Γάτος...Ο Μακεδών!
Φίλους έχω μόνο τα ποντίκια...
Λίγα λόγια για εμένα
Στην αρχή ήμουν άσπρος...! αλλά με τις βλακίες που ακούω και βλέπω καθημερινά έγινα μαύρος...!
Σελίδες


Θεσσαλονίκη:Στις κάλπες 85.000 «γαλάζιοι»
2012 αναγνώστες
Σάββατο, 29 Μαΐου 2010
17:02

 

 
 
Βόμβα θα σκάση σε λίγες μέρες στην περιοχή μας και θα έχει σχέση με τον Καλλικράτη και τις επερχόμενες δημοτικές εκλογές  Μείνετε συντονισμένοι για να είστε ενημερωμένοι περί τίνος πρόκειται…
Θεσσαλονίκη:Στις κάλπες 85.000 «γαλάζιοι»
Οι πρώτες εσωκομματικές εκλογές μετά την εκλογή του Αντώνη Σαμαρά διεξάγονται αύριο στη ΝΔ για την ανάδειξη προέδρων σε 71 Νομαρχιακές Επιτροπές, καθώς και προέδρων και διοικήσεων σε 980 Τοπικές και Διαμερισματικές Οργανώσεις.Οι εκλογές χαρακτηρίζονται από διάφορες καινοτομίες, όπως η εκλογή προέδρου ΝΟΔΕ από το σύνολο των μελών του κόμματος και η δυνατότητα εκλογής με ποσοστώσεις νέων σε ηλικία μελών, καθώς και μελών που θα εκλεγούν για πρώτη φορά. Η εκλογική διαδικασία θα διεξαχθεί από τις 10 το πρωί έως τις 7 το απόγευμα σε εκλογικά κέντρα. Πρόεδρος ΝΟΔΕ εκλέγεται όποιος συγκεντρώσει ποσοστό τουλάχιστον ίσο με το 40% των σταυρών προτίμησης. Αλλιώς η διαδικασία θα επαναληφθεί την ερχόμενη Τετάρτη, 2 Ιουνίου, μεταξύ των δύο υποψηφίων που πλειοψήφησαν. Στις αυριανές εκλογές η Ρηγίλλης αναμένει να υπάρξει μεγάλη συμμετοχή μελών της ΝΔ, αν και υπάρχουν και διαφορετικές εκτιμήσεις.
Στη ΘεσσαλονίκηΣτη Θεσσαλονίκη, όπου ο εκλογικός κατάλογος περιέχει περίπου 85.000 μέλη, οι εκλογές γίνονται για την ανάδειξη των προέδρων των τεσσάρων ΝΟΔΕ, καθώς και των προέδρων και των διοικήσεων σε 78 διαμερισματικές και τοπικές οργανώσεις του νομού.Στις ΝΟΔΕ η ανανέωση θα είναι καθολική, καθώς και οι τέσσερις σημερινοί πρόεδροι δε θα είναι υποψήφιοι. Οι τρεις (Μ. Σαμαντζίδης, Μ. Στεργίου και Τ. Δημόπουλος) γιατί έχουν συμπληρώσει ήδη δύο θητείες, ο τρίτος (Σ. Βενέτης) γιατί δεν επιθυμεί. Στον κεντρικό τομέα τον θώκο θα διεκδικήσουν οι Τάσος Εμμανουηλίδης και Φώτης Τσιπέλης, στον ανατολικό ο Θόδωρος Μητράκας, ο Ζήσης Ιωακείμοβιτς, ο Γιώργος Παπασουλιώτης και ο Γιάννης Λιάμης, στο δυτικό ο Μίλτος Τασούλης, ο Κώστας Πάντσης και ο Μιχάλης Αθανασιάδης, ενώ στη Β' ερίζουν ο Κυριάκος Λαζός και ο Παύλος Δουλάμης.Να σημειωθεί ότι οι εσωκομματικές διαδικασίες θα συνεχιστούν με την εκλογή των μελών των ΝΟΔΕ και συνέδρων, που θα διεξαχθούν την Κυριακή 13 Ιουνίου.
 
Συνελήφθη διακινητής λαθρομεταναστών
Εναν 30χρονο διακινητή λαθρομεταναστών συνέλαβαν χτες οι αστυνομικοί, έπειτα από επεισοδιακή καταδίωξη στην περιοχή της Ξηροκρήνης στη Θεσσαλονίκη.Οπως ανακοινώθηκε, ο 30χρονος εντοπίστηκε τη στιγμή που παρέλαβε 14 λαθρομετανάστες με σκοπό να μεταφερθούν με αυτοκίνητο στην Αθήνα. Μάλιστα, κατά τη διάρκεια της επέμβασης των αστυνομικών, ο οδηγός του οχήματος επιχείρησε να αποφύγει τη σύλληψη, με αποτέλεσμα να συγκρουστεί με ένα περιπολικό και άλλα τρία σταθμευμένα αυτοκίνητα. Για την ίδια υπόθεση οι αστυνομικοί αναζητούν άλλο ένα άτομο ως συνεργό του 30χρονου.
 
Έρχονται εκπλήξεις  …στα ψηφοδέλτια των υποψηφίων δημάρχων…
Καταιγιστικές  θα είναι η εξελίξεις  στα τοπικά δρώμενα της περιοχής αφού σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες θα έχουμε σοβαρές εκπλήξεις στα ψηφοδέλτια που άρχισαν να δημιουργούνται παρασκηνιακά Το μεγάλο όνομα που θα κάνει το «μπαμ» θα προέρχεται από το δήμο Α. Αθανασίου…!!!
 
Σιακάδες …
Τούπιν κι τόκαμιν
Την άριζαν τα πανηγύρια την τχια την Ιφτυμώ κι όλου τάζουνταν.
-Τουν Αγιά Χαράλαμπου κι τουν Αγιά Σαράντη δαπάμι στην Παναγιουπούλα, τουν Αγια Θόδωρου στου Σπήλιου, ύσταρνας στου Αγιά Θουλόγου, τουν Αγια Χριστόφουρου στουν Πρόδροπου , την Ανάληψη στουν Αγία Νικόλα κι την Αγιανάργιαρη στου Χουρπάνι. Θα του ζήσου ιφέτους.
Αμά σιμακόντιβιν η γιουρτή παλάγιζιν πρώτα για παρέα κι ύσταρνας τηρούσιν να φκιάση καμμιά πήτα κι άλλα φαγία. Ήταν κι λήξουρη η τχιά η Ιφτυμώ. Ερχουνταν η γιουρτή κι εριχνιν ου Θιός ουλάκιρις αράπιτσες απ’ τουν ουρανό κι απόμνεισκιν η τχια μι την όρεξιν. Δεν σικλιτίζουνταν αμά.
-Ασα θέλει! Την άλλη τη βουλά δα πάμι. Ακαλνούσιν τις φιλινλάδις της στου σπίτι κι τάτρουγαν τα φαγία. Πέρασαν όλα τα πανηγύρια κι καν καμμιάφρας δεν ταίριαζαν ου κιρός. Η τχιάτσα ήταν κατασικλιτισμένη αμά για την Ανάληψη ήταν σίγουρη.
-Τώρα δεν έχει! Εστρουσιν ου κιρος. Δεν τηράτι που μας έψησιν ου ήλιους;
-Στρώθηκιν πάλι στου πλάσιμου κι στου μαγέριμα, απ’ τη Διφτέρα.
Την Τρίτη ου κιρός άλλαξιν, την Τιτράδι μάι χειρότερα, την Πέφτη ταχύ-ταχύ ξυπνάει κι τηράει βρουχή.
-Τι δα γένει; Την λεν οι φιληνάδις της. Που ν’ αξαμώσης να βγης όξου μιργιά.
-Δ’ αξαμώσου κι δα παραξαμώσου. Δεν ακούγα τίπουτας. Δα πάμι στουν Αγιά Νικόλα. Τι, κιουτιψέτι μαρή; Καλουκαίρι είνι κι δα στρώση ου κιρός.
Μπρε καλέ μου, μπρε χρυσέ μου, δεν άλλαζιν μυαλό αυτή.
-Ιγώ έκαμα τις ιτοιμασίις κι όποια θέλει ας έρθει.
Ξιγιλάστικαν οι γυναίκες κι κίνησαν. Αμπρουστά του γουμάρι μι φουρτουμένα τα πράγματα κι πίσου αυτές.
Τ’ απόγιουμα βούρκουσιν για καλά πάλι η Ντρούλια.
-Πάμι να φύγουμιτην λεν. Τήρι τι γένιτι στην Παπαντή.
-Ούτι θέλει ας γένιτι! Κατσίτι ακόμα καμπόσου.
Εκατσαν καμμία ώρα ακάμα κι ξεκίνησαν γιατί πιάνη μια τρουμάρα στου δρόμο που ήταν όλη δικιά τους. Ως του κόκκαλου έφτασι του νιρό. Σαν τα παπία έφτασαν στην Νάουσα.
-Σι άρσιν ου Αγιά Νικόλας; Την πείραξιν η Λέγκου που φουβούνταν το νιρό.
-Ιμένα μι άρεσιν αμα ισένα δα σιάρσιν πλειότιρα. Μι μια ιτία καθάρισις κι ολας. Η’ φουβήθηκις τίπουτας που σ’ έφυγιν του μύρου;
 
Η Νάνα Μαρίγια
 
ΟΜΙΛΟΣ ΦΙΛΩΝ ΚΥΝΗΓΩΝ ΚΟΥΦΑΛΙΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
 
Σκοπευτικοί Αγώνες στα Κουφάλια
Την Κυριακή 23 Μαΐου 2010 ο Δήμος Κουφαλίων σε συνεργασία με τον Όμιλο Φίλων Κυνηγών Κουφαλίων Θεσσαλονίκης διοργάνωσε σκοπευτικούς αγώνες στα πλαίσια των πολιτιστικών εκδηλώσεων ‘‘ΑΝΤΡΙΑΔΑ 2010’’ σε ένα θαυμάσιο χώρο στην περιοχή του Αξιού ποταμού στα Κουφάλια.
Πλήθος κυνηγών και φίλων από όλη την περιοχή μαζεύτηκαν για να συμμετέχουν και να παρακολουθήσουν.
Πενήντα έξι (56) κυνηγοί έλαβαν μέρος στους αγώνες. Στους έξι πρώτους απενεμήθησαν κύπελλα και μετάλλια που αθλοθέτησε ο Δήμος Κουφαλίων, καθώς επίσης και άλλα δώρα. Οι αγώνες ήταν εντυπωσιακοί και ενθουσίασαν όλους τους κυνηγούς και τους φίλους που είχαν την τύχη να τους παρακολουθήσουν. Ο συναγωνισμός κράτησε αμείωτο το ενδιαφέρον όλων μέχρι το τέλος που έγινε και αγώνας μπαράζ για τους έξι πρώτους.
Νικητές αναδείχθηκαν οι παρακάτω:
1ος Καλογράς Γεώργιος απονομή κυπέλλου και μεταλλίου από το Δήμαρχο Κουφαλίων κ. Μπελίδη Δημήτριο.
2ος Παρασκευόπουλος Γεώργιος απονομή κυπέλλου και μεταλλίου από το Δημοτικό Σύμβουλο κ. Αναστασιάδη Πέτρο.
3ος Χριστοδούλου Πέτρος απονομή κυπέλλου και μεταλλίου από τον Πρόεδρο του Κ.Σ. Θεσ/νίκης κ. Μπαμπαράτσα Γεώργιο.
4ος Μασλάρης Ηλίας απονομή μεταλλίου από τον Πρόεδρο του Κ.Σ. Αξιούπολης κ. Ραμπιάδη Ιωάννη.
5ος Μπουφετης Εμμανουήλ απονομή μεταλλίου από τον Πρόεδρο του Ομίλου Φίλων Κυνηγών Θεσ/νίκης κ. Πατρώνα Χρήστο.
6ος Καζάνας Μιχαήλ απονομή μεταλλίου από τον Γ. Γραμματέα του Κ.Σ. Θεσ/νίκης κ. Γιακουστίδη Φώτιο.
Ήταν τόσο μεγάλη η επιτυχία των αγώνων και η προσέλευση του κόσμου που μεγαλύτερος νικητής τελικά αναδείχθηκε η κοινότητα των κυνηγών. Τους αγώνες τίμησαν με την παρουσία τους ο Δήμαρχος Κουφαλίων κ. Μπελίδης Δημήτριος, ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού κ. Κατσούκας Γεώργιος, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι κκ Αναστασιάδης Πέτρος, Δαϊκούδης Παναγιώτης, ο Πρόεδρος του Κ.Σ. Θεσσαλονίκης κ. Μπαμπαράτσος Γεώργιος και μέλη του Δ.Σ., ο Πρόεδρος του Κ.Σ. Αξιούπολης κ. Ραμπιάδης Ιωάννης, ο Πρόεδρος του Σκοπευτικού Ομίλου Μακεδονίας κ. Μουστάκας Παναγιώτης, ο πρόεδρος του Σκοπευτικού Ομίλου Σκύδρας κ. Αναστασιάδης Γεώργιος, ο Πρόεδρος του Ομίλου Φίλων Κυνηγών Ακτής Θερμαϊκού κ. Ράμος Χρήστος και μέλη του ΔΣ, ο Πρόεδρος του Ομίλου Φίλων Κυνηγών Θέρμης και Περχώρων κ. Παυλικιανίδης Γεώργιος και μέλη του Δ.Σ., ο Αντιπρόεδρος του Κ.Σ. Γουμένησας κ. Παρασκευόπουλος Γεώργιος και ο Πρόεδρος της Λέσχης Κυνηγών Καλαμαρίας κ. Καζαντζίδης Νικόλαος.
Το Δ.Σ. ΤΟΥ Ομήλου ευχαριστεί θερμά όσους βοήθησαν στην ομαλή και επιτυχημένη διεξαγωγή των αγώνων, τους δωροθέτες κκ Μιχαηλίδη Γεώργιο, Κλεομένη Ζαραλή, Παπαστογιαννούδη Παναγιώτη και όλους τους συναδέλφους κυνηγούς που έλαβαν μέρος στους αγώνες.
 
Για το Δ.Σ.
Ο Πρόεδρος Πατρώνας Χρήστος
Ο Γ. Γραμματέας Βογιατζής Γεώργιος   
 
Αποκλειστική συνέντευξη Ι. Τσουκνιδά στο ‘‘ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΒΗΜΑ’’
Το ‘‘Ελεύθερο Βήμα’’ στο επόμενο φύλλο θα φιλοξενήσει αποκλειστική συνέντευξη του υποψηφίου δημάρχου Χαλκηδόνας κ. Ι. Τσουκνιδά. Στην συνέντευξη που θα συζητηθεί ο κ. Τσουκνιδάς αναφέρεται στους στόχους ενός τέτοιου Δήμου… Επισημάνει τα προβλήματα και κάνει λόγο για μία συλλογική προσπάθεια.
Αυτά και πολλά περισσότερα στην συνέντευξη που θα δημοσιεύσουμε την ερχόμενη εβδομάδα. Μην την χάσετε!
 
Καταγγελία για το ‘‘Βοήθεια στο Σπίτι’’ στη Χαλκηδόνα
Την τελευταία εβδομάδα γίναμε αποδέκτες καταγγελιών για το πρόγραμμα ‘‘Βοήθεια στο Σπίτι’’ του Δήμου Χαλκηδόνας , ότι δεν εξυπηρετεί τους ηλικιωμένους. Επειδή οι καταγγελίες ήταν σοβαρές τις μεταφέραμε στον δήμαρχο Χαλκηδόνας κ. Σάκη Νικόπουλο. Ο κ. Δήμαρχος αμφισβήτησε τις καταγγελίες – που κάνουν λόγο για μη εξυπηρετήσει ηλικιωμένων – και έκανε λόγο για προβοκάτσια.
Εμείς σας τις μεταφέρουμε και περιμένουμε απάντηση από την πρόεδρο του ΚΑΠΗ κ. Καραλιάτου.
 
 
‘‘ΑΝΤΡΙΑΔΑ 2010’’
Στις 19 έως 24 Μαΐου 2010 πραγματοποιήθηκαν για ακόμη μια χρονιά οι εκδηλώσεις ‘‘ΑΝΤΡΙΑΔΑ 2010’’ στον Δήμο Κουφαλίων. Οι εκδηλώσεις ολοκληρώθηκαν για ακόμη μια χρονιά με μεγάλη επιτυχία. 
 
 
Τι σκοπό έχει και τι επιδιώκει η Τουρκική κουστωδία;
 
Εν χορδαίς και τυμπάνοις μας ανακοινώθηκε την περασμένη εβδομάδα από τα ΜΜΕ, η επίσημη επίσκεψη του Τούρκου πρωθυπουργού με 10 υπουργούς και 87 ηχηρά ονόματα του επιχειρηματικού κόσμου στη χώρα μας. Αυτό δείχνει από την μια πλευρά, την ενδεικτική πρόθεση της Τουρκίας για οικονομική διείσδυση σημαντικών επενδύσεων σε πολλούς τομείς. Μέχρι εδώ, καλά και Άγια.
Από την άλλη πλευρά, η Αθήνα θα πρέπει να κρατά μικρό καλάθι με τις ατζέντες των 10 υπουργών ως αναφορά την νέα πορεία στις ελληνοτουρκικές σχέσεις και συγκεκριμένα με τα βαριά ζητήματα όπως είναι ο τουρκικός τσαμπουκάς στο Αιγαίο, η υφαλοκρηπίδα, η ταφόπετρα της Κύπρου, η μουσουλμανική μειονότητα στη Θράκη, η μείωση των εξοπλισμών, το πρόβλημα που προέκυψε με τον αγωγό φυσικού αερίου και τέλος η παράνομη και ύποπτη ορδή των μεταναστών δια μέσου της Τουρκίας. Θέματα καυτά για την πατρίδα μας και τον Ελληνισμό μας. Εγώ θα έλεγα και ύποπτα με δυνάμεις σκοτεινές, που προωθούν τη μετάλλαξη του Ελληνικού έθνους σε ουδετεροεθνές κρατικό μόρφωμα με τίμημα την «παράπλευρη απώλεια» πρώτα του Ελληνικού Έθνους και μετά της Ελληνικής Ιστορικής εθνότητάς μας.
Εάν η γειτονική μας χώρα με την «τιμητική» επίσκεψη που μας έκανε θέλει να συμβιώσουμε ειρηνικά, να καλλιεργηθεί πρόσφορο έδαφος για καλύτερες δυνατές σχέσεις και στενότερη συνεργασία και φιλία, θα πρέπει να αλλάξει πολιτική που οδηγεί σε χρόνιες εντάσεις.
Το εκκρεμές πρόβλημα με την Τουρκία είναι ότι άλλα λέει και άλλα κάνει, που σημαίνει στη γλώσσα τους :
«Μπαχτσιά σουϊλεντίν-Μπαχτσιά κεσίτ γιαπί ομούς».
Τα παιχνίδια της Τουρκίας και τα ελληνοτουρκικά «μαντζούνια» των διαλόγων της είναι δοκιμασμένα χρόνια, αφού πάντα ζητά περισσότερα απ’ όσα λογικά θα μπορούσαμε να τις προσφέρουμε χάριν της συμφιλίωσης. Λίγες ώρες πριν την άφιξη του τούρκου πρωθυπουργού στην Αθήνα, τουρκική φρεγάτα έξω από την Άνδρο, ζητούσε σαν οικοδεσπότης τα «ρέστα» από Ελληνικά μας μαχητικά που εκτελούσαν εκπαιδευτική άσκηση. Η συμπεριφορά της αυτή επιβεβαιώνει για μια ακόμη φορά τον «χαβά της».
Εγώ θα συμπλήρωνα την ελληνική παροιμία που λέει :
 «Ο λύκος κι αν εγέρασε κι άλλαξε το μαλλί του,
    ούτε τη γνώση άλλαξε ούτε την κεφαλή του».
Για μας του Έλληνες η ένοπλη τουρκική απειλή δεν είναι φαντασίωση, αλλά κατ’ εξοχήν ρεαλιστική καθημερινή διαπίστωση.
Στάθηκε παράγοντας καταστροφής, λαϊκής εξόντωσης και εθνικής υποδούλωσης. Κανένας Έλληνας δεν ξεχνά ποτέ την Μικρασιατική εγκληματική τραγωδία του 1922.
Καμιά μαυροφορεμένη και χαροκαμένη μάνα της Κύπρου δεν ξεχνά τις τουρκικές βαρβαρότητες και δολοφονίες αιχμαλώτων στρατιωτών.
Μέσα από φωτογραφικό και κινηματογραφικό υλικό αποδεικνύει της εν ψυχρώ εκτελέσεις. Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Δικαιωμάτων του Ανθρώπου και των Θεμελιωδών Ελευθεριών, δεν τα γνωρίζει αυτά;
Δεν υπάρχει προηγούμενο στην παγκόσμια Ιστορία, κατά το οποίο η χώρα δράστης εγκλημάτων του Διεθνούς Ποινικού Δικαίου και μάλιστα συνεχιζομένων, να επιδεικνύει τόση έπαρση και να έχει τόση αποδοχή από τις χώρες-μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας.
Η κατάργηση της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης, είναι μια μόνιμη και μακροχρόνια ένδειξη διασυρμού της καταπίεσης και εκφοβισμού του Οικουμενικού Πατριαρχείου.
Γιατί η Θράκη απουσιάζει συστηματικά από κάθε βιβλίο της Ιστορίας μας; Έκπληξη προκαλεί το γεγονός σε κάθε Έλληνα πολίτη και μάλιστα σε θρακιώτες η απουσία της γνήσιας ιστορίας της Θράκης. Μήπως και αυτό είναι ένα από τα «επικοινωνιακά» τεχνάσματα προπαγανδιστικών διεθνιστικών αντιλήψεων;
Σε τι συνίσταται η εκμάθηση της τουρκικής γλώσσας στα σχολεία του Ανατολικού Αιγαίου, νομού Ξάνθης, Ροδόπης και σταδιακά στην υπόλοιπη Ελλάδα; Είναι γνωστό ότι η Τουρκία χρόνια τώρα προσπαθεί στην εξολόθρευση της πολιτισμικής παρουσίας της Ρωμιοσύνης στην Πόλη.
Αυτή είναι η χρεωκοπημένη Ιδεολογία της Τουρκίας που προσπαθεί μεθοδευμένα χρόνια τώρα να «σκαλώσει» στην Ιστορία μας και να υποκλέψει λαμπρές σελίδες με κωμικούς ισχυρισμούς.
Έχουν αναφερθεί στο παρελθόν ότι ο Θαλής ο Μιλήσιος, ο Όμηρος και άλλοι γνωστοί Έλληνες φιλόσοφοι ήταν «Ανατολίτες», ο τελευταίος μάλιστα και πιθανής τουρκικής καταγωγής, διότι λένε, το όνομά του προέρχεται από το Ομέρ!
Που το πάνε τέλος πάντων οι γείτονές μας ;
Ακούστηκε, ότι με την άφιξη των τούρκων υπουργών, ήρθε και η υπουργός παιδείας η Νιμέτ Τσουμπουκτσού για να συναντηθεί με την Ελληνίδα ομόλογό της κ. Άννα Διαμαντοπούλου και να την ζητήσει να σβηστεί από τα σχολικά μας βιβλία κάθε τι το εχθρικό και προσβλητικό στο πρόσωπο της Τουρκίας.
Αναφέρει μάλιστα, ότι οι Σουλιώτισσες γλίστρησαν και έπεσαν στο γκρεμό του Ζαλόγγου, γιατί ήταν μεθυσμένες όταν χόρευαν. Να μη γίνει αναφορά καθόλου για τους Αρμενίους για γενοκτονία, όπως επίσης και για τους Ποντίους, να μη θεωρείται πλέον μια από τις μαύρες σελίδες όχι μόνο του Ελληνισμού, αλλά και της ανθρωπότητας και πράξη αβροφροσύνης των νεότουρκων.
Να ξεχάσουμε ότι αυτοί διέλυσαν την Βυζαντινή Αυτοκρατορία, ότι επί αιώνες μας πατούσαν στο σβέρκο, ότι βίασαν άνδρες και γυναίκες, έσφαξαν και ρίμαξαν πόλεις και χωριά.
Δηλαδή, ούτε λίγο, ούτε πολύ η Τουρκική προπαγάνδα προσπαθεί να πετύχει το απόλυτο και να «στριμώξει» τη χώρα μας για να πετύχει υπογραφή σχετικής συμφωνίας.
Ίσως η κ. υπουργός παιδείας δεν γνωρίζει ότι η Ιστορία έχει τον δικό της νόμο, τίποτε το ψεύτικο να μη λέει και τίποτε το αληθινό να μην αποσιωπά.
Τώρα αν ορισμένοι θελήσουν να εγκληματίσουν έναντι της Ιστορίας και να σβήσουν τους προγόνους μας, τις θυσίες και τους αγώνες αίματος για να μην ενοχληθούν οι γείτονες και οι προστάτες τους, τότε αυτοί θα λογοδοτήσουν έναντι του λαού και της Ιστορίας.
Θα πρέπει να γνωρίζουν ότι η Ιστορία είναι το καλύτερο μάθημα για τους πολίτες μιας χώρας, είναι θεματοφύλακας των μεγάλων πράξεων, γιατί διδάσκει τι πρέπει να κάνουν και τι πρέπει να αποφεύγουν, για να εξασφαλίσουν την ελευθερία και την ευημερία τους. Καθώς επίσης, είναι μάρτυρας για το παρελθόν, παράδειγμα προς μίμηση για το παρόν και σύμβουλός μας ανεκτίμητος για ότι αφορά το μέλλον. Τώρα αν ορισμένοι θελήσουν να μας φέρουν τη «νύχτα» εμείς θα επιχειρούμε πάντα να «βάζουμε φώτα στις μεγάλες επετείους».
 
Δημήτρης Σίγκος
 
 
 
ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
Η θεατρική ομάδα του 2ου Δημοτικού Σχολείου Αγ. Αθανασίου σας προσκαλεί, να παρακολουθήσετε την παράσταση, ’’ΕΛΙΖΑ’’ της Ξένιας Καλογεροπούλου, στο Πνευματικό Κέντρο Αγ. Αθανασίου. Θα δοθούν δύο παραστάσεις: ;Σάββατο 29 Μαϊου & Κυριακή 30 Μαϊου 2010 ώρα 9.00 μ.μ.
Με τιμή Ο Δ/ντης του Σχολείου
Ψαρράς Γιάννης      
 
 
 
 
Μορφωτικός Εκπολιτιστικός Σύλλογος Χαλκηδόνας
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
Εκδηλώσεις του Συλλόγου μας
 
21 Μαϊου ο Σύλλογος διοργανώνει εκδρομή στην Κωνσταντινούπολη-Πριγκηπόνησα-Καδίκιοι
30 Μαϊου το χορευτικό τμήμα Παραδοσιακών χορών θα συμμετέχει στην εκδήλωση της Ένωσης Πολιτιστικών φορέων στο άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου στην Παραλία Θεσσαλονίκης
12 Ιουνίου εκδήλωση των τμημάτων του Συλλόγου α) Παραδοσιακοί Χοροί, β) Κλασσικό Μπαλέτο, γ) Μοντέρνος Χορός, δ) Μουσικό τμήμα, ε) Επίδειξη Καράτε και Παγκράτιο σχολής κ. Μαραγκάκης Σέβης.
13 Ιουνίου το παιδικό χορευτικό τμήμα του Συλλόγου θα συμμετέχει στο Παιδικό φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών ΦΙΛΙΠΠΕΙΑ 2010
 
Ο Πρόεδρος
   ΜΠΟΥΤΖΟΠΟΥΛΟΣ ΠΑΣΧΑΛΗΣ
 
 
 
 
ΤΟ ΤΣΙΜΠΗΜΑ ΤΗΣ ΜΕΔΟΥΣΑΣ
 
Αγαπητοί συνδημότες του Δήμου Χαλκηδόνας βρίσκομαι πάλι κοντά σας όπου θα σας μεταφέρω διάφορα σχόλια και απόψεις στελεχών τοπικής Αυτοδιοίκησης.
 
Όπως σας είχα ενημερώσει ένα σεμινάριο που έπρεπε να παρακολουθήσω ήταν η αιτία που είχαμε ένα κενό μιας εβδομάδας. Συζητήθηκαν πάρα πολλά, έγιναν πάρα πολλά και πιστεύω να γεμίσω την στήλη μου εύκολα δίνοντας ταυτόχρονα και κάποιες ειδησούλες γύρω από τα τεκταινόμενα της Δυτικής Θεσσαλονίκης.
 
Προεκλογική χρονιά η φετινή γι’ αυτό και στον διευρυμένο δήμο Χαλκηδόνας έχουν στρωθεί στη δουλειά όλοι οι αιρετοί λες και οι πολίτες θα ψηφίσουν για τα έργα που θα πραγματοποιηθούν το τελευταίο διάστημα.
 
Όπως όλοι ξέρουμε κάθε τέσσερα χρόνια τέτοια εποχή οι δήμοι θυμίζουν πραγματικά ένα εργοτάξιο. Έτσι φαίνεται το έργο των Δήμων. Μετά από τον Νοέμβριο θα έχουμε καιρό για διακοπές για περίπου τρία χρόνια, τώρα όμως δουλειά.
 
Η προηγούμενη περίοδο εργασίας (δηλαδή πρίν τέσσερα χρόνια) είχε χαρακτηριστεί για πολλούς δήμους το «φύτεμα» κολονακίων. Γέμισαν τα πεζοδρόμια. Σήμερα υπάρχουν τα ….μισά.
 
Ποτέ δεν ανανεώθηκαν, ποτέ δεν ελέγχθηκαν γιατί λείπουν αυτά που λείπουν. Η φετινή εργασιακή περίοδος θα χαρακτηριστεί σαν το κλείσιμο των «λακούβων». Υποτίθεται ότι γίνεται για το καλό μας.
 
Βέβαια γιατί τώρα τόσο ενδιαφέρον ξαφνικά δεν καταλαβαίνω. Και όταν επί τρία χρόνια δεν γίνεται τίποτα και μόνο την τέταρτη χρονιά θυμούνται να τα κάνουν όλα, γιατί να μην πάει ο νους μας στο πονηρό;
 
Γιατί να μην σκεφτούμε ότι κάποιος θα «τρώει με χρυσά κουτάλια;» Πόσο στοιχίζουν όλα αυτά τα έργα; Δίνει κανείς λογαριασμό; Πώς έγιναν οι αναθέσεις;
 
Υπάρχει πουθενά διαφάνεια; Απαντά η δημοτική σε αντίστοιχες ερωτήσεις της αντιπολίτευσης; Γίνονται αλήθεια ερωτήσεις γι’ αυτά τα θέματα από την αντιπολίτευση;
 
Χρήμα-χρήμα χρήμα στον βρόντο. Την ώρα που περνάμε τεράστια οικονομική κρίση, τόσο σαν κράτος όσο και σαν οικογένειες, τα λεφτά που δίνουμε (μας παίρνουν) μέσω της ΔΕΗ πετιόνται στον δρόμο. Δεν μιλώ βέβαια για άλλες δαπάνες που έχουν απασχολήσει τις στήλες συναδέλφων σε προηγούμενα φύλλα. Αν προστεθούν κι’ αυτές το πρόβλημα διογκώνεται.
 
Και αρχίζουν οι αιρετοί να παρακαλάνε πλέον να μην «δούμε» τίποτε άλλο. Βλέπεις οι εκλογές θέλουν ακόμη πέντε μήνες. Έχουν προγραμματίσει κι’ άλλα έργα άραγε; Υπάρχουν και άλλοι στην σειρά για το «μπαξίσι τους»; Ποιος ξέρει;
 
Βέβαια απ’ την άλλη μεριά, αν ξέραμε κι’ εμείς έτσι θα μέναμε, να γενικολογούμε; Όχι βέβαια. Θα καταγγέλαμε επωνύμως. Μπορεί όλα να γίνονται νομιμοφανώς, αλλά όμως δεν παύουμε να ζούμε όλοι εδώ, στο ίδιο χωριό και να βλέπουμε «περίεργη εξέλιξη» για μερικούς που ασχολούνται με τα θέματα αυτά.
 
Ε να μην πάει ο νους μας στο κακό; Και ο νους βλέπεις δεν είναι εισαγγελέας για να χρειάζεται αρκετές αποδείξεις. Του φτάνει και του περισσεύει η απλή λογική και ότι βλέπουν τα ματάκια.
 
Σαν να είναι καιρός να αρχίσουμε να σκεφτόμαστε να τους «αλλάξουμε». Αρκετά δεν κάθισαν στα αξιώματα; Έδειξαν τι μπορούν να κάνουν.
 
Πάμε λίγο στα δικά μας. Θα ξεκινήσω φίλτατοι μου με δύο ναι και δύο όχι, ένεκα των ημερών και των καταστάσεων που βιώνουμε. Ναι επιτέλους προχώρησε ο ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ και μάθαμε και εμείς οι αγωνιούντες που ανήκουμε. Όχι, δεν θα ισχύει από τις επόμενες εκλογές (όπως πολλοί προσδοκούσαν) αλλά και αυτές.
 
Ναι θα αλλάξει την τοπική Αυτοδιοίκηση και τον τρόπο που διαχειρίζονται οι κατά τ’ άλλα εκπρώσοποι του λαού. Όχι μην περιμένουμε να κάνουν πολλά οι άλλοι αλλά πολλά μπορούμε να κάνουμε εμείς με την ψήφο και την στάση μας γιατί η αυτοδιοίκηση πρέπει να εξυγιανθεί.
 
Αυτά και συνεχίζω με τα όχι και τις αρνήσεις. Όχι είπαν αρκετοί δημοτικοί σύμβουλοι σε δημοσίευμα που τους ήθελε στο πλευρό του δημάρχου. Ποιού δημάρχου; Έλα δεν θέλω τέτοια!!!
 
Αυτού του δημάρχου ο οποίος πρέπει να τον λένε Ρίζο και όπως θέλω τα γυρίζω. Όπως πολύ καλά καταλάβατε φίλοι μου, είναι γλυκιά η εξουσία και πολλά τα λεφτά Άρη όπως έλεγε και ο Σπύρος Καλογήρου!!!
 
Πολλές συναντήσεις γίνονται σε πολλά δημοτικά διαμερίσματα από τους ενδιαφερόμενους υποψηφίους δημάρχους. Όλοι ξεκίνησαν χωρίς να περιμένουν κάποιες διαδικασίες από τα δύο μεγάλα κόμματα.
 
Έτσι όπως εξελίχθηκαν τα πράγματα, το όποιο χρίσμα μοιάζει μάλλον με στίγμα. Σήμερα τα κόμματα εξουσίας δίνουν χρίσματα και δεν πάει κανένας να το πάρει.
 
Γεγονός είναι πάντως ότι ο Καλλικράτης στέλνει πιο γρήγορα κάποιους στα σπίτια τους. Πρώτον ότι δεν υπάρχει τέτοιο προηγούμενο στα χρονικά της Αυτοδιοίκησης να «διαφεύγει» ένας Δήμαρχος αμέσως μετά την πρώτη του θητεία. Μεγαλύτερη ομολογία αποτυχίας δεν μπορεί να υπάρχει.
 
Ο πρώην δήμαρχος Κουφαλίων κ. Γιάννης Τσουκνιδάς δεν έχει ακόμη ανοίξει τα χαρτιά του. Η ως τώρα δράση του φαίνεται να δηλώνει «παρών» ωστόσο ακόμα περιμένει κάτι. Το όνομα του σίγουρα «παίζει» και πιο πάνω.
 
Το θέμα είναι αν το ΠΑΣΟΚ γουστάρει Μπελίδη. Δεν μου πολυφαίνεται αυτό, αλλά ποτέ δεν ξέρεις. Πάντως για όλους τα περιθώρια έχουν στενέψει.
 
Μέχρι τέλος Ιουνίου πρέπει να έχουν καταλήξει όλες οι προσπάθειες, αφού τον Σεπτέμβριο θα είναι πια αργά. Ότι γίνει τότε θα μοιάζει περισσότερο σαν μια απέλπιδα προσπάθεια καταγραφής παρά κάτι άλλο.
 
Με δεδομένα ότι η οικονομική κρίση θα δώσει μια πολύ φτωχή προεκλογική δράση…κάθε υποψήφιος θα χρειάζεται χρόνο, αντοχές για να επισκεφθεί προσωπικά όσο το δυνατό περισσότερους πολίτες.
 
Στους καιρούς της μαύρης φτώχειας δε βλέπω πολύ πιθανό να βγαίνουν αφίσες, φυλλάδια, πανό κ.λ.π. Ο χρόνος λοιπόν έχει μεγαλύτερη αξία και επισπεύδει τις εξελίξεις.
 
Με την Χαλκηδόνα φλερτάρουν πλέον όλοι οι υποψήφιοι δήμαρχοι και απ’ ότι μαθαίνω άρχισαν ήδη οι επαφές για την συγκρότηση των ψηφοδελτίων.
 
Μάλιστα κάποιοι από τους υποψηφίους δημάρχους εμφανίστηκαν αισιόδοξοι για την ανταπόκριση που θα υπάρξει από την πλευρά του πρώην δημάρχου κ. Τσιτουρίδη.
 
Ένα τέτοιο ενδεχόμενο θα γίνει η αιτία να υπάρξει διάσπαση στο γαλάζιο στρατόπεδο και πιθανών ο κερδισμένος της υπόθεσης να είναι ο δικός μας υποψήφιος. Ξέρετε τι εννοώ!
 
Το χάσμα που θα επικρατήσει στα γαλάζια ψηφοδέλτια θα είναι ότι το καλύτερο για τον υποψήφιο του ΠΑΣΟΚ που βλέπω να είναι μόνο ΕΝΑΣ. Δεν θα μπω σε ονόματα, αλλά πιστεύω ότι θα υπάρξουν διαδικασίες και η πλειοψηφία θα προτείνει έναν και μοναδικό.
 
Μετωπική επίθεση δέχθηκε ο Άρης από τους Π. Τζανή – Θ. Τσακίρη και Κώστα Χουλιά για τον λάθος χειρισμό που επέλεξε να κάνει και τις μεθόδους διεκδικήσεων που χρησιμοποίησε.
 
Και οι τρείς τις ενέργειες τις θεώρησαν ανεπαρκείς (και καλά έκαναν) και αρνήθηκαν να παρευρεθούν στο κλείσιμο της Εθνικής Οδού. Δεν θα νομιμοποιήσουμε την ανικανότητα των όσων είχαν την ευθύνη μέχρι τώρα δήλωσαν.
 
Σίγουρα για τους περισσότερους ο τρόπος προβολής των αιτημάτων δεν ήταν ο καλύτερος. Άλλοι δήμοι από την πρώτη μέρα ανακοίνωσης του χωροταξικού άρχισαν κινητοποιήσεις, έκλεισαν δρόμους, πίεσαν καταστάσεις και κάτι κατάφεραν. Αυτή η ώρα δεν είναι για κριτική. Ταμείο θα κάνουμε αμέσως μετά την ψήφιση του Καλλικράτη και με το θάρρος της γνώμης θα πούμε ποιοι κατά την άποψή μας κινήθηκαν σωστά και ποιοι όχι.
 
Έντονα ακούγεται το όνομα του Δημάρχου Χαλάστρας κ. Γρηγόρη Ουζούνη για τον Δήμο Δέλτα. Διαθέτοντας κοινωνική αποδοχή, αξιοζήλευτη πορεία και έρεισμα στις κοινωνίες των συνενούμενων δήμων ο κ. Ουζούνης θεωρείται από πολλούς πως είναι ικανός να πείσει την κοινωνία. Προχώρα δήμαρχε και εμείς μαζί σου!!!
 
Ποιος δήμαρχος είπε τα παρακάτω; «Πολλοί μου λένε μη βγείς απ’ το κοπάδι γιατί θα σε φάει ο λύκος. Καλύτερα να με φάει ο λύκος μια και έξω παρά να με τρώνε τα τσιμπούρια από μέσα». Δήμαρχε σωστό το σκεπτικό σου αλλά αργά το κατάλαβες!
 
Μ’ αυτά και μ’ αυτά κάπου εδώ τελειώνει το εβδομαδιαίο μας ραντεβού. Από τον άλλο μήνα τα σχόλια μου θα είναι πιο καυστικά και πιο στοχοποιημένα. Τα λέμε την επόμενη εβδομάδα.                                                   «Η… ΜΕΔΟΥΣΑ»       
 
 
 
 
ΑΚΟΥΩ ΜΑΘΑΙΝΩ ΓΡΑΦΩ
 
Επιμέλεια:
ΣΑΚΗΣ ΤΣΑΚΙΡΗΣ
 
Αγαπητοί φίλοι και φίλες αναγνώστες της στήλης αυτής βρίσκομαι πάλι πιστός στο ραντεβού για να σας μεταφέρω κάποια πραγματάκια που έπεσαν στην αντίληψή μου και κάποια που με μεταφέρατε εσείς.
 
Θα ξεκινήσω λοιπόν από τα τοπικά που από εδώ και πέρα οι εκδώσεις που θα βγαίνουν κάθε εβδομάδα, θα έχουν ουσία παρά το γεγονός ότι όλα γίνονται στο παρασκήνιο και λίγα είναι αυτά που βγαίνουν στην επιφάνεια.
 
Παρά τις άσχημες καιρικές συνθήκες οι εκδηλώσεις στα Κουφάλια στέφθηκαν με επιτυχία. Σίγουρα η δημοτική αρχή πρέπει να αισθάνεται ευχαριστημένη αν και δεν άκουσε λίγα για την επιλογή της να μείνει ακόμη μια χρονιά o εορτασμός στον χώρο του ΚΕΠ. Ο νέος δήμαρχος που θα προκύψει από τις ερχόμενες εκλογές θα επιλέξει που θα γίνουν οι εκδηλώσεις την επόμενη χρονιά. Συγχαρητήρια λοιπόν στους υπεύθυνους της εκδήλωσης και σε όλους τους συλλόγους που τίμησαν με την παρουσία τους.
 
Συγχαρητήρια εκτός από την Αντιδημαρχία Πολιτισμού ανήκουν και στην Αντιδημαρχία Καθαριότητας όπου φρόντισαν ο χώρος όλο το διάστημα που γίνονταν οι εκδηλώσεις να είναι πάντα καθαρός.
 
Την ίδια εικόνα βλέπω και μετά το τέλος της λαϊκής αγοράς κάθε Τρίτη όπου οι εργαζόμενοι στον τομέα της καθαριότητας παίρνουν ΑΡΙΣΤΑ. Τα σωστά να γράφονται.
 
Πάμε λοιπόν στον Καλλικράτη όπου τα πράγματα ξεκαθάρισαν. Όσον αφορά το χωροταξικό. Έγιναν κάποιες παρασκηνιακές κινήσεις όσο και κινήσεις εντυπωσιασμού (βλέπε Αγ. Αθανάσιο) χωρίς όμως να πετύχουν κάτι το ιδιαίτερο. Έτσι λοιπόν ο Δήμος Χαλκηδόνας με έδρα τα Κουφάλια και ιστορική έδρα την Γέφυρα είναι πλέον γεγονός. Πολύ θα ήθελα να δω ποιος θα κρεμάσει στο δημαρχείο την πινακίδα που θα γράφει Δήμος Χαλκηδόνας Δημοτική κοινότητα Κουφαλίων.
Πάμε λοιπόν και στις υποψηφιότητες γι’ αυτόν τον δήμο και μετά θα πάμε στον Δήμο Δέλτα.
 
Έντονα ακούγονται πλέον σε όλο τον διευρυμένο Δήμο Χαλκηδόνας εκτός το όνομα του κ. Μπελίδη και τα ονόματα του Μαυρουδή Μηντσιούδη και Παναγιώτη Τζανή.
 
Ο τελευταίος αποφεύγει ακόμη να τοποθετηθεί αλλά δεν σταματά να δηλώνει ότι είναι υπέρμαχος των δημοκρατικών διαδικασιών για την ανάδειξη υποψηφίων δημάρχων από την κοινωνία. «Ας κριθούμε όλοι από τον κόσμο και να δεσμευτούν όλοι ότι θα βρίσκονται στο πλευρό όποιου πρωτεύσει» λέει;
 
Κατά τα φαινόμενα δεν διστάζει να συγκριθεί και να κριθεί επί ίσοις όροις και όχι βάση των προσβάσεων και των σχέσεων που υπάρχουν με τα κόμματα και τους κομματάρχες. Φτάνει να ακούσουν τα κόμματα και να δίνουν σε όλους τις ίδιες ευκαιρίες ανάδειξης.
 
Απ’ ότι γνωρίζουμε θα γίνει μια σύσκεψη όπου όλοι οι ενδιαφερόμενοι θα καθίσουν στο ίδιο τραπέζι ώστε να βρεθεί μέσα από τις διαδικασίες ο πιο αρεστός. Τώρα αυτές οι διαδικασίες θα γίνουν με την μορφή γκάλοπ, με την μορφή κάλπης δεν το γνωρίζουμε.
 
Ιδιαίτερο ενδιαφέρον θα έχει η στάση του γραμματέα κ. Κουκουλετίδη με δεδομένη την πληθώρα υποψηφίων για τον Δήμο Χαλκηδόνας. Μια διπλωματική κίνηση θα ήταν να καταγράψει την υφιστάμενη κατάσταση και να προτείνει δημοσκόπηση για να φανεί και ποιοι έχουν προβάδισμα στην τοπική κοινωνία.
 
Αυτές οι εκλογές είναι ένας γρίφος αφού κανείς δεν γνωρίζει πως θα αντιδράσει το εκλογικό σώμα και αν θα στείλει ψήφο διαμαρτυρίας για την οικονομική κρίση ή την αναγνωσιμότητα και την εμπειρία που διαθέτουν στον χώρο της τοπικής Αυτοδιοίκησης.
 
Ο κ. Μαυρουδής Μηντσιούδης εδώ και αρκετό καιρό κάνει συναντήσεις με στελέχη των γειτονικών δήμων με στόχο να δει ποιες είναι οι πιθανότητες να ηγηθεί ενός ψηφοδελτίου. Ο ίδιος δεν έχει πει δημόσια ότι κατεβαίνει αλλά οι κινήσεις του αυτό δείχνουν. Ο χρόνος θα δείξει.
 
Μεγάλη κινητικότητα βλέπουμε όμως και από την πλευρά του δημάρχου κ. Μπελίδη όπου στον Βαθύλλακο σύμφωνα με πληροφορίες της στήλης έκλεισε δύο ονόματα που θα προκαλέσουν αίσθηση. Είναι εν ενεργεία δήμαρχοι και σίγουρα έχει το προβάδισμα από τον χώρο του ΠΑΣΟΚ, αρκεί βέβαια οι κινήσεις του να είναι πιο προσεκτικές μου εκμυστηρεύτηκε πράσινο στέλεχος.
 
Από δίπλα του έχει μια ομάδα που τον στηρίζουν ανοιχτά και προσπαθούν να κάνουν συναντήσεις με άλλους δημοτικούς συμβούλους γειτονικών δήμων.
 
Ποιος δημοτικός σύμβουλος του κ. Μπελίδη σε στυλ Βρύζα βολιδοσκοπεί πρώην αντιδήμαρχο για να τον εντάξει στο ψηφοδέλτιο του δημάρχου;
 
Το γεγονός ότι σχολιάζουμε τα τεκταινόμενα στα Κουφάλια θα σταθώ σε μια παρατήρηση ενός φανατικού αναγνώστη της στήλης σχετικά με τις ονομασίες των δρόμων.
 
Δεν είναι δυνατόν να υπάρχει οδός Καλλιθέας Νίκης κ.λ.π. και να μην υπάρχει οδός Δέσποινας Αχλαδικότου (κυρά της Ρω) Τάσου Ισαάκ.
Σολωμός Σολωμού, Μπουμπουλίνας κ.λ.π.
 
Πολύ εύστοχη η παρατήρηση του αναγνώστη και σίγουρα περιμένουμε από κάποιον σύμβουλο να το φέρει θέμα στο Δ.Σ. και να δοθούν ονόματα πρώην σε κάποιους δρόμους.
 
Τις δυνάμεις τους μετρούν οι ενδιαφερόμενοι για τον δημαρχιακό θώκο στην Χαλκηδόνα προσπαθώντας ο καθένας να κάνει κίνηση ματ, όσο νωρίτερα μπορεί, για να έχει προβάδισμα έναντι του αντιπάλου.
 
Μ’ αυτό το σκεπτικό, κάποιοι έσπευσαν να ανακοινώσουν νωρίς-νωρίς την επιθυμία τους για την διεκδίκηση του Δήμου. Από την άλλη, αργά προχωράει ο Γιάννης Τσουκνιδάς - το όνομα που ακούγεται αρκετά έντονα τον τελευταίο καιρό.
 
Πάντως εμείς μαθαίνουμε ότι κατά διαστήματα γίνονται διάφορες συναντήσεις ανθρώπων που στηρίζουν τον Γιάννη Τσουκνιδά με άλλους, που έχουν μια παρουσία στα δημοτικά πράγματα των δήμων που συνενώνονται. Μια τέτοια συνάντηση μάλιστα έγινε πρόσφατα στο Βαθύλλακο και κινήθηκε σε θετικό κλίμα.
 
Στο Μικρό Μοναστήρι εθεάθη με την σύζυγό του Λέτα ο Δήμαρχος του Αγ. Αθανασίου κ. Άρης Αραμπατζής. Αρκετοί μίλησαν μαζί του δείχνοντας ότι ο δήμαρχος έχει προσβάσεις παντού. Στην επιστροφή δεν ξέχασε να πάρει τηλέφωνο των υπογράφων και να του πεί γύρω από τον Καλλικράτη. Όπως είναι φυσιολογικό η παρέα μεγάλωσε από γαλάζιους ενδιαφερόμενους.
 
 Προετοιμάζεται από τώρα ο δήμαρχος της Χαλάστρας κ. Γρηγόρης Ουζούνης για τις εκλογές της 7ης Νοεμβρίου. Ο κ. Ουζούνης όπως ήταν αναμενόμενο θα είναι ξανά υποψήφιος στον Δήμο Δέλτα. Οχτώ χρόνια γεμάτα εμπειρία είναι το μεγάλο όπλο του δημάρχου. Μάλιστα όπως λέει σε στενό του κύκλο το μόνο που τον αφορά είναι η παραγωγή έργου και η ενδυνάμωση του συνδυασμού με νέα άφθαρτα πρόσωπα, ώστε να μπορέσει να ανταποκριθεί στις δυσκολίες του Καλλικράτη.
 
Τις επαφές συνεχίζουν και ο Γιώργος Διαμαντόπουλος, Νίκος Γλερίδης και ο δήμαρχος Εχεδώρου κ. Σπύρος Σταματάκης. Δεν έχω πληροφορίες τι θα κάνει ο πρώην βουλευτής κ. Κώστας Διαμαντής, αλλά σας υπόσχομαι γρήγορα θα έχω νέα.
 
Δημοτικό συμβούλιο είχαμε στην Χαλκηδόνα όπου δύο ήταν τα θέματα που κυριάρχησαν. Ένα ήταν η εγκληματικότητα στην περιοχή όπου το παρών έδωσε ο διοικητής της Ασφάλειας Κουφαλίων και ανέπτυξε τις θέσεις της Αστυνομίας
ζητώντας συνεργασία των πολιτών και της Δημοτικής Αρχής. Θα υπάρξει νέα συνάντηση των διοικητών όλων των τμημάτων (Ασφάλεια-Τροχαία-Συνοριοφύλακες) με την δημοτική αρχή ώστε να γίνει πιο αποτελεσματική δουλειά.
 
Το δεύτερο ήταν η έγκριση δανείου για έργα στο Δ.Δ. Αδένδρου και Δ.Δ. Μ. Μοναστηρίου. Ο δήμαρχος πήρε το «φιλί της ζωής» από τον ανεξάρτητο σύμβουλο κ. Αλέκο Μανάκη και τον σύμβουλο της αντιπολίτευσης κ. Αθ. Μετλάρη οι οποίοι με την ψήφο τους πέρασε η έγκριση.
 
Αίσθηση προκάλεσε όταν ο αρχηγός της Αντιπολίτευσης κ. Κώστας Κορώνας είπε ότι η παράταξή του δεν το ψήφισε ούτε την πρώτη φορά και το ίδιο θα κάνει τώρα. Αντέδρασε αμέσως ο κ. Μετλάρης ο οποίος δεν ήταν τότε σύμβουλος και ψήφισε ναι και πρότεινε μάλιστα στον δήμαρχο να πάρει και άλλα δάνεια αφού δεν θα τα πληρώσει αυτός. Ωραία λογική. Που είσαι Τσιτουρίδη να δείς το παιδί της Βαμβακουργικής. Δήμαρχε τώρα δεν παίρνεις και ένα δάνειο να κάνεις το Πνευματικό κέντρο στην Χαλκηδόνα! Μήπως εσύ θα το πληρώσεις! Εξ’ άλλου εσύ δεν ψηφίζεις – προτείνεις.
 
Συγχαρητήρια αξίζουν στον Κώστα Κορώνα που παρά το γεγονός ότι είναι από το Μ. Μοναστήρι πήρε πολιτική θέση και όχι τοπική. Το έργο έπρεπε να γίνει εδώ και τρία χρόνια και όχι να ψηφίζουμε να πάρουμε δάνειο πέντε μήνες πρίν τις εκλογές. Μπράβο σου Κορώνα. Τα λεφτά της ΣΑΤΑ αλήθεια που θα πάνε;
 
Η διαφορετική άποψη του Μετλάρη ήταν επόμενο να συνεδριάσει έκτακτα η δημοτική παράταξη και να διαγράψει από την ομάδα τον κ. Μετλάρη.
Αυτά όμως για σήμερα και τα ξαναλέμε την άλλη εβδομάδα με περισσότερα νέα.
        
 
 
 
Τ.Ο.   Ν.Δ.   ΚΟΥΦΑΛΙΩΝ εκλογές για την ανάδειξη Προέδρου
 
Την Κυριακή 30 Μαϊου 2010 θα διεξαχθούν εκλογές για την ανάδειξη Προέδρου ΝΟ.Δ.Ε. (Νομαρχιακή Διοικούσα Επιτροπή) καθώς και Προέδρου και Δ.Σ. της Τ.Ο. Κουφαλίων.
Οι εκλογές θα γίνουν στο γραφείο της Τ.Ο. από 10.00π.μ. -19.00μ.μ Δικαίωμα ψήφου έχουν όλα τα μέλη του Κόμματος που έχουν εγγραφεί μέχρι την 28-4-2010.
 Περιλαμβάνονται και τα μέλη που ψήφισαν στις εκλογές της 29-11-2009 για την ανάδειξη Προέδρου του Κόμματος.
 
                                         Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
                       ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΚΑΡΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ
 
Υποψήφιοι Πρόεδροι ΝΟ.Δ.Ε.
ΔΟΥΛΑΜΗΣ ΠΑΥΛΟΣ
ΛΑΖΟΣ ΚΥΡΙΑΚΟΣ
 
Υποψήφιοι Πρόεδροι Τ.Ο.
ΠΑΣΑΤΟΓΛΟΥ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ
 
Υποψήφιοι Δ.Σ.
ΑΓΑΠΙΔΟΥ ΘΕΟΔΩΡΑ
ΓΚΟΤΣΙΔΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ
ΚΟΚΟΓΙΑΝΝΙΔΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
ΜΑΡΜΑΡΙΔΗΣ ΣΤΑΥΡΟΣ
ΜΙΣΣΙΟΥΔΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
ΜΟΥΛΑΣ ΧΡΗΣΤΟΣ
ΠΑΡΑΛΥΚΙΔΟΥ ΕΥΔΟΚΙΑ
ΠΑΤΣΙΔΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
ΧΛΟΠΤΣΙΔΗΣ ΑΜΜΑΝΟΥΗΛ
Ο απερχόμενος Πρόεδρος Νικόλαος Καραδημητρίου ευχαριστεί τα μέλη του Δ.Σ. και όλους τους συμπολίτες και ψηφοφόρους του Κόμματος για την πολύτιμη συμπαράστασή τους στην διάρκεια της 3ετούς θητείας. Εύχεται καλή επιτυχία και δύναμη στο νέο Δ.Σ. που θα προκύψει από τις εκλογές της 30-5-2010.
                                         Ν. ΚΑΡΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ
 
 
 
Θάνατος 29χρονου σε τροχαίο
Το θάνατο ενός 29χρονου συμπολίτη μας προκάλεσε τροχαίο που σημειώθηκε το πρωί της περασμένης παρασκευής στο δρόμο προς Βέροια. Το τροχαίο έγινε στο 12ο χλμ της επαρχιακής οδού Βέροιας – Έδεσσας, όταν το φορτηγό που οδηγούσε 64χρονος συγκρούστηκε με την δίκυκλη μοτοσικλέτα που οδηγούσε ο Γεώργιος Ευαγ. Δάμτσιος πατέρας ενός ανήλικου, και ο οποίος την ώρα εκείνη πήγαινε στην δουλειά του. Από τη σφοδρή σύγκρουση τραυματίστηκε θανάσιμα στην κοιλιακή χώρα ο άτυχος συμπολίτης μας.
 
 
 
Νεκρός 35χρονος από ηλεκτροπληξία
Νεκρός έπεσε ένας 35χρονος στην προσπάθεια του να κλέψει καλώδια από τον σταθμό της ΔΕΗ, χτυπήθηκε από ρεύμα υψηλής τάσης. Ο 35χρονος, που μαζί με τον 26χρονο συνεργό του επιχείρησαν να αποσπάσουν καλώδια χαλκού από σταθμό που βρίσκεται στο 15ο χλμ. Της περιφερειακής οδού Θεσσαλονίκης – Βέροιας, ωστόσο ο πρώτος ‘‘κεραυνοβολήθηκε’’ από ρεύμα και πέθανε ακαριαία.
 
 
 
ΠΕΔΙΟΝ ΔΟΞΗΣ ΛΑΜΠΡΟΝ…!
Σε δημόσια διαβούλευση τέθηκε ο ένας αναπτυξιακός νόμος που θα ισχύσει από την ψήφιση του, στα τέλη του Ιουνίου του 2010. Πάλι προβλέπει 4 ζώνες κινήτρων Α, Β, Γ και Δ με ανώτατα ποσοστά ενίσχυσης 15%, 20%, 30% και 40% αντίστοιχα, (επαναδιαπραγμάτευση με την Ε.Ε. το 2011), καθώς και κατανομή του 15% των ετησίως διαθέσιμων πόρων στους λιγότερο ανεπτυγμένους νομούς της χώρας. Η πριμοδότηση επίσης για τις μεσαίες επιχειρήσεις θα είναι μέχρι 10% επιπλέον και για τις μικρές μέχρι 20%, ενώ θα υπάρχει και κατανομή υπόλοιπων σε λιγότερο αναπτυγμένους νομούς.
Πρέπει λοιπόν χωρίς καμία καθυστέρηση να εισαχθεί στο νομαρχιακό, αλλά και το δημοτικό μας συμβούλιο ως μοναδικό θέμα ο νέος αναπτυξιακός νόμος και οι προτάσεις που θα καταθέσουμε εν όψει επερχόμενης ψήφισης του.
Ο στόχος για την υπαγωγή μας στην Δ’ ζώνη αναπτυξιακών κινήτρων πρέπει να είναι ο κοινός, όπως από κοινού πρέπει να ενεργήσουν οι βουλευτές του νομού, το νομαρχιακό συμβούλιο, η ΤΕΔΚ και τα δημοτικά συμβούλια της επαρχίας μας.
Ιδού λοιπόν πεδίον δόξης λαμπρόν για αυτούς που θέλουμε να συμμετάσχουν στην ανόρθωση του δυσμενούς οικονομικού κλίματος της επαρχίας μας και του νέου, ενιαίου δήμου Χαλκηδόνας και Δέλτα Αξιού.
 
ΧΡΗΣΤΟΣ ΘΕΟΔΟΣΙΑΔΗΣ
Το σχόλιό σας

Σχετικά με το blog
-Το blog μας περιλαμβάνει αιχμηρά και καυστικά σχόλια από την επικαιρότητα που επηρεάζουν άμεσα την ζωή μας...!

-ΕΠΙΣΗΣ... ΚΑΤΑΓΡΑΦΟΥΜΕ ΤΑ ΤΟΠΙΚΑ ΔΡΩΜΕΝΑ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ - ΒΟΡΕΙΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ - και όχι μόνο - ΓΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ - ΑΘΛΗΤΙΚΑ - ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ ΤΗΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑ

Υ.Γ.1 ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΑΝΑΦΕΡΟΥΜΕ (ΓΙΑ ΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ΠΟΥ ΚΥΚΛΟΦΟΡΟΥΝ ) ΟΤΙ ΚΕΧΑΓΙΑ ΣΤΑ "ΑΡΧ...Α" ΜΑΣ ΔΕΝ ΒΑΖΟΥΜΕ ΚΑΝΕΝΑΝ ΚΑΙ ΚΑΜΟΙΑ ...!!!

Y.Γ.2 ΚΑΙ ΣΤΟ ΚΑΤΩ...ΚΑΤΩ...ΣΕ ΟΠΟΙΟΝ ΑΡΕΣΟΥΜΕ...
Αναζήτηση
Προηγούμενα Άρθρα
Τελευταίες δημοσιεύσεις
11/10Δήμος ΠΑΙΟΝΙΑΣ :23η Γιορτή Κάστανου Γρίβας !
11/10Δήμος ΛΑΓΚΑΔΑ : Τοποθετήθηκε υπόγειος κάδος στο κέντρο της πόλης στην πλατεία του Λαγκαδά
1/10ΧΑΛΑΣΤΡΑ : Δράσεις του 3ου Δημοτικού Χαλάστρας την ημέρα του Αθλητισμού