Γάτος...Ο Μακεδών!
Φίλους έχω μόνο τα ποντίκια...
Λίγα λόγια για εμένα
Στην αρχή ήμουν άσπρος...! αλλά με τις βλακίες που ακούω και βλέπω καθημερινά έγινα μαύρος...!
Σελίδες


Τα κλείνουν... όλα σήμερα στον Άγιο Αθανάσιο... !
1542 αναγνώστες
Παρασκευή, 21 Μαΐου 2010
10:47

 

Κλείνουν δήμο, κλείνουν δρόμους, τα κλείνουν όλα στον Άγιο Αθανάσιο. Δε θέλουν τη συνένωση που προτείνει το υπουργείο Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης μέσω του Προγράμματος Καλλικράτης κι έχουν τους λόγους τους:
Θεωρούν ότι υπάρχει πλήρης αγνόηση των θέσεων και αποφάσεων του Δημοτικού συμβουλίου και "απόλυτη, αδιάλλακτη και παρά φύση, πρότασή του υπουργού κ. Ι. Ραγκούση για συνένωση του Δήμου μας με τους Δήμους Κουφαλίων και Χαλκηδόνας, με προσβλητικούς μάλιστα όρους".
Όπως ανακοινώθηκε από το δήμο Αγίου Αθανασίου, "ως Δημοτική αρχή, μη έχοντας άλλα περιθώρια δράσης και υπεράσπισης των θέσεων μας, ξεκινάμε μια σειρά κινητοποιήσεων με τη συμπαράσταση όλης της κοινωνίας, με ένα και μόνο σκοπό: Την ανατροπή της πρότασης του νομοσχεδίου που εξαφανίζει ουσιαστικά το Δήμο μας και υπονομεύει το μέλλον των παιδιών μας".
Έτσι, την Παρασκευή 21 Μαϊου 2010, βάζουν λουκέτο στο δήμο και τις δημοτικές επιχειρήσεις και διοργανώνουν :
Στις 11:00 π.μ,, συγκέντρωση διαμαρτυρίας μπροστά στο Δημαρχείο.
Στις 11:30 π.μ., συνέντευξη τύπου στην αίθουσα του Δημοτικού συμβουλίου.
Στις 12:00 το μεσημέρι συμβολικό αποκλεισμό της Ε.Ο. Θεσ/νίκης – Έδεσσας, στο ύψος του κόμβου Αγίου Αθανασίου

 

 

 

 

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΕΩΣ – ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑΣ

 

Αγαπητοί συνδημότες Αγίου Αθανασίου,

 

Αισθάνομαι έντονη την ανάγκη να ενημερώσω και ταυτόχρονα να καταγγείλω πώς ο Άγιος Αθανάσιος από ένας οικονομικά και οικιστικά ρωμαλέος και αναπτυξιακός Δήμος έπεσε στην ανυποληψία και στο περιθώριο του σχεδίου «Καλλικράτης». Επειδή λίγα γίνονται και από τα πολλά που λέγονται, ελάχιστα ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα, έχω την ηθική αλλά και τη θεσμική υποχρέωση ως εν ενεργεία δημοτικός σύμβουλος να ενημερώσω τους πολίτες για την επικείμενη συνένωση, να τους πληροφορήσω για τις προσωπικές μου τοποθετήσεις και να αποδοθούν τα του καίσαρος τω καίσαρει. 

 

1.  Η συνένωση των Δήμων Αγίου Αθανασίου, Κουφαλίων και Χαλκηδόνας σαν πρόταση δεν είναι τωρινή. Αποτελεί την εισήγηση του Ινστιτούτου Τοπικής Αυτοδιοίκησης (Ι.Τ.Α.), υπήρχε ήδη επί υπουργίας Παυλόπουλου, συνεχίστηκε ως είχε επί υπουργίας Ραγκούση και υφίσταται εδώ και τρία χρόνια. Επομένως, δεν μπορεί να χρεωθεί σα σχέδιο αποκλειστικά στην υπάρχουσα ή την προηγούμενη κυβέρνηση και κάθε τέτοια προσπάθεια είναι απαράδεκτη ως κομματική σπέκουλα και καθαρά αποπροσανατολιστική.

 

2.   Όταν ζητήθηκε από την Tοπική Aυτοδιοίκηση να καταθέσει τις προτάσεις της επί του χωροταξικού και ενώ οι όμοροι Δήμοι αποφάσιζαν σχεδόν ομόφωνα με ποιούς Δήμους θέλουν να συνενωθούν, στο δικό μας Δήμο υπήρχαν διαφορετικές απόψεις (συνένωση με δήμο Εχεδώρου, με Χαλάστρα και Αξιό, συνένωση όλων των Δήμων δυτικά της Θες/νίκης, διάσπαση του Δήμου μας και απορρόφησή τους από όμορους Δήμους ή και να παραμείνει ο Άγιος Αθανάσιος ως έχει). Κάθε άποψη είναι σεβαστή και έτσι άλλωστε λειτουργεί η δημοκρατία, αν και κάποιες από τις προτάσεις αυτές ήταν στην πράξη πρόταση για την πρόταση. Προσωπική μου άποψη εξ αρχής ήταν ότι ο Άγιος Αθανάσιος πρέπει να επιδιώξει να συνενωθεί με τους Δήμους Κουφαλίων και Χαλκηδόνας, γιατί:

Α) ήταν η πρόταση του υπουργείου και η εμπειρία από τον Καποδίστρια έδειχνε ότι δύσκολα το υπουργείο αναθεωρεί τις προτάσεις του.

Β) σε σχέση με τη χωροταξική δυναμική των υπό σχεδίαση καλλικρατικών δήμων θεώρησα ότι ήταν το επικρατέστερο σενάριο.

Γ) ήταν η μόνη πρόταση κατά την οποία ο δήμος μας θα μπορούσε να αξιοποιήσει τα συγκριτικά του πλεονεκτήματα και να οριστεί ως έδρα του νέου δήμου, αν όχι και να ονομαστεί ως Άγιος Αθανάσιος.

Από την αρχή της συζητήσεως για τον επερχόμενο Καλλικράτη δεν κρύφτηκα πίσω από αόριστες τοποθετήσεις. Κατέθεσα συγκεκριμένη πρόταση και τη στοιχειοθέτησα με απτά επιχειρήματα και συγκεκριμένο σχέδιο δράσης αναλαμβάνοντας και την ευθύνη των όσων έλεγα και πρότεινα.

 

3.  Η διοίκηση του Δήμου ουδέποτε προσπάθησε έγκαιρα να προλάβει τα γεγονότα και να ενεργήσει κατά τέτοιον τρόπο, ώστε να προβληθεί ο Άγιος Αθανάσιος ως η φυσική έδρα του υπό σχεδίαση δήμου’ αντίθετα, πολλές φορές  δινόταν η εντύπωση ότι πρωταρχικός στόχος κάποιων ήταν να εξασφαλίσουν την καρέκλα τους αντί να κατοχυρώσουν τα συμφέροντα του Δήμου μας στη μετά Καλλικράτη κατάσταση.

4.  Μόλις δημοσιεύτηκε αρχές του Μαΐου το νομοσχέδιο για το νέο Δήμο με έδρα τα Κουφάλια και ονομασία τη Χαλκηδόνα, αντί να προβούμε σε άμεσες κινητοποιήσεις και να διεκδικήσουμε για το Δήμο μας ό,τι δικαιωματικά του ανήκει, προτιμήθηκε ως λύση να συγκροτηθεί 5μελής επιτροπή  και με την αντίστοιχη της Χαλκηδόνας στις 2.5.2010 να ζητηθεί (άγνωστο ακόμη το γιατί) ο νέος δήμος να έχει έδρα τη Χαλκηδόνα και να ονομαστεί Πέρινθος ή Βοττιαία, παρασύροντας ο κος Δήμαρχος τα μέλη της επιτροπής σε μια θέση που σε τίποτα δεν περιφρουρούσε τα συμφέροντα του Δήμου μας αλλά έκλεινε κρυφά το μάτι στους ψηφοφόρους του γειτονικού Δήμου. Σημειωτέον ότι η προγραμματισμένη συνάντηση με τον Υφυπουργό Εσωτερικών Γ. Ντόλιο τελικά δεν πραγματοποιήθηκε ποτέ για ευνόητους λόγους.

5. Δεν περνούν επτά (!) ημέρες και στις 9.5.2010 η διοίκηση του Δήμου συγκάλεσε έκτακτο δημοτικό συμβούλιο εντελώς αιφνίδια και χωρίς επαρκής δικαιολογία αλλάζει εκ νέου γνώμη και ζητά να ψηφιστεί συνένωση με Εχέδωρο και Χαλάστρα και μάλιστα ομόφωνα. Προσωπικά αντέδρασα και παρέμενα κάθετα αρνητικός στην παλινωδία και στον εξευτελισμό του Δήμου μας, ζητώντας να καταγραφώ ως απών μετά από ισχυρή πίεση που δέχτηκα, για να υπάρχει ομόφωνη απόφαση αλλά και για να μη χρησιμοποιηθεί η μοναδική αρνητική μου ψήφος ως άλλοθι για την εξαρχής καταδικασμένη σε αποτυχία νέα πρόταση λόγω έλλειψης ομόφωνης απόφασης.  

 

Τώρα κάποιοι κάνουν λόγο για δυναμικές κινητοποιήσεις, ψηφίσματα, διαμαρτυρίες, κλείσιμο δρόμων κλπ. διεκδικώντας αλήθεια τι ακριβώς; Αλήθεια, μετά από τόσες αλλαγές στις προτάσεις μας, υποχωρήσεις και επανατοποθετήσεις ποιός Υπουργός αλλά και γενικά ποιος λογικός άνθρωπος πρόκειται να μας λάβει στα σοβαρά υπόψη; Γιατί εδώ και τρία χρόνια δεν έγινε καμιά απολύτως οργανωμένη κίνηση; Γιατί πολλά από τα οποία πρότεινα στο παρά πέντε στο δημοτικό συμβούλιο κάποιοι θέλουν να τα εφαρμόσουν τώρα στο και πέντε; Γιατί κάποιοι προσπαθούν να μας «σερβίρουν» την ανακήρυξη της Γέφυρας ως ιστορική έδρα του νέου Δήμου σα μεγάλη επιτυχία; Γιατί κάποια «παπαγαλάκια» συνειδητά και συστηματικά μεταφέρουν στον κόσμο παραποιημένες τις τοποθετήσεις των δημοτικών συμβούλων τη στιγμή που όλες οι συνεδριάσεις μαγνητοφωνούνται, καταγράφονται και αρχειοθετούνται; Γιατί κάποιοι οδήγησαν το Δήμο Αγίου Αθανασίου να πορεύεται στον Καλλικράτη χωρίς σχέδιο, χωρίς πυξίδα και κυρίως χωρίς αξιοπρέπεια; Γιατί κάποιοι «επαγγελματίες» πολιτικοί και αυτοδιοικητικοί για να φανούν αρεστοί δεν αντέδρασαν, όπως έπρεπε, όταν έπρεπε, αλλά προτίμησαν  να θυσιάσουν το όραμα και την προοπτική αυτού του τόπου για χάρη του προσωπικού τους συμφέροντος; Ποιός αλήθεια θα αναλάβει τις ευθύνες του για το βαρύ έγκλημα που έγινε σε βάρος του Αγίου Αθανασίου;

Αγαπητοί συνδημότες, γνωρίζω ότι σε ένα τέτοιο περίπλοκο θέμα όπως το χωροταξικό, είναι εξαιρετικά δύσκολο όλοι να συμφωνήσουν με όλους. Προσωπικά έχω ήσυχη τη συνείδησή μου, γιατί όλες μου οι προτάσεις είχαν έναν και μόνο αποκλειστικό σκοπό’ να  εξυπηρετήσω τα καλώς εννοούμενα συμφέροντα του τόπου μου και να μην προδώσω τους συμπολίτες που μου εμπιστεύτηκαν με την ψήφο τους την τύχη του Δήμου μας. Γιατί πιστεύω ότι ο Δήμος Αγίου Αθανασίου έχει ένδοξο παρελθόν, ισχυρό παρόν και κυρίως ελπιδοφόρο μέλλον.

 

                                 Με εκτίμηση

                              Κωνσταντίνος Χούλιας

Δημοτικός Σύμβουλος Αγίου Αθανασίου.


 

 

Αποπλάνησαν ανήλικη και τη φωτογράφιζαν γυμνή

 

 

Δυο μεσήλικες, αδέλφια ηλικίας 55 και 57 χρόνων, αποπλάνησα ανήλικη, τη φωτογράφισαν γυμνή με τα κινητά τους τηλέφωνα και της έλεγαν ότι θα κερδίσει πολλά χρήματα, χωρίς να πάθει το παραμικρό, αν συνεχίσει να ποζάρει! Βρέθηκαν, όμως, στο γραφείο του εισαγγελέα Πρωτοδικών Βέροιας, κατηγορούμενοι για αποπλάνηση και πορνογραφία ανηλίκων, καθώς δεν αποκλείεται να διοχέτευσαν τις φωτογραφίες του κοριτσιού στο Ίντερνετ -ενδεχόμενο που ερευνάται.
Εναντίον τους σχηματίστηκε δικογραφία από αστυνομικούς του Τμήματος Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης. Εναντίον τους κατέθεσαν μήνυση οι γονείς του ανήλικου κοριτσιού και ακολούθησε ενδελεχής αστυνομική έρευνα. Έτσι, σε κινητό τηλέφωνο των ανδρών, βρέθηκαν αποθηκευμένες φωτογραφίες, οι οποίες απεικόνιζαν γυμνό το συγκεκριμένο κοριτσάκι.
Πραγματοποιήθηκε έρευνα στο σπίτι των προαναφερομένων, σε χωριό του Νομού Ημαθίας, όπου κατασχέθηκαν επιπλέον τρία κινητά τηλέφωνα, το περιεχόμενο των οποίων εξετάζεται.

 

Κλειστά τα καταστήματα για του Αγίου Πνεύματος

 

 

Κλειστά θα παραμείνουν τη Δευτέρα 24 Μαϊου 2010 (εορτή του Αγίου Πνεύματος) τα εμπορικά καταστήματα και τα καταστήματα πώλησης τροφίμων στη Θεσσαλονίκη. Οπως ανακοινώθηκε από τον Εμπορικό Σύλλογο Θεσσαλονίκης, σύμφωνα με την υπ' αριθ.22/οικ.21964 απόφαση του Νομάρχη Θεσσαλονίκης, καθορίζεται η εορτή του Αγίου Πνεύματος ως ημέρα υποχρεωτικής αργίας για τα εμπορικά καταστήματα και τα καταστήματα πώλησης τροφίμων του Ν. Θεσσαλονίκης, σε αντικατάσταση τριών ημιαργιών, οι οποίες καταργήθηκαν.
Επομένως, η εορτή του Αγίου Πνεύματος (Δευτέρα 24 Μαϊου 2010) θα είναι υποχρεωτική αργία για τα εμπορικά καταστήματα και τα καταστήματα πώλησης τροφίμων του Νομού Θεσσαλονίκης.

 

 

 

Εγγραφές μαθητών στο Επαγγελματικό Λύκειο Αγίου Αθανασίου
Από το ΕΠΑΛ Αγ.Αθανασίου ανακοινώνεται ότι οι εγγραφές στο ΕΠΑΛ για το σχολικό έτος 2010-2011 θα γίνονται από 20 μέχρι 30 Ιουνίου και από 1 μέχρι 10 Σεπτεμβρίου 2010.
Για την αρχική εγγραφή στην Α΄ τάξη του ΕΠΑΛ απαιτούνται:
  1. Πρωτότυπο απολυτήριο Γυμνασίου
  2. Πρόσφατο πιστοποιητικό γεννήσεως ή φωτοτυπία ταυτότητας του μαθητή
  3. Τέσσερις (04) πρόσφατες φωτογραφίες του μαθητή
  4. Συμπλήρωση αίτησης – δήλωσης για την επιλογή κύκλου για την Α΄ τάξη από τον κηδεμόνα (δίνεται έντυπη αίτηση – δήλωση από το σχολείο)
 Για περισσότερες πληροφορίες απευθυνθείτε στο ΕΠΑΛ Αγ.Αθανασίου, Λεωφόρος Αθηνών, τηλ.2310-702634

 

 

 

 

Δήλωση του Βουλευτή Ν.Δ. Β΄ Θεσσαλονίκης -Σάββα Αναστασιάδη για το θέμα στο μάθημα της Λογοτεχνίας «Στου Κεμάλ το σπίτι».
      «Αγανάκτηση και θυμός είναι τα συναισθήματα που  διακατέχουν και τον τελευταίο Έλληνα πολίτη αυτής της χώρας, αλλά ιδιαίτερα τους Έλληνες του πόντου για μία σειρά από γεγονότα που ο Πρωθυπουργός και Υπουργοί του δρομολογούν.
     Όταν ο Τούρκος Πρωθυπουργός στην πρόσφατη επίσκεψή του στην χώρα μας έθεσε θέμα αναγνώρισης του ψευδομουφτή της Θράκης , παραλληλίζοντάς τον με τον Οικουμενικό Πατριάρχη, εμείς σιωπήσαμε. Δεχθήκαμε μεγάλη πρόκληση μέσα στο σπίτι μας και κάναμε πως δεν καταλάβαμε. Κάναμε άλλη μία υποχώρηση, απέναντι στην Τουρκία. Η οποία βήμα- βήμα επεκτείνει τις διεκδικήσεις της.
        Αγνόησε ο κ. Πρωθυπουργός την ανησυχία των Προέδρων και των μελών των ποντιακών σωματείων που είχαν κατασκηνώσει στο απέναντι πεζοδρόμιο του « Χίλτον», όπου βρίσκονταν ο Τούρκος Πρωθυπουργός. Με σιγουριά και περηφάνεια για την ποντιακή τους καταγωγή έστελναν μηνύματα , ότι κανείς δεν μπορεί να μην τιμά τους εκατοντάδες δολοφονημένους της Γενοκτονίας των Ελλήνων του πόντου.
    Δεν έφτασε αυτό ,είχαν και συνέχεια οι υποχωρήσεις μας απέναντι στους τούρκους. Οι εξεταζόμενοι στο μάθημα της Λογοτεχνίας για την εισαγωγή τους στα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα της χώρας, στις 19 Μαΐου, ημέρα μνήμης της Ποντιακής Γενοκτονίας όπου χιλιάδες Πόντιοι σφαγιάστηκαν μετά από διαταγή του ίδιου του Κεμάλ είχαν ως θέμα με την έγκριση της κ. Διαμαντοπούλου «Στου Κεμάλ το σπίτι». Είναι γνωστό ποια «σχολή» κάνει κουμάντο μέσα στο υπουργείο και ποιοι επιλέγουν την διδακτική ύλη. Εκείνο που μας ενοχλεί είναι ότι επέλεξαν τη μέρα της εξόντωσης των Ελλήνων του πόντου από τον αρχισφαγέα Κεμάλ, για να προπαγανδίσουν στην νεολαία, ότι υπήρξαν και Τούρκοι πρόσφυγες που αναγκάστηκαν να «συνωστισθούν» και να εγκαταλείψουν τις εστίες τους. Πρόκειται για άνευ προηγουμένου έκφραση του ραγιαδισμού, της ηττοπάθειας και του αφελληνισμού που καλλιεργούν στην νεολαία.
    Πριν από λίγους μήνες τιμήθηκε στο Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών ο Γενοκτόνος φασίστας Κεμάλ.
    Η κ. Διαμαντοπούλου οφείλει να αποκαταστήσει τα ανεπίτρεπτα λάθη άμεσα.
    Το απαιτεί μέσα σ΄αυτή την δύσκολη συγκυρία όπου με θλίψη βλέπουμε τη χώρα μας στον παγκόσμιο διασυρμό, εξ΄αιτίας των οικονομικών προβλημάτων, η Ιστορική και ηθική δικαίωση όλων των Ελλήνων.
   Την θέση της την έδωσε ο Ελληνικός λαός, και όφειλε να προασπίσει τα δικαιώματά του, και όχι να πλασσάρει αυτό το  θέμα από το υπουργείο της σε παιδιά 16 και 17 χρονών , χωρίς να αναφέρεται καθόλου στο βάρβαρο έργο του Κεμάλ.
   Θα έπρεπε ήδη να έχει παραιτηθεί. Με τις πράξεις της προσβάλλει και προκαλεί όλους τους Έλληνες του πόντου, όπου κι αν βρίσκονται».

 

Το σχόλιό σας

Σχετικά με το blog
-Το blog μας περιλαμβάνει αιχμηρά και καυστικά σχόλια από την επικαιρότητα που επηρεάζουν άμεσα την ζωή μας...!

-ΕΠΙΣΗΣ... ΚΑΤΑΓΡΑΦΟΥΜΕ ΤΑ ΤΟΠΙΚΑ ΔΡΩΜΕΝΑ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ - ΒΟΡΕΙΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ - και όχι μόνο - ΓΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ - ΑΘΛΗΤΙΚΑ - ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ ΤΗΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑ

Υ.Γ.1 ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΑΝΑΦΕΡΟΥΜΕ (ΓΙΑ ΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ΠΟΥ ΚΥΚΛΟΦΟΡΟΥΝ ) ΟΤΙ ΚΕΧΑΓΙΑ ΣΤΑ "ΑΡΧ...Α" ΜΑΣ ΔΕΝ ΒΑΖΟΥΜΕ ΚΑΝΕΝΑΝ ΚΑΙ ΚΑΜΟΙΑ ...!!!

Y.Γ.2 ΚΑΙ ΣΤΟ ΚΑΤΩ...ΚΑΤΩ...ΣΕ ΟΠΟΙΟΝ ΑΡΕΣΟΥΜΕ...
Αναζήτηση
Προηγούμενα Άρθρα
Τελευταίες δημοσιεύσεις
11/10Δήμος ΠΑΙΟΝΙΑΣ :23η Γιορτή Κάστανου Γρίβας !
11/10Δήμος ΛΑΓΚΑΔΑ : Τοποθετήθηκε υπόγειος κάδος στο κέντρο της πόλης στην πλατεία του Λαγκαδά
1/10ΧΑΛΑΣΤΡΑ : Δράσεις του 3ου Δημοτικού Χαλάστρας την ημέρα του Αθλητισμού