Γάτος...Ο Μακεδών!
Φίλους έχω μόνο τα ποντίκια...
***ΠΡΟΣΟΧΗ***
Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι από τις 20 Δεκεμβρίου η υπηρεσία του Capital.gr
Capital Blogs θα αναστείλει τη λειτουργία της για τεχνικούς λόγους.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
Λίγα λόγια για εμένα
Στην αρχή ήμουν άσπρος...! αλλά με τις βλακίες που ακούω και βλέπω καθημερινά έγινα μαύρος...!
Σελίδες


ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ: Ζητούν συνάντηση με Γ. Παπανδρέου...
1539 αναγνώστες
Δευτέρα, 17 Μαΐου 2010
11:38

Συνάντηση με τον πρωθυπουργό Παπανδρέου ζητάνε οι αγρότες, αλλιώς προειδοποιούν πως θα κατέβουν με τα τρακτέρ στην Αθήνα…!!!Αυτό αποφασίστηκε σε συνάντηση που είχαν οι εκπρόσωποι του Πανελλαδικού τους οργάνου στη Θεσσαλονίκη.Όπως τόνισαν, η εικόνα στον πρωτογενή τομέα είναι αποκαρδιωτική…

 

Κλειστά τα ΚΕΠ

Απεργία ξεκίνησαν από σήμερα οι εργαζόμενοι στα ΚΕΠ της περιοχής μας, αντιδρώντας στα μέτρα της κυβέρνησης.

 

Έπεσαν δέντρα…

Δεκάδες πτώσεις δέντρων που προκάλεσαν σε μερικές περιπτώσεις και ζημιές (στους δήμους Χαλάστρας Αξιού και Χαλκηδόνας) σημειώθηκαν το Σάββατο, λόγω των ισχυρών ανέμων

Σε όλες της περιπτώσεις επενέβησαν συνεργεία των δήμων και απεκατέστησαν της ζημιές…

 

Επιστολή στο «ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΒΗΜΑ»

Με επιστολή της η ομοσπονδία Γονέων του νομού Θεσσαλονίκης στο «Ελεύθερο .Βήμα» ζητά από την ηγεσία του ΥΠΕΠΘ να μην αφήσει σε καμία περίπτωση η κρίση και η οικονομική κατάσταση της χώρας και των νοικοκυριών να δημιουργήσουν φραγμούς στην μόρφωση των παιδιών και να οδηγήσουν σε περαιτέρω υποβάθμιση της δημόσιας εκπαίδευσης….

 

Δολοφονήθηκαν οι δύο άντρες στο Χορτιάτη Θεσσαλονίκης

Δολοφονήθηκαν οι δύο άντρες στο Χορτιάτη Θεσσαλονίκης

Σε ξεκαθάρισμα λογαριασμών αποδίδεται η δολοφονία των δυο ανδρών, τα πτώματα των οποίων βρέθηκαν σε αγροτική περιοχή στο Χορτιάτη Θεσσαλονίκης. Σύμφωνα με πληροφορίες έχει αναγνωριστεί η ταυτότητα του ενός από τους δυο άνδρες. Πρόκειται για Αρμένιο, ενώ η αστυνομία προσπαθεί να εξακριβώσει τα στοιχεία του δεύτερου

TO NOMOΣΧΕΔΙΟ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ
Με 325 δήμους ο Καλλικράτης

Μόλις 325 δήμους, στη θέση των σημερινών 1.034, προβλέπει το τελικό σχέδιο «Καλλικράτης», το οποίο κατατέθηκε στη Βουλή από τον υπουργό Εσωτερικών, Γιάννη Ραγκούση. Στην Α’ Θεσσαλονίκης δημιουργούνται 6 δήμοι, στη Β’ Θεσσαλονίκης 8, ενώ συνολικά ο νέος χάρτης της αυτοδιοίκησης σε Μακεδονία - Θράκη περιλαμβάνει 58 δήμους.

"Καλλικράτης":«Ψαλίδι» στους δήμους της Θεσσαλονίκης

Παρά τις εισηγήσεις της ΚΕΔΚΕ και της ΤΕΔΚ, που ζητούσαν επίμονα ένα πιο ευρύ σχήμα συνενώσεων στη Θεσσαλονίκη, στο σχέδιο νόμου που κατατέθηκε στη Βουλή όχι μόνο δεν αυξάνεται ο αριθμός των νέων δήμων, αλλά αντίθετα μειώνεται.

Και ειδικά στο πολεοδομικό συγκρότημα όπου υπήρχαν και οι εντονότερες πιέσεις (9 αντί για τους 7 αρχικά προτεινόμενους από το υπουργείο), τελικά οι νέοι δήμοι περιορίζονται στους έξι, με πιο εντυπωσιακή αλλαγή την απορρόφηση της αυτόνομης μέχρι πρότινος Νεάπολης σε ένα μεγάλο δήμο με έδρα τις Συκιές. Αντίστοιχα, δεν πέρασαν οι πιέσεις αιρετών και βουλευτών για τον «Καλλικράτη» στη Β' Θεσσαλονίκης, όπου διατηρούνται οι οκτώ δήμοι που προβλέπονταν στο προσχέδιο με μικροδιευθετήσεις στη σύνθεσή τους. Το αποτέλεσμα είναι οι συνολικά 45 δήμοι που λειτουργούν σήμερα στο νομό να περιορίζονται σε 14!

Α' Θεσσαλονίκης

Στο πολεοδομικό συγκρότημα, ο δήμος Θεσσαλονίκης και ο δήμος Τριανδρίας συνενώνονται - όπως προβλεπόταν - σε έναν ΟΤΑ. Σημειωτέον ότι μόλις προχτές το βράδυ το δημοτικό συμβούλιο Τριανδρίας έλαβε κατά πλειοψηφία απόφαση με την οποία ζητούσε να ισχύσει αυτή ακριβώς η ρύθμιση.Ο δήμος Αγίου Παύλου όμως, που αρχικά «κολλούσε» με το δήμο Θεσσαλονίκης, στο σχέδιο νόμου μεταφέρεται και συνενώνεται με το δήμο Συκεών. Οι Συκιές θα αποτελέσουν την έδρα ενός μεγάλου δήμου, στον οποίο θα ενταχθούν επίσης τα Πεύκα, αλλά και η Νεάπολη, που στο προσχέδιο έμενε μόνη της. Αυτή είναι και η μεγαλύτερη έκπληξη του σχεδίου νόμου, γιατί αν και υπήρχαν αντιδράσεις για το γεγονός ότι διατηρούνταν η Νεάπολη στα σημερινά της όρια, οι πληροφορίες έως την τελευταία στιγμή έλεγαν ότι δε θα επέρχονταν αλλαγές.Ο μόνος δήμος που δε συνενώνεται με κανέναν άλλο στο πολεοδομικό συγκρότημα, όπως ήταν και το αρχικά προβλεπόμενο, είναι αυτός της Καλαμαριάς. Οι υπόλοιποι τρεις δήμοι στην Α' Θεσσαλονίκης, είναι αυτοί που περιλαμβάνονταν και στο πρώτο σχέδιο. Δηλαδή ένας ΟΤΑ θα δημιουργηθεί με τη συνένωση του Ελευθερίου - Κορδελιού με τον Εύοσμο και έδρα τον Εύοσμο. Επίσης παραμένει ο επονομαζόμενος δήμος Παύλου Μελά με συνθετικά μέρη τη Σταυρούπολη, που θα είναι και η έδρα, την Πολίχνη και την Ευκαρπία. Εκτος και τελευταίος δήμος σε αυτή τη γεωγραφική ενότητα θα είναι ο δήμος Αμπελοκήπων - Μενεμένης με έδρα τους Αμπελόκηπους.

Β' Θεσσαλονίκης

Στην ύπαιθρο του νομού, με τους 31 σήμερα ΟΤΑ, με το σχέδιο νόμου συγκροτούνται μόνο οκτώ. Είναι αυτοί που υπήρχαν και στην πρώτη πρόταση του υπουργείου. Οι αλλαγές περιορίστηκαν σε μια «εσωτερική τράμπα». Τα Καλλίνδοια, που είχαν ενταχθεί στον παραλιακό δήμο γύρω από το Στρυμονικό Κόλπο, εντάσσονται στο μεγάλο δήμο με έδρα το Λαγκαδά, ενώ η Εγνατία, που ήταν στο δήμο με το Λαγκαδά, μεταφέρεται στο δήμο της παραλίας. Στην περίπτωση των Καλλινδοίων έγιναν δεκτές οι αντιρρήσεις των αιρετών, που διαφωνούσαν λόγω της μεγάλης απόστασης από τον ΟΤΑ δίπλα στη θάλασσα, αλλά δεν πέρασε η πρόταση της Εγνατίας για τη συνένωσή της με την Κορώνεια. Οπως δεν πέρασε, παρά τις κινητοποιήσεις και τον πολυήμερο αποκλεισμό του ΧΥΤΑ, η πρόταση των δήμων Λαχανά, Ασσήρου και Μυγδονίας να αποτελέσουν έναν ενιαίο δήμο. Ο δήμος Λαγκαδά μαζί με το Λαχανά, την Ασσηρο, το Σοχό, τα Καλλίνδοια, την Κορώνεια και το Βερτίσκο συγκροτούν το νέο δήμο, που θα έχει έδρα το Λαγκαδά.Δήμος Βόλβης θα ονομάζεται μετά την ψήφιση στη Βουλή κι εφόσον δεν υπάρξουν αλλαγές ο δήμος τον οποίο με έδρα το Σταυρό θα αποτελούν οι ΟΤΑ Αγίου Γεωργίου, Μαδύτου, Αρέθουσας, Απολλωνίας, Ρεντίνας και Εγνατίας.Παρόλο που οι πληροφορίες έλεγαν έως την τελευταία στιγμή ότι στο υπουργείο εξεταζόταν η πρόταση για τη δημιουργία ενός δήμου στον ορεινό όγκο του Σοχού, τελικά δεν επιβεβαιώθηκαν. Η Μυγδονία παραμένει στο αρχικό σχήμα με το δήμο Ωραιοκάστρου και Καλλιθέας, με έδρα το Ωραιόκαστρο. Εκ των υστέρων, χτες το βράδυ αιρετοί της επαρχίας Λαγκαδά σχολίαζαν... χαμηλόφωνα ότι η αδυναμία που επέδειξαν να συμφωνήσουν σε μια ενιαία πρόταση προς τον κ. Ραγκούση οδήγησε σε αυτά τα αποτελέσματα...Στην ανατολική πλευρά, όπου η Πυλαία επιδίωκε να μείνει μόνη της, τελικά δεν αλλάζει το σχήμα του «Καλλικράτη» για τη συνένωσή της με το Πανόραμα και το Χορτιάτη, με έδρα του νέου δήμου το Πανόραμα. Ως είχαν προταθεί παρέμειναν ο δήμος Θερμαϊκού με έδρα την Περαία (δήμοι Θερμαϊκού,Επανομής, Μηχανιώνας), ο δήμος Θέρμης με έδρα τη Θέρμη (δήμοι Θέρμης, Μίκρας, Βασιλικών), ο δήμος Χαλκηδόνος με έδρα τα Κουφάλια και ιστορική έδρα τη Γέφυρα (Χαλκηδόνα, Αγ. Αθανάσιος, Κουφάλια), ενώ δήμος Δέλτα θα ονομάζεται στο εξής αυτός που θα συγκροτήσουν ο Εχέδωρος, ο Αξιός και η Χαλάστρα.

Ακόμη πιο «σφιχτός» ο «Καλλικράτης»

Μόλις 325, από 333-343 που προέβλεπε το αρχικό σχέδιο, είναι τελικά οι δήμοι που θα δημιουργηθούν από το πρόγραμμα συνενώσεων δήμων «Καλλικράτης». Το σχετικό νομοσχέδιο κατατέθηκε χτες το μεσημέρι, μάλλον αιφνιδιαστικά, στη Βουλή από τον υπουργό Εσωτερικών, Γιάννη Ραγκούση, ο οποίος ενσωμάτωσε σ' αυτό παρατηρήσεις της επιτροπής αξιολόγησης της ΚΕΔΚΕ.Ηδη όμως, καταγράφονται αρνητικές αντιδράσεις των κομμάτων της αντιπολίτευσης και θεσμικών οργάνων της αυτοδιοίκησης, αλλά και προειδοποιήσεις ανά την Ελλάδα για «δυναμικές» κινητοποιήσεις ενάντια στο τελικό χωροταξικό.Στη Βόρεια Ελλάδα οι δήμοι είναι συνολικά 72. Κι εδώ παρατηρείται ριζικότερη ενοποίηση, αφού αρχικά προβλέπονταν 76 έως 81 δήμοι στη Μακεδονία και τη Θράκη. Στην Α' Θεσσαλονίκης συγκροτούνται τελικά 6 δήμοι και στη Β' οκτώ. Οι αιρετές περιφέρειες παραμένουν 13 και οι αποκεντρωμένες κρατικές διοικήσεις 7, όπως προβλεπόταν εξαρχής. Οσον αφορά τα οικονομικά στοιχεία του εγχειρήματος, προβλέπεται εξοικονόμηση κρατικών δαπανών 1,17 δισ. ευρώ ετησίως, ενώ τα έσοδα των νέων ΟΤΑ θα υποστηρίζονται:

-Για τους μεν δήμους από το 20% του Φόρου Φυσικών και Νομικών Προσώπων, από το 12% του ΦΠΑ και από το 50% του Φόρου Ακίνητης Περιουσίας.

-Για τις περιφέρειες από το 2,40% του Φόρου Φυσικών και Νομικών Προσώπων και το 4% του ΦΠΑ.

Τα 6.000 ΝΠΔΔ και επιχειρήσεις των δήμων που υπάρχουν σήμερα περιορίζονται σε λιγότερα από 2.000, ενώ τα περίπου 60.000 μέλη των διοικήσεων των δ.σ. των δημοτικών επιχειρήσεων μειώνονται κατά 40.000. Οι υπερχρεωμένοι δήμοι υπάγονται σε ειδικό πρόγραμμα εξυγίανσης, ενώ το Ελεγκτικό Συνέδριο πραγματοποιεί γενικευμένο προσυμβατικό έλεγχο νομιμότητας σε συμβάσεις άνω των 100.000 ευρώ, που συνάπτουν οι δήμοι, οι περιφέρειες και τα νομικά τους πρόσωπα, καθώς και οι επιχειρήσεις τους.

Πενταετής θητεία

Η θητεία των αιρετών α' και β' βαθμού θα είναι πενταετής και από το 2014 οι εκλογές για την ανάδειξη νέων δημάρχων και περιφερειαρχών θα γίνονται ταυτόχρονα με τις ευρωεκλογές. Φέτος, οι εκλογές θα γίνουν μία εβδομάδα νωρίτερα απ' ό,τι είχε ανακοινωθεί, δηλαδή στις 7 Νοεμβρίου, και στις 14 του μήνα θα διεξαχθούν οι επαναληπτικές σε όσους ΟΤΑ απαιτηθεί. Η εφεξής κοινή διοργάνωση αυτοδιοικητικών και ευρωπαϊκών εκλογών θα φέρει εξοικονόμηση 75 εκατομμυρίων ευρώ ανά εκλογική περίοδο.

Οπως τονίζεται στην αιτιολογική έκθεση του σχεδίου νόμου, το πρόγραμμα «Καλλικράτης» στόχο έχει να προσδώσει στη χώρα μια σταθερή και σύγχρονη διοικητική και αυτοδιοικητική δομή μόνιμου χαρακτήρα. Σχεδιάστηκε δηλαδή με την επίγνωση ότι πρέπει να ξεπεραστεί η προσέγγιση προσωρινών λύσεων, περιοριζόμενη σε μεταβατικές λύσεις που θα δημιουργούσαν σύντομα ανάγκες νέων παρεμβάσεων».

Αντιδράσεις ΕΝΑΕ - ΚΕΔΚΕ

Εντονη ωστόσο ήταν η αντίδραση του προέδρου της ΕΝΑΕ, Δημήτρη Δράκου, που υπογραμμίζει σε δήλωσή του την έκπληξη των νομαρχών για την κατάθεση του σχεδίου νόμου, «παρά το γεγονός», όπως σημειώνει, «ότι βρισκόμαστε σε συνεννόηση για την έναρξη της διαβούλευσης στις αρχές της επόμενης εβδομάδας!». Ο κ. Δράκος επισημαίνει ότι ο υπουργός δεν παρέστη ούτε έστειλε εκπρόσωπο στο συνέδριο της ΕΝΑΕ, δεν έδωσε καμιά απάντηση στις θέσεις που η τελευταία του απέστειλε, ενώ το ίδιο συνέβη και με νέα επιστολή που αφορούσε τα οικονομικά ζητήματα του σχεδίου συνενώσεων. «Η εξέλιξη αυτή συνιστά περιφρόνηση προς την ΕΝΑΕ», υπογραμίζει ο κ. Δράκος, που προσθέτει ότι «κατόπιν τούτου, ασφαλώς δικαιούμαστε να πούμε ότι σε αυτή τη ''μεταρρύθμιση'' Γιάννης κερνάει και Γιάννης πίνει».Σε σαφώς πιο ήπιους τόνους κινείται η ανακοίνωση της ΚΕΔΚΕ, που αναφέρει ότι «θα μελετήσει το νομοσχέδιο, θα εκτιμήσει τις όποιες τροποποιήσεις του σε διοικητικό συμβούλιο που θα συγκληθεί εντός της εβδομάδας και στη συνέχεια, με μυστική ψηφοφορία, θα λάβει τις τελικές αποφάσεις».

Νέα Δημοκρατία

«Η ΝΔ απορρίπτει αυτόν τον ''Καλλικράτη'', δεσμευόμενη ότι θα επιμείνει προς την κατεύθυνση του σχεδιασμού και της εφαρμογής μιας ολοκληρωμένης, ριζικής και καλά προετοιμασμένης διοικητικής μεταρρύθμισης, που να ανταποκρίνεται στο όραμα του πολίτη και να υπηρετεί το δημόσιο συμφέρον και όχι τις μικροπολιτικές σκοπιμότητες των κυβερνώντων», επισημαίνει σε δήλωσή του ο υπεύθυνος του τομέα Εσωτερικών της ΝΔ, Χρήστος Ζώης. Ο πρόεδρος της ΝΔ, Αντώνης Σαμαράς, θα συναντηθεί τη Δευτέρα στην Αθήνα με τους «γαλάζιους» αυτοδιοικητικούς, για να συζητήσει μαζί τους τις εξελίξεις.

Οι 14 δήμοι της Θεσσαλονίκης

ΝΟΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ (14 δήμοι)

Α. Συστήνονται οι κατωτέρω δήμοι:

1. Δήμος Θεσσαλονίκης με έδρα τη Θεσσαλονίκη, αποτελούμενος από τους δήμους α. Θεσσαλονίκης και β. Τριανδρίας, οι οποίοι καταργούνται.

2. Δήμος Κορδελιού - Ευόσμου με έδρα τον Εύοσμο, αποτελούμενος από τους δήμους α. Ελευθερίου-Κορδελιού και β. Ευόσμου, οι οποίοι καταργούνται.

3. Δήμος Νεάπολης - Συκεών με έδρα τις Συκιές, αποτελούμενος από τους δήμους α. Συκεών β. Αγίου Παύλου γ. Νεαπόλεως και δ. Πεύκων, οι οποίοι καταργούνται.

4. Δήμος Παύλου Μελά με έδρα τη Σταυρούπολη, αποτελούμενος από τους δήμους α. Σταυρουπόλεως β. Πολίχνης και γ. Ευκαρπίας, οι οποίοι καταργούνται.

5. Δήμος Αμπελοκήπων - Μενεμένης με έδρα τους Αμπελόκηπους, αποτελούμενος από τους δήμους α. Αμπελοκήπων και β. Μενεμένης, οι οποίοι καταργούνται.

6. Δήμος Πυλαίας - Χορτιάτη με έδρα το Πανόραμα και ιστορική έδρα το Χορτιάτη, αποτελούμενος από τους δήμους α. Πανοράματος β. Πυλαίας και γ. Χορτιάτη, οι οποίοι καταργούνται.

7. Δήμος Χαλκηδόνος με έδρα τα Κουφάλια και ιστορική έδρα τη Γέφυρα, αποτελούμενος από τους δήμους α. Χαλκηδόνος β. Αγίου Αθανασίου και γ. Κουφαλίων, οι οποίοι καταργούνται.

8. Δήμος Δέλτα με έδρα τη Σίνδο, αποτελούμενος από τους δήμους α. Εχεδώρου β. Αξιού και γ. Χαλάστρας, οι οποίοι καταργούνται.

9. Δήμος Ωραιοκάστρου με έδρα το Ωραιόκαστρο, αποτελούμενος από τους δήμους α. Ωραιοκάστρου β. Μυγδονίας και γ. Καλλιθέας, οι οποίοι καταργούνται.

10. Δήμος Λαγκαδά με έδρα το Λαγκαδά, αποτελούμενος από τους δήμους α. Λαγκαδά β. Λαχανά γ. Ασσήρου δ. Σοχού ε. Καλλινδοίων στ. Κορωνείας και ζ. Βερτίσκου, οι οποίοι καταργούνται.

11. Δήμος Θερμαϊκού με έδρα την Περαία, αποτελούμενος από τους δήμους α. Θερμαϊκού β. Επανομής γ. Μηχανιώνας, οι οποίοι καταργούνται.

12. Δήμος Θέρμης με έδρα τη Θέρμη, αποτελούμενος από τους δήμους α. Θέρμης β. Μίκρας γ. Βασιλικών, οι οποίοι καταργούνται.

13. Δήμος Βόλβης με έδρα το Σταυρό, αποτελούμενος από τους δήμους α. Αγίου Γεωργίου β. Μαδύτου γ. Αρέθουσας δ. Απολλωνίας ε. Ρεντίνας και στ. Εγνατίας, οι οποίοι καταργούνται.

Β. Στο δήμο Καλαμαριάς δεν επέρχεται καμία μεταβολή.

Αλλαγές: Στην Α' Θεσσαλονίκης ο δήμος Αγίου Παύλου συνενώνεται με τις Συκιές αντί με το δήμο Θεσσαλονίκης, ενώ η Νεάπολη συνενώνεται με τις Συκιές. Στη Β' ο δήμος Εγνατίας συνενώνεται στο δήμο Βόλβης, αντίθετα ο δήμος Καλλινδοίων συνενώνεται με το δήμο Λαγκαδά. Ετσι αντί 7, που ήταν η αρχική πρόταση του υπουργείου Εσωτερικών, οι δήμοι στην πρώτη εκλογική περιφέρεια γίνονται 6, ενώ στη δεύτερη εκλογική περιφέρεια οι δήμοι παραμένουν και τώρα 8.

 

Συνελήφθη ο Π. Σαξώνης για την υπεξαίρεση - «μαμούθ» στο δήμο Θεσσαλονίκης

Παναγιώτης Σαξώνης, ο οποίος κατηγορείται για την υπόθεση που αφορά το έλλειμμα - «μαμούθ» στο δήμο της Θεσσαλονίκης. Ο 46χρονος εντοπίστηκε και συνελήφθη κατόπιν του εντάλματος σύλληψης που εκδόθηκε από τον ειδικό ανακριτή στον οποίο έχει ανατεθεί η υπόθεση. Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Αστυνομίας, ο συλληφθείς κατηγορείται για υπεξαίρεση και πλαστογραφία κατ' εξακολούθηση σε βάρος ΝΠΔΔ από το 1998 μέχρι και το 2007, με αντικείμενο άνω των 23.000.000 ευρώ. Ο 46χρονος, σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, «φέρεται να ιδιοποιήθηκε παράνομα χρήματα δικαιούχων κοινωνικής ασφάλισης των ασφαλιστικών εισφορών των εργαζομένων του δήμου Θεσσαλονίκης, ενώ παράλληλα φέρεται να νόθευε γνήσια έγγραφα και να προέβαινε στην κατάρτιση πλαστών, με σκοπό να αποκομίσει παράνομο περιουσιακό όφελος».

Η σύλληψη έγινε στο πλαίσιο της ανακριτικής διαδικασίας για την υπόθεση η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη. Ο Π. Σαξώνης, που φέρεται ως πρωταγωνιστής της υπόθεσης, διετέλεσε επί σειρά ετών υπάλληλος της Ταμειακής Υπηρεσίας του δήμου Θεσσαλονίκης. Σε βάρος του έχει ασκηθεί ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος. Ασκήθηκαν ακόμα συμπληρωματικές διώξεις με τις οποίες «φωτογραφίζονται» συνολικά 17 άτομα, αντιδήμαρχοι, υπηρεσιακοί παράγοντες και υψηλόβαθμοι υπάλληλοι. Μεταξύ άλλων έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για παράβαση καθήκοντος, με την οποία αποδίδεται πλημμελής έλεγχος αλλά και παραλείψεις στον εποπτικό μηχανισμό του δήμου, οι οποίες είχαν ως αποτέλεσμα τη δημιουργία του ελλείμματος - «μαμούθ» στα ταμεία του. Υπενθυμίζεται ότι οι διώξεις που στρέφονται σε βάρος των στελεχών του δήμου είναι «για απλή συνέργεια σε υπεξαίρεση κατ΄εξακολούθηση σε βάρος του Δημοσίου και ΝΠΔΔ, από την οποία η προκληθείσα ζημία και το όφελος που πέτυχε ξεπερνά το ποσό των 146.735 ευρώ, ενώ το αντικείμενο της υπεξαίρεσης είναι ιδιαίτερα μεγάλης αξίας, απλή συνέργεια σε πλαστογραφία κατ' εξακολούθηση σε βάρος του Δημοσίου και ΝΠΔΔ», καθώς και για παράβαση καθήκοντος που διώκεται σε βαθμό πλημμελήματος.

Ακόμα σε εξέλιξη βρίσκονται και δύο ξεχωριστές έρευνες από τη Δικαιοσύνη, προκειμένου να διαπιστωθεί ενδεχόμενη εμπλοκή στην υπόθεση εφοριακών αλλά και υπαλλήλων των ασφαλιστικών ταμείων.

ΔΗΜΑΡΧΙΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ «Κλείδωσε» ο Κ. Γκιουλέκας

Δεν είναι λίγοι οι νεοδημοκράτες που όταν βλέπουν τον Κώστα Γκιουλέκα του φωνάζουν με νόημα «γεια σου, δήμαρχε». Εκείνος μέχρι πρόσφατα προσπαθούσε να τους πει ότι τα όσα ακούγονται περί βέβαιης υποψηφιότητάς του στο δήμο Θεσσαλονίκης δεν είναι παρά φήμες και πως ο ίδιος δεν έχει καμία συμμετοχή σε αυτό το παιχνίδι εντυπώσεων.

 

Θολώνει τα νερά ο Παναγιώτης Ψωμιάδης

Ο Παναγιώτης Ψωμιάδης επιμένει να θολώνει τα νερά για το πού θα είναι τελικά υποψήφιος, στον δήμο ή στην περιφέρεια. Την περασμένη Παρασκευή άφηνε να διαρρεύσει ότι σκοπεύει να συναντήσει τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης και δήλωνε σε κάποιους «γαλάζιους» ότι «θα πράξω ανάλογα με το τι θα κάνει ο Βασίλης» και το επόμενο πρωί πήγε στη συνεδρίαση της Διοικούσας και δήλωσε ότι κατεβαίνει στην περιφέρεια…
Κάποιοι υποστηρίζουν ότι ο νομάρχης Θεσσαλονίκη φοβάται να αναμετρηθεί στο «μεγάλο γήπεδο» της περιφέρειας και γι’ αυτό αφήνει ανοικτό το θέμα της καθόδου του στον δήμο Θεσσαλονίκης, όπου θεωρεί σίγουρη την εκλογή του. Αν και ο κ. Ψωμιάδης γνωρίζει πολύ καλά ότι το χρίσμα έχει ήδη δοθεί ατύπως στον Κώστα Γκιουλέκα, ο ίδιος συνομιλώντας με «γαλάζια» στελέχη εμφανίζεται σίγουρος ότι ο πρόεδρος της ΝΔ θα του δώσει όποιο αυτοδιοικητικό «θώκο» επιλέξει. Συνεργάτες του νομάρχη, που ήδη δουλεύουν για την υποψηφιότητά του, διαβεβαιώνουν πάντως ότι ο «κύβος ερρίφθη» και πως «ο Παν. Ψωμιάδης θα είναι ο υποψήφιος περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας που θα στηρίξει η Νέα Δημοκρατία».

 

 

Πέντε εμφύλιους στη Θεσσαλονίκη

φέρνει ο «Καλλικράτης»

Το πράσινο φως για την ανάδειξη των υποψηφιοτήτων και τη συγκρότηση των πρώτων συνδυασμών στους νέους δήμους του πολεοδομικού συγκροτήματος Θεσσαλονίκης άναψε η αιφνίδια κατάθεση του νομοσχεδίου «Καλλικράτης», την Παρασκευή στη Βουλή.
 Ήδη από τις πρώτες κιόλας ώρες δήμαρχοι, επικεφαλής παρατάξεων και δημοτικοί σύμβουλοι ξεκίνησαν πυρετώδεις διαβουλεύσεις, προκειμένου να κλείσουν συμμαχίες αλλά και χτυπητά ονόματα για τα ψηφοδέλτιά τους. Πέραν του κεντρικού δήμου, όπου το σκηνικό δεν αναμένεται να ξεκαθαρίσει πριν από τον Ιούνιο (με εξαίρεση την υποψηφιότητα του Κώστα Γκιουλέκα, η οποία θεωρείται δεδομένη), το ενδιαφέρον εστιάζεται σε δήμους, στους οποίους αναμένονται ισχυρές εμφύλιες συρράξεις, καθώς οι συνενώσεις φέρνουν αντιμέτωπους ομοϊδεάτες εν ενεργεία δημάρχους.
Οι σφοδρότερες εμφύλιες συγκρούσεις αναμένονται στους δήμους που προέκυψαν από τη συνένωση Συκεών, Νεάπολης, Πεύκων, Αγίου Παύλου και Χορτιάτη, Πυλαίας, Πανοράματος. Ανάλογες συγκρούσεις αλλά μικρότερης έντασης αναμένονται και στον δήμο Παύλου Μελά (Σταυρούπολη, Πολίχνη, Ευκαρπία), στον ενιαίο δήμο των Αμπελοκήπων με τη Μενεμένη και του Ευόσμου με το Ελευθέριο Κορδελιό.


Δανιηλίδης – Λαδόπουλος
Η αλλαγή της τελευταίας στιγμής στην Α’ Θεσσαλονίκης με τη συνένωση σε Συκιές και Πεύκα της Νεάπολης, η οποία αρχικώς ήταν αυτόνομη, και του Αγίου Παύλου, ο οποίος συνενωνόταν με τον δήμο Θεσσαλονίκης δημιουργεί νέα, εκρηκτικά δεδομένα. Δεδομένης της αδυναμίας της Νέας Δημοκρατίας να υποδείξει αξιόμαχο υποψήφιο, το πιθανότερο είναι να προκύψει στο δεύτερο γύρο σύγκρουση μεταξύ των «πράσινων» Σίμου Δανιηλίδη και Νάκη Λαδόπουλου. Ο δήμαρχος Συκεών θεωρεί ότι οι τελευταίες εξελίξεις τον δικαιώνουν καθώς είχε ταχθεί εξαρχής υπέρ των γενναίων συνενώσεων. Θεωρείται αυτονόητο ότι θα είναι υποψήφιος, ωστόσο δηλώνει πως θα αναμένει τις αποφάσεις του κόμματος.
Ιδιαίτερα δυσαρεστημένος εμφανίζεται ο δήμαρχος Νεάπολης, ο οποίος αιφνιδιάστηκε από την αλλαγή στον «Καλλικράτη» και την κατάργηση της αυτονομίας του δήμου του. Παρασκευή και Σάββατο έγιναν διαδοχικές συσκέψεις στο δημαρχείο, ενώ απόψε συγκαλείται το δημοτικό συμβούλιο. Ο κ. Λαδόπουλος θα είναι υποψήφιος σε κάθε περίπτωση. «Προχωρούμε στη συγκρότηση συνδυασμού και δεν μπαίνουμε σε καμία κομματική διαδικασία», δηλώνει συνεργάτης του.
Από τους άλλους δύο δημάρχους, ο Νίκος Βαρσάμης του Αγίου Παύλου έχει ταχθεί στο πλευρό του κ. Δανιηλίδη. Ο δήμαρχος Πεύκων Στέλιος Συμεωνίδης, ο οποίος διατηρεί σχέσεις με το ΠΑΣΟΚ ασχέτως εάν είχε εκλεγεί με την υποστήριξη της Νέας Δημοκρατίας, θεωρεί θετική τη συνένωση των τεσσάρων δήμων. Σύμφωνα με πληροφορίες, μέσα στο Σαββατοκύριακο μίλησε με τους κυρίους Λαδόπουλο και Δανιηλίδη, προσπαθώντας να κλείσει μια συνάντηση μεταξύ και των τεσσάρων δημάρχων, προκειμένου να βρεθεί κοινός τόπος.


Γεράνης, Καρτάλης, Καϊτεζίδης
Σφοδρή εμφύλια σύγκρουση αναμένεται και μεταξύ των «γαλάζιων» δημάρχων Χορτιάτη, Πυλαίας και Πανοράματος. Η υποψηφιότητα και των τριών θεωρείται βέβαιη και δεδομένης της αδυναμίας του ΠΑΣΟΚ να προβάλει ισχυρή υποψηφιότητα, θεωρείται σχεδόν σίγουρο ότι τη δεύτερη Κυριακή θα υπάρξει «γαλάζιος» εμφύλιος. Ο δήμαρχος Χορτιάτη Μιχάλης Γεράνης ακολουθεί στρατηγική ήπιων τόνων, εκφραζόμενος θετικά για τον «Καλλικράτη», θέση την οποία απέστειλε και με επιστολή προς τους δημότες και των τριών δήμων. Μάλιστα, μόλις προχθές ο Ν. Χατζηαντωνίου, αντίπαλός του το 2006 (19,3%) συντάχθηκε στο πλευρό του. Ανάλογη στρατηγική χαμηλών τόνων ακολουθεί και ο δήμαρχος Πανοράματος Ιγνάτιος Καϊτεζίδης. Η μεγάλη προίκα που έχει από το Πανόραμα (75% στις εκλογές του 2006) τον καθιστά φαβορί για είσοδο στον δεύτερο γύρο. Σε αντίθεση με τους άλλους δύο, ο δήμαρχος Πυλαίας Βασίλης Καρτάλης αντιτάχθηκε δυναμικά στον «Καλλικράτη», αποκλείοντας την περιφερειακή οδό, γεγονός που προκάλεσε εντάσεις και αντιπάθειες.


Δήμος Παύλου Μελά
«Πράσινος» εμφύλιος ενδέχεται να προκύψει και στον δήμο Παύλου Μελά, παρότι και οι τρεις δήμαρχοι πρωτοστάτησαν στη συνένωση Πολίχνης, Σταυρούπολης και Ευκαρπίας. Πληροφορίες, οι οποίες ωστόσο δεν επιβεβαιώνονται από όλους, θέλουν τους τρεις (Θεοδωρίδης, Σερασίδης και Πανταζόγλου) να είχαν συμφωνήσει ακόμη και σε κοινό υποψήφιο. Όμως τα πράγματα δείχνουν πλέον να αλλάζουν και το πιθανότερο είναι στην κάλπη να φτάσουν τουλάχιστον οι δύο αν όχι και οι τρεις. Υποψήφιος θα είναι και ο επίσης «πράσινος» πρώην δήμαρχος Διαμαντής Παπαδόπουλος, τον οποίο πληροφορίες φέρουν να είναι σε επαφή με αυτοδιοικητικά στελέχη του ΠΑΣΟΚ στην Πολίχνη. Προς συγκρότηση συνδυασμού κινείται ο επίσης «πράσινος» Στάθης Κουτσονικόλας.


Εύοσμος – Κορδελιό
Δεδομένη θα πρέπει να θεωρείται η υποψηφιότητα του δημάρχου Ευόσμου Δημήτρη Χατζηβρέττα. Εάν και ο συνάδελφός του στο Ελευθέριο Κορδελιό Στάθης Λαφαζανίδης επιμείνει μέχρι τέλους στην υποψηφιότητά του, την οποία επαναβεβαίωσε χθες στη «Θ», τότε θα έχουμε άλλον έναν «γαλάζιο» εμφύλιο. Από το ΠΑΣΟΚ υπάρχει πληθωρισμός ενδιαφερομένων (Πετρίδης, Λεμπετλής, Ρούμελης, Παλάτος, Βράνης), ενώ υπάρχουν σκέψεις και για ενδεχόμενη στήριξη στον Πέτρο Σούλα, αντιδήμαρχο παλαιότερα του «γαλάζιου» πρώην δημάρχου Παναγιώτη Αλεξανδρίδη.


Αμπελόκηποι – Μενεμένη
Εμφύλια «γαλάζια» σύγκρουση ενδέχεται να προκύψει και στον νέο δήμο Αμπελοκήπων - Μενεμένης. Ο Λάζαρος Κυρίζογλου των Αμπελοκήπων έχει σχεδόν έτοιμο τον συνδυασμό του, ενώ ο συνάδελφός του της Μενεμένης Γιώργος Ακτσελής δήλωσε χθες στη «Θ» πως «θα είμαι ‘παρών’». Από πλευράς ΠΑΣΟΚ πιθανότερη θεωρείται η υποψηφιότητα της Βούλας Τεκτονίδου, υποψήφιας και το 2006. Επιπλέον συζητούνται τα ονόματα του Άρη Παπαδόπουλου και της Όλγας Κετικίδου.


Καλαμαριά
Στο μοναδικό δήμο, ο οποίος έμεινε άθικτος από τον «Καλλικράτη», στην Καλαμαριά, τα πράγματα φαίνεται να έχουν ξεκαθαρίσει ως προς το ΠΑΣΟΚ. Ο ολίγων εβδομάδων δήμαρχος Θεοδόσης Μπακογλίδης θα έχει πιθανότατα τη στήριξη του κυβερνώντος κόμματος καθώς στο ΠΑΣΟΚ θεωρούν πολυτέλεια να ανοίξει νέο εσωκομματικό μέτωπο. Αντιθέτως, στη Νέα Δημοκρατία υπάρχει συνωστισμός υποψηφιοτήτων. Κάθοδο στις εκλογές έχει ανακοινώσει ήδη ο νομαρχιακός σύμβουλος Γιάννης Χαραλαμπίδης, ενώ εκ νέου υποψήφιος δηλώνει και ο Χάρρυ Κλυνν. Ενδιαφέρον εκδηλώνουν επίσης ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ Ανατολικού Τομέα Μάκης Στεργίου και ο πολιτευτής Παναγιώτης Κοκκόρης.

 


Αντιδράσεις σε όλη τη χώρα για τους νέους δήμους
Αντιδράσεις σε διάφορες περιοχές της χώρας πυροδότησε η κατάθεση του νομοσχεδίου «Καλλικράτης» στη Βουλή. Κάτοικοι της Σιάτιστας έχουν προχωρήσει σε επ’ αόριστον αποκλεισμό της Εγνατίας Οδού από την περασμένη Παρασκευή, διαμαρτυρόμενοι για την επιλογή της Νεάπολης αντί για τη Σιάτιστα ως έδρας του νεοσύστατου δήμου Βοΐου. Κλειστή, επίσης, για 45' ανά ώρα κρατούν και την παλιά εθνική οδό Κοζάνης - Ιωαννίνων. Η αστυνομία εκτρέπει τα αυτοκίνητα σε παρακαμπτηρίους.
Σε αποκλεισμό της γέφυρας του Στρυμόνα στην παλιά εθνική οδό Θεσσαλονίκης - Καβάλας προχώρησαν χθες από τις 12 μέχρι τις 3 το μεσημέρι κάτοικοι των δήμων Τραγίλου και Αχινού. Αίτημά τους είναι η συνένωσή τους με τα Κερδύλλια.
Κλειστό παραμένει από το Σάββατο το δημαρχείο του Κολινδρού, ως ένδειξη διαμαρτυρίας στην επιλογή του Αιγινίου ως έδρας του δήμου Πύδνας, με τον Κολινδρό να ορίζεται ως ιστορική έδρα. Το δημοτικό συμβούλιο συνεδρίασε εκτάκτως το περασμένο Σάββατο κι αποφασίστηκαν κινητοποιήσεις που επικυρώθηκαν κι από λαϊκή συνέλευση. Αίτημα του δήμου Κολινδρού, εάν δεν μεταφερθεί εκεί η έδρα του δήμου Πύδνας, είναι να γίνει αυτόνομος δήμος, Σε διαφορετική περίπτωση το δημοτικό συμβούλιο θα υποβάλει παραίτηση, ενώ δεν αποκλείονται κι άλλες μορφές κινητοποιήσεων.


Συσκέψεις σε Ιπποκράτους και «Κάραβελ»
Ο «Καλλικράτης» θα συζητηθεί σε έκτακτη συνεδρίαση του δ.σ. της ΚΕΔΚΕ μεθαύριο Τετάρτη. Νωρίτερα, αύριο, συνέρχεται το δ.σ. της ΤΕΔΚ νομού Θεσσαλονίκης. Επίσης σήμερα το απόγευμα διοργανώνεται ευρεία σύσκεψη «γαλάζιων» δημάρχων στο ξενοδοχείο «Κάραβελ» στην Αθήνα, στην οποία θα παραστεί και ο Αντώνης Σαμαράς. Ανάλογη συνάντηση «πράσινων» δημάρχων θα γίνει αύριο στην Ιπποκράτους.
Σύμφωνα με τις υπάρχουσες ενδείξεις, η «γαλάζια» πλειοψηφία της ΚΕΔΚΕ προσανατολίζεται να καταγγείλει τον «Καλλικράτη» και να αποχωρήσει από τη διαδικασία της διαβούλευσης. Αυτό θα γίνει όμως μέσω της σύγκλησης έκτακτου συνεδρίου, το οποίο θα γίνει πιθανότατα την Τετάρτη 26 Μαΐου

 

 

 

Οργιάζουν ακρίβεια και φοροδιαφυγή

“Οι τιμές στα ύψη και η φοροδιαφυγή στο ζενίθ”. Η περιεκτική αυτή φράση αποτυπώνει πλήρως την κατάσταση που εξακολουθεί να επικρατεί στην αγορά, η οποία δεν πρόκειται να αλλάξει παρά τις προσπάθειες της κυβέρνησης να επιδείξει έργο προς την κατεύθυνση της αντιμετώπισης των φαινομένων της ακρίβειας και της κλοπής φόρων

 

 

ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΑΝΗΓΓΕΙΛΕ Η ΥΠ. ΥΓΕΙΑΣ

Νέα προκήρυξη για 3.000 νοσηλευτές

Τον Ογκολογικό Ξενώνα της νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Αχαΐας εγκαινίασε στην Πάτρα η υπουργός Υγείας Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου. Προηγουμένως, η υπουργός προήδρευσε σύσκεψης για θέματα Υγείας του νομού Αχαΐας, καθώς και για αυτά που αφορούν στην επαναλειτουργία του νοσοκομείου "Άγιος Ανδρέας" στην Πάτρα, που έχει σταματήσει να λειτουργεί μετά τις ζημιές που υπέστη από τον ισχυρό σεισμό στις 8 Ιουνίου του 2008.

Κατά τη διάρκεια ευρείας σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, η υπουργός Υγείας ανακοίνωσε ότι μέχρι τις αρχές Σεπτεμβρίου θα παραδοθεί η τριώροφη νέα πτέρυγα του νοσοκομείου και μέχρι το τέλος του 2010 θα παραδοθεί το νέο τμήμα του παλαιού κτιρίου. Με τη λειτουργία των δύο κτιρίων θα αποσυμφορηθούν, όπως είπε, το Πανεπιστημιακό νοσοκομείο και το πρώην στρατιωτικό νοσοκομείο, όπου τώρα φιλοξενούνται οι κλινικές του "Αγίου Ανδρέα".

Όσον αφορά τις εργασίες αντισεισμικής θωράκισης του κεντρικού κτιρίου τού "Αγίου Ανδρέα", που υπέστη ζημιές από τον σεισμό, η Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου ανακοίνωσε ότι θα έχουν ολοκληρωθεί μέσα στο πρώτο εξάμηνο του 2012 και όπως τόνισε, "οι πολίτες της Αχαΐας θα απολαμβάνουν σύγχρονες υπηρεσίες υγείας".

Η υπουργός Υγείας πρόσθεσε ότι έχουν εξασφαλιστεί οι πιστώσεις για τη συνέχιση και ολοκλήρωση των εργασιών, ενώ ανακοίνωσε, ότι την επόμενη εβδομάδα θα προκηρυχθεί ο διαγωνισμός για την προμήθεια του εξοπλισμού που χρειάζεται η νέα τριώροφη πτέρυγα του νοσοκομείου. Επίσης, η Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου ανακοίνωσε την ενίσχυση των νοσοκομείων της Αχαΐας με ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό. Όπως ανέφερε, θα προσληφθούν 69 γιατροί, 35 επικουρικοί γιατροί και 86 νοσηλευτές.

Όσον αφορά τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το Πανεπιστημιακό νοσοκομείο, λόγω της συστέγασης των κλινικών, η Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου ανέφερε ότι θα εξεταστούν σε νέα σύσκεψη, διότι όπως τόνισε, η σημερινή σύσκεψη αφορούσε το νοσοκομείο "Άγιος Ανδρέας".

Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης η υπουργός Υγείας έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην πολιτική που ασκεί η κυβέρνηση, τονίζοντας ότι ο τομέας της υγείας βρίσκεται στην πρώτη γραμμή τού ενδιαφέροντός της. Οπως σημείωσε, "στόχος είναι να διασφαλιστεί το δημόσιο συμφέρον και να εξοικονομηθούν επιπλέον πόροι, διότι η υγεία είναι δημόσιο αγαθό". Επίσης, αναφέρθηκε στην πολιτική του υπουργείου και όπως είπε, έχουν τεθεί σε θεσμικό επίπεδο τρεις στόχοι και ειδικότερα οι προμήθειες και η πολιτική φαρμάκου, η λειτουργία του ΕΣΥ και η πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας.

Σχετικά με τις εφημερίες η Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου τόνισε ότι "θέλουμε ένα νέο πρότυπο εφημέρευσης που θα μπορέσει να δώσει λύσεις". Ακόμη, ανέφερε ότι πάρα τη δύσκολη οικονομική συγκυρία θα συνεχιστούν οι προσλήψεις, ανακοινώνοντας την έκδοση προκήρυξης για την πρόσληψη 3.000 νοσηλευτών.

Η υπουργός Υγείας χαρακτήρισε εποικοδομητική τη σημερινή σύσκεψη, στην οποία συμμετείχαν ο υφυπουργός Δικαιοσύνης Απόστολος Κατσιφάρας, βουλευτές του νομού, ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Τάσος Αποστολόπουλος, ο διοικητής της Υγειονομικής Περιφέρειας Παναγιώτης Γκούμας, ο νομάρχης Αχαΐας Δημήτρης Κατσικόπουλος, ο δήμαρχος Πατρέων Ανδρέας Φούρας, διοικητές νοσοκομείων, εκπρόσωποι των γιατρών και των εργαζομένων κ.α.

Πριν από τη σύσκεψη η Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου επισκέφθηκε το νοσοκομείο «Άγιος Ανδρέας», όπου ενημερώθηκε για τις εργασίες που γίνονται, ενώ μετά το τέλος της σύσκεψης επισκέφθηκε το Πανεπιστημιακό νοσοκομείο, όπου έγινε αποδέκτης παραπόνων από νοσηλευόμενους, για τις συνθήκες που επικρατούν. Στη συνέχεια, εγκαινίασε τον ξενώνα ογκολογικών ασθενών, που κατασκευάστηκε από τη Νομαρχία Αχαΐας, με τη συνδρομή φορέων της Πάτρας και γενικότερα της Αχαΐας.

 

 

Ως 25 Μαΐου σε διαβούλευση ο Νέος Αναπτυξιακός

PDF

 

ImageΣε δημόσια διαβούλευση τέθηκαν από το Σάββατο, 15 Μαΐου 2010 οι βασικές αρχές του νέου Αναπτυξιακού Νόμου στην ηλεκτρονική διεύθυνση http://www.opengov.gr/ypoian. Η διαβούλευση λήγει την Τρίτη, 25 Μαΐου.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, ο νέος Αναπτυξιακός Νόμος στοχεύει σε μια δυναμική και βιώσιμη οικονομία με αιχμή την Πράσινη Ανάπτυξη, ενισχύοντας την ανταγωνιστικότητα, τον παραγωγικό μετασχηματισμό, την απασχόληση και την περιφερειακή σύγκλιση. Όπως αναφέρεται, ο νέος Αναπτυξιακός Νόμος εισάγει τρεις βασικές μεταρρυθμίσεις: 1. Διαγωνιστική διαδικασία αξιολόγησης των επενδυτικών προτάσεων βάσει μιας σειράς ποιοτικών χαρακτηριστικών. 2. Ένταξη όλων των οικονομικών δραστηριοτήτων, με εξαίρεση αυτές που ρητά απαγορεύονται είτε από το νόμο είτε από αποφάσεις ή κανονισμούς της Εθνικής ή Κοινοτικής Νομοθεσίας. 3. Σύσταση επενδυτικού συμβουλίου, το οποίο θα εποπτεύει την εφαρμογή του νόμου και θα εισηγείται βελτιώσεις και αλλαγές για προσαρμογή στις εκάστοτε νέες προκλήσεις.

 

 

 

ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΚΑΙ ΜΙΑ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑ…!

 

ΤΟ Blog «ΜΑΥΡΟΣ ΓΑΤΟΣ» συνεργάζεται με την εφημερίδα του νομού Θεσσαλονίκης «ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΒΗΜΑ»

Το σχόλιό σας

Σχετικά με το blog
-Το blog μας περιλαμβάνει αιχμηρά και καυστικά σχόλια από την επικαιρότητα που επηρεάζουν άμεσα την ζωή μας...!

-ΕΠΙΣΗΣ... ΚΑΤΑΓΡΑΦΟΥΜΕ ΤΑ ΤΟΠΙΚΑ ΔΡΩΜΕΝΑ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ - ΒΟΡΕΙΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ - και όχι μόνο - ΓΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ - ΑΘΛΗΤΙΚΑ - ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ ΤΗΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑ

Υ.Γ.1 ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΑΝΑΦΕΡΟΥΜΕ (ΓΙΑ ΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ΠΟΥ ΚΥΚΛΟΦΟΡΟΥΝ ) ΟΤΙ ΚΕΧΑΓΙΑ ΣΤΑ "ΑΡΧ...Α" ΜΑΣ ΔΕΝ ΒΑΖΟΥΜΕ ΚΑΝΕΝΑΝ ΚΑΙ ΚΑΜΟΙΑ ...!!!

Y.Γ.2 ΚΑΙ ΣΤΟ ΚΑΤΩ...ΚΑΤΩ...ΣΕ ΟΠΟΙΟΝ ΑΡΕΣΟΥΜΕ...
Αναζήτηση
Προηγούμενα Άρθρα
Τελευταίες δημοσιεύσεις