Γάτος...Ο Μακεδών!
Φίλους έχω μόνο τα ποντίκια...
Λίγα λόγια για εμένα
Στην αρχή ήμουν άσπρος...! αλλά με τις βλακίες που ακούω και βλέπω καθημερινά έγινα μαύρος...!
Σελίδες


363 αναγνώστες
Σάββατο, 2 Ιουνίου 2018
00:38

 

ΤΟΥ : ΧΡΗΣΤΟΥ ΘΕΟΔΟΣΙΑΔΗ

Η Αντιπολίτευση σε ένα ακόμη δημοτικό συμβούλιο κατηγόρησε  - σύσσωμη - την διοίκηση για  κακή  αντιμετώπιση όλων των θεμάτων που απασχολούν τον δημότη Χαλκηδόνος  και την αδιαφορία της διοίκησης σε θέματα που έχουν σχέση με την καθημερινότητα του

Ο αρχηγός της Ελάσσονος αντιπολίτευση Φώτης Κυριακίδης ήταν καταπέλτης στην τοποθέτηση του:

Κατηγόρησε τον δήμαρχο για έλλειψη οράματος μίλησε για χαρακτηριστική αδιαφορία  και  επέβαλε την παραίτηση του από επιτροπή του δήμου λέγοντας χαρακτηριστικά ότι πραγματικότητα θα τον δικαιώσει…

Επεσήμανε για πολλοστή φορά ότι δεν έχει ενημέρωση για θέματα που πρέπει να έχει και …στην τοποθέτηση του έκανε άλλη μία αναφορά υπενθυμίζοντας μας ότι η διοίκηση δεν χειρίζεται τα θέματα με υπευθυνότητα

Τα κύρια χαρακτηριστικά όλων των ομιλητών με ένα απλό συμπέρασμα  : Σε όλα αυτά που παρουσίασε ο δήμαρχος δεν είναι τίποτε θετικό για τον δημότη και εξυπηρετούν μόνο της  δημόσιες σχέσεις του δημάρχου και όχι την ουσία του θεσμού

 

Στην τοποθέτηση του ο δήμαρχος αναφέρθηκε στην επίσκεψη του -  για πολλοστή φορά -  σε ένα ταξίδι χωράς αποτέλεσμα όπως κατήγγειλε η αντιπολίτευση  

Σ.Σ  Αλήθεια από το ταξίδι (αναψυχής κατά κάποιον δημοτικό σύμβουλο) αυτό τι όφελος θα έχει ο δημότης Χαλκηδόνας …;

Θα θέλαμε μια σοβαρή… απάντηση επ αυτού…!

Πολλά τα αναπάντητα ερωτήματα για ένα ακόμη δημοτικό συμβούλιο

 

Αλήθεια έχει δημοτικούς συμβούλους από την συμπολίτευση  που απουσιάζουν πάνω από τρεις φορές …

Ειδικά κάποιες γυναίκες έχουν να φανούν σε συμβούλιο εδώ και πολύ καιρό

Εδώ αναρωτιόμαστε γιατί ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου  δεν εφαρμόζει τον νόμο που λέει :  όποιος σύμβουλος  απουσιάζει πάνω από τρεις συνεδριάσεις διαγράφεται …

Περιμένουμε …

Τηλεφωνικό… συμβούλιο ακούσαμε έγινε την προηγούμενη φορά …!!!!!!!!!

Ψηφίστηκαν κατά πλειοψηφία τα 19 θέματα του δημοτικού συμβουλίου

Περισσότερο δημοτικό συμβούλιο και πλούσιο παρασκήνιο στο «ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΒΗΜΑ» της Κυριακής

Ο αγώνας για έναν καλύτερο ,ποιο ανθρώπινο και ποιο δίκαιο  δήμο Χαλκηδόνας συνεχίζεται…

Το σχόλιό σας
81 αναγνώστες
Σάββατο, 2 Ιουνίου 2018
00:36

“Η εταιρεία διαθέτει οικονομική επιφάνεια αρκετά ισχυρή, ώστε να της επιτρέπει να υλοποιήσει επενδυτικό σχέδιο, που θα καλύψει τις ανάγκες, όχι μόνο του πολεοδομικού συγκροτήματος, αλλά και των περιοχών που έχουν ανάγκη επέκτασης του δικτύου που διαχειρίζεται”, δήλωσε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΕΥΑΘ, καθ. Γιάννης  Κρεστενίτης, παρουσιάζοντας, στη σημερινή Ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση των μετόχων της ΕΥΑΘ, το αναθεωρημένο επενδυτικό και επιχειρησιακό πλάνο της εταιρείας. Η γενική συνέλευση, στη διάρκεια της οποίας έγινε ο απολογισμός της χρήσης του 2017, ενέκρινε τη διανομή συνολικού μερίσματος 0,221 ευρώ ανά μετοχή εντός του Ιουνίου.
“Θεωρούμε ότι η εταιρεία έχει τη δυνατότητα να αναπτυχθεί κυρίως γιατί υπάρχει κάτι που δεν είναι δεδομένο τουλάχιστον σε άλλες περιοχές της χώρας, υπάρχει διαθέσιμη ποσότητα νερού – όχι αμέσως διαθέσιμη για την πόλη, χρειάζονται υποδομές για να μπορεί να γίνει διαθέσιμη – και ταυτόχρονα υπάρχει ένα πολεοδομικό συγκρότημα και τα περίχωρά του που έχουν ανάγκη επέκτασης του δικτύου που διαχειρίζεται η ΕΥΑΘ και αυτό είναι και ένα δυνατό σημείο για την εταιρεία για να αποκτήσει μεγαλύτερη βάση πελατών, περισσότερους χρήστες των υπηρεσιών της άρα και μεγαλύτερο κύκλο εργασιών”, επισήμανε ο κ. Κρεστενίτης.

Το επενδυτικό πλάνο της εταιρείας αφορά την περίοδο 2018-2024 και περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, την κατασκευή επέκτασης των εγκαταστάσεων επεξεργασίας νερού, τη συντήρηση του υδραγωγείου της Αραβησσού, την εγκατάσταση συστήματος SCADA ύδρευσης και αποχέτευσης, την αντικατάσταση υδρομέτρων και αγωγών, την ανακατασκευή του αντλιοστασίου αποχετευτικού, την αξιοποίηση ακινήτων, την επισκευή δεξαμενών τελικής καθίζησης στην εγκατάσταση επεξεργασίας λυμάτων.

“Διαθέτουμε επαρκή κεφάλαια, επενδυτικό σχέδιο για επέκταση σε νέες περιοχές, τεχνογνωσία. Αυτήν τη στιγμή τρέχει ο διαγωνισμός για το σύστημα τηλεματικής – SCADA της ύδρευσης και έχει ξεκινήσει ο αντίστοιχος διαγωνισμός για την αποχέτευση. Και οι δύο θα αποτελέσουν σημαντικά “εργαλεία” για τον εκσυγχρονισμό και την καλύτερη διαχείριση του διαθέσιμου ύδατος. Παράλληλα, είμαστε σε συζητήσεις για πιλοτική εγκατάσταση έξυπνων υδρομέτρων σε δύο ζώνες, ΑΠΘ – ΔΕΘ – Δήμος Θεσσαλονίκης και Ευαγγελίστρια, κάτι που επίσης θα εκσυγχρονίσει το δίκτυο στα σημεία της τελικής κατανάλωσης”, ανέφερε ο κ.Κρεστενίτης.

Σε ό,τι αφορά τον απολογισμό του 2017 ο πρόεδρος της ΕΥΑΘ είπε πως η εταιρεία κατόρθωσε αύξηση των καθαρών κερδών της κατά 4 εκατ. ευρώ, που αντιστοιχεί σε αύξηση της τάξης του 32% και αύξηση EBITDA κατά 11,4%, ενώ σημείωσε πως πραγματοποιήθηκαν δύο διαγωνισμοί του ΑΣΕΠ για την πρόσληψη 150 τακτικών υπαλλήλων. Πρόσθεσε, ακόμη, πως συνεχίστηκε η αντιπλημμυρική προστασία της Θεσσαλονίκης, με καθαρισμό φρεατίων υδροσυλλογής και έλεγχο του δικτύου ομβρίων υδάτων, παρά το ότι, όπως διευκρίνισε, δεν βρίσκεται στην περιοχή ευθύνης της ΕΥΑΘ.

Περαιτέρω, υπενθύμισε, πως διενεργήθηκε διεθνής διαγωνισμός και αναδείχθηκε ανάδοχος, για οριστική απομάκρυνση 53.000 τόνων λάσπης από την εγκατάσταση επεξεργασίας λυμάτων (ΕΕΛΘ), ολοκληρώθηκε η τεχνική ανασυγκρότηση της Μονάδας Κατεργασίας Αποβλήτων και ξεκίνησε η δοκιμαστική της λειτουργία, ενώ τοποθετήθηκαν 3.200 νέοι υδρομετρητές και αντικαταστάθηκαν συνολικά 6.500 υδρομετρητές.

Η Γενική Συνέλευση ενέκρινε τις αντικαταστάσεις των παραιτηθέντων μελών Ε. Καραχάλιου και Ι. Τσιωνά (μη εκτελεστικά μέλη) από τους Μ. Κουρή και Π. Σαμαρά, αντιστοίχως. Ακόμη, ενέκρινε τις αμοιβές και τις αποζημιώσεις που καταβλήθηκαν στα μέλη του Δ.Σ. κατά την εταιρική χρήση 2017 (διατηρώντας τις αμοιβές του 2018 στα ίδια επίπεδα), επικύρωσε τη νέα σύνθεση της Επιτροπής Ελέγχου, μετά και την αντικατάσταση του Ι. Τσιωνά από τον Π. Σαμαρά, όπως και την πρόταση της Επιτροπής Ελέγχου σχετικά με τον ορισμό ορκωτών ελεγκτών για τη χρήση 2018.

Λίγο μετά την έναρξη της γενικής συνέλευσης μέλη του σωματείου εργαζομένων της ΕΥΑΘ πραγματοποίησαν παρέμβαση ζητώντας από τους μετόχους να πάρουν απόφαση, ώστε όλα τα κέρδη της εταιρείας να κατευθυνθούν σε έργα και υποδομές. Επανέλαβαν, δε, τη βούλησή τους να συνεχίσουν τις δράσεις τους κατά της ιδιωτικοποίησης της εταιρείας.

Πηγή: ΑΠΕ/ΜΠΕ

 Εκτύπωση     Αποστολή με e-mail
274 αναγνώστες
Τετάρτη, 30 Μαΐου 2018
00:31

Την έναρξη της λειτουργίας της 5ης ΤΟΜΥ στο χώρο του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης στη Σταυρούπολη, που υπάγεται στην αρμοδιότητα της 3ης ΥΠΕ, εγκαινίασε ο Γενικός Γραμματέας του υπουργείου Υγείας, Γιώργος Γιαννόπουλος. Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, η λειτουργία της 5η ΤΟΜΥ ξεκίνησε πριν δύο μήνες, αλλά εδώ και μία εβδομάδα λειτουργεί σε πλήρη σύνθεση και έχουν εγγραφεί περίπου 300 πολίτες. 

"Τα βήματα που έχουν γίνει μέχρι τώρα είναι σημαντικά. Μένουν πάρα πολλά να γίνουν ακόμα. Μέσα σε αυτή τη βδομάδα πιθανότατα θα  έχουμε την επαναπροκήρυξη των θέσεων γιατρών για τις υπόλοιπες ΤΟΜΥ που δεν μπόρεσαν να λειτουργήσουν λόγω μη διαθεσιμότητας γιατρών. Πάντως είναι πάρα πολύ δύσκολο στοίχημα και το αν θα κερδηθεί  θα εξαρτηθεί από το ίδιο τους προσωπικό", ανέφερε ο κ . Γιαννόπουλος.

Ο διοικητής της 3ης ΥΠΕ, Γιώργος Κίρκος, ευχαρίστησε τον δήμο Παύλο Μελά και την αντιδημαρχία Κοινωνικής Πολιτικής, τονίζοντας ότι είναι ο μόνος Δήμος ο οποίος προσέφερε τόσο μεγάλη βοήθεια στο δημόσιο σύστημα υγείας παραχωρώντας τέσσερις χώρους για την δημιουργία ισάριθμων ΤΟΜΥ.  Πρόσθεσε, ακόμη, ότι είναι υλοποιήσιμος ο στόχος για τη δημιουργία 90 ΤΟΜΥ φέτος, ενώ μέσα στον επόμενο χρόνο θα έχει υλοποιηθεί όλο το πρόγραμμα για την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας. Τέλος, τόνισε, ότι με την αγαστή συνεργασία των νοσοκομείων, την Κέντρων Υγείας, των Τοπικών Ιατρείων, των Περιφερειακών Ιατρείων και των ΤΟΜΥ, θα βοηθηθούν οι πολίτες που προσέρχονται στο δημόσιο σύστημα υγείας το οποίο θα είναι αξιόπιστο ποσοτικά και ποιοτικά.

"Καθήκον της πολιτείας είναι να προσφέρει την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας και στον τομέα της πρόληψης αλλά και της θεραπείας. Είναι αλήθεια ότι τα τελευταία χρόνια, και με την κρίση, το δικαίωμα αυτό της Δημόσιας Υγείας των πολιτών υποχώρησε λίγο υπέρ του ιδιωτικού τομέα. Νομίζω ότι με αυτό το πρόγραμμα των Τοπικών Μονάδων Υγείας η δημόσια υγεία, η δωρεάν υγεία, επανέρχεται και αυτό είναι πάρα πολύ σημαντικό", ανέφερε, από την πλευρά του, ο δήμαρχος Παύλου Μελά, Δημήτρης Δεμουρτζίδης.

 Εκτύπωση     Αποστολή με e-mail
539 αναγνώστες
Τετάρτη, 23 Μαΐου 2018
16:43

Για δεύτερη συνεχή χρονιά επιστρέφει φέτος το Διεθνές Φεστιβάλ Παραμυθιού και Αφήγησης στην Χαλκηδόνα Θεσσαλονίκης, αλλά και ο 8ος Μαραθώνιος Παραμυθιού, στήνοντας ένα «παραμυθένιο» σκηνικό στους ειδικά διαμορφωμένους χώρους.

Ο Μορφωτικός και Πολιτιστικός Σύλλογος Χαλκηδόνας διοργανώνει, υπό την αιγίδα του δήμου Χαλκηδόνος και του Κέντρου Πολιτισμού της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, και την υποστήριξη της Ένωσης Πολιτιστικών Ν. Θεσσαλονίκης, καθώς και με τη στήριξη ελληνικών και διεθνών ιδρυμάτων και οργανισμών, το 2ο Διεθνές Φεστιβάλ Παραμυθιού και Αφήγησης από τις 31 Μαΐου έως τις 3 Ιουνίου 2018 και τον 8ο Μαραθώνιο Παραμυθιού στις 1 - 2 & 3 Ιουνίου 2018, με οικοδεσπότες τους αγαπημένους ήρωες των παραμυθιών.

Μικροί και μεγάλοι θα έχουν τη δυνατότητα να γίνουν παραμυθάδες , φτιάχνοντας το δικό τους παραμύθι ή να μοιραστούν παραμύθια που τους έλεγαν οι παλιότεροι, σε ένα ταξίδι της φαντασίας.

Η οργανωτική επιτροπή καλεί τους δημιουργούς παιδικών θεμάτων, συγγραφείς παραμυθιών και διηγημάτων, καλλιτέχνες, θεατρικές ομάδες, εκπαιδευτικούς αλλά και όλους όσοι θέλουν να ζήσουν το δικό τους παραμύθι να συμμετάσχουν στο ταξίδι μέσω του Φεστιβάλ και του Μαραθωνίου.

Παράλληλα, θα παρουσιαστεί ένα πλούσιο τετραήμερο πρόγραμμα εκδηλώσεων για παιδιά αλλά και μεγάλους που περιλαμβάνει αφηγήσεις - παρουσιάσεις παραμυθιών με θεατρικό τρόπο και την βοήθεια μουσικών οργάνων, θεατρικές παραστάσεις, θέατρο σκιών, ζωγραφική, μουσικές συναυλίες εμπνευσμένες από τον χώρο των παραμυθιών, κουκλοθέατρο, δημιουργικά εργαστήρια και πολλές άλλες εκπλήξεις για παιδιά αλλά και για μεγάλους.

Στον 8 ο Μαραθώνιο Παραμυθιού ταξιδεύουμε στην χώρα των παραμυθιών για να βρούμε ποιο το ψέμα και ποια η αλήθεια μέσα από τα παραμύθια. 60 ώρες ασταμάτητα παραμύθια για μικρούς και για μεγάλους, 60 ώρες παραμύθια από όλο τον κόσμο και από όλους τους πολιτισμούς.

Πληροφορίες

Έναρξη: Πέμπτη 9:00 π.μ - Λήξη: Κυριακή 9:00 μ.μ

2ο Διεθνές Φεστιβάλ Παραμυθιού 31 Μαΐου έως τις 3 Ιουνίου 2018
8ο Μαραθώνιο Παραμυθιού στις 1 - 2 & 3 Ιουνίου 2018

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα του Μορφωτικού και Πολιτιστικού Συλλόγου Χαλκηδόνας (στην πλατεία Χαλκηδόνας κάτω από την αίθουσα του ΚΑΠΗ).

Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.

 Εκτύπωση     Αποστολή με e-mail
384 αναγνώστες
Πέμπτη, 17 Μαΐου 2018
19:37

Ξενάγηση στον αρχαιολογικό χώρο του Ανακτόρου του Γαλερίου και στο Πληροφοριακό Κέντρο του Ανακτορικού Γαλεριανού Συγκροτήματος, με αφορμή τον εορτασμό της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων(18 Μαΐου 2018 ), οργανώνει η Περιφερειακή Βιβλιοθήκη Χαριλάου το ερχόμενο Σάββατο, 19 Μαΐου στις 11 π.μ., σε συνεργασία με την Εφορεία Αρχαιοτήτων Πόλης Θεσσαλονίκης.

Η ξενάγηση θα πραγματοποιηθεί από την αρχιτέκτονα της Εφορείας, μέλος της ομάδας αναστήλωσης του μνημείου, Μαρία Μίζα.

Η δράση εντάσσεται στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων που πραγματοποιεί η Βιβλιοθήκη «Εκτός των τειχών» και απευθύνεται σε γονείς και παιδιά άνω των 12 ετών.

Ως σημείο συνάντησης των ενδιαφερόμενων έχει οριστεί η είσοδος του μνημείου στην Πλατεία Ναυαρίνου (Οδός Βύρωνος).

Πληροφορίες

Η συμμετοχή είναι δωρεάν, αλλά απαιτείται προεγγραφή. Οι θέσεις είναι περιορισμένες και θα τηρηθεί απόλυτη σειρά προτεραιότητας, ενώ θα υπάρξει λίστα αναμονής σε περίπτωση υπεράριθμων εγγραφών.

Δηλώσεις συμμετοχής: Περιφερειακή Βιβλιοθήκη Χαριλάου (Νικάνορος 3, τηλ. 2310324666

 Εκτύπωση     Αποστολή με e-mail
«Πρώτη<456789101112>Τελευταία»

Σχετικά με το blog
-Το blog μας περιλαμβάνει αιχμηρά και καυστικά σχόλια από την επικαιρότητα που επηρεάζουν άμεσα την ζωή μας...!

-ΕΠΙΣΗΣ... ΚΑΤΑΓΡΑΦΟΥΜΕ ΤΑ ΤΟΠΙΚΑ ΔΡΩΜΕΝΑ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ - ΒΟΡΕΙΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ - και όχι μόνο - ΓΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ - ΑΘΛΗΤΙΚΑ - ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ ΤΗΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑ

Υ.Γ.1 ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΑΝΑΦΕΡΟΥΜΕ (ΓΙΑ ΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ΠΟΥ ΚΥΚΛΟΦΟΡΟΥΝ ) ΟΤΙ ΚΕΧΑΓΙΑ ΣΤΑ "ΑΡΧ...Α" ΜΑΣ ΔΕΝ ΒΑΖΟΥΜΕ ΚΑΝΕΝΑΝ ΚΑΙ ΚΑΜΟΙΑ ...!!!

Y.Γ.2 ΚΑΙ ΣΤΟ ΚΑΤΩ...ΚΑΤΩ...ΣΕ ΟΠΟΙΟΝ ΑΡΕΣΟΥΜΕ...
Αναζήτηση
Προηγούμενα Άρθρα
Τελευταίες δημοσιεύσεις
11/12Ο δρόμος προς …την Δημαρχία… !
4/12Εργασία : Έρχονται 1.500 νέες μόνιμες προσλήψεις στους δήμους
4/12Συνεδριάζει το Περιφερειακό Συμβούλιο Κεντρικής Μακεδονίας