... !
...
...! ...!


24
, 4 2018
16:03

Τακτικ συνεδραση του Περιφερειακο Συμβουλου Κεντρικς Μακεδονας θα πραγματοποιηθε την Παρασκευ 7 Δεκεμβρου, στις 12.00 το μεσημρι, στην αθουσα συνεδρισεων του Περιφερειακο Συμβουλου Κεντρικς Μακεδονας (Βασ. λγας 198, Θεσσαλονκη)

Αναλυτικ τα θματα ημερσιας διταξης:

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ Προδρου Περιφερειακο Συμβουλου Κεντρικς Μακεδονας

ΕΠΕΡΩΤΗΣΕΙΣ:

ΘΕΜΑΤΑ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΔΙΑΤΑΞΗΣ:

Θμα 1ο: γκριση Προγρμματος Τουριστικς Προβολς της Περιφρειας Κεντρικς Μακεδονας 2019

Εισηγητς: Αλξανδρος Θνος, Αντιπεριφερειρχης Τουρισμο και Πολιτισμο Περιφρειας Κεντρικς Μακεδονας

Θμα 2ο: γκριση συμμετοχς της Περιφρειας Κεντρικς Μακεδονας ως τακτικ μλος στο Δκτυο “Ιter Vitis”

Εισηγητς: Αλξανδρος Θνος, Αντιπεριφερειρχης Τουρισμο και Πολιτισμο Περιφρειας Κεντρικς Μακεδονας

Θμα 3ο: γκριση του Ισολογισμο ναρξης 1-1-2018 της Περιφρειας Κεντρικς Μακεδονας

Εισηγτρια: Αθην Αθανασιδου-Αηδον, Αντιπεριφερειρχης Οικονομικν, Διαφνειας-Ηλεκτρονικς Διακυβρνησης και Προγραμματικο Σχεδιασμο Περιφρειας Κεντρικς Μακεδονας

Θμα 4ο: γκριση περ αυτοδκαιης ανληψης υποχρεσεων της Ν.Ε.Θ. ΑΕ ως κατχου ποσοστο του 15% της εταιρεας ΚΕΝΤΡΟ ΣΤΑΘΜΕΥΣΗΣ ΒΑΡΕΩΝ ΟΧΗΜΑΤΩΝ «ΔΥΤΙΚΗ ΔΥΝΑΜΙΚΗ ΑΕ»

Εισηγτρια: Παρασκευ Πατουλδου, Αντιπεριφερειρχης Μ.Ε. Θεσσαλονκης

ΘΕΜΑ 5ο: Εισγηση περ ορισμο νων εκκαθαριστν για ολοκλρωση διαδικασας εκκαθρισης της εταιρεας ΝΕΘ Α.Ε.

Εισηγτρια: Παρασκευ Πατουλδου, Αντιπεριφερειρχης Μ.Ε. Θεσσαλονκης

Θμα 6ο: γκριση παρτασης ωραρου λειτουργας εμπορικν καταστημτων πραν του εθνικο πλαισου ωραρου, την Πμπτη 21 Μαρτου 2019 και την Πμπτη 29 Αυγοστου 2019, στην πλη της Βροιας

Εισηγητς: Κωνσταντνος Καλατζδης, Αντιπεριφερειρχης Π.Ε. Ημαθας

Θμα 7ο: γκριση τρπου επιλογς αναδχων ργων 3ης τροποποησης τεχνικν προγραμμτων Π.Ε. Πλλας, για το τος 2018.

Εισηγτρια: Αθην Αθανασιδου-Αηδον, Αν. Αντιπεριφερειρχης Π.Ε. Πλλας

Θμα 8ο: γκριση θσπισης πγιων χορηγημτων καθαριτητας υπηρεσιν Π.Ε. Πλλας εντς και εκτς Διοικητηρου και υπηρεσιν του Υπουργεου Παιδεας στον νομ Πλλας των οποων τα λειτουργικ ξοδα καλπτονται απ τον προπολογισμ της Περιφρειας για το τος 2019.

Εισηγτρια: Αθην Αθανασιδου-Αηδον, Αν. Αντιπεριφερειρχης Π.Ε. Πλλας

Θμα 9ο: γκριση θσπισης παγων χορηγημτων καθαριτητας, των Διευθνσεων, των Υποδιευθνσεων και των Αυτοτελν Τμημτων της Περιφερειακς Εντητας Σερρν της Περιφρειας Κεντρικς Μακεδονας καθς και των Διευθνσεων Πρωτοβθμιας και Δευτεροβθμιας εκπαδευσης και των υπηρεσιν τους για το χρονικ διστημα απ 01-01-2019 ως 31-12-2019

Εισηγητς: Ιωννης Μωυσιδης, Αντιπεριφερειρχης Π.Ε. Σερρν

Θμα 10ο: γκριση θσπισης πγιων χορηγημτων καθαριτητας υπηρεσιν Π.Ε. Κιλκς εντς και εκτς Διοικητηρου και υπηρεσιν του Υπουργεου Παιδεας στον Νομ Κιλκς των οποων τα λειτουργικ ξοδα καλπτονται απ τον προπολογισμ της Περιφρειας για το τος 2019

Εισηγητς: Ανδρας Βεργδης, Αντιπεριφερειρχης Π.Ε. Κιλκς

Θμα 11ο: γκριση θσπισης παγων χορηγημτων καθαριτητας, Διευθνσεων και των Αυτοτελν Τμημτων της Περιφερειακς Εντητας Πιερας της Περιφρειας Κεντρικς Μακεδονας καθς και των Διευθνσεων Πρωτοβθμιας και Δευτεροβθμιας Εκπαδευσης και των υπηρεσιν τους για το χρονικ διστημα απ 01-01-2019 ως 31-12-2019.

Εισηγτρια: Σοφα Μαυρδου, Αντιπεριφερειρχης Π.Ε. Πιερας

Θμα 12ο: γκριση κθεσης και αποδοχ λογαριασμν εκκαθρισης της αμιγος Νομαρχιακς Επιχερησης με την επωνυμα «ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΟΣ ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ Ν. ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ».

Εισηγητς: Ιωννης Γιργος, Αντιπεριφερειρχης Π.Ε. Χαλκιδικς

Θμα 13ο: γκριση κθεσης και αποδοχ λογαριασμν εκκαθρισης της αμιγος Νομαρχιακς Επιχερησης με την επωνυμα «Νομαρχιακ Επιχερηση Αξιοποησης και Διαχερισης Πρων Ν. Χαλκιδικς – ΝΕΑΔΙΧ»

Εισηγητς: Ιωννης Γιργος, Αντιπεριφερειρχης Π.Ε. Χαλκιδικς

Θμα 14ο: γκριση κθεσης και αποδοχ λογαριασμν εκκαθρισης της αμιγος Νομαρχιακς Επιχερησης με την επωνυμα «Νομαρχιακ Επιχερηση Σχεδιασμο και Αξιοποησης Χρων Πρκινγκ και Κυκλοφοριακν Παρεμβσεων (ΝΕΣΑΠ)»

Εισηγητς: Ιωννης Γιργος, Αντιπεριφερειρχης Π.Ε. Χαλκιδικς

Θμα 15ο: γκριση κθεσης και αποδοχ λογαριασμν εκκαθρισης της αμιγος Νομαρχιακς Επιχερησης με την επωνυμα «ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ»

Εισηγητς: Ιωννης Γιργος, Αντιπεριφερειρχης Π.Ε. Χαλκιδικς

Θμα 16ο: Επιστροφ αχρεωσττως καταβληθντων τελν και λοιπν εσδων της Π.Ε. Ημαθας

Εισηγητς: Κωνσταντνος Καλατζδης, Αντιπεριφερειρχης Π.Ε. Ημαθας

Θμα 17ο: Επιστροφ αχρεωσττως καταβληθντων τελν και λοιπν εσδων της Π.Ε. Κιλκς

Εισηγητς: Ανδρας Βεργδης, Αντιπεριφερειρχης Π.Ε. Κιλκς

Θμα 18ο: Επιστροφ αχρεωσττως καταβληθντων τελν και λοιπν εσδων της Π.Ε. Σερρν

Εισηγητς: Ιωννης Μωυσιδης, Αντιπεριφερειρχης Π.Ε. Σερρν 
1772
, 27 2018
18:15

Την αναδιρθρωση γραμμν, πως θα ισχσει απ την Πμπτη 1 Νοεμβρου 2018 ανακονωσε ο Οργανισμς Συγκοινωνιακο ργου «Με στχο τη βελτωση της συχντητας των λεωφορεων και κατ συνπεια την αξιοπιστα των αστικν συγκοινωνιν της Θεσσαλονκης», πως αναφρει σε ανακονωσ του.

Συγκεκριμνα, ο ΟΣΕΘ κατπιν διαβολευσης με φορες και την τοπικ αυτοδιοκηση και στενς συνεργασας με τον ΟΑΣΘ, αρμδιο για την εκτλεση του ργου, υιοθτησε και επικρωσε τις τελικς προτσεις του τελευταου, οι οποες γιναν στη βση της καλτερης δυνατς εξυπηρτησης του κοινο, της αξιοποησης του στλου των λεωφορεων και εναι προσαρμοσμνες στις σημερινς, πραγματικς δυναττητες.

τσι, απ την 1η Νοεμβρου, δημιουργονται δο γραμμς κορμο, η γραμμ «2Κ» και η γραμμ «3Κ», οι οποες θα διρχονται απ τα ανατολικ της πλης προς τα δυτικ και αντστροφα, με στχο την καλτερη εξυπηρτηση του επιβατικο κοινο και τη βελτωση της καθημεριντητας των πολιτν.

 

Απ Α.Σ. ΙΚΕΑ σε Ν.Σ.Σ. και ΚΤΕΛ «Μακεδονα»

 

Οι δο νες γραμμς κορμο, οι οποες θα εξυπηρετονται καθημεριν απ 34 λεωφορεα (17 καστη) και οι οποες χουν σχεδιαστε να χουν μση συχντητα διλευσης απ τις στσεις κθε 10 λεπτ, θα ξεκινον αμφτερες απ τον Α.Σ. ΙΚΕΑ. Στη συνχεια, η «2Κ» θα μεταβανει μσω Βολγαρη στην Εγνατα και αφο κνει στση στο Νο Σιδηροδρομικ Σταθμ, θα μεταβανει στα ΚΤΕΛ «Μακεδονα» μσω της οδο Μοναστηρου. Στην επιστροφ θα ακολουθε το διο δρομολγιο προς τον Α.Σ. ΙΚΕΑ.

Η γραμμ «3Κ» θα ξεκιν κι αυτ απ τον Α.Σ. ΙΚΕΑ και μσω των οδν Βασιλσσης λγας, Τσιμισκ, Πολυτεχνεου και Αναγεννσεως θα τερματζει στον Ν.Σ.Σ. Στην επιστροφ μσω των οδν Μοναστηρου, Δωδεκανσου, Νκης, Μητροπλεως και εν συνεχεα Μεγλου Αλεξνδρου, Γ. Παπανδρου, Αδριανουπλεως, θα επιστρφει στον Α.Σ. ΙΚΕΑ.

 

Το 33, το 39 και το 31

 

Η αναδιρθρωση στις γραμμς κορμο θα φρει απ 1η Νοεμβρου και κποιες μικρς κλμακας αλλαγς σε λλες δο γραμμς, στε να καλυφθον τα ποια κεν στη διαδρομ και να βελτιωθε το παρεχμενο ργο. Συγκεκριμνα, το δρομολγιο της γραμμς «33: Αγ. Παντελεμονας – Βενιζλου» τροποποιεται κατ την επιστροφ απ το κντρο, καθς θα διρχεται μσω της οδο Δελφν κι χι απ την παραλιακ οδ πως μχρι σμερα.

σο για τη γραμμ «39: Κηφισι – Δικαστρια», τροποποιεται στη μετβασ της προς το κντρο, προκειμνου να γνει η σνδεση της Βασιλσσης λγας με την Εγνατα που παρεχε το 8. τσι, το «39» μετ τη στση «Δημαρχιακ Μγαρο» θα ανεβανει μσω της οδο Αγγελκη στην Εγνατα και θα φτνει στα Δικαστρια διερχμενο απ τις οδος Δωδεκανσου, Πολυτεχνεου και 26ης Οκτωβρου.

Τλος, για την καλτερη εξυπηρτηση των επιβατν που επιθυμον να μετακινηθον προς την οδ 26ης Οκτωβρου, η γραμμ «31» αποκτ νο ωρριο λειτουργας και θα εξυπηρετεται απ 12 λεωφορεα με μση συχντητα διλευσης τα 11 λεπτ.

       e-mail
168
, 25 2018
10:26

Τρα πολεμικ πλοα θα μπορον να επισκεφθον τις επμενες ημρες οι Θεσσαλονικες . 

Το Γενικ Επιτελεο Ναυτικο ανακονωσε τι στο πλασιο του εορτασμο της επετεου της 28ης Οκτωβρου 1940, τα αρματαγωγ ΧΙΟΣ και ΛΕΣΒΟΣ και η Φρεγτα ΥΔΡΑ θα καταπλεσουν στην Θεσσαλονκη.

 

Κατ τη διρκεια παραμονς τους στον λιμνα Θεσσαλονκης, το κοιν θα χει την ευκαιρα να τα επισκεφθε.

 

Οι ρες του επισκεπτηρου για τα αρματαγωγ ΧΙΟΣ, ΛΕΣΒΟΣ και Φρεγτα ΥΔΡΑ χουν ως ακολοθως:

 

   – Παρασκευ  26 Οκτωβρου 2018, απ 09:00 ως 19:00.

 

  – Σββατο  27 Οκτωβρου 2018, απ 09:00 ως 19:00.

       e-mail
369
, 18 2018
20:38

 

ÎÎÎ ÎÏ…ÏιÎκΠ21 ÎκτωÎÏίου το 10ÎÏι του ΛÎÎκÎδΠ- Run in Lagadas - ΕÎÎÏÎφÎÏ‚ μÎχÏι Ï„ÎΠΠÎÏÎσκÎÏ…Î 19/10

Την Κυριακ 21 Οκτωβρου το 10ρι του Λαγκαδ - Run in Lagadas - Εγγραφς μχρι την Παρασκευ 19/10


Το Run in Lagadas - o αγνας που αγκαλιστηκε απ λους τους Λαγκαδιανος φιλοδοξε για τρτη χρονι να κνει γνωστ τον Λαγκαδ και την ιστορα του, προβλλοντας τις αξες της θλησης και του αγωνιστικο αθλητισμο. Διεξγεται την Κυριακ 21 Οκτωβρου στον Λαγκαδ σε ανμνηση της διπλς απελευθρωσης της πλης του Λαγκαδ (27η Οκτωβρου 1912 απ τον τουρκικ ζυγ και 27η Οκτωβρου 1944 απ τα γερμανικ στρατεματα κατοχς) και περιλαμβνει τον αγνα 10km με την επωνυμα "το 10ρι του Λαγκαδ" και τον αγνα 5km οι οποοι εναι επσημα πιστοποιημνοι απ την IAAF και την AIMS εν θα διεξαχθε και αγνας 1000m για τα μικρ παιδι.


Οι αγνες διοργαννονται απ τον Γυμναστικ Σλλογο Λαγκαδ σε συνεργασα με τον Δμο Λαγκαδ και με την υποστριξη της Περιφρειας Κεντρικς Μακεδονας και εγγραφς πραγματοποιονται μχρι και την Παρασκευ 19 Οκτωβρου.

Ο αγνας τελε υπ την αιγδα της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Θεσσαλονκης, φρει ηλεκτρονικ χρονομτρηση και εναι ενταγμνος στο επσημο αγωνιστικ πργραμμα του ΣΕΓΑΣ. Στους αγνες εκτιμται τι θα λβουν μρος περισστεροι απ χλιοι δρομες κθε ηλικας. Οι αγνες απευθνονται τσο σε αθλητς υψηλο επιπδου σο κυρως στους ελεθερα ασκομενους δημτες, τους ερασιτχνες δρομες και τη μαθητικ νεολαα εν θα συμμετχουν και πολλ μλη συλλγων δρομων υγεας. 

Το 3ο “10ρι του Λαγκαδ” θα αποτελσει μια σημαντικ δρομικ αθλητικ εκδλωση για την ευρτερη περιοχ της Κεντρικς Μακεδονας με συμμετχοντες αθλητς απ λη την Ελλδα που εξελσσεται πλον σε θεσμ για τα αθλητικ δρμενα της περιοχς, προγοντας την ποιτητα ζως των δημοτν μσω της σκησης και ενισχοντας την τοπικ οικονομα. 

Περισστερες πληροφορες μπορον να αναζητηθον στην ιστοσελδα του αγνα: www.runinlagadas.gr

Τη Δευτρα 15 Οκτωβρου πραγματοποιθηκε συνντευξη τπου και παρουσαση των χορηγν στο Δημαρχεο Λαγκαδ στις 13:00.

Run in Lagadas 21/10/2018 – Σας περιμνουμε λους σε μια μεγλη αθλητικ γιορτ για να ζσουμε τη χαρ της θλησης και του αγνα.

http://www.runinlagadas.gr - Facebook: RunInLagadas-Το δεκρι του Λαγκαδ

info@runinlagadas.gr - ΤΗΛΕΦΩΝΟ: 23940 20841, FAX: 23940 24186

       e-mail
255
, 14 2018
20:48

Θμα bullying φανεται πως ταν ο 11χρονος απ την Συρα που τραυμτισε την περασμνη Πμπτη να 9χρονο σε δημοτικ σχολεο, στην περιοχ της Χαριλου στη Θεσσαλονκη.

Το παραπνω καταγγλλει με ανρτησ του στο facebook πατρας μαθτριας, που πηγανει στο εν λγω σχολεο.

"Το αγρι απο την Συρα το δρνανε κθε μρα στο σχολεο και την Πμπτη το απελησαν οτι θα το σκοτσουν", αναφρει ο πατρας στην ανρτησ του, εν σημεινει τι ο 11χρονος απ την Συρα ταν τρομοκρατημνος απ τις επιθσεις που δεχταν απ τα υπλοιπα παιδι και ταν τον πλησασε ο 9χρονος για να τον ρωτσει τι παθε "ο μικρς Σριος του επιτθηκε γιατι φοβθηκε", αναφρει ο πατρας.

Η ανρτηση πατρα μαθτριας:

«Επειδ τις τελευταες μρες επικρατε νας παροξυσμς με το «μαχαρωμα» σε σχολεο της Χαριλου στην Θεσσαλονκη, θα θελα να πω τα εξς μιας και στο συγκεκριμνο δημοτικ φοιτ η κρη μου. Το αγρι απο την Συρα το δρνανε κθε μρα στο σχολεο και την Πμπτη το απελησαν οτι θα το σκοτσουν.

Με τα λγα ελληνικ που ξερε το επε στον δσκαλ του ο οποος μως δεν ασχολθηκε με το περιστατικ. Το παιδ πρε το ξυραφκι απο την ξστρα και τρομοκρατημνο κρυβταν απ τα υπλοιπα παιδι. 1 αγορκι που τον εδε το πλησασε για να τον ρωτσει τι παθε και ο μικρς Σριος του επιτθηκε γιατι φοβθηκε.

Το «μαχαρωμα» ηταν μια γραντζουνι στο χρι που δεν χρειστηκε οτε καν αντιτετανικ και ο πατρας δεν αγνοεται αντιθτως σπευσε να παραδοθε ως κηδεμνας του παιδιο! Οι γονες του λλου παιδιο δεν σκησαν μνυση αλλ ασκθηκε αυταπγγελτα απ τον εισαγγελα.

Φτνει με την παραπληροφρηση εκατρωθεν! χουμε γνει σκατ σαν κοινωνα και φταμε εμες και μνο εμες! Βζουμε ταμπλες και ξεχνμε την ουσα…

Πατρας εμαι και θα κνω τα πντα να προστατεσω τα παιδι μου απ οτιδποτε και τον οποιονδποτε αλλ πρτα απ’λα θα τα μθω να σβονται και να εναι νθρωποι! Κτι που οι περισστεροι γονες το ξεχντε! Ξεχντε να ασχοληθετε με τα παιδι σας και βαφτζετε την ασβεια και την αλητεα μαγκι! Ξυπνστε και γνετε νθρωποι, κθε μρα λο τον χρνο.» 

anartisipateras.png

       e-mail
«<123456789>»

blog
- blog ...!

-... - - - - -

..1 ( ) "..." ...!!!

Y..2 ...... ...
5/1
2/1 : - 2018