Μαύρος Γάτος - ο Μακεδών...!
Φίλους έχω μόνο τα ποντίκια...
Λίγα λόγια για εμένα
Στην αρχή ήμουν άσπρος...! αλλά με τις βλακίες που ακούω και βλέπω καθημερινά έγινα μαύρος...!
Σελίδες


74 αναγνώστες
Πέμπτη, 27 Αυγούστου 2015
02:05

 

Το σχόλιό σας
83 αναγνώστες
Τρίτη, 25 Αυγούστου 2015
15:18

 

Συνεπής στο ραντεβού του όπως κάθε

χρόνο, o Πολιτιστικός ΣύλλογοςΓέφυρας διοργανώνει το "9ο ΔιεθνέςΦεστιβάλ Παραδοσιακού Χορού &

Μουσικής" από τις 27 ως τις 30Αυγούστου 2015.Από το 2007 είμαστε υπερήφανοι γιατίκαταφέρνουμε να προωθούμε την

Παράδοση, να δένουμε μεταξύ τους

διαφορετικούς πολιτισμούς και ναχαρίζουμε ένα εντυπωσιακόμουσικοχορευτικό θέαμα στο κοινό τηςπεριφέρειας της Δυτικής Θεσσαλονίκης.

Αποκορύφωμα των εκδηλώσεων, είναι

τα γλέντια στο τέλος της βραδιάς, όπου

κοινό και φιλοξενούμενοι χορευτές

γίνονται ένα και διασκεδάζουν όλοι μαζί!

Φέτος καλωσορίζουμε στο παραδοσιακό μας ταξίδι, χορευτικά και μουσικάσυγκροτήματα από το Νεπάλ, τη Ρωσία, την Ισπανία, την Πολωνία, και φυσικά από την

Ελλάδα. Τα πολύχρωμα κοστούμια και οι όμορφες μουσικές αντανακλούν την πλούσια

κουλτούρα και την ιστορία των εθνών αυτών. Θέλουμε να δώσουμε την ευκαιρία στο

κοινό, να έρθει σε επαφή με τις παραδόσεις διαφορετικών χωρών, μέσω τηςπαραδοσιακής μουσικής και του χορού και να ταξιδέψει νοερά.

Αφουγκραζόμενοι την ανάγκη του κόσμου να ξεφύγει από τα καθημερινά

προβλήματά του και να εκτονωθεί, ετοιμάσαμε με πολύ αγάπη ένα τετραήμερο

εκδηλώσεων, υψηλής ποιότητας και μοναδικού θεάματος! Σας περιμένουμε όλους στηνμεγάλη γιορτή της Παράδοσης, από την Πέμπτη 27 έως και την Κυριακή 30 Αυγούστου

2015 και κάθε βράδυ στις 20.30 σε έναν ειδικά διαμορφωμένο χώρο στην αυλή του

Δημοτικού σχολείου Γέφυρας, για να απολαύσετε ένα πολυπολιτισμικό θέαμα, από

όλες τις παραπάνω μουσικοχορευτικές ομάδες. Η είσοδος στις εκδηλώσεις είναιελεύθερη για όλους.

 Εκτύπωση     Αποστολή με e-mail
94 αναγνώστες
Κυριακή, 23 Αυγούστου 2015
23:12

Τις θεσμικές, τακτικές συνεδριάσεις των Συμβουλίων των Δημοτικών Κοινοτήτων με αντικείμενο την προετοιμασία του Τεχνικού Προγράμματος και του Προϋπολογισμού για το έτος 2016, οργανώνει ο δήμος Νεάπολης-Συκεών.

 

Ο κύκλος της Διαβούλευσης ανοίγει με τη συνεδρίαση του Τοπικού Συμβουλίου Συκεών, για να ακολουθήσουν αμέσως μετά οι συνεδριάσεις στις άλλες τρεις Δημοτικές Κοινότητες, με την κορυφαία εκδήλωση να ολοκληρώνεται με τη συνεδρίαση της Επιτροπής Διαβούλευσης.

Πρόκειται για πάγιες διαδικασίες, τις οποίες η δημοτική αρχή τηρεί πιστά, και πολύ πριν προβλεφθούν από τον «Καλλικράτη», στο πλαίσιο της συμμετοχικής, συνεργατικής, δημοκρατικής και διαφανούς διοίκησής της, θεσμοθετώντας έναν ανοικτό διάλογο διαρκείας μέσω του οποίου δήμος και πολίτες συνδιαμορφώνουν και σχεδιάζουν από κοινού το μέλλον του τόπου. Στο πλαίσιο αυτού του διαλόγου, πέρα από τις κατά τόπους συνεδριάσεις με συλλόγους και φορείς, από τη δημοτική αρχή ζητήθηκε να καταθέσουν εγγράφως τις προτάσεις τους, κάτι που έγινε τους προηγούμενους μήνες.

Οι προσπάθειες της διοίκησης το τελευταίο διάστημα επικεντρώνονται στην κινητοποίηση των δημοτών και πολιτών, με στόχο στις ανοιχτές αυτές λαϊκές συνελεύσεις να μετάσχουν όσο το δυνατόν περισσότεροι εκπρόσωποι τοπικών φορέων, κοινωνικών εταίρων, συλλόγων και, φυσικά, πολίτες, προκειμένου να καταθέσουν τις προτάσεις και τις απόψεις τους για έργα και δράσεις στον τόπο μας.

Ειδικότερα, οι συνεδριάσεις των Συμβουλίων των Δημοτικών Κοινοτήτων στο πλαίσιο της διαβούλευσης θα πραγματοποιηθούν:

► στη Δημοτική Ενότητα Συκεών
Δευτέρα 24 Αυγούστου – 7 μ.μ.
Αίθουσα Συνεδριάσεων Δημαρχείου Νεάπολης-Συκεών
(Ι.Μιχαήλ και Στρ.Στεφ.Σαράφη 1, είσοδος από τον αυλόγυρο)

► στη Δημοτική Ενότητα Νεάπολης
Τρίτη 25 Αυγούστου – 7 μ.μ.
Κλειστό Θέατρο Νεάπολης
(Δημοτικό κατάστημα Νεάπολης, Ελ. Βενιζέλου 125)

► στη Δημοτική Ενότητα Αγίου Παύλου
Τετάρτη 26 Αυγούστου – 6 μ.μ.
Αίθουσα Εκδηλώσεων του Δημοτικού Ωδείου Αγ. Παύλου
(Προέδρου Β. Μυρώνη 2)

► στη Δημοτική Ενότητα Πεύκων
Τετάρτη 26 Αυγούστου – 8 μ.μ.
Αίθουσα Συνεδριάσεων του δημοτικού καταστήματος Πεύκων
(Ειρήνης 19)

Ο κοινωνικός διάλογος θα ολοκληρωθεί με τη συνεδρίαση της Δημοτικής Επιτροπής Διαβούλευσης, την Πέμπτη 27 Αυγούστου στις 5.30 το απόγευμα, στην Αίθουσα Συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου (δημοτικό κατάστημα Νεάπολης), με τα μέλη της να αξιολογούν τις προτάσεις που θα έχουν γίνει προκειμένου να συμπεριληφθούν στον προγραμματισμό της διοίκησης. Σ' αυτήν συμμετέχουν συνολικά 66 μέλη, από τα οποία τα 49 είναι εκπρόσωποι τοπικών συλλόγων και φορέων και τα 17 πολίτες που προέκυψαν από κλήρωση.

 Εκτύπωση     Αποστολή με e-mail
73 αναγνώστες
Σάββατο, 22 Αυγούστου 2015
21:43

Konstantinos Tsakalidis / SOOC

Η Διεθνής Εκθεση Θεσσαλονίκης «ανοίγει τις πύλες» της στις 5 Σεπτεμβρίου με τα συνδικάτα να ετοιμάζουν... θερμή υποδοχή στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα με διαδηλώσεις. 

 

Στην ατζέντα της πρώτης μέρας λειτουργίας της 80ής Διεθνούς Έκθεσης, ΓΣΕΕ και ΕΚΘ καλούν σε συγκέντρωση στις 6 το απόγευμα, στο άγαλμα του Βενιζέλου. Το ΠΑΜΕ, από την άλλη πλευρά, οργανώνει συλλαλητήριο στην πλατεία Αριστοτέλους.

Πριν το άνοιγμα της ΔΕΘ, οι συνδικαλιστικές οργανώσεις ένστολων προγραμματίζουν διαμαρτυρία την Παρασκευή 4 Σεπτεμβρίου. 

 Εκτύπωση     Αποστολή με e-mail
221 αναγνώστες
Τρίτη, 18 Αυγούστου 2015
14:47

Απο την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας ανακοινώνεται ότι θα πραγματοποιηθούν επίγειοι ψεκασμοί για την αντιμετώπιση των αυξημένων πληθυσμών ενήλικων κουνουπιών στους Δήμου Δέλτα και Χαλκηδόνας της Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης απο αύριο Τρίτη 18 Αυγούτου 2015 μέχρι και την Παρασκευή 21 Αυγούστου 2015.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Αντιπεριφέρειας Δημόσιας Υγείας της ΠΚΜ, λόγω του αυξημένου πληθυσμού ενηλίκων κουνουπιών στις περιοχές των Δήμων Χαλκηδόνας και Δέλτα και έχοντας υπόψη την ανάγκη διαφύλαξης της Δημόσιας Υγείας απο νοσήματα που μεταδίδουν τα ενήλικα κουνούπια, αποφασίστηκε με σύμφωνη γνώμη όλων των εμπλεκομένων Αρχών (Περιφέρειας και Δήμου Δέλτα, Δήμου Χαλκηδόνας) η έναρξη δράσεων ακμαιοκτονίας με τη μέθοδο ψεκασμού υπέρμικρου όγκου (ULV) από εδάφους σε συγκεκριμένες περιοχές, με σκοπό την όσο το δυνατό περισσότερο μείωση του πληθυσμού τους.

Οι ψεκασμοί θα γίνουν απο εδάφους σε ακατοίκητες περιοχές, όπου δεν κυκλοφορούν άνθρωποι και ζώα γύρω απο τους οικισμούς Άδενδρο, Κάτω Γέφυρα, Χαλάστρα, Ανατολικό, Άγιος Αθανάσιος, Βραχιά, Μάλγαρα και Κύμινα.

Θα αρχίσουν απο το απόγευμα (σούρουπο) της Τρίτης 18 Αυγούστου 2015, μετά τη δύση του ηλίου, με εφαρμογές που θα διαρκούν μία εώς μιάμιση ώρα και αναμένεται να ολοκληρωθούν ώς την Παρασκευή 21 Αυγούστου 2015, ανάλογα με τις καιρικές συνθήκες. 

Το πρόγραμμα των ψεκασμών ανά οικισμό είναι το εξής:

- Τρίτη 18 Αυγούστου 2015: Άδενδρο και Κάτω Γέφυρα.

- Τετάρτη 19 Αυγούστου 2015: Χαλάστρα και Ανατολικό

- Πέμπτη 20 Αυγούστου 2015: Άγιος Αθανάσιος και Βραχιά.

- Παρασκευή 21 Αυγούστου 2015: Μάλγαρα και Κύμινα.

Για τους ψεκασμούς θα χρησιμοποιηθούν κατάλληλα σκευάσματα που έχουν την προβλεπόμενη άδεια του Υπουργείου Υγείας για το σκοπό αυτό.

Η διενέργεια των ψεκασμών θα γίνει απο την ανάδοχο εταιρεία του έργου που διαθέτει τον προβλεπόμενο κατάλληλο εξοπλισμό, τεχνική και επιστημονική κατάρτιση και αυξημένη εμπειρία σε παρόμοιες εφαρμογές.

Οι ψεκασμοί θα γίνουν εκτός οικισμών και σε απόσταση 100 μέτρων απο αυτούς, συνεπώς δεν είναι απαραίτητα τα μέτρα προφύλαξης των κατοίκων εντός των οικισμών (όχι εκλεισμός στα σπίτια - επιτρέπεται η κυκλοφορία ανθρώπων και ζώων εντός του οικισμού). Οι Δήμοι παρακαλούνται να ενημερώσουν τους κατοίκους για την αποφυγή της παρουσίας τους στις πέριξ των οικισμών περιοχές κατά τις ώρες ψεκασμού κατόπιν συννενόησης με τους αναδόχους του έργου.

 Εκτύπωση     Αποστολή με e-mail
«Πρώτη<123456789>Τελευταία»

Σχετικά με το blog
-Το blog μας περιλαμβάνει αιχμηρά και καυστικά σχόλια από την επικαιρότητα που επηρεάζουν άμεσα την ζωή μας...!

-ΕΠΙΣΗΣ... ΚΑΤΑΓΡΑΦΟΥΜΕ ΤΑ ΤΟΠΙΚΑ ΔΡΩΜΕΝΑ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ - ΒΟΡΕΙΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ - και όχι μόνο - ΓΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ - ΑΘΛΗΤΙΚΑ - ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ ΤΗΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑ

Υ.Γ.1 ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΑΝΑΦΕΡΟΥΜΕ (ΓΙΑ ΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ΠΟΥ ΚΥΚΛΟΦΟΡΟΥΝ ) ΟΤΙ ΚΕΧΑΓΙΑ ΣΤΑ "ΑΡΧ...Α" ΜΑΣ ΔΕΝ ΒΑΖΟΥΜΕ ΚΑΝΕΝΑΝ ΚΑΙ ΚΑΜΟΙΑ ...!!!

Y.Γ.2 ΚΑΙ ΣΤΟ ΚΑΤΩ...ΚΑΤΩ...ΣΕ ΟΠΟΙΟΝ ΑΡΕΣΟΥΜΕ...
Αναζήτηση
Προηγούμενα Άρθρα
Τελευταίες δημοσιεύσεις
2/9Αυλαία της Έκθεσης Θεσσαλονίκης...
1/9Η Ένωση Γονέων και Κηδεμόνων του Δήμου Ωραιοκάστρου εκφράζει τα θερμά της συγχαρητήρια