Μαύρος Γάτος - ο Μακεδών...!
Φίλους έχω μόνο τα ποντίκια...
Λίγα λόγια για εμένα
Στην αρχή ήμουν άσπρος...! αλλά με τις βλακίες που ακούω και βλέπω καθημερινά έγινα μαύρος...!
Σελίδες


113 αναγνώστες
Παρασκευή, 15 Ιουλίου 2016
22:57

 

 

Το σχόλιό σας
148 αναγνώστες
Τρίτη, 12 Ιουλίου 2016
14:09

Θεσσαλονίκη: Ψάχνουν στις ζωγραφιές να βρουν τι έκανε δολοφόνο τον 14χρονο

Οι γονείς του ανήλικου που έκοψε με ένα μαχαίρι την καρωτίδα του συνομήλικου φίλου του κλήθηκαν να προσκομίσουν... αρχεία από τα μαθητικά χρόνια του παιδιού τους

 

Τη διενέργεια ψυχιατρικής πραγματογνωμοσύνης για τον 14χρονο που έκοψε με ένα μαχαίρι την καρωτίδα του συνομήλικου φίλου του στη Γέφυρα της Θεσσαλονίκης διέταξαν οι ανακριτικές αρχές, οι οποίες πλέον εστιάζουν τις έρευνες τους στο παρελθόν του ανήλικου δολοφόνου, αλλά και στο περιβάλλον μέσα στο οποίο γαλουχήθηκε.

 

Μπορεί ο 14χρονος που συγκλόνισε το πανελλήνιο με την ενέργεια του να αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους, καθώς το νομοθετικό πλαίσιο της χώρας μας δεν επιβάλλει το μέτρο της προσωρινής κράτησης σε άτομα κάτω των 15 ετών για οποιοδήποτε αδίκημα, ωστόσο, οι δικαστικοί λειτουργοί συνεχίζουν το έργο τους προκειμένου να συνθέσουν όλα τα κομμάτια του παζλ που οδήγησαν τον ανήλικο στην αποτρόπαιη δολοφονία. 

 

Έτσι, οι ανακριτικές αρχές της Θεσσαλονίκης διέταξαν ψυχιατρική πραγματογνωμοσύνη προκειμένου να διαπιστωθεί η ψυχική υγεία του 14χρονου παιδιού. Εκτός, όμως, από την επιστημονική εξέταση οι γονείς του ανήλικου που έβαψε τα χέρια του με το αίμα του καλύτερου του φίλου, κλήθηκαν να προσκομίσουν... αρχεία από τα μαθητικά χρόνια του παιδιού τους.

 

Συγκεκριμένα, τους ζητήθηκαν ζωγραφιές του ανηλίκου, αλλά και εκθέσεις οι οποίες μπορούν να δηλώσουν τη βίαιη συμπεριφορά του και οι οποίες θα εξεταστούν από ειδικούς και θα προστεθούν στο φάκελο του ανακριτικού υλικού.

 

Σύμφωνα με πληροφορίες το πόρισμα της παιδοψυχιατρικής πραγματογνωμοσύνης αναμένεται να είναι έτοιμο σε διάστημα περίπου 30 ημερών, ενώ στη συνέχεια -όπως όλα δείχνουν- ενώπιον των δικαστικών λειτουργών θα βρεθούν οι δάσκαλοι και οι καθηγητές του 14χρονου, προκειμένου να καταθέσουν για τη συμπεριφορά του ανηλίκου στο σχολείου.

 

Ανάμεσα στους όρους που επέβαλλε ο ανακριτής στο 14χρονο ήταν και η απαγόρευση μετάβασης και διαμονής του στη Γέφυρα Θεσσαλονίκης. Έτσι, οι γονείς του αποφάσισαν από εκείνη την ημέρα να μετακομίσουν στη συμπρωτεύουσα, προκειμένου να περνούν όσο το δυνατόν περισσότερο απαρατήρητοι. Σύμφωνα με άτομα από το περιβάλλον τους, βρίσκονται πλέον σε άσχημη οικονομική κατάσταση, ενώ ο ανήλικος δολοφόνος δεν βγαίνει καθόλου από το σπίτι φοβούμενος την κοινωνική κατακραυγή. Την ίδια ώρα οι γονείς του θύματος είναι ακόμα βυθισμένοι στο πένθος και προσπαθούν να δώσουν δύναμη ο ένας στον άλλο προκειμένου να ξεπεράσουν το σοκ από τον πρόωρο χαμό του αγαπημένου τους παιδιού.

 

 Εκτύπωση     Αποστολή με e-mail
77 αναγνώστες
Κυριακή, 10 Ιουλίου 2016
15:16

ΤΟ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ ΤΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ "ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΒΗΜΑ" - ΑΡΙΘΜΟΣ 847

 

 

ΤΟ ΟΠΙΣΘΟΦΥΛΛΟ ΤΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ "ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΒΗΜΑ

 

 

 

 Εκτύπωση     Αποστολή με e-mail
109 αναγνώστες
Παρασκευή, 8 Ιουλίου 2016
20:18

 

 

Π  Ρ  Ο  Σ  Κ  Λ  Η  Σ  Η  

 

ΑΡ.ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ 12/2016

Καλούνται τα  μέλη  του  Δ.Σ.  σε ΤΑΚΤΙΚΗ  συνεδρίαση,  την Τρίτη 12/7/2016  και ώρα 8.30 μ.μ.  στην αίθουσα  συνεδριάσεων Δημοτικού Συμβουλίου (στον 1ο όροφο του κτιρίου του ΚΑΠΗ Κουφαλίων)  όπου θα συζητηθούν τα θέματα όπως παρακάτω:     

ΘΕΜΑΤΑ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΔΙΑΤΑΞΗΣ

1.     Β’ Φάση 5ετούς Επιχειρησιακού Προγράμματος - Έγκριση Επιχειρησιακού Σχεδίου, Δείκτες Παρακολούθησης και Αξιολόγησης.

2.     Έγκριση 8ης αναμόρφωσης προϋπολογισμού οικ. Έτους 2016.

3.     Έγκριση σχεδίου προγραμματικής σύμβασης μεταξύ ΔΕΥΑΧ και Δήμου Χαλκηδόνος για την υποβολή πρότασης και υλοποίηση της πράξης: ¨Προμήθεια και εγκατάσταση συστήματος τηλεμετρίας και ελέγχου διαρροών δικτύου ύδρευσης ΔΕ Κουφαλίων και Αγίου Αθανασίου του Δήμου Χαλκηδόνος¨.

4.     Έγκριση μελέτης της πράξης: ¨Προμήθεια και εγκατάσταση συστήματος τηλεμετρίας και ελέγχου διαρροών δικτύου ύδρευσης ΔΕ Κουφαλίων και Αγίου Αθανασίου του Δήμου Χαλκηδόνος¨)Αρ.μελέτης :  52/2016.

5.     Υποβολή αίτησης χρηματοδότησης της πράξης με τίτλο : ¨Προμήθεια και εγκατάσταση συστήματος τηλεμετρίας και ελέγχου διαρροών δικτύου ύδρευσης ΔΕ Κουφαλίων και Αγίου Αθανασίου του Δήμου Χαλκηδόνος¨στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα ¨Υποδομές μεταφορών, περιβάλλον και αειφόρος ανάπτυξη του άξονα προτεραιότητας 14 “ Διατήρηση και προστασία του Περιβάλλοντος - Προαγωγή της αποδοτικής χρήσης των πόρων(ΤΣ) “ ο οποίος συγχρηματοδοτείται από το Ταμείο Συνοχής με τίτλο ¨Αναβάθμιση δικτύων ύδρευσης και περιορισμός διαρροών¨.Αρ.μελέτης :  52/2016.

6.     Σύναψη διαβαθμικής συνεργασίας του άρθ. 99 του Ν. 3852/2010 μεταξύ της Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης (Μ.Ε.Θ.) της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας (Π.Κ.Μ.) και του Δήμου Χαλκηδόνος (Δ.Χ.) για την εκτέλεση εργασιών διαμόρφωσης εδάφους με τη χρήση μηχανήματος διαμόρφωσης γαιών (γκρέϊντερ) και ακύρωσης της υπ’ αρ. 139/2016 ΑΔΣ Χαλκηδόνος.

7.     Εκμίσθωση του υπ΄αριθ.1530α ακινήτου στην Τ.Κ Αγχιάλου.

8.     Ψήφιση πίστωσης για την καταβολή εξόδων μετάβασης του κ. Δημάρχου στην Μεσήμβρια Βουλγαρίας.

                                                                                      

 

Εισηγητές θεμάτων:        1ου και 6ου θέματος ο Δήμαρχος κ.Τσουκνιδάς

                                                3ου έως 5ου θέματος ο Αντιδημαρχος κος Μανάκης Αλεξανδρος

 

            

 

 Εκτύπωση     Αποστολή με e-mail
209 αναγνώστες
Δευτέρα, 4 Ιουλίου 2016
20:29

ΣΑΒΒΑΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗΣ: Άλλα συμφωνήσανε και άλλα προσπαθούνε να νομοθετήσουν και ξεσήκωναν τους κινέζους που έρχονται να φέρουν χρήματα και να επενδύσουν στη Χώρα.

 

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗ  ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ 

ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ Β΄ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

ΣΑΒΒΑ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗ

 ΣΤΟΝ ΧΡΗΣΤΟ ΘΕΟΔΟΣΙΑΔΗ

EΡΩΤ:       Κ. Αναστασιάδη είναι η κατάλληλη στιγμή να συζητηθεί ο εκλογικός νόμος; Γιατί τον  φέρνει στο τραπέζι η κυβέρνηση; Ποια είναι η θέση της Νέας Δημοκρατίας;

 

Είναι φανερό ότι η κυβέρνηση με την συζήτηση για τον εκλογικό νόμο,  προσπαθεί να αλλάξει την ατζέντα της συζήτησης  και να αποπροσανατολίσει την κοινωνία. Δεν είναι το μείζον πρόβλημα της Χώρας αυτή τη στιγμή ο εκλογικός νόμος. Στην ουσία κανείς δεν νοιάζεται , εκτός από την ίδια την κυβέρνηση. Κρύβει σκοπιμότητες.

Αυτό που επιδιώκει είναι να δημιουργήσει πρόβλημα στη Ν.Δ. , λόγω της δημοσκοπικής της ανόδου.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ με το παρόν εκλογικό σύστημα δύο φορές πήρε την εξουσία και τώρα που βλέπει ότι χάνει, προσπαθεί να βάλει εμπόδια στη  δημιουργία μιας επόμενης ισχυρής κυβέρνησης. Δεν την ενδιαφέρει αν θα προκαλέσει ακυβερνησία και πολιτική αστάθεια.

Η θέση μας για τον εκλογικό νόμο είναι σαφής. Πρέπει να υπάρχει ένας νόμος που να αποτρέπει την πολιτική αστάθεια και το χάος. Να δίνει τη δυνατότητα στα κόμματα να σχηματίζουν  κυβερνήσεις.

Αν ο νόμος που θα προτείνει η κυβέρνηση δεν έχει αυτά τα χαρακτηριστικά και ψηφισθεί , θα βάλει τη Χώρα σε ακόμη μεγαλύτερες περιπέτειες.

ΕΡΩΤ:   Η Ν.Δ. συνεχίζει να ζητά εκλογές, αν και φαίνεται να απομακρύνεται αυτό το ενδεχόμενο.   

 

Οι εκλογές είναι απαίτηση της κοινωνίας και τα κόμματα πρέπει να αφουγκράζονται το σφυγμό της κοινωνίας.

Η παραμονή αυτής της Κυβέρνησης στην διοίκηση της Χώρας προκαλεί τεράστια προβλήματα και ζημίες.

Είναι αυταρχική, καθεστωτική, αντιαναπτυξιακή και αποτρεπτική σε κάθε δυνητικό επενδυτή.

Το κόστος της παραμονής της είναι πολύ μεγαλύτερο από το κόστος της απομάκρυνσής της απ τη διακυβέρνηση της Χώρας. Γι αυτό όσο το δυνατόν γρηγορότερα πρέπει να ανακοπή αυτή η καταστροφική πορεία.

ΕΡΩΤ:.    Εκλογή προέδρου από το λαό με περισσότερες εξουσίες θέλει ο Κουρουμπλής και φαίνεται να συμφωνεί και ο κ. Τσίπρας. Ποια είναι η πρόταση της Ν.Δ.;

Είναι αυτό που σας είπα και στην αρχή. Η κυβέρνηση θέλει να διασκεδάσει τις εντυπώσεις , θέλει να αγοράσει χρόνο με οποιοδήποτε τρόπο.

Πείτε μου ποιον απασχολεί σήμερα αν ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας εκλέγεται ή όχι από το λαό,  τον νέο άνεργο; Τον επιχειρηματία που έχει να αντιμετωπίσει δυσβάσταχτους φόρους; Τον συνταξιούχο και τον μισθωτό που τους γονάτισαν οι συνεχείς περικοπές; Μήπως τον Αγρότη που  τριπλασιάστηκαν οι ασφαλιστικές εισφορές του;

Πάντως όταν τεθεί το θέμα η Ν.Δ. θα τοποθετηθεί επίσημα, εστιάζοντας ιδιαίτερα στην αλλαγή του υφιστάμενου πλαισίου, ώστε η εκλογή του Προέδρου να μην επηρεάζει την πορεία μιας κυβέρνησης.

Όπως όταν ο κ. Τσίπρας εκβίασε πρόωρες εκλογές τον Ιανουάριο του 2015, εκμεταλλευόμενος τις διαδικασίες εκλογής προέδρου της Δημοκρατίας, και σήμερα βιώνουμε τα τραγικά αποτελέσματα.

ΕΡΩΤ:     Πιστεύετε ότι αν ήταν η ΝΔ θα έπαιρνε πιο ήπια μέτρα, θα ήταν αλλιώς η οικονομία;

Αν η προηγούμενη κυβέρνηση συνέχιζε  την πορεία της, τα μέτρα αυτά δεν θα ήταν αναγκαία. Η ΝΔ είχε πετύχει τη μείωση του  ΦΠΑ από 23% σε 13%, τη μείωση της εισφοράς αλληλεγγύης, του Ε.Φ.Κ.  στο πετρέλαιο, τη μείωση κατά 6 μονάδες στις ασφαλιστικές εισφορές κ.α.

Αυτά που ζούμε σήμερα είναι αποτέλεσμα της “περήφανης” διαπραγμάτευσης της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ και της ιδεοληψίας της αριστεράς.

 Μια διαπραγμάτευση που δημιούργησε απώλεια 21 δις ευρώ από το ΑΕΠ, κλειστές τράπεζες και σκληρά μέτρα ύψους 12 δις ευρώ. Ενώ παραμονεύει ο “κόφτης” για νέα μέτρα ύψους 3,6 δις ευρώ.

Εάν συνέχιζε η κυβέρνηση της Ν.Δ., η Χώρα σήμερα θα είχε ξεπεράσει τη μέγγενη των μνημονίων , θα είχε βγει στην ανάπτυξη και στις αγορές.

Άλλωστε ο Τσίπρας και η αριστερά του παρέλαβε τη Χώρα  το 2015 με ανάπτυξη, ισχνή αλλά ανάπτυξη και την επανέφερε στην ύφεση από την οποία όπως προβλέπεται ούτε και εφέτος θα βγούμε.

ΕΡΩΤ:  Κ. Αναστασιάδη μετά την αξιολόγηση θα υπάρξει μια περίοδος σταθερότητας τι λέτε;

Τα πράγματα είναι πάρα πολύ δύσκολα, μακάρι να υπάρχει μια πολιτική σταθερότητα γιατί αυτό θα βοηθήσει και τη Χώρα, τις επενδύσεις και τους επιχειρηματίες. Δεν φαίνεται όμως , εκτιμώ ότι σε πολύ σύντομο διάστημα θα υπάρξει ανάγκη πάλι να ληφθούν καινούργια μέτρα ή να λειτουργήσει ο κόφτης.

Η κυβέρνηση αυτή προσπαθεί να εφαρμόσει ένα πρόγραμμα που δεν το πιστεύει. Γι αυτό και οι ξένοι μας αντιμετωπίζουν με καχυποψία . Δεν μας έχουν εμπιστοσύνη.

Κοιτάξτε τι έγινε σήμερα με την cosco και το λιμάνι του Πειραιά. Άλλα συμφωνήσανε και άλλα προσπαθούνε να νομοθετήσουν, και ξεσήκωναν τους κινέζους που έρχονται να φέρουν χρήματα και να επενδύσουν στη Χώρα.

Κάθε πρόγραμμα μπορεί να το εφαρμόσουν με επιτυχία οι αυθεντικοί εκφραστές του. Όχι αυτοί που προσπαθούν να μιμηθούν τους αυθεντικούς. Αυτό συμβαίνει σήμερα με τον αριστερό Τσίπρα και τον ΣΥΡΙΖΑ.

ΕΡΩΤ:  BREXIT- Επιπτώσεις στη Χώρα μας.

Δεν υπάρχουν εύκολες απαντήσεις, ούτε δυνατότητες για να προδιαγράψει κανείς το μέλλον. Πολύ περισσότερο για μία Χώρα σαν τη δική μας  με τις οικονομικές δυσκολίες που αντιμετωπίζει και με μία κυβέρνηση ανεύθυνη και επιπόλαιη.

 

 Ένα είναι σίγουρο ότι θα υπάρξουν επιπτώσεις, την διάσταση των οποίων δεν μπορεί κανείς να προβλέψει ακόμη. Φυσικά και η Χώρα μας δεν θα μείνει ανεπηρέαστη από αυτή την εξέλιξη.

 

 Εκτύπωση     Αποστολή με e-mail
«Πρώτη<123456789>Τελευταία»

Σχετικά με το blog
-Το blog μας περιλαμβάνει αιχμηρά και καυστικά σχόλια από την επικαιρότητα που επηρεάζουν άμεσα την ζωή μας...!

-ΕΠΙΣΗΣ... ΚΑΤΑΓΡΑΦΟΥΜΕ ΤΑ ΤΟΠΙΚΑ ΔΡΩΜΕΝΑ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ - ΒΟΡΕΙΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ - και όχι μόνο - ΓΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ - ΑΘΛΗΤΙΚΑ - ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ ΤΗΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑ

Υ.Γ.1 ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΑΝΑΦΕΡΟΥΜΕ (ΓΙΑ ΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ΠΟΥ ΚΥΚΛΟΦΟΡΟΥΝ ) ΟΤΙ ΚΕΧΑΓΙΑ ΣΤΑ "ΑΡΧ...Α" ΜΑΣ ΔΕΝ ΒΑΖΟΥΜΕ ΚΑΝΕΝΑΝ ΚΑΙ ΚΑΜΟΙΑ ...!!!

Y.Γ.2 ΚΑΙ ΣΤΟ ΚΑΤΩ...ΚΑΤΩ...ΣΕ ΟΠΟΙΟΝ ΑΡΕΣΟΥΜΕ...
Αναζήτηση
Προηγούμενα Άρθρα
Τελευταίες δημοσιεύσεις
25/7ΔΗΜΟΣ ΧΑΛΚΗΔΟΝΑΣ - ΕΝΤΑΣΗ ΜΕΤΑΞΥ ΔΗΜΟΤΩΝ ΚΑΙ ΔΕΥΑ ΧΑΛΚΗΔΟΝΑΣ ...;
24/7- ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΧΑΛΚΗΔΟΝΑΣ 2016
22/7ΤΟ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ ΦΥΛΛΟ ΤΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ "ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΒΗΜΑ" ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ 24 ΙΟΥΛΙΟΥ 2016 ΑΡΙΘΜΟΣ ΦΥΛΛΟΥ 849
19/7ΧΑΛΚΗΔΟΝΑ - Ανακοίνωση σχετικά με την συμμετοχή των Ρομά στο πρόγραμμα “ Εναρμόνιση οικογενειακής και επαγγελματικής ζωής, έτους 2016 - 2017”
18/7Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ "ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΒΗΜΑ" ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ 17 ΙΟΥΛΙΟΥ 2016 ΑΡΙΘΜΟΣ ΦΥΛΛΟΥ 848
15/7ΤΟ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ ΤΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ "ΠΕΛΛΑ PRESS" ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ 17 - 07 - 2016 ΑΡΙΘΜΟΣ ΦΥΛΛΟΥ 2
12/7ΓΕΦΥΡΑ - Οι αρχές ζήτησαν την διενέργεια ψυχιατρικής πραγματογνωμοσύνης Θεσσαλονίκη: Ψάχνουν στις ζωγραφιές να βρουν τι έκανε δολοφόνο τον 14χρονο
10/7Η ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ "ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΒΗΜΑ" ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ 10 ΙΟΥΛΙΟΥ 2016 - ΑΡΙΘΜΟΣ ΦΥΛΛΟΥ 847
8/7ΔΗΜΟΣ ΧΑΛΚΗΔΟΝΟΣ - ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 12/07/2016 ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΜΕ 8 ΘΕΜΑΤΑ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΔΙΑΤΑΞΗΣ
4/7Πρόσωπο με πρόσωπο…! Η ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ
2/7ΟΓΑ : Ποιοι θα είναι οι δικαιούχοι επιδόματος 360€ από τον ΟΓΑ