Γάτος...Ο Μακεδών!
Φίλους έχω μόνο τα ποντίκια...
Λίγα λόγια για εμένα
Στην αρχή ήμουν άσπρος...! αλλά με τις βλακίες που ακούω και βλέπω καθημερινά έγινα μαύρος...!
Σελίδες


915 αναγνώστες
Παρασκευή, 30 Απριλίου 2010
10:27

Για έντεκα διαρρήξεις κατηγορείται 22χρονος στη Θεσσαλονική από το τμήμα εγκλημάτων κατά της ιδιοκτησίας το οποίο σχημάτισε δικογραφία σε βάρος του.Σύμφωνα με τις έρευνες της αστυνομίας, ο 22χρονος φέρεται να είχε διαπράξει έντεκα διαρρήξεις σε καταστήματα στη δυτική Θεσσαλονίκη, το Σεπτέμβριο του 2009. Αναφέρεται πως σε έξι περιπτώσεις αφαίρεσε μικροποσά από τις ταμειακές μηχανές

Το σχόλιό σας
1035 αναγνώστες
Παρασκευή, 30 Απριλίου 2010
10:26

Νεκρός βρέθηκε 45χρονος άνδρας το πρωί στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, στην οδό Δελμούζου. Σύμφωνα με την ιατροδικαστική εξέταση ο θάνατος επήλθε από πτώση από τον τρίτο όροφο οικοδομής, ενώ αποκλείεται η εγκληματική ενέργεια.

 

Ο 45χρονος φέρεται ότι είχε ψυχολογικά προβλήματα, καθώς είχε κάνει, στο παρελθόν, άλλες δύο απόπειρες αυτοκτονίας.

 Εκτύπωση     Αποστολή με e-mail
872 αναγνώστες
Παρασκευή, 30 Απριλίου 2010
10:25

Επεισόδια σημειώθηκαν το βράδυ, πριν και μετά την πορεία αντεξουσιαστών στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, που κατέληξαν με την κατάληψη της Σχολής Δημοσιογραφίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου, στην οδό Εγνατίας. Σύμφωνα με πληροφορίες, έγιναν τρεις προσαγωγές στην Ασφάλεια.Λίγο πριν από την έναρξη της πορείας από την Καμάρα, ένα περιπολικό εντόπισε ομάδα νεαρών να γράφει συνθήματα σε κτίρια του πανεπιστημίου, επί της οδού Αγίου Δημητρίου, στο ύψος της Οδοντιατρικής Σχολής. Στη θέα του περιπολικού οι νεαροί έριξαν πέτρες, ενώ ένας εικονολήπτης ιδιωτικού τηλεοπτικού καναλιού δέχθηκε επίθεση και του πήραν την κάμερα.Ακολούθησε συμπλοκή με διμοιρία των ΜΑΤ που έσπευσε στο σημείο, ενώ γύρω στα 60 άτομα βγήκαν από την πανεπιστημιούπολη. Οι αστυνομικοί προχώρησαν σε χρήση χειροβομβίδων κρότου - λάμψης και το επεισόδιο έληξε.Στη διάρκεια της πορείας που ακολούθησε, νεαροί προκάλεσαν φθορές στο παρεκκλήσι του Αγίου Αθανασίου, ενώ λίγο αργότερα κατέλαβαν το κτίριο της σχολής δημοσιογραφίας του ΑΠΘ.Σε ανακοίνωση που εξέδωσαν, μεταξύ άλλων αναφέρουν: "Κάτω τα ξερά σας από τους τρεις συντρόφους μας! Άμεση απελευθέρωση των τεσσάρων προφυλακισμένων, καμιά δίωξη σε όσους κατηγορούνται για συμμετοχή στον Επαναστατικό Αγώνα".

 Εκτύπωση     Αποστολή με e-mail
877 αναγνώστες
Παρασκευή, 30 Απριλίου 2010
10:22

Ριζική αναδιάρθρωση των αρμόδιων εισπρακτικών υπηρεσιών του υπουργείου Οικονομικών επιβάλλει στην Κυβέρνηση το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.
Σύμφωνα με την εφημερίδα «Το Βήμα», ο κύριος στόχος είναι να αποκοπούν οι μηχανισμοί ελέγχου από τις Δημόσιες Οικονομικές Υπηρεσίες (ΔΟΥ), οι οποίες θα μετατραπούν άμεσα σε εισπρακτικά κέντρα. Το ελεγκτικό σκέλος θα φύγει από τις ΔΟΥ και θα εποπτεύεται κεντρικά από το Σώμα Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος (ΣΔΟΕ), το οποίο μετατρέπεται σε «φορολογική αστυνομία».
Εξάλλου, στις 13 περιφέρειες που δημιουργούνται με τον «Καλλικράτη» θα υπάρχουν φοροελεγκτικά κέντρα και αντίστοιχες υπηρεσίες ελέγχου των δημοσίων δαπανών. Έτσι, το ΣΔΟΕ και το νέο σώμα ελεγκτών της Εφορίας θα αποκτήσουν νέα υπόσταση και ρόλο και θα έχουν το δικαίωμα να επιβάλουν επί τόπου πρόστιμα για φορολογικές παραβάσεις και μάλιστα να τα εισπράττουν (πχ από καταστήματα ή επιχειρήσεις).
Καινοτομία στις αλλαγές που προτείνουν οι «επόπτες» της ελληνικής οικονομίας είναι η υποχρεωτική τήρηση των λογιστικών βιβλίων σε ηλεκτρονική μορφή ώστε να είναι εφικτός ο γρήγορος έλεγχος.
Όλες αυτές οι αλλαγές θα συμπεριληφθούν στο πρώτο μέρος της γραπτής συμφωνίας με το ΔΝΤ και στο γράμμα που θα αποσταλεί ως τη Δευτέρα στις Βρυξέλλες και στην Ουάσιγκτον προκειμένου να ενεργοποιηθεί η συμφωνία βοήθειας προς την Ελλάδα. Το δεύτερο μέρος της συμφωνίας θα περιλαμβάνει όλα τα επώδυνα μέτρα λιτότητας και τις αυξήσεις της έμμεσης φορολογίας που θα επικεντρωθούν στους συντελεστές του ΦΠΑ.
Το ΔΝΤ ζητεί και την αναδιάρθρωση του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους και των υπηρεσιών δημοσιονομικού ελέγχου οι οποίες επίσης θα εγκατασταθούν στις 13 περιφέρειες της χώρας. Απαίτησε δε να συσταθεί άμεσα η ενιαία αρχή πληρωμών του Δημοσίου, ώστε να συγκεντρωθούν στο Γενικό Λογιστήριο όλες οι δαπάνες της μισθοδοσίας στο Δημόσιο (μισθοί, συντάξεις) και οι πληρωμές επιδομάτων, επιχορηγήσεων κτλ.

 Εκτύπωση     Αποστολή με e-mail
921 αναγνώστες
Παρασκευή, 30 Απριλίου 2010
10:21

Πολύ σκληρά, με πρωτοφανείς κοινωνικές επιπτώσεις, είναι τα μέτρα που θα επιβληθούν για την ενεργοποίηση του μηχανισμού στήριξης της ελληνικής οικονομίας από ΕΕ και ΔΝΤ, όπως προκύπτει από τη συνάντηση του πρωθυπουργού Γ.Παπανδρέου με τους εκπροσώπους των κοινωνικών τάξεων.Ο πρωθυπουργός τους ανακοίνωσε τα σκληρά μέτρα που θα αναγκαστεί να λάβει σε αντάλλαγμα για τη βοήθεια που θα λάβει η ελληνική οικονομία από την ΕΕ, το ΔΝΤ και την ΕΚΤ.
Η βοήθεια θα είναι της τάξης των 120 δισ. ευρώ, το μεγαλύτερο πακέτο που έχει πάρει ποτέ χώρα σε ολόκληρο τον κόσμο.
Σύμφωνα με πληροφορίες, τα κυριώτερα μέτρα του πακέτου θα είναι:-Κατάργηση του 13ου και 14ου μισθού και των αντίστοιχων συντάξεων στον δημόσιο τομέα-Ενσωμάτωση του 13ου και 14ου μισθού στο μισθό στον ιδιωτικό τομέα-Μείωση στις υψηλές συντάξεις, με μικρές αυξητικές διορθώσεις στις πολύ χαμηλές συντάξεις-Αύξηση κατά 10% του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στα καύσιμα και του ΦΠΑ
-Αύξηση του ορίου των απολύσεων
Στην περίπτωση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στα καύσιμα, η αύξηση κατά 10% σημαίνει ότι η μέση πανελλαδική τιμή που κινείται σήμερα στα επίπεδα των 1,446 ευρώ, μετά την αύξηση των φόρων θα διαμορφωθεί στα 1,53 – 1,54 ευρώ
Ο πρωθυπουργός τόνισε επίσης ότι τα φώτα της δημοσιότητας φεύγουν από την κυβέρνηση και πέφτουν πλέον στους κοινωνικούς φορείς για το αν αποδεκτούν ή όχι τα μέτρα.Οι ανακοινώσεις σχετικά με τις λεπτομέρειες του μηχανισμού στήριξης της Ελλάδας αναμένονται εντός του Σαββατοκύριακου.


 

 Εκτύπωση     Αποστολή με e-mail
«Πρώτη<420421422423424425426427428>Τελευταία»

Σχετικά με το blog
-Το blog μας περιλαμβάνει αιχμηρά και καυστικά σχόλια από την επικαιρότητα που επηρεάζουν άμεσα την ζωή μας...!

-ΕΠΙΣΗΣ... ΚΑΤΑΓΡΑΦΟΥΜΕ ΤΑ ΤΟΠΙΚΑ ΔΡΩΜΕΝΑ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ - ΒΟΡΕΙΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ - και όχι μόνο - ΓΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ - ΑΘΛΗΤΙΚΑ - ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ ΤΗΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑ

Υ.Γ.1 ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΑΝΑΦΕΡΟΥΜΕ (ΓΙΑ ΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ΠΟΥ ΚΥΚΛΟΦΟΡΟΥΝ ) ΟΤΙ ΚΕΧΑΓΙΑ ΣΤΑ "ΑΡΧ...Α" ΜΑΣ ΔΕΝ ΒΑΖΟΥΜΕ ΚΑΝΕΝΑΝ ΚΑΙ ΚΑΜΟΙΑ ...!!!

Y.Γ.2 ΚΑΙ ΣΤΟ ΚΑΤΩ...ΚΑΤΩ...ΣΕ ΟΠΟΙΟΝ ΑΡΕΣΟΥΜΕ...
Αναζήτηση
Προηγούμενα Άρθρα
Τελευταίες δημοσιεύσεις
20/5Σταύρος Αναγνωστόπουλος - Υποψήφιος Δήμαρχος Δήμου Χαλκηδόνος