Γάτος...Ο Μακεδών!
Φίλους έχω μόνο τα ποντίκια...
Λίγα λόγια για εμένα
Στην αρχή ήμουν άσπρος...! αλλά με τις βλακίες που ακούω και βλέπω καθημερινά έγινα μαύρος...!
Σελίδες


1326 αναγνώστες
Πέμπτη, 3 Ιουνίου 2010
13:15

 

 
 
Έναν "ηλεκτρονικό σβόλο" που περιέχει μικροτσίπ θα καταπίνουν τα αιγοπρόβατα μόλις γεννηθούν και θα τα ακολουθεί σε όλη τους τη ζωή μέχρι τη σφαγή. Μόλις ο σβόλος μπει με την τροφή στο ζώο -σε ηλικία μικρότερη των 6 μηνών- θα απελευθερώνει μικροτσίπ, στο οποίο είναι αποθηκευμένα τα στοιχεία της ταυτότητάς του, πού και πότε γεννήθηκε, σε ποια φάρμα, σε ποια περιοχή, ενώ στην πορεία θα προστίθενται πληροφορίες για τυχόν ασθένειες που θα περάσει, την αναπαραγωγική του δραστηριότητα κ.λ.π.
Μέχρι το τέλος το χρόνου όλα τα κοπάδια πρέπει με απαίτηση της Ε.Ε. να σημανθούν ηλεκτρονικά, διαφορετικά οι κτηνοτρόφοι κινδυνεύουν να χάσουν τις κοινοτικές ενισχύσεις. Οι τελευταίοι όμως ζητούν από την πολιτεία να πληρώσει αυτή το κόστος για την αγορά των ηλεκτρονικών σβόλων, ενώ κάποιοι υποστηρίζουν πως τα ενώτια στο αυτί είναι αρκετά και δεν χρειάζεται επιπλέον σήμανση.
Με πρόσφατή εγκύκλιό του, το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης ενημερώνει τις νομαρχίες πως η ηλεκτρονική σήμανση των αιγοπροβάτων πρέπει να ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος της χρονιάς.
Σύμφωνα με τη σχετική κοινοτική οδηγία, αυτό έπρεπε να είχε γίνει ήδη μέχρι την 1η Ιανουαρίου του 2010, αλλά αρκετές χώρες δεν προχώρησαν τη διαδικασία και το μέτρο ατόνησε. Η ΕΕ όμως επανήλθε και καλεί τους κτηνοτρόφους -μέσω των νομαρχιών- να προμηθευτούν άμεσα τους ηλεκτρονικούς σβόλους.
Εγκύκλιος
Μάλιστα, η εγκύκλιος τονίζει ότι η σήμανση πρέπει να εφαρμοστεί υποχρεωτικά για όλα τα ζώα που γεννήθηκαν μετά την 1/1/2010 (ενώ δεν είναι υποχρεωτική για όσα γεννήθηκαν μέχρι τις 31/12/2009) και σημειώνει πως όσοι δεν συμμορφωθούν κινδυνεύουν με κυρώσεις, όπως περικοπή των επιδοτήσεων, των εξισωτικών αποζημιώσεων, ακόμη και απαγόρευση σφαγής του ζώου.
"Το κόστος της σήμανσης είναι δυσβάσταχτο για τον κτηνοτρόφο, αφού κάθε σβόλος στοιχίζει περίπου 6 ευρώ, ενώ επιπλέον πρέπει ο κτηνοτρόφος να προμηθευτεί τη συσκευή ανάγνωσης και φόρτωσης δεδομένων (σκάνερ) και τον πομποδέκτη. Πρέπει να αναλάβει η πολιτεία το κόστος, όπως άλλωστε είχε υποσχεθεί η προηγούμενη ηγεσία του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης", είπε στο "Εθνος" ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Κτηνοτροφικών Συλλόγων Λάρισας, Μιχάλης Τζιότζιος.
Αντίθετη ωστόσο με την ηλεκτρονική σήμανση είναι η Πανελλήνια Ενωση Κτηνοτρόφων. Ο πρόεδρός της, Δημήτρης Καμπούρης, υποστηρίζει πως "η σήμανση με τα ενώτια (σ.σ. σκουλαρίκι στο αυτί) είναι αρκετή και διασφαλίζει το ζώο, ενώ προστατεύει και τον καταναλωτή".
Πληροφορίες από την ΕΕ αναφέρουν ότι η ηλεκτρονική σήμανση των αιγοπροβάτων θα είναι υποχρεωτική από τις αρχές του 2011 και δεν θα δοθεί καμία επιπλέον παράταση.
 
 
 
 
 
 
Θυμώνω και μου κάνει καλό!
Ο θυμός περιορίζει τις βλαβερές συνέπειες του άγχους, υποστηρίζουν οι επιστήμονες
ΛΟΝΔΙΝΟ Σας «ανέβηκε το αίμα στο κεφάλι»; Μπορεί να έρχεται σε αντίθεση με την κοινή λογική, όπως όμως φαίνεται ο θυμός κάνει καλό στην υγεία. Σε αυτό το συμπέρασμα κατέληξε νέα έρευνα επιστημόνων από το Πανεπιστήμιο της Βαλένθια στην Ισπανία. Τουλάχιστον για όσους ανθρώπους δεν αντιμετωπίζουν άλλα προβλήματα υγείας, οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι το συναίσθημα του θυμού μειώνει τις συνέπειες του άγχους. Πώς; Κατ΄ αρχάς αυξάνει τη ροή του αίματος στο αριστερό ημισφαίριο του εγκεφάλου το οποίο σχετίζεται με τα θετικά συναισθήματα.
Οταν θυμώνουμε αυξάνονται οι καρδιακοί παλμοί, η αρτηριακή πίεση και η τεστοστερόνη. Παράλληλα βγαίνει έξω από το εύθραυστο «παιχνίδι» της ψυχοσωματικής ισορροπίας η κατ΄ εξοχήν ορμόνη που προκαλεί το άγχος, η κορτιζόλη. Παρατηρείται μεγάλη μείωση της παραγωγής της. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να ενεργοποιείται το αριστερό ημισφαίριο του εγκεφάλου το οποίο σχετίζεται με θετικά συναισθήματα όπως η οικειότητα και η χαρά.
Οι επιστήμονες ανέλυσαν τις αλλαγές στο αυτόνομο νευρικό σύστημα το οποίο επηρεάζει το καρδιαγγειακό και το ενδοκρινικό σύστημα. «Η πρόκληση συναισθημάτων οδηγεί σε σημαντικές αλλαγές στο αυτόνομο νευρικό σύστημα, το οποίο ελέγχει την καρδιαγγειακή λειτουργία, καθώς και το ενδοκρινικό σύστημα. Επιπροσθέτως παρατηρούνται αλλαγές στην εγκεφαλική δραστηριότητα, κυρίως στον πρόσθιο και κροταφικό λοβό» εξήγησε ο επικεφαλής της έρευνας δρ Νόις Χερέρο. 
 
Γυμνοί με ορθοπεταλιές για το περιβάλλον!
Οικολογικός ακτιβισμός: η 3η Γυμνή Ποδηλατοδρομία γίνεται στη Θεσσαλονίκη καταγγέλλοντας τη μόλυνση των πόλεων
Γδυθείτε γιατί- περιβαλλοντικά- χανόμαστε. Αυτό θα μπορούσε να είναι το σύνθημα της τρίτης γυμνής ποδηλατοδρομίας που διεξάγεται την Παρασκευή στη Θεσσαλονίκη. Ποδηλάτες, πεζοί, χρήστες του πατινιού ή του σκέιτμπορντ καλούνται να βγουν στην κυριολεξία από τα ρούχα τους διαμαρτυρόμενοι για την υπερέκθεση των κατοίκων των μεγαλουπόλεων στη ρύπανση, στο επιβαρυμένο κυκλοφοριακό και στην υποβάθμιση της ποιότητας ζωής. Και όλα αυτά με επίκεντρο μια πόλη που αποδεδειγμένα ανήκει στις πιο μολυσμένες και επιβαρυμένες από την έλλειψη ατομικής οικολογικής συνείδησης και συνεπούς πολιτικής ευαισθητοποίησης.
Τα στοιχεία είναι συντριπτικά: σε πανευρωπαϊκές έρευνες η Θεσσαλονίκη από το 2006 καταγράφει συνεχή άνοδο των μικροσωματιδίων στην ατμόσφαιρά της λόγω του μεγάλου κυκλοφοριακού φόρτου κυρίως στο κέντρο της πόλης. Ο μέσος όρος πρασίνου ανά κάτοικο είναι ο χαμηλότερος, μαζί με της Αθήνας, στην Ευρώπη καθώς αναλογούν μόλις 2 τ.μ., ενώ ο ελάχιστος ευρωπαϊκός όρος για να κρίνεται μια πόλη ως βιώσιμη είναι τα 9 τ.μ. ανά κάτοικο. Την ίδια στιγμή και ενώ έχουν προσδιοριστεί δίκτυα ποδηλατοδρόμων, η έλλειψη αστυνόμευσης και συνείδησης, όπως καταγγέλλουν οικολογικές οργανώσεις της πόλης, τα έχει μετατρέψει σε πάρκινγκ.
 
 
 
 
 
Το καλωσόρισμα στους ψαράδες της Μηχανιώνας
Τους ψαράδες οι οποίοι επιστρέφουν μετά από ένα πολύμηνο ταξίδι στη θάλασσα κάτω από κινδύνους και αντίξοες συνθήκες τιμά ο δήμος Μηχανιώνας με τη «Γιορτή της Τράτας», που διοργανώνει στις 5 και 6 Ιουνίου 2010 στο αμφιθέατρο Πεύκων, με την υποστήριξη του ΚΕ.ΠΟ.ΘΕ. Νομαρχίας Θεσσαλονίκης.Οι διήμερες εκδηλώσεις θα αρχίσουν το Σάββατο, στις 21.15, με την απονομή τιμητικών διακρίσεων συμμετεχόντων στον 3ο διαγωνισμό του δήμου «Ομορφότερος Ανοιξιάτικος Κήπος». Στη συνέχεια θα πραγματοποιηθεί συναυλία με λαϊκά και ρεμπέτικα τραγούδια με το Χρήστο Πετρίδη και την παρέα του.Την Κυριακή το πρόγραμμα θα ξεκινήσει στις 21:00 με την 5η χορωδιακή συνάντηση στην οποία θα λάβουν μέρος οι χορωδίες Πολιτιστικού Οργανισμού δήμου Μουδανίων, η μικτή χορωδία του Συλλόγου Φίλων Μουσικής Αλμωπίας «Ο Αρίων», η χορωδία δήμου Επανομής, η χορωδία Μικρασιάτικου Συλλόγου δήμου Νέας Ευκαρπίας Θεσσαλονίκης και η παραδοσιακή χορωδία δήμου Μηχανιώνας.Το διήμερο των εκδηλώσεων θα λειτουργήσει έκθεση φωτογραφίας από ‘‘Κήπους’’ του δήμου Μηχανιώνας. Εξάλλου, το Σάββατο 5 Ιουνίου 2010 θα προσφέρονται δωρεάν άφθονες γαριδούλες μαγειρεμένες με ποικίλους τρόπους και άφθονη ρετσίνα – κρασί.
 
 
 
 
 
Ωρες δροσιάς στις Συκιές
Ανοιχτό σε μικρούς και μεγάλους μεμονωμένους κολυμβητές, αλλά και μέλη αθλητικών συλλόγων και ομάδων είναι το Δημοτικό Κολυμβητήριο Συκεών. Το πιο σύγχρονο κολυμβητήριο στη Θεσσαλονίκη, με πισίνα ολυμπιακών διαστάσεων, καλύπτει όλες τις προϋποθέσεις για πολλές δροσερές και ασφαλείς βουτιές, για διασκέδαση, γυμναστική και προπονήσεις. Το κολυμβητήριο λειτουργεί καθημερινά (10 π.μ. - 4.45 μ.μ. και από τις 8.30 μ.μ. - 10.30 μ.μ.), και τα Σαββατοκύριακα (11 π.μ. - 5 μ.μ.). Για πληροφορίες και εγγραφές, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με την Κοινωφελή Επιχείρηση Αθλητισμού Συκεών
 
 
 
 
Βουτιές στο κολυμβητήριο του Ωραιοκάστρου
Ανοιξε και φέτος τις πύλες του στο κοινό το κολυμβητήριο ολυμπιακών προδιαγραφών του δήμου Ωραιοκάστρου. Το δημοτικό κολυμβητήριο, το οποίο αποτελεί πόλο έλξης για εκατοντάδες μικρούς και μεγάλους, λειτουργεί για πέμπτη συνεχή χρονιά στον ευρύτερο χώρο του Κονταξοπούλειου.Στις αθλητικές εγκαταστάσεις του δήμου γυμνάζονται καθημερινά περισσότερα από 1.500 άτομα, αφού λειτουργούν καθημερινά τμήματα εκμάθησης κολύμβησης για παιδιά, αλλά και για ενήλικες, καθώς και τμήματα αερόμπικ στο νερό.Οποιος θέλει να χρησιμοποιήσει τις εγκαταστάσεις του κολυμβητηρίου, πρέπει μέσα σε μια βδομάδα από την εγγραφή του να προσκομίσει στη γραμματεία πρόσφατες ιατρικές βεβαιώσεις από δερματολόγο και καρδιολόγο οι ενήλικες, και από παθολόγο ή παιδίατρο και δερματολόγο τα παιδιά.
 
 
 
 
Συνελήφθησαν με 27 κιλά χασίς
Τρία άτομα συνελήφθησαν κατά τη διάρκεια συντονισμένης επιχείρησης αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών, καθώς είχαν στην κατοχή τους 27 κιλά χασίς και ένα πιστόλι με γεμιστήρα. Συγκεκριμένα, το μεσημέρι της Δευτέρας εντοπίστηκε στην εθνική οδό Αθηνών - Θεσσαλονίκης αυτοκίνητο, στο οποίο επέβαιναν ένας 25χρονος αλλοδαπός και μία 23χρονη αλλοδαπή. Κατά τη διάρκεια του ελέγχου διαπιστώθηκε ότι μετέφεραν 25 δέματα χασίς, συνολικού βάρους 26 κιλών και 980 γραμμαρίων, τα οποία και κατασχέθηκαν. Επίσης, σε έρευνα στο σπίτι της 23χρονης βρέθηκε και κατασχέθηκε ένα πιστόλι με γεμιστήρα, ενώ συνελήφθη και ο σύζυγος της αλλοδαπής.
 
 
 
Εκστρατεία καθαρισμού ακτών της Επανομής
Από την παραλία «Ποταμός» της Επανομής ξεκινάει την ερχόμενη Κυριακή, στις 9.30 το πρωί, το πρόγραμμα καθαρισμού των ακτών των νομών Θεσσαλονίκης, Πιερίας και Χαλκιδικής. Οι επόμενες δράσεις θα πραγματοποιηθούν την Κυριακή 13 Ιουνίου στην παραλία της Καλλικράτειας στη Χαλκιδική και την Κυριακή 20 Ιουνίου στην παραλία του Κορινού στην Πιερία. Σε σχετική συνέντευξη Τύπου, ο δήμαρχος Επανομής, Απόστολος Οικονομίδης, τόνισε ότι στόχος της εκστρατείας είναι να γίνει αντιληπτό από τους πολίτες ότι το πρόβλημα των απορριμμάτων είναι πρόβλημα όλων μας.«Είναι δυστυχώς ντροπή για τον πολιτισμό μας, είναι ντροπή για τη χώρα μας η άθλια εικόνα που παρουσιάζουν πολλές ελληνικές παραλίες μετά την επέλαση των λουομένων, ιδιαίτερα τα Σαββατοκύριακα», σημείωσε ο νομάρχης Θεσσαλονίκης, Παναγιώτης Ψωμιάδης. Η εκστρατεία καθαρισμού υλοποιείται με πρωτοβουλία των νομαρχιών Θεσσαλονίκης, Χαλκιδικής, Πιερίας και του Γραφείου Νεολαίας της νομαρχίας Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος, με στόχο την κινητοποίηση των ενεργών πολιτών, προκειμένου να εξασφαλιστούν καλύτερες και καθαρότερες ακτές για τους λουομένους εν όψει του καλοκαιριού.
 
 
Ανοιχτός ο ΧΥΤΑ Μαυροράχης
Ανοιχτός είναι από το πρωί ο ΧΥΤΑ Μαυροράχης μετά τη χτεσινή απόφαση των εργαζομένων του Συνδέσμου ΟΤΑ Νομού Θεσσαλονίκης να τερματίσουν την απεργία τους. Οι εκπρόσωποι των εργαζομένων στο Σύνδεσμο ΟΤΑ, ο οποίος έχει την ευθύνη για τη διαχείριση των απορριμμάτων, επισήμαναν ότι οι κινητοποιήσεις θα σταματήσουν και θα περιμένουν τις εξελίξεις μετά τη συνάντηση που θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα ανάμεσα στον υπουργό Εσωτερικών, Γ. Ραγκούση, και αντιπροσωπεία δημάρχων μελών του. Σημειώνεται ότι χτες ο ΧΥΤΑ Μαυροράχης λειτούργησε λόγω της απεργίας των εργαζομένων με προσωπικό ασφαλείας.
 
 
 
Καθαρισμός ακτών στο Ποσείδι
Επιχείρηση «καθαρές ακτές» διοργανώνει την Κυριακή 6 Ιουνίου στις 11 το πρωί ο Περιβαλλοντικός Ναυταθλητικός Ομιλος Καλάνδρας στην παραλία του «κάβου» στο Ποσείδι. Εκτός από τον καθαρισμό και την ανάδειξη του φυσικού κάλλους της περιοχής, τα μέλη του Ομίλου στοχεύουν να διατρανώσουν την απαίτησή τους για ελεύθερη πρόσβαση στις αποκλεισμένες παραλίες της περιοχής.
 
 
 
 
 
"Ψαλιδισμένα" κατά ένα δισ. ευρώ τα τακτικά έσοδα των ΟΤΑ
Συνάντηση με την ηγεσία των υπουργείων Εσωτερικών και Οικονομικών ζητά το διοικητικό συμβούλιο της Κεντρικής  Ένωσης Δήμων και Κοινοτήτων Ελλάδας (ΚΕΔΚΕ) μπροστά στο οικονομικό αδιέξοδο, στο οποίο καταγγέλλει ότι έχουν περιέλθει οι δήμοι της χώρας, εξαιτίας των Το διοικητικό συμβούλιο της ΚΕΔΚΕ ομόφωνα διαπιστώνει ότι, σύμφωνα με την μέχρι τώρα εξέλιξη των χρηματοροών από τον κρατικό προϋπολογισμό προς τους δήμους και τις κοινότητες της χώρας, οι περικοπές των εσόδων της τοπικής αυτοδιοίκησης για το τρέχον έτος θα ξεπεράσουν το ένα δισ. ευρώ. Η μείωση, όπως την εκτιμά η ΚΕΔΚΕ, είναι της τάξης του 36% σε σχέση με τα περσινά τακτικά έσοδα και της τάξης του 28% σε σχέση με όσα είχαν προβλεφθεί στον κρατικό προϋπολογισμό για το τρέχον έτος.
“Αποτέλεσμα είναι κατά πρώτον στην πλειονότητά τους οι ΟΤΑ να αδυνατούν να καταβάλουν τους μισθούς των εργαζομένων και κατά δεύτερον δήμοι με σοβαρά οικονομικά προβλήματα να αντιμετωπίζουν ακόμη και ζητήματα βιωσιμότητας”, επισημαίνει το διοικητικό συμβούλιο της ΚΕΔΚΕ, παρατηρώντας σε αυστηρό τόνο ότι “ο ‘Καλλικράτης’ θα έρθει στις 2 Γενάρη του 2011, αλλά μπορεί μέχρι τότε να μην υπάρχουν δήμοι”. 
μεγάλων περικοπών στα λειτουργικά έσοδά τους.
 
 
Εισαγγελία: Διενεργεί προκαταρκτική για τις υπερβολικές χρεώσεις από τις ΕΑΣ σε αγρότες
Προκαταρκτική εξέταση διενεργεί από χθες η Εισαγγελία Θεσσαλονίκης για τις καταγγελίες που διαβίβασε η υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης ότι σε αγροτικές ενώσεις της Θεσσαλονίκης και της Κατερίνης χρεώνονταν μεγαλύτερα ποσά σε αγρότες για το δικαίωμα ενίσχυσης του 2010.Η έρευνα που αφορά τη Θεσσαλονίκη διατάχθηκε χθες από τον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Ευάγγελο Μπακέλα, ύστερα από παραγγελία του προϊσταμένου της Εισαγγελίας Εφετών Παναγή Γιαννάκη, στον οποίο διαβιβάστηκε ο φάκελος των καταγγελιών από την υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης. Παρόμοια έρευνα αναμένεται να αναλάβει και η Εισαγγελία Κατερίνης.
Σύμφωνα με πληροφορίες, στην αναφορά του υπουργείου τονίζεται πως σε τρεις πρωτοβάθμιους συνεταιρισμούς, που ανήκουν στην Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Θεσσαλονίκης, όπου συμπληρώνονταν οι αιτήσεις των αγροτών για το σύστημα ΟΣΔΕ “εκδίδονταν χωριστές αποδείξεις είσπραξης του συνεταιρισμού στον κάθε παραγωγό για την ίδια αιτία για την οποία εκδιδόταν και απόδειξη είσπραξης διαφορετικού ποσού από την ΕΑΣ Θεσσαλονίκης”, όπως ακριβώς επισημαίνεται. “Η ενέργεια αυτή είναι παράνομη”, επισημαίνεται στην αναφορά του υπουργείου προς τις εισαγγελικές αρχές.
Την έρευνα έχει αναλάβει ο εισαγγελέας αρμόδιος για οικονομικές υποθέσεις Λάμπρος Τσόγκας και δεν αποκλείεται η εμπλοκή του ΣΔΟΕ για την εξέταση των συγκεκριμένων αιτήσεων των αγροτών.
Το σχόλιό σας
1225 αναγνώστες
Πέμπτη, 3 Ιουνίου 2010
00:44

Στις 25 Ιανουαρίου ξεκίνησε η απογραφή των δικαιούχων παροχών του Οργανισμού Εργατικής Εστίας (ΟΕΕ) που θα συμμετάσχουν στο νέο πρόγραμμα κοινωνικού τουρισμού, η διάρκεια ισχύος του οποίου είναι μέχρι 8/1/2011.

Στο νομό Αττικής η απογραφή θα ολοκληρωθεί στις 10/3/2010, ενώ στην υπόλοιπη Ελλάδα η απογραφή θα γίνει αλφαβητικά στα κατά τόπους Περιφερειακά Γραφεία και Τοπικές Υπηρεσίες του ΟΕΕ έως τις 2/3/2010. Το πρόγραμμα προβλέπει τη χορήγηση πανελλαδικά 550.000 δελτίων κοινωνικού τουρισμού, ενώ φέτος θα συμμετάσχουν περισσότερα από 2000 τουριστικά καταλύματα.

Δικαιούχοι
Άτομα με αναπηρία, με ποσοστό αναπηρίας 67% και άνω, δικαιούνται δελτία κοινωνικού τουρισμού έτους 2010 οι ίδιοι και τα προστατευόμενα μέλη τους, ανεξάρτητα αν έλαβαν την παροχή αυτή το έτος 2009 και δεν δικαιούνται εισιτήρια θερινού εκδρομικού προγράμματος ή κρουαζιέρας έτους 2010.
Προστατευόμενο μέλος δικαιούχου παροχών του Οργανισμού που είναι άτομο με αναπηρία, δικαιούται δελτίο κοινωνικού τουρισμού έτους 2010 για το ίδιο και για τον άμεσα ασφαλισμένο αυτού ως συνοδό, εφόσον προκύπτει η αναγκαιότητα συνοδείας από βεβαίωση του ασφαλιστικού φορέα.
Δικαιολογητικά
  1. Βιβλιάριο ασθενείας, ατομικό και οικογενειακό σε ισχύ
  2. Αστυνομική ταυτότητα
  3. Γνωματεύσεις Α/βάθμιων ή Β/βάθμιων Υγειονομικών Επιτροπών των ασφαλιστικών φορέων από τις οποίες να προκύπτουν παθήσεις που επιφέρουν αναπηρία ίση ή μεγαλύτερη του 67%
  4. Πρωτότυπο ή αντίγραφο εκκαθαριστικού σημειώματος φόρου εισοδήματος οικ. έτους 2009 (με το ΑΦΜ και των δύο συζύγων)
  5. Βεβαίωση του ασφαλιστικού φορέα για την αναγκαιότητα συνοδείας (χορήγηση δελτίου κοινωνικού τουρισμού στο συνοδό)
Διευκρινίζεται ότι κάθε δικαιούχος παροχών του ΟΕΕ, που έχει προστατευόμενο μέλος με αναπηρία, δικαιούται δελτία κοινωνικού τουρισμού ή εισιτήρια θερινής περιόδου ή εισιτήρια κρουαζιέρας τη μία χρονιά για το σύνολο των μελών της οικογένειάς του και την άλλη χρονιά μόνο δελτίο κοινωνικού τουρισμού για το προστατευόμενο μέλος με αναπηρία και τον ίδιο ως συνοδό.
 
 
 
Τα είπαν τηλεφωνικά…Ουζούνης - Διαμαντόπουλος
Τα είπαν τηλεφωνικά… για περίπου μια ώρα ο δήμαρχος Χαλάστρας Γ. Ουζούνης με τον Αντιδήμαρχο Εχεδώρου Γ.Διαμαντόπουλο.
Βλέπετε ο νέος δήμος ΔΕΛΤΑ θα ενώσει της δυνάμεις τους για να διεκδικήσουν το δημαρχιακό θόκο…
Αυτό που επισήμαναν οι δυο συνομιλητές είναι ότι θα συναινέσουν στης διαδικασίες που θα επιλέξει το κόμμα…για την ανάδειξη του επικεφαλής…
 
 
 
 
 

Οι Βετεράνοι του Ηρακλή στο Νομάρχη Θεσσαλονίκης
 
Εκπρόσωποι των βετεράνων ποδοσφαιριστών του Ηρακλή με επικεφαλής τον Κώστα Αϊδινίου επισκέφθηκαν το Νομάρχη Παναγιώτη Ψωμιάδη, σήμερα στις 11:30' το πρωί, στο γραφείο του.
Ζήτησαν τη στήριξη του Νομάρχη στην προσπάθεια του Ηρακλή να άρει την αδικία σε βάρος του, συζήτησαν τρόπους βοήθειας εκ μέρους της Νομαρχίας και συμφώνησαν από κοινού με τον κ. Ψωμιάδη για την πραγματοποίηση σύσκεψης με τη συμμετοχή της διοίκησης του Ηρακλή και βουλευτών του νομού.

 
 
 
Μέχρι και την Παρασκευή 14/05/2010 θα γίνεται η υποβολή των αιτήσεων συμμετοχής στα Προγράμματα Κοινωνικού Τουρισμού και Εκδρομών της Αγροτικής Εστίας για το 2010. Η διάρκεια ισχύος των προγραμμάτων του ΟΓΑ/ΛΑΕ είναι μέχρι 31/12/2010.
Δικαιούχοι των Προγραμμάτων είναι 200.000 ασφαλισμένοι και συνταξιούχοι του ΟΓΑ, τα προστατευόμενα μέλη των οικογενειών τους, και όσοι λαμβάνουν σύνταξη λόγω θανάτου του ασφαλισμένου. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλουν αίτηση συμμετοχής στα Κ.Ε.Π. όλης της χώρας, από όπου θα παραλάβουν επίσης και τα δελτία Κοινωνικού Τουρισμού και Εκδρομικού Προγράμματος μετά την έγκριση της αίτησης. Μόνο τα Δελτία της Κύπρου και των Κρουαζιέρων θα αποσταλούν με συστημένη επιστολή απευθείας από τον ΟΓΑ. Για τη συμμετοχή στα προγράμματα οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να προσκομίσουν Δελτίο Αστυνομικής Ταυτότητας, Βιβλιάρια Υγείας ΟΓΑ θεωρημένα σε ισχύ για το έτος 2010 και απόκομμα πληρωμής σύνταξης ή απόκομμα καταβολής εισφορών ασφαλισμένου. Τα άτομα που λαμβάνουν σύνταξη λόγω θανάτου ασφαλισμένου ή συνταξιούχου του ΟΓΑ, θα πρέπει επιπλέον να προσκομίσουν την επιστολή που τους έχει αποστείλει ο ΟΓΑ.Κριτήριο επιλογής καθορίζεται η κλήρωση, εφόσον ο αριθμός των αιτήσεων συμμετοχής υπερβεί τον εγκεκριμένο αριθμό δικαιούχων. Κατ’εξαίρεση θα μπορούν να συμμετέχουν χωρίς κλήρωση, οι συνταξιούχοι του ΟΓΑ που θα εκδηλώσουν ενδιαφέρον συμμετοχής, με την προϋπόθεση ότι λαμβάνουν προσαύξηση του ποσού της σύνταξής τους λόγω απόλυτης αναπηρίας ή λόγω τυφλότητας ή παραπληγίας-τετραπληγίας.Τα Προγράμματα Κοινωνικού Τουρισμού της Αγροτικής Εστίας για το 2010, περιλαμβάνουν:
  • Πλήρως επιδοτούμενες 8ήμερες διακοπές σε επιλεγμένα τουριστικά καταλύματα όλης της χώρας (ή με μικρή συμμετοχή ανάλογα της κατηγορίας του καταλύματος).
  • 3ήμερες εκδρομές, που διοργανώνονται από τουριστικά γραφεία συμβεβλημένα με τον ΟΓΑ (επιδοτούνται με 130€/άτομο, με ανώτατο όριο συνεισφοράς του δικαιούχου τα 20€ ανά άτομο και ανά εκδρομή).
  • 4ήμερες κρουαζιέρες, με όλα τα έξοδα πληρωμένα και με πλήρη διατροφή εντός του πλοίου.
  • 5νθήμερο ταξίδι στην Κύπρο με επιμορφωτικές επισκέψεις και περιηγήσεις, με όλα τα έξοδα μεταφοράς και διαμονής πληρωμένα (απευθύνεται σε 5.000 αυτοτελώς απασχολούμενους αγρότες, ηλικίας 21-64 ετών, χωρίς δικαίωμα συμμετοχής των προστατευομένων μελών τους).
 
 
Ξεκίνησε ήδη η μετάδοση του ψηφιακού σήματος και στην ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλονίκης, ενώ σταδιακά θα σταματήσει η μετάδοση του υπάρχοντος αναλογικού σήματος και οι καταναλωτές θα πρέπει να αγοράσουν τον αποκωδικοποιητή αν θέλουν να βλέπουν τηλεόραση. Αντίστοιχα, στην Αττική η μετάδοση του αναλογικού σήματος από το κέντρο εκπομπής της Αίγινας αναμένεται να διακοπεί εντός ολίγων εβδομάδων.
Στη νέα πλατφόρμα, μέσω της εταιρίας Digea που συνέστησαν, προσχώρησαν τα ιδιωτικά κανάλια εθνικής εμβέλειας Alpha, Alter, ANT1, Μακεδονία TV, Mega, ΣΚΑΪ και Star, ενώ και η ΕΡΤ αναμένεται να περάσει σε αποκλειστική ψηφιακή εκπομπή, την οποία έχει ήδη ξεκινήσει πιλοτικά το 2006 στις περιοχές της Αττικής, της Θεσσαλονίκης και της Θεσσαλίας.Κατά συνέπεια, οι καταναλωτές/τηλεθεατές οδηγούνται στην υποχρεωτική αγορά ψηφιακού αποκωδικοποιητή αν επιθυμούν να βλέπουν το πρόγραμμα των πιο πάνω ιδιωτικών τηλεοπτικών σταθμών, αλλά και της ΕΡΤ. Το κόστος του αποκωδικοποιητή ξεκινά από τα 50 ευρώ, ενώ στο εμπόριο υπάρχουν ήδη αρκετοί τύποι σε διαφορετικές τιμές. Ωστόσο, από την πλευρά της Digea δεν έχει υπάρξει καμία αναφορά για κάλυψη του κόστους του αποκωδικοποιητή. Σημειώνεται πως διπλή επιβάρυνση αναμένεται να προκύψει για τους 1.300.000 «ψηφιακούς» τηλεθεατές της ΕΡΤ στις περιοχές που λειτουργούσε πιλοτικά το ψηφιακό σήμα της ΕΡΤ τα τελευταία χρόνια, καθώς αυτοί οι τηλεθεατές πριν τρία χρόνια αγόρασαν αποκωδικοποιητή τύπου Mpeg-2 και τώρα θα χρειαστεί να αγοράσουν νέο μηχάνημα τύπου Mpeg-4 για να βλέπουν το ψηφιακό σήμα και των υπόλοιπων καναλιών. Ήδη, η μετάδοση της Digea στη Θεσσαλονίκη ξεκίνησε με σήμα τύπου Mpeg-4 στις 14 Ιανουαρίου.
 
 
 
Μετ' εμποδίων γίνονται οι μετακινήσεις του επιβατικού κοινού εξαιτίας της 24ωρης απεργίας που έχει εξαγγείλει η Ομοσπονδία Αστικών Συγκοινωνιών, διεκδικώντας την ικανοποίηση θεσμικών και οικονομικών αιτημάτων του κλάδου. Απεργία και συγκέντρωση διαμαρτυρίας για το ασφαλιστικό και τα εργασιακά θα πραγματοποιήσουν και οι δημοσιογράφοι όλων των Μέσων.
Ακινητοποιημένα θα παραμείνουν τραμ, μετρό, ΗΣΑΠ, τρόλεϊ και μπλε λεωφορεία. Δρομολόγια θα πραγματοποιούν μόνο ο ΟΣΕ και ο Προαστιακός, ενώ κανονικά θα κυκλοφορούν και τα ταξί.
Οι εργαζόμενοι αντιδρούν στα μέτρα μείωσης των αποδοχών τους, το νέο Ασφαλιστικό και στις περικοπές των επιδοτήσεων των συγκοινωνιακών φορέων.
Καμία είδηση δεν πρόκειται να μεταδοθεί από τις 6 το πρωί της Πέμπτης έως τις 6 το πρωί της Παρασκευής, καθώς οι δημοσιογράφοι πραγματοποιούν 24ωρη απεργία, αντιδρώντας στις αλλαγές στο ασφαλιστικό και διεκδικώντας διασφάλιση εργασιακών δικαιωμάτων και υπογραφή αξιοπρεπών συλλογικών συμβάσεων εργασίας.
Στις 11 το πρωί θα πραγματοποιηθεί απεργιακή συγκέντρωση μπροστά από το κτήριο της ΕΣΗΕΑ (Ακαδημίας 20) ώστε να ακολουθήσει πορεία στη Βουλή για να επιδοθεί ψήφισμα με τα αιτήματα του κλάδου.
 
 
 
 
Δεν μας αρκεί η επιφανειακή αυτοκριτική των κυβερνήσεων, ούτε η ανάληψη πολιτικών μόνο ευθυνών. Όπως θα πληρώσουμε εμείς και χωρίς να φταίμε, την κρίση, άλλο τόσο να πληρώσουν αυτοί που τη δημιούργησαν, τονίζεται σε ψήφισμα που εξέδωσε η Ομοσπονδία Βιοτεχνικών Σωματείων Θεσσαλονίκης (ΟΒΣΘ), κατά την ετήσια τακτική γενική συνέλευση του φορέα.
Με το ίδιο ψήφισμα ο βιοτεχνικός κόσμος της Θεσσαλονίκης ζητά τη διατήρηση του δημόσιου και κοινωνικού χαρακτήρα του ασφαλιστικού συστήματος, δικαιότερη φορολογία και επίσπευση της χρηματοδότησης των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, μέσω του ΕΣΠΑ 2007-2013, και επαναφέρει το θέμα της σταθερής χρηματοδότησης του ταμείου των ελεύθερων επαγγελματιών (ΟΑΕΕ) με το 0,64% του ΑΕΠ.
Η ΟΒΣΘ υπογραμμίζει επίσης την ανάγκη άμεσης δρομολόγησης ενός νέου αναπτυξιακού προτύπου, που θα στηρίζει πραγματικά τις ελληνικές ΜΜΕ και τους αυτοαπασχολούμενους. Πάντως η Ομοσπονδία εκτιμά ότι τα μέτρα που επιβλήθηκαν θα οδηγήσουν τη χώρα σε βαθύτερη ύφεση όπως και ότι όλη αυτή η κατάσταση θα οδηγήσει σε "λουκέτα", κοινωνική αναταραχή και στην επίσημη παράδοση του κλειδιού της χώρας σε αλλότρια συμφέροντα.
Μεταξύ άλλων διεκδικεί την ολοκλήρωση χωροταξικού σχεδιασμού για τις Μ.Μ.Ε., την εντονότερη προσήλωση στην πάταξη του παραεμπορίου, την αυστηρή τήρηση εβδομαδιαίου ωραρίου έως 52 ωρών της αγοράς με πλήρη θεσμική κατοχύρωση της αργίας της Κυριακής.
Πέραν αυτών, η Ομοσπονδία αναφέρεται στο ψήφισμα και στην υπόθεση μετεγκατάστασης της Διεθνούς Εκθεσης Θεσσαλονίκης, επισημαίνοντας ότι πρέπει να επισπευσθούν οι διαδικασίες έναρξης της μετεγκατάστασης ενώ καλεί την πολιτεία να αγνοήσει τις "σειρήνες", που προσπαθούν, όπως σημειώνει, να ακυρώσουν την γνωμοδότηση των φορέων της πόλης για χωροθέτηση του νέου εκθεσιακού κέντρου στη Σίνδο
.
 
 
 
 
Εισαγγελική έρευνα προκάλεσε η αναφορά της υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Κατερίνας Μπατζελή για τις παράνομες χρεώσεις αγροτικών συνεταιρισμών Θεσσαλονίκης και Πιερίας.
Την υπόθεση χειρίζεται ο εισαγγελέας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης Λάμπρος Τσόγκας, αρμόδιος για οικονομικά εγκλήματα , που παρήγγειλε τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης.
"Εκδίδονταν χωριστές αποδείξεις είσπραξης του συνεταιρισμού στον κάθε παραγωγό για την ίδια αιτία για την οποία εκδιδόταν και απόδειξη είσπραξης διαφορετικού ποσού από την Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Θεσσαλονίκης" αναφέρεται μεταξύ άλλων στο έγγραφο που διαβιβάστηκε στην εισαγγελία Θεσσαλονίκης.
Ανάλογη έρευνα διενεργείται και από την εισαγγελία Πρωτοδικών Πιερίας.
 
 
Τόπο στα νιάτα … ο Ολυμπιακός Λουδία
Πολλές ερασιτεχνικές ομάδες αλλάζουν τη φιλοσοφία τους εν όψει της νέας περιόδου, η οποία θα είναι μια από τις πιο δύσκολες τα τελευταία χρόνια. Μια απ’ αυτές είναι ο Ολυμπιακός Λουδία, που έτσι κι αλλιώς έδινε ευκαιρίες στα νέα παιδιά, αλλά φέτος θα το κάνει με ακόμα πιο έντονο τρόπο. Ποιο είναι το σκεπτικό της ομάδας; «Εξω» οι μεγάλοι, «μέσα» οι μικροί και αυτό είναι συνάρτηση και του οικονομικού…
 
 
Τα ρολά κατέβασε σήμερα το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης (ΕΕΘ), με ομόφωνη απόφαση της διοίκησής τους. Όπως ανακοινώθηκε, ήταν μια συμβολικού χαρακτήρα κίνηση σε ένδειξη διαμαρτυρίας για «την διαχρονική αδιαφορία που επιδεικνύει η πολιτεία στις προτάσεις που καταθέτει ο επιμελητηριακός θεσμός για την αντιμετώπιση των καθημερινών προβλημάτων που ταλανίζουν τους επαγγελματίες».
"Οι επαγγελματίες αντιλαμβάνονται, κατανοούν και επικροτούν πλήρως την απόφασή μας να βάλουμε συμβολικά 'λουκέτο για μια ημέρα στο Επιμελητήριο. Οι επαγγελματίες θέλουν λύσεις στα προβλήματά τους, λύσεις που δεν έρχονται παρά τις ρεαλιστικές προτάσεις που έχουμε καταθέσει. Το κράτος αγνοεί συνολικά τον επιμελητηριακό θεσμό. Καταστήματα και επιχειρήσεις κλείνουν. Εμείς δεν μπορούμε να σταθούμε αδιάφορα απέναντι στα προβλήματα, όπως στέκεται η Πολιτεία", δήλωσε ο πρόεδρος του ΕΕΘ, Μιχάλης Ζορπίδης.
Ο ίδιος τόνισε πως "η μόνη λύση για να μην ζήσουμε μια καταιγίδα 'λουκέτων' το επόμενο διάστημα είναι να στηρίξουμε την αγορά, να διαθέσουμε την απαραίτητη ρευστότητα και να βοηθήσουμε τις επιχειρήσεις να εξελιχθούν και να εκσυγχρονιστούν, ώστε μακροχρόνια να καταστούν βιώσιμες και περισσότερο παραγωγικές".
Σχετικά με το πώς θα αυξηθεί η ρευστότητα υπάρχουν πολλοί τρόποι, είπε, αναφέροντας:
1ον Μέσω του ΤΕΜΠΜΕ και ενός συστήματος εγγυήσεων και χορήγησης μικροδανείων, για να διατεθούν κεφάλαια κίνησης και να κλείσουν οι τρύπες που άνοιξαν μετά το 2008.
2ον Μέσω του ΕΣΠΑ και του αναπτυξιακού νόμου για να χρηματοδοτηθούν επενδύσεις και δράσεις εκσυγχρονισμού των επιχειρήσεων.
 
 
 
Αντίθετη με τις προτάσεις για αντικατάσταση των τελών κυκλοφορίας με νέα αύξηση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στα καύσιμα εμφανίζεται η Ομοσπονδία Βενζινοπωλών Ελλάδος με σημερινή της ανακοίνωση.
Η ΟΒΕ κάνει λόγο για άδικο μέτρο που θα οδηγήσει σε καταλήστευση των καταναλωτών . Όπως υποστηρίζει, εκατοντάδες χιλιάδες οχήματα θα πληρώσουν στο τριπλάσιο η το τετραπλάσιο τα τέλη ανάλογα με τα χιλιόμετρα που κάνουν.
Οι βενζινοπώλες καταλήγουν στην ανακοίνωση τους πως η κατανάλωση στα καύσιμα μειώνεται και η τιμή της βενζίνης σήμερα θα ήταν 1,19 ευρώ το λίτρο εάν δεν είχαν επιβληθεί οι φόροι.
 
 
ΔΗΜΑΡΧΟΙ: ΤΡΙΑ «ΝΑΙ» ΣΤΟΥΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ


Θετικοί στην χορήγηση ιθαγένειας, δικαιώματος εκλέγειν αλλά και εκλέγεσθαι εμφανίζονται σε σχέση με τους μετανάστες στην χώρα μας οι Έλληνες δήμαρχοι. Αυτό προκύπτει από το γ΄ μέρος των επώνυμων απαντήσεων των 830 από τους 900 αιρετούς σε σχετικό ερωτηματολόγιο της εταιρείας Κάπα Research. Πρόκειται για έρευνα που πραγματοποιήθηκε από τις 11 Ιανουαρίου έως τις 31 Μαρτίου 2010 κατόπιν παραγγελίας του Ινστιτούτου Τοπικής Αυτοδιοίκησης (ΙΤΑ).
Συγκεκριμένα, οκτώ στους δέκα (ποσοστό 79,4%) δηλώνουν ότι συμφωνούν («ναι»: 41,2%) ή μάλλον συμφωνούν («μάλλον ναι»: 38,2%) με την υπό όρους χορήγηση ιθαγένειας στους μετανάστες που ζουν μόνιμα στην Ελλάδα, ενώ το «όχι» και το «μάλλον όχι» περιορίζονται μόλις στο 19,2%.
Τόσο οι συγκεκριμένες απαντήσεις όσο και αυτές που ακολουθούν, με δεδομένο ότι το 55% των δημάρχων προέρχονται από τη ΝΔ αποτελούν μήνυμα προς την ηγεσία του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης που εμφανίστηκε ιδιαίτερα αρνητικό στο συγκεκριμένο νομοσχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών.

Ναι στο δικαίωμα εκλέγειν και εκλέγεσθαι
Ιδιαίτερα υψηλά, όμως, είναι και τα ποσοστά που αφορούν το δικαίωμα ψήφου αλλά και εκλογής των μεταναστών. Συγκεκριμένα, το 70,3% («ναι»: 32,5% και «μάλλον ναι»: 38,3%) των δημάρχων δηλώνουν ότι οι μετανάστες πρέπει να έχουν δικαίωμα ψήφου έναντι 28,2% (14,3% «μάλλον όχι» και 13,9% «όχι») που είναι αρνητικοί.
Μικρότερα αλλά, πάντως, πλειοψηφικά είναι τα ποσοστά και για το δικαίωμα εκλογής των μεταναστών: Το 56,4% των δημάρχων (22,8 «ναι», 33,6% «μάλλον ναι») εμφανίζεται θετικό σ’ ένα τέτοιο ενδεχόμενο έναντι 41,6% (18,3 «μάλλον όχι», 23,3 «όχι») που δηλώνουν την αντίθεσή τους.
Στην ίδια κατεύθυνση βρίσκονται και οι απαντήσεις σε δύο ακόμη ερωτήματα. Συγκεκριμένα: Πάνω από εφτά στους δέκα (ποσοστό 71,4%) δηλώνουν ότι συμφωνούν με την ρήση «Έλληνας και γεννιέσαι και γίνεσαι» έναντι μόλις 22,2% που δηλώνουν ότι «Έλληνας γεννιέσαι, δεν γίνεσαι».
Επιπλέον, η πλειοψηφία των δημάρχων (έξι στους δέκα: ποσοστό 60,2%) δηλώνουν αντίθετοι στο δημοψήφισμα που ζητούσε το ΛΑΟΣ και στελέχη της ΝΔ για τη χορήγηση ή μη της ελληνικής ιθαγένειας σε μετανάστες που ζουν μόνιμα στην Ελλάδα (38,1 «όχι», 22,1% «μάλλον όχι»), ενώ υπέρ τάσσεται το 37,3% (20,8% «ναι», 16,5% «μάλλον ναι».
 
 
 
 
Θετικοί στη μείωση των ομάδων
Προ των πυλών είναι η αναδιάρθρωση της Δ’ Εθνικής και όπως είναι φυσικό, η εξέλιξη αυτή θα επηρεάσει κατά πολύ και τις ομάδες της περιοχής μας  που θα πάρουν μέρος στο πρωτάθλημα της φετινής περιόδου. Συγκεκριμένα, το σχέδιο προβλέπει ότι την περίοδο 2011-12 θα έχουμε 140 ομάδες (από 166) με 10 Ομίλους των 14 ομάδων ο καθένας, απ’ όπου θα υποβιβάζονται οι 6 τελευταίες και θα παραμένουν οι 7, ενώ ο πρώτος θα ανεβαίνει στη Γ’ Εθνική. Η μείωση θα είναι ακόμα μεγαλύτερη την περίοδο 2012-2013, αφού το σχέδιο προβλέπει την συμμετοχή 120 σωματείων από 140. Την άποψή τους για το σημαντικό αυτό θέμα εκφράζουν τέσσερις έμπειροι παράγοντες των ομάδων μας, οι οποίοι γνωρίζουν πολύ καλά πρόσωπα και πράγματα στο χώρο.
 
 
 
 
 
Ο υπουργός ήταν… επιπλοποιός!

Πολιτική αντιπαράθεση προκάλεσε στην εξεταστική επιτροπή που διερευνά την υπόθεση Siemens η τύχη ενός εγγράφου που κάνει λόγο για "πληρωμή ανθρώπου του υπουργικού συμβουλίου" και έχει ημερομηνία 11 Μαρτίου 2008. Το έγγραφο αποκαλύφθηκε μετά από δημοσιεύματα του περασμένου Σαββατοκύριακου που έκαναν λόγο για "ιδιόχειρο σημείωμα Χριστοφοράκου για πληρωμή 1 εκ. σε γαλάζιο υπουργό". Το θέμα προκάλεσε ένταση από τη δυσφορία των κομμάτων της αντιπολίτευσης που δήλωσαν άγνοια γα το έγγραφο, ενώ χθες ο επικεφαλής της ΝΔ Κωνσταντίνος Τζαβάρας έκανε λόγο για "πλαστό ή χαλκευμένο" έγγραφο. Ενημερώνοντας την επιτροπή και στη συνέχεια τους δημοσιογράφους ο πρόεδρος της εξεταστικής επιτροπής Σήφης Βαλυράκης, είπε ότι πρόκειται για έγγραφο, για το οποίο ήθελε να ενημερώσει την επιτροπή την περασμένη Πέμπτη, αλλά δεν θέλησαν οι βουλευτές της ΝΔ προκειμένου να μην παρουσιαστεί σαν "φτηνός συμψηφισμός" μετά την ομολογία Μαντέλη. Προς τους βουλευτές, ο κ. Βαλυράκης είπε ότι το έγγραφο ήταν ανακάλυψη της ομάδας του ΠΑΣΟΚ και ότι γι' αυτό το λόγο το κράτησε μαζί του το Σαββατοκύριακο. …
 
 
Η χρεωκοπία της χώρας είναι δεδομένη.
Η χρεωκοπία της χώρας είναι δεδομένη. Όχι γιατί την επιδιώκουν κάποιοι καταχθόνιοι και σκοτεινοί κερδοσκόποι, αλλά γιατί το κράτος και η οικονομία της χώρας δεν μπορεί πια να σηκώσει το βάρος της εξυπηρέτησης των δανείων. Αυτή είναι η αλήθεια που κρύβεται συστηματικά από τον ελληνικό λαό…
 
 
Μετά από το πλέον συγκλονιστικό παιχνίδι των φετινών τελικών της Α1' ο Παναθηναϊκός πήρε τη νίκη με 79-70 απέναντι στον Ολυμπιακό που σχεδόν καθόλη τη διάρκεια της αναμέτρησης βρισκόταν σε "τροχιά μπρέικ". Οι "πράσινοι"...
...έβγαλαν για πολλοστή φορά από μέσα τους το DNA του πρωταθλητή, την ώρα που οι "ερυθρόλευκοι" ήταν "αγκαλιά" με τη νίκη και κατάφεραν να ξεφύγουν μεχρι και με 14 πόντους! Στην τέταρτη περίοδο, ωστόσο οι παίκτες του Παναγιώτη Γιαννάκη "πνίγηκαν" απο το άγχος τους και την πίεση των γηπεδούχων και λύγισαν, χάνοντας την μεγαλύτερή τους ευκαιρία για να πάρουν το "πάνω χέρι" για την κατάκτηση του τίτλου.
Μετά από ένα "άκαπνο" πρώτο λεπτό της αναμέτρησης ο Ντρου Νίκολας με εύστοχο σουτ τριών πόντων πέτυχε το πρώτο καλάθι του Παναθηναϊκού. Το εκρηκτικό ξεκίνημα των "πρασίνων" συνεχίστηκε και στο 3' το σκορ ήταν 7-0 υπέρ τους. Δύο σερί 5-0 εκατέρωθεν έφερε το σκορ στο 12-5 υπέρ των γηπεδούχων στο 5'. Δημήτρης Διαμαντίδης, Ντρου Νίκολας και Στράτος Περπέρογλου έβγαζαν μεγάλη ενέργεια στο παρκέ για τους πρωταθλητές, την ώρα που οι Κλέιζα και Βούισιτς προασπαθούσαν να κρατήσουν τον Ολυμπιακό στο ματς και να μην φύγει η διαφορά σε μεγάλα ύψη.
Το δεύτερο τρίποντο του Λιθουανού ήταν αυτό που μείωσε σε 14-9 για τους Πειραώτες στο 6'. Μπορεί οι δύο ομάδες να μην είχαν καλό ποσοστό στα σουτ τριών πόντων ωστόσο στο τρίτο ματς η ευστοχία τους ήταν αξιοσημείωτη. Στο 8' ο Ντρου Νίκολας σηκώθηκε από τα 7 (!) μέτρα και ευστόχησε στο 4 συνεχόμενο τρίποντο του στον αγώνα κι αμέσως μετά ο Τσίλντρες (!) ήταν αυτός που...απάντησε κάνοντας το 23-17.
Κάπου εκεί ο Βασίλης Σπανούλης πέρασε στο παρκέ, παρά τον τραυματισμό που αντιμετώπιζε όλες αυτές τις ημέρες. Στη λήξη της πρώτης περιόδου οι γηπεδούχοι προγγούνταν με 25-17 των φιλοξενούμενων.
Το +8 του πρώτου δεκαλέπτου έγινε -1 μέσα σε μόλις δύο λεπτά αγώνα στη δεύτερη περίοδος. Ο Σπανούλης ήταν εμφανώς εκτός ρυθμού την ώρα που ο Πάτρικ Μπέβερλι τον πρέσαρε ασφυκτικά. Το 10-1 του Ολυμπιακου, που είχε ως ηγέτη τον Γιάννη Μπουρούση, ανάγκασε τον Ομπράντοβιτς να καλέσει ταίμ άουτ ευσπευσμένα, αφού για πρώτη φορά έβλεπε τους "ερυθρόλευκους" να αντιδρούν σωστά στους τελικούς και να βγάζουν στο παρκέ την "πείνα" για τίτλο που έχουν μετά από 13 άκαρπα χρόνια! Ακόμη δύο εύστοχα σουτ έξω από τη γραμμή των 6,25 έκαναν το 33-26 για την ομάδα του Παναγιώτη Γιαννάκη, που στο 15' προηγούταν με 33-26.
Η αμυντική λειτουργία των Πειραιωτών θύμισε κάτι από "Παναθηναϊκό" προ διετίας, όταν όλοι κινούνταν σωστά σε περιφέρεια και ρακέτα και "έπνιγαν" κάθε αντίπαλο. Οι "ερυθρόλευκοι" πήραν για πρώτη φορά διψήφια διαφορά πόντων στο 16', με το σκορ να βρίσκεται στο 36-26.Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός πως σε 16 λεπτά αγώνα οι φιλοξενούμενοι είχαν 9/13 από τη γραμμή του τριπόντου!
Οι "πράσινοι" ωστόσο έκαναν την δική τους αντεπίθεση και μέσα σε διάστημα μικρότερο των δύο λεπτών κατάφεραν να "σβήσουν" τους αντιπάλους τους παίζοντας άμυνα ζώνης και να γυρίσουν στο παιχνίδι μειώνοντας σε 36-34 και βάζοντας "φωτιά" στις κερκίδες με ένα σερί 8-0. Στο 18' ο Στράτος Περπέρογλου δεν αστόχησε από τη γραμή της "φιλανθρωπίας" και έγραψε το 36-36 βάζοντας και πάλι τις δύο ομάδες στο "σημείο εκκίνησης". Ένα 5-0 των παικτών του "Δράκου" διαμόρφωσε το πέρ τους 43-38 του ημιχρόνου.
Η εικόνα των δύο ομάδων και κυρίως αυτή του Ολυμπιακού δεν θύμιζε σε τίποτα την αντίστοιχη του πρώτου τελικού του ΟΑΚΑ. Οι παίκτες του Γιαννάκη έβγαζαν για πρώτη φορά αγωνιστικό "τσαμπουκά" και...μάτι που "γυαλίζει", την ώρα που η τροφοδοσία των παικτών του Παναθηναϊκού προς τον Νίκολα Πέκοβιτς ήταν κακή.
Οι γηπεδούχοι ξεκίνησαν καλύτερα στο δεύτερο μισό και με ένα γρήγορο 6-0 στο πρώτο τρίλεπτο, πλησίασαν σε 45-44. Από την άλλοι οι Πειραιώτες ξεκίνησαν με 0/2 σουτ τριών πόντων. Το τρίτο τρίποντο του "Τσίλι" σε συνδυασμό με δύο συνεχή κλεψίματα του Παπαλουά και ισάριθμα καλάθια στην επίθεση έφραν και πάλι τον Ολυμπιακό στο +10, 54-44 στο 25' και 30''. Το μομέντουμ ήταν με την πλευρά του Ολυμπιακού που με νέο τρίπον το του Παπαλουκά, αυτή τη φορά, ξέφυγε με 11, 57-46 στο 26'!
Το buzzer beater του Μπορούση έδωσε ακόμα μεγαλύτερες διαστάσεις στη διαφορά, 60-46 για τον Ολυμπιακό. Η αμυντική παρουσία του Λίνας Κλέιζα και η καλύτερη αντιμετώπιση που είχαν οι φιλοξενούμενοι στα πικ εν ρολ του Παναθηναϊκού ήταν το "κλειδί" όλης της αναμέτρησης. Ένα απίστευτο καλάθι του μοναδικού Σαρούνας Γιασικεβίτσιους έφερε τον Παναθηναϊκό να βρίσκεται πίσω στο σκορ μεν αλλά κάτω από το ψυχολογικό "φράγμα" των δέκα πόντων, 60-51. Το πρώτο καλάθι του Βασίλη Σπανούλη στην τέταρτη περίοδο διαμόρφωσε το 60-53. Ήταν εμφανές πως οι πρωταθλητές θα πουλούσαν πολύ ακριβά το "τομάρι" τους σε ένα ματς που υπενθύμισε σε όλους τους λόγους που οι ελληνικοί τελικοί είναι οι καλύτεροι της Ευρώπης.
Το "καμίνι" που είχαν δημιουργήσει οι φίλοι του Παναθηναϊκού, το άγχος της νίκης μετά από 12 συνεχόμενες ήττες σε τελικούς και το DNA του πρωταθλητή των παικτών του Ομπράντοβιτς ήταν τα βαρίδια που έπρεπε να πετάξει από τα πόδια του ο Ολυμπιακός που στα πρώτα τέσσερα λεπτά της τελευταίας "πράξης " και αυτά που τον έκαναν να φαίνεται αδύναμος στο πιο κρίσιμο σημείο του αγώνα. Στο 36' ο Τσίλντρες με το τέταρτο τρίποντό του στο παιχνίδι έδωσε εκ νέου προβάδισμα στον Ολυμπιακό με 64-63. Ένα γρήγορο 6-0 των πρασίνων έριξε στο καναβάτσο τον Ολυμπιακό που ξαφνικά βρέθηκε να κυνηγαει με το σκορ να βρίσκεται στο 69-64! Το παιχνίδι έφτασε στο ουσιαστίκο του τέλος όταν ο Διαμαντίδης με νέο ντράιβ στα 100'' πριν το τέλος έγραψε το 73-65 βάζοντας "ταφόπλακα" στα όνειρα των φιλοξενούμενων για "μπρέικ" και δίνοντας το έναυσμα για πανηγυρισμούς στους οπαδούς του "τριφυλλιού".
 
 
Από Αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Έδεσσας συνελήθησαν την Παρασκευή το βράδυ στην Έδεσσα δύο άτομα ως προσωρινά υπεύθυνοι καφενείου, διότι εγκατέστησαν στο κατάστημα τυχερά παίγνια τύπου...
“φρουτάκια” σε ηλεκτρονικούς υπολογιστές και επέτρεψαν τη συμμετοχή σε αυτά σε πελάτη του καταστήματος…
…Επίσης είχαν εγκαταστήσει πρόγραμμα “ΠΑΜΕ ΣΤΟΙΧΗΜΑ” χωρίς την απαιτούμενη άδεια από τον ΟΠΑΠ. Δεκαπέντε ηλεκτρονικοί υπολογιστές κατασχέθηκαν και οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Έδεσσας.
 

Δεν απέφυγε την σκληρή κριτική ο Οτο Ρεχάγκελ προς τους παίκτες του, αμέσως μετά το τέλος του αγώνα με την Παραγουάη, τονίζοντας πως στο πρώτο τέταρτο η Εθνική έπαιξε κοιμισμένα και όταν βρέθηκε με δύο γκολ στην πλάτη δεν μπορούσε να το γυρίσει...
..."Στα πρώτα 15 λεπτά παίξαμε κοιμισμένα, δεχθήκαμε δύο γκολ και μετά ήταν δύσκολο να διορθώσουμε τα πράγματα. Μετά το 25ο λεπτό ξυπνήσαμε και μπήκαμε στο παιχνίδι", ανέφερε αρχικά ο ομοσπονδιακός μας τεχνικός.
Στη συνέχεια πρόσθεσε: "Εβγαλα χρήσιμα συμπεράσματα από τον σημερινό αγώνα, ιδιαίτερα για το πώς θα παραταχθούμε στην αναμέτρηση με τη Ν. Κορέα. Τώρα οι παίκτες επιστρέφουν στην Ελλάδα, έχουν δύο ημέρες για να ξεκουραστούν και στη συνέχεια πάμε στην Ν. Αφρική".Και κατέληξε, λέγοντας: "Στόχος μας είναι να βρεθούμε σε καλή κατάσταση για να μπορέσουμε να νικήσουμε την Ν. Κορέα. Πρέπει να είμαστε έτοιμοι και να μπούμε γερά σε αυτό το ματς από το πρώτο λεπτό".
Η αποστολή της Εθνικής πήρε το δρόμο της επιστροφής αμέσως μετά το τέλος του παιχνιδιού, με τους διεθνείς να έχουν διήμερο ρεπό για να ξεκουραστούν και θα αρχίσουν και πάλι την προετοιμασία τους το Σάββατο.
Ο Ρεχάγκελ, πάντως, μαζί με τον Τοπαλίδη παρέμεινε στην Ελβετία, απ’ όπου την Πέμπτη (3/6) θα ταξιδέψει στο Ίνσμπρουκ για να κατασκοπεύσει τη Νότια Κορέα στο φιλικό με την Ισπανία.
 

Ποια τράπεζα θα δώσει τις επιδοτήσεις του 2010;
 

 
Ανοιχτό διαγωνισμό για τα κονδύλια που διαχειρίζεται κάθε χρόνο ο Ειδικός Λογαριασμός Εγγυήσεων Γεωργικών Προϊόντων (Ε.Λ.Ε.Γ.Ε.Π.) θα προκηρύξει το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων. Για όσους δεν το γνωρίζουν, τα χρήματα της Ευρωπαϊκής Ένωσης που προορίζονται για την αγροτική οικονομία (άμεσες, συνδεδεμένες και ειδικές ενισχύσεις και αναπτυξιακά προγράμματα) κατατίθενται κάθε χρόνο από την Ε.Ε. σε έναν ειδικό λογαριασμό του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων. Ο λογαριασμός αυτός, που ονομάζεται ΕΛΕΓΕΠ, ανάλογα με την πορεία των πληρωμών από τον ΟΠΕΚΕΠΕ αποδεσμεύει τακτικά τα απαιτούμενα ποσά, για να καταβληθούν τα χρήματα στους λογαριασμούς των δικαιούχων αγροτών.Με υπουργική απόφαση των Φίλιππου Σαχινίδη και Κατερίνας Μπατζελή, τον ΕΛΕΓΕΠ θα τον διαχειρίζεται από τις 16 Οκτωβρίου 2010 τραπεζικό ίδρυμα, του οποίου η επιλογή θα γίνει όπως περιγράφει η απόφαση που δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης (ΦΕΚ Β΄ 720/26.05.2010):
Ένας 55χρονος αυτοπυρπολήθηκε μέσα σε υποκατάστημα της Τράπεζας Πειραιώς, επί της Εθνικής Αμύνης με Μητροπόλεως, στη Θεσσαλονίκη.
Πιο συγκεκριμένα ο 55χρονος που είχε χρέη στην Τράπεζα, μπήκε στο υποκατάστημα μετά τις 3 το μεσημέρι και αφού φώναξε «με καταστρέψατε» έχυσε γύρω του αλλά και πάνω στον ίδιο βενζίνη και έβαλε φωτιά.
Ο...55χρονος βρέθηκε αναίσθητος και διακομίστηκε στο Ιπποκράτειο νοσοκομείο
 
 
Μέχρι 30 Ιουνίου 2010 πρέπει οι ενδιαφερόμενοι παραγωγοί να προσέλθουν στις κατά τόπους Διευθύνσεις Γεωργίας και να προσκομίσουν αντίγραφο της αίτησής τους για την ενιαία ενίσχυση μαζί με τιμολόγιο συναλλαγής και τις επίσημες ετικέτες πιστοποίησης που αντιστοιχούν στη χρησιμοποιηθείσα ποσότητα του πιστοποιημένου σπόρου, όπως ακριβώς αυτά προβλέπονται στο άρθρο 5, παράγραφος 3, σημείο δ της ΚΥΑ 262345/22.3.2010, επισημαίνει σε σχετική επιστολή προς τις ΑΣΟ των σιτηρών, ο γεν. διευθυντής της ΠΑΣΕΓΕΣ, Γ. Τσιφόρος, για να λάβουν το ποιοτικό πριμ στο σκληρό στάρι.
 
 

Παραπολιτικά: ‘Ωρα είναι για τον Σαμαρά να καταθέσει και ο Μητσοτάκης…
***Μέσα στον «κακό χαμό» που γίνεται στη ΝΔ για την Siemens και τον μπατζανάκη του Σαμαρά,  ορισμένοι εξακολουθούν να έχουν χιούμορ. Κάποιοι για παράδειγμα δηλώνουν ότι είναι ώρα να δηλώσει ο πρόεδρος του κόμματος «δεν απολογούμαι για το σόι μου». Άλλοι πάλι λένε ότι  γι’ αυτό περίμενε η Ντόρα  και δεν ανακοίνωνε εξελίξεις μήπως την φωνάξουν και πάλι… πίσω. Δεν λείπουν κι αυτοί όμως που λένε χαιρέκακα ότι τώρα είναι ώρα για τον Αντώνη να καταθέσει και ο επίτιμος. Μόνο που το τελευταίο δεν είναι μια απλώς χιουμοριστική  υπόθεση, αλλά υπαρκτό σενάριο. Ε, ρε, γλέντια…      
 
***«Μάστορας» αποδεικνύεται στους ελιγμούς ο Χρήστος Μαρκογιαννάκης, λίγες ημέρες αφότου συνόδευσε  τη Ντόρα Μπακογιάννη στην περιοδεία της στα Χανιά.  «Το τελευταίο πράγμα που αυτή τη στιγμή έχω στο μυαλό μου, είναι να κάνω κακό στη ΝΔ …Τούτη την ώρα εκτιμώ πάρα πολύ την προσπάθεια η οποία καταβάλλεται και εύχομαι και ελπίζω να έχει αποτέλεσμα να ανακάμψει η ΝΔ» δήλωσε στον Real Fm. Αλλά δεν απέκλεισε και τίποτε. « Δεν αφήνω τίποτε ανοικτό. Εγώ δεν ξέρω αν θα ζούμε αύριο» δήλωσε , προσθέτοντας ότι στις προθέσεις του  «αυτή τη στιγμή» δεν υπάρχει ζήτημα προσχώρησης στο κόμμα της Ντόρας, όταν και εάν το ιδρύσει . Για αυτή τη στιγμή εντάξει… Για «αύριο» όμως;
 
*** Ακόμη μία απόδειξη του «ψυχρού πολέμου» ανάμεσα στα επιτελεία του Αντώνη  Σαμαρά και του Κώστα Καραμανλή, θεωρείται το γεγονός ότι «κόπηκαν» όχι μόνο «ντορικοί» υποψήφιοι στις εσωκομματικές εκλογές αλλά και «καραμανλικοί» με «πατέντα». Και όταν λέμε «κόπηκαν» εννοούμε ότι καταβλήθηκε συστηματική προσπάθεια στο παρασκήνιο για να μην εκλεγούν. Κατά τα άλλα η Ρηγίλλης προσπαθεί να πείσει ότι δεν είναι… ελέφαντας, «πανηγυρίζοντας» για τον αριθμό των 350.000 που ισχυρίζεται ότι ψήφισαν. Αριθμός μικρότερος κατά το ένα τρίτο βέβαια απ’  όσους ψήφισαν για την εκλογή αρχηγού, κι ας λένε ότι το Νοέμβριο ήταν μεγαλύτερο το ενδιαφέρον. Σε εκλογές σε τοπικό επίπεδο υπάρχει μεγαλύτερη κινητοποίηση συνήθως, γιατί οι υποψήφιοι είναι άνθρωποι της διπλανής πόρτας. Δύο στους τρεις λάκισαν και αυτό δεν κρύβεται με τίποτα…

 
Αθώος ο Βουλγαράκης για τις off shore
Είναι γνωστό ότι το τελευταίο διάστημα έχει δοθεί εντολή για να διερευνηθούν οι off shore εταιρείες που σύμφωνα με παλιότερες αποκαλύψεις του νυν υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης Μιχάλη Καρχιμάκη, ανήκαν στον πρώην υπουργό Γιώργο Βουλγαράκη. Η σχετική έρευνα ολοκληρώθηκε με την συνδρομή και των Κυπριακών αρχών. Από τα επίσημα έγγραφα προκύπτει ότι ο Βουλγαράκης δεν είχε καμία συμμετοχή στις συγκεκριμένες off shore εταιρείες.
ΥΓ. Για την πληρότητα της ανάρτησης να προσθέσουμε και ότι έχει πει ήδη εδώ και δύο χρόνια ο Γ. Βουλγαράκης... ότι δηλ. η συγκεκριμένη εταιρία, άνηκε στον πεθερά του Βουλγαράκη και είχε στην ιδιοκτησία της ένα ακίνητο. Κάποια στιγμή αποφάσισε να μεταβιβάσει το ακίνητο στη σύζυγο του Βουλγαράκη, ο οποίος επειδή δεν ήθελε να έχει καμία σχέση με offshore ίδρυσε μια ελληνική ΕΠΕ, στη οποία μεταβιβάστηκε το ακίνητο. Η ΕΠΕ δηλώθηκε κανονικά στη Βουλή και πλήρωνε κανονικά τους φόρους που αναλογούσαν
 
Εκτός Συνεδρίου Δούκας, Βουλγαράκης, Παυλίδης
. Η απόφαση είναι σχεδόν ειλημμένη. Ο Αντώνης Σαμαράς σκέφτεται σοβαρά να μην αποστείλει προσκλήσεις συμμετοχής στο Συνέδριο της Ν.Δ. σε όσα στελέχη είχε αφήσει εκτός ψηφοδελτίων ο Καραμανλής. Αυτή ουσιαστικά θα είναι και η πρώτη προειδοποίηση προς τους Ρουσόπουλο, Βουλγαράκη, Δούκα, Παυλίδη, Τατούλη, Μπασιάκο. Ο πρόεδρος Αντώνης προσπαθεί να αντιγράψει τον Παπανδρέου. Ωστόσο, παραβλέπει μια σημαντική διαφορά. Ότι, ο Γιώργος ήταν «ιδιοκτήτης» του ΠΑΣΟΚ, σε αντίθεση μ' αυτόν που είναι «ενοικιαστής» της Ν.Δ
 
 
Τζούλια Αλεξανδράτου: «Είμαι μεγάλη πόρνη. Ε, και;»
Η Τζούλια Αλεξανδράτου τα πετάει όλα έξω και φωτογραφίζεται για το περιοδικό Nitro. Με το γνωστό... απαθές ύφος της, μιλά με τον πιο κυνικό και σκληρό τρόπο για τις επιλογές της, τη showbiz, το χρήμα. Για μια ακόμη φορά προκαλεί και γίνεται το talk of the town!«Λοιπόν για να μην βασανίζεται άδικα το μυαλό σας: Δεν έχω δοκιμάσει ποτέ στη ζωή μου ναρκωτικά, ούτε με ενδιέφερε ποτέ κάτι τέτοιο. Ζω υγιεινά, ακολουθώ συγκεκριμένη διατροφή, δεν κάνω καταχρήσεις. Όσο για τις βίζιτες, όχι, δεν έχω κάνει, ούτε πρόκειται να κάνω. Γιατί τα ποσά που ζητάω είναι τόσο μεγάλα που δε θέλουν οι άλλοι να πάνε μαζί μου, όχι εγώ. Αυτό που ζητάω εγώ δεν το δίνει ούτε ο πλουσιότερος άνδρας στη Γη. Κι αν βρεθεί τρελός να το κάνει; Ε, τότε όπως μου έχει πει κάποιος "για τόσα λεφτά, ακόμη κι εγώ θα του καθόμουν"», λέει η Τζούλια, αφήνοντας τους πάντες με το στόμα ανοιχτό από την αρχή κιόλας της συνέντευξης.Η ίδια σε μια σπάνια κρίση αυτοκριτικής παραδέχεται ότι είναι απαθέστατη!«Το στυλ που έχω στην κάμερα, έτσι όπως φαίνομαι σαν χαμένη, αυτή είμαι εγώ. Απαθέστατη. Όλα αυτά γύρω μου, μου είναι εντελώς αδιάφορα. Το ότι δείχνω χαμένη δεν οφείλεται ούτε στο ότι είμαι πιωμένη, ούτε στο ότι έχω πάρει drugs. Είναι η άμυνά μου, η μάσκα. Μ' αρέσει κιόλας, γιατί δε γουστάρω να είμαι καλό παιδί. Μ' αρέσει να είμαι κακό παιδί - και μ' αγαπάνε γι' αυτό. Μαζόχες...»!!!!
Επιβεβαιώνει επίσης τις... υποψίες μας πως ότι κάνει είναι προσχεδιασμένο.«Όλο αυτό το παιχνίδι της δημοσιότητας το κάνω προσχεδιασμένα. Δε με απασχολεί να βλέπω τη μούρη μου στην τηλεόραση, δεν μου αρέσω καν στο γυαλί. Θέλω απλά να γίνεται η δουλειά μου καλά. Δηλαδή αν καταλάβω π.χ. ότι το dvd, το σκάνδαλο, παίζει από το πρωί μέχρι το βράδυ σε όλα τα κανάλια, έχω πετύχει το στόχο μου. Κι άσε τον καθένα να κακαρίζει, να σχολιάζει και λέει ότι θέλει. Εγώ θα είμαι κάπου έξω και θα πίνω τα κοκτέιλ μου», λέει.Μάλιστα μας απειλεί ότι πάντα θα βρίσκει κάτι για να ασχολούμαστε μαζί της.«Δεν μπορούν να πουν και τώρα τι άλλο θα κάνει η Τζούλια; Πάντα υπάρχει κάτι, π.χ να μείνω έγκυος, θα γίνει χαμός»!!!!!Αν υποψιαστώ ότι η Τζούλια θα μείνει έγκυος για τη δημοσιότητα, θα πεθάααανωωω!!!!Και όλα αυτά φυσικά για το χρήμα.«Τώρα που μπορώ να τα αρπάξω και να πάρω το χοντρό χρήμα, θα το κάνω. Γιατί όχι; Με τα λεφτά έχω ψυχοπάθεια. Τα φυλάω για το μέλλον, όπως ο Σκρουτζ έβαζε τις χρυσές λίρες κάτω από το μαξιλάρι του. Αν χάσω ένα 50ευρω θα τρελαθώ. Παρ΄ όλ' αυτά τα χρήματα δεν σου δίνουν μια αγκαλιά. Η μοναξιά παραμένει μοναξιά, ακόμη κι όταν είσαι πλούσιος», αποκαλύπτει.
 
Έληξε η κατάληψη των διοδίων Μαλγάρων από φιλάθλους του Ηρακλή – Κανονικά η κυκλοφορία
Κανονικά πραγματοποιείται η κυκλοφορία των οχημάτων στην Εθνική Οδό Θεσσαλονίκης – Αθηνών, μετά την αποχώρηση των φιλάθλων του Ηρακλή που πραγματοποίησαν κατάληψη των διοδίων των Μαλγάρων
 
Μνημείο αντιστασιακών στη Νάουσα
 
Οι μορφές των ηρωικών μαρτύρων, μαχητών του αντιφασιστικού αγώνα και της δημοκρατίας, έργο του κορυφαίου Ελληνα γλύπτη Μέμου Μακρή, φιγουράρουν περήφανες από το πρωί της Κυριακής στα κοιμητήρια της Νάουσας.Οι εκατοντάδες αντιστασιακοί, οι απόγονοί τους αλλά και απλοί κάτοικοι της Νάουσας βρέθηκαν στα αποκαλυπτήρια του μνημείου, που στήθηκε εκεί ως ελάχιστος φόρος τιμής για τους πεσόντες, μαχητές και μαχήτριες, του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας, που σκοτώθηκαν στη μάχη της Νάουσας το Δεκέμβρη του 1948 και τα πτώματά τους πετάχτηκαν σ' ένα μεγάλο λάκκο έξω από τα νεκροταφεία, χωρίς να κηδευτούν ποτέ.Τους αποχαιρέτησαν εκ μέρους των Ελλήνων της Ουγγαρίας ο Θωμάς Ψαρογιάννης, που είχε και την πρωτοβουλία για την εξασφάλιση και την τοποθέτηση του μνημείου, και ο Ν. Χριστάνης, εκ μέρους της οργάνωσης περιοχής Μακεδονίας του ΚΚΕ.Σε παράλληλη εκδήλωση της ΚΟ Νάουσας του ΚΚΕ, αμέσως μετά τα αποκαλυπτήρια, στο κατάμεστο δημοτικό θέατρο της πόλης, για τα διδάγματα του αγώνα του ΔΣΕ σε συνδυασμό με τους σημερινούς στόχους του κόμματος, μίλησε το μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Θεοδόσης Κωνσταντινίδης, ο οποίος ανέπτυξε τις θέσεις - προτάσεις του για μια λαϊκή εξουσία.Το μνημείο, που είναι μικρογραφία του αντίστοιχου που δεσπόζει από το 1959 στο κολαστήριο του Μαουτχάουζεν, φιλοτεχνήθηκε και προσφέρθηκε από την εικαστικό Κλειώ Μακρή, θυγατέρα του μεγάλου Ελληνα γλύπτη
 
 
Eπέστρεψαν ο «παπάς» και οι «παπατζήδες» στη Θεσσαλονίκη
Θεαματική «επιστροφή» φαίνεται πως κάνει το παράνομο παιχνίδι... εδώ παπάς εκεί παπάς, αφού το τελευταίο διάστημα στη Θεσσαλονίκη υπάρχουν και πάλι αρκετές καταγγελίες.Είναι χαρακτηριστικό ότι ορισμένοι επιτήδειοι κατορθώνουν να πείθουν τα θύματά τους να κάνουν ακόμη και αναλήψεις χρημάτων από τράπεζες για να παίξουν και να... ρεφάρουν. Χτες, ηλικιωμένος έχασε 150 ευρώ από «παπατζήδες», ο ένας από τους οποίους, μάλιστα, του επιτέθηκε και τον χτύπησε στο κεφάλι τραυματίζοντάς τον ελαφρά.
ΒούλγαροιΤο τελευταίο περιστατικό σημειώθηκε στην οδό Ρέμπελου στο κέντρο της Θεσσαλονίκης. Σύμφωνα με πληροφορίες, τρεις αλλοδαποί, πιθανότατα Βούλγαροι, είχαν στήσει το παιχνίδι του «παπά» προσπαθώντας να δελεάσουν τους περαστικούς με το ενδεχόμενο του εύκολου κέρδους. Ο ηλικιωμένος άντρας τους πλησίασε και αρχικά απλώς θαύμαζε τη... δεξιοτεχνία των δραστών, αλλά φαίνεται πως στη συνέχεια θέλησε να δοκιμάσει την τύχη του, ύστερα βέβαια και από τις σχετικές παροτρύνσεις των αλλοδαπών. Τελικά, ύστερα από αρκετές αποτυχημένες προσπάθειες να εντοπίσει τον «παπά», ο 72χρονος έχασε συνολικά 150 ευρώ. Αμέσως μόλις πήραν τα χρήματα οι τρεις αλλοδαποί τράπηκαν σε φυγή, αλλά ο ηλικιωμένος επιχείρησε να τους κυνηγήσει για να πάρει πίσω τα χρήματα που έχασε. Ωστόσο, ο ένας από τους δράστες χωρίς να διστάσει γύρισε πίσω και τον χτύπησε τραυματίζοντάς τον ελαφρά στο κεφάλι.Αξιωματικοί της ΕΛΑΣ επισημαίνουν ότι «παπατζήδες», κυρίως Βούλγαροι αλλά και τσιγγάνοι, κάνουν την εμφάνισή τους σε πολυσύχναστα σημεία της πόλης, όπως π.χ. η Αριστοτέλους. Ο εξοπλισμός τους αποτελείται συνήθως από ένα χαρτοκιβώτιο γυρισμένο ανάποδα ή ένα μικρό πτυσσόμενο τραπεζάκι και τρία τραπουλόχαρτα, τα οποία χειρίζονται με ιδιαίτερη δεξιότητα. Σύμφωνα με πληροφορίες, τα θύματά τους είναι κατά κύριο λόγο ηλικιωμένοι, τους οποίους ξεγελούν με ευκολία κατορθώνοντας να τους αποσπάσουν χρηματικά ποσά.
Με χρήματα στην τσέπηΚατά το παρελθόν διαπιστώθηκε ότι κάποιοι επιτήδειοι είχαν κατορθώσει να πείσουν κάποια από τα θύματά τους να κάνουν ακόμη και ανάληψη χρημάτων για να συνεχίσουν να ποντάρουν ψάχνοντας τον περιβόητο «παπά». Οι επιτήδειοι επιλέγουν τις μέρες που θα εμφανιστούν στο κέντρο της πόλης, συνήθως τις τελευταίες μέρες κάθε μήνα, καθώς γνωρίζουν ότι την περίοδο αυτήν καταβάλλονται οι συντάξεις και έτσι τα υποψήφια θύματα θα έχουν χρήματα στην κατοχή τους.
 
Γενετική παρέμβαση κάνει τις μύγες να μυρίζουν το φως
Αντικαθιστώντας το γονίδιο ενός οσφρητικού υποδοχέα με ένα άλλο γονίδιο, Γερμανοί ερευνητές δημιούργησαν μύγες των φρούτων που μυρίζουν το φως και βρίσκουν δύσοσμες τις μπλε αποχρώσεις. Το πρωτότυπο πείραμα ίσως προσφέρει νέα στοιχεία για το περίπλοκο οσφρητικό σύστημα των εντόμων, ίσως και του ανθρώπου.
Οι μύγες Drosophila, που χρησιμοποιούνται εδώ και δεκαετίες ως πειραματόζωα για βιολογικές μελέτες, κανονικά έλκονται από τη μυρωδιά των φρούτων αλλά αποφεύγουν τις δυσάρεστες οσμές και τους φωτεινούς χώρους.
Δεδομένου όμως ότι οι μύγες διαθέτουν μια πληθώρα οσφρητικών υποδοχέων, πολλοί από τους οποίους ενεργοποιούνται ταυτόχρονα από το ίδιο οσφρητικό ερέθισμα, οι επιστήμονες δυσκολεύονται να ξεχωρίσουν ποιοι υποδοχείς ανταποκρίνονται σε ποιες οσμές και πώς ενημερώνουν τον εγκέφαλο.
Για να λύσει το πρόβλημα, ο Κλέμενς Στέρτκουτ, ερευνητής στο Πανεπιστήμιο της Ρουρ στη Γερμανία, ακολούθησε μια πρωτότυπη προσέγγιση έτσι ώστε να μπορεί να ενεργοποιεί το οσφρητικό σύστημα με μια απλή φωτεινή δέσμη, αντί με περίπλοκες οσμές: Αντικατέστησε στις μύγες το γονίδιο ενός οσφρητικού υποδοχέα με το γονίδιο μιας πρωτεΐνης που ενεργοποιείται από το μπλε φως.
Ως αποτέλεσμα, το οσφρητικό νεύρο που υπάρχει στην κοιλιά των προνυμφών του εντόμου αντιδρά στο μπλε φως όπως θα αντιδρούσε σε μια δυσάρεστη οσμή.
Στην επόμενη φάση του πειράματος, οι ερευνητές έδειξαν ότι οι γενετικά τροποποιημένες προνύμφες απέφευγαν το μπλε φως και προτιμούσαν να κάθονται σε ένα δύσοσμο σημείο (αφού δεν αντιλαμβάνονταν τη δυσοσμία).
H εισαγωγή λεπτών ηλεκτροδίων στο οσφρητικό νεύρο επιβεβαίωσε ότι το μπλε φως γινόταν αντιληπτό από το οσφρητικό σύστημα, αναφέρει το Nature.com.
Ένα πρώτο συμπέρασμα από τη μελέτη είναι ότι ένας και μόνο υποδοχέας είναι αρκετός για να να κάνει τις μύγες είτε να απομακρυνθούν από τις δυσάρεστες οσμές, είτε να ακολουθήσουν τις ευχάριστες.
Θα χρειαστούν όμως αρκετές περαιτέρω μελέτες μέχρι να κατανοήσουν οι επιστήμονες το οσφρητικό σύστημα της Drosophila, δεδομένου ότι ο εγκέφαλος του εντόμου δέχεται ταυτόχρονα ερεθίσματα από πολλούς υποδοχείς, οι οποίοι μάλιστα δεν ανταποκρίνονται πάντα με τον ίδιο τρόπο στο ίδιο ερέθισμα.

Η έρευνα δημοσιεύεται στην επιθεώρηση Frontiers of Behavioral Neuroscience.Την πλήρη ή μερική αποκρατικοποίηση του ΟΣΕ, των αεροδρομίων, των ΕΛΤΑ, του καζίνο, και άλλων οργανισμών ανακοίνωσε ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου που έγινε μετά το άτυπο υπουργικό συμβούλιο υπό τον πρωθυπουργό.
 
 
Οδηγός ταξί στη βορειοδυτική Αγγλία, τον οποίο περιέγραφαν ως φιλήσυχο άνθρωπο, σκόρπισε τον θάνατο και τον τρόμο, σκοτώνοντας 12 ανθρώπους και τραυματίζοντας 25 άλλους, πριν στρέψει το όπλο στον εαυτό του.
 
 
Μέχρι το τέλος του χρόνου αναμένεται να τεθεί σε λειτουργία το νέο, διευρυμένο ωράριο λειτουργίας των νοσοκομείων, όπως ανακοίνωσε η υπουργός Υγείας Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου.
 
Εντοπίζουν τον καρκίνο με απλή εξέταση αίματος
Ανιχνεύονται τα μηνύματα πριν από την εκδήλωση της νόσου
Μια απλή εξέταση αίματος μπορεί να εντοπίζει τον καρκίνο πριν καν δημιουργηθεί ανιχνεύσιμος όγκος, ανακοίνωσαν χθες βρετανοί επιστήμονες. Η εξέταση, η οποία θα αρχίσει να εφαρμόζεται στη Βρετανία στις αρχές του επόμενου χρόνου, θεωρείται ότι θα αποτελέσει τομή στη διάγνωση του καρκίνου.
Η εξέταση αυτή είναι η πρώτη που εντοπίζει με ακρίβεια τα μηνύματα που εκπέμπει το ανοσοποιητικό σύστημα όταν σε κάποιο σημείο του οργανισμού αρχίζει να δημιουργείται καρκίνος. Οι έρευνες δείχνουν ότι τέτοιου είδους σήματα είναι δυνατόν να εντοπιστούν έως και πέντε χρόνια πριν ανιχνευθεί ο όγκος, με αποτέλεσμα οι γιατροί να μπορούν να παρεμβαίνουν γρηγορότερα για τη θεραπεία
 
 
Διοικητικό αδιέξοδο
Ανήμερα της επετείου του Γουέμπλεϊ, ο Παναθηναϊκός ζει μια από τις πιο «μαύρες» μέρες του σε διοικητικό επίπεδο...
Ο Θανάσης Γιαννακόπουλος, παρά τις ασφυκτικές πιέσεις που δέχτηκε, αρνήθηκε να αναλάβει την προεδρία της ΠΑΕ Παναθηναϊκός επικαλούμενος προσωπικούς λόγους κι έτσι το Δ.Σ. είχε την ίδια κατάληξη με το προηγούμενο! Χωρίς διοίκηση ουσιαστικά και με μια επιτροπή που προσωρινά θα «τρέξει» τα θέματα, θα πάνε οι πρωταθλητές μέχρι την 18η Ιουνίου, όταν και θα γίνει η γενική συνέλευση της ΠΑΕ. Αυτή την εκτελεστική επιτροπή αποτελούν οι Γιάννης Βεκρής, Δημήτρης Γόντικας, Φάνης Βουτσαράς και Γιώργος Νίκας.Εξω από τα γραφεία της ΠΑΕ όπου έγινε το Δ.Σ. περίμεναν υπομονετικά περίπου 300 οπαδοί του «τριφυλλιού», οι οποίοι βεβαίως δεν άκουσαν όσα θα περίμεναν. Χρέη προέδρου αναλαμβάνει ο Γιάννης Βεκρής, μέχρι πρότινος β' αντιπρόεδρος της ΠΑΕ, αποφασίστηκε η παραμονή του Νιόπλια, ενώ οριστικοποιήθηκε η παρουσία του Δημήτρη Γόντικα στη θέση του αντιπροέδρου. Επίσης, αποφασίστηκε πως η επιτροπή θα αναζητήσει νέο τεχνικό διευθυντή (κι όχι διευθυντή ποδοσφαίρου όπως λεγόταν μέχρι σήμερα) στη θέση του παραιτηθέντα Κώστα Αντωνίου. Θα πρόκειται για άνθρωπο από το εξωτερικό, το προφίλ του οποίου θα ταιριάζει μ αυτό του Πάολο Σόουζα.
Θ. Γιαννακόπουλος: «Οχι για προσωπικούς λόγους»
«Μου έγινε πρόταση για να αναλάβω πρόεδρος αλλά αρνήθηκα. Απλώς μόνο βάλαμε τον κύριο Βεκρή προεδρεύοντα αντιπρόεδρο να τρέχει τα θέματα μέχρι τη Γενική Συνέλευση των μετόχων. Δεν είναι πρόεδρος, είναι προεδρεύων αντιπρόεδρος», τόνισε αρχικά ο Θανάσης Γιαννακόπουλος μετά το τέλος του συμβουλίου.
Απαντώντας σε ερωτήσεις αναφέρθηκε:
Για την αποχώρηση του Ανδρέα Βγενόπουλο: «Είναι λυπηρό αυτό που έγινε με τον Ανδρέα και σας το λέω με το χέρι στην καρδιά. Μπορεί να είχαμε κάποιες διαφορές τον τελευταίο καιρό, αλλά δε σημαίνει ότι δεν θα βάζουμε πάνω από όλα το συμφέρον του Παναθηναϊκού. Οσοι φτιάξανε την πολυμετοχικότητα έπρεπε να υπάρχουν και να βοηθάνε την ομάδα να κατακτήσει τη θέση που της αρμόζει, όπως έγινε με το νταμπλ, αλλά και να χτίσει τη δική της δυναστεία».
Για το αν υπάρχει αδιέξοδο για την προεδρία: «Δεν υπάρχει αδιέξοδο, προβλήματα υπάρχουν, αλλά αν υπάρχει καλή διάθεση μπορούν να βρεθούν οι λύσεις».
Για το αν πρότεινε ο ίδιος κάποιον για πρόεδρο: «Δεν μπορώ να προτείνω εγώ πρόεδρο, οι μέτοχοι πρέπει να συμφωνήσουν σε ένα άτομο κοινής αποδοχής».
Για το θέμα προπονητή: «Έγω έκανα πρόταση για παραμονή του Νίκου Νιόπλια. Είχαμε πει με τον αδερφό μου ότι θέλαμε ένα πολύ σπουδαίο όνομα, όπως κάνουμε εμείς στο μπάσκετ με τον κ. Ομπράντοβιτς. Όμως ο Νιόπλιας έδειξε ότι μπορεί να κρατήσει το βάρος. Εχω ξαναπεί ότι ομάδα που κερδίζει δεν αλλάζει, αφού τα πήγε καλά και πήρε το νταμπλ δεν υπάρχει λόγος να μην είμαστε κοντά του, να τον στηρίξουμε ώστε αν βγει ένα παιδί από τα σπλάχνα του Παναθηναϊκού για να είναι προπονητής. Παραμένει με δική μου εισήγηση η οποία έγινε αποδεκτή από το Δ.Σ.
Για το λόγο που αρνήθηκε τη θέση του προέδρου: «Είναι θέμα που αφορά εμένα προσωπικά, και κανέναν άλλο. Είμαι Παναθηναϊκός, πάνω από οποιονδήποτε Παναθηναϊκό και προσπαθώ πάντοτε με γνώμονα αυτό, το συμφέρον για το καλύτερο».
Για το αν υπήρχε πρόταση για άλλον πρόεδρο: «Αλλη πρόταση για πρόεδρο όχι, μόνο για μένα πρότεινε το συμβούλιο. Πιστεύω και οι άλλοι μεγάλοι μέτοχοι θα με θέλανε. Κανονικά τα θέματα θα τα χειρίζεται ο κ. Βεκρής, ο προεδρεύων αντιπρόεδρος».
Γιάννης Βεκρής: «Δεν συνεχίζω μετά τη Γ.Σ.»
Ο Γιάννης Βεκρής, που θα ασκεί χρέη προέδρου, επεσήμανε: «Δυστυχώς και σήμερα δεν εξελέγη πρόεδρος. Υπήρχε υποψηφιότητα του Θανάση Γιαννακόπουλου, όχι μέχρι τη Γενική Συνέλευση, αλλά με προοπτική έτους, όμως ο κ. Θανάσης για μια ακόμα φορά αρνήθηκε για προσωπικούς λόγους. Μέχρι τις 18 Ιουνίου, για να λειτουργήσει η ΠΑΕ, καθήκοντα προέδρου θα ασκώ εγώ ως αντιπρόεδρος της ΠΑΕ και όλες οι αποφάσεις θα λαμβάνοντα μαζί με την εκτελεστική επιτροπή, την οποία αποτελούν εγώ, ο κ. Γόντικας, ο κ. Βουτσαράς και ο κ. Νίκας. Είναι μια λύση για να λυθούν τα τρέχοντα θέματα. Εγώ μετά τις 18 Ιουνίου κατηγορηματικά ξεκαθαρίζω ότι δεν θα συνεχίσω στη θέση του προέδρου. Λήφθηκε και η απόφαση ότι εισηγήθηκε σύσσωμο το Δ.Σ. την παραμονή του κ. Νιόπλια και εξουσιοδοτήθηκε η εκτελεστική επιτροπή για να μιλήσει μαζί του για τους όρους του συμβολαίου».
Οσο για τον κ. Γόντικα, τόνισε: «Εξελέγη ο κ. Γόντικας ως πρώτος αντιπρόεδρος».
Γόντικας: «Καλώ σε συστράτευση»
«Ξέρω ότι αναλαμβάνω δύσκολο έργο, αλλά με τη συνεργασία όλων, τόσο των μελών του διοικητικού συμβουλίου αλλά και των υπόλοιπων Παναθηναϊκών, θα μπορέσουμε να τα καταφέρουμε. Μέχρι τις 18 Ιουνίου ο κ. Βεκρής θα είναι πρόεδρος και στη Γενική Συνέλευση θα λυθεί το θέμα. Καλώ σε συστράτευση όλους, έχουμε πολύ δύσκολο δρόμο μπροστά μας και ζητώ να υπάρχει ενότητα», τόνισε αρχικά ο νέος αντιπρόεδρος.Και πρόσθεσε: «Η εκτελεστική επιτροπή θα τρέχει τα θέματα. Υπάρχει χρόνος για να γίνουν όσα χρειάζονται. Πάρθηκε απόφαση στο Δ.Σ. για παραμονή του κ. Νιόπλια και η εκτελεστική επιτροπή θα κληθεί να την υλοποιήσει. Προχωράμε με βάσεις τις εκθέσεις του προηγούμενου τεχνικού διευθυντή και του προπονητή και θα βαδίσουμε με αυτό το πλάνο. Από εκεί και πέρα οι υπόλοιπες εισηγήσεις θα εκτιμηθούν από το Δ.Σ.».
 Εκτύπωση     Αποστολή με e-mail
1203 αναγνώστες
Τετάρτη, 2 Ιουνίου 2010
15:53

Ανήλικα κορίτσια τα οποία στη συνέχεια έπειθε να κάνουν γυμνή φωτογράφιση «ψάρευε» στο facebook 32χρονος ο οποίος συνελήφθη από τους αστυνομικούς της ασφάλειας Βέροιας. Οπως ανακοινώθηκε από τις αστυνομικές αρχές ο δράστης συνελήφθη στα Εσώβαλτα Πέλλας, έπειτα από έρευνα στο αυτοκίνητο του όπου βρέθηκε μία φορητή συσκευή αποθήκευσης ψηφιακών δεδομένων (USB), η οποία περιείχε γυμνές και ημίγυμνες φωτογραφίες δύο 16χρονων κοριτσιών. «Από την προανάκριση προέκυψε ότι έβρισκε και προσέγγιζε τις παθούσες μέσω διαδικτύου και ειδικότερα με τη χρήση συγκεκριμένου ψευδωνύμου, σε λογαριασμό που διατηρούσε ο ίδιος στην ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης www.facebook.com, όπου είχαν ανταποκριθεί θετικά σε αίτημα φιλίας του άνω των 1.500 κοριτσιών» αναφέρεται στην ανακοίνωση της αστυνομίας.Μάλιστα ο 32χρονος προσποιούνταν ότι ήταν φωτογράφος πρακτορείου φωτομοντέλων με έδρα τη Θεσσαλονίκη και υποσχόμενος υψηλή χρηματική αμοιβή, παραπλανούσε τις ανήλικες τις οποίες φωτογράφιζε γυμνές ενώ σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ. τις έπειθε και ερχόταν σε ερωτική επαφή μαζί τους. Σε έρευνες που έγιναν σε αποθήκη, που είχε μετατρέψει ο ίδιος σε πρόχειρο στούντιο φωτογράφησης και στο σπίτι του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τρεις φωτογραφικές μηχανές, μία ψηφιακή βιντεοκάμερα, και δύο άλμπουμ, που περιείχαν συνολικά 155 γυμνές και ημίγυμνες φωτογραφίες κοριτσιών και γυναικών. Με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του ο 32χρονος παραπέμφθηκε στον εισαγγελέα.

 
"Aπάντηση" με αποχώρηση Βγενόπουλου
O Α. Βγενόπουλος ανακοίνωσε πως αποχωρεί από την ΠΑΕ με επίθεση κατά Τζίγγερ. Στις 16.00 το ΔΣ

"ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ Κ. ΑΝΔΡΕΑ ΒΓΕΝΟΠΟΥΛΟΥ
Ως γνωστόν εγώ οδήγησα πριν δύο χρόνια τον Παναθηναϊκό στην εποχή της πολυμετοχικότητας. Στην ομάδα προσφέρθηκαν 67 εκατομμύρια Ευρώ από νέους μετόχους, εκ των οποίων τα 20 εκατ. ήταν δικά μου, που έδωσαν την δυνατότητα να αποκτήσουμε παίκτες μεγάλης αξίας και να επιτύχουμε τους στόχους μας.
Επί δύο χρόνια στήριξα απόλυτα τα όργανα της Διοίκησης που όλοι οι μέτοχοι είχαμε ομόφωνα επιλέξει, Πρόεδρο, Τεχνικό Διευθυντή, Προπονητή και όταν ο Πρόεδρος άλλαξε Προπονητή στήριξα και τον νέο Προπονητή. Έκανα δηλώσεις και παρεμβάσεις μόνο μετά από «κρίσεις» και προκειμένου να μην υπάρξουν πισωγυρίσματα που θα μας έβγαζαν από τους στόχους μας. Δεν ζήτησα καμία «καρέκλα» ή προνόμιο, στους πανηγυρισμούς (κύπελλο, φιέστα) ήμουν απών, αλλά στις μάχες και τα προβλήματα ήμουν πάντα παρών.
Την ίδια περίοδο άλλοι μέτοχοι είτε απευθείας, είτε μέσω εφημερίδων, ιδιοκτησίας ή ελέγχου τους, είτε μέσω των κύκλων τους έκαναν αντιπολίτευση και υπονόμευαν τις προσπάθειες του Προέδρου για τους δικούς τους λόγους που δεν έχουν καμία σχέση με το πραγματικό συμφέρον του Παναθηναϊκού, οι δε δηλητηριογράφοι τους είχαν το θράσος να κατηγορούν εμένα για προσωπικές ατζέντες και σκοπιμότητες.
Η κατάληξη είναι γνωστή. Τη στιγμή που η πολυμετοχικότητα με πρόεδρο-ηγέτη τον κ. Νίκο Πατέρα επέτυχε απολύτως ο κ. Γ. Βαρδινογιάννης αποφάσισε να θέσει το δίλημμα «ή μου δίνετε 60 εκατ. ευρώ και φεύγω ή μένω και θα διοικήσω τον Παναθηναϊκό με τους δικούς μου όρους», δηλ. γυρίζουμε στην προ της πολυμετοχικότητας εποχή.
Παράλληλα, οι επικοινωνιακοί μηχανισμοί της λάσπης και της παραπληροφόρησης πήραν φωτιά, δήθεν «αναγνώστες» οπαδικών εφημερίδων και συνεργεία που εμφάνιζαν δήθεν «φιλάθλους» στα blogs έκριναν ως απαράδεκτη τη θέση μου να μην θέλω να δώσω 60 εκατ. ευρώ στον κ. Βαρδινογιάννη, επαναφέροντας όλες μαζί τις βρωμιές και τις αμφισβητήσεις για τα κίνητρά μου και τις προθέσεις μου που διάβαζα επί δύο χρόνια.
Η θέση μου ότι είμαι έτοιμος να προσφέρω χρήματα για την ομάδα και όχι στον κ. Βαρδινογιάννη και ότι ποτέ εγώ δεν είπα ότι θέλω να γίνω Βαρδινογιάννης στην θέση του Βαρδινογιάννη λασπολογήθηκε σε τέτοιο βαθμό που προκάλεσε σύγχυση στους φιλάθλους του Παναθηναϊκού. Το χειρότερο απ΄όλα όμως είναι το πισωγύρισμα του Παναθηναϊκού την στιγμή που φτάσαμε στην κορυφή και πετύχαμε όλους μας τους στόχους και το ότι η ομάδα είναι χωρίς διοικητική και τεχνική ηγεσία και χωρίς προγραμματισμό στο μέσον της μεταγραφικής περιόδου, ενώ η προπαγάνδα τύπου Deloitte μας προετοιμάζει και για όσα πρόκειται να επακολουθήσουν.
Ο κ. Πατέρας πέτυχε με τον κ. Αντωνιάδη, τον κ. Αντωνίου, τον κ. Νιόπλια, το υπόλοιπο επιτελείο και τους ποδοσφαιριστές να γίνουν μια οικογένεια χωρίς γκρίνιες και ρουφιάνους, να ξορκίσουν την κατάρα της Παιανίας και να αποκτήσουν την νοοτροπία του Πρωταθλητή. Όλα αυτά καταστράφηκαν και ο Παναθηναϊκός ξαναγίνεται πεδίο πειραματισμών και εφαρμογής των θεωριών και των ικανοτήτων του κ. Γ. Βαρδινογιάννη. Ο κ. Βαρδινογιάννης έχει πάρει ξανά τον πλήρη έλεγχο του Παναθηναϊκού, αλλά με επικοινωνιακά τερτίπια προσπαθεί να κρυφτεί πίσω από τις λέξεις «ενότητα» και «συναίνεση».
Χθες απευθυνόμενος στους οργανωμένους φιλάθλους είπε ότι αν θα παραμείνει ο Νιόπλιας είναι θέμα του νέου Προέδρου που δεν θα είναι γλάστρα, θα είναι κοινής αποδοχής κ.λ.π. Παράλληλα όμως είπε ότι ο Τεχνικός Διευθυντής θα είναι ξένος και προσέλαβε Α΄Αντιπρόεδρο με αυξημένες αρμοδιότητες. Αυτές τις αποφάσεις τις πήρε με την υπόδειξη ή συναίνεση του νέου μη γλάστρα Προέδρου; Και είναι σοβαρά πράγματα να ισχυρίζεται ότι ο κ. Ν. Πατέρας έφυγε «για δικούς του λόγους»; Δεν διάβασε την ξεκάθαρη επιστολή του κ. Ν. Πατέρα που αναφέρει τους λόγους παραίτησής του; Δεν αναγνωρίζει εκεί ο κ. Βαρδινογιάννης και τις δικές του ευθύνες ή πίστεψε ποτέ ότι ο κ. Ν. Πατέρας θα δεχόταν να μείνει ως Πρόεδρος υπό όρους και κηδεμονία;
Σ΄αυτήν την νέα λυπηρή πραγματικότητα λοιπόν εγώ δεν έχω καμία θέση. Η αγάπη μου για τον Παναθηναϊκό με έκανε να αγνοήσω την λογική που έλεγε να μην ανακατευτώ με τα πίτουρα, αλλά μέχρις εδώ.

Εάν συνέχιζα να ασχολούμαι με τον Παναθηναϊκό θα έπρεπε να είχα κάποιο από τα περίεργα κίνητρα που μου καταλογίζουν οι λασπολόγοι, αλλά δεν έχω, ή θα έπρεπε να είμαι μαζοχιστής, που δεν είμαι, ή θα έπρεπε η αγάπη μου για την ομάδα να μην υπόκειται στα όρια της προσωπικής μου αξιοπρέπειας, που δεν συμβαίνει.

Δεν με ενδιαφέρει πλέον τι λέει ή τι θα πει ο οποιοσδήποτε, για μένα το κεφάλαιο Π.Α.Ε. Παναθηναϊκός έκλεισε οριστικά, απλώς στο γήπεδο θα έρχομαι όποτε μπορώ (εάν θα μου επιτρέψουν να αγοράσω και του χρόνου τα διαρκείας μου) για να χαίρομαι ή να λυπάμαι χωρίς να με ενδιαφέρει ποια θα είναι η Διοίκηση ή οι μέτοχοι.
Ευχαριστώ τον κ. Ν. Πατέρα για την ανεκτίμητη προσφορά του και την χαρά που έδωσε σε όλους μας (θυμάμαι ακόμη τον κ. Ζαχαρία Πιτυχούτη πριν δυο χρόνια στο Πεντελικό που έλεγε «θέλω να πανηγυρίσω ακόμη ένα νταμπλ πριν πεθάνω»).
Ευχαριστώ την σύζυγό μου που με στήριξε και σ΄αυτήν μου την περιπέτεια.
Αποχωρώ υπερήφανος για την προσφορά μου στον Παναθηναϊκό και τη συνεισφορά μου σ΄αυτό το νταμπλ την αφιερώνω στην μνήμη του παππού μου.
Υ.Γ. 1 Τις μετοχές που αγόρασα έναντι 20 εκατ. Ευρώ θα διαπραγματευτώ για να τις πουλήσω έναντι ενός Ευρώ είτε στον Ερασιτέχνη (ανάλογα με τις εξελίξεις στην εγγραφή νέων μελών) είτε στον Σύλλογο Παλαιμάχων Αθλητών και Αθλητριών του Παναθηναϊκού.
Υ.Γ.2 Για όποιον ενδιαφέρεται για την αλήθεια και είναι επιφυλακτικός στη λάσπη:
α. Ποτέ δεν είπα ότι έχω τη δύναμη του Αμπράμοβιτς. Είχα πει για την ΠΕΚ ότι «όλοι μαζί είμαστε πιο δυνατοί από τον Αμπράμοβιτς». Από αυτή την ομάδα οι περισσότεροι δεν πίστεψαν στις προθέσεις του κ. Βαρδινογιάννη περί ειλικρινούς πολυμετοχικότητας και δεν συμμετείχαν καν στην προ διετίας αύξηση μετοχικού κεφαλαίου. Αποδείχθηκε ότι αυτοί είχαν δίκιο και εμείς που συμμετείχαμε είχαμε άδικο.

β. Όταν σαν ΠΕΚ υποσχεθήκαμε χρήματα για ενίσχυση του Ερασιτέχνη είχαμε θέσει όρους και προϋποθέσεις που δεν εκπληρώθηκαν ποτέ.
Υ.Γ. 3 Όσο λάσπη και να μου ρίξουν από δω και πέρα οι στημένοι επικοινωνιακοί μηχανισμοί, το χρυσό τριφύλλι με το οποίο είχα τιμηθεί για την προσφορά μου στον Παναθηναϊκό σαν αθλητής δεν μπορούν να μου το πάρουν πίσω."
Απαντάει ο Τζίγγερ μετά το Δ.Σ.
Τα όσα καταλόγησε προς τον Γιάννη Βαρδινογιάννη με την παραπάνω ανακοίνωση του ο Ανδρέας Βγενόπουλος δεν θα μείνουν ασχολίαστα. Συγκεκριμένα, ο Τζίγγερ σύμφωνα με κύκλους από το περιβάλλον του θα δώσει τις "απαντήσεις" στον "Μr Mig" αμέσως μετά την ολοκλήρωση του σημερινού Δ.Σ. (16:00) στο οποίο τα μέλη του καλούνται μεταξύ άλλων να εκλέξουν νέο πρόεδρο στην "πράσινης" ΠΑΕ.
 
 
 
 
 
Μειωμένες αποδοχές από τον Ιούνιο και μειωμένο ή και μηδενικό επίδομα αδείας θα λάβουν οι υπάλληλοι του Δημοσίου και του ευρύτερου δημόσιου τομέα, καθώς από χτες ενεργοποιήθηκαν οι νέες περικοπές μισθοδοσίας, που νομοθετήθηκαν μετά τη συμφωνία με την «τρόικα».Με εγκύκλιο του υφυπουργού Οικονομικών, Φίλιππου Σαχινίδη, μειώνονται κατά 8% τα επιδόματα ...
 
 
 
Την ώρα που το υπουργείο Παιδείας προχωρά από τον ερχόμενο Σεπτέμβριο στη λειτουργία 800 ολοήμερων δημοτικών σχολείων με ενιαίο αναμορφωμένο αναλυτικό πρόγραμμα, τα προβλήματα στα ήδη υπάρχοντα εξακολουθούν να «βασιλεύουν». Ελλείψεις σε εκπαιδευτικό προσωπικό και ανεπαρκείς υλικοτεχνικές υποδομές βάζουν... τρικλοποδιά στο σχέδιο.Το ολοήμερο σχολείο ...
 
 
 
Σε «εκ βάθρων» ανατροπές στο ασφαλιστικό σύστημα προχωρά η κυβέρνηση, σε πλήρη εναρμόνιση με το μνημόνιο που έχει υπογράψει με την ΕΕ, την ΕΚΤ και το ΔΝΤ. Ετσι, από το 2015 οι αλλαγές που επέρχονται στο ισχύον σύστημα κοινωνικής ασφάλισης έχουν ως εξής:Ολοι θα συνταξιοδοτούνται στα 60 έτη με 40 χρόνια υπηρεσίας ή σε ηλικία των 65 ετών με 15ετία (όπως ...
 
 
 
 
Νταλίκα και απορριμματοφόρο αναποδογύρισαν στο Δερβένι
Κυκλοφοριακό χάος δημιουργήθηκε χτες το μεσημέρι στο Δερβένι Θεσσαλονίκης, όταν εξαιτίας της ολισθηρότητας του οδοστρώματος από τη βροχόπτωση ανατράπηκαν μία νταλίκα και ένα απορριμματοφόρο. Στο ρεύμα προς Καβάλα δημιουργήθηκε ουρά από ακινητοποιημένα οχήματα, που έφτανε τα 2,5 χιλιόμετρα, ενώ στην περιοχή χρειάστηκε να φτάσει γερανός για να απομακρύνει τα δύο οχήματα.
Το πρώτο περιστατικό σημειώθηκε σε σημείο όπου ο δρόμος παρουσιάζει κατηφορική κλίση, με συνέπεια ο οδηγός της νταλίκας να χάσει τον έλεγχο του οχήματός του εξαιτίας της ολισθηρότητας. Οπως αναφέρουν αξιωματικοί της Τροχαίας, η νταλίκα έπεσε στο διαχωριστικό στηθαίο και στη συνέχεια ανατράπηκε. Σε μικρή απόσταση από το συγκεκριμένο σημείο το σκηνικό επαναλήφθηκε. Αυτήν τη φορά ένα απορριμματοφόρο ανατράπηκε και πάλι στο ρεύμα προς Καβάλα, με αποτέλεσμα να διαρρεύσει στο ήδη ολισθηρό οδόστρωμα ποσότητα πετρελαίου και λαδιού. Αμέσως κλήθηκε συνεργείο για να ρίξει στο σημείο πριονίδι, ωστόσο το όχημα έφτασε με αρκετή καθυστέρηση στην περιοχή του ατυχήματος, καθώς οι οδηγοί που κινούνταν στην εθνική οδό είχαν καταλάβει και τη βοηθητική λωρίδα. Αντρες της Τροχαίας έσπευσαν στο σημείο για να διευκολύνουν την κίνηση των οχημάτων, ωστόσο η κυκλοφορία αποκαταστάθηκε πλήρως αρκετές ώρες αργότερα.
 
 
 
 
Ληστές «χτύπησαν» τα ΕΛΤΑ στον Κορινό
Ενα μικρό υποκατάστημα των ΕΛΤΑ στον Κορινό Πιερίας έβαλαν στο στόχαστρό τους χτες το πρωί θρασύτατοι ληστές, εκτιμώντας πιθανότατα ότι το ταμείο θα είχε λεφτά για να πληρώσει συντάξεις. Οπως έγινε γνωστό, τρεις δράστες εισέβαλαν στο υποκατάστημα λίγο πριν από τις οκτώ, την ώρα που βρισκόταν σε αυτό μόνον ένας πελάτης. Ολοι τους φορούσαν κράνη μοτοσικλετιστών και κρατούσαν πιστόλια, ενώ, αφού αφαίρεσαν περίπου 3.000 ευρώ από το ταμείο, διέφυγαν με δύο μηχανές. Ωστόσο, στην έξοδο του Κορινού οι δράστες εγκατέλειψαν τα δίκυκλα και εικάζεται ότι επιβιβάστηκαν σε αυτοκίνητο, όπου τους περίμενε συνεργός τους. Μάλιστα, αξιωματικοί επισημαίνουν ότι το όχημα με τον τέταρτο συνεργό πιθανότατα έκανε «βόλτες» νωρίτερα μέσα στο χωριό, ώστε σε περίπτωση που εντόπιζε αστυνομικούς να ενημερώσει τα υπόλοιπα μέλη της σπείρας να τραπούν σε φυγή.Σύμφωνα με πληροφορίες, οι δύο μηχανές που εγκατέλειψαν οι δράστες είχαν κλαπεί από την περιοχή της Τούμπας στη Θεσσαλονίκη, ενώ και το αυτοκίνητο έφερε κλεμμένες πινακίδες.
Τους έτρεψαν σε φυγή
Στο μεταξύ, απόπειρα ληστείας σημειώθηκε χτες το μεσημέρι και σε ψιλικατζίδικο στην περιοχή της Σταυρούπολης. Σύμφωνα με πληροφορίες, δύο άτομα εισέβαλαν στο κατάστημα και με την απειλή συσκευής εκκένωσης ηλεκτρικού ρεύματος ζήτησαν τα χρήματα από το ταμείο. Ωστόσο, όταν οι υπάλληλοι αντέδρασαν, οι δράστες τράπηκαν σε φυγή, αλλά χάρη στην έγκαιρη επέμβαση των αστυνομικών ο ένας από αυτούς εντοπίστηκε και συνελήφθη λίγη ώρα αργότερα.Οπως αναφέρουν αξιωματικοί, το άτομο που συνελήφθη έχει καταγωγή από τη Γεωργία, ενώ συνεχίζονται
 
 
 
 
 
Σύλληψη 53χρονου στη Θεσσαλονίκη για παράνομη οπλοκατοχή
53χρονος συνελήφθη στη Θεσσαλονίκη, όταν ύστερα από έλεγχο που έγινε στο αυτοκίνητό του βρέθηκε ένα πιστόλι με 7 φυσίγγια στη γεμιστήρα του καθώς και μία συσκευή ηλεκτρικής εκκένωσης. Σε έλεγχο που ακολούθησε στο σπίτι του, βρέθηκε ένα ακόμα πιστόλι με 9 φυσίγγια στη γεμιστήρα του, 68 φυσίγγια καθώς και άλλα 38 φυσίγγια από πολεμικό όπλο. Σε βάρος του σχηματίσθηκε δικογραφία και θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα.
 
 
 
 
 
Συνελήφθη 32χρονος στην Πέλλα για πορνογραφία ανηλίκων
Με το πρόσχημα ότι είναι φωτογράφος που εργαζόταν για λογαριασμό πρακτορείου μοντέλων 32χρονος από τα Εσώβαλτα Πέλλας έπειθε ανήλικα κορίτσια να έχουν ερωτική επαφή μαζί του και να φωτογραφίζονται γυμνά. Για το σκοπό μάλιστα αυτό είχε μετατρέψει μία αποθήκη σε φωτογραφικό στούντιο, ενώ προσέγγιζε τα θύματά του μέσω του διαδικτύου. ο 32χρονος συνελήφθη από αστυνομικούς, ενώ στην κατοχή του βρέθηκε φορητή συσκευή αποθήκευσης που είχε φωτογραφίες με πορνογραφικό περιεχόμενο δύο 16χρονων κοριτσιών. Στις φωτογραφίες απεικονίζονται και άλλες ανήλικες, οι οποίες δεν έχουν ταυτοποιηθεί μέχρι τώρα. Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα.
 
 
 
Θετική η Μπιρμπίλη στις προτάσεις της ΠΑΣΕΓΕΣ για τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας
 
Ευνοϊκά αντιμετωπίστηκαν από την πλευρά της υπουργού Περιβάλλοντος, Τίνας Μπιρμπίλη οι προτάσεις της ΠΑΣΕΓΕΣ, που συμβάλλουν στη μείωση της γραφειοκρατίας αλλά και στην απλοποίηση των διαδικασιών για την έκδοση των απαιτούμενων αδειών. Κατά τη συνάντηση του προέδρου της ΠΑΣΕΓΕΣ, κ. Τζανέτου Καραμίχα με την υπουργό Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής κα Τ. Μπιρμπίλη, αντιμετωπίστηκαν θετικά οι προτάσεις της Συνομοσπονδίας για την αξιοποίηση των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας από τους αγρότες
 
 
 
Ο Ηλίας εναντίον της Ελένης Μενεγάκη
Ήταν ανήμερα της εορταστικής εορτής της Ελένης Μενεγάκη όταν ο Ηλίας Ψινάκης βρέθηκε στο πλατό της εκπομπής της για να της πει χρόνια πολλά και να της ευχηθεί. Μάλιστα ο Ψινάκης έκανε και ένα σπουδαίο «δώρο» στην «ωραία Ελένη» αφού η παρουσία του στον «Καφέ με την Ελένη» ανέβασε αρκετά τις τηλεθεάσεις της εκπομπής της.
Αξίζει να σημειώσουμε πως εκείνη τη μέρα, η εκπομπή της Μενεγάκη βρέθηκε πρώτη στην κατάταξη της πρωινής ψυχαγωγικής ζώνης κερδίζοντας τους Καραμέρο-Χαριτάτο ακόμα και στο γενικό σύνολο πληθυσμού. Συγκεκριμένα ο «Καφές με την Ελένη» είχε κάνει στο γενικό σύνολο, μέσο όρο τηλεθέασης 18,5% έναντι 17,3% της εκπομπής «10 με 1 μαζί» του ΑΝΤ1 και 12,4% της εκπομπής «Όμορφος κόσμος το πρωί» του MEGA. Επίσης, στο νεανικό κοινό ο «Καφές με την Ελένη» είχε κάνει μέσο όρο 29,1%, το δίδυμο Καραμέρος-Χαριτάτος 16,6% και η πεντάδα του «Όμορφου κόσμου» 14,5%!
Φαίνεται όμως ότι το «δώρο» της πρωτιάς και της υψηλής τηλεθέασης που έκανε ο Ψινάκης στη Μενεγάκη, τώρα… θα της το πάρει πίσω!
 
 Εκτύπωση     Αποστολή με e-mail
1340 αναγνώστες
Τετάρτη, 2 Ιουνίου 2010
03:00

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ

 Σε καλό κλίμα έγινε η πρώτη προγραμματισμένη συνάντηση των υποψηφίων (από το χώρο της ΝΔ.)στο δημαρχείο Χαλκηδόνας…
Παρόν ήταν οι κ.κ. ΤΣΟΥΚΝΙΔΑΣ ,ΑΡΑΜΠΑΤΖΗΣ, ΝΙΚΟΠΟΥΛΟΣ, ΚΟΡΩΝΑΣ, ΤΣΙΤΟΥΡΙΔΗΣ, ΤΣΩΛΗΣ και ΜΠΟΧΩΡΙΔΗΣ.
Στην αρχή το λόγω πήρε ο οικοδεσπότης δήμαρχος Χαλκηδόνας Σ. .Νικόπουλος και αφού τους καλωσόρισε στον δήμο του, τους έβαλε ένα θέμα στη ατζέντα (εκτός και εάν ήταν στημένο) που κάποιους έμαθα ότι τους αιφνιδίασε …
Ήταν το θέμα των Καταγγελιών που του έχει κάνει η αντιπολίτευση του δήμου Χαλκηδόνας και όπως ήταν φυσικό οι παρόντες αιφνιδιάστικαν…!
 Για την ιστορία το θέμα δεν συζητήθηκε …
 
Εν συνεχεία τοποθετηθήκαν ολοι και το συμπέρασμα της συζήτησης είναι ότι : Υπάρχουν δυο δυνατοί πόλοι ΤΣΟΥΚΝΙΔΑΣ και ΑΡΑΜΠΑΤΣΗΣ .
Επίσης υπάρχουν ακόμη δυο υποψηφιότητες του πρωην δημαρχού Χαλκηδόνας Π. Τσιτουρίδη και του Αντιδημάρχου Σ.Τ σιώλη (εφόσον βέβαια γίνουν διαδικασίες )
Και τέλος ο κ.Ι. Μποχώρης  είπε ότι δεν μπορούσε να δεσμευτεί αφού - όπως είπε -  «Έχω  ομάδα και πρέπει μαζί να αποφασίσουμε…»
Τι αποφασίστηκε…
α να ξαναγίνει νέα συνάντηση την ερχόμενη Δευτέρα με ποιο διευρυμένο σώμα και να παραστούν οι κ.κ. ΑΛΑΞΙΑΔΗΣ, ΔΑΙΚΟΥΔΗΣ, ΜΑΝΑΚΗΣ, ΤΣΙΧΙΤΑΣ
β οι πρόεδροι όλων των ΤΟΕΒ στους τρεις δήμους
γ οι νομαρχιακοί σύμβουλοι ΑΝΘΥ ΠΟΡΦΥΡΙΑΔΟΥ και ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΠΙΚΟΣ
Δ Πρόεδροι όλων των Οργανώσεων
Ε πολιτευτές της Ν.Δ. στους τρεις δήμους…
Τέλος βρήκε ανακοίνωση την οποία υπογραφούν και οι 7 και θα δοθεί στο τύπο για να δημοσιοποιηθούν οι απόψεις τους…
 
ΠΟΛΥ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΑΥΤΗ ΣΤΟ «ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΒΗΜΑ» ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ
Τηλ : 23910 21333
 
 
 
Έκρυβε πιστόλι μέσα στην τσάντα του 5χρονου γιου του
Συνελήφθη ο πατέρας ενός 5χρονου αγοριού, καθώς στην τσάντα του γιου του βρέθηκε ένα πιστόλι κρότου 100 φυσίγγια κρότου και τρία φυσίγγια κυνηγετικά. Το παιδί είπε στην αστυνομία ότι το έκρυψε ο πατέρας στην τσάντα για να μην το βρει η αστυνομία.Ένα αγοράκι πέντε χρονών σε παιδικό σταθμό στο Ζεφύρι έκρυβε μέσα στην τσάντα του πιστόλι κρότου με γεμιστήρα, 100 φυσίγγια κρότου και τρία φυσίγγια κυνηγετικά.
Τα πιστόλι καθώς και τα άλλα αντικείμενα βρήκε η διευθύντρια του παιδικού σταθμού τα οποία και παρέδωσε στην Ασφάλεια Δυτικής Αττικής.
Στη συνέχεια, συνελήφθη ο πατέρας του παιδιού, ο οποίος εξετάζεται στην ασφάλεια, καθώς το παιδί είπε στους αστυνομικούς ότι του έδωσε το όπλο για να μην το βρει η αστυνομία, αλλά και ότι την περασμένη Παρασκευή πυροβόλησε στον αέρα με ένα άλλο πιστόλι τραυματίζοντας μια 8χρονη. Το όπλο όμως δεν έχει βρεθεί γι’ αυτό και δεν αποδεικνύεται μέχρι στιγμής η ενοχή του πατέρα.
Όσο για το 8χρονο κοριτσάκι, πρόκειται για το κοριτσάκι, το οποίο ενώ έπαιζε στην αυλή του σπιτιού του ξαφνικά το βρήκε μια σφαίρα στο κεφάλι. Το κοριτσάκι νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση στο νοσοκομείο Παίδων.

 
 
Το 2008 πέθαναν 7,6 εκατ. άνθρωποι, εξαιτίας του καρκίνου
Τον θάνατο 7,6 εκατομμυρίων ανθρώπων προκάλεσε ο καρκίνος το 2008, ιδιαίτερα στις ανεπτυγμένες χώρες, ενώ μέχρι το 2030 περισσότεροι από 13,2 εκατομμύρια άνθρωποι θα έχουν χάσει τη ζωή τους από την ασθένεια, αναφέρει έρευνα της Διεθνούς Υπηρεσίας Ερευνών για τον Καρκίνο (IARC) του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, η οποία δημοσιεύθηκε σήμερα.
«Το 2008 το 56% των 12,7 εκατομμυρίων νέων κρουσμάτων καρκίνου και το 63% των 7,6 εκατομμυρίων θανάτων που σχετίζονται με τον καρκίνο παγκοσμίως σημειώθηκε στις ανεπτυγμένες χώρες» δήλωσε στους δημοσιογράφους ο Φρέντι Μπρέι, ένας από τους επιστήμονες που συνέταξαν την μελέτη η οποία βασίστηκε στις 27 μορφές καρκίνου.
«Δεν υπάρχει σύγκριση με τα πρόσφατα στοιχεία μας από το 2002 επειδή έχουν αλλάξει οι μέθοδοι υπολογισμού» ανέφερε ένας άλλος επιστήμονας, ο Ζακ Φέρλαϊ, τονίζοντας ότι οι θάνατοι που σχετίζονται με τον καρκίνο έχουν αυξηθεί συνολικά κατά τα τελευταία έτη.
Σύμφωνα με την IARC, ο καρκίνος του πνεύμονα, που πλήττει κυρίως τους άνδρες, αποτελεί μία από τις μορφές του καρκίνου που εμφανίζονται συχνότερα, ενώ ακολουθεί ο καρκίνος του μαστού, που πλήττει κυρίως γυναίκες και του παχέος εντέρου, καθώς και ο καρκίνος του στομάχου και του προστάτη. Οι χώρες όπου η θνησιμότητα που συνδέεται με τον καρκίνο είναι υψηλότερη είναι οι πιο πυκνοκατοικημένες και συγκεκριμένα πρόκειται για την Κίνα, την Ινδία, τις ΗΠΑ, την Ιαπωνία, την Ρωσία και την Γερμανία.
Αλλά βάσει του αριθμού των κατοίκων κάθε χώρας οι χώρες όπου καταγράφονται τα υψηλότερα ποσοστά θνησιμότητας είναι αυτές της Βόρειας Αμερικής, της Δυτικής Ευρώπης και της Αυστραλίας.
Αυτό οφείλεται σε επικίνδυνες συνήθειες, όπως το κάπνισμα τις οποίες έχουν υιοθετήσει οι άνθρωποι στις πλούσιες χώρες. Σύμφωνα με την IARC, κάθε χρόνο το 2030 θα γίνεται διάγνωση για περίπου 21,4 εκατομμύρια νέα κρούσματα καρκίνου.
 
 
 
Στις φυλακές του Ισραήλ 31 Έλληνες - Καταγγελίες για ωμή βία
Τριάντα ένας Έλληνες της διεθνούς αποστολής για τη Γάζα κρατούνται προς απέλαση στις φυλακές Μπιρ Σέβα του Ισραήλ μετά την αιματηρή επίθεση κατά των πλοίων του Στόλου της Ελευθερίας. Οι ακτιβιστές που επέστρεψαν ήδη στη χώρα κατήγγειλαν ξυλοδαρμούς και αθρόα χρήση πλαστικών σφαιρών κατά την κατάληψη των πλοίων, καθώς και κακοποίηση κατά την κράτησή τους.
 
 
 
 
 
 
Προκαταρκτική εξέταση για την οικία Τσοχατζόπουλου
Έρευνα για την υπόθεση ετοιμάζεται να ξεκινήσει και το ΣΔΟΕ
Προκαταρκτική εξέταση για το θέμα της οικίας του πρώην υπουργού Εθνικής Άμυνας Ακη Τσοχατζόπουλου στη Διονυσίου Αεροπαγίτου διέταξε η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών Ελένη Ράικου. Θα εξεταστεί η νομιμότητα της αγοραπωλησίας του ακινήτου και άλλα θέματα που σχετίζονται με την οικία του πρώην υπουργού. Ερευνα για την υπόθεση ετοιμάζεται να ξεκινήσει και το ΣΔΟΕ. Η κ. Ράικου ανέθεσε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών αρμόδιο για οικονομικά εγκλήματα κ. Παρασκευά Αδάμη τη διερεύνηση της υπόθεσης του ακινήτου. Ο κ. Αδάμης έχει εντολή σε πρώτη φάση να μελετήσει τα στοιχεία και να διακριβώσει εάν στην υπόθεση προκύπτουν φορολογικές παραβάσεις, ενώ ακολούθως να διαπιστώσει εάν προκύπτει η διάπραξη και άλλων αδικημάτων. Με προσφυγή στη Δικαιοσύνη απειλεί να «απαντήσει» ο πρώην υπουργός
 
 
Εθεάθησαν στο ΣΩΧΟ…
Στο δήμο του Σωχου εθεάθησαν οι δήμαρχοι Εχεδώρου Σ.Σταματάκης και ο δήμαρχος Χαλαστρας Γ. Ουζούνς. Σκοπός της επίσκεψης τους ήταν η συνεδρίαση της Αναπτυξιακής του νομού Θεσσαλονικης που έγινε στον εν λόγω δήμο…
 
 
 
 
 
Κάθε µέρα 6.000 σουτ!
 
Αν και είναι ο πλέον ακριβοπληρωµένος παίκτης στην ιστορία του ελληνικού µπάσκετ, µε ετήσιες απολαβές που ξεπερνούν τα 5.000.000 ευρώ, ο Τζος Τσίλντρες δεν επαναπαύεται. Αντίθετα, από το καλοκαίρι δούλεψε σκληρά µε ατοµική προπόνηση (κάνοντας 6.000 σουτ κάθε µέρα) την οποία συνεχίζει µέχρι και σήµερα µε τον Σκοτ ΜακΛέιν, τον προπονητή που είχε από 11 ετών στις ΗΠΑ!
Οι δυο τους περνούν τα βράδια τους σε διάφορα γήπεδα της Αττικής µε έξτρα εκγύµναση και κυρίως σουτ, πολλά σουτ. Δεν είναι τυχαία η βελτίωσή του φέτος, µε σταθερή απόδοση στα περισσότερα από τα µατς, µε κορυφαίο χάιλαϊτ φυσικά το κάρφωµα που έκανε ως από µηχανής θεός στον ηµιτελικό µε την Παρτίζαν στο Φάιναλ Φορ, στέλνοντας το παιχνίδι στην παράταση.
 
 
 
 
 
Επεισόδια στην πορεία του Ηρακλή στη Θεσσαλονίκη
Φωτιά σε είκοσι κάδους σκουπιδιών, έβαλαν σύμφωνα με την αστυνομία, οπαδοί του Ηρακλή στη διάρκεια της πορείας διαμαρτυρίας για την απόφαση της ΕΠΟ που απέρριψε την αίτηση αδειοδότησης της ομάδας τους. Οι περισσότεροι κάδοι κάηκαν στην οδό Τσιμισκή, η Πυροσβεστική που ακολουθούσε τους έσβηνε και η πορεία συνεχιζόταν, ενώ αναφέρθηκαν ζημιές στο παλιό δημαρχιακό μέγαρο της πόλης. Λίγο μετά της 10 το βράδυ η αστυνομία έκανε χρήση δακρυγόνων και χημικών κοντά στο υπουργείο Μακεδονίας Θράκης, προκαλώντας τις διαμαρτυρίες των διαδηλωτών, αφού θεωρήθηκε ότι έγινε χωρίς λόγο. Αρκετοί φίλαθλοι, ανάμεσα τους και ένας 10χρονος,  μεταφέρθηκαν με αναπνευστικά προβλήματα σε κοντινά νοσοκομεία. Ακολούθησαν συμπλοκές και πραγματοποιήθηκαν δύο προσαγωγές από την αστυνομία, ενώ η πορεία στην οποία συμμετέχουν πάνω από 10.000 φίλαθλοι του Ηρακλή, συνεχίστηκε ως το Ιβανώφειο που ήταν και η αφετηρία της. Μέχρι αυτήν την ώρα αρκετοί οπαδοί παραμένουν στο Κατσάνειο και Ιβανόφειο υπό τη διακριτική παρουσία της αστυνομίας που βρίσκεται στην Αγίου Δημητρίου.
 
 
 
 
Δεύτερη νύχτα χωρίς νερό στη Σταυρούπολη Θεσσαλονίκης
Για δεύτερη συνεχόμενη νύχτα χωρίς νερό θα παραμείνουν οι κάτοικοι του δήμου Σταυρούπολης Θεσσαλονίκης, λόγω εργασιών επί της οδού Ναυάρχου Βότση (ζυγά νούμερα), μετά την ανεύρεση της διαρροής σε υπόγειο στην Ηλιούπολη. Σύμφωνα με την Εταιρία Ύδρευσης και Αποχέτευσης Θεσσαλονίκης (ΕΥΑΘ) η διακοπή υδροδότησης της περιοχής από την οδό Νικομήδειας μέχρι Β' Παρόδου Ιφιγένειας θα ξεκινήσει από σήμερα το βράδυ στις 10 και θα διαρκέσει μέχρι αύριο, Τετάρτη (2/6), στις 9 το πρωί.
 
 
 
«Αθηναϊκο κατεστημένο» οι αποφάσεις για Ηρακλή και ΠΑΟΚ λέει ο Παναγιώτης Ψωμιάδης
 
Απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου σχετικά με το θέμα αδειοδότησης της ΠΑΕ Ηρακλής αλλά και την υπόθεση περικοπής της επιχορήγησης του ΟΠΑΠ προς τον ΠΑΟΚ λόγω των γεγονότων βίας της Λαμίας, ο νομάρχης Θεσσαλονίκης Π. Ψωμιάδης μίλησε για «αθηναϊκό κατεστημένο που στήνει στον τοίχο την αθλητική Θεσσαλονίκη». Αναλυτικά η δήλωση: "Έχω πει πολλές φορές ότι ως νομάρχης θεωρώ καθήκον μου να στηρίζω όλες τις ομάδες της Θεσσαλονίκης -τον Άρη (που ακόμα περιμένει ένα κλειστό γήπεδο μπάσκετ –η ομάδα που το δικαιούται περισσότερο από οποιαδήποτε άλλη στην Ελλάδα), τον ΠΑΟΚ, τον Ηρακλή, τον Απόλλωνα Καλαμαριάς (που ακόμα περιμένει την εκταμίευση εγκεκριμένων κονδυλίων για την ολοκλήρωση του γηπέδου του) αλλά και άλλες ομάδες σε μικρότερες κατηγορίες- όπως έχω κάνει μέχρι τώρα, χωρίς κομματικές ή οπαδικές ταυτότητες.Δυστυχώς, λοιπόν, καλούμαστε για μία ακόμη φορά να παρέμβουμε, να αγωνιστούμε και να διεκδικήσουμε δίκαιες λύσεις για τις ομάδες μας διότι για μία ακόμη φορά η αθλητική Θεσσαλονίκη στήνεται στον τοίχο από το αθηναϊκό κατεστημένο.
«Τρόικα» και... Αγγελόπουλοι
 
 
ΟΚόκκαλης σχεδιάζει τη νέα χρονιά με Πέτρο Κόκκαλη, Γκαγκάτση, Βαλβέρδε και στο... βάθος τους αδελφούς Αγγελόπουλους...Περισσότερο από τέσσερις ώρες κράτησε η σύσκεψη κορυφής του προέδρου του Ολυμπιακού με τους στενούς του συνεργάτες (Χρυσικόπουλος, Δ. Θεοδωρίδης, Σ. Κόκκαλης τζούνιορ) στα γραφεία της ΠΑΕ και, όπως δόθηκε επίσημα, ασχολήθηκαν με τον απολογισμό της περσινής χρονιάς και τα λάθη που έγιναν, αλλά και τον προγραμματισμό της νέας αγωνιστικής περιόδου.Περισσότερες λεπτομέρειες δεν δόθηκαν από το γραφείο Τύπου του Ολυμπιακού, αλλά το γεγονός και μόνο ότι ο Σ. Κόκκαλης ξεκίνησε από χθες, 14 μέρες πριν από την ανάδειξη της νέας διοίκησης, τον προγραμματισμό της νέας χρονιάς, δείχνει πως το πήρε απόφαση ότι θα συνεχίσει μόνος του στο τιμόνι των «ερυθρολεύκων».
Εντελώς μόνος; Ισως όχι, αφού πλέον υπάρχει έντονη φημολογία από όλες τις πλευρές ότι μετά το τέλος των πλέι οφ του μπάσκετ θα γίνει συζήτηση του προέδρου των Πειραιωτών με τα δύο αφεντικά της ΚΑΕ Ολυμπιακός, Παναγιώτη και Γιώργο Αγγελόπουλο, προκειμένου να συμμετάσχουν με ένα ποσοστό και στην ΠΑΕ. Οι τελευταίες ενδείξεις αναφέρουν ότι οι αδελφοί Αγγελόπουλοι συζητάνε την προοπτική να αγοράσουν μετοχές 5-10 εκατ. ευρώ, να βοηθήσουν σ’ αυτή την κρίσιμη καμπή την ομάδα και να μπει ένα πλάνο τριετίας, προκειμένου να πάρουν σταδιακά την πλειοψηφία των μετοχών.
Το πιο σημαντικό σ’ αυτή την υπόθεση είναι ότι πλέον δεν διαψεύδονται αυτές οι φήμες από το περιβάλλον των δύο αφεντικών της ΚΑΕ, ενώ πριν από λίγο καιρό ήταν κατηγορηματικοί ότι δεν θα ασχοληθούν με το ποδόσφαιρο. Από εκεί και πέρα θεωρείται σχεδόν σίγουρο ότι θα ενεργοποιηθεί σε σημαντικό ρόλο ο αντιπρόεδρος της ΠΑΕ, Π. Κόκκαλης και όλα δείχνουν ότι από τις 14 Ιουνίου θα είναι ο νέος πρόεδρος του συλλόγου.Επίσης, υπάρχει βεβαιότητα ότι θα μπει στη νέα διοίκηση και ο Β. Γκαγκάτσης, σε έναν ρόλο που θα έχει να κάνει περισσότερο με τα αγωνιστικά θέματα της ΠΑΕ και μάλιστα υπήρξε πληροφόρηση ότι χθες ο Σ. Κόκκαλης επικοινώνησε με τον πρώην πρόεδρο της ΕΠΟ και σε λίγες μέρες θα υπάρξουν επίσημες ανακοινώσεις.
Χθες, όμως, ο πρόεδρος του Ολυμπιακού ασχολήθηκε κυρίως με το θέμα του προπονητή, με τις πληροφορίες να αναφέρουν ότι έδωσε νέα εντολή στον Γ. Χρυσικόπουλο να κλείσει τον Βαλβέρδε. Πλέον, όλα θα κριθούν από τη στάση του Ισπανού τεχνικού και τις απαιτήσεις του στο οικονομικό θέμα και στο μεταγραφικό μπάτζετ. Πάντως, ακόμα και σήμερα ο Γ. Χρυσικόπουλος μπορεί να ταξιδέψει στην Ισπανία για να αποσπάσει την υπογραφή του Βαλβέρδε, σε διετές ή τριετές συμβόλαιο.Αν τελικά κάτι «στραβώσει», υπάρχουν και εναλλακτικές λύσεις, όπως ο Γκρ. Μανθάνο της Μαγιόρκα και ο Μ. Χιμένεθ. Με τον τελευταίο έχουν μιλήσει απευθείας οι Πειραιώτες και είναι θετικός στο ενδεχόμενο να δουλέψει στην Ελλάδα.Μόλις κλείσει ο προπονητής, θα «τρέξουν» και οι μεταγραφές. Ο Ν. Σκόκο αποτελεί πρώτο στόχο και μπορεί ακόμα και σήμερα να υπάρξουν εξελίξεις. Από χθες όμως αποτελεί παρελθόν για τον Ολυμπιακό ο Μ. Ζεβλάκοφ. Οι «ερυθρόλευκοι» έκαναν χθες στον Πολωνό αμυντικό επίσημη πρόταση ανανέωσης του συμβολαίου του για έναν χρόνο με τις απολαβές που είχε και φέτος (400.000 ευρώ). Ο Ζεβλάκοφ απάντησε ότι η Ανκαραγκουτσού τού προσφέρει διετές συμβόλαιο με ετήσιες αποδοχές 600.000 ευρώ και οι Πειραιώτες τόνισαν ότι δεν μπορούν να φτάσουν την προσφορά των Τούρκων. Ο Ζεβλάκοφ αντιπρότεινε να υπογράψει διετές συμβόλαιο με τα λεφτά που του δίνει ο Ολυμπιακός, αλλά οι «ερυθρόλευκοι» επέμεναν στο συμβόλαιο του ενός έτους και έτσι ο Πολωνός αμυντικός, ύστερα από τέσσερα χρόνια, «σηκώνει άγκυρα» από το λιμάνι.Τέλος, ο Νικλητσιώτης, μέσω του Facebook, ευχαρίστησε τον Σ. Κόκκαλη για την ευαισθησία που έδειξε στο πρόβλημα υγείας του και υποσχέθηκε ότι θα κάνει τα πάντα για να ανταποδώσει μέσα στο γήπεδο.
 
 
 
Σκληρό παζάρι για της υποψηφιότητες
Σε σκληρό… παζάρι εξελίσσεται η κατάθεση υποψηφιότητας για τον ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ Σύμφωνα με πληροφορίες της στήλης ακόμη και η εν ενεργεία δήμαρχοι αντιμετωπίζουν δυσκολίες για τη κατάρτιση ψηφοδελτίου και αναμένεται να γίνει σκληρό παζάρι… ως την τελική ευθεία προς της εκλογές …
Ένας Κουφαλιώτης στην διοίκηση του Νοσοκομείου «ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ»
 
 
Την νέα διοίκηση του Νοσοκομείου Γεννηματα ανακοίνωσε την τελευταία εβδομάδα το Υπουργείο Υγείας.
Ανάμεσα στα νέα πρόσωπα που ανακοινώθηκαν ότι θα διοικήσουν το Νοσοκομείο είναι και του νεαρού Αλέξανδρου Διαμαντόπουλου από τα Διαβατά ( Γιος του Αντιδημάρχου Εχεδώρου Γ. Διαμαντόπουλου) με μητέρα από τα Κουφάλια.
Σε αποκλειστική δήλωση του μας είπε ότι «θα δώσω τον καλύτερο μου εαυτό για να δικαιώσω αυτούς που με εμπιστεύτηκαν…»
Τέλος αξίζει να αναφέρουμε ότι ο νεαρός Αλέξης είναι γραμματέας στη ΝΕΟΛΑΙΑ ΤΗΣ ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ
Ευχόμαστε σε ανώτερα…
 
 
 
ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΚΑΙ ΜΙΑ ΕΠΙΤΥΧΙΑ…!
ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΚΑΙ ΕΝΑ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ ΘΕΜΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΜΑΣ
ΤΟ ΜΠΟΚ ΜΑΣ ΣΥΝΕΡΓΑΖΕΤΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ «ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΒΗΜΑ» ΤΗΛ: 23910 21333
 Εκτύπωση     Αποστολή με e-mail
1159 αναγνώστες
Τρίτη, 1 Ιουνίου 2010
16:01

 

Σήμερα στης 10 μ.μ. στο δημαρχείο Χαλκηδόνας είναι προγραμματισμένη συνάντηση των υποψηφίων δημάρχων ( η αυτών που εκδήλωσαν ενδιαφέρον) για να κάνουν μια πρώτη διερευνητική συζήτηση με θέμα της ατζέντας τι άλλο ; Ο ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ.
Στο επίκεντρο της συζήτησης σίγουρα θα είναι η διευκρίνηση με τον τρόπο που θα επιλέξει να  πολιτευτή ο καθένας από τους παρόντες και γιατί όχι να βγει και «ΑΣΠΡΟΣ ΚΑΠΝΟΣ» όσο αφορά τον επικεφαλής…
Αναμένουμε τα αποτελέσματα  της πρώτης συνάντησης με αρκετό ενδιαφέρον και ελπίζουμε ο καπνός να είναι ΑΣΠΡΟΣ…!!!
 
Υ.1 Τη συνάντηση τη ξέραμε εδώ και δυο ημέρες και είχαμε δεσμευτεί με το οφ-δε –ρεκορ, να μην τη δημοσιοποιήσουμε . Αλλά από την στιγμή που αποκαλύφθηκε αναγκαστήκαμε και εμείς να την δημοσιοποιήσουμε…
 
Υ.2 Παρόν θα είναι οι κ.κ. ΤΣΟΥΚΝΙΔΑΣ, ΑΡΑΜΠΑΤΖΗΣ, ΜΠΟΧΩΡΙΔΗΣ, και ο οικοδεσπότης δήμαρχος Χαλκηδόνας Σ. ΝΙΚΟΠΟΥΛΟΣ
 
Υ3 όπως μάθαμε στην επόμενη συνάντηση θα καλεστούν και οι κ.κ. ΜΠΙΚΟΣ , ΔΑΙΚΟΥΔΗΣ ΤΣΙΤΟΥΡΙΔΗΣ και ο νέος γραμματέας της ΔΟΔΕ κ. ΛΑΖΟΣ.
 
 
 
 
 
Στο πλευρό του Π. Ψωμιάδη 45 δήμαρχοι της Θεσσαλονίκης
 
Με παρόντες 45 δημάρχους και εκπροσώπους τους από ολόκληρο το νομό, που επισφράγισαν τη συνεργασία τους παρέχοντας επί της ουσίας τη στήριξή τους στη διοίκηση της νομαρχιακής αυτοδιοίκησης Θεσσαλονίκης, ο Παναγιώτης Ψωμιάδης πέρασε χθες στην αντεπίθεση, απαντώντας στις καταγγελίες περί «βιομηχανίας» απευθείας αναθέσεων έργων, ύψους 45.000 ευρώ, τα γνωστά 45άρια. Δήλωσε ότι το επόμενο δεκαήμερο θα ανακοινώσει τις τελικές του αποφάσεις ενόψει των αυτοδιοικητικών εκλογών, προσκαλώντας όποιον θέλει, ανεξαρτήτως κόμματος, να τον ακολουθήσει.
 
 
 
Έλληνας θύμα ληστείας σε καζίνο στα Σκόπια
Ελληνας έπεσε σε ενέδρα σκοπιανών ληστών, μπροστά από το κεντρικό καζίνο στην πόλη του Μοναστηριού (Μπίτολα). Οι δράστες, οι οποίοι συνελήφθησαν από την τοπική αστυνομία, αδιαφορώντας για την παρουσία και ενός ακόμη Σκοπιανού, επιτέθηκαν στον έλληνα παίκτη του καζίνου, τον χτύπησαν με γροθιές και άρπαξαν 320 ευρώ και το διαβατήριο.
 
 
Απορρίφθηκε ο φάκελος του Ηρακλή. Στη Β’Εθνική η ομάδα. «Αρχίζει ο πόλεμος» λέει η ΠΑΕ σε ανακοίνωσή της
Με απόφασή της η αρμόδια επιτροπή της ΕΠΟ απέρριψε το φάκελλο της ΠΑΕ Ηρακλής με άμεσο αποτέλεσμα τον υποβιβασμό της ομάδας στη Β’Εθνική. Η ΠΑΕ Ηρακλής εξέδωσε πριν από λίγο σκληρή ανακοίνωση στην οποία αναφέρει ότι «ο πόλεμος ξεκίνησε».
 
 
νατροπή φορτηγού και απορριμματοφόρου στην έξοδο της Θεσσαλονίκης προς Καβάλα
Ανατροπή φορτηγού και ενός απορριμματοφόρου σημειώθηκε νωρίτερα στην έξοδο της Θεσσαλονίκης, στην Εγνατία Οδό, στο Δερβένι στο ρεύμα προς Καβάλα. Στο σημείο βρίσκονται γερανοί και προσπαθούν να απομακρύνουν τα οχήματα. Από τα ακινητοποιημένα αυτοκίνητα έχουν σχηματισθεί ουρές χιλιομέτρων.
 
 
Άνοιξε η γη και τους κατάπιε στη Γουατεμάλα
Η τροπική καταιγίδα Agatha που πλήττει την κεντρική Αμερική σε συνδιασμό με το φτωχό και γεμάτο προβλήματα σύστημα αποστράγγισης και αποχέτευσης φαίνεται πως είναι η αιτία που άνοιξε μια τρύπα διαμέτρου 30 μέτρων και βάθους 60 μέτρων η οποία κατάπιε μια τριώροφη πολυκατοικία στην πόλη της Γουατεμάλας, ενώ ένας άνθρωπος έχασε τη ζωή του. Σε ένα παρόμοιο περιστατικό το 2007 μια άλλη μυστηριώδης τρύπα κατάπιε τρεις ανθρώπους. Η καταιγίδα άφησε πίσω της 113 νεκρούς και 50 αγνοούμενους στη Γουατεμάλα, το Ελ Σαλβαδόρ και τις Ονδούρες, ενώ περίπου 100.000 άνθρωποι έχουν εγκαταλείψει τις οικίες τους.
 
 
 
Στα τέλη Ιουλίου αναμένεται να μετακομίσουν στο νέο δημαρχείο οι υπηρεσίες του δήμου Θεσσαλονίκης, αφού προηγουμένως η διοίκηση τακτοποιήσει το χρέος των περίπου 6,4 εκατομμυρίων ευρώ προς την κατασκευάστρια κοινοπραξία.
 
 
 
Η ΑΓΟΡΑ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Πλημμύρισε με προϊόντα – μαϊμού
Γέμισαν ασφυκτικά οι αποθήκες σχεδόν όλων των υπηρεσιών στη Θεσσαλονίκη από χιλιάδες προϊόντα – μαϊμού που έχουν κατασχεθεί το τελευταίο διάστημα. Σαν μανιτάρια ξεφυτρώνουν οι χώροι με τα είδη αυτά, με τα οποία εφοδιάζονται πολλοί πλανόδιοι μικροπωλητές αλλά και μεγάλα εμπορικά καταστήματα της πόλης. Στις αποθήκες του ΣΔΟΕ στο Καλοχώρι βρίσκονται χιλιάδες προϊόντα, ενώ σε ένα μόνο έλεγχο εντοπίστηκαν και δεσμεύτηκαν 46.810 ετικέτες, οι οποίες προορίζονταν για «επώνυμα» ρούχα. Η Δημοτική Αστυνομία σε δύο χρόνια κατέσχεσε πέντε τόνους προϊόντων – μαϊμού, ενώ σε δύο επιχειρήσεις – σκούπα που πραγματοποιήθηκαν σε αποθήκες κινέζικων καταστημάτων τις τελευταίες δύο εβδομάδες εντοπίστηκαν και δεσμεύτηκαν πάνω από 4,5 τόνοι απομιμητικών ειδών.
ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ: Και βαμβακόσπορος - μαϊμού σε αποθήκη στην Πέλλα
 
 
Εμπορος πουλούσε βαμβακόσπορο χωρίς πιστοποίηση
Εκατοντάδες κιλά με βαμβακόσπορο, ο οποίος δεν ήταν πιστοποιημένος και δεν είχε την απαιτούμενη σήμανση, πουλούσε σε αγρότες του νομού Πέλλας έμπορος που δραστηριοποιείται έξω από τα Γιαννιτσά, στην περιοχή του Αρχοντικού. Ο έμπορος φέρεται να πουλούσε σε αγρότες κακής ποιότητας και μη ελεγμένο βαμβακόσπορο, τον οποίο, σύμφωνα με πληροφορίες, παρήγαγε ο ίδιος αλλά έφερνε και από τη Βουλγαρία.Οι αρμόδιες αρχές και το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης εξετάζουν τώρα αν στην υπόθεση εμπλέκονται και αγρότες που εν γνώσει τους αγόραζαν και χρησιμοποιούσαν το μη πιστοποιημένο βαμβακόσπορο, οι οποίοι κατάφεραν πιθανόν τις προηγούμενες χρονιές να καρπωθούν παράνομα κοινοτικές επιδοτήσεις, κάτω από τη «μύτη» των Ενώσεων Αγροτικών Συνεταιρισμών και των αρμόδιων υπηρεσιών του υπουργείου που διαχειρίζονται το σύστημα των επιδοτήσεων.
Μόνο πιστοποιημέναΝα σημειωθεί ότι οι βαμβακοπαραγωγοί υποχρεούνται να χρησιμοποιούν στα χωράφια τους πιστοποιημένο και ελεγμένο σπόρο βαμβακιού, η συσκευασία του οποίου θα πρέπει να φέρει ειδική σήμανση σε καρτελάκι. Τα καρτελάκια της σήμανσης πιστοποιημένου βαμβακόσπορου δηλώνονται στις Ενώσεις Αγροτικών Συνεταιρισμών στη διαδικασία της δήλωσης του ΟΣΔΕ (ενεργοποίηση δικαιωμάτων ενιαίας ενίσχυσης), σύμφωνα με την οποία στη συνέχεια οι αγρότες παίρνουν τις κοινοτικές επιδοτήσεις.
Το ερώτημα που γεννάται και καλούνται να απαντήσουν οι αρμόδιες υπηρεσίες του ΥΠΑΑΤ είναι, αν τελικά αγρότες της περιοχής μπόρεσαν τις προηγούμενες χρονιές να πάρουν επιδοτήσεις χρησιμοποιώντας το μη πιστοποιημένο σπόρο, χωρίς δηλαδή να έχουν δηλώσει τα καρτελάκια σήμανσης του σπόρου που χρησιμοποιούν στα βαμβακοχώραφά τους.
Ελεγχοι από ΣΔΟΕ - ΚΕΠΠΥΕΛ Σύμφωνα με πληροφορίες, η παράνομη δράση του εμπόρου -σε αποθήκες του οποίου βρέθηκαν περίπου 12,5 τόνοι μη πιστοποιημένου βαμβακόσπορου- μπήκε στα μέσα Απριλίου στο «μικροσκόπιο» των ελέγχων του ΣΔΟΕ και του Κέντρου Ελέγχου Πιστοποίησης Πολλαπλασιαστικού Υλικού (ΚΕΠΠΥΕΛ) Γιαννιτσών του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης. Οι δύο υπηρεσίες κινητοποιήθηκαν ύστερα από καταγγελίες ιδιωτικών εταιριών πολυεθνικών συμφερόντων που διακινούν στην ελληνική αγορά πιστοποιημένους σπόρους πολλαπλασιαστικού υλικού.Στελέχη του ΚΕΠΠΥΕΛ Γιαννιτσών δήλωσαν στον «Α» ότι μετά από ελέγχους που διενήργησαν το ΚΕΠΠΥΕΛ και το ΣΔΟΕ στις αποθήκες του εμπόρου βρέθηκαν μεγάλες ποσότητες συσκευασιών, αλλά και σακιά μη πιστοποιημένου βαμβακόσπορου, τα οποία δεν είχαν τα απαιτούμενα καρτελάκια πιστοποίησης. Πηγές αναφέρουν ότι ο έμπορος της Πέλλας πουλούσε σε αγρότες της περιοχής τον μη ελεγμένο σπόρο στην τιμή των περίπου 2 ευρώ το κιλό, όταν η τιμή του πιστοποιημένου βαμβακόσπορου φτάνει στην αγορά τα 6 ευρώ το κιλό. «Το θέμα έχει φτάσει στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, ενώ και η νομαρχία μας θα κάνει όλες τις απαιτούμενες ενέργειες για να συνδράμει στη διαλεύκανση της υπόθεσης», είπε ο Νίκος Βερικούκης, αντινομάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης της νομαρχίας Πέλλας.Υψηλόβαθμα στελέχη του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων (ΥΠΑΑΤ) υπογράμμισαν στον «Α» ότι η πολιτική ηγεσία του υπουργείου έδωσε από την πρώτη στιγμή εντολή να διερευνηθεί σε βάθος η συγκεκριμένη υπόθεση και ήδη αρμόδια επιτροπή ελέγχου συλλέγει και άλλα στοιχεία. «Από την πρώτη στιγμή σήμανε συναγερμός στις υπηρεσίες του υπουργείου για το συγκεκριμένο ζήτημα, οι οποίες σε συνεργασία με το ΣΔΟΕ εντόπισαν τον έμπορο. Οι έρευνες συνεχίζονται σε βάθος και με εντολή της κ. Μπατζελή αναμένεται να πέσουν μεγάλες χρηματικές «καμπάνες» σε όσους εμπλέκονται στην υπόθεση της διακίνησης μη πιστοποιημένου σπόρου στο νομό Πέλλας», δήλωσε στέλεχος του ΥΠΑΑΤ.
 
 
 
Κόπηκαν Μάκος, Τζαβέλλας-Στην αποστολή ο Μαλεζάς
Οι 23 «εκλεκτοί» του Ρεχάγκελ για το Μουντιάλ
Οι Γρηγόρης Μάκος και Γιώργος Τζαβέλλας είναι οι δύο ποδοσφαιριστές που έκοψε ο Ότο Ρεχάγκελ από την προεπιλογή της Εθνικής Ελλάδας και δεν συμπεριλήφθηκαν στην 23αδα που θα ταξιδέψει στη Νότιο Αφρική. Η απόφαση του Γερμανού προπονητή της Εθνικής μας προκάλεσε έκπληξη ως προς το πρόσωπο του Μάκου, καθώς σύμφωνα με τις μέχρι τώρα ενδείξεις ο μέσος της ΑΕΚ θα συμπεριλαμβανόταν στην αποστολή. Εντύπωση προκάλεσε η παραμονή του κεντρικού αμυντικού του ΠΑΟΚ Στέλιου Μαλεζά, ενώ μάλλον ήταν αναμενόμενη η αποχώρηση του Γιώργου Τζαβέλλα. Στα αξιοσημείωτα είναι ότι η ΑΕΚ δεν εκπροσωπείται από κανένα ποδοσφαιριστή στο ρόστερ της Εθνική μας.
Οι 23 παίκτες που θα πάνε στο Μουντιάλ είναι:

ΤΕΡΜΑΤΟΦΥΛΑΚΕΣ: Αλέξης Τζόρβας (Παναθηναϊκός), Κώστας Χαλκιάς (ΠΑΟΚ), Μιχάλης Σηφάκης (Άρης).
ΑΜΥΝΤΙΚΟΙ: Γιούρκας Σεϊταρίδης, Λουκάς Βύντρα, Νίκος Σπυρόπουλος (Παναθηναϊκός), Βαγγέλης Μόρας (Μπολόνια), Σωκράτης Παπασταθόπουλος (Τζένοα), Σωτήρης Κυργιάκος (Λίβερπουλ), Αβραάμ Παπαδόπουλος, Βασίλης Τοροσίδης (Ολυμπιακός), Στέλιος Μαλεζάς (ΠΑΟΚ).
ΜΕΣΟΙ: Γιώργος Καραγκούνης, Κώστας Κατσουράνης, Σωτήρης Νίνης (Παναθηναϊκός), Αλέξανδρος Τζιόλης (Σιένα), Χρήστος Πατσατζόγλου (Ομόνοια), Σάκης Πρίττας (Άρης).
ΕΠΙΘΕΤΙΚΟΙ: Δημήτρης Σαλπιγγίδης (Παναθηναϊκός), Παντελής Καπετάνος (Στεάουα), Γιώργος Σαμαράς (Σέλτικ), Άγγελος Χαριστέας (Νυρεμβέργη), Φάνης Γκέκας (Άιντραχτ Φρανκφούρτης).
 
 Εκτύπωση     Αποστολή με e-mail
«Πρώτη<410411412413414415416417418>Τελευταία»

Σχετικά με το blog
-Το blog μας περιλαμβάνει αιχμηρά και καυστικά σχόλια από την επικαιρότητα που επηρεάζουν άμεσα την ζωή μας...!

-ΕΠΙΣΗΣ... ΚΑΤΑΓΡΑΦΟΥΜΕ ΤΑ ΤΟΠΙΚΑ ΔΡΩΜΕΝΑ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ - ΒΟΡΕΙΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ - και όχι μόνο - ΓΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ - ΑΘΛΗΤΙΚΑ - ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ ΤΗΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑ

Υ.Γ.1 ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΑΝΑΦΕΡΟΥΜΕ (ΓΙΑ ΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ΠΟΥ ΚΥΚΛΟΦΟΡΟΥΝ ) ΟΤΙ ΚΕΧΑΓΙΑ ΣΤΑ "ΑΡΧ...Α" ΜΑΣ ΔΕΝ ΒΑΖΟΥΜΕ ΚΑΝΕΝΑΝ ΚΑΙ ΚΑΜΟΙΑ ...!!!

Y.Γ.2 ΚΑΙ ΣΤΟ ΚΑΤΩ...ΚΑΤΩ...ΣΕ ΟΠΟΙΟΝ ΑΡΕΣΟΥΜΕ...
Αναζήτηση
Προηγούμενα Άρθρα
Τελευταίες δημοσιεύσεις
11/12Ο δρόμος προς …την Δημαρχία… !
4/12Εργασία : Έρχονται 1.500 νέες μόνιμες προσλήψεις στους δήμους
4/12Συνεδριάζει το Περιφερειακό Συμβούλιο Κεντρικής Μακεδονίας