Γάτος...Ο Μακεδών!
Φίλους έχω μόνο τα ποντίκια...
Λίγα λόγια για εμένα
Στην αρχή ήμουν άσπρος...! αλλά με τις βλακίες που ακούω και βλέπω καθημερινά έγινα μαύρος...!
Σελίδες


Εισαγγελέας στις ΕΑΣ Θεσσαλονίκης και Πιερίας
934 αναγνώστες
Τετάρτη, 26 Μαΐου 2010
13:00


 
Στη Δικαιοσύνη παρέπεμψε χτες η υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Κατερίνα Μπατζελή, τις Ενώσεις Αγροτικών Συνεταιρισμών Θεσσαλονίκης και Πιερίας, ύστερα από καταγγελίες αγροτών ότι συνεταιρισμοί των δύο ΕΑΣ χρέωναν αδικαιολόγητα ποσά στους αγρότες για την ενεργοποίηση των δικαιωμάτων ενιαίας ενίσχυσης για το 2010 (σύστημα ΟΣΔΕ). Η ενεργοποίηση των δικαιωμάτων στις ενώσεις είναι η απαιτούμενη διαδικασία, σύμφωνα με την οποία οι αγρότες καταθέτουν αιτήσεις στις ΕΑΣ, ώστε να δηλώσουν τα στρέμματα που καλλιεργούν, προκειμένου στη συνέχεια να πάρουν τις κοινοτικές επιδοτήσεις. Να σημειωθεί ότι το ενιαίο τιμολόγιο της ΠΑΣΕΓΕΣ για την ενεργοποίηση των δικαιωμάτων ενιαίας ενίσχυσης των αγροτών προβλέπει, ανάλογα με τα στρέμματα, τα ποσά των 55 έως 150 ευρώ συν το ΦΠΑ. Ωστόσο, έπειτα από καταγγελίες αγροτών, γνωστοποιήθηκε ότι οι συνεταιρισμοί της Επανομής, των Κουφαλίων, των Κυμίνων και των Μαλγάρων που ανήκουν στην ΕΑΣ Θεσσαλονίκης ζητούσαν από τους αγρότες επιπλέον ποσά που κυμαίνονταν από 15 έως 30 ευρώ ανά παραγωγό, με τη δικαιολογία ότι τα χρήματα αυτά πάνε στα έξοδα των συνεταιρισμών. Ανάλογες καταγγελίες αγροτών έφτασαν στο υπουργείο και για συνεταιρισμούς της ΕΑΣ Πιερίας. Το ΥΠΑΑΤ γνωστοποίησε χτες ότι στάλθηκαν στον αρμόδιο εισαγγελέα Εφετών Θεσσαλονίκης οι καταγγελίες αγροτών για τις αδικαιολόγητα υψηλές χρεώσεις παραγωγών από τις δύο ενώσεις, ενώ σε δηλώσεις της η κ. Μπατζελή ανέφερε ότι σύντομα θα γνωστοποιηθούν και άλλες παρόμοιες υποθέσεις. «Θα επιστραφούν τα χρήματα» Ο πρόεδρος της ΕΑΣ Θεσσαλονίκης, Χρήστος Τσιχίτας, δήλωσε στον «Α» ότι η διοίκηση της ένωσης, μόλις ενημερώθηκε για το ζήτημα της υπέρβασης τιμολογίου και ύστερα και από ελέγχους της ΠΑΣΕΓΕΣ, έδωσε εντολή σε όλους τους συνεταιρισμούς της περιφέρειας των αρμοδιοτήτων της που πήραν παραπάνω ποσά από τους αγρότες να τα επιστρέψουν. «Εγινε όντως παράβαση σε ορισμένους συνεταιρισμούς και δώσαμε εντολή να επιστρέψουν τα χρήματα στους αγρότες, κάτι που ήδη γίνεται. Τα ποσά που χρεώθηκαν αδικαιολόγητα σε αγρότες θα δοθούν μέχρι την τελευταία δεκάρα. Οι παραγωγοί θα πρέπει να γνωρίζουν ότι δεν οφείλουν ούτε ένα ευρώ παραπάνω από όσα ορίζει ο ενιαίος τιμοκατάλογος της ΠΑΣΕΓΕΣ. Δεν καταλαβαίνουμε γιατί η υπουργός στέλνει μόνον την ένωσή μας και την ΕΑΣ Πιερίας στον εισαγγελέα, καθώς η υπέρβαση τιμολογίου έγινε από συνεταιρισμούς σε όλη την Ελλάδα», δήλωσε ο πρόεδρος της ΕΑΣ Θεσσαλονίκης.
Το σχόλιό σας

Σχετικά με το blog
-Το blog μας περιλαμβάνει αιχμηρά και καυστικά σχόλια από την επικαιρότητα που επηρεάζουν άμεσα την ζωή μας...!

-ΕΠΙΣΗΣ... ΚΑΤΑΓΡΑΦΟΥΜΕ ΤΑ ΤΟΠΙΚΑ ΔΡΩΜΕΝΑ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ - ΒΟΡΕΙΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ - και όχι μόνο - ΓΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ - ΑΘΛΗΤΙΚΑ - ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ ΤΗΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑ

Υ.Γ.1 ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΑΝΑΦΕΡΟΥΜΕ (ΓΙΑ ΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ΠΟΥ ΚΥΚΛΟΦΟΡΟΥΝ ) ΟΤΙ ΚΕΧΑΓΙΑ ΣΤΑ "ΑΡΧ...Α" ΜΑΣ ΔΕΝ ΒΑΖΟΥΜΕ ΚΑΝΕΝΑΝ ΚΑΙ ΚΑΜΟΙΑ ...!!!

Y.Γ.2 ΚΑΙ ΣΤΟ ΚΑΤΩ...ΚΑΤΩ...ΣΕ ΟΠΟΙΟΝ ΑΡΕΣΟΥΜΕ...
Αναζήτηση
Προηγούμενα Άρθρα
Τελευταίες δημοσιεύσεις
16/8Δήμος Χαλκηδόνας : Επιβεβαιωμένο κρούσμα ιού Δυτικού Νείλου στον Αγ. Αθανάσιο !
13/8Παρά-πολιτικά : "Σεμνά και Ταπεινά ... "
12/8ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΒΗΜΑ ... : "Τα Κακώς Κείμενα "
8/8Ωραιόκαστρο : Στις 27 Αυγούστου η ορκωμοσία της νέας δημοτικής αρχής Ωραιοκάστρο
6/8ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ 7-09-19 ΛΕΜΕ ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΠΡΟΔΟΣΙΑ.
4/815o ΑΝΤΑΜΩΜΑ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΑΘΑΝΑΣΙΟ ΧΑΛΚΗΔΟΝΟΣ
3/8Δήμος Χαλκηδόνος - Σταύρος Αναγνωστόπουλος: Καθημερινή ενημέρωση για θέματα του δήμου…!