωση αυτών, δεν θα επιτρέπεται η κυκλοφορία όλων των οχημάτων, στις παρακάτω οδούς του κέντρου της πόλης:

-Λ.Στρατού, από Καυτανζόγλου μέχρι Πλατεία Χ.Α.Ν.Θ.

-Γ΄ Σεπτεμβρίου, από Μ. Αλεξάνδρου μέχρι Αγίου Δημητρίου.

-Βασ. Όλγας, από Μ. Μπότσαρη μέχρι Αγίας Τριάδος.

-Βασ. Γεωργίου, από Αγίας Τριάδος μέχρι Μ. Ανδρόνικου.

-Λεωφ. Νίκης, καθ’ όλο το μήκος της.

-Κουντουριώτη, καθ’ όλο το μήκος της.

-Κων/νου Καραμανλή, από Κατσιμίδη μέχρι Γ΄ Σεπτεμβρίου.

-Εγνατία, από Λαγκαδά μέχρι Γ΄ Σεπτεμβρίου.

-Εθν. Αμύνης, από Αγίου Δημητρίου μέχρι Πλατεία Λευκού Πύργου.

-Τσιμισκή, καθ’ όλο το μήκος της.

-Αγίου Δημητρίου, από Λαγκαδά μέχρι Στεφάνου Δραγούμη.

-Αγίας Σοφίας, από Εγνατία μέχρι την πλατεία Αγίας Σοφίας, καθώς και περιμετρικά της  πλατείας Αγίας Σοφίας.

-Π.Μελά, καθ’ όλο το μήκος της.

-Βενιζέλου, καθ’ όλο το μήκος της.

δ. Υπενθυμίζεται η ισχύουσα απαγόρευση στάσης και στάθμευσης στις οδούς Τσιμισκή, Εγνατία και Αγίας Σοφίας, καθώς και στις λεωφόρους Νίκης και Μ.Αλεξάνδρου.

Παρακαλούνται οι κύριοι οδηγοί να απομακρύνουν τα οχήματά τους από τους παραπάνω αναφερομένους δρόμους.

Από ώρα 14.00΄ του Σαββάτου (07-09-2019) και μέχρι το πέρας των σχετικών εκδηλώσεων, η κυκλοφορία των οχημάτων θα διεξάγεται, από Ανατολικά προς Δυτικά της πόλης μέσω των οδών Κατσιμίδη –  Περιφερειακής οδού – Αγ. Δημητρίου (όσο οι συνθήκες το επιτρέπουν) – Ολυμπιάδος και από Δυτικά προς Ανατολικά της πόλης μέσω των οδών 26ης Οκτωβρίου – Λαγκαδά  και  Περιφερειακής οδού, καθώς και από την Αγίου Δημητρίου, όσο οι συνθήκες το επιτρέπουν.

Για τη διευκόλυνση της κυκλοφορίας, η Διεύθυνση Τροχαίας Θεσσαλονίκης θα λάβει αυξημένα μέτρα τροχαίας, με το σύνολο της δυνάμεώς της και στις καίριες διασταυρώσεις θα υπάρχουν ρυθμιστές τροχονόμοι.

Ζητούμε την κατανόηση και τη συνεργασία των πολιτών».

 Εκτύπωση     Αποστολή με e-mail
37 αναγνώστες
Πέμπτη, 5 Σεπτεμβρίου 2019
08:32

 

Από το Κέντρο Κοινότητας 

Δήμου Δέλτα ανακοινώνονται

 τα εξής:

Στις 30/9/2019 συμπληρώνεται το εξάμηνο ισχύος των αιτήσεων του Επιδόματος Στέγασης που εγκρίθηκαν έως και 31 Μάρτιου 2019.

 

Σύμφωνα με το άρθρο 3 της Κοινής Υπουργικής Απόφασης, οι αιτήσεις αυτές δύναται να ανανεωθούν αυτόματα για έξι ακόμη μήνες, εφόσον εξακολουθούν να πληρούνται οι όροι και προϋποθέσεις του προγράμματος.

Τις επόμενες ημέρες θα ξεκινήσει ο επανέλεγχος των αιτήσεων.

Ø  Για τις αιτήσεις εκείνες για τις οποίες διαπιστωθεί ότι δεν πληρούνται πλέον οι όροι και προϋποθέσεις του προγράμματος (ενδεικτικά: λήξη περίοδος ισχύος του ηλεκτρονικού μισθωτηρίου, αλλαγή σύνθεσης νοικοκυριού, αλλαγή των εισοδημάτων ή περιουσιακής κατάστασης του νοικοκυριού) οι αιτήσεις δεν θα ανανεωθούν. Στους δικαιούχους θα αποσταλεί μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ότι η χορήγηση του επιδόματος δεν θα ανανεωθεί αυτόματα.

Εάν επιθυμούν, μπορούν να υποβάλουν οι ίδιοι νέα αίτηση από 1/9/2019Προσοχή: για να μην χάσουν κάποιο μήνα επιδότησης, η νέα αίτηση θα πρέπει να υποβληθεί και να εγκριθεί έως 30/9/2019.

Ø  Για τους δικαιούχους που μέσω των αυτόματων διασταυρώσεων διαπιστωθεί ότι εξακολουθούν να πληρούν τους όρους και προϋποθέσεις του προγράμματος, η αίτηση θα ανανεωθεί αυτόματα για έξι ακόμα μήνες. Οι δικαιούχοι θα ενημερωθούν σχετικά με μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείουΠροσοχή: Όσοι εξ αυτών έχουν αλλαγές στη σύνθεση του νοικοκυριού τους σε σχέση με το προηγούμενο εξάμηνο, οι οποίες δεν προκύπτουν μέσα από ηλεκτρονικές διασταυρώσεις, μπορούν εντός του Σεπτεμβρίου να ανακαλέσουν την αίτηση και να υποβάλλουν νέα.

 Για τη διευκόλυνση του έργου παρακαλούμε θερμά για την ενημέρωση των δικαιούχων με κάθε πρόσφορο μέσο (π.χ. ανάρτηση σχετικής ανακοίνωσης σε εμφανές σημείο στους χώρους του Δήμου/Κέντρου Κοινότητας, προφορική ενημέρωση κατά τη διάρκεια επίσκεψης στο Δήμο ή στο Κέντρο Κοινότητας κ.τ.λ.) σε σχέση με τα ανωτέρω.

Η ανωτέρω διαδικασία θα ακολουθείται στο τέλος κάθε μήνα για τις αιτήσεις του Επιδόματος Στέγασης για τις οποίες λήγει το εξάμηνο ισχύος.

Οι πολίτες θα πρέπει να παρακολουθούν τη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που έχουν δηλώσει μέσω της οποίας θα λάβουν ενημέρωση για την πορεία της αίτησης τους και τυχόν δικές τους ενέργειες σε περίπτωση μη αυτόματης ανανέωσης.   

Επισημαίνεται, τέλος, ότι για τις ανωτέρω αιτήσεις, η πληρωμή του Σεπτεμβρίου θα καταβληθεί κανονικά.

 Εκτύπωση     Αποστολή με e-mail
«Πρώτη<123456789>Τελευταία»

Σχετικά με το blog
-Το blog μας περιλαμβάνει αιχμηρά και καυστικά σχόλια από την επικαιρότητα που επηρεάζουν άμεσα την ζωή μας...!

-ΕΠΙΣΗΣ... ΚΑΤΑΓΡΑΦΟΥΜΕ ΤΑ ΤΟΠΙΚΑ ΔΡΩΜΕΝΑ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ - ΒΟΡΕΙΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ - και όχι μόνο - ΓΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ - ΑΘΛΗΤΙΚΑ - ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ ΤΗΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑ

Υ.Γ.1 ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΑΝΑΦΕΡΟΥΜΕ (ΓΙΑ ΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ΠΟΥ ΚΥΚΛΟΦΟΡΟΥΝ ) ΟΤΙ ΚΕΧΑΓΙΑ ΣΤΑ "ΑΡΧ...Α" ΜΑΣ ΔΕΝ ΒΑΖΟΥΜΕ ΚΑΝΕΝΑΝ ΚΑΙ ΚΑΜΟΙΑ ...!!!

Y.Γ.2 ΚΑΙ ΣΤΟ ΚΑΤΩ...ΚΑΤΩ...ΣΕ ΟΠΟΙΟΝ ΑΡΕΣΟΥΜΕ...
Αναζήτηση
Προηγούμενα Άρθρα
Τελευταίες δημοσιεύσεις
11/10Δήμος ΠΑΙΟΝΙΑΣ :23η Γιορτή Κάστανου Γρίβας !
11/10Δήμος ΛΑΓΚΑΔΑ : Τοποθετήθηκε υπόγειος κάδος στο κέντρο της πόλης στην πλατεία του Λαγκαδά
1/10ΧΑΛΑΣΤΡΑ : Δράσεις του 3ου Δημοτικού Χαλάστρας την ημέρα του Αθλητισμού