Γάτος...Ο Μακεδών!
Φίλους έχω μόνο τα ποντίκια...
Λίγα λόγια για εμένα
Στην αρχή ήμουν άσπρος...! αλλά με τις βλακίες που ακούω και βλέπω καθημερινά έγινα μαύρος...!
Σελίδες


51 αναγνώστες
Τρίτη, 3 Σεπτεμβρίου 2019
01:13

 

Ανακοινώθηκαν τα πρόσωπα της νέας Διοίκησης του Δήμου Χαλκηδόνος

Τη νέα διοίκηση του Δήμου Χαλκηδόνος ανακοίνωσε ο νεοεκλεγείς Δήμαρχος Σταύρος Αναγνωστόπουλος, δηλώνοντας τα εξής:

 

«Έχοντας βαθιά συναίσθηση της πολιτικής και κοινωνικής μας ευθύνης, ξεκινάμε την προσπάθεια να υλοποιήσουμε το όραμά μας και να αναγεννήσουμε το δήμο μας.

Δεσμευόμαστε να υπηρετήσουμε τους πολίτες με ήθος και εντιμότητα, με διαφάνεια και αξιοκρατία, με κοινωνική ευαισθησία και δικαιοσύνη, χωρίς διακρίσεις και αποκλεισμούς.

Βασικός μας στόχος είναι η δημιουργία όλων των απαραίτητων προϋποθέσεων που χρειάζονται για να γίνει πράξη η ισόρροπη ανάπτυξη όλων των οικισμών και η δίκαιη αντιμετώπιση όλων των δημοτών.

Το νέο διοικητικό σχήμα αποτελεί μία σύνθεση έμπειρων αλλά και νέων ανθρώπων, με όρεξη για δουλειά και καθημερινό αγώνα, με πνεύμα συνεργασίας και διακριτό για τον καθένα ρόλο. Όλοι μαζί θα αποτελέσουν μια ισχυρή ομάδα και εύχομαι κάθε επιτυχία στα νέα τους καθήκοντα.

Ευελπιστούμε πως με τη συνεργασία όλων μαζί, της Διοίκησης, των Δημοτικών Παρατάξεων, των Δημοτικών Υπηρεσιών, αλλά και όλων των δημοτών και κατοίκων, θα οδηγήσουμε το Δήμο και την κοινωνία μας στο δρόμο της ανάπτυξης και της ευημερίας.»

Το νέο διοικητικό σχήμα αποτελείται από τους παρακάτω:

Πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου

Για τη θέση του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου θα προταθεί από την παράταξη του Δημάρχου, ο Γαβριήλ Ταχτατζόγλου.

Η σύνθεση της Διοίκησης του Δήμου Χαλκηδόνος θα είναι:

Ζήσης Βαϊνάς, Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων, Χωροταξίας, Πολιτικής Προστασίας και Δ.Ε. Χαλκηδόνος

 

Μαρία Κωστοπούλου, Αντιδήμαρχος Διοικητικού-Οικονομικού, Κοινωνικής Μέριμνας, Παιδείας και Δ.Ε. Κουφαλίων

 

Λουκάς Ευσταθιάδης, Αντιδήμαρχος Καθαριότητας, Πρασίνου, Περιβάλλοντος και Δ.Ε. Αγίου Αθανασίου

 

Ανέστης Ανεστίδης, Αντιδήμαρχος Πολιτισμού, Αθλητισμού, Νέας Γενιάς και Εθελοντισμού

 

Ιωάννης Μπατζαρακίδης, Αντιδήμαρχος Τοπικής Επιχειρηματικότητας, Αγροτικής & Οικονομικής Ανάπτυξης

 

Ευστράτιος Πιτίκης, Πρόεδρος Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης - Αποχέτευσης

 

Μενέλαος Κορδονούρης, Πρόεδρος Οργανισμού Κοινωνικής Προστασίας & Αλληλεγγύης

 

Επίσης ανακοινώθηκε ότι νέα Γενική Γραμματέας του Δήμου Χαλκηδόνος, θα είναι η κ. Ευλαμπία Μπουρουτζή, Οικονομολόγος.

 

Βιογραφικό Σημείωμα Γεν. Γραμματέα

 

Η κ. Ευλαμπία Μπουρουτζή γεννήθηκε το 1966 στη Θεσσαλονίκη. Είναι έγγαμη, μητέρα δύο κοριτσιών, της Κωνσταντίνας και της Κυριακής, φοιτήτριας Εγκληματολογίας και μαθήτριας Λυκείου αντίστοιχα.

Είναι απόφοιτος του Οικονομικού Τμήματος της Ν.Ο.Ε., του Α.Π.Θ., με ειδίκευση στον προσανατολισμό της Ανάπτυξης και του Προγραμματισμού.

 

Έχει εργαστεί στον ιδιωτικό τομέα σε λογιστήρια ΕΠΕ και ΑΕ αλλά και ως επιστημονική συνεργάτιδα του Ινστιτούτου Προώθησης Επιχειρηματικών Συμφερόντων.

Εργάζεται στο χώρο της Τοπικής Αυτ/σης Α’ βαθμού για 28 συναπτά έτη σε θέσεις διοικητικών και οικονομικών υπηρεσιών. Συγκεκριμένα στον πρώην Δήμο Αγίου Αθανασίου (1992-2005), με καθήκοντα οικονομικής παρακολούθησης, υποστήριξης Δημ. Συμβ., Οικον. Επιτρ., ΚΑΠΗ, Πνευματικού Αθλητικού Κέντρου, Ληξιάρχου, διεξαγωγής διαγωνισμών έργων και προμηθειών, κ.α.) και στο Δήμο Θεσσαλονίκης (2005 ως σήμερα), ως αν. Προϊσταμένη Τμήματος Προμηθειών, Προϊσταμένη Τμήματος Προϋπολογισμού & Οικονομικής Πληροφόρησης και Διευθύντριας Οικονομικής και Ταμειακής Διαχείρισης.

Έχει συμμετάσχει ως μέλος σε πολλές ομάδες εργασίας με κυριότερες αυτές της Αυτεπάγγελτης αναζήτησης δικαιολογητικών στο δημόσιο τομέα, του Κοινού Πλαισίου Αξιολόγησης, της ανασύνταξης Ο.Ε.Υ., της ηλεκτρονικής διεξαγωγής διαγωνισμών στα πλαίσια του ευρωπαϊκού έργου SLET, των καλών πρακτικών Δήμων, της στοχοθεσίας δημοσίων φορέων, κ.α.

Συμμετείχε σε επίσκεψη μελέτης που πραγματοποιήθηκε σε τρεις ευρωπαϊκές χώρες σχετικά με θέματα οικονομικής διαχείρισης των Δήμων, στο πλαίσιο του προγράμματος για την Ενδυνάμωση της Τοπικής Αυτ/σης στην Ελλάδα.

Συνεργάζεται με γνωστές ιδιωτικές υποστηρικτικές εταιρείες των ΟΤΑ σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα, ως εισηγήτρια σε σεμινάρια εκπαίδευσης υπαλλήλων Δήμων σε Διοικητικά και Οικονομικά θέματα.

 

Η νέα Γενική Γραμματέας έκανε την εξής δήλωση: «Ο Δήμαρχος Χαλκηδόνος, κ. Αναγνωστόπουλος Σταύρος, μου εμπιστεύθηκε τη θέση της Γενικής Γραμματέα του Δήμου και με την ευκαιρία αυτή θα ήθελα να τον ευχαριστήσω για την εμπιστοσύνη που επέδειξε στο πρόσωπό μου και παράλληλα να τον διαβεβαιώσω ότι θα καταβάλλω κάθε δυνατή προσπάθεια για να φανώ αντάξια των προσδοκιών του. Εύχομαι στη νέα διοίκηση του Δήμου Χαλκηδόνος, καλή δύναμη και επιτυχία στο δύσκολο έργο της και δεσμεύομαι για ειλικρινή και εποικοδομητική συνεργασία τόσο με τους αιρετούς όσο και με τους υπαλλήλους του Δήμου.»

Το σχόλιό σας
29 αναγνώστες
Κυριακή, 1 Σεπτεμβρίου 2019
22:53

«Στη φάκα» της αστυνομίας βρίσκεται ένας νεαρός, ο οποίος συνελήφθη το πρωί της Παρασκευής, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Δέλτα.

Ο νεαρός εντοπίσθηκε εντός Ι.Χ.Ε. αυτοκινήτου, το οποίο είχε αφαιρέσει νωρίτερα μαζί με δύο συνεργούς του από την περιοχή της Ηλιούπολης.

Από την περαιτέρω έρευνα αστυνομικών του Τμήματος Ασφαλείας Δέλτα προέκυψε ότι ο συλληφθείς μαζί με τους συνεργούς του προέβησαν σε επτά διαρρήξεις εταιρειών, καταστημάτων και βιοτεχνιών στις περιοχές της Χαλκηδόνας και της Σίνδου, από ορισμένες εκ των οποίων αφαίρεσαν διάφορα αντικείμενα.

 Εκτύπωση     Αποστολή με e-mail
44 αναγνώστες
Σάββατο, 31 Αυγούστου 2019
15:13

 

«Με πολύ δουλειά… θα δώσουμε

 στον δήμο αυτό που έχασε 

τα τελευταία χρόνια… !»

ΤΟΥ : ΧΡΗΣΤΟΥ ΘΕΟΔΟΣΙΑΔΗ

Όταν πριν ξεκινήσει η προεκλογική περίοδο στον δήμο Χαλκηδόνος   παρουσιάστηκε η ανάγκη να βρεθεί, ένα νέο πρόσωπο για την διοίκηση του Δήμου, οι επιλογές

και οι προτάσεις των περισσοτέρων φίλων συνέκλιναν στο πρόσωπό του νέου δημάρχου Χαλκηδόνος Σταύρου Αναγνωστόπουλου…

 Γιατί ;;

Διότι πολύ πίστεψαν ότι με μια ομάδα νέα και καθαρή – το τονίζω καθαρή – με επικεφαλής τον νέο δήμαρχο θα έφερναν την αλλαγή που χρειάζεται ο δήμος Χαλκηδόνος ,θα έφερναν το νέο, που έχει οράματα και δημιουργεί ελπίδες για ένα καλύτερο αύριο…

Να τι είπε στον υπογράφοντα ο άνθρωπος που μαζί με άλλους 6 ξεκίνησαν την όλη προσπάθεια: 

«Πρέπει να δώσουμε στο Δήμο μας, αυτό που έχασε, δηλαδή  την  αξιοπρέπειά του απέναντι στο Δημότη και να αποκτήσουμε με πολύ δουλειά, ένα Δήμο, που θα έχει τη δυνατότητα να κάνει τα αυτονόητα, σε μια εποχή που το αυτονόητο είναι δεδομένο, για όσους διαθέτουν, γνώση, πείρα και όραμα.

Τα τελευταία 5 χρόνια στο Δημοτικό Συμβούλιο, αντιληφθήκαμε ότι τα πράγματα ήταν πολύ χειρότερα από αυτά που πιστεύαμε ή άφηναν κάποιοι να φανούν προς τα έξω.

Αυτό δυστυχώς, το λέμε με λύπη, ότι δεν περιμέναμε να επικαλούνται την κρίση για να δικαιολογήσουν την απραξία τους και να οδύρονται πάνω στα ερείπια, που δημιούργησαν οι ίδιοι και φυσικά αυτός που δημιουργεί το πρόβλημα, το ξέρουμε  όλοι, πως δεν μπορεί να το λύσει, γιατί αν ήξερε δεν θα το δημιουργούσε…

Παράλληλα απογοητευτήκαμε και απογοητευόμαστε συνεχώς  διότι τη στιγμή που άλλοι Δήμοι κέρδιζαν χρηματοδοτήσεις, ανέπτυσσαν  ότι μπορούσαν στη περιοχή τους ,ο δικός μας Δήμος ήταν απλώς θεατής των εξελίξεων… !

Συνεχίζοντας την επιχειρηματολογία του  ο φίλος ….  μας είπε : Εμείς, σε αντίθεση με τους πρώην, ξέρουμε να σχεδιάζουμε γιατί αυτό σπουδάσαμε, ξέρουμε να απαιτούμε γιατί προερχόμαστε από την ελεύθερη αγορά, ξέρουμε να χτίσουμε το μέλλον των παιδιών μας γιατί αυτή είναι η δουλειά μας, ξέρουμε να συντηρούμε τον πολιτισμό γιατί τον αναδεικνύουμε καθημερινά, μπορούμε να συνθέσουμε τις αντιθέσεις και να δώσουμε έργο μακράς πνοής.

Η καταγραφή της σημερινής κατάστασης είναι τραγική και το ξέρετε, αλλά και το ομολογούν όλοι, ακόμα κι αυτοί που διοίκησαν τελευταία. Ρίξτε μια ματιά στα χωριά μας ; Πλήρης εγκατάλειψη!  Που να σταθούμε;

– Στην οδοποιία;

 Στις Πλατείες;

– Στην καθαριότητα;

– Στο βιολογικό σταθμό;

– Πολιτισμός

– Γήπεδα; Όλα με προβλήματα και χωρίς άδειες.

– ΚΛΕΙΣΤΟ ΚΟΛΥΜΒΗΤΗΡΙΟ; 

– Στα Σχολεία;

– Στη δημιουργία θέσεων εργασίας; 

– Να μιλήσουμε για τα μουσεία και τους αρχαιολογικούς χώρους που είναι αφημένα στην τύχη τους;

– Φυσικό αέριο, έργο ιδιωτικής εταιρείας ενταγμένο στο ΕΣΠΑ της Περιφέρειας,  στο οποίο φυσικά εμείς δεν ήμασταν αντίθετοι, αν και χρόνια τώρα ο Δήμος μας δεν ασχολήθηκε καθόλου με άλλες μορφές ενέργειας αλλά και με έργα εξοικονόμησης ενέργειας, που μπορούν να αλλάξουν το μέλλον μας!!  

Εμείς –μας είπε κλείνοντας – θα έχουμε στενή συνεργασία με τους επαγγελματικούς φορείς του Δήμου, ώστε να δημιουργηθεί μια κουλτούρα αμφίρροπης συνεργασίας για το κοινό καλό. Θα δημιουργούμε συνθήκες που προάγουν τη ζωή και σέβονται τον πολίτη. Αξιοποίηση της δημοτικής περιουσίας και ανάδειξη του κτηριακού αποθέματος του Δήμου Χρειάζεται ένας διαφορετικός τρόπος οργάνωσης, που μπορεί να εφαρμοστεί στην πρωτοβάθμια Τοπική Αυτοδιοίκηση. Οι κάτοικοι είναι απαραίτητο να συμμετέχουν ενεργά, μέσα από τις Λαϊκές Συνελεύσεις του κάθε οικισμού, να κρίνουν τη Δημοτική Αρχή, να συζητούν για τα προβλήματα που υπάρχουν και να προτείνουν λύσεις και έργα για τον τόπο τους.

Τα Τοπικά Συμβούλια, που ονομάζονται Κοινοτικά Συμβούλια με το νέο νόμο και οι πρόεδροί τους αναλαμβάνουν να παίξουν κυρίαρχο ρόλο αναλαμβάνοντας να συνδέσουν τους κατοίκους με τη Διοίκηση του Δήμου και να φέρουν τις προτάσεις τους στο Δημοτικό Συμβούλιο και να αποφασίσουν για τα έργα του τόπου τους.

Το ΝΕΟ αναλαμβάνει τον δήμο με ΟΝΕΙΡΑ και ΕΛΠΙΔΕΣ !

Αυτά πρεσβεύουμε εμείς, αυτά είναι τα όνειρά μας…» 

Τόσο εγώ όσο και όλοι οι συνεργάτες μου θα στηρίξουμε την νέα δημοτική αρχή στο δύσκολο έργο της αλλά… 

θα είμαστε –όμως-  και αυστηρή στα «Κακώς Κείμενα» που θα υπάρξουν πάντα με γνώμονα το συμφέρων της περιοχής και των συνδημοτών μας …

 Εκτύπωση     Αποστολή με e-mail
71 αναγνώστες
Τετάρτη, 28 Αυγούστου 2019
08:08

Σταύρος Αναγνωστόπουλος ( Δήμαρχος Χαλκηδόνος) : " Θέλω να συγχαρώ όλους τους επιτυχόντες των Πανελλαδικών Εξετάσεων..."

 

"Θέλω να συγχαρώ όλους τους επιτυχόντες των Πανελλαδικών Εξετάσεων και να σας ευχηθώ καλή πρόοδο στις σπουδές σας και όμορφα φοιτητικά χρόνια.
Η επιτυχία σας αποτελεί δικαίωση των κόπων πολλών ετών, δικών σας αλλά και των οικογενειών σας. Αποτελεί όμως και δικαίωση των εκπαιδευτικών σας, που παράλληλα με σας συμβάλλουν και αυτοί για την επιτυχία σας. 

 

Τα ίδια συγχαρητήρια όμως αξίζουν και σε όσους προσπάθησαν αλλά δεν πέτυχαν το στόχο τους. Πρέπει να συνεχίσετε με την ίδια ένταση την προσπάθεια σας και να είστε σίγουροι ότι θα επιβραβευθείτε. Το μέλλον τώρα ξεδιπλώνετε μπροστά σας. 

Εύχομαι και πάλι συγχαρητήρια σε όλους, καλή δύναμη και υγεία."

 Εκτύπωση     Αποστολή με e-mail
76 αναγνώστες
Σάββατο, 24 Αυγούστου 2019
14:02

 Εκτύπωση     Αποστολή με e-mail
«Πρώτη<123456789>Τελευταία»

Σχετικά με το blog
-Το blog μας περιλαμβάνει αιχμηρά και καυστικά σχόλια από την επικαιρότητα που επηρεάζουν άμεσα την ζωή μας...!

-ΕΠΙΣΗΣ... ΚΑΤΑΓΡΑΦΟΥΜΕ ΤΑ ΤΟΠΙΚΑ ΔΡΩΜΕΝΑ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ - ΒΟΡΕΙΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ - και όχι μόνο - ΓΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ - ΑΘΛΗΤΙΚΑ - ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ ΤΗΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑ

Υ.Γ.1 ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΑΝΑΦΕΡΟΥΜΕ (ΓΙΑ ΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ΠΟΥ ΚΥΚΛΟΦΟΡΟΥΝ ) ΟΤΙ ΚΕΧΑΓΙΑ ΣΤΑ "ΑΡΧ...Α" ΜΑΣ ΔΕΝ ΒΑΖΟΥΜΕ ΚΑΝΕΝΑΝ ΚΑΙ ΚΑΜΟΙΑ ...!!!

Y.Γ.2 ΚΑΙ ΣΤΟ ΚΑΤΩ...ΚΑΤΩ...ΣΕ ΟΠΟΙΟΝ ΑΡΕΣΟΥΜΕ...
Αναζήτηση
Προηγούμενα Άρθρα
Τελευταίες δημοσιεύσεις
11/10Δήμος ΠΑΙΟΝΙΑΣ :23η Γιορτή Κάστανου Γρίβας !
11/10Δήμος ΛΑΓΚΑΔΑ : Τοποθετήθηκε υπόγειος κάδος στο κέντρο της πόλης στην πλατεία του Λαγκαδά
1/10ΧΑΛΑΣΤΡΑ : Δράσεις του 3ου Δημοτικού Χαλάστρας την ημέρα του Αθλητισμού