Γάτος...Ο Μακεδών!
Φίλους έχω μόνο τα ποντίκια...
***ΠΡΟΣΟΧΗ***
Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι από τις 20 Δεκεμβρίου η υπηρεσία του Capital.gr
Capital Blogs θα αναστείλει τη λειτουργία της για τεχνικούς λόγους.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
Λίγα λόγια για εμένα
Στην αρχή ήμουν άσπρος...! αλλά με τις βλακίες που ακούω και βλέπω καθημερινά έγινα μαύρος...!
Σελίδες


Επισημάνσεις για βαμβάκι – στάρι – ρύζι - ενεργειακά, βιοκαύσιμα…
1502 αναγνώστες
Σάββατο, 22 Μαΐου 2010
02:34

Η Ένωση Ελλήνων Παραγωγών και εμπόρων Σπόρων (Ε.Ε.Π.Ε.Σ.) ανακοινώνει, προς ενημέρωση της κοινής γνώμης, ότι έχει καταθέσει, από τις 6 Μαΐου, επίσημα θέσεις και προτάσεις για βαμβάκι - στάρι – ρύζι ενεργειακά, βιοκαύσιμα προς την υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, ελπίζοντας σε μια ευνοϊκή ανταπόκριση της σε αυτές.

Αναλυτικότερα, οι επισημάνσεις της Ε.Ε.Π.Ε.Σ. έχουν ως εξής:Το ΔΣ της ΕΕΠΕΣ, κατά τη τελευταία συνάντησή του με τη πολιτική ηγεσία του ΥΠΑΑΤ, είχε διαπιστώσει το καλό κλίμα για συνεργασία με στόχο το μέλλον της Ελληνικής γεωργίας. Στη συνάντηση αυτή είχε αμοιβαία υπογραμμισθεί, ότι θα πρέπει να στοχεύσουμε στον εξορθολογισμό της καταγραφής και διάρθρωσης των αγροτών μαζί με το στρατηγικό στόχο για ποιότητα παραγόμενου τροφίμου, μέσα από τη ποιότητα της πρώτης ύλης, δηλαδή του γεωργικού προϊόντος.Επιθυμούμε να στρέψουμε τη προσοχή της πολιτικής ηγεσίας του ΥΠΑΑΤ στο θέμα ποιότητα βασικών - στρατηγικής σημασίας Ελληνικών προϊόντων, αλλά και να εκπέμψουμε σήμα κινδύνου μιάς και σε αρκετά από αυτά το σύνολο της περυσινής παραγωγής παραμένει αδιάθετο στις αποθήκες ιδιωτών και συνεταιρισμών.Επίσης, σχετικά με τη χρήση του πιστοποιημένου σπόρου σε βαμβάκι και σιτάρι, δόθηκαν υποσχέσεις εξέτασης με προσοχή των αιτημάτων του κλάδου φυτικού πολλαπλασιαστικού υλικού (ΦΠΥ) πριν την έκδοση νέων υπουργικών αποφάσεων.Αντί αυτού διαπιστώνουμε, ότι οι ελπίδες για αλλαγή πλεύσης από την νέα ηγεσία του ΥΠΑΑΤ παραμένουν ελπίδες και οι στρατηγικοί στόχοι για ποιότητα δεν αντανακλούν στις πρόσφατες αποφάσεις του ΥΠΑΑΤ. Ιδού οι αποδείξεις:

1.    στις 29/4/2010 δημοσιοποιήθηκε η Κοινή, με το Υπουργείο Οικονομικών, Απόφαση του ΥΠΑΑΤ για το βαμβάκι καλλιεργητικής περιόδου 2010 (ΚΥΑ ΑΠ 35235/26-4-2010).

Διερωτώμαστε,Γιατί, για μια ακόμα φορά, να μην εκδίδεται μια τέτοια απόφαση σε χρόνο έγκαιρο για να γνωρίζουν οι παραγωγοί μας τι πρέπει να κάνουν; Γνωρίζετε, ότι την ημέρα έκδοσης της απόφασης οι σπορές βαμβακιού είχαν σχεδόν ολοκληρωθεί;Για ποιό λόγο θα πρέπει η «αποκλειστικά και μόνο χρήση πιστοποιημένου σπόρου», που αναγράφεται στο άρθρο 3 «Προϋποθέσεις σποράς» παράγραφος 2, μεταφράζεται σε κατ' ελάχιστο 10 κιλά ανά εκτάριο, όταν ο παραγωγός γνωρίζει, ότι στο βαμβάκι σπέρνουμε από 18 μέχρι και 25 κιλά το εκτάριο. Η ΚΥΑ αναφέρει κατ' ελάχιστο 80.000 φυτά το εκτάριο, όταν o παραγωγός θεωρεί ότι, όταν έχει λιγότερα από 120.000 φυτά το εκτάριο, θα πρέπει να κάνει επανασπορά. Περαιτέρω λόγους για άλλες επιπτώσεις από την απόφαση αυτή, η ΕΕΠΕΣ θα μπορούσε να αναπτύξει σε συνάντηση με τη πολιτική ηγεσία, που είχε ζητήσει, αλλά μέχρι στιγμής δεν έχει πραγματοποιηθεί και οπωσδήποτε όχι με υπαιτιότητα της ΕΕΠΕΣ.

 2. Με έκπληξη γίναμε κοινωνοί σχεδίου Απόφασης (ΑΠ 252827/11-3-2010) για επιδότηση παραγωγής σκληρού σίτου με πιστοποίηση Agro 2.1 και Agro 2.2, αλλά με «έκπτωση» 50% στη χρήση πιστοποιημένου σπόρου. Αναφέρεται, ότι ο παραγωγός πάλι κατ΄ ελάχιστο πρέπει να χρησιμοποιήσει 10 κιλά σπόρου το στρέμμα, όταν το σχετικό πρωτόκολλο αναφέρει για χρήση πιστοποιημένου σπόρου, δηλαδή 20 κιλά το στρέμμα, ως εντέλλει η γεωργική πρακτική. Διερωτώμαστε και πάλι, ποιός θα πρέπει να παρανομήσει για να γίνει η πιστοποίηση; Ο παραγωγός ή ο ελεγκτής της πιστοποίησης;

3. Διαπιστώνουμε, ότι καταργείται η συνδεδεμένη επιδότηση στο ρύζι, αλλά δεν λαμβάνεται υπόψη το θέμα παλαιών σποροπαραγωγών ρυζιού, που θα απολαμβάνουν την επιδότηση ως αποσυνδεδεμένη, αλλά δεν θα σποροπαράγουν σήμερα. Έτσι, δεν θα βρίσκονται πλέον διαθέσιμοι νέοι σποροπαραγωγοί και κατά συνέπεια θα μηδενιστεί η χρήση πιστοποιημένου σπόρου, άρα και η ποιότητα του παραγόμενου ρυζιού.

4. Τέλος, όλα τα μέλη μας μαζί με τους παραγωγούς ενεργειακών καλλιεργειών, που ανέπτυξαν αυτές τις καλλιέργειες στην Ελλάδα από το μηδέν, ανησυχούν για το νέο καθεστώς και το χρόνο, που θα γίνει η νέα κατανομή. Οι ενεργειακές καλλιέργειες, που γίνονται συμβολαιακά, βοήθησαν τόσο τον Έλληνα παραγωγό όσο και την Ελληνική οικονομία, που τόσο δοκιμάζεται. Είναι κρίμα να καταστρέψουμε ό,τι χτίσαμε τα τελευταία χρόνια.Παρακαλούμε το Υπουργείο να ενημερώσει για το τι θα ισχύσει από τον Ιούνιο του 2010 και είμαστε έτοιμοι να συμβάλλουμε στο διάλογο για το μέλλον των ενεργειακών καλλιεργειών, πριν από όποια νέα απόφαση των αρμόδιων Υπουργείων.Παράλληλα αιτούμαστε συνάντηση σε σύντομο χρόνο με τη πολιτική ηγεσία και τα στελέχη του ΥΠΑΑΤ, που έχουν αρμοδιότητα στα παραπάνω θέματα. Και κάτι τελευταίο, αλλά εξαιρετικά σημαντικό: ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΓΕΩΡΓΙΚΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ ΧΩΡΙΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΜΕΝΟ ΣΠΟΡΟ (100%) ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ!!!Αυτό πρέπει να καταλάβουν όλοι, αφήνοντας μικροσυμφέροντα στη άκρη, ιδιαίτερα τώρα, που η χώρα περνάει σοβαρή οικονομική κρίση και έχει ανάγκη τη γεωργική της βιομηχανία για να παράγει ποιοτικά, ανταγωνιστικά, εξαγώγιμα γεωργικά προϊόντα, που θα προέρχονται από

τη χρήση πιστοποιημένων σπόρων στο χωράφι.

«Η Σταχτοπούτα»

 

Καταδικάστηκαν αστυνομικοί για παράνομη ελληνοποίηση
Ένας αστυφύλακας, μία συνταξιούχος αστυνομικός και μία δικηγόρος καταδικάστηκαν από το Τριμελές Εφετείο, σε ποινές φυλάκισης 16, 12 και 18 μηνών αντίστοιχα, με τριετή αναστολή, επειδή χορήγησαν παράτυπα ειδικό δελτίο ταυτότητας ομογενούς σε Αλβανό υπήκοο.
Πρόκειται για την πρώτη από τις πολλές υποθέσεις που αποκαλύφθηκαν και αφορούσαν παράνομες ελληνοποιήσεις που έγιναν από το Αστυνομικό Τμήμα Άνω Πόλης.

 

Στη «φάκα» κύκλωμα κλοπής, αποσυναρμολόγησης και πώλησης ανταλλακτικών αγροτικών αυτοκινήτων

Οι αστυνομικές αρχές της Θεσσαλονίκης προχώρησαν σε δύο συλλήψεις ατόμων τα οποία συμμετείχαν σε κύκλωμα κλοπής, αποσυναρμολόγησης και τελικής πώλησης ανταλλακτικών αγροτικών αυτοκινήτων 4X4. Οι συλλήψεις έγιναν χθες στην περιοχή της Πυλαίας, όπου διατηρούσαν συνεργείο, αποθήκη ανταλλακτικών, αλλά και γραφεία. Στην παρούσα φάση των ερευνών έχει γίνει ταυτοποίηση ανταλλακτικών από 10 αυτοκίνητα που είχαν κλαπεί, ενώ η αστυνομία αναζητά άλλα δύο μέλη του κυκλώματος.

 

 

Στα δασαρχεία οριστικά οι Αγροφύλακες

Τις επόμενες ημέρες, με συγκεκριμένη νομοθετική παρέμβαση, θα ενταχτούν στα δασαρχεία, οι υπάλληλοι του καταργηθέντος Σώματος της Αγροφυλακής. Την πεποίθηση αυτή εξέφρασε ο υφυπουργός Περιβάλλοντος, Θάνος Μωραΐτης, από το βήμα της βουλής.

 

Στην αρμόδια επιτροπή της βουλής το νομοσχέδιο για τον ΕΛΓΑ

Σε μια ουσιαστική μεταρρύθμιση του συνολικού συστήματος προστασία και ασφάλισης της γεωργικής παραγωγής προχωρά το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, με την πρόταση Νόμου που παρουσιάζει ενώπιον της αρμόδιας Επιτροπής του Κοινοβουλίου. Το νέο νομοσχέδιο επιφέρει 11 βασικές αλλαγές στην αγροτική ασφάλιση. «Με το νέο σύστημα εξασφαλίζεται η πλήρης διαφάνεια τόσο στο τομέα των κρατικών ενισχύσεων όσο και σε αυτό τη ασφάλισης της γεωργικής παραγωγής.Ο κύριος πυλώνας του νέου συστήματος ασφάλισης της γεωργικής παραγωγής παραμένει ο ΕΛΓΑ, του οποίου κατοχυρώνεται ο κοινωνικός χαρακτήρας κα διασφαλίζεται η βιωσιμότητα και η ικανότητά του να παρέχει ικανοποιητικές αποζημιώσεις στους παραγωγούς που πλήττονται από τα καιρικά φαινόμενα,Με τις προωθούμενες νέες δομές, εξασφαλίζεται η οικονομική και λειτουργική εξυγίανση του ΕΛΓΑ, και κατοχυρώνεται η διαφάνεια στις σχέσεις του με τους αγρότες μας. Παράλληλα επιτυγχάνεται η μέγιστη δυνατή σταθερότητα στον προγραμματισμό της αγροτικής εκμετάλλευσης και η οικονομική βιωσιμότητα του αγροτικού κόσμου σε περίπτωση καταστροφής της σοδειάς ή του ζωικού κεφαλαίου», αναφέρει σχετική ανακοίνωση του ΥΠΑΑΤ.«Με την πρόταση που καταθέτουμε διασφαλίζουμε ότι οι εισφορές που καταβάλουν οι Έλληνες αγρότες για τη ασφάλισή τους καταλήγουν πράγματι στον ΕΛΓΑ για να επιστρέψουν ως αποζημίωση σε όσους πλήττονται από καταστροφές της παραγωγής τους» τόνισε σε δηλώσεις της η Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Κατερίνα Μπατζελή, επισημαίνοντας παράλληλα το γεγονός ότι «το σχέδιο νόμου συνιστά πράξη απομάκρυνσης από τις πρακτικές αδιαφάνειας, σπατάλης και κακοδιοίκησης που χαρακτήριζαν τη προηγούμενη κυβέρνηση». Και υπογράμμισε «Χωρίς να επιβαρύνουμε τους παραγωγούς επιτυγχάνουμε  την αύξηση των οικονομικών πόρων του ΕΛΓΑ και διασφαλίζουμε ότι κάθε ευρώ που καταβάλει ο αγρότης επιστρέφει στον ίδιο σε κάθε περίπτωση».Για το ίδιο θέμα, ο Υφυπουργός, Μιχάλης Καρχιμάκης, δήλωσε: «Οικοδομούμε σήμερα τα θεμέλια ενός νέου ΕΛΓΑ με διαφάνεια και αξιοπιστία, απελευθερωμένου από τα βαρίδια του παρελθόντος, τις πελατειακές διευθετήσεις και αποζημιώσεις».

 ΟΙ ΣΤΟΧΟΙ ΤΗΣ ΠΡΟΩΘΟΥΜΕΝΗΣ  ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗΣ ΤΟΥ ΕΛΓΑ

- Η δημιουργία ενός δυναμικού εργαλείου στον τομέα της διαχείρισης  των κινδύνων και των κρίσεων,  παρέχοντας ουσιαστική προστασία στο αγροτικό εισόδημα από φυσικούς κινδύνους, ασθένειες και παθήσεις που ζημιώνουν τη φυτική και ζωική παραγωγή

- Η παροχή στον αγρότη-παραγωγό ενός σταθερού μηχανισμού που θα μπορεί να προσαρμόζεται στις ραγδαίες εξελίξεις του διεθνούς-ευρωπαϊκού περιβάλλοντος και να προστατεύει αποτελεσματικά τους αγρότες και την αγροτική παραγωγή 

- Η διατήρηση και η βελτίωση της ανταγωνιστικότητας της αγροτικής παραγωγής στο ευρωπαϊκό και στο διεθνές επίπεδο καθώς και εναρμόνιση της ασφαλιστικής πολιτικής με τις αντίστοιχες δομές των άλλων Κρατών-Μελών της Ε.Ε.

- Η προστασία του αγρότη από νέους κινδύνους που είναι συνέπεια των κλιματικών αλλαγών

- Η διατήρηση και ενίσχυση του κοινωνικού χαρακτήρα του ΕΛΓΑ, προϋπόθεση των οποίων είναι η οικονομική και λειτουργική εξυγίανση του Οργανισμού.

Παρά τα περί του αντιθέτου λεγόμενα από τους οπαδούς του παρελθόντος, η εξασφάλιση ενός ισοσκελισμένου οικονομικά γεωργοασφαλιστικού συστήματος αποτελεί απαραίτητη προϋπόθεση για την διατήρηση και ενίσχυση του κοινωνικού χαρακτήρα του συστήματος προστασίας και ασφάλισης της γεωργικής παραγωγής και ειδικότερα του ΕΛΓΑ που ασφαλίζει την παραγωγή και όχι την απώλεια εισοδήματος, υποχρέωση η οποία πρέπει να καλύπτεται από τα ΠΣΕΑ.

 

ΙΙ. ΟΙ  11 ΒΑΣΙΚΕΣ ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤO ΣΥΣΤΗΜΑ  ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΤΗΣ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑΣ

 Οι  11 βασικές αλλαγές που γίνονται στο γεωργοασφαλιστικό σύστημα με το προτεινόμενο σχέδιο νόμου είναι οι ακόλουθες:

 1ο. Επανακαθορίζεται το ενιαίο εθνικό σύστημα προστασίας της αγροτικής δραστηριότητας και προσδιορίζονται οι τρεις πυλώνες στους οποίους στηρίζεται: α) στον Οργανισμό Ελληνικών Γεωργικών Ασφαλίσεων (ΕΛΓΑ), β) στις ασφαλιστικές επιχειρήσεις,  στους αλληλασφαλιστικούς συνεταιρισμούς και στα Ταμεία Αλληλοβοήθειας και γ) στην Υπηρεσία Διαχείρισης Κρίσεων και Κινδύνων στον Αγροτικό Τομέα   του Υπ.Α.Α.Τ, η οποία είναι και η αρμόδια υπηρεσία  για την εποπτεία και τον έλεγχο του συστήματος και για την   κατάρτιση και εκτέλεση προγραμμάτων κρατικών ενισχύσεων στα πλαίσια των προγραμμάτων της Πολιτικής Σχεδίασης Έκτακτης Ανάγκης (ΠΣΕΑ).

 2ο. Θεσπίζεται ο πλήρης οργανικός και οικονομικός διαχωρισμός των  κρατικών ενισχύσεων ΠΣΕΑ που επανέρχονται στην αρμοδιότητα του Υπ.ΑΑΤ, από τις ασφαλιστικές καλύψεις του ΕΛΓΑ με αποτέλεσμα α) να γίνεται η αναγκαία διάκριση μεταξύ, αφενός, των κρατικών ενισχύσεων και του νομικού και οργανωτικού πλαισίου που ισχύει για αυτές και αφετέρου, της ασφάλισης της γεωργικής παραγωγής και του θεσμικού, οργανωτικού και λειτουργικού πλαισίου που ισχύει για αυτή και β) να  επέρχεται πλήρης εξορθολογισμός της λειτουργίας  των ΠΣΕΑ με την ενεργοποίηση και των προβλεπόμενων πόρων για κάλυψη ζημιών από ακραία καιρικά φαινόμενα, αποτέλεσμα των κλιματικών αλλαγών, από τον πυλώνα ΙΙ του «Προγράμματος Αλέξανδρος Μπαλτατζής».

 3ο . Επαναβεβαιώνεται η διατήρηση της υποχρεωτικής ασφάλισης στον ΕΛΓΑ, άρα και  ο κοινωνικός χαρακτήρας του ΕΛΓΑ, με αποτέλεσμα να παρέχεται άμεση οικονομική και ηθική στήριξη στους πληττόμενους από ακραία καιρικά φαινόμενα παραγωγούς, γεγονός που αποτελεί σημαντικό παράγοντα διατήρησης της αγροτικής δραστηριότητας και γενικότερα του κοινωνικού ιστού στην περιφέρεια.

 4ο. Αλλάζει ο τρόπος υπολογισμού και είσπραξης της υποχρεωτικής ειδικής ασφαλιστικής  εισφοράς, προκειμένου να παταχθεί η εισφοραποφυγή και η εισφοροδιαφυγή. Συγκεκριμένα καθορίζεται το ύψος, σε ποσοστό 4% επί της αξίας της γεωργικής παραγωγής που ασφαλίζεται (ασφαλιζόμενη αξία) και που είναι δεκτική αποζημίωσης και ο τρόπος υπολογισμού της,  καθώς και η διαδικασία επιβολής και είσπραξής της. Για την  ειδική ασφαλιστική εισφορά υπέρ ΕΛΓΑ, με τον όρο «ασφαλιζόμενη αξία» νοείται  η αξία της γεωργικής παραγωγής που παράγει κάθε ασφαλισμένος παραγωγός, φυσικό ή νομικό πρόσωπο ή ομάδα παραγωγών ή κοινωνία προσώπων και η οποία δηλώνεται στην Ενιαία Δήλωση Καλλιέργειας η οποία υποβάλλεται υποχρεωτικά κάθε χρόνο από κοινού με την Ενιαία Δήλωση Ενίσχυσης για την καταβολή των δικαιωμάτων  ενιαίας  ενίσχυσης από τον κοινοτικό προϋπολογισμό. Για τη φυτική παραγωγή, η ασφαλιζόμενη αξία υπολογίζεται με  πολλαπλασιασμό του εμβαδού της καλλιεργούμενης  έκτασης (αριθμό στρεμμάτων) επί τη μέση ποσότητα παραγωγής της συγκεκριμένης καλλιέργειας σε επίπεδο νομού επί τη μέση τιμή πώλησης του προϊόντος τη συγκεκριμένη εμπορική περίοδο. Για το ζωικό κεφάλαιο η εισφορά είναι 1% και η ασφαλιζόμενη αξία υπολογίζεται με βάση των αριθμό των ασφαλισμένων ζώων επί την αξία τους.

 5ο . Θεσπίζεται, εκτός από την υποχρεωτική  ασφάλιση στον ΕΛΓΑ, η πρόσθετη ασφάλιση για όσους επιθυμούν αυξημένη προστασία και η προαιρετική  ασφάλιση, για κινδύνους που δεν περιλαμβάνονται στους υποχρεωτικά ασφαλιζόμενους κίνδυνους του ΕΛΓΑ. Με τη ρύθμιση αυτή, ενισχύεται η   ανάπτυξη  του θεσμού της συμπληρωματικής (πρόσθετης και  προαιρετικής)  ασφάλισης,  με σκοπό την ύπαρξη ευέλικτων, σύγχρονων, ανταποδοτικών επιδοτούμενων ασφαλιστικών προϊόντων  που ανταποκρίνονται στις ανάγκες μιας σύγχρονης γεωργίας.

 6οΟ υπολογισμός της αποζημίωσης γίνεται με  βάση το αγροτεμάχιο και όχι το σύνολο της καλλιεργούμενης έκτασης. 
 
7ο .Θεσπίζεται ανώτατο ποσό αποζημίωσης ανά δικαιούχο ή ανά ομοειδή καλλιέργεια σε συνδυασμό με την εισφορά. 

 8ο. Εξυγιαίνεται οικονομικά ο ΕΛΓΑ και προβλέπεται ο ισοσκελισμός  των εσόδων του με τα έξοδά του καθώς και η αναλογική και συμμετρική μείωση των καταβαλλομένων αποζημιώσεων σε περίπτωση που τα έσοδά του δεν επαρκούν. Συγκεκριμένα θεσπίζονται κανόνες με τους οποίους εξασφαλίζεται ο ισοσκελισμός των εσόδων και των δαπανών του ΕΛΓΑ.

 9ο Προτείνεται γενική εισφορά υπέρ ΕΛΓΑ, η οποία καταβάλλεται από τα φυσικά ή νομικά πρόσωπα που δηλώνουν εισόδημα από γεωργικές επιχειρήσεις. Στην πράξη η εισφορά αυτή καταβάλλεται κατά βάση από τους ετεροεπαγγελματίες που δηλώνουν εισόδημα από γεωργικές επιχειρήσεις. Η εισφορά αυτή δεν αφορά σε καμία περίπτωση τους μικρούς και μεσαίους αγρότες και αποτελεί μέτρο κοινωνικής δικαιοσύνης για το σύστημα.

 10ο. Καταργείται η δυνατότητα χορήγησης κατ' εξαίρεση αποζημιώσεων μέσω του προϋπολογισμού του ΕΛΓΑ, δυνατότητα που  «ανάγκαζε» τον ΕΛΓΑ να λαμβάνει δάνεια για να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις του και συνέβαλε στο να οδηγηθεί σε οικονομικό αδιέξοδο.

 11ο. Προβλέπεται η δημιουργία πιστοποιημένων εμπειρογνωμόνων(γεωπόνοι, γεωτεχνικοί, κτηνίατροι) με την αξιοποίηση των οποίων θα εξασφαλίζεται η γρήγορη και έγκυρη εκτίμηση των ζημιών, καθώς η γρηγορότερη καταβολή των αποζημιώσεων στους πληγέντες.

 

Ένα ακόμα νέο ροζ βίντεο με την Τζούλια Αλεξανδράτου

Κυκλοφόρησε στο διαδίκτυο ένα ακόμα νέο βίντεο πορνό με πρωταγωνίστρια την Τζούλια Αλεξανδράτου. Το βίντεο είναι μικρής διάρκειας και κάποια στιγμή ακούγεται μία άλλη φωνή, η οποία δίνει διαταγή στον εικονολήπτη να κλείσει την κάμερα. Προσωπικές στιγμές και πάλι; Το μόνο σίγουρο είναι ότι όταν στο παρελθόν γινόταν λόγος για βίντεο με προσωπικές στιγμές, κανείς δεν περίμενε ότι αυτό δεν θα ήταν μόνο ένα, αλλά περισσότερα. «Συμπρωταγωνιστής» της στο νέο ροζ βίντεο φαίνεται ότι ένας ποδοσφαιριστής…

«Η Σταχτοπούτα»

 

«Κατεβάζει» το διακόπτη η ΔΕΗ σε αγρότες και ΤΟΕΒ λόγω οφειλών

Το θέμα των διακοπών στην ηλεκτροδότηση που επιβάλλει η ΔΕΗ σε αγρότες και ΤΟΕΒ λόγω οφειλών φέρνει στη Βουλή ο βουλευτής Λάρισας του ΠΑΣΟΚ Βασίλης Έξαρχος. Σε ερώτηση που κατέθεσε προς τις υπουργούς Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής Τίνα Μπιρμπίλη και Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Κατερίνα Μπατζελή, ο κ. Β. Έξαρχος αναφέρει: «Οι διακοπές ρεύματος που επιβάλλει η ΔΕΗ στους αγρότες και στους Τοπικούς Οργανισμούς Εγγείων Βελτιώσεων (ΤΟΕΒ) λόγω οφειλών δημιουργούν μεγάλα προβλήματα στον αγροτικό πληθυσμό του Νομού Λάρισας.Η καθυστέρηση στην εξόφληση των λογαριασμών οφείλεται στο γεγονός ότι οι αγρότες δεν έχουν πάρει ακόμη την επιστροφή του Φ.Π.Α. που δικαιούνται και υπάρχουν καθυστερήσεις στην πληρωμή διαφόρων προγραμμάτων (νιτρορύπανση, σχέδια βελτίωσης κ.λπ.) με αποτέλεσμα να μην μπορούν να ανταποκριθούν στις οικονομικές τους υποχρεώσεις.Είναι εύλογο λοιπόν το αίτημα να δοθεί πίστωση χρόνου και να επισπευσθούν όλες οι διαδικασίες πληρωμών των οφειλόμενων ποσών προς τους αγρότες προκειμένου να μπορέσουν να εξοφλήσουν τις οφειλές τους προς τη ΔΕΗ», σημειώνει κι ερωτά τις υπουργούς: «Είναι στις προθέσεις της κυβέρνησης να δώσει πίστωση χρόνου και να επισπεύσει τις πληρωμές των οφειλόμενων ποσών προς τους αγρότες προκειμένου να μπορέσουν να εξοφλήσουν τις οφειλές τους προς τη ΔΕΗ χωρίς να υποστούν διακοπές ρεύματος;».

 

Με αίμα βάφτηκε η διαμαρτυρία για τον «Καλλικράτη» στα διόδια Αιγινίου

«Με αίμα βάφτηκε η αποψινή διαμαρτυρία των Κολινδρινών για τον «Καλλικράτη» στα διόδια του Αιγινίου Πιερίας, όπου εκατοντάδες κάτοικοι είχαν κλείσει την εθνική οδό σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την έδρα του δήμου Πύδνας που είχε αρχικά παραχωρηθεί στον Κολινδρό, αλλά αργότερα δόθηκε στο Αιγίνιο. Ένας οδηγός μαύρου χρώματος Ι.Χ. όρμηξε με φόρα και πέρασε με το αυτοκίνητο του πάνω από το κορμί ενός 30χρονου διαδηλωτή, αφήνοντας τον βαριά τραυματισμένο και αιμόφυρτο πάνω στην άσφαλτο και αφού ανέπτυξε ιλιγγιώδη ταχύτητα, εξαφανίσθηκε. Στο σημείο προκλήθηκε πανικός και οργή από τους διαδηλωτές και αρκετοί τα έβαλαν με την αστυνομία που δεν κατάφερε να συλλάβει επιτόπου τον δράστη. Πάντως η αστυνομία εξαπέλυσε ανθρωποκυνηγητό για τη σύλληψη του οδηγού και σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες τον έχουν συλλάβει.

 

21χρονος «ανέβασε» στο διαδίκτυο γυμνές φωτογραφίες της πρώην φίλης του

21χρονος συνελήφθη στο Βόλο, καθώς είχε ανεβάσει σε ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης γυμνές φωτογραφίες της πρώην 31χρονης φίλης τους. Σύμφωνα με την αστυνομία, ο συλληφθείς εκτός από τις γυμνές φωτογραφίες είχε δημοσιεύσει δυσφημιστικάκ αι εξυβριστικά σχόλια, επιδιώκοντας την επανασύνδεση μαζί της.

 

 Η Σταματίνα Μαντέλη «εμπλέκει» πέντε πρώην υπουργούς αλλά και τον Κ.Καραμανλή στην υπόθεση του Βατοπαιδίου

Απολογία – βόμβα από τη Σταματίνα Μαντέλη, πρώην προϊσταμένη Πολιτική Γης του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης για την υπόθεση του Βατοπαιδίου. Η Στ.Μαντέλη ανέφερε ότι υπάρχει εμπλοκή των πρώην υπουργών Ευάγγελου Μπασιάκου, Αλέξανδρου Κοντού,Θεόδωρου Ρουσόπουλου, αλλά και του Γ.Δρυ και Α.Φωτιάδη στην υπόθεση. Η ίδια υποστήριξε ότι το Μέγαρο Μαξίμου έδινες τις κατευθύνσεις και ότι ο πρώην πρωθυπουργός Κ.Καραμανλής γνώριζε το όλο θέμα. Με βάση τα όσα κατέθεσε η πρώην προϊσταμένη του υπουργείου, διαρρέεται ότι στην επιτροπή μπορεί να κληθεί να καταθέσει και ο πρών πρωθυπουργός. Από την άλλη, ο Συνασπισμός εμφανίζεται έτοιμος να καταθέσει αίτημα για την παράταση των εργασιών της Εξεταστικής Επιτροπής.

«Η Σταχτοπούτα»

 

 

Αντιδράσεις Ρουσόπουλου - Αγγέλου στις καταγγελίες για ανάμιξή τους στο Βατοπαίδι

 
 

Την αντίδραση του Θ.Ρουσόπουλου και του Γ.Αγγέλου προκάλεσαν τα όσα είπε στην εξεταστική επιτροπή για το Βατοπαίδι η πρώην διευθύντρια Πολιτικής Γης του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης Σταματίνα Μαντέλη. Για αόριστες κατηγορίες κάνει λόγο ο κ. Ρουσόπουλος, ενώ ο κ. Αγγέλου λέει ότι δεν είναι διατεθειμένος να δεχθεί καμία ανάμιξη του ονόματός του σε υπόθεση με την οποία δεν έχει καμία σχέση. Σιγή μέχρι στιγμής από τη Ρηγίλλης.

 

Συνθετικό γονιδίωμα φέρνει ένα βήμα πιο κοντά την τεχνητή ζωή

 
 

Η ομάδα του φιλόδοξου γενετιστή Κρεγκ Βέντερ ανακοίνωσε ότι δημιούργησε το πρώτο ζωντανό κύτταρο που λειτουργεί με συνθετικό DNA -ένα επίτευγμα που όπως υποστηρίζει είναι «το τελευταίο βήμα» για δημιουργία τεχνητών οργανισμών.Το ημι-τεχνητό βακτήριο που παρουσιάζεται στο περιοδικό Science αποτελείται από το «σασί» ενός φυσικού μικροβίου, μέσα στο οποίο μεταμοσχεύθηκε γενετικό υλικό που δημιούργησαν οι ερευνητές. Το κατασκευασμένο γονιδίωμα αντιγράφει το γενετικό υλικό ενός απλού βακτηρίου, το οποίο αρκείται στο μικρότερο γονιδίωμα που έχει βρεθεί μεταξύ των γνωστών οργανισμών. Τώρα, το τεχνητό αντίγραφό του ζει και αναπαράγεται στο Ινστιτούτου Βέντερ ((JCVI) στις ΗΠΑ. «Πρόκειται για μια ολική μεταμόρφωση της ζωής από ένα είδος σε ένα διαφορετικό, απλά αλλάζοντας το λογισμικό» δήλωσε ο Δρ Κρεγκ Βέντερ.

 

Ο Πατέρας υπέβαλε παραίτηση, δεν την έκανε αποδεκτή το ΔΣ της ΠΑΕ Παναθηναϊκος

Την παραίτησή του από την προεδρία της ΠΑΕ Παναθηναϊκός υπέβαλε στο ΔΣ της Παρασκευής ο Νικόλας Πατέρας κάνοντας λόγο για χυδαία επίθεση και λάσπη προς το πρόσωπό του.
Ύστερα από μία επιτυχημένη διετία που κατέληξε με νταμπλ, ο πρόεδρος του Παναθηναϊκού ευχήθηκε καλή επιτυχία στον διάδοχό του! Σύσσωμο το ΔΣ δεν την έκανε αποδεκτή και με πρωτοβουλία του ίδιου του Νικόλα Πατέρα, ορίστηκε νέο ΔΣ για την επόμενη Παρασκευή με τον Θανάση Γιαννακόπουλο να δηλώνει:
«Ούτε εγώ, ούτε κάποιο άλλο από τα μέλη έκαναν αποδεκτή την παραίτηση του κ. Πατέρα. Είναι επιτυχημένος πρόεδρος και θέλουμε να παραμείνει στη θέση του. Εάν δεν αλλάξει γνώμη, θα αποχωρήσω κι εγώ» τόνισε ο ένας εκ των ηγετών της ΚΑΕ.
Μάλιστα, όταν ρωτήθηκε για το αν έχει την ίδια άποψη και ο Παύλος Γιαννακόπουλος, απάντησε: «Εγώ είναι ο Θανάσης και ο Παύλος είναι ο Παύλος. Ρωτήστε τον ίδιο ποια είναι η θέση του για την παραίτηση του κ. Πατέρα. Εγώ πάντως είμαι αρνητικός».

Ο Σωκράτης Κόκκαλης δήλωσε «κουρασμένος»

Ο Σωκράτης Κόκκαλης δήλωσε «κουρασμένος» και έδειξε αποφασισμένος να αποχωρήσει από τον Ολυμπιακό δίνοντας εντολή να βρεθούν νέοι επενδυτές. Η ατάκα του «μπορεί να είμαι και απλός φίλαθλος» τα λέει όλα...

«Θυμάσαι Γιώργο…»Ο Σωκράτης Κόκκαλης ξεκίνησε την ομιλία του στο χθεσινό Δ.Σ. απευθυνόμενος στον στενό του συνεργάτη, Γιώργο Λούβαρη, λέγοντας:«Θυμάσαι Γιώργο, τι είχαμε βρει το 1992 όταν αναλάβαμε την ομάδα; Χρέη, ούτε γραφεία. Κάτι καφάσια με κάτι βιβλία θυμάμαι. Μια ομάδα με 8 δις χρέη και ένα σύλλογο που δεν είχε τίποτα. Τα φτιάξαμε όλα από την αρχή. Νέες εγκαταστάσεις, νέο γήπεδο, μεγάλες μεταγραφές. Κάναμε τόσα για τον Ολυμπιακό και φτάσαμε στο σημείο να πηγαίνουμε στο γήπεδο και να ακούμε... “το πώς καταντήσαμε τον Ολυμπιακό”».

«Κουράστηκα»Εν συνεχεία, είπε: «Κουράστηκα! Βάζω μόνο εγώ χρήματα τόσα χρόνια. Δεν θέλω να βάλω άλλα. Όποιος θέλει να πάρει την ομάδα, ας έρθει. Και εσείς (σ.σ απευθυνόμενος στα άλλα μέλη του Δ.Σ) αν ξέρετε κάποιον, μπορείτε να ενεργήσετε».Τότε πήρε τον λόγο ο Μιχάλης Κουντούρης και είπε: «Πρόεδρε, σεβαστό είναι, εάν δεν μπορείς άλλο να βάζεις λεφτά», και ο Κόκκαλης απάντησε: «Δεν το κατάλαβες. Δεν είναι ότι δεν μπορώ. Δεν θέλω να βάλω άλλα…».«Ακόμη και απλώς φίλαθλος!»Ο Σωκράτης Κόκκαλης δεν δίστασε να πει κάποια στιγμή τη λέξη «φεύγω», ενώ μέσα στις ατάκες που πέταξε ακούστηκε και η εξής σημαντική: «Δεν έχω πρόβλημα να μείνω και απλός φίλαθλος! Δεν είναι ανάγκη να είμαι πρόεδρος».

 

«Φρούριο» το Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης - Ανοίγει ξανά στις 7 Ιουνίου

  «Φρούριο» αναμένεται να γίνει το Δικαστικό μέγαρο Θεσσαλονίκης, με τη χρήση καμερών ασφαλείας, χωριστών εισόδων για το κοινό, μαγνητικών πυλών και συσκευών με ακτίνες Χ, ώστε να μην επαναληφθούν βομβιστικές επιθέσεις, ανάλογες με αυτήν της περασμένης Παρασκευής. Το δε κτήριο δεν αναμένεται να είναι έτοιμο πριν από τη Δευτέρα 7 Ιουνίου. Αυτά ...

 

Πέλλα: Έδεσαν και έκλεψαν 90χρονη μέσα στο σπίτι της

  Ασύλληπτα παραμένουν τα τρία άτομα που εισήλθαν, το μεσημέρι της Παρασκευής, σε σπίτι 90χρονης στην Άψαλο Πέλλας με σκοπό να την κλέψουν.Σύμφωνα με την Αστυνομία, οι δράστες έδεσαν με ταινία την άτυχη ηλικιωμένη και στη συνέχεια, αφού έψαξαν το σπίτι της, βρήκαν και αφαίρεσαν 150 ευρώ, προτού εξαφανιστούν προς άγνωστη κατεύθυνση.Ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό τους έχουν εξαπολύσει οι Αστυνομικές Αρχές

 

«Καλλικράτης»: Την Τρίτη στη Βουλή.. «Καλλικράτης»: Την Τρίτη εισάγεται στη Βουλή - Κέρδισε την έδρα του δήμου η Σιάτιστα

Εισάγεται την Τρίτη στην Ολομέλεια και ολοκληρώνεται σε πέντε συνεδριάσεις το βράδυ της Πέμπτης, 27 Μαΐου, το νομοσχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών για την νέα αρχιτεκτονική της Αυτοδιοίκησης και της αποκεντρωμένης διοίκησης με την γνωστή επωνυμία «Πρόγραμμα Καλλικράτης», ενώ ο κ. Ραγκούσης ανακοίνωσε και νέες αλλαγές, μια από τις οποίες αφορά και τη Σιάτιστα, οι κάτοικοι της οποίας είχαν προχωρήσει σε έντονες κινητοποιήσεις το τελευταίο διάστημα...

 

ΕΚΛΕΨΑΝ ΕΚΑΤ. ΕΥΡΩ ΑΠΟ ΕΠΙΣΤΡΟΦΕΣ ΦΠΑ
Μεγάλο κόλπο με πατέντα εφοριακού

Με την... τεχνογνωσία ενός συνταξιούχου επιθεωρητή εφοριών στήθηκε μια από τις μεγαλύτερες απάτες με παράνομες επιστροφές ΦΠΑ, που ζημίωσε το ελληνικό Δημόσιο με τεράστια ποσά και άφησε μαύρες τρύπες πολλών εκατομμυρίων ευρώ! Ενας από τους εγκεφάλους του κυκλώματος, που δρούσε σε όλη τη χώρα, ήταν Θεσσαλονικιός επιχειρηματίας, ο οποίος πλέον φιγουράρει στη λίστα των μεγαλοοφειλετών του Δημοσίου με χρέη εκατ. ευρώ!
Εταιρίες - «φαντάσματα», τοξικομανείς που χρησιμοποιούνταν ως... αχυράνθρωποι για να εισπράττονται οι επιστροφές, λαδώματα και μίζες προς εφοριακούς συνθέτουν όλα αυτά τα χρόνια το σκηνικό της μεγάλης κομπίνας και του παιχνιδιού της διαφθοράς γύρω από αυτή.
- ΜOΝΟ στη Βόρεια Ελλάδα στήθηκαν πάνω από 400 εταιρίες για να εισπραχθούν περισσότερα από 100 δισ. δρχ.
- ΑΠO το 1993 το σκάνδαλο, αλλά οι έρευνες άρχισαν όταν οι επιτήδειοι μάλωσαν στη μοιρασιά

Αποστολή για τον... διάδοχο

O Σάντος έφυγε, η σεζόν τελείωσε, ώρα να κλείνει ο νέος προπονητής. Ο Ζόρζε Κόστα θα είναι εκτός συγκλονιστικού απροόπτου ο διάδοχος του Φερνάντο Σάντος, και μέχρι την Κυριακή ο Ζήσης Βρύζας με τον Σέρτζιο Κονσεϊσάο ελπίζουν ότι θα μπορούν να ανακοινώσουν τη συμφωνία μαζί του

 

 

Φοιτητικές εκλογές: Πρώτη δύναμη η ΔΑΠ - ΝΔΦΚ

Με ποσοστό 43,18% στο ΑΠΘ και στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας η ΔΑΠ ΝΔΦΚ κερδίζει για μία ακόμη φορά τις φοιτητικές εκλογές και γίνεται πρώτη δύναμη. Σύμφωνα με τα μέχρι τώρα αποτελέσματα, δεύτερη δύναμη αναδεικνύεται η ΠΑΣΠ με ποσοστό 27,07% στα δύο μεγάλα πανεπιστήμια της πόλης.

«Η Σταχτοπούτα»

Στη στραβή γραμμή του παρελθόντος

“Κλέφτες, κλέφτες, κλέφτες”, ξανακούσθηκε το σύνθημα-ύβρις χθες, από τους διαδηλωτές απεργούς, προς τη Βουλή.
Ασφαλώς και δεν είναι κλέφτες και οι 300...Όσοι όμως δεν είναι, εκεί που έχουν φθάσει τα πράγματα και διερμηνεύοντας τις σκέψεις και τα συναισθήματα της πλειοψηφίας του ελληνικού λαού (όχι αναίτια), θάπρεπε να μην καλύπτουν, αλλά να αποκαλύπτουν εκείνους που είναι ή ήταν κλέφτες. Γιατί βοά ο τόπος ότι αδίστακτοι κλέφτες έδρασαν από τα ψηλά μέχρι τα χαμηλά...
Αλλά φαίνεται ότι το μήνυμα ήχησε σε ώτα μη ακουόντων. Άλλως πως εξηγείται, π.χ. για την υπόθεση της Μονής Βατοπεδίου, να ετοιμάζονται, όπως προαναγγέλθηκε, 5 διαφορετικά πορίσματα, όσα και τα κόμματα στη Βουλή, αντί ενός αποκαλυπτικού της πλέριας αλήθειας?
Αδιόρθωτα στη στραβή γραμμή του παρελθόντος συνεχίζουν να πορεύονται οι εθνοπατέρες μας, στη γραμμή της συσκότισης, παρά τις περί του αντιθέτου δηλώσεις τους, θέτοντας υπεράνω του ελληνικού λαού, της διαφάνειας και της Αλήθειας, τη σωτηρία του κομματισμού.
Στην εποχή του ο Αίαντας θα τους έκραζε: “Αιδώς Αργείοι”.

 

Προβληματίζουν...

Προβληματίζουν κάποια στελέχη κομμάτων και συνδικαλιστικών παρατάξεων, όταν επιτείνουν δηλώσεις - τελευταία του Δ/ντή του Δ.Ν.Τ. - για περικοπή μισθών και στον ιδιωτικό τομέα, όταν όλοι οι εκπρόσωποι των εργοδοτικών οργανώσεων, σε όλους τους τόνους, δηλώνουν ότι η ανταγωνιστικότητα των επιχειρήσεων δεν εξαρτάται από τους μισθούς, η περικοπή τους θα ήταν καταστροφική για την αγορά και δεν την επιδιώκουν, αλλά αντίθετα την αποκρούουν.
Με την επιμονή τους οι εν λόγω, να ανακυκλώνουν αυτές τις δηλώσεις - κατά τον τρόπο που το κάνουν - προβληματίζουν και οδηγούν στη σκέψη μήπως και θα ήθελαν τις περαιτέρω περικοπές, για να δικαιωθεί η δική τους αντίληψη και πολιτική περί της κατάστασης, για να γίνει αυτή ακόμη πιο εκρηκτική από ό,τι είναι ήδη.
Γιατί πράγματι αν οι μισθοί του ιδιωτικού τομέα - που υπολείπονται αυτών του δημοσίου - ψαλιδισθούν, τότε θα βουλιάξουμε ακόμη πιο βαθιά στην ύφεση και η κατάσταση θα γίνει ακόμη πιο εκρηκτική.

 

Αρκούδες και Αρκουδοτόμαρα

Επειδή όλος ο κόσμος ασχολείται με το αν πτωχεύσαμε ή όχι,
επειδή πολύς νεοπλούσιος κόσμος δεν αφήνει τον Πρωθυπουργό να σώσει τη Χώρα από μία κατάσταση τραγική,
επειδή του βάζουν τρικλοποδιές οι εαυτού ανθρώποι,
επειδή όμως αν και μη ψηφοφόρος του, οφείλω να τον υποστηρίξω γιατί το αξίζει, τουλάχιστον μέχρι τις σημερινές προσπάθειες που κάνει,
επειδή πρέπει οι μή κλέψαντες και κατακυριεύσαντες τον δημόσιο πλούτο, να βοηθήσουμε την προσπάθεια αυτή, γι'αυτό,
ενημερώνω τους απανταχού της Ημαθίας παρευρισκομένους κυνηγούς ή μη της φιλοπτώχου αυτών αδελφότητος,
ΟΤΙ ΣΤΗΝ περιοχή ΣΕΛΙΟΥ και στην θέση Ζωγράφου, πλησίον της πηγής και λίγο πριν τη βρύση Γυφτογιάννη, φωτογράφισα το πέλμα μίας ΑΡΚΟΥΔΑΣ, το οποίο είχα υποχρέωση να το δημοσιεύσω για να λάβετε γνώση.
Εύχομαι να σταματήσει η κλεψιά, να μπούν φυλακή μερικά αρκουδοτόμαρα,
να καταξιωθούν οι υπό αμφισβήτηση πολιτικοί μας,
να ορθοποδήσει,
να ηρεμήσει ο τόπος και να ασχοληθούμε και με τη φύση και τα ζωντανά της.
Αυτόν τον παράξενο τρόπο βρήκα για να σας ενημερώσω για το όμορφο τετράποδο που περιφέρεται στην περιοχή μας και να ξομολογηθώ για το πως αισθάνομαι για μερικά δίποδα απαίσια τέρατα.
Να σας έχει καλά ο Θεός

 

 

Το σχόλιό σας

Σχετικά με το blog
-Το blog μας περιλαμβάνει αιχμηρά και καυστικά σχόλια από την επικαιρότητα που επηρεάζουν άμεσα την ζωή μας...!

-ΕΠΙΣΗΣ... ΚΑΤΑΓΡΑΦΟΥΜΕ ΤΑ ΤΟΠΙΚΑ ΔΡΩΜΕΝΑ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ - ΒΟΡΕΙΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ - και όχι μόνο - ΓΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ - ΑΘΛΗΤΙΚΑ - ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ ΤΗΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑ

Υ.Γ.1 ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΑΝΑΦΕΡΟΥΜΕ (ΓΙΑ ΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ΠΟΥ ΚΥΚΛΟΦΟΡΟΥΝ ) ΟΤΙ ΚΕΧΑΓΙΑ ΣΤΑ "ΑΡΧ...Α" ΜΑΣ ΔΕΝ ΒΑΖΟΥΜΕ ΚΑΝΕΝΑΝ ΚΑΙ ΚΑΜΟΙΑ ...!!!

Y.Γ.2 ΚΑΙ ΣΤΟ ΚΑΤΩ...ΚΑΤΩ...ΣΕ ΟΠΟΙΟΝ ΑΡΕΣΟΥΜΕ...
Αναζήτηση
Προηγούμενα Άρθρα
Τελευταίες δημοσιεύσεις