Γάτος...Ο Μακεδών!
Φίλους έχω μόνο τα ποντίκια...
***ΠΡΟΣΟΧΗ***
Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι από τις 20 Δεκεμβρίου η υπηρεσία του Capital.gr
Capital Blogs θα αναστείλει τη λειτουργία της για τεχνικούς λόγους.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
Λίγα λόγια για εμένα
Στην αρχή ήμουν άσπρος...! αλλά με τις βλακίες που ακούω και βλέπω καθημερινά έγινα μαύρος...!
Σελίδες


Τα «πιράνχας» δαγκώνουν ακόμη
1191 αναγνώστες
Τρίτη, 25 Μαΐου 2010
02:01

 

Τεράστιες αποκλίσεις στις τιμές νοσοκομειακών υλικών και μηχανημάτων μεταξύ των νοσοκομείων αποκαλύπτει η έρευνα του υπουργείου Υγείας και της Δικαιοσύνης, ενώ έρχονται και διώξεις  «ΦΕΥΓΩπριν με φάνε και μένα τα πιράνχας» είχε πει το 2002 ο κ. Αλ.Παπαδόπουλος προτού εγκαταλείψει το υπουργείο Υγείας. Δύο χρόνια αργότερα το υπουργείο ανέλαβε ο κ. Ν. Κακλαμάνης και σε συνέντευξή του στο «Βήμα» ομολογούσε τότε ότι τα «πιράνχας» στα νοσοκομεία ζουν και βασιλεύουν. «Φοβάμαι μη με φάνε κι εμένα» σημείωνε, και έπειτα από δύο χρόνια αποχωρούσε, απογοητευμένος κι εκείνος, για να διεκδικήσει τον Δήμο της Αθήνας, διαπιστώνοντας ότι δύσκολα μπορεί να μπει τάξη στον χώρο της Υγείας. Τέσσερα χρόνια μετά, τα «πιράνχας» όχι μόνο ζουν αλλά έχουν γίνει και τετράπαχα! Οι προμηθευτές νοσοκομειακών υλικών και ιατρικών μηχανημάτων, με τη συνεργασία ιατρών, νοσηλευτών, διοικητικών υπαλλήλων και διοικητών των νοσοκομείων, έχουν στήσει ένα απίστευτο φαγοπότι, το οποίο διπλασίασε τις δαπάνες για την Υγεία από 1,5 δισ. ευρώ σε 3 δισ. ευρώ τα τελευταία πέντε χρόνια. Από παντού, οι πάντες βγάζουν κέρδη. Από το οινόπνευμα και τις γάζες ως τους σπόγγους απορρόφησης και τα νεφροειδή, από τα στεντ και
τους απινιδωτές, ως τους καθετήρες, τους τεχνητούς μήνιγγες και τα ορθοπαιδικά υλικά, όλοι βγάζουν κέρδη που αγγίζουν ως και το 1.000% σε ορισμένα δημόσια νοσοκομεία, σε σχέση με τις τιμές των ίδιων υλικών σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες και στην Κύπρο.
Τα συμπεράσματα της έρευνας που πραγματοποίησε το υπουργείο Υγείας σε συνεργασία με τις εισαγγελικές αρχές και που παρουσιάζει σήμερα «Το Βήμα» είναι πραγματικά απίστευτα. Το ίδιο υλικό, της ίδιας εταιρείας, που χρεώνεται στα ασφαλιστικά ταμεία 100 ευρώ από κάθε νοσοκομείο του Λονδίνου ή της Μαδρίτης, στην Ελλάδα χρεώνεται από 300 ως 3.000 ευρώ, ανάλογα με το πόσο θα κερδοσκοπήσουν οι γιατροί και οι προμηθευτές σε κάθε νοσοκομείο! Η ίδια ακτινογραφία ή η ίδια θεραπεία χρεώνεται με άλλο κοστολόγιο στον «Ευαγγελισμό» και με άλλο στην Πάτρα ή στην Αλεξανδρούπολη, επειδή πληρώνουν αδιαμαρτύρητα τα ασφαλιστικά ταμεία!
Παρ΄ όλα αυτά αυξάνονται με γεωμετρική πρόοδο και τα χρέη των νοσοκομείων καθώς στα χειρουργεία, αλλά και στους θαλάμους, επικρατεί καθεστώς απόλυτου χάους και η λογική «ο κλέψας του κλέψαντος». Για μια επέμβαση χρησιμοποιούνται εμφυτεύματα και υλικά πολύ περισσότερα από αυτά που προβλέπουν τα βιβλία της Ιατρικής. Υπάρχουν νοσοκομεία που παραλαμβάνουν εν γνώσει τους άχρηστα υλικά, επειδή μόνο με αυτόν τον τρόπο οι προμηθευτές ρίχνουν τις τιμές στα χρήσιμα.
Οι νοσηλευτές χρησιμοποιούν τα αναλώσιμα υλικά χωρίς καμιά φειδώ και χωρίς κανέναν έλεγχο, με αποτέλεσμα να παίρνουν υλικά για το σπίτι ακόμη και οι αποκλειστικές νοσοκόμες που δεν ανήκουν στο δυναμικό των νοσοκομείων.Το μαύρο χρήμα της νύχτας
Τα τρικ των μαγαζιών, η «τυφλή» κρατική μηχανή και η αναχρονιστική νομοθεσία
Το ερώτημα συχνά είναι ρητορικό: «Γιατί είναι ακριβή η διασκέδαση στην Ελλάδα;». Λίγοι το απαντούν. Αλλωστε είναι από τη φύση της ηνυχτερινή δραστηριότητα τέτοια που μένει μακριά από δείκτες, εκτιμήσεις και στατιστικές. Ο κλάδος έχει απ΄ όλα: ιστορίες επιτυχίας, επιχειρηματικά δράματα, εταιρείες-«βιτρίνες», φιλότιμους και εργατικούς ανθρώπους, αλλά και δομές οργανωμένου εγκλήματος. Αποτελεί επίσηςτον μοναδικό ίσως κλάδο της ελληνικής οικονομίας στον οποίο ανά πάσα στιγμή βρίσκει κάποιος δουλειά. Αυτά είναι τα καλά, διότι υπάρχουν καιτα άσχημα.
«Οσο μεγαλύτερο το ρίσκο τόσο μεγαλύτερο το κέρδος» διδάσκεται στους πρωτοετείς φοιτητές των Οικονομικών Σχολών. Στην περίπτωση των μπουζουκιών το ρίσκο είναι όντως μεγάλο, γι΄ αυτό και οι καταστηματάρχες περικόπτουν κάθε πιθανή πηγή δαπανών. Η πρώτη και καλύτερη είναι οι εργοδοτικές εισφορές, οι οποίες κινούνται σε ένα μίνιμουμ ασφάλισης για λίγα πρόσωπα. Το «πακέτο» συνεχίζεται με ένσημα ημιαπασχόλησης σε άτομα που εργάζονται σταθερά και με «μαύρη» εργασία για τους υπόλοιπουΑπό την άλλη, η «φάκα» των ελεγκτικών αρχών δεν λειτουργεί καλά για τρεις λόγου
ς:
 Πρώτον, οι ελεγκτές δεν επαρκούν. Δεύτερον, είθισται όταν βγαίνουν για ελέγχους να «πέφτει» τηλέφωνο στις πιάτσες για ενημέρωση. Τρίτον, οι ελεγκτές κάνουν «μπαμ» σε ένα πλήθος ανθρώπων, οι οποίοι συνήθως είναι νέοι και καλοντυμένοι. Η σύνδεση ωστόσο της φορολογίας με τις αποδείξεις έχει κάνει τους πελάτες πιο απαιτητικούς, στον βαθμό βέβαια που μπορεί να τηρηθεί ένα τέτοιο μέτρο στη νύχτα.
Οι φίρμες και το ΙΚΑ
Οι αμοιβές των καλλιτεχνών: το νυχτοκάματο ξεκινά από μερικές χιλιάδες ευρώ, ενώ τις καλές ημέρες έφτανε τα 20.000 ευρώ. Αρκετοί «σταρ» τραγουδιστές ζητούν ποσοστά απ΄ όλα: από τα λουλούδια, το πάρκινγκ, την γκαρνταρόμπα και ό,τι άλλο μπορεί να πουληθεί ως υπηρεσία στους πελάτες. Το άλλο «αγκάθι» στις αμοιβές τους είναι οι νόμιμες κρατήσεις. Εάν π.χ. κάποιος ζητεί αμοιβή 5.000 ευρώ, η νομοθεσία επιβάλλει παρακράτηση φόρου 20% και συχνά πρόσληψη στο ΙΚΑ, η οποία μεταφράζεται σε εφάπαξ παρακράτηση υψηλού ποσοστού επί της αμοιβής. Αρα, τα «καθαρά» που προκύπτουν είναι αισθητά χαμηλότερα. Οι «φίρμες» όμως δεν δέχονται κάτι τέτοιο και αναγκαστικά μπαίνει «καπέλο» στην αμοιβή, ίσο με τις νόμιμες κρατήσεις. Αυτό αυτομάτως εκτοξεύει το κόστος παραγωγής. Ειδάλλως, δουλεύει «μαύρα».
Γαρίφαλααπό δεύτερο χέρι!
Προς... ισοσκελισμό των δαπανών έχουν συγκροτηθεί ιδιότυπες οικονομίες κλίμακος, με χαρακτηριστικότερο παράδειγμα τα... γαρίφαλα. Υπήρξε μεγάλο «πολιτιστικό κέντρο» στο οποίο όταν έπεφτε η αυλαία για το διάλειμμα υπάλληλοι μάζευαν με σκούπες τα λουλούδια από την πίστα, τα έριχναν σε καταπακτές υπό σκηνής, όπου λειτουργούσε άτυπος «χώρος διαλογής» από Αθίγγανους, οι οποίοι έστελναν τα καλά εκ νέου προς πώληση! Κατ΄ αυθαίρετο τρόπο λειτουργούν και οι χώροι στάθμευσης σε αρκετά καταστήματα, όπου απλώς καταλαμβάνεται δημόσιος χώρος και χρησιμοποιείται ως «πριβέ» πάρκινγκ.


Δεν αντιδρά η Μόσχα
Οι πρώτοι πύραυλοι Patriot έφτασαν τη Δευτέρα στην Πολωνία, μαζί με στρατιωτική ομάδα από τις ΗΠΑ που θα παραμείνει στη χώρα για δύο χρόνια για την εκπαίδευση των πολωνικών δυνάμεων στη χρήση των συστημάτων. Η συστοιχία των πυραύλων και οι περίπου 150 Αμερικανοί ένστολοι θα εγκατασταθούν σε στρατιωτική βάση στο Μόραγκ, 60 χιλιόμετρα από τα σύνορα με το Καλίνιγκραντ. Η κίνηση αυτή αποτελεί τη σημαντικότερη ανάπτυξη αμερικανικών δυνάμεων στην Πολωνία ενώ η Μόσχα δεν αντιδρά.Ο αμερικανικός στρατός έχει εκτελέσει κοινές αεροπορικές ασκήσεις με την πολωνική αεροπορία, ενώ έχει εκπαιδεύσει τις πολωνικές δυνάμεις στη χρήση F16, τα οποία η Βαρσοβία αγόρασε για τον εκσυγχρονισμό του οπλοστασίου της.Η αμερικανική φρουρά που συνοδεύει τους Patriot αποτελούσε όρο που είχε θέσει η Βαρσοβία τον Αύγουστο του 2008 για να συμφωνήσει στην περίφημη «αντιπυραυλική ασπίδα» που τότε σχεδίαζε η Ουάσινγκτον, επί προεδρίας Τζορτζ Μπους. Τον περασμένο Δεκέμβριο υπογράφτηκε συμφωνία μεταξύ Ουάσινγκτον και Βαρσοβίας, με την οποία δημιουργήθηκε η νομική βάση για τη μακροπρόθεσμη παραμονή των αμερικανικών στρατιωτών στην Πολωνία.Το αναθεωρημένο πρόγραμμα συνεχίζει να προβλέπει εγκατάσταση αντιπυραυλικής βάσης, αλλά όχι πριν το 2018 και σε μικρότερο μέγεθος από την πρώτη συμφωνία επί Μπους.Οι πύραυλοι που παραδόθηκαν τη Δευτέρα μεταφέρθηκαν σιδηροδρομικά από τη βάση στο γερμανικό Kαϊζερσλάουτερν και θα εγκατασταθούν αρχικά «περιστροφικά» (για 30 ημέρες κάθε τρίμηνο) στο Μόραγκ.
 
 
Την Τετάρτη το πρώτο ραντεβού των «αιωνίων»
Η «μάχη» για τον τίτλο του πρωταθλήματος ξεκινά την Τετάρτη. Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός θα δώσουν το πρώτο ραντεβού τους στις 21:45 στο ΟΑΚΑ στον πρώτο τελικό των πλέι όφ. Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΕΣΑΚΕ, αν φτάσουν μέχρι τους πέντε τελικούς, ο τελευταίος θα διεξαχθεί στις 9 Ιουνίου


Παγώνουν οι εμπορικές συναλλαγές
Σε «τεντωμένο σχοινί» οι σχέσεις Βορείου και Νοτίου Κορέας
Στο «κόκκινο» οι σχέσεις Βορείου και Νοτίου Κορέας. Η Σεούλ διακόπτει τις εμπορικές συναλλαγές με την Πιονγιάνγκ και την καλεί να απολογηθεί για τη βύθιση του νοτιοκορεατικού πολεμικού σκάφους. «Οι ένοχοι πρέπει να τιμωρηθούν» λέει ο Νοτιοκορεάτης πρόεδρος. Την κίνηση στηρίζουν οι ΗΠΑ. Ο Νοτιοκορεάτης πρόεδρος Λι Μιούνγκ Μπακ δήλωσε πως Βόρειος Κορέα πρέπει να τιμωρηθεί για τη βύθιση ενός νοτιοκορεατικού πολεμικού σκάφους και πως η Σεούλ πρόκειται να προτάξει το δικαίωμά της για αυτοάμυνα σε περίπτωση που η Πιονγκγιάνγκ αποτολμήσει άλλη επιθετική πράξη.
Δήλωσε πως δεν επιτρέπεται πλέον στα βορειοκορεατικά εμπορικά πλοία να πλέουν στα χωρικά ύδατα της Νοτίου Κορέας και πως παγώνουν όλες οι εμπορικές συναλλαγές με τον βορρά.
Επίσης διαμήνυσε πως η Νότιος Κορέα θα διαβιβάσει την υπόθεση της βύθισης του σκάφους στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ.


Μικροεπεισόδια έξω από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης
Επεισόδια με βόμβες μολότοφ σημειώθηκαν τα ξημερώματα της Δευτέρας έξω από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ). Σύμφωνα με την αστυνομία, ομάδα περίπου 300 ατόμων εξήλθε από το πανεπιστήμιο και έβαλε φωτιά σε κάδο στην οδό Αγίου Δημητρίου. Λίγο αργότερα, οι δράστες βγήκαν και πάλι από το πανεπιστήμιο και έριξαν βόμβα μολότοφ σε σταθμευμένο αυτοκίνητο στην οδό Εθνικής Αμύνης, προκαλώντας μικρές υλικές ζημιές.
 
 
Η κρίση, κρίση και το Μουντιάλ, Μουντιάλ
Τρεις χιλιάδες Ελληνες ετοιμάζουν βαλίτσες για να ακολουθήσουν την Εθνική στη Νότια Αφρική
Πάμε Μουντιάλ; Ναι, κάποιοι ήδη ετοιμάζουν τις βαλίτσες τους. Παρά την κρίση, τη γενική κατήφεια και ανασφάλεια για το τι θα φέρει το αύριο, τουλάχιστον 3.000 Ελληνες έχουν αγοράσει τα εισιτήριά τους και πρόκειται να ταξιδέψουν ώς τη Νότια Αφρική, προκειμένου να σταθούν στο πλευρό της Εθνικής μας. «Η κρίση, κρίση, αλλά και η μπάλα, μπάλα», όπως λέει ένας εξ αυτών. «Χάνεται το Ελλάδα-Αργεντινή;»Ως χορηγός της ελληνικής ομάδας ποδοσφαίρου, η εταιρεία Travel Plan διατηρεί τη μερίδα του λέοντος όσον αφορά τη διάθεση εισιτηρίων για τους αγώνες. Οπως αναφέρουν στην «Κ» υπεύθυνοι της εταιρείας, συνολικά έχουν πωληθεί 2.500 πακέτα, τα οποία περιλαμβάνουν αεροπορικά εισιτήρια, διαμονή και εισιτήρια για τους αγώνες (η Travel Plan «στέλνει» τους φιλάθλους στην «ελληνική κερκίδα»). Τα προγράμματα που διατίθενται ξεκινούν από 2.090 ευρώ (τέσσερις ημέρες) και φθάνουν τα 3.500 ευρώ για 11 ημέρες (σ.σ. στις τιμές αυτές δεν περιλαμβάνονται οι φόροι αεροδρομίων, περίπου 170 ευρώ, και τα εισιτήρια για τους αγώνες, που κυμαίνονται από 80 έως 150 ευρώ).Από την εταιρεία εμφανίζονται ιδιαίτερα ικανοποιημένοι με την ανταπόκριση του κοινού στα ταξιδιωτικά πακέτα, εν καιρώ κρίσης. Για πρώτη φορά πάντως γίνονται τέτοιες «ευκολίες» στην πληρωμή, δηλαδή δίνεται η δυνατότητα στους φιλάθλους να εξοφλήσουν το ποσό μέχρι και σε 12 άτοκες δόσεις των 175 ευρώ τον μήνα και χωρίς προκαταβολή. «Αναπροσαρμοστήκαμε στην κρίση» αναφέρουν οι υπεύθυνοι του προγράμματος. «Και τα αποτελέσματα ήταν πολύ θετικά». Από την πλευρά τους, τα μέλη του «Γαλανόλευκου Φάρου», του Πανελλήνιου Συλλόγου Φίλων της Εθνικής Ελλάδος, μέσω του οποίου θα ταξιδέψουν στη Ν. Αφρική επιπλέον 500 Ελληνες, μπορεί να μην έκαναν «ευκολίες πληρωμής», αλλά εξασφάλισαν πολύ φθηνές τιμές, καθώς προσφέρουν στους ενδιαφερόμενους 15νθήμερες «Μουντιαλικές» εκδρομές στην τιμή των 3.500 ευρώ, συμπεριλαμβανομένων αεροπορικών εισιτηρίων, εισιτηρίων για τα ματς, διαμονής, σίτισης, ξενάγησης.
Με τον «Φάρο»«Το ίδιο πρόγραμμα θα το βρείτε σε πρακτορεία στην τιμή των 7.000 ευρώ» λέει στην «Κ» ο πρόεδρος του «Γαλανόλευκου Φάρου» κ. Νίκος Φλέκκας. «Γι' αυτό και τα περισσότερα πρακτορεία πουλούσαν το δικό μας πακέτο, ήταν το πιο συμφέρον γιατί είχαμε φροντίσει να είναι. Η οικονομική κρίση κινδύνευε να τινάξει στον αέρα τα πάντα, κι όμως τα καταφέραμε να εξασφαλίσουμε μια πολύ καλή παρουσία στα γήπεδα». Περίπου 500 Ελληνες, λοιπόν, θα πετάξουν με τα «φτερά» του Φάρου και οι οποίοι θα μοιραστούν 1.400 εισιτήρια αγώνων. «Για τα δύο πιο ακριβά μας προγράμματα, το 8-25 Ιουνίου και το 11-25 Ιουνίου, που κοστίζουν 4.000 και 3.500 ευρώ αντίστοιχα, περίμενα να δηλώσουν συμμετοχή το πολύ 40 άτομα» σημειώνει ο κ. Φλέκκας. «Κι όμως, είχαμε 200 άτομα να αγοράζουν τα πακέτα μας. Αλλοι 250 φίλαθλοι θα ταξιδέψουν 15-25 του μηνός, για να παρακολουθήσουν το δεύτερο και τρίτο παιχνίδι, κυρίως δηλαδή το Ελλάδα-Αργεντινή στις 22 Ιουνίου, και οι υπόλοιποι έχουν αγοράσει άλλα προγράμματα όπως το 20-25 Ιουνίου που κοστίζει 1.990 ευρώ συν τους φόρους αεροδρομίου».Ο 34χρονος Γιάννης Στεφανίδης είχε βρεθεί στο πλευρό της Εθνικής και στον άθλο της Πορτογαλίας. Πριν από λίγο καιρό, αφού το σκέφτηκε καλά, εξασφάλισε εισιτήριο για το πρώτο παιχνίδι της Ελλάδας στο Μουντιάλ, θα πάει με έναν φίλο του. «Λεφτά δεν υπάρχουν, αλλά πότε υπήρχαν;». Κάτω η κρίση, ζήτω η Εθνική!
 
Προσδοκίες για τη Θεσσαλονίκη
Πρωτοβουλίες με στόχο τη διεκδίκηση της δημαρχίας
Σε τροχιά αφύπνισης έχει τεθεί εν όψει των δημοτικών εκλογών η «κοινωνία των πολιτών» της Θεσσαλονίκης αποφασισμένη να διεκδικήσει τη δημαρχία.Καταγράφεται αξιοσημείωτη κινητικότητα εκ μέρους πρωτοβουλιών βγαλμένων από έναν κόσμο που αρνείται τη διαιώνιση της παρακμής.«Αναρωτιόμαστε έως πότε θα θεωρούμε φυσιολογικό να μποτιλιάρουμε στην Τσιμισκή, να αναπνέουμε βρώμικο αέρα, να ατενίζουμε μια “νεκρή” θάλασσα, να βιώνουμε την απαξίωση των θεσμών, τη διάλυση σταδιακά της κοινωνικής της φυσιογνωμίας», σημειώνει χαρακτηριστικά στη διακήρυξή της η «Κίνηση Πολιτών Αλλάζουμε την πόλη».Ως «μια πρωτοβουλία πολιτών με διαφορετική ή χωρίς κομματική ένταξη, που πιστεύουν ότι μόνο με την υπέρβαση των πολιτικών διαχωρισμών και τη συνεργασία των ενεργών πολιτών και των προοδευτικών, κοινωνικών και πολιτικών δυνάμεων της τοπικής κοινωνίας μπορεί να διατυπωθεί μια πειστική εναλλακτική πρόταση για τη διοίκηση της πόλης, με ανθρώπους αξιόπιστους και ικανούς να την υλοποιήσουν», αυτοσυστήνεται η Παρέμβαση Πολιτών για μια «Αλλη Θεσσαλονίκη».
Τα ονόματα«Χρειάζεται μια ευρύτατη συναίνεση των Θεσσαλονικέων στη διαπίστωση ότι οι κύριοι υπεύθυνοι για τη μελλοντική πορεία της πόλης είναι οι ίδιοι-εμείς οι ίδιοι. Η μιζέρια και η γκρίνια ότι για όλα φταίει το αθηνοκεντρικό κράτος –που όντως έχει μεγάλη ευθύνη– πρέπει να δώσει τη θέση της σε μια ψύχραιμη αυτογνωσία και μια νέα αυτοπεποίθηση ότι μπορούμε μόνοι μας να δώσουμε λύσεις και για το νέο μοντέλο ανάπτυξης και για την ποιότητα ζωής», τόνισε σε σχετική εκδήλωση ο πρόεδρος της Πολιτιστικής Εταιρείας Επιχειρηματιών Βορείου Ελλάδος, κ. Νίκος Ευθυμιάδης.Και ενώ όλη αυτή η κινητικότητα αρχίζει να αποκτά χαρακτηριστικά δυναμικής, το ερώτημα είναι ποιος θα ηγηθεί της όλης προσπάθειας και πώς θα αντιμετωπιστεί από τα κόμματα.Τα ονόματα που παίζουν μέχρι στιγμής είναι πρωτίστως του κ. Γιάννη Μπουτάρη, του κ. Νίκου Ευθυμιάδη, ενώ ακούγονται και αυτά του καθηγητή του ΑΠΘ κ. Αρη Καζάκου και του επιχειρηματία κ. Τάσου Τζήκα.Ολα όμως είναι υπό συζήτηση και πολλά θα εξαρτηθούν από τη στήριξη που ο «χώρος» προσδοκά από τα κόμματα, κυρίως το ΠΑΣΟΚ και τον ΣΥΝ, αφού η Ν.Δ. φαίνεται να καταλήγει στον κ. Κώστα Γκιουλέκα και το ΚΚΕ θα πάει για μια ακόμη φορά μόνο του.Θα κατεβάσει το ΠΑΣΟΚ κάποιον από τους βουλευτές του, ρισκάροντας τον αποκλεισμό από τον πρώτο γύρο ή θα στηρίξει μια ανεξάρτητη υποψηφιότητα οπότε σε περίπτωση ήττας θα μπορεί να την διαχειριστεί ευκολότερα;Οπως και να εξελιχθούν τα πράγματα, τα σημάδια ότι κάτι καινούργιο γεννιέται στη Θεσσαλονίκη είναι ορατά.
 
Ενταση και διαφωνίες στην Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ
Ο υπουργός Οικονομικών κ. Γ. Παπακωνσταντίνου αντιμετωπίζει τις τελευταίες ημέρες τα λίγα μέτρα που πρέπει να διανύσει από την οδό Νίκης ώς τη Βουλή, ως... χιλιόμετρα. Γνωρίζει ότι από τη στιγμή που θα μπει στο κτίριο -είτε στο περιστύλιο είτε στις κλειστές αίθουσες των Κοινοβουλευτικών Τομέων Εργασίας (ΚΤΕ)- έχει να αντιμετωπίσει τις επιθετικές διαθέσεις των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ. Ο κ. Παπακωνσταντίνου, βέβαια, δεν αποτελεί -ως έχων την ευθύνη της ασκούμενης οικονομικής πολιτικής- παρά μόνον την αφορμή για να εξαχθεί η ένταση που υποβόσκει στο κυβερνών κόμμα. Η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ βρίσκεται διχασμένη και σε σχεδόν πλήρη διαφωνία με πολλές κυβερνητικές πρωτοβουλίες.Τελευταίο και ενδεικτικό παράδειγμα ήταν η επερώτηση που κατέθεσαν την Τετάρτη δέκα βουλευτές του ΠΑΣΟΚ προς τον κ. Παπακωνσταντίνου, σχετικά με κινήσεις της Τραπέζης της Ελλάδος (ΤτΕ) στη δευτερογενή αγορά ομολόγων. Την επερώτηση κατέθεσε η κ. Βάσω Παπανδρέου και τη συνυπέγραψαν οι κ. Δ. Κουσελάς, Ευ. Παπαχρήστος, Ι. Διαμαντίδης, Εμμ. Στρατάκης, Ν. Αλευράς, Αφροδίτη Παπαθανάση, Ι. Κουτσούκος, Κ. Σπηλιόπουλος και Ι. Αμοιρίδης. Εντυπωσιακή είναι και η σύνθεση των ερωτώντων, οι οποίοι προέρχονται και από τις δύο ομάδες που έχουν πλέον σχηματιστεί στο εσωτερικό της Κ.Ο., τους πάλαι ποτέ εκσυγχρονιστές και τους βουλευτές οι οποίοι το 2007 υποστήριξαν τον πρωθυπουργό στην ενδοκομματική διαμάχη. «Ποιες εκ του νόμου ενέργειες έκανε ο υπουργός;» ήταν, μεταξύ άλλων, το ερώτημα των δέκα. Η κίνηση αυτή προκάλεσε την ενόχληση του κ. Παπακωνσταντίνου, συνεργάτες του οποίου ανέφεραν ότι η ΤτΕ είναι ανεξάρτητη και, φυσικά, δεν έχει... πολιτικό προϊστάμενο. Προτού πάντως καταθέσει τη συγκεκριμένη επερώτηση, η κ. Παπανδρέου είχε ρωτήσει τον υπουργό Οικονομικών γι’ αυτό το θέμα και στη συνεδρίαση του αρμόδιου ΚΤΕ. Ο κ. Παπακωνσταντίνου απάντησε τότε ότι δεν υφίσταται κάποιο πρόβλημα με τις δραστηριότητες της ΤτΕ, αλλά η κ. Παπανδρέου έκρινε ότι η απάντηση δεν ήταν ικανοποιητική και προχώρησε ένα βήμα παραπέρα, δηλαδή στην επερώτηση. Εν συνεχεία πάντως ο κ. Παπακωνσταντίνου επικοινώνησε με την κ. Παπανδρέου και το αποτέλεσμα της μεταξύ τους συνομιλίας επιβεβαίωσε απλά το μάλλον παγωμένο κλίμα στις σχέσεις τους.Φυσικά, το αποκορύφωμα της εκδήλωσης δυσαρέσκειας προς την κυβέρνηση ήταν η διαφοροποίηση των τριών βουλευτών (Σοφία Σακοράφα, Ι. Δημαράς και Β. Οικονόμου) στην κρίσιμη ψηφοφορία κύρωσης του μνημονίου με Ε.Ε. και ΔΝΤ στις 6 Μαΐου. Ο «Καλλικράτης» έχει προς το παρόν προκαλέσει πολύ λιγότερες αντιδράσεις από όσες αναμένονταν, κυρίως λόγω της προεργασίας που είχε κάνει με τους βουλευτές ο υπουργός Εσωτερικών κ. Ι. Ραγκούσης. Ωστόσο, δεν είναι καθόλου βέβαιο ότι τα πράγματα θα παραμείνουν έτσι, εάν το Μέγαρο Μαξίμου τελικώς αποφασίσει ότι πρέπει να προχωρήσουν και οι αλλαγές στον εκλογικό νόμο (σε κάθε περίπτωση μετά το καλοκαίρι). Οι περισσότεροι βουλευτές λένε ότι πιθανή αλλαγή στον τρόπο επιλογής των υποψηφίων με την καθιέρωση λίστας θα τους οδηγούσε στην απόρριψη του νομοσχεδίου, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την κυβερνητική πλειοψηφία. Ο ίδιος ο κ. Παπανδρέου έχει βεβαίως διαμηνύσει ότι εφόσον τεθεί ζήτημα εκλογικού νόμου θα απαιτήσει κομματική πειθαρχία.Μέχρι στιγμής πάντως εκείνοι που έχουν στηρίξει την κυβέρνηση περισσότερο είναι οι πάλαι ποτέ εκσυγχρονιστές, ακόμη και υποστηρικτές του κ. Ευ. Βενιζέλου στην ενδοκομματική σύγκρουση του 2007. Οσοι ανήκουν στη λεγόμενη αριστερή πτέρυγα ή απλώς υποστήριζαν τον κ. Παπανδρέου τότε, βρίσκονται απλά «εκτός μάχης», περιμένοντας ότι κάποια στιγμή η στροφή του κλίματος θα ευνοήσει τις δικές τους απόψεις.Στο δυσάρεστο αυτό κλίμα ο ρόλος των κ. Χρ. Παπουτσή και Π. Ευθυμίου, αλλά και της γενικής διευθύντριας της Κ.Ο. κ. Ρεγγίνας Βάρτζελη αποκτά ιδιαίτερη σημασία. Εχουν το δύσκολο έργο να διατηρήσουν τη συνοχή, όταν αυτή απειλείται, και να «φιλτράρουν» τα παράπονα των βουλευτών.
 
 

Οι αλλαγές στην τροχιά της Γης είχαν προκαλέσει πολλούς αιώνες χαμηλών θερμοκρασιών, όμως τα τελευταία 100 χρόνια οι αρκτικές θερμοκρασίες έχουν αυξηθεί αισθητά λόγω της εκπομπής των «αερίων του θερμοκηπίου».
 
Ακόμη σκληρότερες αλλαγές στο ασφαλιστικό ζητούν τώρα Κομισιόν και ΔΝΤ
Ακόμη σκληρότερες αλλαγές στο ασφαλιστικό ζητούν με επιστολή τους προς τους υπουργούς Οικονομικών και Εργασίας, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο. Μεταξύ άλλων, ζητούν ο νέος τρόπος υπολογισμού της σύνταξης να εφαρμοστεί από το 2015 και όχι από το 2018. Επίσης, η πλήρης σύνταξη να χορηγείται ύστερα από 40 χρόνια εργασίας ενώ όσοι επιλέγουν να βγουν με 35 χρόνια, θα παίρνουν μειωμένη σύνταξη κατά 30%. Περικοπές ζητούνται και στις συντάξεις χηρείας
 
Ρεχάγκελ: Να εκμεταλλευτούν οι παίκτες την ευκαιρία τους
Η Εθνική ομάδα θα κυνηγήσει το καλύτερο δυνατό στο Παγκόσμιο Κύπελλο, δήλωσε στην πρώτη συνέντευξη Τύπου από την έναρξη της προετοιμασίας ο Ότο Ρεχάγκελ. Ο Γερμανός προπονητής, από το Μπαντ Ραγκάτζ της Ελβετίας όπου προετοιμάζεται η Εθνική, τόνισε θέλει να παρουσιάσει επιτυχία στο Μουντιάλ. “Είπα και στα παιδιά ότι τώρα πρέπει να προσπαθήσουν να εκμεταλλευτούν την ευκαιρία τους”
 
Αστέρι κατασπαράζει πλανήτη
Εξακόσια έτη φωτός από τη Γη, ένα αστέρι κατασπαράζει αργά και αδυσώπητα τον τεράστιο εξωπλανήτη που κινείται κοντά του
 
Τροφή για το μυαλό
Απ' ό,τι φαίνεται, η σύγχρονη επιστημονική έρευνα επιβεβαιώνει την ορθότητα της αρχαιότατης ρήσης των προγόνων μας «νους υγιής εν σώματι υγιεί». Παρά τις εσφαλμένες δυϊστικές προκαταλήψεις μας περί της δήθεν αυτονομίας της πνευματικής σφαίρας από τον υλικό κόσμο των σωμάτων, το σώμα και ο νους μας αποτελούν στην πραγματικότητα αδιαίρετη ενότητα.
 
Ενιαία αντιμετώπιση των δαπανών Ι.Χ. από ελεύθερους επαγγελματίες και εταιρείες, ανάλογα με τον κυβισμό του αυτοκινήτου προβλέπει το νέο φορολογικό νομοσχέδιο δίνοντας έκπτωση 70% για τις δαπάνες Ι.Χ. χαμηλού κυβισμού και 35% για τα υπόλοιπα. Ακόμη επιβάρυνση στο εισόδημα του προσώπου που χρησιμοποιεί το Ι.Χ. θα προκαλεί το leasing ακριβών Ι.Χ. από εταιρείες. Ακολουθούν οι περιπτώσεις για τις οποίες προκύπτει επιβάρυνση και υπολογισμός αυτής καθώς και τι αλλάζει στην φορολογική αντιμετώπιση των εξόδων για τα επιβατικά αυτοκίνητα.
Ολα τα επιτόκια των προθεσμιακών καταθέσεων
Με τις τράπεζες να προσφέρουν αυτή την περίοδο, στην καλύτερη των περιπτώσεων, επιτόκια που δεν ξεπερνούν ετησίως το 4,80% περίπου, αγγίζουν δηλαδή το ύψος του πληθωρισμού, είναι προφανές ότι οι αποδόσεις των αποταμιεύσεων είναι από μηδενικές έως αρνητικές κι αυτό παρότι ορισμένες τράπεζες έχουν αυξήσει τα επιτόκια τους από τα τέλη του Απριλίου. Ωστόσο όσοι από εσάς έχετε διαθέσιμα μετρητά και δεν θέλετε να τα φυλάτε άλλο κάτω από το στρώμα μπορείτε να δείτε εδώ αναλυτικά τα επιτόκια που προσφέρει η κάθε τράπεζα.
 
«Γάμος» ομοφυλόφιλων στη Λέσβο
Ενας παγκοσμίου φήμης, σύμφωνα με το τηλεγράφημα του Αθηναϊκού Πρακτορείου, μασέρ ονόματι Μπερν και ο Αλί "γνωστός σχεδιαστής μόδας", ένωσαν τις τύχες τους στην Εφταλού της Λέσβου.
23:34
 «Με καλεσμένους επώνυμους από το χώρο της μόδας πραγματοποιήθηκε το απόγευμα του  Σαββάτου στα λουτρά της Εφταλούς στο Μόλυβο της Λέσβου  τελετή "γάμου" ενός ζεύγουςεε ομοφυλοφίλων. Ο Αλί, γνωστός σχεδιαστής μόδας και ο Μπερν παγκόσμια γνωστός ως αυθεντία στο ενεργειακό μασάζ ένωσαν τις ζωές τους παρουσία σαμανιστή (!) ιερέα.
 
Οι δυο άνδρες είχαν γνωριστεί στο νησί πριν χρόνια και επέστρεψαν εδώ για να ανταλλάξουν το μόνο "νόμιμο" στοιχείο γάμου ομοφιλόφυλων στην Ελλάδα, την ανταλλαγή όρκων κοινής συμβίωσης», αναφέρεται στο τηλεγάφημα.
Με την προαναγγελία του "γάμου" έχει ασχοληθεί και ο τοπικός τύπος. Αναδημοσιεύουμε από το "Εμπρός": «Μια ιδιαίτερη τελετή "γάμου", μεταξύ δύο "επώνυμων" ανδρών από τη Γερμανία, πρόκειται να πραγματοποιηθεί μέσα στις επόμενες μέρες σε τουριστική περιοχή της Λέσβου.
Πρόκειται για ένα διάσημο εκπρόσωπο του χώρου της μόδας και έναν εκπρόσωπο του χώρου του μασάζ στη Γερμανία. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι δύο άνδρες, που έχουν έρθει στο νησί και στο παρελθόν και το έχουν αγαπήσει, αποφάσισαν να πραγματοποιήσουν εδώ την ανταλλαγή των γαμήλιων όρκων τους, αφού στη χώρα μας δεν είναι νόμιμοι οι γάμοι ομόφυλων ζευγαριών.
Χάρη στην απόφασή τους αυτή, που πηγάζει από το «κάτι» ιδιαίτερο που, όπως υποστηρίζουν, έχουν βρει στις φυσικές ομορφιές της Λέσβου και στο νησί, θα βρεθούν με αφορμή το γεγονός 70 καλεσμένοι από όλον τον κόσμο. Ανάμεσα σε αυτούς, πολλοί γνωστοί εκπρόσωποι του χώρου της μόδας».
 
Τους δέρνουν οι γυναίκες τους
Διαστάσεις επιδημίας έχει λάβει η κακοποίηση ανδρών από τις συζύγους τους στην Αυστραλία, σύμφωνα με τα στοιχεία πρόσφατης έρευνας.
Ο πραγματικός αριθμός των ανδρών που υποτιμούνται, υβρίζονται και, σε ορισμένες περιπτώσεις, δέρνονται και κακοποιούνται σεξουαλικά, είναι πολύ μεγαλύτερος από αυτόν που δείχνουν τα στατιστικά στοιχεία.
 
 
Ο λόγος που ο αριθμός των ανδρών-θυμάτων είναι πολύ μεγαλύτερος, οφείλεται, κυρίως, στο γεγονός ότι οι άνδρες, για πολλούς και διάφορους λόγους, δεν καταγγέλλουν τα περιστατικά βίας που υφίστανται.
Ο κυριότερος λόγος που δεν προβαίνουν σε καταγγελίες έχει να κάνει με την αποδεκτή κουλτούρα που θέλει τους άνδρες "άνδρες". Ορισμένοι, επίσης, φοβούνται για "το τι θα πει ο κόσμος" όταν πληροφορηθεί ότι τον δέρνει η γυναίκα του, ενώ δεν λείπουν και οι περιπτώσεις αυτών που δεν γίνονται πιστευτοί όταν καταγγέλλουν ένα τέτοιο περιστατικό.
Έχουν καταγγελθεί περιπτώσεις γυναικών που όχι μόνο ξυλοφορτώνουν τους άνδρες τους, αλλά τους βιάζουν και σεξουαλικά!
Σχετικά με τις γυναίκες που καταγγέλλουν κρούσματα οικογενειακής βίας, ο αριθμός των ανδρών είναι μικρότερος, υποστηρίζεται στην έρευνα γιατί, οι άνδρες έχουν επιπλέον να αντιμετωπίσουν και την κοινωνία που τους θεωρεί "δειλούς" αν δεν είναι σε θέσει να "επιβληθούν" στην γυναίκα τους.
Ανατρέπεται, δηλαδή, μέσα τους όλη η αποδεκτή κουλτούρα που θέλει τους άνδρες να είναι πιο "ισχυροί" μέσα στην οικογένεια.
Αναφερόμενος στην έρευνα, ο πανεπιστημιακός καθηγητής, Άλφρεντ Άλαν, είπε ότι, αρχικά, δεν μπορούσε να πιστέψει πόσο όμοιες είναι οι καταγγελίες που κάνουν οι γυναίκες για επεισόδια οικογενειακής βίας, με αυτές των ανδρών. Στις περισσότερες περιπτώσεις και οι αιτίες που αρχίζει ένας καυγάς μεταξύ του ζευγαριού είναι ίδιες.
Οι γυναίκες που γκρινιάζουν και καταπιέζουν, είτε ψυχικά είτε και σωματικά τους άνδρες τους φτάνοντας στην βιαιοπραγία, μιμούνται κατά πολύ τους "σκληρούς" άνδρες.

ΠΑΟΚ: Η ζωή χωρίς τον Σάντος
Το βράδυ της Τετάρτης με την ήττα στο αδιάφορο παιχνίδι του Χαριλάου, για τον ΠΑΟΚ ολοκληρώθηκε η εποχή Φερνάντο Σάντος. Μια τριετία με πολλές φουρτούνες για τον Δικέφαλο, αλλά με ευτυχή κατάληξη. Ο ΠΑΟΚ επέστρεψε στο κλαμπ των μεγάλων και ζυμώθηκε στις συνθήκες πρωταθλητισμού. Μετά από πολλά χρόνια, έμαθε και πάλι τον δρόμο...
Το Εργατικό Τμήμα του Αρείου Πάγου με την υπ΄ αριθμ. 373/2010 απόφασή του απέρριψε ως παράνομη και καταχρηστική αίτηση γεωπόνου που διεκδικούσε αποζημίωση απόλυσης από Γεωργικό Συνεταιρισμό, καθώς κρίθηκε ότι η αξίωσή του για καταβολή αποζημίωσης αντίκειται στο άρθρο 281 του Αστικού Κώδικα που επιβάλλει την τήρηση της καλής πίστης και των χρηστών ηθών
Ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο, τα έβαλε με τους κυριότερους πολιτικούς αξιωματούχους της Γερμανίας, κατηγορώντας τους ότι έκαναν πολύ λίγα για να προασπίσουν το ευρώ, το οποίο ταλανίζεται αφότου ξέσπασε η ελληνική κρίση, σε μία συνέντευξη που θα δημοσιευθεί την Τρίτη."Τα τελευταία χρόνο δεν βρέθηκαν πολλές σημαντικές φωνές ...
Οικολόγοι: Πρώτα τα προγράμματα για το δήμο
Δύο μηνύματα προς πάσα κατεύθυνση έστειλε χτες η αυτοδιοικητική παράταξη «Οικολογία - Αλληλεγγύη», εν όψει των εκλογών για το δήμο Θεσσαλονίκης και την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας. Οτι τα οικονομικά σκάνδαλα στο δήμο δεν πρέπει να περιχαρακώσουν τη συζήτηση για την πόλη σε στενά πλαίσια κι ότι ο διάλογος που επιχειρείται από διάφορες πλευρές οφείλει να περιοριστεί σε αυτό το στάδιο στις συζητήσεις επί των προγραμμάτων.Οι Οικολόγοι, που παγίως τάσσονται υπέρ των συνεργασιών και των ευρύτερων δυνατών συγκλίσεων και μετέχουν σχεδόν σε όλες τις πρωτοβουλίες που έχουν έως τώρα αναπτυχθεί για πιθανές εκλογικές συμπράξεις, δε βλέπουν με καλό μάτι την κατάθεση ονομάτων πιθανών υποψηφιοτήτων στο τραπέζι του διαλόγου, στην παρούσα φάση, καθώς εκτιμούν ότι κατ' αυτόν τον τρόπο οι προσπάθειες για συγκλίσεις κινδυνεύουν να εκτραπούν σε προσωπικές στρατηγικές. Οπως τόνισε ο ευρωβουλευτής των Οικολόγων Πράσινων, Μιχάλης Τρεμόπουλος, παρουσία των νομαρχιακών συμβούλων Θεσσαλονίκης, Δήμητρας Γωγάκου, Ελεονώρας Ζώτου και του μέλους του συντονιστικού της παράταξης, Γιώργου Μπλιώνη, «οι διαθεσιμότητες για τη δημαρχία πρέπει ν' ακολουθήσουν τις προγραμματικές συμφωνίες των κοινωνικών και πολιτικών δυνάμεων», ενώ σε άλλο σημείο τόνισε ότι «η υπεξαίρεση στο δήμο δε θα πρέπει να καταλήξει σε υπεξαίρεση της πολιτικής και του οράματος για την πόλη».Σε ό,τι αφορά την «Οικολογία - Αλληλεγγύη», τα μέλη της άφησαν ανοιχτό το ενδεχόμενο υποστήριξης κομματικής υποψηφιότητας από το χώρο του ΠΑΣΟΚ, αλλά και της αυτόνομης καθόδου στις εκλογές, ειδικά για την αιρετή περιφέρεια. Παράλληλα, παρουσίασαν ένα πλαίσιο 16 θέσεων για τη Θεσσαλονίκη, όπου προτείνεται μεταξύ άλλων αναδιάρθρωση της τοπικής οικονομίας με παραγωγή ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές, βιοκλιματικές μετατροπές σε παλιές οικοδομές, ενίσχυση της διάθεσης βιολογικών ελληνικών προϊόντων, υποστήριξη του εναλλακτικού, οικολογικού και πολιτιστικού τουρισμού, καθώς και η αναμόρφωση της εικόνας της Θεσσαλονίκης με ανάπλαση των ιστορικών αγορών και της πλατείας εμπορίου, επιστροφή του τραμ, ανάπτυξη των θαλάσσιων συγκοινωνιών και του προαστιακού σιδηρόδρομου.
 

Aποκλείει το ενδεχόμενο αναδιαπραγμάτευσης του χρέους, ο πρωθυπουργός σε συνέντευξή του στην ισπανική εφημερίδα El Pais, και τονίζει ότι αποτελεί θέμα αξιοπιστίας της χώρας να επιστρέψει τα χρήματα που έχει δανειστεί.
Ο κ. Παπανδρέου μιλά για σκληρά, αλλά αναγκαία οικονομικά μέτρα που ελήφθησαν, παρατηρώντας ότι ένας λόγος που είναι τόσο επώδυνα είναι γιατί η χώρα πρέπει να αποδείξει στη διεθνή κοινότητα ότι είναι έτοιμη για θυσίες, ενώ επιρρίπτει ευθύνες στην προηγούμενη κυβέρνηση, κάνοντας λόγο για κακή διαχείριση, για εκτεταμένη φοροδιαφυγή και διαφθορά.
Παράλληλα, αναφέρεται στο ρόλο των κερδοσκόπων και μιλά για μη έγκαιρη αντίδραση της διεθνούς κοινότητας, ενώ επισημαίνει ότι αυτό που συνέβη στην Ελλάδα θα μπορούσε να είχε συμβεί σε οποιαδήποτε χώρα. Δώστε μας χρόνο για να πραγματοποιήσουμε τις αλλαγές που πρέπει να γίνουν", υπογραμμίζει ο πρωθυπουργός.
Καταλήγοντας, απευθύνεται στους ευρωπαίους εταίρους μας και αφού αναφέρει ότι η Ελλάδα έκανε αυτά που έπρεπε να κάνει, τους καλεί να συμβάλλουν στην ανάπτυξη της χώρας, κάτι που ούτως η άλλως -όπως λέει- θα ωφελούσε και την Ευρώπη.

 

 
Υπόθεση αρχαιοκαπηλίας "κρύβει" η σύλληψη του 24χρονου διακόνου της μητρόπολης Σιδηροκάστρου και του 43χρονου Ελβετού. Όπως προέκυψε από τις έρευνες της αστυνομίας, στις αποσκευές του δεύτερου βρέθηκαν περίπου 200 οστά και μια ασημένια λειψανοθήκη. Ακολούθησε εξέταση των κατασχεμένων οστών, από την οποία διαπιστώθηκε ότι είναι καλά συντηρημένα, αρωματισμένα με μύρο και στο καθένα αναγράφεται όνομα Αγίου ή Οσίου.
Τα οστά και τη λειψανοθήκη παρέλαβε ο 43χρονος από τον νεαρό διάκονο, αφού μετέβη στο Σιδηρόκαστρο, για να τα μεταφέρει και να τα παραδώσει σε υψηλόβαθμο ιερέα (Αρχιμανδρίτη) Εκκλησίας στη Γερμανία, σύμφωνα με όσα δήλωσε στην αστυνομία.

 

Εν αναμονή εξελίξεων
(
Εξελίξεις αναμένονται στην υπόθεση Βατοπεδίου μετά την απολογία της πρώην διευθύντριας του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, ενώ αύριο συνεδριάζει, εκ νέου, η Εξεταστική Επιτροπή, με θέμα το πόρισμα. 
Η κ. Στ. Μαντέλη, στο απολογητικό της υπόμνημα, υποστηρίζει ότι είχε δεχθεί εντονότατες πιέσεις από πολιτικά πρόσωπα, για να ολοκληρωθεί σύντομα όλη η διαδικασία των ανταλλαγών στο θέμα της Μονής Βατοπεδίου, ενώ αναφέρει ότι η ανταλλαγή των εκτάσεων ήταν κεντρική πολιτική απόφαση, για την εφαρμογή της οποίας γίνονταν συνεχείς παρεμβάσεις υπουργών. 
Εξειδικεύει μάλιστα, στα πρόσωπα των τότε υπουργών Επικρατείας και Αγροτικής Ανάπτυξης, στον τότε υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και στον τότε διευθυντή του πολιτικού γραφείου του πρωθυπουργού, λέγοντας ότι «αν δεν υπήρχαν αυτές οι παρεμβάσεις, δεν θα ολοκληρωνόταν η ανταλλαγή τόσο σύντομα, ή δεν θα γινόταν καθόλου». 

   
 

 
Κύκλωμα διαφθοράς και σπατάλης αποκαλύπτει έρευνα τριών υπουργείων
Κύκλωμα διαφθοράς και σπατάλης στα νοσοκομεία αποκαλύπτει έρευνα τριών υπουργείων, σε συνεργασία με τη Δικαιοσύνη.
Σύμφωνα με στοιχεία, που δημοσιεύει το Βήμα της Κυριακής, προμηθευτές ιατρικών υλικών χρεώνουν πολλαπλάσιες τιμές από αυτές, που ισχύουν σε άλλες χώρες της ΕΕ, επιβαρύνοντας τα ασφαλιστικά ταμεία.
Από την έρευνα προκύπτει, ακόμη ότι υπάρχουν νοσοκομεία, που εν γνώσει τους παραλαμβάνουν άχρηστα υλικά, επειδή έτσι οι προμηθευτές ρίχνουν τις τιμές στα χρήσιμα.
 
 
 
Οι γαλακτοβιομηχανίες με πρόσχημα ότι οι αλυσίδες Σούπερ Μάρκετ αυξάνουν συνεχώς τον χρόνο πληρωμής, ενώ αυτές εισπράττουν σχεδόν άμεσα, συνεχίζουν τη μείωση των τιμών, ιδιαίτερα αγελαδινού γάλακτος, ενώ στην υπόλοιπη Ευρώπη οι τιμές παραγωγού συνεχώς αυξάνονται, αναφέρει σε ανακοίνωσή του, ο Σύνδεσμος Ελληνικής Κτηνοτροφίας.


Πολιτική υποκρισία Θεοδώρας Τζάκρη…
Στις 26 Νοεμβρίου 2009, οι συμβασιούχοι και απασχολούμενοι σε προγράμματα Stage είχαν ξεκινήσει ήδη σειρά κινητοποιήσεων. Τότε είχαν καταφέρει και είχαν γίνει δεκτοί από την υφυπουργό Εσωτερικών Θ.Τζάκρη. Οι ίδιοι, βγαίνοντας από τη συνάντηση αυτή είπαν ότι δεν πίστευαν στα αυτιά τους από όσα άκουσαν, καθώς η υφυπουργός τους είχε αντιμετωπίσει με το εξής επιχείρημα:“Ξέρουμε όλοι πώς προσληφθήκατε”, για να προκαλέσει θύελλα αντιδράσεων και διαμαρτυριών. Το περιστατικό εκείνες τις ημέρες είχε δημοσιευθεί (δείτε εδώ), είχε αναπαραχθεί από τους ραδιοφωνικούς σταθμούς της Θεσσαλονίκης και ουδέποτε είχε διαψευσθεί. Τις τελευταίες ημέρες και με αφορμή το δημοσίευμα της εφημερίδας «Αποκαλύψεις», για το οποίο η Θ.Τζάκρη έχει ήδη αναφέρει ότι θα προσφύγει στη Δικαιοσύνη διαψεύδοντάς το κατηγορηματικά, αποκαλύφθηκε και κάτι ακόμα: Η αδερφή της υφυπουργού απασχολείται σε προγράμματα Stage στο Αρχαιολογικό Μουσείο της Πέλλας από το 2007 και συνεχίζει να απασχολείται μέχρι και σήμερα! Δηλαδή, από τη μία η υφυπουργός «κατακεραύνωνε» του συμβασιούχους και τους απασχολούμενους στα Stage λέγοντας τους «όλοι ξέρουμε πώς προσληφθήκατε» και από την άλλη η ίδια της η αδερφή απασχολούνταν στα ίδια προγράμματα. Αυτονόητο το ερώτημα: «δηλαδή, η αδερφή σας, πώς προσλήφθηκε κ.Τζάκρη;». Ο ίδιος ο Γ.Παπανδρέου πόσες φορές έκανε λόγο για τους απασχολούμενους με αυτές τις μορφές εργασίας μιλώντας για «πελατειακές σχέσεις», για ρουσφέτια, για ρουσφετολογικό Κράτος;
Και για να μην υπάρχουν παρανοήσεις άλλου είδους, μία απαραίτητη διευκρίνηση. Εννοείται ότι ουδόλως απασχολεί το γεγονός από την οπτική ότι ένας άνθρωπος έχει μία στοιχειώδη απασχόληση. Αντίθετα όμως απασχολεί τα μέγιστα η λογική των δύο μέτρων και δύο σταθμών που έρχεται σε ευθεία αντίθεση με όσα προεκλογικά και μετεκλογικά εξήγγειλε η παρούσα Κυβέρνηση. Ας μην ξαναγυρίσουμε στις εποχές του τί είναι νόμιμο και τί είναι ηθικό…
 
 
«Άγρια Δύση» η Άψαλος Πέλλας…
 «Ο νόμος της ζούγκλας επικρατεί το τελευταίο καιρό στην Άψαλο του Ν.Πέλλας. Οι τσακωμοί, τα μαχαιρώματα και οι διαρρήξεις έχουν καταντήσει ρουτίνα. Ειδικά το θέμα με τις διαρρήξεις έχει ξεφύγει από κάθε όριο. Το τελευταίο περιστατικό ήταν το προχθεσινό με την 88χρονη γιαγιά, αλλά δεν είναι μόνο αυτό. Τους τελευταίους τρεις μήνες έχουν σημειωθεί πάνω από 12 διαρρήξεις. Το δυσάρεστο της υπόθεσης είναι πως όλοι οι κάτοικοι του χωριού γνωρίζουν ποιοι είναι οι “γνωστοί άγνωστοι” που κάνουν τις διαρρήξεις. Ωστόσο υπάρχει ένα καθεστώς “ομερτά” και κανένας δε θέλει να καταγγείλει ονόματα και να προβεί σε μηνύσεις γιατί φοβάται τις συνέπειες από τους “γνωστούς άγνωστους”, που σύμφωνα με ισχυρισμούς χωριανών είναι και αυτοί κάτοικοι Αψάλου. Το γεγονός αυτό δυσχεράνει το έργο της αστυνομίας που δυστυχώς παραμένει άπραγη, και η προστασία του πολίτη πηγαίνει περίπατο….“Αν είναι δυνατόν το 2010 να επικρατούν τέτοια φαινόμενα σε μια πολιτισμένη χώρα που βρίσκεται στην ευρωπαϊκή ένωση”, “Τι πρέπει δηλαδή να βάλουμε σερίφη!” είναι μερικές από τις δηλώσεις που κάνουν οι κάτοικοι του χωριού που κυριολεκτικά έχουν αγανακτήσει από τα συνεχή κρούσματα παραβατικής συμπεριφοράς που σημειώνονται στο χωριό τους. Ελπίζουμε να δοθεί άμεσα λύση στο θέμα γιατί αν συνεχιστεί η υπάρχουσα κατάσταση είναι πολλοί που σκέφτονται να πάρουν το νόμο στα χέρια τους!
 
Νεαροί έσπρωξαν και πέταξαν ηλικιωμένο στο Θερμαϊκό…
Και στραβός είναι ο γιαλός και στραβά αρμενίζουμε, καθώς το περιστατικό που συνέβη το πρωΐ στη Θεσσαλονίκη είναι απόδειξη του εγκεφαλικού προβλήματος που αρχίσουν και αναπτύσσουν συγκεκριμένοι. Περίπου στις 7 το πρωΐ ηλικιωμένος έκανε την καθιερωμένη του βόλτα στο πλακόστρωτο της παλιάς παραλίας Θεσσαλονίκης στο ύψος της Πλατείας Αριστοτέλους. Ξαφνικά τρεις νεαροί, εμφανίστηκαν μπροστά του και αναίτια και απρόκλητα τον έσπρωξαν ώστε να πέσει στη θάλασσα! Ευτυχώς το θύμα γνώριζε κολύμπι και μπόρεσε με τη βοήθεια διερχόμενων να σωθεί. Πόσο μαλάκας πρέπει να είσαι για να συμπεριφέρεσαι έτσι…                                                                 
Αρκούδα επιτέθηκε σε κτηνοτρόφο
 «Δεν ήξερε πως να αντιδράσει ένας κτηνοτρόφος από την Σφηκιά Ημαθίας οταν είδε μέσα στο κοπάδι του μια αρκούδα. Το μεγάλο ζώο άρχισε να γκρεμίζει τη μάντρα και να κυνηγάει το κοπάδι του μέσα στο στάβλο, όταν και αποφάσισε να προστατέψει την περιουσία του. Πήρε ένα ξύλο και έτρεξε προς την αρκούδα, με αποτέλεσμα η αρκούδα να στραφεί εναντίον του και να τον τραυματίσει ελαφρά, προξενώντας του εκδορές
Ληστεία σε βάρος 30χρονης στη Θεσσαλονίκη
Ληστεία σε βάρος 30χρονης σημειώθηκε τα ξημερώματα στη Θεσσαλονίκη, στην οδό Κρήτης, στην είσοδο της οικοδομής στην οποία διαμένει. Ένας ο δράστης, ο οποίος με την απειλή όπλου της αφαίρεσε την τσάντα και τράπηκε σε φυγή.
 

Φιλικό με τη Βόρεια Κορέα

«Να παίζουμε καλά αμυντικά και να πετυχαίνουμε γκολ» είναι αυτό που επιθυμεί ο Ότο Ρεχάγκελ από την παρουσία της εθνικής μας ομάδας στα γήπεδα της Νότιας Αφρικής και τη συμμετοχή της στο Παγκόσμιο Κύπελλο 2010. Ο Γερμανός τεχνικός αναφέρθηκε και στο φιλικό της Τρίτης (21:00) με την Βόρεια Κορέα, αναφερόμενος στις ομοιότητες της με τη Νότια Κορέα, αντιπάλου της εθνικής μας στο Μουντιάλ.
 

Παραπολιτικά: Άλλη Cosco τότε, άλλη Cosco τώρα;
*** Μια φορά κι έναν καιρό, αλλά όχι και πολύ παλιά (πριν έναν  περίπου χρόνο)  το ΠΑΣΟΚ κατακεραύνωνε τη συμφωνία της κυβέρνησης της  ΝΔ με την Cosco για το λιμάνι του Πειραιά. Θυμόμαστε τότε κορυφαία στελέχη του, «πράσινους» συνδικαλιστές μέχρι και νομάρχες, να συναγωνίζονται ποιος θα κάνει τις πιο επιθετικές δηλώσεις για το κατ’ αυτούς «ξεπούλημα».  Τώρα όμως βλέπουμε τον αντίθετο «συναγωνισμό»: τα κορυφαία στελέχη της κυβέρνησης  να «διαγκωνίζονται» ποιος θα πει λίγα λόγια και θα φωτογραφηθεί μαζί με τον διευθύνοντα σύμβουλο της κινέζικης εταιρείας,  εμφανίζοντάς τον σαν… «σωτήρα»! Μέχρι και τον υπερχρεωμένο ΟΣΕ προσπαθούν να του… φορτώσουν, σε μια προσπάθεια να γλιτώσουν μερικά εκατομμύρια ευρώ από το έλλειμμα. Η απορία όμως είναι  πότε το ΠΑΣΟΚ έλεγε αλήθεια;  Τότε που έβλεπε την Cosco σαν συνεργό σε «ξεπούλημα» ή σήμερα που την βλέπει σαν «στρατηγικό επενδυτή»;  Έλα ντε…  
*** Δεν μας έφτανε το γεγονός ότι γίναμε διεθνώς ρεζίλι με τα όσα άκουσαν και είδαν οι ξένοι σχετικά με την οικονομία μας όλους αυτούς τους μήνες, τα σαΐνια της κυβέρνησης βρήκαν την πιο απίθανη λύση για να αντιστρέψουν το κλίμα. Τι λέτε ότι σκέφτηκαν. Να γυρίσουν διαφημιστικό φιλμ στα πρότυπα του Χόλυγουντ, με πρωταγωνιστή τον πρωθυπουργό. Ναι καλά ακούσατε. Θεωρούν ότι ο Γιώργος Παπανδρέου έχει μεγάλη πέραση στο εξωτερικό – και εδώ που τα λέμε πλέον έχει περισσότερη από ότι στην χώρα μας – και είπαν να στηρίξουν την καμπάνια του ΕΟΤ πάνω του. Φυσικά όπως σε κάθε ταινία που σέβεται τον εαυτό της δεν θα μπορούσαν να λείψουν οι συμπρωταγωνιστές. Μια γυναίκα και ένας άνδρας. Ο τελευταίος βρέθηκε εύκολα στο πρόσωπο του υπουργού πολιτισμού. Δεν υπήρχε καλύτερη λύση από τον κύριο Γερουλάνο. Σαν τον Άρη της ΝΔ, αλλά με «βασιλικότερο»  Savoir Vivre. Όμως και για το γυναικείο πρόσωπο που θα πρωταγωνιστούσε στο πρωθυπουργικό φιλμ τα πράγματα ήταν εύκολα. Παρά τις αρχικές πιέσεις παλαιοπασόκων για να συμμετάσχει η κυρία Μπατζελή, το Μαξίμου διαπίστωσε ότι δεν έχει διεθνές προφίλ και λάμψη. Σύμφωνα μάλιστα με ωτακουστή ειπώθηκε ότι η υπουργός γεωργίας έχει φανς μόνο στις Βρυξέλλες όπου υπηρετούσε. Κι αυτοί είναι τέσσερις όλοι κι όλοι. Τρείς Φλαμανδοί και ένας Βάσκος γκάσταρμπάιντερ που ζούσαν κοντά στο σπίτι της. Η κυρία Μπιρμπίλη απορρίφθηκε αμέσως γιατί αρνείται σαν ο διάολος το λιβάνι να φορέσει μακιγιάζ και να βάλει δωδεκάποντα, οπότε έμειναν δυο υποψήφιες του υπουργικού και μάλιστα υφυπουργοί. Η κυρία Τζάκρη – υφυπουργός εσωτερικών -  απέκτησε προβάδισμα εξαιτίας του λαμπερού και πανάκριβου μωβ έξωμου μάξι φορέματος, που φόρεσε σε κοινωνική υποχρέωση. Για πολλούς λόγους αλλά και για το γεγονός ότι θα τους κατηγορούσαν για σπατάλες με τα φορέματα των 10.000 ευρώ, οι παλαιοπασόκοι αρνήθηκαν ξανά. Τότε πήρε το παιχνίδι στα χέρια του ο πρωταγωνιστής πρωθυπουργός.

 
 

"Βλέποντας τις δεκάδες φωτογραφίες της Τζάκρη το τελευταίο τριήμερο δεν μπορώ παρά να υποκλιθώ στις δυνατότητες του Photoshop, μεγαλειώδες αποτέλεσμα.
Σε ορισμένες μάλιστα θα μπορούσε να παρουσιάζεται και σαν Σταρ Ελλάς…

"Απόγευμα. Διπλό λεωφορείο από Γλυφάδα για κέντρο. Φίσκα. Οι όρθιοι κρεμασμένοι από τις χειρολαβές. Οι καθισμένοι έκλειναν τα μάτια κατάκοποι από δουλειά και έγνοιες. Μέσα κατήφεια κι ιδρώτας. Από τα ανοιχτά παράθυρα αύρα και καυσαέριο. Σε μια στάση επιβιβάστηκε μια μεγάλη παρέα εφήβων. Απλώθηκαν σπρώχνοντας άγαρμπα τους ήδη στριμωγμένους…
 

"Nέα μέτρα και επισπεύσεις ζητά τώρα η αγία τριάδα(μέρα που`ναι κιόλας) πάρτε τα copy paste έτσι για να τα εμπεδώσουμε:
Η πρώτη από τις αλλαγές που ζητούνται είναι η επίσπευση της εφαρμογής του νέου συστήματος του ασφαλιστικού από το...
 

"Εγκρίθηκε στις Ηνωμένες Πολιτείες, το πρώτο θεραπευτικό εμβόλιο κατά του καρκίνο του προστάτη. Πρόκειται για ένα φάρμακο που «εκπαιδεύει» τον οργανισμό να μάχεται κατά της ασθένειας.
Το εμβόλιο Provenge αναπτύχθηκε από την αμερικανική εταιρείας Dendreon
 

"Καθε ημερα ακουμε για την βουλη.καποιος εβαλε καποιον εκει που κατα διαβολικη συμπτωση ειναι φιλος φιλη βουλευτη,υπουργου,και γενικα ανθρωπων που δεν εχουν δουλεψει ποτε η μας δουλευουν συνεχως.κοψτε τους τα επιδοματα,βγαλτε συνεχεια τα σκανδαλα εξω,ακομα και οι αστυνομικοι που δουλευουν εκει τσιρακια τους ειναι.κουραστηκα κυριοι.28 χρονια δουλευω...τα ιδια ακουω μια ζωη.αν δεν ηταν καλα γιατι να βαζουν ...
 

Οι βουλευτές θα ψηφίσουν τον νόμο για την μείωση του αριθμού των βουλευτών; Το μέτρο αυτό θα χτυπήσει κυρίως τους ίδιους και όσους είναι επαρχιώτες. Άρα γιατί μας δουλεύουν και λένε ότι...

Η Φαίη Σκορδά δεν δέχθηκε την μείωση του μισθού στο ALTER και από την στιγμή που είχε καλύτερη πρόταση από το mega αποφάσισε να πάει στο κανάλι για πρωινό. Θα πάει συντηρητικά το κανάλι και φθηνά μήπως μπορέσει και χτυπήσει το δίδυμο. Δεν υπάρχει ούτε μια στο εκατομμύριο να τους χτυπήσει η Σκορδά.
 

Ξεσάλωσαν φέτος οι Ενώσεις με την υποβολή δηλώσεων
 

 
Στη λογική του "ό,τι αρπάξουμε" κινήθηκαν φέτος πολλές Ενώσεις Αγροτικών Συνεταιρισμών με αφορμή την υποβολή δηλώσεων για την ενεργοποίηση δικαιωμάτων των αγροτών. Βλέπoντας πως τελευταία χρονιά αναλαμβάνουν τις δηλώσεις, έγραψαν στα παλαιότερα των υποδημάτων τους το "σύμφωνο συνεργασίας" μεταξύ υπουργείου και ΠΑΣΕΓΕΣ  και εφάρμοσαν "δικό τους" τιμοκατάλογο για τις υπηρεσίες προς τα μέλη τους. Αποτέλεσμα, το κόστος ενεργοποίησης να καταλήγει τριπλάσιο με το "έτσι θέλω".Την κόπρο τουΑυγεία καλείται να "καθαρίσει" η ΠΑΣΕΓΕΣ και να αποβάλει από το σύστηματης ενεργοποίησης των δικαιωμάτων όσες ενώσεις αγροτικών συνεταιρισμώνφυτοζωούν από αυτή τη διαδικασία και το μόνο έσοδό τους είναι το"άρμεγμα" των παραγωγών.
 
Aγαπητέ αναγνώστη,
Δεν χρειάζονται πολλά λόγια για να περιγράψει κανείς τη ζοφερή κατάσταση
στην οποία βρίσκονται σήμερα οι αγροτικοί συνεταιρισμοί στη χώρα μας.
Ηαγωνιώδης προσπάθεια που καταβάλουν τις τελευταίες ημέρες πολλέςΕνώσεις να απομυζήσουν από τους αγρότες – μέλη τους και το «τελευταίοκατοστάρικο», προκειμένου να συνδράμουν στη διαδικασία ενεργοποίησηςτων δικαιωμάτων, είναι το τελευταίο επεισόδιο στου «κακού τη σκάλα» γιατις οργανώσεις! Ωστόσο, είναι σχεδόν αυτονόητη η σημασία του θεσμού καιη ανάγκη λειτουργίας των οργανώσεων προς όφελος του αγρότη. Γι’ αυτόκαι η κουβέντα που ακούγεται συχνά είναι "τι κάνουμε" και "πως μπορείν’ αλλάξουν τα πράγματα", σε έναν χώρο που μοιάζει να έχει εγκλωβισθείσε αντιλήψεις και πρόσωπα του χθες.
Η απάντηση είναι τόσο απλή, που ίσως κανείς να μην την έχει συλλάβει!
Θεσμοθετούμε την άμεση εκλογή των διοικήσεων από τη βάση. Όχι μόνοστους πρωτοβάθμιους συνεταιρισμούς, όπως μέχρι σήμερα, αλλά στιςδευτεροβάθμιες οργανώσεις δηλαδή στις Ενώσεις, όπως και στουςαντιπροσώπους που θα συγκροτήσουν τη γενική συνέλευση της ΠΑΣΕΓΕΣ.
Εκλογές από τη βάση, με ενιαία λίστα, με δικαστικούς αντιπροσώπους, με4-5 εκλογικά τμήματα σε κάθε νομό! Όπως έγινε με τις τελευταίες εκλογέςαρχηγού σε ΠΑΣΟΚ και ΝΔ και ήδη κάτι φαίνεται ν’ αλλάζει!
Κοροϊδία στη Θεσσαλονίκη με την ενεργοποίηση
 
 
 
Δικό της τιμολόγιο εφάρμοζε η νέα Ένωση του νομού Θεσσαλονίκης, που αντικατέστησε την παλιά «Ομοσπονδία», η οποία βρίσκεται σε καθεστώς εκκαθάρισης. Σύμφωνα με πληροφορίες του Agronews, παρά τα όσα δηλώνει ο πρόεδρος της Ένωσης στο «Έθνος», Χρήστος Τσιχίτας, η Ένωση είχε αναρτήσει τιμοκαταλόγους σε όλους τους συνεταιρισμούς όπου πήγαιναν οι παραγωγοί και κατέθεταν δηλώσεις, όχι μόνο στην Επανομή και στα Κουφάλια. Μάλιστα, τιμοκατάλογος στα Μάλγαρα ανέφερε τα εξής ποσά:
Κατάλογος εργασιών ΟΣΔΕ 2010 \Δικαιώματα (με το ΦΠΑ), για αγροτεμάχια που ανήκουν σε κατά κύριο επάγγελμα αγρότες: Το κοστολόγιο ξεκινούσε από τα 66,55 ευρώ ανά δήλωση για δικαιώματα 200-300 ευρώ και έφτανε στα 302,5 ευρώ ανά δήλωση για δικαιώματα άνω των 10.000 ευρώ.
 
Για τα έξοδα του συνεταιρισμού:
- 30 λεπτά ανά στρέμμα
- 30 λεπτά για κάθε μεγάλο ζώο (βοοειδή)
- 20 λεπτά για κάθε μικρό ζώο (αιγοπρόβατα)
 
Κοστολόγιο χωρίς δικαιώματα, δηλαδή κόστος δήλωσης (με το ΦΠΑ), για αγροτεμάχια που ανήκουν σε κατά κύριο επάγγελμα αγρότες, αλλά δεν λαμβάνουν ενίσχυση γι’ αυτά:
- Από 3-50 στρ. είναι 66,55 ευρώ ανά δήλωση.
- Από 50-200 στρ. 84,70 ευρώ.
- Από 200-500 στρ. 133 ευρώ.
- Πάνω από 500 στρ. 181 ευρώ.
Για επιπλέον στρέμματα, για τα οποία ο αγρότης θέλει να λάβει δικαιώματα από το εθνικό απόθεμα:
- Από 3-50 στρ. είναι 15 ευρώ ανά δήλωση.
- Από 50-100 στρ. 30 ευρώ.
- Από 100-150 στρ. 70 ευρώ.
- Από 200-400 στρ. 90 ευρώ.
- Πάνω από 400 στρ. 110 ευρώ.
\\ Επίσης, αναλόγως τι χαρτιά προσκομίζει ο κάθε ενδιαφερόμενος, πληρώνει επιπλέον, είτε είναι για εξισωτική αποζημίωση, πράγμα που ισχύει σε όλες τις ενώσεις, είτε για πριμ ή άλλες ενισχύσεις, πράγμα που δεν ισχύει παντού. Μάλιστα, το κόστος της ενεργοποίησης έβγαινε τόσο υψηλό, που υπάρχουν άνθρωποι, οι οποίοι πήγαν στην ΑΤΕ για καλλιεργητικό δάνειο, προκειμένου να πληρώσουν την αίτηση!Σύμφωνα με πληροφορίες, οι συνεταιρισμοί έλαβαν σήμερα την εντολή να «κατεβάσουν» τους απαράδεκτους τιμοκαταλόγους και να ακολουθήσουν την πολιτική της ΠΑΣΕΓΕΣ, μετά και την επιστολή της οργάνωσης. Αλλά σε καμία περίπτωση, δεν σημαίνει πως κάποιοι μπορούν να δηλώνουν: «Έγιναν παράπονα από παραγωγούς ότι τους ζητήθηκαν επιπλέον χρήματα από 15 έως 35 ευρώ, για δήθεν έσοδα του συνεταιρισμού, όπου υπέβαλαν τις αιτήσεις τους. Αυτό είναι απαράδεκτο.Τα χρήματα θα επιστραφούν και οι αγρότες πρέπει να γνωρίζουν ότι δεν οφείλουν ούτε ένα ευρώ παραπάνω από όσα ορίζει ο ενιαίος τιμοκατάλογος της ΠΑΣΕΓΕΣ». Αντίθετα, όλα έγιναν εις γνώσιν της διοίκησης της Ένωσης και δεν ήταν τόσο μικρά τα ποσά, όσα ισχυρίζεται ο κ. Τσιχίτας στο «Έθνος». Ούτε φυσικά έχουν ευθύνη οι υπάλληλοι των συνεταιρισμών, οι οποίοι λειτουργούσαν με βάση τους αναρτημένους τιμοκαταλόγους στα γραφεία των τοπικών συνεταιρισμών.
 
Επιστολή ΠΑΣΕΓΕΣ στην ΕΑΣ Θεσσαλονίκης
 
 
 
Να επιστρέψει τα επιπλέον ποσά με τα οποία επιβάρυνε τους παραγωγούς για την ενεργοποίηση των δικαιωμάτων τους ζητά με επιστολή τ ης η ΠΑΣΕΓΕΣ στην Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Θεσσαλονίκης «ΝΕΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ».
Η επιστολή της Συνομοσπονδίας κοινοποιείται και στον Πρόεδρο του ΟΠΕΚΕΠΕ κ. Θ. Καπρέλη
Αναλυτικότερα, στην επιστολή αναφέρονται τα εξής ΠΡΟΣ  ΤΗΝ Α.ΓκοτσίναΝέα Ομοσπονδία Α. ΜουδάκηΘΕΜΑ :  Ενεργοποίηση δικαιωμάτων 2010  
Κύριε Πρόεδρε ,
Κύριε  Διευθυντή, \Πληροφορηθήκαμε, δυστυχώς, ότι δεν τηρείτε το κοστολόγιο παροχής υπηρεσιών που σας έχει αποστείλει η ΠΑΣΕΓΕΣ, αλλά αντίθετα εφαρμόζετε ένα δικό σας αυξημένο κοστολόγιο.Αυτό συμβαίνει παρά τα επανειλημμένα έγγραφα της ΠΑΣΕΓΕΣ, στα οποία έχει τονιστεί ότι το κοστολόγιο αυτό είναι δεσμευτικό για όλες τις Οργανώσεις. \\Μετά από τα προηγούμενα, θεωρούμε απόλυτα αναγκαίο να επιστρέψετε στους παραγωγούς τα επιπλέον ποσά που έχετε εισπράξει και να μας δηλώσετε, με απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου σας, την συμμόρφωση με το κοστολόγιο που σας έχουμε κοινοποιήσει.
Με συναδελφικούς  χαιρετισμούς
Ο Γενικός Διευθυντής, Ι. Τσιφόρος
 
 

 

Το σχόλιό σας

Σχετικά με το blog
-Το blog μας περιλαμβάνει αιχμηρά και καυστικά σχόλια από την επικαιρότητα που επηρεάζουν άμεσα την ζωή μας...!

-ΕΠΙΣΗΣ... ΚΑΤΑΓΡΑΦΟΥΜΕ ΤΑ ΤΟΠΙΚΑ ΔΡΩΜΕΝΑ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ - ΒΟΡΕΙΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ - και όχι μόνο - ΓΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ - ΑΘΛΗΤΙΚΑ - ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ ΤΗΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑ

Υ.Γ.1 ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΑΝΑΦΕΡΟΥΜΕ (ΓΙΑ ΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ΠΟΥ ΚΥΚΛΟΦΟΡΟΥΝ ) ΟΤΙ ΚΕΧΑΓΙΑ ΣΤΑ "ΑΡΧ...Α" ΜΑΣ ΔΕΝ ΒΑΖΟΥΜΕ ΚΑΝΕΝΑΝ ΚΑΙ ΚΑΜΟΙΑ ...!!!

Y.Γ.2 ΚΑΙ ΣΤΟ ΚΑΤΩ...ΚΑΤΩ...ΣΕ ΟΠΟΙΟΝ ΑΡΕΣΟΥΜΕ...
Αναζήτηση
Προηγούμενα Άρθρα
Τελευταίες δημοσιεύσεις