Γάτος - ο Μακεδών...!
Φίλους έχω μόνο τα ποντίκια...
Λίγα λόγια για εμένα
Στην αρχή ήμουν άσπρος...! αλλά με τις βλακίες που ακούω και βλέπω καθημερινά έγινα μαύρος...!
Σελίδες


206 αναγνώστες
Κυριακή, 21 Μαΐου 2017
16:43

Το είπαν και το έκαναν τα παιδιά του Φιλοζωικού Συλλόγου «Φίλοι Ζώων Ωραιοκάστρου» τα οποία και έδωσαν ένα διαφορετικό χρώμα στην περιοχή "Αλώνια" με τη διοργάνωση του 2ου αγώνα "Τρέχω με το σκύλο μου". Η διοργάνωση εξελίχτηκε σε μια μεγάλη συνάντηση συμπολιτών κάθε ηλικίας με "κοινό τόπο" την αγάπη τους για τους σκύλους, οι οποίοι πέρα από μια ευκαιρία να απολαύσουν τον περίπατό τους σε μια ηλιόλουστη ημέρα συμμετείχαν σε μια σειρά αγώνων μαζί με τα ζωάκια τους.

Το αγωνιστικό μέρος ξεκίνησε στις 10 το πρωί, ενώ οι συμμετέχοντες σκύλοι χωρίστηκαν σε κατηγορίες ανάλογα με το μέγεθός τους από τα μέλη του Φιλοζωικού Συλλόγου.

Η συμμετοχή στο "Τρέχω με το σκύλο μου" ήταν αρκετά υψηλή χωρίς να παρατηρηθεί το παραμικρό πρόβλημα, καθώς όλα τα σκυλιά έδειξαν την καλύτερη συμπεριφορά τους και υπάκουσαν σε όλα τα παραγγέλματα που δόθηκαν από τους διοργανωτές.

Όπως ήταν αναμενόμενο, το παρόν έδωσαν και εκπρόσωποι αρκετών καταστημάτων και εταιρειών παροχής τροφών και άλλων ειδών για τα ζώα οι οποίοι προσέφεραν λιχουδιές στα σκυλιά που έλαβαν μέρος αλλά και πολλά δώρα στους νικητές.

Άξιο αναφοράς είναι το γεγονός ότι πολλά μέλη του Φιλοζωικού Συλλόγου είχαν μαζί τους και πολλά αδέσποτα σκυλάκια που τα μάζεψαν από τον δρόμο και τα διέθεταν για υιοθεσία, ενώ υπήρξε και Bazaar με διάφορα είδη, όλα από προσφορές εθελοντών, τα έσοδα του οποίου καθώς και των συμμετοχών, θα διατεθούν για στειρώσεις, περίθαλψη τραυματισμένων και άρρωστων αδέσποτων, εμβολιασμούς, φάρμακα, τροφές.

Οι νικητές ανά κατηγορία

Α κατηγορία

1. Stick Εφραιμίδης Αγησίλαος
2. Rocky Ματαλώνης Σόλωνας
3. Ιρης. Μάτσα Θάλεια

Β Κατηγορία

1. Marzi Αλεξανδρής Νικήτας
2. Kira Κωνσταντίνα
3. Spark Χρυσαφούδης Χρήστος

Γ κατηγορία

1. Tzafar Κελεσίδης Ανέστης
2. Ερμής.Μπακάλης Αλέξανδρος
3. Ήρα. Αυτουμτσής Γιώργος

Δείτε το υλικό από το politesoraiokastrou.gr:

Το σχόλιό σας
207 αναγνώστες
Πέμπτη, 18 Μαΐου 2017
20:41

Σημαντικά προβλήματα έχει δημιουργήσει στη Θεσσαλονίκη η επίσχεση εργασίας των εργαζομένων στον ΟΑΣΘ, η οποία συνεχίζεται για τέταρτη ημέρα.

Εκτός από το επιβατικό κοινό, από την επίσχεση εργασίας έχει πληγεί το μεγαλύτερο ποσοστό των καταστημάτων στο κέντρο της πόλης, καθώς ελάχιστοι είναι αυτοί που κατεβαίνουν πλέον στο κέντρο για καφέ , φαγητό ή κάποια αγορά.

Σύμφωνα με πληροφορίες του thestival.gr, αγανακτισμένοι ιδιοκτήτες καταστημάτων εστίασης στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, σκέφτονται σοβαρά να προχωρήσουν σε δυναμικές αντιδράσεις, καθώς όπως λένε έχουν δει το τζίρο τους να πέφτει σημαντικά τις τελευταίες τέσσερις ημέρες που δεν κυκλοφορούν λεωφορεία του ΟΑΣΘ στην πόλη.

«Είμαστε αγανακτισμένοι. Δεν γίνεται άλλο αυτή η κατάσταση. Πρέπει να γίνει κάτι άμεσα, ο τζίρος των καταστημάτων μας έχει πέσει στα τάρταρα», δηλώνει στο thestival.gr, ιδιοκτήτης καταστήματος.

Οι καταστηματάρχες δίνουν διορία μέχρι αύριο το απόγευμα προκειμένου να δοθεί λύση στο ζήτημα του ΟΑΣΘ, αλλιώς όπως επισημαίνουν προτίθενται να αντιδράσουν δυναμικά, κλείνοντας συμβολικά δρόμους, τόσο στο κέντρο της πόλης όσο και μπροστά από τα γραφεία του Οργανισμού.

«Αν χαθεί αυτό το Σαββατοκύριακο χάνεται αυτόματα και όλος ο Μάιος για εμάς. Εμείς δεν έχουμε πρόβλημα με τους εργαζόμενους . Έχουμε πρόβλημα με όλους όσους δεν κάνουν τίποτα για να δοθεί λύση στο πρόβλημα», τονίζουν καταστηματάρχες

 Εκτύπωση     Αποστολή με e-mail
141 αναγνώστες
Τρίτη, 16 Μαΐου 2017
16:50

Περισσότερο διερευνητική παρά ουσιαστική μπορεί να χαρακτηριστεί η συνάντηση που είχαν οι εργαζόμενοι του ΟΑΣΘ και ο πρόεδρος του Οργανισμού, Χρήστος Στεφανίδης, με τον Υπουργό Υποδομών, Χρήστο Σπίρτζη. Στη συνάντηση που κανονίστηκε με πρωτοβουλία του κ. Σπίρτζη και διήρκεσε περισσότερο από μία ώρα, δεν συζητήθηκε καθόλου το μέλλον του Οργανισμού. Αντ’ αυτού η συζήτηση των δύο πλευρών περιορίστηκε στα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζει ο ΟΑΣΘ.

Ο πρόεδρος των εργαζομένων του ΟΑΣΘ, κ. Δημήτρης Τσερμενίδης, δήλωσε στο thestival.gr ότι η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε καλό κλίμα και ότι δεν μπορεί να συζητηθεί το μέλλον του ΟΑΣΘ μέσα σε μία ώρα. Ο ίδιος έδωσε στον Υπουργό δέσμη προτάσεων των εργαζομένων για τον εξορθολογισμό του ΟΑΣΘ.

Στεφανίδης: Θα πληρωθούν οι εργαζόμενοι

Ο πρόεδρος το ΟΑΣΘ, κ. Χρήστος Στεφανίδης, δήλωσε στο thestival.gr ότι αύριο θα δημοσιευτεί η απόφαση της διαιτησίας και έτσι ο ΟΑΣΘ θα έχει τη δυνατότητα να καταβάλει στους εργαζόμενους τα οφειλόμενα Μαρτίου και το δώρο του Πάσχα. Θα παραμείνει σε εκκρεμότητα ο μισθός Απριλίου. Σημειωτέον ότι για να πληρωθούν οι εργαζομένοι θα πρέπει να εισρεύσουν χρήματα στους λογαριασμούς του ΟΑΣΘ. Τα 4,6 εκατ. ευρώ που επιδικάστηκαν από τη διαιτησία δεν θα είναι διαθέσιμα άμεσα. Για το λόγο αυτό η διοίκηση του Οργανισμού θα προχωρήσει σε σύναψη δανείου από την Εθνική Τράπεζα προκειμένου να ανταποκριθεί άμεσα στις υποχρεώσεις της προς τους εργαζόμενους. Για τη σύναψη του συγκεκριμένου δανείου είναι απαραίτητη η προσκόμιση της απόφασης της διαιτησίας.

Θα συνεχιστεί η επίσχεση;

Αύριο, Τετάρτη οι εργαζόμενοι του ΟΑΣΘ συνεχίζουν την επίσχεση εργασίας κρατώντας τραβηγμένο χειρόφρενο στα αστικά λεωφορεία. Στις 10:30 το πρωί οι εργαζόμενοι του ΟΑΣΘ δίνουν ραντεβού στο ΕΚΘ για να συμμετάσχουν στις απεργιακές κινητοποιήσεις κατά του πολυνομοσχεδίου. Αργότερα, μέσα στην ημέρα, το Διοικητικό Συμβούλιο του συνδικάτου των εργαζομένων του ΟΑΣΘ θα συνεδριάσει με θέμα τη συνέχιση η μη της επίσχεσης εργασίας. Ο κ. Τσερμενίδης, ωστόσο, δήλωσε στο thestival.gr ότι οι εργαζόμενοι δεν θα επιστρέψουν στη δουλειά αν δεν μπουν τα λεφτά στους λογαριασμούς τους.

Ο ΟΑΣΘ διεκδικεί από το κράτος οφειλές που ξεπερνούν τα 100 εκατ. ευρώ

Σε ότι αφορά στα χρήματα που οφείλει το κράτος προς τον ΟΑΣΘ λόγω της διαφοράς του ΦΠΑ, ήδη συγκροτείται επιτροπή που θα ασχοληθεί με την επίλυση του ζητήματος. Σύμφωνα με τον κ. Στεφανίδη εξαιτίας της διαφοράς στον ΦΠΑ ο ΟΑΣΘ κάθε μήνα ζημιώνεται κατά 600.000 ευρώ.

Επίσης ο ΟΑΣΘ διεκδικεί από το κράτος περίπου 100 εκ. ευρώ από ποσά επιχορηγήσεων παρελθόντων ετών που δεν του δόθηκαν. Συγκεκριμένα ο ΟΑΣΘ διεκδικεί 47 εκατ. Ευρώ για το 2016 και 51 εκατ. ευρώ για το 2016. Ο κ. Σπίρτζης ξεκαθάρισε ότι το υπουργείο δεν μπορεί να ανταποκριθεί στην καταβολή των συγκεκριμένων ποσών και κάλεσε τον κ. Στεφανίδη να προσφύγει στη διαιτησία.

Ο κ. Στεφανίδης σε πέντε ημέρες θα καταθέσει δικές του προτάσεις στον Υπουργό Υποδομών σε μία προσπάθεια εξορθολογισμού της λειτουργίας του Οργανισμού με απώτερο στόχο τη μείωση των δαπανών.

 Εκτύπωση     Αποστολή με e-mail
527 αναγνώστες
Κυριακή, 14 Μαΐου 2017
21:27

Με βομβαρδισμένο τοπίο μοιάζει το σημείο στο οποίο έγινε το σιδηροδρομικό δυστύχημα στο Αδενδρο Θεσσαλονίκης, όπως προδίδουν οι φωτογραφίες από την περιοχή.

Η αστυνομία έχει αποκλείσει τον χώρο, ενώ κλιμάκιο της ΤΡΑΙΝΟΣΕ βρίσκεται εκεί από τα ξημερώματα, για να διερευνήσει τα ακριβή αίτια του δυστυχήματος που προκάλεσε τον θάνατο τριών ανθρώπων.

Παράλληλα είναι σε εξέλιξη επιχείρηση αποκατάστασης της τροφοδοσίας της ηλεκτρικής ενέργειας στις γραμμές καθώς ένας πυλώνας βρίσκεται κάθετα πεσμένος πάνω στις ράγες. Επιπλέον, κλιμάκιο της πυροσβεστικής είναι σε αυξημένη επιφυλακή για λόγους ασφαλείας, καθώς η μηχανή της αμαξοστοιχίας, η οποία εμβόλισε το κτίριο, διαθέτει πετρελαιοκινητήρα. Για λόγους ασφαλείας βρίσκεται σε αυξημένη επιφυλακή κλιμάκιο του Πυροσβεστικού Σώματος.

Οι μαρτυρίες των ανθρώπων που είδαν την αμαξοστοιχία να καρφώνεται στο σπίτι συγκλονίζουν.

«Οι εικόνες ήταν τραγικές, κάποιοι επιβάτες από τα πίσω βαγόνια άνοιγαν τα παράθυρα και έβγαιναν από αυτά. Επικρατούσε πανικός. Ο κόσμος έκανε ό,τι μπορούσε για να απεγκλωβιστεί» είπε στο ΑΠΕ ο Δημήτρης Μυλώσης. «Οι πιο ψύχραιμοι από τους κατοίκους της περιοχής έμπαιναν μέσα στο σιδερένιο κουφάρι για να βοηθήσουν τους ανθρώπους να βγουν», πρόσθεσε.

Μέσα στο οίκημα βρίσκονταν εκείνη την ώρα δύο άντρες αλβανικής καταγωγής οι οποίοι πάνω στον πανικό τους πήδηξαν από ύψος 5 μέτρων και κατάφεραν να σωθούν.

Φωτογραφίες: EUROKINISSI/ MOTIONTEAM

 Εκτύπωση     Αποστολή με e-mail
295 αναγνώστες
Παρασκευή, 12 Μαΐου 2017
12:21

Συνολικά 35 συλλήψεις πραγματοποιήθηκαν το τελευταίο 24ωρο στη Θεσσαλονίκης.

Ειδικότερα, από αστυνομικούς της Γ.Α.Δ.Θ., πραγματοποιήθηκαν στοχευμένοι έλεγχοι σε διάφορα σημεία της πόλης, καθώς και στην ευρύτερη περιοχή της οδού Γιαννιτσών, για τη σύλληψη φυγόποινων, την αντιμετώπιση εμπορίας και διακίνησης ψυχοτρόπων ουσιών, τον εντοπισμό ατόμων που διαμένουν παράνομα στην Ελληνική επικράτεια και τον εντοπισμό προσώπων που εκδίδονται παράνομα σε υπαίθριους χώρους.

Κατά τη διάρκεια των εντατικών αστυνομικών ελέγχων συνελήφθησαν:

  • (4) άτομα, σε βάρος των οποίων εκκρεμούσαν διωκτικά έγγραφα, για διάφορα αδικήματα.

Μεταξύ αυτών και 27χρονος αλλοδαπός, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε απόφαση Δικαστικής Αρχής, με την οποία καταδικάζεται σε ποινή κάθειρξης (8) ετών και χρηματική ποινή, για εμπορία ναρκωτικών ουσιών.

Επίσης, χαρακτηριστική είναι η περίπτωση σύλληψης 47χρονου Έλληνα, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσαν (9) αποφάσεις, δυνάμει των οποίων του επιβλήθηκε συνολική ποινή φυλάκισης (63) μηνών, για τα αδικήματα της έκδοσης ακάλυπτων επιταγών κατ’ εξακολούθηση.

  • (11) άτομα, στην κατοχή των οποίων εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν ποσότητες ναρκωτικών ουσιών.
  • (20) άτομα διότι στερούνται εγγράφων που να δικαιολογούν τη νόμιμη παραμονή τους στη Χώρα.

Βεβαιώθηκαν

  • (8) παραβάσεις που αφορούν στη Νομοθεσία περί εκδιδομένων επ΄αμοιβή προσώπων.
 Εκτύπωση     Αποστολή με e-mail
«Πρώτη<2345678910>Τελευταία»

Σχετικά με το blog
-Το blog μας περιλαμβάνει αιχμηρά και καυστικά σχόλια από την επικαιρότητα που επηρεάζουν άμεσα την ζωή μας...!

-ΕΠΙΣΗΣ... ΚΑΤΑΓΡΑΦΟΥΜΕ ΤΑ ΤΟΠΙΚΑ ΔΡΩΜΕΝΑ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ - ΒΟΡΕΙΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ - και όχι μόνο - ΓΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ - ΑΘΛΗΤΙΚΑ - ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ ΤΗΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑ

Υ.Γ.1 ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΑΝΑΦΕΡΟΥΜΕ (ΓΙΑ ΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ΠΟΥ ΚΥΚΛΟΦΟΡΟΥΝ ) ΟΤΙ ΚΕΧΑΓΙΑ ΣΤΑ "ΑΡΧ...Α" ΜΑΣ ΔΕΝ ΒΑΖΟΥΜΕ ΚΑΝΕΝΑΝ ΚΑΙ ΚΑΜΟΙΑ ...!!!

Y.Γ.2 ΚΑΙ ΣΤΟ ΚΑΤΩ...ΚΑΤΩ...ΣΕ ΟΠΟΙΟΝ ΑΡΕΣΟΥΜΕ...
Αναζήτηση
Προηγούμενα Άρθρα
Τελευταίες δημοσιεύσεις
19/9Ξεπέρασαν τις 4.500 οι συμμετοχές :«Τρέξε Χωρίς Τερματισμό»
13/9Θεσσαλονίκη : Η μετακίνηση των φοιτητών με τον ΟΑΣΘ
7/9Θεσσαλονίκη : Το βιοαέριο του ΧΥΤΑ Μαυροράχης αξιοποιείται για την παραγωγή ενέργειας
4/9Θεσσαλονίκη: Ταλαιπωρία για τους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ Θεσσαλονίκης
4/9Θεσσαλονίκη: Στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ μίλησε ο πρόεδρος του ΟΑΣΘ Στέλιος Παππάς.