Γάτος...Ο Μακεδών!
Φίλους έχω μόνο τα ποντίκια...
***ΠΡΟΣΟΧΗ***
Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι από τις 20 Δεκεμβρίου η υπηρεσία του Capital.gr
Capital Blogs θα αναστείλει τη λειτουργία της για τεχνικούς λόγους.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
Λίγα λόγια για εμένα
Στην αρχή ήμουν άσπρος...! αλλά με τις βλακίες που ακούω και βλέπω καθημερινά έγινα μαύρος...!
Σελίδες


Την όγδοη θέση, με 140 βαθμούς, κατέκτησε ο Γιώργος Αλκαίος...
1395 αναγνώστες
Κυριακή, 30 Μαΐου 2010
15:37

 
Την όγδοη θέση, με 140 βαθμούς, κατέκτησε ο Γιώργος Αλκαίος και οι Friends με το τραγούδι "Ώπα" στον 55ο τελικό της διοργάνωσης Eurovision, μετά από μια πολύ καλή εμφάνιση το Σάββατο, στην Telenor Arena, στο Όσλο.
Την πρώτη θέση κατέλαβε η νεαρή Λένα από τη Γερμανία ερμηνεύοντας το "Satellite".
Πολύ μοντέρνο χαρακτήρισε το νικητήριο τραγούδι ο Γιώργος Αλκαίος, ο οποίος ωστόσο, δεν αποζημιώθηκε για την προσπάθειά του.
Η Κύπρος, που εκπροσωπήθηκε από τους Τζον Λίλιγκριν & Islanders με το το Life Looks Better In Spring, κατετάγη 21η, ενώ τελευταία και καταϊδρωμένη τερμάτισε η Βρετανία

 
 
 
 
Η οικία Τσοχατζοπούλου στην Αρεοπαγίτου
Πώς μεταγράφηκε από offshore εταιρεία στη σύζυγο του πρώην υπουργού τρεις μέρες πριν από την ψήφιση του φορολογικού νομοσχεδίου
Τρεις ημέρες πριν από την ψήφιση στη Βουλή του νόμου 3842/2010 «περί αποκατάστασης της φορολογικής Δικαιοσύνης και αντιμετώπισης της φοροδιαφυγής», που ανάμεσα στα άλλα πενταπλασιάζει τη φορολογία ακινήτων που ανήκουν σε εξωχώριες (offshore) εταιρείες, η κατοικία του πρώην υπουργού του ΠΑΣΟΚ Ακη Τσοχατζόπουλου μεταγράφεται από offshore εταιρεία στη σύζυγό του, Βίκυ Σταμάτη, για πάνω από ένα εκατομμύριο ευρώ.Η διατηρητέα τριώροφη πολυκατοικία, στο χρώμα της ώχρας, στέκει για πάνω από 60 χρόνια στην καρδιά ενός από τους πιο ακριβούς πεζοδρόμους της Ευρώπης - στην οδό Διονυσίου Αρεοπαγίτου. Ενα σπίτι στον δρόμο αυτό, σαν αυτό στον αριθμό 33 που βρέθηκε στην ιδιοκτησία της συζύγου του κ. Τσοχατζόπουλου με το συμβόλαιο υπ. αριθμ. 15867, έχει μία από τις υψηλότερες αντικειμενικές αξίες που μπορεί να συναντήσει κανείς σε αυτήν τη χώρα: είναι η δεύτερη υψηλότερη αντικειμενική αξία στο κέντρο της Αθήνας, 7.000 ευρώ/τ.μ.
Με θέα την ΑκρόποληΑπό το μαρμάρινο μπαλκόνι του δεύτερου ορόφου, όπου ζει τα τελευταία χρόνια ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ Ακης Τσοχατζόπουλος, βλέπει σχεδόν στην ευθεία, το νότιο κομμάτι της Ακρόπολης, ενώ τις καλοκαιρινές νύχτες είναι σίγουρο ότι ακούει τις μελωδίες που αντηχούνμια ανάσα πιο πέρα, στο Ωδείο Ηρώδου του Αττικού.Στο εσωτερικό, ο πρώην υπουργός απολαμβάνει την άνεση 209 τ.μ. της κύριας κατοικίας, που περιλαμβάνουν -σύμφωνα με το συμβόλαιο στον τόμο 4248 του υποθηκοφυλακείου Αθηνών- ένα σαλόνι, πέντε κύρια δωμάτια, μία κουζίνα, ένα λουτρό, το αποχωρητήριο των ξένων, μία αποθήκη, διάδρομο και φυσικά χώρο υποδοχής.Ομως, ούτε η καλή διάθεση που μάλλον προκαλεί η καθημερινή απόλαυση της ειδυλλιακής θέας του Ιερού Βράχου ούτε και τα επιπλέον 202,21 τ.μ. του δώματος και τα 209,69 τ.μ. του υπογείου με τις 8 αποθήκες και τον φωταγωγό, ήταν ικανά να συγκρατήσουν τη δυσαρέσκεια του κ. Τσοχατζόπουλου το 2007, όταν δημοσίευμα εφημερίδας τον έφερε να έχει προβεί στην αγορά τής εν λόγω κατοικίας. Τότε ο κ. Τσοχατζόπουλος υποστήριζε ότι την κατοικία αυτή την ενοικίαζε. Αν αυτό ίσχυε, τότε θα έπρεπε να τη νοικιάζει από την offshore εταιρεία Nobilis International LLC, που εδρεύει στην πόλη Cheyenne της πολιτείας Γουαϊόμινγκ των ΗΠΑ, η οποία διέθετε τους τίτλους από τον Ιανουάριο του 2001 μέχρι τη μεταβίβαση στη σύζυγό του. Μάλιστα, τα αμερικανικά αρχεία δείχνουν ότι, παρόλο που η offshore Nobilis είχε αγοράσει την τωρινή κατοικία του πρώην υπουργού προς 136 εκατομμύρια δραχμές, πλήρωνε κατά μέσον όρο φόρους ύψους μόνο 64 δολαρίων τον χρόνο!Η μεγάλη έκπληξη, όμως, βρίσκεται στον αμέσως προηγούμενο ιδιοκτήτη, που όχι μόνον είχε αγοράσει την τωρινή κατοικία του κ. Τσοχατζόπουλου στη διπλάσια τιμή μόλις δύο χρόνια πριν -ήτοι 300 εκατομμύρια δραχμές το 1999-, αλλά βρέθηκε και υπόλογος στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής για το σκάνδαλο του Βατοπεδίου! Ο ιδιοκτήτης δεν ήταν άλλος από την εταιρεία TORCASO Investments Ltd, που βρέθηκε στη δίνη του κυκλώνα επειδή πούλησε το 2007 δύο ακίνητα στη Μονή Βατοπεδίου. Στην έρευνα που ακολούθησε, η TORCASO εμφανίστηκε ξαφνικά -κατά δήλωση του ιδίου- να ανήκει από το 2006 στον Βορειοελλαδίτη επιχειρηματία κ. Σαχπατζίδη.
 
«Ο ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ…»
 
 
Η εικόνα της Νέας Δημοκρατίας σήμερα
Η κατάσταση στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης ένα μήνα πριν από το 8ο τακτικό συνέδριο όπως καταγράφεται από την Public Issue
Ενώ το κυβερνών κόμμα αντιμετωπίζει τη διογκούμενη κοινωνική διαμαρτυρία, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης αδυνατεί, για τους δικούς του λόγους, να ανακάμψει.Σχεδόν ένα μήνα μετά τη διαγραφή της κ. Μπακογιάννη (6 Μαΐου) και σχεδόν ένα μήνα πριν από το 8ο τακτικό συνέδριο της Ν.Δ. (25–27 Ιουνίου), η έρευνα της Public Issue φέρνει στην επιφάνεια ορισμένες σημαντικές πλευρές της πολύπλευρης κρίσης της. Η Ν.Δ. βρίσκεται σήμερα αντιμέτωπη με μια γενικευμένη κοινωνική δυσπιστία απέναντί της. Επτά στους δέκα πολίτες (7 στους 10), αλλά και 6 στους 10 ψηφοφόροι της δείχνουν πεπεισμένοι ότι ο συντηρητικός πόλος του δικομματικού συστήματος πορεύεται σε «λάθος κατεύθυνση», ενώ σχεδόν ο 1 στους 3 πολίτες (47%) πιστεύει ότι η επάνοδός της στην εξουσία θα αργήσει αρκετά. Το ενδεχόμενο διάσπασής της θεωρείται πλειοψηφικά πιθανό, όχι μόνο στο σύνολο του εκλογικού σώματος (61%, 6 στους 10 ερωτηθέντες), αλλά ακόμη και στο εσωτερικό του κόμματος (54%, 5 στους 10 ψηφοφόρους της). Το αρνητικό κλίμα που στιγματίζει τη σημερινή εικόνα του, επιβεβαιώνεται και από το γεγονός, ότι μια «ενδεχομένη διάσπαση» της Ν.Δ. δεν θεωρείται, πλέον, όπως συνέβαινε μέχρι πρότινος, ως αμιγώς αρνητική πολιτική εξέλιξη, αλλά αντιμετωπίζεται με αυξανόμενη αδιαφορία από το εκλογικό σώμα (43% των ερωτηθέντων τη χαρακτηρίζει «ούτε θετική/ούτε αρνητική» και μόνον 36% «αρνητική»).
Διαγραφή και νέο κόμμαΗ απόφαση του Αντώνη Σαμαρά να διαγράψει την Ντόρα Μπακογιάννη επικροτείται τόσο από το συνολικό εκλογικό σώμα (52% των ερωτηθέντων την αξιολογεί ως σωστή), όσο και από την πλειοψηφία των πρόσφατων ψηφοφόρων του κόμματος (61%). Η εικόνα της Ντόρας Μπακογιάννη (όπως προκύπτει από τη δημοτικότητά της) έχει σχετικά αποδυναμωθεί, ενώ αντιθέτως η θέση του Αντώνη Σαμαρά δείχνει να ενισχύεται.Αυτό μπορεί ενδεχομένως να οφείλεται μεταξύ άλλων και στο ότι η Ντ. Μπακογιάννη «χρεώνεται» –στο πλαίσιο ενός «κομματικού πατριωτισμού»– κινήσεις αποδυνάμωσης. Για τον λόγο αυτό και έχει παύσει να θεωρείται πλέον από τους ψηφοφόρους της Ν.Δ. ως το «καλύτερο στέλεχός» της, ενώ αντιθέτως τείνει να θεωρείται ως τέτοιο από τους ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ. Από την άλλη πλευρά, ωστόσο, το γεγονός ότι το 35% των νεοδημοκρατών θεωρεί την απόφαση της διαγραφής εσφαλμένη, επιβεβαιώνει την εκτίμηση πως ο εσωκομματικός συσχετισμός, αλλά και το βαθύτατο ιδεολογικό και κοινωνικό «ρήγμα» που κατέγραψε η διαδικασία της προεδρικής εκλογής, δεν έχει παύσει να υφίσταται.Το ενδεχόμενο ίδρυσης νέου κόμματος από την πρώην υπουργό Εξωτερικών τυγχάνει –τουλάχιστον αφετηριακά– περιορισμένης κοινωνικής υποστήριξης. Συγκεκριμένα, μόλις 23% των ερωτηθέντων και, αντιστοίχως, 20% των ψηφοφόρων της Ν.Δ. (2 στους 10) δείχνει να επικροτεί μια παρόμοια προοπτική, ενώ ο «πυρήνας» της δυνητικής εκλογικής του υποστήριξης με τα σημερινά δεδομένα εκτιμάται σε 7%.
Απαξίωση του ΚαραμανλήΕντυπωσιακή είναι, τέλος, και η ολοκληρωτική απαξίωση της εικόνας του τέως πρωθυπουργού Κ. Καραμανλή, που προκύπτει από μια σειρά ευρημάτων: Πρώτον, το 55% των ερωτηθέντων (39% στη Ν.Δ.) τον υποδεικνύει (αυθόρμητα) ως τον κύριο υπεύθυνο για τη σημερινή κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει το κόμμα της αντιπολίτευσης. Δεύτερον, στο σύνολο των ερωτηθέντων, οι αρνητικές κρίσεις για το πρόσωπό του προσεγγίζουν το 76%, ενώ η δημοτικότητά του είναι ελλειμματική, ακόμη και μεταξύ των ψηφοφόρων του κόμματος (46%, έναντι 49% θετικών). Τρίτον, το σημαντικότερο και πολιτικά οδυνηρότερο: 8 στους 10 πολίτες (79%) αλλά και 7 στους 10 ψηφοφόρους της Ν.Δ. (68%) πιστεύουν ότι ο τέως πρωθυπουργός δεν έχει πλέον μέλλον στην πολιτική ζωή της χώρας.
 
130 εκατ. ευρώ χρωστούν ΠΑΣΟΚ - Ν.Δ.
Προεισπράττοντας –μέσω τραπεζικών δανείων– την κρατική χρηματοδότηση έως και το 2016, ομολογούν ότι έχουν ήδη πτωχεύσει
Αποτυχημένοι διαχειριστές στα του «οίκου τους» αποδεικνύονται τα δύο μεγάλα κόμματα εξουσίας. Δεν είναι τυχαίο ότι έχουν ήδη «προεισπράξει» την κρατική χρηματοδότηση που δικαιούνται έως και το 2016, μέσω τραπεζικών δανείων, βάζοντας ουσιαστικά ως ενέχυρο τα ποσά που «έχουν λαμβάνειν» από τον κρατικό προϋπολογισμό. Το αποτέλεσμα; Χρωστούν σήμερα σε τράπεζες περί τα 130 εκατ. ευρώ!Επί της ουσίας, συνομολογούν ότι... έχουν «πτωχεύσει», ενώ με την εναλλακτική επιλογή του δανεισμού –πολλών εκατομμυρίων ευρώ– ως τρόπου «επιβίωσης», αντί της μείωσης των λειτουργικών δαπανών τους, αυτό που κάνουν είναι να δίνουν το κακό παράδειγμα. Οπως είναι φυσικό, υπό αυτές τις συνθήκες και υπό το βάρος των ραγδαίων εξελίξεων στο σκάνδαλο της Siemens, ανοίγει και πάλι το κεφάλαιο «πολιτικό χρήμα και διαφάνεια».Η λογική να θωρακιστεί το πολιτικό σύστημα για να αντιμετωπίσει φαινόμενα διαπλοκής πολιτικών και επιχειρηματικών συμφερόντων, συζητήθηκε έντονα κατά τη διάρκεια της τελευταίας συνταγματικής αναθεώρησης, χωρίς, ωστόσο, να προχωρήσει η θεσμοθέτηση της κρατικής επιχορήγησης, ως μόνης πηγής χρηματοδότησης κομμάτων. Mε το ισχύον νομοθετικό πλαίσιο για τη χρηματοδότηση, τον έλεγχο των οικονομικών των κομμάτων και των υποψήφιων βουλευτών, τίθενται απαγορεύσεις, προϋποθέσεις, πλαφόν και όρια εκλογικών δαπανών. Aπαγορεύεται η χρηματοδότηση των κομμάτων από νομικά πρόσωπα, αλλά επιτρέπονται μικρές χορηγίες από ιδιώτες (μέχρι 15.000 ευρώ), όπως και η χρηματοδότηση από νομικά πρόσωπα ιδιωτικού δικαίου, που ανήκουν αποδεδειγμένα σε... πολιτικό κόμμα! Πόσα κόμματα, όμως, έχουν ΝΠΙΔ στην κυριότητά τους;
 
Πυκνές αναμένονται στο εξής οι εξελίξεις σχετικά με τη δικαστική διερεύνηση του σκανδάλου - μαμούθ με την υπεξαίρεση ποσού τουλάχιστον 33 εκατομμυρίων ευρώ στον δήμο Θεσσαλονίκης. Η επιτάχυνση της διαδικασίας κατέστη δυνατή -αλλά και αναγκαία, όπως επισημαίνουν νομικοί κύκλοι- μετά τη διάρκειας πεντέμισι ωρών, απολογία και μετέπειτα προφυλάκιση του βασικού κατηγορούμενου Παναγιώτη Σαξώνη. Μέσα στον προσεχή μήνα πρόκειται να κληθούν σε απολογία όλοι οι άμεσα ή έμμεσα εμπλεκόμενοι στο σκάνδαλο, προς τους οποίους θα απαγγελθούν συγκεκριμένες πλέον κατηγορίες, οι οποίες στο προηγούμενο στάδιο τους είχαν απαγγελθεί in rem. Στους διωκόμενους θεωρείται βέβαιο πως θα περιλαμβάνονται ο γενικός γραμματέας του δήμου και στενός συνεργάτης του Βασίλη Παπαγεωργόπουλου, πρώην αντιδήμαρχοι Οικονομικών, ανώτερα στελέχη των οικονομικών και ταμειακών υπηρεσιών. Ερωτηματικό παραμένει η τύχη που θα έχει ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης καθώς, πέραν του Π. Σαξώνη, επιβαρυντικές καταθέσεις σε βάρος του έχουν γίνει και από στελέχη του δήμου. Σοβαρότατες επιβαρυντικές μαρτυρίες υπάρχουν και σε βάρος της εταιρείας «Ορθολογισμός», η οποία ήλεγχε τα βιβλία του δήμου, χωρίς ποτέ να εντοπίσει το παραμικρό
 
Άρχισε η διανομή των Δελτίων Κοινωνικού Τουρισμού
Η Εργατική Εστία ενημέρωσε ότι από την Τετάρτη ξεκίνησε η διανομή των Δελτίων Κοινωνικού Τουρισμού η οποία γίνεται τις ώρες 8.30 π.μ. έως 2 μ.μ.
Για την παραλαβή απαραίτητη η ταυτότητα του αναδόχου και αν προσέλθει άλλος η δική του.
 
 
Μεγάλη νικήτρια της Eurovision η Γερμανία
Η Γερμανία με την Lena και το τραγούδι "Satellite" ήταν η μεγάλη νικήτρια του 55ου διαγωνισμού τραγουδιού της Eurovision που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο, 29, Μαΐου, στην Telenor Arena στο Οσλο. Η Ελλάδα με τον Γιώργο Αλκαίο και τους Friends και το τραγούδι "OPA" κατέκτησε την 8η θέση.Η Lena συγκέντρωσε 246 βαθμούς και χάρισε στη Γερμανία την πρώτη θέση στο φετινό διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision. Την δεύτερη θέση κατέλαβε η Τουρκία με 170 βαθμούς ενώ στην τρίτη θέση βρέθηκε η Ρουμανία με 162 βαθμούς.Ο Γιώργος Αλκαίος και οι Friends πραγματοποίησαν μία καταπληκτική εμφάνιση στην Telenor Arena και καταχειροκροτήθηκαν από το κοινό που βρέθηκε στο στάδιο. Οι χώρες που ψήφισαν την Ελλάδα στον διαγωνισμό τραγουδιού ήταν οι εξής: Κύπρος (12 β.), Αλβανία (12 β.), Βέλγιο (12 β.), Ηνωμένο Βασίλειο (12 β.), Σερβία (10 β.), Γερμανία (8 β.), Πορτογαλία (8 β.), Ισλανδία (8 β.), Ρουμανία (7 β.), Μάλτα (7 β.), Φινλανδία (7 β.), Βοσνία-Ερζεγοβίνη (6 β.), Ισπανία (5 β.), Βουλγαρία (5 β.), Σλοβακία (5 β.), Γαλλία (4 β.), Τουρκία (3 β.), Αρμενία (3 β.), Ολλανδία (3 β.), Μολδαβία (2 β.), Πολωνία (1 β.).Στην έναρξη του τελικού εμφανίστηκε στην σκηνή της Telenor Arena ο περσινός νικητής της Eurovision, ο Alexander Rybak ο οποίος ερμήνευσε το τραγούδι "Fairytale", με το οποίο κέρδισε τον περσινό διαγωνισμό. Αμέσως μετά εμφανίστηκαν οι παρουσιαστές του τελικού οι: Nadia Hasnaoui, Haddy Jatou N'jie και Erik Solbakken.Από τον τελικό δεν έλειψαν τα απρόοπτα καθώς όταν ήταν στην σκηνή ο εκπρόσωπος της Ισπανίας, ο Daniel Diges, και ερμήνευε το τραγούδι του "Algo Pequenito", ένας θαυμαστής ανέβηκε στην σκηνή. Λόγω του περιστατικού με τον θαυμαστή ο Ισπανός τραγουδιστής ερμήνευσε ξανά το τραγούδι του μόλις ολοκλήρωσαν τις εμφανίσεις τους και οι 25 χώρες που συμμετείχαν στον διαγωνισμό.
Αναλυτικά τα αποτελέσματα του 55ου διαγωνισμού τραγουδιού της Eurovision:
Γερμανία - 246 β.
Τουρκία - 170 β.
Ρουμανία - 162 β.
Δανία - 149 β.
Αζερμπαϊτζάν - 145 β.
Βέλγιο - 143 β.
Αρμενία - 141 β.
Ελλάδα - 140 β.
Γεωργία - 136 β.
Ουκρανία - 108 β.
Ρωσία - 90 β.
Γαλλία - 82 β.
Σερβία - 72 β.
Ισραήλ - 71 β.
Ισπανία - 68 β.
Αλβανία - 62 β.
Βοσνία - Ερζεγοβίνη - 51 β.
Πορτογαλία - 43 β.
Ισλανδία - 41 β.
Νορβηγία - 35 β.
Κύπρος - 27 β.
Μολδαβία - 27 β.
Ιρλανδία - 25 β.
Λευκορωσία - 18 β.
Ηνωμένο Βασίλειο - 10 β.
 
 
 
 
Στην εποχή μας οι νέες γυναίκες που χάνουν τα μαλλιά τους, αυξάνονται.
Όλο και περισσότερες γυναίκες ηλικίας μεταξύ 20 και 30 ετών, απευθύνονται στους ειδικούς αναζητώντας θεραπεία για την απώλεια μαλλιών που παρουσιάζουν.
Η απώλεια των μαλλιών στις γυναίκες επηρεάζει συνήθως γυναίκες μεγαλύτερης ηλικίας. Υπολογίζεται ότι σήμερα, 20% των γυναικών που αναζητούν θεραπεία για απώλεια μαλλιών, είναι νέες γυναίκες. Παλαιότερα το ποσοστό αυτό ανερχόταν στο 3% έως 5%.
Φαίνεται ότι για κάποιους λόγους, νέες γυναίκες χάνουν σε 6 μήνες μέχρι 1 χρόνο, τον αριθμό μαλλιών που θα έχαναν σε 10,15 ή 20 χρόνια.
 
 
Μπορεί να μη διατηρούν τις καλύτερες των σχέσεων,αυτό δεν τους εμπόδισε όμως να συμμαχήσουν απέναντι στον κοινό εχθρό που φέρει το όνομα «Καλλικράτης». Για τους τέσσερις δημάρχους της δυτικής Θεσσαλονίκης ο λόγος (Χατζηβρέττας, Κυρίζογλου, Λαφαζανίδης, Ακτσελής), οι οποίοι με κοινή ανακοίνωση εκφράζουν τη διαφωνία τους ως προς το χωροταξικό. Συγκεκριμένα ζητούν να παραμείνουν ως έχουν Εύοσμος και Αμπελόκηποι και να συνενωθούν Μενεμένη με Ελευθέριο Κορδελιό. Καλούν όλους τους βουλευτές της Θεσσαλονίκης να στηρίξουν το αίτημά τους και διοργανώνουν συγκέντρωση διαμαρτυρίαςστη συμβολή των οδών Βενιζέλου και Δενδροποτάμου, απέναντι από το δημαρχείο Μενεμένης
 
 
Μειώνεται από το Σεπτέμβριο η διδακτέα ύλη από την πέμπτη τάξη του δημοτικού έως την τρίτη λυκείου, κυρίως στα θετικά μαθήματα, όπως εξήγγειλε η υπουργός Παιδείας Άννα Διαμαντοπούλου.
Παρουσιάζοντας τις αλλαγές που θα γίνουν από το Σεπτέμβριο στα σχολεία η υπουργός Παιδείας εστίασε στον εξορθολογισμό της ύλης.
Σύμφωνα με την κ. Διαμαντοπούλου, «πολλά μαθήματα και ιδιαίτερα τα θετικά, τα οποία από πολλούς μαθητές θεωρούνται και....
ιδιαιτέρως δύσκολα, είναι υπερφορτωμένα σε ύλη», ενώ «σε πολλά σημεία η ύλη είναι δυσνόητη για το νοητικό επίπεδο ανάπτυξης των μαθητών στις συγκεκριμένες ηλικίες που διδάσκονται, ενώ επίσης χαρακτηρίζονται, άλλοτε από σημαντικό βαθμό αλληλοεπικαλύψεων, και άλλοτε από κακό χρονισμό ανάμεσα σε επιμέρους μαθήματα».
Με στόχο, λοιπόν, την επίτευξη καλύτερων αποτελεσμάτων στην εκπαιδευτική διαδικασία προτείνεται, όπως ανέφερε η υπουργός, η ελάφρυνση της ύλης μέσω περικοπών με σαφή παιδαγωγικά κριτήρια και ο συντονισμός της ύλης διαφορετικών μαθημάτων.
Παράλληλα, το υπουργείο Παιδείας προχωρά σε νέο ενιαίο αναμορφωμένο πρόγραμμα, σε πιλοτική βάση, στα 800 μεγαλύτερα ολοήμερα σχολεία.
 
 
 
Με αφορμή τη συμπλήρωση 47 χρόνων από τη δολοφονία του
Θεσσαλονίκη : Πορεία Ειρήνης στη μνήμη του Γρηγόρη Λαμπράκη
Πορεία Ειρήνης στη μνήμη του Γρηγόρη Λαμπράκη πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη. Την πορεία διοργάνωσε η Επιτροπή για τη Διεθνή Ύφεση και Ειρήνη Θεσσαλονίκης, με αφορμή τη συμπλήρωση 47 χρόνων από τη δολοφονία Λαμπράκη. Η πορεία ξεκίνησε από το πρώην 3ο Σώμα Στρατού, πέρασε από το αμερικανικό προξενείο στην οδό Τσιμισκή και κατέληξε στο Μνημείο του Γρηγόρη Λαμπράκη, στη συμβολή των οδών Βενιζέλου και Ερμού, όπου πραγματοποιήθηκε κατάθεση στεφάνου.
 
Γεννητούρια είχαμε για τον αρχηγό του ΣΥΡΙΖΑ κ. Τσίπρα, του οποίου η σύντροφος έφερε στον κόσμο ένα υγιέστατο αγοράκι. Ως εδώ όλα καλά και με τις ευχές όλων μας. Ξέρετε όμως πόσο κόστισε η ξενοδοχειακή υποστήριξη της σουήτας που ζήτησε ο κ. Τσίπρας σε μεγάλο ιδιωτικό μαιευτήριο των Αθηνών; Δέκα τέσσερεις χιλιάδες ευρώ!!! Ένα τεράστιο προκλητικά ποσό για τον κοσμάκι που αγωνίζεται πλέον να βιώσει, στερούμενος τα βασικά αγαθά!
 
 
"Καλλικράτης": Τα δύσκολα τώρα αρχίζουν
Τα δύσκολα μόλις τώρα αρχίζουν. Το σχέδιο «Καλλικράτης» μπορεί να έγινε νόμος του κράτους, αλλά το επόμενο 7μηνο θα κριθεί αν οι μεγαλεπήβολοι στόχοι του προγράμματος θα υλοποιηθούν, καθώς απαιτείται ένα τιτάνιο έργο προετοιμασίας, ώστε οι νέες δημοτικές αρχές, που θα αναλάβουν στις αρχές του 2011, να είναι έτοιμες να ανταποκριθούν στα νέα, αναβαθμισμένα τους καθήκοντα.

Οι νέοι 325 πλέον δήμοι, που θα αντικαταστήσουν τους σημερινούς 1.034, πρέπει ουσιαστικά να δημιουργηθούν εκ του μηδενός. Και για να γίνει αυτό, δηλαδή να ξανασυσταθούν οι υπηρεσίες τους, να κατανεμηθεί σωστά το προσωπικό, να αποκτήσουν τις αναγκαίες υποδομές, αλλά και να απαλλαγούν από τα σημερινά τους βαρίδια, απαραίτητη προϋπόθεση είναι μια πλήρης καταγραφή της σημερινής τους κατάστασης, καταγραφή που δεν έχει γίνει τουλάχιστον στη μεταπολιτευτική πορεία του θεσμού.Από αύριο κιόλας το υπουργείο Εσωτερικών ξεκινά μια πλήρη καταγραφή του προσωπικού, που αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί το τέλος του 2011. Το πρώτο 6μηνο του 2011 προγραμματίζεται να έχει ολοκληρωθεί η σύνταξη των νέων οργανισμών των δήμων. Μέχρι τον επόμενο Σεπτέμβριο αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί η καταγραφή των κτιρίων των ΟΤΑ και να έχουν προσδιοριστεί οι ανάγκες σε κτίρια και από τον Αύγουστο να προταθούν λύσεις για κάλυψη των ελλείψεων, ώστε το Φεβρουάριο του 2011 να έχουν στεγαστεί όλες οι υπηρεσίες.Σημαντικό βήμα θεωρείται η εγκατάσταση και λειτουργία των e-ΚΕΠ, μέχρι το τέλος του χρόνου. Μέσα στους δύο επόμενους μήνες θα καταγραφούν τα συστήματα πληροφορικής και υποδομών, με δημιουργία ειδικής ομάδας σε κάθε ΟΤΑ. Από το Σεπτέμβριο έως το τέλος του χρόνου θα γίνει η μετάπτωση δεδομένων σε νέους δήμους και Περιφέρειες, με μεταφορά των ταμειακών πληροφορικών συστημάτων των νομαρχιών.Σημαντικό βήμα εκσυγχρονισμού του «Καλλικράτη» θεωρήθηκε η κατάργηση και συγχώνευση νομικών προσώπων. Μέχρι το Σεπτέμβριο θα έχει ολοκληρωθεί η μελέτη, καταγραφή και διάγνωση των αναγκών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και τον Οκτώβριο θα δημιουργηθεί ομάδα υποστήριξης συγχωνεύσεων και δημιουργίας νομικών προσώπων, ώστε το Δεκέμβριο να ετοιμαστεί το Μητρώο των Νομικών Προσώπων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.Μέχρι και το Σεπτέμβριο θα γίνει και η αποτύπωση των οικονομικών των δήμων και στη συνέχεια θα δημιουργηθεί σύστημα παρακολούθησης των οικονομικών και θα θεσμοθετηθούν χρηματοοικονομικοί δείκτες αξιολόγησης. Μέχρι το τέλος του 2012 θα έχει εκδοθεί η κάρτα δημότη για την αυτόματη εξυπηρέτηση των πολιτών και τη συμμετοχή τους σε τοπικά δημοψηφίσματα.
Οι τελικές αλλαγές στο χωροταξικό
Το χωροταξικό κομμάτι του νέου νόμου μονοπώλησε τη συζήτηση εντός και εκτός Βουλής. Και παρότι οι έντονες αντιδράσεις δημάρχων και κατοίκων κάποιων περιοχών έδωσαν «πολεμικούς τόνους», η αλήθεια είναι ότι μια τόσο εκτεταμένη αλλαγή έγινε μάλλον αναίμακτα. Είναι χαρακτηριστικό ότι η ΚΕΔΚΕ ουσιαστικά στη σύμπτηξη των 1.034 δήμων σε 325 δήμους κατέθεσε μόλις 20 προτάσεις, πολλές εκ των οποίων έγιναν δεκτές Συνολικά, από την αρχική πρόταση έγιναν 28 αλλαγές σε όρια και δημιουργία νέων δήμων, από τις οποίες οι έντεκα αφορούν τη Βόρεια Ελλάδα:
-Στο νομό Καβάλας συστήνεται ένας δήμος στην Επαρχία Παγγαίου με έδρα την Ελευθερούπολη.
- Στην Α’ Θεσσαλονίκης ο δήμος Αγίου Παύλου συνενώνεται με τις Συκιές αντί με το δήμο Θεσσαλονίκης και η Νεάπολη συνενώνεται με τις Συκιές.
-Στη Β’ Θεσσαλονίκης ο δήμος Εγνατίας συνενώνεται στο δήμο Βόλβης και ο δήμος Καλλινδοίων συνενώνεται με το δήμο Λαγκαδά.
-Στο νομό Ημαθίας οι δήμοι Ανθεμίων και Ειρηνουπόλεως συνενώνονται στο δήμο Νάουσας.
- Στο νομό Πέλλας ο δήμος Κρύας Βρύσης και ο δήμος Μεγάλου Αλεξάνδρου συνενώνονται στο δήμο Αρχαίας Πέλλας.
-Στο νομό Πιερίας οι δήμοι Πέτρας και Πιερίων συνενώνονται στο δήμο Κατερίνης.
-Στο νομό Κοζάνης ο δήμος Βελβεντού συνενώνεται με το δήμο Σερβίων.
- Στο νομό Καστοριάς ο προτεινόμενος δήμος Μακεδνών συνενώνεται με το δήμο Καστοριάς.
-Στο νομό Γρεβενών ο προτεινόμενος δήμος Βασιλίτσας συνενώνεται με το δήμο Γρεβενών.
Επίσης έγιναν συνολικά 19 αλλαγές, που αφορούσαν τις έδρες και τα ονόματα των νέων δήμων, εκ των οποίων οι έξι έγιναν σε περιοχές της Βόρειας Ελλάδας:
-Στην Ημαθία ο δήμος Βεροίας θα έχει ιστορική έδρα τη Βεργίνα.
-Στη Β΄Θεσσαλονίκης ο δήμος Λαγκαδά θα έχει ιστορική έδρα τον Λαχανά.
-Στην Πέλλα ο δήμος Αρχαίας Πέλλας μετονομάζεται σε δήμο Πέλλας.
-Στην Πιερία ο δήμος Πύδνας μετονομάζεται σε δήμο Πύδνας - Κολινδρού.
Στη Χαλκιδική ο δήμος Καλλικράτειας - Μουδανιών μετονομάζεται σε δήμο Νέας Προποντίδας.
- Στην Κοζάνη ο δήμος Βοΐου θα έχει τελικά έδρα τη Σιάτιστα.
 
 
Τοπική αυτοδιοίκηση: Αναζητείται νέο εκλογικό σύστημα
Η κυβέρνηση θα ξεκινήσει από τον Ιούνιο επαφές με τα υπόλοιπα κόμματα, προκειμένου να αναζητήσει τη δυνατότητα να καταλήξουν σε πάγιο εκλογικό σύστημα για τις εκλογές της τοπικής αυτοδιοίκησης. Αυτό ανακοίνωσε από τη Βουλή ο υπουργός Εσωτερικών, Γ. Ραγκούσης, στην τελευταία συνεδρίαση για το σχέδιο «Καλλικράτης» το οποίο ψηφίστηκε από τους βουλευτές της πλειοψηφίας. Παρά τις πιέσεις που δέχτηκε, ο υπουργός επέμεινε στο σύστημα των δύο γύρων αν δε συγκεντρωθεί από την πρώτη Κυριακή το 50+1%, έστω κι αν άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο αυτό μελλοντικά να αλλάξει, αν διαμορφωθεί συναινετικό πεδίο.Είχε προηγηθεί ένας γύρος φανερών και παρασκηνιακών πιέσεων, αφού ακόμη και «πράσινοι» βουλευτές, όπως ο Α. Κακλαμάνης, υποστήριξαν πως αν καθιερωνόταν το όριο του 42%, το ΠΑΣΟΚ θα μπορούσε να εξασφαλίσει περισσότερους δήμους στις επικείμενες δημοτικές εκλογές. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο κ. Ραγκούσης χρειάστηκε να δώσει αγώνα για να μεταβάλει γνώμη ο πρωθυπουργός τον οποίον φέρεται να είχε πείσει ο τέως πρόεδρος της Βουλής.
Το αίτημα για το 42%, πάντως, υποστήριξε και η ΝΔ, με την προσδοκία να μετριάσει της εκλογικές απώλειες, ενώ τα κόμματα της Αριστεράς, αλλά και ο βουλευτής της ΝΔ Κ. Κιλτίδης που συντάχθηκε, επανέλαβαν την πάγια θέση τους για την καθιέρωση της απλής αναλογικής.
«ΙΣΜΗΝΗ…»
 
«Ακολουθήστε το χρήμα», το νέο δόγμα της έρευνας - Με την κατηγορία περί ξεπλύματος χάνει τα προνόμια παραγραφής ο Τάσος Μαντέλης.Τους πρώην υπουργούς που χειρίστηκαν κρίσιμες συμβάσεις με τη Siemens βάζουν στο μικροσκόπιο, με νέες έρευνες, η εξεταστική επιτροπή της Βουλής και η Δικαιοσύνη, για να αποκαλυφθεί στις τσέπες ποιων πολιτικών κατέληξαν τα περίπου 100 εκατ. ευρώ που έφυγαν από τα ταμεία της εταιρείας.
 
Συνάντηση στο ‘‘Εν Ελλάδι’’
H στήλη συνέλαβε δύο σημαντικά στελέχη του ΠΑΣΟΚ από διαφορετικούς Δήμους, να πίνουν χαλαρά το ούζο τους και να συμφωνούν σχεδόν σε όλα. Φάνηκε ότι ο Παναγιώτης Τζανής και ο Κώστας Σαραφίδης είναι πολιτικά ‘‘όντα’’ και τους ενδιαφέρει η ενότητα και η προοπτική του χώρου τους. Και οι δύο παραδέχτηκαν ότι δεν είναι δυνατόν ο χώρος να λειτουργήσει με ηγεμονισμούς και αποκλεισμούς.
Όποιοι το επιχείρησαν θα μας βρουν μπροστά τους δήλωσαν ομόφωνα και οι δύο.
Επίκειται συνέχεια…..
 
Τέλος ο Σέρτζιο Κονσεϊσάο από τον ΠΑΟΚ
Εντελώς αιφνιδιαστικά προέκυψε διαζύγιο του ΠΑΟΚ με τον Σέρτζιο Κονσεϊσάο, μετά τη σημερινή συνάντηση των Ζαγοράκη και Βρύζα με τον Πορτογάλο τεχνικό διευθυντή της ΠΑΕ. Σύμφωνα με πληροφορίες οι ιθύνοντες του ΠΑΟΚ χρέωσαν στον Κονσεϊσάο την υπόθεση Ζότζε Κόστα που δεν είχε αίσιος τέλος, καθώς και ορισμένες μετεγγραφικές κινήσεις του χειμώνα (Εντίνιο, Κριστιάνο).
Γρηγορόσημο και από τους αγρότες. Απίστευτο σκάνδαλο στους Αγροτικούς Συνεταιρισμούς Θεσσαλονίκης – Πιερίας. Στον εισαγγελέα έστειλε την υπόθεση η υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης. Καπέλο άνω του 40% έβαζαν στα ποσά που έπρεπε να εισπράττουν από τους αγρότες, προκειμένου αυτοί να συμπληρώσουν τις αιτήσεις και να εισπράξουν τις κοινοτικές επιδοτήσεις.
 
Οι λεπτομέρειες για τα δάνεια μέσω ΤΕΜΠΜΕ
Επιλέξιμες επιχειρήσεις, δικαιολογητικά και προθεσμίες
Η διαδικασία που πρέπει να ακολουθήσουν όσοι επιθυμούν να συμμετέχουν στο πρόγραμμα «Εγγύηση από την ΤΕΜΠΜΕ ΑΕ Χαμηλότοκων Δανείων για την κάλυψη δαπανών αγοράς πρώτων υλών, εμπορευμάτων και υπηρεσιών» ανακοινώθηκε από το υπουργείο Οικονομικών. Δείτε παρακάτω ποιες επιχειρήσεις μπορούν να ενταχθούν στο πρόγραμμα, τις προθεσμίες υποβολής αιτήσεων καθώς και τα δικαιολογητικά που θα πρέπει να έχετε.
Εταιρείες που εντάσσονται στο πρόγραμμα
Σημειώνεται πως στο πρόγραμμα μπορούν να ενταχθούν:
•υπό σύσταση εταιρείες (που διαθέτουν ΑΦΜ),
•νεοσύστατες, νέες και υφιστάμενες μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις οποιασδήποτε νομικής μορφής (όπως ατομικές, ΟΕ, ΕΕ, ΕΠΕ, ΑΕ, κλπ) Oι εταιρείες θα πρέπει να μην είναι εισηγμένες στο Χρηματιστήριο και να: Έχουν κέντρο άσκησης της δραστηριότητας τους μέσα στα όρια της ελληνικής επικράτειας.
α) Να απασχολούν κατά τη διάρκεια της τελευταίας διαχειριστικής χρήσης λιγότερους από 50 εργαζόμενους κατά μέσο όρο με βάση το έντυπο Ε7 της τελευταίας χρήσης
β)Ο ετήσιος τζίρος, της τελευταίας διαχειριστικής χρήσης, να μην υπερβαίνει τα 10 εκαττομύρια ευρώ. Για τις υπό σύσταση επιχειρήσεις, ο προβλεπόμενος πρώτος ετήσιος κύκλος εργασιών δεν θα πρέπει να υπερβεί τα 10 εκαττομύρια ευρώ.
Έναρξη και διάρκεια προγράμματος 
Το πρόγραμμα ξεκινάει από τη δημοσίευση στο ΦΕΚ και η διάρκεια εφαρμογής του είναι έως την 31-12-2011 εκτός αν εξαντληθεί νωρίτερα ο προϋπολογισμός. Καταληκτική ημερομηνία υποβολής αιτήσεως προς τις τράπεζες είναι η 31-8-2011 και παραλαβής αυτών των αιτήσεων από την ΤΕΜΠΜΕ ΑΕ η 20-09-2011.
Επιλέξιμες δανειακές συμβάσεις - Όροι των δανείων
Επιλέξιμες θεωρούνται οι νέες δανειακές συμβάσεις για τις οποίες υποβάλλεται αίτηση μετά την ημερομηνία έγκρισης του προγράμματος. Οι εγγυήσεις αφορούν σε νέα τραπεζικά δάνεια, τακτής λήξης με σκοπό την κάλυψη δαπανών αγοράς πρώτων υλών, εμπορευμάτων και υπηρεσιών εκτός από αυτές μεταφοράς αγαθών. Το κατώτατο επιλέξιμο ποσό δανείου προς εγγύηση είναι 5.000,00 ευρώ  ενώ το ανώτατο συνολικά επιλέξιμο ποσό δανείου προς εγγύηση, ανά επιχείρηση  είναι 300.000,00 ευρώ. Για τα δάνεια θα πρέπει να ισχύουν τα εξής:
1)η διάρκεια του δανείου και της εγγύησης είναι έξι έτη με διετή περίοδο χάριτος κατά την οποία καταβάλλεται μόνο ο αναλογούν τόκος του δανείου
2)για δάνεια έως 40.000€ δεν θα παρέχονται εξασφαλίσεις από την πλευρά των ΜΕ/ ΠΜΕ για δάνεια άνω των 40.000 ευρώ η επιχείρηση, εφόσον ζητηθεί από την Τράπεζα, θα παρέχει εξασφαλίσεις.
3)Στην περίπτωση που παρέχονται εμπράγματες εξασφαλίσεις αυτές δεν μπορούν να ξεπερνούν το 10% του αρχικού δανείου αφορούν δάνεια χρεολυτικής απόσβεσης με εξαμηνιαία συχνότητα πληρωμής δόσεων κεφαλαίου και εξαμηνιαίο ημερολογιακό εκτοκισμό (δηλαδή εκτοκισμό κάθε 30/06 και 31/12)
4)Το επιτόκιο του δανείου καθορίζεται σε EURIBOR 6 μηνών + 600 μονάδες βάσης (6,00%) κατ’ ανώτατο όριο.
5)Δάνεια με επιτόκια υψηλότερα του τελικώς διαμορφωθέντος επιτοκίου δεν είναι επιλέξιμα. Σημειώνεται ότι ως επιτόκιο βάσης λαμβάνεται αυτό που ισχύει κατά την ημερομηνία εκταμίευσης και διατηρείται για 6 μήνες, μέχρι την επέτειο δόσης κεφαλαίου, όπου και ανανεώνεται στο τότε ισχύον.
6)Κάθε επιχείρηση δύναται να υποβάλει στην ΤΕΜΠΜΕ ΑΕ (μέσω Τράπεζας) έως έξι (6) αιτήσεις, καθ’ όλη την διάρκεια του προγράμματος και για διαφορετικά κάθε φορά παραστατικά εφόσον ο διαθέσιμος προϋπολογισμός του Προγράμματος δεν έχει εξαντληθεί.
Ανώτατο ποσό χρηματοδότησης Ανώτατο ποσό που μπορεί να λάβει μια επιχείρηση μέσα σε τρία χρόνια είναι οι 200.000 ευρώ. Εξαίρεση αποτελούν οι επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στον τομέα των οδικών μεταφορών με ανώτατο όριο τις 100.000. Για το λόγο αυτό, της παρακολούθησης του προγράμματος κάθε ενδιαφερόμενη επιχείρηση που υποβάλλει αίτηση θα δηλώσει εγγράφως, όλα τα συγχρηματοδοτούμενα προγράμματα στα οποία ενδεχομένως συμμετείχε κατά τα τελευταία τρία οικονομικά έτη και το συνολικό ύψος των επιχορηγήσεων που έχει λάβει ή προβλέπεται να λάβει.
Επιλέξιμες Δραστηριότητες  Επιλέξιμες είναι επιχειρηματικές δραστηριότητες όλων των κλάδων και τομέων της οικονομίας, εκτός από:
1) ενισχύσεις προς επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στους τομείς της αλιείας και της υδατοκαλλιέργειας, που εμπίπτουν στον κανονισμό (ΕΚ) αριθ. 104/2000 του Συμβουλίου·
2) ενισχύσεις προς επιχειρήσεις που ασχολούνται με την πρωτογενή παραγωγή γεωργικών προϊόντων, όπως απαριθμούνται στο παράρτημα I της συνθήκης (βλπ. Παράρτημα ΙΙ Οδηγού) ·
3) ενισχύσεις προς επιχειρήσεις που ασχολούνται με τη μεταποίηση και εμπορία γεωργικών προϊόντων, όπως απαριθμούνται στο παράρτημα I της συνθήκης, στις ακόλουθες περιπτώσεις:
i) όταν το ποσό της ενίσχυσης καθορίζεται με βάση την τιμή ή την ποσότητα τέτοιων προϊόντων που πωλούνται από πρωτογενείς παραγωγούς ή διατίθενται στην αγορά από τις οικείες επιχειρήσεις·
ii) όταν η ενίσχυση συνοδεύεται από την υποχρέωση απόδοσής της εν μέρει ή εξ ολοκλήρου σε πρωτογενείς παραγωγούς·
4)) ενισχύσεις για δραστηριότητες που σχετίζονται με εξαγωγές προς τρίτες χώρες ή προς κράτη μέλη, ιδίως δε ενισχύσεις που συνδέονται άμεσα με τις εξαγόμενες ποσότητες, με τη δημιουργία και λειτουργία δικτύου διανομής ή με άλλες τρέχουσες δαπάνες που σχετίζονται με εξαγωγική δραστηριότητα·
5) ενισχύσεις για τις οποίες τίθεται ως όρος η χρήση εγχώριων αγαθών αντί των εισαγόμενων·
6) ενισχύσεις προς επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στον τομέα του άνθρακα κατά την έννοια του κανονισμού (ΕΚ) αριθ. 1407/2002· ζ) ενισχύσεις για την απόκτηση οχημάτων οδικών εμπορευματικών μεταφορών οι οποίες χορηγούνται σε επιχειρήσεις που εκτελούν οδικές εμπορευματικές μεταφορές για λογαριασμό τρίτων·
7) ενισχύσεις που χορηγούνται σε προβληματικές επιχειρήσεις.
Απαραίτητα δικαιολογητικα Τα δικαιολογητικά που χρειάζονται είναι:
►Η Αίτηση για Παροχή Εγγύησης Χρηματοδότησης Επιχείρησης η οποία συμπληρώνεται στην ηλεκτρονική φόρμα από την Τράπεζα και συνοδεύεται υποχρεωτικά από την υπεύθυνη δήλωση της αιτούσας ΜΕ/ΠΜΕ, σύμφωνα με το επισυναπτόμενο 
►Έντυπο Ε3 της τελευταίας κλεισμένης διαχειριστικής χρήσης
►Έντυπο Ε7 που αφορά την αμέσως προηγούμενη διαχειριστική χρήση ή έγγραφο ισοδύναμης αποδεικτικής ισχύος  Προκειμένου για νεοσύστατες επιχειρήσεις, οι οποίες δεν έχουν υποβάλει έντυπο Ε7, θα προσκομίζουν υπεύθυνη δήλωση όπου θα αναγράφουν ότι κατά το έτος υποβολής της αίτησής τους, θα απασχολήσουν λιγότερους από 50 εργαζόμενους-ΕΜΕ.
►Βεβαίωση έναρξης εργασιών μόνο για τις νεοσύστατες επιχειρήσεις, οι οποίες δεν έχουν κλείσει διαχειριστική χρήση και ως εκ τούτου δεν έχουν υποβάλει έντυπο Ε3.
►Συνοπτικό σχέδιο δράσης της επιχείρησης. Στο σχέδιο απαιτείται να συμπεριλαμβάνονται και επενδύσεις παγίων (μηχανήματα, λοιπός εξοπλισμός, ειδικές εγκαταστάσεις, άϋλες ενέργειες κ.λ.π).
►Νόμιμα παραστατικά επί πιστώσει όπως Τιμολόγια Πώλησης-Δελτία Αποστολής, Τιμολόγια Πώλησης (συνοδευόμενα οπωσδήποτε από τα αντίστοιχα Δελτία Αποστολής), Δελτία Παροχής Υπηρεσιών, λοιπά νόμιμα παραστατικά ή προτιμολόγια/προσφορές σε ισχύ. Τα ανωτέρω νόμιμα παραστατικά θα έχουν ημερομηνία έκδοσης ως και 60 ημέρες πριν από την ημερομηνία υποβολής αίτησης χρηματοδότησης στην Τράπεζα και σε κάθε περίπτωση μετά την ημερομηνία έγκρισης του παρόντος Οδηγού.
Τα ανωτέρω δικαιολογητικά παραμένουν στον δανειακό φάκελο της ΜΕ/ΠΜΕ στην Τράπεζα. Πέραν αυτών, η ΤΕΜΠΜΕ Α.Ε. μπορεί να ζητήσει ό,τι πρόσθετα στοιχεία και δικαιολογητικά κρίνει σκόπιμο, για την υποβοήθηση της διαδικασίας.
 
«ΡΟΜΠΕΝ ΤΩΝ ΔΑΣΩΝ»
 
Μπήκε σε ταξί ως πελάτης και «έφυγε» ... με 140 ευρώ
Θύμα ληστείας κατήγγειλε ότι έπεσε οδηγός ταξί στη Θεσσαλονίκη. Σύμφωνα με την αστυνομία, άγνωστος δράστης επιβιβάστηκε στο όχημα από την περιοχή της Θέρμης και στην περιοχή αεροδρομίου, με την απειλή πιστολιού, ακινητοποίησε τον οδηγό και του απέσπασε 140 ευρώ . Στη συνέχεια επιβιβάστηκε σε μοτοσικλέτα που οδηγούσε άγνωστος συνεργός του και διέφυγε. Η αστυνομία διενεργεί προανάκριση για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών.
 
Ο Δ. Βαρτζόπουλος για τις αποχωρήσεις στελεχών «Δεν αποτελούν υπολογίσιμη δύναμη όσοι έφυγαν». Κάλεσμα συμμετοχής στις εσωκομματικές εκλογές της 30ης Μαΐου απευθύνει ο Δημήτρης Βαρτζόπουλος, ο οποίος, προβληματίζεται για την προσέλευση των μελών στις κάλπες ανάδειξης νέων διοικήσεων σε τοπικές και νομαρχιακές οργανώσεις.
 
Αλλοδαπός συνελλήφθη με 35 κιλά χασίς
Με 35,5 κιλά χασίς στην κατοχή του συνελήφθη 35χρονος Αλβανός στο 40ο χιλιόμετρο της επαρχιακής οδού Κοζάνης – Λάρισας. Αστυνομικοί του τμήματος δίωξης λαθρομετανάστευσης Σερβίων, κατά τη διάρκεια ελέγχου, εντόπισαν στο Ι.Χ. επιβατικό αυτοκίνητο που οδηγούσε , δύο σακίδια με χασίς βάρους 35 κιλών και 645 γραμμαρίων. Κατά τη διάρκεια της προανάκρισης ο δράστης ομολόγησε ότι άλλος ομοεθνής του, ηλικίας 39 ετών, προπορευόταν και διευκόλυνε ως προπομπός τη μεταφορά των ναρκωτικών ουσιών. Ο τελευταίος συνελήφθη στη συνέχεια στο 20ο χιλιόμετρο της επαρχιακής οδού Κοζάνης – Λάρισας από αστυνομικούς του τμήματος ασφάλειας Κοζάνης και της ομάδας πρόληψης και καταστολής εγκληματικότητας της αστυνομικής διεύθυνσης Κοζάνης. Σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία και οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα πλημμελειοδικών Κοζάνης.
 
Δήλωση του Αντιδημάρχου Κουφαλίων κ. Φάκα
Οι εκλογές που έρχονται είναι δύσκολες. Οι υποψήφιοι δήμαρχοι πρέπει να είναι έμπειροι και σοβαροί. Γι’ αυτό αν ο πρώην δήμαρχος Κουφαλίων κ. Χατζηδημητρίου δήλωση υποψηφιότητα συντάσσομαι μαζί του.
Αυτά δήλωσε σε συνεργάτη μας , στο καφέ ‘‘Μόστρα’’ ο έμπειρος πολιτικός παράγοντας, κύριος Φάκας.
 
Στον αέρα οι μονάδες ψυχικής υγείας
Οι δομές που έχουν επηρεαστεί εντονότερα από την οικονομική κρίση μετά το 2008 είναι αυτές της ψυχικής υγείας, που δημιουργήθηκαν στο πλαίσιο της Ψυχιατρικής Μεταρρύθμισης και πέρασαν υπό την εποπτεία του κράτους την τελευταία πενταετία. Η πολιτική της αποασυλοποίησης των ψυχικά ασθενών κινδυνεύει να καταλήξει σε ναυάγιο. Το μέλλον εκατοντάδων ασθενών που φιλοξενούνται σε ξενώνες ή προστατευόμενα διαμερίσματα, καθώς και χιλιάδων άλλων ανθρώπων που στηρίζονται από άλλα προγράμματα ψυχικής υγείας, μοιάζει αβέβαιο. Οι περισσότερες μονάδες υπολειτουργούν, λόγω ανεπαρκούς χρηματοδότησης. Μόνο η καταβολή των μισθών ομαλοποιήθηκε πρόσφατα. Η Ε.Ε. απειλεί με περικοπή της επιδότησης αν δεν εφαρμοστεί το σύμφωνο που υπογράφηκε πέρσι με το υπ. Υγείας για να ρυθμιστούν τα προβλήματα του χώρου. Το υπουργείο δεν προχωρεί καν στη σχετική διαβούλευση που έχει εξαγγείλει. Πρόσφατα έκλεισαν δύο ξενώνες για εφήβους, των χωριών SOS και της εταιρείας ΕΨΥΠΕ. Η τελευταία ζήτησε τον Μάρτιο από το υπουργείο Υγείας το κλείσιμο άλλων πέντε μονάδων που λειτουργούν εδώ και 17 χρόνια. Πρόκειται για τρεις ξενώνες αποασυλοποίησης ενηλίκων (προερχόμενων κυρίως από το ψυχιατρείο Λέρου), ένα προστατευόμενο διαμέρισμα και τον ξενώνα «Μελία», που φιλοξενεί για κάποιους μήνες παιδιά γονέων με σοβαρή ψυχική νόσο.
 
Ουρές για μία θέση στην καθαριότητα
Τις εκρηκτικές διαστάσεις που προσλαμβάνει το πρόβλημα της ανεργίας στη Θεσσαλονίκη επιβεβαιώνει η μαζική προσέλευση χιλιάδων πολιτών όλων των εκπαιδευτικών βαθμίδων στον κεντρικό δήμο της πόλης, όπου υποβάλλονται από χθες αιτήσεις για 826 θέσεις εποχικών υπαλλήλων κυρίως στον τομέα της καθαριότητας.
 
 
Κινητοποίηση – διαμαρτυρία στο Φίλυρο για την σχολική στέγη.
μαγαζιά , κοντέινερ , προκάτ , γυψοσανίδες , υπεράριθμα τμήματα , έλλειψη αιθουσών , γυμναστηρίων , εργαστηρίων , ελεύθερων χώρων και εκπαιδευτικού υλικού , καθυστέρηση στην αποπεράτωση των νέων σχολείων, έλλειψη σχεδιασμού νέων σχολικών μονάδων ,δεσμεύσεις και υποσχέσεις χωρίς αντίκρισμα , είναι η θλιβερή εικόνα που συνθέτη τη κατάσταση της σχολικής στέγης στο δήμο Χορτιάτη.
Σε Ασβεστοχώρι –Εξοχή – Φίλυρο – Χορτιάτη , τα συνολικά δέκα εννέα σχολεία του Δήμου Χορτιάτη ,εδώ και αρκετό καιρό, όλοι μαζί αλλά και το κάθε σχολείο μόνο , φωνάζουμε και θα συνεχίσουμε να φωνάζουμε για το αυτονόητο
σχολεία τώρα .
« το οφείλουμε στα παιδιά μας »
Αυτή τη φορά στο Φίλυρο γονοίς και μαθητές των 1ου και 2ου   Δημοτικών Σχολείων Φιλύρου θα προβούν σε αποχή των μαθητών-κλείσιμο των Δημοτικών Σχολείων για την 1η και 2η Διδακτική ώρα
ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ
-       ΝΕΟ ΔΙΔΑΚΤΗΡΙΟ
-       ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΛΥΚΕΙΟΥ ΦΙΛΥΡΟΥ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΣΧΟΛΙΧΡΟΝΙΑ
Κατά τη διάρκεια της αποχής θα διεξαχθεί εικονικό μάθημα στο δρόμο μπροστά στο σχολείο οι δε μαθητές θα φορούν μαύρα μπλουζάκια.
 
Απίστευτο φαγοπότι από κύκλωμαπου έστησαν 14 γιατροί και 40 προμηθεύτριες εταιρείες εντοπίστηκε στο Ιπποκράτειο νοσοκομείο Θεσσαλονίκης. Το κύκλωμα λυμαινόταν εκατομμύρια ευρώ υπό την ανοχή της προηγούμενης διοίκησης του νοσοκομείου αλλά και της πρώην ηγεσίας της 4ης Υγειονομικής Περιφέρειας. Το ύψος της ζημίας από τη λειτουργία του κυκλώματος είναι εξαιρετικά δύσκολο να εντοπιστεί. Μόνον για το διάστημα από τον Σεπτέμβριο του 2007 ώς και το τέλος του 2009 εκτιμάται ότι στις τσέπες των γιατρών και στα ταμεία των εταιρειών κατέληξαν περίπου 2,5 εκατομμύρια ευρώ. Σε βάθος έρευνα έγινε μόνον για το έτος 2008 και μόνον σε δύο συγκεκριμένες κλινικές του νοσοκομείου, όπου και διαπιστώθηκε ότι το εν λόγω κύκλωμα ενθυλάκωσε περί το ένα εκατομμύριο ευρώ. Οι ανωτέρω διαπιστώσεις προέκυψαν από τον έλεγχο, τον οποίο διεξήγαγε το Σώμα Επιθεωρητών Υπηρεσιών Υγείας Πρόνοιας (ΣΕΥΥΠ).
 
Αστάθμητος παράγοντας μέχρι και σήμεραγια τις γαλάζιες υποψηφιότητες στο δήμο Θεσσαλονίκης παραμένει ο Παναγιώτης Ψωμιάδης, ο οποίος δήλωσε ότι θα ανακοινώσει τις τελικές του αποφάσεις εντός του επόμενου δεκαήμερου. Μάλιστα πρόσθεσε ότι πριν από αυτές τις ανακοινώσεις σκοπεύει να συναντηθεί τόσο με τον Βασίλη Παπαγεωργόπουλο όσο και με τον Κώστα Γκιουλέκα.
 
Η απρόθυμη διάψευσητου πρωτοσέλιδου της 17ης Μαΐου της «Θεσσαλονίκης» για την υποψηφιότητα του Κώστα Γκιουλέκα από τον ίδιο τον βουλευτή της ΝΔ, με τη φράση «η Θεσσαλονίκη έχει δήμαρχο», λειτούργησε ουσιαστικά ως επιβεβαίωση της πληροφορίας ότι για τον Αντώνη Σαμαρά έχει «κλειδώσει» το χρίσμα για τον δημαρχιακό θώκο. Ο Βασίλης Παπαγεωργόπουλος φέρεται σφόδρα ενοχλημένος από τη στάση του εκλεκτού της Ρηγίλλης, ενώ ο Παναγιώτης Ψωμιάδης, που το τελευταίο διάστημα εκπλήσσει τους πάντες με την επίθεση φιλίας έναντι του πάλαι ποτέ «άσπονδου» φίλου του, Βασίλη, άφηνε μέχρι και χθες ανοικτό το ενδεχόμενο να είναι τελικώς υποψήφιος στον κεντρικό δήμο και όχι στην περιφέρεια. 
 
 
ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟ ΕΝΩΜΕΝΟ ΔΥΝΑΤΟ
Με αυτό το σύνθημα επίκειται με πρωτοβουλία του γραμματέα της Ν.Ε. Κουκουλετίδη Παντελή συνάντηση όλων των στελεχών του ΠΑΣΟΚ με θέμα τις προσεχείς Δημοτικές Εκλογές και στόχο την ενοποίηση του χώρου. Η Χαλκηδόνα, ο Άγιος Αθανάσιος, τα Κουφάλια θα είναι εκεί. Μήπως θα λείπουν αυτοί που αισθάνονται ότι δεν τους αγγίζει αυτός ο χώρος και αυτό οι παράγοντες. Ίδωμεν. 
 
«Η ΣΤΑΧΤΟΠΟΥΤΑ…»
Το σχόλιό σας

Σχετικά με το blog
-Το blog μας περιλαμβάνει αιχμηρά και καυστικά σχόλια από την επικαιρότητα που επηρεάζουν άμεσα την ζωή μας...!

-ΕΠΙΣΗΣ... ΚΑΤΑΓΡΑΦΟΥΜΕ ΤΑ ΤΟΠΙΚΑ ΔΡΩΜΕΝΑ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ - ΒΟΡΕΙΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ - και όχι μόνο - ΓΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ - ΑΘΛΗΤΙΚΑ - ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ ΤΗΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑ

Υ.Γ.1 ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΑΝΑΦΕΡΟΥΜΕ (ΓΙΑ ΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ΠΟΥ ΚΥΚΛΟΦΟΡΟΥΝ ) ΟΤΙ ΚΕΧΑΓΙΑ ΣΤΑ "ΑΡΧ...Α" ΜΑΣ ΔΕΝ ΒΑΖΟΥΜΕ ΚΑΝΕΝΑΝ ΚΑΙ ΚΑΜΟΙΑ ...!!!

Y.Γ.2 ΚΑΙ ΣΤΟ ΚΑΤΩ...ΚΑΤΩ...ΣΕ ΟΠΟΙΟΝ ΑΡΕΣΟΥΜΕ...
Αναζήτηση
Προηγούμενα Άρθρα
Τελευταίες δημοσιεύσεις