Γάτος...Ο Μακεδών!
Φίλους έχω μόνο τα ποντίκια...
***ΠΡΟΣΟΧΗ***
Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι από τις 20 Δεκεμβρίου η υπηρεσία του Capital.gr
Capital Blogs θα αναστείλει τη λειτουργία της για τεχνικούς λόγους.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
Λίγα λόγια για εμένα
Στην αρχή ήμουν άσπρος...! αλλά με τις βλακίες που ακούω και βλέπω καθημερινά έγινα μαύρος...!
Σελίδες


ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΑΓ.ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ
1366 αναγνώστες
Τετάρτη, 19 Μαΐου 2010
13:05

 

ΕΓΚΛΗΜΑ ΩΣ ……ΤΙΜΩΡΙΑ
 
Μετά την ανακοίνωση του χωροταξικού σχεδιασμού του νέου αυτοδιοικητικού χάρτη της χώρας μας, φάνηκε ξεκάθαρα πως πέρα από τα μεγάλα λόγια και τις υποτιθέμενες αναπτυξιακές προϋποθέσεις των συνενώσεων, η συγκεκριμένη κυβέρνηση για ακόμη μια φορά μετά τον Καποδίστρια, έκοψε και έραψε Δήμους, κοινότητες  και κοινωνίες μόνο με ένα κριτήριο, ΤΟ ΚΟΜΜΑΤΙΚΟ.
Όσο καλοπροαίρετα και αν προσπαθήσει κάποιος να αξιολογήσει τον νέο σχεδιασμό δεν μπορεί να τον μεταφράσει με κανένα άλλο τρόπο.
Ο Δήμος Αγίου Αθανασίου, συγκοινωνιακός οδικός και σιδηροδρομικός κόμβος του Ν.Θεσσαλονίκης με τα Βαλκάνια, ο μεγαλύτερος σε έκταση της Δυτικής υπαίθρου  και δεύτερος σε πληθυσμό, ο πιο υγιής οικονομικά, εξαφανίζεται από τον χάρτη της χώρας μας με ένα και μόνο κριτήριο, το χρώμα του.
Σε μια εποχή που η Ελλάδα έχει απόλυτη ανάγκη την εκμετάλλευση των όποιων δυναμικών περιοχών της , η κυβέρνηση διακόπτει βίαια και αυταρχικά την οικιστική, οικονομική και βιομηχανική αναπτυξιακή τροχιά του Δήμου μας, στο όνομα των πολιτικών επιθυμιών τοπικών κομματικών παραγόντων, Βουλευτών και κυβερνητικών στελεχών.
Είναι προφανές ότι οι εμπνευστές αυτής της παρά φύση χωροπολιτικής και όχι χωροταξικής απόφασης υπερεκτίμησαν τις δυνατότητες και τη δύναμή τους.
Ξέχασαν γρήγορα το ¨Πρώτα ο πολίτης¨ και προχωράνε χωρίς ηθικούς και δεοντολογικούς φραγμούς σε ένα νέο αυτοδιοικητικό χάρτη με σύνθημα το ¨ΠΡΩΤΑ ΕΜΕΙΣ¨.
 Ξέχασαν πως στις Δημοκρατίες την τύχη κάθε κοινωνίας δεν μπορεί να την ορίσει κανένας καρεκλοκένταυρος μάγειρας αλλά μόνο ο ΚΥΡΊΑΡΧΟΣ ΛΑΌΣ.
Ξέχασαν πως έχουν την μέγιστη ευθύνη, σ΄ αυτή τη κρίσιμη ώρα που περνάμε ως λαός, να δώσουν στις τοπικές κοινωνίες όραμα προοπτική και ελπίδα για το μέλλον και όχι τα πολιτικά και κομματικά διαπιστευτήριά τους.
Και αν όλοι όσοι έχουν ευθύνη και συμμετοχή σ΄αυτό το προμελετημένο έγκλημα ξέχασαν, εγώ προσωπικά ως Δήμαρχος αυτού του τόπου, που επί δώδεκα χρόνια υπηρετώ πιστά με συνέπεια και όραμα τη Τοπική Αυτοδιοίκηση και τους συμπολίτες μου, δε μπορώ να ξεχάσω.
Δεν μπορώ να ξεχάσω ούτε τον αγώνα που δώσαμε για να πιστοποιήσουμε αυτό το Δήμο στις συνειδήσεις των συμπολιτών μας ούτε το ότι καταφέραμε βήμα-βήμα να χτίσουμε μια ακμάζουσα κοινωνία, ένα μεγάλο κυριολεκτικά Δήμο με οικονομική ευρωστία και υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης.
Δεν το ξεχνάω και δεν είμαι διατεθειμένος να το χαρίσω στις πολιτικές σκοπιμότητες κανενός. Θα υπερασπιστώ όπως οφείλω και με κάθε τρόπο, τον κόπο, την αγωνία, τη δημιουργική διάθεση και τα κεκτημένα τόσο των  συμπολιτών μου όσο και των συναδέλφων Δημοτικών και Τοπικών Συμβούλων που επί σειρά ετών αγωνίστηκαν και κόπιασαν για τη πρόοδο και ανάπτυξη αυτού του τόπου.
Είμαστε συνηθισμένοι να δίνουμε άνισους αγώνες και είμαι αποφασισμένος και αυτή την φορά να αγωνιστώ μαζί με όλους τους συμπολίτες μου, για να αποτρέψουμε αυτό το μεγάλο έγκλημα που συντελείται εις βάρος μας.
 
Με εκτίμηση,
 
Αριστείδης Αραμπατζής
Δήμαρχος Αγίου Αθανασίου

 

 

 

 

Με αφορμή:
 1) Την κατάθεση του νομοσχεδίου που αφορά τη νέα αυτοδιοικητική
     μεταρρύθμισης της χώρας, ¨Πρόγραμμα Καλλικράτης¨.
2) Την πλήρη αγνόηση των θέσεων και αποφάσεων του Δημοτικού μας
    συμβουλίου και
3) Την απόλυτη, αδιάλλακτη και παρά φύση, πρότασή του   Υπουργού κου
    Ραγκούση  για συνένωση του Δήμου μας με τους Δήμους Κουφαλίων και
     Χαλκηδόνας, με προσβλητικούς μάλιστα όρους,  
ως Δημοτική αρχή, μη έχοντας άλλα περιθώρια δράσης και υπεράσπισης των θέσεων μας,  ξεκινάμε μια σειρά κινητοποιήσεων με τη συμπαράσταση όλης της κοινωνίας, με ένα και μόνο σκοπό:
Την ανατροπή της πρότασης του νομοσχεδίου που εξαφανίζει ουσιαστικά το Δήμο μας και υπονομεύει το μέλλον των παιδιών μας.
 Παρασκευή 21 Μαϊου 2010:
ΚΛΕΙΝΟΥΜΕ ΤΟ ΔΗΜΟ ΚΑΙ ΤΙΣ ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
και διοργανώνουμε :
 
Στις 11:00 π.μ   Συγκέντρωση διαμαρτυρίας μπροστά στο Δημαρχείο.
 
Στις 11:30 π.μ     Συνέντευξη τύπου στην αίθουσα του Δημοτικού συμβουλίου.
 
Στις 12:00           Συμβολικό αποκλεισμό της Ε.Ο. Θεσ/νίκης – Έδεσσας
                             στο ύψος του κόμβου Αγίου Αθανασίου.

 

 

Κλείδωσε ο Κ. Γκιουλέκας.

Ο Αντώνης Σαμαράς ποντάρει στο δίδυμο για τη νίκη. Ο Π. Ψωμιάδης ανακοίνωσε την υποψηφιότητά του για την περιφέρεια Κ. Μακεδονίας στη Διοικούσα Επιτροπή της ΝΔ. Με το δίδυμο Κ. Γκιουλέκα για το δήμο και Π. Ψωμιάδη για την περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας πάει η ΝΔ στις αυτοδιοικητικές εκλογές του Νοεμβρίου. Ο βουλευτής ξεκίνησε ήδη επαφές για τη συγκρότηση του συνδυασμού του, ενώ συναντήθηκε και με τον Β. Παπαγεωργόπουλο. Ο κ. Γκιουλέκας διαβεβαίωσε το δήμαρχο ότι θα προστατέψει την υστεροφημία του, αλλά ζήτησε να απαλλαγεί από τα «βαρίδια» της «γαλάζιας» διοίκησης, κυρίως από όσους εμπλέκονται στο οικονομικό σκάνδαλο

 

Διχασμένη και η εδώ ΝΔ.

Με αιχμή τις εσωκομματικές εκλογές για την ανάδειξη των αιρετών προέδρων στις νομαρχιακές διοικήσεις, η τελευταία συνεδρίαση της Διοικούσας Επιτροπής Θεσσαλονίκης θύμιζε καζάνι που βράζει. Οι εσωκομματικές εκλογές θα πραγματοποιηθούν κανονικά, όπως όλα δείχνουν, στις 30 Μαΐου και στις 13 Ιουνίου, ενώ αυτή την εβδομάδα κλείνουν οι υποψηφιότητες. Κανένας από τους τέσσερις σημερινούς προέδρους δεν θα είναι υποψήφιος, αφού οι τρεις δεν έχουν δικαίωμα και ο έτερος σκοπεύει να δραστηριοποιηθεί στο χώρο της αυτοδιοίκησης. Σύμφωνα με πληροφορίες την προεδρία της ΝΟΔΕ ανατολικού τομέα θα διεκδικήσουν οι Γιώργος Παπασουλιώτης, Ζήσης Ιωακείμοβιτς, Θόδωρος Μήτρακας και Γιάννης Λιάμμης. Στο δυτικό τομέα την προεδρία της ΝΟΔΕ θα διεκδικήσουν οι Μίλτος Τασούλης, Κώστας Πάντζης και Μιχάλης Αθανασιάδης. Στον κεντρικό τομέα αναμένεται να καταθέσουν υποψηφιότητα ο Τάσος Εμμανουηλίδης και ο Φώτης Τσιπέλης. Τέλος, στη ΝΟΔΕ Β’ περιφέρειας υποψήφιοι για την προεδρία της θα είναι ο Κυριάκος Λαζός και ο Παύλος Δουλάμης.

 

Σκληρή στάση θα κρατήσει η ΝΔ Θεσσαλονίκης στο θέμα του «Καλλικράτη». Αυτό αποφασίστηκε στη συνεδρίαση της Διοικούσας και σήμερα οι «γαλάζιοι» δήμαρχοι και η τοπική ηγεσία θα το καταστήσει σαφές με συνέντευξη Τύπου, η οποία θα είναι η αρχή μιας σειράς αντιδράσεων που θα ακολουθήσουν.

 

Κλίμα έντονης ανησυχίας επικρατεί από την Παρασκευή στο δημαρχιακό μέγαρο, μετά τις εξελίξεις γύρω από το πρωτοφανές οικονομικό σκάνδαλο στο δήμο Θεσσαλονίκης. Η αιφνίδια σύλληψη του πρωταγωνιστή του σκανδάλου, του 46χρονου πρώην ταμία του δήμου Παναγιώτη Σαξώνη, δείχνει ότι η δικαστική διερεύνηση της υπόθεσης βρίσκεται πλέον στην τελική ευθεία. Παράλληλα, έως το τέλος του μήνα ολοκληρώνεται και ο φορολογικός έλεγχος από τους υπαλλήλους της Θ’ ΔΟΥ, μετά το πέρας του οποίου θα προκύψει και το ακριβές ύψος του καταχρασθέντος ποσού. Οι εξελίξεις αυτές έχουν θορυβήσει και τη διοίκηση του δήμου, η οποία πίστευε ότι η πολύκροτη υπόθεση θα έμπαινε στην τελική ευθεία μετά τις δημοτικές εκλογές.

Σκληρή στάση θα κρατήσει η ΝΔ Θεσσαλονίκης στο θέμα του «Καλλικράτη». Αυτό αποφασίστηκε στη συνεδρίαση της Διοικούσας και σήμερα οι «γαλάζιοι» δήμαρχοι και η τοπική ηγεσία θα το καταστήσει σαφές με συνέντευξη Τύπου, η οποία θα είναι η αρχή μιας σειράς αντιδράσεων που θα ακολουθήσουν.

Πέντε εμφύλιους στη Θεσσαλονίκη φέρνει ο «Καλλικράτης». Μπαράζ παρασκηνιακών διαβουλεύσεων το Σαββατοκύριακο. Συσκέψεις σε «Κάραβελ» και Ιπποκράτους, προς αποχώρηση προσανατολίζεται η ΝΔ. Το πράσινο φως για την ανάδειξη των υποψηφιοτήτων και τη συγκρότηση των πρώτων συνδυασμών στους νέους δήμους του ΠΣΘ άναψε η αιφνίδια κατάθεση του νομοσχεδίου «Καλλικράτης» την Παρασκευή στη Βουλή. Το ενδιαφέρον εστιάζεται σε δήμους στους οποίους αναμένονται ισχυρές εμφύλιες συρράξεις, καθώς οι συνενώσεις φέρνουν αντιμέτωπους ομοϊδεάτες εν ενεργεία δημάρχους. Οι σφοδρότερες εμφύλιες συγκρούσεις αναμένονται στους δήμους που προέκυψαν από τη συνένωση Συκεών, Νεάπολης, Πεύκων, Αγίου Παύλου και Χορτιάτη, Πυλαίας, Πανοράματος. Ανάλογες συγκρούσεις αλλά μικρότερης έντασης αναμένονται και στο δήμο Παύλου Μελά (Σταυρούπολη, Πολίχνη, Ευκαρπία), στον ενιαίο δήμο των Αμπελοκήπων με τη Μενεμένη και του Ευόσμου με το Ελευθέριο – Κορδελιό

Μητρόπολη Λαγκαδά. Χειροτονήθηκε ο πατήρ Τασσιάς. Ο φιλόδοξος μέχρι πρότινος πρωτοσύγκελος της Μητρόπολης Θεσσαλονίκης χειροτονήθηκε χθες στον Άγιο Δημήτριο μητροπολίτης Λαγκαδά, προεξάρχοντος του αρχιεπισκόπου Αθηνών Ιερώνυμου

Το σχόλιό σας

Σχετικά με το blog
-Το blog μας περιλαμβάνει αιχμηρά και καυστικά σχόλια από την επικαιρότητα που επηρεάζουν άμεσα την ζωή μας...!

-ΕΠΙΣΗΣ... ΚΑΤΑΓΡΑΦΟΥΜΕ ΤΑ ΤΟΠΙΚΑ ΔΡΩΜΕΝΑ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ - ΒΟΡΕΙΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ - και όχι μόνο - ΓΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ - ΑΘΛΗΤΙΚΑ - ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ ΤΗΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑ

Υ.Γ.1 ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΑΝΑΦΕΡΟΥΜΕ (ΓΙΑ ΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ΠΟΥ ΚΥΚΛΟΦΟΡΟΥΝ ) ΟΤΙ ΚΕΧΑΓΙΑ ΣΤΑ "ΑΡΧ...Α" ΜΑΣ ΔΕΝ ΒΑΖΟΥΜΕ ΚΑΝΕΝΑΝ ΚΑΙ ΚΑΜΟΙΑ ...!!!

Y.Γ.2 ΚΑΙ ΣΤΟ ΚΑΤΩ...ΚΑΤΩ...ΣΕ ΟΠΟΙΟΝ ΑΡΕΣΟΥΜΕ...
Αναζήτηση
Προηγούμενα Άρθρα
Τελευταίες δημοσιεύσεις