Γάτος...Ο Μακεδών!
Φίλους έχω μόνο τα ποντίκια...
Λίγα λόγια για εμένα
Στην αρχή ήμουν άσπρος...! αλλά με τις βλακίες που ακούω και βλέπω καθημερινά έγινα μαύρος...!
Σελίδες


58 αναγνώστες
Πέμπτη, 22 Αυγούστου 2019
13:02

 

ΤΟΥ : ΧΡΗΣΤΟΥ ΘΕΟΔΟΣΙΑΔΗ 

 

Το νέο πρόσωπο που κέρδισε της τελευταίες εκλογές στο δήμο Χαλκηδόνος έρχεται από της 1 Σεπτεμβρίου 2019 να αναλάβει τα ινία του δήμου Χαλκηδόνος … !

 

Σύμφωνα με νέες -  έγκυρες - πληροφορίες  του υπογράφοντα αναφέρουν ότι :  δεν θα υπάρξει συνεργασία την νέας διοίκησης  με άλλες παρατάξεις και αυτό γιατί όπως είπε ο νέος  δήμαρχος : «την πρώτη Κυριακή ο κόσμος μας έδωσε ένα ποσοστό 40% και την δεύτερη Κυριακή μας έδωσε 60% απέναντι σε μία συντονισμένη αντιπολίτευση…  ( σ.σ.Τσουκνιδά – Μαυρουδή – Σαραφίδη – Αραμπατζη )»

Αύριο το απόγευμα θα πραγματοποιηθεί η συνάντηση του ψηφοδελτίου και εκεί ο δήμαρχος Σταύρος Αναγνωστόπουλος θα ανακοίνωση της αποφάσεις του όσον αφορά τον νέο πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου τους νέους Αντιδημάρχους και τους νέους προέδρους των νομικών προσώπων

Τέλος την Παρασκευή 30 Αυγούστου στις 20,00 μ.μ. θα πραγματοποιηθεί η ορκωμοσία του νέου δημοτικού συμβουλίου στο χώρο του πολεμικού μουσείου στην Γέφυρα

Το σχόλιό σας
38 αναγνώστες
Τετάρτη, 21 Αυγούστου 2019
10:15

ΤΟΥ : ΧΡΗΣΤΟΥ ΘΕΟΔΟΣΙΑΔΗ

Κρίσιμη  θα είναι η εβδομάδα η οποία ξεκινά σήμερα όσον αφορά τις εξελίξεις για τη διαμόρφωση δημοτικής πλειοψηφίας στον δήμο Χαλκηδόνος . Ο νέος δήμαρχος Σταύρος Αναγνωστόπουλος -  όπως έμαθα -  έχει επιστρέψει από τις διακ οπές του στην Κέρκυρα (Σ.Σ. η γυναίκα του είναι από την Κέρκυρα )  ήδη από τις 17 Αυγούστου, ενώ  επίσης εντός του δήμου  είναι πλέον και οι αρχηγοί των παρατάξεων της αντιπολίτευσης καθώς και οι νέοι δημοτικοί σύμβουλοι.

 

Σύμφωνα με πληροφορίες  μου ο νέος δήμαρχος Χαλκηδόνος  είχε ( θα έχει)  τις προηγούμενες ημέρες έναν κύκλο διαβούλευσης με στενούς 

συνεργάτες του (Σ.Σ. Ζήση Βαινά – Βασίλη Μπίκο ) και με  στελέχη της παράταξής του προκειμένου να συγκεντρώσει απόψεις σχετικά με το πώς θα ήταν προτιμότερο να κινηθεί, με ποιους να συνομιλήσει από την αντιπολίτευση, με ποιους να συνεργαστεί και βεβαίως, τι είδους συνεργασία να επιλέξει να κάνει.

Όπως έγραψα στο blog «takalantapress” οι επιλογές του νέου δημάρχου, μετά και την πρόσφατη τροποποίηση του «Κλεισθένη», είναι θεωρητικά τρεις:

- Η πρώτη είναι να επιδιώξει συνένωση της παράταξής του με κάποιες από τις παρατάξεις της αντιπολίτευσης, δυνατότητα που δίδεται πλέον μετά τις αλλαγές που επέφερε ο υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος, ώστε να επιτευχθεί ευρεία πλειοψηφία (θυμίζω ότι ο Δήμαρχος διαθέτει μόλις δώδεκα  (12) !

- Η δεύτερη επιλογή είναι να προχωρήσει σε προγραμματικές συμφωνίες με ορισμένες από τις παρατάξεις της αντιπολίτευσης, χωρίς ωστόσο να οδηγηθεί απαραίτητα σε πλήρη ταύτιση και συνένωση με αυτές. Όμως κι εδώ φαίνεται να υπάρχουν σημαντικές δυσκολίες. Κατ’ αρχάς, τέτοιου είδους συμφωνίες δεν διασφαλίζουν ότι οι σύμβουλοι των συνεργαζόμενων παρατάξεων θα στηρίζουν υποχρεωτικά όλες τις επιλογές της διοίκησης και κατά δεύτερον, τροφοδοτούν φιλοδοξίες και εγγράφουν απαιτήσεις για κατάληψη θέσεων αντιδημάρχων.

- Κατόπιν αυτών, ο Δήμαρχος  φέρεται μάλλον να καταλήγει, στη λύση των μεμονωμένων συνεργασιών, μόνον με όσους από τους συμβούλους των υπολοίπων παρατάξεων ταιριάζουν τα χνώτα του. Μόνον δηλαδή με εκείνους με τους οποίους πέρα από προγραμματική ταύτιση, υπάρχει και γενικότερη συναντίληψη σε ζητήματα του δήμου Χαλκηδόνος

Άλλωστε, μετά τις προσφάτως ψηφισθείσες αλλαγές, η παράταξη του δημάρχου αποκτά πλειοψηφία στις κρίσιμες επιτροπές, κυρίως την Οικονομική Επιτροπή η οποία αποφασίζει για τα κρισιμότερα ζητήματα.

Στο πλαίσιο αυτό, ο νέος δήμαρχος –σύμφωνα με της πληροφορίες του υπογράφοντα -  σκοπεύει να κάνει ένα γύρο συναντήσεων με τους επικεφαλής των παρατάξεων. Θα μιλήσει μόνον με αυτούς με τους οποίους επιθυμεί να συνεργαστεί και οι οποίοι θα κληθούν στη συνέχεια να αποφασίσουν ποια στάση θα τηρήσουν και σε ποια παράταξη θα ανήκουν.

 

 Εκτύπωση     Αποστολή με e-mail
150 αναγνώστες
Παρασκευή, 16 Αυγούστου 2019
23:13

ΤΟΥ : ΧΡΗΣΤΟΥ ΘΕΟΔΟΣΙΑΔΗ 

 

Ένα νέο επιβεβαιωμένο κρούσμα ιού Δυτικού Νείλου στον

Αγ. Αθανάσιο αναστάτωσε σήμερα το όμορφο δημοτικό διαμέρισμα του δήμου Χαλκηδόνος…!

 

Η πληροφορία αυτή μας ‘ήρθε πριν από λίγο και όπως μάθαμε για το περιστατικό σήμερα το βράδυ θα πραγματοποιηθεί ψεκασμός στο Δ.Δ Αγίου Αθανασίου από της 12 π.μ μέχρι της 05 π.μ

 

Ιός Δυτικού Νείλου: Μετάδοση και συμπτώματα... !

Στις μεγάλες μεταναστευτικές οδούς των πτηνών θεωρείται ότι βρίσκονται οι εστίες του ιού του Δυτικού Νείλου, ο οποίος για πρώτη φορά απομονώθηκε το 1937 σε μια γυναίκα στην Ουγκάντα και αναγνωρίστηκε το 1953 σε πτηνά στην περιοχή του δέλτα του Νείλου. Τα κουνούπια κολλούν τον ιό όταν θρέφονται από μολυσμένα πουλιά και στη συνέχεια τον μεταδίδουν σε ανθρώπους και ζώα μέσω των τσιμπημάτων καθώς το στέλεχος κυκλοφορεί στο αίμα τους και μπαίνει στους αδένες τους.

Ο ιός μπορεί να μεταδοθεί και μέσω επαφής με το αίμα ή τους ιστούς μολυσμένων ζώων. Μέχρι σήμερα δεν έχει επιβεβαιωθεί μετάδοση από άνθρωπο σε άνθρωπο μέσω της επαφής.

Περίπου το 80% των ανθρώπων που μολύνονται δεν έχουν κανένα σύμπτωμα, ωστόσο το 20% θα αναπτύξει πυρετό του Δυτικού Νείλου. Στα συμπτώματα περιλαμβάνονται: πονοκέφαλος, κόπωση, πόνοι στο σώμα, ναυτία, έμετος, διογκωμένοι λεμφαδένες και περιστασιακά εξανθήματα στον κορμό.

Τα συμπτώματα της σοβαρής νόσου (όπως η εγκεφαλίτιδα του Δυτικού Νείλου, η μηνιγγίτιδα, ή η πολιομυελίτιδα του Δυτικού Νείλου) περιλαμβάνουν: κεφαλαλγία, υψηλό πυρετό, δυσκαμψία του αυχένα, δυσκοιλιότητα, αποπροσανατολισμό, κώμα, τρόμο, σπασμούς, μυϊκή αδυναμία και παράλυση. Υπολογίζεται ότι περίπου 1 στα 150 άτομα που έχουν μολυνθεί με τον ιό του Δυτικού Νείλου θα αναπτύξει μια πιο σοβαρή μορφή ασθένειας.

Η περίοδος επώασης είναι συνήθως 3 έως 14 ημέρες. Στις ομάδες υψηλού κινδύνου ανήκουν όσοι είναι άνω των 50 ετών και άτομα με ανοσοκαταστολή.

 Εκτύπωση     Αποστολή με e-mail
88 αναγνώστες
Τρίτη, 13 Αυγούστου 2019
11:20

ΜΕ ΤΟΝ :

ΧΡΗΣΤΟ ΘΕΟΔΟΣΙΑΔΗ

Χαλκηδόνα : Αντιμέτωπη με μια σειρά απο προβλήματα της καθημερινότητας θα βρεθεί η νέα δημοτική αρχή του δήμου Χαλκηδόνος που αναλαμβάνει την 1η Σεπτεμβρίου.

Μια σειρά από προβλήματα όπως καθαριότητα, ύδρευση, κυκλοφοριακό (στο Δ.Δ. Χαλκηδόνας)

 

Βουλή : Στο επίκεντρο της αντιπαράθεσης κυβέρνησης και αντιπολίτευσης έχει βρεθεί ο υπουργός Εργασίας, Γιάννης Βρούτσης, με αφορμή την αιφνιδιαστική κατάθεση των γνωστών (ν)τροπολογιών. Δικαιολογημένη αντιπαράθεση καθώς δύο σοβαρές τροπολογίες (βάσιμος λόγος απόλυσης και ευθύνη υπεργολάβου) κατατέθηκαν στο παραπέντε της ψηφοφορίας.

Αν τολμούσε κάτι αντίστοιχο ο ΣΥΡΙΖΑ (σ.σ. που επίσης έφερνε τροπολογίες χωρίς προετοιμασία) το μιντιακό σύστημα θα είχε κηρύξει «ανένδοτο».

Ωραιόκαστρο : Ξέρεται ότι τα κέντρα και τα καταστήματα εστίασης, αναψυχής και διασκέδασης υποχρεούνται να διαθέτουν προς χρήση της πελατείας τους το ειδικό έντυπο "Φύλλο Διαμαρτυρίας";

Το έντυπο θα πρέπει να βρίσκεται σε ειδική θήκη, τοποθετημένη σε εμφανές μέρος, δίπλα ακριβώς από την έξοδο του καταστήματος.

Το είδατε πουθενά; Αν ναι, είναι η εξαίρεση. Άλλωστε στην Ελλάδα δεν το χρειαζόμαστε. Όλα τα καταστήματα λειτουργούν τέλεια…

Λαγκαδάς : Όσοι  έχουν δεσποζόμενα ζώα, είναι γνωστό πως όταν τα βγάζουν βόλτα πρέπει να τηρούν και βασικούς κανόνες. Της ασφάλειας και της υγιεινής μεταξύ άλλων…

Χαλάστρα :  Τον κίνδυνο κατάρρευσης τοίχου στην περίφραξη εγκαταλελειμμένου κτιρίου, επισημαίνει οικοδόμος συμπολίτης μας από την Χαλάστρα …

Πολιτική : Μαθήματα πολεμικών τεχνών σε εφοριακούς που κάνουν ελέγχους, θα πρέπει να είχε ήδη ξεκινήσει το Υπουργείο Οικονομικών, διότι μετά από 11 χρόνια οικονομικής κρίσης, οι μισοί φορολογούμενοι παίρνουν ηρεμιστικά χάπια και οι άλλοι μισοί είναι στα πρόθυρα νευρικής κρίσης…

Αγροτικό : Τα είπε όλα με μια φράση της η πρόεδρος των Ροδακινοπαραγωγών στη σύσκεψη που έγινε στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης για τις χαμηλές τιμές του προϊόντος. «Τα προβλήματα είναι πάγια, αλλά το πιο χαρακτηριστικό που μπορούμε να πούμε είναι ότι ένα κιλό επιτραπέζιο ροδάκινο το πουλάμε (σαν παραγωγοί) 14 λεπτά και την ίδια ώρα πληρώνουμε για μια πλαστική σακούλα στο σούπερ μάρκετ 9 λεπτά!». Τα συμπεράσματα δικά σας…

Η Καρέκλα   : Μεγάλη είναι η στενοχώρια ( σύμφωνα με το οικογενειακό του περιβάλλον)  απερχόμενου δημάρχου της Β Θεσσαλονίκης γιατί  ήρθε η ώρα να παραδώσει στον νεοεκλεγμένο δήμαρχο  την δημαρχιακή καρέκλα … !

Μαθητές : Αντίστροφα  μετρά ο χρόνος για τους μαθητές Λυκείου.

Μετά τον Δεκαπενταύγουστο μπαίνουν σε «τροχιά» αναζήτησης φροντιστηρίου.

Το ότι το 90% των μαθητών πηγαίνει φροντιστήριο για να μάθει τη διδακτική ύλη του σχολείου, δεν έχει προβληματίσει κανέναν υπουργό Παιδείας. Ή ακόμη κι αν έχει προβληματίσει, έμεινε στον προβληματισμό...

Διακοπές : Επειδή η κακή συνήθεια κάποιων που βρίσκονται σε διακοπές να «ανεβάζουν» φωτογραφίες από τις παραλίες, όπου χαλαρώνουν συνεχίζεται, οφείλουμε να τους υπενθυμίσουμε ότι τούτες τις μέρες είθισται οι διαρρήκτες να κάνουν υπερωρίες. Γι΄ αυτό υπενθυμίζουμε σχετική ανακοίνωση της ΕΛΑΣ, σε όσους οπωσδήποτε θέλουν να δημοσιοποιήσουν πού πήγαν διακοπές, να το κάνουν αφού γυρίσουν και όχι όσο είναι σε εξέλιξη οι διακοπές τους.

Σεμνά : Το δημαρχοκεντρικό μοντέλο που επαναφέρει η ΝΔ το έχουμε ξαναζήσει… Με δημάρχους «μπουμπούκια»  ! Οι τοπικοί άρχοντες μόνοι τους έχασαν την αξιοπιστία τους οπότε η επιστροφή σε καθεστώτα «μοναρχίας» χρειάζεται επιτήρηση και αυστηρό οικονομικό έλεγχο…

Ταπεινά : Με μεγάλη όρεξη για προσφορά ετοιμάζει το επιτελείο του για  να διοικήσει τον δήμο Θερμαϊκού ο νέος δήμαρχος Γιώργος Τσαμασλής Η μεγάλη εμπειρία του Γιώργου θα είναι σημαντική για την επίτευξη στόχων…!

 

ΧΡΗΣΤΟΣ ΘΕΟΔΟΣΙΑΔΗΣ

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ

ΜΟΥΣΙΚΟΣ ΠΑΡΑΓΩΓΟΣ

 Εκτύπωση     Αποστολή με e-mail
41 αναγνώστες
Δευτέρα, 12 Αυγούστου 2019
09:42

 

Για εννιά χρόνια η κυρία Σόνια Παραστατίδου ζούσε με τη σύνταξη αναπηρίας της Πρόνοιας, δηλαδή 313 ευρώ το μήνα. Είναι καρδιοπαθής και πάσχει από διαβήτη τύπου 2.

Κάθε δύο χρόνια περνούσε από την αρμόδια επιτροπή ελέγχου. Φέτος το σύστημα άλλαξε και έπρεπε να κατατεθεί ο εισηγητικός φάκελος ηλεκτρονικά. Τότε άρχισε ο γολγοθάς γιαγιάς και εγγονής

"Δεν ξέρανε πραγματικά τι τους γινότανε. Οι γιατροί δεν μπορούσαν να μπούνε μέσα στο σύστημα ώστε να βάλουν απλά τα στοιχεία τους για να κατατεθεί ο εισηγητικός φάκελος" δήλωσε στο Star η εγγονή της ηλικιωμένης, Σόνια Παπαλαζαρίδου. Τελικά η νεαρή γυναίκα αναγκάστηκε να πληρώσει 80 ευρώ σε ιδιώτες γιατρούς προκειμένου να συμπληρωθεί σωστά ο φάκελος. Μια υπάλληλος της Πρόνοιας πήρε τηλέφωνο τους γιατρούς εκτός του ωραρίου της και τους καθοδηγούσε βήμα - βήμα. 

30 Ιουνίου πέρασαν από επιτροπή και πριν από λίγες ημέρες ενημερώθηκαν ότι η σύνταξη κόπηκε. Γιατί; Η ινσουλινοεξαρτώμενη ηλικιωμένη εμφανίζεται στο σύστημα ως μη ινσουλινοεξαρτώμενη.

Σε μία συνταγή του 2016 ένας ειδικευόμενος γιατρός είχε συμπληρώσει λάθος κωδικό. Η συνταγή πέρασε στο σύστημα με τον λάθος κωδικό και όλα τινάχτηκαν στον αέρα. Η τρέλα της γραφειοκρατίας στο μεγαλείο της. Όλοι ξέρουνε ότι έγινε λάθος αλλά δεν υπάρχει τρόπος να διορθωθεί. Η κυρία Σόνια εδώ και 14 μήνες δεν εισπράττει τα 313 ευρώ που συντηρούσαν τα ίχνη της αξιοπρέπειας που της απέμεινε.

 Εκτύπωση     Αποστολή με e-mail
«Πρώτη<123456789>Τελευταία»

Σχετικά με το blog
-Το blog μας περιλαμβάνει αιχμηρά και καυστικά σχόλια από την επικαιρότητα που επηρεάζουν άμεσα την ζωή μας...!

-ΕΠΙΣΗΣ... ΚΑΤΑΓΡΑΦΟΥΜΕ ΤΑ ΤΟΠΙΚΑ ΔΡΩΜΕΝΑ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ - ΒΟΡΕΙΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ - και όχι μόνο - ΓΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ - ΑΘΛΗΤΙΚΑ - ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ ΤΗΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑ

Υ.Γ.1 ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΑΝΑΦΕΡΟΥΜΕ (ΓΙΑ ΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ΠΟΥ ΚΥΚΛΟΦΟΡΟΥΝ ) ΟΤΙ ΚΕΧΑΓΙΑ ΣΤΑ "ΑΡΧ...Α" ΜΑΣ ΔΕΝ ΒΑΖΟΥΜΕ ΚΑΝΕΝΑΝ ΚΑΙ ΚΑΜΟΙΑ ...!!!

Y.Γ.2 ΚΑΙ ΣΤΟ ΚΑΤΩ...ΚΑΤΩ...ΣΕ ΟΠΟΙΟΝ ΑΡΕΣΟΥΜΕ...
Αναζήτηση
Προηγούμενα Άρθρα
Τελευταίες δημοσιεύσεις
11/10Δήμος ΠΑΙΟΝΙΑΣ :23η Γιορτή Κάστανου Γρίβας !
11/10Δήμος ΛΑΓΚΑΔΑ : Τοποθετήθηκε υπόγειος κάδος στο κέντρο της πόλης στην πλατεία του Λαγκαδά
1/10ΧΑΛΑΣΤΡΑ : Δράσεις του 3ου Δημοτικού Χαλάστρας την ημέρα του Αθλητισμού