Γάτος...Ο Μακεδών!
Φίλους έχω μόνο τα ποντίκια...
Λίγα λόγια για εμένα
Στην αρχή ήμουν άσπρος...! αλλά με τις βλακίες που ακούω και βλέπω καθημερινά έγινα μαύρος...!
Σελίδες


1073 αναγνώστες
Τετάρτη, 26 Μαΐου 2010
13:51

  Χιονοστιβάδα εξελίξεων μετά το γρηγορόσημο που έπαιρναν από τους αγρότες οι Ενώσεις Αγροτικών Συνεταιρισμών Θεσσαλονίκης και Πιερίας. Η υπόθεση παραπέμφθηκε από την Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Κατερίνα Μπατζελή στον αρμόδιο Εισαγγελέα Εφετών Θεσσαλονίκης. 
Το θέμα λόγω της σοβαρότητας του κέντρισε το ενδιαφέρον των ραδιοτηλεοπτικών Μ.Μ.Ε. και από το πρωί σήμερα Τετάρτη 26 Μαΐου 2010 κάνουν ρεπορτάζ στα Κουφάλια οι τηλεοπτικοί σταθμοί Mega – Σκάϊ και Star.

Οι αγρότες 
Οι αγρότες κατήγγειλαν ότι οι Ενώσεις Αγροτικών Συνεταιρισμών χρέωναν αδικαιολόγητα υψηλά ποσά για την ενεργοποίηση των Δικαιωμάτων Ενιαίας Ενίσχυσης 2010.

Η Υπουργός 
Σύμφωνα με την υπουργό κ. Κατερίνα Μπατζελή «θα γνωστοποιηθούν και άλλες υποθέσεις εφόσον αυτές εξεταστούν και από τη διασταύρωση των στοιχείων». 

Γιάννης Τσακίρης 
Πρώην πρόεδρος της ΕΑΣ Θεσσαλονίκης
«Το φαινόμενο έχει λάβει μεγάλες εκτάσεις. Έπρεπε να μπει μια τάξη, ιδιαίτερα σε περίοδο κρίσης, που πλήττεται το αγροτικό εισόδημα…».


ΕΝΩΣΗ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ 
Προς Αγροτικούς Συνεταιρισμούς Θεσσαλονίκης

Παρακαλείσαι όπως, εάν τυχών έχετε εισπράξει περισσότερα χρήματα από ότι αναφέρει ο τιμοκατάλογος της ΠΑΣΕΓΕΣ, καλείστε όπως να τα επιστρέψετε στους παραγωγούς άμεσα. 
Ευχαριστούμε για την κατανόηση. 

Με τιμή ο Πρόεδρος Τσιχήτας Χρήστος 


Ο πίνακας με τα ποσά που έπρεπε να χρέωναν τους αγρότες: 


 
Το σχόλιό σας
810 αναγνώστες
Τετάρτη, 26 Μαΐου 2010
13:13

 

 

Απίστευτο σκάνδαλο στους Αγροτικούς Συνεταιρισμούς Θεσσαλονίκης - Πιερίας.

Στον εισαγγελέα έστειλε την υπόθεση η υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Κατερίνα Μπατζελή.

Καπέλο άνω του 40% έβαζαν οι Ενώσεις Αγροτικών Συνεταιρισμών Θεσσαλονίκης και Πιερίας στα ποσά που έπρεπε να εισπράττουν από τους αγρότες, προκειμένου αυτοί να συμπληρώσουν τις αιτήσεις και να εισπράξουν τις κοινοτικές επιδοτήσεις. Η υπόθεση παραπέμφθηκε από την υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Κατερίνα Μπατζελή στον αρμόδιο εισαγγελέα Εφετών ΘεσσαλονίκηςΚαπέλο άνω του 40% έβαζαν οι Ενώσεις Αγροτικών Συνεταιρισμών Θεσσαλονίκης και Πιερίας στα ποσά που έπρεπε να εισπράττουν από τους αγρότες, προκειμένου αυτοί να συμπληρώσουν τις αιτήσεις και να εισπράξουν τις κοινοτικές επιδοτήσεις. Η υπόθεση παραπέμφθηκε από την υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Κατερίνα Μπατζελή στον αρμόδιο Εισαγγελέα Εφετών Θεσσαλονίκης.
Είχαν προηγηθεί καταγγελίες τουλάχιστον τριάντα αγροτών που ανέφεραν ότι οι ΕΑΣ Θεσσαλονίκης και Πιερίας που χρέωσαν αδικαιολόγητα υψηλά ποσά για την ενεργοποίηση των Δικαιωμάτων Ενιαίας Ενίσχυσης 2010. Οι καταγγελίες διασταυρώθηκαν από επιτόπιους ελέγχους του ΟΠΕΚΕΠΕ και ακολούθως ο φάκελος της υπόθεσης παραπέμφθηκε στον εισαγγελέα.Κατερίνα Μπατζελή, υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης: Θα γνωστοποιηθούν και άλλες υποθέσεις εφόσον αυτές εξεταστούν και από τη διασταύρωση των στοιχείων.
Παρόμοιες καταγγελίες είχαν φτάσει στην ΠΑΣΕΓΕΣ από αγρότες της περιοχής των Κουφαλίων, επίσης για την ενεργοποίηση των δικαιωμάτων του 2010, όπως επισημαίνει στη “Μ” ο πρόεδρος του δευτεροβάθμιου συνεταιριστικού οργάνου Τζανέτος Καραμίχας. “Δεν είναι δυνατόν να υπάρχουν τέτοια φαινόμενα αισχροκέρδειας, την ώρα μάλιστα που υπάρχουν ρητές συμφωνίες για το κόστος ενεργοποίησης. Ζητήσαμε και λάβαμε τη διαβεβαίωση ότι θα επιστραφούν τα χρήματα στους δικαιούχους”, τονίζει.
Διευκρινίζεται ότι οι κατά τόπους ενώσεις αγροτικών συνεταιρισμών έχουν αναλάβει την ετήσια καταγραφή των στοιχείων των αγροτών, βάσει των οποίων εισπράττουν τις επιδοτήσεις της Ε.Ε. Η διαδικασία αυτή δεν γίνεται με το αζημίωτο, αλλά τα ποσά που πρέπει να πληρώνει ο κάθε δικαιούχος είναι σαφώς καθορισμένα από την ΠΑΣΕΓΕΣ. Αυτό το πάγιο τέλος είναι 70 ευρώ για κατά κύριο επάγγελμα αγρότες, που λαμβάνουν επιδότηση έως 10.000 ευρώ και 181 ευρώ πλέον ΦΠΑ για μεγαλύτερα ποσά ενίσχυσης. Σύμφωνα με καταγγελίες αγροτών από τη Θεσσαλονίκη, το τελικό ποσό που τους ζητήθηκε ξεπέρασε τα 250 ή και τα 300 ευρώ ανά αίτηση για την ενεργοποίηση των δικαιωμάτων του 2010, ενώ ο πρώην πρόεδρος της ΕΑΣ Θεσσαλονίκης Γιάννης Βογιατζής κάνει λόγο και για περιπτώσεις όπου για επιδότηση 1.500 ευρώ ζητήθηκε τέλος ενεργοποίησης 300 ευρώ! “Το φαινόμενο έχει λάβει μεγάλες εκτάσεις. Έπρεπε να μπει μια τάξη, ιδιαίτερα σε περιόδους κρίσης, που πλήττεται το αγροτικό εισόδημα” προσθέτει.
Τα χρήματα για την ενεργοποίηση των δικαιωμάτων καταλήγουν κατά 35% στο ταμείο του κάθε συνεταιρισμού και κατά 65% στο ταμείο της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών. Στην προκειμένη περίπτωση πάντως δεν έχει γίνει γνωστό αν το “καπέλο” κατέληγε στα “μαύρα” ταμεία των συνεταιρισμών ή σε κάποιον “αιτιοσιογράφο”, όπως αποκαλούνται οι συνεργάτες των ΕΑΣ που κάνουν επιτόπου καταγραφή των αιτήσεων σε κάθε χωριό.


Κατερίνα Μπατζελή: Έπεται και συνέχεια

“Θα γνωστοποιηθούν και άλλες υποθέσεις εφόσον αυτές εξεταστούν και από τη διασταύρωση των στοιχείων. Η ολοκλήρωση της ψηφιοποίησης αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα ζητήματα αλλά και τη βάση για την εφαρμογή της στρατηγικής μας στον χώρο της αγροτικής οικονομίας. Δεν επιτρέπεται σε κανέναν να σπιλώνει τη διαδικασία αυτή και πολύ περισσότερο τον τρόπο διαχείρισης του δημοσίου χρήματος και του αγροτικού εισοδήματος. Εκτός από τα τιμολόγια, θα πρέπει να εξεταστούν και άλλες παρόμοιες αξιόποινες πράξεις και παραλείψεις των αρμόδιων συνεταιριστικών οργάνων” αναφέρει σε δήλωσή της η υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Κατερίνα Μπατζελή. Στόχος του υπουργείου είναι να κάνει ξεκάθαρο ότι θα ακολουθεί την οδό της διαφάνειας και θα διερευνά εξονυχιστικά κάθε καταγγελία, ακόμη και για το μικρότερο ποσό.

 Εκτύπωση     Αποστολή με e-mail
822 αναγνώστες
Τετάρτη, 26 Μαΐου 2010
13:00


 
Στη Δικαιοσύνη παρέπεμψε χτες η υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Κατερίνα Μπατζελή, τις Ενώσεις Αγροτικών Συνεταιρισμών Θεσσαλονίκης και Πιερίας, ύστερα από καταγγελίες αγροτών ότι συνεταιρισμοί των δύο ΕΑΣ χρέωναν αδικαιολόγητα ποσά στους αγρότες για την ενεργοποίηση των δικαιωμάτων ενιαίας ενίσχυσης για το 2010 (σύστημα ΟΣΔΕ). Η ενεργοποίηση των δικαιωμάτων στις ενώσεις είναι η απαιτούμενη διαδικασία, σύμφωνα με την οποία οι αγρότες καταθέτουν αιτήσεις στις ΕΑΣ, ώστε να δηλώσουν τα στρέμματα που καλλιεργούν, προκειμένου στη συνέχεια να πάρουν τις κοινοτικές επιδοτήσεις. Να σημειωθεί ότι το ενιαίο τιμολόγιο της ΠΑΣΕΓΕΣ για την ενεργοποίηση των δικαιωμάτων ενιαίας ενίσχυσης των αγροτών προβλέπει, ανάλογα με τα στρέμματα, τα ποσά των 55 έως 150 ευρώ συν το ΦΠΑ. Ωστόσο, έπειτα από καταγγελίες αγροτών, γνωστοποιήθηκε ότι οι συνεταιρισμοί της Επανομής, των Κουφαλίων, των Κυμίνων και των Μαλγάρων που ανήκουν στην ΕΑΣ Θεσσαλονίκης ζητούσαν από τους αγρότες επιπλέον ποσά που κυμαίνονταν από 15 έως 30 ευρώ ανά παραγωγό, με τη δικαιολογία ότι τα χρήματα αυτά πάνε στα έξοδα των συνεταιρισμών. Ανάλογες καταγγελίες αγροτών έφτασαν στο υπουργείο και για συνεταιρισμούς της ΕΑΣ Πιερίας. Το ΥΠΑΑΤ γνωστοποίησε χτες ότι στάλθηκαν στον αρμόδιο εισαγγελέα Εφετών Θεσσαλονίκης οι καταγγελίες αγροτών για τις αδικαιολόγητα υψηλές χρεώσεις παραγωγών από τις δύο ενώσεις, ενώ σε δηλώσεις της η κ. Μπατζελή ανέφερε ότι σύντομα θα γνωστοποιηθούν και άλλες παρόμοιες υποθέσεις. «Θα επιστραφούν τα χρήματα» Ο πρόεδρος της ΕΑΣ Θεσσαλονίκης, Χρήστος Τσιχίτας, δήλωσε στον «Α» ότι η διοίκηση της ένωσης, μόλις ενημερώθηκε για το ζήτημα της υπέρβασης τιμολογίου και ύστερα και από ελέγχους της ΠΑΣΕΓΕΣ, έδωσε εντολή σε όλους τους συνεταιρισμούς της περιφέρειας των αρμοδιοτήτων της που πήραν παραπάνω ποσά από τους αγρότες να τα επιστρέψουν. «Εγινε όντως παράβαση σε ορισμένους συνεταιρισμούς και δώσαμε εντολή να επιστρέψουν τα χρήματα στους αγρότες, κάτι που ήδη γίνεται. Τα ποσά που χρεώθηκαν αδικαιολόγητα σε αγρότες θα δοθούν μέχρι την τελευταία δεκάρα. Οι παραγωγοί θα πρέπει να γνωρίζουν ότι δεν οφείλουν ούτε ένα ευρώ παραπάνω από όσα ορίζει ο ενιαίος τιμοκατάλογος της ΠΑΣΕΓΕΣ. Δεν καταλαβαίνουμε γιατί η υπουργός στέλνει μόνον την ένωσή μας και την ΕΑΣ Πιερίας στον εισαγγελέα, καθώς η υπέρβαση τιμολογίου έγινε από συνεταιρισμούς σε όλη την Ελλάδα», δήλωσε ο πρόεδρος της ΕΑΣ Θεσσαλονίκης.
 Εκτύπωση     Αποστολή με e-mail
881 αναγνώστες
Τετάρτη, 26 Μαΐου 2010
01:53

Στη Δικαιοσύνη παρέπεμψε την Τρίτη η υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Κατερίνα Μπατζελή, τις Ενώσεις Αγροτικών Συνεταιρισμών Θεσσαλονίκης και Πιερίας.
 Η παραπομπή έγινε ύστερα από καταγγελίες αγροτών ότι συνεταιρισμοί των δύο ΕΑΣ χρέωναν αδικαιολόγητα ποσά στους αγρότες για την ενεργοποίηση των δικαιωμάτων ενιαίας ενίσχυσης για το 2010 (σύστημα ΟΣΔΕ).
Το ΥΠΑΑΤ γνωστοποίησε ότι στάλθηκαν στον αρμόδιο εισαγγελέα Εφετών Θεσσαλονίκης οι καταγγελίες αγροτών για τις αδικαιολόγητα υψηλές χρεώσεις παραγωγών από τις δύο ενώσεις, ενώ σε δηλώσεις της η κ. Μπατζελή ανέφερε ότι σύντομα θα γνωστοποιηθούν και άλλες παρόμοιες υποθέσεις.

 
Γ. Παπανδρέου: Θεμέλιος λίθος της νέας Ελλάδας ο «Καλλικράτης»
«Προϋπόθεση για έξοδο της χώρας από την κρίση», «επανάσταση δημοκρατίας», «θεμέλιο λίθο της νέας Ελλάδας που χτίζουμε», «κορυφαία πολιτική επιλογή, συνδεόμενη με την Ελλάδα της ανάπτυξης, της ευνομίας και της κοινωνικής δικαιοσύνης» - υπήρξαν μερικοί από τους χαρακτηρισμούς που χρησιμοποίησε ο πρωθυπουργός για το σχέδιο Καλλικράτης, παρουσιάζοντάς το την Τρίτη στην Ολομέλεια του Κοινοβουλίου.Με την ομιλία του πρωθυπουργού, τις τοποθετήσεις των εισηγητών των κομμάτων, και την κατάθεση ένστασης αντισυνταγματικότητας από την ΝΔ, άρχισε η συζήτηση του νομοσχεδίου «νέα αρχιτεκτονική της αυτοδιοίκησης και αποκεντρωμένης διοίκησης» - Πρόγραμμα Καλλικράτης, η οποία αναμένεται να ολοκληρωθεί σε πέντε συνεδριάσεις. Υπέρ του νομοθετήματος τάσσεται η κυβερνητική πλειοψηφία ενώ επί της αρχής όλα τα κόμματα της Αντιπολίτευσης (ΝΔ, ΚΚΕ, ΛΑΟΣ, ΣΥΡΙΖΑ) καταψηφίζουν.
Ένσταση αντισυνταγματικότηταςΑπό την πλευρά της ΝΔ τέθηκε ζήτημα συνταγματικότητας άρθρων του νομοσχεδίου, μέρος των οποίων ενστερνίστηκαν ο ΛΑΟΣ και ο ΣΥΡΙΖΑ, η οποία απορρίφθηκε από την κυβερνητική πλειοψηφία με την διαδικασία της έγερσης των συμφωνούντων βουλευτών.
Επίθεση στη ΝΔΟ Γ. Παπανδρέου, αφιέρωσε μεγάλο μέρος της ομιλίας του επιτιθέμενος κατά της Νέας Δημοκρατίας, για την επιλογή της να αντιταχθεί στο σχέδιο, κατηγορώντας την πως αποφεύγει να αναλάβει τις ευθύνες της για τον εκσυγχρονισμό της χώρας, όπως τις απέφυγε και ως κυβέρνηση:«Η αξιωματική αντιπολίτευση, έρχεται να πει το «όχι», που ακολουθεί τα πολλά «όχι» για τον Καποδίστρια, το ΑΣΕΠ, τον φορολογικό νόμο, ακόμα και την ψήφιση του νομοσχεδίου για την κύρωση του μνημονίου προσφυγής στο μηχανισμό στήριξης.Αυτό το «όχι» είναι μια ακατανόητη μάχη κατά της κοινής λογικής» ανέφερε ο Πρωθυπουργός. «Κάνετε σαν να μην βλέπετε τις χιλιάδες καταργήσεις θέσεων και μελών αιρετών συμβουλίων, τον δραστικό περιορισμό των μη παραγωγικών δαπανών, τον εξαντλητικό έλεγχο της οικονομικής διαχείρισης. Το Λογιστήριο του Κράτους, υπολογίζει την εξοικονόμηση πόρων σε 1 δισ. 185 εκ. ευρώ. Δεν έγινε μάθημα η απραξία 6 χρόνων; Θέλετε να συνεχίσει έτσι η Ελλάδα;» παρατήρησε ο κ. Παπανδρέου απευθυνόμενος προς την Νέα Δημοκρατία.
Μόνον η αρχή...Και αυτό είναι απλώς η αρχή, σύμφωνα με τον πρωθυπουργό: «Με την επόμενη αναθεώρηση του Συντάγματος θα πάμε σε ένα εκπαιδευτικό σύστημα που θα απαντά στις ανάγκες της κάθε περιοχής, με πολλές αποφάσεις σε επίπεδο δήμου ή Περιφέρειας. Είναι απαράδεκτο, η τριτοβάθμια εκπαίδευση να μην συνδέεται με την ανάπτυξη της κάθε περιφέρειας και την ταυτότητα της κάθε περιοχής - και τα Ιδρύματα να λειτουργούν μόνον για την καφετέρια, τα νοίκια, ή κάποιον καλό γαμπρό ή νύφη στον τοπικό πληθυσμό» ανέφερε ο Πρωθυπουργός
 
Η έλλειψη προσωπικού και η εντατικοποίηση της εργασίας θέτουν σε κίνδυνο τη ζωή των ασθενών λόγω πιθανών λαθών, υποστηρίζουν οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου «Παπαγεωργίου», οι οποίοι προχώρησαν την Τρίτη σε κινητοποιήσεις. Όπως αναφέρουν, εικόνες αρρώστων που συνωστίζονται στα τακτικά εξωτερικά ιατρεία και στην εφημερία είναι γνώριμες
 
Επιχείρηση διάσωσης εργάτη, που καταπλακώθηκε από χώματα, στη Σίνδο
Επιχείρηση διάσωσης εργάτη που καταπλακώθηκε από χώματα, κατά τη διάρκεια εργασιών, σε σκάμα στην περιοχή της Σίνδου, βρισκόταν σε εξέλιξη το βράδυ της Τρίτης.Στην επιχείρηση συμμετέχει η Πυροσβεστική Υπηρεσία, μαζί με άνδρες της ΕΜΑΚ. Στο σημείο κατέφθασε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ για την άμεση παροχή των πρώτων βοηθειών
 
ΤΕΜΠΜΕ: Μέχρι 1 δισ. ευρώ για δάνεια σε μικρές επιχειρήσεις
Μέχρι το ένα δισ. ευρώ αναμένεται να φτάσει το ύψος των δανείων του προγράμματος του Ταμείου Εγγυοδοσίας Μικρών και Πολύ Μικρών Επιχειρήσεων (ΤΕΜΠΜΕ ΑΕ) για την παροχή εγγυήσεων δανεισμού σε Μικρές και Πολύ Μικρές Επιχειρήσεις (ΜΕ/ΠΜΕ), ώστε να καλύψουν φορολογικές και ασφαλιστικές υποχρεώσεις, το οποίο τίθεται σε εφαρμογή.Ειδικότερα, σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, το Ταμείο Εγγυοδοσίας εγγυάται ένα μεγάλο μέρος των δανείων που συνάπτουν οι ΜΕ και ΠΜΕ με τους χρηματοπιστωτικούς φορείς, διασφαλίζοντας παράλληλα χαμηλό σχετικά επιτόκιο, ελάχιστες εξασφαλίσεις ή μηδενικές για τις ΜΕ και ΠΜΕ και εύκολο τρόπο αποπληρωμής των δανείων.Το πρόγραμμα απευθύνεται σε υφιστάμενες ΜΕ/ΠΜΕ (που έχουν ημερομηνία έναρξης εργασιών έως 31-12-2009) οποιασδήποτε νομικής μορφής, που έχουν έδρα σε οποιαδήποτε περιφέρεια της Ελλάδος, απασχολούν λιγότερους από 50 εργαζόμενους - ΕΜΕ και εμφανίζουν ετήσιο κύκλο εργασιών έως 10 εκατ. €.Η διάρκεια εφαρμογής του προγράμματος ορίζεται έως την 31-12-2010, εκτός αν η εξάντληση του προϋπολογισμού πραγματοποιηθεί νωρίτερα. Ειδικότερα καταληκτική ημερομηνία υποβολής αίτησης από τις ενδιαφερόμενες ΜΕ/ΠΜΕ προς τις τράπεζες είναι η 31-10-2010 και παραλαβής των αιτήσεων αυτών από την ΤΕΜΠΜΕ ΑΕ η 20-11-2010Επιλέξιμες θεωρούνται οι νέες δανειακές συμβάσεις για τις οποίες υποβάλλεται αίτηση από την ΜΕ/ΠΜΕ στη δανειοδοτούσα τράπεζα, μετά την ημερομηνία έγκρισης του προγράμματος.Ο αρχικός προϋπολογισμός του προγράμματος ανέρχεται σε 700 εκατ. ευρώ εγγυήσεις, καλύπτοντας δάνεια συνολικού ύψους 875 εκατ. ευρώ. Ο τελικός προϋπολογισμός του προγράμματος προβλέπεται με νεότερη απόφαση να ανέλθει στο ποσό του 1 δισ. ευρώ εγγυήσεων καλύπτοντας δάνεια συνολικού ύψους 1,25 δισ. ευρώ.Το ανώτατο ποσό του δανείου ανά ΜΕ/ΠΜΕ προσδιορίζεται ανάλογα με τον αριθμό των απασχολούμενων στην επιχείρηση και διαμορφώνεται από 40.000 έως 100.000 €. Η διάρκεια του δανείου και της εγγύησης είναι 6 έτη με διετή περίοδο χάριτος κατά την οποία καταβάλλεται μόνο ο αναλογούν τόκος του δανείου.Για δάνεια έως 40.000 € δεν θα παρέχονται εξασφαλίσεις από την πλευρά των ΜΕ/ ΠΜΕ, ενώ για δάνεια άνω των 40.000 € η επιχείρηση, εφόσον ζητηθεί από την Τράπεζα, θα παρέχει εξασφαλίσεις. Στην περίπτωση που παρέχονται εμπράγματες εξασφαλίσεις αυτές δεν μπορούν να ξεπερνούν το 10% του αρχικού δανείου.Το επιτόκιο του δανείου καθορίζεται σε EURIBOR 6 μηνών + 600 μονάδες βάσης (6%) κατ΄ ανώτατο όριο.
 
3ο Τουρνουά Ποδοσφαίρου Δημοτικών Σχολείων
Το 3ο Τουρνουά Ποδοσφαίρου Δημοτικών Σχολείων Περιφέρειας Λαγκαδά με τίτλο «Νους υγιής εν σώματι υγιεί» θα πραγματοποιηθεί από την Τρίτη 25 Μαΐου έως την Τρίτη 1 Ιουνίου 2010. Στο τουρνουά αναμένεται να λάβουν μέρος μαθητές από την Κριθιά, την Ασσηρο, το Λαγυνά, το Καβαλάρι, το Λαγκαδά, το Σοχό, τους Αγίους Αποστόλους, το Σταυρό, τη Μικρή Βόλβη, την Αρέθουσα, το Λαχανά, την Ξυλούπολη και τον Προφήτη του δήμου Εγνατίας.
 
Εφοδος του ΣΔΟΕ στη Θεσσαλονίκη
Εξονυχιστικούς ελέγχους σε ειδικές επαγγελματικές ομάδες καθώς και σε επιχειρηματίες με «ύποπτες» ενδείξεις στις συναλλαγές τους με την Εφορία ξεκινά η Υπηρεσία Ειδικών Ελέγχων (πρώην ΣΔΟΕ) στη Θεσσαλονίκη. Μια πρώτη γεύση από τους ελέγχους της ΥΠΕΕ είχαμε τις προηγούμενες ημέρες από την εξόρμηση αθηναϊκού κλιμακίου της υπηρεσίας στην πόλη. Τη φορά αυτή οι έλεγχοι θα γίνουν από τα εδώ στελέχη της ΥΠΕΕ, στην οποία πρόκειται να οριστεί -πιθανότατα αύριο- νέος επικεφαλής.
 
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ Άνοδος των βάσεων
Πολλές ταχύτητες, ακόμα και εντός των ίδιων επιστημονικών πεδίων, προβλέπεται ότι θα έχουν οι βάσεις εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση. Από την πρώτη ανάγνωση των στοιχείων που προέρχονται από τα βαθμολογικά κέντρα της Θεσσαλονίκης προκύπτει ότι τα γραπτά είναι καλύτερα σε σχέση με πέρυσι, κυρίως σε ό,τι αφορά τις μέτριες βαθμολογίες.
 
 «Ένοπλη ληστεία στο σούπερ μάρκετ «Αρβανιτίδη» νωρίτερα στην οδό Φιλώτα στη Θεσσαλονίκη. Δύο άτομα μπήκαν μέσα στο σούπερ μάρκετ και κόλλησαν τα όπλα τους στους υπαλλήλους στο κεφάλι και τους είπαν να γονατίσουν και να τους δώσουν τα χρήματα. Ευτυχώς δεν υπήρχε κανένας τραυματισμός.
 
Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στη Νεάπολη Θεσσαλονίκης για τον «Καλλικράτη»
Σε δύο βάρκες φαίνεται ότι βρίσκεται η δημοτική Αρχή της Νεάπολης Θεσσαλονίκης για τον «Καλλικράτη». Από τη μία η κομματική γραμμή, από την άλλη η αιφνιδιαστική αλλαγή στο χωροταξικό, δεν δίνει και πολλά περιθώρια χειρισμών στο δήμαρχο Νάκη Λαδόπουλο και στους δημοτικούς συμβούλους του. Σε εξέλιξη αυτή την ώρα συγκέντρωση διαμαρτυρίας κατοίκων και δημοτικής αρχής στην πλατεία Ειρήνης στην περιοχή.
 
Οι προϊστάμενοι των ΔΟΥ Αμπελοκήπων Θεσσαλονίκης, Α’ Θεσσαλονίκης, Δ’ Θεσσαλονίκης, ΦΑΕ Θεσσαλονίκης είναι ανάμεσα στους 20 συνολικά προϊσταμένους από διάφορες ΔΟΥ της χώρας που αντικαστάθηκαν από το υπουργείο Οικονομικών. Αιτία, φέρεται ότι είναι η μη επίτευξη των στόχων στη συλλογή εσόδων. Σύμφωνα με τη νέα διάταξη οι θέσεις τους θα καταληφθούν μέσω ΑΣΕΠ.
 
 
Στον Εισαγγελέα όσοι χρέωσαν παραπάνω τους αγρότες
 «Στον Εισαγγελέα Εφετών Θεσσαλονίκης έστειλε η Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Κατερίνα Μπατζελή τις καταγγελίες για αδικαιολόγητα υψηλές χρεώσεις παραγωγών για την ενεργοποίηση των Δικαιωμάτων Ενιαίας Ενίσχυσης 2010. Πιο συγκεκριμένα, οι καταγγελίες που περιήλθαν στη γνώση του Υπουργείου και διασταυρώθηκαν από επιτόπιους ελέγχους του ΟΠΕΚΕΠΕ αφορούν τις πρακτικές των ΕΑΣ Θεσσαλονίκης και Πιερίας που χρέωσαν αδικαιολόγητα υψηλά ποσά για την υποβοήθηση των αγροτών στη συμπλήρωση των αιτήσεων τους, κατά παράβαση της συμφωνίας που είχε συναφθεί μεταξύ ΠΑΣΕΓΕΣ και ΕΑΣ.«Θα γνωστοποιηθούν και άλλες υποθέσεις εφόσον αυτές εξεταστούν και από την διασταύρωση των στοιχείων τόνισε η Υπουργός. Η ολοκλήρωση της ψηφιοποίησης αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα ζητήματα αλλά και τη βάση για την εφαρμογή της στρατηγικής μας στο χώρο της αγροτικής οικονομίας. Δεν επιτρέπεται σε κανέναν να σπιλώνει την διαδικασία αυτή και πολύ πιο περισσότερο τον τρόπο διαχείρισης του δημοσίου χρήματος και του αγροτικού εισοδήματος.Εκτός από τα τιμολόγια θα πρέπει να εξεταστούν και άλλες παρόμοιες αξιόποινες πράξεις και παραλείψεις των αρμόδιων Συνεταιριστικών οργάνων»
 
Β.Παπαγεωργόπουλος: «Δεν βρίσκουν υποψήφιο για τις ερχόμενες Δημοτικές εκλογές»
 «Είναι φανερό ότι η κυβερνητική παράταξη βρίσκεται σε πλήρες αδιέξοδο και έχει καταληφθεί από απελπισία. Δεν μπορεί να βρει υποψήφιο για να αντιμετωπίσει την Παράταξη της «ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ» στις ερχόμενες Δημοτικές εκλογές και συνεχίζει τον γνωστό πόλεμο λάσπης. Έτσι όσοι στηρίζουν την κυβερνητική πολιτική αναμασούν συνεχώς τα ίδια και τα ίδια για την υπόθεση της υπεξαίρεσης που ξεκίνησε το 1993 στον Δήμο Θεσσαλονίκης και απεκάλυψε πριν 2,5 χρόνια η ίδια η Διοίκηση, μια Διοίκηση που παρέπεμψε στην Δικαιοσύνη τον ένοχο, τον απέλυσε, τον μήνυσε και του κατελόγισε το ποσόν που υπεξαίρεσε.Συγχρόνως οι ίδιοι κύκλοι για να χτυπήσουν την Διοίκηση του Δήμου Θεσσαλονίκης και το μεγάλο της έργο αντιμετωπίζουν τον ένοχο σαν αξιόπιστο μάρτυρα και αναπαράγουν συνεχώς τις ασυναρτησίες που λέει και ασχολούνται με τις «ειδικές εντολές» των Αντιδημάρχων που καμία σχέση δεν έχουν με τις υπεξαιρέσεις, «ειδικές εντολές» που δεν παρουσιάζουν καμία μα καμία εκκρεμότητα.Βεβαίως οι κύκλοι αυτοί δεν ασχολούνται με τον ίδιο τον τέως υπάλληλο του Δήμου Θεσσαλονίκης που παραδέχθηκε την ενοχή του, ούτε προσπαθούν να μάθουν πώς υπεξαιρούσε επί 15 χρόνια χρήματα της Εφορείας και των Ασφαλιστικών Ταμείων χωρίς μάλιστα να υπάρχουν διαμαρτυρίες ούτε από την Εφορεία ούτε από τα Ασφαλιστικά Ταμεία, για να μπορέσουν έτσι να βγάλουν συμπεράσματα για όλους τους ενόχους.Αυτά δεν τους ενδιαφέρουν.Μόνο ο Παπαγεωργόπουλος τους ενδιαφέρει και προσπαθούν να τον πλήξουν πολιτικά, χρησιμοποιώντας ακόμη και ασυναρτησίες και τελείως φανταστικές υποθέσεις τις οποίες ξαφνικά θυμήθηκε στην τρίτη του απολογία ο υπάλληλος που παραδέχθηκε την ενοχή του, 5 μόλις μήνες πριν τις εκλογές και αμέσως μόλις ψηφίσθηκε ο Νόμος Καστανίδη, ο υπάλληλος – καταχραστής που αποκαλύφθηκε πριν 2,5 ολόκληρα χρόνια από την ίδια τη Διοίκηση του Δήμου.Ευτυχώς ο Λαός της Θεσσαλονίκης μας γνωρίζει όλους πολύ καλά και έχει ήδη βγάλει τα συμπεράσματά του.
Β.Παπαγεωργόπουλος»
 
Σύγκρουση Ι.Χ με τρένο στην Ημαθία
 «Σύγκρουση ενός αγροτικού αυτοκίνητου με τρένο σημειώθηκε πριν από περίπου μια ώρα στο ύψος ΜΟΝΟΣΠΙΤΑ -ΒΕΡΟΙΑΣ. Το αγροτικό αυτοκίνητο παρασύρθηκε από αμαξοστοιχία την ώρα που προσπαθούσε να περάσει της ράγες του τραίνου. Οι πρώτες πληροφορίες κάνουν λόγο για έναν ελαφρά τραυματία.»
 
Θ.Καράογλου: «Επιτακτική ανάγκη η αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας του Δημοσίου»
Ερώτηση στη Βουλή κατέθεσε βουλευτής της Ν.Δ στη Β’ Περιφέρεια Θεσσαλονίκης Θ.Καράογλου για την επιτακτική ανάγκη αξιοποίησης της ακίνητης περιουσίας του Δημοσίου: «Συνεχή ολιγωρία και δυστοκία επιδεικνύει η Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και το αρμόδιο Υπουργείο, αναφορικά με την αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας, ιδιοκτησίας Ελληνικού Δημοσίου. Η Νέα Δημοκρατία, διαρκώς, με συχνές παρεμβάσεις και με την δέσμη μέτρων για την τόνωση της Ελληνικής Οικονομίας, που πρόσφατα κατέθεσε, επισημαίνει τα μεγάλα κέρδη και την εισροή εσόδων που θα υπήρχαν, αν το Ελληνικό Δημόσιο αξιοποιούσε την εν λόγω περιουσία. Σύμφωνα με στοιχεία, η ακίνητη περιουσία εκτιμάται ότι είναι μεγαλύτερη από 300 δισ. ευρώ και αξιοποιείται με απόδοση που φτάνει μόλις το 1%. Είναι προφανές το μέγεθος της περιουσίας που μένει αδρανές και απαξιώνεται, διαχρονικά από τις Κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ ή της Νέας Δημοκρατίας .Την ώρα που τα σκληρά μέτρα λιτότητας που επέβαλλε η Κυβέρνηση σε όλους ανεξαιρέτως τους Έλληνες φορολογούμενους, έχουν ισοπεδώσει τον οικογενειακό προϋπολογισμό και έχουν φτάσει τα εισοδήματα του Ελληνικού λαού σε κατακόρυφη πτώση, η ηγεσία του αρμόδιου Υπουργείου δεν ενδιαφέρεται, αλλά στην ουσία κωλυσιεργεί ως προς την κατάθεση ενός στρατηγικού σχεδίου, που θα έχει στο επίκεντρο την αξιοποίηση εσόδων από την τεράστια ακίνητη περιουσία του Ελληνικού Δημοσίου. Η περιουσία αυτή θα αποτελούσε ανάσα για την βεβαρημένη οικονομική κατάσταση της χώρας μας και θα έδινε τεράστιες δυνατότητες για επενδύσεις με αναπτυξιακές προοπτικές. Πρέπει, επομένως, να βάλει ένα τέλος το αρμόδιο Υπουργείο στην αδράνεια που το χαρακτηρίζει και να προχωρήσει άμεσα στην κατάθεση ενός ρεαλιστικού σχεδίου αξιοποίησης της ακίνητης περιουσίας του Ελληνικού Δημοσίου. Κατόπιν τούτων, ερωτάται ο αρμόδιος Υπουργός: Προτίθεται επιτέλους το αρμόδιο Υπουργείο να καταθέσει ένα σχέδιο αξιοποίησης της ακίνητης περιουσίας, ιδιοκτησίας Ελληνικού Δημοσίου, έτσι ώστε να εισρεύσουν έσοδα στα ταμεία του κράτους και με ποιο χρονοδιάγραμμα;
 
 Εκτύπωση     Αποστολή με e-mail
1149 αναγνώστες
Τρίτη, 25 Μαΐου 2010
16:18

 

Εισάγεται σήμερα, Τρίτη, στην Ολομέλεια της Βουλής και ολοκληρώνεται σε πέντε συνεδριάσεις το νομοσχέδιο για τον «Καλλικράτη».
Το νομοσχέδιο για τη νέα αυτοδιοικητική δομή της χώρας εγκρίθηκε την προηγούμενη εβδομάδα από την αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή με μια σειρά αλλαγών που αφορούν σε έδρες και ιστορικές έδρες δήμων, καθώς και σε ονομασίες.
Εν τω μεταξύ, συνεχίζονται οι αντιδράσεις των τοπικών κοινωνιών που τάσσονται κατά του «Καλλικράτη».
Οι πωλητές των λαϊκών αγορών πραγματοποίησαν σήμερα το πρωί συγκέντρωση  στην πλατεία Κάνιγγος και  στη συνέχεια έκαναν πορεία προς το υπουργείο Εσωτερικών. Καμία λαϊκή αγορά δεν λειτουργεί σήμερα, Τρίτη, σε όλη τη χώρα.
Στο λιμάνι του Πειραιά έφτασαν νωρίς το πρωί περίπου 100 άτομα από τον Δήμο Καστελλίου Κρήτης, οι οποίοι κατευθύνθηκαν προς τη Βουλή, αντιδρώντας στο σχέδιο «Καλλικράτης».
Τα ξημερώματα έφτασαν στην Αθήνα τρία λεωφορεία από την Ιτέα με κατοίκους και φορείς που διαμαρτύρονται για τον νέο αυτοδιοικητικό χάρτη της χώρας.
Επίσης, το μεσημέρι κάτοικοι από το Κομμένο Αρτας θα πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από τη Βουλή.
 
Με εισαγγελέα και μεγάλη αστυνομική δύναμη ο πρώτος τελικός των «αιωνίων» στο ΟΑΚΑ
Παρουσία εισαγγελέα και 350 αστυνομικών θα διεξαχθεί η πρώτη αναμέτρηση της σειράς των τελικών της Α1 την Τετάρτη (21:45) ανάμεσα σε Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό στο ΟΑΚΑ.Το αίτημα για την παρουσία εισαγγελέα στην πρεμιέρα των τελικών των «αιωνίων» κατατέθηκε από την πλευρά των «πράσινων» και βρήκε σύμφωνους και τους «ερυθρόλευκους».προστασίας στον χώρο ανάμεσα στην θύρα των φανατικών οπαδών του Πρωταθλητή Ελλάδος και του πάγκου του Πειραιωτών, ενώ πίσω από αυτόν δεν θα χρησιμοποιηθεί η συρόμενη εξέδρα, κάτι που θα ισχύσει και για τη μισή συρόμενη εξέδρα πίσω από τη γραμματεία.
Ο έλεγχος κατά την είσοδο των οπαδών στο κλειστό του ΟΑΚΑ θα είναι αυστηρότατος, ενώ μέχρι στιγμής έχουν μέχρι στιγμής έχουν πωληθεί περισσότερα από 10.000 εισιτήρια και θεωρείται βέβαιο ότι, εντός των επομένων ωρών, θα εξαντληθούν και τα 17.800 «μαγικά χαρτάκια» που τέθηκαν σε κυκλοφορία για τον πρώτο τελικό των «αιωνίων» και τα οποία δικαιούνται να πάρουν μόνο οι φίλαθλοι των "Πρασίνων".


Ομοσπονδία Αρτοποιών
Μειώνουν την τιμή της φρατζόλας στα 50 λεπτά
Προς 50 λεπτά τη φρατζόλα, δηλαδή τα 350 γραμμάρια, προτείνεται να πωλούν τα μέλη της Ομοσπονδίας Αρτοποιών Αθηνών Προαστίων Περιχώρων κάθε πρωί το ψωμί. Όπως ανακοινώθηκε από την ομοσπονδία, το θέμα αυτό συζητήθηκε στη γενική της συνέλευση και αποφασίστηκε από την πλειονότητα των 1500 σημείων πώλησης που υπάγονται στη δικαιοδοσία της οι βιοτέχνες αρτοποιοί να προχωρήσουν σε μια μείωση τιμής σε ένδειξη συμμετοχής στη δύσκολη οικονομική συγκυρία που αντιμετωπίζουν τα νοικοκυριά. Ωστόσο, ο κάθε βιοτέχνης θα ορίζει την τιμολογιακή του πολιτική και δεν είναι υποχρεωτικό όλοι να πωλούν τη φρατζόλα το ψωμί προς 50 λεπτά αλλά η ομοσπονδία εκτιμά ότι αρκετά από τα μέλη της θα υιοθετήσουν την πρόταση. Σημειώνεται ότι η τιμή αυτή θα ισχύει από το πρωί μέχρι το μεσημέρι, καθώς την ώρα λήξης της προσφοράς θα την ορίσει ο κάθε αρτοποιός.
 
Απαλλακτικό το πόρισμα του υπουργείου για την Θ. Τζάκρη και τις προσλήψεις στην Πέλλα
Καμία αλλοίωση αποτελεσμάτων, ούτε στοιχεία ιδιοτέλειας και υστεροβουλίας στην κατάρτιση του πίνακα κατάταξης των επιτυχόντων δεν προκύπτει στην υπόθεση των προσλήψεων προσωπικού στο Αρχαιολογικό Μουσείο της Πέλλας. Αυτό προκύπτει από το πόρισμα του υπουργείου Πολιτισμού, το οποίο θα σταλεί άμεσα στον ειδικό γραμματέα Δημόσιας Διοίκησης


Σε διαθεσιμότητα δύο αστυνομικοί μετά την αυτοκτονία κρατούμενου στη Θεσσαλονίκη
Σε διαθεσιμότητα τέθηκαν δύο αστυνομικοί του Τμήματος Ασφάλειας Πολίχνης Θεσσαλονίκης για πλημμελή εκτέλεση των καθηκόντων τους, μετά την αυτοκτονία ενός 30χρονου κρατούμενου, ο οποίος είχε συλληφθεί για αρπαγή τσάντας.
Ο δύο αστυνομικοί, αρχιφύλακας και υπαρχιφύλακας, τέθηκαν σε διαθεσιμότητα με απόφαση του Αρχηγείου της ΕΛΑΣ, λόγω του ότι δεν έκαναν σωματική έρευνα στον κρατούμενο, ο οποίος αυτοκτόνησε χρησιμοποιώντας τη ζώνη του παντελονιού του.
Στο αστυνομικό τμήμα μόλις έγινε αντιληπτό το περιστατικό κλήθηκε ασθενοφόρο ΕΚΑΒ, το πλήρωμα του οποίου διαπίστωσε τον θάνατο του 30χρονου. Στο σημείο έφτασε ιατροδικαστής, ενώ ενημερώθηκε και ο εισαγγελέας.
Αυτή την πρωτιά δεν την χάνουμε με τίποτα... Πρωταθλήτρια στην ακρίβεια στην ευρωζώνη ανακηρύχθηκε η Ελλάδα και για τον Απρίλιο. Η χώρα μας κατέχει την πρώτη θέση σε αυξήσεις τιμών, σε πολλά προϊόντα ευρείας κατανάλωσης, σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιοποίησε το Ελληνικό Κέντρο Καταναλωτών (ΕΛΚΕΚΑ
 
«Ξηλώνονται» 20 διευθυντές εφοριών,
αλλάζουν οι εισπρακτικοί μηχανισμοί
«Ξήλωμα» 20 διευθυντών εφοριών και μετακινήσεις 70 εφοριακών ανακοίνωσε το υπουργείο Οικονομικών, σε μια προσπάθεια να βελτιώσει την απόδοση των υπηρεσιών του και να αυξηθούν τα έσοδα.Παράλληλα, το υπουργείο προωθεί τη διενέργεια Ενόρκων Διοικητικών Εξετάσεων μετά από καταγγελίες πολιτών και στον έλεγχο του «πόθεν έσχες» των υπαλλήλων στις ΔΟΥ.Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, «με δεδομένη την ανάγκη για την περαιτέρω βελτίωση στη λειτουργία και στην απόδοση των εισπρακτικών μηχανισμών και την αποκατάσταση της διαφάνειας των οικονομικών υπηρεσιών, το υπουργείο Οικονομικών έλαβε  σειρά αποφάσεων», οι οποίες και περιλαμβάνουν :* Αντικατάσταση διευθυντών Εφοριών. Με βάση τις αποδόσεις και τα αποτελέσματα στους στόχους εισπράξεων που έχουν τεθεί για κάθε ΔΟΥ, αντικαθίστανται 20 προϊστάμενοι που σήμερα εκτελούν καθήκοντα διευθυντή σε ΔΟΥ με μεγάλο φορολογικό αντικείμενο που εμφάνισαν καθυστερήσεις στην απόδοση εσόδων και σημαντικές αποκλίσεις στην επίτευξη των στόχων.Ταυτόχρονα, το υπουργείο Οικονομικών προχωρά άμεσα στην προκήρυξη για την πλήρωση θέσεων ευθύνης σε όλες τις ΔΟΥ, σύμφωνα με τον πρόσφατο νόμο του Υπουργείου Εσωτερικών.  * Μετακινήσεις υπαλλήλων. Για την καλύτερη λειτουργία των υπηρεσιών, μετακινούνται 70 υπάλληλοι σε όλη τη χώρα σε άλλες οικονομικές υπηρεσίες από αυτές όπου σήμερα υπηρετούν.* Διεξαγωγή Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης (ΕΔΕ) σε συνέχεια καταγγελιών πολιτών. Για τη διερεύνηση επωνύμων και ανωνύμων καταγγελιών πολιτών, μέσω του τηλεφωνικού κέντρου 1517, το υπουργείο Οικονομικών προχωρά σε 50 έρευνες-ΕΔΕ κατά υπαλλήλων σε 31 ΔΟΥ, 10 Τελωνεία, ΣΔΟΕ, ΠΕΚ, Κτηματικές Υπηρεσίες σε όλη τη χώρα. * Έλεγχος «πόθεν έσχες» και φορολογικές ασυνέπειες υπαλλήλων του υπουργείου Οικονομικών. Για τον έλεγχο των ελεγχόντων, έχει ήδη διαταχθεί έλεγχος σε 234 υπαλλήλους του Υπουργείου Οικονομικών, οι οποίοι εμφανίζονται να μην έχουν υποβάλει φορολογική δήλωση την περίοδο 2007-2008 ή δεν έχει εκκαθαριστεί η δήλωσή τους. * «Πόθεν έσχες» στη βάση διασταυρώσεων εισοδήματος και ακίνητης περιουσίας υπαλλήλων υπουργείου Οικονομικών.Από έναν πρώτο έλεγχο της ακίνητης περιουσίας όλων των υπαλλήλων προκύπτει ότι 70 υπάλληλοι διαθέτουν ακίνητη περιουσία με αντικειμενική αξία από 800 χιλ. ευρώ ως και 3 εκατ. ευρώ. Πέρα από τις παραπάνω άμεσες ενέργειες, το υπουργείο Οικονομικών έχει ήδη ανακοινώσει ότι θα προχωρήσει σε πλήρη αναδιοργάνωση των εισπρακτικών μηχανισμών με στόχο την αναβάθμισή τους, την καλύτερη εξυπηρέτηση του πολίτη και την επίτευξη των στόχων της διαφάνειας και της φορολογικής δικαιοσύνης.Το σχέδιο των βασικών ρυθμίσεων για την αναδιοργάνωση των δημόσιων οικονομικών υπηρεσιών πρόκειται σύντομα να τεθεί σε δημόσια διαβούλευση.Τέλος, το υπουργείο ενθαρρύνει τους πολίτες να παίξουν οι ίδιοι ενεργό και σημαντικό ρόλο στην πάταξη φαινομένων φοροδιαφυγής και άλλων φορολογικών και οικονομικών παραβάσεων, καλώντας στο τηλεφωνικό κέντρο καταγγελιών 1517
 
Επίσκεψη του Πάπα στην Κύπρο στις αρχές Ιουνίου
Ο Πάπας Βενέδικτος ΙΣΤ δεν έρχεται στην Κύπρο «για να δημιουργήσει προβλήματα σε οποιονδήποτε», δήλωσε ο Νούντσιος της Αγίας Έδρας, αρχιεπίσκοπος Αντόνιο Φράνκο.Ο αρχιεπίσκοπος Φράνκο, ο οποίος έχει έδρα την Ιερουσαλήμ, έγινε σήμερα δεκτός από τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Δημήτρη Χριστόφια, ενόψει της επίσκεψης στην Κύπρο του Πάπα από τις 4 μέχρι τις 6 Ιουνίου, μετά από πρόσκληση του Κυπρίου προέδρου.Σε δηλώσεις μετά τη συνάντηση, ο Νούντσιος ανέφερε ότι η έλευση του Πάπα αποτελεί προσκύνημα στα βήματα του Αποστόλου Παύλου και επίσκεψη προς το ποίμνιο του στην Κύπρο.Επίσης, είπε ότι ο Πάπας θα δώσει στους Επισκόπους της Μέσης Ανατολής το κείμενο εργασίας για τη Σύνοδο,που θα γίνει στη Ρώμη τον Οκτώβριο.Ανέφερε ότι δεν έχει διαπιστώσει ότι στην Κύπρο υπάρχει αντίδραση για την επίσκεψη του Πάπα και πρόσθεσε: «Πιστεύω ότι όλοι μπορούν να είναι ευγενικοί και δεν υπάρχει λόγος για αντίδραση».Απαντώντας σε σχετική ερώτηση ο Νούντσιος της Αγίας Έδρας άφησε να νοηθεί ότι δεν υπάρχει ενδεχόμενο συνάντησης στην Κύπρο μεταξύ Πάπα Βενέδικτου και Πατριάρχη Μόσχας Κύριλλου
Oσοι κοιμούνται λίγο... κινδυνεύουν
 
Oι κακές συνήθειες βλάπτουν. Ακόμα και όταν αφορούν τον ύπνο, μπορεί να αποδειχθούν θανατηφόρες. Σύμφωνα με έρευνα που πραγματοποιήθηκε από ερευνητές του Πανεπιστημίου του Ουόρικ και της Νάπολης, όταν κάποιος κοιμάται λιγότερο από έξι ώρες κάθε βράδυ, επί μεγάλο χρονικό διάστημα, είναι πιθανόν να πεθάνει πρόωρα. Ταυτόχρονα, οι ειδικοί προειδοποιούν ότι οι πολλές ώρες ύπνου μπορεί να προκαλέσουν προβλήματα στην ανθρώπινη υγεία.Οι ερευνητές ανέλυσαν και επαναξιολόγησαν στοιχεία που συγκεντρώθηκαν κατά τη διάρκεια διαφορετικών μελετών στην Ευρώπη, στις ΗΠΑ και στην Ασία εντός περιόδου περίπου 25 ετών. Τα στοιχεία αφορούν 1,3 εκατομμύρια ανθρώπους. Επίσης, αναλύθηκαν και τα δεδομένα που αφορούσαν τον θάνατο εκατό χιλιάδων ατόμων.Οπως διαπιστώθηκε όσοι κοιμόντουσαν λιγότερο από έξι ώρες κάθε βράδυ είχαν κατά 12% αυξημένες πιθανότητες να πεθάνουν πρόωρα συγκριτικά με όσους κοιμόντουσαν από έξι έως οκτώ ώρες ημερησίως.Επίσης η μελέτη, η οποία δημοσιεύεται στην επιστημονική επιθεώρηση Sleep, κατέληξε στο συμπέρασμα ότι και αυτοί που κοιμούνται περισσότερες από εννιά ώρες κάθε βράδυ έχουν αυξημένες πιθανότητες να πεθάνουν πρόωρα. Γενικότερα η διάθεση να κοιμόμαστε περισσότερες ώρες δεν αποτελεί παράγοντα κινδύνου αλλά πιθανή ένδειξη κάποιας ασθένειας.
 
Ρελάνς «Τζίγγερ»: Όποιος θέλει ας αγοράσει τις μετοχές
Δεν έδωσε "λευκή κάρτα" στην πολυμετοχικότητα Με επιστολή προς του μετόχους του Παναθηναϊκού ο Γιάννης Βαρδινογιάννης, καλεί όποιον επιθυμεί να καταθέσει πρόταση για αγορά του πλειοψηφικού πακέτου των μετοχών μέχρι το επόμενο Δ.Σ. Παράλληλα ζητάει να γίνει μια ενωτική προσπάθεια από τους μετόχους, βάζοντας την ομάδα πάνω από τα προσωπικά τους συμφέροντα
 
Βγενόπουλος: Τώρα θα μείνει πάλι μόνος του ο Τζίγγερ στον Παναθηναϊκό!
Τρεις ώρες μετά την ανοιχτή επιστολή του Γιάννη Βαρδινογιάννη, ο Ανδρέας Βγενόπουλος απάντησε στον μεγαλομέτοχο του Παναθηναϊκού με μια ιδιαιτέρως αιχμηρή ανακοίνωση. Ο “Mr.Mig” ξεκαθαρίζει πως λεφτά βάζει μόνο στην ομάδα και όχι στην “ήδη γεμάτη τσέπη του Βαρδινογιάννη” και με την σφοδρή επίθεση που εξαπολύει ουσιαστικά υπογράφει το τέλος της πολυμετοχικότητας στο “τριφύλλι”.
Facebook: «Συγγνώμη, λάθος»
Ο διευθύνων σύμβουλος και συνιδρυτής του Facebook Μαρκ Ζούκερμπεργκ παραδέχτηκε ότι το μεγαλύτερο κοινωνικό δίκτυο έσφαλε στο ζήτημα της προστασίας των προσωπικών δεδομένων των χρηστών του. Γι’ αυτό, όπως είπε, μέσα στις επόμενες εβδομάδες θα προχωρήσει σε νέες ρυθμίσεις για τα περισσότερα από 400 εκατ. μέλη του ανά τον κόσμο, εν μέσω διευρυνόμενων διεθνώς ανησυχιών –και αντιδράσεων- από πολλούς φορείς και ιδιώτες που θεωρούν ότι το site πιέζει ουσιαστικά τους χρήστες να δημοσιοποιούν σε κοινή θέα όλο και περισσότερα προσωπικά δεδομένα τους.
Κληρονομικές οι πρόωρες γεννήσεις
Ο κίνδυνος για πρόωρη γέννηση ενός μωρού έχει και γενετική αιτία, σύμφωνα με μια νέα βρετανική επιστημονική έρευνα, που διαπίστωσε ότι οι πρόωρες γεννήσεις τείνουν να εμφανίζονται στις ίδιες οικογένειες και να «περνάνε» από γενιά σε γενιά. Οι γυναίκες που έχουν γεννηθεί οι ίδιες πρόωρα ή οι οποίες έχουν αδέλφια που έχουν γεννηθεί πρόωρα, εμφανίζουν 50-60% περισσότερες πιθανότητες να γεννήσουν κι αυτές πρόωρο μωρό
Εκφωνητής του BBC «πέθανε» την βασίλισσα Ελισάβετ
Συγγνώμη ζήτησε την Τρίτη το βρετανικό BBC, επειδή ένας από τους εκφωνητές του ραδιοφώνου ανακοίνωσε για ...πλάκα ότι πέθανε η βασίλισσα Ελισάβετ!
Ο 39χρονος Ντάνι Κέλι είπε την Δευτέρα στους ακροατές του στο Μπέρμινγχαμ της Κεντρικής Αγγλίας ότι είχε να κάνει μία σημαντική ανακοίνωση και υπό την υπόκρουση του εθνικού ύμνου ανακοίνωσε: «Η Βασίλισσα Ελισάβετ B' απεβίωσε». Σύμφωνα με το BBC, η ανακοίνωση ήταν απάντηση σε σχόλιο που είχε κάνει ακροατής στην ιστοσελίδα της εκπομπής στο Facebook.«Μπορούμε να επιβεβαιώσουμε ότι ο Ντάνι Κέλι έκανε μία απρεπή παρατήρηση σχετικά με τη Βασίλισσα στη διάρκεια της εκπομπής του. Αν και ήταν στο πλαίσιο μίας ανάλαφρης συζήτησης για τις ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης, και διορθώθηκε στο αέρα αμέσως μόλις εκφωνήθηκε, το σχόλιο ήταν απολύτως απρεπές και το BBC ζητά ανεπιφύλακτα συγγνώμη. Δεν είχαμε καμία πρόθεση να προσβάλουμε».
Η βασίλισσα της Αγγλίας έκλεισε τα 84 χρόνια της τον περασμένο μήνα.
 
Ανοίγει τα χαρτιά του ο Σ. Κόκκαλης
Τα 50 εκατομμύρια ευρώ που θέλει να βάλει ο Μαρινάκης στον Ολυμπιακό, η στάση του Κόκκαλη και το εναλλακτικό σχέδιο με τους Αγγελόπουλους...Ούτε χθες υπήρξε από τους «ερυθρόλευκους» επίσημη απάντηση στη δήλωση του εφοπλιστή Β. Μαρινάκη ότι τον ενδιαφέρει να εμπλακεί στην ΠΑΕ, αλλά όντας αυτή «καθαρή» από χρέη και χωρίς ο Σ. Κόκκαλης να έχει οικονομικές αξιώσεις.«Οσα χρήματα και να βάλεις στον σύλλογο τα ξεχνάς, δεν τα ζητάς ποτέ πίσω και φεύγοντας καλύπτεις τις υποχρεώσεις σου, γιατί είναι προσφορά στην ιδέα που λέγεται Ολυμπιακός. Αυτό έπραξα όποτε ασχολήθηκα με τμήματα του Ερασιτέχνη Ολυμπιακού κι έτσι θα πράξω και στο μέλλον όποτε ασχοληθώ με την αγαπημένη μας ομάδα», ήταν η επίμαχη δήλωση του εφοπλιστή. Δήλωση που ανεπίσημα ενόχλησε τους Πειραιώτες, αλλά επίσημα δεν σχολιάστηκε. Κάτι που δείχνει ότι ο Σ. Κόκκαλης δεν θέλει να «κάψει» σε πρώτη φάση την περίπτωση Μαρινάκη και μέσω του αντιπροέδρου των Πειραιωτών Γ. Λούβαρη (ο οποίος έχει άριστες σχέσεις με τον εφοπλιστή) να επιχειρήσει και άλλη προσέγγιση, μήπως βρεθεί σημείο επαφής.Βέβαια από τους «ερυθρόλευκους» το Σαββατοκύριακο ειπώθηκε ότι «ο πρόεδρος ψάχνει για συμπαίχτη ή για κάποιον που θέλει να ηγηθεί του συλλόγου, δεν ψάχνει τρόπο απόδρασης από τον Ολυμπιακό» και πρόσθεταν ότι με τους όρους που έβαλε ο Μαρινάκης δεν υπάρχει καμιά περίπτωση συμφωνίας.Ακόμα, λεγόταν ότι αν μέχρι τις 14 Ιουνίου δεν υπάρξει κάποιος επενδυτής, τότε ο Σ. Κόκκαλης θα συνεχίσει μόνος του, βάζοντας κάποιο άτομο της εμπιστοσύνης του στη θέση του προέδρου (Γκαγκάτσης;).Σήμερα ο πρόεδρος των Πειραιωτών αναχωρεί για το εξωτερικό για δουλειές και θα επιστρέψει στο τέλος της εβδομάδας.Από την άλλη πλευρά, κύκλοι προσκείμενοι στον Β. Μαρινάκη έλεγαν χθες ότι ο εφοπλιστής είναι διατεθειμένος να βάλει 50.000.000 ευρώ με το «καλημέρα» για μεταγραφές, προπονητή και τα τρέχοντα έξοδα (εκτός των χρεών) και ότι είναι διατεθειμένος να δημιουργήσει μια πανίσχυρη ομάδα, έστω και χωρίς το δέλεαρ του Τσάμπιονς Λιγκ. Επίσης, τονιζόταν ότι ο εφοπλιστής είναι ανοιχτός στον διάλογο με τον Σ. Κόκκαλη, αλλά στο πλαίσιο της δήλωσής του.Αργά χθες το βράδυ υπήρξε η πληροφορία ότι θα γίνει νέα προσέγγιση στην οικογένεια Αγγελόπουλου, με το σκεπτικό να μπει τώρα στην ΠΑΕ με ένα μικρό ποσοστό και την προοπτική την επόμενη 3ετία να πάρει την πλειοψηφία των μετοχών. Δηλαδή, ένα μοντέλο ανάλογο του μπάσκετ των «ερυθρολεύκων» και τις επόμενες μέρες μπορεί να υπάρξουν εξελίξεις.Επίσης, προτάθηκε ο Ιταλός προπονητής Αλ. Tζακερόνι, ο οποίος φέτος εργάστηκε στη Γιουβέντους. Ο Τζακερόνι είναι επιλογή του Γ. Χρυσικόπουλου, ο οποίος έχει γνωριμίες στην ιταλική αγορά και η περίπτωσή του θα εξεταστεί μόλις ξεκαθαρίσει το ιδιοκτησιακό τοπίο.*Στην Αργεντινή πληθαίνουν τα δημοσιεύματα περί επιστροφής του Λουτσιάνο Γκαλέτι στην Εστουδιάντες, ενώ τονίζεται ότι ο πατέρας του θα έλθει στην Ελλάδα για να λύσει το συμβόλαιο με τον Ολυμπιακό.
Ρεπορτάζ: Γιάννης Λάβδας
 
"Ναυάγιο" με Ζόρζε Κόστα
Απρόοπτες ήταν για τον ΠΑΟΚ οι εξελίξεις στην υπόθεση του Ζόρζε Κόστα. Ο Πορτογάλος τεχνικός αναλαμβάνει τελικά μάλλον την Ακαδέμικα της πατρίδας του και ο «Δικέφαλος» στρέφεται σε άλλη λύση, η οποία πάντως δεν θα προέρχεται από την Πορτογαλία, γιατί από τη χώρα αυτή ο μόνος τεχνικός που ενδιέφερε την ομάδα της Θεσσαλονίκης ήταν ο Ζόρζε Κόστα. Οι απεσταλμένοι του ΠΑΟΚ στην Κοΐμπρα ( ο Ζήσης Βρύζας και ο Σέρζιο Κονσεϊσάο) επρόκειτο να συζητήσουν την Κυριακή με τον ξένο τεχνικό, όμως το γεύμα που παρέθεσε ο Κονσεϊσάο σ’ αυτούς που τον τίμησαν με την παρουσία τους στο φιλικό που έγινε στη γενέτειρά του, τελείωσε πολύ αργά και το ραντεβού δεν έγινε. Οι δύο απεσταλμένοι του ΠΑΟΚ δεν συναντήθηκαν ούτε χτες με τον Πορτογάλο τεχνικό, ο Βρύζας επιστρέφει και έμεινε ο Κονσεϊσάο για να μιλήσει μαζί του τις επόμενες μέρες.Στο μεταξύ, ο Τύπος της Πορτογαλίας θεωρεί βέβαιο ότι ο Κόστα θα αναλάβει τελικά την Ακαδέμικα, της οποίας ο προπονητής Αντρε Βίλλας-Μπόας αναλαμβάνει την Πόρτο από την οποία αποχωρεί ο Ζεσουάλντο Φερέιρα. Ωστόσο ο Ζήσης Βρύζας έμεινε και χτες στην Πορτογαλία, προκειμένου να γίνει το ραντεβού με τον Ζόρζε Κότστα και να ξεκαθαρίσει η υπόθεση οριστικά. Στην περίπτωση που τελικά δεν προχωρήσει η περίπτωση του Πορτογάλου τεχνικού, τότε ο ΠΑΟΚ θα προχωρήσει τις συζητήσεις του με άλλο Ευρωπαίο τεχνικό. Στο φιλικό που έγινε για να τιμηθεί ο Κονσεϊσάο, αντίπαλοι τέθηκαν οι «Αστέρες» και η μεικτή Κοΐμπρα. Ο τεχνικός διευθυντής της ΠΑΕ ΠΑΟΚ σκόραρε για λογαριασμό και των δύο «αντιπάλων» στο τελικό 3-3.
Επιμέλεια: Γ. Χαρισούλης
Οι λόγοι που «έδιωξαν» τον Σάντος από την Τούμπα
.Στις 14 Αυγούστου 2009, όταν το καράβι του ΠΑΟΚ άρχισε να νιώθει νωρίς νωρίς τους πρώτους κλυδωνισμούς, με την ατμόσφαιρα στα αποδυτήρια να είναι περίεργη, καθώς ο ανταγωνισμός είχε αρχίσει να αυξάνεται, η ΠΑΕ ανακοίνωσε αιφνιδιαστικά την επέκταση του συμβολαίου του Φερνάντο Σάντος. Μόλις την περασμένη Τρίτη, σχεδόν οκτώ μήνες αργότερα, ο Πορτογάλος τεχνικός αποκάλυψε πως όλα αυτά δεν ήταν παρά ένα? τρικ, για να ηρεμήσει η κατάσταση στο εσωτερικό της ομάδας, εν όψει και των κρίσιμων αγώνων με τη Χέρενφεν. «Ηταν μια στρατηγική», αποκάλυψε χαμογελώντας ο Πορτογάλος, την ώρα που ανακοίνωνε την απόφασή του να φύγει από τον ΠΑΟΚ. Αυτό, που δεν είπε, είναι ότι στις 14 Αυγούστου, πριν ανακοινωθεί η επέκταση του συμβολαίου του, ήταν διατεθειμένος ακόμη και να παραιτηθεί! Κάτι τον είχε ενοχλήσει πολύ! Μάλλον η ευθεία αμφισβήτηση, από έναν βασικό του παίκτη, που είχε βρει ανοιχτή την πόρτα του προέδρου για να κάνει παράπονα.Η λέξη «στρατηγική» ήρθε στο μυαλό πολλών, καθώς ο Σάντος μιλούσε την Τρίτη για την κούραση η οποία έπειτα από 25 χρόνια καθημερινής απασχόλησης με το ποδόσφαιρο, τον οδήγησε στην απόφαση να πάρει διαζύγιο με τον ΠΑΟΚ. Κάποια στιγμή το είπε κι ο ίδιος. «Δεν ξέρω πόσο θα αντέξω μακριά από τη μυρουδιά του χόρτου. Μπορεί σε 3-4 μήνες ή και λιγότερο, να χτυπάω το κεφάλι μου». Αυτοί που τον ζουν καθημερινά, τον χαρακτηρίζουν μανιακό με το ποδόσφαιρο, σε σημείο που να απορούν πώς θα αντέξει, ακόμη κι αν επιλέξει κάποια Εθνική ομάδα, στην οποία δεν υπάρχει καθημερινή ενασχόληση!Λίγους μήνες νωρίτερα, ο Φ. Σάντος είχε ξεκίνησε τα σχέδια για τον ΠΑΟΚ της επόμενης σεζόν, έκανε τις πρώτες συζητήσεις με τη διοίκηση και στη συνέντευξη που είχε δώσει στο «ΕΘΝΟΣΠΟΡ» στις 8 Φεβρουαρίου, είχε ξεκαθαρίσει ότι δεν ήταν διατεθειμένος να παραμείνει στην Τούμπα άνευ όρων. «Τα λεφτά δεν με εξιτάρουν. Αν συνέβαινε κάτι τέτοιο, τώρα θα ήμουν στο Κατάρ. Το όνειρό μου είναι να πάρω το πρωτάθλημα με τον ΠΑΟΚ, ένα τριετές πλάνο τελειώνει και πρέπει να εκπονήσουμε ένα καινούριο, που θα έχει αυτόν τον στόχο», δήλωνε τότε και καθιστούσε σαφές ότι μόνο με την απόκτηση τριών - τεσσάρων ποδοσφαιριστών μεγάλης ποιότητας, θα μπορούσε να ξεκινήσει ο ΠΑΟΚ τη νέα σεζόν με τις ίδιες πιθανότητες για τον τίτλο, με τον Παναθηναϊκό και τον Ολυμπιακό. Στο ερώτημα αν θα έμενε στην Τούμπα υπό διαφορετικές συνθήκες, ήταν ξεκάθαρος. «Οχι. Αλλωστε, είμαι αρκετά μεγάλος για να συνεχίσω να κυνηγάω όνειρα». Και όνειρο για τον ίδιο σήμαινε, να του ζητούν να διεκδικεί το πρωτάθλημα με την ομάδα που είχε στη διάθεσή του.Ο ίδιος, πάντως, είχε συνειδητοποιήσει ότι αυτό που ζήτησε ήταν δύσκολο να υλοποιηθεί. Σε μια χρονιά που τα οικονομικά προβλήματα είχαν αρχίσει να γίνονται έντονα, δεν μπορούσε να περιμένει πολλά. Το κατάλαβε νωρίς και το εκμυστηρεύτηκε σ' αυτούς που θεωρούσε δικούς του ανθρώπους. Οσο η σεζόν πλησίαζε στο τέλος της, ο Σάντος άρχισε να συνειδητοποιεί ότι άρχιζε και για τον ίδιο η αντίστροφη μέτρηση.
Τα πρώτα σύννεφα
Το πρώτο συμβάν που τον κλόνισε, ήταν τα όσα έγιναν την παραμονή του αγώνα Κυπέλλου στα Γιάννενα, όταν οι παίκτες έκαναν αποχή από την προπόνηση, διαμαρτυρόμενοι για την καθυστέρηση στις πληρωμές, κατάσταση για την οποία ήταν ενήμερος. Εκείνη την εποχή άρχισε να αμφιβάλλει αν θα μπορούσαν να συντρέξουν οι προϋποθέσεις που ήθελε για να μείνει στην Τούμπα και να διεκδικήσει με αξιώσεις το πρωτάθλημα. Οταν αυτός ο φόβος έγινε πεποίθηση, το πήρε απόφαση. Ηταν πράγματι, γύρω στα μέσα Φεβρουαρίου.Μετά το παιχνίδι με τον Εργοτέλη, το τελευταίο του πρωταθλήματος, η διοίκηση του ΠΑΟΚ τον φώναξε εσπευσμένα, την ώρα που ετοιμαζόταν να φύγει για το σπίτι του και του ζήτησε να ανακοινώσουν πριν από τα πλέι οφ την ανανέωση της συνεργασίας τους. Η απάντησή του ήταν «όχι».Ο πραγματικός λόγος για την απόφασή του να αποχωρήσει ήταν η πεποίθησή του ότι δεν υπάρχουν αυτές οι προϋποθέσεις για τη δημιουργία του «πρωταθλητή ΠΑΟΚ». Εβλεπε με τι «όπλα» πολεμούσαν οι ανταγωνιστές του και με τι ο ίδιος. Και ήξερε πως αν θα άρχιζαν τα προβλήματα μέσα στην επόμενη σεζόν και στα πρώτα στραβά αποτελέσματα, όλες αυτές οι εκδηλώσεις λατρείας, θα ήταν μια ανάμνηση. Αυτήν την τριετία έζησε πολλές τέτοιες καταστάσεις και μάλλον δεν είχε τη διάθεση να τις ξαναζήσει.
 
Οι Αυστραλοί πάνε στα δικαστήρια τον Hamilton!
Οι... ταρζανιές που έκανε ο Lewis Hamilton στους δρόμους της Μελβούρνης το βράδυ της 26ης Μαρτίου κατά την αποχώρησή του από την πίστα του Albert Park, δεν πρόκειται να μείνουν ατιμώρητες.
Ο Βρετανός πιλότος της McLaren που επιδόθηκε σε burn outs και παντιλίκια σε δημόσιους δρόμους με μια Mercedes C63 -η οποία κατασχέθηκε από την αστυνομία-, κατηγορείται για ανάρμοστη οδική συμπεριφορά και παραβίαση του κώδικα οδικής κυκλοφορίας.
Το νέο στην υπόθεση είναι ότι θα περάσει από δικαστήριο καθώς όπως έγινε γνωστό η υπόθεσή του θα εξεταστεί σε δίκη που θα γίνει στις 24 Αυγούστου -τρεις μέρες πριν τις ελεύθερες δοκιμές του βελγικού GP- σε πταισματοδικείο της Μελβούρνης. Ακόμα δεν έχει γίνει γνωστό αν ο Πρωταθλητής του 2008 θα πρέπει να παραστεί ή όχι στην ακροαματική διαδικασία.
Εκείνο το βράδυ πάντως και μετά την περιπέτεια που είχε με την αστυνομία της πόλης, εξέδωσε ανακοίνωση μέσω της οποίας παραδεχόταν το λάθος του και δήλωνε μετανοιωμένος για την ανάρμοστη (οδική) συμπεριφορά του.
«Απόψε οδηγούσα με υπερβολικό κέφι με αποτέλεσμα να με σταματήσει η αστυνομία. Αυτό που έκανα ήταν ανόητο και θα ήθελα να ζητήσω συγνώμη», ανέφερε χαρακτηριστικά η ανακοίνωση.
Αφιερωμένο στα 90 χρόνια από την γέννηση της Μελίνας Μερκούρη είναι το 29ο Φεστιβάλ Βιβλίου Θεσσαλονίκης. Η φετινή διοργάνωση θα διαρκέσει από τις 28 Μαΐου έως τις 13 Ιουνίου.Ο Σύνδεσμος Εκδοτών Βόρειας Ελλάδας βρίσκεται πίσω από αυτόν τον θεσμό που βαδίζει αισίως στην 29η χρονιά του. Το Φεστιβάλ Βιβλίου Θεσσαλονίκης διοργανώνεται στην παραλία
Η κρίση που έχει ξεσπάσει εκ νέου τις τελευταίες μέρες μεταξύ Βόρειας και Νότιας Κορέας με αφορμή τη βύθιση ενός νοτιοκορεατικού πολεμικού πλοίου, δείχνει να κλιμακώνεται. Όπως μετέδωσε πριν από λίγες ώρες το ειδησεογραφικό πρακτορείο «Γιονχαπ» της Νότιας Κορέας, ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας, Κιμ Γιόνγκ-Ιλ, έχει θέσει τις ένοπλες δυνάμεις της χώρας ...
Δυτική Μακεδονία:Οι της Σιάτιστας ηρέμησαν, οι της Νεάπολης...αγρίεψαν
Την έντονη αντίθεσή τους στις αλλαγές στο σχέδιο «Καλλικράτης», σύμφωνα με τις οποίες ως έδρα του Δήμου Βοϊου ορίζεται η Σιάτιστα αντί για την Νεάπολη που προβλεπόταν από το αρχικό σχέδιο, εξέφρασαν σήμερα κάτοικοι του Δήμου Νεάπολης που πραγματοποίησαν παράσταση διαμαρτυρίας στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, στην Κοζάνη.
Μετά την παράσταση διαμαρτυρίας ακολούθησε μηχανοκίνητη πορεία στο κέντρο της
πόλης, στην οποία συμμετείχαν πάνω από τετρακόσια αυτοκίνητα. Η πορεία ολοκληρώθηκε στη νομαρχία Κοζάνης, όπου αντιπροσωπεία του Δήμου ζήτησε από τη διοίκηση να λάβει θέση στο θέμα. «Ζητούμε να ισχύσει η αρχική πρόβλεψη του «Καλλικράτη» με τη Νεάπολη έδρα του Δήμου Βοϊου» λέει ο αντιδήμαρχος Γιώργος Αμπατζίδης και επισημαίνει ότι μέσα σε μία μέρα συγκεντρώθηκαν πάνω από 5.600 υπογραφές που στηρίζουν το σχετικό αίτημα.
Στο μεταξύ, ο δήμαρχος Νεάπολης Νίκος Αλμπάνης βρίσκεται στην Αθήνα για συναντήσεις με εκπροσώπους του υπουργείου Εσωτερικών ενώ στη Νεάπολη όλα τα καταστήματα παρέμειναν σήμερα κλειστά.
 Εκτύπωση     Αποστολή με e-mail
«Πρώτη<408409410411412413414415416>Τελευταία»

Σχετικά με το blog
-Το blog μας περιλαμβάνει αιχμηρά και καυστικά σχόλια από την επικαιρότητα που επηρεάζουν άμεσα την ζωή μας...!

-ΕΠΙΣΗΣ... ΚΑΤΑΓΡΑΦΟΥΜΕ ΤΑ ΤΟΠΙΚΑ ΔΡΩΜΕΝΑ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ - ΒΟΡΕΙΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ - και όχι μόνο - ΓΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ - ΑΘΛΗΤΙΚΑ - ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ ΤΗΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑ

Υ.Γ.1 ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΑΝΑΦΕΡΟΥΜΕ (ΓΙΑ ΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ΠΟΥ ΚΥΚΛΟΦΟΡΟΥΝ ) ΟΤΙ ΚΕΧΑΓΙΑ ΣΤΑ "ΑΡΧ...Α" ΜΑΣ ΔΕΝ ΒΑΖΟΥΜΕ ΚΑΝΕΝΑΝ ΚΑΙ ΚΑΜΟΙΑ ...!!!

Y.Γ.2 ΚΑΙ ΣΤΟ ΚΑΤΩ...ΚΑΤΩ...ΣΕ ΟΠΟΙΟΝ ΑΡΕΣΟΥΜΕ...
Αναζήτηση
Προηγούμενα Άρθρα
Τελευταίες δημοσιεύσεις
18/7ΝΕΟ Γραφείο Ευρέσεως Εργασίας,Οικιακοί βοηθοί…στην Θεσσαλονικη !
17/7Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας: Ελεγχοι σε μύδια και οστρακοειδή για διοξίνες
14/7Αγορά : Ξεκίνησε η πρώτη εβδομάδα των θερινών εκπτώσεων
7/7Θεσσαλονίκη : Πτώσεις δέντρων από τους ισχυρούς ανέμους και την καταιγίδα
1/7Δήμος Βόλβης : Δήλωση Ζημιών απο τις Καταστροφές