Γάτος...Ο Μακεδών!
Φίλους έχω μόνο τα ποντίκια...
***ΠΡΟΣΟΧΗ***
Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι από τις 20 Δεκεμβρίου η υπηρεσία του Capital.gr
Capital Blogs θα αναστείλει τη λειτουργία της για τεχνικούς λόγους.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
Λίγα λόγια για εμένα
Στην αρχή ήμουν άσπρος...! αλλά με τις βλακίες που ακούω και βλέπω καθημερινά έγινα μαύρος...!
Σελίδες


Υπερψηφίστηκε και στα άρθρα ο «Καλλικράτης»
1019 αναγνώστες
Σάββατο, 29 Μαΐου 2010
00:47

Τον Ιούνιο ο διάλογος για το θέμα του εκλογικού συστήματος των δημοτικών εκλογών

 Υπερψηφίστηκε και στα άρθρα ο «Καλλικράτης», το νομοσχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών για τη διοικητική αναδιάρθρωση της χώρας. Ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Ραγκούσης δήλωσε πως η κυβέρνηση εντός του Ιουνίου θα καλέσει τα κόμματα σε διάλογο για το θέμα του εκλογικού συστήματος ανάδειξης δημοτικών και περιφερειακών αρχών.
Ο κ. Ραγκούσης ξεκαθάρισε ότι η κυβέρνηση θα προσέλθει στο διάλογο με την πάγια θέση της (όπως αυτή, άλλωστε, ψηφίστηκε στον «Καλλικράτη» και ορίζει ποσοστό εκλογής για δημάρχους και περιφερειάρχες το 50% συν μία ψήφο), αλλά καθιστά σαφές σε όλα τα κόμματα ότι θα τους ζητηθεί να εξεύρουν κοινό σημείο συνάντησης, επιδιώκοντας και εξαντλώντας κάθε περιθώριο να υπάρξει ένα κοινό ενιαίο και πάγιο σύστημα για την εκλογή και στην αυτοδιοίκηση α’ και β’ βαθμού.
Ο Γ.Ραγκούσης επανέλαβε τη θέση της κυβέρνησης για ένα σύστημα δύο γύρων για την διασφάλιση όσο το δυνατόν μεγαλύτερων συναινέσεων και συνεργασιών.
«Έγινε μεγάλη συζήτηση και με τα κόμματα της Αριστεράς τα οποία έχουν την πάγια θέση τους για απλή αναλογική και συζήτηση που προκλήθηκε από την άποψη της ΝΔ και του ΛΑΟΣ με την πρόταση για την ανάδειξη με ποσοστό 42% από την πρώτη εκλογή. Θέλω να γνωρίζει η Βουλή και τα κόμματα ότι έχουμε πραγματική και ειλικρινή διάθεση - και είμαστε αποφασισμένοι να την αποδείξουμε - για συναντίληψη, συναπόφαση και συνάντηση διαφορετικών πολιτικών απόψεων. Δηλώνω ότι το προσεχές διάστημα θα κάνουμε μια ακόμη προσπάθεια ώστε να βρεθεί ένας κοινός τόπος πάνω σε αυτό το θέμα, ο οποίος θα μπορούσε να δώσει λύση είτε για τις επόμενες δημοτικές εκλογές είτε για γενικά για τις δημοτικές εκλογές που διαμορφώνεται σε ένα πάγιο σύστημα».

«Θεωρούμε καλοδεχούμενη τη συζήτηση»
απάντησε εκ μέρους της ΝΔ ο εισηγητής Χρήστος Ζώης, αλλά ξεκαθάρισε ότι για τη ΝΔ δεν μπορεί να υπάρξει άλλο ποσοστό εκκίνησης από το 42%.
«Αν η σημερινή σας δήλωση προετοιμάζει το έδαφος για μια αλλαγή προς αυτή την κατεύθυνση είναι καλοδεχούμενη. Αν όμως ρίχνετε μια φωτοβολίδα ή ψαρεύετε σε θολά νερά, για να δείτε αντιδράσεις, χωρίς να έχετε σαφέστερη θέση, τότε απλά κερδίζετε χρόνο για να δείτε ποιο θα είναι το πολιτικό κλίμα, μέσα στο οποίο θα κληθείτε να δώσετε ως κόμμα τον αγώνα στις επόμενες δημοτικές εκλογές» είπε ο κ. Ζώης.

Επιλέγοντας να κλείσει την συζήτηση με «ένα παράδειγμα γενικότερης πολιτικής υφής», ο υπουργός Εσωτερικών δήλωσε την απόφαση της κυβέρνησης να παρέμβει στα αίτια που παράγουν τα προβλήματα στον δημόσιο βίο και να μην εξαντλείται στην συζήτηση των συμπτωμάτων τους.
Ανέφερε πως ένα μεγάλο θέμα για τη χώρα είναι τι θα γίνει με την περίπτωση του Τ.Μαντέλη και πώς θα εξελιχθούν οι διαδικασίες επιβολής ποινών, όπως προβλέπεται στο κράτος δικαίου.
Όμως, έθεσε ένα δεύτερο μείζον θέμα που πρέπει να συζητήσει το πολιτικό σύστημα κι αυτό είναι «να ψάξει να βρει ποια είναι τα αίτια που γεννούν αυτές τις προβληματικές καταστάσεις, αυτά τα συμπτώματα», στη συγκεκριμένη περίπτωση «αυτές τις παραβατικές συμπεριφορές».


Καλά κρατεί η «καλλικράτειος ένταση»
Συνεχίζονται οι αντιδράσεις σε πολλούς νομούς της χώρας για τις συνενώσεις και τις έδρες των νέων δήμων
Παρά την υπερψήφισή του στην Ολομέλεια της Βουλής, το σχέδιο «Καλλικράτης» εξακολουθεί να πυροδοτεί έντονες αντιδράσεις σε πολλούς νομούς της χώρας. Εστίες έντασης έχουν καταγραφεί σε 33 νομούς της χώρας, στους οποίους κάτοικοι δήμων και φορείς αποκλείουν εθνικές οδούς, όπως την Αθηνών- Πατρών, καταλαμβάνουν δημοτικά καταστήματα, πραγματοποιούν συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας, έρχονται με πούλμαν στην Αθήνα και απειλούν να μην ψηφίσουν στις προσεχείς δημοτικές εκλογές. Αιχμή του δόρατος των αντιδράσεων είναι κυρίως οι συνενώσεις που προβλέπονται στον «Καλλικράτη» και, δευτερευόντως, οι έδρες των νέων δήμων. Υπέρ των κινητοποιήσεων των κατοίκων σε πολλές περιοχές έχουν ταχθεί βουλευτές και κομματικά στελέχη του κυβερνώντος κόμματος.
Την αντίδρασή τους στο «επαγγελματικό ασυμβίβαστο», παρ΄ ότι ο αρμόδιος υπουργός Εσωτερικών κ. Ι. Ραγκούσης το κατήργησε για τις προσεχείς εκλογές και για δήμους έως 25.000 κατοίκους, εξέφρασαν χθες οι δήμαρχοι που συγκεντρώθηκαν έξω από τη Βουλή έπειτα από σχετική πρωτοβουλία του δημάρχου Αμαρουσίου κ. Γ. Πατούλη.
Αντιπροσωπεία των δημάρχων συναντήθηκε με τον Πρόεδρο της Βουλής κ. Φ. Πετσάλνικο και τους εισηγητές των πολιτικών κομμάτων όσον αφορά το νομοσχέδιο για τον «Καλλικράτη», στους οποίους παρέδωσαν ψήφισμα όπου θεωρούν τη ρύθμιση για το επαγγελματικό ασυμβίβαστο «ακατανόητη». «Αντιδρούμε σε ένα μέτρο που ευνοεί τους ανεπάγγελτους και τους καιροσκόπους σε βάρος των προσώπων με κοινωνική,επαγγελματική καταξίωση και ανιδιοτελή διάθεση προσφοράς» επισημαίνουν.
Ο δήμαρχος Αθηναίων κ. Ν. Κακλαμάνης , από την πλευρά του, εξέφρασε την αντίθεσή του συνολικά για τον «Καλλικράτη». Μεταρρύθμιση της Αυτοδιοίκησης χωρίς πόρους και χωρίς ανάπτυξη συνεπάγεται πορεία της ελληνικής περιφέρειας προς το τέλμα, επισημαίνει σε επιστολή του προς τους υπουργούς Εσωτερικών και Οικονομικών κκ. Ραγκούση και Γ. Παπακωνσταντίνου, αντίστοιχα, ο πρόεδρος της ΕΝΑΕ κ. Δ. Δράκος.
Συγκέντρωση έξω από τη Βουλή πραγματοποίησαν χθες και οι κάτοικοι από τους Δήμους Αμφίκλειας και Ευπαλίου. Ο Δήμος Αμφίκλειας συνεχίζει τις διαμαρτυρίες προκειμένου να μην οριστεί ως έδρα του νέου Δήμου Δυτικής Λοκρίδας η Τιθορέα, ενώ ο Δήμος Ευπαλίου Φωκίδας αντιδρά στην ξαφνική αλλαγή στο νομοσχέδιο του «Καλλικράτη», που προβλέπει ως έδρα του Δήμου Δωρίδας το Λιδορίκι.


Δίωξη κατά Μαντέλη μετά την κατακραυγή
Η κυβέρνηση αναζητεί τρόπο να ξεπεραστεί το πρόβλημα της παραγραφής και να παραπεμφθεί ο πρώην υπουργός
Η κατακραυγή της κοινής γνώμης μετά την κυνική ομολογία του κ. Τ. Μαντέλη για την «προεκλογική δωρεά», όπως τη χαρακτήρισε, της Siemens, συνολικού ύψους 450.000 ευρώ, αφύπνισε χθες κυβέρνηση, Δικαιοσύνη και Βουλή και οδήγησε στη λήψη μέτρων εναντίον του πρώην υπουργού. Οι φήμες ότι ο κ. Μαντέλης ετοιμαζόταν να επιστρέψει στο Αζερμπαϊτζάν κινητοποίησαν τη Δικαιοσύνη, η οποία προσωποποίησε την ποινική δίωξη που είχε ασκηθεί στο παρελθόν κατά παντός υπευθύνου για την υπόθεση της Siemens, ενώ η κυβέρνηση αναζητεί τρόπο να ξεπεραστεί το πρόβλημα της παραγραφής και ο πρώην υπουργός να παραπεμφθεί για τον χρηματισμό που ομολόγησε.
Ταυτόχρονα η ομολογία του κ. Μαντέλη προκάλεσε πολιτική θύελλα στο πολιτικό σκηνικό και στα κόμματα που αντιμετωπίζουν την υπόθεση αυτή ως την τελευταία ευκαιρία για να αποδείξουν ότι είναι αποφασισμένα να συγκρουστούν μετωπικά με κάθε φαινόμενο διαφθοράς και να επιβάλουν τιμωρία στους ενόχους και κάθαρση στο πολιτικό σύστημα.
Ο ίδιος ο κ. Μαντέλης παρέμενε χθες στην Αθήνα υπογραμμίζοντας ότι είναι στη διάθεση της Δικαιοσύνης εφόσον κληθεί να δώσει εξηγήσεις. Οπως αποκαλύπτει σήμερα «Το Βήμα», εμφανίστηκε αρχικώς κυνικός στην εξεταστική επιτροπή της Βουλής, αλλά στη συνέχεια λύγισε και ζήτησε βουρκωμένος να ανοίξουν οι τραπεζικοί λογαριασμοί του και να δημευθούν οι καταθέσεις του, εφόσον το κρίνουν σκόπιμο οι Αρχές. Αντίδραση υπήρξε από τον κ. Κ. Σημίτη, ο οποίος δήλωσε «θλίψη» για τα φαινόμενα διαφθοράς που αποκαλύπτονται τώρα ότι υπήρξαν στις κυβερνήσεις της περιόδου 1996-2004.
 
«Δεν πήρα δέκα εκατομμύρια»
Την Τετάρτη το βράδυ που έφυγε από τη Βουλή οι φίλοι του τον ρωτούσαν για την ευκολία με την οποία είπε το «ναι» στην ερώτηση αν εδέχθη «μαύρο» πολιτικό χρήμα, αλλά και για τα όσα άκουσε περί μίζας από τη Siemens. Εδειχνε προβληματισμένος: «Δεν πήρα δέκα εκατομμύρια, όπως είπαν. Δεν προέρχεται η χορηγία που πήρα από την προγραμματική σύμβαση με τη Siemens. Ολα αυτά αποδεικνύονται καιπροκύπτουν από τους λογαριασμούς. Τους έδωσα λοιπόν την άδεια να ανοίξουν τους λογαριασμούς». Ποιους όμως λογαριασμούς; Ο κ. Μαντέλης απέφευγε να πει ότι τα περισσότερα που αποκαλύφθηκαν περί «χορηγίας της Siemens» προήλθαν από ελβετικές τράπεζες που πληροφόρησαν σχετικώς τις γερμανικές και τις ελληνικές αρχές.


Euro 2016
H τελική φάση στη Γαλλία - Η UEFA απέρριψε
Τουρκία και Ιταλία

Η Γαλλία είναι η χώρα που ανέλαβε την διεξαγωγή του Euro 2016, μετά από απόφαση της UEFA την Παρασκευή στη Γενεύη. Η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία ποδοσφαίρου απέρριψε τις υποψηφιότητες της Τουρκίας και της Ιταλίας.
Η απόφαση της UEFA δεν ήταν έκπληξη, καθώς η Γαλλία θεωρούνταν το φαβορί, λόγω του ότι διαθέτει πιο σύγχρονα γήπεδα έναντι των άλλων υποψηφίων και γενικά ο φάκελός της ήταν ο πιο πλήρης. Επιπλέον, στο EURO 2016 οι ομάδες θα αυξηθούν από 16 σε 24.
Όπως έγινε γνωστό, η Ιταλία αποκλείστηκε στον πρώτο γύρο της ψηφοφορίας, στον οποίο δεν ψήφισαν ο Πλατινί, ο Τούρκος αντιπρόεδρος της UEFA, Σενές Ερζίκ, και ο Ιταλός Τζιανκάρλο Αμπέτε.
Εκεί η Γαλλία συγκέντρωσε 43 βαθμούς, έναντι 38 της Τουρκίας και 23 της Ιταλίας. Στην τελική διαδικασία η Γαλλία επικράτησε της Τουρκίας με ψήφους 7-6.
Οι αρχές της Γαλλίας στοχεύουν στη χρηματοδότηση του EURO 2016 με ένα μείγμα δημόσιων κεφαλαίων και συνεταιρισμούς του δημοσίου με ιδιώτες, με το συνολικό ποσό που θα επενδυθεί να προβλέπεται ότι θα φτάσει το 1.7 δισ. ευρώ.
Η Γαλλία έχει διοργανώσει στο παρελθόν την τελική φάση για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του 1960, η οποία ήταν ένα μίνι τουρνουά τεσσάρων ομάδων (οι «οικοδεσπότες» κατετάγησαν 4οι μετά την ήττα 2-0 από την Τσεχοσλοβακία), ενώ φιλοξένησε εκ νέου τα τελικά της διοργάνωσης το 1984, όταν οι «τρικολόρ», με αρχηγό τον Πλατινί, κατέκτησαν το τρόπαιο (2-0 στον τελικό την Ισπανία).
Επίσης, η Γαλλία έχει διοργανώσει και δύο φορές την τελική φάση ενός Παγκοσμίου Κυπέλλου (1938, 1998). Το 1938 οι «μπλε» έφτασαν στους προημιτελικούς, όπου αποκλείστηκαν με 3-1 από τη -μετέπειτα κάτοχο του τροπαίου- Ιταλία, ενώ το 1998 η Γαλλία στέφθηκε πρωταθλήτρια κόσμου, επικρατώντας στον τελικό της Βραζιλίας με 3-0.
Η Πολωνία και η Ουκρανία θα συνδιοργανώσουν την τελική φάση του EURO 2012, ενώ μέχρι στιγμής ενδιαφέρον για τη διοργάνωση του EURO 2020 έχουν εκδηλώσει από κοινού Βουλγαρία-Ρουμανία και Τσεχία-Σλοβακία.

Οι πόλεις και τα στάδια των αγώνων

Δώδεκα γήπεδα περιλαμβάνονταν στο φάκελο υποψηφιότητας που είχε καταθέσει στην UEFA η Γαλλία. Από αυτά θα χρησιμοποιηθούν τελικά τα εννέα, με τους διοργανωτές να έχουν περιθώριο ενός χρόνου (μέχρι τις 28 Μαϊου 2011) για την τελική επιλογή.
Προβλέπεται η κατασκευή τεσσάρων νέων σταδίων, σε Μπορντό, Λιλ, Νίκαια και Λιόν, και η ανακαίνιση ή ανακατασκευή άλλων επτά, ενώ στο «Σταντ ντε Φρανς» θα γίνουν απλά κάποιες εργασίες, αφού πρόκειται για ένα σχετικά νέο γήπεδο, το οποίο το 1998 φιλοξένησε τον τελικό του Μουντιάλ.
Αναλυτικά οι πόλεις και τα στάδια:

ΠΟΛΗ: Παρίσι
ΠΛΗΘΥΣΜΟΣ: 11.600.000
ΣΤΑΔΙΟ: Παρκ ντε Πρενς
ΧΩΡΗΤΙΚΟΤΗΤΑ: 40.058
ΕΙΔΟΣ ΕΡΓΑΣΙΩΝ: Ανακαίνιση
ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΕΡΓΩΝ: 80.000.000 ευρώ
ΑΠΟΠΕΡΑΤΩΣΗ ΕΡΓΩΝ: Οκτώβριος 2014

ΠΟΛΗ: Λανς
ΠΛΗΘΥΣΜΟΣ: 252.000
ΣΤΑΔΙΟ: Φελίξ Μπολάρ
ΧΩΡΗΤΙΚΟΤΗΤΑ: 40.113
ΕΙΔΟΣ ΕΡΓΑΣΙΩΝ: Ανακαίνιση
ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΕΡΓΩΝ: 111.000.000 ευρώ
ΑΠΟΠΕΡΑΤΩΣΗ ΕΡΓΩΝ: Μάρτιος 2014

ΠΟΛΗ: Σεν Ντενί
ΠΛΗΘΥΣΜΟΣ: 341.000
ΣΤΑΔΙΟ: Σταντ ντε Φρανς
ΧΩΡΗΤΙΚΟΤΗΤΑ: 76.474
ΕΙΔΟΣ ΕΡΓΑΣΙΩΝ: Επιδιορθώσεις
ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΕΡΓΩΝ: 10.000.000 ευρώ

ΠΟΛΗ: Λιλ
ΠΛΗΘΥΣΜΟΣ: 1.125.000
ΣΤΑΔΙΟ: Γκραν Σταντ
ΧΩΡΗΤΙΚΟΤΗΤΑ: 47.882
ΕΙΔΟΣ ΕΡΓΑΣΙΩΝ: Νέο γήπεδο
ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΕΡΓΩΝ: 324.000.000 ευρώ
ΑΠΟΠΕΡΑΤΩΣΗ ΕΡΓΩΝ: Ιούλιος 2012

ΠΟΛΗ: Μπορντό
ΠΛΗΘΥΣΜΟΣ: 660.000
ΣΤΑΔΙΟ: Νουβό Σταντ
ΧΩΡΗΤΙΚΟΤΗΤΑ: 42.566
ΕΙΔΟΣ ΕΡΓΑΣΙΩΝ: Νέο γήπεδο
ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΕΡΓΩΝ: 200.000.000 ευρώ
ΑΠΟΠΕΡΑΤΩΣΗ ΕΡΓΩΝ: Δεκέμβριος 2014

ΠΟΛΗ: Νίκαια
ΠΛΗΘΥΣΜΟΣ: 523.000
ΣΤΑΔΙΟ: Γκραν Σταντ
ΧΩΡΗΤΙΚΟΤΗΤΑ: 33.470
ΕΙΔΟΣ ΕΡΓΑΣΙΩΝ: Νέο γήπεδο
ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΕΡΓΩΝ: 184.000.000 ευρώ
ΑΠΟΠΕΡΑΤΩΣΗ ΕΡΓΩΝ: Ιούνιος 2013

ΠΟΛΗ: Τουλούζ
ΠΛΗΘΥΣΜΟΣ: 670.000
ΣΤΑΔΙΟ: Μουνισιπάλ
ΧΩΡΗΤΙΚΟΤΗΤΑ: 37.050
ΕΙΔΟΣ ΕΡΓΑΣΙΩΝ: Ανακαίνιση
ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΕΡΓΩΝ: 56.000.000 ευρώ
ΑΠΟΠΕΡΑΤΩΣΗ ΕΡΓΩΝ: Απρίλιος 2014

ΠΟΛΗ: Μασσαλία
ΠΛΗΘΥΣΜΟΣ: 1.024.000
ΣΤΑΔΙΟ: Βελοντρόμ
ΧΩΡΗΤΙΚΟΤΗΤΑ: 65.000
ΕΙΔΟΣ ΕΡΓΑΣΙΩΝ: Ανακαίνιση
ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΕΡΓΩΝ: 151.000.000 ευρώ
ΑΠΟΠΕΡΑΤΩΣΗ ΕΡΓΩΝ: Ιούνιος 2014

ΠΟΛΗ: Λιόν
ΠΛΗΘΥΣΜΟΣ: 1.417.000
ΣΤΑΔΙΟ: Γκραν Σταντ OL
ΧΩΡΗΤΙΚΟΤΗΤΑ: 57.628
ΕΙΔΟΣ ΕΡΓΑΣΙΩΝ: Νέο γήπεδο
ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΕΡΓΩΝ: 320.000.000 ευρώ
ΑΠΟΠΕΡΑΤΩΣΗ ΕΡΓΩΝ: Δεκέμβριος 2013

ΠΟΛΗ: Στρασβούργο
ΠΛΗΘΥΣΜΟΣ: 474.000
ΣΤΑΔΙΟ: Σταντ ντε λα Μεϊνό
ΧΩΡΗΤΙΚΟΤΗΤΑ: 36.645
ΕΙΔΟΣ ΕΡΓΑΣΙΩΝ: Ανακαίνιση
ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΕΡΓΩΝ: 160.000.000 ευρώ
ΑΠΟΠΕΡΑΤΩΣΗ ΕΡΓΩΝ: Ιούλιος 2014

ΠΟΛΗ: Σεντ Ετιέν
ΠΛΗΘΥΣΜΟΣ: 397.000
ΣΤΑΔΙΟ: Ζοφρουά Γκισάρ
ΧΩΡΗΤΙΚΟΤΗΤΑ: 39.327
ΕΙΔΟΣ ΕΡΓΑΣΙΩΝ: Ανακαίνιση
ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΕΡΓΩΝ: 75.000.000 ευρώ
ΑΠΟΠΕΡΑΤΩΣΗ ΕΡΓΩΝ: Ιούνιος 2014

ΠΟΛΗ: Νανσί
ΠΛΗΘΥΣΜΟΣ: 266.000
ΣΤΑΔΙΟ: Μαρσέλ Πικό
ΧΩΡΗΤΙΚΟΤΗΤΑ: 33.067
ΕΙΔΟΣ ΕΡΓΑΣΙΩΝ: Ανακαίνιση
ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΕΡΓΩΝ: 60.000.000 ευρώ
ΑΠΟΠΕΡΑΤΩΣΗ ΕΡΓΩΝ: Ιούνιος 2014


 
Προσοχή! Οι πορτοφολάδες «ψαρεύουν» στα τρένα
Σπείρα κλεφτών με ταχυδακτυλουργικές ικανότητες ρήμαζε τους επιβάτες του Ηλεκτρικού και του μετρό που έμπαιναν στον χώρο του σταθμού και επέλεγαν τους «στόχους». «Παρακαλούνται οι επιβάτες να προσέχουν τα προσωπικά τους αντικείμενα». Η προτροπή που ακούγεται τακτικά από τα μεγάφωνα μέσα στους συρμούς του Ηλεκτρικού δεν πτόησε 72 αλλοδαπούς, 56 άνδρες και 16 γυναίκες από τη Ρουμανία και τη Βουλγαρία, ηλικίας 18-50 ετών, οι οποίοι δρώντας επί τουλάχιστον πέντε μήνες άρπαζαν εκατοντάδες πορτοφόλια και κινητά τηλέφωνα από επιβάτες κυρίως στους συρμούς του Ηλεκτρικού αλλά και του μετρό. Συνεργός τους ήταν ένας 26χρονος υπάλληλος εταιρείας σεκιούριτι που τους παρείχε έναντι αμοιβής πληροφορίες για την παρουσία αστυνομικών και εργαζόταν για τη φύλαξη του σταθμού των ΗΣΑΠ στην πλατεία Βικτωρίας. Επίσης, σύμφωνα με πληροφορίες, εξετάζεται η συμμετοχή στη σπείρα και ενός μηχανοδηγού του Ηλεκτρικού, ενώ δεν αποκλείεται να υπάρχουν συνεργοί που παραμένουν ασύλληπτοι.
Οπως διαπιστώθηκε, τα μέλη της σπείρας δρούσαν με «βάρδιες» τις ώρες αιχμής κατά τις εργάσιμες ημέρες της εβδομάδας. Σε κάθε «βάρδια» 8-10 άτομα έχοντας ως «βάση» την πλατεία Βικτωρίας παρακολουθούσαν πολίτες 
Συναντήθηκαν Ζαγοράκης και Δερμιτζάκης
ΠΑΟΚΣυνάντηση πραγματοποιήθηκε μεταξύ του προέδρου της ΠΑΕ ΠΑΟΚ Θόδωρου Ζαγοράκη και του προπονητή του Πανθρακικού και βασικού υποψήφιου για την τεχνική ηγεσία του «Δικεφάλου», Παύλου Δερμιτζάκη, κατά την οποία συζητήθηκαν διεξοδικά όλα τα θέματα που άπτονται της πιθανής συνεργασίας του τελευταίου με την ομάδα της Θεσσαλονίκης.

Για να συμβεί αυτό το ραντεβού, ο Θόδωρος Ζαγοράκης πήρε την άδεια του προέδρου του Πανθρακικού Θόδωρου Σαββάκη, δεδομένου πως ο 41χρονος τεχνικός δεσμεύεται με συμβόλαιο με την ομάδα της Κομοτηνής.
Από την συνάντηση των δυο ανδρών και πρώην συμπαικτών στην ομάδα του ΠΑΟΚ αλλά και της Καβάλας, προέκυψε η κοινή θέληση για μια αγαστή συνεργασία, η οποία βρίσκεται πολύ κοντά στην ανακοίνωσή της. Ο πρόεδρος του ΠΑΟΚ δεσμεύτηκε να απαντήσει σύντομα στον Παύλο Δερμιτζάκη και να ανακοινώσει την συμφωνία μέσα στο διήμερο που ακολουθεί.
 
 

«Δεν απολογούμαι για το χθες»
Τους πρώην υπουργούς της Νέας Δημοκρατίας Θεόδωρο Ρουσόπουλο και Γιώργο Βουλγαράκη «άδειασε» ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Αντώνης Σαμαράς, παίρνοντας σαφείς αποστάσεις από τις πρακτικές του παρελθόντος. «Δεν ζήτησα από τον κ. Σαμαρά να απολογηθεί για μένα», απάντησε ο κ. Ρουσόπουλος.
 
 
Πεντέμισι λεπτά ζωής κόβει το κάθε τσιγάρο


 
Τη θλιβερή πανευρωπαϊκή πρωτιά στο κάπνισμα διατηρούν οι Έλληνες, ενώ οι γυναίκες είναι πλέον το ισχυρό φύλο του... καπνού.Στατιστικές κατέδειξαν ότι από τη δεκαετία του 1950 παρατηρήθηκε 600% αύξηση των θανάτων στις γυναίκες από καρκίνο πνεύμονα.Ο αριθμός των γυναικών που πεθαίνουν εξαιτίας του καπνίσματος, είναι μεγαλύτερος από αυτόν που καταλήγουν από καρκίνο του στήθους, επισημαίνει ο καρδιοχειρουργός Νίκος Παπαδόπουλος με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καπνίσματος που είναι η 31η Μαΐου. «Με τη διακοπή του καπνίσματος ο κίνδυνος ελαττώνεται σημαντικά μέσα σε 1 ως 2 έτη. Είναι γνωστό ότι σε 20 λεπτά από τη διακοπή του καπνίσματος η πίεση και ο σφυγμός επανέρχονται στα φυσιολογικά επίπεδα, σε 8 ώρες, η νικοτίνη και το μονοξείδιο του άνθρακα στον οργανισμό μειώνονται στο μισό, σε 24 ώρες, ο οργανισμός αρχίζει να "καθαρίζει" από το μονοξείδιο του άνθρακα, σε 48 ώρες, εξαφανίζεται από τον οργανισμό η νικοτίνη και αρχίζει να βελτιώνεται η γεύση και η όσφρηση, σε 2-12 εβδομάδες, βελτιώνεται αισθητά η κυκλοφορία του αίματος, σε 3-9 μήνες, η αναπνευστική λειτουργία αυξάνεται και μειώνεται ο πρωινός βήχας, σε 5 χρόνια, ο κίνδυνος για καρδιοπάθειες μειώνεται στο μισό….και σε 10 χρόνια, ο κίνδυνος για καρκίνο των πνευμόνων θα είναι ίδιος με κάποια που δεν έχει καπνίσει ποτέ, ενώ κατά μέσο όρο το κάθε τσιγάρο κόβει 5,5 λεπτά από τη ζωή», τονίζει ο κ. ΠαπαδάκηςΣύμφωνα με την κ. Αργυροπούλου – Πατάκα καθηγήτρια πνευμονολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, «οι γυναίκες ενδίδουν όλο και πιο εύκολα στην καπνιστική συνήθεια με αποτέλεσμα να εκτιμάται πως ο αριθμός των καπνιστριών θα αυξηθεί κατά 20% στα επόμενα χρόνια». Είναι ενδεικτικό πως στην Ελλάδα ο αριθμός των ενήλικων γυναικών καπνιστών, ανέρχεται στο 41% του γυναικείου πληθυσμού αυτής της ηλικίας. Δηλαδή, περίπου 2 εκατομμύρια γυναίκες στην χώρα μας, επισκέπτονται καθημερινά το περίπτερο ή το ψιλικατζίδικο για να αγοράσουν τσιγάρα. Στη λίστα, των ιατρικών προβλημάτων που απειλούν τις καπνίστριες είναι η βλάβη των ωοθηκών, η οστεοπόρωση αλλά και η εμφάνιση καρκίνου.
 
 
Ψηφίστηκε και στα άρθρα ο «Καλλικράτης»
Η συζήτηση του νομοσχεδίου ολοκληρώθηκε σε έξι πολύωρες συνεδριάσεις της Ολομέλειας.
Σε συζήτηση πρόκειται να καλέσει η κυβέρνηση τα κόμματα για το θέμα του εκλογικού συστήματος ανάδειξης δημοτικών και περιφερειακών αρχών εντός του Ιουνίου, ανακοίνωσε ο υπουργός Εσωτερικών Γ. Ραγκούσης, κατά την ψήφιση του «Καλλικράτη» και στα άρθρα.Ξεκαθάρισε ότι η κυβέρνηση θα προσέλθει με την πάγια θέση της (όπως αυτή, άλλωστε, ψηφίστηκε σήμερα στον «Καλλικράτη» και ορίζει ποσοστό εκλογής για δημάρχους και περιφερειάρχες το 50% συν μία ψήφο) αλλά καθιστά σαφές σε όλα τα κόμματα ότι θα τους ζητηθεί να εξεύρουν κοινό σημείο συνάντησης, επιδιώκοντας και εξαντλώντας κάθε περιθώριο να υπάρξει ένα κοινό ενιαίο και πάγιο σύστημα για την εκλογή και στην αυτοδιοίκηση α’ και β’ βαθμού.Ο Γ. Ραγκούσης επανέλαβε την θέση της κυβέρνησης -που ψηφίστηκε και στο νομοσχέδιο- για ένα σύστημα δύο γύρων για την διασφάλιση όσο το δυνατόν μεγαλύτερων συναινέσεων και συνεργασιών.«Έγινε μεγάλη συζήτηση και με τα κόμματα της Αριστεράς τα οποία έχουν την πάγια θέση τους για απλή αναλογική και συζήτηση που προκλήθηκε από την άποψη της ΝΔ και του ΛΑΟΣ με την πρόταση για την ανάδειξη με ποσοστό 42% από την πρώτη εκλογή. Θέλω να γνωρίζει η Βουλή και τα κόμματα ότι έχουμε πραγματική και ειλικρινή διάθεση -και είμαστε αποφασισμένοι να την αποδείξουμε- για συναντίληψη, συναπόφαση και συνάντηση διαφορετικών πολιτικών απόψεων. Δηλώνω ότι το προσεχές διάστημα θα κάνουμε μια ακόμη προσπάθεια ώστε να βρεθεί ένας κοινός τόπος πάνω σε αυτό το θέμα, ο οποίος θα μπορούσε να δώσει λύση είτε για τις επόμενες δημοτικές εκλογές είτε για γενικά για τις δημοτικές εκλογές που διαμορφώνεται σε ένα πάγιο σύστημα».«Θεωρούμε καλοδεχούμενη τη συζήτηση», απάντησε εκ μέρους της ΝΔ, ο εισηγητής Χρήστος Ζώης αλλά ξεκαθάρισε ότι για το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεν μπορεί να υπάρξει άλλο ποσοστό εκκίνησης από το 42%.«Αν η σημερινή σας δήλωση προετοιμάζει το έδαφος για μια αλλαγή προς αυτή την κατεύθυνση είναι καλοδεχούμενη. Αν όμως ρίχνετε μια φωτοβολίδα, ή ψαρεύετε σε θολά νερά για να δείτε αντιδράσεις χωρίς να έχετε σαφέστερη θέση, τότε απλά κερδίζετε χρόνο για να δείτε ποιο θα είναι το πολιτικό κλίμα μέσα στο οποίο θα κληθείτε να δώσετε ως κόμμα τον αγώνα στις επόμενες δημοτικές εκλογές», είπε ο κ. Ζώης.Επιλέγοντας να κλείσει την συζήτηση με «ένα παράδειγμα γενικότερης πολιτικής υφής», ο υπουργός Εσωτερικών, δήλωσε την απόφαση της κυβέρνησης να παρέμβει στα αίτια που παράγουν τα προβλήματα στον δημόσιο βίο και να μην εξαντλείται στην συζήτηση των συμπτωμάτων τους.Ανέφερε πως ένα μεγάλο θέμα για τη χώρα είναι τί θα γίνει με την περίπτωση του κ. Τ. Μαντέλη και πώς θα εξελιχθούν οι διαδικασίες επιβολής ποινών, όπως προβλέπεται στο κράτος δικαίου.Όμως, έθεσε ένα δεύτερο μείζον θέμα που πρέπει να συζητήσει το πολιτικό σύστημα κι αυτό είναι «να ψάξει να βρει ποια είναι τα αίτια που γεννούν αυτές τις προβληματικές καταστάσεις, αυτά τα συμπτώματα», στη συγκεκριμένη περίπτωση «αυτές τις παραβατικές συμπεριφορές».Δεδομένης της ολοκλήρωσης του «Καλλικράτη», όπου - όπως διευκρίνισε ο υπουργός Εσωτερικών - το θέμα αυτό έχει πάρα πολλές και εκτεταμένες εφαρμογές και ενόψει του εκλογικού νόμου, όπου ο πολιτικός κόσμος θα έχει την ευκαιρία να συζητήσει αυτά τα ζητήματα, ο κ. Ραγκούσης τόνισε ότι χρειάζεται μια πολύ μεγάλη παρέμβαση στα αίτια που παράγουν τα συμπτώματα γιατί «αν η συζήτηση μείνει μόνο στο πρώτο σκέλος, δεν θα είναι η ολοκληρωτική λύση στο πρόβλημα».
 
 
Αντιμέτωπος με την κακουργηματική κατηγορία του ξεπλύματος βρώμικου χρήματος βρίσκεται ο Τ. Μαντέλης. Το πρόβλημα της παραγραφής παρακάμφθηκε με τη θεωρία του διαρκούς εγκλήματος. Η ομολογία του προκάλεσε την έκδοση εισαγγελικής διάταξης για απαγόρευση εξόδου από τη χώρα. Ο ίδιος δηλώνει ότι είναι στη διάθεση της Δικαιοσύνης. Ο Κ. Σημίτης εξέφρασε την οργή του, ενώ η κυβέρνηση δηλώνει «να έρθουν όλα στο φως».
 
 
Ο πρόεδρος της Ρεάλ εξαγόρασε με 8 εκατ. την ελευθερία του Μουρίνιο…
Με 8 εκατομμύρια ευρώ ο πρόεδρος της Ρεάλ αγόρασε την ελευθερία του Ζοζέ Μουρίνιο κι έτσι άνοιξε (και τυπικά πλέον) ο δρόμος για την πρόσληψη του Πορτογάλου προπονητή στους Μαδριλένους. Αρχικώς η Ίντερ αξίωνε 16 εκατομμύρια, όσα προβλέπονταν στη ρήτρα του συμβολαίου του Μουρίνιο.

Ο Φλορεντίνο Πέρεθ αποφάσισε να πάρει την κατάσταση στα χέρια του, μετά τη χτεσινή δήλωση που έκανε (“δεν θα πληρώσω 16 εκατομμύρια στην Ίντερ”) και ταξίδεψε ο ίδιος σήμερα το μεσημέρι στο Μιλάνο. Ύστερα από τρίωρες διαπραγματεύσεις με τους ιθύνοντες των πρωταθλητών Ευρώπης επήλθε τελική συμφωνία στα 8 εκατομμύρια για την αποδέσμευση του Πορτογάλου κόουτς.
Στις 5 το απόγευμα ολοκληρώθηκαν οι επαφές και ο Πέρεθ αναχώρησε για την Μαδρίτη με τις δυο μεγάλες αθλητικές εφημερίδες (Marca και Αs)_να αναγγέλουν πως ο Μουρίνιο θα παρουσιαστεί με κάθε επισημότητα από τη διοίκηση της Ρεάλ τη Δευτέρα το μεσημέρι (14:00).
 
Σύλληψη 50χρονου για τοκογλυφία στη Θεσσαλονίκη
Για εκβίαση, τοκογλυφία και υφαίρεση συνελήφθη 50χρονος που κατηγορείται ότι δάνεισε 30.000 ευρώ και ζητούσε 70.000 ευρώ από 55χρονο, στη Θεσσαλονίκη. Από την προανάκριση προέκυψε ότι ο συλληφθείς απαιτούσε εκβιαστικά από τον καταγγέλλοντα υπερδιπλάσια χρήματα για την αποπληρωμή δανείου, ύψους 30 χιλιάδων ευρώ, το οποίο ο 55χρονος έλαβε τμηματικά το 2006. Επίσης, φέρεται ότι στις 13 Μαΐου αφαίρεσε από το ταμείο της επιχείρησης του 55χρονου, το χρηματικό ποσό των 300 ευρώ, ως μέρος του οφειλόμενου ποσού.
 
Έξι στους δέκα Θεσσαλονικείς δυσαρεστημένοι με την κυβέρνηση
Τη στάση ψηφοφόρων της Α΄Θεσσαλονίκης απέναντι στην κυβέρνηση, την αξιωματική αντιπολίτευση, το νομάρχη και τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης καταγράφει δημοσκόπηση της εταιρίας Tothepoint. Δυσαρεστημένοι από την κυβέρνηση είναι το 63,7% και ικανοποιημένοι το 16,9%. Από τη Ν.Δ. δυσαρεστημένοι το 77,2% και ικανοποιημένοι το 6,7%. Από τον πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου δυσαρεστημένοι είναι το 53,5% και ικανοποιημένοι το 30%. Από τον πρόεδρο της Ν.Δ. δυσαρεστημένοι το 57,6 και ικανοποιημένοι το 14,3%. Μάλλον αρνητικά κρίνουν το έργο του Π. Ψωμιάδη το 46,2% και μάλλον θετικά το 37,9%. Του Β. Παπαγεωργόπουλου μάλλον αρνητικά το 51,9% και μάλλον θετικά το 37,7%. Το 72,9% επιθυμεί αλλαγή στη διοίκηση του Δήμου Θεσσαλονίκης. Στην ερώτηση ποιόν θεωρούν καταλληλότερο για δήμαρχο το 18,7% απαντά ο Γιάννης Μπουτάρης, το 11,9% ο Βασίλης Παπαγεωργόπουλος, το 11% ο Κώστας Γκιουλέκας, το 8,3% ο Παναγιώτης Ψωμιάδης, το 4% ο Σταύρος Καλαφάτης, το 3,6% ο Σπύρος Βούγιας, το 2,3% ο Γιάννης Μαγκριώτης, το 2% η Χρύσα Αράπογλου και το 2% η Έλενα Ράπτη. Στην πρόθεση ψήφου το ΠΑΣΟΚ συγκεντρώνει 18,2%, η Ν.Δ. 10,7%, το ΚΚΕ 6,1%, ο ΛΑΟΣ 3,7%, ο ΣΥΡΙΖΑ 4%, οι Οικολόγοι Πράσινοι 1,7% και οι αναποφάσιστοι ανέρχονται σε 23,2%.
Αρβανιτάκη - Τσανακλίδου μαζί στο θέατρο Δάσους
Στο θέατρο Δάσους της Θεσσαλονίκης θα δώσουν κοινή συναυλία η Ελευθερία Αρβανιτάκη και η Τάνια Τσανακλίδου, στις 14 Ιουνίου. Τίτλος της συναυλίας, «Του ονείρου η αύρα μας ενώνει…».
 
Οι δύο πολύ δημοφιλείς τραγουδίστριες συναντήθηκαν πριν από χρόνια, όταν και οι δύο έψαχναν το δρόμο τους. Έκτοτε, πέρασε πολύς καιρός, όμως κάθε φορά που έκλεβαν λίγο χρόνο για τον εαυτό τους, μοιράζονταν μυστικά και όνειρα. Καμιά φορά και φόβους… Έλεγαν κάποια στιγμή να φτιάξουν μια ωραία παράσταση, αλλά δεν βιάζονταν. Η στιγμή ήρθε μόνη της και με τρόπο φυσικό. Φέτος το καλοκαίρι ταξιδεύουν παρέα. Παίρνουν όπλο τα τραγούδια τους, συντρόφους τους οχτώ υπέροχους μουσικούς και με το νου και την καρδιά πάνε να βρουν τους φίλους τους, να θυμηθούν το όνειρο, αυτό που από παλιά τις ένωνε.
 
 
Σύλληψη 29χρονου για κλοπή ... καναρινιών
Κλουβιά με επτά καναρίνια κατηγορείται ότι άρπαξε 29χρονος που συνελήφθη στη Θεσσαλονίκη. Σύμφωνα με την αστυνομία, εισήλθε σε αποθήκη πολυκατοικίας στη περιοχή της Μενεμένης και άρπαξε τα κλουβιά με τα ωδικά πτηνά και μια εργαλειοθήκη.
 Σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία και οδηγήθηκε στον εισαγγελέα.
 
 
Αρνητικός για Mαρινάκη, περιμένει Αγγελόπουλους
Ο Βαγγέλης Μαρινάκης (αριστερά)
Επιστολή με τέσσερις προτάσεις έστειλε ο Μαρινάκης στον Κόκκαλη, αλλά ο πρόεδρος του Ολυμπιακού δεν δείχνει να ενθουσιάζεται και περιμένει την οικογένεια του Κ. Αγγελόπουλου...Ο Β. Μαρινάκης έστειλε προσωπική επιστολή στον εορτάζοντα χθες Σ. Κόκκαλη, με την οποία επισημοποιούσε το ενδιαφέρον του για τον Ολυμπιακό. Αυτό που διέρρευσε ήταν ότι ο εφοπλιστής καλούσε τον πρόεδρο των «ερυθρολεύκων» να καθίσουν στο ίδιο τραπέζι για να διαπραγματευτούν τους όρους της πιθανής συνεργασίας τους.Από εκεί και πέρα δεν δόθηκαν άλλες λεπτομέρειες για το περιεχόμενο της επιστολής, αλλά υπήρξαν διαρροές. Σύμφωνα με αυτές, ο Β. Μαρινάκης πρότεινε να βάλει 50 εκατ. ευρώ για την αύξηση του Μ.Κ. (άρα τα λεφτά να πάνε στον Ολυμπιακό και όχι στον Σ. Κόκκαλη), ενώ τονίζει ότι θα βάλει λεφτά και για το μεταγραφικό μπάτζετ (10-12 εκατ. ευρώ).Από την άλλη πλευρά κυκλοφόρησε φήμη ότι υπήρχε και εναλλακτική πρόταση για αγορά της ΠΑΕ έναντι 45 εκατ. ευρώ, αλλά διαψεύστηκε κατηγορηματικά από διοικητικούς κύκλους.Στο τρίτο σκέλος της επιστολής τονίζει ότι είναι διατεθειμένος να δώσει μέχρι 2 εκατ. ευρώ για το συμβόλαιο του Βαλβέρδε ή κάποιου εφάμιλλού του, ενώ αργά χθες το βράδυ έγινε γνωστό ότι η πρόταση του εφοπλιστή είχε έναν ακόμα άξονα. Ο Μαρινάκης ζήτησε να αγοράσει και το υπόλοιπο 50% της «Καραϊσκάκη ΑΕ» που ανήκει στον Σ. Κόκκαλη (το άλλο 50% το έχει ο Λ. Λαυρεντιάδης), έναντι 10 εκατ. ευρώ.
Από την πλευρά του Ολυμπιακού ειπώθηκε ότι η επιστολή του Β. Μαρινάκη μεταβιβάστηκε στον Σ. Κόκκαλη, ο οποίος θα τη μελετήσει και θα απαντήσει στον εφοπλιστή.Πάντως, το περιεχόμενό της βρίσκει αντίθετο το αφεντικό των Πειραιωτών, ο οποίος δεν συζητάει για αύξηση του Μ.Κ., ενώ θεωρεί πολύ λίγα τα 10 εκατ. ευρώ για το Καραϊσκάκη, όταν ο Λ. Λαυρεντιάδης για το ίδιο ποσοστό έχει δώσει 15 εκατ. ευρώ. Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, ο Σ. Κόκκαλης θα περιμένει για λίγες μέρες την οικογένεια του Κ. Αγγελόπουλου και θα εντείνει τις προσπάθειές του, ώστε τα αφεντικά της ΚΑΕ να εμπλακούν και στην ΠΑΕ. Αν υπάρξει ανταπόκριση, τότε θα ατονήσει η περίπτωση Μαρινάκη, ενώ σε διαφορετική περίπτωση μπορεί να γίνει η συνάντηση των δύο πλευρών την επόμενη εβδομάδα.
-Η Μπλάκπουλ θέλει δανεικό τον Μ. Ντάρμπισιρ, σύμφωνα με αγγλικό δημοσίευμα. -Ο Νικλητσιώτης επιστρέφει την Τετάρτη από τις ΗΠΑ, όπου υποβλήθηκε σε ειδική μικροεπέμβαση στην καρδιά με επιτυχία.
«Βαριές» εκφράσεις διά του τηλεφώνου
Σάλος έχει προκληθεί από τηλεφωνικό διάλογο που «ανέβηκε» χθες σε blog (του Διαδικτύου) και φέρεται να μιλάει παράγοντας της ΠΑΕ Ολυμπιακός με υποτιμητικές εκφράσεις για τον Σωκράτη Κόκκαλη, τον Πέτρο Κόκκαλη, τον Γιώργο Λούβαρη, τον Γιάννη Χρυσικόπουλο, τον Σοφοκλή Πιλάβιο, τον Τάκη Λεμονή, δημοσιογράφους αλλά και τους οργανωμένους οπαδούς των «ερυθρόλευκων»... Αργά χθες το βράδυ, από τον Ολυμπιακό τόνιζαν ότι «δεν έχουμε ακούσει κανένα υλικό, αλλά και να ακούγαμε δεν θα μπαίναμε στη διαδικασία να σχολιάσουμε προϊόν υποκλοπής». Στον Ολυμπιακό, πάντως, θεώρησαν ύποπτη τη χρονική στιγμή που είδε το φως της δημοσιότητας η συγκεκριμένη συνομιλία...
 
 
 
Το φως τους μπορούν να βρουν όσοι έχουν μειωμένη όραση, χάρη σε πρωτοποριακή θεραπεία με βλαστοκύτταρα. Άτομα που έπαθαν έγκαυμα, τραυματίστηκαν στο μάτι ή δε βλέπουν καλά επειδή πάσχουν από κερατόκωνο, έχουν ελπίδες να επανακτήσουν την όρασή τους...
 
Ο Τόλης Βοσκόπουλος στο νοσοκομείο!
 
10 μέρες αφού ξέσπασε το οικονομικό σκάνδαλο για τα τεράστια χρέη του τραγουδιστή στην εφορία, το οποίο οδήγησε στην παραίτηση της συζύγου του από τη θέση της υφυπουργού Πολιτισμού στην παρούσα κυβέρνηση, ο Τόλης Βοσκόπουλος μεταφέρθηκε εσπευσμένα το βράδυ της Τετάρτης στο Ναυτικό Νοσοκομείο Αθηνών.
Οι πρώτες πληροφορίες έκαναν λόγο για καρδιαγγειακά προβλήματα, ενώ υποβλήθηκε αμέσως σε όλες τις απαραίτητες ιατρικές εξετάσεις ώστε να γίνει η σωστή διάγνωση. Πολλοί έκαναν αμέσως λόγο για έμφραγμα, κάτι που όμως δεν επιβεβαιώθηκε επίσημα μέσα από την κλινική.
Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση, η εισαγωγή του Τόλη Βοσκόπουλου στο νοσοκομείο ήταν προγραμματισμένη και έγινε στις 22:30.
 
 
Ο Jorge Garcia ή αλλιώς ο νέος Jacob του νησιού ως Hurley απάντησε σε ερωτήσεις για το φινάλε της αγαπημένης μας σειράς, τον επίλογο του Hugo και του Ben που θα δούμε στα DVD του 6ου κύκλου, και για άλλα πολλά.
Πόσα κινητά τηλέφωνα έχουν οι Βουλευτές που τα πληρώνει ο ελληνικός λαός; Βρισκόμαστε σε οικονομική κρίση, το ταμείον είναι μείον όμως ο κάθε βουλευτής δικαιούται να έχει τηλεφωνικές συνδέσεις για όλα τα μέλη της οικογένειας του. Όχι μόνο ένα. Και όλα αυτά τα χρήματα τα πληρώνουμε εμείς. Από την τσέπη μας. Είναι ντροπή.
 
 
Η νύφη πρέπει να είναι πέντε χρόνια πιο μικρή από το γαμπρό, να έχει ίδιο κοινωνικο-πολιτιστικό υπόβαθρο με αυτόν και να είναι πιο έξυπνη (σε ποσοστό 27%!) από αυτόν. Αν αυτά συμβούν, τότε το ζευγάρι έχει 20% περισσότερες πιθανότητες να ευτυχήσει στη ζωή του, σύμφωνα με μια νέα ελβετική έρευνα, που κατέληξε σε ένα είδος "μαθηματικής φόρμουλας" για τον τέλειο γάμο. Η πρωτότυπη μελέτη, που ανέλυσε τις περιπτώσεις περίπου 1.100 ζευγαριών ηλικίας 19-75 ετών, για να διερευνήσει ποιοι κοινωνικοί παράγοντες είναι οι σημαντικότεροι για μια ευτυχισμένη και μακρόχρονη συμβίωση, έγινε από ερευνητές της Σχολής Επιχειρήσεων της Γενεύης και δημοσιεύτηκε στο ευρωπαϊκό περιοδικό "EuropeanJournalofOperationalResearch", σύμφωνα με τη βρετανική "Τέλεγκραφ"Η έρευνα διαπίστωσε ότι ο γάμος με έναν χωρισμένο ή μια χωρισμένη από προηγούμενο γάμο μειώνει τις πιθανότητες επιτυχίας και του δεύτερου γάμου. Ένα μάλλον απρόσμενο εύρημα εξάλλου είναι ότι αν η γυναίκα έχει πτυχίο πανεπιστημίου, αλλά ο άνδρας όχι, αυτό αυξάνει τις πιθανότητες αρμονικής συμβίωσης (συμβαδίζει πάντως με τη "συνταγή" ότι η γυναίκα πρέπει να είναι πιο έξυπνη ...;).
 
Μέρα με τη μέρα περιπλέκονται όλο και περισσότερο τα πράγματα στο φετινό διαγωνισμό της Eurovision καθώς η μία αποκάλυψη για σκάνδαλα και διαρροές, διαδέχεται την άλλη.
Έντονη είναι η φημολογία για το ποιος διέρρευσε τα υποψήφια τραγούδια και τι συμφέρον μπορεί να είχε. Το παρασκήνιο λοιπόν είναι μεγάλο!
Η τελευταία είδηση βόμβα από κάποια δημοσιεύματα, ότι το πρόσωπο που πέταξε έξω την Κατερίνα Αυγουστάκη και την Ελευθερία Ελευθερίου εργάζεται στην κρατική τηλεόραση, «άναψε» φωτιές στην ΕΡΤ!
Μάλιστα όπως αναφέρουν, το πρόσωπο αυτό έχει επαγγελματική σχέση με συμμετέχοντες στον ελληνικό τελικό ενώ κατά το παρελθόν ήταν και μέλος της κριτικής επιτροπής της Ε
urovision.
O μισθός του σύμφωνα πάντα με κάποια δημοσιεύματα ήταν παχυλός!!! Υπολογίζεται στα 102.000 το χρόνο ...;
Από την μεριά της πάντως η ΕΡΤ λέει πως όποιος έχει τέτοια στοιχεία να τα πάει στον Εισαγγελέα.


Αλγερία
Larger image
Θέση στην παγκόσμια κατάταξη της FIFA: 31
Υψηλότερη θέση στην κατάταξη της FIFA: 26 (Δεκέμβριος 2009)
Εμφανίσεις σε Παγκόσμια Κύπελλα: 3 (Πρώτη εμφάνιση το 1982)
Καλύτερο αποτέλεσμα: Πρώτος γύρος το 1982 και το 1986
 
 
Αργεντινή
Larger image
Θέση στην παγκόσμια κατάταξη της FIFA: 8
Υψηλότερη θέση στην κατάταξη της FIFA: 1 (Mάρτιος 2007, Οκτώβριος 2007-Ιούνιος 2008)
Εμφανίσεις σε Παγκόσμια Κύπελλα: 14 (Η πρώτη το 1930)
Καλύτερο αποτέλεσμα: Δυο κατακτήσεις, το 1978 και το 1986
 
Αυστραλία
 
 
Larger image
Θέση στην παγκόσμια κατάταξη της FIFA: 23
Υψηλότερη θέση στην κατάταξη της FIFA: 14 (Σεπτέμβριος 2009)
Εμφανίσεις σε Παγκόσμια Κύπελλα: 3 (Η πρώτη το 1974)
Καλύτερο αποτέλεσμα: Φάση των "16", 2006
Το σχόλιό σας

Σχετικά με το blog
-Το blog μας περιλαμβάνει αιχμηρά και καυστικά σχόλια από την επικαιρότητα που επηρεάζουν άμεσα την ζωή μας...!

-ΕΠΙΣΗΣ... ΚΑΤΑΓΡΑΦΟΥΜΕ ΤΑ ΤΟΠΙΚΑ ΔΡΩΜΕΝΑ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ - ΒΟΡΕΙΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ - και όχι μόνο - ΓΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ - ΑΘΛΗΤΙΚΑ - ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ ΤΗΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑ

Υ.Γ.1 ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΑΝΑΦΕΡΟΥΜΕ (ΓΙΑ ΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ΠΟΥ ΚΥΚΛΟΦΟΡΟΥΝ ) ΟΤΙ ΚΕΧΑΓΙΑ ΣΤΑ "ΑΡΧ...Α" ΜΑΣ ΔΕΝ ΒΑΖΟΥΜΕ ΚΑΝΕΝΑΝ ΚΑΙ ΚΑΜΟΙΑ ...!!!

Y.Γ.2 ΚΑΙ ΣΤΟ ΚΑΤΩ...ΚΑΤΩ...ΣΕ ΟΠΟΙΟΝ ΑΡΕΣΟΥΜΕ...
Αναζήτηση
Προηγούμενα Άρθρα
Τελευταίες δημοσιεύσεις