Γάτος...Ο Μακεδών!
Φίλους έχω μόνο τα ποντίκια...
Λίγα λόγια για εμένα
Στην αρχή ήμουν άσπρος...! αλλά με τις βλακίες που ακούω και βλέπω καθημερινά έγινα μαύρος...!
Σελίδες


227 αναγνώστες
Πέμπτη, 30 Αυγούστου 2018
16:49

 

ΡΕΠΟΡΤΑΖ :

 

ΕΝΑΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ ...!

 

-Επίθεση στο τοπικό τύπο και στην Ελευθεροτυπία...!

-Επώνυμη καταγγελία στην Ένωση ιδιοκτητών επαρχιακού τύπου και στην 'Ενωση ραδιοφώνου - τηλεόρασης Μακεδονίας 

-Άλλο ένα δημοτικό συμβούλιο με έργα που ΘΑ...!  γίνουν ...!

-Εν μια νυκτή καταργήσαν τα δημοσιογραφικά θεωρία που είχε δημιουργήσει η δημοτική αρχή  Δαικουδη - Μπικου ( παρα την σκληρή κριτική που δεχόταν καθημερινά)  τηρώντας τον νομό ότι : Πρέπει να υπάρχουν υποχρεωτικά δημοσιογραφικά θεωρεία σε δημόσιους χώρους και γήπεδα και να εξυπηρετούνται άμεσα σε αυτά οι δημοσιογράφοι ( νόμος Πετραλια) 

-Ο δήμος Χαλκηδόνας τα χρησιμοποιεί για να προβάλει άλλα πράγματα , αλλιώς πως να εξηγήσουμε  ότι στον χώρο που υπήρχαν τα θεωρεία τα έκλεισε και έβαλε μηχανήματα για να προβάλουν το "μεγάλο έργο του" ...!

-Τέλος ο δημοσιογράφος επιδεικνύει την ταυτότητα του ( αν χρειαστεί) στις αστυνομικές και στρατιωτικές αρχές και όχι στον εκάστοτε τυχόντα ακόμη και αν αυτός είναι  δήμαρχος ,ειδικά όταν σε αυτον  δεν του αρέσει ούτε αντέχει ούτε δέχεται την κριτική όταν είναι αληθινή ... παρά μόνο όταν τον "χαδεύει" 

-Αυτά και πολλά άλλα από το δημοτικό συμβούλιο στο Κυριακάτικο ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΒΗΜΑ" 

 

Υ.Γ Μας είπαν οτι στο ίδιο ρεπορταζ θα υπάρχουν και σε φωτοτυπία οι δημοσιογραφικές ταυτότητες έτσι ρε παιδί μου - αν και δεν είναι  υποχρεωμένοι - για να έχει και λίγο σασπένς ...!

 

Το σχόλιό σας
329 αναγνώστες
Δευτέρα, 27 Αυγούστου 2018
17:36

ΤΟΥ :

ΧΡΗΣΤΟΥ 

ΘΕΟΔΟΣΙΑΔΗ 

Την Τετάρτη 29 Αυγούστου και ώρα 19.30 μ.μ στην αίθουσα συνεδριάσεων του δήμου Χαλκηδόνας ( Κτίριο ΚΑΠΗ)  θα πραγματοποιηθεί δημοτικό συμβούλιο με 24 θέματα ημερησίας διάταξης...

Μπαίνουμε αισίως σε προεκλογική περίοδο και τα έργα - όπως πάντα τέτοια περίοδο - θα έχουν την τιμητική τους...!

Εντάξει, να δεχθούμε ότι κάποια έργα ήταν προγραμματισμένα να γίνουν και έτυχε η ημερομηνία έναρξής τους να συμπέσει με την προεκλογική περίοδο. Αλλά το αυτό να συμβαίνει σε όλους τους Δήμους ταυτόχρονα δεν το… σηκώνει ούτε η κοινή λογική, ούτε ο νόμος των πιθανοτήτων. Εκτός κι αν οι περιφέρειες (γιατί πλέον τα περισσότερα έργα, ελλείψει ιδίων πόρων των Δήμων, γίνονται μέσω των περιφερειών) είχαν «κλειδώσει» τα χρήματα στο «σεντούκι» κι αποφάσισαν να τα βγάλουν αυτές τις ημέρες, για… ευνόητους λόγους για τους εκπροσώπους  τους και υποψηφίους, βεβαίως βεβαίως.

 

Σε κάθε περίπτωση θεωρούμε αδύνατον να μην πληροφορούνται οι άμεσα ενδιαφερόμενοι τα ειρωνικά σχόλια του μέσου πολίτη-δημότη για τα συγκεκριμένα έργα. Είναι σίγουρο ότι έχουν ακούσει οι ίδιοι ή, τουλάχιστον, έχουν πληροφορηθεί ατάκες του τύπου «ήρθαν οι εκλογές και σας έπιασε η προκομάρα» ή «μακάρι να ήταν κάθε μέρα εκλογές, μπας και βλέπαμε κι εμείς κανένα έργο στην περιοχή μας». Κι αφού καταλήγουμε στο συμπέρασμα ότι τα ξέρουν όλα αυτά κι όμως συνεχίζουν στον ίδιο… χαβά,  δύο τινά μπορεί να συμβαίνουν: είτε οι ίδιοι δεν έχουν πάρει «χαμπέρι» ότι οι εποχές άλλαξαν και ο κόσμος δεν «τσιμπά» πια στα παλιά «δολώματα», είτε πιστεύουν ότι όλοι εμείς δεν έχουμε αλλάξει και ακόμη μπορούμε να ξεγελαστούμε «με τις χάντρες και τα καθρεπτάκια».

Αν συμβαίνει το πρώτο, το βράδυ της 19ης Μαΐου ίσως κρύβει πολλές εκπλήξεις για τους παλαιάς κοπής πολιτευτές. Αν ισχύει το δεύτερο -και το κυριότερο εάν αποδειχθεί ότι σωστά πιστεύουν κάποιοι ότι οι πολίτες δεν έχουν αλλάξει- τότε κάθε μέρα μετά από την 19η Μαΐου θα κρύβει δυσάρεστες εκπλήξεις για όλους μας…

 Εκτύπωση     Αποστολή με e-mail
287 αναγνώστες
Παρασκευή, 24 Αυγούστου 2018
21:36

Η Ένωση Σκακιστών Καλαμαριάς σε συνεργασία με το Δήμο Καλαμαριάς, την Ένωση Σκακιστών Θεσ/νίκης, την Σ.Α ΕΣΘ «Γ. Ιωακειμίδης», με τη στήριξη της Ε.Σ.Σ.Θ.Χ. και των Εκπαιδευτηρίων Βασιλειάδη, διοργανώνει το Ανοιχτό Πρωτάθλημα Ακαδημιών από τις 30/8 έως τις 05/09.

Η Διοργάνωση εντάσσεται ως παράλληλη εκδήλωση στο 15ο Ανοιχτό Διεθνές Τουρνουά Σκάκι Καλαμαριάς 2018.

Στο Πρωτάθλημα έχουν δικαίωμα συμμετοχής παιδιά ως 12 ετών (χρ.γεν < 2006) με μικρή αγωνιστική εμπειρία, χωρίς βαθμό αξιολόγησης (ELO), χωρίς απαραίτητη ύπαρξη αθλητικού δελτίου.

Οι αγώνες θα διεξαχθούν στο Αμφιθέατρο 4ου-5ου Γυμνασίου-Λυκείου Καλαμαριάς (γωνία Μ. Αλεξάνδρου και Ανατολικής Θράκης, περιοχή Βότση)

Όσον αφορά το σύστημα των αγώνων, θα είναι το Ελβετικό σύστημα 5 γύρων . Ισχύουν οι κανονισμοί FIDE και ΕΣΟ.

Δεν θα υπάρχει αξιολόγηση των αγώνων. Ανάλογα με τον αριθμό των συμμετεχόντων μπορεί να υπάρχει διαχωρισμός σε διαφορετικά ηλικιακά γκρουπ και διεξαγωγή ξεχωριστών τουρνουά.

SKAKI.png

Ο χρόνος σκέψης θα είναι 1h για κάθε παίκτη με προσαύξηση 20 sec/κίνηση από την 1η κίνηση. Σε περίπτωση αδυναμίας καταγραφής των κινήσεων θα υπάρχει μείωση του αρχικού χρόνου κατά 10 λεπτά.

ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΑΡΣΗΣ ΙΣΟΒΑΘΜΙΑΣ:

1) Αποτελέσματα τουρνουά ισόβαθμων

2) Μπούχολτζ cut-1

3) Μπούχολτζ

4) Σόνεμπορν-Μπέργκερ 5) Αριθμός Νικών

Θα υπάρχουν ξεχωριστές βραβεύσεις ανά ηλικιακή κατηγορία και στους νικητές - νικήτριες θα απονεμηθούν Τρόπαια και Μετάλλια. Όλοι οι συμμετέχοντες θα λάβουν Διπλώματα Συμμετοχής.

Το παράβολο συμμετοχής ορίζεται στα 10€. Το παράβολο 2ου-3ου μέλους της ίδιας οικογένειας είναι 5€. 4ο κοκ μέλος οικογένειας καθώς και ΑΜΕΑ δεν καταβάλουν παράβολο. Τα παράβολα θα πληρωθούν στο χώρο των αγώνων την Πέμπτη 30/08/18 & ώρα 16:00 – 16:30, με την επιβεβαίωση της συμμετοχής.

Οι δηλώσεις συμμετοχής πραγματοποιούνται ηλεκτρονικά, εδώ.

Σε περίπτωση αδυναμίας ηλεκτρονικής υποβολής μπορεί να γίνει δήλωση συμμετοχής τηλεφωνικά στο 2310 847729 και στο 6942680745.

Προθεσμία δήλωσης έως Τετάρτη 29/8/18, ώρα 20:00

Για ό,τι δεν συμπεριλαμβάνεται στην ανακοίνωση, αρμόδιο είναι το ΔΣ της Ένωσης Σκακιστών Καλαμαριάς.

 Εκτύπωση     Αποστολή με e-mail
407 αναγνώστες
Κυριακή, 19 Αυγούστου 2018
00:26

Τα «Μηχανιώτικα 2018» – ένα από τα κορυφαία πολιτιστικά γεγονότα της Ν. Μηχανιώνας και του Δήμου εν γένει –, μετά τη φετινή τους αναβολή λόγω των τραγικών γεγονότων των φονικών πυρκαγιών στην Αττική, επαναπρογραμματίζονται και καλούν δημότες και επισκέπτες σε δύο βραδιές γεμάτες μουσική και τραγούδι.

Χώρος διεξαγωγής των εκδηλώσεων είναι το λιμάνι της Ν. Μηχανιώνας, όπου την Πέμπτη 30 Αυγούστου, στις 21.00, ένα γνήσιο λαϊκό γλέντι στήνεται με το μεγάλο τραγουδιστή Γιώργο Μαργαρίτη, ο οποίος θα παρουσιάσει ένα μοναδικό αφιέρωμα στο λαϊκό τραγούδι, πλαισιωμένο από μια εξαιρετική ορχήστρα και την ταλαντούχα Ελεάνα Παπαϊωάννου. Αναλαμβάνει να ξεσηκώσει τον κόσμο με τη χαρακτηριστική, δωρική, λιτή φωνή του και τις μεγάλες επιτυχίες της προσωπικής του διαδρομής, αλλά και με τραγούδια των κορυφαίων του ρεμπέτικου, πραγματοποιώντας ένα μουσικό σεργιάνι σε όλα εκείνα τα τραγούδια που κατά καιρούς σιγοτραγουδάμε, από το «Κελί 33» μέχρι το «Πεθαίνω για σένα» και το «Εσύ μου μιλάς στην καρδιά μου». Τοπικά εδέσματα, οινοπνευματώδη ποτά και κεράσματα θα μοιράζονται στο κοινό, ως είθισται.  

Την επόμενη μέρα, Παρασκευή 31 Αυγούστου, πάλι στις 21.00, η βραδιά ξεκινάει να λικνίζεται στους ρυθμούς της pop, rock & dance  ελληνικής και ξένης μουσικής, με ένα από τα σημαντικότερα ελληνικά συγκροτήματα της Pop & Rock σκηνής να παρασύρει τους παρευρισκόμενους. Οι EMIGRE έχουν να επιδείξουν στη 18χρονη καλλιτεχνική τους πορεία πολλές συνεργασίες με μεγάλους και γνωστούς καλλιτέχνες, ανάμεσα στις οποίες ξεχωρίζουν με τους Σταμάτη Κραουνάκη, Λαυρέντη Μαχαιρίτσα,  Αντώνη Ρέμο, Goran Bregovic, Stavento, Γιώργο Μαζωνάκη, Θοδωρή Αθερίδη, Λάκη Παπαδόπουλο, Γιάννη Σπανό, Φίλιππα Πλιάτσικα, Χρήστο Δάντη, Ελένη Δήμου, Κώστα Λειβαδά, Δήμο Αναστασιάδη, Ηρώ, Σοφία Βόσσου, Στάθη Παναγιωτόπουλο, Μαρίνα Σκιαδαρέση κ.ά.

Το 6μελές συγκρότημα με το φρέσκο ήχο και τις ξεχωριστές ενορχηστρώσεις, υπό τη συνθετική καθοδήγηση του δημιουργού και κιθαρίστα Γιάννη «emigre» Χανιωτάκη, έχει αφήσει το δικό του στίγμα στην Ελληνική Μουσική Σκηνή και είναι βέβαιο, ότι γνωρίζει καλά τον τρόπο να συνθέτει αξέχαστες βραδιές.

Τη συναυλία του γνωστού συγκροτήματος θα ανοίξει μια σπουδαία γιορτινή συγκέντρωση εθελοντισμού, σε συνδιοργάνωση του Δήμου Θερμαϊκού, του Κέντρου Υγείας Νέας Μηχανιώνας και του Κέντρου Ενημέρωσης και Προσέλκυσης Δοτών Μυελού των Οστών του Πανεπιστημίου Πατρών (ΚΕΔΜΟΠ) Χάρισε Ζωή, που θα πραγματοποιηθεί στις 20.00, με σκοπό την ενημέρωση, την ευαισθητοποίηση και την προσέλκυση δοτών.

Η εκδήλωση «Ο Αθλητισμός Χαρίζει Ζωή και γίνεται Εθελοντής Δότης μυελού των   Οστών στο Δήμο Θερμαϊκού» συγκεντρώνει τους αθλητές των αθλητικών φορέων του Δήμου, οι οποίοι με ενθουσιασμό ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση. Εντάσσοντας πρώτοι τους εαυτούς τους στην Τράπεζα εθελοντών δοτών μυελού των οστών, μεταδίδουν το μήνυμα και την αξία της πράξης, παρακινώντας τον κόσμο να ακολουθήσει το παράδειγμά τους, δίνοντας ελπίδα και μεγιστοποιώντας την πιθανότητα εύρεσης μοσχεύματος για τη σωτηρία των πασχόντων συνανθρώπων μας.

 Εκτύπωση     Αποστολή με e-mail
334 αναγνώστες
Δευτέρα, 13 Αυγούστου 2018
15:30

 

Άλλος για Χίο τράβηξε άλλος για Μύκονο  και άλλοι για Σαμοθράκη ...

Τα τακτοποίησαν όλα στο δήμο και έφυγαν για διακοπές ...!

Όπως λέμε μια χαρά... 

Και άλλοι περιμένουν το Κ.Ε.Α. για να βγάλουν το μήνα ...!

*******************

Βρισκόμαστε εν έτη 2018 και ενώ πέσανε τείχη ( βλέπε τοίχος του Βερολίνου)   γκρεμίστηκαν πολιτικά κάστρα κάποιοι νομίζουν  ότι είναι το κέντρο της Ελλάδας και όλα ξεκινάνε και όλα γυρίζουν γύρο από αυτούς ..

Μα τι νοοτροπία τοπικιστική είναι αυτή..; 

*******************

Μ΄ αυτά και με τούτα τα Κουφάλια ο Άγιος και  η Χαλκηδόνα  αδειάζουν καθώς ο Δεκαπενταύγουστος πλησιάζει φορτσάτος.

 

Το καταλαβαίνεις λέει πως πλησιάζει, όταν μέχρι και ο καρπουζάς απο το Πρόχωμα  έχει κλειδώσει την παράγκα και έχει φύγει  διακοπές...!

*******************

Νευράκια κάνουν  οι νεαροί στην Περαία Θερμαϊκού , μάλλον λόγω πολυκοσμίας στην παραλία...!

*******************

Σήμερα βρέθηκα σε τράπεζα στο Ωραιόκαστρο και : Συγνώμη , μου λέει κάποιος στην τράπεζα, να περάσω πρώτος; Συγχωρεμένος φίλε μου, θα είσαι αν το κάνεις. Δεν πέρασε...!

*******************

Ένας ακόμη υποψήφιος δήμαρχος Δέλτα προσεχώς... Ο επονομαζόμενος από τους φίλους του και περιφερειάρχης, καθώς είχε γράψει ιστορία προ ετών με την καρατζαφέρειας έμπνευσης υποψηφιότητά του...

*******************

Αγανακτισμένη  μητέρα μας τηλεφώνησε στην εφημερίδα «ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΒΗΜΑ» για να διαμαρτυρηθεί για το νέο ωράριο που προτίθεται να εφαρμόσει ο Γαβρόγλου στα σχολεία. «Φαίνεται ότι το Υπουργείο Παιδείας έχει βαλθεί να μας τρελάνει.

 

Έρχεται ο Φίλης λέει τα παιδιά να σχολάνε 1.15 γιατί κουράζονται. Ποιος γονιός σχολάει από τη δουλειά του τέτοια ώρα; Άντε να τα πάμε Ολοήμερο. Έρχεται ο Γαβρόγλου λέει τα παιδιά δεν αποδίδουν νωρίς το πρωί, να ξεκινούν πιο αργά τα μαθήματα στις 9. Πόσοι ξεκινούν τη δουλειά τους μετά τις 9 το πρωί;

 

Παίζουν παιχνίδια και την πληρώνουμε εμείς», είπε οργισμένη. Είναι πάντως γεγονός ότι παρότι ο υπουργός Παιδείας διαβεβαίωσε ότι δεν πρόκειται για κάτι σίγουρο, ήδη προκλήθηκε αναστάτωση

*******************

Κουίζ : Ποιος Αντιδήμαρχος φοράει 500 ευρώ παπούτσια ... ;

*******************

Σίγουρα ο έρωτας και η αγάπη δεν χρειάζονται πολλά πράγματα. Δεν χρειάζονται απαραίτητα, πολυτελή ξενοδοχεία, , με πισίνες και ακριβές σουίτες Αρκεί ένας όρχος αυτοκινήτων και "καθάρισες" 

*******************

Ετοιμάζει το συνδυασμό του ένας καλός φίλος από τα Κουφάλια  για τον δήμο Χαλκηδόνος. Ο εν λόγο φίλος ( το όνομα του προσεχώς στην δημοσιότητα)  φαίνεται ότι το έχει πάρει απόφαση, έχει πειστεί από τους φίλους του οι οποίοι του είπαν να κάνει ένα βήμα μπροστά και έτσι σιγά-σιγά είναι σε συζητήσεις για να συγκροτήσει έναν νέο φρέσκο συνδυασμό νίκης με στόχο να είναι υποψήφιος στις εκλογές της 29ης Μαΐου του 2019

 

Περί ...ου ο λόγος είναι νέος άνθρωπος με πολιτικό λόγο και σκέψη, δεν έχει διατελέσει μέχρι τώρα σε καμία διοίκηση - για να κατηγορηθεί - και η παρουσία του είναι μόνο θετική άλλα και σεβαστή  και ποτέ δεν έχει προκαλέσει την κοινωνία...   

 

Γνωρίζει καλά τα προβλήματα της περιοχής και τον τελευταίο καιρό έχει διαχωρίσει τη θέση του από την πολιτική (ή καλύτερα την μη πολιτική) των  νυν δήμαρχου και Αντιδημάρχου Χαλκηδόνος...

 

Επιπρόσθετα είναι δεδομένο ότι θα έχει την στήριξη της πλειοψηφίας , ενώ είναι πολύ αγαπητός στη νεολαία της περιοχής και μέσα στα Κουφάλια και έξω από τα Κουφάλια. Ήδη η ομάδα την οποία έχει συγκροτήσει, βγαίνει φανατικά υπέρ του και όλο και περισσότεροι πηγαίνουν να μιλήσουν μαζί του, για να ενταχθούν στον συνδυασμό...

 

Ο "νέος δήμαρχος" έρχεται και στα τέλη Σεπτεμβρίου -έμαθα- θα ανακοίνωση την κάθοδο του στις επερχόμενες δημοτικές εκλογές ... :

Αμήν...!

*******************

Υ.Γ.1 Κάποιος φίλος από τα Κουφάλια μου κατήγγειλε ότι αυτοκίνητο του δήμου βρίσκεται στο επάνω μαχαλά... παρκαρισμένο σε ένα πεζοδρόμιο  αρκετό καιρό και αναρωτιέται γιατί να είναι εκεί αφού ο δήμος Χαλκηδόνος έχει όρχο για αυτοκίνητα  ; 

Θα απαντήσετε στον φίλο που αναρωτιέται κύριε δήμαρχε ;

Υ.Γ 2 Αλήθεια μήπως  ξέρει να μας πει ο Αντιδήμαρχος...;

 

Ο αγώνας… για έναν καλύτερο , δίκαιο ,ποιο καθαρό ,ποιο σύγχρονο και ποιο ανθρώπινο,  δήμο Χαλκηδόνος, συνεχίζεται… !
 

 

ΧΡΗΣΤΟΣ ΘΕΔΟΣΙΑΔΗΣ

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ
 

ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ

ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΧΑΛΚΗΔΟΝΟΣ

 Εκτύπωση     Αποστολή με e-mail
«Πρώτη<123456789>Τελευταία»

Σχετικά με το blog
-Το blog μας περιλαμβάνει αιχμηρά και καυστικά σχόλια από την επικαιρότητα που επηρεάζουν άμεσα την ζωή μας...!

-ΕΠΙΣΗΣ... ΚΑΤΑΓΡΑΦΟΥΜΕ ΤΑ ΤΟΠΙΚΑ ΔΡΩΜΕΝΑ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ - ΒΟΡΕΙΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ - και όχι μόνο - ΓΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ - ΑΘΛΗΤΙΚΑ - ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ ΤΗΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑ

Υ.Γ.1 ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΑΝΑΦΕΡΟΥΜΕ (ΓΙΑ ΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ΠΟΥ ΚΥΚΛΟΦΟΡΟΥΝ ) ΟΤΙ ΚΕΧΑΓΙΑ ΣΤΑ "ΑΡΧ...Α" ΜΑΣ ΔΕΝ ΒΑΖΟΥΜΕ ΚΑΝΕΝΑΝ ΚΑΙ ΚΑΜΟΙΑ ...!!!

Y.Γ.2 ΚΑΙ ΣΤΟ ΚΑΤΩ...ΚΑΤΩ...ΣΕ ΟΠΟΙΟΝ ΑΡΕΣΟΥΜΕ...
Αναζήτηση
Προηγούμενα Άρθρα
Τελευταίες δημοσιεύσεις
20/5Σταύρος Αναγνωστόπουλος - Υποψήφιος Δήμαρχος Δήμου Χαλκηδόνος