... !
...
...! ...!


187
, 14 2018
23:55

ΑποτÎÎÎσμΠÎικÏÎÎÏ‚ ÎιΠπÏÏÏ„Î ÎÎδομÎδΠτωΠθÎÏιÎÏÎ ÎκπτÏσÎωÎ

«Μαλθακ», παρ τα υψηλ ποσοστ εκπτσεων, που στην νδυση και την υπδηση φτνουν κατ μσο ρο στο 40%- 50%, χαρακτηρζει την πρτη εβδομδα της περιδου των θερινν εκπτσεων ο πρεδρος του Εμπορικο Συλλγου Θεσσαλονκης (ΕΣΘ), Παντελς Φιλιππδης, μιλντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ. 'Οπως επισημανει, παρτι οι μποροι εχαν θετικς προσδοκες  για τη φετιν εκπτωτικ σεζν του καλοκαιριο, προσμνοντας ευνοκ αντκτυπο απ τις ευνοκς δηλσεις και στατιστικς για την ανπτυξη της οικονομας και το λιανεμπριο, ωστσο η πρξη διψευσε τις ελπδες τους.

«Πρασε η πρτη εβδομδα των εκπτσεων και το καταναλωτικ κοιν παρμεινε αδιφορο, χι επειδ δεν θλει να αγορσει, αλλ προφανς επειδ δεν περισσεουν χρματα, δεδομνου μεταξ λλων τι μχρι το τλος του 2018 πρπει να πληρωθον ξι φροι. τσι, οι καταναλωτς επιλγουν 100% την πεπατημνη των προηγομενων ετν της κρσης, δηλαδ πρτα θα αγορσουν ,τι εναι απλυτα αναγκαο, μετ θα φροντσουν να κνουν μερικ μπνια τα παιδι τους και αν κτι περισσψει, ττε θα κνουν ψνια απ τα καταστματα» επισημανει.

Κατ τον κ.Φιλιππδη, εν ακμη και παραγωγικο φορες κνουν λγο για θετικς εξελξεις στο μτωπο της ανπτυξης και εν οι στατιστικς δεχνουν στω οριακ αξηση του τζρου του λιανεμπορου, οι καταστηματρχες δεν χουν «νισει» επ του πρακτου κποια ευνοκ μεταστροφ.

«Απ τις ρευνες που κνουμε σε δεγμα 200 επιχειρσεων-μελν μας στο τλος κθε εκπτωτικς εορταστικς περιδου, αλλ και απ τις συζητσεις που χουμε καθημεριν στην αγορ, προκπτει τι απ τις αρχς του 2018 χουμε διψφια πτση τζρου για τα καταστματα της πλης.  ταν κνεις μια βλτα στην αγορ κι εννα στους δκα σο λνε "ζορζομαι πολ" "καταστρφομαι", ταν απ 1ης Ιανουαρου κλενει μια επιχερηση την ημρα και την δια ρα ο τζρος του λιανεμπορου μεγαλνει βσει των στατιστικν, αυτ που ζομε χω την ασθηση τι μοιζει περισστερο με το vertigo των πιλτων, πιστεουμε δηλαδ τι η αγορ ανεβανει, εν στην πραγματικτητα βυθζεται» λει χαρακτηριστικ ο πρεδρος του Εμπορικο Συλλγου Θεσσαλονκης, ο οποος εκφρζει πντως την ελπδα τι μχρι τη λξη της περιδου των θερινν εκπτσεων στο τλος Αυγοστου, η κατσταση θα χει βελτιωθε και η θεριν περοδος δεν θα κλεσει με λλειμμα.

Πηγ: ΑΠΕ-ΜΠΕ 
159
, 7 2018
18:39

Αρκετς κλσεις οι οποες αφορον σε πτσεις δντρων δχτηκε την τελευταα ρα το τηλεφωνικ κντρο της Πυροσβεστικς Υπηρεσας στη Θεσσαλονκη.

Σμφωνα με πληροφορες του thestival.gr οι δυνατο νεμοι που πνουν στην πλη σε συνδυασμ με την βροχπτωση εχαν ως αποτλεσμα την πτση κλαδιν και δντρων σε διφορες περιοχς. Στο χωρι Ανληψη, πλησον της Θεσσαλονκης, να δντρο κλεισε κεντρικ δρμο, εν αρκετς πτσεις αναφρθηκαν σε Εξοχ και Φλυρο.

Μχρι στιγμς δεν χει αναφερθε τραυματισμς που να οφελεται στις πτσεις.

       e-mail
222
, 1 2018
19:59

ÎÏοÏÎÎÎÏμΠÎικÏÎÎÏ ÎιΠÎÎÎοÏÎÏÎι ÏÏοι ÏÏÎÏÏÎÏÎÎ ÎÎμιÎÏ ÏΠκÎÏοικίÎÏ (κÏιÏιÎκÎÏ ÎÎκÎÏÎÏÏÎÏÎÎ¹Ï ÎºÎι οικοÏκÎÏÎ)

ΔΗΜΟΣ ΒΟΛΒΗΣ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

ΔΗΛΩΣΗ ΖΗΜΙΩΝ

Καλονται σοι υπστησαν ζημις σε κατοικες (κτιριακς εγκαταστσεις και οικοσκευ) και σε επιχειρσεις (κτιριακς εγκαταστσεις και εξοπλισμ) απ τη θεομηνα που πληξε το Δμο Βλβης την 27η και 28η Ιουνου 2018, να υποβλουν ατηση στην οποα θα περιγρφονται οι ζημις που γιναν αποδεικνυμενες και απ συνημμνο φωτογραφικ υλικ.

Οι αιτσεις ξεκινον απ Σββατο 30 Ιουνου και ρες 8:00 πμ ως 14:00 μμ, στα Δημοτικ Καταστματα Νων Βρασνν και Σταυρο (τα δημοτικ καταστματα θα εναι ανοικτ Σββατο και Κυριακ).

Οι αιτσεις θα διαβιβαστον απ το Δμο Βλβης στο αρμδιο τμμα Πολιτικς Προστασας της Μ.Ε. Θεσσαλονκης προκειμνου:

  1. Να εκδοθον οι απαρατητες Κ.Υ.Α. για τη χοργηση επιδματος προς τα πληγντα φυσικ πρσωπα και επιχειρσεις
  2. Να επιταχυνθον οι διαδικασες διενργειας αυτοψιν απ την αρμδια επιτροπ καταγραφς των ζημιν
       e-mail
232
, 26 2018
18:09

 

Την νταξη της Πρξης «Ανακατασκευ – Αναπαλαωση παραδοσιακο δημοτικο σχολεου Σνδου και μετατροπ του σε νο δημαρχιακ μγαρο Δμου Δλτα» στον ξονα Προτεραιτητας «Ανπτυξη μηχανισμν στριξης της επιχειρηματικτητας» του Ε.Π. «Ανταγωνιστικτητα Επιχειρηματικτητα και Καινοτομα» αποφσισε η Ειδικ Γραμματας Διαχερισης Τομεακν ΕΠ ΕΤΠΑ και ΤΣ του Υπουργεου Οικονομας και Ανπτυξης, Ευγενα Φωτονιτα.

Η συνολικ δημσια δαπνη ανρχεται σε 2.003.839,86 ευρ και η πρξη συγχρηματοδοτεται απ το Ευρωπακ Ταμεο Περιφερειακς Ανπτυξης (ΕΤΠΑ).

«Εναι πολ σημαντικ αυτ η απφαση την οποα πετχαμε με πολλ δουλει και εξαιρετικ συνεργασα με την Ειδικ Γραμματα. Εμες οτως λλως εχαμε διασφαλισμνη τη χρηματοδτηση του ργου απ διους πρους, ντας αποφασισμνοι πρτον να σσουμε το κτριο αυτ που εναι ταυτισμνο με πολλς γενις Σινδιωτν και, δετερον, να κατασκευσουμε να Δημαρχεο αντξιο της ιστορας και της δυναμικς ολκληρου του Δμου Δλτα. Ωστσο, με αυτ την απφαση το ργο αποκτ δικ του χρηματοδτηση με κρατικος και κοινοτικος πρους, αλλ κυρως συγκεκριμνο ορζοντα υλοποησης ως την 30η Απριλου 2020. Συνεχζουμε τη μεγλη προσπθεια που ξεκινσαμε στο Δμο Δλτα για τη βελτωση της καθημεριντητας των πολιτν αλλ και για την δημιουργα των αναγκαων ργων υποδομς», δηλνει ο δμαρχος Δλτα, Ευθμιος Φωτπουλος.

Η προτεινομνη πρξη περιλαμβνει τσσερα (4) υποργα. Το 1ο υποργο αφορ το τεχνικ ργο της ανακατασκευς-αναπαλαωσης του παλαιο δημ. σχολεου Σνδου και την μετατροπ του σε νο δημαρχεο Σνδου. Το 2ο υποργο αφορ την υπηρεσα τεχνικο συμβολου κατ την διρκεια υλοποησης της πρξης. Το 3ο υποργο αφορ την προμθεια εξοπλισμο ΤΠΕ για τις ανγκες της νας χρσης του κτιρου και το 4ο υποργο αφορ τη προμθεια του λοιπο εξοπλισμο (γραφεα κλπ) του κτιρου. Το ργο «Ανακατασκευ – Αναπαλαωση παραδοσιακο δημοτικο σχολεου Σνδου και μετατροπ του σε νο δημαρχιακ μγαρο Δμου Δλτα» αφορ την πραγματοποηση των απαρατητων εργασιν στο κτριο του παλιο Δημοτικο Σχολεου Σνδου προκειμνου να στεγαστον υπηρεσες του Δμου Δλτα.

Το κλυφος του κτιρου εναι διατηρητο και χαρακτηρισμνο σαν μνημεο απ το 2008. Η χρση παραμνει δημσια εν απαιτονται ορισμνες βελτισεις στην εσωτερικ διαρρθμιση στε να εναρμονζονται με τις σγχρονες απαιτσεις ενς, ανοικτο προς το κοιν, χρου δημοτικν υπηρεσιν. Καθς το κτριο χει κριθε διατηρητο κατ την ανακατασκευ διατηρεται το κλυφος ως χει.

• Στο κτριο προστθεται ανελκυστρας εν στη σοφτα δημιουργεται ενιαος χρος εκθσεων-εκδηλσεων. 
• Προβλπεται, επσης, διαμρφωση πρσβασης για τομα με ειδικς ανγκες μειωμνης κινητικτητας (Α.Μ.Ε.Α.)
• Ο χρος τη πλατεας διατηρεται ενιαος προκειμνου να καλψει τις ανγκες των επιθυμητν χρσεων.
• Περιμετρικ του κτιρου καθς και στα δρομκια πρσβασης απ την οδ Παπγου και τον πεζδρομο θα γνει να δαπεδστρωση με μαρμρινους κυβλιθους.
• Οι επιφνειες πρασνου ενισχονται με φτευση νων δντρων και τοποθτηση μικρν καθιστικν με σκοπ την ανδειξη του κτιρου.

Το συγκεκριμνο κτριο χει μεγλη συναισθηματικ σνδεση με τους κατοκους της Σνδου μιας και στο σχολεο αυτ φοτησαν γενις και γενις. Γι' αυτ και το συγκεκριμνο ργο ανταποκρνεται στην προσδοκα της τοπικς κοινωνας για τη δισωσ του. Εναι να ργο που συμβλλει στη διατρηση της αρχιτεκτονικς κληρονομις και ταυτχρονα της συλλογικς μνμης του τπου. Το κτριο του παλιο Δημοτικο Σχολεου Σνδου θεμελιθηκε το 1932, επ κυβρνησης Ελ. Βενιζλου με Υπουργ Παιδεας το Γ. Παπανδρου και με Πρεδρο της Κοιντητας τον Κ. Ζαμδη, στη θση του τριροφου Κονακιο του Χαμντ μπη. Αποπερατθηκε επ προεδρας Δημοσθνη Παπαδπουλου και πρωτολειτοργησε το 1934-1935. κτοτε και μχρι το 1994 λειτουργοσε ως δημοτικ σχολεο και μλιστα τα τελευταα χρνια με διπλ βρδια. Στη συνχεια εγκαταστθηκε εκε ο Λαογραφικς – Πολιτιστικς Σλλογος «Ρδακας», που και λειτουργοσε μχρι πρσφατα.

Το Δημοτικ Σχολεο Σνδου αποτελε να απ τα τελευταα δεγματα σχολικν κτιρων τπου Καλλα καθς εναι χτισμνο στο μεταχμιο της αλλαγς του 1930 -μχρι το 1929 τα σχολικ κτρια ακολουθοσαν μια σχεδιαστικ τυπολογα βασισμνη σε πρτυπα που εχε αναδεξει ο Δ. Καλλας δη απ τα τλη του προηγομενου αινα. Το 1930 η αρχιτεκτονικ των κτιρων αυτν αλλζει και ακολουθε την σγχρονη τση της μοντρνας αρχιτεκτονικς.

       e-mail
279
, 22 2018
23:42

ΠÏοχωÏοÏΠμΠτÎχÎίς ÏυθμοÏÏ‚ οι διÎδικÎσίÎÏ‚ Ï…ÎοποίÎσÎÏ‚ του ÎοσοκομÎίου ÂΠÎίδωΠστΠÎÎσσÎÎοÎίκÎ

Προχωρον με ταχες ρυθμος οι διαδικασες υλοποησης του νοσοκομεου «Παδων» στη Θεσσαλονκη

Επσκεψη στο Νοσοκομεο Παπαγεωργου πραγματοποησαν την Πμπτη 21 Ιουνου 2018 εκπρσωποι του Ιδρματος Σταρος Νιρχος, στο πλασιο της πρωτοβουλας «Στηρζοντας την Υγεα στην Ελλδα» που υλοποιε το δρυμα και προβλπει, μεταξ λλων, τον σχεδιασμ, την κατασκευ και τον εξοπλισμ του Νοσοκομεου Παδων στη Θεσσαλονκη.

 

Στην επσκεψη του κλιμακου συμμετεχαν νοσοκομειολγοι, γιατρο, νοσηλευτς και τεχνοκρτες, οι οποοι θα αναλβουν το σχεδιασμ του Παιδιατρικο Νοσοκομεου. Παρν στην επσκεψη ταν συνεργτες του υπουργεου Υγεας, ο διοικητς της 4ης ΥΠΕ Μακεδονας- Θρκης Ευστρτιος Πλωμαρτης, καθς και η συμβουλευτικ ομδα διεθνς καταξιωμνων ειδικν στον χρο τους, πως το Πανεπιστμιο και το Νοσοκομεο Johns Hopkins των ΗΠΑ, που αποτελε μακροχρνιο συνεργτη του Ιδρματος σε πληθρα δωρεν αν τον κσμο. 

Τα μλη του κλιμακου υποδχτηκε ο πρεδρος του ΔΣ του Νοσοκομεου Βασλης Παπς ο οποος κανε μια σντομη αναφορ στη λειτουργα του Γ.Ν. Παπαγεωργου και ξενγησε τους επισκπτες μπροστ στη μακτα του Νοσοκομεου που βρσκεται στο κεντρικ χωλ. Οι λληνες και ξνοι ειδικο συνεργτες του Ιδρματος Σταρος Νιρχος και του υπουργεου Υγεας δειξαν ντονο ενδιαφρον για τις υποδομς και τις παρεχμενες παιδιατρικς υπηρεσες του Γ.Ν. Παπαγεωργου.

Στη διρκεια της επσκεψης, αναφρθηκε τι οι διαδικασες υλοποησης της πρωτοβουλας για την Υγεα και ειδικτερα του σχεδιασμο, της κατασκευς και του εξοπλισμο του Νοσοκομεου Παδων στη Θεσσαλονκη προχωρον με ταχες ρυθμος, με την ενεργοποηση δικτου συνεργατν απ λο τον κσμο και ακολουθντας το πρτυπο υλοποησης του Κντρου Πολιτισμο δρυμα Σταρος Νιρχος. 

       e-mail
«<2345678910>»

blog
- blog ...!

-... - - - - -

..1 ( ) "..." ...!!!

Y..2 ...... ...