Γάτος...Ο Μακεδών!
Φίλους έχω μόνο τα ποντίκια...
Λίγα λόγια για εμένα
Στην αρχή ήμουν άσπρος...! αλλά με τις βλακίες που ακούω και βλέπω καθημερινά έγινα μαύρος...!
Σελίδες


235 αναγνώστες
Σάββατο, 28 Απριλίου 2018
17:06

Τις πύλες της για το κοινό της Θεσσαλονίκης άνοιξε σήμερα η έκθεση "Κρήτη: Η μεγάλη συνάντηση - τοπικές γεύσεις Ελλάδας". Το περίπτερο 12 του Διεθνούς Εκθεσιακού Κέντρου Θεσσαλονίκης θα είναι γεμάτο γεύσεις και αρώματα από την Κρήτη μέχρι τις 6 Μαΐου. Συνολικά 9 μέρες γεμάτες γεύσεις, μουσική, χορό και πολιτισμό με την καρδιά των τοπικών προϊόντων να χτυπά δυνατά στην Θεσσαλονίκη!

Η έκθεση περιμένει όλους όσους για μία ακόμη χρονιά, θέλουν να γευτούν και να γνωρίσουν τοπικά προϊόντα της Κρήτης, καθώς και όλης της Ελλάδας και να τα προμηθευτούν απευθείας από τους παραγωγούς τους.

Εκτός από τους δεκάδες εκθέτες, που παρουσιάζουν στους επισκέπτες της έκθεσης μια μεγάλη ποικιλία τοπικών προϊόντων, στο πλαίσιο της έκθεσης πραγματοποιούνται και δεκάδες μουσικές, χορευτικές και πολιτιστικές εκδηλώσεις με συγκροτήματα από όλη την Βόρεια Ελλάδα και την Κρήτη.

Η έκθεση "Κρήτη: Η μεγάλη συνάντηση - τοπικές γεύσεις Ελλάδας" έχει ελεύθερη είσοδο και δωρεάν πάρκινγκ. 

Τα εγκαίνια της έκθεσης θα γίνουν στις 19:00.

Το σχόλιό σας
71 αναγνώστες
Σάββατο, 28 Απριλίου 2018
17:03

Î‘Ï€Î¿Ï„Î­Î»Î΅ÏƒÎ¼Î± Î΅Î¹ÎºÏŒÎ½Î±Ï‚ για XAMOS STO RYSIO

Χαμός  το πρωί σε αγώνα πρωθλήματος νέων στο γήπεδο του

Νέου Ρυσίου στη Θεσσαλονίκη. Αμέσως μετά τη λήξη του αγώνα μεταξύ των ποδοσφαιρικών ομάδων Ν.Ρυσίου και Αγγελοχωρίου και ενώ στην κερκίδα βρίσκονταν περίπου 200 άτομα οι περισσότεροι γονείς παιδιών των δύο ομάδων πιάστηκαν μεταξύ τους στα χέρια. Στο σημείο έσπευσαν αστυνομικοί που βρίσκονταν στο γήπεδο ενώ ζητήθηκαν κατά πληροφορίες και ενισχύσεις. Προς στιγμήν τα πνεύματα φάνηκε να ηρμούν ωστόσο το άγριο ξύλο συνεχίστηκε εκτός γηπέδου και στο χώρο στάθμευσης του γηπέδου. Σύμφωνα με τις πληροφορίες αστυνομικοί προχώρησαν σε προσαγωγές

 Εκτύπωση     Αποστολή με e-mail
115 αναγνώστες
Παρασκευή, 27 Απριλίου 2018
15:51

Î‘Ï€Î¿Ï„Î­Î»Î΅ÏƒÎ¼Î± Î΅Î¹ÎºÏŒÎ½Î±Ï‚ για Γ. Μυλόπουλος:

Σκληρή απάντηση σε όσους αμφισβητούν την πρόοδο των εργασιών του μετρό Θεσσαλονίκης, έδωσε ο πρόεδρος Αττικό Μετρό, Γιάννης Μυλόπουλος στο πλαίσιο συνέντευξης τύπου για την παρουσίαση της δράσης «Μετρό και Ποίηση».

"Δεν θα αναφερθώ σε συγκεκριμένες γραφικές περιπτώσεις ανθρώπων οι οποίοι προκειμένου να προκαλέσουν λίγα λεπτά δημοσιότητας κάνουν τα πάντα. Θα μιλήσω για μια γενικότερη πολιτική πραγματικότητα η οποία διαπιστώνεται στη Θεσσαλονίκη. Τις τελευταίες μέρες διαπιστώνουμε ότι επιχειρείται μια ενορχηστρωμένη προσπάθεια από παλαιοκομματικό καταστημένο της Θεσσαλονίκης να αμφισβητήσει την πρόοδο που σημειώνουν τα έργα του μετρό. Πρόκειται γι αυτούς που είναι υπεύθυνοι που το μετρό έγινε ανέκδοτο. Πρόκειται για αυτούς που είναι υπεύθυνοι που η Θεσσαλονίκη έγινε πρωτεύουσα της φτώχειας, της ανεργίας και της λαμαρίνας. Μη έχοντας αφήγημα για την πόλη προσπαθούν διαστρεβλώνοντας την πραγματικότητα και παραπληροφορώντας να αμφισβητήσουν το έργο που γίνεται σήμερα. Προφανώς δεν αντέχουν να πετυχαίνουμε σήμερα εμείς εκεί που εκείνοι απέτυχαν", τόνισε ο κ. Μυλόπουλος.

"Όλα τα προβλήματα και όλες οι εκκρεμότητες του έργου έχουν πλέον αντιμετωπιστεί και έχουν πλέον διευθετηθεί με επιτυχία. Το Μετρό επανεκκίνησε και σήμερα υλοποιείται σε νέες και σταθερές βάσεις. Εμείς παραλάβαμε το 40% του έργου ολοκληρωμένο από τους κυρίους που σήμερα κατηγορούν εμάς. Το 40% του έργου ολοκληρωμένο από τους κυρίους που σήμερα κατηγορούν εμάς, έγινε σε 10 ταλαιπωρημένα χρόνια. Μέσα σε μόλις δύο χρόνια καταφέρεμα και προχωρήσαμ το έργο στο 65%. Τρέχουμε με τριπλάσιους ρυθμούς σε σχέση με τους ρυθμούς που έτρεχαν αυτοί που σήμερα μας κατηγορούν", δήλωσε ο πρόεδρος της Αττικό Μετρό.

Παράλληλα αναφερόμενος στη χθεσινή σύσκεψη δημάρχων της Θεσσαλονίκης και του Κιλκίς στο δημαρχείο Ωραιοκάστρου, αλλά και τις αιτιάσεις του δημάρχου Δέλτα, σημείωσε πως όλες οι προτάσεις εξετάζονται με μεγάλη σοβαρότητα από την Εταιρεία.

"Και η πρόταση των δημάρχων χθες στο Ωραιόκαστρο και οι προτάσεις που γίνονται από τα ΚΤΕΛ, που δικαίως ζητούν σύνδεση αλλά και προτάσεις άλλες που είναι μακρινές από το έργο όπως του δήμαρχου Δέλτα που διεκδικεί και αυτός με τη σειρά του να περάσει το μετρό από το δήμο του , είναι λογικό έχει ανοίξει η όρεξη και όλοι θέλουν να περάσει από τη δική τους περιοχή. Όλες οι προτάσεις για επεκτάσεις του μετρό εξετάζονται με μεγάλη σοβαρότητα από τους μηχανικούς, τους συγκοινωνιολόγους και τις επιτροπές που έχει συγκροτήσει η Αττικό Μετρό. Πολύ σύντομα θα έχουμε απαντήσεις τεκμηριωμένες προς όλους", τόνισε ο πρόεδρος της Αττικό Μετρό και πρόσθεσε:

"Εντάσσοντας περισσότερες περιοχές και μεγαλώνοντας τον προϋπολογισμό του έργου, κινδυνεύουμε να το κάνουμε να μην είναι ελκυστικό για χρηματοδότηση. Κινδυνεύουμε να μας πιάσει μαξιμαλισμός, να θέλουμε να πάει το μετρό παντού, να διογκώσουμε το έργο και τελικά τα ευρωπαϊκά ταμεία και οι τράπεζες από τις οποίες διεκδικούμε χρηματοδότηση, να μην το χρηματοδοτήσουν".

 Εκτύπωση     Αποστολή με e-mail
335 αναγνώστες
Πέμπτη, 19 Απριλίου 2018
21:57

"Η απόφαση του ΣτΕ είναι δικαίωση του νόμου 4482/2017, ο οποίος αποτέλεσε τομή, για να απαλλάξει την πόλη από ένα φαύλο καθεστώς" δήλωσε ο πρόεδρος του ΟΑΣΘ, Στέλιος Παππάς στο ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων "Πρακτορείο 104,9 FM", σχολιάζοντας την απόφαση του Ανώτατου Ακυρωτικού Δικαστηρίου, που έκρινε ότι αντισυνταγματικά είχε δοθεί στον ΟΑΣΘ το αποκλειστικό προνόμιο της εκτέλεσης του αστικού συγκοινωνιακού έργου της κοινής ωφέλειας στη Θεσσαλονίκη, καθώς και ότι σωστά ο νομοθέτης μετέβαλε τις αντιλήψεις του προς το καλύτερο για το συμφέρον του κοινωνικού συνόλου.

"Αυτή είναι η ουσία του νόμου 4482/2017", είπε ο κ. Παππάς και πρόσθεσε: "Η δουλειά μας συνεχίζεται με μεγάλο πάθος, γιατί αυτό που δεν έχει γίνει συνείδηση είναι ότι είχαμε φτάσει στο σημείο μηδέν για τη Θεσσαλονίκη και από άποψη δυνατότητας μεταφορικού έργου και από άποψη οικονομική. Ήταν ένας οργανισμός σε απόλυτη χρεοκοπία και με απόλυτη αδυναμία να εξυπηρετήσει το επιβατικό κοινό --όχι αδυναμία οικονομική, αδυναμία επιχειρησιακή". 

Σε ό,τι αφορά το στόλο του ΟΑΣΘ διευκρίνισε ότι παρελήφθησαν 622 λεωφορεία, από τα οποία μόνο τα 243 ήταν σε δυνατότητα να κυκλοφορούν και σήμερα κυκλοφορούν 416, ενώ για την οικονομική διαχείριση του Οργανισμού ανέφερε: "Το έχουμε ήδη γυρίσει το παιχνίδι, μέσα σε ένα 8μηνο εμείς έχουμε εξοικονομήσει για το δημόσιο ποσοστό της τάξης του 30-40% των δαπανών σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο".

Για τους στόχους που έχουν τεθεί το επόμενο διάστημα από τη διοίκηση του ΟΑΣΘ εξήγησε: "Υπάρχουν κάποιες προϋποθέσεις, η πρώτη από τις οποίες είναι να ξανα-αναστηλώσουμε τον στόλο, να τον κάνουμε δηλαδή μάχιμο. Η δεύτερη προϋπόθεση είναι να συνεννοηθούμε όλοι οι κοινωνικοί παράγοντες -και κυρίως οι Δήμαρχοι- ότι το πολεοδομικό συγκρότημα της Θεσσαλονίκης είναι ενιαίο, δεν είναι κάποιος δήμος από μόνος του ξεχωριστό πράγμα. Ενιαίο σχέδιο σημαίνει πως δεν νοείται να περνάνε το ένα λεωφορείο πίσω από το άλλο στην Εγνατία και από όλες τις περιοχές να έρχονται τα μισά άδεια, τα μισά γεμάτα. Πρέπει να λειτουργήσουν με μία λογική μετεπιβίβασης, ώστε να ελαφρύνουμε το κέντρο της πόλης, να ανασάνει η πόλη [...]Δεν μπορεί ένα λεωφορείο να ξεκινάει από τη μία άκρη και να περνάει και αυτό από το κέντρο για να πάει στην άλλη άκρη, διότι η πόλη έχει περιορισμούς και είναι οι τρεις λεωφόροι της". 

Σε ό,τι αφορά τη συνεργασία με τους δημάρχους σημείωσε ότι "υπάρχουν προβλήματα στους δήμους επειδή τα στενά είναι μικρά και οι δήμοι δεν έχουν ιδιαίτερη μέριμνα για να μπορέσουν να ελευθερώνουν τους δρόμους και μπλοκάρουν τα λεωφορεία".

"Εμείς από την πρώτη στιγμή που ήλθαμε εδώ καλέσαμε και τον κ. Τόσκα και τη διεύθυνση της αστυνομίας και της Τροχαίας, πήγαμε στο δημαρχείο και είπαμε ότι πρέπει να ανακτήσουμε τους λεωφορειοδρόμους. Δεν έγινε τίποτα", είπε, διευκρινίζοντας ότι δεν αφορά μόνο στον Δήμο Θεσσαλονίκης το πρόβλημα, αφορά και τους περιφερειακούς δήμους. Χαρακτήρισε, δε, την αντιπαράθεση που είχε με τον Δήμαρχο Θεσσαλονίκης, μέσα από εκατέρωθεν δηλώσεις "αστεία, γιατί δεν γίνεται να επικοινωνούνε με αυτόν τον τρόπο, αυτό δεν είναι πολιτική, είναι μικροπολιτικές". 

Σχετικά με τη λειτουργία του συστήματος τηλεματικής διευκρίνισε: "Υπάρχει πρόβλημα σε καμιά 20 μονάδες της τηλεματικής από τις περίπου 200 που έχουμε και προσπαθούμε να τις επιδιορθώσουμε. Προσπαθούμε να κάνουμε πρώτον έναν επανασχεδιασμό, για να είναι πιο αξιόπιστο το δικό μας σύστημα και δεύτερον να εισάγουμε όλον τον Οργανισμό στην ψηφιοποίηση, που σημαίνει και τηλεματική και νέο οργανόγραμμα ψηφιοποιημένο και ηλεκτρονικό εισιτήριο. Ελπίζω ότι μέχρι το τέλος του χρόνου μπορεί να τα έχουμε τελειώσει".

 Εκτύπωση     Αποστολή με e-mail
70 αναγνώστες
Πέμπτη, 19 Απριλίου 2018
21:56

 

Διαμερίσματα με συγκεκριμένη μάρκα κλειδαριάς ασφαλείας χτυπούσε η Γεωργιανή μαφία που δρούσε στη Θεσσαλονίκη, μέλη της οποίας, 14 στον αριθμό - μεταξύ και του αρχηγού όλων των παρακλαδιών της - συνελήφθησαν έπειτα από επιχειρήσεις στης διεύθυνσης Ασφαλείας Θεσσαλονίκης και συγκεκριμένα της υποδιεύθυνσης αντιμετώπισης οργανωμένου εγκλήματος και εμπορίας ανθρώπων.

Μιλώντας στον «Τύπο Θεσσαλονίκης» ο διευθυντής Ασφαλείας Θεσσαλονίκης Ταξίαρχος Αβραάμ Αϊβαζίδης στο περιθώριο της παρουσίασης σε Μ.Μ.Ε. της υπόθεσης της Γεωργιανής μαφίας «Κλεφτών του Νόμου» (vor v zakone) χθες το μεσημέρι στον 2ο όροφο του Αστυνομικού μεγάρου Θεσσαλονίκης, αποκάλυψε ότι οι μαφιόζοι, «κυνηγούσαν σπίτια με συγκεκριμένη μάρκα κλειδαριάς».

«Έμπαιναν με αντικλείδια – δεν παραβίαζαν τις πόρτες»

Ακόμα ο κ. Αϊβαζίδης αναφερόμενος στον τρόπο δράσης των κακοποιών είπε ότι οι αλλοδαποί πριν χτυπήσουν τα σπίτια, φρόντιζαν να εποπτεύσουν τον χώρο, μαθαίνοντας τις κινήσεις τις συνήθεις και τα ωράρια των ενοίκων και εν συνεχεία, τις πρωινές ώρες όταν αυτοί εγκατέλειπαν τα σπίτια τους, έμπαιναν σε αυτά με την χρήση αντικλειδιού, χωρίς να αφήνουν ίχνη παραβίασης, ενώ δεν είχαν καλυμμένα τα χαρακτηριστικά των προσώπων τους, προκειμένου να μην δίνουν στόχο στους γείτονες.

Είχαν ρημάξει την ανατολική Θεσσαλονίκη

Οι δράστες, 2 Αρμένιοι, 1 Ρώσος και 11 γεωργιανοί που είχαν ως αρχηγό έναν 57χρονο που κατέχει των τίτλο του «μέγα» «vor v zakone» ο οποίος συνελήφθη κατά τη διάρκεια επιχείρησης των Αρχών την περασμένη Δευτέρα στην οδό Βουλγαροκτόνου 74 στην Πυλαία. Ο 57χρονος, Γεωργιανός γνώριμος των αρχών, ο οποίος είχε φυλακιστεί, αλλά αποφυλακίστηκε πριν από λίγα χρόνια κάνοντας χρήση τις ευεργετικές διατάξεις του νέου νόμου μερί αποφυλακίσεως υπό όρους, ήταν ηγέτης όλων των υπολοίπων «κλεφτών του νόμου» που δουν και άλλα μέρη της Ευρώπης. Οι δράστες, σύμφωνα με τις Αρχές φέρονται να ενέχονται σε περισσότερες από 56 περιπτώσεις κλοπών από διαμερίσματα της Ανατολικής Θεσσαλονίκης, ενώ η λεία τους εκτιμάται ότι ήταν περισσότερα από 1.000.000 ευρώ.

«Ταιριάζουν τα κλειδιά της συγκεκριμένης μάρκας»

Μιλώντας στον «Τύπο Θεσσαλονίκης» επαγγελματίας κλειδαράς ανέφερε ότι είναι πολύ εύκολο να αντιγράψει κανείς το κλειδί της συγκεκριμένης μάρκας κλειδαριάς ασφαλείας των θωρακισμένων πορτών, καθώς όπως εξήγησε, το ένα κλειδί διαφέρει ελάχιστα από τα υπόλοιπα που έχει κατασκευάσει η ίδια μάρκα, με αποτέλεσμα να μην είναι και πολύ δύσκολο το ένα κλειδί να ταιριάζει σε πολλές κλειδαριές πορτών ασφαλείας. Συγκεκριμένα, ο κλειδαράς ανέφερε « το ένα κλειδί διαφέρει από το άλλο στον πόντο».

Παράλληλα, ο επαγγελματίας κλειδαράς είπε ότι δεν είναι δύσκολο να αγοράσεις μέσω διαδικτύου ένα διαρρηκτικό κλειδί το κόστος του οποίου ανέρχεται περίπου στις 3.000 ευρώ, σύμφωνα με τον ίδιο, που σε συνδυασμό με λίγες γνώσεις μπορεί να σου προσφέρει ένα κλειδί για πολλές κλειδαριές ασφαλείας. Σχολιάζοντας τον τρόπο δράσεις των διαρρηκτών αναφορικά με το ζήτημα του « αντικλειδιού» της συγκεκριμένης μάρκας, σχολίασε: « Πηγαίνουν οι κλέφτες σε μία οικοδομή, κοιτούν τι μάρκα κλειδαριάς έχουν οι περισσότερες πόρτες που συνήθως έχουν αυτή την μάρκα– και εν συνέχεια φτιάχνουν τα αντικλείδια ακόμα και σε συναδέλφους, βάση κάποιου άλλου κλειδιού της ίδιας μάρκας».

 

 

 Εκτύπωση     Αποστολή με e-mail
«Πρώτη<5678910111213>Τελευταία»

Σχετικά με το blog
-Το blog μας περιλαμβάνει αιχμηρά και καυστικά σχόλια από την επικαιρότητα που επηρεάζουν άμεσα την ζωή μας...!

-ΕΠΙΣΗΣ... ΚΑΤΑΓΡΑΦΟΥΜΕ ΤΑ ΤΟΠΙΚΑ ΔΡΩΜΕΝΑ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ - ΒΟΡΕΙΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ - και όχι μόνο - ΓΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ - ΑΘΛΗΤΙΚΑ - ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ ΤΗΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑ

Υ.Γ.1 ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΑΝΑΦΕΡΟΥΜΕ (ΓΙΑ ΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ΠΟΥ ΚΥΚΛΟΦΟΡΟΥΝ ) ΟΤΙ ΚΕΧΑΓΙΑ ΣΤΑ "ΑΡΧ...Α" ΜΑΣ ΔΕΝ ΒΑΖΟΥΜΕ ΚΑΝΕΝΑΝ ΚΑΙ ΚΑΜΟΙΑ ...!!!

Y.Γ.2 ΚΑΙ ΣΤΟ ΚΑΤΩ...ΚΑΤΩ...ΣΕ ΟΠΟΙΟΝ ΑΡΕΣΟΥΜΕ...
Αναζήτηση
Προηγούμενα ’ρθρα
Τελευταίες δημοσιεύσεις
14/10Θεσσαλονίκη: Ξυλοδαρμοί και bullying πίσω από την "επίθεση" με λεπίδα από ξύστρα
4/10Θεσσαλονίκη: Χωρίς λεωφορεία επί ώρες και αύριο
3/10ΟΑΣΘ : 24ωρη απεργία αύριο στον ΟΑΣΘ - Στάση εργασίας από σήμερα το απόγευμα