Γάτος - ο Μακεδών...!
Φίλους έχω μόνο τα ποντίκια...
Λίγα λόγια για εμένα
Στην αρχή ήμουν άσπρος...! αλλά με τις βλακίες που ακούω και βλέπω καθημερινά έγινα μαύρος...!
Σελίδες


197 αναγνώστες
Τετάρτη, 8 Νοεμβρίου 2017
21:48

Επισκέπτονται την Θεσσαλονίκη για να παντρευτούν στο σπίτι του Ατατούρκ

Ταξιδεύουν προς τη Θεσσαλονίκη από την Κωνσταντινούπολη, τη Σμύρνη, την Άγκυρα, το Εσκί Σεχίρ, ακόμη και από την κεντρική Τουρκία, μόνο και μόνο για να τελέσουν τους γάμους τους στο τουρκικό προξενείο, κατοικία κάποτε του ιδρυτή του σύγχρονου τουρκικού κράτους, Κεμάλ Ατατούρκ.

Ο λόγος για πολλά ζευγάρια νεαρών Τούρκων, για τα οποία ο γάμος στο συγκεκριμένο κτίριο είναι όχι απλά «μυσταγωγία», αλλά και «εφόδιο ζωής», όπως οι ίδιοι ομολογούν. Το προξενείο στη Θεσσαλονίκη το επισκέφτηκαν μόνο το 2014 περισσότεροι από 120.000 Τούρκοι πολίτες, αρκετοί από αυτούς νέοι, που έχουν ως βασικό στόχο της επίσκεψής τους στη Θεσσαλονίκη τον γάμο τους στον ιερό γι αυτούς χώρο, λόγω της φερόμενης γέννησης εκεί του Τούρκου ηγέτη.

Και μόνο η ύπαρξη του κτιρίου αυτού στη Θεσσαλονίκη αποδεικνύεται εδώ και λίγα χρόνια αρκετή για την αύξηση του ρεύματος των Τούρκων επισκεπτών στην πρωτεύουσα της Μακεδονίας και ικανή να καταστήσει την πόλη βασικό προορισμό για τους τουρίστες από τη γειτονική χώρα. Οι Τούρκοι τουρίστες επισκέπτονται τη Θεσσαλονίκη με τις οικογένειες τους ή με τους/τις υποψήφιους/ες συζύγους τους για ένα σύντομο τριήμερο, τετραήμερο, ή και εβδομαδιαίο ταξίδι και αφού περιηγηθούν πρώτα στους χώρους του δικού τους πολιτισμικού ενδιαφέροντος ανακαλύπτουν και τις ομορφιές της Μακεδονίας.

Το ταξίδι του γάμου, συνήθως τριήμερο, περιλαμβάνει παραδοσιακό γεύμα σε κάποια από τις δεκάδες ταβέρνες της Θεσσαλονίκης, γλέντι σε νυχτερινό κέντρο μετά το μυστήριο και φυσικά όλη την προετοιμασία πριν από το μυστήριο του γάμου, με αγορές σε ακριβά καταστήματα ένδυσης και υπόδησης και φυσικά με την περιποίηση των μελλόνυμφων σε κομμωτήρια και χώρους αισθητικής.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Το σχόλιό σας
233 αναγνώστες
Σάββατο, 4 Νοεμβρίου 2017
22:23

Την θέση της να μην πραγματοποιηθεί καμία οικοδόμηση στον πρώην στρατόπεδο του Δήμου Παύλου Μελά εκφράζει με ανακοίνωσή της, η Ανανεωτική Κίνηση Πολιτών του δήμου Παύλου Μελά.

Όπως τονίζεται στην σχετική ανακοίνωση «προς αποφυγή παρεξηγήσεων η Ανανεωτική Κίνηση Πολιτών Δήμου Μελά από την πρώτη στιγμή έχει τεθεί υπέρ της παραχώρησης  του Στρατοπέδου Παύλου Μελά στο Δήμο, αλλά δε ψήφισε την εισήγηση της διοίκησης και του δημάρχου».

Υπενθυμίζεται πως στις 27 Οκτωβρίου υπογράφηκε η σύμβαση παραχώρησης του πρώην στρατοπέδου Παύλου Μελά στον ομώνυμο δήμο, με στόχο την αξιοποίησή του και τη δημιουργία ενός μητροπολιτικού πάρκου.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Ανανεωτικής Κίνησης Πολιτών Δήμου Παύλου Μελά:

«Πάγια θέση της Ανανεωτικής Κίνησης  Πολιτών Δήμου Μελά αποτελεί να μην πραγματοποιηθεί καμία οικοδόμηση στην έκταση του Πρώην Στρατοπέδου Παύλου Μελά, όπου θα πρέπει να διαμορφωθεί Μητροπολιτικό Πάρκο.

Η  Κίνησή μας είναι η μόνη, που έχει εκφράσει την ξεκάθαρη θέση ότι δεν θα πρέπει να  συντελεστεί καμία οικοδόμηση στο Πρώην Στρατόπεδο, σε αντίθεση με άλλες παρατάξεις  οι οποίες έχουν εκφράσει θέση υπέρ της οικοδόμησης μέρους της έκτασης.

Προς αποφυγή παρεξηγήσεων τονίζει η Ανανεωτική Κίνηση Πολιτών Δήμου Μελά πως από την πρώτη στιγμή έχει τεθεί υπέρ της παραχώρησης  του Στρατοπέδου Παύλου Μελά στο Δήμο, αλλά δε ψήφισε την εισήγηση της διοίκησης και του δημάρχου.

Θέλουμε ένα πραγματικό Μητροπολιτικό Πάρκο - χωρίς άλλα οικοδομήματα – που θα αποτελέσει χώρο χαράς, αναψυχής και πολιτισμού για τους δημότες του Παύλου Μελά, καθώς κι όλους τους κατοίκους της Θεσσαλονίκης».

 Εκτύπωση     Αποστολή με e-mail
143 αναγνώστες
Πέμπτη, 2 Νοεμβρίου 2017
18:39

Μαθητές έβαλαν κάδους σκουπιδιών μπροστά στην είσοδο σχολείου στη Βέροια (ΦΩΤΟ)

Κατάληψη έκανε σήμερα το πρωί το 3ο και 4ο Λύκειο της Βέροιας.

Οι μαθητές από το πρωί έβαλαν κάδους σκουπιδιών μπροστά στην είσοδο έτσι ώστε να αποτρέψουν τους καθηγητές να μπουν μέσα στην αίθουσα. Σύμφωνα με όσα αναφέρει το laikoyra.gr,  κάποιοι καθηγητές προσπάθησαν να ανοίξουν το λουκέτο της πόρτας και έγινε μία μικρή συμπλοκή ανάμεσα σε μαθητές και καθηγητές. Όπως μεταδίδει το laikoyra.gr, στο σημείο έσπευσε και η αστυνομία της Βέροιας.

Δείτε τις φωτογραφίες που ανήρτησε το laikoyra.gr:


 Εκτύπωση     Αποστολή με e-mail
154 αναγνώστες
Κυριακή, 29 Οκτωβρίου 2017
13:43

Στον Σταυρό πραγματοποιήθηκε σύσκεψη με τους διευθυντές των σχολείων 

υπό τον δήμαρχο Βόλβης Διαμαντή Λιάμα

Όλα τα ζητήματα που αφορούν στη λειτουργία των σχολικών μονάδων του δήμου Βόλβης, εξετάστηκαν σε ευρεία σύσκεψη στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Βόλβης, στον Σταυρό.

Οι διευθυντές των σχολείων, μαζί με τους προέδρους των Σχολικών Επιτροπών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δήμου Βόλβης Νίκο Τσακίρη και Δημήτρη Βασιλάκη πιστοποίησαν την πολύ καλή κατάσταση στην οποία βρίσκονται τα δημοτικά, γυμνάσια και λύκεια του δήμου. Συζητήθηκαν ακόμα,τρόποι αντιμετώπισης έκτακτων καταστάσεων (καιρικών κλπ) και λειτουργικά θέματα.

Ένας από τους νέους στόχους που τέθηκαν και από τον δήμαρχο Βόλβης Διαμαντή Λιάμα, ο οποίος προήδρευσε στη σύσκεψη, ήταν η δημιουργία εξοπλισμένων αιθουσών εκμάθησης ηλεκτρονικών υπολογιστών σε όλα τα σχολεία, ώστε να επιταχυνθεί η διαδικασία εξοικείωσης με την τεχνολογία.

Στον απολογισμό για τη σχολική περίοδο 2016-7, διαπιστώθηκε ότι παρά τιςδυσμενέστατες καιρικές συνθήκες (δριμύ ψύχος, παγετός, χιονοπτώσεις) του περσινού χειμώνα, ανταποκρίθηκαν άμεσα οι σχολικές και δημοτικές υπηρεσίεςκαι τα σχολεία λειτούργησαν χωρίς προβλήματα σε θέρμανση, προσβασιμότητα μαθητών κλπ. Παράλληλα, επισημάνθηκε ότι υλοποιήθηκε πειραματικά και με επιτυχία η διανομή σχολικών γευμάτων σε δυο σχολικά συγκροτήματα του δήμου Βόλβης, εκ των λιγοστών της δυτικής Θεσσαλονίκης, όπου επρόκειτο να υλοποιηθεί το αντίστοιχο πρόγραμμα.

Ο δήμαρχος Βόλβης Διαμαντής Λιάμας επισήμανε ότι ο τομέας της Παιδείας, αποτελεί ύψιστη προτεραιότητα για τη δημοτική αρχή, όπως αποδεικνύει η σημασία που δίνεται στην εξαιρετική εικόνα και την εύρυθμη λειτουργία των σχολείων όλα αυτά τα χρόνια. Ευχαρίστησε δημόσια τους διευθυντές των σχολείων και τους υπηρεσιακούς παράγοντες για την προσφορά τους, και ιδιαίτερα τους συλλόγους γονέων και κηδεμόνων, για την αμέριστη στήριξη και το έμπρακτο ενδιαφέρον τους.

 

 

 

 

 

 

 

Πηγή: dimosvolvis

 Εκτύπωση     Αποστολή με e-mail
157 αναγνώστες
Παρασκευή, 27 Οκτωβρίου 2017
15:50

Η απουσία του δημάρχου Θεσσαλονίκης από τη μαθητική παρέλαση, ο οποίος τάχθηκε κατά της διεξαγωγή της βρέθηκαν στο επίκεντρο των δηλώσεων των επισήμων
Η απουσία του δημάρχου Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη από τη μαθητική παρέλαση, ο οποίος τάχθηκε κατά της διεξαγωγή της, βρέθηκαν στο επίκεντρο των δηλώσεων των επισήμων. 

Σκληρή επίθεση κατά του δημάρχου εξαπέλυσε ο βουλευτής της ΝΔ και επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης στον δήμο Θεσσαλονίκη Σταύρος Καλαφάτης, ενώ στη χρησιμότητά των μαθητικών παρελάσεων αναφέρθηκαν ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος Σωκράτης Φάμελλος και ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας.
«Εμείς ήμασταν εδώ και τιμούμε την παρέλαση, τη διαδικασία και τους νέους που ήταν εδώ», σχολίασε ο κ. Φάμελλος, προτείνοντας να ανοίξει η συζήτηση όχι όμως την ημέρα της γιορτής. «Το ότι πρέπει η νέα γενιά και όλη η κοινωνία μας να βρει έναν τρόπο να την εκφράζει και την γνώση και την πίστη στη Δημοκρατία και η ελευθερία είναι σταθερές αξίες, αυτό είναι δεδομένο. Εάν αυτό θα γίνεται με μια παρέλαση ή αν θα γίνεται με άλλες γιορτές είναι κάτι που μπορεί να το συζητήσει το υπουργείο Παιδείας, όχι όμως την ημέρα της γιορτής. Προφανώς κανένας από μας δεν έχει καμία διάθεση να εισάγει μια λογική στρατιωτικής οργάνωσης στη νεολαία ή το σχολείο, παρ΄ ότι είμαστε σταθερά δεσμευμένοι και τοποθετημένοι υπέρ της ενίσχυσης της εθνικής άμυνας. Αυτά τα ζητήματα μπορούν να συζητηθούν και έξω από τις παρελάσεις, αλλά ότι η Δημοκρατία και η Ελευθερία είναι στοιχεία που πρέπει να αφορούν και τη νέα γενιά, είναι δεδομένο», υπογράμμισε ο κ. Φάμελλος.


Τη στάση του δημάρχου Γιάννη Μπουτάρη επέκρινε ο βουλευτής της ΝΔ, Σταύρος Καλαφάτης, κάνοντας λόγο για άτομα με «θολωμένο μυαλό εκμεταλλεύονται τις παρελάσεις».  «Απέναντι σε όλους εκείνους που με θολωμένο μυαλό εκμεταλλεύονται τις παρελάσεις για να φτιάξουν το πολιτικό τους προφίλ, εμείς είμαστε εδώ για να τιμήσουμε τη νεολαία και να τη συγχαρούμε. Και με αυτόν τον τρόπο να την παροτρύνουμε να ακολουθήσει πιστά το δρόμο της γνώσης και της αριστείας. Γιατί πιστεύουμε ότι αυτός είναι ο πιο ασφαλής δρόμος για ένα καλύτερο αύριο και για τη νεολαία και για την Ελλάδα», υπογράμμισε χαρακτηριστικά.


«Μακάρι να έλειπε μόνο σήμερα ο δήμαρχος, λείπει όμως σχεδόν πάντα από τα προβλήματα της Θεσσαλονίκης. Αυτό είναι κάτι που θα πρέπει να αναλογιστούν και να καταγράψουν οι πολίτες. Σε τέτοιες εορταστικές εκδηλώσεις, σε κάθε περίπτωση, ο καθένας με τη συμπεριφορά του, τα λεγόμενά του ή την απουσία του, δίνει και το δικό του στίγμα», πρόσθεσε, σημειώνοντας πως «ο θεσμός (σσ δημάρχου) επέλεξε να υποβαθμίσει την εκπροσώπηση αυτή με το να μην παρίσταται ο ίδιος αλλά να εκπροσωπηθεί από ένα μέλος του δημοτικού συμβουλίου. Είναι θέμα βαθύτατων συμβολισμών». 

«Να φροντιστούμε αυτά τα παιδιά να μείνουν στην Ελλάδα για να κτίσουν το μέλλον», τόνισε ο βουλευτής της Ένωσης Κεντρώων Μάριος Γεωργιάδης, σημειώνοντας πως ο κόσμος έχει ανάγκη από σύμβολα, όπως αυτό του Αβέρωφ. 

Σημαντική και ετήσια διαδικασία τιμής χαρακτήρισε τις παρελάσεις ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας. «Για μας οι παρελάσεις στρατιωτικές ή μαθητικές είναι σημαντικές και πρέπει να συνεχιστούν», ανέφερε, σημειώνοντας πως ήταν εξαιρετική η μαθητική παρέλαση. «Για να τιμήσουμε τη μνήμη των προγόνων μας, τώρα όμως η ευθύνη είναι δική μας και είναι εθνική. Αυτή που έχουμε τώρα είναι να δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις για να μπορέσουν οι νέοι να μείνουν στη χώρα και να δημιουργήσουν εδώ. Αυτό το περιβάλλον μπορεί να γίνει με σκληρή δουλειά και ενότητα στη χώρα και ταυτόχρονα να επιστρέψουν οι νέοι στη χώρα», υπογράμμισε ο κ. Τζιτζικώστας, σημειώνοντας η Περιφέρεια επενδύει προς αυτή την κατεύθυνση.


Επίθεση στον δήμαρχο εξαπέλυσε και ο πρώην γενικός γραμματέας Δημοσίων Έργων Στράτος Σιμόπουλος, τονίζοντας πως «ο Γιάννης Μπουτάρης απουσιάζει από όλα». «Οι θεσμοί και οι διαχρονικές αξίες των πολιτών, ιδιαίτερα στην εποχή κρίσης που ζούμε», ανέφερε. 
Σημειώνεται ότι τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη εκπροσώπησε στη μαθητική παρέλαση ο αντιδήαμρχος Παιδείας και Αθλητισμού Αλέξανδρος Μπαρμπουνάκης.

 

 Εκτύπωση     Αποστολή με e-mail
«Πρώτη<456789101112>Τελευταία»

Σχετικά με το blog
-Το blog μας περιλαμβάνει αιχμηρά και καυστικά σχόλια από την επικαιρότητα που επηρεάζουν άμεσα την ζωή μας...!

-ΕΠΙΣΗΣ... ΚΑΤΑΓΡΑΦΟΥΜΕ ΤΑ ΤΟΠΙΚΑ ΔΡΩΜΕΝΑ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ - ΒΟΡΕΙΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ - και όχι μόνο - ΓΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ - ΑΘΛΗΤΙΚΑ - ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ ΤΗΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑ

Υ.Γ.1 ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΑΝΑΦΕΡΟΥΜΕ (ΓΙΑ ΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ΠΟΥ ΚΥΚΛΟΦΟΡΟΥΝ ) ΟΤΙ ΚΕΧΑΓΙΑ ΣΤΑ "ΑΡΧ...Α" ΜΑΣ ΔΕΝ ΒΑΖΟΥΜΕ ΚΑΝΕΝΑΝ ΚΑΙ ΚΑΜΟΙΑ ...!!!

Y.Γ.2 ΚΑΙ ΣΤΟ ΚΑΤΩ...ΚΑΤΩ...ΣΕ ΟΠΟΙΟΝ ΑΡΕΣΟΥΜΕ...
Αναζήτηση
Προηγούμενα Άρθρα
Τελευταίες δημοσιεύσεις
19/4ΣτΕ: Δικαίωση για ΟΑΣΘ – Τι είπε για τα λεωφορεία στη Θεσσαλονίκη
19/4Θεσσαλονίκη:Ποια σπίτια έκλεβε η ρωσόφωνη μαφία στη Θεσσαλονίκη
14/4Θεσσαλονίκη : Πακιστανοί κρατούσαν παράνομα ομοεθνή τους στη Νεάπολη - Διακινούσαν μετανάστες σε όλη την Ελλάδα
14/4Λαγκαδάς : Συνελήφθησαν έπειτα από καταδίωξη δύο μέλη συμμορίας για παράνομη μεταφορά αλλοδαπών
9/4Thessaloniki: Αυξημένη παραμένει η κίνηση - Επέστρεψαν πάνω από 88.000 οχήματα στη Θεσσαλονίκη
9/4Θεσσαλονίκη : Αύξηση των τροχαίων ατυχημάτων τον Μάρτιο 2018 στην κεντρική Μακεδονία