Μαύρος Γάτος - ο Μακεδών...!
Φίλους έχω μόνο τα ποντίκια...
Λίγα λόγια για εμένα
Στην αρχή ήμουν άσπρος...! αλλά με τις βλακίες που ακούω και βλέπω καθημερινά έγινα μαύρος...!
Σελίδες


40 αναγνώστες
Κυριακή, 16 Νοεμβρίου 2014
21:32

oaed_15

Υπεγράφη η υπουργική απόφαση και ανάβει το «πράσινο φως» για την πρόσληψη 50.000 ανέργων άνω των 18 ετών για πέντε μήνες στο Δημόσιο, σε δήμους και περιφέρειες.

Εντός του Δεκεμβρίου θα ξεκινήσει η διαδικασία υποβολής αιτήσεων από τους ανέργους, με βασική προϋπόθεση να είναι εγγεγραμμένοι στους καταλόγους του ΟΑΕΔ, ενώ εκτιμάται ότι οι προσλήψεις θα ξεκινήσουν τους πρώτους μήνες του 2015.

Η δημόσια πρόσκληση θα αφορά στην κάλυψη 50.000 θέσεων, συνολικά 117 ειδικοτήτων για την απασχόληση σε ασφαλιστικά ταμεία, σχολεία, νοσοκομεία, περιφέρειες και δήμους.

Το πρόγραμμα «Προώθηση της απασχόλησης μέσω προγραμμάτων κοινωφελούς χαρακτήρα 2014-2015», που παρουσίασαν χθες ο υπουργός Εργασίας Γ. Βρούτσης, ο υφυπουργός Γ. Πλακιωτάκης, ο διοικητής του ΟΑΕΔ Θ. Αμπατζόγλου, ο πρόεδρος της Ενωσης Περιφερειών Ελλάδας Κ. Αγοραστός και ο πρόεδρος της Κεντρικής Ενωσης Δήμων Ελλάδας Γ. Πατούλης, έχει προϋπολογισμό 200 εκατ. ευρώ και αφορά κοινωνικά ευάλωτες πληθυσμιακές ομάδες.

Προσφέρει πλήρη απασχόληση με μηνιαίο μισθό που ξεκινά από 427 για νέους έως 25 ετών και φθάνει έως 490 ευρώ για τους υπόλοιπους ανέργους, ενώ για πρώτη φορά σε ειδικότητες όπως αυτή της καθαριότητας προβλέπεται η ασφάλιση με βαρέα και ανθυγιεινά.

Οι 34.000 προσλήψεις θα γίνουν στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, εκ των οποίων 3.500 στην Περιφέρεια, ενώ 16.000 προσλήψεις θα πραγματοποιηθούν στα ασφαλιστικά ταμεία, στις κοινωνικές υπηρεσίες και στο Δημόσιο.

Ιδιαίτερη έμφαση δίδεται στην κάλυψη των θέσεων από ανέργους χαμηλών τυπικών προσόντων, ενώ βαρύτητα έχει δοθεί στις ειδικότητες εκείνες που παρουσίασαν υψηλό βαθμό σύζευξης προσφερόμενων και ζητούμενων θέσεων εργασίας στα προηγούμενα προγράμματα κοινωφελούς εργασίας, δηλαδή η καθαριότητα, οι υπηρεσίες εκπαίδευσης και υγείας, τα ασφαλιστικά ταμεία και γενικά οι υπηρεσίες κοινής ωφέλειας.

Στο πρόγραμμα προβλέπονται θέματα αδειών ασθενείας, ασφαλιστικές καλύψεις σε ειδικότητες που αφορούν βαρέα και ανθυγιεινά επαγγέλματα, αλλά και συμψηφισμός των ασφαλιστικών εισφορών ωφελουμένων που υπάγονται σε άλλα ταμεία ασφάλισης πέραν του ΙΚΑ.

Η μοριοδότηση (με έλεγχο από το ΑΣΕΠ) θα στηριχτεί σε κοινωνικά κριτήρια όπως εάν οι εγγεγραμμένοι άνεργοι στα μητρώα του ΟΑΕΔ είναι μέλη οικογενειών, στις οποίες δεν εργάζεται κανείς και οι σύζυγοι αυτών είναι επίσης εγγεγραμμένοι άνεργοι, ή είναι μέλη μονογονεϊκών οικογενειών, στις οποίες δεν εργάζεται κανείς, ενώ θα ληφθούν υπόψη το ετήσιο εισόδημα, ατομικό ή οικογενειακό, η ηλικία και ο αριθμός των ανήλικων τέκνων.

Το σχόλιό σας
54 αναγνώστες
Σάββατο, 15 Νοεμβρίου 2014
16:31

ΤΟΥ ΧΡΗΣΤΟΥ ΘΕΟΔΟΣΙΑΔΗ 

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης με υψηλόβαθμο στέλεχος της ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ( Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες του υπογράφοντα με τον κύριο Σταμάτη)  «έκλεισε», η υποψηφιότητα του φίλου Παναγιώτη Δαικούδη για το ψηφοδέλτιο της Ν.Δ στην περιφέρεια της ΄Β Θεσσαλονίκης 

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης παρόντες ήταν και κάποιοι  στενοί συνεργάτες του Παναγιώτη που θα στελεχώσουν  και το πολιτικό του γραφείο

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες μας διευθυντής στο νέο πολιτικό γραφείο  - που θα δημιουργηθεί  - θα είναι ένας δικός μας ο ΚΩΣΤΑ ΣΑΡΑΦΙΔΗΣ ( με μακρά θητεία στο πολιτικό γραφείο του πρώην υπουργού Αδάμ Ρεγκούζα)

Όλα τα παραπάνω θα τεθούν  επί τάπητος στην συνάντηση που θα έχουν προσεχώς οι δυο άνδρες… 

 Εκτύπωση     Αποστολή με e-mail
58 αναγνώστες
Παρασκευή, 14 Νοεμβρίου 2014
14:53

***δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Χαλκηδόνος είχαμε την Τετάρτη που μας πέρασε ,με ψήφιση του προϋπολογισμού του Δήμου μας.

Πολλά τα παραλειπόμενα της συνεδρίασης θα αναφέρω τα ποιο χαρακτηριστικά. Στις  700.000 ευρώ περίπου ,θα είναι τα έργα που θα γίνουν στον Δήμο μας για το 2015!!!.

Δεν θα γίνει καμία αύξηση τελών.

Ο Δήμαρχος κ.Ι.Τσουκνιδάς σε εκτενέστερες αναφορές στην συνεδρίαση ,στάθηκε ειδικότερα στην σπατάλη του ρεύματος που γίνεται σε όλο τον Δήμο μας.

Ανέφερε χαρακτηριστικά ότι κλειστό γυμναστήριο σε δημοτικό διαμέρισμα του Δήμου μας , είχε το εξάμηνο 15.000 ευρώ ΔΕΗ!!!.

Μίλησε για καλύτερη οργάνωση ,και ποιο εποικοδομητικό έλεγχο της σπατάλης του Δήμου μας από όπου και αν προέρχεται.

 

Το σύνθημα όμως το έθεσε και ο εισηγητής της πλειοψηφίας Αντιδήμαρχος οικονομικών κ.Μ.Μαυρουδής ,και θα είναι για το 2015,οικονομία-συμμάζεμα του Δήμου-οικονομία.

Η αντιπολίτευση σύσσωμοι καταψήφισε τον προϋπολογισμό όπως αναμενόταν.

 

Στην παράταξη του κ.Α.Αραμπατζή είχαμε δύο «παρών» αντί για «όχι».

Του κ.Ζ.Βαινά και του κ.Β.Μπίκου.Ορισμένοι δε «βγάζοντας» συμπεράσματα λίγο «πονηρά»,στους διαδρόμους την ώρα του συμβουλίου ,μιλούσαν για απαρχή μίας έντονης αμφισβήτησης του

πρώην Δημάρχου Α.Αθανασίου. Έντονο προβληματισμό είχαμε στα πηγαδάκια για την απουσία του Μ.Κούρα!!!.

 

Από την άλλη πλευρά της αντιπολίτευσης του κ.Φ.Κυριακίδη μου άρεσε πολύ για τις θέσεις του ο κ.Μ.Μηντζαρίδης. Έδωσε ο αγαπητός Μηνάς ένα δικό του στίγμα στην όλη συνεδρίαση.

 

Η πλευρά του κ.Σ.Μωυσίδη (Κ.Κ.Ε) με την σειρά της καταψήφισε, και αυτή, αναλύοντας  την πολιτική πλευρά του προϋπολογισμού ,κατακεραυνώνοντας κυβέρνηση και Ευρωπαϊκή Ένωση.  

 

Με την ψήφιση της «πλειοψηφίας» , πέρασε 

 στο σύνολο του τελικά, σε μία συνεδρίαση που κράτησε σχετικά λίγη «ώρα».  

Κ.Σαραφίδης

 

 Εκτύπωση     Αποστολή με e-mail
41 αναγνώστες
Πέμπτη, 13 Νοεμβρίου 2014
17:56

ΤΟΥ ΧΡΗΣΤΟΥ ΘΕΟΔΟΣΙΑΔΗ 

 

Κατά πλειοψηφία με τις ψήφους των δημοτικών συμβούλων της συμπολίτευσης του Γιάννη Τσουκνιδά  εγκρίθηκε ο προϋπολογισμός του δήμου Χαλκηδόνος για το 2015.

 

Ο προϋπολογισμός είναι ισοσκελισμένος και έχει ύψος περίπου 8.εκατ ευρώ και είναι ίδιος , με τον αντίστοιχο περσινό ως αποτέλεσμα και των νέων πρακτικών που έχουν εφαρμοστεί από το αρμόδιο υπουργείο. Τον προϋπολογισμό καταψήφισαν οι δημοτικές παρατάξεις της αντιπολίτευσης του Α. Αραμπατζή , Φ. Κυριακίδη και Σ. Μωισίδη ενώ παρόν ψήφισαν οι κ.κ Β.Μπίκος και Ζ. Βαινάς .

 

 

ΝΕΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ

ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΣΕ ΝΕΑ ΑΝΑΡΤΗΣΗ 

 Εκτύπωση     Αποστολή με e-mail
58 αναγνώστες
Τετάρτη, 12 Νοεμβρίου 2014
01:55

ΤΟ "ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΒΗΜΑ " 

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΤΗΣ 

ΚΥΡΙΑΚΗΣ 9 Ν0ΕΜΒΡΙΟΥ 2014 

 

 

 

 Εκτύπωση     Αποστολή με e-mail
«Πρώτη<123456789>Τελευταία»

Σχετικά με το blog
-Το blog μας περιλαμβάνει αιχμηρά και καυστικά σχόλια από την επικαιρότητα που επηρεάζουν άμεσα την ζωή μας...!

-ΕΠΙΣΗΣ... ΚΑΤΑΓΡΑΦΟΥΜΕ ΤΑ ΤΟΠΙΚΑ ΔΡΩΜΕΝΑ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ - ΒΟΡΕΙΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ - και όχι μόνο - ΓΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ - ΑΘΛΗΤΙΚΑ - ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ ΤΗΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑ

Υ.Γ.1 ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΑΝΑΦΕΡΟΥΜΕ (ΓΙΑ ΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ΠΟΥ ΚΥΚΛΟΦΟΡΟΥΝ ) ΟΤΙ ΚΕΧΑΓΙΑ ΣΤΑ "ΑΡΧ...Α" ΜΑΣ ΔΕΝ ΒΑΖΟΥΜΕ ΚΑΝΕΝΑΝ ΚΑΙ ΚΑΜΟΙΑ ...!!!

Y.Γ.2 ΚΑΙ ΣΤΟ ΚΑΤΩ...ΚΑΤΩ...ΣΕ ΟΠΟΙΟΝ ΑΡΕΣΟΥΜΕ...
Αναζήτηση
Προηγούμενα Άρθρα
Τελευταίες δημοσιεύσεις
22/11Εορταστικό ωράριο -Πότε ξεκινά, ποιες Κυριακές θα είναι ανοιχτά τα μαγαζιά
21/11ΣΚΕΨΕΙΣ... ΑΠΟΨΕΙΣ... - Νερό! Αγαθό πρώτης ανάγκης ή εμπόρευμα πλέον;
20/11ΔΗΜΟΣ ΔΕΛΤΑ - Λαϊκό Πανεπιστήμιο: Το πλήρες πρόγραμμα
19/11ΤΥΠΟΣ - ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ Πανελλαδική 24ωρη απεργία σε όλα τα ΜΜΕ της χώρας στις 26 Νοεμβρίου
17/11ΔΗΜΟΣ ΔΕΛΤΑ - ΕΠΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ Επεκτείνεται στο δήμο Δέλτα
16/11ΑΝΕΡΓΙΑ - Μέσα στον Δεκέμβρη οι αιτήσεις για την πρόσληψη 50 χιλ. ανέργων: Ποιες οι προϋποθέσεις
15/11ΕΚΛΟΓΕΣ - «Έκλεισε» η υποψηφιότητα Παναγιώτη Δαικούδη στην ΄Β Θεσσαλονίκης – συνάντηση με υψηλόβαθμο στέλεχος …της ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ
14/11Πίσω από τα … φαινόμενα !!!.
13/11ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΧΑΛΚΗΔΟΝΟΣ - Κατά πλειοψηφία εγκρίθηκε ο προϋπολογισμός του δήμου Χαλκηδόνος για το 2015.
12/11ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ¨ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΒΗΜΑ" ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ 9 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2014 ΑΡΙΘΜΟΣ ΦΥΛΛΟΥ 760
11/11ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΧΑΛΚΗΔΟΝΑΣ - Την τετάρτη δημοτικό συμβούλιο Χαλκηδόνος με θέμα τον προϋπολογισμό
10/11Γαμπρός ο Απόστολος Τζιτζικώστας -Ποια είναι η νεαρή ξανθιά επιχειρηματίας που του έκλεψε την καρδιά [εικόνες]
8/11ΑΓΙΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ - Δουλειά με το καλημέρα… από τον νέο πρόεδρο του Αγ. Αθανασίου Σάββα Γανιατίδη
7/11ΣΤΟΥ "ΚΟΥΤΡΟΥΛΗ ΤΟ ΓΑΜΟ" Σοκ… και Δεος !
6/11ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ - Το Αγιο Ορος εκσυγχρονίζεται: Σπάνιας αξίας χειρόγραφα και τεκμήρια παίρνουν ψηφιακή μορφή
5/11ΔΗΜΟΣ ΔΕΛΤΑ - Στο χθεσινό δημοτικό συμβούλιο εγκρίθηκε το νέο Τεχνικό Πρόγραμμα του δήμου ΔΕΛΤΑ για το 2015
4/11ΔΗΜΟΣ ΔΕΛΤΑ - Πρόσληψη 57 ατόμων στο Δήμο Δέλτα
3/11ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ - Νέα κραυγή αγωνίας από τον Παπαγεωργόπουλο -Δεν ελέγχουν τα κόμματα στη Βουλή και έβαλαν εμένα φυλακή
2/11ΚΟΥΦΑΛΙΑ - ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΔΗΜΟΥ ΧΑΛΚΗΔΟΝΟΣ - `Στην Αθήνα για τις αντικειμενικές… ο δήμαρχος Χαλκηδόνος Γ.Τσουκνιδάς
1/11"ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΒΗΜΑ" ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ