Γάτος...Ο Μακεδών!
Φίλους έχω μόνο τα ποντίκια...
Λίγα λόγια για εμένα
Στην αρχή ήμουν άσπρος...! αλλά με τις βλακίες που ακούω και βλέπω καθημερινά έγινα μαύρος...!
Σελίδες


313 αναγνώστες
Τρίτη, 26 Ιουνίου 2018
18:09

 

Την ένταξη της Πράξης «Ανακατασκευή – Αναπαλαίωση παραδοσιακού δημοτικού σχολείου Σίνδου και μετατροπή του σε νέο δημαρχιακό μέγαρο Δήμου Δέλτα» στον ’ξονα Προτεραιότητας «Ανάπτυξη μηχανισμών στήριξης της επιχειρηματικότητας» του Ε.Π. «Ανταγωνιστικότητα Επιχειρηματικότητα και Καινοτομία» αποφάσισε η Ειδική Γραμματέας Διαχείρισης Τομεακών ΕΠ ΕΤΠΑ και ΤΣ του Υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης, Ευγενία Φωτονιάτα.

Η συνολική δημόσια δαπάνη ανέρχεται σε 2.003.839,86 ευρώ και η πράξη συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ).

«Είναι πολύ σημαντική αυτή η απόφαση την οποία πετύχαμε με πολλή δουλειά και εξαιρετική συνεργασία με την Ειδική Γραμματέα. Εμείς ούτως ή άλλως είχαμε διασφαλισμένη τη χρηματοδότηση του έργου από ίδιους πόρους, όντας αποφασισμένοι πρώτον να σώσουμε το κτίριο αυτό που είναι ταυτισμένο με πολλές γενιές Σινδιωτών και, δεύτερον, να κατασκευάσουμε ένα Δημαρχείο αντάξιο της ιστορίας και της δυναμικής ολόκληρου του Δήμου Δέλτα. Ωστόσο, με αυτή την απόφαση το έργο αποκτά δική του χρηματοδότηση με κρατικούς και κοινοτικούς πόρους, αλλά κυρίως συγκεκριμένο ορίζοντα υλοποίησης έως την 30η Απριλίου 2020. Συνεχίζουμε τη μεγάλη προσπάθεια που ξεκινήσαμε στο Δήμο Δέλτα για τη βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών αλλά και για την δημιουργία των αναγκαίων έργων υποδομής», δηλώνει ο δήμαρχος Δέλτα, Ευθύμιος Φωτόπουλος.

Η προτεινομένη πράξη περιλαμβάνει τέσσερα (4) υποέργα. Το 1ο υποέργο αφορά το τεχνικό έργο της ανακατασκευής-αναπαλαίωσης του παλαιού δημ. σχολείου Σίνδου και την μετατροπή του σε νέο δημαρχείο Σίνδου. Το 2ο υποέργο αφορά την υπηρεσία τεχνικού συμβούλου κατά την διάρκεια υλοποίησης της πράξης. Το 3ο υποέργο αφορά την προμήθεια εξοπλισμού ΤΠΕ για τις ανάγκες της νέας χρήσης του κτιρίου και το 4ο υποέργο αφορά τη προμήθεια του λοιπού εξοπλισμού (γραφεία κλπ) του κτιρίου. Το έργο «Ανακατασκευή – Αναπαλαίωση παραδοσιακού δημοτικού σχολείου Σίνδου και μετατροπή του σε νέο δημαρχιακό μέγαρο Δήμου Δέλτα» αφορά την πραγματοποίηση των απαραίτητων εργασιών στο κτίριο του παλιού Δημοτικού Σχολείου Σίνδου προκειμένου να στεγαστούν υπηρεσίες του Δήμου Δέλτα.

Το κέλυφος του κτιρίου είναι διατηρητέο και χαρακτηρισμένο σαν μνημείο από το 2008. Η χρήση παραμένει δημόσια ενώ απαιτούνται ορισμένες βελτιώσεις στην εσωτερική διαρρύθμιση ώστε να εναρμονίζονται με τις σύγχρονες απαιτήσεις ενός, ανοικτού προς το κοινό, χώρου δημοτικών υπηρεσιών. Καθώς το κτίριο έχει κριθεί διατηρητέο κατά την ανακατασκευή διατηρείται το κέλυφος ως έχει.

• Στο κτίριο προστίθεται ανελκυστήρας ενώ στη σοφίτα δημιουργείται ενιαίος χώρος εκθέσεων-εκδηλώσεων. 
• Προβλέπεται, επίσης, διαμόρφωση πρόσβασης για άτομα με ειδικές ανάγκες ή μειωμένης κινητικότητας (Α.Μ.Ε.Α.)
• Ο χώρος τη πλατείας διατηρείται ενιαίος προκειμένου να καλύψει τις ανάγκες των επιθυμητών χρήσεων.
• Περιμετρικά του κτιρίου καθώς και στα δρομάκια πρόσβασης από την οδό Παπάγου και τον πεζόδρομο θα γίνει νέα δαπεδόστρωση με μαρμάρινους κυβόλιθους.
• Οι επιφάνειες πρασίνου ενισχύονται με φύτευση νέων δέντρων και τοποθέτηση μικρών καθιστικών με σκοπό την ανάδειξη του κτιρίου.

Το συγκεκριμένο κτίριο έχει μεγάλη συναισθηματική σύνδεση με τους κατοίκους της Σίνδου μιας και στο σχολείο αυτό φοίτησαν γενιές και γενιές. Γι' αυτό και το συγκεκριμένο έργο ανταποκρίνεται στην προσδοκία της τοπικής κοινωνίας για τη διάσωσή του. Είναι ένα έργο που συμβάλλει στη διατήρηση της αρχιτεκτονικής κληρονομιάς και ταυτόχρονα της συλλογικής μνήμης του τόπου. Το κτίριο του παλιού Δημοτικού Σχολείου Σίνδου θεμελιώθηκε το 1932, επί κυβέρνησης Ελ. Βενιζέλου με Υπουργό Παιδείας το Γ. Παπανδρέου και με Πρόεδρο της Κοινότητας τον Κ. Ζαϊμίδη, στη θέση του τριώροφου Κονακιού του Χαμντή μπέη. Αποπερατώθηκε επί προεδρίας Δημοσθένη Παπαδόπουλου και πρωτολειτούργησε το 1934-1935. Έκτοτε και μέχρι το 1994 λειτουργούσε ως δημοτικό σχολείο και μάλιστα τα τελευταία χρόνια με διπλή βάρδια. Στη συνέχεια εγκαταστάθηκε εκεί ο Λαογραφικός – Πολιτιστικός Σύλλογος «Ρόδακας», όπου και λειτουργούσε μέχρι πρόσφατα.

Το Δημοτικό Σχολείο Σίνδου αποτελεί ένα από τα τελευταία δείγματα σχολικών κτιρίων τύπου Καλλία καθώς είναι χτισμένο στο μεταίχμιο της αλλαγής του 1930 -μέχρι το 1929 τα σχολικά κτίρια ακολουθούσαν μια σχεδιαστική τυπολογία βασισμένη σε πρότυπα που είχε αναδείξει ο Δ. Καλλίας ήδη από τα τέλη του προηγούμενου αιώνα. Το 1930 η αρχιτεκτονική των κτιρίων αυτών αλλάζει και ακολουθεί την σύγχρονη τάση της μοντέρνας αρχιτεκτονικής.

Το σχόλιό σας
348 αναγνώστες
Παρασκευή, 22 Ιουνίου 2018
23:42

Προχωρούν Î¼Î΅ Ï„Î±Ï‡Î΅Î¯Ï‚ ρυθμούς οι Î´Î¹Î±Î´Î¹ÎºÎ±ÏƒÎ¯Î΅Ï‚ υλοποίησης του Î½Î¿ÏƒÎ¿ÎºÎ¿Î¼Î΅Î¯Î¿Ï… «Παίδων» στη Î˜Î΅ÏƒÏƒÎ±Î»Î¿Î½Î¯ÎºÎ·

Προχωρούν με ταχείς ρυθμούς οι διαδικασίες υλοποίησης του νοσοκομείου «Παίδων» στη Θεσσαλονίκη

Επίσκεψη στο Νοσοκομείο Παπαγεωργίου πραγματοποίησαν την Πέμπτη 21 Ιουνίου 2018 εκπρόσωποι του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας «Στηρίζοντας την Υγεία στην Ελλάδα» που υλοποιεί το Ίδρυμα και προβλέπει, μεταξύ άλλων, τον σχεδιασμό, την κατασκευή και τον εξοπλισμό του Νοσοκομείου Παίδων στη Θεσσαλονίκη.

 

Στην επίσκεψη του κλιμακίου συμμετείχαν νοσοκομειολόγοι, γιατροί, νοσηλευτές και τεχνοκράτες, οι οποίοι θα αναλάβουν το σχεδιασμό του Παιδιατρικού Νοσοκομείου. Παρών στην επίσκεψη ήταν συνεργάτες του υπουργείου Υγείας, ο διοικητής της 4ης ΥΠΕ Μακεδονίας- Θράκης Ευστράτιος Πλωμαρίτης, καθώς και η συμβουλευτική ομάδα διεθνώς καταξιωμένων ειδικών στον χώρο τους, όπως το Πανεπιστήμιο και το Νοσοκομείο Johns Hopkins των ΗΠΑ, που αποτελεί μακροχρόνιο συνεργάτη του Ιδρύματος σε πληθώρα δωρεών ανά τον κόσμο. 

Τα μέλη του κλιμακίου υποδέχτηκε ο πρόεδρος του ΔΣ του Νοσοκομείου Βασίλης Παπάς ο οποίος έκανε μια σύντομη αναφορά στη λειτουργία του Γ.Ν. Παπαγεωργίου και ξενάγησε τους επισκέπτες μπροστά στη μακέτα του Νοσοκομείου που βρίσκεται στο κεντρικό χωλ. Οι Έλληνες και ξένοι ειδικοί συνεργάτες του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος και του υπουργείου Υγείας έδειξαν έντονο ενδιαφέρον για τις υποδομές και τις παρεχόμενες παιδιατρικές υπηρεσίες του Γ.Ν. Παπαγεωργίου.

Στη διάρκεια της επίσκεψης, αναφέρθηκε ότι οι διαδικασίες υλοποίησης της πρωτοβουλίας για την Υγεία και ειδικότερα του σχεδιασμού, της κατασκευής και του εξοπλισμού του Νοσοκομείου Παίδων στη Θεσσαλονίκη προχωρούν με ταχείς ρυθμούς, με την ενεργοποίηση δικτύου συνεργατών από όλο τον κόσμο και ακολουθώντας το πρότυπο υλοποίησης του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος. 

 Εκτύπωση     Αποστολή με e-mail
309 αναγνώστες
Δευτέρα, 18 Ιουνίου 2018
20:39

ΤΟΥ: ΧΡΗΣΤΟΥ ΘΕΟΔΟΣΙΑΔΗ

Αν και ο χρόνος που απομένει έως το άνοιγμα της κάλπης για τις επόμενες δημοτικές εκλογές, είναι ακόμη μακρύς η Ζυμώσεις(με αλλά και)χωρίς ζυμάρι…! Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του υπογράφοντα έχουν είδη ξεκινήσει...

 

Την προηγούμενη εβδομάδα μηνιαία εφημερίδα που κυκλοφορεί στην περιοχή μας είχε σαν κυρίαρχο θέμα  το αποκλειστικό ρεπορτάζ που είχαμε κάνει  για τον δήμο Δέλτα ( πλήρης επιβεβαίωση )και αυτό μας δίνει κουράγιο και δύναμη να συνεχίσουμε με κουράγιο και αξιοπιστία το ρεπορτάζ για τους δήμους της περιοχής που κυκλοφορει η εβδομαδιαια εφημερίδα - περιοδικό "ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΒΗΜΑ" Θεσσαλονίκης...

ΠΑΤΗΣΤΕ ( Η ΜΠΗΤΕ ) ΕΔΩ: https://takalantapress.blogspot.com/2018/06/blog-post_28.html

Η ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ: http://e-makedoniapress.gr/%CE%B4%CE%AE%CE%BC%CE%BF%CF%82-%CF%87%CE%B1%CE%BB%CE%BA%CE%B7%CE%B4%CF%8C%CE%BD%CE%BF%CF%82-%CE%BF-%CE%B4%CF%81%CF%8C%CE%BC%CE%BF%CF%82-%CF%80%CF%81%CE%BF%CF%82-%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CE%B4%CE%B7/

ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ ΤΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ : Ο ΔΡΟΜΟΣ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΔΗΜΑΡΧΙΑ ΧΑΛΚΗΔΟΝΟΣ 

 Εκτύπωση     Αποστολή με e-mail
602 αναγνώστες
Τετάρτη, 6 Ιουνίου 2018
18:35

Ξεκινά την προσεχή Δευτέρα 11.06.2018 η υποβολή Δηλώσεων Κτηματολογίου για το Δήμο Δέλτα και συγκεκριμένα για τις Δημοτικές Κοινότητες Σίνδου, Χαλάστρας, Καλοχωρίου, Κυμίνων και Νέων Μαλγάρων.

Οι δικαιούχοι που έχουν ιδιοκτησία στις ως άνω Δημοτικές Κοινότητες, θα μπορούν μέχρι τις 11 Σεπτεμβρίου,  να δηλώσουν τα δικαιώματά τους στο Γραφείο Κτηματογράφησης που θα λειτουργεί στη Σίνδο επί της οδού Νικ. Πλαστήρα 9(Κτίριο  ΚΕΠΕΣ) ή ηλεκτρονικά μέσω της ιστοσελίδας www.ktimatologio.gr

Το Γραφείο Κτηματογράφησης θα λειτουργεί κάθε Δευτέρα, Τρίτη, Πέμπτη και Παρασκευή από τις 8:00 έως τις 16:00 και κάθε Τετάρτη από τις 8:00 έως τις 20:00.

Για περισσότερες πληροφορίες καλέστε στο τηλέφωνο επικοινωνίας του Γραφείου Κτηματογράφησης Σίνδου: 2310795900 (φαξ 2310795777) ή ενημερωθείτε μέσω της ιστοσελίδας www.ktimathessaloniki.gr.

Οι πολίτες που διαμένουν στην ημεδαπή έχουν στην διάθεσή τους τρεις (3) μήνες προθεσμία για να υποβάλλουν τις δηλώσεις τους, δηλαδή μέχρι τις 11.09.2018, ενώ οι διαμένοντες στο εξωτερικό έχουν προθεσμία έξι (6) μηνών, δηλαδή μέχρι τις 11.12.2018.

Η υποβολή δηλώσεων είναι υποχρεωτική για όλους και αφορά στο δικαίωμα επί του ακινήτου και όχι στο ακίνητο. Οδηγίες προς τους δικαιούχους καθώς και τα ειδικά έντυπα δήλωσης δικαιώματος θα διατίθενται στο γραφείο κτηματογράφησης και μέσω της ιστοσελίδας www.ktimatologio.gr.

Η μη υποβολή δήλωσης συνεπάγεται τις κατά το νόμο προβλεπόμενες κυρώσεις. Σύμφωνα με την Ελληνικό Κτηματολόγιο, τα ακίνητα τα οποία δεν θα δηλωθούν κατά τη διάρκεια της κτηματογράφησης, θα καταγραφούν στις Πρώτες Εγγραφές ως «αγνώστου ιδιοκτήτη» και εφόσον δεν πραγματοποιηθούν οι σχετικές διορθώσεις στις προβλεπόμενες προθεσμίες, θα περιέλθουν στην κυριότητα του Ελληνικού Δημοσίου. Συνεπώς είναι ιδιαίτερα κρίσιμο, οι δικαιούχοι να προσέλθουν το αργότερο έως την ημερομηνία λήξης της προθεσμίας συλλογής δηλώσεων ιδιοκτησίας, δηλαδή μέχρι και τις 11.09.2018 (κάτοικοι εσωτερικού) & 11.12.2018 (κάτοικοι εξωτερικού), για να υποβάλλουν την δήλωση τους, προκειμένου να αποφύγουν πρόσθετες επιβαρύνσεις στο μέλλον.

 Εκτύπωση     Αποστολή με e-mail
472 αναγνώστες
Σάββατο, 2 Ιουνίου 2018
00:38

 

ΤΟΥ : ΧΡΗΣΤΟΥ ΘΕΟΔΟΣΙΑΔΗ

Η Αντιπολίτευση σε ένα ακόμη δημοτικό συμβούλιο κατηγόρησε  - σύσσωμη - την διοίκηση για  κακή  αντιμετώπιση όλων των θεμάτων που απασχολούν τον δημότη Χαλκηδόνος  και την αδιαφορία της διοίκησης σε θέματα που έχουν σχέση με την καθημερινότητα του

Ο αρχηγός της Ελάσσονος αντιπολίτευση Φώτης Κυριακίδης ήταν καταπέλτης στην τοποθέτηση του:

Κατηγόρησε τον δήμαρχο για έλλειψη οράματος μίλησε για χαρακτηριστική αδιαφορία  και  επέβαλε την παραίτηση του από επιτροπή του δήμου λέγοντας χαρακτηριστικά ότι πραγματικότητα θα τον δικαιώσει…

Επεσήμανε για πολλοστή φορά ότι δεν έχει ενημέρωση για θέματα που πρέπει να έχει και …στην τοποθέτηση του έκανε άλλη μία αναφορά υπενθυμίζοντας μας ότι η διοίκηση δεν χειρίζεται τα θέματα με υπευθυνότητα

Τα κύρια χαρακτηριστικά όλων των ομιλητών με ένα απλό συμπέρασμα  : Σε όλα αυτά που παρουσίασε ο δήμαρχος δεν είναι τίποτε θετικό για τον δημότη και εξυπηρετούν μόνο της  δημόσιες σχέσεις του δημάρχου και όχι την ουσία του θεσμού

 

Στην τοποθέτηση του ο δήμαρχος αναφέρθηκε στην επίσκεψη του -  για πολλοστή φορά -  σε ένα ταξίδι χωράς αποτέλεσμα όπως κατήγγειλε η αντιπολίτευση  

Σ.Σ  Αλήθεια από το ταξίδι (αναψυχής κατά κάποιον δημοτικό σύμβουλο) αυτό τι όφελος θα έχει ο δημότης Χαλκηδόνας …;

Θα θέλαμε μια σοβαρή… απάντηση επ αυτού…!

Πολλά τα αναπάντητα ερωτήματα για ένα ακόμη δημοτικό συμβούλιο

 

Αλήθεια έχει δημοτικούς συμβούλους από την συμπολίτευση  που απουσιάζουν πάνω από τρεις φορές …

Ειδικά κάποιες γυναίκες έχουν να φανούν σε συμβούλιο εδώ και πολύ καιρό

Εδώ αναρωτιόμαστε γιατί ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου  δεν εφαρμόζει τον νόμο που λέει :  όποιος σύμβουλος  απουσιάζει πάνω από τρεις συνεδριάσεις διαγράφεται …

Περιμένουμε …

Τηλεφωνικό… συμβούλιο ακούσαμε έγινε την προηγούμενη φορά …!!!!!!!!!

Ψηφίστηκαν κατά πλειοψηφία τα 19 θέματα του δημοτικού συμβουλίου

Περισσότερο δημοτικό συμβούλιο και πλούσιο παρασκήνιο στο «ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΒΗΜΑ» της Κυριακής

Ο αγώνας για έναν καλύτερο ,ποιο ανθρώπινο και ποιο δίκαιο  δήμο Χαλκηδόνας συνεχίζεται…

 Εκτύπωση     Αποστολή με e-mail
«Πρώτη<5678910111213>Τελευταία»

Σχετικά με το blog
-Το blog μας περιλαμβάνει αιχμηρά και καυστικά σχόλια από την επικαιρότητα που επηρεάζουν άμεσα την ζωή μας...!

-ΕΠΙΣΗΣ... ΚΑΤΑΓΡΑΦΟΥΜΕ ΤΑ ΤΟΠΙΚΑ ΔΡΩΜΕΝΑ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ - ΒΟΡΕΙΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ - και όχι μόνο - ΓΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ - ΑΘΛΗΤΙΚΑ - ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ ΤΗΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑ

Υ.Γ.1 ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΑΝΑΦΕΡΟΥΜΕ (ΓΙΑ ΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ΠΟΥ ΚΥΚΛΟΦΟΡΟΥΝ ) ΟΤΙ ΚΕΧΑΓΙΑ ΣΤΑ "ΑΡΧ...Α" ΜΑΣ ΔΕΝ ΒΑΖΟΥΜΕ ΚΑΝΕΝΑΝ ΚΑΙ ΚΑΜΟΙΑ ...!!!

Y.Γ.2 ΚΑΙ ΣΤΟ ΚΑΤΩ...ΚΑΤΩ...ΣΕ ΟΠΟΙΟΝ ΑΡΕΣΟΥΜΕ...
Αναζήτηση
Προηγούμενα ’ρθρα
Τελευταίες δημοσιεύσεις
23/5Λαγκαδάς : ΔΕΣΜΕΥΤΗΚΑΜΕ και ΥΛΟΠΟΙΗΣΑΜΕ
23/5Ωραιόκαστρο : Επιστολή διαμαρτυρίας προς τον Πρωθυπουργό
23/5ΧΟΡΗΓΟΥΜΕΝΗ ΑΝΑΡΤΗΣΗ : Σταύρος Αναγνωστόπουλος - Υποψήφιος Δήμαρχος Δήμου Χαλκηδόνος
20/5Σταύρος Αναγνωστόπουλος - Υποψήφιος Δήμαρχος Δήμου Χαλκηδόνος