Γάτος...Ο Μακεδών!
Φίλους έχω μόνο τα ποντίκια...
***ΠΡΟΣΟΧΗ***
Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι από τις 20 Δεκεμβρίου η υπηρεσία του Capital.gr
Capital Blogs θα αναστείλει τη λειτουργία της για τεχνικούς λόγους.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
Λίγα λόγια για εμένα
Στην αρχή ήμουν άσπρος...! αλλά με τις βλακίες που ακούω και βλέπω καθημερινά έγινα μαύρος...!
Σελίδες


Εν μέσω αντιδράσεων εισάγεται στην Ολομέλεια...
1534 αναγνώστες
Τρίτη, 25 Μαΐου 2010
16:18

 

Εισάγεται σήμερα, Τρίτη, στην Ολομέλεια της Βουλής και ολοκληρώνεται σε πέντε συνεδριάσεις το νομοσχέδιο για τον «Καλλικράτη».
Το νομοσχέδιο για τη νέα αυτοδιοικητική δομή της χώρας εγκρίθηκε την προηγούμενη εβδομάδα από την αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή με μια σειρά αλλαγών που αφορούν σε έδρες και ιστορικές έδρες δήμων, καθώς και σε ονομασίες.
Εν τω μεταξύ, συνεχίζονται οι αντιδράσεις των τοπικών κοινωνιών που τάσσονται κατά του «Καλλικράτη».
Οι πωλητές των λαϊκών αγορών πραγματοποίησαν σήμερα το πρωί συγκέντρωση  στην πλατεία Κάνιγγος και  στη συνέχεια έκαναν πορεία προς το υπουργείο Εσωτερικών. Καμία λαϊκή αγορά δεν λειτουργεί σήμερα, Τρίτη, σε όλη τη χώρα.
Στο λιμάνι του Πειραιά έφτασαν νωρίς το πρωί περίπου 100 άτομα από τον Δήμο Καστελλίου Κρήτης, οι οποίοι κατευθύνθηκαν προς τη Βουλή, αντιδρώντας στο σχέδιο «Καλλικράτης».
Τα ξημερώματα έφτασαν στην Αθήνα τρία λεωφορεία από την Ιτέα με κατοίκους και φορείς που διαμαρτύρονται για τον νέο αυτοδιοικητικό χάρτη της χώρας.
Επίσης, το μεσημέρι κάτοικοι από το Κομμένο Αρτας θα πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από τη Βουλή.
 
Με εισαγγελέα και μεγάλη αστυνομική δύναμη ο πρώτος τελικός των «αιωνίων» στο ΟΑΚΑ
Παρουσία εισαγγελέα και 350 αστυνομικών θα διεξαχθεί η πρώτη αναμέτρηση της σειράς των τελικών της Α1 την Τετάρτη (21:45) ανάμεσα σε Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό στο ΟΑΚΑ.Το αίτημα για την παρουσία εισαγγελέα στην πρεμιέρα των τελικών των «αιωνίων» κατατέθηκε από την πλευρά των «πράσινων» και βρήκε σύμφωνους και τους «ερυθρόλευκους».προστασίας στον χώρο ανάμεσα στην θύρα των φανατικών οπαδών του Πρωταθλητή Ελλάδος και του πάγκου του Πειραιωτών, ενώ πίσω από αυτόν δεν θα χρησιμοποιηθεί η συρόμενη εξέδρα, κάτι που θα ισχύσει και για τη μισή συρόμενη εξέδρα πίσω από τη γραμματεία.
Ο έλεγχος κατά την είσοδο των οπαδών στο κλειστό του ΟΑΚΑ θα είναι αυστηρότατος, ενώ μέχρι στιγμής έχουν μέχρι στιγμής έχουν πωληθεί περισσότερα από 10.000 εισιτήρια και θεωρείται βέβαιο ότι, εντός των επομένων ωρών, θα εξαντληθούν και τα 17.800 «μαγικά χαρτάκια» που τέθηκαν σε κυκλοφορία για τον πρώτο τελικό των «αιωνίων» και τα οποία δικαιούνται να πάρουν μόνο οι φίλαθλοι των "Πρασίνων".


Ομοσπονδία Αρτοποιών
Μειώνουν την τιμή της φρατζόλας στα 50 λεπτά
Προς 50 λεπτά τη φρατζόλα, δηλαδή τα 350 γραμμάρια, προτείνεται να πωλούν τα μέλη της Ομοσπονδίας Αρτοποιών Αθηνών Προαστίων Περιχώρων κάθε πρωί το ψωμί. Όπως ανακοινώθηκε από την ομοσπονδία, το θέμα αυτό συζητήθηκε στη γενική της συνέλευση και αποφασίστηκε από την πλειονότητα των 1500 σημείων πώλησης που υπάγονται στη δικαιοδοσία της οι βιοτέχνες αρτοποιοί να προχωρήσουν σε μια μείωση τιμής σε ένδειξη συμμετοχής στη δύσκολη οικονομική συγκυρία που αντιμετωπίζουν τα νοικοκυριά. Ωστόσο, ο κάθε βιοτέχνης θα ορίζει την τιμολογιακή του πολιτική και δεν είναι υποχρεωτικό όλοι να πωλούν τη φρατζόλα το ψωμί προς 50 λεπτά αλλά η ομοσπονδία εκτιμά ότι αρκετά από τα μέλη της θα υιοθετήσουν την πρόταση. Σημειώνεται ότι η τιμή αυτή θα ισχύει από το πρωί μέχρι το μεσημέρι, καθώς την ώρα λήξης της προσφοράς θα την ορίσει ο κάθε αρτοποιός.
 
Απαλλακτικό το πόρισμα του υπουργείου για την Θ. Τζάκρη και τις προσλήψεις στην Πέλλα
Καμία αλλοίωση αποτελεσμάτων, ούτε στοιχεία ιδιοτέλειας και υστεροβουλίας στην κατάρτιση του πίνακα κατάταξης των επιτυχόντων δεν προκύπτει στην υπόθεση των προσλήψεων προσωπικού στο Αρχαιολογικό Μουσείο της Πέλλας. Αυτό προκύπτει από το πόρισμα του υπουργείου Πολιτισμού, το οποίο θα σταλεί άμεσα στον ειδικό γραμματέα Δημόσιας Διοίκησης


Σε διαθεσιμότητα δύο αστυνομικοί μετά την αυτοκτονία κρατούμενου στη Θεσσαλονίκη
Σε διαθεσιμότητα τέθηκαν δύο αστυνομικοί του Τμήματος Ασφάλειας Πολίχνης Θεσσαλονίκης για πλημμελή εκτέλεση των καθηκόντων τους, μετά την αυτοκτονία ενός 30χρονου κρατούμενου, ο οποίος είχε συλληφθεί για αρπαγή τσάντας.
Ο δύο αστυνομικοί, αρχιφύλακας και υπαρχιφύλακας, τέθηκαν σε διαθεσιμότητα με απόφαση του Αρχηγείου της ΕΛΑΣ, λόγω του ότι δεν έκαναν σωματική έρευνα στον κρατούμενο, ο οποίος αυτοκτόνησε χρησιμοποιώντας τη ζώνη του παντελονιού του.
Στο αστυνομικό τμήμα μόλις έγινε αντιληπτό το περιστατικό κλήθηκε ασθενοφόρο ΕΚΑΒ, το πλήρωμα του οποίου διαπίστωσε τον θάνατο του 30χρονου. Στο σημείο έφτασε ιατροδικαστής, ενώ ενημερώθηκε και ο εισαγγελέας.
Αυτή την πρωτιά δεν την χάνουμε με τίποτα... Πρωταθλήτρια στην ακρίβεια στην ευρωζώνη ανακηρύχθηκε η Ελλάδα και για τον Απρίλιο. Η χώρα μας κατέχει την πρώτη θέση σε αυξήσεις τιμών, σε πολλά προϊόντα ευρείας κατανάλωσης, σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιοποίησε το Ελληνικό Κέντρο Καταναλωτών (ΕΛΚΕΚΑ
 
«Ξηλώνονται» 20 διευθυντές εφοριών,
αλλάζουν οι εισπρακτικοί μηχανισμοί
«Ξήλωμα» 20 διευθυντών εφοριών και μετακινήσεις 70 εφοριακών ανακοίνωσε το υπουργείο Οικονομικών, σε μια προσπάθεια να βελτιώσει την απόδοση των υπηρεσιών του και να αυξηθούν τα έσοδα.Παράλληλα, το υπουργείο προωθεί τη διενέργεια Ενόρκων Διοικητικών Εξετάσεων μετά από καταγγελίες πολιτών και στον έλεγχο του «πόθεν έσχες» των υπαλλήλων στις ΔΟΥ.Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, «με δεδομένη την ανάγκη για την περαιτέρω βελτίωση στη λειτουργία και στην απόδοση των εισπρακτικών μηχανισμών και την αποκατάσταση της διαφάνειας των οικονομικών υπηρεσιών, το υπουργείο Οικονομικών έλαβε  σειρά αποφάσεων», οι οποίες και περιλαμβάνουν :* Αντικατάσταση διευθυντών Εφοριών. Με βάση τις αποδόσεις και τα αποτελέσματα στους στόχους εισπράξεων που έχουν τεθεί για κάθε ΔΟΥ, αντικαθίστανται 20 προϊστάμενοι που σήμερα εκτελούν καθήκοντα διευθυντή σε ΔΟΥ με μεγάλο φορολογικό αντικείμενο που εμφάνισαν καθυστερήσεις στην απόδοση εσόδων και σημαντικές αποκλίσεις στην επίτευξη των στόχων.Ταυτόχρονα, το υπουργείο Οικονομικών προχωρά άμεσα στην προκήρυξη για την πλήρωση θέσεων ευθύνης σε όλες τις ΔΟΥ, σύμφωνα με τον πρόσφατο νόμο του Υπουργείου Εσωτερικών.  * Μετακινήσεις υπαλλήλων. Για την καλύτερη λειτουργία των υπηρεσιών, μετακινούνται 70 υπάλληλοι σε όλη τη χώρα σε άλλες οικονομικές υπηρεσίες από αυτές όπου σήμερα υπηρετούν.* Διεξαγωγή Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης (ΕΔΕ) σε συνέχεια καταγγελιών πολιτών. Για τη διερεύνηση επωνύμων και ανωνύμων καταγγελιών πολιτών, μέσω του τηλεφωνικού κέντρου 1517, το υπουργείο Οικονομικών προχωρά σε 50 έρευνες-ΕΔΕ κατά υπαλλήλων σε 31 ΔΟΥ, 10 Τελωνεία, ΣΔΟΕ, ΠΕΚ, Κτηματικές Υπηρεσίες σε όλη τη χώρα. * Έλεγχος «πόθεν έσχες» και φορολογικές ασυνέπειες υπαλλήλων του υπουργείου Οικονομικών. Για τον έλεγχο των ελεγχόντων, έχει ήδη διαταχθεί έλεγχος σε 234 υπαλλήλους του Υπουργείου Οικονομικών, οι οποίοι εμφανίζονται να μην έχουν υποβάλει φορολογική δήλωση την περίοδο 2007-2008 ή δεν έχει εκκαθαριστεί η δήλωσή τους. * «Πόθεν έσχες» στη βάση διασταυρώσεων εισοδήματος και ακίνητης περιουσίας υπαλλήλων υπουργείου Οικονομικών.Από έναν πρώτο έλεγχο της ακίνητης περιουσίας όλων των υπαλλήλων προκύπτει ότι 70 υπάλληλοι διαθέτουν ακίνητη περιουσία με αντικειμενική αξία από 800 χιλ. ευρώ ως και 3 εκατ. ευρώ. Πέρα από τις παραπάνω άμεσες ενέργειες, το υπουργείο Οικονομικών έχει ήδη ανακοινώσει ότι θα προχωρήσει σε πλήρη αναδιοργάνωση των εισπρακτικών μηχανισμών με στόχο την αναβάθμισή τους, την καλύτερη εξυπηρέτηση του πολίτη και την επίτευξη των στόχων της διαφάνειας και της φορολογικής δικαιοσύνης.Το σχέδιο των βασικών ρυθμίσεων για την αναδιοργάνωση των δημόσιων οικονομικών υπηρεσιών πρόκειται σύντομα να τεθεί σε δημόσια διαβούλευση.Τέλος, το υπουργείο ενθαρρύνει τους πολίτες να παίξουν οι ίδιοι ενεργό και σημαντικό ρόλο στην πάταξη φαινομένων φοροδιαφυγής και άλλων φορολογικών και οικονομικών παραβάσεων, καλώντας στο τηλεφωνικό κέντρο καταγγελιών 1517
 
Επίσκεψη του Πάπα στην Κύπρο στις αρχές Ιουνίου
Ο Πάπας Βενέδικτος ΙΣΤ δεν έρχεται στην Κύπρο «για να δημιουργήσει προβλήματα σε οποιονδήποτε», δήλωσε ο Νούντσιος της Αγίας Έδρας, αρχιεπίσκοπος Αντόνιο Φράνκο.Ο αρχιεπίσκοπος Φράνκο, ο οποίος έχει έδρα την Ιερουσαλήμ, έγινε σήμερα δεκτός από τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Δημήτρη Χριστόφια, ενόψει της επίσκεψης στην Κύπρο του Πάπα από τις 4 μέχρι τις 6 Ιουνίου, μετά από πρόσκληση του Κυπρίου προέδρου.Σε δηλώσεις μετά τη συνάντηση, ο Νούντσιος ανέφερε ότι η έλευση του Πάπα αποτελεί προσκύνημα στα βήματα του Αποστόλου Παύλου και επίσκεψη προς το ποίμνιο του στην Κύπρο.Επίσης, είπε ότι ο Πάπας θα δώσει στους Επισκόπους της Μέσης Ανατολής το κείμενο εργασίας για τη Σύνοδο,που θα γίνει στη Ρώμη τον Οκτώβριο.Ανέφερε ότι δεν έχει διαπιστώσει ότι στην Κύπρο υπάρχει αντίδραση για την επίσκεψη του Πάπα και πρόσθεσε: «Πιστεύω ότι όλοι μπορούν να είναι ευγενικοί και δεν υπάρχει λόγος για αντίδραση».Απαντώντας σε σχετική ερώτηση ο Νούντσιος της Αγίας Έδρας άφησε να νοηθεί ότι δεν υπάρχει ενδεχόμενο συνάντησης στην Κύπρο μεταξύ Πάπα Βενέδικτου και Πατριάρχη Μόσχας Κύριλλου
Oσοι κοιμούνται λίγο... κινδυνεύουν
 
Oι κακές συνήθειες βλάπτουν. Ακόμα και όταν αφορούν τον ύπνο, μπορεί να αποδειχθούν θανατηφόρες. Σύμφωνα με έρευνα που πραγματοποιήθηκε από ερευνητές του Πανεπιστημίου του Ουόρικ και της Νάπολης, όταν κάποιος κοιμάται λιγότερο από έξι ώρες κάθε βράδυ, επί μεγάλο χρονικό διάστημα, είναι πιθανόν να πεθάνει πρόωρα. Ταυτόχρονα, οι ειδικοί προειδοποιούν ότι οι πολλές ώρες ύπνου μπορεί να προκαλέσουν προβλήματα στην ανθρώπινη υγεία.Οι ερευνητές ανέλυσαν και επαναξιολόγησαν στοιχεία που συγκεντρώθηκαν κατά τη διάρκεια διαφορετικών μελετών στην Ευρώπη, στις ΗΠΑ και στην Ασία εντός περιόδου περίπου 25 ετών. Τα στοιχεία αφορούν 1,3 εκατομμύρια ανθρώπους. Επίσης, αναλύθηκαν και τα δεδομένα που αφορούσαν τον θάνατο εκατό χιλιάδων ατόμων.Οπως διαπιστώθηκε όσοι κοιμόντουσαν λιγότερο από έξι ώρες κάθε βράδυ είχαν κατά 12% αυξημένες πιθανότητες να πεθάνουν πρόωρα συγκριτικά με όσους κοιμόντουσαν από έξι έως οκτώ ώρες ημερησίως.Επίσης η μελέτη, η οποία δημοσιεύεται στην επιστημονική επιθεώρηση Sleep, κατέληξε στο συμπέρασμα ότι και αυτοί που κοιμούνται περισσότερες από εννιά ώρες κάθε βράδυ έχουν αυξημένες πιθανότητες να πεθάνουν πρόωρα. Γενικότερα η διάθεση να κοιμόμαστε περισσότερες ώρες δεν αποτελεί παράγοντα κινδύνου αλλά πιθανή ένδειξη κάποιας ασθένειας.
 
Ρελάνς «Τζίγγερ»: Όποιος θέλει ας αγοράσει τις μετοχές
Δεν έδωσε "λευκή κάρτα" στην πολυμετοχικότητα Με επιστολή προς του μετόχους του Παναθηναϊκού ο Γιάννης Βαρδινογιάννης, καλεί όποιον επιθυμεί να καταθέσει πρόταση για αγορά του πλειοψηφικού πακέτου των μετοχών μέχρι το επόμενο Δ.Σ. Παράλληλα ζητάει να γίνει μια ενωτική προσπάθεια από τους μετόχους, βάζοντας την ομάδα πάνω από τα προσωπικά τους συμφέροντα
 
Βγενόπουλος: Τώρα θα μείνει πάλι μόνος του ο Τζίγγερ στον Παναθηναϊκό!
Τρεις ώρες μετά την ανοιχτή επιστολή του Γιάννη Βαρδινογιάννη, ο Ανδρέας Βγενόπουλος απάντησε στον μεγαλομέτοχο του Παναθηναϊκού με μια ιδιαιτέρως αιχμηρή ανακοίνωση. Ο “Mr.Mig” ξεκαθαρίζει πως λεφτά βάζει μόνο στην ομάδα και όχι στην “ήδη γεμάτη τσέπη του Βαρδινογιάννη” και με την σφοδρή επίθεση που εξαπολύει ουσιαστικά υπογράφει το τέλος της πολυμετοχικότητας στο “τριφύλλι”.
Facebook: «Συγγνώμη, λάθος»
Ο διευθύνων σύμβουλος και συνιδρυτής του Facebook Μαρκ Ζούκερμπεργκ παραδέχτηκε ότι το μεγαλύτερο κοινωνικό δίκτυο έσφαλε στο ζήτημα της προστασίας των προσωπικών δεδομένων των χρηστών του. Γι’ αυτό, όπως είπε, μέσα στις επόμενες εβδομάδες θα προχωρήσει σε νέες ρυθμίσεις για τα περισσότερα από 400 εκατ. μέλη του ανά τον κόσμο, εν μέσω διευρυνόμενων διεθνώς ανησυχιών –και αντιδράσεων- από πολλούς φορείς και ιδιώτες που θεωρούν ότι το site πιέζει ουσιαστικά τους χρήστες να δημοσιοποιούν σε κοινή θέα όλο και περισσότερα προσωπικά δεδομένα τους.
Κληρονομικές οι πρόωρες γεννήσεις
Ο κίνδυνος για πρόωρη γέννηση ενός μωρού έχει και γενετική αιτία, σύμφωνα με μια νέα βρετανική επιστημονική έρευνα, που διαπίστωσε ότι οι πρόωρες γεννήσεις τείνουν να εμφανίζονται στις ίδιες οικογένειες και να «περνάνε» από γενιά σε γενιά. Οι γυναίκες που έχουν γεννηθεί οι ίδιες πρόωρα ή οι οποίες έχουν αδέλφια που έχουν γεννηθεί πρόωρα, εμφανίζουν 50-60% περισσότερες πιθανότητες να γεννήσουν κι αυτές πρόωρο μωρό
Εκφωνητής του BBC «πέθανε» την βασίλισσα Ελισάβετ
Συγγνώμη ζήτησε την Τρίτη το βρετανικό BBC, επειδή ένας από τους εκφωνητές του ραδιοφώνου ανακοίνωσε για ...πλάκα ότι πέθανε η βασίλισσα Ελισάβετ!
Ο 39χρονος Ντάνι Κέλι είπε την Δευτέρα στους ακροατές του στο Μπέρμινγχαμ της Κεντρικής Αγγλίας ότι είχε να κάνει μία σημαντική ανακοίνωση και υπό την υπόκρουση του εθνικού ύμνου ανακοίνωσε: «Η Βασίλισσα Ελισάβετ B' απεβίωσε». Σύμφωνα με το BBC, η ανακοίνωση ήταν απάντηση σε σχόλιο που είχε κάνει ακροατής στην ιστοσελίδα της εκπομπής στο Facebook.«Μπορούμε να επιβεβαιώσουμε ότι ο Ντάνι Κέλι έκανε μία απρεπή παρατήρηση σχετικά με τη Βασίλισσα στη διάρκεια της εκπομπής του. Αν και ήταν στο πλαίσιο μίας ανάλαφρης συζήτησης για τις ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης, και διορθώθηκε στο αέρα αμέσως μόλις εκφωνήθηκε, το σχόλιο ήταν απολύτως απρεπές και το BBC ζητά ανεπιφύλακτα συγγνώμη. Δεν είχαμε καμία πρόθεση να προσβάλουμε».
Η βασίλισσα της Αγγλίας έκλεισε τα 84 χρόνια της τον περασμένο μήνα.
 
Ανοίγει τα χαρτιά του ο Σ. Κόκκαλης
Τα 50 εκατομμύρια ευρώ που θέλει να βάλει ο Μαρινάκης στον Ολυμπιακό, η στάση του Κόκκαλη και το εναλλακτικό σχέδιο με τους Αγγελόπουλους...Ούτε χθες υπήρξε από τους «ερυθρόλευκους» επίσημη απάντηση στη δήλωση του εφοπλιστή Β. Μαρινάκη ότι τον ενδιαφέρει να εμπλακεί στην ΠΑΕ, αλλά όντας αυτή «καθαρή» από χρέη και χωρίς ο Σ. Κόκκαλης να έχει οικονομικές αξιώσεις.«Οσα χρήματα και να βάλεις στον σύλλογο τα ξεχνάς, δεν τα ζητάς ποτέ πίσω και φεύγοντας καλύπτεις τις υποχρεώσεις σου, γιατί είναι προσφορά στην ιδέα που λέγεται Ολυμπιακός. Αυτό έπραξα όποτε ασχολήθηκα με τμήματα του Ερασιτέχνη Ολυμπιακού κι έτσι θα πράξω και στο μέλλον όποτε ασχοληθώ με την αγαπημένη μας ομάδα», ήταν η επίμαχη δήλωση του εφοπλιστή. Δήλωση που ανεπίσημα ενόχλησε τους Πειραιώτες, αλλά επίσημα δεν σχολιάστηκε. Κάτι που δείχνει ότι ο Σ. Κόκκαλης δεν θέλει να «κάψει» σε πρώτη φάση την περίπτωση Μαρινάκη και μέσω του αντιπροέδρου των Πειραιωτών Γ. Λούβαρη (ο οποίος έχει άριστες σχέσεις με τον εφοπλιστή) να επιχειρήσει και άλλη προσέγγιση, μήπως βρεθεί σημείο επαφής.Βέβαια από τους «ερυθρόλευκους» το Σαββατοκύριακο ειπώθηκε ότι «ο πρόεδρος ψάχνει για συμπαίχτη ή για κάποιον που θέλει να ηγηθεί του συλλόγου, δεν ψάχνει τρόπο απόδρασης από τον Ολυμπιακό» και πρόσθεταν ότι με τους όρους που έβαλε ο Μαρινάκης δεν υπάρχει καμιά περίπτωση συμφωνίας.Ακόμα, λεγόταν ότι αν μέχρι τις 14 Ιουνίου δεν υπάρξει κάποιος επενδυτής, τότε ο Σ. Κόκκαλης θα συνεχίσει μόνος του, βάζοντας κάποιο άτομο της εμπιστοσύνης του στη θέση του προέδρου (Γκαγκάτσης;).Σήμερα ο πρόεδρος των Πειραιωτών αναχωρεί για το εξωτερικό για δουλειές και θα επιστρέψει στο τέλος της εβδομάδας.Από την άλλη πλευρά, κύκλοι προσκείμενοι στον Β. Μαρινάκη έλεγαν χθες ότι ο εφοπλιστής είναι διατεθειμένος να βάλει 50.000.000 ευρώ με το «καλημέρα» για μεταγραφές, προπονητή και τα τρέχοντα έξοδα (εκτός των χρεών) και ότι είναι διατεθειμένος να δημιουργήσει μια πανίσχυρη ομάδα, έστω και χωρίς το δέλεαρ του Τσάμπιονς Λιγκ. Επίσης, τονιζόταν ότι ο εφοπλιστής είναι ανοιχτός στον διάλογο με τον Σ. Κόκκαλη, αλλά στο πλαίσιο της δήλωσής του.Αργά χθες το βράδυ υπήρξε η πληροφορία ότι θα γίνει νέα προσέγγιση στην οικογένεια Αγγελόπουλου, με το σκεπτικό να μπει τώρα στην ΠΑΕ με ένα μικρό ποσοστό και την προοπτική την επόμενη 3ετία να πάρει την πλειοψηφία των μετοχών. Δηλαδή, ένα μοντέλο ανάλογο του μπάσκετ των «ερυθρολεύκων» και τις επόμενες μέρες μπορεί να υπάρξουν εξελίξεις.Επίσης, προτάθηκε ο Ιταλός προπονητής Αλ. Tζακερόνι, ο οποίος φέτος εργάστηκε στη Γιουβέντους. Ο Τζακερόνι είναι επιλογή του Γ. Χρυσικόπουλου, ο οποίος έχει γνωριμίες στην ιταλική αγορά και η περίπτωσή του θα εξεταστεί μόλις ξεκαθαρίσει το ιδιοκτησιακό τοπίο.*Στην Αργεντινή πληθαίνουν τα δημοσιεύματα περί επιστροφής του Λουτσιάνο Γκαλέτι στην Εστουδιάντες, ενώ τονίζεται ότι ο πατέρας του θα έλθει στην Ελλάδα για να λύσει το συμβόλαιο με τον Ολυμπιακό.
Ρεπορτάζ: Γιάννης Λάβδας
 
"Ναυάγιο" με Ζόρζε Κόστα
Απρόοπτες ήταν για τον ΠΑΟΚ οι εξελίξεις στην υπόθεση του Ζόρζε Κόστα. Ο Πορτογάλος τεχνικός αναλαμβάνει τελικά μάλλον την Ακαδέμικα της πατρίδας του και ο «Δικέφαλος» στρέφεται σε άλλη λύση, η οποία πάντως δεν θα προέρχεται από την Πορτογαλία, γιατί από τη χώρα αυτή ο μόνος τεχνικός που ενδιέφερε την ομάδα της Θεσσαλονίκης ήταν ο Ζόρζε Κόστα. Οι απεσταλμένοι του ΠΑΟΚ στην Κοΐμπρα ( ο Ζήσης Βρύζας και ο Σέρζιο Κονσεϊσάο) επρόκειτο να συζητήσουν την Κυριακή με τον ξένο τεχνικό, όμως το γεύμα που παρέθεσε ο Κονσεϊσάο σ’ αυτούς που τον τίμησαν με την παρουσία τους στο φιλικό που έγινε στη γενέτειρά του, τελείωσε πολύ αργά και το ραντεβού δεν έγινε. Οι δύο απεσταλμένοι του ΠΑΟΚ δεν συναντήθηκαν ούτε χτες με τον Πορτογάλο τεχνικό, ο Βρύζας επιστρέφει και έμεινε ο Κονσεϊσάο για να μιλήσει μαζί του τις επόμενες μέρες.Στο μεταξύ, ο Τύπος της Πορτογαλίας θεωρεί βέβαιο ότι ο Κόστα θα αναλάβει τελικά την Ακαδέμικα, της οποίας ο προπονητής Αντρε Βίλλας-Μπόας αναλαμβάνει την Πόρτο από την οποία αποχωρεί ο Ζεσουάλντο Φερέιρα. Ωστόσο ο Ζήσης Βρύζας έμεινε και χτες στην Πορτογαλία, προκειμένου να γίνει το ραντεβού με τον Ζόρζε Κότστα και να ξεκαθαρίσει η υπόθεση οριστικά. Στην περίπτωση που τελικά δεν προχωρήσει η περίπτωση του Πορτογάλου τεχνικού, τότε ο ΠΑΟΚ θα προχωρήσει τις συζητήσεις του με άλλο Ευρωπαίο τεχνικό. Στο φιλικό που έγινε για να τιμηθεί ο Κονσεϊσάο, αντίπαλοι τέθηκαν οι «Αστέρες» και η μεικτή Κοΐμπρα. Ο τεχνικός διευθυντής της ΠΑΕ ΠΑΟΚ σκόραρε για λογαριασμό και των δύο «αντιπάλων» στο τελικό 3-3.
Επιμέλεια: Γ. Χαρισούλης
Οι λόγοι που «έδιωξαν» τον Σάντος από την Τούμπα
.Στις 14 Αυγούστου 2009, όταν το καράβι του ΠΑΟΚ άρχισε να νιώθει νωρίς νωρίς τους πρώτους κλυδωνισμούς, με την ατμόσφαιρα στα αποδυτήρια να είναι περίεργη, καθώς ο ανταγωνισμός είχε αρχίσει να αυξάνεται, η ΠΑΕ ανακοίνωσε αιφνιδιαστικά την επέκταση του συμβολαίου του Φερνάντο Σάντος. Μόλις την περασμένη Τρίτη, σχεδόν οκτώ μήνες αργότερα, ο Πορτογάλος τεχνικός αποκάλυψε πως όλα αυτά δεν ήταν παρά ένα? τρικ, για να ηρεμήσει η κατάσταση στο εσωτερικό της ομάδας, εν όψει και των κρίσιμων αγώνων με τη Χέρενφεν. «Ηταν μια στρατηγική», αποκάλυψε χαμογελώντας ο Πορτογάλος, την ώρα που ανακοίνωνε την απόφασή του να φύγει από τον ΠΑΟΚ. Αυτό, που δεν είπε, είναι ότι στις 14 Αυγούστου, πριν ανακοινωθεί η επέκταση του συμβολαίου του, ήταν διατεθειμένος ακόμη και να παραιτηθεί! Κάτι τον είχε ενοχλήσει πολύ! Μάλλον η ευθεία αμφισβήτηση, από έναν βασικό του παίκτη, που είχε βρει ανοιχτή την πόρτα του προέδρου για να κάνει παράπονα.Η λέξη «στρατηγική» ήρθε στο μυαλό πολλών, καθώς ο Σάντος μιλούσε την Τρίτη για την κούραση η οποία έπειτα από 25 χρόνια καθημερινής απασχόλησης με το ποδόσφαιρο, τον οδήγησε στην απόφαση να πάρει διαζύγιο με τον ΠΑΟΚ. Κάποια στιγμή το είπε κι ο ίδιος. «Δεν ξέρω πόσο θα αντέξω μακριά από τη μυρουδιά του χόρτου. Μπορεί σε 3-4 μήνες ή και λιγότερο, να χτυπάω το κεφάλι μου». Αυτοί που τον ζουν καθημερινά, τον χαρακτηρίζουν μανιακό με το ποδόσφαιρο, σε σημείο που να απορούν πώς θα αντέξει, ακόμη κι αν επιλέξει κάποια Εθνική ομάδα, στην οποία δεν υπάρχει καθημερινή ενασχόληση!Λίγους μήνες νωρίτερα, ο Φ. Σάντος είχε ξεκίνησε τα σχέδια για τον ΠΑΟΚ της επόμενης σεζόν, έκανε τις πρώτες συζητήσεις με τη διοίκηση και στη συνέντευξη που είχε δώσει στο «ΕΘΝΟΣΠΟΡ» στις 8 Φεβρουαρίου, είχε ξεκαθαρίσει ότι δεν ήταν διατεθειμένος να παραμείνει στην Τούμπα άνευ όρων. «Τα λεφτά δεν με εξιτάρουν. Αν συνέβαινε κάτι τέτοιο, τώρα θα ήμουν στο Κατάρ. Το όνειρό μου είναι να πάρω το πρωτάθλημα με τον ΠΑΟΚ, ένα τριετές πλάνο τελειώνει και πρέπει να εκπονήσουμε ένα καινούριο, που θα έχει αυτόν τον στόχο», δήλωνε τότε και καθιστούσε σαφές ότι μόνο με την απόκτηση τριών - τεσσάρων ποδοσφαιριστών μεγάλης ποιότητας, θα μπορούσε να ξεκινήσει ο ΠΑΟΚ τη νέα σεζόν με τις ίδιες πιθανότητες για τον τίτλο, με τον Παναθηναϊκό και τον Ολυμπιακό. Στο ερώτημα αν θα έμενε στην Τούμπα υπό διαφορετικές συνθήκες, ήταν ξεκάθαρος. «Οχι. Αλλωστε, είμαι αρκετά μεγάλος για να συνεχίσω να κυνηγάω όνειρα». Και όνειρο για τον ίδιο σήμαινε, να του ζητούν να διεκδικεί το πρωτάθλημα με την ομάδα που είχε στη διάθεσή του.Ο ίδιος, πάντως, είχε συνειδητοποιήσει ότι αυτό που ζήτησε ήταν δύσκολο να υλοποιηθεί. Σε μια χρονιά που τα οικονομικά προβλήματα είχαν αρχίσει να γίνονται έντονα, δεν μπορούσε να περιμένει πολλά. Το κατάλαβε νωρίς και το εκμυστηρεύτηκε σ' αυτούς που θεωρούσε δικούς του ανθρώπους. Οσο η σεζόν πλησίαζε στο τέλος της, ο Σάντος άρχισε να συνειδητοποιεί ότι άρχιζε και για τον ίδιο η αντίστροφη μέτρηση.
Τα πρώτα σύννεφα
Το πρώτο συμβάν που τον κλόνισε, ήταν τα όσα έγιναν την παραμονή του αγώνα Κυπέλλου στα Γιάννενα, όταν οι παίκτες έκαναν αποχή από την προπόνηση, διαμαρτυρόμενοι για την καθυστέρηση στις πληρωμές, κατάσταση για την οποία ήταν ενήμερος. Εκείνη την εποχή άρχισε να αμφιβάλλει αν θα μπορούσαν να συντρέξουν οι προϋποθέσεις που ήθελε για να μείνει στην Τούμπα και να διεκδικήσει με αξιώσεις το πρωτάθλημα. Οταν αυτός ο φόβος έγινε πεποίθηση, το πήρε απόφαση. Ηταν πράγματι, γύρω στα μέσα Φεβρουαρίου.Μετά το παιχνίδι με τον Εργοτέλη, το τελευταίο του πρωταθλήματος, η διοίκηση του ΠΑΟΚ τον φώναξε εσπευσμένα, την ώρα που ετοιμαζόταν να φύγει για το σπίτι του και του ζήτησε να ανακοινώσουν πριν από τα πλέι οφ την ανανέωση της συνεργασίας τους. Η απάντησή του ήταν «όχι».Ο πραγματικός λόγος για την απόφασή του να αποχωρήσει ήταν η πεποίθησή του ότι δεν υπάρχουν αυτές οι προϋποθέσεις για τη δημιουργία του «πρωταθλητή ΠΑΟΚ». Εβλεπε με τι «όπλα» πολεμούσαν οι ανταγωνιστές του και με τι ο ίδιος. Και ήξερε πως αν θα άρχιζαν τα προβλήματα μέσα στην επόμενη σεζόν και στα πρώτα στραβά αποτελέσματα, όλες αυτές οι εκδηλώσεις λατρείας, θα ήταν μια ανάμνηση. Αυτήν την τριετία έζησε πολλές τέτοιες καταστάσεις και μάλλον δεν είχε τη διάθεση να τις ξαναζήσει.
 
Οι Αυστραλοί πάνε στα δικαστήρια τον Hamilton!
Οι... ταρζανιές που έκανε ο Lewis Hamilton στους δρόμους της Μελβούρνης το βράδυ της 26ης Μαρτίου κατά την αποχώρησή του από την πίστα του Albert Park, δεν πρόκειται να μείνουν ατιμώρητες.
Ο Βρετανός πιλότος της McLaren που επιδόθηκε σε burn outs και παντιλίκια σε δημόσιους δρόμους με μια Mercedes C63 -η οποία κατασχέθηκε από την αστυνομία-, κατηγορείται για ανάρμοστη οδική συμπεριφορά και παραβίαση του κώδικα οδικής κυκλοφορίας.
Το νέο στην υπόθεση είναι ότι θα περάσει από δικαστήριο καθώς όπως έγινε γνωστό η υπόθεσή του θα εξεταστεί σε δίκη που θα γίνει στις 24 Αυγούστου -τρεις μέρες πριν τις ελεύθερες δοκιμές του βελγικού GP- σε πταισματοδικείο της Μελβούρνης. Ακόμα δεν έχει γίνει γνωστό αν ο Πρωταθλητής του 2008 θα πρέπει να παραστεί ή όχι στην ακροαματική διαδικασία.
Εκείνο το βράδυ πάντως και μετά την περιπέτεια που είχε με την αστυνομία της πόλης, εξέδωσε ανακοίνωση μέσω της οποίας παραδεχόταν το λάθος του και δήλωνε μετανοιωμένος για την ανάρμοστη (οδική) συμπεριφορά του.
«Απόψε οδηγούσα με υπερβολικό κέφι με αποτέλεσμα να με σταματήσει η αστυνομία. Αυτό που έκανα ήταν ανόητο και θα ήθελα να ζητήσω συγνώμη», ανέφερε χαρακτηριστικά η ανακοίνωση.
Αφιερωμένο στα 90 χρόνια από την γέννηση της Μελίνας Μερκούρη είναι το 29ο Φεστιβάλ Βιβλίου Θεσσαλονίκης. Η φετινή διοργάνωση θα διαρκέσει από τις 28 Μαΐου έως τις 13 Ιουνίου.Ο Σύνδεσμος Εκδοτών Βόρειας Ελλάδας βρίσκεται πίσω από αυτόν τον θεσμό που βαδίζει αισίως στην 29η χρονιά του. Το Φεστιβάλ Βιβλίου Θεσσαλονίκης διοργανώνεται στην παραλία
Η κρίση που έχει ξεσπάσει εκ νέου τις τελευταίες μέρες μεταξύ Βόρειας και Νότιας Κορέας με αφορμή τη βύθιση ενός νοτιοκορεατικού πολεμικού πλοίου, δείχνει να κλιμακώνεται. Όπως μετέδωσε πριν από λίγες ώρες το ειδησεογραφικό πρακτορείο «Γιονχαπ» της Νότιας Κορέας, ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας, Κιμ Γιόνγκ-Ιλ, έχει θέσει τις ένοπλες δυνάμεις της χώρας ...
Δυτική Μακεδονία:Οι της Σιάτιστας ηρέμησαν, οι της Νεάπολης...αγρίεψαν
Την έντονη αντίθεσή τους στις αλλαγές στο σχέδιο «Καλλικράτης», σύμφωνα με τις οποίες ως έδρα του Δήμου Βοϊου ορίζεται η Σιάτιστα αντί για την Νεάπολη που προβλεπόταν από το αρχικό σχέδιο, εξέφρασαν σήμερα κάτοικοι του Δήμου Νεάπολης που πραγματοποίησαν παράσταση διαμαρτυρίας στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, στην Κοζάνη.
Μετά την παράσταση διαμαρτυρίας ακολούθησε μηχανοκίνητη πορεία στο κέντρο της
πόλης, στην οποία συμμετείχαν πάνω από τετρακόσια αυτοκίνητα. Η πορεία ολοκληρώθηκε στη νομαρχία Κοζάνης, όπου αντιπροσωπεία του Δήμου ζήτησε από τη διοίκηση να λάβει θέση στο θέμα. «Ζητούμε να ισχύσει η αρχική πρόβλεψη του «Καλλικράτη» με τη Νεάπολη έδρα του Δήμου Βοϊου» λέει ο αντιδήμαρχος Γιώργος Αμπατζίδης και επισημαίνει ότι μέσα σε μία μέρα συγκεντρώθηκαν πάνω από 5.600 υπογραφές που στηρίζουν το σχετικό αίτημα.
Στο μεταξύ, ο δήμαρχος Νεάπολης Νίκος Αλμπάνης βρίσκεται στην Αθήνα για συναντήσεις με εκπροσώπους του υπουργείου Εσωτερικών ενώ στη Νεάπολη όλα τα καταστήματα παρέμειναν σήμερα κλειστά.
Το σχόλιό σας

Σχετικά με το blog
-Το blog μας περιλαμβάνει αιχμηρά και καυστικά σχόλια από την επικαιρότητα που επηρεάζουν άμεσα την ζωή μας...!

-ΕΠΙΣΗΣ... ΚΑΤΑΓΡΑΦΟΥΜΕ ΤΑ ΤΟΠΙΚΑ ΔΡΩΜΕΝΑ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ - ΒΟΡΕΙΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ - και όχι μόνο - ΓΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ - ΑΘΛΗΤΙΚΑ - ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ ΤΗΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑ

Υ.Γ.1 ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΑΝΑΦΕΡΟΥΜΕ (ΓΙΑ ΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ΠΟΥ ΚΥΚΛΟΦΟΡΟΥΝ ) ΟΤΙ ΚΕΧΑΓΙΑ ΣΤΑ "ΑΡΧ...Α" ΜΑΣ ΔΕΝ ΒΑΖΟΥΜΕ ΚΑΝΕΝΑΝ ΚΑΙ ΚΑΜΟΙΑ ...!!!

Y.Γ.2 ΚΑΙ ΣΤΟ ΚΑΤΩ...ΚΑΤΩ...ΣΕ ΟΠΟΙΟΝ ΑΡΕΣΟΥΜΕ...
Αναζήτηση
Προηγούμενα Άρθρα
Τελευταίες δημοσιεύσεις