Μαύρος Γάτος - ο Μακεδών...!
Φίλους έχω μόνο τα ποντίκια...
Λίγα λόγια για εμένα
Στην αρχή ήμουν άσπρος...! αλλά με τις βλακίες που ακούω και βλέπω καθημερινά έγινα μαύρος...!
Σελίδες


171 αναγνώστες
Σάββατο, 21 Μαρτίου 2015
18:17

 

Τον Χώρο Υγειονομικής Ταφής Απορριμμάτων στη Μαυροράχη επισκέφτηκε ο αν. υπουργός Περιβάλλοντος, Γιάννης Τσιρώνης, ο οποίος πραγματοποίησε αυτοψία στον ΧΥΤΑ και ενημερώθηκε από κατοίκους της περιοχής για τα προβλήματα που έχουν προκύψει στη λειτουργία του.

 

H δημοτική αρχή και οι κάτοικοι της περιοχής έκαναν λόγο για "περιβαλλοντικό έγκλημα" που συντελείται στον τόπο τους. Όπως είπαν στον Υπουργό, η κυψέλη 3 του ΧΥΤΑ, στον πυθμένα της οποίας εναποτίθενται ήδη απορρίμματα, παρουσιάζει κακοτεχνίες, ενώ ακατάλληλη έχει κριθεί και η κυψέλη 4. Την ιδία στιγμή, οι κυψέλες 1 και 2, οι οποίες δεν χρησιμοποιούνται πια, έχουν υπερφορτωθεί, με αποτέλεσμα να μη μπορεί να γίνει με τον σωστό τρόπο η παραγωγή βιοαερίου.

Σύμφωνα με έγγραφα που παρουσίασαν μέλη περιβαλλοντικών οργανώσεων της περιοχής, παρά το γεγονός ότι έχει δοθεί από την περιφέρεια τρίμηνη άδεια λειτουργίας του πυθμένα της 3ης Κυψέλης του ΧΥΤΑ, η Διεύθυνση Περιβάλλοντος της Περιφέρειας, επέβαλλε στις 2 Μαρτίου πρόστιμα συνολικού ύψους 192.583 ευρώ στον ΦοΔΣΑ, για συνολικά εννέα παραβάσεις.

Ο πρόεδρος του Φορέα Διαχείρισης παραδέχτηκε ότι υπάρχουν ελλείψεις, διαβεβαίωσε, ωστόσο, ότι είναι ήδη σε εξέλιξη εργασίες αποκατάστασης στις δύο κυψέλες, ώστε να διορθωθούν οι κακοτεχνίες.

Τις εργασίες στις δύο νέες κυψέλες επιβλέπουν επιστήμονες του Μετσόβιου Πολυτεχνείου, οι οποίοι θα κληθούν στη συνέχεια να αποφανθούν εάν οι Κυψέλες θα είναι κατάλληλες να λειτουργήσουν και μετά την τρίμηνη άδεια λειτουργίας, η οποία λήγει στις 8 Απριλίου.

Η διοίκηση του δήμου Λαγκαδά ξεκαθαρίζει ότι δεν υπάρχει περίπτωση να δεχτεί να συνεχίσει η εναπόθεση απορριμμάτων στον χώρο, εάν δεν διασφαλιστεί ότι οι Κυψέλες λειτουργούν με ασφάλεια. Ζητά δε την ολοκλήρωση του περιφερειακού σχεδιασμού για τη διαχείριση απορριμμάτων.

Το σχόλιό σας
627 αναγνώστες
Πέμπτη, 19 Μαρτίου 2015
01:14

Ραγδαία ανάπτυξη γνωρίζουν οι εξαγωγές της γαλακτοβιομηχανίας ΜΕΒΓΑΛ που έφτασαν πέρσι σε αξία τα 38 εκατ. Ευρώ, καταγράφοντας αύξηση, σε σχέση με το 2013, ενώ...πλέον αποτελούν σχεδόν το 30% του συνολικού κύκλου εργασιών της επιχείρησης.

 

 

Έπειτα από επεξεργασία αναλύσεων του Πανελληνίου Συνδέσμου Εξαγωγέων και του Κέντρου Εξαγωγικών Ερευνών και Μελετών προκύπτει ότι ένα στα πέντε ελληνικά γιαούρτια που εξήχθησαν παγκοσμίως το 2014 αποτελεί παραγωγή της ΜΕΒΓΑΛ. Μάλιστα στη μεγαλύτερη αγορά τροφίμων της Ευρώπης, τη Γερμανική, η εταιρεία είναι market leader στην κατηγορία authentic greek yogurt με μερίδιο αγοράς 41,8% σε όγκο (με βάση τα πιο πρόσφατα σχετικά στοιχεία της εταιρείας Nielsen).

 

Για τις εξαγωγικές επιδόσεις της η ΜΕΒΓΑΛ βραβεύτηκε, στο πλαίσιο των διακρίσεων ACTIVE GREECE AWARDS 2015, σε εκδήλωση η οποία πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 12 Μαρτίου στην αίθουσα εκδηλώσεων του Οργανισμού Λιμένος Πειραιώς. Το βραβείο παρέλαβε ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της ΜΕΒΓΑΛ, κ. Πέτρος Παπαδάκης.

 

Τα ACTIVE GREECE AWARDS 2015 απονέμονται κατά τη διάρκεια του ετήσιου φόρουμ επιχειρηματικής αριστείας στον τομέα της εξωστρέφειας, που διοργανώνεται από τον εκδοτικό οργανισμό ACTIVE BUSINESS PUBLISHING με την τεχνική υποστήριξη της STAT BANK.

 

Ο εξαγωγικός απολογισμός της ΜΕΒΓΑΛ το 2014 αλλά και η μέχρι στιγμής σχετική πορεία της το 2015 περιλαμβάνουν είσοδο σε νέες αγορές, όπως η Ολλανδία, Ουγγαρία και Σλοβενία, με την τοποθέτηση προϊόντων της σε αλυσίδες λιανικής. Ακόμη, ενισχύονται τα μερίδια της εταιρείας, ιδιαίτερα στα προϊόντα γιαούρτης, σε Νορβηγία (leader στην τοπική αγορά στο authentic greek yogurt), Γερμανία, Αυστρία, Γαλλία, Ισπανία, Ελβετία και Ουκρανία. Στις χώρες αυτές η ΜΕΒΓΑΛ κατέχει πολύ σημαντική παρουσία, είτε με επώνυμα είτε με private-label προϊόντα γιαούρτης.

 

Παράλληλα, και στην άλλη όχθη του Ατλαντικού η ΜΕΒΓΑΛ είναι παρούσα με το γιαούρτι της σε yogurt bars, ενώ στις ΗΠΑ αυξάνεται και η διείσδυση της φέτας που παράγει η εταιρεία. Μάλιστα η εταιρεία πιστοποιήθηκε ως συσκευαστήριο βιολογικής φέτας από τον οργανισμό A Cert για λογαριασμό του United States Dept. of Agriculture και θα υπάρξει πολύ σύντομα σχετική τοποθέτηση προϊόντος στην αλυσίδα Costco. Αξίζει να σημειωθεί πως το 2014 ένα στα είκοσι ελληνικά τυριά που εξήχθησαν διεθνώς ήταν παραγωγής της ΜΕΒΓΑΛ.

 

Εντός του τρέχοντος έτους, η ΜΕΒΓΑΛ έχει ήδη λανσάρει στην αγορά της Ιταλίας το κατσικίσιο γιαούρτι της (σε συσκευασία 150 γραμμαρίων και από 100% κατσικίσιο γάλα Μακεδονίας), το οποίο σύντομα θα εμπλουτιστεί και με φρούτα (φράουλα και φρούτα του δάσους). Το κατσικίσιο γιαούρτι θα εξαχθεί σταδιακά και στις αγορές της Γερμανίας, Αυστρίας, Σουηδίας και Νορβηγίας.

 

Ειδικά στις Σκανδιναβικές χώρες και βαθμιαία και σε άλλες Ευρωπαϊκές αγορές, η εταιρεία παρουσιάζει διαρκώς νέα καινοτόμα προϊόντα. Ενδεικτικά αναφέρονται το Greek Yogurt POWER (σε φυσική γεύση και γεύση βανίλια), με καπάκι τραγανών δημητριακών. Το προϊόν αυτό διαθέτει χαμηλά λιπαρά και extra πρωτεΐνη (ένα κύπελο 195 g περιέχει 20 g πρωτεΐνης), παρέχοντας όλα τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά για δύναμη και ενέργεια. Ακόμη, η εταιρεία έχει λανσάρει και το Greek Yogurt-φρούτα (σε γεύσεις φράουλα και ροδάκινο/passion fruit) με μόνο 89 Kcal ανά κύπελλο 150g, με τη γλυκαντική δύναμη της φυσικής στέβια σε συνδυασμό με φρουκτόζη και 0% λιπαρά.

 

Συνολικά, η εταιρεία είναι παρούσα εξαγωγικά σε 31 χώρες δίνοντας μεταξύ άλλων μεγάλη έμφαση στην ανάπτυξη της κατηγορίας γιαούρτης και διαφοροποιώντας τα τελικά προϊόντα της, προκειμένου να εξασφαλίζεται η αποκόμιση υψηλής προστιθέμενης αξίας από το αυθεντικό ελληνικό γιαούρτι. Με άξονα αυτή τη στρατηγική αναμένονται από τη ΜΕΒΓΑΛ νέες καινοτομίες με προϊόντα προστιθέμενης αξίας, σύμφωνα με τις τελευταίες τάσεις της υγιεινής διατροφής, τα οποία θα κυκλοφορήσουν, τόσο στο εξωτερικό, όσο και στην ελληνική αγορά μέσα στους επόμενους μήνες.

 

________________________________________

Σχετικά με τη ΜΕΒΓΑΛ

Η ΜΕΒΓΑΛ (Μακεδονική Βιομηχανία Γάλακτος) είναι μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες παραγωγής φρέσκων γαλακτοκομικών προϊόντων στην Ελλάδα και η πρώτη στη Βόρεια Ελλάδα. Δραστηριοποιείται στην καρδιά της παραγωγής του αγελαδινού γάλακτος, στη Μακεδονία, όπου παράγεται το 67% του φρέσκου γάλακτος της Ελλάδας και εισκομίζει σταθερά πρώτη ύλη από περισσότερες από 1.000 φάρμες της ευρύτερης περιοχής. Απασχολεί περίπου 700 εργαζόμενους, διανέμει τα προϊόντα της σε περισσότερα από 26.000 σημεία πώλησης στην Ελλάδα και σε 31 χώρες σε όλο τον κόσμο και είναι πιστοποιημένη για την ποιότητα της πρώτης ύλης, τη γνησιότητα των προϊόντων της και την υγιεινή των παραγωγικών της διαδικασιών Με σεβασμό στην παράδοση και αφοσίωση στην ποιότητα, υπογράφει από το 1950 περισσότερα από 170 προϊόντα.

ΜΕΒΓΑΛ. Το Γάλα είναι η Ζωή μας.

makpress.blogspot.com

 Εκτύπωση     Αποστολή με e-mail
354 αναγνώστες
Τρίτη, 17 Μαρτίου 2015
09:59

 

Από την Τρίτη οι πληρωμές των ενισχύσεων στους βαμβακοπαραγωγούς

Ξεκινά από σήμερα  Τρίτη η εκταμίευση των κοινοτικών ενισχύσεων για περίπου 50.000 βαμβακοπαραγωγούς, που επρόκειτο να καταβληθούν κανονικά στις 13 Μαρτίου.

Οπως δήλωσε ο υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Παναγιώτης Λαφαζάνης, μετά από συνεννόηση με τον πρωθυπουργό λύθηκε το πρόβλημα πληρωμής των κοινοτικών ενισχύσεων, ενώ σε ανακοίνωσή του ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γαβριήλ Σακελλαρίδης ανέφερε:

"Η στρεμματική ενίσχυση βάμβακος για το έτος 2014 θα είναι διαθέσιμη από αύριο Τρίτη 17 Μάρτη, αφού ήδη έχουν κινητοποιηθεί όλες οι διαδικασίες. Γραφειοκρατικές και τεχνικές ολιγωρίες, οι οποίες έχουν να κάνουν με τη στενότητα στην ερμηνεία μίας οδηγίας της ΕΚΤ από την Τράπεζα της Ελλάδος, έγιναν ακόμα μια φορά αντικείμενο μικροκομματικής εκμετάλλευσης από την αξιωματική αντιπολίτευση".

Η καθυστέρηση της καταβολής των ενισχύσεων οφείλεται στη μεταφορά ποσού 235 εκατομμυρίων ευρώ από τον ΟΠΕΚΕΠΕ στην Τράπεζα της Ελλάδος.

Ο κ.Σακελλαρίδης άσκησε κριτική στην αξιωματική αντιπολίτευση, κατηγορώντας την για μικροκομματική εκμετάλλευση και για εμπαιγμό των βαμβακοπαραγωγών χωρίς όρια. Συγκεκριμένα, σημείωσε ότι «γραφειοκρατικές και τεχνικές ολιγωρίες, οι οποίες έχουν να κάνουν με τη στενότητα στην ερμηνεία μιας οδηγίας της ΕΚΤ από την Τράπεζα της Ελλάδας, έγιναν ακόμα μια φορά αντικείμενο μικροκομματικής εκμετάλλευσης από την αξιωματική αντιπολίτευση».

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τόνισε ότι δεν θα ακολουθήσει την αξιωματική αντιπολίτευση και ότι «προτιμά να δίνει λύσεις στα προβλήματα του αγροτικού κόσμου, που τόσο δεινοπάθησε από την προηγούμενη κυβέρνηση».

Για το ίδιο θέμα το ΠΑΣΟΚ ανακοίνωσε τα εξής:

«Χαιρόμαστε καταρχάς γιατί η παρέμβαση και η πίεση μας οδηγεί στην έστω καθυστερημένη καταβολή των στρεμματικών ενισχύσεων σε 50.000 βαμβακοπαραγωγούς.

Η κυβέρνηση κατά την προσφιλή της συνήθεια προσπαθεί να μεταφέρει την ευθύνη σε όργανα και υπηρεσίες ελληνικές ή ευρωπαϊκές.

Δυσκολεύεται να συνειδητοποιήσει την συνολική ευθύνη της κυβέρνησης για ότι συμβαίνει στη χώρα.

Δυσκολεύεται να συνειδητοποιήσει τη σημασία που έχουν οι κοινοτικοί κανόνες και οι σχετικές διαδικασίες στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όχι μόνο για τη δημοσιονομική κατάσταση της χώρας αλλά και για την ελληνική οικονομία και τους πολίτες.»

 

www.ethnos.gr

 Εκτύπωση     Αποστολή με e-mail
272 αναγνώστες
Δευτέρα, 16 Μαρτίου 2015
14:56

Ευκαιρία απασχόλησης σε 9.000 ανέργους θα δοθεί μέσω του προγράμματος «Επιταγή επανένταξης στην αγορά εργασίας»,

που υλοποιείται από τον ΟΑΕΔ και προβλέπει επιχορήγηση σε επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα προκειμένου να προχωρήσουν στσην πρόσληψη ανέργων.

Οι άνεργοι που θα απασχοληθούν από το πρόγραμμα πρέπει να είναι δικαιούχοι «επιταγής επανένταξης στην αγορά εργασίας».

Η επιταγή επανένταξης αποτυπώνει ουσιαστικά την μετατροπή της επιδότησης ανεργίας για τους ανέργους που τη δικαιούνται, σε επιδότηση της απασχόλησής τους.

Ειδικότερα, η επιταγή επανένταξης χορηγείται στον επιδοτούμενο άνεργο λόγω τακτικής ή μακροχρόνιας ανεργίας με την εγκριτική απόφαση τακτικής ή μακροχρόνιας ανεργίας (αρχική, τροποποιητική ή συνέχιση).

Στο έντυπο που του χορηγείται αναγράφονται τόσο η διάρκειά όσο και το ποσό της επιδότησης που δικαιούται.

Με τον τρόπο αυτόν καθορίζεται η «αξία» της επιταγής επανένταξης και κατά τους πρώτους 12 μήνες της πρόσληψης κάθε ωφελουμένου αφαιρείται από αυτήν το ποσό της επιχορήγησης προς την επιχείρηση. Στη συνέχεια τους επόμενους μήνες ο ΟΑΕΔ επιχορηγεί τις επιχειρήσεις με ποσό που αντιστοιχεί στις μηνιαίες ασφαλιστικές εισφορές ή σε μέρος αυτών.

Πηγή: ΤΑ ΝΕΑ

 Εκτύπωση     Αποστολή με e-mail
199 αναγνώστες
Κυριακή, 15 Μαρτίου 2015
18:59

 

 Εκτύπωση     Αποστολή με e-mail
«Πρώτη<123456789>Τελευταία»

Σχετικά με το blog
-Το blog μας περιλαμβάνει αιχμηρά και καυστικά σχόλια από την επικαιρότητα που επηρεάζουν άμεσα την ζωή μας...!

-ΕΠΙΣΗΣ... ΚΑΤΑΓΡΑΦΟΥΜΕ ΤΑ ΤΟΠΙΚΑ ΔΡΩΜΕΝΑ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ - ΒΟΡΕΙΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ - και όχι μόνο - ΓΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ - ΑΘΛΗΤΙΚΑ - ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ ΤΗΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑ

Υ.Γ.1 ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΑΝΑΦΕΡΟΥΜΕ (ΓΙΑ ΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ΠΟΥ ΚΥΚΛΟΦΟΡΟΥΝ ) ΟΤΙ ΚΕΧΑΓΙΑ ΣΤΑ "ΑΡΧ...Α" ΜΑΣ ΔΕΝ ΒΑΖΟΥΜΕ ΚΑΝΕΝΑΝ ΚΑΙ ΚΑΜΟΙΑ ...!!!

Y.Γ.2 ΚΑΙ ΣΤΟ ΚΑΤΩ...ΚΑΤΩ...ΣΕ ΟΠΟΙΟΝ ΑΡΕΣΟΥΜΕ...
Αναζήτηση
Προηγούμενα Άρθρα
Τελευταίες δημοσιεύσεις
28/3ΕΠΑΛ ΚΟΥΦΑΛΙΩΝ - ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟ
27/3ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟ - Ο δήμος Ωραιοκάστρου ενισχύθηκε με 150 καινούργιους κάδους ανακύκλωσης
25/3Ο Ευαγγελισμός της Θεοτόκου και η ιστορία του μπακαλιάρου την 25η Μαρτίου
23/3ΡΥΘΜΙΣΗ - Και τα χρέη σε δήμους στις 100 δόσεις
22/3ΕΛΛΑΔΑ - ΧΩΡΙΣ ΑΔΕΙΑ ΕΞΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΝΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΠΟΛΛΟΙ ΠΑΙΔΟΤΟΠΟΙ Παιδικές χαρές χωρίς «χαρτιά»
21/3ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ - Γ. Τσιρώνης: Να λειτουργήσει ο ΧΥΤΑ της Μαυροράχης όπως πρέπει
19/3ΚΟΥΦΑΛΙΑ - Μπράβο στη Μακεδονική Βιομηχανία Γάλακτος ΜΕΒΓΑΛ !
17/3Απο σήμερα Τρίτη οι πληρωμές των ενισχύσεων στους βαμβακοπαραγωγούς
16/3ΕΛΛΑΔΑ... ΟΑΕΔ - 9.000 θέσεις για ανέργους σε επιχειρήσεις
15/3Το πρωτοσέλιδο της εβδομαδιαίας εφημερίδας «ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΒΗΜΑ» του νομού Θεσσαλονίκης της Κυριακής 15 Μαρτίου 2015 – Αριθμός φύλλου 777
14/3ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟ - Σύμφωνο συνεργασίας με την Πανελλήνια Αναπτυξιακή Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία των Ο.Ε.Ε.Θ. – Σ.Ε.Ε. υπέγραψε την περασμένη εβδομάδα ο δήμος Ωραιοκάστρου
13/3ΔΗΜΟΣ ΧΑΛΚΗΔΟΝΟΣ - Ανέβηκαν οι τόνοι στο δημοτικό συμβούλιο Χαλκηδόνος...
12/3Το ωράριο των καταστημάτων για την Πασχαλινή περίοδο
11/3ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟ - Άφθονο ποντιακό αίμα στο Μεσαίο, κατά την εθελοντική αιμοδοσία.
10/3ΔΗΜΟΣ ΧΑΛΚΗΔΟΝΟΣ – ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ
8/3ΤΟ ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΟ ΦΥΛΛΟ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΑΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ «ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΒΗΜΑ» ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ 8 ΜΑΡΤΙΟΥ – ΑΡΙΘΜΟΣ ΦΥΛΛΟΥ 776
7/3ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟ - Άμεσα η μελέτη για νέα διάβαση Πενταλόφου στο Γαλλικό ποταμό
6/3ΤΟΠΙΚΟ ΚΟΥΣ...ΚΟΥΣ...
5/3www.takalanta.gr
4/3ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ - Τα δρομολόγια του ΟΑΣΘ
3/3ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟ - Αυτοκτόνησε ο δολοφόνος του τριπλού φονικού στο Ωραιόκαστρο
2/3ΔΗΜΟΣ ΔΕΛΤΑ - Σέρβοι Δήμαρχοι στο Δήμο Δέλτα για συνεργασία
1/3ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΧΑΛΚΗΔΟΝΑΣ ΓΙΑΝΝΗ ΤΣΟΥΚΝΙΔΑ - ΣΤΟΝ ΧΡΗΣΤΟ ΘΕΟΔΟΣΙΑΔΗ - ΓΙΑ ΤΙΣ 100 ΜΕΡΕΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ