Μαύρος Γάτος - ο Μακεδών...!
Φίλους έχω μόνο τα ποντίκια...
Λίγα λόγια για εμένα
Στην αρχή ήμουν άσπρος...! αλλά με τις βλακίες που ακούω και βλέπω καθημερινά έγινα μαύρος...!
Σελίδες


69 αναγνώστες
Δευτέρα, 15 Δεκεμβρίου 2014
17:13

***έγινε και αυτό μετεκλογικά !!!.Συνάντηση σε γνωστή ταβέρνα των Κουφαλίων  μεταξύ  του Δημάρχου Χαλκηδόνος Ι.Τσουκνιδά ,με τον «άσπονδο» φίλο του Κ.Κυριαζή (γκοντίνο).

Οι πληροφορίες μου είναι ακριβής και μιλούν σε μία «στενή» πλέον επαφή , με «σημαντικό» μέλλον !!!.

 

***έντονη δυσφορία των πολιτών του Δήμου Χαλκηδόνος προς όλους τους βουλευτές της Β Θεσσαλονίκης ,για την στάση τους στις πλημμύρες της  Χαλκηδόνας.

Μόνο η κ.Γερασιμμίδου βουλευτής του Κ.Κ.Ε  έκανε σχετική επερώτηση στην βουλή των Ελλήνων ,για χρηματική αποκατάσταση των πλημμυροπαθών !!!.

Έχει λέτε ο «καιρός γυρίσματα»???.

 

***κουίζ!!!. Ποιος Κουφαλιώτης  176 σειρά στον στρατό, επί δέκα χρόνια και αφού έφυγε από το στράτευμα ,δεν αγόρασε λάδι και τυρί για το σπίτι???.

 

***το ποσό των 653.000 ευρώ εξασφάλισε ο Δήμος Χαλκηδόνος

από το Υπουργείο Εσωτερικών , για την πληρωμή ληξιπρόθεσμων παλιών οφειλών του Δήμου μας. Ο κ.Ντινόπουλος (υπουργός αρμόδιος) ,κράτησε την υπόσχεση του ,δίνοντας το ποσό αυτό ,

το οποίο δεν δεσμεύει την Δημοτική Αρχή σε καμία περίπτωση

ώστε να γεμίσει τον ήδη βεβαρημένο «κουρμπανά» χρεών.

Το ποσό αυτό δεν επιστρέφεται ,στα πλαίσια ενίσχυσης αρκετών Δήμων της χώρας από το υπουργείο εσωτερικών.

 

***η στήλη εύχεται «περαστικά» και σιδερένιος στον φίλο και αναγνώστη μας , Γ.Παπαβασιλείου  για την μικρή περιπέτεια της υγείας του.

 

*** ξεκίνησαν οι γιορτινές εκδηλώσεις στον Δήμο Χαλκηδόνος ,με το άναμμα του Χριστουγεννιάτικου δένδρου την Παρασκευή στα Κουφάλια ,που αποτελεί και η «εκκίνηση» όλων των εορταστικών εκδηλώσεων.

Η αντιπολίτευση του Δήμου μας μιλά για ένα πολύ «φτωχό μενού» χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων και στα 17 χωριά του Δήμου για όλο το εορταστικό «πακέτο».

Ένα «μενού» που δεν θα έχει «πιστεύουν», θετικά αποτελέσματα προσέλευσης κόσμου, για επαγγελματίες και μαγαζάτορες.

Από την πλευρά της συμπολίτευσης ,και με τον αρμόδιο αντιδήμαρχο κ.Μ.Μηντσιούδη  είχα μία ολιγόλεπτη συζήτηση,

για το όλο θέμα μου ανέφερε χαρακτηριστικά: « σε μία εποχή που ο Δήμος μας είναι υπερχρεωμένος , θα ήταν πολιτικά «ανήθικο» να υπάρχουν σπατάλες και διαχείριση των «πολύτιμων χρημάτων» μας τήν δύσκολη αυτήν εποχή , σε εορταστικές εκδηλώσεις . Προχωράμε σε νοικοκύρεμα του Δήμου, και αυτός είναι ο στόχος μας».

Οι πολίτες από την μεριά τους ας κρίνουν τις δύο πλευρές ,και ας βγάλουν και τα συμπεράσματα τους!!!.

 

Κ.Σαραφίδης

Το σχόλιό σας
50 αναγνώστες
Κυριακή, 14 Δεκεμβρίου 2014
15:14

Ευτυχώς δεν θρηνήσαμε θύματα…

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης οι δήμοι Χαλκηδόνας και Δέλτα

ΤΟΥ ΧΡΗΣΤΟΥ ΘΕΟΔΟΣΙΑΔΗ

Μια εβδομάδα περίπου  μετά την «βιβλική» καταστροφή που υπέστη η περιοχή της Χαλκηδόνας θα τολμήσω να κάνω μια αποτίμηση των ζημιών και όχι μόνο…

Θα ξεκινήσω με τις ζημιές που κατά γενική ομολογία ήταν μεγάλες με ανυπολόγιστο κόστος

Από την ωρα που άρχισε το «φαινόμενο» ήταν άμεση η επέμβαση της τοπικής αυτοδιοίκησης που είχε να αντιμετωπίσει ένα μεγάλο ρήγμα στο ανάχωμα της βαρδαρόβας ,ανάμεσα στα σύνορα των πρώην δήμων Κουφαλίων – Χαλκηδόνας από όπου απελευθερώθηκαν χιλιάδες τόνοι νερού με κατεύθυνση την Χαλκηδόνα

Θα επισημάνω λοιπόν  την έγκυρη επέμβαση τις τοπικής Αυτοδιοίκησης Χαλκηδόνος που έγινε σε 12 σημεία, γιατί  αλλιώς το νερό θα είχε φτάσει στο κέντρο της Χαλκηδόνας με απρόβλεπτες συνέπειες

Η παρεμβάσεις του δήμου συνεπώς όταν καταλυτικές στην εκτόνωση του προβλήματος

Σίγουρα σημαντικό ρόλο έπαιξαν και οι η υπηρεσίες του δήμου που έδωσαν άμεσα το παρόν για να επουλωθούν τα «τραύματα» να αποτιμηθούν  τα μεγέθη της ζημιάς ώστε η πληγέντες να αποζημιωθούν το γρηγορότερο

Εντύπωση  - σύμφωνα με μαρτυρίες  -  προκάλεσαν η πολύ στοχευόμενες παρεμβάσεις που ήταν και η αιτία την επόμενη ημέρα να μην υπάρχει ίχνος νερού μέσα στην Χαλκηδόνα…!

Τελευταία άφησα τους συντελεστές αυτής της υπεράνθρωπης προσπάθειας και συγκεκριμένα τον δήμαρχο Γιάννη Τσουκνιδά τον αντιδήμαρχο Χαλκηδόνας Αλέκο Μανάκη και  όλους τους δημοτικούς συμβούλους που βοήθησαν  και συμπαραστάθηκαν στους πληγέντες

Κλείνοντας σημαντικό γεγονός που πρέπει να το επισημάνω σε αυτό το άρθρο μου είναι η συμπαράσταση από τον δήμαρχο Αμπελοκήπων ( καθώς και η παρουσία της περιφέρειας ήταν σημαντική )  που ήρθε ο ίδιος και βοήθησε τους πληγέντες συμπολίτες μας  τα συνεργεία του δήμου του…Μπράβο δήμαρχε !  

 

 

Υ.Γ. Από τον αντιδήμαρχο Αλέξανδρο Μανάκη πήραμε μια ευχαριστήρια επιστολή προς τους συμπολίτες μας Τέσσιο , Λιαπάκη και Τσάγγαρη για την συμβολή και την προσφορά τους στο κάλεσμα που τους έκανε αφού ανταποκρίθηκαν –όπως λέει η επιστολή- άμεσα…

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ "ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΒΗΜΑ" 

 Εκτύπωση     Αποστολή με e-mail
25 αναγνώστες
Σάββατο, 13 Δεκεμβρίου 2014
23:24

Μέτρα της Τροχαίας αναπτύσσονται και φέτος σταδιακά και θα ισχύουν όλο το διάστημα της περιόδου των εορτών.

 

Η εφαρμογή των μέτρων αποσκοπεί στην βελτίωση της οδικής ασφάλειας και την πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΕΛΑΣ, θα διατεθεί σταδιακά το σύνολο του διαθέσιμου προσωπικού της Τροχαίας, με ενίσχυση και από άλλες Υπηρεσίες. Επιπλέον θα διατεθεί μεγάλος αριθμός περιπολικών και μοτοσικλετών, καθώς και συμβατικών οχημάτων με τον ανάλογο εξοπλισμό (ραντάρ ταχύτητας, αλκοολόμετρα κ.λπ.).

Τα μέτρα οδικής ασφάλειας στοχεύουν στην προληπτική και αποτρεπτική παρουσία, αλλά και στη διενέργεια τροχονομικών ελέγχων και ελέγχου μέθης (αλκοτέστ) για την αντιμετώπιση των «επικινδύνων» παραβάσεων, που αποτελούν τις βασικότερες αιτίες, κυρίως των θανατηφόρων τροχαίων ατυχημάτων (όπως υπερβολική ταχύτητα, οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ, αντικανονικό προσπέρασμα, χρήση κινητών τηλεφώνων, παραβίαση διαχωριστικών λωρίδων κ.λπ.).

Τα σημεία του κεντρικού κορμού του σχεδιασμού περιλαμβάνουν:

• Αυξημένη τροχονομική αστυνόμευση του οδικού δικτύου σε τομείς ανά 20-30 χιλιόμετρα, με βάση τις ιδιαίτερες κυκλοφοριακές συνθήκες κάθε περιοχής.
• Ενισχυμένη αστυνομική παρουσία και αστυνόμευση των σημείων του οδικού δικτύου, όπου σημειώνονται συχνά τροχαία ατυχήματα.
• Ρύθμιση της κυκλοφορίας με πεζούς τροχονόμους, σε βασικές διασταυρώσεις, για την αποφυγή κυκλοφοριακών συμφορήσεων.
• Αυξημένα μέτρα τροχαίας στις εισόδους-εξόδους των μεγάλων αστικών κέντρων, όπου παρατηρείται μεγάλη κίνηση οχημάτων.
• Αυξημένα μέτρα τροχαίας σε χώρους όπου παρατηρείται μαζική διακίνηση επιβατών (αεροδρόμια, λιμάνια, σταθμοί κ.λπ.).
• Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις και αυξημένα μέτρα Τροχαίας, σε περιοχές που θα πραγματοποιηθούν εορταστικές εκδηλώσεις.
• Παρουσία τροχονόμων στους Σταθμούς Διοδίων της χώρας για τη διευκόλυνση της κυκλοφορίας, την ενημέρωση και την παροχή συμβουλών στους οδηγούς και τους συνεπιβάτες.
• Ενημέρωση των πολιτών σε περιπτώσεις κυκλοφοριακών ή άλλων προβλημάτων.
• Διενέργεια ειδικών και γενικών ελέγχων από συνεργεία της Τροχαίας, ιδιαίτερα για τη βεβαίωση παραβάσεων που ευθύνονται για την πρόκληση σοβαρών τροχαίων ατυχημάτων.
• Συνεργασία και συντονισμό με όλους τους συναρμόδιους τοπικούς Φορείς για την αντιμετώπιση έκτακτων περιστατικών, εξαιτίας καιρικών φαινομένων σε όλη τη χώρα (χιονοπτώσεις, κατολισθήσεις, πλημμύρες, παγετοί κ.λπ.)

 Εκτύπωση     Αποστολή με e-mail
90 αναγνώστες
Παρασκευή, 12 Δεκεμβρίου 2014
01:53

 

του Παναγιώτη  Μαρκίδη

To 1954  άρχισε  η κατασκευή του φράγματος του Αξιού.  Στους  περισσότερους νέους των Κουφαλίων τότε, σε μια εποχή που η ανεργία ήταν επίσης μεγάλη, έδωσε δουλειά και τα απαραίτητα χρήματα για το ξεκίνημα της ζωής τους. Κι αυτοί σκάβοντας με τα φτυάρια  και κουβαλώντας με το καροτσάκι χώματα και τσιμέντα έκαναν αυτό το μεγάλο έργο. Χωρίς τα σύγχρονα σκαπτικά μηχανήματα, χωρίς αντλίες και γερανούς  παρέδοσαν στις επόμενες γενιές  το φράγμα του Αξιού και ένα δίκτυο από κανάλια και καναλέτα, που και τον κάμπο 300.000 και πλέον στρεμμάτων άρδευσε και τις πλημμύρες του Αξιού απέτρεψε. Για να συνειδητοποιήσουμε το μεγαλείο του έργου πρέπει να λάβουμε υπ όψιν τα μέσα που χρησιμοποίησαν.

Αλήθεια με τα μέσα που διαθέτουμε σήμερα, τηρουμένων των αναλογιών, πόσα μεγάλα έργα θα μπορούσαν να γίνουν που θα διευκόλυναν τη ζωή μας!

 

Αντίθετα όμως, ούτε αυτά που υπάρχουν δεν μπορούμε να συντηρήσουμε. Έσπασαν, λέει, τα αναχώματα και πλημμύρισαν τα χωράφια  και ένα μέρος της Χαλκηδόνας. Μάλιστα με την ένταση που συνεχίζουν οι βροχές φοβόμαστε και για χειρότερα.

Στην τηλεόραση είδα τον δήμαρχό μας μέσα στα νερά, ταλαιπωρημένο ,εξουθενωμένο και τον λυπήθηκα, γιατί  στο πρόσωπό του είδα όλη την τα ταλαιπωρημένη Χαλκηδόνα. Μάλιστα ήταν και λίγο σαστισμένος  με την καταστροφή  γιατί ,όταν τον ρώτησε ο δημοσιογράφος αν κινδύνεψαν άνθρωποι , εκείνος απάντησε «όχι, μερικές οικογένειες.» Και τότε σκέφτηκα πόσο γρήγορα τον εκδικήθηκε η φύση.

Στην συζήτηση για τον προϋπολογισμό , μόλις ένα μήνα πριν  αλλά και στην τελευταία, που έγινε μια εβδομάδα πριν, όταν  ο σύμβουλος της Λαϊκής Συσπείρωσης Σάββας Μωυσίδης παρατήρησε ότι από τον προϋπολογισμό έλειπαν παντελώς έργα πολιτικής προστασίας εκείνος χαμογέλασε με ελαφριά την καρδιά , θεωρώντας τα ίσως πολυτέλειες σήμερα. Ούτε ένα ευρώ λοιπόν για αντιπλημμυρικά έργα, για αλεξικέραυνα σε σχολεία και γήπεδα, για αντισεισμική προστασία των δημοτικών κτιρίων.

 

Λίγες μέρες μετά ένας ποδοσφαιριστής κεραυνοβολήθηκε, ενώ προπονούνταν στο γήπεδο στην Εύβοια και καπάκι ήρθαν και οι πλημμύρες τώρα. Μήπως πρέπει να ταρακουνηθούμε και με κανένα σεισμό για να βάλουμε μυαλό;

Οι μετεωρολόγοι προειδοποιούν ότι τα καιρικά φαινόμενα με την αλλαγή του κλίματος θα είναι έντονα και πιο συχνά.

Οι σεισμολόγοι μας λένε ότι ζούμε στην πλέον σεισμογενή χώρα και κάθε τόσο σε κάποια περιοχή της Ελλάδας θα εκδηλώνεται και ένας μεγάλος σεισμός. Κι εμείς τι;

Έχουμε τα μηχανήματα που σκουριάζουν στις μάντρες. Έχουμε τόσους ανθρώπους άνεργους. Πολιτικούς μηχανικούς, τοπογράφους , μηχανολόγους, ηλεκτρολόγους , οικοδόμους που απεγνωσμένα ζητούν δουλειά, για να επιβιώσουν πλέον.  Νέα  παιδιά που μάταια ζητούν τη χαρά της δημιουργίας και της επιβεβαίωσης. Τι μας εμποδίζει να αξιοποιήσουμε σαν κοινωνία το τεράστιο αυτό δυναμικό;

 

Μας ικανοποιεί  η απάντηση τα  χρήματα; Μα που εξαφανίστηκαν τόσα χρήματα που κυκλοφόρησαν όλα αυτά τα χρόνια;

Μπορεί η σημερινή αρχή που υπόσχεται το νοικοκύρεμα να φέρει την αλλαγή ,όταν δεκαετίες τώρα με νύχια και με δόντια στηρίζουν αυτήν την καταστροφική πολιτική; Εξ άλλου λίγα χρόνια πριν δημόσια αλληλοκατηγορούνταν για ατασθαλίες περί των δημοσίων πραγμάτων.

Μπορεί ένας λαός αραχτός στον καναπέ, εξουσιοδοτώντας  κάποιους επίδοξους σωτήρες δια της ψήφου του  να  περιμένει να του λύσουν τα προβλήματά του;

Αλήθεια εσείς τι λέτε;

 

ΥΓ. μακάρι τα Κάλλαντα εκτός από ενημέρωση να εξελιχθούν και σε βήμα  γόνιμου και πολιτισμένου διαλόγου επ΄ ωφελεία   της τοπικής μας κοινωνίας.

 Εκτύπωση     Αποστολή με e-mail
51 αναγνώστες
Τετάρτη, 10 Δεκεμβρίου 2014
19:54

Άκαρπες παραμένουν μέχρι στιγμής οι έρευνες των σωστικών συνεργείων της Πυροσβεστικής για τον εντοπισμό άντρα που κινούνταν πεζός όταν παρασύρθηκε από ορμητικά νερά στην κοίτη του Γαλλικού ποταμού.

Σύμφωνα με μαρτυρίες περιοίκων ο αγνοούμενος κρατιόταν για αρκετή ώρα από κλαδιά στην κοίτη του ποταμού. Οι έρευνες επικεντρώνονται παραπλεύρως του ποταμού κοντά στο χωριό Φιλαδέλφεια. Στην επιχείρηση διάσωσης συμμετέχουν 15 πυροσβέστες με πέντε οχήματα.

 Εκτύπωση     Αποστολή με e-mail
«Πρώτη<123456789>Τελευταία»

Σχετικά με το blog
-Το blog μας περιλαμβάνει αιχμηρά και καυστικά σχόλια από την επικαιρότητα που επηρεάζουν άμεσα την ζωή μας...!

-ΕΠΙΣΗΣ... ΚΑΤΑΓΡΑΦΟΥΜΕ ΤΑ ΤΟΠΙΚΑ ΔΡΩΜΕΝΑ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ - ΒΟΡΕΙΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ - και όχι μόνο - ΓΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ - ΑΘΛΗΤΙΚΑ - ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ ΤΗΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑ

Υ.Γ.1 ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΑΝΑΦΕΡΟΥΜΕ (ΓΙΑ ΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ΠΟΥ ΚΥΚΛΟΦΟΡΟΥΝ ) ΟΤΙ ΚΕΧΑΓΙΑ ΣΤΑ "ΑΡΧ...Α" ΜΑΣ ΔΕΝ ΒΑΖΟΥΜΕ ΚΑΝΕΝΑΝ ΚΑΙ ΚΑΜΟΙΑ ...!!!

Y.Γ.2 ΚΑΙ ΣΤΟ ΚΑΤΩ...ΚΑΤΩ...ΣΕ ΟΠΟΙΟΝ ΑΡΕΣΟΥΜΕ...
Αναζήτηση
Προηγούμενα Άρθρα
Τελευταίες δημοσιεύσεις
21/12ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ 2014 - ΤΟ "ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΒΗΜΑ" ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ 21 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2014 ΑΡΙΘΜΟΣ ΦΥΛΛΟΥ 766
18/12ΔΗΜΟΣ ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟΥ - Συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Ωραιοκάστρου
18/12ΔΗΜΟΣ ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟΥ - Αποκαθίστανται οι ζημιές από την υπερχείλιση του Γαλλικού στη γέφυρα Ν. Φιλαδέλφειας (ΦΩΤΟ)
17/12ΚΟΙΝΩΝΙΑ - ΑΝΘΡΩΠΙΝΑ Νέα κριτήρια για το "Βοήθεια στο Σπίτι"
16/12ΠΟΛΙΤΙΚΗ - Η εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας...
15/12Πίσω από τα … φαινομενα !!!
14/12ΔΗΜΟΣ ΧΑΛΚΗΔΟΝΑΣ - Πλημμύρες Χαλκηδόνας 6/12/2014
13/12ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ - μέτρα της Τροχαίας ενόψει εορτών
12/12ΣΚΕΨΕΙΣ - ΑΠΟΨΕΙΣ ... Πλημμυρίσαμε από νερά και προβλήματα…
10/12ΔΗΜΟΣ ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΟΥ - Αγνοείται άντρας που παρασύρθηκε από ορμητικά νερά στην κοίτη του Γαλλικού ποταμού
9/12ΡΕΠΟΡΤΑΖ - ΤΟΠΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΊΚΗΣΗ
8/12ΔΗΜΟΣ ΧΑΛΚΗΔΟΝΑΣ - ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΓΙΑΝΝΗ ΤΣΟΥΚΝΙΔΑ Πλημμύρες Χαλκηδόνας 6/12/2014
7/12Κ.Ε.Κ. "ΝΕΦΕΛΗ" ΣΤΗΝ ΓΕΦΥΡΑ ΧΑΛΚΗΔΟΝΑΣ
5/12ΔΗΜΟΣ ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟΥ - Καταδικάζει τα περιστατικά βίας ο δήμαρχος Ωραιοκάστρου, Αστέριος Γαβότσης
4/12ΑΓΙΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ - ΧΑΛΚΗΔΟΝΑΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ 2014
3/12ΕΥΧΕΣ.. Συγχαρητήριο μήνυμα
2/12Χριστουγεννιάτικες Ευχές ...
1/12ΔΗΜΟΣ ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟΥ - ΝΕΑ ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑ- ΗΜΕΡΙΔΑ:Η ΥΓΕΙΑ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΑΣ – ΠΡΩΤΕΣ ΒΟΗΘΕΙΕΣ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ, ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ, ΣΤΗ ΠΑΙΔΙΚΗ ΧΑΡΑ, ΣΤΟ ΓΗΠΕΔΟ και «ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΩΤΙΚΟ ΚΕΡΑΣΜΑ»