Γάτος - ο Μακεδών...!
Φίλους έχω μόνο τα ποντίκια...
Λίγα λόγια για εμένα
Στην αρχή ήμουν άσπρος...! αλλά με τις βλακίες που ακούω και βλέπω καθημερινά έγινα μαύρος...!
Σελίδες


124 αναγνώστες
Κυριακή, 16 Ιουλίου 2017
16:00

 

Παρατείνονται οι εγγραφές στους δημοτικούς Παιδικούς Σταθμούς του Δήμου ΔέλταΈως την Τετάρτη 19 Ιουλίου 2017 παρατείνονται οι εγγραφές των παιδιών στους Παιδικούς Σταθμούς του Δήμου Δέλτα για το έτος 2017-2018. Δικαίωμα εγγραφής έχουν τα παιδιά που θα έχουν συμπληρώσει τα 2,5 έτη μέχρι και την 30ή Σεπτεμβρίου 2017.

Όσοι γονείς ενδιαφέρονται για την εγγραφή των παιδιών τους, μπορούν να υποβάλλουν αίτηση στον Παιδικό Σταθμό συνυποβάλλοντας τα παρακάτω δικαιολογητικά:

Πιστοποιητικό Γεννήσεως
Πιστοποιητικό Παιδιάτρου
Βιβλιάριο εμβολίων και πρόσφατα αποτελέσματα φυματοαντίδρασης (mantoux)
Υπεύθυνη δήλωση, σχετικά με την απασχόληση της μητέρας αν δεν υπάρχει βεβαίωση εργοδότη.
Βεβαίωση εργοδότη για τον καθένα από τους γονείς, με προσδιορισμό του ύψους των αποδοχών.
Φωτοτυπία των τελευταίων ενσήμων.
Φωτοτυπία του τελευταίου εκκαθαριστικού.
Πιστοποιητικό Οικογενειακής Κατάστασης από τον Δήμο (μόνο για εγγραφή)
Αντίγραφο ταυτότητας του πατέρα και της μητέρας.
Υπεύθυνη δήλωση για το ποιος θα παραλαμβάνει το παιδί από τον σταθμό.

Ώρες παραλαβής αιτήσεων από τις 10.00 – 11.00 π.μ. στους κατά τόπους παιδικούς σταθμούς.

Δημοτικός Παιδικός Σταθμός Κυμίνων | Διεύθυνση: Κύμινα – Τ.Κ. 57300 | Τηλέφωνο: 2391041111

Δημοτικός Παιδικός Σταθμός Χαλάστρας | Διεύθυνση: Σμύρνης – Τ.Κ. 57300 | Τηλέφωνο: 2310793000

Δημοτικός Παιδικός Σταθμός Ανατολικού | Διεύθυνση: Ανατολικό – Τ.Κ. 57300 | Τηλέφωνο: 2310718764

Δημοτικός Παιδικός Σταθμός Διαβατών | Διεύθυνση: Απαρτόγλου 11 – Τ.Κ. 57008 | Τηλέφωνο: 2310783444

Δημοτικός Βρεφικός Σταθμός Διαβατών (ΕΚΟ) | Διεύθυνση: Μακαρίου 17 – Τ.Κ. 57008 | Τηλέφωνο: 2310781680

Δημοτικός Βρεφονηπιακός Σταθμός Καλοχωρίου | Διεύθυνση: Ρ. Φεραίου 1 – Τ.Κ. 57009 | Τηλέφωνο: 2310754364

Δημοτικός Βρεφονηπιακός Σταθμός Ν. Μαγνησίας | Διεύθυνση: Χαριλάου Τρικούπη 3 – Τ.Κ. 57008 | Τηλέφωνο: 2310783168

Δημοτικός Παιδικός και Βρεφονηπιακός σταθμός Σίνδου | Διεύθυνση: Ηρώων Πολυτεχνείου 44 – Τ.Κ. 57400 | Τηλέφωνο: 2310798266

Βρεφονηπιακός Σταθμός «Ερωδιός» | Διεύθυνση: Θεσσαλονίκης – Τ.Κ. 57600 | Τηλέφωνο: 2391041498

Το σχόλιό σας
131 αναγνώστες
Πέμπτη, 13 Ιουλίου 2017
01:12

 

ΤΟΥ: ΧΡΗΣΤΟΥ ΘΕΟΔΟΣΙΑΔΗ

 

 

ΦΩΤΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ: 

ΑΝΤΡΙΑΝΝΑ ΜΑΥΡΙΔΟΥ
ΣΩΤΗΡΗΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΥ

 

 

   

 


 


 

Ένα, μεγάλο, ζωτικό και αναπτυξιακό έργο, ένα έργο, που θα προστατεύει το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία, ένα έργο, το οποίο ζήτησαν, αγωνίσθηκαν για την κατασκευή του και το περιμένουν, για χρόνια, οι κάτοικοι της Χαλκηδόνας , ένα έργο, που θα διατηρεί καθαρή την πόλη μας και βοηθά την ανάπτυξη της, ο βιολογικός καθαρισμός της Χαλκηδόνας – Αδένδρου , ολοκληρώνεται και είναι πλέον γεγονός και όχι λόγια…

Ένα ζωτικό, κρίσιμο και προστατευτικό του περιβάλλοντος έργο, που έλειπε από τα Χαλκηδόνα, προχωρά, μέρα με τη μέρα, προς την ολοκλήρωσή του και την παράδοσή του για δοκιμαστική, αρχικά και στη συνέχεια κανονική του, λειτουργία, σύμφωνα με το εγκεκριμένο χρονοδιάγραμμά του.
Το έργο αυτό, της κατασκευής του βιολογικού καθαρισμού Χαλκηδόνας – Άδενδρου , γίνεται με ο,τι πιο σύγχρονο υπάρχει στα αντίστοιχα, έργα, σε διεθνές επίπεδο κατά τρόπο που να παρέχει ασφάλεια, αξιοπιστία, λειτουργικότητα, αποτελεσματικότητα και ταχύτητα και να προστατεύει το φυσικό περιβάλλον, χωρίς να δημιουργεί καμιά απολύτως παρενέργεια, επιλύοντας, έτσι, το χρόνιο πρόβλημα της διάθεσης των λυμάτων της Χαλκηδόνας.

Για να λειτουργήσει, όμως, το έργο αυτό, που ζήτησαν και περιμένουν οι κάτοικοι της Χαλκηδόνας, απαιτείται να κατασκευασθούν, το ταχύτερο δυνατό, οι εξωτερικές διακλαδώσεις και τα φρεάτια τους, ώστε, στη συνέχεια, να συνδεθεί με αυτά, υποχρεωτικά, από το νόμο, η κάθε οικοδομή (κατοικία ή επιχείρηση), για τη διάθεση των λυμάτων της, στο βιολογικό καθαρισμό

Η κατασκευή του μεγάλου, αυτού, έργου, προϋπολογισμού 5 εκατ. ευρώ, εντάχθηκε και χρηματοδοτήθηκε, εξολοκλήρου, από Ευρωπαϊκούς και Εθνικούς πόρους, χωρίς να επιβαρυνθούν, καθόλου, για την κατασκευή του, ούτε ο Δήμος μας, ούτε και οι ωφελούμενοι, απ’ αυτό, κάτοικοι, της περιοχής.

 

Τέλος το έργο θα εξυπηρετεί και θα φιλοξένει λύματα μέχρι  50 000 κατοίκους .Αυτό σημαίνει ότι για τα επόμενα 50 χρόνια οι εγκαταστάσεις θα επαρκούν για όλο τον πληθυσμό

 

Για το σπουδαίο αυτό έργο ζητήσαμε και την γνώμη του δημάρχου Χαλκηδόνος Γιάννη Τσουκνιδά και του αντιδημάρχου Αλέξανδρου Μανάκη να μας που δυο λόγια :

Γιάννης Τσουκνιδάς 

( δήμαρχος Χαλκηδόνος)

“Εύχομαι να είναι καλορίζικο το έργο του βιολογικού καθαρισμού, για το οποίο αγωνιστήκαμε και συνεχίζουμε ν’ αγωνιζόμαστε. Όπως βλέπετε, γίνεται με τις πλέον σύγχρονες μεθόδους, ώστε να είναι ασφαλές, αξιόπιστο και λειτουργικό για να εξυπηρετεί, με αποτελεσματικό τρόπο, τις ανάγκες των συμπολιτών μας. Ταυτόχρονα προστατεύει στο μέγιστο βαθμό το περιβάλλον μας. Οι ανάδοχοι και οι εργολάβοι πρέπει να βάλουν τα δυνατά τους, ώστε να μας το παραδώσουν το ταχύτερο δυνατό”.

 

Αλέξανδρος Μανάκης 

 

(Αντιδήμαρχος Χαλκηδόνος)

 

"Ο βιολογικός καθαρισμός Χαλκηδόνας – Άδενδρου είναι ένα μεγάλο έργο …Φιλοδοξούμε ότι από εδώ και στο εξής θα τηρηθεί το χρονοδιάγραμμα με τη μέγιστη δυνατή ακρίβεια, ώστε να παραδοθεί το έργο στους πολίτες το συντομότερο δυνατό Ένα έργο που λίμναζε για δεκαετίες και είχε εγκαταλειφθεί, καταφέραμε με επανειλημμένες παρεμβάσεις, επισκέψεις στα υπουργεία, επιμονή και σκληρή δουλειά να ξεκινήσει  και να ολοκληρωθεί, δίνοντας τέλος στην ταλαιπωρία που υφίσταται οι Συνδημότες μας η περιοχή και το περιβάλλον».

 

 

ΣΤΟ ΕΠΟΜΕΝΟ 

 

Η ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗ ΧΑΛΚΗΔΟΝΑΣ 

 Εκτύπωση     Αποστολή με e-mail
297 αναγνώστες
Τετάρτη, 5 Ιουλίου 2017
16:08

ΤΟΥ: ΧΡΗΣΤΟΥ ΘΕΟΔΟΣΙΑΔΗ

 

Αποτέλεσμα εικόνας για εργοταξιο ο δημοσ

 

Στα είκοσι χρόνια παρουσίας μου στην Χαλκηδόνα, είναι η πρώτη φορά που δημιουργούνται, κατασκευάζονται και υλοποιούνται τόσο μεγάλα έργα … Έργα πνοής που θα αναβαθμίσουν την ευρύτερη περιοχή και θα δώσουν ποιότητα ζωής στους κατοίκους και δημότες της Χαλκηδόνας.

Είπα λοιπόν , να επισκεφτώ αυτά τα έργα και ζήτησα από τον αρμόδιο αντιδήμαρχο Αλέξανδρο Μανάκη να με συνοδεύει και να με ξεναγήσει …

Με την επίσκεψη μου έμεινα έκπληκτος από την ποιότητα των έργων  και εδώ θα σας εκμυστηρευτώ ότι παρατήρησα τον αντιδήμαρχο γιατί αυτά τα έργα δεν προβάλλονται… ( ;) για να πάρουμε την απάντηση : « ‘Όταν υπάρχει έργο …το έργο μιλάει από μόνο του και δεν χρειάζονται λόγια…»

Συνεχίζοντας την επίσκεψη μου… κατάλαβα ότι η δουλειά που γίνεται και τα έργα αυτά χρειάζονται σοβαρότητα , υπομονή και πολιτική βούληση για να υλοποιηθούν και η παρούσα διοίκηση το δείχνει με το έργο της…!

Κλείνοντας αυτών τον μικρό πρόλογο θα ήταν άδικο να μην ζητήσω τον φίλο Αλέξανδρο Μανάκη να μας μιλήσει για αυτό το εργοτάξιο που υλοποιείται αυτήν την στιγμή στο Δ.Δ. Χαλκηδόνας Να τι μας είπε (πάντα με την μετριοπάθεια που τον διακρίνει) για τα έργα :

«Επειδή τα πολλά λόγια είναι  φτώχια  Χρήστο ,σήμερα είδες από κοντά τα έργα που υλοποιούνται αυτήν την ώρα στο Δ.Δ. Χαλκηδόνας.

Τα έργα αυτά έγιναν με αγώνα και μεράκι… και είναι μία υποχρέωση στις επόμενες γενιές...

Εδώ θα ήθελα να ευχαριστήσω ιδιαίτερα τον δήμαρχο Χαλκηδόνας Γιάννη Τσουκνιδά και την Τεχνική Υπηρεσία για την μεγάλη τους  συμβολή  για να εντάξουμε αυτά τα έργα στο ΕΣΠΑ ώστε σήμερα να υλοποιούνται…

Επίσης θα ήθελα να ευχαριστήσω και όλες της διοίκησης που συνέβαλαν διαχρονικά για την υποστήριξη των έργων … που υλοποιούμε εμείς σήμερα…»

Το «ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΒΗΜΑ» με την παρουσία του στο εργοτάξιο που υλοποιείτε στην Χαλκηδόνα ετοίμασε εκτενές  ρεπορτάζ και θα σας το παρουσιάσει σε ενότητες:

ΒΙΟΛΟΓΙΚΟΣ ΧΑΛΚΗΔΟΝΑΣ – ΑΔΕΝΤΡΟΥ

ΝΕΑ ΝΕΚΡΟΤΑΦΕΙΑ

ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗ

ΕΠΕΚΤΑΣΗ  

ΑΓΩΓΟΣ ΤΑΠ

Με πλούσιο φωτογραφικό και ηλεκτρονικό ρεπορτάζ από τα έργα

ΣΤΟ ΕΠΟΜΕΝΟ:  Ο ΒΙΟΛΟΓΙΚΟΣ 

ΧΑΛΚΗΔΟΝΑΣ – ΑΔΕΝΤΡΟΥ

 Εκτύπωση     Αποστολή με e-mail
711 αναγνώστες
Τετάρτη, 28 Ιουνίου 2017
13:48

Για την εξαγορά της ΜΕΒΓΑΛ αποφασίζει η Επιτροπή  Ανταγωνισμού

Την Τρίτη, 11 Ιουλίου, θα συνεδριάσει η Ολομέλεια της Επιτροπής Ανταγωνισμού, προκειμένου να εξετάσει τις επιπτώσεις της εξαγοράς της ΜΕΒΓΑΛ από τη ΔΕΛΤΑ Τροφίμων και μέλη της οικογένειας Χατζάκου.

Τα μέλη της Επιτροπής θα αποφανθούν για το αν ο κοινός έλεγχος της ΜΕΒΓΑΛ συμβιβάζεται με τις απαιτήσεις λειτουργίας του ανταγωνισμού στις επηρεαζόμενες αγορές.

Σύμφωνα με την εισήγηση, όπως αναφέρει η Επιτροπή Ανταγωνισμού, στην οποία εξετάστηκαν συνολικά 35 σχετικές αγορές και υπο-αγορές, η πραγματοποίηση της υπό κρίση συγκέντρωσης δύναται να περιορίσει σημαντικά τη λειτουργία του ανταγωνισμού, ιδίως με τη δημιουργία ή ενίσχυση δεσπόζουσας θέσης, στην προμήθεια νωπού αγελαδινού γάλακτος (τόσο σε τοπικές παραγωγικές ζώνες της Βόρειας Ελλάδας, όσο και σε εθνικό επίπεδο), καθώς και στην παραγωγή και διάθεσης σοκολατούχου γάλακτος στην ελληνική επικράτεια.

Συνεπώς, προτείνεται η λήψη κατάλληλων διορθωτικών μέτρων, προκειμένου να εγκριθεί η γνωστοποιηθείσα συγκέντρωση.

Υπενθυμίζεται ότι η εισήγηση δεν είναι δεσμευτική για την Επιτροπή Ανταγωνισμού, η οποία θα αποφασίσει συνεκτιμώντας τα δεδομένα της διαδικασίας και τις απόψεις των μερών.


 

 Εκτύπωση     Αποστολή με e-mail
144 αναγνώστες
Κυριακή, 25 Ιουνίου 2017
12:52

 

Ποιοι ενδιαφέρονται να μπουν στη αγορά γάλακτος με την εξαγορά της «ΑΓΝΟ»Η εταιρεία παραμένει ανενεργή και σε καθεστώς πτώχευσης

Σε δημοπρασίες µε συνοπτικές διαδικασίες οδηγούνται αυτό τον καιρό εκατοντάδες επιχειρήσεις του αγροδιατροφικού κλάδου με την «ΑΓΝΟ» να ξεχωρίζει.

Οι αλλαγές αναμένεται να διαμορφώσουν σύντοµα νέα κατάσταση αγοράς για τα αγροτικά προϊόντα.
Ειδικά για την «ΑΓΝΟ» φέρονται να υπάρχουν ορισμένοι ενδιαφερόµενοι, ωστόσο αυτό θα φανεί όταν θα γίνουν οι πλειστηριασμοί. Η εταιρεία παραμένει ανενεργή και σε καθεστώς πτώχευσης. H άλλοτε κραταιά γαλακτοβιοµηχανία από τη Βόρεια Ελλάδα είναι θέµα χρόνου να βγει στο «σφυρί».
Πληροφορίες της εφημερίδας Agrenda αναφέρουν πως η νοµικός Αιµιλία Ζιώγα, σύνδικος στην περίπτωση της «ΑΓΝΟ» αναμένει να εκδοθεί η απόφαση του δικαστηρίου µε την οποία θα προσδιορίζεται ποιο είναι το ύψος του κατώτατου αποδεκτού τιµήµατος, για το σύνολο των περιουσιακών στοιχείων της επιχείρησης, ώστε να θέσει στη γραµµή εκκίνησης τη σχετική διαδικασία.
Η υπόθεση συζητήθηκε ενώπιων της έδρας το Φεβρουάριο και µε δεδοµένο ότι συνήθως τα πτωχευτικά δικαστήρια δεν καθυστερούν πάνω από 2-3 µήνες, µέχρι να αποφανθούν, εικάζεται πως πλησιάζει η ώρα που το τοπίο θα ξεκαθαρίσει.
Σε πρώτη φάση το προς πώληση «πακέτο» θα είναι πλήρες, που σηµαίνει ότι θα περιλαµβάνει το σύνολο των υποδοµών –κτήρια και γήπεδα και άλλα- το µηχανολογικό εξοπλισµό, καθώς, επίσης, και το σήµα της «ΑΓΝΟ», το οποίο επανέκτησε η σύνδικος από την Κολιός ΑΕ.
Σε περίπτωση που δεν εµφανιστεί κανείς ενδιαφερόµενος, τότε η σύνδικος θα προχωρήσει σε δεύτερο πλειστηριασµό, µετά από 2-3 µήνες, και πάλι για το σύνολο των ασηµικών της «Αγνό».
Αυτή τη φορά ωστόσο, ο πήχης, σε σχέση µε το τίµηµα θα χρειαστεί να κατέβει και ενδεχοµένως να συνδυαστεί και µε την προσφορά πιο ευνοϊκών ρυθµίσεων, ως προς τον τρόπο καταβολής του τιµήµατος, µήπως και δελεαστεί κάποιος επενδυτής.
Όπως γράφει η Agrenda λίγο µετά το φετινό Πάσχα, τις εγκαταστάσεις της Αγνό στο Λαγκαδά, τις επισκέφθηκαν Τούρκοι και Τσέχοι επενδυτές και δεν είναι απίθανο να υπάρξουν προσφορές. Πέραν αυτών, όµως, φηµολογείται πως παραµένει «ζεστός» και ο Ιβάν Σαββίδης, ο οποίος το 2013 έφτασε πολύ κοντά στο να την αγοράσει.
Το τρίτο σενάριο να σπάσει η γαλακτοβιοµηχανία και τα κομμάτια της να πουληθούν ένα – ένα ξεχωριστά.

 Εκτύπωση     Αποστολή με e-mail
«Πρώτη<123456789>Τελευταία»

Σχετικά με το blog
-Το blog μας περιλαμβάνει αιχμηρά και καυστικά σχόλια από την επικαιρότητα που επηρεάζουν άμεσα την ζωή μας...!

-ΕΠΙΣΗΣ... ΚΑΤΑΓΡΑΦΟΥΜΕ ΤΑ ΤΟΠΙΚΑ ΔΡΩΜΕΝΑ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ - ΒΟΡΕΙΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ - και όχι μόνο - ΓΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ - ΑΘΛΗΤΙΚΑ - ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ ΤΗΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑ

Υ.Γ.1 ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΑΝΑΦΕΡΟΥΜΕ (ΓΙΑ ΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ΠΟΥ ΚΥΚΛΟΦΟΡΟΥΝ ) ΟΤΙ ΚΕΧΑΓΙΑ ΣΤΑ "ΑΡΧ...Α" ΜΑΣ ΔΕΝ ΒΑΖΟΥΜΕ ΚΑΝΕΝΑΝ ΚΑΙ ΚΑΜΟΙΑ ...!!!

Y.Γ.2 ΚΑΙ ΣΤΟ ΚΑΤΩ...ΚΑΤΩ...ΣΕ ΟΠΟΙΟΝ ΑΡΕΣΟΥΜΕ...
Αναζήτηση
Προηγούμενα Άρθρα
Τελευταίες δημοσιεύσεις
19/9Ξεπέρασαν τις 4.500 οι συμμετοχές :«Τρέξε Χωρίς Τερματισμό»
13/9Θεσσαλονίκη : Η μετακίνηση των φοιτητών με τον ΟΑΣΘ
7/9Θεσσαλονίκη : Το βιοαέριο του ΧΥΤΑ Μαυροράχης αξιοποιείται για την παραγωγή ενέργειας
4/9Θεσσαλονίκη: Ταλαιπωρία για τους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ Θεσσαλονίκης
4/9Θεσσαλονίκη: Στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ μίλησε ο πρόεδρος του ΟΑΣΘ Στέλιος Παππάς.