Γάτος...Ο Μακεδών!
Φίλους έχω μόνο τα ποντίκια...
***ΠΡΟΣΟΧΗ***
Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι από τις 20 Δεκεμβρίου η υπηρεσία του Capital.gr
Capital Blogs θα αναστείλει τη λειτουργία της για τεχνικούς λόγους.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
Λίγα λόγια για εμένα
Στην αρχή ήμουν άσπρος...! αλλά με τις βλακίες που ακούω και βλέπω καθημερινά έγινα μαύρος...!
Σελίδες


1856 αναγνώστες
Παρασκευή, 7 Μαΐου 2010
10:53

Από σοβαρές αναταράξεις στο πολιτικό σκηνικό συνοδεύτηκε η υπερψήφιση από τη Βουλή (172 ψήφοι υπέρ έναντι 121 κατά) της συμφωνίας της κυβέρνησης με την «τρόικα» για την ενεργοποίηση του μηχανισμού στήριξης προς την Ελλάδα.

Από πλευράς εντυπώσεων, κυριάρχησαν οι διαγραφές τεσσάρων βουλευτών (τρεις του ΠΑΣΟΚ και η Ντόρα Μπακογιάννη). Οι τρεις κυβερνητικοί βουλευτές- Γ. Δημαράς και Σοφία Σακοράφα της Β΄ Αθηνών και Βασ. Οικονόμου του Νομού Αττικής- διαγράφτηκαν επειδή δήλωσαν «παρών» κατά την ψηφοφορία, ενώ η κ. Μπακογιάννη γιατί υπερψήφισε τα μέτρα, παρά τις προειδοποιήσεις για τις επιπτώσεις που θα είχε μια τέτοια απόφαση.

 ▅Σκληρή ήταν η αντιπαράθεση του Πρωθυπουργού με τον αρχηγό της Ν.Δ.  Α. Σαμαρά κατά τη χθεσινή συνεδρίαση της Βουλής για τον μηχανισμό  στήριξης. Το φωτογραφικό στιγμιότυπο είναι χαρακτηριστικό. Οι δυο  άνδρες αποφεύγουν και να κοιταχτούν
 Οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ που κλήθηκαν να παραιτηθούν των βουλευτικών εδρών ώστε να τις καταλάβουν οι αναπληρωτές τους αρνήθηκαν και εκ των πραγμάτων καθίστανται ανεξάρτητοι.

Η διαγραφή των τριών βουλευτών από τη δύναμη της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ ήταν προσωπική απόφαση του Γιώργου Παπανδρέου- ενισχυτική ασφαλώς του ηγετικού προφίλ του- ο οποίος όταν ρωτήθηκε σχετικά στους διαδρόμους της Βουλής απάντησε με τη φράση «στον πόλεμο υπάρχουν και απώλειες». Οι τρεις διαγράφτηκαν ακαριαία, με το τέλος της ψηφοφορίας, καθώς ο κ. Παπανδρέου είχε ενημερωθεί ότι τουλάχιστον δύο βουλευτές- η κ. Σακοράφα και ο κ. Δημαράς- δεν θα ψήφιζαν υπέρ των μέτρων, εφόσον οι σχετικές διαβουλεύσεις που είχαν με τη διευθύντρια της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Ρ. Βάρτζελη δεν είχαν αποδώσει. Η έκπληξη ήρθε από τον κ. Οικονόμου, ο οποίος δεν αναμενόταν ότι θα κρατούσε αυτή τη στάση.

«Πού είναι ο Καραμανλής;»
Οπως προαναφέρθηκε, η συνεδρίαση χρωματίστηκε από τις σκληρές αντιπαραθέσεις, που κινήθηκαν σε ιδιαίτερα υψηλούς τόνους, των πέντε πολιτικών αρχηγών και κυρίως του Πρωθυπουργού με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Ο κ. Παπανδρέου που απέδωσε τη σημερινή κατάσταση της χώρας στην «εγκληματική» πολιτική της κυβέρνησης Καραμανλή και διερωτήθηκε «Πού είναι; Γιατί τον κρύβετε; Γιατί δεν μιλάει;» συγκρούστηκε με τον κ. Σαμαρά, ο οποίος χρέωσε με τη σειρά του στην κυβέρνηση Παπανδρέου «εγκληματική καθυστέρηση» στη λήψη μέτρων που είχε ως αποτέλεσμα να φτάσει η χώρα στο σημείο να εκλιπαρεί για βοήθεια. Ο κ. Παπανδρέου που κατήγγειλε σκάνδαλα της κυβέρνησης Καραμανλή και σπατάλες για τις οποίες ρώτησε τους υπεύθυνους σε έντονο ύφος «δεν ντρέπεστε;», κάλεσε τη Νέα Δημοκρατία να δείξει υπευθυνότητα και να ψηφίσει υπέρ των μέτρων.

Σε ανάλογα οξύ ύφος, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας υποστήριξε ότι το ΠΑΣΟΚ δεν δικαιούται να μιλάει για σκάνδαλα και έφτασε στο σημείο να θυμίσει μια «καταγγελία» του... 1985 που ελέγχεται ως προς την ακρίβεια της.

Ο κ. Παπανδρέου μιλώντας με στοιχεία υποστήριξε ότι το διάστημα 2004- 2009 δημιουργήθηκε «ένα δεύτερο Δημόσιο» με τον διορισμό 60.000

μονίμων δημοσίων υπαλλήλων και 100.000 συμβασιούχων, κάτι που είχε ως αποτέλεσμα να αυξηθούν οι δαπάνες το διάστημα αυτό κατά 40 δισ. ευρώ.

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας στην αρχή της ομιλίας του πρότεινε Βουλή με 200 βουλευτές με παράλληλη αναθεώρηση του Συντάγματος, «για να περάσουμε τις αναγκαίες τομές», και κατάργηση του νόμου περί ευθύνης υπουργών.

ΚΚΕ. Η γ.γ. του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα έθεσε θέμα συνταγματικότητας της απόφασης της Βουλής με λιγότερες από 180 ψήφους και υπογράμμισε ότι η συστράτευση ΠΑΣΟΚ- Ν.Δ.- ΛΑΟΣ δεν θα κάμψουν το ΚΚΕ, που θα συνεχίσει να αγωνίζεται για το δίκιο των εργαζομένων.

ΛΑΟΣ. Για ανικανότητα κατηγόρησε την κυβέρνηση ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης και σημείωσε ότι δήλωσε πως αν το κόμμα του ψηφίζει «ναι» στα μέτρα, το κάνει αναγκαστικά για τη σωτηρία της χώρας.

ΣΥΡΙΖΑ. Με επίθεση κατά του ΠΑΣΟΚ και της κυβέρνησης συνόδευσε την ομιλία του ο επικεφαλής της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας. Μίλησε μάλιστα για «θέατρο του παραλόγου» μεταξύ ΠΑΣΟΚ - Ν.Δ. για το ποιο κόμμα καταχράστηκε περισσότερο δημόσιο χρήμα.

 
ΣΚΛΗΡΗ ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΗ
Τα μέτρα πέρασαν με 172 ψήφους υπέρ και 121 κατά, σε μία συνεδρίαση που σημαδεύτηκε από σκληρές αντιπαραθέσεις των αρχηγών


Το σχέδιο της Ντόρας

Η ΔΙΑΓΡΑΦΗ της Ντόρας Μπακογιάννη από τη Νέα Δημοκρατία- πρόκειται για το τέλος ενός προδιαγεγραμμένου διαζυγίου με τον κ. Σαμαράσυνοδεύτηκε από επίμονες φήμες ότι η πρώην υπουργός προετοιμάζει τη δημιουργία νέου κόμματος στον χώρο της Κεντροδεξιάς. Φημολογία που ενισχύθηκε από χθεσινοβραδινή δήλωση της κ. Μπακογιάννη η οποία στην ουσία αποτελεί πρόπλασμα ιδεολογικοπολιτικής πλατφόρμας. Ενδεικτικό των προθέσεών της είναι το γεγονός ότι βουλευτές που πρόσκεινται φιλικά και πολιτικά σ΄ αυτή, ψήφισαν- λέγεται κατά προτροπή της- σύμφωνα με την κομματική γραμμή, ώστε να μη δοθεί η ευκαιρία στον κ. Σαμαρά να τους διαγράψει. Για τους βουλευτές αυτούς (5-6 τον αριθμό)

λεγόταν χθες βράδυ ότι η αποχώρησή τους από τη Ν.Δ.

θα γίνει τμηματικά με στόχο την περαιτέρω φθορά του κ. Σαμαρά.
 

Το σχόλιό σας
1298 αναγνώστες
Δευτέρα, 3 Μαΐου 2010
09:17

Ενστάσεις για τον «Καλλικράτη» από «γαλάζιους» δημάρχους εκφράστηκαν στη χθεσινή γενική συνέλευση της Τοπικής Ενωσης Δήμων-Κοινοτήτων Νομού Αττικής (ΤΕΔΚΝΑ).

Τόσο ο πρόεδρος της Κεντρικής Ενωσης Δήμων-Κοινοτήτων Ελλάδος (ΚΕΔΚΕ) και δήμαρχος Αθηναίων Νικ. Κακλαμάνης, όσο και ο πρόεδρος της ΤΕΔΚΝΑ Δημ. Καλογερόπουλος (δήμαρχος Αιγάλεω), άσκησαν έντονη κριτική στο κυβερνητικό σχέδιο νόμου.

Εν όψει της συζήτησης του «Καλλικράτη» στο έκτακτο συνέδριο της ΚΕΔΚΕ την προσεχή Δευτέρα, ο Νικ. Κακλαμάνης, εκφράζοντας την προσωπική του άποψη, υποστήριξε ότι «αν μείνει όπως έχει το νομοσχέδιο, δεν μπορεί να γίνει αποδεκτό από το συνέδριο».

Ο κ. Κακλαμάνης είπε ακόμη ότι από τις 52 παρατηρήσεις που υπέβαλε η ΚΕΔΚΕ στο υπουργείο Εσωτερικών, μόνον 5 έγιναν αποδεκτές και αυτές ήσσονος σημασίας.

Ωστόσο άφησε «μια χαραμάδα διαλόγου», λέγοντας ότι η ΚΕΔΚΕ θα ζητήσει συνάντηση με τον υπουργό Γ. Ραγκούση και αν ο διάλογος δεν αποδώσει «ας προχωρήσει η κυβέρνηση μόνη της».

«Δυστυχώς ο "Καλλικράτης" δεν είναι η μεταρρύθμιση που αναμέναμε» σημείωσε ο πρόεδρος της ΤΕΔΚΝΑ Δημ. Καλογερόπουλος, ο οποίος κάλεσε τον πρωθυπουργό να δει ότι η κρίση της χώρας καθιστά τη μεταρρύθμιση καταδικασμένη σε αποτυχία.

Για το χωροταξικό ο κ. Κακλαμάνης εκτίμησε ότι δεν υπάρχουν μεγάλα προβλήματα, ενώ ο Δημ. Καλογερόπουλος έκανε λόγο για κάποια προβλήματα κυρίως στη Βόρεια Αττική και στα Μεσόγεια.

Ο Κώστας Ασκούνης, επικεφαλής της παράταξής του ΠΑΣΟΚ στην ΤΕΔΚΝΑ και δήμαρχος Καλλιθέας, υποστήριξε ότι «με τον "Καλλικράτη" περνάμε στην πραγματική Αυτοδιοίκηση».

Οι προσκείμενοι στα κόμματα της Αριστεράς αιρετοί εξέφρασαν την αντίθεσή τους στο κυβερνητικό σχέδιο νόμου. Μ.Σ.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ. Τη διοργάνωση αντιδράσεων σε όλη την Ελλάδα για τον «Καλλικράτη» θα προτείνει στο συνέδριο της ΚΕΔΚΕ ο αντιπρόεδρός της και δήμαρχος Θεσσαλονίκης Βασίλης Παπαγεωργόπουλος, ενώ εκδηλώσεις διαμαρτυρίας ετοιμάζουν και δήμοι του νομού Θεσσαλονίκης.

«Η τράπουλα αποδείχθηκε σημαδεμένη και ο "Καλλικράτης", "Προκρούστης"», δήλωσε ο Β. Παπαγεωργόπουλος, και κατήγγειλε «κομματική κοπτοραπτική».

«Ουδείς στην κοινωνία πλην της κυβέρνησης, συμφωνεί με αυτόν τον "Καλλικράτη". Το σχέδιο Ραγκούση μοιάζει με αρχαία τραγωδία», δήλωσε ο νομάρχης Θεσσαλονίκης Παναγιώτης Ψωμιάδης και κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι βάζει πάνω απ' όλα το κομματικό συμφέρον.

Ο δήμαρχος Λαχανά Παντελής Πάσχος απείλησε με κλείσιμο του ΧΥΤΑ Μαυρορράχης.

Ο δήμαρχος Ευόσμου Δημήτρης Χατζηβρέττας συγκάλεσε έκτακτο δημοτικό συμβούλιο.

Ο δήμαρχος Αμπελοκήπων Λάζαρος Κυρίζογλου διαμαρτύρεται για τη συνένωση με τον Δήμο Μενεμένης. *

Γκρίνιες στη Λάρισα

Αντιδράσεις -ήπιας μορφής πάντως- από... βουνό, κάμπο και παράλια του νομού Λάρισας προκάλεσε η ανακοίνωση Ραγκούση επί του σχεδίου «Καλλικράτης», το οποίο προβλέπει τη δημιουργία 7 δήμων, αλλά αφήνει και μια εκκρεμότητα.

Στα ορεινά, λοιπόν, η προτεινόμενη σύσταση ενός μόνο δήμου που καλύπτει όλη την πρώην επαρχία Ελασσόνας (συνένωση 9 σημερινών ΟΤΑ) προκαλεί την αντίδραση των παρα-ολύμπιων Δήμων Σαρανταπόρου, Ολύμπου, Λιβαδίου και της διευρυμένης κοινότητας Καρυάς, οι αυτοδιοικητικοί παράγοντες των οποίων επιζητούσαν τη σύσταση ενός δεύτερου δήμου. Η επόμενη κίνηση θα είναι η κοινή συνεδρίαση των δημοτικών συμβουλίων για να ληφθεί απόφαση για κινητοποιήσεις.

Στον κάμπο, η απόφαση του υπουργείου Εσωτερικών να θέσει στη βάσανο της διαβούλευσης την τύχη και το μέλλον των Δήμων Νίκαιας και Κραννώνα, θέτοντας το δίλημμα «με τη Λάρισα ή με τον αγροτικό Δήμο Κιλελέρ;», προκαλεί αμηχανία αλλά και αντιδράσεις, αφού οι εμπλεκόμενοι επιζητούσαν τελικές αποφάσεις. Το θέμα παρουσιάζει έντονο κομματικό χαρακτήρα, καθώς θεωρείται βάσιμα ότι ψηφοθηρικοί λόγοι και εκλογικοί σχεδιασμοί είναι αυτοί οι οποίοι κρατούν σε εκκρεμότητα το συγκεκριμένο ζήτημα.

Φωτιές στην Αλικαρνασσό

Φωτιές στην Αλικαρνασσό άναψε ο «Καλλικράτης».

Με το που ανακοινώθηκε ότι η περιοχή του Δήμου Αλικαρνασσού εντάσσεται στο Δήμο Ηρακλείου, κάτοικοι και δημοτικοί σύμβουλοι βγήκαν προχθές το βράδυ στους δρόμους και άναψαν φωτιές σε κεντρικές διασταυρώσεις. Ειδοποιήθηκε η Πυροσβεστική Υπηρεσία που έσβησε τις φωτιές και η τάξη αποκαταστάθηκε.

Η επιτροπή αγώνα του δήμου είχε προτείνει τρεις διαφορετικές λύσεις, όπως τη δημιουργία ενός ισχυρού ΟΤΑ, σε συνεργασία με τους όμορους Δήμους Γουβών και Επισκοπής, τη δημιουργία ενός ισχυρού μητροπολιτικού κέντρου με τη συνεργασία (όχι με τη συνένωση) των Δήμων Ηρακλείου, Νέας Αλικαρνασσού και Γαζίου ή να παραμείνει ένας δήμος ισχυρός με το ενδεχόμενο της αυτονομίας του Δήμου Νέας Αλικαρνασσού.

Αντιδράσεις προκαλεί ο «Καλλικράτης» και στα Χανιά. Την αντίθεσή του με την κατάργηση της Κοινότητας Ασή Γωνιάς εξέφρασε ο πρόεδρος της Αντώνης Σμπυράκης, σημειώνοντας ότι από σήμερα θα επιδιώξει συνάντηση με τον υπουργό Εσωτερικών.

«Καταστροφικό» για τον Δήμο Πλατανιά χαρακτήρισε ο δήμαρχος Πλατανιά Γιώργος Τζαγκαράκης.

Απεργία πείνας από τον δήμαρχο Ελληνικού

Απεργία πείνας έξω από το δημαρχείο ξεκίνησε χθες ο δήμαρχος του Δήμου Ελληνικού Χρήστος Κορτζίδης, εκφράζοντας την έντονη διαμαρτυρία του για τη συνένωση του δήμου Ελληνικού με τον Δήμο Αργυρούπολης.

Χρ. Κορτζίδης Χρ. Κορτζίδης Ο Χρ. Κορτζίδης υποστηρίζει ότι ο Δήμος Ελληνικού είναι αυτάρκης, χωρίς χρέη, και ως εκ τούτου είναι άδικο να συνενώνεται με τον υπερχρεωμένο δήμο της Αργυρούπολης.

«Η μεγάλη πλειονότητα του λαού της πόλης μας είναι αντίθετη σε μια τέτοια εξέλιξη.

Ζητάμε λοιπόν από την κυβέρνηση να σεβαστεί τη θέληση των πολιτών και να δεσμευτεί ότι θα σεβαστεί το αποτέλεσμα ενός τοπικού δημοψηφίσματος, που μπορούμε να οργανώσουμε», αναφέρει το δελτίο Τύπου του Δήμου Ελληνικού.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΑΜΠΑΖΟΓΛΟΥ δήμαρχος Ελευσίνας

Χωρίς πόρους δεν γίνεται τίποτα

Ως προς το χωροταξικό της περιοχής μας οι επιλογές του υπουργείου βρίσκονται σε αρμονία με τις αποφάσεις του δημοτικού μας συμβουλίου.

Ευτυχώς έγιναν σεβαστές η ιστορία και η δυναμική της πόλης μας που συνενώνεται με τη Μαγούλα.

Επίσης οι μεταρρυθμίσεις προβλέπουν νέες αρμοδιότητες στους δήμους, όμως αυτό αν δεν συνοδευτεί από πόρους υπάρχει ο κίνδυνος να τα μετατρέψει όλα σε τέλμα. Δυστυχώς δεν υπάρχουν δεσμεύσεις για τους πόρους των δήμων. Η ΚΕΔΚΕ ζητεί 4 δισ., το υπουργείο δίνει 600 με 800 εκατομμύρια.

Η διοικητική αναδίπλωση της Αυτοδιοίκησης που περνάει μέσα από τον «Καλλικράτη» ήταν αναγκαία, κανείς δεν το αμφισβητεί αυτό, όμως όλα καθορίζονται από τους όρους και τις προϋποθέσεις κάτω από τις οποίες θα εφαρμοστεί, διότι ακόμα και η πιο σωστή λύση μπορεί στην πράξη να καταστραφεί αν δεν υπάρξουν οι αναγκαίες συνθήκες υλοποίησής της.

ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΠΕΝΕΤΑΤΟΣ Δήμαρχος Νίκαιας

Κατηγορηματικά αντίθετοι

Είμαστε κατηγορηματικά αντίθετοι με τον «Καλλικράτη» διότι αποσκοπεί στην κατασκευή μηχανισμών στην Τοπική Αυτοδιοίκηση ώστε να περάσουν σε όλους τους τομείς αναδιαρθρώσεις σε αντιλαϊκή κατεύθυνση. Δεν είναι τυχαίο που η κυβέρνηση συνδέει τον Καλλικράτη» με το σταθεροποιητικό πρόγραμμα.

Είμαι, λοιπόν, βέβαιος ότι ο «Καλλικράτης» θα φέρει απολύσεις εργαζόμενων, μειώσεις στα έσοδα των δήμων και αδυναμία τους να ανταποκριθούν στις αρμοδιότητες που τους δίνονται. Τι μπορούν να κάνουν οι δήμαρχοι; Να έρθουν σε ρήξη με την κυβέρνηση ή να υποταχθούν και να επιβάλουν φορολογία στους δημότες για να πληρώσει το μάρμαρο η μέση οικογένεια στις γειτονιές της Αθήνας και την περιφέρεια. Από πέρυσι η κυβέρνηση χρωστά στην Τοπική Αυτοδιοίκηση 80 εκατομμύρια. Τους πρώτους τρεις μήνες πήραμε μειωμένη κατά 30% την κρατική επιχορήγηση. Οι συνενώσεις αποσκοπούν κι αυτές στη διευκόλυνση των μεγάλων οικονομικών συμφερόντων. Η Νίκαια συνενώνεται με τον δήμο του Ρέντη παρά το γεγονός ότι η περιοχή μας είναι από τους μεγαλύτερους δήμους της Αττικής. Δεν υπάρχουν αντικειμενικοί λόγοι γι' αυτήν τη συνένωση... Γνωρίζω βέβαια και αποδέχομαι ότι αποτελώ «αγκάθι» για τους κυβερνώντες ως φορέας μιας άλλης πολιτικής αντίληψης.

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΕΥΜΟΙΡΙΔΗΣ αντιπρόεδρος ΕΝΑΕ, νομάρχης Δράμας

Στόχος τους να αλώσουν τους δήμους

Δεν εκφράζει ο «Καλλικράτης» αυτό που όλοι στον χώρο της Αυτοδιοίκησης περιμέναμε να εκφράσει.

Δηλαδή δεν έχει επιφέρει τις αλλαγές εκείνες που θα είχαν ως προοπτική και μια γενικότερη μεταρρύθμιση στη διοίκηση, εμφανίζει μόνον αλλαγές στον χώρο της Αυτοδιοίκησης. Ο στόχος είναι σαφής και αρκετά... παλαιός, παρά το νεωτεριστικό που ευαγγελίζεται ο «Καλλικράτης»: Θέλουν να αλώσουν πολιτικά τους δήμους στις επικείμενες εκλογές. Δεν είναι δυνατόν η δική μας περιοχή της Δράμας να έχει πέντε δήμους και άλλοι υπερδιπλάσιοι τέσσερις.

Επίσης δεν έχουν εξασφαλιστεί με σαφήνεια οι πόροι του «Καλλικράτη» όπως και το επιχειρησιακό σχέδιο. Από τις 70 δράσεις που θα 'πρεπε να γίνουν μέχρι τέλος του χρόνου θα πραγματοποιηθεί μόλις μία, δηλαδή η ψήφιση του νομοσχεδίου στη Βουλή. Ολες οι υπόλοιπες έχουν αφεθεί για το 2011, το 2012 μέχρι και το 2014.

 Εκτύπωση     Αποστολή με e-mail
1061 αναγνώστες
Δευτέρα, 3 Μαΐου 2010
09:15

Για την πορεία προς τις εκλογές στον δήμο Θεσσαλονίκης συζήτησαν η επικεφαλής της δημοτικής παράταξης του ΠΑΣΟΚ Χρύσα Αράπογλου, ο επικεφαλής της παράταξης «Πρωτοβουλία για τη Θεσσαλονίκη» Γιάννης Μπουτάρης και ο εκπρόσωπος της Κίνησης Πολιτών «Αλλάζουμε την πόλη» Γιώργος Αντωνόπουλος.

Η συνάντηση έγινε με πρωτοβουλία της Χρ. Αράπογλου Η συνάντηση έγινε με πρωτοβουλία της Χρ. Αράπογλου Η συνάντησή τους έγινε την Παρασκευή με πρωτοβουλία της Χρ. Αράπογλου η οποία έχει προτείνει συνεργασία, με τη συμμετοχή και άλλων παρατάξεων και κινήσεων, για να γίνει πράξη η αλλαγή στη διοίκηση του δήμου στις δημοτικές εκλογές του Νοεμβρίου.

Σε λίγες μέρες θα γίνει και νέα συνάντηση, στην οποία αναμένεται να συζητηθούν τα προγράμματά τους για το σήμερα και το αύριο της Θεσσαλονίκης.

 Εκτύπωση     Αποστολή με e-mail
1244 αναγνώστες
Παρασκευή, 30 Απριλίου 2010
10:31

Μπορεί να είναι μόλις 16 χρονών αλλά ήδη βλέπει τον κόσμο (τους φίλους της, τους γονείς της, τους καθηγητές της, ακόμη και τον Μάικλ Τζόρνταν) αφ' υψηλού.  Λογικό, εάν αναλογιστεί κανείς πως έχει ύψος 2 μέτρα και 10 εκατοστά

Εφηβη με ύψος 2 μέτρα και 10 εκατοστά
 

Η Αμερικανίδα Μάρβαντιν Άντερσον (στην φωτό η Μάρβαντιν δίπλα σε έναν από τους καθηγητές της) είναι η υψηλότερη γυναίκα έφηβος στον κόσμο και, όπως θα περίμενε κανείς, παίζει μπάσκετ με αναλόγως υψηλές αξιώσεις.«Θα εξελιχθεί σε αστέρι της γυναικείας καλαθοσφαίρισης», λένε με σιγουριά για αυτήν οι καθηγητές της στο λύκειο του New Jersey όπου φοιτά.Ωστόσο, η ίδια η 16χρονη από τη μεριά της μοιάζει να ανησυχεί για άλλα πράγματα. «Το πιο προσβλητικό πράγμα που μου έχει πει κανείς ποτέ για το ύψος μου είναι πως δεν πρόκειται να βρω γαμπρό», δηλώνει χαρακτηριστικά.Σημειώνεται πως τον τίτλο της υψηλότερης εφήβου στον κόσμο τον κατείχε μέχρι πρότινος η 17χρονη Μαλί Ντουανγκντί από την Ταϊλάνδη με ύψος 2,08 μέτρα.

 Εκτύπωση     Αποστολή με e-mail
958 αναγνώστες
Παρασκευή, 30 Απριλίου 2010
10:27

Δύο άτομα , ο ένας με τραύμα από αιχμηρό αντικείμενο στο πόδι, διακομίστηκαν στο νοσοκομείο «Γ. Γεννηματάς», μετά από επεισόδια που σημειώθηκαν ανάμεσα σε νεαρούς οπαδούς στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.Σύμφωνα με την αστυνομία, η αρχή έγινε στον εφηβικό αγώνα μπάσκετ στο "Ιβανώφειο" όπου οπαδοί του Ηρακλή επιτέθηκαν στους διαιτητές και στους γονείς των αθλητών του Άρη. Στη συνέχεια αποχώρησαν και επιχείρησαν να προκαλέσουν ζημιές σε σύνδεσμο του ΠΑΟΚ, επί της οδού Π. Π. Γερμανού.Λίγα μέτρα πιο κάτω σημειώθηκαν οι τραυματισμοί. Η αστυνομία προχώρησε σε τουλάχιστον τέσσερις προσαγωγές υπόπτων.

 Εκτύπωση     Αποστολή με e-mail
«Πρώτη<431432433434435436437438439>Τελευταία»

Σχετικά με το blog
-Το blog μας περιλαμβάνει αιχμηρά και καυστικά σχόλια από την επικαιρότητα που επηρεάζουν άμεσα την ζωή μας...!

-ΕΠΙΣΗΣ... ΚΑΤΑΓΡΑΦΟΥΜΕ ΤΑ ΤΟΠΙΚΑ ΔΡΩΜΕΝΑ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ - ΒΟΡΕΙΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ - και όχι μόνο - ΓΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ - ΑΘΛΗΤΙΚΑ - ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ ΤΗΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑ

Υ.Γ.1 ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΑΝΑΦΕΡΟΥΜΕ (ΓΙΑ ΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ΠΟΥ ΚΥΚΛΟΦΟΡΟΥΝ ) ΟΤΙ ΚΕΧΑΓΙΑ ΣΤΑ "ΑΡΧ...Α" ΜΑΣ ΔΕΝ ΒΑΖΟΥΜΕ ΚΑΝΕΝΑΝ ΚΑΙ ΚΑΜΟΙΑ ...!!!

Y.Γ.2 ΚΑΙ ΣΤΟ ΚΑΤΩ...ΚΑΤΩ...ΣΕ ΟΠΟΙΟΝ ΑΡΕΣΟΥΜΕ...
Αναζήτηση
Προηγούμενα Άρθρα
Τελευταίες δημοσιεύσεις
18/11Παρα-Πολιτικά : Προς το Τ.Σ. Γέφυρας …
17/11Ελεύθερο ΒΗΜΑ : Επιστολή για το ΚΕΚ
17/11Χαλκηδόνα : Eμφάνιση Λύκων !
8/11Διαβατά : Επιχείρηση με 71 συλλήψεις στη δομή προσφύγων των Διαβατών
5/11Πολιτιστικά Kουφάλια : Θεατρική ομάδα ΙΧΝΑΙ ” Συμπέθεροι απ’ τα Τίρανα “
2/11ΔΗΜΟΣ ΧΑΛΚΗΔΟΝΟΣ Κουφάλια : Για μία ακόμη φορά η διοίκηση του ΚΕΚ ΝΕΦΕΛΗ δέχεται “πυρά” μέσα στο δημοτικό συμβούλιο