Γάτος...Ο Μακεδών!
Φίλους έχω μόνο τα ποντίκια...
***ΠΡΟΣΟΧΗ***
Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι από τις 20 Δεκεμβρίου η υπηρεσία του Capital.gr
Capital Blogs θα αναστείλει τη λειτουργία της για τεχνικούς λόγους.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
Λίγα λόγια για εμένα
Στην αρχή ήμουν άσπρος...! αλλά με τις βλακίες που ακούω και βλέπω καθημερινά έγινα μαύρος...!
Σελίδες


Θεσσαλονίκη: Κομπίνα 17.000.000 ευρώ σε γυναικείο μοναστήρι…
1190 αναγνώστες
Σάββατο, 29 Μαΐου 2010
16:10

 

Κομπίνα ύψους 17.000.000 ευρώ στήθηκε με επίκεντρο το γυναικείο μοναστήρι «Η Ανάστασις του Χριστού - Εμμαούς» στη Θεσσαλονίκη. Δύο μοναχοί στήνοντας off shore εταιρία διακίνησαν υπέρογκα χρηματικά ποσά, ενώ επιδόθηκαν σε αγορές ακινήτων πείθοντας τρίτα πρόσωπα να συνάψουν τραπεζικά δάνεια τα οποία αποπλήρωνε το μοναστήρι.Το πόρισμα - «φωτιά» της Υπηρεσίας Ειδικών Ελέγχων που διενήργησε την έρευνα διαβιβάστηκε ήδη στον εισαγγελέα που χειρίζεται την υπόθεση και ο οποίος θα αποφασίσει για την άσκηση ποινικών διώξεων. Στην αναφορά 224 σελίδων που συνέταξαν οι υπάλληλοι της ΥΠΕΕ περιγράφεται με κάθε λεπτομέρεια το «κόλπο» που έστησαν οι δύο μοναχοί με τη βοήθεια δικηγόρου, ο οποίος το Φεβρουάριο του 2007 προέβη στην ίδρυση λιβεριανής εταιρίας. Αρχικά η συγκεκριμένη εταιρία εγγυήθηκε δάνειο ύψους 35.000.000 που σύναψε το μοναστήρι. Στη συνέχεια η ίδια λιβεριανή εταιρία σύναψε δάνειο ύψους 22.000.000 ευρώ, χρηματικό ποσό το οποίο τοποθετήθηκε σε προθεσμιακές καταθέσεις ξένων νομισμάτων (φράγκα Ελβετίας, δολάρια και γεν).Οι δύο μοναχοί, όπως αναφέρεται στο πόρισμα, τα τελευταία χρόνια με τη βοήθεια «συνεργατών» τους ξεκίνησαν την αγορά ακινήτων. «Ο μοναχός Μ., με το πρόσχημα της οικονομικής ενίσχυσης του ησυχαστηρίου, προσέγγιζε πρόσωπα που εκκλησιάζονταν στο ησυχαστήριο ή είχαν πνευματική σχέση με τον ιερομόναχο Μ. και τους έπειθε να αγοράσουν αγροτεμάχια με τη λήψη δανείου στο όνομά τους, μέρος του οποίου με τη συνεργάτιδά του ιδιοποιήθηκε παρανόμως από το δικαιούχο, δηλαδή το ησυχαστήριο «Εμμαούς», αφού με χρήματα του ησυχαστηρίου εξοφλήθηκαν ή εξοφλούνται σταδιακά τα δάνεια των παρένθετων προσώπων», αναφέρεται μεταξύ άλλων στο πόρισμα της ΥΠΕΕ.Με την αναφορά καταλογίζονται ευθύνες στους δύο μοναχούς, το δικηγόρο, καθώς και σε δύο γυναίκες που «συνεργάστηκαν» για τα αδικήματα της κακουργηματικής απάτης και υπεξαίρεσης, ενώ δεν αποκλείεται η εμπλοκή άλλων δικηγόρων, καθώς και συμβολαιογράφων, μηχανικών, τραπεζικών υπαλλήλων και άλλων ατόμων που χρησιμοποιήθηκαν για την εκταμίευση των δανείων.
Σε χρηματιστηριακή εταιρίαΗ ηγουμένη του μοναστηριού κατηγορείται επίσης ότι συμμετείχε στο διοικητικό συμβούλιο εταιρίας συμμετοχών που πρωταγωνίστησε σε χρηματιστηριακό «κανόνι» με θύματα εκατοντάδες επενδυτές. Ηδη έχει παραπεμφθεί να δικαστεί με βούλευμα έπειτα από μήνυση που υπέβαλαν 13 άτομα που υποστηρίζουν ότι έχασαν συνολικά 800.000 ευρώ.Η ίδια δηλώνει άγνοια σχετικά με την «κομπίνα» για την οποία κατηγορείται, λέγοντας ότι δε γνώριζε την ουσιαστική δράση της εταιρίας. Μάλιστα έχει μηνύσει το φερόμενο ως πρωταγωνιστή της υπόθεσης, υποστηρίζοντας ότι πλαστογράφησε την υπογραφή της και την εμφάνισε να συμμετέχει στο διοικητικό συμβούλιο της εταιρίας.
 
Αλλαγές; ΝΕΑ δεδομένα αναμένεται να προκαλέσει ενδεχόμενη αλλαγή στο ποσοστό εκλογής στις αυτοδιοικητικές εκλογές του Νοεμβρίου. Ο Γιάννης Ραγκούσης, μιλώντας χθες στη Βουλή, άφησε να εννοηθεί ότι το ζήτημα της εκλογής, παραμένει ανοικτό ακόμα και για την επαναφορά του 42%.
Πηγές προσκείμενες, στην ηγεσία του ΥΠΕΣ και στο ΠΑΣΟΚ, σημείωναν χθες, ότι πλέον η επαναφορά του 42%, είναι πολύ πιθανή. Εννοείται, ότι τα νέα δεδομένα (εάν τελικώς υιοθετηθεί το 42%) συνεπάγονται και νέους σχεδιασμούς...
 
Ασφαλιστικό: "Καταιγίδα ανατροπών Νο 2" στο Δημόσιο(τα είδαμε όλα;)
Νο 2». Αυτήν τη φορά, στο ασφαλιστικό του Δημοσίου με «θύματα» 140.000 ασφαλισμένες στο Δημόσιο και στα Σώματα Ασφαλείας, που θα δουν τα όρια ηλικίας να αυξάνονται από 5 έως και 15 χρόνια. Η εξίσωση θα αρχίσει το 2011 και θα ολοκληρωθεί το 2013. Το σχετικό νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών κατατίθεται εντός των προσεχών ημερών στη Βουλή και δεν «αγγίζει» όσους δημόσιους υπαλλήλους προλάβουν να θεμελιώσουν δικαίωμα συνταξιοδότησης μέσα στη φετινή χρονιά (31-12-2010). Οι συγκεκριμένοι εργαζόμενοι δεν πρόκειται να επηρεαστούν από τις επερχόμενες αλλαγές στο ασφαλιστικό σύστημα, ακόμη και αν παραμείνουν στην εργασία τους και μετά το 2010.
Ειδική ρύθμισηΗ κυβέρνηση προχώρησε σε ειδική ρύθμιση για τους δημόσιους υπαλλήλους αλλά και όσους υπάγονται στα ειδικά ταμεία που πήραν το δρόμο για το ΙΚΑ (δηλαδή τους φορείς του ευρύτερου δημόσιου τομέα). Με τη συγκεκριμένη ρύθμιση διασφαλίζονται τα ασφαλιστικά δικαιώματα όσων θεμελιώσουν μέσα στη χρονιά δικαίωμα συνταξιοδότησης, ακόμη και αν δεν πληρούν τις προϋποθέσεις για να ανοίξουν την πόρτα εξόδου. Συγκεκριμένα, προβλέπεται πως διασφαλίζονται τα συνταξιοδοτικά δικαιώματα που έχουν θεμελιωθεί ή θα θεμελιωθούν μέχρι 31 Δεκεμβρίου 2010 από δημόσιους υπαλλήλους, στρατιωτικούς, πυροσβέστες κ.ά. Το ίδιο ισχύει και για υπαλλήλους του ευρύτερου δημόσιου τομέα, οι οποίοι ανήκουν σε ταμεία που έχουν ενταχθεί στο ΙΚΑ. Οι συγκεκριμένοι ασφαλισμένοι μπορεί να παραμείνουν στην εργασία τους και μετά τη θεμελίωση του δικαιώματος, χωρίς να επηρεαστούν από τις όποιες μεταβολές. Επιπλέον, δίνεται το δικαίωμα σε όσους δημόσιους υπαλλήλους έχουν υποβάλει αίτηση παραίτησης μέσα στο έτος να την ανακαλέσουν μέσα σε ένα μήνα από τη δημοσίευση του νόμου (δηλαδή μέχρι τις 11 Ιουνίου).
 
 «Θα τελειώσουμε με τη διαφθορά»                 
Την επιθυμία της κυβέρνησης να προχωρήσει σε πολύ μεγάλες αλλαγές υπογράμμισε ο πρωθυπουργό από την Κομοτηνή, ενώ τόνισε ότι η κυβέρνηση θα κάνει τα πάντα για να βγει η χώρα από τη σήψη και να τελειώνει με τη διαφθορά «όπου κι αν βρίσκεται».
Ως κυβέρνηση, δεν θέλουμε απλά να διευθετήσουμε «μικροζητήματα» αλλά να προχωρήσουμε σε πολύ μεγάλες αλλαγές, υπογράμμισε ο πρωθυπουργός Γιώργος Α. Παπανδρέου σε ομιλία του στην Οικονομική και Κοινωνική Επιτροπή (ΟΚΕ) Ροδόπης, στην Κομοτηνή την οποία επισκέπτεται από το πρωί επικεφαλής κυβερνητικού κλιμακίου.
Ο Γιώργος Παπανδρέου είπε ότι η οικονομία είναι το σύμπτωμα του προβλήματος ενώ το μεγάλο πρόβλημα είναι η λειτουργία του κράτους και του πολιτικού συστήματος το οποίο «θεραπεύουμε» με πολύ σημαντικές αλλαγές.
«Πήραμε έκτακτα μέτρα για να σώσουμε την Ελλάδα, προχωράμε σε ανατροπές οι οποίες έχουν μπει και στο μνημόνιο που έχουμε υπογράψει είπε ο πρωθυπουργός προσθέτοντας ότι πρέπει να αφήσουμε πίσω πρακτικές και αντιλήψεις του παρελθόντος», επεσήμανε.
Ο κ. Παπανδρέου πρόσθεσε ότι η προηγούμενη κυβέρνηση δεν είχε ανταποκριθεί «στο κάλεσμά μας» για να χτυπηθεί η διαφθορά, «επέλεξε την σιωπή και την συγκάλυψη με αποτέλεσμα τα πλήγματα στο πολιτικό σύστημα, την οικονομία και την αξιοπιστία της χώρας».
«Αυτά πληρώνει σήμερα ο ελληνικός λαός και χρειάστηκε να αλλάξει η κυβέρνηση για να γίνουν τα αυτονόητα» είπε ο κ. Παπανδρέου κάνοντας λόγο για νοοτροπίες που επιμένουν και για κατεστημένα που αντιδρούν, και τονίζοντας παράλληλα ότι η κυβέρνηση δεν θα κάνει πίσω.
Ο πρωθυπουργός σημείωσε ότι οι αναφορές του αυτές δεν γίνονται για να κατηγορήσει ολόκληρα τμήματα του ελληνικού λαού, προσθέτοντας ότι «όλοι έχουμε ευθύνη για το παρελθόν, αλλά η μεγαλύτερη έγκειται στο να αλλάξουμε».
«Υπάρχει δικαιολογημένη οργή, όμως η οργή και η διαμαρτυρία από μόνες τους δεν οδηγούν πουθενά, αντίθετα πρέπει να γίνουν δύναμη αλλαγής νοοτροπιών και θεσμών που πρέπει να γίνουν διαφανείς και σύγχρονοι» τόνισε ο πρωθυπουργός και συμπλήρωσε: «Έπρεπε να αλλάξει η κυβέρνηση για να λάμψει η αλήθεια» είπε ο κ. Παπανδρέου τονίζοντας ότι η κυβέρνηση θα κάνει τα πάντα για βγεί η χώρα από την σήψη και να τελειώνει με την διαφθορά «όπου κι αν βρίσκεται» προσθέτοντας ότι η κυβέρνηση δεν μένει στα προσχήματα και αυτό το καταλαβαίνουν οι πολίτες ακόμα και αν κάποιοι το αμφισβητούν.
Ο κ. Παπανδρέου χαρακτήρισε το χτύπημα της διαφθοράς, ζήτημα δημοκρατίας και ταυτόχρονα ζήτημα εθνικό, οικονομικό και αναπτυξιακό
 
Η μετεγκατάσταση της ΔΕΘ στη Σίνδο θα γίνει πράξη λέει ο δήμαρχος Εχεδώρου
Αισιόδοξος ότι η μετεγκατάσταση της Διεθνούς Εκθεσης Θεσσαλονίκης στη Σίνδο θα γίνει πράξη, δήλωσε ο δήμαρχος Εχεδώρου Σπύρος Σταματάκης, στη διάρκεια συνάντησης που είχε με δημοσιογράφους. Η περιοχή του ΤΕΙ στη Σίνδο καλύπτει όλα τα κριτήρια επάρκειας, διαθεσιμότητας και προσπελασιμότητας για τη δημιουργία ενός σύγχρονου εκθεσιακού κέντρου, ικανοποιεί την ανάγκη για ισόρροπη ανάπτυξη του πολεοδομικού συγκροτήματος Θεσσαλονίκης, είναι ελεύθερη, δεν διεκδικείται και είναι ένα αγρόκτημα συνολικής έκτασης 1330 στρεμμάτων, τόνισε ο δήμαρχος. Στους στόχους της δημοτικής αρχής είναι η ανάδειξη και προστασία του Εθνικού Πάρκου Δέλτα Αξιού-Λουδία-Αλιάκμονα, η προστασία του περιβάλλοντος από τις εστίες ρύπανσης (βιομηχανικά λύματα κ.α.), ο έλεγχος της ποιότητας νερού, η επικαιροποίηση του πολεοδομικού σχεδίου, η διαχείριση της Βιομηχανικής Περιοχής, η ανάπτυξη δράσεων εταιρικής κοινωνικής ευθύνης από τις επιχειρήσεις και καινοτόμων δράσεων. Ήδη ο Δήμος είναι σε στενή συνεργασία με το ΤΕΙΘ και το Διαβαλκανικό Κέντρο Περιβάλλοντος. Ο κ. Σταματάκης δήλωσε ότι επιθυμεί να είναι υποψήφιος δήμαρχος στον νέο δήμο που θα προκύψει από τη συνένωση των δήμων Εχεδώρου, Χαλάστρας και Αξιού, με την εφαρμογή του νομοσχεδίου "Καλλικράτης".
 
 
«Ντόμινο» εξελίξεων μετά την ομολογία Μαντέλη
Η ομολογία του Τάσου Μαντέλη περί προεκλογικής χορηγίας 200.000 μάρκων προς αυτόν από τη Siemens οδήγησε τη Νέα Δημοκρατία και το ΛΑΟΣ να ζητήσουν την κλήτευση του Κώστα Σημίτη στην εξεταστική επιτροπή της Βουλής.Στην καρδιά του πολιτικού συστήματος και ειδικότερα του ΠΑΣΟΚ και της Νέας Δημοκρατίας, των δύο κομμάτων εξουσίας, φθάνουν οι αποκαλύψεις για τα σκάνδαλα, καθώς από πολλές πλευρές τίθεται πλέον έντονα το θέμα της κλήτευσης των πρώην πρωθυπουργών Κώστα Σημίτη και Κώστα Καραμανλή.
Την κλήτευση Σημίτη στην επιτροπή για τη Siemens εισηγήθηκαν η Νέα Δημοκρατία και ο ΛΑΟΣ. Σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Γιώργο Πεταλωτή, το αν θα κληθεί ή όχι ο πρώην πρωθυπουργός θα αποφασιστεί από την εξεταστική της Siemens.
Η ομολογία-σοκ του Τάσου Μαντέλη, υπουργού της κυβέρνηση Σημίτη, ότι δέχθηκε 200.000 μάρκα από τη Siemens ως προεκλογική χορηγία προκάλεσε έντονες αντιπαραθέσεις στη Βουλή. Συγκεκριμένα, ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης ανέφερε πως στο κάδρο της διαφθοράς βρίσκονται πρόσωπα που ήταν κοντά σε πρωθυπουργούς και ζήτησε την κλήτευση Σημίτη, ενώ ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Θεόδωρος Πάγκαλος χαρακτήρισε ενδιαφέρουσα την πρόταση του κ. Καρατζαφέρη να κληθούν οι πρώην πρωθυπουργοί σε κλειστή σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών.
 
 
 
Ράμπο στις εφορίες με μικρά έσοδα
 «Αδιάφθοροι» του υπουργείου Οικονομικών πιάνουν δουλειά.Στο υπουργείο έχουν έτοιμο σχέδιο για την... αφύπνιση και ενεργοποίηση της υπηρεσίας «εσωτερικών υποθέσεων», θέτοντας έτσι σε ισχύ τη δεύτερη φάση της επιχείρησης «καθαρά χέρια» μετά τις αποπομπές εφόρων, τις ΕΔΕ και τον έλεγχο του «πόθεν έσχες» εφοριακών που ξέχασαν να κάνουν δήλωση ή διαθέτουν τεράστια ακίνητη περιουσία.
Η γενικότερη καχεξία των εσόδων, οι καταγγελίες πολιτών στο 1517, η αναποτελεσματικότητα ΔΟΥ σε «πλούσιες» περιοχές της χώρας, αλλά και η... κωλυσιεργία -σε αρκετές περιπτώσεις- στον καταλογισμό και την είσπραξη ποινών χτύπησαν καμπανάκια και θεωρείται θέμα χρόνου οι υπάλληλοι της συγκεκριμένης υπηρεσίας να αναλάβουν δράση.
O στόχος είναι διπλός. Αφενός η δημιουργία ενός καθεστώτος διαφάνειας και αφετέρου η τόνωση των εσόδων.
Μάλιστα αρμόδιο στέλεχος μιλά για την ανάγκη αιφνιδιαστικών ελέγχων σε εφορίες και τελωνεία ώστε να δοθεί το μήνυμα ότι «ελέγχονται και οι ελεγκτές». Προσθέτει πως στην παρούσα φάση η πορεία των εσόδων θα παίξει κυρίαρχο ρόλο στη δημοσιονομική προσαρμογή καθώς δεν είναι δυνατόν να γίνουν νέες περικοπές δαπανών εντός του έτους.
Πιο αναλυτικά, σύμφωνα με το σχέδιο που έχουν ετοιμάσει στο υπουργείο Οικονομικών ο έλεγχος των εσωτερικών υποθέσεων θα εστιαστεί:
Σε ΔΟΥ οι οποίες εμφανίζουν μεγάλη υστέρηση στη συλλογή εσόδων σε σχέση με τους στόχους που είχε θέσει για την τρέχουσα χρήση η πολιτική ηγεσία. Η κάμψη της αγοράς δικαιολογεί σταθερότητα ή μικρή υστέρηση, αλλά όχι και απόκλιση 20% ή 25% από τον αρχικό στόχο, σύμφωνα με το ίδιο στέλεχος.
 
 
 
Τεν Κάτε: Ο Αντωνίου με έδιωξε από τον Παναθηναϊκό
Ο Πατέρας γνωρίζει από διαχείριση πλοίων όχι όμως από ποδόσφαιρο Τον Κώστα Αντωνίου θεωρεί υπεύθυνο ο Χενκ Τεν Κάτε για την απομάκρυνσή του από τον πάγκο του Παναθηναϊκού τον περασμένο Δεκέμβριο. Ο Ολλανδός προπονητής κατηγορεί ευθέως τον τεχνικό διευθυντή των «πρασίνων», ότι μεθόδευσε πίσω από την πλάτη του την απόλυσή του. Αποκαλύπτει ότι δέκα ημέρες νωρίτερα ο Αντωνίου, κάλεσε τους Καραγκούνη, Κατσουράνη, Τζόρβα, Βύντρα και Σπυρόπουλο σε συνάντηση, οπότε και ουσιαστικά αποφασίστηκε η καρατόμησή του.
 
 
Στα χαρακώματα στελέχη της Ν.Δ. εν όψει εσωκομματικών εκλογών
 «Ντορικοί» που παραμένουν στη Ν.Δ. και μετά τη διαγραφή της πρώην υπουργού και «σαμαρικοί» που διεκδικούν τα νέα τοπικά κέντρα της κομματικής εξουσίας, βγαίνουν στα χαρακώματα εν όψει των εσωκομματικών εκλογών για τους προέδρους των νομαρχιακών και τοπικών οργανώσεων της Ν.Δ. που θα γίνουν την Κυριακή. Οι τελευταίες έχουν ιδιαίτερη πολιτική σημασία, καθώς όσοι εκλεγούν θα συμμετάσχουν στο 8ο τακτικό συνέδριο του κόμματος που θα γίνει 25-27 Ιουνίου. Το πρόβλημα είναι μεγάλο στην Κρήτη που ψήφισε Ντόρα στην προεδρική εκλογή σε ποσοστό που έφτασε το 94%, αλλά κόντρες είναι σε εξέλιξη και σε άλλες περιοχές (Θεσσαλονίκη, Πειραιάς, Λάρισα κ.λπ.). Για «μεμονωμένα περιστατικά» μιλάει ο εκπρόσωπος της Ν.Δ. Πάνος Παναγιωτόπουλος και καλεί τα 870.000 εγγεγραμμένα μέλη να προσέλθουν στις κάλπες.
Τα μεγαλύτερα «αγκάθια» για τον Α. Σαμαρά είναι στις εξής περιοχές:
ΚΡΗΤΗ: Τα όρια της ανταρσίας τείνουν να αγγίξουν οι γαλάζιες αντιδράσεις, λόγω της δυσαρέσκειας που έχει προκαλέσει η διαγραφή της Ντόρας Μπακογιάννη. Χθες παραιτήθηκαν 126 στελέχη που ήταν υποψήφια για τις εσωκομματικές εκλογές, καταγγέλλοντας σε επιστολή τους στον Αντώνη Σαμαρά «μεθοδεύσεις με στημένες εφορευτικές επιτροπές, ανύπαρκτους εκλογικούς καταλόγους, με απανωτές παρατάσεις καταθέσεων υποψηφιοτήτων κ.λπ.». Σκληρή γλώσσα χρησιμοποίησε και ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ Χανίων Γιώργος Βούρβαχης. Μίλησε για «συρρίκνωση της μεγάλης Ν.Δ. η οποία τείνει να γίνει Πολιτική Ανοιξη».
ΠΕΙΡΑΙΑΣ: Βράζει και το μεγάλο λιμάνι. Τοπικά στελέχη καταγγέλλουν μεθοδεύσεις του Βασίλη Μιχαλολιάκου προκειμένου να εκλέξει δικούς του.
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Δεν υπάρχουν τόσο «ντορικοί» όσο παραδοσιακοί καραμανλικοί (Φραντζής, Τσάμης κ.ά.) και σαμαρικοί, μετονομαζόμενοι σε «βιομήχανους», επικεφαλής των οποίων θεωρείται ο πρώην περιφερειάρχης Ηπείρου, Πανοζάχος. Οι πρώτοι προωθούν την εκλογή παραδοσιακών στελεχών της Ν.Δ. και οι δεύτεροι υποστηρικτές του Σαμαρά.
 
«Καλλικράτης»: μπλόκο σε λιμάνια, δρόμους, σιδηροδρομικές γραμμές
Αγριεύουν οι κινητοποιήσεις κατοίκων και φορέων σε όλη τη χώρα για τον «Καλλικράτη». Αποκορύφωμα, το κλείσιμο του λιμανιού της Κυλλήνης, που θα έχει συνέπεια τον ακτοπλοϊκό αποκλεισμό της Ζακύνθου.
Την εθνική οδό Τρικάλων - Ιωαννίνων απέκλεισαν συμβολικά οι κάτοικοι της Βασιλικής, διαμαρτυρόμενοι για τον «Καλλικράτη»ΗΛΕΙΑ: Κλειστό επ' αόριστον θα παραμείνει από σήμερα το λιμάνι της Κυλλήνης από τους κατοίκους και τους φορείς της περιοχής που διαμαρτύρονται για την αλλαγή του ονόματος του νέου «καλλικρατικού» δήμου, από Δήμο Κυλλήνης σε Δήμο Ανδραβίδας... Προχθές το δημοτικό συμβούλιο παραιτήθηκε. Εκατοντάδες δημότες απέκλεισαν για μία ώρα το λιμάνι της Κυλλήνης προκαλώντας δυσφορία στους πολίτες που είχαν προορισμό τη Ζάκυνθο και την Κεφαλονιά.
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: «Μεροληπτική μεταχείριση» στον υπουργό Εσωτερικών καταλογίζουν τέσσερις δήμαρχοι των δυτικών συνοικιών Θεσσαλονίκης για τον «Καλλικράτη». Αύριο το πρωί, στις 11, διαδηλώνουν απέναντι από το δημαρχείο της Μενεμένης. Υπενθυμίζουν στην ηγεσία του υπουργείου ότι ύστερα από σύμφωνες αποφάσεις δημοτικών συμβουλίων, της ΤΕΔΚ Θεσσαλονίκης και της ΚΕΔΚΕ, είχε αποφασιστεί η συνένωση των Δήμων Ελευθερίου Κορδελιού και Μενεμένης (σύνολο 37.482 κάτοικοι) και η μη συνένωση των Δήμων Ευόσμου-Αμπελοκήπων. Απαιτούν ίση μεταχείριση με τους δήμους της Αθήνας. Καλούν τον υπ. Εσωτερικών να άρει την αδικία και τους βουλευτές Θεσσαλονίκης να στηρίξουν το δίκαιο αίτημά τους.
 
Ποιοι αναλαμβάνουν τα ηνία εφτά οργανισμών της Θεσσαλονίκης
Ύστερα από έξι και πλέον μήνες από την αλλαγή διακυβέρνησης και εν μέσω καθοριστικών εξελίξεων στο θέμα της ευρωπαϊκής βοήθειας της χώρας και των διαπραγματεύσεων με το ΔΝΤ, ανακοινώθηκαν το απόγευμα της Παρασκευής από το υπουργείο Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας οι νέοι επικεφαλής των διοικήσεων εφτά Οργανισμών της Θεσσαλονίκης. Αυτοί, θα αντικαταστήσουν τους ανθρώπους που είχε επιλέξει για τις θέσεις αυτές η Ν.Δ.. Εξετάζοντας κανείς τις επιλογές των προσώπων εύκολα διακρίνει πως αυτή δεν έγινε μόνο με τεχνοκρατικά κριτήρια αλλά επιχειρήθηκε να εξυπηρετηθούν και πολιτικές ισορροπίες στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ, στη Θεσσαλονίκη. Εξαίρεση αποτελεί, ενδεχομένως, η Αλεξάνδρεια Ζώνης Καινοτομίας όπου δεν υπάρχει αλλαγή προσώπων καθώς ο πρόεδρος: Ελευθέριος Ιακώβου, καθηγητής Πολυτεχνικής Σχολής Α.Π.Θ. και ο Διευθύνων Σύμβουλος: Ιορδάνης Αρζιμάνογλου, μοριακός γενετιστής, διαδέχονται τον… εαυτό τους.
Από εκεί και πέρα:
- Στον Οργανισμό Λιμένος Θεσσαλονίκης (ΟΛΘ ΑΕ) τα ηνία προτείνεται να αναλάβει και μάλιστα με διπλή ιδιότητα: πρόεδρου και διευθύνοντος συμβούλου, ο νομικός Στέλιος Αγγελούδης στενός συνεργάτης του Ευάγγελου Βενιζέλου. Ο Στέλιος Αγγελούδης είναι μέλος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, πρόεδρος του Μουσείου Αθλητισμού στη Θεσσαλονίκη όπως και πρόεδρος της Ομοσπονδίας Χειροσφαίρισης Ελλάδος. Κατά το παρελθόν διετέλεσε σύμβουλος της Οργανωτικής Επιτροπής των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004, ειδικός γραμματέας Αθλητισμού Μακεδονίας Θράκης στο υπουργείο Πολιστιμού, γ.γ. Εμπορίου του υπουργείου Ανάπτυξης και ειδικός σύμβουλος της ΕΡΤ ΑΕ.
- Στη Διεθνή Εκθεση Θεσσαλονίκης (ΔΕΘ ΑΕ), πρόεδρος αναλαμβάνει ο δικηγόρος Ιωάννης Κωνσταντίνου. Ο Ιωάννης Κωνσταντίνου 44 ετών, δικηγορεί από το 1990 ενώ έχει συνδικαλιστική δράση από το 1999. Διεκδίκησε, ως επικεφαλής παράταξης, την προεδρία του δικηγορικού συλλόγου, πλαισιωμένος από συνυποψήφιους προερχόμενους από διάφορους κομματικούς χώρους (ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, αριστερά). Είναι μέλος του Δ.Σ. της Ελληνικής Ενωσης για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου και του Πολίτη.
- Στη HELEXPO ΑΕ, επικεφαλής με τη ιδιότητα του προέδρου αλλά και του διευθύνοντος Συμβούλου αναλαμβάνει ο μαθηματικός Πάρις Μαυρίδης, άνθρωπος προερχόμενος από το περιβάλλον του Γιάννη Μαγκριώτη. Ο Πάρις Μαυρίδης διετέλεσε επί χρόνια πρόεδρος του Διαβαλκανικού & Παρευξείνιου Επιχειρηματικού Κέντρου (ΔΙΠΕΚ) που ιδρύθηκε το 1995, ως Α.Ε. με μη κερδοσκοπικό σκοπό, και στεγάζεται στο περίπτερο 15 της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκη.
- Στην ΕΥΑΘ Παγίων, πρόεδρος αναλαμβάνει ο Αλέξανδρος Αθανασίου, καθηγητής Διοίκησης Επιχειρήσεων και Καινοτομίας
 
Ηρακλειδείς… «ΟΛΟΣ ο κόσμος έχει αντιληφθεί τι έχει γίνει με τον κ. Τσουκάτο. Το
ομολόγησε ο ίδιος. Όλος ο κόσμος έχει αντιληφθεί τι έγινε με τον κ. Μαντέλη. Αναγκαστικά το ομολόγησε ο ίδιος, αφού πρώτα το είπε ο κουμπάρος του. Όμως, αυτοί οι δυο άνθρωποι, Τσουκάτος και Μαντέλης, ήταν οι Ηρακλειδείς μιας συγκεκριμένης αυλής. Και το ερώτημα του ελληνικού λαού είναι τούτο: Καλά, για τους Ηρακλειδείς της αυλής θα μιλήσουμε, γι’ αυτόν που φορούσε το στέμμα δεν θα μιλήσουμε;», είπε στη Βουλή, ο βουλευτής του ΛΑ.Ο.Σ. Αστέριος Ροντούλης, «φωτογραφίζοντας» τον κ. Σημίτη. Άδικο έχει;...
 
 
 
Σκηνοθέτησε τη... ληστεία του
Ένας 33χρονος υπάλληλος βενζινάδικου ομολόγησε ότι ο ίδιος σκηνοθέτησε τη ληστεία, στην οποία κατήγγειλε ότι έπεσε θύμα το πρωί στη Θεσσαλονίκη. Σύμφωνα με την αστυνομία, ο 33χρονος ισχυρίστηκε ότι τα ξημερώματα τον πλησίασαν τρεις άγνωστοι και με την απειλή όπλου τον ανάγκασαν να επιβιβαστεί σε φορτηγάκι, τον οδήγησαν στο βενζινάδικο που εργάζεται, στην προέκταση της οδού Μακρυγιάννη και αφαίρεσαν 500 ευρώ. Στη συνέχεια, όπως κατήγγειλε, τον επιβίβασαν ξανά στο όχημα και τον περιέφεραν, για τον αφήσουν τελικά στην περιοχή της Ευκαρπίας. Ύστερα από έρευνα, ο 33χρονος ομολόγησε στους αστυνομικούς ότι ο ίδιος σκηνοθέτησε τη ληστεία, προκειμένου να καλύψει τα χρήματα που είχε υπεξαιρέσει από το ταμείο. Συνελήφθη και σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία.
 
Πεδίο μάχης η Λαμία από συγκρούσεις οπαδών ΠΑΟΚ και ΑΕΚ
Τραυματισμούς και καταστροφές προκάλεσαν οι οπαδοί των δύο ομάδων, ενώ τα επεισόδια έληξαν μετά από παρέμβαση της αστυνομίας με χημικά.
Οπαδοί του ΠΑΟΚ και της ΑΕΚ που μεταφέρθηκαν στη Λαμία τα ξημερώματα για τον ημιτελικό της τελικής τετράδας κυπέλου χειροσφαίρισης, που θα γίνει το μεσημέρι, συνεπλάκησαν μεταξύ του αρχικά στις 8 το πρωί, όταν οπαδοί του ΠΑΟΚ έκανα να έφοδο στα γραφεία της ΑΕΚ στο κέντρο της Λαμίας, τα έκαψαν πετώντας μολότοφ ενώ συγχρόνως τραυματίστηκαν και δύο άτομα που μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο Λαμίας.Λίγο αργότερα και ενώ οι οπαδοί του ΠΑΟΚ είχαν αποχωρήσει άρχισαν να συγκεντρώνονται οπαδοί της ΑΕΚ. Οι λιγοστές αστυνομικές δυνάμεις δεν μπόρεσαν να τους συγκρατήσουν και έφτασαν στην Πλατεία Λαού της Λαμίας και επιτέθηκαν με βόμβες μολότοφ εναντίον των αστυνομικών και των οπαδών του ΠΑΟΚ. Για 15 λεπτά περίπου εξελίχτηκε «πόλεμος» με περίπτερα να παραδίδονται στις φλόγες και του αμέριμνους ανθρώπους να μην ξέρουν που να κρυφτούν. Με βόμβες μολότοφ απάντησαν και οι οπαδοί του ΠΑΟΚ ενώ οι αστυνομικοί με βόμβες κρότου λάμψης και δακρυγόνα μπόρεσαν να ανακόψουν τα επεισόδια. Όλο το κέντρο της Λαμίας γέμισε με δακρυγόνα ενώ μία ώρα αργότερα, οι οπαδοί του ΠΑΟΚ αποχώρησαν συνοδεία αστυνομικών από το κέντρο της πόλη και παραμένουν περιφερειακά.Από το πρωί, σε σύσκεψη στην αστυνομική διεύθυνση Φθιώτιδας, ο Δήμος ζήτησε την αναβολή του αγώνα λόγω των επεισοδίων κάτι που δεν αποδέχτηκαν οι ομάδες και η ομοσπονδία ενώ παράλληλα ζήτησε αυξημένες δυνάμεις για να αποφευχθούν επεισόδια.Στο νοσοκομείο της Λαμίας έχουν μεταφερθεί 7 άτομα από τα οποία 6 είναι οπαδοί που έχουν τραυματιστεί στις συμπλοκές και ένας πολίτης που ένοιωσε δυσφορία από τα δακρυγόνα. Σύμφωνα με τους γιατρούς τα τραύματα είναι ελαφρά.
 
Ήρθη η απαγόρευση κυκλοφορίας στην Ταϊλάνδη
Ήρθη η νυκτερινή απαγόρευση της κυκλοφορίας που είχε επιβληθεί
στην Μπανγκόκ και σε επαρχίες.
Οι αρχές της Ταϊλάνδης ήραν σήμερα τη νυκτερινή απαγόρευση της κυκλοφορίας που είχε επιβληθεί πριν από δέκα ημέρες στην Μπανγκόκ και σε 23 επαρχίες μετά τα βίαια επεισόδια που σημειώθηκαν στην πρωτεύουσα, ανακοίνωσε σήμερα ο πρωθυπουργός Αμπχισίτ Βετζατζίβα.«Δεν θα την παρατείνουμε. Η κατάσταση βρίσκεται τώρα υπό έλεγχο», δήλωσε ο πρωθυπουργός στους δημοσιογράφους.Η απαγόρευση της κυκλοφορίας τέθηκε σε ισχύ στις 19 Μαΐου, αφού σημειώθηκαν στην Μπανγκόκ οι χειρότερες ταραχές της σύγχρονης ιστορίας της. Ξέσπασαν στις 10 Απριλίου και στη διάρκειά τους σκοτώθηκαν τουλάχιστον 85 άνθρωποι και τραυματίσθηκαν σχεδόν 2.000
 

 

Το σχόλιό σας

Σχετικά με το blog
-Το blog μας περιλαμβάνει αιχμηρά και καυστικά σχόλια από την επικαιρότητα που επηρεάζουν άμεσα την ζωή μας...!

-ΕΠΙΣΗΣ... ΚΑΤΑΓΡΑΦΟΥΜΕ ΤΑ ΤΟΠΙΚΑ ΔΡΩΜΕΝΑ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ - ΒΟΡΕΙΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ - και όχι μόνο - ΓΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ - ΑΘΛΗΤΙΚΑ - ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ ΤΗΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑ

Υ.Γ.1 ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΑΝΑΦΕΡΟΥΜΕ (ΓΙΑ ΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ΠΟΥ ΚΥΚΛΟΦΟΡΟΥΝ ) ΟΤΙ ΚΕΧΑΓΙΑ ΣΤΑ "ΑΡΧ...Α" ΜΑΣ ΔΕΝ ΒΑΖΟΥΜΕ ΚΑΝΕΝΑΝ ΚΑΙ ΚΑΜΟΙΑ ...!!!

Y.Γ.2 ΚΑΙ ΣΤΟ ΚΑΤΩ...ΚΑΤΩ...ΣΕ ΟΠΟΙΟΝ ΑΡΕΣΟΥΜΕ...
Αναζήτηση
Προηγούμενα Άρθρα
Τελευταίες δημοσιεύσεις