Γάτος...Ο Μακεδών!
Φίλους έχω μόνο τα ποντίκια...
***ΠΡΟΣΟΧΗ***
Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι από τις 20 Δεκεμβρίου η υπηρεσία του Capital.gr
Capital Blogs θα αναστείλει τη λειτουργία της για τεχνικούς λόγους.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
Λίγα λόγια για εμένα
Στην αρχή ήμουν άσπρος...! αλλά με τις βλακίες που ακούω και βλέπω καθημερινά έγινα μαύρος...!
Σελίδες


Ποιοι είναι οι δικαιούχοι του προγράμματος Κοινωνικού Τουρισμού 2010...
1295 αναγνώστες
Πέμπτη, 3 Ιουνίου 2010
00:44

Στις 25 Ιανουαρίου ξεκίνησε η απογραφή των δικαιούχων παροχών του Οργανισμού Εργατικής Εστίας (ΟΕΕ) που θα συμμετάσχουν στο νέο πρόγραμμα κοινωνικού τουρισμού, η διάρκεια ισχύος του οποίου είναι μέχρι 8/1/2011.

Στο νομό Αττικής η απογραφή θα ολοκληρωθεί στις 10/3/2010, ενώ στην υπόλοιπη Ελλάδα η απογραφή θα γίνει αλφαβητικά στα κατά τόπους Περιφερειακά Γραφεία και Τοπικές Υπηρεσίες του ΟΕΕ έως τις 2/3/2010. Το πρόγραμμα προβλέπει τη χορήγηση πανελλαδικά 550.000 δελτίων κοινωνικού τουρισμού, ενώ φέτος θα συμμετάσχουν περισσότερα από 2000 τουριστικά καταλύματα.

Δικαιούχοι
Άτομα με αναπηρία, με ποσοστό αναπηρίας 67% και άνω, δικαιούνται δελτία κοινωνικού τουρισμού έτους 2010 οι ίδιοι και τα προστατευόμενα μέλη τους, ανεξάρτητα αν έλαβαν την παροχή αυτή το έτος 2009 και δεν δικαιούνται εισιτήρια θερινού εκδρομικού προγράμματος ή κρουαζιέρας έτους 2010.
Προστατευόμενο μέλος δικαιούχου παροχών του Οργανισμού που είναι άτομο με αναπηρία, δικαιούται δελτίο κοινωνικού τουρισμού έτους 2010 για το ίδιο και για τον άμεσα ασφαλισμένο αυτού ως συνοδό, εφόσον προκύπτει η αναγκαιότητα συνοδείας από βεβαίωση του ασφαλιστικού φορέα.
Δικαιολογητικά
  1. Βιβλιάριο ασθενείας, ατομικό και οικογενειακό σε ισχύ
  2. Αστυνομική ταυτότητα
  3. Γνωματεύσεις Α/βάθμιων ή Β/βάθμιων Υγειονομικών Επιτροπών των ασφαλιστικών φορέων από τις οποίες να προκύπτουν παθήσεις που επιφέρουν αναπηρία ίση ή μεγαλύτερη του 67%
  4. Πρωτότυπο ή αντίγραφο εκκαθαριστικού σημειώματος φόρου εισοδήματος οικ. έτους 2009 (με το ΑΦΜ και των δύο συζύγων)
  5. Βεβαίωση του ασφαλιστικού φορέα για την αναγκαιότητα συνοδείας (χορήγηση δελτίου κοινωνικού τουρισμού στο συνοδό)
Διευκρινίζεται ότι κάθε δικαιούχος παροχών του ΟΕΕ, που έχει προστατευόμενο μέλος με αναπηρία, δικαιούται δελτία κοινωνικού τουρισμού ή εισιτήρια θερινής περιόδου ή εισιτήρια κρουαζιέρας τη μία χρονιά για το σύνολο των μελών της οικογένειάς του και την άλλη χρονιά μόνο δελτίο κοινωνικού τουρισμού για το προστατευόμενο μέλος με αναπηρία και τον ίδιο ως συνοδό.
 
 
 
Τα είπαν τηλεφωνικά…Ουζούνης - Διαμαντόπουλος
Τα είπαν τηλεφωνικά… για περίπου μια ώρα ο δήμαρχος Χαλάστρας Γ. Ουζούνης με τον Αντιδήμαρχο Εχεδώρου Γ.Διαμαντόπουλο.
Βλέπετε ο νέος δήμος ΔΕΛΤΑ θα ενώσει της δυνάμεις τους για να διεκδικήσουν το δημαρχιακό θόκο…
Αυτό που επισήμαναν οι δυο συνομιλητές είναι ότι θα συναινέσουν στης διαδικασίες που θα επιλέξει το κόμμα…για την ανάδειξη του επικεφαλής…
 
 
 
 
 

Οι Βετεράνοι του Ηρακλή στο Νομάρχη Θεσσαλονίκης
 
Εκπρόσωποι των βετεράνων ποδοσφαιριστών του Ηρακλή με επικεφαλής τον Κώστα Αϊδινίου επισκέφθηκαν το Νομάρχη Παναγιώτη Ψωμιάδη, σήμερα στις 11:30' το πρωί, στο γραφείο του.
Ζήτησαν τη στήριξη του Νομάρχη στην προσπάθεια του Ηρακλή να άρει την αδικία σε βάρος του, συζήτησαν τρόπους βοήθειας εκ μέρους της Νομαρχίας και συμφώνησαν από κοινού με τον κ. Ψωμιάδη για την πραγματοποίηση σύσκεψης με τη συμμετοχή της διοίκησης του Ηρακλή και βουλευτών του νομού.

 
 
 
Μέχρι και την Παρασκευή 14/05/2010 θα γίνεται η υποβολή των αιτήσεων συμμετοχής στα Προγράμματα Κοινωνικού Τουρισμού και Εκδρομών της Αγροτικής Εστίας για το 2010. Η διάρκεια ισχύος των προγραμμάτων του ΟΓΑ/ΛΑΕ είναι μέχρι 31/12/2010.
Δικαιούχοι των Προγραμμάτων είναι 200.000 ασφαλισμένοι και συνταξιούχοι του ΟΓΑ, τα προστατευόμενα μέλη των οικογενειών τους, και όσοι λαμβάνουν σύνταξη λόγω θανάτου του ασφαλισμένου. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλουν αίτηση συμμετοχής στα Κ.Ε.Π. όλης της χώρας, από όπου θα παραλάβουν επίσης και τα δελτία Κοινωνικού Τουρισμού και Εκδρομικού Προγράμματος μετά την έγκριση της αίτησης. Μόνο τα Δελτία της Κύπρου και των Κρουαζιέρων θα αποσταλούν με συστημένη επιστολή απευθείας από τον ΟΓΑ. Για τη συμμετοχή στα προγράμματα οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να προσκομίσουν Δελτίο Αστυνομικής Ταυτότητας, Βιβλιάρια Υγείας ΟΓΑ θεωρημένα σε ισχύ για το έτος 2010 και απόκομμα πληρωμής σύνταξης ή απόκομμα καταβολής εισφορών ασφαλισμένου. Τα άτομα που λαμβάνουν σύνταξη λόγω θανάτου ασφαλισμένου ή συνταξιούχου του ΟΓΑ, θα πρέπει επιπλέον να προσκομίσουν την επιστολή που τους έχει αποστείλει ο ΟΓΑ.Κριτήριο επιλογής καθορίζεται η κλήρωση, εφόσον ο αριθμός των αιτήσεων συμμετοχής υπερβεί τον εγκεκριμένο αριθμό δικαιούχων. Κατ’εξαίρεση θα μπορούν να συμμετέχουν χωρίς κλήρωση, οι συνταξιούχοι του ΟΓΑ που θα εκδηλώσουν ενδιαφέρον συμμετοχής, με την προϋπόθεση ότι λαμβάνουν προσαύξηση του ποσού της σύνταξής τους λόγω απόλυτης αναπηρίας ή λόγω τυφλότητας ή παραπληγίας-τετραπληγίας.Τα Προγράμματα Κοινωνικού Τουρισμού της Αγροτικής Εστίας για το 2010, περιλαμβάνουν:
  • Πλήρως επιδοτούμενες 8ήμερες διακοπές σε επιλεγμένα τουριστικά καταλύματα όλης της χώρας (ή με μικρή συμμετοχή ανάλογα της κατηγορίας του καταλύματος).
  • 3ήμερες εκδρομές, που διοργανώνονται από τουριστικά γραφεία συμβεβλημένα με τον ΟΓΑ (επιδοτούνται με 130€/άτομο, με ανώτατο όριο συνεισφοράς του δικαιούχου τα 20€ ανά άτομο και ανά εκδρομή).
  • 4ήμερες κρουαζιέρες, με όλα τα έξοδα πληρωμένα και με πλήρη διατροφή εντός του πλοίου.
  • 5νθήμερο ταξίδι στην Κύπρο με επιμορφωτικές επισκέψεις και περιηγήσεις, με όλα τα έξοδα μεταφοράς και διαμονής πληρωμένα (απευθύνεται σε 5.000 αυτοτελώς απασχολούμενους αγρότες, ηλικίας 21-64 ετών, χωρίς δικαίωμα συμμετοχής των προστατευομένων μελών τους).
 
 
Ξεκίνησε ήδη η μετάδοση του ψηφιακού σήματος και στην ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλονίκης, ενώ σταδιακά θα σταματήσει η μετάδοση του υπάρχοντος αναλογικού σήματος και οι καταναλωτές θα πρέπει να αγοράσουν τον αποκωδικοποιητή αν θέλουν να βλέπουν τηλεόραση. Αντίστοιχα, στην Αττική η μετάδοση του αναλογικού σήματος από το κέντρο εκπομπής της Αίγινας αναμένεται να διακοπεί εντός ολίγων εβδομάδων.
Στη νέα πλατφόρμα, μέσω της εταιρίας Digea που συνέστησαν, προσχώρησαν τα ιδιωτικά κανάλια εθνικής εμβέλειας Alpha, Alter, ANT1, Μακεδονία TV, Mega, ΣΚΑΪ και Star, ενώ και η ΕΡΤ αναμένεται να περάσει σε αποκλειστική ψηφιακή εκπομπή, την οποία έχει ήδη ξεκινήσει πιλοτικά το 2006 στις περιοχές της Αττικής, της Θεσσαλονίκης και της Θεσσαλίας.Κατά συνέπεια, οι καταναλωτές/τηλεθεατές οδηγούνται στην υποχρεωτική αγορά ψηφιακού αποκωδικοποιητή αν επιθυμούν να βλέπουν το πρόγραμμα των πιο πάνω ιδιωτικών τηλεοπτικών σταθμών, αλλά και της ΕΡΤ. Το κόστος του αποκωδικοποιητή ξεκινά από τα 50 ευρώ, ενώ στο εμπόριο υπάρχουν ήδη αρκετοί τύποι σε διαφορετικές τιμές. Ωστόσο, από την πλευρά της Digea δεν έχει υπάρξει καμία αναφορά για κάλυψη του κόστους του αποκωδικοποιητή. Σημειώνεται πως διπλή επιβάρυνση αναμένεται να προκύψει για τους 1.300.000 «ψηφιακούς» τηλεθεατές της ΕΡΤ στις περιοχές που λειτουργούσε πιλοτικά το ψηφιακό σήμα της ΕΡΤ τα τελευταία χρόνια, καθώς αυτοί οι τηλεθεατές πριν τρία χρόνια αγόρασαν αποκωδικοποιητή τύπου Mpeg-2 και τώρα θα χρειαστεί να αγοράσουν νέο μηχάνημα τύπου Mpeg-4 για να βλέπουν το ψηφιακό σήμα και των υπόλοιπων καναλιών. Ήδη, η μετάδοση της Digea στη Θεσσαλονίκη ξεκίνησε με σήμα τύπου Mpeg-4 στις 14 Ιανουαρίου.
 
 
 
Μετ' εμποδίων γίνονται οι μετακινήσεις του επιβατικού κοινού εξαιτίας της 24ωρης απεργίας που έχει εξαγγείλει η Ομοσπονδία Αστικών Συγκοινωνιών, διεκδικώντας την ικανοποίηση θεσμικών και οικονομικών αιτημάτων του κλάδου. Απεργία και συγκέντρωση διαμαρτυρίας για το ασφαλιστικό και τα εργασιακά θα πραγματοποιήσουν και οι δημοσιογράφοι όλων των Μέσων.
Ακινητοποιημένα θα παραμείνουν τραμ, μετρό, ΗΣΑΠ, τρόλεϊ και μπλε λεωφορεία. Δρομολόγια θα πραγματοποιούν μόνο ο ΟΣΕ και ο Προαστιακός, ενώ κανονικά θα κυκλοφορούν και τα ταξί.
Οι εργαζόμενοι αντιδρούν στα μέτρα μείωσης των αποδοχών τους, το νέο Ασφαλιστικό και στις περικοπές των επιδοτήσεων των συγκοινωνιακών φορέων.
Καμία είδηση δεν πρόκειται να μεταδοθεί από τις 6 το πρωί της Πέμπτης έως τις 6 το πρωί της Παρασκευής, καθώς οι δημοσιογράφοι πραγματοποιούν 24ωρη απεργία, αντιδρώντας στις αλλαγές στο ασφαλιστικό και διεκδικώντας διασφάλιση εργασιακών δικαιωμάτων και υπογραφή αξιοπρεπών συλλογικών συμβάσεων εργασίας.
Στις 11 το πρωί θα πραγματοποιηθεί απεργιακή συγκέντρωση μπροστά από το κτήριο της ΕΣΗΕΑ (Ακαδημίας 20) ώστε να ακολουθήσει πορεία στη Βουλή για να επιδοθεί ψήφισμα με τα αιτήματα του κλάδου.
 
 
 
 
Δεν μας αρκεί η επιφανειακή αυτοκριτική των κυβερνήσεων, ούτε η ανάληψη πολιτικών μόνο ευθυνών. Όπως θα πληρώσουμε εμείς και χωρίς να φταίμε, την κρίση, άλλο τόσο να πληρώσουν αυτοί που τη δημιούργησαν, τονίζεται σε ψήφισμα που εξέδωσε η Ομοσπονδία Βιοτεχνικών Σωματείων Θεσσαλονίκης (ΟΒΣΘ), κατά την ετήσια τακτική γενική συνέλευση του φορέα.
Με το ίδιο ψήφισμα ο βιοτεχνικός κόσμος της Θεσσαλονίκης ζητά τη διατήρηση του δημόσιου και κοινωνικού χαρακτήρα του ασφαλιστικού συστήματος, δικαιότερη φορολογία και επίσπευση της χρηματοδότησης των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, μέσω του ΕΣΠΑ 2007-2013, και επαναφέρει το θέμα της σταθερής χρηματοδότησης του ταμείου των ελεύθερων επαγγελματιών (ΟΑΕΕ) με το 0,64% του ΑΕΠ.
Η ΟΒΣΘ υπογραμμίζει επίσης την ανάγκη άμεσης δρομολόγησης ενός νέου αναπτυξιακού προτύπου, που θα στηρίζει πραγματικά τις ελληνικές ΜΜΕ και τους αυτοαπασχολούμενους. Πάντως η Ομοσπονδία εκτιμά ότι τα μέτρα που επιβλήθηκαν θα οδηγήσουν τη χώρα σε βαθύτερη ύφεση όπως και ότι όλη αυτή η κατάσταση θα οδηγήσει σε "λουκέτα", κοινωνική αναταραχή και στην επίσημη παράδοση του κλειδιού της χώρας σε αλλότρια συμφέροντα.
Μεταξύ άλλων διεκδικεί την ολοκλήρωση χωροταξικού σχεδιασμού για τις Μ.Μ.Ε., την εντονότερη προσήλωση στην πάταξη του παραεμπορίου, την αυστηρή τήρηση εβδομαδιαίου ωραρίου έως 52 ωρών της αγοράς με πλήρη θεσμική κατοχύρωση της αργίας της Κυριακής.
Πέραν αυτών, η Ομοσπονδία αναφέρεται στο ψήφισμα και στην υπόθεση μετεγκατάστασης της Διεθνούς Εκθεσης Θεσσαλονίκης, επισημαίνοντας ότι πρέπει να επισπευσθούν οι διαδικασίες έναρξης της μετεγκατάστασης ενώ καλεί την πολιτεία να αγνοήσει τις "σειρήνες", που προσπαθούν, όπως σημειώνει, να ακυρώσουν την γνωμοδότηση των φορέων της πόλης για χωροθέτηση του νέου εκθεσιακού κέντρου στη Σίνδο
.
 
 
 
 
Εισαγγελική έρευνα προκάλεσε η αναφορά της υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Κατερίνας Μπατζελή για τις παράνομες χρεώσεις αγροτικών συνεταιρισμών Θεσσαλονίκης και Πιερίας.
Την υπόθεση χειρίζεται ο εισαγγελέας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης Λάμπρος Τσόγκας, αρμόδιος για οικονομικά εγκλήματα , που παρήγγειλε τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης.
"Εκδίδονταν χωριστές αποδείξεις είσπραξης του συνεταιρισμού στον κάθε παραγωγό για την ίδια αιτία για την οποία εκδιδόταν και απόδειξη είσπραξης διαφορετικού ποσού από την Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Θεσσαλονίκης" αναφέρεται μεταξύ άλλων στο έγγραφο που διαβιβάστηκε στην εισαγγελία Θεσσαλονίκης.
Ανάλογη έρευνα διενεργείται και από την εισαγγελία Πρωτοδικών Πιερίας.
 
 
Τόπο στα νιάτα … ο Ολυμπιακός Λουδία
Πολλές ερασιτεχνικές ομάδες αλλάζουν τη φιλοσοφία τους εν όψει της νέας περιόδου, η οποία θα είναι μια από τις πιο δύσκολες τα τελευταία χρόνια. Μια απ’ αυτές είναι ο Ολυμπιακός Λουδία, που έτσι κι αλλιώς έδινε ευκαιρίες στα νέα παιδιά, αλλά φέτος θα το κάνει με ακόμα πιο έντονο τρόπο. Ποιο είναι το σκεπτικό της ομάδας; «Εξω» οι μεγάλοι, «μέσα» οι μικροί και αυτό είναι συνάρτηση και του οικονομικού…
 
 
Τα ρολά κατέβασε σήμερα το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης (ΕΕΘ), με ομόφωνη απόφαση της διοίκησής τους. Όπως ανακοινώθηκε, ήταν μια συμβολικού χαρακτήρα κίνηση σε ένδειξη διαμαρτυρίας για «την διαχρονική αδιαφορία που επιδεικνύει η πολιτεία στις προτάσεις που καταθέτει ο επιμελητηριακός θεσμός για την αντιμετώπιση των καθημερινών προβλημάτων που ταλανίζουν τους επαγγελματίες».
"Οι επαγγελματίες αντιλαμβάνονται, κατανοούν και επικροτούν πλήρως την απόφασή μας να βάλουμε συμβολικά 'λουκέτο για μια ημέρα στο Επιμελητήριο. Οι επαγγελματίες θέλουν λύσεις στα προβλήματά τους, λύσεις που δεν έρχονται παρά τις ρεαλιστικές προτάσεις που έχουμε καταθέσει. Το κράτος αγνοεί συνολικά τον επιμελητηριακό θεσμό. Καταστήματα και επιχειρήσεις κλείνουν. Εμείς δεν μπορούμε να σταθούμε αδιάφορα απέναντι στα προβλήματα, όπως στέκεται η Πολιτεία", δήλωσε ο πρόεδρος του ΕΕΘ, Μιχάλης Ζορπίδης.
Ο ίδιος τόνισε πως "η μόνη λύση για να μην ζήσουμε μια καταιγίδα 'λουκέτων' το επόμενο διάστημα είναι να στηρίξουμε την αγορά, να διαθέσουμε την απαραίτητη ρευστότητα και να βοηθήσουμε τις επιχειρήσεις να εξελιχθούν και να εκσυγχρονιστούν, ώστε μακροχρόνια να καταστούν βιώσιμες και περισσότερο παραγωγικές".
Σχετικά με το πώς θα αυξηθεί η ρευστότητα υπάρχουν πολλοί τρόποι, είπε, αναφέροντας:
1ον Μέσω του ΤΕΜΠΜΕ και ενός συστήματος εγγυήσεων και χορήγησης μικροδανείων, για να διατεθούν κεφάλαια κίνησης και να κλείσουν οι τρύπες που άνοιξαν μετά το 2008.
2ον Μέσω του ΕΣΠΑ και του αναπτυξιακού νόμου για να χρηματοδοτηθούν επενδύσεις και δράσεις εκσυγχρονισμού των επιχειρήσεων.
 
 
 
Αντίθετη με τις προτάσεις για αντικατάσταση των τελών κυκλοφορίας με νέα αύξηση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στα καύσιμα εμφανίζεται η Ομοσπονδία Βενζινοπωλών Ελλάδος με σημερινή της ανακοίνωση.
Η ΟΒΕ κάνει λόγο για άδικο μέτρο που θα οδηγήσει σε καταλήστευση των καταναλωτών . Όπως υποστηρίζει, εκατοντάδες χιλιάδες οχήματα θα πληρώσουν στο τριπλάσιο η το τετραπλάσιο τα τέλη ανάλογα με τα χιλιόμετρα που κάνουν.
Οι βενζινοπώλες καταλήγουν στην ανακοίνωση τους πως η κατανάλωση στα καύσιμα μειώνεται και η τιμή της βενζίνης σήμερα θα ήταν 1,19 ευρώ το λίτρο εάν δεν είχαν επιβληθεί οι φόροι.
 
 
ΔΗΜΑΡΧΟΙ: ΤΡΙΑ «ΝΑΙ» ΣΤΟΥΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ


Θετικοί στην χορήγηση ιθαγένειας, δικαιώματος εκλέγειν αλλά και εκλέγεσθαι εμφανίζονται σε σχέση με τους μετανάστες στην χώρα μας οι Έλληνες δήμαρχοι. Αυτό προκύπτει από το γ΄ μέρος των επώνυμων απαντήσεων των 830 από τους 900 αιρετούς σε σχετικό ερωτηματολόγιο της εταιρείας Κάπα Research. Πρόκειται για έρευνα που πραγματοποιήθηκε από τις 11 Ιανουαρίου έως τις 31 Μαρτίου 2010 κατόπιν παραγγελίας του Ινστιτούτου Τοπικής Αυτοδιοίκησης (ΙΤΑ).
Συγκεκριμένα, οκτώ στους δέκα (ποσοστό 79,4%) δηλώνουν ότι συμφωνούν («ναι»: 41,2%) ή μάλλον συμφωνούν («μάλλον ναι»: 38,2%) με την υπό όρους χορήγηση ιθαγένειας στους μετανάστες που ζουν μόνιμα στην Ελλάδα, ενώ το «όχι» και το «μάλλον όχι» περιορίζονται μόλις στο 19,2%.
Τόσο οι συγκεκριμένες απαντήσεις όσο και αυτές που ακολουθούν, με δεδομένο ότι το 55% των δημάρχων προέρχονται από τη ΝΔ αποτελούν μήνυμα προς την ηγεσία του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης που εμφανίστηκε ιδιαίτερα αρνητικό στο συγκεκριμένο νομοσχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών.

Ναι στο δικαίωμα εκλέγειν και εκλέγεσθαι
Ιδιαίτερα υψηλά, όμως, είναι και τα ποσοστά που αφορούν το δικαίωμα ψήφου αλλά και εκλογής των μεταναστών. Συγκεκριμένα, το 70,3% («ναι»: 32,5% και «μάλλον ναι»: 38,3%) των δημάρχων δηλώνουν ότι οι μετανάστες πρέπει να έχουν δικαίωμα ψήφου έναντι 28,2% (14,3% «μάλλον όχι» και 13,9% «όχι») που είναι αρνητικοί.
Μικρότερα αλλά, πάντως, πλειοψηφικά είναι τα ποσοστά και για το δικαίωμα εκλογής των μεταναστών: Το 56,4% των δημάρχων (22,8 «ναι», 33,6% «μάλλον ναι») εμφανίζεται θετικό σ’ ένα τέτοιο ενδεχόμενο έναντι 41,6% (18,3 «μάλλον όχι», 23,3 «όχι») που δηλώνουν την αντίθεσή τους.
Στην ίδια κατεύθυνση βρίσκονται και οι απαντήσεις σε δύο ακόμη ερωτήματα. Συγκεκριμένα: Πάνω από εφτά στους δέκα (ποσοστό 71,4%) δηλώνουν ότι συμφωνούν με την ρήση «Έλληνας και γεννιέσαι και γίνεσαι» έναντι μόλις 22,2% που δηλώνουν ότι «Έλληνας γεννιέσαι, δεν γίνεσαι».
Επιπλέον, η πλειοψηφία των δημάρχων (έξι στους δέκα: ποσοστό 60,2%) δηλώνουν αντίθετοι στο δημοψήφισμα που ζητούσε το ΛΑΟΣ και στελέχη της ΝΔ για τη χορήγηση ή μη της ελληνικής ιθαγένειας σε μετανάστες που ζουν μόνιμα στην Ελλάδα (38,1 «όχι», 22,1% «μάλλον όχι»), ενώ υπέρ τάσσεται το 37,3% (20,8% «ναι», 16,5% «μάλλον ναι».
 
 
 
 
Θετικοί στη μείωση των ομάδων
Προ των πυλών είναι η αναδιάρθρωση της Δ’ Εθνικής και όπως είναι φυσικό, η εξέλιξη αυτή θα επηρεάσει κατά πολύ και τις ομάδες της περιοχής μας  που θα πάρουν μέρος στο πρωτάθλημα της φετινής περιόδου. Συγκεκριμένα, το σχέδιο προβλέπει ότι την περίοδο 2011-12 θα έχουμε 140 ομάδες (από 166) με 10 Ομίλους των 14 ομάδων ο καθένας, απ’ όπου θα υποβιβάζονται οι 6 τελευταίες και θα παραμένουν οι 7, ενώ ο πρώτος θα ανεβαίνει στη Γ’ Εθνική. Η μείωση θα είναι ακόμα μεγαλύτερη την περίοδο 2012-2013, αφού το σχέδιο προβλέπει την συμμετοχή 120 σωματείων από 140. Την άποψή τους για το σημαντικό αυτό θέμα εκφράζουν τέσσερις έμπειροι παράγοντες των ομάδων μας, οι οποίοι γνωρίζουν πολύ καλά πρόσωπα και πράγματα στο χώρο.
 
 
 
 
 
Ο υπουργός ήταν… επιπλοποιός!

Πολιτική αντιπαράθεση προκάλεσε στην εξεταστική επιτροπή που διερευνά την υπόθεση Siemens η τύχη ενός εγγράφου που κάνει λόγο για "πληρωμή ανθρώπου του υπουργικού συμβουλίου" και έχει ημερομηνία 11 Μαρτίου 2008. Το έγγραφο αποκαλύφθηκε μετά από δημοσιεύματα του περασμένου Σαββατοκύριακου που έκαναν λόγο για "ιδιόχειρο σημείωμα Χριστοφοράκου για πληρωμή 1 εκ. σε γαλάζιο υπουργό". Το θέμα προκάλεσε ένταση από τη δυσφορία των κομμάτων της αντιπολίτευσης που δήλωσαν άγνοια γα το έγγραφο, ενώ χθες ο επικεφαλής της ΝΔ Κωνσταντίνος Τζαβάρας έκανε λόγο για "πλαστό ή χαλκευμένο" έγγραφο. Ενημερώνοντας την επιτροπή και στη συνέχεια τους δημοσιογράφους ο πρόεδρος της εξεταστικής επιτροπής Σήφης Βαλυράκης, είπε ότι πρόκειται για έγγραφο, για το οποίο ήθελε να ενημερώσει την επιτροπή την περασμένη Πέμπτη, αλλά δεν θέλησαν οι βουλευτές της ΝΔ προκειμένου να μην παρουσιαστεί σαν "φτηνός συμψηφισμός" μετά την ομολογία Μαντέλη. Προς τους βουλευτές, ο κ. Βαλυράκης είπε ότι το έγγραφο ήταν ανακάλυψη της ομάδας του ΠΑΣΟΚ και ότι γι' αυτό το λόγο το κράτησε μαζί του το Σαββατοκύριακο. …
 
 
Η χρεωκοπία της χώρας είναι δεδομένη.
Η χρεωκοπία της χώρας είναι δεδομένη. Όχι γιατί την επιδιώκουν κάποιοι καταχθόνιοι και σκοτεινοί κερδοσκόποι, αλλά γιατί το κράτος και η οικονομία της χώρας δεν μπορεί πια να σηκώσει το βάρος της εξυπηρέτησης των δανείων. Αυτή είναι η αλήθεια που κρύβεται συστηματικά από τον ελληνικό λαό…
 
 
Μετά από το πλέον συγκλονιστικό παιχνίδι των φετινών τελικών της Α1' ο Παναθηναϊκός πήρε τη νίκη με 79-70 απέναντι στον Ολυμπιακό που σχεδόν καθόλη τη διάρκεια της αναμέτρησης βρισκόταν σε "τροχιά μπρέικ". Οι "πράσινοι"...
...έβγαλαν για πολλοστή φορά από μέσα τους το DNA του πρωταθλητή, την ώρα που οι "ερυθρόλευκοι" ήταν "αγκαλιά" με τη νίκη και κατάφεραν να ξεφύγουν μεχρι και με 14 πόντους! Στην τέταρτη περίοδο, ωστόσο οι παίκτες του Παναγιώτη Γιαννάκη "πνίγηκαν" απο το άγχος τους και την πίεση των γηπεδούχων και λύγισαν, χάνοντας την μεγαλύτερή τους ευκαιρία για να πάρουν το "πάνω χέρι" για την κατάκτηση του τίτλου.
Μετά από ένα "άκαπνο" πρώτο λεπτό της αναμέτρησης ο Ντρου Νίκολας με εύστοχο σουτ τριών πόντων πέτυχε το πρώτο καλάθι του Παναθηναϊκού. Το εκρηκτικό ξεκίνημα των "πρασίνων" συνεχίστηκε και στο 3' το σκορ ήταν 7-0 υπέρ τους. Δύο σερί 5-0 εκατέρωθεν έφερε το σκορ στο 12-5 υπέρ των γηπεδούχων στο 5'. Δημήτρης Διαμαντίδης, Ντρου Νίκολας και Στράτος Περπέρογλου έβγαζαν μεγάλη ενέργεια στο παρκέ για τους πρωταθλητές, την ώρα που οι Κλέιζα και Βούισιτς προασπαθούσαν να κρατήσουν τον Ολυμπιακό στο ματς και να μην φύγει η διαφορά σε μεγάλα ύψη.
Το δεύτερο τρίποντο του Λιθουανού ήταν αυτό που μείωσε σε 14-9 για τους Πειραώτες στο 6'. Μπορεί οι δύο ομάδες να μην είχαν καλό ποσοστό στα σουτ τριών πόντων ωστόσο στο τρίτο ματς η ευστοχία τους ήταν αξιοσημείωτη. Στο 8' ο Ντρου Νίκολας σηκώθηκε από τα 7 (!) μέτρα και ευστόχησε στο 4 συνεχόμενο τρίποντο του στον αγώνα κι αμέσως μετά ο Τσίλντρες (!) ήταν αυτός που...απάντησε κάνοντας το 23-17.
Κάπου εκεί ο Βασίλης Σπανούλης πέρασε στο παρκέ, παρά τον τραυματισμό που αντιμετώπιζε όλες αυτές τις ημέρες. Στη λήξη της πρώτης περιόδου οι γηπεδούχοι προγγούνταν με 25-17 των φιλοξενούμενων.
Το +8 του πρώτου δεκαλέπτου έγινε -1 μέσα σε μόλις δύο λεπτά αγώνα στη δεύτερη περίοδος. Ο Σπανούλης ήταν εμφανώς εκτός ρυθμού την ώρα που ο Πάτρικ Μπέβερλι τον πρέσαρε ασφυκτικά. Το 10-1 του Ολυμπιακου, που είχε ως ηγέτη τον Γιάννη Μπουρούση, ανάγκασε τον Ομπράντοβιτς να καλέσει ταίμ άουτ ευσπευσμένα, αφού για πρώτη φορά έβλεπε τους "ερυθρόλευκους" να αντιδρούν σωστά στους τελικούς και να βγάζουν στο παρκέ την "πείνα" για τίτλο που έχουν μετά από 13 άκαρπα χρόνια! Ακόμη δύο εύστοχα σουτ έξω από τη γραμμή των 6,25 έκαναν το 33-26 για την ομάδα του Παναγιώτη Γιαννάκη, που στο 15' προηγούταν με 33-26.
Η αμυντική λειτουργία των Πειραιωτών θύμισε κάτι από "Παναθηναϊκό" προ διετίας, όταν όλοι κινούνταν σωστά σε περιφέρεια και ρακέτα και "έπνιγαν" κάθε αντίπαλο. Οι "ερυθρόλευκοι" πήραν για πρώτη φορά διψήφια διαφορά πόντων στο 16', με το σκορ να βρίσκεται στο 36-26.Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός πως σε 16 λεπτά αγώνα οι φιλοξενούμενοι είχαν 9/13 από τη γραμμή του τριπόντου!
Οι "πράσινοι" ωστόσο έκαναν την δική τους αντεπίθεση και μέσα σε διάστημα μικρότερο των δύο λεπτών κατάφεραν να "σβήσουν" τους αντιπάλους τους παίζοντας άμυνα ζώνης και να γυρίσουν στο παιχνίδι μειώνοντας σε 36-34 και βάζοντας "φωτιά" στις κερκίδες με ένα σερί 8-0. Στο 18' ο Στράτος Περπέρογλου δεν αστόχησε από τη γραμή της "φιλανθρωπίας" και έγραψε το 36-36 βάζοντας και πάλι τις δύο ομάδες στο "σημείο εκκίνησης". Ένα 5-0 των παικτών του "Δράκου" διαμόρφωσε το πέρ τους 43-38 του ημιχρόνου.
Η εικόνα των δύο ομάδων και κυρίως αυτή του Ολυμπιακού δεν θύμιζε σε τίποτα την αντίστοιχη του πρώτου τελικού του ΟΑΚΑ. Οι παίκτες του Γιαννάκη έβγαζαν για πρώτη φορά αγωνιστικό "τσαμπουκά" και...μάτι που "γυαλίζει", την ώρα που η τροφοδοσία των παικτών του Παναθηναϊκού προς τον Νίκολα Πέκοβιτς ήταν κακή.
Οι γηπεδούχοι ξεκίνησαν καλύτερα στο δεύτερο μισό και με ένα γρήγορο 6-0 στο πρώτο τρίλεπτο, πλησίασαν σε 45-44. Από την άλλοι οι Πειραιώτες ξεκίνησαν με 0/2 σουτ τριών πόντων. Το τρίτο τρίποντο του "Τσίλι" σε συνδυασμό με δύο συνεχή κλεψίματα του Παπαλουά και ισάριθμα καλάθια στην επίθεση έφραν και πάλι τον Ολυμπιακό στο +10, 54-44 στο 25' και 30''. Το μομέντουμ ήταν με την πλευρά του Ολυμπιακού που με νέο τρίπον το του Παπαλουκά, αυτή τη φορά, ξέφυγε με 11, 57-46 στο 26'!
Το buzzer beater του Μπορούση έδωσε ακόμα μεγαλύτερες διαστάσεις στη διαφορά, 60-46 για τον Ολυμπιακό. Η αμυντική παρουσία του Λίνας Κλέιζα και η καλύτερη αντιμετώπιση που είχαν οι φιλοξενούμενοι στα πικ εν ρολ του Παναθηναϊκού ήταν το "κλειδί" όλης της αναμέτρησης. Ένα απίστευτο καλάθι του μοναδικού Σαρούνας Γιασικεβίτσιους έφερε τον Παναθηναϊκό να βρίσκεται πίσω στο σκορ μεν αλλά κάτω από το ψυχολογικό "φράγμα" των δέκα πόντων, 60-51. Το πρώτο καλάθι του Βασίλη Σπανούλη στην τέταρτη περίοδο διαμόρφωσε το 60-53. Ήταν εμφανές πως οι πρωταθλητές θα πουλούσαν πολύ ακριβά το "τομάρι" τους σε ένα ματς που υπενθύμισε σε όλους τους λόγους που οι ελληνικοί τελικοί είναι οι καλύτεροι της Ευρώπης.
Το "καμίνι" που είχαν δημιουργήσει οι φίλοι του Παναθηναϊκού, το άγχος της νίκης μετά από 12 συνεχόμενες ήττες σε τελικούς και το DNA του πρωταθλητή των παικτών του Ομπράντοβιτς ήταν τα βαρίδια που έπρεπε να πετάξει από τα πόδια του ο Ολυμπιακός που στα πρώτα τέσσερα λεπτά της τελευταίας "πράξης " και αυτά που τον έκαναν να φαίνεται αδύναμος στο πιο κρίσιμο σημείο του αγώνα. Στο 36' ο Τσίλντρες με το τέταρτο τρίποντό του στο παιχνίδι έδωσε εκ νέου προβάδισμα στον Ολυμπιακό με 64-63. Ένα γρήγορο 6-0 των πρασίνων έριξε στο καναβάτσο τον Ολυμπιακό που ξαφνικά βρέθηκε να κυνηγαει με το σκορ να βρίσκεται στο 69-64! Το παιχνίδι έφτασε στο ουσιαστίκο του τέλος όταν ο Διαμαντίδης με νέο ντράιβ στα 100'' πριν το τέλος έγραψε το 73-65 βάζοντας "ταφόπλακα" στα όνειρα των φιλοξενούμενων για "μπρέικ" και δίνοντας το έναυσμα για πανηγυρισμούς στους οπαδούς του "τριφυλλιού".
 
 
Από Αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Έδεσσας συνελήθησαν την Παρασκευή το βράδυ στην Έδεσσα δύο άτομα ως προσωρινά υπεύθυνοι καφενείου, διότι εγκατέστησαν στο κατάστημα τυχερά παίγνια τύπου...
“φρουτάκια” σε ηλεκτρονικούς υπολογιστές και επέτρεψαν τη συμμετοχή σε αυτά σε πελάτη του καταστήματος…
…Επίσης είχαν εγκαταστήσει πρόγραμμα “ΠΑΜΕ ΣΤΟΙΧΗΜΑ” χωρίς την απαιτούμενη άδεια από τον ΟΠΑΠ. Δεκαπέντε ηλεκτρονικοί υπολογιστές κατασχέθηκαν και οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Έδεσσας.
 

Δεν απέφυγε την σκληρή κριτική ο Οτο Ρεχάγκελ προς τους παίκτες του, αμέσως μετά το τέλος του αγώνα με την Παραγουάη, τονίζοντας πως στο πρώτο τέταρτο η Εθνική έπαιξε κοιμισμένα και όταν βρέθηκε με δύο γκολ στην πλάτη δεν μπορούσε να το γυρίσει...
..."Στα πρώτα 15 λεπτά παίξαμε κοιμισμένα, δεχθήκαμε δύο γκολ και μετά ήταν δύσκολο να διορθώσουμε τα πράγματα. Μετά το 25ο λεπτό ξυπνήσαμε και μπήκαμε στο παιχνίδι", ανέφερε αρχικά ο ομοσπονδιακός μας τεχνικός.
Στη συνέχεια πρόσθεσε: "Εβγαλα χρήσιμα συμπεράσματα από τον σημερινό αγώνα, ιδιαίτερα για το πώς θα παραταχθούμε στην αναμέτρηση με τη Ν. Κορέα. Τώρα οι παίκτες επιστρέφουν στην Ελλάδα, έχουν δύο ημέρες για να ξεκουραστούν και στη συνέχεια πάμε στην Ν. Αφρική".Και κατέληξε, λέγοντας: "Στόχος μας είναι να βρεθούμε σε καλή κατάσταση για να μπορέσουμε να νικήσουμε την Ν. Κορέα. Πρέπει να είμαστε έτοιμοι και να μπούμε γερά σε αυτό το ματς από το πρώτο λεπτό".
Η αποστολή της Εθνικής πήρε το δρόμο της επιστροφής αμέσως μετά το τέλος του παιχνιδιού, με τους διεθνείς να έχουν διήμερο ρεπό για να ξεκουραστούν και θα αρχίσουν και πάλι την προετοιμασία τους το Σάββατο.
Ο Ρεχάγκελ, πάντως, μαζί με τον Τοπαλίδη παρέμεινε στην Ελβετία, απ’ όπου την Πέμπτη (3/6) θα ταξιδέψει στο Ίνσμπρουκ για να κατασκοπεύσει τη Νότια Κορέα στο φιλικό με την Ισπανία.
 

Ποια τράπεζα θα δώσει τις επιδοτήσεις του 2010;
 

 
Ανοιχτό διαγωνισμό για τα κονδύλια που διαχειρίζεται κάθε χρόνο ο Ειδικός Λογαριασμός Εγγυήσεων Γεωργικών Προϊόντων (Ε.Λ.Ε.Γ.Ε.Π.) θα προκηρύξει το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων. Για όσους δεν το γνωρίζουν, τα χρήματα της Ευρωπαϊκής Ένωσης που προορίζονται για την αγροτική οικονομία (άμεσες, συνδεδεμένες και ειδικές ενισχύσεις και αναπτυξιακά προγράμματα) κατατίθενται κάθε χρόνο από την Ε.Ε. σε έναν ειδικό λογαριασμό του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων. Ο λογαριασμός αυτός, που ονομάζεται ΕΛΕΓΕΠ, ανάλογα με την πορεία των πληρωμών από τον ΟΠΕΚΕΠΕ αποδεσμεύει τακτικά τα απαιτούμενα ποσά, για να καταβληθούν τα χρήματα στους λογαριασμούς των δικαιούχων αγροτών.Με υπουργική απόφαση των Φίλιππου Σαχινίδη και Κατερίνας Μπατζελή, τον ΕΛΕΓΕΠ θα τον διαχειρίζεται από τις 16 Οκτωβρίου 2010 τραπεζικό ίδρυμα, του οποίου η επιλογή θα γίνει όπως περιγράφει η απόφαση που δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης (ΦΕΚ Β΄ 720/26.05.2010):
Ένας 55χρονος αυτοπυρπολήθηκε μέσα σε υποκατάστημα της Τράπεζας Πειραιώς, επί της Εθνικής Αμύνης με Μητροπόλεως, στη Θεσσαλονίκη.
Πιο συγκεκριμένα ο 55χρονος που είχε χρέη στην Τράπεζα, μπήκε στο υποκατάστημα μετά τις 3 το μεσημέρι και αφού φώναξε «με καταστρέψατε» έχυσε γύρω του αλλά και πάνω στον ίδιο βενζίνη και έβαλε φωτιά.
Ο...55χρονος βρέθηκε αναίσθητος και διακομίστηκε στο Ιπποκράτειο νοσοκομείο
 
 
Μέχρι 30 Ιουνίου 2010 πρέπει οι ενδιαφερόμενοι παραγωγοί να προσέλθουν στις κατά τόπους Διευθύνσεις Γεωργίας και να προσκομίσουν αντίγραφο της αίτησής τους για την ενιαία ενίσχυση μαζί με τιμολόγιο συναλλαγής και τις επίσημες ετικέτες πιστοποίησης που αντιστοιχούν στη χρησιμοποιηθείσα ποσότητα του πιστοποιημένου σπόρου, όπως ακριβώς αυτά προβλέπονται στο άρθρο 5, παράγραφος 3, σημείο δ της ΚΥΑ 262345/22.3.2010, επισημαίνει σε σχετική επιστολή προς τις ΑΣΟ των σιτηρών, ο γεν. διευθυντής της ΠΑΣΕΓΕΣ, Γ. Τσιφόρος, για να λάβουν το ποιοτικό πριμ στο σκληρό στάρι.
 
 

Παραπολιτικά: ‘Ωρα είναι για τον Σαμαρά να καταθέσει και ο Μητσοτάκης…
***Μέσα στον «κακό χαμό» που γίνεται στη ΝΔ για την Siemens και τον μπατζανάκη του Σαμαρά,  ορισμένοι εξακολουθούν να έχουν χιούμορ. Κάποιοι για παράδειγμα δηλώνουν ότι είναι ώρα να δηλώσει ο πρόεδρος του κόμματος «δεν απολογούμαι για το σόι μου». Άλλοι πάλι λένε ότι  γι’ αυτό περίμενε η Ντόρα  και δεν ανακοίνωνε εξελίξεις μήπως την φωνάξουν και πάλι… πίσω. Δεν λείπουν κι αυτοί όμως που λένε χαιρέκακα ότι τώρα είναι ώρα για τον Αντώνη να καταθέσει και ο επίτιμος. Μόνο που το τελευταίο δεν είναι μια απλώς χιουμοριστική  υπόθεση, αλλά υπαρκτό σενάριο. Ε, ρε, γλέντια…      
 
***«Μάστορας» αποδεικνύεται στους ελιγμούς ο Χρήστος Μαρκογιαννάκης, λίγες ημέρες αφότου συνόδευσε  τη Ντόρα Μπακογιάννη στην περιοδεία της στα Χανιά.  «Το τελευταίο πράγμα που αυτή τη στιγμή έχω στο μυαλό μου, είναι να κάνω κακό στη ΝΔ …Τούτη την ώρα εκτιμώ πάρα πολύ την προσπάθεια η οποία καταβάλλεται και εύχομαι και ελπίζω να έχει αποτέλεσμα να ανακάμψει η ΝΔ» δήλωσε στον Real Fm. Αλλά δεν απέκλεισε και τίποτε. « Δεν αφήνω τίποτε ανοικτό. Εγώ δεν ξέρω αν θα ζούμε αύριο» δήλωσε , προσθέτοντας ότι στις προθέσεις του  «αυτή τη στιγμή» δεν υπάρχει ζήτημα προσχώρησης στο κόμμα της Ντόρας, όταν και εάν το ιδρύσει . Για αυτή τη στιγμή εντάξει… Για «αύριο» όμως;
 
*** Ακόμη μία απόδειξη του «ψυχρού πολέμου» ανάμεσα στα επιτελεία του Αντώνη  Σαμαρά και του Κώστα Καραμανλή, θεωρείται το γεγονός ότι «κόπηκαν» όχι μόνο «ντορικοί» υποψήφιοι στις εσωκομματικές εκλογές αλλά και «καραμανλικοί» με «πατέντα». Και όταν λέμε «κόπηκαν» εννοούμε ότι καταβλήθηκε συστηματική προσπάθεια στο παρασκήνιο για να μην εκλεγούν. Κατά τα άλλα η Ρηγίλλης προσπαθεί να πείσει ότι δεν είναι… ελέφαντας, «πανηγυρίζοντας» για τον αριθμό των 350.000 που ισχυρίζεται ότι ψήφισαν. Αριθμός μικρότερος κατά το ένα τρίτο βέβαια απ’  όσους ψήφισαν για την εκλογή αρχηγού, κι ας λένε ότι το Νοέμβριο ήταν μεγαλύτερο το ενδιαφέρον. Σε εκλογές σε τοπικό επίπεδο υπάρχει μεγαλύτερη κινητοποίηση συνήθως, γιατί οι υποψήφιοι είναι άνθρωποι της διπλανής πόρτας. Δύο στους τρεις λάκισαν και αυτό δεν κρύβεται με τίποτα…

 
Αθώος ο Βουλγαράκης για τις off shore
Είναι γνωστό ότι το τελευταίο διάστημα έχει δοθεί εντολή για να διερευνηθούν οι off shore εταιρείες που σύμφωνα με παλιότερες αποκαλύψεις του νυν υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης Μιχάλη Καρχιμάκη, ανήκαν στον πρώην υπουργό Γιώργο Βουλγαράκη. Η σχετική έρευνα ολοκληρώθηκε με την συνδρομή και των Κυπριακών αρχών. Από τα επίσημα έγγραφα προκύπτει ότι ο Βουλγαράκης δεν είχε καμία συμμετοχή στις συγκεκριμένες off shore εταιρείες.
ΥΓ. Για την πληρότητα της ανάρτησης να προσθέσουμε και ότι έχει πει ήδη εδώ και δύο χρόνια ο Γ. Βουλγαράκης... ότι δηλ. η συγκεκριμένη εταιρία, άνηκε στον πεθερά του Βουλγαράκη και είχε στην ιδιοκτησία της ένα ακίνητο. Κάποια στιγμή αποφάσισε να μεταβιβάσει το ακίνητο στη σύζυγο του Βουλγαράκη, ο οποίος επειδή δεν ήθελε να έχει καμία σχέση με offshore ίδρυσε μια ελληνική ΕΠΕ, στη οποία μεταβιβάστηκε το ακίνητο. Η ΕΠΕ δηλώθηκε κανονικά στη Βουλή και πλήρωνε κανονικά τους φόρους που αναλογούσαν
 
Εκτός Συνεδρίου Δούκας, Βουλγαράκης, Παυλίδης
. Η απόφαση είναι σχεδόν ειλημμένη. Ο Αντώνης Σαμαράς σκέφτεται σοβαρά να μην αποστείλει προσκλήσεις συμμετοχής στο Συνέδριο της Ν.Δ. σε όσα στελέχη είχε αφήσει εκτός ψηφοδελτίων ο Καραμανλής. Αυτή ουσιαστικά θα είναι και η πρώτη προειδοποίηση προς τους Ρουσόπουλο, Βουλγαράκη, Δούκα, Παυλίδη, Τατούλη, Μπασιάκο. Ο πρόεδρος Αντώνης προσπαθεί να αντιγράψει τον Παπανδρέου. Ωστόσο, παραβλέπει μια σημαντική διαφορά. Ότι, ο Γιώργος ήταν «ιδιοκτήτης» του ΠΑΣΟΚ, σε αντίθεση μ' αυτόν που είναι «ενοικιαστής» της Ν.Δ
 
 
Τζούλια Αλεξανδράτου: «Είμαι μεγάλη πόρνη. Ε, και;»
Η Τζούλια Αλεξανδράτου τα πετάει όλα έξω και φωτογραφίζεται για το περιοδικό Nitro. Με το γνωστό... απαθές ύφος της, μιλά με τον πιο κυνικό και σκληρό τρόπο για τις επιλογές της, τη showbiz, το χρήμα. Για μια ακόμη φορά προκαλεί και γίνεται το talk of the town!«Λοιπόν για να μην βασανίζεται άδικα το μυαλό σας: Δεν έχω δοκιμάσει ποτέ στη ζωή μου ναρκωτικά, ούτε με ενδιέφερε ποτέ κάτι τέτοιο. Ζω υγιεινά, ακολουθώ συγκεκριμένη διατροφή, δεν κάνω καταχρήσεις. Όσο για τις βίζιτες, όχι, δεν έχω κάνει, ούτε πρόκειται να κάνω. Γιατί τα ποσά που ζητάω είναι τόσο μεγάλα που δε θέλουν οι άλλοι να πάνε μαζί μου, όχι εγώ. Αυτό που ζητάω εγώ δεν το δίνει ούτε ο πλουσιότερος άνδρας στη Γη. Κι αν βρεθεί τρελός να το κάνει; Ε, τότε όπως μου έχει πει κάποιος "για τόσα λεφτά, ακόμη κι εγώ θα του καθόμουν"», λέει η Τζούλια, αφήνοντας τους πάντες με το στόμα ανοιχτό από την αρχή κιόλας της συνέντευξης.Η ίδια σε μια σπάνια κρίση αυτοκριτικής παραδέχεται ότι είναι απαθέστατη!«Το στυλ που έχω στην κάμερα, έτσι όπως φαίνομαι σαν χαμένη, αυτή είμαι εγώ. Απαθέστατη. Όλα αυτά γύρω μου, μου είναι εντελώς αδιάφορα. Το ότι δείχνω χαμένη δεν οφείλεται ούτε στο ότι είμαι πιωμένη, ούτε στο ότι έχω πάρει drugs. Είναι η άμυνά μου, η μάσκα. Μ' αρέσει κιόλας, γιατί δε γουστάρω να είμαι καλό παιδί. Μ' αρέσει να είμαι κακό παιδί - και μ' αγαπάνε γι' αυτό. Μαζόχες...»!!!!
Επιβεβαιώνει επίσης τις... υποψίες μας πως ότι κάνει είναι προσχεδιασμένο.«Όλο αυτό το παιχνίδι της δημοσιότητας το κάνω προσχεδιασμένα. Δε με απασχολεί να βλέπω τη μούρη μου στην τηλεόραση, δεν μου αρέσω καν στο γυαλί. Θέλω απλά να γίνεται η δουλειά μου καλά. Δηλαδή αν καταλάβω π.χ. ότι το dvd, το σκάνδαλο, παίζει από το πρωί μέχρι το βράδυ σε όλα τα κανάλια, έχω πετύχει το στόχο μου. Κι άσε τον καθένα να κακαρίζει, να σχολιάζει και λέει ότι θέλει. Εγώ θα είμαι κάπου έξω και θα πίνω τα κοκτέιλ μου», λέει.Μάλιστα μας απειλεί ότι πάντα θα βρίσκει κάτι για να ασχολούμαστε μαζί της.«Δεν μπορούν να πουν και τώρα τι άλλο θα κάνει η Τζούλια; Πάντα υπάρχει κάτι, π.χ να μείνω έγκυος, θα γίνει χαμός»!!!!!Αν υποψιαστώ ότι η Τζούλια θα μείνει έγκυος για τη δημοσιότητα, θα πεθάααανωωω!!!!Και όλα αυτά φυσικά για το χρήμα.«Τώρα που μπορώ να τα αρπάξω και να πάρω το χοντρό χρήμα, θα το κάνω. Γιατί όχι; Με τα λεφτά έχω ψυχοπάθεια. Τα φυλάω για το μέλλον, όπως ο Σκρουτζ έβαζε τις χρυσές λίρες κάτω από το μαξιλάρι του. Αν χάσω ένα 50ευρω θα τρελαθώ. Παρ΄ όλ' αυτά τα χρήματα δεν σου δίνουν μια αγκαλιά. Η μοναξιά παραμένει μοναξιά, ακόμη κι όταν είσαι πλούσιος», αποκαλύπτει.
 
Έληξε η κατάληψη των διοδίων Μαλγάρων από φιλάθλους του Ηρακλή – Κανονικά η κυκλοφορία
Κανονικά πραγματοποιείται η κυκλοφορία των οχημάτων στην Εθνική Οδό Θεσσαλονίκης – Αθηνών, μετά την αποχώρηση των φιλάθλων του Ηρακλή που πραγματοποίησαν κατάληψη των διοδίων των Μαλγάρων
 
Μνημείο αντιστασιακών στη Νάουσα
 
Οι μορφές των ηρωικών μαρτύρων, μαχητών του αντιφασιστικού αγώνα και της δημοκρατίας, έργο του κορυφαίου Ελληνα γλύπτη Μέμου Μακρή, φιγουράρουν περήφανες από το πρωί της Κυριακής στα κοιμητήρια της Νάουσας.Οι εκατοντάδες αντιστασιακοί, οι απόγονοί τους αλλά και απλοί κάτοικοι της Νάουσας βρέθηκαν στα αποκαλυπτήρια του μνημείου, που στήθηκε εκεί ως ελάχιστος φόρος τιμής για τους πεσόντες, μαχητές και μαχήτριες, του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας, που σκοτώθηκαν στη μάχη της Νάουσας το Δεκέμβρη του 1948 και τα πτώματά τους πετάχτηκαν σ' ένα μεγάλο λάκκο έξω από τα νεκροταφεία, χωρίς να κηδευτούν ποτέ.Τους αποχαιρέτησαν εκ μέρους των Ελλήνων της Ουγγαρίας ο Θωμάς Ψαρογιάννης, που είχε και την πρωτοβουλία για την εξασφάλιση και την τοποθέτηση του μνημείου, και ο Ν. Χριστάνης, εκ μέρους της οργάνωσης περιοχής Μακεδονίας του ΚΚΕ.Σε παράλληλη εκδήλωση της ΚΟ Νάουσας του ΚΚΕ, αμέσως μετά τα αποκαλυπτήρια, στο κατάμεστο δημοτικό θέατρο της πόλης, για τα διδάγματα του αγώνα του ΔΣΕ σε συνδυασμό με τους σημερινούς στόχους του κόμματος, μίλησε το μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Θεοδόσης Κωνσταντινίδης, ο οποίος ανέπτυξε τις θέσεις - προτάσεις του για μια λαϊκή εξουσία.Το μνημείο, που είναι μικρογραφία του αντίστοιχου που δεσπόζει από το 1959 στο κολαστήριο του Μαουτχάουζεν, φιλοτεχνήθηκε και προσφέρθηκε από την εικαστικό Κλειώ Μακρή, θυγατέρα του μεγάλου Ελληνα γλύπτη
 
 
Eπέστρεψαν ο «παπάς» και οι «παπατζήδες» στη Θεσσαλονίκη
Θεαματική «επιστροφή» φαίνεται πως κάνει το παράνομο παιχνίδι... εδώ παπάς εκεί παπάς, αφού το τελευταίο διάστημα στη Θεσσαλονίκη υπάρχουν και πάλι αρκετές καταγγελίες.Είναι χαρακτηριστικό ότι ορισμένοι επιτήδειοι κατορθώνουν να πείθουν τα θύματά τους να κάνουν ακόμη και αναλήψεις χρημάτων από τράπεζες για να παίξουν και να... ρεφάρουν. Χτες, ηλικιωμένος έχασε 150 ευρώ από «παπατζήδες», ο ένας από τους οποίους, μάλιστα, του επιτέθηκε και τον χτύπησε στο κεφάλι τραυματίζοντάς τον ελαφρά.
ΒούλγαροιΤο τελευταίο περιστατικό σημειώθηκε στην οδό Ρέμπελου στο κέντρο της Θεσσαλονίκης. Σύμφωνα με πληροφορίες, τρεις αλλοδαποί, πιθανότατα Βούλγαροι, είχαν στήσει το παιχνίδι του «παπά» προσπαθώντας να δελεάσουν τους περαστικούς με το ενδεχόμενο του εύκολου κέρδους. Ο ηλικιωμένος άντρας τους πλησίασε και αρχικά απλώς θαύμαζε τη... δεξιοτεχνία των δραστών, αλλά φαίνεται πως στη συνέχεια θέλησε να δοκιμάσει την τύχη του, ύστερα βέβαια και από τις σχετικές παροτρύνσεις των αλλοδαπών. Τελικά, ύστερα από αρκετές αποτυχημένες προσπάθειες να εντοπίσει τον «παπά», ο 72χρονος έχασε συνολικά 150 ευρώ. Αμέσως μόλις πήραν τα χρήματα οι τρεις αλλοδαποί τράπηκαν σε φυγή, αλλά ο ηλικιωμένος επιχείρησε να τους κυνηγήσει για να πάρει πίσω τα χρήματα που έχασε. Ωστόσο, ο ένας από τους δράστες χωρίς να διστάσει γύρισε πίσω και τον χτύπησε τραυματίζοντάς τον ελαφρά στο κεφάλι.Αξιωματικοί της ΕΛΑΣ επισημαίνουν ότι «παπατζήδες», κυρίως Βούλγαροι αλλά και τσιγγάνοι, κάνουν την εμφάνισή τους σε πολυσύχναστα σημεία της πόλης, όπως π.χ. η Αριστοτέλους. Ο εξοπλισμός τους αποτελείται συνήθως από ένα χαρτοκιβώτιο γυρισμένο ανάποδα ή ένα μικρό πτυσσόμενο τραπεζάκι και τρία τραπουλόχαρτα, τα οποία χειρίζονται με ιδιαίτερη δεξιότητα. Σύμφωνα με πληροφορίες, τα θύματά τους είναι κατά κύριο λόγο ηλικιωμένοι, τους οποίους ξεγελούν με ευκολία κατορθώνοντας να τους αποσπάσουν χρηματικά ποσά.
Με χρήματα στην τσέπηΚατά το παρελθόν διαπιστώθηκε ότι κάποιοι επιτήδειοι είχαν κατορθώσει να πείσουν κάποια από τα θύματά τους να κάνουν ακόμη και ανάληψη χρημάτων για να συνεχίσουν να ποντάρουν ψάχνοντας τον περιβόητο «παπά». Οι επιτήδειοι επιλέγουν τις μέρες που θα εμφανιστούν στο κέντρο της πόλης, συνήθως τις τελευταίες μέρες κάθε μήνα, καθώς γνωρίζουν ότι την περίοδο αυτήν καταβάλλονται οι συντάξεις και έτσι τα υποψήφια θύματα θα έχουν χρήματα στην κατοχή τους.
 
Γενετική παρέμβαση κάνει τις μύγες να μυρίζουν το φως
Αντικαθιστώντας το γονίδιο ενός οσφρητικού υποδοχέα με ένα άλλο γονίδιο, Γερμανοί ερευνητές δημιούργησαν μύγες των φρούτων που μυρίζουν το φως και βρίσκουν δύσοσμες τις μπλε αποχρώσεις. Το πρωτότυπο πείραμα ίσως προσφέρει νέα στοιχεία για το περίπλοκο οσφρητικό σύστημα των εντόμων, ίσως και του ανθρώπου.
Οι μύγες Drosophila, που χρησιμοποιούνται εδώ και δεκαετίες ως πειραματόζωα για βιολογικές μελέτες, κανονικά έλκονται από τη μυρωδιά των φρούτων αλλά αποφεύγουν τις δυσάρεστες οσμές και τους φωτεινούς χώρους.
Δεδομένου όμως ότι οι μύγες διαθέτουν μια πληθώρα οσφρητικών υποδοχέων, πολλοί από τους οποίους ενεργοποιούνται ταυτόχρονα από το ίδιο οσφρητικό ερέθισμα, οι επιστήμονες δυσκολεύονται να ξεχωρίσουν ποιοι υποδοχείς ανταποκρίνονται σε ποιες οσμές και πώς ενημερώνουν τον εγκέφαλο.
Για να λύσει το πρόβλημα, ο Κλέμενς Στέρτκουτ, ερευνητής στο Πανεπιστήμιο της Ρουρ στη Γερμανία, ακολούθησε μια πρωτότυπη προσέγγιση έτσι ώστε να μπορεί να ενεργοποιεί το οσφρητικό σύστημα με μια απλή φωτεινή δέσμη, αντί με περίπλοκες οσμές: Αντικατέστησε στις μύγες το γονίδιο ενός οσφρητικού υποδοχέα με το γονίδιο μιας πρωτεΐνης που ενεργοποιείται από το μπλε φως.
Ως αποτέλεσμα, το οσφρητικό νεύρο που υπάρχει στην κοιλιά των προνυμφών του εντόμου αντιδρά στο μπλε φως όπως θα αντιδρούσε σε μια δυσάρεστη οσμή.
Στην επόμενη φάση του πειράματος, οι ερευνητές έδειξαν ότι οι γενετικά τροποποιημένες προνύμφες απέφευγαν το μπλε φως και προτιμούσαν να κάθονται σε ένα δύσοσμο σημείο (αφού δεν αντιλαμβάνονταν τη δυσοσμία).
H εισαγωγή λεπτών ηλεκτροδίων στο οσφρητικό νεύρο επιβεβαίωσε ότι το μπλε φως γινόταν αντιληπτό από το οσφρητικό σύστημα, αναφέρει το Nature.com.
Ένα πρώτο συμπέρασμα από τη μελέτη είναι ότι ένας και μόνο υποδοχέας είναι αρκετός για να να κάνει τις μύγες είτε να απομακρυνθούν από τις δυσάρεστες οσμές, είτε να ακολουθήσουν τις ευχάριστες.
Θα χρειαστούν όμως αρκετές περαιτέρω μελέτες μέχρι να κατανοήσουν οι επιστήμονες το οσφρητικό σύστημα της Drosophila, δεδομένου ότι ο εγκέφαλος του εντόμου δέχεται ταυτόχρονα ερεθίσματα από πολλούς υποδοχείς, οι οποίοι μάλιστα δεν ανταποκρίνονται πάντα με τον ίδιο τρόπο στο ίδιο ερέθισμα.

Η έρευνα δημοσιεύεται στην επιθεώρηση Frontiers of Behavioral Neuroscience.Την πλήρη ή μερική αποκρατικοποίηση του ΟΣΕ, των αεροδρομίων, των ΕΛΤΑ, του καζίνο, και άλλων οργανισμών ανακοίνωσε ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου που έγινε μετά το άτυπο υπουργικό συμβούλιο υπό τον πρωθυπουργό.
 
 
Οδηγός ταξί στη βορειοδυτική Αγγλία, τον οποίο περιέγραφαν ως φιλήσυχο άνθρωπο, σκόρπισε τον θάνατο και τον τρόμο, σκοτώνοντας 12 ανθρώπους και τραυματίζοντας 25 άλλους, πριν στρέψει το όπλο στον εαυτό του.
 
 
Μέχρι το τέλος του χρόνου αναμένεται να τεθεί σε λειτουργία το νέο, διευρυμένο ωράριο λειτουργίας των νοσοκομείων, όπως ανακοίνωσε η υπουργός Υγείας Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου.
 
Εντοπίζουν τον καρκίνο με απλή εξέταση αίματος
Ανιχνεύονται τα μηνύματα πριν από την εκδήλωση της νόσου
Μια απλή εξέταση αίματος μπορεί να εντοπίζει τον καρκίνο πριν καν δημιουργηθεί ανιχνεύσιμος όγκος, ανακοίνωσαν χθες βρετανοί επιστήμονες. Η εξέταση, η οποία θα αρχίσει να εφαρμόζεται στη Βρετανία στις αρχές του επόμενου χρόνου, θεωρείται ότι θα αποτελέσει τομή στη διάγνωση του καρκίνου.
Η εξέταση αυτή είναι η πρώτη που εντοπίζει με ακρίβεια τα μηνύματα που εκπέμπει το ανοσοποιητικό σύστημα όταν σε κάποιο σημείο του οργανισμού αρχίζει να δημιουργείται καρκίνος. Οι έρευνες δείχνουν ότι τέτοιου είδους σήματα είναι δυνατόν να εντοπιστούν έως και πέντε χρόνια πριν ανιχνευθεί ο όγκος, με αποτέλεσμα οι γιατροί να μπορούν να παρεμβαίνουν γρηγορότερα για τη θεραπεία
 
 
Διοικητικό αδιέξοδο
Ανήμερα της επετείου του Γουέμπλεϊ, ο Παναθηναϊκός ζει μια από τις πιο «μαύρες» μέρες του σε διοικητικό επίπεδο...
Ο Θανάσης Γιαννακόπουλος, παρά τις ασφυκτικές πιέσεις που δέχτηκε, αρνήθηκε να αναλάβει την προεδρία της ΠΑΕ Παναθηναϊκός επικαλούμενος προσωπικούς λόγους κι έτσι το Δ.Σ. είχε την ίδια κατάληξη με το προηγούμενο! Χωρίς διοίκηση ουσιαστικά και με μια επιτροπή που προσωρινά θα «τρέξει» τα θέματα, θα πάνε οι πρωταθλητές μέχρι την 18η Ιουνίου, όταν και θα γίνει η γενική συνέλευση της ΠΑΕ. Αυτή την εκτελεστική επιτροπή αποτελούν οι Γιάννης Βεκρής, Δημήτρης Γόντικας, Φάνης Βουτσαράς και Γιώργος Νίκας.Εξω από τα γραφεία της ΠΑΕ όπου έγινε το Δ.Σ. περίμεναν υπομονετικά περίπου 300 οπαδοί του «τριφυλλιού», οι οποίοι βεβαίως δεν άκουσαν όσα θα περίμεναν. Χρέη προέδρου αναλαμβάνει ο Γιάννης Βεκρής, μέχρι πρότινος β' αντιπρόεδρος της ΠΑΕ, αποφασίστηκε η παραμονή του Νιόπλια, ενώ οριστικοποιήθηκε η παρουσία του Δημήτρη Γόντικα στη θέση του αντιπροέδρου. Επίσης, αποφασίστηκε πως η επιτροπή θα αναζητήσει νέο τεχνικό διευθυντή (κι όχι διευθυντή ποδοσφαίρου όπως λεγόταν μέχρι σήμερα) στη θέση του παραιτηθέντα Κώστα Αντωνίου. Θα πρόκειται για άνθρωπο από το εξωτερικό, το προφίλ του οποίου θα ταιριάζει μ αυτό του Πάολο Σόουζα.
Θ. Γιαννακόπουλος: «Οχι για προσωπικούς λόγους»
«Μου έγινε πρόταση για να αναλάβω πρόεδρος αλλά αρνήθηκα. Απλώς μόνο βάλαμε τον κύριο Βεκρή προεδρεύοντα αντιπρόεδρο να τρέχει τα θέματα μέχρι τη Γενική Συνέλευση των μετόχων. Δεν είναι πρόεδρος, είναι προεδρεύων αντιπρόεδρος», τόνισε αρχικά ο Θανάσης Γιαννακόπουλος μετά το τέλος του συμβουλίου.
Απαντώντας σε ερωτήσεις αναφέρθηκε:
Για την αποχώρηση του Ανδρέα Βγενόπουλο: «Είναι λυπηρό αυτό που έγινε με τον Ανδρέα και σας το λέω με το χέρι στην καρδιά. Μπορεί να είχαμε κάποιες διαφορές τον τελευταίο καιρό, αλλά δε σημαίνει ότι δεν θα βάζουμε πάνω από όλα το συμφέρον του Παναθηναϊκού. Οσοι φτιάξανε την πολυμετοχικότητα έπρεπε να υπάρχουν και να βοηθάνε την ομάδα να κατακτήσει τη θέση που της αρμόζει, όπως έγινε με το νταμπλ, αλλά και να χτίσει τη δική της δυναστεία».
Για το αν υπάρχει αδιέξοδο για την προεδρία: «Δεν υπάρχει αδιέξοδο, προβλήματα υπάρχουν, αλλά αν υπάρχει καλή διάθεση μπορούν να βρεθούν οι λύσεις».
Για το αν πρότεινε ο ίδιος κάποιον για πρόεδρο: «Δεν μπορώ να προτείνω εγώ πρόεδρο, οι μέτοχοι πρέπει να συμφωνήσουν σε ένα άτομο κοινής αποδοχής».
Για το θέμα προπονητή: «Έγω έκανα πρόταση για παραμονή του Νίκου Νιόπλια. Είχαμε πει με τον αδερφό μου ότι θέλαμε ένα πολύ σπουδαίο όνομα, όπως κάνουμε εμείς στο μπάσκετ με τον κ. Ομπράντοβιτς. Όμως ο Νιόπλιας έδειξε ότι μπορεί να κρατήσει το βάρος. Εχω ξαναπεί ότι ομάδα που κερδίζει δεν αλλάζει, αφού τα πήγε καλά και πήρε το νταμπλ δεν υπάρχει λόγος να μην είμαστε κοντά του, να τον στηρίξουμε ώστε αν βγει ένα παιδί από τα σπλάχνα του Παναθηναϊκού για να είναι προπονητής. Παραμένει με δική μου εισήγηση η οποία έγινε αποδεκτή από το Δ.Σ.
Για το λόγο που αρνήθηκε τη θέση του προέδρου: «Είναι θέμα που αφορά εμένα προσωπικά, και κανέναν άλλο. Είμαι Παναθηναϊκός, πάνω από οποιονδήποτε Παναθηναϊκό και προσπαθώ πάντοτε με γνώμονα αυτό, το συμφέρον για το καλύτερο».
Για το αν υπήρχε πρόταση για άλλον πρόεδρο: «Αλλη πρόταση για πρόεδρο όχι, μόνο για μένα πρότεινε το συμβούλιο. Πιστεύω και οι άλλοι μεγάλοι μέτοχοι θα με θέλανε. Κανονικά τα θέματα θα τα χειρίζεται ο κ. Βεκρής, ο προεδρεύων αντιπρόεδρος».
Γιάννης Βεκρής: «Δεν συνεχίζω μετά τη Γ.Σ.»
Ο Γιάννης Βεκρής, που θα ασκεί χρέη προέδρου, επεσήμανε: «Δυστυχώς και σήμερα δεν εξελέγη πρόεδρος. Υπήρχε υποψηφιότητα του Θανάση Γιαννακόπουλου, όχι μέχρι τη Γενική Συνέλευση, αλλά με προοπτική έτους, όμως ο κ. Θανάσης για μια ακόμα φορά αρνήθηκε για προσωπικούς λόγους. Μέχρι τις 18 Ιουνίου, για να λειτουργήσει η ΠΑΕ, καθήκοντα προέδρου θα ασκώ εγώ ως αντιπρόεδρος της ΠΑΕ και όλες οι αποφάσεις θα λαμβάνοντα μαζί με την εκτελεστική επιτροπή, την οποία αποτελούν εγώ, ο κ. Γόντικας, ο κ. Βουτσαράς και ο κ. Νίκας. Είναι μια λύση για να λυθούν τα τρέχοντα θέματα. Εγώ μετά τις 18 Ιουνίου κατηγορηματικά ξεκαθαρίζω ότι δεν θα συνεχίσω στη θέση του προέδρου. Λήφθηκε και η απόφαση ότι εισηγήθηκε σύσσωμο το Δ.Σ. την παραμονή του κ. Νιόπλια και εξουσιοδοτήθηκε η εκτελεστική επιτροπή για να μιλήσει μαζί του για τους όρους του συμβολαίου».
Οσο για τον κ. Γόντικα, τόνισε: «Εξελέγη ο κ. Γόντικας ως πρώτος αντιπρόεδρος».
Γόντικας: «Καλώ σε συστράτευση»
«Ξέρω ότι αναλαμβάνω δύσκολο έργο, αλλά με τη συνεργασία όλων, τόσο των μελών του διοικητικού συμβουλίου αλλά και των υπόλοιπων Παναθηναϊκών, θα μπορέσουμε να τα καταφέρουμε. Μέχρι τις 18 Ιουνίου ο κ. Βεκρής θα είναι πρόεδρος και στη Γενική Συνέλευση θα λυθεί το θέμα. Καλώ σε συστράτευση όλους, έχουμε πολύ δύσκολο δρόμο μπροστά μας και ζητώ να υπάρχει ενότητα», τόνισε αρχικά ο νέος αντιπρόεδρος.Και πρόσθεσε: «Η εκτελεστική επιτροπή θα τρέχει τα θέματα. Υπάρχει χρόνος για να γίνουν όσα χρειάζονται. Πάρθηκε απόφαση στο Δ.Σ. για παραμονή του κ. Νιόπλια και η εκτελεστική επιτροπή θα κληθεί να την υλοποιήσει. Προχωράμε με βάσεις τις εκθέσεις του προηγούμενου τεχνικού διευθυντή και του προπονητή και θα βαδίσουμε με αυτό το πλάνο. Από εκεί και πέρα οι υπόλοιπες εισηγήσεις θα εκτιμηθούν από το Δ.Σ.».
Το σχόλιό σας

Σχετικά με το blog
-Το blog μας περιλαμβάνει αιχμηρά και καυστικά σχόλια από την επικαιρότητα που επηρεάζουν άμεσα την ζωή μας...!

-ΕΠΙΣΗΣ... ΚΑΤΑΓΡΑΦΟΥΜΕ ΤΑ ΤΟΠΙΚΑ ΔΡΩΜΕΝΑ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ - ΒΟΡΕΙΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ - και όχι μόνο - ΓΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ - ΑΘΛΗΤΙΚΑ - ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ ΤΗΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑ

Υ.Γ.1 ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΑΝΑΦΕΡΟΥΜΕ (ΓΙΑ ΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ΠΟΥ ΚΥΚΛΟΦΟΡΟΥΝ ) ΟΤΙ ΚΕΧΑΓΙΑ ΣΤΑ "ΑΡΧ...Α" ΜΑΣ ΔΕΝ ΒΑΖΟΥΜΕ ΚΑΝΕΝΑΝ ΚΑΙ ΚΑΜΟΙΑ ...!!!

Y.Γ.2 ΚΑΙ ΣΤΟ ΚΑΤΩ...ΚΑΤΩ...ΣΕ ΟΠΟΙΟΝ ΑΡΕΣΟΥΜΕ...
Αναζήτηση
Προηγούμενα Άρθρα
Τελευταίες δημοσιεύσεις