Γάτος...Ο Μακεδών!
Φίλους έχω μόνο τα ποντίκια...
Λίγα λόγια για εμένα
Στην αρχή ήμουν άσπρος...! αλλά με τις βλακίες που ακούω και βλέπω καθημερινά έγινα μαύρος...!
Σελίδες


Κινητοποιήσεις από κατοίκους και φορείς του Αγ.Αθανασίου Θεσσαλονίκης για τον «Καλλικράτη»
1087 αναγνώστες
Πέμπτη, 20 Μαΐου 2010
02:59

 «Με αφορμή: 1) Την κατάθεση του νομοσχεδίου που αφορά τη νέα αυτοδιοικητική μεταρρύθμισης της Χώρας, ¨Πρόγραμμα Καλλικράτης¨. 2) Την πλήρη αγνόηση των θέσεων και αποφάσεων του Δημοτικού μας συμβουλίου και 3) Την απόλυτη, αδιάλλακτη και παρά φύση, πρότασή του Υπουργού κου Ραγκούση για συνένωση του Δήμου μας με τους Δήμους Κουφαλίων και Χαλκηδόνας, με προσβλητικούς μάλιστα όρους, ως Δημοτική αρχή, μη έχοντας άλλα περιθώρια δράσης και υπεράσπισης των θέσεων μας, ξεκινάμε μια σειρά κινητοποιήσεων με τη συμπαράσταση όλης της κοινωνίας, με ένα και μόνο σκοπό:
Την ανατροπή της πρότασης του νομοσχεδίου που εξαφανίζει ουσιαστικά το Δήμο μας και υπονομεύει το μέλλον των παιδιών μας.

 

 «Η αλήθεια για τους τέσσερις Δήμους του «Καλλικράτη» στο Νομό Πέλλας

 «Το έκανε το θαύμα της η κυρία Τζάκρη! Ενώ η κυβέρνηση προσπαθεί να χτυπήσει την διαπλοκή και το ρουσφέτι, και παράλληλα να πείσει δεκάδες ΟΤΑ για την αναγκαιότητα αλλά και ορθότητα του σχεδίου Καλλικράτης, ο Υπουργός Εσωτερικών κύριος Ραγκούσης της έκανε το μεγαλύτερο «ρουσφέτι» κόντρα σε ΟΛΑ τα θεσμικά όργανα του Νομού Πέλλας, παρότι υπήρχαν ομόφωνες αποφάσεις να γίνουν ΤΡΕΙΣ Δήμοι στο Ν. Πέλλας…

…Ενδεικτικά αναφέρω:

• Ομόφωνη απόφαση της ΤΕΔΚ Ν. Πέλλας

• Ομόφωνη απόφαση της Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ Πέλλας

• 10 εκ των 11 δημάρχων συμφώνησαν και υπέγραψαν επιστολή την οποία έστειλαν στον Υπουργό για τρεις δήμους

• Πλήθος φορέων (Ιατρικός Σύλλογος, Δικηγορικός Σύλλογος, Επιμελητήριο, ΔΟΕ-ΟΛΜΕ, κτλ)

• ΟΛΑ τα πολιτικά κόμματα

Σύσσωμη η κοινωνία του Νομού Πέλλας περίμενε ότι οι τρεις πρώην διοικητικές επαρχίες θα γίνονταν αντίστοιχα Δήμοι στα φυσικά τους όρια, όπως προέβλεπε και η μελέτη του Ινστιτούτου Τοπικής Αυτοδιοίκησης.
Αντί αυτού, το Νομοσχέδιο που κατατέθηκε στο Κοινοβούλιο προβλέπει ΤΕΣΣΕΡΙΣ Δήμους από 11. Δημιουργούνται οι εξής δήμοι: Πέλλας με πληθυσμό 69 χιλιάδες κάτοικους, Αλμωπίας με 27, Έδεσσας με 29 και Σκύδρας με 20. Δημιουργεί ένα δήμο-τέρας και απέναντί του ……..άλλους τρεις με συνολικό πληθυσμό περίπου ανάλογο του πρώτου. Αποτέλεσμα, όπως εύκολα αντιλαμβάνεται ο καθένας, είναι να διακυβεύεται η βιωσιμότητα των άλλων δήμων.Η κα Τζάκρη ουσιαστικά εξυπηρετεί το προσωπικό της πολιτικό «συμφέρον», και κάνει παιχνίδι για να μπορεί να εκλέγεται βουλευτής του Νομού και στο μέλλον. Μεγιστοποιεί την εκλογική της περιφέρεια (τόπος καταγωγής της η Πέλλα) γιατί όταν αλλάξει ο εκλογικός νόμος και εφαρμοστεί το νέο εκλογικό σύστημα, ο Δήμος Πέλλας θα αποτελέσει από μόνος του μονοεδρική περιφέρεια, όπως αντιλαμβανόμαστε με βάσει αυτό που λένε οι παραπάνω αριθμοί.

Η νεόκοπη υφυπουργός Εσωτερικών, αντί να χαράσσει πολιτική με στόχο την ανάπτυξη και την πρόοδο της χώρας, και αντί να εκπροσωπεί τα συμφέροντα των πολιτών που την ψήφισαν, δηλαδή των κατοίκων του Νομού Πέλλας, χρησιμοποιεί τον υπουργικό θώκο ως πατρικό τσιφλίκι για να εξυπηρετήσει προσωπικές σκοπιμότητες και να διασφαλίσει τον εαυτούλη της και στις επόμενες εκλογές.Ο κος Ραγκούσης που έχει ενημερωθεί επίσημα από την Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ και τους φορείς δεν μπορεί να κάνει τέτοιο χατίρι στην υφυπουργό του κα Τζάκρη, όταν την ίδια στιγμή μπορεί, και μάλιστα με την συναίνεση της κοινωνίας του νομού Πέλλας, να εξοικονομήσει πόρους αυτήν την δύσκολη ώρα για τα οικονομικά της πατρίδας μας.Είμαστε από τους ελάχιστους νομούς, ίσως ο μοναδικός, που ζητάμε περεταίρω μείωση των Δήμων από 4 σε 3, δηλαδή μεγαλύτερη οικονομία και βιωσιμότητα των νέων δήμων. Νομοί με μεγαλύτερη έκταση και πληθυσμό (π.χ. Ημαθία, Πιερία) γίνονται τρεις δήμοι. Ελπίζω ότι το Νέο Ήθος και ύφος της Πολιτικής Εξουσίας του ΠΑΣΟΚ και του Γιώργου Παπανδρέου δεν θα επιτρέψει να συμβεί αυτό. Πρέπει να μπει ένα τέλος στην μικροπολιτική και στα συμφέροντα των πολιτικών στο πώς διαχειρίζονται την εξουσία στην τοπική κοινωνία. Ελπίζω κ Ραγκούση να διορθώσεις πριν ψηφιστεί το Νομοσχέδιο Καλλικράτης και στο Νομό Πέλλας να γίνουν τελικά ΤΡΕΙΣ Δήμοι.
Να μπορέσει ο Νομός Πέλλας να προχωρήσει στην ανάπτυξη και να συμβάλλει στα οικονομικά της πατρίδας για να μπορέσουμε να ξεπεράσουμε την οικονομική κρίση που έπληξε τη χώρα μας.»

 

Φρικιαστικό έγκλημα στη Θεσσαλονίκη: 44χρονη μητέρα σκότωσε το 6χρονο αγοράκι της

Φρικιαστική τραγωδία στη Θεσσαλονίκη. Σύγχρονη Μήδεια στραγγάλισε και σκότωσε το 6χρονο αγοράκι της στην περιοχή της οδού Αγίου Δημητρίου. Ανατριχιαστική λεπτομέρεια: το νεκρό παιδί ανακάλυψε ο σύζυγος της 44χρονης που είχε πάει βόλτα με το άλλο παιδί του ζευγαριού. Ο σύζυγος, προσπαθούσε επί ματαίω να ανοίξει την πόρτα του διαμερίσματος και τελικά αναγκάστηκε να τη σπάσει για να μπει μέσα. Η γυναίκα μετά την πράξη της επιχείρησε να αυτοκτονήσει με μαχαίρι, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες, αντιμετώπιζε ψυχολογικά προβλήματα.

Πανελλαδική απεργία αύριο από ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ

Πανελλαδική απεργία  από ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ. Χωρίς Μέσα Μαζικής Μεταφοράς θα είναι Αθήνα και Θεσσαλονίκη, εκτός από κάποια δρομολόγια που θα κινηθούν με το προσωπικό αασφαλείας. Τα δρομολόγια των αεροπλάνων θα εκτελεστούν κανονικά, όπως και τα δρομολόγια των ΚΤΕΛ. Αντίθετα αλλαγές θα υπάρξουν στα δρομολόγια του ΟΣΕ.

Νέα επιδείνωση του καιρού την Πέμπτη 20/5

Γράφει το meteo-news.gr: «Και νέα αλλαγή στο σκηνικό του καιρού με βροχές και καταιγίδες στα Δυτικά τα Κεντρικά και τα Βόρεια ισχυρούς ανέμους στα πελάγη και θερμοκρασία χωρίς αξιόλογη μεταβολή. Αναλυτικά: Νεφώσεις προβλέπονται για την Πέμπτη σε ολόκληρη σχεδόν την χώρα οι οποίες αρχικά μόνο στα Δυτικά θα δίνουν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Από τις μεσημεριανές ώρες και μετά βαθμιαία τα φαινόμενα θα επεκταθούν και στα υπόλοιπα Κεντρικά και Βόρεια τμήματα της χώρας. Στην Κεντρική και την Δυτική Μακεδονία καθώς επίσης στην Ήπειρο τα φαινόμενα θα είναι αρκετά έντονα. Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα βροχέςθα αρχίσουν να σημειώνονται από τις απογευματινές ώρες και θα είναι μέτριας εντάσεως.

Άνεμοι

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Νότιο Αιγαίο από δυτικές-νοτιοδυτικές διευθύνσεις και θα φτάσουν και τα 6 Beaufort, στο Κεντρικό Αιγαίο θα πνέουν από δυτικές-νότιοδυτικές διευθύνσεις θα φτάσουν τα 6 Beaufort .Στο Βόρειο Αιγαίο θα πνέουν από διάφορες διευθύνσεις και θα φτάσουν τα 4 Beaufort .Στο Ιονιο θα πνέουν από νότιοδυτικές διευθύνσεις και θα φτάσουν τοπικά και τα 6 Beaufort.

Θερμοκρασία

Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή και θα φτάσει στα βόρεια τους 21-22 βαθμούς στα κεντρικά τους 24-25 βαθμούς στα Δυτικά τους 25 βαθμούς και στα νησιά του Αιγαίου την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα τους 25 βαθμούς

 

Β.Παπαγεωργόπουλος:»Ο πολίτης είναι ο μεγάλος χαμένος από τον Καλλικράτη»

 «Δικαιωμένος για τις θέσεις που εξέφρασε και τη στάση που κράτησε από την πρώτη ημέρα ανακοίνωσης του σχεδίου διοικητικής μεταρρύθμισης, του «διαβόητου» όπως τον χαρακτήρισε «Καλλικράτη», δήλωσε ότι αισθάνεται ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης και Πρόεδρος της ΤΕΔΚ νομού Θεσσαλονίκης κ.Βασίλειος Παπαγεωργόπουλος, σε δηλώσεις του μετά τη σημερινή Γενική Συνέλευση της ΚΕΔΚΕ στο Γκάζι.
«Θα έπρεπε να παραμείνουμε πιστοί στις ομόφωνες αποφάσεις των Συνεδρίων της ΚΕΔΚΕ και να υιοθετήσουμε σκληρή γραμμή, ζητώντας από την κυβέρνηση, ως προϋπόθεση διαλόγου για τον Καλλικράτη να προτάξει το χωροταξικό, την κοστολόγηση των νέων αρμοδιοτήτων, την εξόφληση των οφειλομένων στους Δήμους και στη συνέχεια να προχωρήσει η όποια μεταρρύθμιση.
Σήμερα διαπιστώνουμε ότι η αυταρχική κυβέρνηση και ο αυταρχικός Υπουργός Εσωτερικών προχωρούν ερήμην της Τοπικής Αυτοδιοίκησης μεθοδεύοντας την πιο τραγική, για τους νέους Δημάρχους που θα εκλεγούν από 1.1.11, δήθεν «μεταρρύθμιση». Ενώ την περασμένη Πέμπτη ο κ.Ραγκούσης διαβεβαίωνε το προεδρείο της ΚΕΔΚΕ ότι θα λάβει υπόψη τις προτάσεις του και θα το καλέσει εντός της ερχόμενης εβδομάδας για διαβούλευση, την επομένη ημέρα καταθέτει στη Βουλή το νομοσχέδιο αγνοώντας προκλητικά τα συλλογικά όργανα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.
Συνέχεια αυτής της αυταρχικής πολιτικής ήταν η απουσία από τη σημερινή Γενική Συνέλευση των εκπροσώπων της κυβερνητικής παράταξης της ΚΕΔΚΕ, μια μεθοδευμένη αποχώρηση εντελώς ανακόλουθη σε σχέση με την αντίστοιχη αποχώρησή τους από το Δ.Σ. της ΚΕΔΚΕ στη Λάρισα το 2008, όταν κατήγγειλαν την τότε κυβέρνηση, που προωθούσε τον Καποδίστρια ΙΙ, ζητώντας ως προϋπόθεση διαλόγου το χωροταξικό και την ικανοποίηση των οικονομικών εκκρεμοτήτων της κεντρικής εξουσίας προς τους Δήμους. Το μόνο που τους χαρακτηρίζει είναι η φυγή, είτε τους αρέσει η μεταρρύθμιση, είτε δεν τους αρέσει, είτε τους αρέσει η κυβέρνηση, είτε δεν τους αρέσει. Αυτή είναι η μεγάλη διαφορά με την υπόλοιπη αυτοδιοικητική οικογένεια που αντιλαμβάνεται το φάσμα του μαρασμού και των περιπετειών στις οποίες μπαίνει η Τοπική Αυτοδιοίκηση της πατρίδας μας. Με λιγότερα χρήματα, με λιγότερα μέσα, με λιγότερους ανθρώπους, αιρετούς και εργαζόμενους, και μεγαλύτερα όρια, μεγαλύτερα προβλήματα, μεγαλύτερες ανάγκες, τελικά ο μεγάλος χαμένος θα είναι ο πολίτης» καταλήγει ο Β.Παπαγεωργόπουλος, επισημαίνοντας ότι η ΤΕΔΚ νομού Θεσσαλονίκης επέλεξε το δρόμο του αγώνα μπροστά σ’ αυτή τη θλιβερή προοπτική.»

 

Προφυλακιστέος ο Π. Σαξώνης μετά την απολογία του

Προφυλακιστέος κρίθηκε ο Π.Σαξώνης, πρώην υπάλληλος του Δήμου Θεσσαλονίκης, ο οποίος κατηγορείται για την υπεξαίρεση χρημάτων από τα ταμεία του Δήμου Θεσσαλονίκης. Σύμφωνα με πληροφορίες ο κατηγορούμενος στην επί ώρες απολογία του αναφέρθηκε στην εμπλοκή στην υπόθεση ανώτερου στελέχους του Δήμου, το όνομα του οποίου έχει ακουστεί αρκετές φορές στο παρελθόν και ειδικά την προηγούμενη προεκλογική περίοδο. Άλλες πληροφορίες αναφέρουν ότι με βάση τα όσα κατέθεσε σήμερα ο κατηγορούμενος, τις ενδείξεις και τις αποδείξεις που έχουν συλλεχθεί για την υπόθεση, εντός των επόμενων ημερών θα ασκηθούν και νέες διώξεις, ενώ δεν αποκλείεται να δούμε και νέα εντάλματα σύλληψης.

 

Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς: Ανάληψη ευθύνης για την επίθεση σε Κορυδαλλό και Δικαστήρια Θεσσαλονίκης

Με κείμενο που δημοσιεύθηκε στο indymedia η οργάνωση «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς» ανέλαβε την ευθύνη για τις βομβιστικές επιθέσεις στις Φυλακές Κορυδαλλού και στα Δικαστήρια της Θεσσαλονίκης.

 

«Όχι» της ΕΝΑΕ στον «Καλλικράτη»

 «Όχι» είπε και η ΕΝΑΕ στο σχέδιο Νόμου για τη διοικητική μεταρρύθμιση της Χώρας, το γνωστό «Καλλικράτης». Μάλλον η Κυβέρνηση θα πρέπει να προβληματιστεί περισσότερο για τη συγκεκριμένη προσπάθεια της και να σταματήσει να θεωρεί ότι όλα είναι καλώς καμωμένα και ο σχεδιασμός δεν επιδέχεται καν συζητήσεως. Άλλωστε οι ίδιοι μας έμαθαν ότι ζούμε στην εποχή του oppengov, που για την περίπτωση του «Καλλικράτη» ξεχάστηκε πολύ βολικά. Προφανώς και πίσω από κάποιες από τις αντιδράσεις υπάρχει η συγκεκαλυμμένη προσπάθεια κάποιων να μη χάσουν τα οφίκια τους. Όμως, τόσες διαμαρτυρίες μαζί δεν μπορεί να είναι όλες καθοδηγούμενες από το στενό και κακώς νοούμενο τοπικό ή ακόμα και ατομικό συμφέρον. Προφανώς οι άνθρωποι που διαμαρτύρονται θα έχουν κάποιο δίκιο, αλλιώς οι εκδηλώσεις διαμαρτυρίας τους δεν θα συγκέντρωναν την ανά περιοχή αποδοχή των αιτημάτων. Μετά και την απόφαση της ΕΝΑΕ θα πρέπει το υπουργείο Εσωτερικών αν σταματήσει να συμπεριφέρεται με την «Αρχή του ενός ανδρός» και να αναζητήσει τη σύνθεση και το διάλογο. Αλλιώς θα βρίσκεται μπροστά σε μία διαρκώς ογκούμενη διαμαρτυρία, την οποία θα έχει προκαλέσει ο ίδιος ο υπουργός… Ανέμους σπέρνεις, θύελλες θερίζεις λέει το γνωμικό και μάλλον δεν έχει άδικο…

 

Ληστεία με απειλή μαχαιριού στη Θεσσαλονίκη από τέσσερις δράστες – Συνελήφθη ο ένας

Τέσσερα άτομα επιτέθηκαν νωρίτερα και απείλησαν με μαχαίρι δύο περαστικούς στην οδό Λαγκαδά, στην περιοχή της Σταυρούπολης Θεσσαλονίκης, καταφέρνοντας να τους αποσπάσουν το χρηματικό ποσό των 120 ευρώ. Ύστερα από αστυνομική κινητοποίηση συνελήφθη ο ένας δράστης, ενώ αναζητούνται οι άλλοι τρεις, όλοι τους ομογενείς.

 

Θ.Καράογλου: «Με την ονομασία “Μακεδονική” επισήμως η προεδρία της ΠΓΔΜ στο Συμβούλιο της Ευρώπης»

Ερώτηση προς τον πρωθυπουργό και υπουργό Εξωτερικών κατέθεσε στη Βουλή ο Βουλευτής Β’ Θεσσαλονίκης Θ.Καράογλου, αναφορικά με την ονομασία με την οποία εμφανίζεται η FYROM να προεδρεύει της Συνόδου των υπουργών Εξωτερικών του Συμβουλίου της Ευρώπης. Αναλυτικά το κείμενο της ερώτησης έχει ως εξής: «Πριν λίγες ημέρες ξεκίνησε στο Στρασβούργο η 120η Σύνοδος των Υπουργών Εξωτερικών των 47 χωρών μελών του Συμβουλίου της Ευρώπης. Παράλληλα η προεδρία του Συμβουλίου της Ευρώπης πέρασε στην Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας (ΠΓΔΜ) με την επίσημη ονομασία «Μακεδονική» με αστερίσκο.

Συγκεκριμένα, ο διευκρινιστικός αστερίσκος δίπλα στην ονομασία «Μακεδονική» θα συνοδεύεται από υποσημείωση που θα αναφέρει με βάση το άρθρο 21Β του εσωτερικού κανονισμού του Συμβουλίου της Ευρώπης ότι «η διανομή εγγράφων εκ μέρους ενός εκπροσώπου γίνεται κάτω από την αποκλειστική ευθύνη του εν λόγω εκπροσώπου και δεν προδικάζει τη νομική ή πολιτική θέση του Συμβουλίου των Υπουργών».Η εν λόγω απόφαση φαίνεται να έχει ληφθεί «ερήμην» αντιδράσεων από την πλευρά της πολιτικής ηγεσίας του αρμόδιου Υπουργείου Εξωτερικών της χώρας μας, καθώς το ενδιαφέρον της Ελληνικής Κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ μονοπωλούν τα οικονομικά μέτρα αφήνοντας, όπως φαίνεται, στο περιθώριο κρίσιμα εθνικά ζητήματα.

Επιπλέον η απόφασή αυτή αποτελεί παραβίαση της απόφασης 95 του Συμβουλίου της Ευρώπης, αποφάσεων του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ που ορίζουν σαφώς ότι έως ότου επιλυθεί μεταξύ των δύο κρατών το ζήτημα της ονομασίας της γειτονικής χώρας, επισήμως θα πρέπει να αναφέρεται η προσωρινή ονομασία ΠΓΔΜ. Την ώρα που ο Υπουργός Εξωτερικών της ΠΓΔΜ κατά την παραλαβή της προεδρίας του Συμβουλίου της Ευρώπης υπερασπίζεται την εθνική αξιοπρέπεια της χώρας του και κάνει λόγο για «πολιτικό ρεαλισμό», η στάση του Υπουργού Εξωτερικών της Ελλάδας φαίνεται παθητική και ανύπαρκτη.

Κατόπιν τούτων ερωτάται ο αρμόδιος Υπουργός Εξωτερικών:
- Σε τι ενέργειες προέβη το αρμόδιο Υπουργείο πριν αναλάβει η ΠΓΔΜ την προεδρία του Συμβουλίου της Ευρώπης, ώστε να υπερασπιστεί την εθνική αξιοπρέπεια της δικής μας χώρας και να αντιταχθεί στην καθιέρωση της ονομασίας «Μακεδονική» της προεδρίας της ΠΓΔΜ; - Σκοπεύει να αντιδράσει, έστω και καθυστερημένα το αρμόδιο Υπουργείο στο Συμβούλιο της Ευρώπης;

 

Δικογραφία σε βάρος δύο αδερφών για αποπλάνηση και πορνογραφία ανηλίκων

Δικογραφία σε βάρος δύο αδερφών, ηλικίας 55 και 57 ετών σχηματίστηκε από αστυνομικούς της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Θεσσαλονίκης με τις κατηγορίες της αποπλάνησης και πορνογραφίας ανηλίκων. Ύστερα από μήνυση των γονέων ανηλίκου κοριτσιού, στο κινητό τηλέφωνο των δύο ανρδών βρέθηκαν αποθηκευμένες φωτογραφίες που απεικόνιζαν γυμνό το μικρό κοριτσάκι. Ακολούθησε έρευνα στο σπίτι των δύο σε χωριό της Ημαθίας, όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν άλλα τρία κινητά τηλέφωνα το περιεχόμενο των οποίων εξετάζεται.

 

Ο Γ.Νικητιάδης νέος υφυπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού

Με απόφαση του πρωθυπουργού Γιώργου Α. Παπανδρέου, υφυπουργός Πολιτισμού & Τουρισμού ορίζεται ο βουλευτής Δωδεκανήσων Γεώργιος Νικητιάδης

 

Μέγεθος Γραμματοσειράς

Επιστολή Π.Ψωμιάδη στη Λ.Κατσέλη για τον ακτοπολοϊκό αποκλεισμό της Θεσσαλονίκης

 «Επιστολή στην Υπουργό Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας Λούκα Κατσέλη έστειλε ο Νομάρχης Παναγιώτης Ψωμιάδης, εκφράζοντας τη διαμαρτυρία των πολιτών του νομού για τον ακτοπλοϊκό αποκλεισμό της Θεσσαλονίκης από τις Σποράδες, τις Κυκλάδες και την Κρήτη. Στην επιστολή του ο Νομάρχης υπογραμμίζει ότι, παρά τις επανειλημμένες πιέσεις της Νομαρχίας Θεσσαλονίκης για την αποκατάσταση της ακτοπλοϊκής σύνδεσης με τα νησιά, «η αρχαία τραγωδία συνεχίζεται με άλλους πρωταγωνιστές». «Σας καλώ να σεβαστείτε πάνω απ’ όλα τους πολίτες αλλά και όσους αιρετούς διεκδικούμε εδώ και χρόνια τα αυτονόητα. Μην αφήσετε την περιφέρεια της βόρειας Ελλάδας να σβήσει. Μην αντιμετωπίζετε άλλο τη Θεσσαλονίκη ως άγονη γραμμή», καταλήγει στην επιστολή του ο Νομάρχης.

Το πλήρες κείμενο της επιστολής του Νομάρχη Π. Ψωμιάδη έχει ως εξής:

«Αγαπητή κ. Υπουργέ, Έκπληκτος διάβασα στον Τύπο ότι φέτος το καλοκαίρι η Θεσσαλονίκη θα μείνει χωρίς δρομολόγια για Κυκλάδες – Κρήτη αλλά και για Σποράδες! Και μόνο τρία πλοία θα αναχωρούν από το Λιμάνι της πόλης για τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου!
Η Νομαρχία μας εδώ και έξι χρόνια πιέζει κάθε χρόνο, εγγράφως και με δημόσιες δηλώσεις, την πολιτεία για να δείξει το ενδιαφέρον που αρμόζει στην «πρωτεύουσα των Βαλκανίων». Δυστυχώς όμως φαίνεται ότι δεν ιδρώνει το αυτί κανενός. Η αρχαία τραγωδία συνεχίζεται με άλλους πρωταγωνιστές.Την ώρα που η χώρα έχει ανάγκη περισσότερο από ποτέ την αναπτυξιακή προοπτική, η Θεσσαλονίκη και η βόρεια Ελλάδα αποκόπτονται από τα νησιά μας και στραγγαλίζονται οικονομικά με αποκλειστική ευθύνη της αδιάφορης πολιτείας. Με την αύξηση δε των διοδίων στην ΠΑΘΕ, σε λίγο θα είναι πιο συμφέρον να ταξιδέψει για Κυκλάδες από την Τουρκία παρά από την Ελλάδα…
Κυρία Υπουργέ, σας καλώ να σεβαστείτε πάνω απ’ όλα τους πολίτες αλλά και όσους αιρετούς διεκδικούμε εδώ και χρόνια τα αυτονόητα. Μην αφήσετε την περιφέρεια της βόρειας Ελλάδας να σβήσει. Μην αντιμετωπίζετε άλλο τη Θεσσαλονίκη ως άγονη γραμμή. Ο λαός δεν πρόκειται να ανεχτεί άλλο την αδιαφορία της κεντρικής εξουσίας.»

 

Το σχόλιό σας

Σχετικά με το blog
-Το blog μας περιλαμβάνει αιχμηρά και καυστικά σχόλια από την επικαιρότητα που επηρεάζουν άμεσα την ζωή μας...!

-ΕΠΙΣΗΣ... ΚΑΤΑΓΡΑΦΟΥΜΕ ΤΑ ΤΟΠΙΚΑ ΔΡΩΜΕΝΑ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ - ΒΟΡΕΙΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ - και όχι μόνο - ΓΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ - ΑΘΛΗΤΙΚΑ - ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ ΤΗΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑ

Υ.Γ.1 ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΑΝΑΦΕΡΟΥΜΕ (ΓΙΑ ΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ΠΟΥ ΚΥΚΛΟΦΟΡΟΥΝ ) ΟΤΙ ΚΕΧΑΓΙΑ ΣΤΑ "ΑΡΧ...Α" ΜΑΣ ΔΕΝ ΒΑΖΟΥΜΕ ΚΑΝΕΝΑΝ ΚΑΙ ΚΑΜΟΙΑ ...!!!

Y.Γ.2 ΚΑΙ ΣΤΟ ΚΑΤΩ...ΚΑΤΩ...ΣΕ ΟΠΟΙΟΝ ΑΡΕΣΟΥΜΕ...
Αναζήτηση
Προηγούμενα Άρθρα
Τελευταίες δημοσιεύσεις
11/10Δήμος ΠΑΙΟΝΙΑΣ :23η Γιορτή Κάστανου Γρίβας !
11/10Δήμος ΛΑΓΚΑΔΑ : Τοποθετήθηκε υπόγειος κάδος στο κέντρο της πόλης στην πλατεία του Λαγκαδά
1/10ΧΑΛΑΣΤΡΑ : Δράσεις του 3ου Δημοτικού Χαλάστρας την ημέρα του Αθλητισμού