Γάτος...Ο Μακεδών!
Φίλους έχω μόνο τα ποντίκια...
***ΠΡΟΣΟΧΗ***
Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι από τις 20 Δεκεμβρίου η υπηρεσία του Capital.gr
Capital Blogs θα αναστείλει τη λειτουργία της για τεχνικούς λόγους.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
Λίγα λόγια για εμένα
Στην αρχή ήμουν άσπρος...! αλλά με τις βλακίες που ακούω και βλέπω καθημερινά έγινα μαύρος...!
Σελίδες


"Καλλικράτης": Ψηφίστηκε επι της αρχής μόνο από τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ
1803 αναγνώστες
Παρασκευή, 21 Μαΐου 2010
17:12

Από το 2014 θα τεθεί σε ισχύ το επαγγελματικό ασυμβίβαστο για τους νεοεκλεγέντες δημάρχους σε δήμους με πληθυσμό κάτω των 25.000 κατοίκων, που προβλέπεται στον «Καλλικράτη», σύμφωνα με τις δηλώσεις του υπουργού Εσωτερικών, Γιάννη Ραγκούση , στη Βουλή.
Το νομοσχέδιο υπερψηφίστηκε επι της αρχής μόνο από τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ και αναμένεται να ξεκινήσει η συζήτησή του στην Ολομέλεια την ερχόμενη Τρίτη, προκειμένου να έχει ψηφισθεί στο τέλος της προσεχούς εβδομάδας. 

Τροποποιήσεις στις ονομασίες δήμων και σε περιπτώσεις εδρών
ΑΡΚΑΔΙΑΣ: Ο δήμος Λεωνιδίου μετονομάζεται δήμος Νότιας Κυνουρίας και χαρακτηρίζεται ορεινός
ΑΡΤΑΣ: Στο δήμο Γ. Καραισκάκης ορίζεται ιστορική έδρα οι Πηγές Τετραφυλίας
ΒΟΙΩΤΙΑΣ: Ο δήμος Διστόμου και Αράχωβας μετονομάζεται σε δήμο Διστόμου, Αράχωβας και Αντίκυρας και χαρακτηρίζεται ορεινός
ΕΥΒΟΙΑΣ: Ο δήμος Μαντουδίου - Λίμνης μετονομάζεται σε δήμο Μαντουδίου - Λίμνης - Αγίας Άννας
ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ: Στο δήμο Ηρακλείου ορίζεται ως ιστορική έδρα η Νέα Αλικαρνασσός. Στο δήμο Αρχανών – Αστερουσίων προστίθονται ως ιστορική έδρα οι Αρχάνες. Στο δήμο Μίνωα Πεδιάδας καταργείται ως δεύτερη ιστορική έδρα το Αρκαλοχώρι και παραμένει το Καστέλλι
ΗΛΕΙΑΣ: Ο δήμος Ανδριτσαινας μετονομάζεται σε δήμο Ανδρίτσαινας- Κρεστένων. Ο δήμος Ανδραβίδας μετονομάζεται σε δήμος Ανδραβίδας – Κυλλήνης. Ο δήμος Αμαλιάδας μετονομάζεται σε δήμο Ίλιδος.
ΗΜΑΘΙΑΣ: Στο δήμο Βέροιας ορίζεται ιστορική έδρα η Βεργίνα
ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ: Στο δήμος Λαγκαδά ορίζεται ως ιστορική έδρα ο Λαχανάς
ΚΟΖΑΝΗΣ: Στο δήμος Βοίων η έδρα μεταφέρεται από τη Νέαπολη (μετατρέπεται σε ιστορική έδρα) στη Σιάτιστα. Ο δήμος Σερβίων μετονομάζεται σε δήμο Σερβίων – Βελβεντού
ΚΥΚΛΑΔΩΝ: Στο δήμο Τήνου ορίζεται ιστορική έδρα ο Πάνορμος
ΛΑΚΩΝΙΑΣ: Στο δήμο Σπάρτης ορίζεται ιστορική έδρα ο Μυστράς
ΛΑΣΙΘΙΟΥ: Ο δήμος Μιραμπέλου μετονομάζεται σε δήμος Αγίου Νικολαου
ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ: Ο δήμος Πύδνας μετονομάζεται σε δήμο Πύδνας - Κολινδρού
ΠΕΛΛΑΣ: Ο δήμος Αρχαίας Πέλλας μετονομάζεται σε δήμος Πέλλας
ΠΡΕΒΕΖΑΣ ο δήμος Πάργας θα έχει ιστορική έδρα την Πάργα
ΣΑΜΟΥ ο δήμος Σάμου με έδρα τη Σάμο αποκτά ιστορική έδρα το Πυθαγόρειο
ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ: Ο δήμος Καλλικράτειας – Μουδανιών μετονομάζεται σε δήμος Νέας Προποντίδας
ΧΑΝΙΩΝ: Ο δήμος Καντάνου - Σελίνου χαρακτηρίζεται ορεινός.

 

Βάζει «φωτιά» στο δήμο Θεσσαλονίκης ο Π. Σαξώνης

Το δρόμο για τη φυλακή πήρε χτες ο πρώην υπάλληλος του δήμου Θεσσαλονίκης Παναγιώτης Σαξώνης, ο οποίος κατά τη διάρκεια της πολύωρης απολογίας του στο γ' ειδικό ανακριτή έδωσε στοιχεία «φωτιά» για υψηλόβαθμο παράγοντα του δήμου.Οπως κατέθεσε, «το μεγαλύτερο μέρος των χρημάτων που... σήκωνε από τα ταμεία κατέληγε στα χέρια του συγκεκριμένου ατόμου, ενώ στο υπόμνημα που κατέθεσε αναφέρει ότι ήταν αρκετά... γνωστοί ακόμη και με το δήμαρχο Θεσσαλονίκης!Ο πρώην υπάλληλος του δήμου κατά τη διάρκεια της απολογίας του παραδέχτηκε την υπεξαίρεση ποσού 1.000.000 ευρώ από τα συνολικά 23.451.351 ευρώ που περιλαμβάνονται στο κατηγορητήριο που συντάχθηκε σε βάρος του και για περισσότερες από πέντε ώρες απάντησε στις ερωτήσεις του ανακριτή. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κατηγορούμενος περιέγραψε με κάθε λεπτομέρεια τον τρόπο με τον οποίο υπεξαιρέθηκαν τα χρήματα από τα ταμεία του δήμου.«Γιατί υπήρχε η εντολή μόνο ο Σαξώνης να παίρνει μεγάλα ποσά σε μετρητά; Είναι δυνατόν σε περιόδους κατά τις οποίες υπήρχε ''πάγωμα'' πληρωμών εγώ να μπορώ να παίρνω μεγάλα χρηματικά ποσά;», δήλωσε στον «Αγγελιοφόρο» έξω από το γραφείο του ανακριτή ο Παναγιώτης Σαξώνης. Ο κατηγορούμενος είναι έτοιμος ν' αποδεχτεί τις ευθύνες που του αναλογούν, ενώ δηλώνει έτοιμος να δώσει στις δικαστικές αρχές όλες τις πληροφορίες που γνωρίζει για τον τρόπο με τον οποίο δημιουργήθηκε το έλλειμμα ύψους 33.000.000 ευρώ στο δήμο Θεσσαλονίκης. Μάλιστα ο πρώην υπάλληλος έδωσε τις «απαντήσεις» του και στον ίδιο το δήμαρχο Θεσσαλονίκης.

«Παραγνωριζόμασταν»

«Ο ισχυρισμός του δημάρχου ότι ήμουν πρόσωπο άγνωστο για το γενικό γραμματέα του δήμου και τους εκάστοτε αντιδημάρχους είναι απολύτως αναληθής και φαιδρός, αποδεικνυομένου του ψεύδους αυτού από πλήθος εγγράφων - στοιχείων. Ομοίως ο ισχυρισμός του δημάρχου ότι δε με γνωρίζει καθ' οιονδήποτε τρόπο, απλά του υπενθυμίζω ότι κατά την αγωνιστική περίοδο 2006 - 2007 και ενώ ήμουν αντιπρόεδρος της ομάδας μπάσκετ με την επωνυμία ''Πανόραμα Α.Μ.Σ.'' υπέγραψα συμφωνία με τη Δημοτική Τηλεόραση Θεσσαλονίκης, της οποίας πρόεδρος είναι ο ίδιος ο δήμαρχος για την παραχώρηση διαφημιστικού χρόνου και τη μετάδοση των αγώνων του παραπάνω σωματείου», υποστηρίζει ο Παναγιώτης Σαξώνης.Ο πρώην υπάλληλος του δήμου Θεσσαλονίκης υποστηρίζει ότι συμμετείχε ακόμη και σε συσκέψεις με τον ίδιο το δήμαρχο από τον οποίο λάμβανε εντολές. «Κατά τη χρονική περίοδο 2006 - 2007 συμμετείχα στο γραφείο συσκέψεων του δήμου και από τον ίδιο το δήμαρχο λάμβανα εντολές, όταν απουσίαζαν ο διευθυντής ή ο προϊστάμενος εξόδων, αν θα πραγματοποιηθούν πληρωμές από τον ίδιο το δήμαρχο», αναφέρεται στο υπόμνημα που κατέθεσε στο γ' ειδικό ανακριτή Θεσσαλονίκης ο κατηγορούμενος.

«Πρώτο τραπέζι... πίστα»

Μάλιστα ο Παναγιώτης Σαξώνης για να αποδείξει ότι δεν ήταν και τόσο... άγνωστος στο δήμαρχο, υποστηρίζει ότι του έκλεινε τραπέζι στο κέντρο διασκέδασης στο οποίο ήταν υπεύθυνος. «Κατά τα έτη 2003, 2004, 2005, 2006 και 2007, ενώ εκτελούσα χρέη υπευθύνου του κέντρου διασκέδασης στην περιοχή αεροδρομίου με την ονομασία ''BOOM'' όπου κατ' επανάληψη διασκέδαζε ο δήμαρχος μετά της συζύγου του και τη συντροφιά επώνυμων φίλων τους, μου ζητήθηκε κράτηση από τον ίδιο στα πρώτα τραπέζια», σημειώνεται στο υπόμνημα.

Ο 46χρονος Παναγιώτης Σαξώνης υποστηρίζει, μεταξύ άλλων, ότι στο κατάστημα που διατηρούσε η σύζυγός του διοργανώθηκαν ακόμη και χοροί υπαλλήλων του δήμου. «Από το έτος 1996 έως και το 2008 η σύζυγός μου λειτουργούσε επιχείρηση μουσικής ταβέρνας με την ονομασία ''Οδός Ανθέων'' όπου είχαν διοργανωθεί χοροί του ''Συλλόγου Πτυχιούχων του δήμου Θεσσαλονίκης'' και στους οποίους παραβρέθηκε και συμμετείχε ο δήμαρχος, αντιδήμαρχοι και ο γενικός γραμματέας του δήμου μαζί με άλλους υπηρεσιακούς παράγοντες», αναφέρεται στο υπόμνημα.

«Χωρίς έλεγχο 17 χρόνια»

Στο υπόμνημα που κατέθεσε στο γ' ειδικό ανακριτή ο Παναγιώτης Σαξώνης αναφέρει ότι στη θέση του διαχειριστή κρατήσεων του δήμου παρέμεινε για 17 ολόκληρα χρόνια χωρίς να μετακινηθεί από τη θέση του ούτε για μία ημέρα, επισημαίνοντας ότι όλο αυτό το χρονικό διάστημα δε δέχτηκε κανέναν έλεγχο. «Οφείλει ο δήμαρχος να εξηγήσει εάν ήταν γνώστης των δοθέντων στο τμήμα μου εντολών των αντιδημάρχων και του γενικού γραμματέα του δήμου για τις παράνομες πράξεις της μη καταβολής εισφορών στα αρμόδια ασφαλιστικά ταμεία», σημειώνεται στο υπόμνημα.

«Κατασκευάστηκαν... οφειλές»

Ο πρώην υπάλληλος του δήμου Θεσσαλονίκης υποστηρίζει ότι το 2003 κατά τη διάρκεια της «προετοιμασίας» του δήμου να λάβει δάνειο από το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων «κατασκευάστηκαν» οφειλές με τη βοήθεια «ειδικού εντύπου». «Υπογραφόταν από τους προμηθευτές του δήμου για τα ποσά που είχαν αναγραφεί ότι όφειλε ο δήμος προς αυτούς, ενώ στην πραγματικότητα τα ποσά αυτά είχαν πληρωθεί στους προμηθευτές εκ των προτέρων», ισχυρίζεται ο Παναγιώτης Σαξώνης. Ο ίδιος υποστηρίζει ότι δέχτηκε εντολές από τον πρόεδρο της εταιρίας «Ορθολογισμός» να πληρωθούν συγκεκριμένοι προμηθευτές που ήταν γνωστοί του. «Ερωτάται ο δήμαρχος δεν γνώριζε τη διαδικασία αυτή και ποιος είχε δώσει τις ανάλογες εντολές», υπογραμμίζει ο 46χρονος.

«Λογιστικά τεχνάσματα»

Ο κατηγορούμενος περιγράφει στο απολογητικό του υπόμνημα λογιστικά τεχνάσματα «τα ονομαζόμενα Β' Χρηματικά Εντάλματα Πληρωμών», όπως τα αναφέρει. «Η λογιστική αυτή επινόηση των αρμόδιων διευθυντών οικονομικών υπηρεσιών και της ταμειακής υπηρεσίας για τα Β' ΧΕΠ δεν εδράζονται σε καμία απολύτως νομοθετική ρύθμιση, δεν έχουν νόμιμο λόγο ύπαρξης, σχεδιάστηκαν, εκτελέστηκαν και εφαρμόστηκαν επί σειρά ετών με αποκλειστικό σκοπό και γνώμονα την κάλυψη των οικονομικών ατασθαλιών για την ενθυλάκωση των όσων χρημάτων υπεξαιρέθηκαν κατά τη διάρκεια των τελευταίων ετών», υποστηρίζει ο Παναγιώτης Σαξώνης.

 

Μετά από μήνες σιωπής και υπομονής η γνωστή παρουσιάστρια απαντά εμμέσως, πλην σαφώς!

H Ελένη Μενεγάκη για το διαζύγιο και τις φωτογραφίες...

 

Ελένη Μενεγάκη

Μετά τη δημοσίευση των περίφημων φωτογραφιών της την προηγούμενη εβδομάδα στο περιοδικό OK με τον φερόμενος ως νέο της έρωτα, η Ελένη Μενεγάκη δίνει απαντήσεις με το δικό της ξεχωριστό τρόπο.
Στην εκπομπή της την Τετάρτη σχολιάζοντας τη συνέντευξη της Έλλη Στάη, η οποία αναφερόταν στις σχέσεις, τους γάμους και τα διαζύγιά της, η Ελένη σχολίασε "Δεν βρίσκει εύκολα κάποιος το θάρρος να τελειώσει μία σχέση. Πολλοί είναι αυτοί που αφήνουν τις σχέσεις να συνεχίζονται χωρίς να υπάρχει ουσιαστικά κανένα νόημα. Χρειάζεται τόλμη, μην σας πω και εντιμότητα, να δεις πως η σχέση σου τελείωσε και να πεις στον άλλο, ότι πρέπει να πάμε παρακάτω. Και μπορεί όλο αυτό να είναι δύσκολο, όμως, σίγουρα είναι πιο έντιμο απ' οτιδήποτε άλλο..."
Όσον αφορά στην "παρακολούθηση" της προσωπικής της ζωής, η παρουσιάστρια αναφέρει στο Νάσο Γουμενίδη σε γνωστό website, "Η υπομονή μου έχει εξαντληθεί. Ήρθε η ώρα να απευθυνθώ στη δικαιοσύνη. Κάποια στιγμή πρέπει να σταματήσει όλη αυτή η ιστορία. Βγαίνει ο καθένας και λέει ό,τι θέλει. Είπα στην αρχή να μην κινηθώ νομικά αλλά στην Ελλάδα η υπομονή για κάποιους είναι αδυναμία. Θέλω να δω όταν θα πληρώσει κάποιος, τι θα κάνουν οι υπόλοιποι". Ερωτώμενη για τη συνεργάτιδά της Χρύσλα Γεωργακοπούλου και όλα όσα έχουν ακουστεί τις τελευταίες μέρες για την απουσία της από τα πλατό της εκπομπής "Καφές με την Ελένη", η Ελένη δήλωσε: "Νάσο, ξέρεις πολύ καλά ότι υπάρχουν μέρες σε μία καθημερινή ζωντανή εκπομπή που κάποιοι συνεργάτες βρίσκονται εκτός στούντιο. Δεν καταλαβαίνω γιατί όλοι αναφέρθηκαν στη Χρύσλα τη στιγμή που και ο Φαίδωνας Κεφαλαίας δεν ήταν εκείνη τη μέρα στο στούντιο. Κάποιοι προσπάθησαν ατυχώς να μπερδέψουν πράγματα αλλά δεν τα κατάφεραν".

 

Ανέγερση νέου δημοτικού σχολείου στη Νάουσα

Ενα νέο έργο που αφορά στις υποδομές εκπαίδευσης στην Κεντρική Μακεδονία εντάχθηκε στο ΠΕΠ Κεντρικής Μακεδονίας 2007 - 2013 (ΕΣΠΑ), έπειτα από την υπογραφή της σχετικής απόφασης από τη γενική γραμματέα της Περιφέρειας, Μαρία Λιονή. Πρόκειται για την «Ανέγερση του 10ου Δημοτικού Σχολείου Νάουσας», με προϋπολογισμό 3.230.850 ευρώ. Την αίτηση χρηματοδότησης του έργου κατέθεσε η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Ημαθίας.Η πρόταση περιλαμβάνει την ανέγερση εξαθέσιου δημοτικού σχολείου για τη στέγαση του 10ου Δημοτικού της Νάουσας, δυναμικότητας 150 μαθητών. Το σχολείο θα κατασκευαστεί σε οικόπεδο εμβαδού 2.605,25 τετραγωνικών μέτρων, στην πόλη της Νάουσας, ενώ παράλληλα θα διαμορφωθεί και ο ακάλυπτος χώρος του οικοπέδου, εμβαδού 1.833 τ.μ., που θα αποτελέσει τον αύλειο χώρο του σχολείου.Το έργο συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης.

 

Ημερίδα στο δήμο Αξιού

 «Διαταραχή ελλειμματικής προσοχής και υπερκινητικότητα σε παιδιά και εφήβους» ήταν το θέμα ημερίδας που πραγματοποιήθηκε στο δήμο Αξιού, την Κυριακή 16 Μαΐου. Στην εισήγηση παρουσιάστηκαν στοιχεία που αφορούν την κατάσταση αυτή (κλινική εικόνα, διάγνωση, πρόγνωση, θεραπεία), καθώς και χρήσιμες βασικές παράμετροι για την αντιμετώπισή της στο πλαίσιο της οικογένειας αλλά και του σχολείου, όπως αυτές προτείνονται μέσα από τη σύγχρονη παιδοψυχιατρική βιβλιογραφία

 

Εκδηλώσεις για την ίδρυση της Ν. Μηχανιώνας

Κυριακή 23 Μαΐου από την ίδρυση της Νέας Μηχανιώνας και η Καψαλάκειος Πολιτιστική Στέγη τιμά την ιστορία της διοργανώνοντας εορταστικές εκδηλώσεις.Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων την Κυριακή θα γίνει κατάθεση στεφανιού στο άγαλμα του Μαργαρίτη Ευαγγελίδη, στον αύλειο χώρο της Καψαλακείου. Θα ακολουθήσουν μικρασιάτικα τραγούδια από την παιδική χορωδία ΚΠΣ.Οι εκδηλώσεις θα κλείσουν με τραγούδια των αλησμόνητων πατρίδων από την Παραδοσιακή Χορωδία της ΚΠΣ.

 

Συνεχίζονται οι έρευνες για το οικογενειακό δράμα στη Θεσσαλονίκη

Ερωτήματα προκαλεί στους αστυνομικούς, αλλά και στον ιατροδικαστή ο τρόπος με τον οποίο προσπάθησε να αφαιρέσει τη ζωή της το απόγευμα της Τετάρτης 44χρονη γυναίκα από τη Θεσσαλονίκη, η οποία νωρίτερα είχε στραγγαλίσει τον 7χρονο γιο της.Σύμφωνα με πληροφορίες, η γυναίκα, αλβανικής καταγωγής, αντιμετωπίζει ψυχολογικά προβλήματα και έχει νοσηλευθεί σε ψυχιατρική κλινική. Μάλιστα, όπως αναφέρουν αστυνομικοί, κατά το παρελθόν είχε επιχειρήσει και πάλι να προξενήσει κακό σε μέλη της οικογένειάς της χωρίς όμως να τα καταφέρει. Η 44χρονη γυναίκα νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση στη μονάδα εντατικής θεραπείας του νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ και οι αστυνομικοί περιμένουν να βελτιωθεί η κατάστασή της για να μπορέσει να τους διηγηθεί τι ακριβώς συνέβη στο διαμέρισμα της οδού Μ. Κουφίτσα, καθώς την ώρα του δράματος βρισκόταν μόνη της μαζί με τον 7χρονο γιο της, ενώ αργότερα έφτασαν στο χώρο ο μεγαλύτερος γιος της και ο σύζυγός της.Από την πλευρά του πάντως ο ιατροδικαστής Σαμουήλ Ντούνγκου αφού εξέτασε το τραύμα που φέρεται να προξένησε στον εαυτό της η 44χρονη γυναίκα, επισήμανε ότι του προκάλεσε έκπληξη. «Δεν έχω δει άλλον αυτόχειρα με τόσο βαθύ τραύμα», εξηγεί ο ίδιος.Οπως χαρακτηριστικά επισήμανε, η γυναίκα φέρεται να βύθισε το μαχαίρι στην αριστερή τραχηλική χώρα και να το έσυρε μέχρι τη δεξιά πλευρά με δύναμη φτάνοντας μέχρι το λάρυγγα. Οι έρευνες για τη συγκεκριμένη υπόθεση συνεχίζονται από το τμήμα Ασφαλείας Λευκού Πύργου

 

Θεσσαλονίκη: Αποκούμπι στην κρίση οι δήμοι (τα προγράμματα βοήθειας)

Τμήματα εικαστικών, μαθήματα ECDL και κάθε λογής άλλες παροχές μπορούν να απολαμβάνουν δωρεάν ή με μια χαμηλού κόστους συνδρομή δημότες όλων των ηλικιών και των κατηγοριών σε όλους τους δήμους του νομού Θεσσαλονίκης.Τμήματα συμβουλευτικής και ιατρικές εξετάσεις σε ηλικιωμένους προσφέρονται ακόμη και εντελώς δωρεάν, δίνοντας ανάσα ζωής σε οικογένειες με πολύ χαμηλό εισόδημα, ενώ τα προγράμματα δημιουργικής απασχόλησης για τους μαθητές νηπιαγωγείων και δημοτικών σχολείων, που θα λειτουργήσουν και φέτος στους δήμους δωρεάν για χιλιάδες μαθητές πέντε έως 12 ετών, σε όλο το νομό, αποτελούν ένα σημαντικό αποκούμπι για τη σύγχρονη εργαζόμενη μητέρα.

Σκότωσαν 18χρονο για ένα πορτοφόλι…

Καρτέρι θανάτου έστησαν τρεις ληστές σε 18χρονο ομογενή, με στόχο να του αρπάξουν το πορτοφόλι. Όταν αντέδρασε, δεν δίστασαν να τον χτυπήσουν άγρια, με αποτέλεσμα να πέσει αναίσθητος στο έδαφος και λίγη ώρα αργότερα να χάσει τη μάχη με το θάνατο. Οι άγριες διαστάσεις που λαμβάνει, πάλι, η εγκληματικότητα στη Θεσσαλονίκη έχει καθηλώσει τις διωκτικές αρχές που αδυνατούν να την αντιμετωπίσουν

 

Οι υποψηφιότητες στις ΝΟΔΕ της ΝΔ στη Βόρεια Ελλάδα…

Άλλοι έρχονται (παλιά σαμαρικά στελέχη που είχαν αποστασιοποιηθεί), άλλοι φεύγουν (μεσαία στελέχη του ντορικού στρατοπέδου) στη Νέα Δημοκρατία. Αφορμή, οι εσωκομματικές εκλογές στις Νομαρχιακές και Τοπικές Οργανώσεις, όπου οι μεν πρώτοι κάνουν δυναμική επανεμφάνιση με πλειάδα υποψηφίων, οι δε δεύτεροι απέχουν και παράλληλα ετοιμάζουν μαζικές αποχωρήσεις από το κόμμα.

 

Αιμορραγεί ο τουρισμός στη Βόρεια Ελλάδα…

“Ανασφαλής προορισμός”. Αυτές είναι πλέον οι δύο λεξούλες που στοιχειώνουν τον ελληνικό τουρισμό. Ο αντίκτυπός τους έχει ήδη αγγίξει τη Βόρεια Ελλάδα, που μετρά τις πρώτες πληγές και φοβάται για τα χειρότερα.
Οι προκρατήσεις είναι μειωμένες κατά 20% στη Χαλκιδική, η Πιερία αιμορραγεί, ενώ η Καβάλα βλέπει ήδη σημαντικά περιορισμένη τη ζήτηση από την ελληνική αγορά. Την ίδια στιγμή ο ξενοδοχειακός κλάδος της Θεσσαλονίκης μετρά 10.000 ακυρωθείσες διανυκτερεύσεις μετά τα τραγικά γεγονότα της 5ης Μαΐου, με το ενδεχόμενο των απολύσεων τους επόμενους μήνες να έρχεται όλο και πιο κοντά.
Οι μικροεπαγγελματίες του τουρισμού προβλέπουν ένα δύσκολο καλοκαίρι, εκτιμώντας πως οι αυθημερόν εκδρομές θα πρωταγωνιστήσουν για τους κοντινούς τουριστικούς προορισμούς και μάλιστα με εφόδια έτοιμα από το σπίτι, ώστε να περιορίζεται στο ελάχιστο το κόστος για τους έλληνες εκδρομείς, που είδαν τα εισοδήματά τους να περικόπτονται.

Γεννήθηκε ζωή στο εργαστήριο

Αμερικανός επιστήμονας και η ομάδα του δημιούργησαν το πρώτο τεχνητό κύτταρο με γονέα έναν... υπολογιστή…

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ Το είπε και το έκανε. Ο Κρεγκ Βέντερ, ο αμφιλεγόμενος επιστήμονας που είχε συμμετάσχει ενεργά στην αποκωδικοποίηση του ανθρωπίνου γονιδιώματος, ανέφερε με κάθε ευκαιρία τα τελευταία χρόνια ότι θα δημιουργήσει ζωή από το μηδέν στο εργαστήριο. Πολλοί τον κατηγόρησαν ότι προσπαθεί να παραστήσει τον Θεό, άλλοι έλεγαν ότι δεν θα τα καταφέρει. Οποιες και αν ήταν οι αντιδράσεις, το γεγονός είναι πλέον ένα: ο Βέντερ και οι συνεργάτες του κατάφεραν, όπως ανακοίνωσαν χθες με δημοσίευσή τους στην έγκριτη επιθεώρηση «Science», να δώσουν «γέννηση» εντός του εργαστηρίου στο πρώτο τεχνητό κύτταρο. Οπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο δρ Βέντερ κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε για να παρουσιάσει το επίτευγμά του, «δημιουργήσαμε το πρώτο είδος στον πλανήτη που μπορεί να πολλαπλασιάζεται και το οποίο έχει για γονέα έναν... υπολογιστή».
Οι ερευνητές από το Ινστιτούτο J. Craig Venter στο Μέριλαντ και στην Καλιφόρνια ουσιαστικώς δημιούργησαν ολόκληρο το «γενετικό λογισμικό» ενός βακτηρίου και το μεταμόσχευσαν σε ένα άλλο βακτήριο. Τι προέκυψε από αυτή τη μεταμόσχευση; Ζωή από το... τίποτε. Το μικρόβιο στο οποίο μεταμοσχεύθηκε το «γενετικό λογισμικό» εργαστηρίου έμοιαζε τόσο στη μορφή όσο και στη συμπεριφορά με το είδος στο οποίο ανήκε το συνθετικό DΝΑ. Η ομάδα από το Ινστιτούτο Venter είχε δημιουργήσει στο παρελθόν τεχνητό βακτηριακό γονιδίωμα. Παράλληλα είχε επιχειρήσει σε ξεχωριστό πείραμα μεταμόσχευση γονιδιώματος ενός βακτηρίου σε ένα άλλο. Τώρα οι επιστήμονες ένωσαν αυτές τις δύο μεθόδους για τη δημιουργία του τεχνητού κυττάρου (στην πραγματικότητα όμως μόνο το γονιδίωμά του είναι φτιαγμένο στο εργαστήριο).Το σύνθημα του Ρεχάγκελ

Ο Οτο Ρεχάγκελ έδωσε το σύνθημα, στη σημερινή αναχώρηση της εθνικής για την Ελβετία, όπου θα πραγματοποιηθεί το βασικό στάδιο της προετοιμασίας, ενόψει της τελικής φάσης του παγκοσμίου κυπέλλου στη Νότια Αφρική.
Ο Ρεχάγκελ είπε: «Είναι μεγάλο το βάρος. Στο παγκόσμιο κύπελλο μετέχουν οι καλύτερες ομάδες και θα πρέπει όλοι οι ποδοσφαιριστές να δώσουν το 100% των δυνατοτήτων τους για να έχουμε καλή παρουσία. Θέλουμε να προετοιμαστούμε καλά μέσα από τις προπονήσεις και τα φιλικά. Επιλέξαμε τα συγκεκριμένα φιλικά, γιατί η Β Κορέα και η Παραγουάη είναι ομάδες της ίδιας σχολής με τη Ν Κορέα και την Αργεντινή. Ελπίζω να μην υπάρξουν τραυματισμοί και να πάμε όσο το δυνατόν καλύτερα προετοιμασμένοι στη Νότια Αφρική».
Αναλυτικά η αποστολή:  Σηφάκης, Τζόρβας, Χαλκιάς, Σεϊταρίδης,  Βύντρα, Μόρας,Παπασταθόπουλος,Κυργιάκος, Παπαδόπουλος, Τοροσίδης, Σπυρόπουλος, Κατσουράνης,  Τζιόλης,  Καραγκούνης, Νίνης, Χαριστέας, Σαλπιγγίδης, Καπετάνος, Γκέκας,  Σαμαράς, Μάκος,  Πατσατζόγλου,Μαλεζάς, Πρίττας, Τζαβέλλας

 

Μη μιλάτε δημοσίως στο κινητό, στείλτε μήνυμα


«Κίνηση αγένειας» χαρακτηρίζουν οι επιστήμονες την ανάγκη κάποιου να τηλεφωνήσει σε στιγμές που βρίσκεται «κολλημένος» σε κάποιο μέσο συγκοινωνίας. Σύμφωνα με νέα έρευνα, αυτό είναι εκνευριστικό και κάποιες φορές μπορεί να εξοργίσει κάποιον, ακόμη και εάν μιλάει ψιθυριστά.Αμερικανοί επιστήμονες ισχυρίζονται κατάφεραν να εξηγήσουν γιατί είναι τόσο ενοχλητικό να ακούμε, ακόμη παρά τη θέλησή μας, τις συζητήσεις άλλων στο κινητό.Σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα ειδικών από το Πανεπιστήμιο Cornell, ακόμη και λόγια από μία συζήτηση που ακούμε άθελά μας, κεντρίζει πολύ περισσότερο την προσοχή μας από τη συζήτηση δύο διπλανών μας.«Είναι πιο δύσκολο να αποσπάσουμε την προσοχή μας από μια συζήτηση που κρυφάκουμε, παρά από μια κανονική συζήτηση», επισημαίνει ο υποψήφιος διδάκτορ LaurenEmberson, συντάκτης της μελέτης.«Οι “μισοί διάλογοι” αποσπούν πολύ πιο εύκολα την προσοχή μας, έτσι εξηγείται το ότι βρίσκουμε τις συνομιλίες στα κινητά τόσο ενοχλητικές», συμπληρώνει oίδιος. Τον περασμένο χρόνο, οι Αμερικανοί πέρασαν 2,3 τρισεκατομμύρια λεπτά μιλώντας στο κινητό τους τηλέφωνο, εννέα φορές περισσότερο χρόνο από το 2000, σύμφωνα με την CTIA.Η μελέτη θα δημοσιευτεί την Τρίτη στην επιστημονική επιθεώρηση Psychological Science.

 

 

Θεσσαλονίκη: Τα ματωμένα ρούχα του Γρηγόρη Λαμπράκη

«Τα ματωμένα ρούχα της δημοκρατίας και της ειρήνης»! Έτσι χαρακτήρισαν οι αντιδικτατορικοί αγωνιστές, μέλη της Εταιρείας Διάσωσης Ιστορικών Αρχείων (ΕΔΙΑ) Κεντρικής και Δυτικής Μακεδονίας, τα ποτισμένα από το αίμα τους, ρούχα που φορούσαν το μοιραίο βράδυ της 22 Μαΐου 1963, κατά τη δολοφονική επίθεση εναντίον τους στη Θεσσαλονίκη, τα δύο ιστορικά στελέχη και βουλευτές της αριστεράς Γρηγόρης Λαμπράκης και Γιώργης Τσαρουχάς.Τα συγκλονιστικά ντοκουμέντα του πολιτικού εγκλήματος, που συντάραξε το πανελλήνιο και χαρακτηρίστηκε ως «προμήνυμα της δικτατορίας», φυλάσσονται στο χώρο, όπου φιλοξενούνται τα γραφεία της ΕΔΙΑ στην Άνω Πόλη της Θεσσαλονίκης (στο δημοτικό κτίριο που έχει παραχωρηθεί- οδός Θεοφίλου 13), ενώ το απόγευμα θα μεταφερθούν σε εργαστήρια ειδικών προκειμένου να συντηρηθούν και να τοποθετηθούν μέσα σε ειδικά αντιόξινα δοχεία για να αποφευχθεί περαιτέρω καταστροφή τους.Στις γυάλινες προθήκες, όπου τοποθετήθηκαν προσωρινά για την παρουσίαση, είναι ευδιάκριτα, διάστικτα από αίμα, το λευκό πουκάμισο, το μπλε σακάκι και παντελόνι του Γρηγόρη Λαμπράκη, ενώ ακριβώς δίπλα έχει τοποθετηθεί το καφετί σακάκι, το γιλέκο, το λευκό πουκάμισο, η γραβάτα, η λεπτή μαύρη ζώνη και τα μαύρα παπούτσια του Γιώργη Τσαρουχά. Στην προθήκη με τα ρούχα του Γρηγόρη Λαμπράκη, υπάρχει μόνο το ένα του παπούτσι (το άλλο του πιθανότατα χάθηκε μέσα στο δολοφονικό παραλήρημα που είχαν στήσει παρακρατικοί στον τόπο της επίθεσης), ενώ λείπει από την έκθεση και το παντελόνι του Τσαρουχά, που από την πολυκαιρία και τη φθορά χρειάζεται ειδική συντήρηση πριν εκτεθεί.«Το κοστούμι του Τσαρουχά ήταν αυτό, μαζί το είχαμε αγοράσει. Είναι τα ρούχα που φορούσε τη μέρα που έγινε η δολοφονική απόπειρα κατά του Λαμπράκη. Και ο Τσαρουχάς την ίδια μέρα δέχτηκε την επίθεση των παρακρατικών και τραυματίστηκε βαριά. Δεν είναι αυτά τα ρούχα που φορούσε τη μέρα της δολοφονίας του, που συνέβη αργότερα στις 9 Μαΐου του 1968, ύστερα από πολύωρο βασανισμό από τα όργανα της χούντας στο Γ' ΣΣ. Εκείνα τα ρούχα, τα είχε παραλάβει η μητέρα μου και ενάμιση περίπου χρόνο μετά, τα πέταξε, μην αντέχοντας να τα βλέπει μέσα στο σπίτι», λέει η κόρη του δολοφονημένου βουλευτή της ΕΔΑ, Καίτη Τσαρουχά.Μπροστά στις προθήκες βρίσκεται το ένα από τα δύο χαρτόκουτα, μέσα στα οποία ήταν τοποθετημένα τα ρούχα, τα οποία παρέλαβε από κάποιον άγνωστο η Εταιρία Διάσωσης Ιστορικών Αρχείων. Το δέμα ήταν σε άθλια κατάσταση μέσα στη σκόνη ενώ τα τριμμένα από τον καιρό και τρυπημένα ρούχα των ιστορικών ηγετών της αριστεράς είχαν καταφαγωθεί από ζωύφια. Χρειάστηκε απολύμανση από ειδικούς για να μπορέσουν οι παραλήπτες των κουτιών να βγάλουν με πολλή προσοχή τα δύο κουστούμια από μέσα και να τα βάλουν προσεκτικά στις προθήκες. Εικάζεται ότι τα χαρτόκουτα με το πολύτιμο ιστορικό υλικό, φυλάχθηκαν για μεγάλο διάστημα στα υπόγεια του δικαστικού μεγάρου Θεσσαλονίκης και διασώθηκαν - χάρη στην πρωτοβουλία του αγνώστου που τα παρέδωσε στην ΕΔΙΑ - από την πολτοποίηση και την καταστροφή παλιών δικογραφιών και αρχειακών εγγράφων, που αποφάσισε το Συμβούλιο Εφετών τον Οκτώβριο του 2008, με το αιτιολογικό της αποσυμφόρησης του χώρου.«Αυτή τη στιγμή, η πολτοποίηση των δικογραφιών και των αρχείων έχει σταματήσει μετά από ενέργειές μας και περιμένουμε από τον νέο προϊστάμενο του Εφετείου σε συνεργασία μαζί μας, να αποφασιστεί να γίνει ένας χώρος με δική μας δαπάνη για να φυλαχθούν οι σημαίνουσες πολιτικές και ποινικές δικογραφίες. Ζητούμε να μην καταστραφεί καμία δικογραφία -διότι ανάμεσά τους υπάρχουν και άλλες ιστορικά βαρύνουσες (Πόλκ, Βελδεμίρης, Παγκρατίδης) - πριν υπάρξει πλήρης ψηφιοποίηση των εγγράφων», δήλωσε ο πρόεδρος του δικηγορικού συλλόγου Θεσσαλονίκης Μανώλης Λαμτζίδης.

Τα διαβιβαστικά των πειστηρίων

Δίπλα στα ματωμένα ρούχα - πειστήρια της εγκληματικής ενέργειας του παρακράτους της εποχής, έχουν αναρτηθεί τα παραπεμπτικά έγγραφα της δικαιοσύνης της εποχής και τα συνοδευτικά σημειώματα της δικογραφίας, μιας και τα συγκεκριμένα ρούχα αποτελούσαν τεκμήρια δικογραφίας για τη δίκη των φυσικών αυτουργών της δολοφονίας του Γρηγόρη Λαμπράκη, που έγινε το 1966.Το ένα έγγραφο αφορά επίσημο διαβιβαστικό της Εισαγγελίας Εφετών Θεσσαλονίκης με αριθμό πρωτοκόλλου 12616/62 προς τον «κ. Γραμματέα Εφετών» όπου αναγράφεται επί λέξη: «Πέμπομεν υμίν συνημμένως τα πειστήρια (εν χαρτοκιβώτιον περιέχον την ενδυμασία του αποβιώσαντος Γρηγ. Λαμπράκη και Κων. Τσαρουχά, ανήκον εις την κατά του Σπυρίδωνος Γκοτζαμάνη ποινικήν δικογραφίαν, προσδιορισθείσαν εις την δικάσιμον της 3ης Οκτωβρίου 1966 του Κακουργιοδικείου Θεσσαλονίκης και παρακαλούμεν για την κατά Νόμον καταχώρησιν των εις τας παρ΄υμίν οικεία βιβλία και εν καιρώ ενέργειαν των νομίμων».Το δεύτερο με ημερομηνία 17 Δεκεμβρίου 1965 είναι το έγγραφο με αριθμό πρωτοκόλλου 17041 από την εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης προς τον αρμόδιο εισαγγελέα, όπου αναφέρεται:«Εν συνεχεία της υπ. Αριθμ. 596/16-1-65 αναφοράς μου, δι΄ης υπέβαλον υμίν την κατά Σπυρίδωνος Κοτζαμάνη…. ποινική δικογραφίαν, εφ’ ης το υπ. Αριθμ. 1128/… βούλευμα του Συμβουλίου του ενταύθα Πλημ/δικείου, λαμβάνω την τιμή ν’ αποστείλω το παρά τη υ’ εμέ υπηρεσία φυλασσόμενον δέμα εμπεριέχον τας ενδυμασίας των παθόντων Γρηγορίου Λαμπράκη και Κωνσταντίνου Τσαρουχά».Τα συνοδευτικά σημειώματα της δικογραφίας είναι λιγόλογα χειρόγραφα με μελάνι, σε μικρά κομμάτια χαρτί, με επισημάνσεις για την εξέλιξη της υπόθεσης π.χ. «ανεπέμφη» και για την ταυτοποίηση των ρούχων του ενός και του άλλου «παθόντα».Οι παρευρισκόμενοι στη συνέντευξη τύπου, ανάμεσά τους και αυτόπτες μάρτυρες της δολοφονίας του Λαμπράκη, αναφέρθηκαν στο κλίμα της εποχής, με αφορμή τα 47 χρόνια, που συμπληρώνονται φέτος από τη δολοφονία του «Μαραθωνοδρόμου της Ειρήνης» και τον βαρύ τραυματισμό του μετέπειτα δολοφονηθέντος Γιώργη Τσαρουχά.«Ήταν μια απερίγραπτη κατάσταση. (Οι παρακρατικοί) άλλαζαν διαρκώς σχέδιο στους δρόμους κάτω από τη συγκέντρωση των Φίλων της Ειρήνης, όπου μίλησε ο Λαμπράκης. Τον περίμεναν, ήταν προσχεδιασμένο. Αρκεί να φανταστεί κανείς ότι ξεκίνησε όλο αυτό από το «Πικαντίλυ», όπου ήταν αρχικά προγραμματισμένη η ομιλία και ο ιδιοκτήτης της δεν την παραχώρησε τελικά, όπου ο Λαμπράκης δέχτηκε μια ομπρελλιά από τον θηριώδη παρακρατικό Πιτσόκο. Ο τελευταίος συμμετείχε μετά και στον ξυλοδαρμό του Τσαρουχά, σε άλλο σημείο, δηλαδή είχε μετακινηθεί. Οι δε Γκοτζαμάνης και Εμμανουηλίδης ειδοποιήθηκαν αργότερα από την Αριστοτέλους για να έρθουν στη συμβολή των οδών Βενιζέλου και Σπανδωνή, εκεί που εκδηλώθηκε η δολοφονική απόπειρα κατά του Λαμπράκη. Ο Μήτσου (επικεφαλής της αστυνομίας) παρακολουθούσε αμέτοχος. Τον μόνο που ξέχασαν να ειδοποιήσουν ήταν ο τροχονόμος της βάρδιας (Ασπιώτης), που ήταν εκτός κλίματος και προσπάθησε να εντοπίσει το τρίκυκλο» θυμάται ο αυτόπτης μάρτυρας, δικηγόρος Σπύρος Σακέττας.Ο συνεργαζόμενος με την ΕΔΑ βουλευτής της αριστεράς και στέλεχος του διεθνούς κινήματος ειρήνης, υφηγητής της ιατρικής Γρηγόρης Λαμπράκης παρασύρθηκε στη συμβολή των οδών Βενιζέλου και Σπανδωνή από το τρίκυκλο, που οδηγούσε ο παρακρατικός Σπύρος Γκοτζαμάνης και στο οποίο επέβαινε ο Εμμανουήλ Εμμανουηλίδης και δέχτηκε ισχυρό χτύπημα στο κεφάλι από σκληρό αντικείμενο, από το οποίο προήλθε ο θάνατος του. Πάλη με τους δράστες έδωσε πάνω στο τρίκυκλο ο Χατζηαποστόλου, που αποπειράθηκε να τους σταματήσει και πέρασε στην ιστορία ως «Τίγρης» για το άλμα του.Ο Λαμπράκης μετά την επίθεση μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο στο νοσοκομείο αιμόφυρτος και λίγα εικοσιτετράωρα αργότερα υπέκυψε. Ο Τσαρουχάς παρέμεινε 29 ημέρες στο νοσοκομείο, μετά την κακοποίηση του, σε άλλο σημείο, από παρακρατικούς. Ο βουλευτής της ΕΔΑ είχε μόλις επιστρέψει από την Καβάλα και κατευθυνόταν προς τη συγκέντρωση και για να προειδοποιήσει τον Λαμπράκη, ότι «κάτι ετοιμάζονταν…».Το δημοσιογραφικό «αντι-τρίκυκλο» (Βούλτεψης, Ρωμαίος, Μπέρτσος) με τη συνεπή δημοσιογραφική τους έρευνα αποκάλυψαν μετέπειτα τη σκευωρία, που είχε στηθεί με την προσπάθεια των τότε αρχών να εμφανίσουν τη δολοφονία ως «ατύχημα».Στη δίκη του 1966, παρά την αντίθετη εισαγγελική πρόταση, οι κατηγορούμενοι για τη δολοφονία του Λαμπράκη κρίθηκαν αθώοι!!! Οι υπαίτιοι του ξυλοδαρμού του Τσαρουχά στη δίκη του 1979 τιμωρήθηκαν με μικρές ποινές.

Έκκληση για τη στέγαση των ιστορικών τεκμηρίων

Τα μέλη της ΕΔΙΑ απηύθυναν έκκληση «αυτά τα σπαράγματα μνήμης» να αποκτήσουν κάποτε τον δικό τους μόνιμο εκθεσιακό χώρο «για να μπορούν να τα επισκέπτονται και να αντλούν μηνύματα οι νέες γενιές», αφού η ΕΔΙΑ δεν διαθέτει κάποια μόνιμη αίθουσα τεκμηρίων στη Θεσσαλονίκη.«Η κοινωνική και πολιτική ιστορία της νεώτερης Ελλάδας είναι διαρκώς φιλοξενούμενη και πλανόδια» τόνισε ο γραμματέας της ΕΔΙΑ Τριαντάφυλλος Μηταφίδης, επισημαίνοντας ότι παρά το πλήθος των ιστορικών ντοκουμέντων, το αίτημα που υποβλήθηκε για την μόνιμη παραχώρηση μιας αίθουσας στις πρώην φυλακές Επταπυργίου (Γεντί Κουλέ) παραμένει ακόμη αναπάντητο.Η ΕΔΙΑ καθώς και τα μέλη του ΣΦΕΑ 1967-΄74 με επιστολή τους - την οποία προσυπογράφει και η κόρη του δολοφονηθέντος βουλευτή της αριστεράς, Καίτη Τσαρουχά - την 1η Ιανουαρίου 2010, προς τον υπουργό Εθνικής Άμυνας Ευάγγελο Βενιζέλο ζητούν να παραχωρηθεί ο χώρος του Γ΄ Σώματος Στρατού όπου ήταν εγκατεστημένα τα γραφεία της ΚΥΠ της χούντας, όπως και ο αντίστοιχος χώρος του πρώην ΕΑΤ-ΕΣΑ στην Αθήνα για να λειτουργήσουν ως «επισκέψιμοι χώροι μνήμης της σύγχρονης πολιτικής και κοινωνικής ιστορίας της χώρας». Επίσης, ζητούν τα επίσημα ιστορικά τεκμήρια της περιόδου (φωτογραφίες, δημοσιεύματα, αποφάσεις στρατοδικείων) να συμπεριληφθούν και να εκτεθούν στον εορτασμό των 100 χρόνων από την απελευθέρωση της Θεσσαλονίκης, το 2012.

 

Το σχόλιό σας

Σχετικά με το blog
-Το blog μας περιλαμβάνει αιχμηρά και καυστικά σχόλια από την επικαιρότητα που επηρεάζουν άμεσα την ζωή μας...!

-ΕΠΙΣΗΣ... ΚΑΤΑΓΡΑΦΟΥΜΕ ΤΑ ΤΟΠΙΚΑ ΔΡΩΜΕΝΑ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ - ΒΟΡΕΙΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ - και όχι μόνο - ΓΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ - ΑΘΛΗΤΙΚΑ - ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ ΤΗΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑ

Υ.Γ.1 ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΑΝΑΦΕΡΟΥΜΕ (ΓΙΑ ΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ΠΟΥ ΚΥΚΛΟΦΟΡΟΥΝ ) ΟΤΙ ΚΕΧΑΓΙΑ ΣΤΑ "ΑΡΧ...Α" ΜΑΣ ΔΕΝ ΒΑΖΟΥΜΕ ΚΑΝΕΝΑΝ ΚΑΙ ΚΑΜΟΙΑ ...!!!

Y.Γ.2 ΚΑΙ ΣΤΟ ΚΑΤΩ...ΚΑΤΩ...ΣΕ ΟΠΟΙΟΝ ΑΡΕΣΟΥΜΕ...
Αναζήτηση
Προηγούμενα Άρθρα
Τελευταίες δημοσιεύσεις