Μαύρος Γάτος - ο Μακεδών...!
Φίλους έχω μόνο τα ποντίκια...
Λίγα λόγια για εμένα
Στην αρχή ήμουν άσπρος...! αλλά με τις βλακίες που ακούω και βλέπω καθημερινά έγινα μαύρος...!
Σελίδες


70 αναγνώστες
Κυριακή, 26 Οκτωβρίου 2014
09:10

ΤΟΥ ΧΡΗΣΤΟΥ ΘΕΟΔΟΣΙΑΔΗ 

ΕΑΣΘ - ΕΝΩΣΗ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Ο Πρόεδρος της ΕΑΣ Θεσσαλονίκης 

ΧΡΗΣΤΟΣ ΤΣΙΧΗΤΑΣ 

Σε μια κατάμεστη από κόσμο αίθουσα συνεδριάσεων του δήμου Χαλκηδόνας ( Κουφάλια) πραγματοποιήθηκε χθες Παρασκευή ενημερωτική ημερίδα για την Νέα ΚΑΠ απο την ΕΑΣ Θεσσαλονίκης. Κατά την διάρκεια της Ημερίδας  αναπτύχθηκε με σαφήνεια και απλότητα – από τους ομιλητες - οι άξονες εφαρμογής της Νέας Κοινής Αγροτικής Πολιτικής ενώ δόθηκε ο λόγος και σε ερωτήσεις παραγωγών. Ο Πρόεδρος της ΕΑΣΘ κ. Χρήστος Τσιχήτας στον χαιρετισμό που απηύθυνε, αναφέρθηκε στη σημασία που έχει η ενημέρωση των παραγωγών και υποσχέθηκε και άλλες τέτοιες πρωτοβουλίες προκειμένου οι   αγρότες και οι κτηνοτρόφοι του νομού Θεσσαλονίκης και Κιλκίς να είναι έτοιμοι για την εφαρμογή των νέων κανονισμών. Ο Γενικός Διευθυντής της ΕΑΣΘ κ. Γιαννόπουλος Κωνσταντίνος στη συνέχεια συντόνισε τον διάλογο που ακολούθησε με τους παραγωγούς...

Η ημερίδα ήταν υπό την αιγίδα του δήμου Χαλκηδόνος 

Το σχόλιό σας
106 αναγνώστες
Σάββατο, 25 Οκτωβρίου 2014
02:33

Γιουτίκας: Οι αρμόδιοι κλείνουν τα μάτια στην παράνομη μυδοκαλλιέργεια

Η ελληνική πολιτεία, τα αρμόδια υπουργεία και υπηρεσίες, πρέπει επιτέλους να πάψουν να κλείνουν τα μάτια μπροστά στη παράνομη μυδοκαλλιέργεια, που οργιάζει στο Θερμαϊκό, δημιουργώντας εξοντωτικές συνθήκες για τους νόμιμους μυδοκαλλιεργητές, στους οποίους μάλιστα επιβάλλονται πρόστιμα για παραβάσεις, όταν τους παράνομους που είναι άλλοι τόσοι και περισσότεροι, δεν τους βλέπει και δεν τους αγγίζει κανείς. 

Τα παραπάνω κατήγγειλε στη Μητροπολιτική Επιτροπή Θεσσαλονίκης ο περιφερειακός σύμβουλος Κώστας Γιουτίκας, με την ευκαιρία της εισήγησης που έκανε χθες στην Επιτροπή για την ανανέωση των περιβαλλοντικών όρων τεσσάρων  νομίμων μονάδων μυδοκαλλιέργειας της περιοχής Χαλάστρας.

Η εισήγηση Γιουτίκα παρουσιάζει μεγάλο ενδιαφέρον, για ένα θέμα με το οποίο πρόσφατα είχε απασχοληθεί η Voria.gr (δείτε εδώ). 

Ο κ. Γιουτίκας- του οποίου σημειωτέον η εισήγηση εγκρίθηκε από την Επιτροπή- ζήτησε να αναληφθεί δράση και από την Περιφέρεια Κ. Μακεδονίας, ώστε να δοθεί επιτέλους οριστική λύση στο πρόβλημα της παράνομης μυδοκαλλιέργειας στο Θερμαϊκό, με την έγκριση του σχεδίου Προεδρικού Διατάγματος για τον καθορισμό της Περιοχής Οργανωμένης Ανάπτυξης Υδατοκαλλιεργειών ( ΠΟΑΥ Θερμαϊκού) από τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων. 

Δεν είναι επιτρεπτό, τονίστηκε, ο καθορισμός της ΠΟΑΥ να καθυστερεί σχεδόν 15 χρόνια, με αποτέλεσμα να βλάπτονται από τους παράνομους καλλιεργητές  και τον αθέμιτο ανταγωνισμό, οι νόμιμες μονάδες αλλά και ένας ολόκληρος παραγωγικός κλάδος, του οποίου το 80% πάει στις αγορές του εξωτερικού.

Δεν είναι δυνατόν, όσα επιβάλλει ένας νόμος που ψηφίσθηκε το 1999 ( ο ν.2742), να μην έχουν ακόμη εφαρμοστεί.

Η εισήγηση Γιουτίκα αναφέρεται σε «ένα πρόβλημα που συντηρείται έντεχνα και μεθοδευμένα, ένα πρόβλημα που συγκεκριμένα συμφέροντα δεν αφήνουν την επίτευξη λύσης».

Στη περιοχή  της Χαλάστρας λειτουργούν 22 σε αριθμό νόμιμα χωροθετημένες μονάδες μυδοκαλλιέργειας τις οποίες εκμεταλλεύονται περισσότερες από 60 οικογένειες , με αποτέλεσμα να μην είναι βιώσιμες σαν παραγωγικές επιχειρήσεις.  «Εδώ και 15 χρόνια αναμένουν την περίφημη υλοποίηση της Π.Ο.Α.Υ. Θερμαϊκού, η οποία προβλέπει 22 νέες μονάδες στη Χαλάστρα που θα δώσουν ελπίδα επιβίωσης και σημαντική ενίσχυση σε αυτούς τους ανθρώπους», τονίζει ο κ. Γιουτίκας συμπληρώνοντας «Την Π.Ο.Α.Υ. Θερμαϊκού αναμένουν  και οι μυδοκαλλιεργητές των Κυμίνων, της Ημαθίας και της Επανωμής, για να διασωθούν από τον αθέμιτο ανταγωνισμό που υφίστανται επί χρόνια από τα παράνομα μυδοτροφεία που λειτουργούν στη Χαλάστρα».

Και τα εύλογα ερωτήματα που τέθηκαν, είναι: «Μήπως δεν γνωρίζει γι’ αυτές (σ.σ τις παράνομες μονάδες) οποιοσδήποτε αρμόδιος φορέας και κάθε υπηρεσία της αιρετής και διορισμένης διοικήσεως, των κεντρικών υπηρεσιών του ΥΠΑΑΤ;  Ή μήπως δεν γνωρίζει το Λιμεναρχείο, η Κτηματική Υπηρεσία και η αρμόδια Διεύθυνση Αγροτικών Υποθέσεων της Αποκεντρωμένης Διοικήσεως που διενεργούν ελέγχους στην περιοχή;»

Αυτές οι παράνομες μονάδες μυδοκαλλιέργειας,   «καταλαμβάνουν τεράστιες θαλάσσιες εκτάσεις, περιορίζουν τους νόμιμους παραγωγούς,  εξαντλούν το περιβαλλοντικό απόθεμα της περιοχής, υποβαθμίζουν το παραγόμενο προϊόν που εξάγεται.  Λόγω δε  της παρέμβασης των αρμοδίων φορέων της Ευρωπαϊκής ΄Ενωσης  ελέγχεται η χώρα μας και απειλείται μέχρι και με οριστικό κλείσιμο της περιοχής.  ΄Ετσι,   ενώ η περιοχή διαθέτει και παράγει ένα άριστο προϊόν,  έχει στιγματιστεί και δυσφημιστεί στο έπακρο εντός και εκτός συνόρων». 

Το παράδοξο της υπόθεσης είναι, όπως επισημαίνεται, ότι οι υπηρεσίες «δε βλέπουν» τους παράνομους, αλλά εντοπίζουν τις παραβάσεις στις νόμιμες μονάδες που ελέγχουν επιβάλλοντας  πρόστιμα της τάξης των 3.000 ευρώ ανά στρέμμα για αυθαίρετες επεκτάσεις, στις οποίες ουσιαστικά ωθούνται οι καλλιεργητές, προκειμένου να αντέξουν στον εξοντωτικό αθέμιτο ανταγωνισμό.  Στην ίδια συμπεριφορά έχουν οδηγηθεί και πολλοί νόμιμοι παραγωγοί των Κυμίνων και της Ημαθίας. 

Όλα όσα καταγγέλλει ο κ. Γιουτίκας δεν θα συζητούνταν σήμερα, εάν είχε υλοποιηθεί η επί σειρά ετών αναμενόμενη ΠΟΑΥ Β. Θερμαϊκού. 

«Δεν υπάρχει καμία απολύτως δικαιολογία για την καθυστέρηση υλοποίησης της ΠΟΑΥ επί 15 χρόνια που σέρνεται και επιστρέφεται από υπηρεσία σε υπηρεσία, χωρίς κανείς να γνωρίζει με ακρίβεια ποιο είναι επιτέλους το πρόβλημα και το εμπόδιο για την υλοποίησή της (πέραν βέβαια του προφανούς, της σκόπιμης παρεμπόδισής τους)», καταλήγει η εισήγηση Γιουτίκα, που ζητάει από την Περιφέρεια παρέμβαση προς τους αρμόδιους υπουργούς για τον καθορισμό και λειτουργία της ΠΟΑΥ,  αλλά και την αποστολή πρόσκλησης προς  τον Γ.Γ. της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας-Θράκης , για να προβεί άμεσα στην έκδοση και υλοποίηση πρωτοκόλλων κατεδάφισης όλων των παράνομων μονάδων

 Εκτύπωση     Αποστολή με e-mail
95 αναγνώστες
Παρασκευή, 24 Οκτωβρίου 2014
01:50

ΤΟΥ ΧΡΗΣΤΟΥ ΘΕΟΔΟΣΙΑΔΗ 

agrotis
Η ΕΑΣ Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με τον Δήμο Χαλκηδόνας σας προσκαλεί σε ενημερωτική ημερίδα που διοργανώνει σήμερα Παρασκευή 24 Οκτωβρίου 2014 και ώρα 8:00 το βράδυ στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου (2ος όροφος ΚΑΠΗ Κουφαλίων), με αντικείμενο την εφαρμογή της νέας Κοινής Αγροτικής Πολιτικής (ΚΑΠ) .

 

 Αστυνομική επιχείρηση και έλεγχος 3.000 ατόμων στην Κεντρική Μακεδονία

Αστυνομική επιχείρηση και έλεγχος 3.000 ατόμων στην Κεντρική Μακεδονία

Στο πλαίσιο του επιχειρησιακού σχεδιασμού, με στόχο την πρόληψη και καταστολή της εγκληματικότητας, η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Κεντρικής Μακεδονίας πραγματοποίησε αστυνομική επιχείρηση, κατά το χρονικό διάστημα από 13 ως και 19 Οκτωβρίου.

Για τις αστυνομικές δράσεις διατέθηκαν συνολικά 267 αστυνομικοί και ελέγχθηκαν 3.029 άτομα (2.244 Έλληνες), 2.338 οχήματα, καθώς και 117 καταστήματα. Επιπλέον, προσήχθησαν συνολικά 115 άτομα (58 Έλληνες), ενώ συνελήφθησαν 20 άτομα, εκ των οποίων 9 Έλληνες ως ακολούθως:

• 9 άτομα για παραβάσεις της νομοθεσίας περί αλλοδαπών,

• 2 άτομα για παράβαση της υγειονομικής νομοθεσίας,

• 1 άτομο για παράβαση του νόμου περί ναρκωτικών,

• 1 άτομο για παράβαση του Κ.Ο.Κ. και

• 7 άτομα για λοιπές παραβάσεις.

Μεταξύ άλλων, κατασχέθηκαν:

• 1,1 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης,

• 1 κυνηγετικό όπλο,

• 1 ηλεκτρονικός υπολογιστής,

• 2 μικροκάμερες και

• 1 σκληρός δίσκος.

Παράλληλα, βεβαιώθηκαν 619 παραβάσεις για τα παρακάτω αδικήματα:

• 569 παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, εκ των οποίων οι 161 για υπερβολική ταχύτητα,

• 9 παραβάσεις για στέρηση άδειας λειτουργίας καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος,

• 7 παραβάσεις για στέρηση αδείας μουσικών οργάνων,

• 4 παραβάσεις για παράβαση του Γενικού Οικοδομικού Κανονισμού,

• 3 παραβάσεις για παράνομο υπαίθριο εμπόριο,

• 1 παράβαση της Υγειονομικής Νομοθεσίας και

• 26 παραβάσεις για λοιπά αδικήματα.

 Εκτύπωση     Αποστολή με e-mail
57 αναγνώστες
Πέμπτη, 23 Οκτωβρίου 2014
08:47

ΤΟΥ ΧΡΗΣΤΟΥ ΘΕΟΔΟΣΙΑΔΗ

Η επιτυχημένη πορεία της εφημερίδας μας «ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΒΗΜΑ»   μετά από πολύ καθημερινή δουλειά και φυσικά με έγκυρη και γρήγορη ενημέρωση , έφερε κοντά μας και έγινε πλέον μέλος της μια από τις μεγαλύτερες ειδησεογραφικές ιστοσελίδες του δήμου ΔΕΛΤΑ  το deltanews.gr και  από σήμερα και κάθε μέρα θα μεταφέρει τα νέα και τα προβλήματα του δήμου ΔΕΛΤΑ μέσα από «takalanta” σε όλη την περιοχή μας..,

Η ειδησεογραφική ομαδα  του «ΕΛΕΥΘΕΡΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ» θα ενημερώνεται καθημερινά για τις εξελίξεις στο δήμο ΔΕΛΤΑ ( Διαβατά- Σίνδος- Καλοχώρι –Χαλάστρα  Ανατολικό- Κύμινα -  Μάλγαρα – Ν.Ιωνία   από το δημοσιογραφικό επιτελείο του deltanews.gr, δίνοντας στους κατοίκους της περιοχής μας  ακόμα ποιο  δυνατή φωνή σε όλους τους αναγνώστες και επισκέπτες μας …

Υ.Γ Στα σκαριά και πολύ σύντομα στο δυναμικό μας έγκυρη Ιστοσελίδα από το δήμο Ωραιοκάστρου …

Ρεπορτάζ από της συζητήσεις (που είχαν αίσιο τέλος…)  στο Κυριακάτικο«ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΒΗΜΑ»

 Εκτύπωση     Αποστολή με e-mail
71 αναγνώστες
Τετάρτη, 22 Οκτωβρίου 2014
08:39

Φωτό αρχείου

 

ΤΟΥ ΧΡΗΣΤΟΥ ΘΕΟΔΟΣΙΑΔΗ 

Το θέμα της δημιουργίας  υποκαταστήματος στα Διαβατά  του ΚΕΚ Νεφέλη ήταν το θέμα που κράτησε σε ενδιαφέρον τη συζήτηση που έγινε στο δημοτικό συμβούλιο ΔΕΛΤΑ με την αντιπολίτευση ( Γλώσσης – Ουζούνης ) να είναι στην « ΓΡΑΜΜΗ» Φωτόπουλου και να περάσει το θέμα χωρίς να «ματώσει» η διοίκηση

Το θέμα πέρασε από το τοπικό σύμβουλοι και ήρθε για ψήφιση στο δημοτικό...

Μάλιστα όπως ειπώθηκε από τους ομιλούντες  «το ΚΕΚ Νεφέλη δεν  το παίρνουμε από την Γέφυρα για λόγους ισορροπίας …» ( Σ.Σ δηλαδή ο δήμος Χαλκηδόνας τι ρολό παίζει  -παρότι το φιλοξενεί  αρκετά χρόνια  - τους κάνετε χάρη  κύριε Γλώσση … ;)

 

Τα υπόλοιπα θέματα της συνεδρίασης  ( 48 Θέματα) πέρασαν κατά πλειοψηφία και υπήρξε κλίμα συναίνεσης από όλες της πλευρές για το καλό του δήμου…!

 

Παραλειπόμενα… από την συνεδρίαση

Λίγος ο κόσμος  που παρακολούθησε το συμβούλιο  ( μόλις 25 άτομα)  που κράτησε αρκετή ώρα

Μερικοί δεν άντεξαν και έφυγαν  πριν από την λήξη της συνεδρίασης

Πριν από το δημοτικό συμβούλιο σε γνωστή καφετερία της  Σίνδου  εθεάθησαν να πίνουν το καφεδάκι  τους  τρεις  δημοτικοί σύμβουλοι της πλειοψηφίας και τα έλεγαν «χαμηλοφώνως»

Βλέπεται και οι τοίχοι  "έχουν αυτιά" αν και είναι  πολύ νωρίς για «ανταρτικά»

Χαρούμενος αποτο αποτέλεσμα της ψηφοφορίας ο δήμαρχος 
μοίραζε "χαμόγελα" στους συμβούλους του και όχι μόνο... 

 Εκτύπωση     Αποστολή με e-mail
«Πρώτη<123456789>Τελευταία»

Σχετικά με το blog
-Το blog μας περιλαμβάνει αιχμηρά και καυστικά σχόλια από την επικαιρότητα που επηρεάζουν άμεσα την ζωή μας...!

-ΕΠΙΣΗΣ... ΚΑΤΑΓΡΑΦΟΥΜΕ ΤΑ ΤΟΠΙΚΑ ΔΡΩΜΕΝΑ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ - ΒΟΡΕΙΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ - και όχι μόνο - ΓΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ - ΑΘΛΗΤΙΚΑ - ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ ΤΗΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑ

Υ.Γ.1 ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΑΝΑΦΕΡΟΥΜΕ (ΓΙΑ ΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ΠΟΥ ΚΥΚΛΟΦΟΡΟΥΝ ) ΟΤΙ ΚΕΧΑΓΙΑ ΣΤΑ "ΑΡΧ...Α" ΜΑΣ ΔΕΝ ΒΑΖΟΥΜΕ ΚΑΝΕΝΑΝ ΚΑΙ ΚΑΜΟΙΑ ...!!!

Y.Γ.2 ΚΑΙ ΣΤΟ ΚΑΤΩ...ΚΑΤΩ...ΣΕ ΟΠΟΙΟΝ ΑΡΕΣΟΥΜΕ...
Αναζήτηση
Προηγούμενα Άρθρα
Τελευταίες δημοσιεύσεις
1/11"ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΒΗΜΑ" ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ