... !
...
...! ...!


110
, 14 2018
16:54

Στη σλληψη δο ημεδαπν που ενχονται σε παρνομη διακνηση αλλοδαπν προχρησαν αστυνομικο της Διεθυνσης Αλλοδαπν Θεσσαλονκης, πειτα απ συντονισμνες ενργειες και οργανωμνη επιχερηση.

Πρκειται για ντρες ηλικας 44 και 54 ετν, σε βρος των οποων, αλλ και δο ακμη συνεργν τους, σχηματσθηκε δικογραφα απ αστυνομικος του Τμματος Διαχερισης Μετανστευσης Μυγδονας για τα αδικματα της Εγκληματικς Οργνωσης – Συμμορα, της Μεταφορς και Προθησης παρτυπων μεταναστν στο εσωτερικ της Χρας, της Απεθειας, της Πλαστογραφας καθς και για παραβσεις του Κ.Ο.Κ...

Ειδικτερα, πρτες πρωινς ρες σμερα (14-04-2018), στην Π.Ε.Ο. Θεσσαλονκης - Καβλας, στο ψος του οικισμο Λαγυνν, αστυνομικο της Διεθυνσης Αλλοδαπν Θεσσαλονκης εντπισαν φορτηγ αυτοκνητο, ο οδηγς του οποου δε συμμορφθηκε σε σχετικ σματα και ανπτυξε ταχτητα προκειμνου να διαφγει.

Ακολοθησε καταδωξη και το χημα ακινητοποιθηκε στην οδ Να Μοναστηρου αφο προσκρουσε σε κολνα φωτισμο. Κατ τον λεγχο διαπιστθηκε μεταφορ εκοσι (20) αλλοδαπν που στερονταν νομιμοποιητικν εγγρφων για τη διαμον τους στην Ελληνικ επικρτεια, εν συνελφθησαν ως διακινητς ο οδηγς και ο συνοδηγς του φορτηγο.

Απ την περαιτρω ρευνα προκυψε τι, οι μεταφερμενοι αλλοδαπο εχαν εισλθει παρνομα στη χρα ναντι χρηματικο ποσο κι χοντας ως τελικ προορισμ την Αθνα.

Κατασχθηκε το προαναφερμενο φορτηγ ως μσο μεταφορς, το οποο διαπιστθηκε τι φερε πλαστς πινακδες κυκλοφορας και σε ρευνα που πραγματοποιθηκε εντοπστηκε στο εσωτερικ του λλο να ζευγρι πινακδων κυκλοφορας που δεν αντιστοιχοσαν στο διο χημα.

Οι συλληφθντες θα οδηγηθον στον αρμδιο Εισαγγελα. 
209
, 9 2018
23:46

Αυξημνη παραμνει μχρι και αυτ την ρα η κνηση των οχημτων, που εισρχονται στη Θεσσαλονκη, απ λες τις εισδους της πλης.

Ειδικτερα, απ τις 09:00 το πρω τις 21:00 το βρδυ ο γκος των οχημτων, που εισλθαν στην πλη, ξεπερν τις 88.000. 

Στα διδια των Μαγλρων η κνηση εναι αυξημνη, εν κατ τη διρκεια της ημρας οι μπρες νοιξαν περπου 12 φορς, προκειμνου να αποσυμφορηθε η κυκλοφορα. Μλιστα, πολλς φορς η διλευση των οχημτων γινε ελυθερα και απ τα διδια στην Εγαντα Οδ.

Παρλληλα, σμερα τη Θεσσαλονκη εγκατλειψαν, περνντας απ τα διδια των Μαλγρων,  περπου 43.600 οχματα.

Αναλυτικ τα εισερχμενα οχματα αν οδικ δκτυο:

- Να Εθνικ Οδς Θεσσαλονκης- Αθηνν: 30.000
- Παλαι Εθνικ Οδς Θεσσαλονκης- Αθηνν: 6.000
- Εθνικ Οδς Θεσσαλονκης- Καβλας: 7.500
- Εθνικ Οδς Θεσσαλονκης- Σερρν: 9.000
- Εγνατα Οδς: 19.000
- Εθνικ Οδς Θεσσαλονκης- Νων Μουδανιν: 12.000
- Εθνικ Οδς Θεσσαλονκης- Πολυγρου: 4.500

Υπενθυμζεται πως μχρι τις 19:00, ο αριθμς των εισερχμενων οχημτων απ λες της εισδους της πλης φτανε τις 57.322.

       e-mail
123
, 9 2018
15:47

Αξηση παρουσασαν τα οδικ τροχαα ατυχματα που συνβησαν στην κεντρικ Μακεδονα και προκλεσαν τον θνατο τον τραυματισμ ατμων, τον Μρτιο του 2018, σε σγκριση με τον αντστοιχο μνα του 2017.

α. Τροχαα Ατυχματα    

Στην εδαφικ αρμοδιτητα της Γενικς Περιφερειακς Αστυνομικς Διεθυνσης Κεντρικς Μακεδονας, σημειθηκαν 15 τροχαα ατυχματα το Μρτιο του 2018, ναντι 11 με τον αντστοιχο μνα του 2017.

Ειδικτερα σημειθηκαν:

 • 3 θανατηφρα ατυχματα, ναντι 2 το 2017.
 • 3 σοβαρ τροχαα ατυχματα, ναντι 0 το 2017.
 • 9 ελαφρ τροχαα ατυχματα, διος αριθμς και το 2017.

Απ τα τροχαα ατυχματα που συνβησαν σε αστικς και αγροτικς περιοχς των Διευθνσεων Αστυνομας καταγρφηκαν συνολικ 31 παθντες ναντι 12 το 2017. Ειδικτερα καταγρφηκαν:

 • 6 νεκρο, ναντι 2 το 2017.
 • 5 βαρι τραυματες, ναντι 0 το 2017.
 • 20 ελαφρ τραυματες, ναντι 10 το 2017.

Τα κυριτερα ατια των τροχαων ατυχημτων - δυστυχημτων, πως προκυψε απ την αστυνομικ τροχονομικ ρευνα, ταν:

 • Η υπερβολικ ταχτητα
 • Η οδγηση υπ την επρεια αλκολ
 • Η απσπαση προσοχς του οδηγο
 • Η μη χρση ζνης ασφαλεας / προστατευτικο κρνους
 • Η κνηση στο αντθετο ρεμα κυκλοφορας
 • Η χρση κινητο τηλεφνου κατ την οδγηση
 • Η παραβαση της προτεραιτητας

β. Δρσεις Τροχονομικς αστυνμευσης

Οι Υπηρεσες Τροχαας Αστυνμευσης της Γενικς Περιφερειακς Αστυνομικς Διεθυνσης Κεντρικς Μακεδονας βρσκονται σε διαρκ ετοιμτητα, εφαρμζοντας συγκεκριμνο σχεδιασμ, που προβλπει μτρα οδικς ασφλειας και τροχονομικς αστυνμευσης για την ασφαλ κυκλοφορα των οχημτων και των πολιτν, καθς και για την πρληψη και αποτροπ ατυχημτων και δυστυχημτων σε λο το οδικ δκτυο.    

Στο πλασιο των τροχονομικν δρσεων, το μνα Μρτιο του τους 2018, βεβαιθηκαν μεταξ λλων και 5.384 παραβσεις ως ακολοθως:

 • 491 παραβσειςγια υπερβολικ ταχτητα,
 • 762 παραβσεις επαγγελματικν οχημτων,
 • 280 παραβσεις για Κ.Τ.Ε.Ο.,
 • 225παραβσεις για οδγηση υπ την επρεια οινοπνεματος (μθη), 
 • 183παραβσεις για μη χρση ζνης ασφαλεας κατ την οδγηση,
 • 136 παραβσεις για μη χρση προστατευτικο κρνους κατ την οδγηση,
 • 101παραβσεις για κνηση στο αντθετο ρεμα κυκλοφορας,
 • 61 παραβσειςγια αντικανονικ προσπρασμα,
 • 59παραβσεις για παραβαση προτεραιτητας,
 • 40παραβσεις για αντικανονικος ελιγμος,
 • 18 παραβσειςγια κνηση στην αριστερ λωρδα κυκλοφορας μη κνηση στο κρο δεξι του οδοστρματος,
 • 15παραβσεις για παραβαση ερυθρο σηματοδτη,
 • παραβσεις για παρνομα τοποθετημνες διαφημιστικς πινακδες και
 • παραβσεις για μη χρση παιδικν καθισμτων.

 

γ. Συμβουλς Οδικς Ασφλειας

Η Ελληνικ Αστυνομα ιδιατερα ευαισθητοποιημνη στα θματα ασφαλος οδγησης και οδικς ασφλειας, με σκοπ να συμβλλει στη μεωση των τροχαων ατυχημτων, υπενθυμζει σε λους τους οδηγος και τους χρστες του οδικο δικτου τι η οδικ ασφλεια εναι υπθεση λων μας.

 

Στο πλασιο αυτ, οι οδηγο οφελουν να εφαρμζουν τις διατξεις του Κδικα Οδικς Κυκλοφορας, να οδηγον με σνεση και προσοχ και να ακολουθον τις υποδεξεις και τις συμβουλς του προσωπικο της Τροχαας.

Δεν πρπει να ξεχνμε τι οδηγ με ασφλεια σημανει:

 • Μαθανω και εφαρμζω τον Κδικα Οδικς Κυκλοφορας
 • χω διαρκς τεταμνη την προσοχ μου στην οδγηση και τον λεγχο του οχματος
 • ταν οδηγ δεν χω καταναλσει οινοπνευματδη ποτ
 • Δεν παραβιζω τα ρια ταχτητας
 • Φορ πντα ζνη ασφαλεας
 • Τοποθετ τα παιδι σε παιδικ κθισμα στο πσω μρος του αυτοκιντου και τους φορ ζνη ασφαλεας
 • Σε περπτωση που οδηγ εμαι συνεπιβτης σε μοτοσικλτα φορ πντα κρνος
 • Δεν παραβιζω τον κκκινο σηματοδτη
 • Σταματ στο STOP και δνω προτεραιτητα
 • Δεν μιλ στο κινητ ταν οδηγ
 • Σβομαι τα σματα και τις υποδεξεις των τροχονμων.

Οι παραπνω συμβουλς θα επαναλαμβνονται διαρκς με σκοπ να συμβλλουν στην εμπδωση της κυκλοφοριακς και οδικς κουλτορας.

       e-mail
670
, 23 2018
23:21

ÎÎÎ ÎÏÏιÎκΠÎÎÎÎÎÎι Î ÏÏÎ -ÎÎÎοÏμΠμίΠÏÏÎ ÏÏÎοÏ

Τα ξημερματα της Κυριακς μπανει η θεριν ρα και τσι λοι θα στερηθον μα ρα πνου. Ωστσο εναι η πρτη υπενθμιση πως πλησιζει το καλοκαρι, αφο πλον θα μεγαλνει η ημρα.

Συγκεκριμνα, στις 03:00 τα ξημερματα της Κυριακς 25 Μαρτου θα πρπει λοι να πμε τα ρολγια μας μα ρα μπροστ, στε να δεχνει 04:00. Ωστσο σως να εναι και η τελευταα φορ που θα κνουμε κτι ττοιο, καθς χει ξεκινσει στην ΕΕ συζτηση για την κατργηση του μτρου.

Σμφωνα με την οδηγα της Ευρωπακς νωσης λα τα κρτη μλη εναι υποχρεωμνα να τηρον με νμο το μτρο την τελευταα Κυριακ του Μαρτου στη 1 π.μ. ρα Γκρνουτς (GMT) και η επιστροφ γνεται την τελευταα Κυριακ του Οκτωβρου του διου τους πλι στη 1 π.μ. ρα Γκρνουτς. 

 

 

       e-mail
116
, 22 2018
21:33

Τον χαμηλ δεκτη εμπιστοσνης του κοινο απναντι στα τηλεοπτικ δκτυα εθνικς εμβλειας, τα οποα αποτελον, κατ την ποψη των Θεσσαλονικων, το σημαντικτερο μσο διακνησης «ψευδν ειδσεων», αναδεικνει η ρευνα κοινς γνμης με ττλο «Οι Θεσσαλονικες και η Ενημρωση – 2018», που διενεργθηκε στις αρχς Φεβρουαρου.

Εναι η δετερη ρευνα κοινς γνμης που πραγματοποιεται για λογαριασμ της Δημοτικς Εταιρεας Πληροφρησης Θεματος και Επικοινωνας (ΔΕΠΘΕ) του Δμου Θεσσαλονκης σε συνεργασα με την νωση Συντακτν Ημερησων Εφημερδων Μακεδονας-Θρκης (ΕΣΗΕΜ-Θ) και το Τμμα Δημοσιογραφας και ΜΜΕ του ΑΠΘ, με σκοπ να καταγρψει τις τσεις που διαμορφνονται στη σχση των πολιτν με την ενημρωση. Τα αποτελσματα της ρευνας, που διεξγαγε η εταιρεα δημοσκοπσεων Palmos Analysis, κατ την περοδο 6-13 Φεβρουαρου 2018 σε δεγμα 802 κατοκων των επτ δμων του πολεοδομικο συγκροτματος Θεσσαλονκης, παρουσασαν και σχολασαν ο Γενικς Διευθυντς της ΔΕΠΘΕ Φλιος Στγκος, ο Διευθυντς της ΕΣΗΕΜ-Θ Γιννης Κοτσιφς, ο Επκουρος Καθηγητς ΑΠΘ Νκος Παναγιτου και ο Διευθυντς Ερευνν της Palmos Analysis Πασχλης Τεμεκενδης. Τη συζτηση, που μεταδθηκε απ τη Δημοτικ Τηλεραση Θεσσαλονκης TV100, συντνισε ο δημοσιογρφος Βαγγλης Πλκας.

Κεντρικ ξονα της φετινς ρευνας αποτλεσαν οι ψευδες ειδσεις - τα λεγμενα «fake news». Το 82% των Θεσσαλονικων δηλνει τι χει αντιληφθε περιπτσεις ψευδν ειδσεων, εν το 53% παραδχεται τι χει επηρεαστε απ αυτς. Το γεγονς επιβεβαινεται και απ τις απαντσεις που δωσαν για συγκεκριμνες περιπτσεις παραπληροφρησης γρω απ τη διεξαγωγ του συλλαλητηρου της 21ης Ιανουαρου για το ζτημα της ονομασας της ΠΓΔΜ.

Συνολικ, η ρευνα καταγρφει την χαμηλ εμπιστοσνη του κοινο της πλης απναντι στα μσα πανελλαδικς εμβλειας (τηλεορσεις και εφημερδες). Ως πηγ ενημρωσης, σμφωνα με την ρευνα, οι Θεσσαλονικες εμπιστεονται περισστερο τον μεσο οικογενειακ και κοινωνικ τους περγυρο και ακολουθον το ραδιφωνο και τα τοπικ μσα ενημρωσης (ενημερωτικς ιστοσελδες και τηλεραση).

Ειδικτερα:

- Το 82% των Θεσσαλονικων (87% των ανδρν και 77% των γυναικν) δηλνουν τι χει αντιληφθε «ψευδες ειδσεις» στην ειδησεογραφα που παρακολουθε, ναντι μλις 17%. Παρτι συνντησαν «ψευδες ειδσεις», το 46% των ερωτηθντων δηλνουν τι δεν παραπλανθηκαν. Αντιθτως, το 53% (37% «μερικς φορς» και 16% «πολλς φορς») παραδχεται τι υπρξαν «θματα» παραπληροφρησης (το 56% των γυναικν και το 49% των ανδρν).

- Οι περισστερες ψευδες ειδσεις συναντνται σε θεματολογα που αφορ: πολιτικ/διεθνες σχσεις (95%), οικονομα/επιχειρσεις (85%), μεταναστευτικ/προσφυγικ (74%), μειοντητες (69%), υγεα (67%), προσωπικ ζω δημοσων προσπων (65%), περιβαλλοντικ ζητματα (62%), ασφλεια/εγκληματικτητα (59%) και αθλητισμ (46%).

- σον αφορ τον κατ’εξοχν… βιτοπο «ψευδν ειδσεων», τα δο τρτα των Θεσσαλονικων τοποθετον στην πρτη δετερη επιλογ τους τα τηλεοπτικ κανλια εθνικς εμβλειας (66%) και ακολουθον οι «εναλλακτικς» αννυμες ενημερωτικς ιστοσελδες με 29% και τα μσα κοινωνικς δικτωσης (facebook, twitter κ..) με 27%, οι εφημερδες πανελλαδικς κυκλοφορας με 16%, τα τηλεοπτικ δκτυα τοπικς εμβλειας (13%), οι επνυμες ενημερωτικς ιστοσελδες (12%) και το ραδιφωνο (5%).

- Στο ερτημα «πς ελγχετε την αξιοπιστα και την εγκυρτητα μιας εδησης» οι απαντσεις που δθηκαν αφορον τη διασταρωση με λλα μσα πηγς (61%), με φλους γνωστος (32%), τη διερενηση της πηγς προλευσης της εδησης (18%), το νομα/φμη του δημοσιογρφου που τη μεταδδει (14%) και το νομα/φμη του μσου που τη μεταδδει (13%).

Τρεις ψευδες ειδσεις

Στο πλασιο της ρευνας τθηκαν υπψη του κοινο τρεις συγκεκριμνες περιπτσεις «ψευδν ειδσεων» που διακινθηκαν με αφορμ το συλλαλητριο της 21ης Ιανουαρου για το νομα της ΠΓΔΜ.

Σχετικ με το αν παρεμποδστηκαν λεωφορεα με διαδηλωτς στα διδια των Μαλγρων, το 40% των ερωτηθντων δηλνουν τι το πληροφορθηκαν και τι αυτ ταν αληθς, λλο να 27% απντησαν τι το μαθαν αλλ δεν γνωρζουν εν η «εδηση» εναι γκυρη, εν μλις το 4% θερησε την «εδηση» ψευδ (27% δλωσαν γνοια για τη συγκεκριμνη «πληροφορα»).

Σχετικ με τη δετερη ψευδ εδηση, τι ο δμος Θεσσαλονκης αρνθηκε τη χοργηση ηλεκτρικο ρεματος στους διοργανωτς του συλλαλητηρου, το 15% τη θερησε αληθ, το 17% τι το πληροφορθηκαν αλλ δεν γνωρζουν εν ταν αληθς και μνο το 5% απντησαν τι εχαν γνση της «εδησης» και τι ταν ψευδς (το 61% δλωσε γνοια).

Η τρτη ψευδς εδηση που τθηκε υπψη των ερωτμενων ταν τι «η δημοτικ τηλεραση TV100 δεν μετδωσε το συλλαλητριο». Το 45% εχε γνση της «εδησης» και την εξλαβε ως αληθ, το 10% δεν γνριζε εν ταν αληθς ψευδς, εν μλις το 6% δλωσε πως εχε πληροφορηθε σχετικ αλλ γνριζε πως η «εδηση» ταν ψευδς (το 37% δεν εχε «συναντσει» τη συγκεκριμνη ψευδ εδηση.

Τα υπλοιπα ευρματα

- Οι ειδσεις οι οποες αφορον πολιτικ/εκλογς/διεθνες σχσεις προσελκουν το μεγαλτερο ενδιαφρον των Θεσσαλονικων σε ποσοστ 65% και ακολουθον οι ειδσεις σχετικς με την οικονομα και τις επιχειρσεις (43%), τον αθλητισμ (29%), τα περιβαλλοντικ θματα (22%), τα θματα δημσιας και ατομικς υγεας (19%), τα θματα ασφλειας και εγκληματικτητας (15%), το μεταναστευτικ/προσφυγικ (7%) και η προσωπικ ζω δημσιων προσπων (7%).

Τλος, η ρευνα εστασε και στην πρθεση της διοκησης του Δμου Θεσσαλονκης να συμπεριλβει και λλους δμους στη μετοχικ σνθεση των δημοτικν ΜΜΕ (TV100, FM100 και FM100,6). Η πλειοψηφα των ερωτηθντων (41%) και στους επτ δμους που διενεργθηκε η ρευνα, δηλνουν τι θεωρον τα συγκεκριμνα δημοτικ ΜΜΕ χρσιμα και τι πρπει «να ανκουν και να επιχορηγονται και απ λλους δμους», το 26% απντησαν τι τα θεωρον χρσιμα αλλ πρπει να συνεχσουν να ανκουν και να επιχορηγονται μνο απ τον Δμο Θεσσαλονκης, το 21% δεν θλησε να τοποθετηθε επ του ζητματος («Δεν ξρω/Δεν απαντ), εν μλις το 12% δλωσε τι τα δημοτικ ραδιοτηλεοπτικ μσα «δεν χρειζονται και πρπει να κλεσουν».

Οι Θεσσαλονικες αγκαλιζουν τα Δημοτικ Μσα Ενημρωσης

πως προκπτει απ την ρευνα, οι Θεσσαλονικες στηρξουν τα δημοτικ μσα ενημρωσης, TV100 και FM100, για τα οποα οι πολτες του πολεοδομικο συγκροτματος επιθυμον χι μνο να συνεχσουν την απρσκοπτη λειτουργα τους, αλλ και να στηριχθον και απ τους υπλοιπους δμους της Θεσσαλονκης.

Απαντντας στο ερτημα σχετικ με το ποιο θα πρπει να εναι το μλλον των δημοτικν μσων ενημρωσης TV100 και FM100, τα οποα σμερα ανκουν στον δμο Θεσσαλονκης και χρηματοδοτονται αποκλειστικ απ’ αυτν, περπου επτ στους δκα Θεσσαλονικες θλουν τα μσα αυτ να συνεχσουν τη λειτουργα τους, εν τσσερις στους δκα ζητον επιπλον να στηριχθον και απ λλους δμους. Το 41% δηλνει πως τα δημοτικ μσα ενημρωσης εναι χρσιμα και πως πρπει να ανκουν και να χρηματοδοτονται και απ λλους δμους του πολεοδομικο συγκροτματος. Ποσοστ 26% θεωρε πως εναι χρσιμα και πως θα πρπει να συνεχσουν να ανκουν μνο στον Δμο Θεσσαλονκης, εν 12% θεωρε τι δεν χρειζονται και πως πρπει να κλεσουν.

Η εικνα αν δμο

Τα ποσοστ σε κθε ναν απ τους επτ δμους του πολεοδομικο συγκροτματος σχετικ με το ανωτρω ερτημα χουν ως εξς:

– Δμος Θεσσαλονκης: 40% υπρ της διερυνσης της μετοχικς βσης της ΔΕΠΘΕ με τη συμμετοχ και λλων δμων, 27% να παραμενουν ως χουν στο δμο Θεσσαλονκης και 15% να κλεσουν.
– Δμος Καλαμαρις: 46% υπρ της διερυνσης, 25% να παραμενουν ως χουν, 10% να κλεσουν.
– Δμος Κορδελιο Ευσμου: 48% υπρ της διερυνσης, 20% να παραμενουν ως χουν, 10% να κλεσουν.
– Δμος Πυλαας Χορτιτη: 36% υπρ της διερυνσης, 26% να παραμενουν ως χουν, 12% να κλεσουν.
– Δμος Νεπολης Συκεν: 40% υπρ της διερυνσης, 26% να παραμενουν ως χουν, 9% να κλεσουν.
– Δμος Αμπελοκπων Μενεμνης: 38% υπρ της διερυνσης, 18% να παραμενουν ως χουν, 11% να κλεσουν.
– Δμος Παλου Μελ: 38% υπρ της διερυνσης, 28% να παραμενουν ως χουν, 9% να κλεσουν.

Ο δμαρχος Θεσσαλονκης

Σε δλωσ του σχετικ με την πρωτοβουλα που ανλαβε η ΔΕΠΘΕ απ κοινο με την ΕΣΗΕΜ-Θ και το Τμμα Δημοσιογραφας και ΜΜΕ του ΑΠΘ για τη διεξαγωγ της ρευνας κοινς γνμης ο δμαρχος Θεσσαλονκης, Γιννης Μπουτρης, ανφερε: «Αυτ η ρευνα εναι λλη μια σημαντικ πρωτοβουλα των Δημοτικν Μσων, τα οποα παζουν πλον κομβικ ρλο στην ενημρωση των πολιτν, κτι που δεν εννοεται στις μρες μας που τα ΜΜΕ περνον κρση και οικονομικ και ως προς την εγκυρτητ τους. Γι’ αυτ επιμνω τι η διαδημοτικοποηση της ΔΕΠΘΕ θα ανοξει νους ορζοντες στην γκυρη ενημρωση που προσφρει η δημοτικ επιχερηση και θα τη θωρακσει απ τη μστιγα της παραπληροφρησης, που τελευταα δυστυχς ανθε».

       e-mail
«<2345678910>»

blog
- blog ...!

-... - - - - -

..1 ( ) "..." ...!!!

Y..2 ...... ...
17/7 :
14/7 :
7/7 :
1/7 :