Γάτος...Ο Μακεδών!
Φίλους έχω μόνο τα ποντίκια...
***ΠΡΟΣΟΧΗ***
Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι από τις 20 Δεκεμβρίου η υπηρεσία του Capital.gr
Capital Blogs θα αναστείλει τη λειτουργία της για τεχνικούς λόγους.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
Λίγα λόγια για εμένα
Στην αρχή ήμουν άσπρος...! αλλά με τις βλακίες που ακούω και βλέπω καθημερινά έγινα μαύρος...!
Σελίδες


Καταργείται ο ειδικός χρόνος παραγραφής για τους υπουργούς...
1272 αναγνώστες
Τρίτη, 18 Μαΐου 2010
15:08
Την κατάργηση του ειδικού χρόνου παραγραφής για τα αδικήματα που τελούν υπουργοί και υφυπουργοί, καθώς και την αλλαγή στον προσδιορισμό του χρόνου τέλεσής τους, ώστε να αρχίσει να μετρά από το χρόνο του αποτελέσματος και όχι της ενέργειας, προβλέπουν οι αλλαγές του νομοθετικού πλαισίου που προτείνει το υπουργείο Δικαιοσύνης. Μετά την τροποποίηση της νομοθεσίας, τα αδικήματα που τελούν μέλη της κυβέρνησης θα παραγράφονται με τη συνήθη παραγραφή που ισχύει για όλους τους πολίτες, δηλαδή πέντε έτη για πλημμέλημα και 15 ή 20 χρόνια για κακούργημα. Όπως αναφέρει το υπουργείο, η ταχεία διεκπεραίωση των δικών που αφορούν σε πολιτικά πρόσωπα μπορεί να υπηρετηθεί με τη γρήγορη και αποτελεσματική διεξαγωγή της ποινικής διαδικασίας και όχι με το μικρότερο χρόνο παραγραφής τους. Η αλλαγή στον υπολογισμό του χρόνου τέλεσης των αδικημάτων θα αφορά σε περιπτώσεις που οι υπουργοί ή υφυπουργοί είναι οι φυσικοί αυτουργοί. Στόχος είναι η περαιτέρω επιμήκυνση του χρόνου πριν επέλθει παραγραφή τους, καθώς π.χ. θα υπολογίζεται πλέον ως χρόνος τέλεσης ο χρόνος κατά των οποίον επήλθε από τη συμπεριφορά τους βλάβη στην περιουσία του Δημοσίου. Διευκρινίζεται ότι για τη συμμετοχή τους σε πράξεις άλλων θα ισχύει ότι και σήμερα. Το υπουργείο Δικαιοσύνης προτείνει ακόμη τον προσδιορισμό των εγκλημάτων που τελούνται "κατά την άσκηση των καθηκόντων τους", ώστε στα αδικήματα που δεν έχουν καμία σχέση με αυτά να μην εφαρμόζεται ο νόμος περί ευθύνης υπουργών. Σε αυτή την περίπτωση, αρμόδια θα είναι τα ποινικά δικαστήρια και η παραπομπή σε δίκη θα γίνεται με τη διαδικασία της άρσης της ασυλίας. Τέλος, εισηγείται την ανάθεση σε εισαγγελέα εφετών διενέργειας ανακριτικών πράξεων, ώστε να διατυπωθεί ένα κατ΄ αρχήν δικαστικό συμπέρασμα για τη βασιμότητα της κατηγορίας. Δεν θα δεσμεύει την τελική απόφαση της προανακριτικής επιτροπής, ενώ ο αρμόδιος εισαγγελέας θα επιλέγεται με κλήρωση. Εναλλακτικά, προτείνεται λύση τριών δικαστικών λειτουργών, οι οποίοι θα επιλέγονται με ενισχυμένη πλειοψηφία από την αρμόδια προανακριτική επιτροπή. Ο υπουργός Δικαιοσύνης, Χάρης Καστανίδης εκτιμά ότι οι παραπάνω αλλαγές κινούνται εντός των ορίων που χαράζει το άρθρο 86 του Συντάγματος. "Είναι προφανές ότι δεν νοείται αναδρομική ισχύς του νέου νόμου περί ευθύνης υπουργών", επισημαίνει.
"Πόθεν έσχες" Όσον αφορά στο πόθεν έσχες, το υπουργείο αναφέρει ότι περιμένει το "πράσινο φως" της Αρχής Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων για να προχωρήσει στην ανάρτηση όλων των δηλώσεων στο διαδίκτυο. Επίσης, σημειώνει ότι είναι "απολύτως χρήσιμο" να αναδεικνύεται η σύγκριση με τα παρελθόντα έτη κατά τη στιγμή της μεταβολής των περιουσιακών στοιχείων όσων καταθέτουν δήλωση
 
 
Εκδηλώσεις της Παμποντιακής για τη Γενοκτονία
Τη μνήμη των θυμάτων της Γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού θα τιμήσει αύριο (Τετάρτη) η Παμποντιακή Ομοσπονδία Ελλάδος (ΠΟΕ) με εκδηλώσεις που θα γίνουν στην Αθήνα (πλατεία Συντάγματος στις 6 μ.μ.) και στη Θεσσαλονίκη (πλατεία Αγίας Σοφίας στις 7.30 μ.μ.). Στην εκδήλωση της Αθήνας θα μιλήσει η βουλευτής της Σουηδίας, Gulen Avci, ενώ της Θεσσαλονίκης θα μιλήσουν ο ελληνικής καταγωγής βουλευτής της Σουηδίας, Νίκος Παπαδόπουλος και η πρώην πρόεδρος του Αριστερού Κόμματος Σουηδίας, Ulla Hoffman. Το αίτημα να αναγνωρίσει η Τουρκία τη Γενοκτονία του Ποντιακού Ελληνισμού από το τουρκικό καθεστώς και να ζητήσει «συγγνώμη» έθεσε σε χθεσινή συνέντευξη Τύπου ο πρόεδρος της ΠΟΕ, Γιώργος Παρχαρίδης. Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ποντιακών Σωματείων (ΠΟΠΣ) επέλεξε να μην κάνει ξεχωριστή εκδήλωση την ίδια μέρα, «για να μη γίνουμε περίγελος και διχάσουμε τους Πόντιους», όπως εξήγησε ο πρόεδρός της Μπάμπης Αποστολίδης, και την περασμένη Τετάρτη οργάνωσε αποστολή στις Βρυξέλλες. Εκεί αντιπροσωπεία της είχε συναντήσεις με το προεδρείο του Ευρωκοινοβουλίου και τις πολιτικές ομάδες, με στόχο την προώθηση του αιτήματος για αναγνώριση της Γενοκτονίας. Η Νομαρχία Θεσσαλονίκης οργανώνει εκδηλώσεις για τη Γενοκτονία την Κυριακή 23 Μαΐου, με επίσημη δοξολογία στον ναό Της Του Θεού Σοφίας, επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφανιών στο μνημείο του Πόντιου Παπά και Δασκάλου.
 
 
Βολές κατά του «Καλλικράτη» από τη Ν.Δ. Θεσσαλονίκης
Βολές εναντίον της κυβέρνησης για το σχέδιο «Καλλικράτης» εξαπέλυσαν οι βουλευτές της Ν.Δ. Κώστας Γκιουλέκας, Σταύρος Καλαφάτης, Θεόδωρος Καράογλου, Σάββας Αναστασιάδης, ο νομάρχης Θεσσαλονίκης Παναγιώτης Ψωμιάδης, ο δήμαρχος Βασίλης Παπαγεωργόπουλος, ο δήμαρχος Αμπελοκήπων Λάζαρος Κυρίζογλου και ο πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπης νομού Θεσσαλονίκης της Ν.Δ. Δημήτρης Βαρτζόπουλος, σε συνέντευξη Τύπου. Κατηγόρησαν την κυβέρνηση ότι θυσίασε τη διοικητική μεταρρύθμιση στο βωμό του κομματικού συμφέροντος και κατήγγειλαν αδικίες σε ότι αφορά στη χωροθέτηση των Δήμων στο νομό Θεσσαλονίκης. Σχετικά με τις διαμαρτυρίες για τον «Καλλικράτη» ο Δ. Βαρτζόπουλος είπε ότι το κόμμα της Ν.Δ. δεν θα στηρίξει διαμαρτυρίες που δημιουργούν προβλήματα στην καθημερινότητα των πολιτών.
 
 
Φόνοι για ξεκαθάρισμα λογαριασμών
Σε ξεκαθάρισμα λογαριασμών που έχει να κάνει «με δεσμούς αίματος» αποδίδει η Αστυνομία το κίνητρο των δύο Αρμένιων που συνελήφθησαν για την εμπλοκή τους στην εκτέλεση δύο ανδρών, σε δασική περιοχή του Χορτιάτη Θεσσαλονίκης. Τα πτώματα ανήκουν σε δύο νεαρούς άνδρες από την πρώην ΕΣΣΔ. Βρέθηκαν θαμμένα σε αυτοσχέδιους τάφους και καλυμμένα με ασβέστη, ενώ από τη νεκροψία-νεκροτομή προέκυψε ότι έφεραν από τέσσερα τραύματα στο κεφάλι και στον λαιμό από πυροβόλο όπλο. Η εκτέλεση έγινε από κοντινή απόσταση τα ξημερώματα της Κυριακής, διαπίστωσε ο ιατροδικαστής. Οι αρχές εκτιμούν ότι οι δράστες περιέλουσαν τα πτώματα με ασβέστη για να καλύψουν τη δυσοσμία.
Το σχόλιό σας

Σχετικά με το blog
-Το blog μας περιλαμβάνει αιχμηρά και καυστικά σχόλια από την επικαιρότητα που επηρεάζουν άμεσα την ζωή μας...!

-ΕΠΙΣΗΣ... ΚΑΤΑΓΡΑΦΟΥΜΕ ΤΑ ΤΟΠΙΚΑ ΔΡΩΜΕΝΑ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ - ΒΟΡΕΙΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ - και όχι μόνο - ΓΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ - ΑΘΛΗΤΙΚΑ - ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ ΤΗΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑ

Υ.Γ.1 ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΑΝΑΦΕΡΟΥΜΕ (ΓΙΑ ΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ΠΟΥ ΚΥΚΛΟΦΟΡΟΥΝ ) ΟΤΙ ΚΕΧΑΓΙΑ ΣΤΑ "ΑΡΧ...Α" ΜΑΣ ΔΕΝ ΒΑΖΟΥΜΕ ΚΑΝΕΝΑΝ ΚΑΙ ΚΑΜΟΙΑ ...!!!

Y.Γ.2 ΚΑΙ ΣΤΟ ΚΑΤΩ...ΚΑΤΩ...ΣΕ ΟΠΟΙΟΝ ΑΡΕΣΟΥΜΕ...
Αναζήτηση
Προηγούμενα Άρθρα
Τελευταίες δημοσιεύσεις