Γάτος...Ο Μακεδών!
Φίλους έχω μόνο τα ποντίκια...
Λίγα λόγια για εμένα
Στην αρχή ήμουν άσπρος...! αλλά με τις βλακίες που ακούω και βλέπω καθημερινά έγινα μαύρος...!
Σελίδες


868 αναγνώστες
Δευτέρα, 7 Ιουνίου 2010
12:21

 

 


Άρση μονιμότητας των δημοτικών υπαλλήλων, παραχώρηση υπηρεσιών των δήμων σε ιδιώτες αλλά και νομιμοποίηση των συμβασιούχων ζητούν οι δήμαρχοι, προκειμένου να λειτουργήσουν, όπως υποστηρίζουν, καλύτερα οι ΟΤΑ α΄βαθμού. 

Αυτό προκύπτει από το ε΄ μέρος των επώνυμων απαντήσεων των 832 από τους 900 αιρετούς σε σχετικό ερωτηματολόγιο της εταιρείας Κάπα Research. Πρόκειται για έρευνα που πραγματοποιήθηκε από τις 11 Ιανουαρίου έως τις 31 Μαρτίου 2010 κατόπιν παραγγελίας του Ινστιτούτου Τοπικής Αυτοδιοίκησης (ΙΤΑ). 

Συγκεκριμένα, πάνω από δύο στους τρεις δημάρχους (ποσοστό 67,7% - 31,2%: «μάλλον ναι», 36,5%: «ναι») θεωρούν ότι η άρση της μονιμότητας των δημοτικών υπαλλήλων θα επιδρούσε θετικά στην αποτελεσματικότερη λειτουργία της Αυτοδιοίκησης. Μάλιστα, το ποσοστό είναι αυξημένο σε σχέση με ανάλογη έρευνα του 2002, όταν βρισκόταν στο 62% (22,9: «μάλλον ναι», 39,1%: «ναι». 
Αντίθετοι μ’ ένα τέτοιο ενδεχόμενο είναι 32,3% (19,7%: «μάλλον όχι», 12,6%: «ναι») το 2010 και 38% (19,7%: «μάλλον όχι», 15,8% «ναι» και 2,5% «ΔΓ/ΔΑ») το 2002. 

Να νομιμοποιηθούν οι συμβασιούχοι 

Πάντως, παρά το γεγονός ότι οι δήμαρχοι ζητούν την άρση της μονιμότητας των δημοτικών υπαλλήλων, στην πλειοψηφία τους (αν και τα ποσοστά είναι μειωμένα σε σχέση με το 2002) ζητούν να νομιμοποιηθούν οι συμβασιούχοι. 

Συγκεκριμένα περίπου δύο στους τρεις (ποσοστό 65,3% - «μάλλον ναι»: 28%, «ναι»:37,3%) ζητούν τη νομιμοποίηση των συμβασιούχων, ενώ το 34,7% (18,4%: «μάλλον όχι», 16,3%: «όχι») εμφανίζεται αντίθετο. Τα αντίστοιχα ποσοστά το 2002 ήταν 78,4% (58,1% «ναι», 20,3% «μάλλον ναι») και 17,5% (8%: «όχι», 9,5%: «μάλλον όχι»). 

Καθαριότητα και πράσινο σε ιδιώτες 

Ιδιαίτερη σημασία έχουν και οι απαντήσεις σχετικά με το αν η ανάθεση σε ιδιώτες κάποιων αρμοδιοτήτων (όπως π.χ. η καθαριότητα, το πράσινο κ.λ.π.) ή τμημάτων των αρμοδιοτήτων των δήμων, θα βελτίωνε ή όχι το επίπεδο των υπηρεσιών στους τομείς. Πάνω από τους μισούς δημάρχους (ποσοστό 54%) απαντούν θετικά (αντίστοιχο ήταν το ποσοστό και στην έρευνα του 2002: 53,5%), το 23,3% (20,3% το 2002) υποστηρίζει ότι «δεν θα επηρέαζε ουσιαστικά», ενώ το 15,9% (11,2% το 2002) θεωρούν ότι «θα το έκανε χειρότερο».

Το σχόλιό σας
1064 αναγνώστες
Κυριακή, 6 Ιουνίου 2010
18:23

 

Με την ηλεκτρονική υποβολή αιτήσεων από τους ενδιαφερόμενους ανοίγουν την ερχόμενη εβδομάδα οι διαδικασίες για την επιλογή των προσώπων που θα λάβουν τη στήριξη του ΠΑΣΟΚ στις αιρετές περιφέρειες και τους δήμους του «Καλλικράτη». Ωστόσο το Πολιτικό Συμβούλιο στην πρόσφατη συνεδρίασή του άφησε πολλά κενά ως προς κρίσιμες πτυχές των χειρισμών, που έχουν να κάνουν π.χ. με τον τρόπο που θα αντιμετωπιστούν τα αντάρτικα, αν θα στηθούν εσωκομματικές κάλπες, όπως και αν θα πρέπει να παραιτηθούν βουλευτές οι οποίοι θα διεκδικήσουν αυτοδιοικητική θέση το Νοέμβριο, ή το εκλογικό μέτρο.

Τα περισσότερα από τα θολά σημεία εκτιμάται ότι θα διευκρινιστούν με την εγκύκλιο που αναμένεται εντός των επόμενων ωρών. Οι πληροφορίες λένε ότι, αν αποσταλεί στις κομματικές οργανώσεις μέσα στο Σαββατοκύριακο, η προθεσμία για τις αιτήσεις θ' αρχίσει «να τρέχει» από τη Δευτέρα, διαφορετικά αμέσως μετά, αν η εγκύκλιος δημοσιοποιηθεί στις αρχές της επόμενης εβδομάδας. Σε κάθε περίπτωση στο Πολιτικό Συμβούλιο επισημάνθηκε ότι η εκδήλωση ενδιαφέροντος μέσω του διαδικτύου θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί έως τις 13 ή τις 15 Ιουνίου, ώστε το επόμενο στάδιο, που είναι η αξιολόγηση από την αντίστοιχη κομματική επιτροπή υπό τον Θ. Τσούρα (φωτογραφία), να έχει τελειώσει στα τέλη του μήνα.

Η έγκρισή τους θα γίνει από το Εθνικό Συμβούλιο του κυβερνώντος κόμματος στις αρχές Ιουλίου, όπου κατά έγκυρες πηγές θα συζητηθεί και το εκλογικό σύστημα που θα ισχύσει στο εξής. Αλλες πηγές αναφέρουν ότι ο κ. Παπανδρέου έχει ζητήσει να έχει προχωρήσει έως τότε η διαβούλευση με τα υπόλοιπα κόμματα και να υπάρχει έτοιμο σχέδιο νόμου, το οποίο θα καθορίζει και δύο σημαντικά για τη διεξαγωγή των δημοτικών εκλογών στοιχεία. Πρώτον, αν η εκλογή δημάρχων και περιφερειαρχών γίνει με το 42% ή το 50% +1, όπως κι αν θα υπάρξει πρόταση εκ μέρους του ΠΑΣΟΚ για τρεις θητείες και μόνο στους αιρετούς. Θέμα περαιτέρω εσωκομμματικής διαβούλευσης είναι η αντιμετώπιση των «ανταρτών». Στο Πολιτικό Συμβούλιο υπήρξαν φωνές που ζήτησαν, με ό,τι αυτό σημαίνει, ένα τέλος σε τέτοια φαινόμενα, ενώ δεν υπήρξε ομοφωνία και για το αν θα είναι σκόπιμο σε «δύσκολους» δήμους να στηθούν εσωκομματικές κάλπες.

 

Τέλος εποχής για τον ΣΥΝ

Την αμετάκλητη απόφαση της αποχώρησης της Ανανεωτικής Πτέρυγας ανακοίνωσε από το βήμα του Συνεδρίου του ΣΥΝ   ο Φώτης Κουβέλης, καταδεικνύοντας το ουσιαστικό «διαζύγιο» των στελεχών της με την ηγεσία του κόμματος.
Αμέσως μόλις έγινε γνωστή η υπερψήφιση των πολιτικών θέσεων της πλειοψηφίας, ο κ. Κουβέλης ανακοίνωσε από το βήμα του συνεδρίου την αποχώρηση της Πτέρυγας.
Με εξαιρετικό ενδιαφέρον αναμένεται η στάση που θα τηρήσει ο βουλευτής τη Δευτέρα, οπότε συνεδριάζει η κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματος

 

ΑΚΗΣ ΤΣΟΧΑΤΖΟΠΟΥΛΟΣ

Το τελευταίο ζεϊμπέκικο

Η πορεία του άλλοτε ισχυρού άνδρα του ΠΑΣΟΚ από την παντοδυναμία στη δίνη των σκανδάλωνΟ Ακης είναι αυτό που λέμε «αγαπησιάρης». Δηλαδή είναι από το είδος των ανθρώπων που δεν μπορείς να τους κρατήσεις κακία. Είναι γιατί και εκείνος δύσκολα «κρατάει». Μπορεί να θυμώνει, να φωνάζει- φωνακλάς κυρίως- αλλά ξέρεις ότι 

αυτό που βλέπεις, αυτό είναι. Ο Ακης είναι ο άνθρωπος που κάθε άνδρας θα ήθελε να έχει φίλο. Μήνες να ΄χεις να τον δεις, χρόνια, στο πρώτο πεντάλεπτο της κουβέντας, θα νιώσεις σαν να ήσασταν και χτες μαζί και να τα λέγατε.

Ο Ακης είναι γλεντζές. Χορεύει καλά ζεϊμπέκικο, χορεύει τα ηπειρώτικα- γιατί είναι Ηπειρώτης από τη μάνα του-, τραγουδάει, λέει καλαμπούρια, γελάει πλατιά. Ο Ακης είναι έξω καρδιά. Ακόμη και στα πιο δύσκολα- και του ΄χουν συμβεί διάφορα κατά καιρούς (προσωπικά και άλλα) όχι μόνο αυτά τα τελευταίαδεν θα χάσει ποτέ το χαμόγελό του. Θα γελάει και θα κάνει κι αυτόν που είναι δίπλα του να νιώσει καλά. Ο Ακης είναι σαν τον «άσσο φίλτρο»- έχει παντού μόνο φίλους. Ο Ακης είναι ωραίος- γερνάει «επιτυχώς» κατά την έκφραση του Γιώργου Σκαμπαρδώνη. Ακόμη και τώρα που έχει αγγίξει τα 70 και τα σπαστά μαλλιά του έχουν χάσει πολύ από την απατηλή γοητεία των γκρίζων κροτάφων, παραμένει γοητευτικός και κουβαλάει χωρίς μεγάλη προσπάθεια το προσωνύμιο «ωραίος Μπρούμελ» που του είχε κολλήσει στις αρχές της δεκαετίας του ΄80, τότε που ο Ανδρέας τον είχε κάνει υπουργό Δημοσίων Εργων, «λιγωμένη» ρεπόρτερ του υπουργείου.

Ο Ακης είναι άνθρωπος του πάθους. Αγαπάει. Και αγαπάει πολύ. Αγάπησε τον Ανδρέα όσο τίποτε άλλο στη ζωή του, έγινε η σκιά του, τον ακολούθησε ώς το τέλος και έμεινε να λέει ακόμη- ζωντανό αρχείο- ιστορίες από «τότε», όπου το «τότε» μπορεί να είναι από την εποχή του ΠΑΚ, όταν τον γνώρισε στη Γερμανία ή από τα πρώτα μεταπολιτευτικά χρόνια όταν δίπλα στον Ανδρέα έβαλε πλάτη να στηθεί το ΠΑΣΟΚ και να γίνει το κόμμα που κυβερνάει τη χώρα επί 22 χρόνια.

Ο γάμος. Ο Ακης αγάπησε πολύ - και αγαπήθηκε από- τις γυναίκες. Τη Βίκυ Σταμάτη, τη δεύτερη γυναίκα του, τη γνώρισε πριν από περίπου μία δεκαετία. Πανίσχυρος υπουργός εκείνος, όμορφη στα 35 της εκείνη, το ειδύλλιο εξελίχθηκε σε έναν έρωτα τρελό. Επισημοποιήθηκε με έναν γάμο, που θα ήταν το όνειρο κάθε κοπέλας και προφανώς και της Βίκυς Σταμάτη, αλλά για τον Ακη αποδείχθηκε ένα προσωπικό Βατερλώ: διάλεξε να την παντρευτεί στο Παρίσι, να κάνει τη γαμήλια δεξίωση στο «Four Seasons» λίγο μετά τις εκλογές του 2004, όταν όλη η προσπάθεια της Νέας Δημοκρατίας είχε στραφεί στο να αποδείξει ότι το προεκλογικό σύνθημα «έξω οι κλέφτες του ΠΑΣΟΚ» είχε υπόσταση.
 Ακολούθησαν πολλά- η Εξεταστική για τα οπλικά συστήματα ΤΟR Μ1, τα δημοσιεύματα, οι απανωτές κατηγορίες ότι «ο Ακης τα ΄χει πιάσει». Κι εκείνος να δίνει έναν απελπισμένο αγώνα να αποδείξει ότι είναι καθαρός, ότι δεν έχει «λαδωθεί», ότι δεν υπάρχει τίποτε εις βάρος του. Το αποτέλεσμα όλων αυτών, με τον γάμο στο Παρίσι να τον βαραίνει καταλυτικά, ήταν η αποτυχία του να εκλεγεί στις εκλογές του 2007.

Τώρα βρίσκεται πάλι στη δίνη μιας έρευνας που έχει στόχο τα οικονομικά του, πώς τα απέκτησε και πώς δικαιολογείται ο τρόπος που ζει. Δεν θα βρεις έναν στο ΠΑΣΟΚ που να μη σου πει πόσο λυπάται για την «κατάντια» του Ακη. Οπως και δεν θα βρεις κανέναν που να μην την αποδώσει στον γάμο του. Ακόμη και ο πιστός φίλος του, ο Κίμων Κουλούρης, μου έλεγε προχθές πόσο λυπάται γι΄ αυτόν. Βασικά όλοι λυπούνται για τον Ακη. Το κακό γι΄ αυτόν είναι ότι παράλληλα προβλέπουν πως «δεν θα έχει καλό τέλος». Ο ίδιος υπεραμύνεται της αθωότητάς του: όλα είναι νόμιμα, έλεγε σε μια δήλωση τις προάλλες με αφορμή τα δημοσιεύματα για το σπίτι στην οδό Διονυσίου Αρεοπαγίτου. Αλλά το πρόβλημά του είναι πως κανείς πια δεν τον πιστεύει. Κανείς. Ούτε και οι πιο στενοί φίλοι του, που έρχονται τώρα να πιστέψουν ότι όσα ακούγονταν για την εποχή που είχε διατελέσει υπουργός Εθνικής Αμυνας, και αργότερα υπουργός Ανάπτυξης, φαίνεται πως είχαν κάποια βάση. Το ποια ακριβώς, προφανώς θα το βρει η ανάκριση που διεξάγεται.

Οι καλές εποχές. Κι όμως, για τον Ακη όλα είχαν αρχίσει τόσο υπέροχα. Υπουργός από την πρώτη ημέρα που το ΠΑΣΟΚ ανέλαβε τη διακυβέρνηση της χώρας, το 1981, βρέθηκε μια ανάσα από το να την κυβερνήσει ο ίδιος. Η 16η Ιανουαρίου του 1996 ήταν η πιο μεγάλη του μέρα. Στην ψηφοφορία της Κοινοβουλευτικής Ομάδας για την ανάδειξη του διαδόχου του Ανδρέα, ο Ακης πήγε στην ψηφοφορία με τη στήριξη του ίδιου του Ανδρέα και των ανθρώπων του και έχασε για ελάχιστες ψήφους από τον Κώστα Σημίτη που συγκέντρωνε τις ψήφους όσων ήθελαν να τελειώνουν πια με το «παλιό» ΠΑΣΟΚ. Η τάση αυτή αποδείχθηκε κυρίαρχη. Ο Ακης έχασε, έγινε υπουργός, αλλά ποτέ δεν χώνεψε την ήττα του. Για χρόνια εκείνος και οι άνθρωποί του αποτέλεσαν μια ισχυρή εσωκομματική αντιπολίτευση στον τότε πρωθυπουργό, που έφτασε αρκετές φορές στη σύγκρουση μαζί του (και μαζί τους) και οριακά στο να τον θέσει εκτός ΠΑΣΟΚ.
 Δεν το έκανε. Σήμερα δεν είναι λίγοι εκείνοι που πιστεύουν ότι αν τότε είχε συμβεί αυτό, σήμερα ο Ακης δεν θα βρισκόταν στη δυσχερή θέση στην οποία βρίσκεται. Εκτός των «πειρασμών» ενός υπουργείου όπως το Εθνικής Αμυνας, ίσως τα πράγματα να είχαν εξελιχθεί διαφορετικά.

Οπως διαφορετικά μπορεί να ήταν τα πράγματα για εκείνον, αν τον Δεκέμβριο του 1989, στην περίφημη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ στο «Πεντελικόν», ο Ακης δεν έθετε υποψηφιότητα για γραμματέας του κόμματος, αλλά άφηνε να εκλεγεί ο- προωθούμενος από τον Θ. Πάγκαλο, τον Κ. Λαλιώτη, τον Κ. Σημίτη και τη Μ. Μερκούρη - Παρασκευάς Αυγερινός. Εξελέγη γραμματέας, ο πρώτος στην ιστορία του ΠΑΣΟΚ- εξαιτίας της οποίας είναι και σήμερα μέλος του Εθνικού Συμβουλίου του κόμματος- γιατί την τελευταία στιγμή, και μπροστά στη διαφαινόμενη διάσπαση, ο Γιώργος Γεννηματάς τάχθηκε με το μέρος του. Του το όφειλε άλλωστε. Ο Ακης είχε οριστεί, μαζί με τον Γεννηματά και τον Λαλιώτη, μέλος της περίφημης τρόικας του Εκτελεστικού Γραφείου που για πολλά χρόνια καθόριζε με την επίνευση του Ανδρέα Παπανδρέου τα πάντα στο ΠΑΣΟΚ. Σήμερα ο Γεννηματάς δεν υπάρχει πια, ο Λαλιώτης κάνει τον οινοπαραγωγό στα Δολιανά και ο Ακης καλείται να απολογηθεί- και αύριο ακόμη περισσότερο γιατί επέρχονται νέες αποκαλύψεις- γιατί έχει τόσα σπίτια και πώς τα απέκτησε. Και στην απέναντι πλευρά του κάδρου, ο Γιώργος Παπανδρέου προσπαθεί να πει ότι το ΠΑΣΟΚ που εκείνος διοικεί τώρα δεν έχει καμιά σχέση με όλα αυτά. Θα τα καταφέρει; 

 

 

Αντιδράσεις για τον ΠΑΟΚτσή ιερέα

Η αντικατάσταση του πατέρα Χρήστου, γνωστού για τα φιλοΠΑΟΚτσήδικα αισθήματά του, από τον Ιερό Ναό Αγ. Αθανασίου στον Τρίλοφο Θεσσαλονίκης, με απόφαση του Μητροπολίτη Κασσανδρείας προκάλεσε αντιδράσεις στους φιλάθλους της ομάδας της Θεσσαλονίκης.Οι Σύνδεσμοι Φίλων ΠΑΟΚ "EAST SIDE" (Θέρμης, Επανομής, Ν. Μηχανιώνας, Περαίας) εξέδωσαν ανακοίνωση για το θέμα, η οποία είναι καυστική και ανάμεσα στα άλλα αναφέρει:

"Έχουμε μάθει στην ζωή μας να σεβόμαστε το έργο του κάθε ανθρώπου και να αγωνιζόμαστε για το δίκιο. Ανθρώπους της Εκκλησίας που βοήθησαν συνανθρώπους μας για να ξεφύγουν από τα μεγάλα κοινωνικά προβλήματα όπως η μάστιγα των ναρκωτικών, η ανεργία, η φτώχεια, θα πρέπει να τους στηρίζουμε. Ο παπά-Χρήστος φέρνει με την κοινωνική του συναναστροφή το κοινωνικό και πνευματικό έργο της Εκκλησίας στον λαό.

Ο παπά-Χρήστος είναι ένας από εμάς. Εάν, λοιπόν, δεν συνάδει με την κοινωνική ζωή του ιερέα η παρακολούθηση ποδοσφαιρικών αγώνων, τότε δεν συνάδει και η ενασχόληση της Εκκλησίας με χρηματοπιστωτικές συναλλαγές, για να είμαστε και επίκαιροι. Ο παπά-Χρήστος τιμωρείται για την αγάπη του για το μεγαλύτερο λαϊκό αθλητικό σωματείο και ταυτίστηκε με τους χιλιάδες οπαδούς μιας ομάδας που εκπροσωπεί την ζωντανή ιστορία των Ελλήνων προσφύγων της Κωνσταντινούπολης.Η ενέργεια των Μητροπολιτών Θεσσαλονίκης και Ν. Μουδανιών θυμίζει την λογική του πενταγώνου, που προσπαθεί να περικυκλώσει το τετράγωνο..... Εμείς θα είμαστε πάντα εκεί, για να άρουμε τον αποκλεισμό του δικού μας παπά από την παρακολούθηση της ΠΑΟΚΑΡΑΣ μας και θα συνεχίσουμε να τον καλωσορίζουμε στην ΚΕΡΚΙΔΑ και στην ΚΑΡΔΙΑ μας!".

 

Προβάδισμα Μπερέτα στον ΠΑΟΚ

Ο Ιταλός Μάριο Μπερέτα φέρεται να... επανέκτησε το προβάδισμα στις συζητήσεις με τους διοικούντες του ΠΑΟΚ για την ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας της ομάδας της Θεσσαλονίκης. Έτεροι υποψήφιοι οι Βάλτερ Νοβελίνο και Τζιάνι Ντι Μπιάτζι, ενώ η αγωνία στον κόσμο του ΠΑΟΚ αναμένεται να «τελειώσει» αύριο.

 

Το "κανόνι" του λογιστή για 15 εφοριακούς

Πώς ο πρωταγωνιστής του οικονομικού σκανδάλου των παράνομων επιστροφών ΦΠΑ έφτασε να καταγγέλλει εφοριακούς.
Η Πρωτοχρονιά του 2010 βρήκε τον 57χρονο “λογιστή του ΦΠΑ”, όπως έχει χαρακτηριστεί ο πρωταγωνιστής του οικονομικού σκανδάλου των παράνομων επιστροφών Νίκος Κασσιμάτης, σε κελί των φυλακών Διαβατών. Λίγες ημέρες νωρίτερα του είχε επιβληθεί η πρώτη ποινή των οκτώ χρόνων κάθειρξης για μία από τις δεκάδες υποθέσεις για τις οποίες είναι κατηγορούμενος, από τις οποίες εκτιμάται ότι το δημόσιο ζημιώθηκε πολύ περισσότερα από 20 δισεκατομμύρια δραχμές.
“Στις αρχές του χρόνου αποφάσισε να ανοίξει το στόμα του”, λένε άνθρωποι που γνωρίζουν τον 57χρονο. Μέσα από τις φυλακές ο Κασσιμάτης έστειλε στην Εισαγγελία Εφετών Θεσσαλονίκης πολυσέλιδη χειρόγραφη επιστολή, στην οποία πληροφορίες αναφέρουν ότι κατονομάζει εφοριακούς, τους οποίους ο ίδιος λέει ότι δωροδόκησε, προκειμένου να σβήσουν πρόστιμα εκατομμυρίων σε εταιρείες. Το συνολικό ποσό δεν έχει γίνει γνωστό, αλλά οι ισχυρισμοί του φαίνεται πως κυμαίνονται σε πολλά εκατομμύρια δραχμές, αν επιβεβαιωθεί η πληροφορία ότι σε δύο εφοριακούς, όπως υποστηρίζει, έδωσε “φακελάκι” 200 εκατομμυρίων δραχμών στον καθένα.
Είναι η δεύτερη φορά που οι εισαγγελικές αρχές της Θεσσαλονίκης λαμβάνουν επιστολή-καταγγελία από τον λογιστή. Η πρώτη είχε σταλεί την περίοδο που καταζητούνταν με ένταλμα σύλληψης, καθώς είχε διαφύγει από το γραφείο του ανακριτή το Νοέμβριο του 2004, λίγα λεπτά πριν του ανακοινωθεί η απόφαση να οδηγηθεί στις φυλακές. “Εφυγα επειδή ένιωθα την αδικία”, είχε πει στη “Μ” τον Ιούνιο του 2009, όταν εντοπίστηκε και συνελήφθη. “Δεν μπορεί να την πληρώνουν μόνο όσοι έχουν δευτερεύοντα ρόλο στην υπόθεση και να είναι έξω αυτοί που πήραν τα πολλά λεφτά”, είχε επισημάνει τότε.
Η στάση που είχε κρατήσει έξω από το γραφείο του ανακριτή έπεισε πολλούς ότι “θα δώσει” αρκετούς επίορκους δημόσιους υπαλλήλους που έχουν πλουτίσει σε βάρος του ελληνικού δημοσίου. Αντίθετα, ο 57χρονος έκλεισε τότε ξαφνικά το στόμα του και ήταν αρκετοί αυτοί που τον περσινό Ιούλιο ανακουφίστηκαν όταν είδαν πως ο Κασσιμάτης διέψευσε αρκετά απ’ όσα είχε ισχυριστεί. Η περίοδος στη φυλακή όμως τον οδήγησε στην απόφαση να αρχίσει τις πρώτες αποκαλύψεις. Στη δίκη του, για μία από τις υποθέσεις, κατονόμασε δύο εφοριακούς, χωρίς όμως να είναι σε θέση να δώσει συγκεκριμένα στοιχεία χρηματισμού τους. Η ποινική αντιμετώπισή του ήταν τέτοια που του αναγνωρίστηκε κάποιο ελαφρυντικό, ωστόσο οδηγήθηκε στις φυλακές.
“Θεωρεί ότι κάποιοι μέσα από το κύκλωμα τον άφησαν εκτεθειμένο”, υποστηρίζει στη “ΜτΚ” πρόσωπο που γνωρίζει τον “λογιστή του ΦΠΑ” και ενημερώνεται για τις κινήσεις του. “Γι’ αυτό αποφάσισε να τους ξεσκεπάσει όλους”, συμπλήρωσε.

 

 

Μπάσκετ: Απέκτησε διοίκηση ο Άρης

Ο Άρης έχει από χθες ουσιαστικά νέα διοίκηση, η οποία θα απαρτίζεται τελικά από επτά μέλη. Τα ονόματα των μελών θα ανακοινωθούν μόλις εγκριθούν και τυπικά από τη Γενική συνέλευση των μετόχων της ΚΑΕ, η οποία θα πραγματοποιηθεί καλώς εχόντων των πραγμάτων την επόμενη βδομάδα.Η τελευταία εκκρεμότητα που υπήρχε κατά δήλωση και του Θανάση Τζεβελέκη διευθετήθηκε και οι κίτρινοι απέκτησαν χθες καινούργιο νέο δ.σ. Τις τελευταίες μέρες τα πράγματα είχαν πάρει τον δρόμο τους και απέμενε η επίσημη ανακοίνωση της ΚΑΕ, η οποία ανέφερε χθες συγκεκριμένα ότι: "Η ΚΑΕ ΑΡΗΣ ανακοινώνει τη συγκρότηση νέου επταμελούς Διοικητικού Συμβουλίου, ενωτικού, με συλλογική λειτουργία, αποτελούμενου από επίλεκτα μέλη της 'αρειανής οικογένειας'. Τα ονόματα των μελών θα ανακοινωθούν μόλις γίνει και η τυπική έγκριση από τη Γενική Συνέλευση των μετόχων". Οι φορείς του μπασκετικού Άρη θέλουν να ολοκληρωθεί και το τυπικό μέρος της ανακοίνωσης προτού δοθούν στη δημοσιότητα τα ονόματα. Σίγουρη θεωρείται η παρουσία του Γιάννη Δαμιανίδη ως προέδρου και του Λευτέρη Αρβανίτη ως εκπροσώπου του Ερασιτέχνη στην ΚΑΕ.    Πρώτο μέλημα της νέας διοίκησης είναι ο καθορισμός του μπάτζετ με συγκεκριμένα νούμερα (αναμένεται να φτάσει το ένα εκατομμύριο ευρώ) και έπεται αυτό του προπονητή. Λογικά ο Ντέιβιντ Μπλατ θα αφιχθεί μέσα στην επόμενη βδομάδα στη Θεσσαλονίκη, ώστε να έχει τις τελικές συζητήσεις με τους διοικούντες της κιτρινόμαυρης ΚΑΕ. Όπως είναι πλέον γνωστό θα του προταθεί μείωση των αποδοχών (θα αγγίζει το 50%), αλλά είναι άγνωστο ποια θα είναι η απάντηση του καθώς υπάρχει και η δεδομένη μείωση του προϋπολογισμού. Υπάρχουν αντικειμενικές δυσκολίες στην ανανέωση της συνεργασίας των δυο πλευρών εκτός κι αν ο Αμερικανοϊσραηλινός προπονητής αποφασίσει να μείνει στην ομάδα με λιγότερα χρήματα και με το μικρότερο ίσως μπάτζετ που είχε σε όσες ομάδες εργάστηκε τα τελευταία τουλάχιστο δέκα χρόνια. 

 

Λαθρεμπόριο επικίνδυνων αποβλήτων

Χρησιμοποιημένες μπαταρίες, ορυκτέλαια, παλαιά λάστιχα, σίδερα και καλώδια, που εκλύουν τοξικές ουσίες, ιδιαίτερα επικίνδυνες για τη δημόσια υγεία και το περιβάλλον, διακινούνται παράνομα, σε καθημερινή βάση μέσω των ελληνοβουλγαρικών συνόρων, κυρίως από αλλοδαπούς, που θησαυρίζουν από το λαθρεμπόριο.

Ηδη, στους συνοριακούς σταθμούς Προμαχώνα και Εξοχής, μέσα σε τρεις ημέρες (από 31-5-2010 έως 2-6-2010) έγιναν 380 έλεγχοι σε φορτηγά και εντοπίστηκαν παράνομες μεταφορές στερεών αποβλήτων, χρησιμοποιημένων συσσωρευτών οχημάτων και παλαιών μετάλλων και καλωδίων (scrap), που οι επιτήδειοι περνούσαν από τα ελληνοβουλγαρικά σύνορα με προορισμό τη Βουλγαρία και σε μία περίπτωση την Ελλάδα. Οι έλεγχοι πραγματοποιήθηκαν από τους επιθεωρητές Περιβάλλοντος της Βόρειας Ελλάδας, σε συνεργασία με το γραφείο Εναλλακτικής Διαχείρισης Συσκευασιών και Αλλων Προϊόντων του υπουργείου Περιβάλλοντος, με την υπηρεσία Ειδικών Ελέγχων του υπουργείου Οικονομικών και τα αστυνομικά τμήματα Προμαχώνα και Εξοχής, υπό την εποπτεία της ειδικής γραμματέως Επιθεωρητών Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Μαργαρίτας Καραβασίλη.

Ελεγχοι

Οι έλεγχοι πραγματοποιήθηκαν σε συνεργασία με τις αντίστοιχες υπηρεσίες της Βουλγαρίας, στο πλαίσιο υλοποίησης του ευρωπαϊκού προγράμματος για την αποτελεσματική εφαρμογή της ευρωπαϊκής νομοθεσίας για τη διαχείριση των αποβλήτων, «TWINNING PROJECT BG/07/1B/EN/02».

«Για τρεις ημέρες παρακολουθούσαμε και ελέγχαμε στενά όλα τα φορτηγά και βυτιοφόρα που έμπαιναν και έβγαιναν από τους συνοριακούς σταθμούς. Σε άλλες περιπτώσεις οι παρανομίες ήταν πασιφανείς, σε άλλες χρειάστηκε να κάνουμε δειγματοληψίες, προκειμένου να διαπιστώσουμε εάν πρόκειται πράγματι για διακίνηση επικίνδυνων αποβλήτων», είπε στον «Α» η κ. Καραβασίλη.

Οι μεταχειρισμένοι συσσωρευτές, κύρια πηγή προέλευσης των οποίων αποτελούν τα οχήματα διαφόρων κατηγοριών (επιβατικά, φορτηγά, μηχανήματα έργου, περονοφόρα κ.ά.), προέρχονται και από διάφορες βιομηχανικές χρήσεις. Με βάση τις ιδιότητές τους η νομοθεσία κατατάσσει τους συσσωρευτές στα επικίνδυνα απόβλητα, γεγονός που επιβάλλει αυστηρές διαδικασίες στη διαχείρισή τους. Επίσης, λόγω της υψηλής τους περιεκτικότητας σε μόλυβδο, οι συσσωρευτές μολύβδου - οξέος έχουν εμπορική αξία, η οποία κυμαίνεται ανάλογα με τις διεθνείς τιμές του μολύβδου, γεγονός που τους καθιστά ιδιαίτερα ελκυστικούς για τους λαθρεμπόρους.

Εξίσου επικίνδυνα είναι και τα άλλα στερεά απόβλητα (λάστιχα, σίδερα, καλώδια) που μέσα από μία ειδική επεξεργασία καίγονται, εκλύοντας τοξικά αέρια και επαναχρησιμοποιούνται. Οπως είπε στον «Α» ο προϊστάμενος της Υπηρεσίας Επιθεωρητών Περιβάλλοντος, Παναγιώτης Μέρκος, «πάρα πολλοί μεταφορείς, κυρίως Βούλγαροι, μπαίνουν στην Ελλάδα με μικρά φορτηγάκια, φορτώνουν παλιοσίδερα, καλώδια και άλλα τέτοια υλικά και χωρίς παραστατικά τα μεταφέρουν σε χυτήρια του εξωτερικού».

Σύμφωνα με τον κ. Μέρκο, σοβαρά είναι και τα ευρήματα ενός φορτηγού του οποίου τα παραστατικά έλεγαν ότι μεταφέρονται, προς Βουλγαρία, από Κέντρο Διαλογής Ανακυκλώσιμων Υλικών της Αθήνας, πλαστικές συσκευασίες προς ανακύκλωση, στις οποίες βρέθηκαν και τεμαχισμένα αστικά απορρίμματα, που δεν αναφέρονταν

 

 

 Εκτύπωση     Αποστολή με e-mail
965 αναγνώστες
Σάββατο, 5 Ιουνίου 2010
17:12

 Άρχισαν οι ετοιμασίες υποδοχής …Της ετοιμασίες και το  πρωτόκολλο που θα τηρήσουν για την επίσημη υποδοχή της ΔΕΘ στη Σινδο άρχισαν να ετοιμάζουν στο δήμο Εχεδώρου.Τα εγκαίνια θα γίνουν από την Υπουργό Λουκά Κατσέλη στις 11 του μηνός…!!!Υ .Γ Στης ετοιμασίες συμμετέχει  εκτός από τους θεσμικούς παράγοντες και ο Σεβασμιότατος  Μητροπολίτης Νεαπόλεως ΒΑΡΝΑΒΑΣ 

 

 

Το Κυπριακό στο επίκεντρο της συνάντηση Χριστόφια-Βενέδικτου

Το Κυπριακό βρέθηκε στο επίκεντρο της συνάντησης του Προέδρου Χριστόφια με τον προκαθήμενο της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας στο Προεδρικό Μέγαρο Κύπρου. Ο κ. Χριστόφιας ζήτησε συνδρομή της διεθνούς κοινότητας για λύση.

Τη συνδρομή της διεθνούς κοινότητας για λύση του Κυπριακού ζήτησε από τον Πάπα Βενέδικτο ο Πρόεδρος Χριστόφιας, υποδεχόμενος το πρωί του Σαββάτου τον προκαθήμενο της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας στο Προεδρικό Μέγαρο.
«Η διεθνής κοινότητα πρέπει να ασκήσει την επιρροή της στην Τουρκία... Είναι καιρός να αντιληφθούν όλοι ότι προέχει η συμμόρφωση με το διεθνές δίκαιο και όχι η εξυπηρέτηση των στενών συμφερόντων που έχουν σχέση με τη γεωστρατηγική θέση της Τουρκίας», είπε ο κ. Χριστόφιας απευθυνόμενος τον Πάπα κατά την τελετή της επίσημης υποδοχής του. Πρόσθεσε ότι οι θλιβερές εξελίξεις των τελευταίων ημερών που σχετίζονται με τη Γάζα πρέπει να προβληματίσουν.
Αναφερόμενος στο Κυπριακό, ο κ. Χριστόφιας είπε: «Εμείς τιμούμε τις δεσμεύσεις μας και είμαστε ελεύθεροι από εθνικές προκαταλήψεις. Καταθέτουμε θέσεις που εξυπηρετούν τα καλώς νοούμενα συμφέροντα ολόκληρου του Κυπριακού λαού, ανεξαρτήτως εθνικής ταυτότητας και θρησκευτικής συνείδησης». Είπε επίσης ότι η πολιτική βούληση και η θέληση της ελληνοκυπριακής πλευράς να φθάσει σε λύση είναι  αδιαμφισβήτητη.
Ο πρόεδρος Χριστόφιας ανέφερε ότι αποτελεί μεγάλη τιμή για την κυβέρνηση και το λαό η υποδοχή του Πάπα στο προεδρικό μέγαρο, λέγοντας ότι «είναι σπίτι όλων των Κυπρίων».
Από την πλευρά του, ο Πάπας Βενέδικτος, εξέφρασε την εκτίμηση του προς την πολιτεία και Εκκλησία της Κύπρου για τις σημαντικές υπηρεσίες που παρέχουν στην κοινωνία και στην προσπάθεια οικοδόμησης ενός ασφαλούς μέλλοντος.
Χαιρετίζοντας τους αξιωματούχους της κυπριακής πολιτείας και του διπλωματικού σώματος στους κήπους του Προεδρικού Μεγάρου, ο Ποντίφικας είπε ότι η ειρήνη σε ταραγμένες περιοχές της γης μπορεί να επιτευχθεί με προώθηση της ηθικής αλήθειας, με τρεις τρόπους. «Πρώτα να εξετάζονται ψύχραιμα οι ανησυχίες όλων των εμπλεκόμενων μερών στη συγκεκριμένη διαφορά έτσι ώστε τα μέρη να αποκτήσουν αντικειμενική και πλήρη θεώρηση.   Δεύτερο, με την αποκωδικοποίηση των πολιτικών ιδεολογιών και τρίτο με συνεχή προσπάθεια στήριξης του νόμου από τις ηθικές αρχές του φυσικού δικαίου», είπε ο Πάπας.
Πρόσθεσε ότι άτομα, κοινότητες και κράτη, χωρίς καθοδήγηση από αντικειμενικά ηθικές αλήθειες θα γίνουν εγωιστικά και ασυνείδητα και θα καταστήσουν τον κόσμο πιο επικίνδυνο. Επίσης κάλεσε όλους να σέβονται τα δικαιώματα των ατόμων και τον λαών και να προστατεύουν την προαγωγή της ανθρώπινης αξιοπρέπειας.

 

 

 

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟΝ ΑΓΙ ΑΘΑΝΑΣΙΟ

Τους δημοτικούς συμβούλους που εκλέχθηκαν με το ψηφοδέλτιο του δεξιώθηκε την Παρασκευή ο δήμαρχος Α. Αθανασίου Αραμπατζής.Το μενού είχε  «ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ»  και όπως έμαθα  πολύ – πολύ ΚΟΥΣ… ΚΟΥΣ…Δήμαρχε το ΦΙΛΑΡΑΚΙ ΣΟΥ ήταν;

 

 

Θεσσαλονίκη:Αναφορά - «βόμβα» για διεφθαρμένους εφοριακούς

Ενα οργανωμένο κύκλωμα με διεφθαρμένους εφοριακούς που εισέπρατταν μίζες εκατομμυρίων ευρώ, στήνοντας ακόμη και off shore εταιρίες, περιγράφει ο 56χρονος επιχειρηματίας Νίκος Κασιμάτης στην καταγγελία - φωτιά που διαβίβασε στην Εισαγγελία Εφετών Θεσσαλονίκης.Ο επιχειρηματίας, ο οποίος κατηγορείται ως ένας από τους πρωταγωνιστές της μεγάλης κομπίνας με τις παράνομες επιστροφές ΦΠΑ, κατονομάζει τουλάχιστον 15 εφοριακούς, επιθεωρητές, προϊσταμένους τμημάτων ακόμη και άνδρες του ΣΔΟΕ, και υποστηρίζει ότι «λαδώθηκαν» με μεγάλα χρηματικά ποσά για να κάνουν τα στραβά μάτια σε παραβάσεις επιχειρήσεων και να μην επιβάλλουν πρόστιμα, ενώ υποδεικνύει και τους δρόμους που ακολούθησε το «βρόμικο» χρήμα.Στην πολυσέλιδη αναφορά του ο επιχειρηματίας αποδέχεται τις κατηγορίες που του αποδίδονται σχετικά με τα ποσά που εισέπραξε από παράνομες επιστροφές ΦΠΑ, ενώ αποκαλύπτει και ονόματα εφοριακών αρκετοί από τους οποίους εξακολουθούν να υπηρετούν σε νευραλγικές θέσεις και περιγράφει με κάθε λεπτομέρεια τον τρόπο με τον οποίο όπως ισχυρίζεται δωροδοκούνταν οι εφοριακοί.

Στοιχεία - φωτιάΟ 56χρονος επιχειρηματίας υποστηρίζει ότι μπορεί να αποδείξει τις καταγγελίες που κάνει με μάρτυρες αλλά και με στοιχεία που φέρεται να διαθέτει. Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, ο Ν. Κασιμάτης ισχυρίζεται ότι σε αρκετές περιπτώσεις αναλάμβανε ο ίδιος να «λαδώσει» τους εφοριακούς, χρησιμοποιώντας μετρητά, ενώ αναφέρει ακόμη και τραπεζικούς λογαριασμούς που χρησιμοποιούνταν ως «ταμείο» για τις μίζες που καταγγέλλεται ότι εισέπρατταν οι υπάλληλοι των εφοριών.

Εφοριακός με off shore!Χαρακτηριστική είναι η καταγγελία που κάνει ο 56χρονος για εφοριακό ο οποίος φέρεται ότι χρησιμοποιούσε μία off shore εταιρία για να «κρύβει» τα... ευμεγέθη φακελάκια που καταγγέλλεται ότι εισέπραττε. Ο Ν. Κασιμάτης περιγράφει στην αναφορά του δωροδοκίες που τελέστηκαν την περίοδο από το 1999 έως το 2003 και κάνει λόγο για πρόστιμα εκατομμυρίων ευρώ σε επιχειρήσεις, τα οποία δε βεβαιώθηκαν μετά τις μίζες που εισέπραξαν οι καταγγελλόμενοι εφοριακοί υπάλληλοι.

Μίζες εκατομμυρίων ευρώΟ 56χρονος περιγράφει μία προς μία τις υποθέσεις για τις οποίες ισχυρίζεται ότι έχει στοιχεία για διεφθαρμένους εφοριακούς και αναφέρει συγκεκριμένα χρηματικά ποσά τα οποία φέρεται ότι δόθηκαν ως μίζες. Οπως υποστηρίζει, μόνο για δύο συγκεκριμένες υποθέσεις είχε δοθεί ως φακελάκι σε εφοριακούς το ποσό των 400.000.000 δραχμών (1,2 εκατ. ευρώ) και κατονομάζει τους εμπλεκόμενους υπαλλήλους.

Σκέψεις για ειδικό εφέτη ανακριτήΟ προϊστάμενος της Εισαγγελίας Εφετών Θεσσαλονίκης, ο οποίος παρέλαβε την αναφορά του 56χρονου, ξεκίνησε να μελετά προσεκτικά τις καταγγελίες και την ερχόμενη εβδομάδα αναμένεται να διατάξει κατεπείγουσα προκαταρκτική εξέταση, προκειμένου να διερευνηθούν οι ισχυρισμοί του επιχειρηματία. Μάλιστα λόγω της σοβαρότητας της υπόθεσης εξετάζεται το ενδεχόμενο μετά την ολοκλήρωση της εισαγγελικής έρευνας να συγκληθεί η Ολομέλεια Εφετών, ώστε ν' αποφασιστεί ο ορισμός ειδικού εφέτη ανακριτή, ο οποίος θα αναλάβει το χειρισμό της δικογραφίας.Ο 56χρονος Νίκος Κασιμάτης, ο οποίος εκτίει ποινή κάθειρξης, καθώς τον περασμένο Φεβρουάριο έφαγε την πρώτη του «καμπάνα» για το σκάνδαλο με τις παράνομες επιστροφές ΦΠΑ ύψους τουλάχιστον 15 δισ. δραχμών, πριν από τις δημοτικές εκλογές του 2002 είχε «κοπεί» την τελευταία στιγμή από το συνδυασμό του νομάρχη Θεσσαλονίκης, Παναγιώτη Ψωμιάδη, καθώς είχε ήδη γίνει γνωστή η εμπλοκή του στην υπόθεση.Ηταν καταζητούμενος για περισσότερα από πέντε χρόνια και συνελήφθη τον Ιούνιο του 2009. Για την υπόθεση με το ΦΠΑ αρχικά είχαν ασκηθεί ποινικές διώξεις σε βάρος δεκάδων εφοριακών υπαλλήλων, αλλά και τελωνειακών. Απ' αυτούς σήμερα πέντε βρίσκονται στη φυλακή, καθώς σε βάρος τους έχουν επιβληθεί ποινές κάθειρξης από τα αρμόδια δικαστήρια της Θεσσαλονίκης, ενώ κρατούμενοι βρίσκονται και επιχειρηματίες που φέρονται να εμπλέκονται στην υπόθεση. Οπως έχει κατατεθεί για το συγκεκριμένο σκάνδαλο, «οι εφοριακοί εισέπρατταν το 30% έως 40% από τα μεγάλα χρηματικά ποσά που δίνονταν παράνομα ως επιστροφή ΦΠΑ».

 

 

Την Δευτέρα νέα συνάντηση στην Χαλκηδόνα

Την ερχόμενη Δευτέρα θα συναντηθούν ξανά οι ενδιαφερόμενοι για τον Δήμο ΧΑΛΚΗΔΟΝΑΣΑυτήν τη φορά το το  παρόν θα δώσουν και νέα πρόσωπα που θα δημιουργήσουν με την παρουσία τους νέα δεδομένα…Αναμένομε με ενδιαφέρον τα αποτελέσματα …αυτής !!!

 

 

 

 

 

 Εκτύπωση     Αποστολή με e-mail
1472 αναγνώστες
Παρασκευή, 4 Ιουνίου 2010
18:55

 


Την πλήρωση 68 θέσεων εποχικού προσωπικού διαφόρων ειδικοτήτων και όλων των κατηγοριών εκπαίδευσης (ΠΕ, ΤΕ, ΔΕ και ΥΕ) με συμβάσεις εργασίας ορισμένου χρόνου προκήρυξε ο ΓΟΕΒ Πεδιάδας Θεσσαλονίκης - Λαγκαδά. Ειδικότερα, θα καλυφθούν:

- Μία θέση μηχανολόγου μηχανικού ή ηλεκτρολόγου - μηχανολόγου μηχανικού ή ηλεκτρολόγου μηχανικού και μηχανικού ηλεκτρονικών υπολογιστών πανεπιστημιακής εκπαίδευσης για το νομό Θεσσαλονίκης.

- Μία θέση του κλάδου λογιστικού τεχνολογικής εκπαίδευσης για τη Θεσσαλονίκη.

- Επτά θέσεις ηλεκτρολόγων εγκαταστατών Α ειδικότητας 1ης, 2ης, 3ης, ή 4ης κατηγορίας ή Γ ειδικότητας κάθε κατηγορίας ή ΣΤ ειδικότητας 4ης ή 5ης κατηγορίας δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης για τα αντλιοστάσια των νομών Θεσσαλονίκης και Πέλλας.

- Μία θέση ηλεκτρονικού δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης για το νομό Ημαθίας.

- Μία θέση χειριστή υδραυλικού εκσκαφέα και φορτωτή δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης για το νομό Ημαθίας.

- 24 θέσεις υδρονομέων υποχρεωτικής εκπαίδευσης για έργα αρμοδιότητας του ΓΟΕΒ στους νομούς Θεσσαλονίκης, Ημαθίας και Πέλλας.

- 32 θέσεις εργατών συντηρητών έργων υποχρεωτικής εκπαίδευσης για του νομούς Θεσσαλονίκης, Ημαθίας και Πέλλας.

- Μία θέση εργάτη υπόγειου δικτύου υποχρεωτικής εκπαίδευσης για το νομό Ημαθίας. Για όλες τις παραπάνω θέσεις η διάρκεια της σύμβασης δεν μπορεί να ξεπερνάει τους οκτώ μήνες. Οι υποψήφιοι θα πρέπει να είναι ηλικίας από 18 έως 65 ετών και να διαθέτουν τα προσόντα που απαιτούνται για κάθε ειδικότητα και αναφέρονται αναλυτικά στην προκήρυξη. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να ενημερωθούν για τη διαδικασία από τα γραφεία του ΓΟΕΒ στα παρακάτω σημεία: α) 26ης Οκτωβρίου 43, στη Θεσσαλονίκη (διοικητικό τμήμα τηλ. 2310- 543860), β) στο στρατόπεδο Μακεδονομάχου Νικηφόρου στη Χαλκηδόνα (τηλ. 23910- 22195), γ) Αριστοτέλους 25 στην Αλεξάνδρεια (τηλ. 23330 - 23587), δ) Παύλου Μελά 17 στα Γιαννιτσά (τηλ. 23820 - 22730). Επίσης, πληροφορίες αναφέρονται στους πίνακες ανακοινώσεων των δήμων Θεσσαλονίκης, Γιαννιτσών, Αλεξάνδρειας, Χαλκηδόνας καθώς και στην ηλεκτρονική διεύθυνση: www.goevthes.gr. Οι υποψήφιοι μπορούν να υποβάλουν τις αιτήσεις τους μέχρι και την Τρίτη οκτώ Ιουνίου.

 

Δηλητηρίαση οικογένειας από «διαβολόχορτο» στη Θεσσαλονίκη

Οικογένεια από τη Θεσσαλονίκη νοσηλεύεται με σοβαρή δηλητηρίαση στο Ιπποκράτειο νοσοκομείο, ύστερα από την κατανάλωση «διαβολόχορτου»  (Δατούρα). Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά η οικογένεια είχε αγοράση βλήτα από λαϊκή αγορά στη δυτική Θεσσαλονίκη, ανάμεσα στα οποία υπήρχε και το «διαβολόχορτο», το οποίο μοιάζει σε αρκετά χαρακτηριστικά με το ακίνδυνο βλήτο.

 

Νέα συγκέντρωση των φιλάθλων του Ηρακλή σήμερα στη Θεσσαλονίκη

Νέα συγκέντρωση έχουν προγραμματίσει για σήμερα στις 20.00 στο Ιβανώφειο οι φίλαθλοι του Ηρακλή στη Θεσσαλονίκη.

 

Αριδαία Πέλλας: Πούλησαν πίνακα από έκθεση ζωγραφικής και την επόμενη κατήγγειλαν την κλοπή του…

Γράφει το karatzova.blogspot.com: «Η απίστευτη ασυνεννοησία των διοργανωτών της έκθεσης ζωγραφικής “art brut therapy” στο κέντρο υγείας Αριδαίας αποκαλύφθηκε σήμερα το πρωί όταν κοπέλα ενημέρωσε το αστυνομικό τμήμα Αριδαίας για κλοπή πίνακα ζωγραφικής από το χώρο της έκθεσης στο κέντρο υγείας με αποτέλεσμα να κινητοποιηθούν άμεσα οι Αρχές. Οι αστυνομικοί που έσπευσαν στο σημείο όμως έμειναν έκπληκτοι μόλις διαπίστωσαν πως ο συγκεκριμένος πίνακας είχε αγοραστεί την προηγούμενη μέρα από γνωστό ιατρό!

 

Πωλείται η εθνική αξιοπρέπεια!

Γράφει «Το Ποντίκι«: «Η ανακοίνωση για τις μαζικές πωλήσεις όλων όσα συνθέτουν την περιουσία του Δημοσίου (δηλαδή όλων ημών) μοιάζει με τον επιθανάτιο ρόγχο μιας χώρας η οποία βρίσκεται ένα βήμα πριν από τα Τάρταρα. Μιας χώρας η οποία, σύμφωνα και με … διαβάστε περισσότερα »

 

Αλβανία: Συνελήφθη 45χρονος διαρρήκτης εκκλησιών με πλούσια δράση

Ένας 45χρονος συνελήφθη στην Κορυτσά από την αλβανική αστυνομία ως δράστης σειράς διαρρήξεων σε εκκλησίες της περιοχής της Μοσχόπολης (Βοσκοπόγια). Σύμφωνα με τις κατηγορίες, ο 45χρονος Γκεντίλ Κούκε αφαιρούσε τα εικονοστάσια και άλλα αντικείμενα αξίας από εκκλησίες, ενώ είναι ο δράστης της κλοπής του εικονοστασίου της εκκλησίας της Παναγίας στη Μοσχόπολη και του εικονοστασίου της εκκλησίας του Αγίου Αθανασίου στην ίδια περιοχή. Μόνο στο νομό Αργυροκάστρου αφαιρέθηκαν από ορθόδοξους ναούς 42 αντικείμενα, από τα οποία οι αστυνομικές αρχές κατάφεραν να εντοπίσουν μόνο μία καμπάνα. Η αστυνομία της Κορυτσάς είχε συλλάβει πριν μερικές ημέρες άλλον έναν 35χρονο άνδρα από το Τεπελένι ως δράστη κλοπών στους νομούς Κορυτσάς, Ερσέκας, Αργυροκάστρου, Αυλώνα και Δελβινίου.

 

Σύλληψη ληστών στην Ημαθία – Είχαν συστήσει «ομάδα»

Στη σύλληψη 6 ατόμων από την Ημαθία προχώρησαν οι αστυνομικοί. Σύμφωνα με τα στοιχεία, οι 6 συλληφθέντες είχαν συστήσει εγκληματική οργάνωση και επιδίδονταν συστηματικά σε κλοπές και ληστείες. Ένα από τα περιστατικά της δράσης των συλληφθέντων που είχαν γίνει πιο γνωστάτις Αρχές, ήταν όταν είχαν μπει στο σπίτι αργυροχρυσοχοόου στην Ημαθία, ο οποίος όταν τους είχε αντιληφθεί είχε πυροβολήσει εναντίον τους, τρέποντας τους τότε σε φυγή. Οι δράστες μετέτρεπαν τα κλοπιμαία τους σε αυτοκίνητα.

 

Ληστεία σε ζαχαροπλαστείο στη Θεσσαλονίκη

Ληστεία σημειώθηκε χθες το βράδυ σε ζαχαροπλαστείο στη Θεσσαλονίκη, στην οδό Σοφούλη. Ένας ο δράστης, με την απειλή όπλου ζήτησε και πήρε τα χρήματα από το ταμείο – περίπου 350 ευρώ – και στη συνέχεια τράπηκε σε φυγή.

 

«Κανέναν πάνω από το κεφάλι τους» δε θέλουν οι περισσότεροι Έλληνες, στο θέμα της δουλειάς

«Κανέναν πάνω από το κεφάλι τους» δε θέλουν οι περισσότεροι Έλληνες, στο θέμα της δουλειάς

«Κανέναν πάνω από το κεφάλι τους» δε θέλουν να έχουν οι περισσότεροι Έλληνες στο θέμα της δουλειάς, αφού σύμφωνα με το «Ευρωβαρόμετρο», το 60% δηλώνει ότι θα επιθυμούσε να είναι αυτοαπασχολούμενοι, παρά μισθωτοί. Αντίστοιχα, ο μέσος όρος στην ΕΕ διαμορφώνεται στο 45%, ενώ στις ΗΠΑ στο 55%

 

Ακουσε κάτι που τον φόβισε

Ακουσε κάτι που τον φόβισε

Ο Βαλβέρδε ήθελε να έλθει στον Ολυμπιακό. Το είχε σχεδόν αποφασίσει. Γι’ αυτό και συμφώνησε να καθίσει στο τραπέζι για τις προϋποθέσεις της νέας συνεργασίας. Αν είχε οικογενειακό πρόβλημα (όπως υποστηρίζει ο Ολυμπιακός), δεν θα έκλεινε ραντεβού. Απλή λογική.

Ο Βαλβέρδε, μέχρι προχθές το βράδυ, ήταν με τις βαλίτσες έτοιμες για την επιστροφή. Αρα, κάτι του ανέτρεψε τα σχέδια. Προφανώς κάτι που άκουσε στη διάρκεια της τελικής διαπραγμάτευσης. Αυτό λέει η λογική. Στην κρίσιμη κουβέντα μπήκαν στο τραπέζι τρία θέματα: των συνεργατών του, της αμοιβής του και του μπάτζετ. Για συνεργάτες δεν έχει χαλάσει καμιά συμφωνία. Για την αμοιβή του, ο ίδιος είπε ότι δεν υπήρχε πρόβλημα, έστω κι αν θα ήταν μειωμένη λόγω κρίσης.Αρα απομένει το μπάτζετ. Ο Ισπανός προφανώς άκουσε προχθές κάτι που τον φόβισε. Και τον έκανε να «ανακρούσει πρύμναν». Λίγα χρήματα για μεταγραφές. Ελάχιστα μπροστά σε αυτά που χρειάζεται η «απογυμνωμένη» ομάδα. Και κανένας σοβαρός προπονητής δεν βάζει το κεφάλι του στη λαιμητόμο, υπό παρόμοιες προϋποθέσεις.Το ζήτημα που μπαίνει τώρα, δεν είναι το «ναυάγιο» με Βαλβέρδε. Είναι γενικότερο: Στον Ολυμπιακό αρνούνται πεισματικά να πουν την αλήθεια στον κόσμο. Που δεν είναι άλλη από το εξής: «Χρήματα δεν υπάρχουν! Τέρμα οι εντυπωσιακές μεταγραφές. Ο,τι φτιάχναμε τόσα χρόνια με το χρήμα, τώρα πρέπει να το κάνουμε με τη σοβαρή δουλειά». Είναι η μόνη λύση για να μη χάσει ο Κόκκαλης από δίπλα του και τον κόσμο.

 Εκτύπωση     Αποστολή με e-mail
850 αναγνώστες
Παρασκευή, 4 Ιουνίου 2010
15:17

 

 Εκτύπωση     Αποστολή με e-mail
«Πρώτη<408409410411412413414415416>Τελευταία»

Σχετικά με το blog
-Το blog μας περιλαμβάνει αιχμηρά και καυστικά σχόλια από την επικαιρότητα που επηρεάζουν άμεσα την ζωή μας...!

-ΕΠΙΣΗΣ... ΚΑΤΑΓΡΑΦΟΥΜΕ ΤΑ ΤΟΠΙΚΑ ΔΡΩΜΕΝΑ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ - ΒΟΡΕΙΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ - και όχι μόνο - ΓΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ - ΑΘΛΗΤΙΚΑ - ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ ΤΗΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑ

Υ.Γ.1 ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΑΝΑΦΕΡΟΥΜΕ (ΓΙΑ ΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ΠΟΥ ΚΥΚΛΟΦΟΡΟΥΝ ) ΟΤΙ ΚΕΧΑΓΙΑ ΣΤΑ "ΑΡΧ...Α" ΜΑΣ ΔΕΝ ΒΑΖΟΥΜΕ ΚΑΝΕΝΑΝ ΚΑΙ ΚΑΜΟΙΑ ...!!!

Y.Γ.2 ΚΑΙ ΣΤΟ ΚΑΤΩ...ΚΑΤΩ...ΣΕ ΟΠΟΙΟΝ ΑΡΕΣΟΥΜΕ...
Αναζήτηση
Προηγούμενα Άρθρα
Τελευταίες δημοσιεύσεις
18/10Λαγκαδάς :Την Κυριακή 21 Οκτωβρίου το 10άρι του Λαγκαδά - Run in Lagadas - Εγγραφές μέχρι την Παρασκευή 19/10
14/10Θεσσαλονίκη: Ξυλοδαρμοί και bullying πίσω από την "επίθεση" με λεπίδα από ξύστρα
4/10Θεσσαλονίκη: Χωρίς λεωφορεία επί ώρες και αύριο
3/10ΟΑΣΘ : 24ωρη απεργία αύριο στον ΟΑΣΘ - Στάση εργασίας από σήμερα το απόγευμα