- ...!
...
...! ...!


84
, 9 2018
15:47

Αξηση παρουσασαν τα οδικ τροχαα ατυχματα που συνβησαν στην κεντρικ Μακεδονα και προκλεσαν τον θνατο τον τραυματισμ ατμων, τον Μρτιο του 2018, σε σγκριση με τον αντστοιχο μνα του 2017.

α. Τροχαα Ατυχματα    

Στην εδαφικ αρμοδιτητα της Γενικς Περιφερειακς Αστυνομικς Διεθυνσης Κεντρικς Μακεδονας, σημειθηκαν 15 τροχαα ατυχματα το Μρτιο του 2018, ναντι 11 με τον αντστοιχο μνα του 2017.

Ειδικτερα σημειθηκαν:

 • 3 θανατηφρα ατυχματα, ναντι 2 το 2017.
 • 3 σοβαρ τροχαα ατυχματα, ναντι 0 το 2017.
 • 9 ελαφρ τροχαα ατυχματα, διος αριθμς και το 2017.

Απ τα τροχαα ατυχματα που συνβησαν σε αστικς και αγροτικς περιοχς των Διευθνσεων Αστυνομας καταγρφηκαν συνολικ 31 παθντες ναντι 12 το 2017. Ειδικτερα καταγρφηκαν:

 • 6 νεκρο, ναντι 2 το 2017.
 • 5 βαρι τραυματες, ναντι 0 το 2017.
 • 20 ελαφρ τραυματες, ναντι 10 το 2017.

Τα κυριτερα ατια των τροχαων ατυχημτων - δυστυχημτων, πως προκυψε απ την αστυνομικ τροχονομικ ρευνα, ταν:

 • Η υπερβολικ ταχτητα
 • Η οδγηση υπ την επρεια αλκολ
 • Η απσπαση προσοχς του οδηγο
 • Η μη χρση ζνης ασφαλεας / προστατευτικο κρνους
 • Η κνηση στο αντθετο ρεμα κυκλοφορας
 • Η χρση κινητο τηλεφνου κατ την οδγηση
 • Η παραβαση της προτεραιτητας

β. Δρσεις Τροχονομικς αστυνμευσης

Οι Υπηρεσες Τροχαας Αστυνμευσης της Γενικς Περιφερειακς Αστυνομικς Διεθυνσης Κεντρικς Μακεδονας βρσκονται σε διαρκ ετοιμτητα, εφαρμζοντας συγκεκριμνο σχεδιασμ, που προβλπει μτρα οδικς ασφλειας και τροχονομικς αστυνμευσης για την ασφαλ κυκλοφορα των οχημτων και των πολιτν, καθς και για την πρληψη και αποτροπ ατυχημτων και δυστυχημτων σε λο το οδικ δκτυο.    

Στο πλασιο των τροχονομικν δρσεων, το μνα Μρτιο του τους 2018, βεβαιθηκαν μεταξ λλων και 5.384 παραβσεις ως ακολοθως:

 • 491 παραβσειςγια υπερβολικ ταχτητα,
 • 762 παραβσεις επαγγελματικν οχημτων,
 • 280 παραβσεις για Κ.Τ.Ε.Ο.,
 • 225παραβσεις για οδγηση υπ την επρεια οινοπνεματος (μθη), 
 • 183παραβσεις για μη χρση ζνης ασφαλεας κατ την οδγηση,
 • 136 παραβσεις για μη χρση προστατευτικο κρνους κατ την οδγηση,
 • 101παραβσεις για κνηση στο αντθετο ρεμα κυκλοφορας,
 • 61 παραβσειςγια αντικανονικ προσπρασμα,
 • 59παραβσεις για παραβαση προτεραιτητας,
 • 40παραβσεις για αντικανονικος ελιγμος,
 • 18 παραβσειςγια κνηση στην αριστερ λωρδα κυκλοφορας μη κνηση στο κρο δεξι του οδοστρματος,
 • 15παραβσεις για παραβαση ερυθρο σηματοδτη,
 • παραβσεις για παρνομα τοποθετημνες διαφημιστικς πινακδες και
 • παραβσεις για μη χρση παιδικν καθισμτων.

 

γ. Συμβουλς Οδικς Ασφλειας

Η Ελληνικ Αστυνομα ιδιατερα ευαισθητοποιημνη στα θματα ασφαλος οδγησης και οδικς ασφλειας, με σκοπ να συμβλλει στη μεωση των τροχαων ατυχημτων, υπενθυμζει σε λους τους οδηγος και τους χρστες του οδικο δικτου τι η οδικ ασφλεια εναι υπθεση λων μας.

 

Στο πλασιο αυτ, οι οδηγο οφελουν να εφαρμζουν τις διατξεις του Κδικα Οδικς Κυκλοφορας, να οδηγον με σνεση και προσοχ και να ακολουθον τις υποδεξεις και τις συμβουλς του προσωπικο της Τροχαας.

Δεν πρπει να ξεχνμε τι οδηγ με ασφλεια σημανει:

 • Μαθανω και εφαρμζω τον Κδικα Οδικς Κυκλοφορας
 • χω διαρκς τεταμνη την προσοχ μου στην οδγηση και τον λεγχο του οχματος
 • ταν οδηγ δεν χω καταναλσει οινοπνευματδη ποτ
 • Δεν παραβιζω τα ρια ταχτητας
 • Φορ πντα ζνη ασφαλεας
 • Τοποθετ τα παιδι σε παιδικ κθισμα στο πσω μρος του αυτοκιντου και τους φορ ζνη ασφαλεας
 • Σε περπτωση που οδηγ εμαι συνεπιβτης σε μοτοσικλτα φορ πντα κρνος
 • Δεν παραβιζω τον κκκινο σηματοδτη
 • Σταματ στο STOP και δνω προτεραιτητα
 • Δεν μιλ στο κινητ ταν οδηγ
 • Σβομαι τα σματα και τις υποδεξεις των τροχονμων.

Οι παραπνω συμβουλς θα επαναλαμβνονται διαρκς με σκοπ να συμβλλουν στην εμπδωση της κυκλοφοριακς και οδικς κουλτορας. 
626
, 23 2018
23:21

ÎÎÎ ÎÏÏιÎκΠÎÎÎÎÎÎι Î ÏÏÎ -ÎÎÎοÏμΠμίΠÏÏÎ ÏÏÎοÏ

Τα ξημερματα της Κυριακς μπανει η θεριν ρα και τσι λοι θα στερηθον μα ρα πνου. Ωστσο εναι η πρτη υπενθμιση πως πλησιζει το καλοκαρι, αφο πλον θα μεγαλνει η ημρα.

Συγκεκριμνα, στις 03:00 τα ξημερματα της Κυριακς 25 Μαρτου θα πρπει λοι να πμε τα ρολγια μας μα ρα μπροστ, στε να δεχνει 04:00. Ωστσο σως να εναι και η τελευταα φορ που θα κνουμε κτι ττοιο, καθς χει ξεκινσει στην ΕΕ συζτηση για την κατργηση του μτρου.

Σμφωνα με την οδηγα της Ευρωπακς νωσης λα τα κρτη μλη εναι υποχρεωμνα να τηρον με νμο το μτρο την τελευταα Κυριακ του Μαρτου στη 1 π.μ. ρα Γκρνουτς (GMT) και η επιστροφ γνεται την τελευταα Κυριακ του Οκτωβρου του διου τους πλι στη 1 π.μ. ρα Γκρνουτς. 

 

 

       e-mail
78
, 22 2018
21:33

Τον χαμηλ δεκτη εμπιστοσνης του κοινο απναντι στα τηλεοπτικ δκτυα εθνικς εμβλειας, τα οποα αποτελον, κατ την ποψη των Θεσσαλονικων, το σημαντικτερο μσο διακνησης «ψευδν ειδσεων», αναδεικνει η ρευνα κοινς γνμης με ττλο «Οι Θεσσαλονικες και η Ενημρωση – 2018», που διενεργθηκε στις αρχς Φεβρουαρου.

Εναι η δετερη ρευνα κοινς γνμης που πραγματοποιεται για λογαριασμ της Δημοτικς Εταιρεας Πληροφρησης Θεματος και Επικοινωνας (ΔΕΠΘΕ) του Δμου Θεσσαλονκης σε συνεργασα με την νωση Συντακτν Ημερησων Εφημερδων Μακεδονας-Θρκης (ΕΣΗΕΜ-Θ) και το Τμμα Δημοσιογραφας και ΜΜΕ του ΑΠΘ, με σκοπ να καταγρψει τις τσεις που διαμορφνονται στη σχση των πολιτν με την ενημρωση. Τα αποτελσματα της ρευνας, που διεξγαγε η εταιρεα δημοσκοπσεων Palmos Analysis, κατ την περοδο 6-13 Φεβρουαρου 2018 σε δεγμα 802 κατοκων των επτ δμων του πολεοδομικο συγκροτματος Θεσσαλονκης, παρουσασαν και σχολασαν ο Γενικς Διευθυντς της ΔΕΠΘΕ Φλιος Στγκος, ο Διευθυντς της ΕΣΗΕΜ-Θ Γιννης Κοτσιφς, ο Επκουρος Καθηγητς ΑΠΘ Νκος Παναγιτου και ο Διευθυντς Ερευνν της Palmos Analysis Πασχλης Τεμεκενδης. Τη συζτηση, που μεταδθηκε απ τη Δημοτικ Τηλεραση Θεσσαλονκης TV100, συντνισε ο δημοσιογρφος Βαγγλης Πλκας.

Κεντρικ ξονα της φετινς ρευνας αποτλεσαν οι ψευδες ειδσεις - τα λεγμενα «fake news». Το 82% των Θεσσαλονικων δηλνει τι χει αντιληφθε περιπτσεις ψευδν ειδσεων, εν το 53% παραδχεται τι χει επηρεαστε απ αυτς. Το γεγονς επιβεβαινεται και απ τις απαντσεις που δωσαν για συγκεκριμνες περιπτσεις παραπληροφρησης γρω απ τη διεξαγωγ του συλλαλητηρου της 21ης Ιανουαρου για το ζτημα της ονομασας της ΠΓΔΜ.

Συνολικ, η ρευνα καταγρφει την χαμηλ εμπιστοσνη του κοινο της πλης απναντι στα μσα πανελλαδικς εμβλειας (τηλεορσεις και εφημερδες). Ως πηγ ενημρωσης, σμφωνα με την ρευνα, οι Θεσσαλονικες εμπιστεονται περισστερο τον μεσο οικογενειακ και κοινωνικ τους περγυρο και ακολουθον το ραδιφωνο και τα τοπικ μσα ενημρωσης (ενημερωτικς ιστοσελδες και τηλεραση).

Ειδικτερα:

- Το 82% των Θεσσαλονικων (87% των ανδρν και 77% των γυναικν) δηλνουν τι χει αντιληφθε «ψευδες ειδσεις» στην ειδησεογραφα που παρακολουθε, ναντι μλις 17%. Παρτι συνντησαν «ψευδες ειδσεις», το 46% των ερωτηθντων δηλνουν τι δεν παραπλανθηκαν. Αντιθτως, το 53% (37% «μερικς φορς» και 16% «πολλς φορς») παραδχεται τι υπρξαν «θματα» παραπληροφρησης (το 56% των γυναικν και το 49% των ανδρν).

- Οι περισστερες ψευδες ειδσεις συναντνται σε θεματολογα που αφορ: πολιτικ/διεθνες σχσεις (95%), οικονομα/επιχειρσεις (85%), μεταναστευτικ/προσφυγικ (74%), μειοντητες (69%), υγεα (67%), προσωπικ ζω δημοσων προσπων (65%), περιβαλλοντικ ζητματα (62%), ασφλεια/εγκληματικτητα (59%) και αθλητισμ (46%).

- σον αφορ τον κατ’εξοχν… βιτοπο «ψευδν ειδσεων», τα δο τρτα των Θεσσαλονικων τοποθετον στην πρτη δετερη επιλογ τους τα τηλεοπτικ κανλια εθνικς εμβλειας (66%) και ακολουθον οι «εναλλακτικς» αννυμες ενημερωτικς ιστοσελδες με 29% και τα μσα κοινωνικς δικτωσης (facebook, twitter κ..) με 27%, οι εφημερδες πανελλαδικς κυκλοφορας με 16%, τα τηλεοπτικ δκτυα τοπικς εμβλειας (13%), οι επνυμες ενημερωτικς ιστοσελδες (12%) και το ραδιφωνο (5%).

- Στο ερτημα «πς ελγχετε την αξιοπιστα και την εγκυρτητα μιας εδησης» οι απαντσεις που δθηκαν αφορον τη διασταρωση με λλα μσα πηγς (61%), με φλους γνωστος (32%), τη διερενηση της πηγς προλευσης της εδησης (18%), το νομα/φμη του δημοσιογρφου που τη μεταδδει (14%) και το νομα/φμη του μσου που τη μεταδδει (13%).

Τρεις ψευδες ειδσεις

Στο πλασιο της ρευνας τθηκαν υπψη του κοινο τρεις συγκεκριμνες περιπτσεις «ψευδν ειδσεων» που διακινθηκαν με αφορμ το συλλαλητριο της 21ης Ιανουαρου για το νομα της ΠΓΔΜ.

Σχετικ με το αν παρεμποδστηκαν λεωφορεα με διαδηλωτς στα διδια των Μαλγρων, το 40% των ερωτηθντων δηλνουν τι το πληροφορθηκαν και τι αυτ ταν αληθς, λλο να 27% απντησαν τι το μαθαν αλλ δεν γνωρζουν εν η «εδηση» εναι γκυρη, εν μλις το 4% θερησε την «εδηση» ψευδ (27% δλωσαν γνοια για τη συγκεκριμνη «πληροφορα»).

Σχετικ με τη δετερη ψευδ εδηση, τι ο δμος Θεσσαλονκης αρνθηκε τη χοργηση ηλεκτρικο ρεματος στους διοργανωτς του συλλαλητηρου, το 15% τη θερησε αληθ, το 17% τι το πληροφορθηκαν αλλ δεν γνωρζουν εν ταν αληθς και μνο το 5% απντησαν τι εχαν γνση της «εδησης» και τι ταν ψευδς (το 61% δλωσε γνοια).

Η τρτη ψευδς εδηση που τθηκε υπψη των ερωτμενων ταν τι «η δημοτικ τηλεραση TV100 δεν μετδωσε το συλλαλητριο». Το 45% εχε γνση της «εδησης» και την εξλαβε ως αληθ, το 10% δεν γνριζε εν ταν αληθς ψευδς, εν μλις το 6% δλωσε πως εχε πληροφορηθε σχετικ αλλ γνριζε πως η «εδηση» ταν ψευδς (το 37% δεν εχε «συναντσει» τη συγκεκριμνη ψευδ εδηση.

Τα υπλοιπα ευρματα

- Οι ειδσεις οι οποες αφορον πολιτικ/εκλογς/διεθνες σχσεις προσελκουν το μεγαλτερο ενδιαφρον των Θεσσαλονικων σε ποσοστ 65% και ακολουθον οι ειδσεις σχετικς με την οικονομα και τις επιχειρσεις (43%), τον αθλητισμ (29%), τα περιβαλλοντικ θματα (22%), τα θματα δημσιας και ατομικς υγεας (19%), τα θματα ασφλειας και εγκληματικτητας (15%), το μεταναστευτικ/προσφυγικ (7%) και η προσωπικ ζω δημσιων προσπων (7%).

Τλος, η ρευνα εστασε και στην πρθεση της διοκησης του Δμου Θεσσαλονκης να συμπεριλβει και λλους δμους στη μετοχικ σνθεση των δημοτικν ΜΜΕ (TV100, FM100 και FM100,6). Η πλειοψηφα των ερωτηθντων (41%) και στους επτ δμους που διενεργθηκε η ρευνα, δηλνουν τι θεωρον τα συγκεκριμνα δημοτικ ΜΜΕ χρσιμα και τι πρπει «να ανκουν και να επιχορηγονται και απ λλους δμους», το 26% απντησαν τι τα θεωρον χρσιμα αλλ πρπει να συνεχσουν να ανκουν και να επιχορηγονται μνο απ τον Δμο Θεσσαλονκης, το 21% δεν θλησε να τοποθετηθε επ του ζητματος («Δεν ξρω/Δεν απαντ), εν μλις το 12% δλωσε τι τα δημοτικ ραδιοτηλεοπτικ μσα «δεν χρειζονται και πρπει να κλεσουν».

Οι Θεσσαλονικες αγκαλιζουν τα Δημοτικ Μσα Ενημρωσης

πως προκπτει απ την ρευνα, οι Θεσσαλονικες στηρξουν τα δημοτικ μσα ενημρωσης, TV100 και FM100, για τα οποα οι πολτες του πολεοδομικο συγκροτματος επιθυμον χι μνο να συνεχσουν την απρσκοπτη λειτουργα τους, αλλ και να στηριχθον και απ τους υπλοιπους δμους της Θεσσαλονκης.

Απαντντας στο ερτημα σχετικ με το ποιο θα πρπει να εναι το μλλον των δημοτικν μσων ενημρωσης TV100 και FM100, τα οποα σμερα ανκουν στον δμο Θεσσαλονκης και χρηματοδοτονται αποκλειστικ απ’ αυτν, περπου επτ στους δκα Θεσσαλονικες θλουν τα μσα αυτ να συνεχσουν τη λειτουργα τους, εν τσσερις στους δκα ζητον επιπλον να στηριχθον και απ λλους δμους. Το 41% δηλνει πως τα δημοτικ μσα ενημρωσης εναι χρσιμα και πως πρπει να ανκουν και να χρηματοδοτονται και απ λλους δμους του πολεοδομικο συγκροτματος. Ποσοστ 26% θεωρε πως εναι χρσιμα και πως θα πρπει να συνεχσουν να ανκουν μνο στον Δμο Θεσσαλονκης, εν 12% θεωρε τι δεν χρειζονται και πως πρπει να κλεσουν.

Η εικνα αν δμο

Τα ποσοστ σε κθε ναν απ τους επτ δμους του πολεοδομικο συγκροτματος σχετικ με το ανωτρω ερτημα χουν ως εξς:

– Δμος Θεσσαλονκης: 40% υπρ της διερυνσης της μετοχικς βσης της ΔΕΠΘΕ με τη συμμετοχ και λλων δμων, 27% να παραμενουν ως χουν στο δμο Θεσσαλονκης και 15% να κλεσουν.
– Δμος Καλαμαρις: 46% υπρ της διερυνσης, 25% να παραμενουν ως χουν, 10% να κλεσουν.
– Δμος Κορδελιο Ευσμου: 48% υπρ της διερυνσης, 20% να παραμενουν ως χουν, 10% να κλεσουν.
– Δμος Πυλαας Χορτιτη: 36% υπρ της διερυνσης, 26% να παραμενουν ως χουν, 12% να κλεσουν.
– Δμος Νεπολης Συκεν: 40% υπρ της διερυνσης, 26% να παραμενουν ως χουν, 9% να κλεσουν.
– Δμος Αμπελοκπων Μενεμνης: 38% υπρ της διερυνσης, 18% να παραμενουν ως χουν, 11% να κλεσουν.
– Δμος Παλου Μελ: 38% υπρ της διερυνσης, 28% να παραμενουν ως χουν, 9% να κλεσουν.

Ο δμαρχος Θεσσαλονκης

Σε δλωσ του σχετικ με την πρωτοβουλα που ανλαβε η ΔΕΠΘΕ απ κοινο με την ΕΣΗΕΜ-Θ και το Τμμα Δημοσιογραφας και ΜΜΕ του ΑΠΘ για τη διεξαγωγ της ρευνας κοινς γνμης ο δμαρχος Θεσσαλονκης, Γιννης Μπουτρης, ανφερε: «Αυτ η ρευνα εναι λλη μια σημαντικ πρωτοβουλα των Δημοτικν Μσων, τα οποα παζουν πλον κομβικ ρλο στην ενημρωση των πολιτν, κτι που δεν εννοεται στις μρες μας που τα ΜΜΕ περνον κρση και οικονομικ και ως προς την εγκυρτητ τους. Γι’ αυτ επιμνω τι η διαδημοτικοποηση της ΔΕΠΘΕ θα ανοξει νους ορζοντες στην γκυρη ενημρωση που προσφρει η δημοτικ επιχερηση και θα τη θωρακσει απ τη μστιγα της παραπληροφρησης, που τελευταα δυστυχς ανθε».

       e-mail
108
, 22 2018
13:20

Με την εξταση μαρτρων συνεχζεται η δκη  του αγγειοχειρουργο που κατηγορεται  για τη δολοφονα της 36χρονης μεστριας, η οποα εξαφανστηκε, τον περασμνο Απρλιο, στερα απ επσκεψ της στο Ιπποκρτειο Νοσοκομεο και βρθηκε τελικ νεκρ σε απκρημνη περιοχ στο Παλιορι Χαλκιδικς.

Η διαδικασα θα επαναληφθε την Παρασκευ. Ο κατηγορομενος αρνθηκε τις κατηγορες για ανθρωποκτονα απ πρθεση και της περιβριση νεκρο κνοντας λγο για «αμλεια». Απδωσε τον θνατο της γυνακας στα φρμακα που της χοργησε, ταν εκενη πγε στο «Ιπποκρτειο» για να υποβληθε σε προγραμματισμνη επμβαση.

       e-mail
87
, 20 2018
22:43

 -     2018-2019

Την εκτμηση τι το 2018 - 2019 "θα εναι η διετα της εκκνησης του μεγλου πρτζεκτ για την ανπλαση του εκθεσιακο κντρου Θεσσαλονκης", διατπωσε σμερα ο πρεδρος της ΔΕΘ - Helexpo AE, Τσος Τζκας, επισημανοντας τι ο διαγωνισμς για το master plan χει δη δρομολογηθε και σε λγες ημρες αναμνεται να ανατεθε η σχετικ μελτη.

"Βρισκμαστε σε συνεργασα με τον δμο Θεσσαλονκης σε ,τι αφορ το χωρικ σχδιο και σε λγες ημρες θα πμε στο δημαρχεο για να συζητσουμε λεπτομρειες" διευκρνισε ο κ.Τζκας, κατ την παρουσαση της 83ης ΔΕΘ σε εκπροσπους του προξενικο σματος και πρσθεσε τι η χρηματοδτηση του ργου αναμνεται να προλθει και απ την Περιφρεια Κεντρικς Μακεδονας.

"Εμαστε στη φση που ετοιμζουμε με τον δμο Θεσσαλονκης το master plan (...) που αναμνεται να εναι τοιμο μχρι το τλος του 2018. Ο περιφερειρχης βρσκεται σε αναμον για να του παρουσισουμε το σχδιο και να συζητσουμε για τα (πιθαν) χρηματοδοτικ εργαλεα" σημεωσε ο κ.Τζκας και πρσθεσε τι το ργο αναμνεται να χρηματοδοτηθε τσο απ εθνικος πρους - μσω της Περιφρειας - σο και απ ιδιωτικ κεφλαια. 

Σχολιζοντας τη δλωση του κ.Τζκα, ο περιφερειρχης Κ.Μακεδονας, Απστολος Τζιτζικστας, επε χαριτολογντας τι "τελευταα χει αρχσει να αισθνεται σαν χαρτονμισμα ευρ, καθς το γεγονς τι η Περιφρει του βρσκεται για τρτη χρονι στην πρτη θση στην Ελλδα σε απορρφηση κοινοτικν κονδυλων" δημιουργε αυξημνες προσδοκες για ενεργοποηση χρηματοδοτικν εργαλεων. "Θλουμε να δομε τι ακριβς σκφτονται (για την ανπλαση) η ΔΕΘ και ο δμος Θεσσαλονκης και στη συνχεια να εξετσουμε (...) τι εδους χρηματοδοτικ εργαλεα θα πρπει να αξιοποιηθον" επε χαρακτηριστικ ο κ.Τζιτζικστας και πρσθεσε τι οι φορες της πλης θα πρπει σως να διεκδικσουν λοι μαζ στριξη και απ την κεντρικ κυβρνηση.

Το χρνιο ατημα του δμου Θεσσαλονκης για την νταξη και του χρου του ΓΣματος Στρατο στο εκθεσιακ συγκρτημα της ΔΕΘ, στο πλασιο της εκπνησης του master plan, επανφερε για ακμη μα φορ σμερα ο ο δμαρχος, Γιννης Μπουτρης, επαναλαμβνοντας τι κατ την ποψ του "δεν εναι πρα πολ σοφ να βρσκεται στο κντρο της πλης μια ενεργς δναμη πως η μονδα ταχεας αντδρασης του ΝΑΤΟ". Ο διος πρσθεσε τι "ο χρος της κθεσης σε μεγλο βαθμ (θα πρπει να) εναι συνχεια ενς μητροπολιτικο πρκου. Η ανπλαση θα προσδιοριστε ουσιαστικ απ τη να ταυττητα που πρπει να χει η ΔΕΘ (...) και το εκθεσιακ κντρο θα εκσυγχρονιστε και σε ψη και σε λειτουργες". 

To ργο της ανπλασης του εκθεσιακο κντρου Θεσσαλονκης, αφορ σε project ψους 120 εκατ. ευρ, που θα πλαισιωθε και με τη δημιουργα μητροπολιτικο πρκου. H υλοποηση του ειδικο χωρικο σχεδιασμο θα καλψει λα τα χωροταξικ και πολεοδομικ θματα, εν θα δοθε μεγλη μφαση στη διαβολευση με λους τους εμπλεκμενους φορες, καθς και με την τοπικ αυτοδιοκηση, πως αναφερταν σε παλαιτερη σχετικ ανακονωση της ΔΕΘ - Helexpo.

Σε παλαιτερη ανακονωσ της, η διοκηση της εταιρεας υπενθμιζε τι η πρταση προς το υπουργεο Περιβλλοντος αφορ τη δημιουργα σγχρονου εκθεσιακο, συνεδριακο και επιχειρηματικο κντρου, στην κταση των 180 στρεμμτων των υφιστμενων εκθεσιακν εγκαταστσεων, καθς και μητροπολιτικο πρκου. Σμφωνα με τη διοκηση της ΔΕΘ-Helexpo AE, απτερος στχος της ανπλασης του Εκθεσιακο Κντρου και της δημιουργας του Μητροπολιτικο Πρκου, εναι η υλοποηση νου τοπσημου για τη Θεσσαλονκη του μλλοντος.

Πηγ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

       e-mail
«<123456789>»

blog
- blog ...!

-... - - - - -

..1 ( ) "..." ...!!!

Y..2 ...... ...
19/4:
19/4:
14/4 : -
14/4 :
9/4Thessaloniki: - 88.000
9/4 : 2018