Γάτος...Ο Μακεδών!
Φίλους έχω μόνο τα ποντίκια...
Λίγα λόγια για εμένα
Στην αρχή ήμουν άσπρος...! αλλά με τις βλακίες που ακούω και βλέπω καθημερινά έγινα μαύρος...!
Σελίδες


Η τυραννία του λαμόγιου...
1495 αναγνώστες
Κυριακή, 23 Μαΐου 2010
15:43

 

,Η τυραννία του λαμόγιου η οποία κρατά υπό κατοχή τη χώρα εδώ και μερικές δεκαετίες, έχει επιφέρει, εκτός από την πτώχευση, και ορισμένες εξίσου σημαντικές παράπλευρες απώλειες. Λέξεις όπως «ενοχή», «διαφάνεια», «κάθαρση», «διαφθορά», «αξιοκρατία» και εκφράσεις όπως «εξεταστική επιτροπή» ή «υγιής διαχείριση» έχουν χάσει τη σημασία τους. Στο στόμα όσων τις εκφέρουν και στα αφτιά όσων τις εισπράττουν αποτελούν κενό γράμμα, μικρά κομματάκια ξύλου από έναν ξύλινο οργανισμό, ο οποίος εμφανίζεται εν είδει πολιτικού λόγου.
Οταν, βέβαια, δεν έχεις να πληρώσεις τη δόση του δανείου, ελάχιστα σε ενδιαφέρει η αξία των λέξεων που χρησιμοποιείς. Προτιμάς να βογκήξεις, να ουρλιάξεις, ακόμη και να ρίξεις καμιά κλωτσιά, αν σου το επιτρέπουν οι δυνάμεις σου. Πλην όμως δεν μπορείς να επιχειρηματολογήσεις αν δεν διαθέτεις τις λέξεις ενός λόγου έναρθρου, κοινώς δεν διαθέτεις όπλα για να υπερασπιστείς τον εαυτό σου σε έναν κόσμο που ακόμη θέλει να λέγεται πολιτισμένος.
Το πρόβλημα της οικονομικής κρίσης σίγουρα δεν είναι γλωσσολογικό. Ωστόσο, η κοινωνική και ψυχολογική κρίση που το συνοδεύει, για να θεραπευτεί, απαιτεί εκτός των άλλων και μια διαδικασία μακράς και επίπονης «κοινωνικής ψυχανάλυσης», η οποία προϋποθέτει, αν μη τι άλλο, την αποκατάσταση των μέσων που μας επιτρέπουν να επικοινωνήσουμε ο ένας με τον άλλον, κοινώς να συνεννοηθούμε.
Κατ΄ αρχάς, ας συνεννοηθούμε ως προς τον όρο «λαμόγιο», τον εχθρό. «Λαμόγιο» δεν είναι μόνον αυτός που, ενώ μέχρι προχθές έσπρωχνε καροτσάκι, εν μιά νυκτί εμφανίστηκε να οδηγεί 4x4, καπνίζοντας πούρα επειδή του θυμίζουν τα σέρτικα Ξάνθης που κάπνιζε ο πατέρας του. «Λαμόγιο» είναι και αυτός ο οποίος, γνωρίζοντας και αναγνωρίζοντας την ανικανότητά του, καταχράται τη θέση του διπλανού του, μόνο και μόνο επειδή κατάφερε να χωθεί από κάποιο παραθυράκι κάποιου νόμου, κάποιας κυβέρνησης. Η τυραννία της λαμογιάς είναι πριν από όλα τυραννία της μετριότητας.
Γαία πυρί μειχθήτω. Η μετριότητα, προκειμένου να εξασφαλίσει την κυριαρχία της, προτιμά να τα καταστρέψει όλα, παρά να αποκαταστήσει τις ιεραρχίες που θα της έδιναν τη θέση της, επιτρέποντάς της να επιβιώσει. Και εννοείται δεν αναγνωρίζει τις ευθύνες της- αλλιώς δεν θα ήταν μετριότητα, θα μου πείτε. Η διαφορά του «λαμόγιου» από τον Αλ Καπόνε είναι ότι εκείνος αναγνώριζε ότι παραβιάζει νόμους, είχε επιλέξει την παρανομία, ενώ το «λαμόγιο», κλείνει τους λογαριασμούς του με ένα «εντάξει, μωρέ, τι έγινε». Η τυραννία της λαμογιάς είναι τυραννία της ανομίας, κοινώς τυραννία της βαρβαρότητας. Οταν οι λέξεις έχουν μετατραπεί σε ξύλα, καθένας μπορεί να τις χρησιμοποιήσει για να σπάσει το κεφάλι του διπλανού του. Η απόσταση που τον χωρίζει από τη δολοφονία είναι πολύ μικρή. Το είδαμε με τα τρία θύματα της Μarfin και όλοι φοβόμαστε ότι θα το ξαναδούμε. Μας πνίγει το δίκιο, και επειδή έχουμε χάσει το αίσθημα του δικαίου μαζί με τις λέξεις που το εκφράζουν, για να μην πνιγούμε, γινόμαστε εκδικητές εισαγγελείς. Η διαπόμπευση και ο δημόσιος διασυρμός είναι μια συμβολική δολοφονία, η οποία δεν έχει να ζηλέψει τίποτε από την πραγματική.
\Τα πράγματα περιπλέκονται ακόμη περισσότερο αν υπολογίσουμε ότι αυτοί που καλούνται να παραδώσουν τα «λαμόγια» στη χλεύη του Εθνους, όπως έλεγε και ο Μποστ, είναι οι ίδιοι που τα υπέθαλπαν επί δεκαετίες. Οι ίδιοι υβριδικοί οργανισμοί που σαλεύουν στην απέραντη λασπουριά του ελληνικού κράτους το οποίο, ως Λεβιάθαν, καταπίνει όλες τις ζωτικές δυνάμεις αυτής της χώρας, χωρίς να είναι σε θέση να ανταποδώσει τίποτε. Μέτρα, παραπάνω μέτρα, χωρίς κανείς να ομολογεί ότι αυτά τα μέτρα, μέχρι στιγμής, το μόνο που κάνουν είναι να διατηρούν την τυραννία της μετριότητας.

«Κυνήγι μαγισσών» είπατε; Κλεισμένοι στα στενά της ανικανότητας, με την περίφροντι σοβαροφάνεια ως ασπίδα, και την υποκρισία ως γραμμή άμυνας το μόνο που μας μένει για να αισθανόμαστε ακόμη ζωντανοί είναι η εκδίκηση. Παραγνωρίζοντας ότι ο ιδιότυπος εμφύλιος που έχει ήδη ξεκινήσει κινδυνεύει, από τη μια στιγμή στην άλλη, από ένα τίποτε, να μετατραπεί σε «πόλεμο όλων εναντίον όλων», στη βαρβαρότητα του «ο σώζων εαυτόν σωθήτω», στον εκφυλισμό και των τελευταίων κοινωνικών ιστών που μας έχουν απομείνει.
Είναι βέβαιο ότι αυτοί που αισθάνονται περισσότερο ένοχοι για την κατάντια μας είναι αυτοί που ευθύνονται λιγότερο. Και για να περισώσουμε αυτό το «λιγότερο» της ευθύνης οφείλουμε και να ιεραρχήσουμε τη σκέψη μας και να ξαναβρούμε τη σημασία των λέξεων που της επιτρέπουν να λειτουργεί. Με δυο λόγια: ποσώς με ενδιαφέρει αν ο τάδε ή ο δείνα χρωστάει δεν ξέρω πού και πόσα. Εκείνο που με ενδιαφέρει είναι να εισπραχθούν αυτά που χρωστάει και, το κυριότερο, αφού εισπραχθούν, να πειστώ ότι δεν θα βυθιστούν στις βαλτώδεις εκτάσεις του Λεβιάθαν.
Κάτι τελευταίο: η λέξη κρίση στα ελληνικά έχει διττή σημασία. Από τη μία σημαίνει την κατάσταση ανισορροπίας και αβεβαιότητας στην οποία ζούμε και από την άλλη την πνευματική ενέργεια που απαιτείται για να αντιληφθούμε τον εαυτό μας και τον κόσμο. Ενας άνθρωπος είναι σε κρίση, αλλά ένας άνθρωπος μπορεί να έχει και κρίση. Οφείλουμε να κάνουμε ό, τι μπορούμε για να περάσουμε από τη μία σημασία στην άλλη.

Ο κ. Τάκης Θεοδωρόπουλος είναι συγγραφέας.

Ανασχηματισμός μέσω «Καλλικράτη»;
Το Μαξίμου επιμένει ότι δεν θα γίνει, αλλά υπουργοί και υφυπουργοί ετοιμάζονται για δήμαρχοι και περιφερειάρχες
Παρά την αναταραχή που προκάλεσε στην κυβέρνηση η παραίτηση της κυρίας Αντζελας Γκερέκου ήταν μια πρώτης τάξεως ευκαιρία για τον Πρωθυπουργό να αποδείξει ότι προς το παρόν δεν μελετά το ενδεχόμενο ανασχηματισμού. Στη θέση της παραιτηθείσης υφυπουργού τοποθετήθηκε αμέσως ο κ. Γ. Νικητιάδης , αλλά ορισμένοι στην κυβέρνηση επιμένουν ότι για τον ανασχηματισμό δεν ήταν απλώς η ώρα του και ότι θα πραγματοποιηθεί κανονικά τον Ιούνιο. Το Μέγαρο Μαξίμου τον αποκλείει και για τον Ιούνιο, αλλά την Παρασκευή υπήρξε μια εξέλιξη που ανοίγει παράθυρο για αλλαγές στην κυβέρνηση. Οπως ανακοινώθηκε από το ΠαΣοΚ, θα συγκληθεί το Εθνικό Συμβούλιο για να ορίσει τους υποψηφίους δημάρχους και περιφερειάρχες. Μεταξύ αυτών θα είναι σχεδόν με βεβαιότητα οι υφυπουργοί κυρία Φώφη Γεννηματά και κ. Στ. Αρναουτάκης. Πολύ πιθανό είναι να είναι υπουργός και ο υποψήφιος δήμαρχος της Αθήνας, καθώς και οι περιφερειάρχες Αθήνας και Θεσσαλονίκης. Ιδού λοιπόν πώς θα συντηρούνται οι φήμες του ανασχηματισμού, τουλάχιστον ως το καλοκαίρι.
Οσοι όμως γνωρίζουν τον τρόπο σκέψης και αντίδρασης του κ. Παπανδρέου δεν δηλώνουν βέβαιοι ότι μια τέτοια κίνηση έχει οριστικά μετατεθεί για το φθινόπωρο. Ταυτόχρονα όμως κορυφαίοι υπουργοί επισημαίνουν ότι τα προβλήματα παραμένουν και η σύνθεση της κυβέρνησης δεν ανταποκρίνεται στις συνθήκες εκτάκτου ανάγκης που απαιτεί η προσφυγή στο ΔΝΤ.
Γεγονός είναι ότι στο εσωτερικό της κυβέρνησης κατά το διάστημα που προηγήθηκε διατυπώθηκαν πολλές απόψεις υπέρ και κατά του ανασχηματισμού. Η λογική που ήθελε τους υπουργούς στα κρίσιμα πόστα της Οικονομίας (κυρία
Λούκα Κατσέλη ), της Υγείας (κυρία Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου ) και της Αγροτικής Ανάπτυξης (κυρία Κατερίνα Μπατζελή ) να αλλάζουν κυριάρχησε σε κάποια από τα κέντρα λήψης αποφάσεων, όμως δεν υιοθετήθηκε από το Μέγαρο Μαξίμου.
Μεταξύ εκείνων που φέρονταν να τάσσονται υπέρ των αλλαγών στο κυβερνητικό σχήμα ήταν, σύμφωνα με πληροφορίες, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης κ.
Θ. Πάγκαλος, ο οποίος έχει καταγράψει σε αυτό το επτάμηνο την πορεία και την «πρόοδο εργασιών» σε όλα τα υπουργεία και έχει επισημάνει τα προβλήματα.
Την ίδια στιγμή, υπουργοί όπως ο κ.
Μιχ. Χρυσοχοΐδης και η κυρία Αννα Διαμαντοπούλου θεωρούν ότι με τον έναν ή τον άλλον τρόπο η κυβέρνηση πρέπει να ανεβάσει ταχύτητες και να μη δημιουργηθεί ούτε για μία στιγμή η εντύπωση ότι με την εκταμίευση των δανείων έχει λυθεί κάποιο πρόβλημα. Παράλληλα, ο κ. Γ. Παπακωνσταντίνου εξακολουθεί να αναμένει έναν δεύτερο υφυπουργό, αρμόδιο για τα έσοδα και την εποπτεία των εφοριών...
Κατά του ανασχηματισμού είχαν ταχθεί, σύμφωνα με πληροφορίες, πολλοί από τους στενούς συνεργάτες του Πρωθυπουργού, μεταξύ των οποίων και υπουργοί όπως οι κκ.
Ι. Ραγκούσης και Π. Γερουλάνος, ενώ στελέχη (και συχνοί επισκέπτες) του Μεγάρου Μαξίμου άφηναν να εννοηθεί ότι το κρίσιμο δεν είναι η αλλαγή στα υπουργεία αλλά η δημιουργία μιας ευέλικτης ομάδας, υπό τύπον κυβερνητικής επιτροπής, η οποία θα συντονίζει και θα παρακολουθεί.
Κατά πολλούς οι εξελίξεις θα δρομολογηθούν όσο θα πλησιάζει ο χρόνος απόφασης για τα στελέχη που θα είναι υποψήφια για την Τοπική Αυτοδιοίκηση. Με δεδομένο ότι κάποια μέλη της κυβέρνησης έχουν εκφράσει σχετικές επιθυμίες, η πρώτη θερινή περίοδος θα είναι καθοριστική για ένα ενδεχόμενο «ντόμινο», που θα προκαλέσει η μετακίνηση υφυπουργών ή και υπουργών στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.


Τα φίλια βέλη
Καθώς κλιμακώνονται οι τοπικές αντιδράσεις για τον «Καλλικράτη» σχετικά με το χωροταξικό, ο υπουργός Εσωτερικών Γ. Ραγκούσης ξεκαθάρισε ότι έχουν εξαντληθεί όλα τα περιθώρια και δεν θα δεχτεί άλλες αλλαγές. Ηδη προχώρησε και σε ορισμένες που αφορούν έδρες δήμων. Τώρα, λοιπόν, στο «στρατηγείο» του υπουργείου, στη Βασ. Σοφίας, προετοιμάζονται για τη μάχη που ξεκινάει στη Βουλή μεθαύριο Τρίτη για την ψήφιση του νομοσχεδίου. Δεν τους ανησυχούν τόσο οι αντιδράσεις των βουλευτών των κομμάτων της αντιπολίτευσης όσο τα «φίλια» βέλη που ενδεχομένως δεχτούν από βουλευτές του ΠΑΣΟΚ. Γι' αυτό και ο Γ. Ραγκούσης και ο υφυπουργός Γ. Ντόλιος περνούν την περισσότερη ώρα απαντώντας στο τηλέφωνο σε όποιον «πασόκο» βουλευτή θέλει να πει τον καημό του...
 
 Εντονος είναι ο προβληματισμός στην κυβέρνηση για το αν πρέπει η Βουλή να διακόψει τις εργασίες της ολομέλειας το καλοκαίρι και να λειτουργήσει θερινό τμήμα. Κυβερνητικά στελέχη εκτιμούν ότι ο μεγάλος αριθμός νομοσχεδίων που περιμένουν τη σειρά τους για ψήφιση απαιτούν λειτουργία της ολομέλειας. Προτείνουν δε διακοπή εργασιών μόνο για τον Αύγουστο. Αλλοι όμως, απλοί, κυρίως, βουλευτές θεωρούν ότι το θερινό τμήμα πρέπει να λειτουργήσει, ώστε να δοθεί η ευκαιρία στους βουλευτές να πάνε στις περιφέρειές τους και να αναλύσουν στους πολίτες τις δύσκολες συνθήκες στις οποίες βρίσκεται ο τόπος. Σε κάποιους, πάντως, δεν διαφεύγει και το γεγονός ότι, στο θερινό τμήμα, δεν εισπράττουν μόνο τη μηνιαία αποζημίωση. Πληρώνονται, επιπλέον, ημερήσια αποζημίωση για τη συμμετοχή τους. Οπότε, έχουν έναν επιπλέον λόγο...
 
*Μία εβδομάδα «πολιορκίας» έζησε η 133 Σμηναρχία Μάχης στο Καστέλλι από πολίτες που διαμαρτύρονταν για τον «Καλλικράτη», αλλά και για τη δημιουργία διεθνούς αεροδρομίου στην περιοχή, έργο για το οποίο ενδιαφέρονται και οι Κινέζοι της Cosco. Χρειάστηκε η παρέμβαση εισαγγελέα, ο οποίος πήγε το απόγευμα της Τετάρτης και αποχώρησε τα ξημερώματα της επόμενης ημέρας. Μετά την αποχώρηση, το προσωπικό της μονάδας βρήκε μεταξύ άλλων ίχνη από δύο μολότοφ, κοντά στο κέντρο επιχειρήσεων της μονάδας. Μεθαύριο Τρίτη, οι διαδηλωτές αναμένεται να μεταφέρουν τον αγώνα τους στην Αθήνα
Εφόσον οι εξελίξεις το επιβάλουν και κριθεί ότι είναι ο κατάλληλος χρόνος, η Ντόρα Μπακογιάννη θα ενδιαφερόταν να συστήσει νέο κόμμα. Αυτό τουλάχιστον μαθαίνουμε από το περιβάλλον της τέως υπουργού Εξωτερικών. Κομβικό σημείο, όπως είναι φυσικό, οι επικείμενες δημοτικές εκλογές, οπότε η Ντόρα θα καταμετρήσει τις δυνάμεις της. Αυτό που σίγουρα αποκλείει είναι η προσχώρηση ή ακόμη και η συνεργασία με τον ΛΑΟΣ του Γ. Καρατζαφέρη, παρά το ότι της προτείνεται από αρκετούς, φίλα προσκείμενους σ' αυτήν, βουλευτές.
 
Εστω ότι ο Ολυμπιακός αγοράζει από κάποιο θαύμα τον Λούτσιο της Ιντερ. Εστω ότι ο Λούτσιο της Ιντερ πάει στο Μουντιάλ και φτάνει με την Εθνική Βραζιλίας ώς τον τελικό. Εστω ότι ο Λούτσιο της Εθνικής Βραζιλίας και του Ολυμπιακού καλείται να ενισχύσει κακήν κακώς τη νέα του ομάδα στα προκριματικά του Europa League. Για τον κακομοίρη τον Λούτσιο, η απόσταση από το τέλος της περιόδου 2009-10 μέχρι το ξεκίνημα του Μουντιάλ θα απέχει ακριβώς 20 μέρες. Και το χρονικό διάστημα από την απονομή των παγκόσμιων μεταλλίων στο Γιοχάνεσμπουργκ ώς τη σέντρα της σεζόν 2010-11 θα είναι μόλις ένα τετραήμερο, ίσα ίσα για να πεταχτεί μέχρι το Σάο Πάουλο για να αλλάξει βαλίτσες. Πώς να αντέξει ανθρώπινος οργανισμός τέτοιο βασανιστήριο;
Οταν οι αναγνώστες εγγλέζικου ταμπλόιντ έφτιαξαν τη λίστα των «πιο μισητών ανδρών της Βρετανίας», ο Τζον Τέρι των ανείπωτων εξωσυζυγικών περιπετειών και ο Ασλεϊ Κόουλ που έστελνε στα κορίτσια φωτογραφίες των αποκρύφων του προσόντων είχαν την τιμητική τους: πρώτος και χειρότερος ο Τέρι, δεύτερος ο Κόουλ μπροστά από ένα μουσουλμάνο πάστορα που απαιτεί «θάνατο, φωτιά και τσεκούρι σε κάθε άπιστο»! Ο Εμίλ Χέσκι διακρίθηκε σε μια εντελώς διαφορετική λίστα: στο μαντράχαλο σέντερ φορ της Εθνικής Αγγλίας στρέφουν τη φλογισμένη σκέψη τους για να ηρεμήσουν οι άνδρες που υποφέρουν από πρόωρη εκσπερμάτωση
 
Άρχισαν οι παρασκηνιακές κινήσεις ενόψει των αυτοδιοικητικών εκλογών
Χωρίς πυξίδα οδεύουν οι αυτοδιοικητικές διαδικασίες στον χώρο του ΠΑΣΟΚ εν αναμονή του Εθνικού Συμβουλίου του κόμματος, το οποίο θα συγκληθεί στις αρχές Ιουνίου, προκειμένου να εξετάσει υποψηφιότητες και να προκρίνει χρίσματα. Εκτός του κεντρικού δήμου, σε όλους τους άλλους δήμους του πολεοδομικού συγκροτήματος οι πράσινοι αυτοδιοικητικοί έχουν αρχίσει τις διαβουλεύσεις προκειμένου να καταλάβουν την καλύτερη δυνατή θέση στην εκκίνηση της κούρσας για το πολυπόθητο χρίσμα.
Εκ των πραγμάτων το ΠΑΣΟΚ είτε θα επιλέξει υποψήφιους από τους υπάρχοντες δημάρχους ή επικεφαλής παρατάξεων είτε θα διενεργήσει προκριματικές εκλογές, όπως το 2006.  Όσοι δηλώνουν, εμφανίζονται ή επιθυμούν να είναι υποψήφιοι είναι πλέον αρκετοί. Οι πρώτες ζυμώσεις έχουν ολοκληρώσει έναν πρώτο κύκλο και οι "υποψήφιοι" δήμαρχοι έχουν εγκαινιάσει επαφές, προκειμένου να επιλέξουν συνεργάτες και πολιτικό προσωπικό για να στελεχώσουν συνδυασμούς.
Κορδελιό-Εύοσμος
Οι δύο συγκεκριμένοι δήμοι ελέγχονται από δημάρχους προσκείμενους στη ΝΔ. Στον ενιαίο πλέον δήμο, από το ΠΑΣΟΚ ο γραμματέας της Τ.Ο. Γιάννης Βράνης δηλώνει υποψήφιος, όπως και ο δημοτικός σύμβουλος Γιώργος Ρούμελης. Μέρος του ΠΑΣΟΚ προτείνει κοινή κάθοδο με τον υποψήφιο του ΣΥΝ Λάκη Καφαρίδη, σχήμα που φαίνεται να επικροτεί και ο Γιώργος Αμανατιάδης, ο οποίος το 2006 είχε το πράσινο χρίσμα στο Ελευθέριο-Κορδελιό. Στάση αναμονής τηρεί η Δροσιά Ερμείδου, η οποία το 2006 είχε διεκδικήσει τον δήμο Ελευθερίου-Κορδελιού ως ανεξάρτητη.
Αμπελόκηποι-Μενεμένη
Ανάλογα θολό τοπίο επικρατεί και σε αυτόν τον δήμο λόγω της ισχυρής παρουσίας της ΝΔ. Το ΠΑΣΟΚ αναζητεί υποψήφιο που θα μπορέσει να αντιπαρατεθεί με αξιώσεις στον Λάζαρο Κυρίζογλου, νυν δήμαρχο Αμπελοκήπων. Η επικεφαλής της αντιπολίτευσης στον δήμο Αμπελοκήπων Βούλα Τεκτονίδου διεκδικεί το χρίσμα, όπως και η δημοτική σύμβουλος  Όλγα Κετικίδου. Από τον δήμο Μενεμένης υποψήφιος φέρεται να δηλώνει ο δημοτικός σύμβουλος Χαράλαμπος Γερμανός, όπως και ο φαρμακοποιός Γιάννης Μουρατίδης, ενώ ρόλο στις εξελίξεις αναμένεται να παίξουν και οι Παύλος Σιδηρόπουλος και  Άρης Πουρπουλάκης. Δεν αποκλείονται και άλλες υποψηφιότητες, όπως του Νίκου Κριθαρίδη, μέλους του Ε.Σ. του ΠΑΣΟΚ, ο οποίος μάλιστα θα μπορούσε να κινηθεί διαδημοτικά.
Παύλου Μελά
Στον νέο δήμο, τον οποίο συνθέτουν οι νυν δήμοι Σταυρούπολης, Πολίχνης και Ευκαρπίας, το παζλ των πράσινων υποψηφίων δείχνει δισεπίλυτο. Είναι ίσως ένας από τους δήμους, όπου θα στηθούν κάλπες προκριματικών εκλογών. Οι δήμαρχοι Σταυρούπολης Σάββας Σερασίδης, Πολίχνης Κώστας Θεοδωρίδης και Ευκαρπίας Χαράλαμπος Πανταζόγλου σίγουρα θα έχουν τον πρώτο λόγο. Ωστόσο, και ο πρώην δήμαρχος Σταυρούπολης Διαμαντής Παπαδόπουλος και ο δημοτικός σύμβουλος Σταυρούπολης Σ. Κουτσονικόλας δηλώνουν παρόντες, όπως και ο συγκοινωνιολόγος Σταύρος Κωνσταντινίδης, ενώ ο Δημήτρης Φερενίδης, ο οποίος το 2006 είχε το χρίσμα του ΠΑΣΟΚ στην Πολίχνη, εμφανίζεται επίσης αποφασισμένος να διεκδικήσει ρόλο.
Καλαμαριά
Στον μεγάλο δήμο της ανατολικής Θεσσαλονίκης, όπου το ΠΑΣΟΚ για πολλές δεκαετίες ελέγχει τη διοίκηση, θεωρητικά το προβάδισμα ανήκει στον νυν δήμαρχο Θεοδόση Μπακογλίδη.  Όμως το γεγονός ότι ο νυν δήμαρχος δεν κατέχει το αξίωμα έπειτα από εκλογική αναμέτρηση αλλά μετά τις εσωκομματικές διαδικασίες που ακολούθησαν την παραίτηση του Χριστόδουλου Οικονομίδη, έχει ανοίξει την όρεξη διάφορων διεκδικητών του χρίσματος. Μεταξύ αυτών και η Μαρία Παυλίδου, δημοτική σύμβουλος Καλαμαριάς και μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, η οποία φέρεται να δηλώνει ότι το θέμα της υποψηφιότητας στον δήμο δεν έχει κλείσει. Ρόλο στις διαδικασίες αναμένεται να παίξουν και οι Γιάννης Ιωσηφίδης, Δημοσθένης Σαρηγιάννης και Μπάμπης Ξανθόπουλος, οι οποίοι διεκδίκησαν τον δημαρχιακό θώκο στις εσωκομματικές διαδικασίες.
"Μύλος" σε Νεάπολη-Συκιές
Στο εν λόγω δήμο, που πρόσφατα προέκυψε με τη συνένωση των δήμων Νεάπολης, Συκεών, Αγίου Παύλου και Πεύκων, εκτός του τελευταίου δήμου, οι υπόλοιποι διοικούνται από προσκείμενους στο κυβερνών κόμμα δημάρχους. Κατά συνέπεια, οι δήμαρχοι Νεάπολης Νάκης Λαδόπουλος, Συκεών Σίμος Δανιηλίδης και Αγίου Παύλου Νίκος Βαρσάμης θα κληθούν να συναινέσουν σε ένα ενιαίο σχήμα και να επιλέξουν επικεφαλής. Οι εξελίξεις, όμως, δεν συναινούν προς αυτήν την κατεύθυνση και δύσκολα θα βρεθεί κοινός δρόμος για τους δύο ισχυρούς πόλους που αποτελούν οι νυν δήμαρχοι Νεάπολης και Συκεών. Η αλλαγή της τελευταίας στιγμής, με την κατάργηση της αυτονομίας του δήμου Νεάπολης, έχει οδηγήσει την αντιπαράθεση στα άκρα. Οι κ. Σ. Δανιηλίδης και Ν. Βαρσάμης δείχνουν να ακολουθούν παράλληλες οδούς, ενώ ο δήμαρχος Νεάπολης Ν. Λαδόπουλος επιλέγει την αυτόνομη κάθοδο. Αφήνει μάλιστα να εννοηθεί ότι θα αγνοήσει τη διαδικασία των προκριματικών. Το μεσημέρι της Τρίτης θα παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου, προκειμένου να ξεκαθαρίσει τη στάση του, ενώ το βράδυ της ίδιας ημέρας το δημοτικό συμβούλιο και κάτοικοι διοργανώνουν σε κεντρική πλατεία του δήμου συγκέντρωση διαμαρτυρίας για τη συνένωση του δήμου Νεάπολης με τους δήμους Συκεών, Αγίου Παύλου και Πεύκων.
Δεν αποκλείεται ωστόσο η εμφάνιση και άλλων υποψηφίων, όπως ο δημοτικός σύμβουλος Συκεών Β. Μιχαηλίδης και ο δημοτικός σύμβουλος Νεάπολης Ν. Φασφαλής, οι οποίοι όμως, με βάση τη δυναμική που αναπτύσσουν, πολύ δύσκολα θα μπορούσαν να κινηθούν αυτόνομα. Τελευταίες πληροφορίες θέλουν τον δήμαρχο Πεύκων Στέλιο Συμεωνίδη να βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις με τον δήμαρχο Νεάπολης
ισαν οι παρασκηνιακές κινήσεις ενόψει των αυτοδιοικητικών εκλογών
 
«Μετά από διαδοχικές υποτιμήσεις των εγχώριων αξιών, η Ελλάδα έφτασε πια να είναι μια χώρα που συμφέρει να την αγοράσεις». Στο συμπέρασμα αυτό καταλήγουν όσοι στην πολιτική αγορά επιμένουν να στέκονται στην απαισιόδοξη, άρα στη νηφάλια όχθη των πραγμάτων.Παρά τις, άνευρες είναι αλήθεια, διαβεβαιώσεις του πρωθυπουργού ότι η ανάκαμψη δε θα στηριχτεί στη συμπίεση των μισθών και την οικονομική εξαθλίωση των εργαζομένων αλλά στην ποιοτική υπεροχή των ελληνικών προϊόντων, η αλήθεια, όπως λένε στην αντιπολίτευση, περιέχεται στην αφοπλιστική παραδοχή του υπουργού Οικονομικών, Γ. Παπακωνσταντίνου, που δήλωσε τις προάλλες από τη Βουλή ότι «δυστυχώς εδώ που φτάσαμε οι ξένοι δανειστές μας έχουν λόγο για τον τρόπο που διαχειριζόμαστε τα χρήματα που μας δανείζουν, γιατί στα ελληνικά ομόλογα έχουν επενδύσει τα ασφαλιστικά τους ταμεία και συνεπώς οι ξένες κυβερνήσεις λογοδοτούν στους πολίτες τους».Είναι, όμως, βέβαιο λένε οι οικονομικοί εμπειρογνώμονες ότι το μεγαλύτερο μέρος του ελληνικού χρέους δε βρίσκεται στα χέρια συνετών διαχειριστών της ξένης αποταμίευσης, αλλά σε εκείνους που έχουν από χρόνια εθιστεί στη επενδυτική ρουτίνα, γνωρίζοντας από τους προκατόχους τους ότι το να δανείζεις την (καταχρεωμένη) Ελλάδα είναι μια από τις πιο επικερδείς αποδόσεις...Αν έχουν δίκιο, δεν μπορεί παρά να υποθέσει κανείς τους λόγους για τους οποίους μια χώρα φορτωμένη με τόσο βαρύ χρέος βρίσκει πάντοτε τόσους πρόθυμους δανειστές, που έχουν στη διάθεσή τους πρόσφορους τρόπους, ώστε να αντλούν τρομακτικές υπεραξίες. Η χώρα, λένε στο Κοινοβούλιο ακόμη και ορισμένοι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, έχει πρόβλημα αναχρηματοδότησης του χρέους της και όχι τόσο πρόβλημα αξιοπιστίας στις διεθνείς αγορές. Διαφορετικά, προσθέτουν, δε θα μας δάνειζε κανείς
Η αντίστροφη μέτρηση για την απόδοση ποινικών ευθυνών σε βάρος όσων εμπλέκονται στην υπεξαίρεση - μαμούθ στο δήμο Θεσσαλονίκης ξεκίνησε με την απολογία και την προφυλάκιση του πρώην υπαλλήλου Παναγιώτη Σαξώνη. Τις επόμενες ημέρες ο γ'''' ειδικός ανακριτής που χειρίζεται την υπόθεση αναμένεται να συντάξει κατηγορητήρια για τουλάχιστον άλλα 15 άτομα…
 
Η «τεχνητή ζωή» εγείρει ζήτημα ηθικής
Η δημιουργία του πρώτου ζωντανού κυττάρου από το μηδέν μέσα στο εργαστήριο από την επιστημονική ομάδα του Αμερικανού Κρεγκ Βέντερ, η οποία χαρακτηρίστηκε «τεχνητή ζωή» από τους επιστήμονες, προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων στη διεθνή επιστημονική κοινότητα, ενώ και η Καθολική Εκκλησία ήγειρε ζήτημα ηθικής. Το πρώτο είδος στον πλανήτη που μπορεί να πολλαπλασιάζεται και το οποίο έχει για γονέα έναν... υπολογιστή, σύμφωνα με τα λεγόμενα του Βέντερ, αποτελεί σημαντικό βήμα προς τη δημιουργία πιο σύνθετων τεχνητών οργανισμών, οι οποίοι κάποια μέρα θα παράγουν νέα καύσιμα, θα απορροφούν τα αέρια του θερμοκηπίου και θα επιταχύνουν την παραγωγή εμβολίων. Ωστόσο, θα περάσουν πολλά χρόνια μέχρι να τελειοποιηθεί και να εφαρμοστεί αυτή η διαδικασία, σύμφωνα με τους επιστήμονες που επικρότησαν τη δημιουργία του τεχνητού κυττάρου.Ωστόσο, ειδικοί του τομέα της γενετικής και εκπρόσωποι της Καθολικής Εκκλησίας καταδίκασαν αυτού του είδους την έρευνα προειδοποιώντας ότι, αν τεχνητοί οργανισμοί «δραπετεύσουν» στη φύση, θα μπορούσαν να προκαλέσουν ένα περιβαλλοντικό χάος ή να μετατραπούν σε βιολογικά όπλα. Ο καθηγητής του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης, Τζούλιαν Σαβουλέσκου, δήλωσε σχετικά στο βρετανικό ραδιοτηλεοπτικό δίκτυο BBC ότι είναι αναγκαίο να υιοθετηθούν νέα κριτήρια ασφαλείας γύρω από τον τρόπο τόσο ριζοσπαστικής έρευνας, διότι υπάρχει κίνδυνος να δημιουργηθούν τα πιο ισχυρά βιοχημικά όπλα στον κόσμο στην περίπτωση που τα αποτελέσματα της έρευνας βρεθούν σε λάθος χέρια. Ο Γκλεν Μακγκί, ο οποίος είναι ο ιδρυτής της Αμερικανικής Επιθεώρησης Βιοηθικής, δήλωσε ότι «το τεχνητό κύτταρο εγείρει σημαντικό ζήτημα ηθικής και για να αντιμετωπιστεί οι επιστήμονες θα πρέπει να συνειδητοποιήσουν ότι η έρευνά τους δεν πρέπει να μετατραπεί σε απειλή για την ανθρωπότητα». Ο Τζον Χάας, ο οποίος είναι πρόεδρος του Εθνικού Καθολικού Κέντρου Βιοηθικής, αμφισβητεί ότι δημιουργήθηκε τεχνητή ζωή και προειδοποιεί ότι «οι σχετικές έρευνες θα πρέπει να εποπτεύονται αυστηρά, διότι μπορεί να προκαλέσουν ανεξέλεγκτες συνέπειες, καθώς υπάρχει κίνδυνος να τροποποιηθεί το υπάρχον βιολογικό υλικό για κακό σκοπό. Αλλοι επιστήμονες τονίζουν ότι η επιστημονική κοινότητα θα πρέπει να διδαχθεί από παθήματα όπως τα γενετικά μεταλλαγμένα προϊόντα που επιβαρύνουν το περιβάλλον».
ΒιοηθικήΤο τεχνητό κύτταρο προκάλεσε έντονες αντιδράσεις στην Καθολική Εκκλησία. Ο Ντομένικο Μογκαβέρο, ο οποίος είναι πρόεδρος της επιτροπής για τα νομικά ζητήματα της Ιταλικής Επισκοπικής Συνόδου, δήλωσε στην εφημερίδα «Λα Στάμπα» ότι «ο νεωτερισμός του σήμερα μπορεί να παρασύρει την ανθρωπότητα αύριο σε ένα καταστροφικό άλμα στο άγνωστο, αν τυχόν καταλήξει σε λάθος χέρια. Ο εφιάλτης που πρέπει να καταπολεμηθεί είναι η χειραγώγηση της ζωής». Πιο συγκρατημένη στάση, πάντως, κρατάει προς το παρόν η Αγία Εδρα. Ο Ρίνο Φισιτσέλα, ο οποίος είναι ο υπεύθυνος του Βατικανού σε ζητήματα βιοηθικής, δήλωσε ότι «στηρίζουμε μεν την έρευνα, εφόσον θα συμβάλει στην πρόοδο της Ιατρικής, αλλά αν τελικά αποδειχτεί ότι η έρευνα δεν είναι χρήσιμη σχετικά με το σεβασμό της αξιοπρέπειας του ανθρώπου, τότε θα αλλάξει η στάση μας».
 
 

Τις αλλαγές στο νόμο περί ευθύνης υπουργών παρουσίασε ο Χ.Καστανίδης
Τις αλλαγές στο θεσμικό πλαίσιο που διέπει την ποινική ευθύνη πολιτικών προσώπων ανέλυσε ο υπουργός Δικαιοσύνης, μιλώντας στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής.
Οι κυριότερες από αυτές είναι η εξίσωση του χρόνου παραγραφής των αδικημάτων των υπουργών και υφυπουργών με εκείνη που ισχύει για τους απλούς πολίτες και ο υπολογισμός του χρόνου παραγραφής: από την ώρα που το αδίκημα παρήγαγε αποτελέσματα σε βάρος του Δημοσίου και όχι από την ώρα της τέλεσής του.
Τα παραπάνω, σημαίνουν στην πράξη σημαντική επιμήκυνση του χρόνου παραγραφής των αδικημάτων των υπουργών και υφυπουργών, φέρνοντας μάλιστα τους τελευταίους σε δυσμενέστερη θέση έναντι εκείνης των πολιτών, των οποίων τα αδικήματα παραγράφονται ύστερα από 5 χρόνια (πλημμελήματα), ή 15-20 χρόνια (κακουργήματα), της χρονικής απόστασης υπολογιζόμενης από το χρόνο τέλεσής τους.
Σε κάθε περίπτωση -όπως διευκρίνισε μιλώντας στους δημοσιογράφους- ο νέος νόμος είναι αδύνατον νομικά να λειτουργήσει αναδρομικά - δεν αφορά δηλαδή τις τρέχουσες εξεταστικές Επιτροπές.
Ενστάσεις για το χρονικό όριο της παραγραφής υπήρξαν αρκετές.
Ο Μάκης Βορίδης (ΛΑΟΣ) παρατήρησε πως από ένα καθεστώς υπερβολικά ευνοϊκής αντιμετώπισης των μελών της κυβέρνησης, οδηγούμαστε σε ένα καθεστώς όπου ο υπουργός βρίσκεται σε χειρότερη θέση από έναν απλό πολίτη.
Ο Τάσος Νεράντζης (ΝΔ) πρότεινε αύξηση του χρόνου παραγραφής, αλλά όχι πλήρη εξίσωση με τα προβλεπόμενα για τα μη πολιτικά πρόσωπα, καθώς με το νέο σύστημα οι εκκρεμότητες είναι δυνατόν να συντηρούνται επί μακρόν.
Ο Απόστολος Κακλαμάνης (ΠΑΣΟΚ) μάλιστα αντιπρότεινε και τη δυνατότητα εφαρμογής του υφιστάμενου πλαισίου, με απλή αναστολή του χρόνου της προθεσμίας δίωξης υπουργού, για όσο διάστημα βρίσκεται στην κυβέρνηση το κόμμα στο οποίο ανήκει.
Μεταξύ των προτάσεων που διατύπωσε το ΚΚΕ είναι να δίνεται η δυνατότητα συγκρότησης Εξεταστικών Επιτροπών και εκ μέρους της αντιπολίτευσης (χωρίς δηλαδή, την εξασφάλιση της πλειοψηφίας των παρόντων κατά την ψηφοφορία βουλευτών, όπως ορίζει ο Κανονισμός της Βουλής), όπως επίσης και να συγκροτούνται οι εν λόγω Επιτροπές, από δικαστικούς και όχι βουλευτές.
Δύο από τις προτάσεις του υπουργού συνάντησαν την αντίρρηση της Επιτροπής:
* η πρόταση που θέλει το σαφή προσδιορισμό της «άσκησης των υπουργικών καθηκόντων» προκειμένου το αδίκημα που έχει διαπράξει κάποιος υπουργός κατά τη διάρκεια της άσκησης αυτής, να υπαχθεί στην αρμοδιότητα του συγκεκριμένου νόμου
* Η πρόταση που θέλει τη σύνταξη ενός εισηγητικού δικαστικού «συμπεράσματος» μετά την αποστολή της υπόθεσης στη Βουλή, εκ μέρους του εισαγγελέα.

 
Με άστατο καιρό η έξοδος των εκδρομέων για το τριήμερο του Αγ. Πνεύματος
Με άστατο καιρό πραγματοποιείται η έξοδος των εκδρομέων για το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος. Σύμφωνα με τις προβλέψεις της ΕΜΥ ο καιρός θα είναι βροχερός η θερμοκρασία ωστόσο θα σημειώσει μικρή άνοδο, ενώ οι άνεμοι θα πνέουν μέτριοι. Επί ποδός βρίσκεται η Τροχαία, με σειρά μέτρων στις μεγάλες οδικές αρτηρίες για τη διευκόλυνση των εκδρομέων του τριημέρου.
Από τον Εμπορικό Σύλλογο Θεσσαλονίκης ανακοινώθηκε ότι τόσο τα εμπορικά καταστήματα όσο και τα καταστήματα πώλησης τροφίμων θα παραμείνουν την Δευτέρα κλειστά καθώς η γιορτή του Αγίου Πνεύματος είναι για τη Θεσσαλονίκη υποχρεωτική αργία σε αντικατάσταση τριών ημιαργιών που καταργήθηκαν.
 
Οι "Οικολόγοι - Πράσινοι" για τις εκλογές στο δήμο Θεσσαλονίκης και την περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας
Ευρύτερες συνεργασίες και συγκλίσεις των δημιουργικών δυνάμεων επιδιώκει η αυτοδιοικητική παράταξη «Οικολογία - Αλληλεγγύη» για τις επικείμενες εκλογές στο δήμο Θεσσαλονίκης και στην περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας.
Ο ευρωβουλευτής των Οικολόγων Πράσινων, Μιχάλης Τρεμόπουλος, οι νομαρχιακοί σύμβουλοι Θεσσαλονίκης, Δήμητρα Γωγάκου και Ελεονώρα Ζώτου, και το μέλος του Συντονιστικού της παράταξης, Γιώργος Μπλιώνης, σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησαν είπαν ότι χρειάζεται μία άλλη προοπτική για τη Θεσσαλονίκη, ενώ για την περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας τόνισαν πως θα πρέπει να συνδιαμορφωθεί αυτός ο νέος θεσμός.
Όπως υποστήριξαν, η «Οικολογία - Αλληλεγγύη» θα είναι παρούσα και σε αυτές τις εκλογές και θεωρεί θετικές τις όποιες πρωτοβουλίες έχουν αναπτυχθεί για την επίτευξη συνεργασιών ενόψει των εκλογών. Επιπλέον, έχουν καταρτίσει κείμενο με θέσεις και προτάσεις για τη Θεσσαλονίκη και την Κεντρική Μακεδονία.
 
Πέντε σταθμοί διοδίων στην Εγνατία Οδό
 «Μέχρι το τέλος του καλοκαιριού θα κάνει πρεμιέρα ο σταθμός διοδίων στον Πολύμυλο της Κοζάνης, με αντίτιμο 2,80 ευρώ, ενώ την ίδια περίοδο θα ακριβύνει και η διέλευση από το σταθμό των Μαλγάρων, που σήμερα χρησιμοποιείται στο πλαίσιο του ΠΑΘΕ και είναι κοινός για όσους χρησιμοποιούν τον ΠΑΘΕ αλλά και την Εγνατία οδό και θα φτάσει επίσης στα 2,80 ευρώ, από 2 που κοστίζει σήμερα.Σύμφωνα με την εφημερίδα «ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ»Θα ακολουθήσει, όμως, και δεύτερο… κύμα σταθμών διοδίων, τα οποία προγραμματίζεται να λειτουργήσουν μέχρι το τέλος του έτους. «Ενας σταθμός θα λειτουργήσει στο Μαλακάσι, στο νομό Ιωαννίνων, ένας δεύτερος στο Νέστο, μεταξύ Καβάλας και Ξάνθης, και ένας τρίτος στο νομό Εβρου», σημειώνει ο αντιπρόεδρος και εντεταλμένος σύμβουλος της «Εγνατία Οδός ΑΕ», Γιάννης Τσακλίδης.Συνολικά είχαν χωροθετηθεί 13 σταθμοί διοδίων (συμπεριλαμβανομένων των Μαλγάρων) και μέχρι το τέλος του έτους θα λειτουργούν οι πέντε από αυτούς, σύμφωνα τουλάχιστον με το σχεδιασμό της «Εγνατία Οδός ΑΕ».
Διάρρηξη στο δημαρχείο του Δήμου Βερτίσκου σημειώθηκε από αγνώστους, σύμφωνα με όσα κατήγγειλε ο ο Δήμαρχος της περιοχής στους αστυνομικούς. Οι δράστες, σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, πρέπει να μπήκαν στο κτήριο κάποια στιγμή κατά τη διάρκεια των τελευταίων ημερών και προκάλεσαν φθορές μεγάλης αξίας και αφαίρεσαν χρηματικό ποσό.
 
Ληστεία σε internet καφέ στη Θεσσαλονίκη με το … «καλημέρα» σας
Ληστεία σημειώθηκε στις 06.40 το πρωΐ στη Θεσσαλονίκη, στην οδό Λυσιστράτης στην Άνω Ηλιούπολη, σε internet καφέ. Δύο οι δράστες οι οποίοι με την απειλή όπλου πήραν το χρηματικό ποσό των 400 ευρώ που βρισκόταν στο ταμείο και τράπηκαν σε φυγή. Λίγο αργότερα ο ένας από τους δράστες συνελήφθη
 
Κριτήρια του ΑΣΕΠ, προσλήψεις εκτός ΑΣΕΠ – Νεότερα στοιχεία για τις προσλήψεις στην Πέλλα
Τελικά από ότι φαίνεται στην Ελλάδα μπορείς εύκολα να δώσεις την ερμηνεία που θέλεις σε έννοιες και καταστάσεις. Έτσι λοιπόν, στην περίπτωση με το χθεσινό δημοσίευμα της εφημερίδας «Αποκαλύψεις» και τα όσα ανέφερε για τις προσλήψεις στο αρχαιολογικό μουσείο της Πέλλας, προκύπτει ότι αυτές δεν διενεργήθηκαν από το ΑΣΕΠ, αλλά με την εφαρμογή κριτηρίων του ΑΣΕΠ και από την ορισθείσα επιτροπή προσλήψεων του τοπικού Μουσείου. Στην προκειμένη περίπτωση δηλαδή δεν υπήρχε κάποια επιτροπή διορισμένη από το ΑΣΕΠ, αλλά οι προσλήψεις έγιναν από επιτροπή του Μουσείου της Πέλλας. Αυτά ανέφερε σήμερα το πρωΐ ο εκδότης της εφημερίδας «Αποκαλύψεις» Σ.Κοτρώτσιος μιλώντας στην εκπομπή του τηλεοπτικού σταθμού Mega,  MegaΣαββατοκύριακο. Ο ίδιος ανέφερε ότι υπάρχουν λαθροχειρίες στην τελικά κατάταξη του πίνακα, καθώς άτομο με δύο παιδιά μοριοδοτήθηκε ως πολύτεκνος. Σε τηλεφωνική επικοινωνία της Θ.Τζάκρη κατά τη διάρκεια της εκπομπής, η υφυπουργός αρνήθηκε οποιαδήποτε εμπλοκή της στην υπόθεση, αρνήθηκε ότι οι εμφανιζόμενοι ως συγγενείς είναι πραγματικά συγγενείς της και τόνισε ότι η ίδια δεν γνώριζε καν για τη διενέργεια του διαγωνισμού, αν και όπως της επισημάνθηκε είχε καταθέσει ερώτηση στη Βουλή, όταν ήταν στην αντιπολίτευση από τον Οκτώβριο του 2008 ακόμα, για τη μη πρόσληψη προσωπικού στο αρχαιολογικό μουσείο της Πέλλας
Το σχόλιό σας

Σχετικά με το blog
-Το blog μας περιλαμβάνει αιχμηρά και καυστικά σχόλια από την επικαιρότητα που επηρεάζουν άμεσα την ζωή μας...!

-ΕΠΙΣΗΣ... ΚΑΤΑΓΡΑΦΟΥΜΕ ΤΑ ΤΟΠΙΚΑ ΔΡΩΜΕΝΑ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ - ΒΟΡΕΙΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ - και όχι μόνο - ΓΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ - ΑΘΛΗΤΙΚΑ - ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ ΤΗΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑ

Υ.Γ.1 ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΑΝΑΦΕΡΟΥΜΕ (ΓΙΑ ΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ΠΟΥ ΚΥΚΛΟΦΟΡΟΥΝ ) ΟΤΙ ΚΕΧΑΓΙΑ ΣΤΑ "ΑΡΧ...Α" ΜΑΣ ΔΕΝ ΒΑΖΟΥΜΕ ΚΑΝΕΝΑΝ ΚΑΙ ΚΑΜΟΙΑ ...!!!

Y.Γ.2 ΚΑΙ ΣΤΟ ΚΑΤΩ...ΚΑΤΩ...ΣΕ ΟΠΟΙΟΝ ΑΡΕΣΟΥΜΕ...
Αναζήτηση
Προηγούμενα Άρθρα
Τελευταίες δημοσιεύσεις
11/10Δήμος ΠΑΙΟΝΙΑΣ :23η Γιορτή Κάστανου Γρίβας !
11/10Δήμος ΛΑΓΚΑΔΑ : Τοποθετήθηκε υπόγειος κάδος στο κέντρο της πόλης στην πλατεία του Λαγκαδά
1/10ΧΑΛΑΣΤΡΑ : Δράσεις του 3ου Δημοτικού Χαλάστρας την ημέρα του Αθλητισμού