Γάτος...Ο Μακεδών!
Φίλους έχω μόνο τα ποντίκια...
***ΠΡΟΣΟΧΗ***
Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι από τις 20 Δεκεμβρίου η υπηρεσία του Capital.gr
Capital Blogs θα αναστείλει τη λειτουργία της για τεχνικούς λόγους.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
Λίγα λόγια για εμένα
Στην αρχή ήμουν άσπρος...! αλλά με τις βλακίες που ακούω και βλέπω καθημερινά έγινα μαύρος...!
Σελίδες


Μικροτσίπ στα αιγοπρόβατα...
1519 αναγνώστες
Πέμπτη, 3 Ιουνίου 2010
13:15

 

 
 
Έναν "ηλεκτρονικό σβόλο" που περιέχει μικροτσίπ θα καταπίνουν τα αιγοπρόβατα μόλις γεννηθούν και θα τα ακολουθεί σε όλη τους τη ζωή μέχρι τη σφαγή. Μόλις ο σβόλος μπει με την τροφή στο ζώο -σε ηλικία μικρότερη των 6 μηνών- θα απελευθερώνει μικροτσίπ, στο οποίο είναι αποθηκευμένα τα στοιχεία της ταυτότητάς του, πού και πότε γεννήθηκε, σε ποια φάρμα, σε ποια περιοχή, ενώ στην πορεία θα προστίθενται πληροφορίες για τυχόν ασθένειες που θα περάσει, την αναπαραγωγική του δραστηριότητα κ.λ.π.
Μέχρι το τέλος το χρόνου όλα τα κοπάδια πρέπει με απαίτηση της Ε.Ε. να σημανθούν ηλεκτρονικά, διαφορετικά οι κτηνοτρόφοι κινδυνεύουν να χάσουν τις κοινοτικές ενισχύσεις. Οι τελευταίοι όμως ζητούν από την πολιτεία να πληρώσει αυτή το κόστος για την αγορά των ηλεκτρονικών σβόλων, ενώ κάποιοι υποστηρίζουν πως τα ενώτια στο αυτί είναι αρκετά και δεν χρειάζεται επιπλέον σήμανση.
Με πρόσφατή εγκύκλιό του, το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης ενημερώνει τις νομαρχίες πως η ηλεκτρονική σήμανση των αιγοπροβάτων πρέπει να ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος της χρονιάς.
Σύμφωνα με τη σχετική κοινοτική οδηγία, αυτό έπρεπε να είχε γίνει ήδη μέχρι την 1η Ιανουαρίου του 2010, αλλά αρκετές χώρες δεν προχώρησαν τη διαδικασία και το μέτρο ατόνησε. Η ΕΕ όμως επανήλθε και καλεί τους κτηνοτρόφους -μέσω των νομαρχιών- να προμηθευτούν άμεσα τους ηλεκτρονικούς σβόλους.
Εγκύκλιος
Μάλιστα, η εγκύκλιος τονίζει ότι η σήμανση πρέπει να εφαρμοστεί υποχρεωτικά για όλα τα ζώα που γεννήθηκαν μετά την 1/1/2010 (ενώ δεν είναι υποχρεωτική για όσα γεννήθηκαν μέχρι τις 31/12/2009) και σημειώνει πως όσοι δεν συμμορφωθούν κινδυνεύουν με κυρώσεις, όπως περικοπή των επιδοτήσεων, των εξισωτικών αποζημιώσεων, ακόμη και απαγόρευση σφαγής του ζώου.
"Το κόστος της σήμανσης είναι δυσβάσταχτο για τον κτηνοτρόφο, αφού κάθε σβόλος στοιχίζει περίπου 6 ευρώ, ενώ επιπλέον πρέπει ο κτηνοτρόφος να προμηθευτεί τη συσκευή ανάγνωσης και φόρτωσης δεδομένων (σκάνερ) και τον πομποδέκτη. Πρέπει να αναλάβει η πολιτεία το κόστος, όπως άλλωστε είχε υποσχεθεί η προηγούμενη ηγεσία του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης", είπε στο "Εθνος" ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Κτηνοτροφικών Συλλόγων Λάρισας, Μιχάλης Τζιότζιος.
Αντίθετη ωστόσο με την ηλεκτρονική σήμανση είναι η Πανελλήνια Ενωση Κτηνοτρόφων. Ο πρόεδρός της, Δημήτρης Καμπούρης, υποστηρίζει πως "η σήμανση με τα ενώτια (σ.σ. σκουλαρίκι στο αυτί) είναι αρκετή και διασφαλίζει το ζώο, ενώ προστατεύει και τον καταναλωτή".
Πληροφορίες από την ΕΕ αναφέρουν ότι η ηλεκτρονική σήμανση των αιγοπροβάτων θα είναι υποχρεωτική από τις αρχές του 2011 και δεν θα δοθεί καμία επιπλέον παράταση.
 
 
 
 
 
 
Θυμώνω και μου κάνει καλό!
Ο θυμός περιορίζει τις βλαβερές συνέπειες του άγχους, υποστηρίζουν οι επιστήμονες
ΛΟΝΔΙΝΟ Σας «ανέβηκε το αίμα στο κεφάλι»; Μπορεί να έρχεται σε αντίθεση με την κοινή λογική, όπως όμως φαίνεται ο θυμός κάνει καλό στην υγεία. Σε αυτό το συμπέρασμα κατέληξε νέα έρευνα επιστημόνων από το Πανεπιστήμιο της Βαλένθια στην Ισπανία. Τουλάχιστον για όσους ανθρώπους δεν αντιμετωπίζουν άλλα προβλήματα υγείας, οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι το συναίσθημα του θυμού μειώνει τις συνέπειες του άγχους. Πώς; Κατ΄ αρχάς αυξάνει τη ροή του αίματος στο αριστερό ημισφαίριο του εγκεφάλου το οποίο σχετίζεται με τα θετικά συναισθήματα.
Οταν θυμώνουμε αυξάνονται οι καρδιακοί παλμοί, η αρτηριακή πίεση και η τεστοστερόνη. Παράλληλα βγαίνει έξω από το εύθραυστο «παιχνίδι» της ψυχοσωματικής ισορροπίας η κατ΄ εξοχήν ορμόνη που προκαλεί το άγχος, η κορτιζόλη. Παρατηρείται μεγάλη μείωση της παραγωγής της. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να ενεργοποιείται το αριστερό ημισφαίριο του εγκεφάλου το οποίο σχετίζεται με θετικά συναισθήματα όπως η οικειότητα και η χαρά.
Οι επιστήμονες ανέλυσαν τις αλλαγές στο αυτόνομο νευρικό σύστημα το οποίο επηρεάζει το καρδιαγγειακό και το ενδοκρινικό σύστημα. «Η πρόκληση συναισθημάτων οδηγεί σε σημαντικές αλλαγές στο αυτόνομο νευρικό σύστημα, το οποίο ελέγχει την καρδιαγγειακή λειτουργία, καθώς και το ενδοκρινικό σύστημα. Επιπροσθέτως παρατηρούνται αλλαγές στην εγκεφαλική δραστηριότητα, κυρίως στον πρόσθιο και κροταφικό λοβό» εξήγησε ο επικεφαλής της έρευνας δρ Νόις Χερέρο. 
 
Γυμνοί με ορθοπεταλιές για το περιβάλλον!
Οικολογικός ακτιβισμός: η 3η Γυμνή Ποδηλατοδρομία γίνεται στη Θεσσαλονίκη καταγγέλλοντας τη μόλυνση των πόλεων
Γδυθείτε γιατί- περιβαλλοντικά- χανόμαστε. Αυτό θα μπορούσε να είναι το σύνθημα της τρίτης γυμνής ποδηλατοδρομίας που διεξάγεται την Παρασκευή στη Θεσσαλονίκη. Ποδηλάτες, πεζοί, χρήστες του πατινιού ή του σκέιτμπορντ καλούνται να βγουν στην κυριολεξία από τα ρούχα τους διαμαρτυρόμενοι για την υπερέκθεση των κατοίκων των μεγαλουπόλεων στη ρύπανση, στο επιβαρυμένο κυκλοφοριακό και στην υποβάθμιση της ποιότητας ζωής. Και όλα αυτά με επίκεντρο μια πόλη που αποδεδειγμένα ανήκει στις πιο μολυσμένες και επιβαρυμένες από την έλλειψη ατομικής οικολογικής συνείδησης και συνεπούς πολιτικής ευαισθητοποίησης.
Τα στοιχεία είναι συντριπτικά: σε πανευρωπαϊκές έρευνες η Θεσσαλονίκη από το 2006 καταγράφει συνεχή άνοδο των μικροσωματιδίων στην ατμόσφαιρά της λόγω του μεγάλου κυκλοφοριακού φόρτου κυρίως στο κέντρο της πόλης. Ο μέσος όρος πρασίνου ανά κάτοικο είναι ο χαμηλότερος, μαζί με της Αθήνας, στην Ευρώπη καθώς αναλογούν μόλις 2 τ.μ., ενώ ο ελάχιστος ευρωπαϊκός όρος για να κρίνεται μια πόλη ως βιώσιμη είναι τα 9 τ.μ. ανά κάτοικο. Την ίδια στιγμή και ενώ έχουν προσδιοριστεί δίκτυα ποδηλατοδρόμων, η έλλειψη αστυνόμευσης και συνείδησης, όπως καταγγέλλουν οικολογικές οργανώσεις της πόλης, τα έχει μετατρέψει σε πάρκινγκ.
 
 
 
 
 
Το καλωσόρισμα στους ψαράδες της Μηχανιώνας
Τους ψαράδες οι οποίοι επιστρέφουν μετά από ένα πολύμηνο ταξίδι στη θάλασσα κάτω από κινδύνους και αντίξοες συνθήκες τιμά ο δήμος Μηχανιώνας με τη «Γιορτή της Τράτας», που διοργανώνει στις 5 και 6 Ιουνίου 2010 στο αμφιθέατρο Πεύκων, με την υποστήριξη του ΚΕ.ΠΟ.ΘΕ. Νομαρχίας Θεσσαλονίκης.Οι διήμερες εκδηλώσεις θα αρχίσουν το Σάββατο, στις 21.15, με την απονομή τιμητικών διακρίσεων συμμετεχόντων στον 3ο διαγωνισμό του δήμου «Ομορφότερος Ανοιξιάτικος Κήπος». Στη συνέχεια θα πραγματοποιηθεί συναυλία με λαϊκά και ρεμπέτικα τραγούδια με το Χρήστο Πετρίδη και την παρέα του.Την Κυριακή το πρόγραμμα θα ξεκινήσει στις 21:00 με την 5η χορωδιακή συνάντηση στην οποία θα λάβουν μέρος οι χορωδίες Πολιτιστικού Οργανισμού δήμου Μουδανίων, η μικτή χορωδία του Συλλόγου Φίλων Μουσικής Αλμωπίας «Ο Αρίων», η χορωδία δήμου Επανομής, η χορωδία Μικρασιάτικου Συλλόγου δήμου Νέας Ευκαρπίας Θεσσαλονίκης και η παραδοσιακή χορωδία δήμου Μηχανιώνας.Το διήμερο των εκδηλώσεων θα λειτουργήσει έκθεση φωτογραφίας από ‘‘Κήπους’’ του δήμου Μηχανιώνας. Εξάλλου, το Σάββατο 5 Ιουνίου 2010 θα προσφέρονται δωρεάν άφθονες γαριδούλες μαγειρεμένες με ποικίλους τρόπους και άφθονη ρετσίνα – κρασί.
 
 
 
 
 
Ωρες δροσιάς στις Συκιές
Ανοιχτό σε μικρούς και μεγάλους μεμονωμένους κολυμβητές, αλλά και μέλη αθλητικών συλλόγων και ομάδων είναι το Δημοτικό Κολυμβητήριο Συκεών. Το πιο σύγχρονο κολυμβητήριο στη Θεσσαλονίκη, με πισίνα ολυμπιακών διαστάσεων, καλύπτει όλες τις προϋποθέσεις για πολλές δροσερές και ασφαλείς βουτιές, για διασκέδαση, γυμναστική και προπονήσεις. Το κολυμβητήριο λειτουργεί καθημερινά (10 π.μ. - 4.45 μ.μ. και από τις 8.30 μ.μ. - 10.30 μ.μ.), και τα Σαββατοκύριακα (11 π.μ. - 5 μ.μ.). Για πληροφορίες και εγγραφές, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με την Κοινωφελή Επιχείρηση Αθλητισμού Συκεών
 
 
 
 
Βουτιές στο κολυμβητήριο του Ωραιοκάστρου
Ανοιξε και φέτος τις πύλες του στο κοινό το κολυμβητήριο ολυμπιακών προδιαγραφών του δήμου Ωραιοκάστρου. Το δημοτικό κολυμβητήριο, το οποίο αποτελεί πόλο έλξης για εκατοντάδες μικρούς και μεγάλους, λειτουργεί για πέμπτη συνεχή χρονιά στον ευρύτερο χώρο του Κονταξοπούλειου.Στις αθλητικές εγκαταστάσεις του δήμου γυμνάζονται καθημερινά περισσότερα από 1.500 άτομα, αφού λειτουργούν καθημερινά τμήματα εκμάθησης κολύμβησης για παιδιά, αλλά και για ενήλικες, καθώς και τμήματα αερόμπικ στο νερό.Οποιος θέλει να χρησιμοποιήσει τις εγκαταστάσεις του κολυμβητηρίου, πρέπει μέσα σε μια βδομάδα από την εγγραφή του να προσκομίσει στη γραμματεία πρόσφατες ιατρικές βεβαιώσεις από δερματολόγο και καρδιολόγο οι ενήλικες, και από παθολόγο ή παιδίατρο και δερματολόγο τα παιδιά.
 
 
 
 
Συνελήφθησαν με 27 κιλά χασίς
Τρία άτομα συνελήφθησαν κατά τη διάρκεια συντονισμένης επιχείρησης αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών, καθώς είχαν στην κατοχή τους 27 κιλά χασίς και ένα πιστόλι με γεμιστήρα. Συγκεκριμένα, το μεσημέρι της Δευτέρας εντοπίστηκε στην εθνική οδό Αθηνών - Θεσσαλονίκης αυτοκίνητο, στο οποίο επέβαιναν ένας 25χρονος αλλοδαπός και μία 23χρονη αλλοδαπή. Κατά τη διάρκεια του ελέγχου διαπιστώθηκε ότι μετέφεραν 25 δέματα χασίς, συνολικού βάρους 26 κιλών και 980 γραμμαρίων, τα οποία και κατασχέθηκαν. Επίσης, σε έρευνα στο σπίτι της 23χρονης βρέθηκε και κατασχέθηκε ένα πιστόλι με γεμιστήρα, ενώ συνελήφθη και ο σύζυγος της αλλοδαπής.
 
 
 
Εκστρατεία καθαρισμού ακτών της Επανομής
Από την παραλία «Ποταμός» της Επανομής ξεκινάει την ερχόμενη Κυριακή, στις 9.30 το πρωί, το πρόγραμμα καθαρισμού των ακτών των νομών Θεσσαλονίκης, Πιερίας και Χαλκιδικής. Οι επόμενες δράσεις θα πραγματοποιηθούν την Κυριακή 13 Ιουνίου στην παραλία της Καλλικράτειας στη Χαλκιδική και την Κυριακή 20 Ιουνίου στην παραλία του Κορινού στην Πιερία. Σε σχετική συνέντευξη Τύπου, ο δήμαρχος Επανομής, Απόστολος Οικονομίδης, τόνισε ότι στόχος της εκστρατείας είναι να γίνει αντιληπτό από τους πολίτες ότι το πρόβλημα των απορριμμάτων είναι πρόβλημα όλων μας.«Είναι δυστυχώς ντροπή για τον πολιτισμό μας, είναι ντροπή για τη χώρα μας η άθλια εικόνα που παρουσιάζουν πολλές ελληνικές παραλίες μετά την επέλαση των λουομένων, ιδιαίτερα τα Σαββατοκύριακα», σημείωσε ο νομάρχης Θεσσαλονίκης, Παναγιώτης Ψωμιάδης. Η εκστρατεία καθαρισμού υλοποιείται με πρωτοβουλία των νομαρχιών Θεσσαλονίκης, Χαλκιδικής, Πιερίας και του Γραφείου Νεολαίας της νομαρχίας Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος, με στόχο την κινητοποίηση των ενεργών πολιτών, προκειμένου να εξασφαλιστούν καλύτερες και καθαρότερες ακτές για τους λουομένους εν όψει του καλοκαιριού.
 
 
Ανοιχτός ο ΧΥΤΑ Μαυροράχης
Ανοιχτός είναι από το πρωί ο ΧΥΤΑ Μαυροράχης μετά τη χτεσινή απόφαση των εργαζομένων του Συνδέσμου ΟΤΑ Νομού Θεσσαλονίκης να τερματίσουν την απεργία τους. Οι εκπρόσωποι των εργαζομένων στο Σύνδεσμο ΟΤΑ, ο οποίος έχει την ευθύνη για τη διαχείριση των απορριμμάτων, επισήμαναν ότι οι κινητοποιήσεις θα σταματήσουν και θα περιμένουν τις εξελίξεις μετά τη συνάντηση που θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα ανάμεσα στον υπουργό Εσωτερικών, Γ. Ραγκούση, και αντιπροσωπεία δημάρχων μελών του. Σημειώνεται ότι χτες ο ΧΥΤΑ Μαυροράχης λειτούργησε λόγω της απεργίας των εργαζομένων με προσωπικό ασφαλείας.
 
 
 
Καθαρισμός ακτών στο Ποσείδι
Επιχείρηση «καθαρές ακτές» διοργανώνει την Κυριακή 6 Ιουνίου στις 11 το πρωί ο Περιβαλλοντικός Ναυταθλητικός Ομιλος Καλάνδρας στην παραλία του «κάβου» στο Ποσείδι. Εκτός από τον καθαρισμό και την ανάδειξη του φυσικού κάλλους της περιοχής, τα μέλη του Ομίλου στοχεύουν να διατρανώσουν την απαίτησή τους για ελεύθερη πρόσβαση στις αποκλεισμένες παραλίες της περιοχής.
 
 
 
 
 
"Ψαλιδισμένα" κατά ένα δισ. ευρώ τα τακτικά έσοδα των ΟΤΑ
Συνάντηση με την ηγεσία των υπουργείων Εσωτερικών και Οικονομικών ζητά το διοικητικό συμβούλιο της Κεντρικής  Ένωσης Δήμων και Κοινοτήτων Ελλάδας (ΚΕΔΚΕ) μπροστά στο οικονομικό αδιέξοδο, στο οποίο καταγγέλλει ότι έχουν περιέλθει οι δήμοι της χώρας, εξαιτίας των Το διοικητικό συμβούλιο της ΚΕΔΚΕ ομόφωνα διαπιστώνει ότι, σύμφωνα με την μέχρι τώρα εξέλιξη των χρηματοροών από τον κρατικό προϋπολογισμό προς τους δήμους και τις κοινότητες της χώρας, οι περικοπές των εσόδων της τοπικής αυτοδιοίκησης για το τρέχον έτος θα ξεπεράσουν το ένα δισ. ευρώ. Η μείωση, όπως την εκτιμά η ΚΕΔΚΕ, είναι της τάξης του 36% σε σχέση με τα περσινά τακτικά έσοδα και της τάξης του 28% σε σχέση με όσα είχαν προβλεφθεί στον κρατικό προϋπολογισμό για το τρέχον έτος.
“Αποτέλεσμα είναι κατά πρώτον στην πλειονότητά τους οι ΟΤΑ να αδυνατούν να καταβάλουν τους μισθούς των εργαζομένων και κατά δεύτερον δήμοι με σοβαρά οικονομικά προβλήματα να αντιμετωπίζουν ακόμη και ζητήματα βιωσιμότητας”, επισημαίνει το διοικητικό συμβούλιο της ΚΕΔΚΕ, παρατηρώντας σε αυστηρό τόνο ότι “ο ‘Καλλικράτης’ θα έρθει στις 2 Γενάρη του 2011, αλλά μπορεί μέχρι τότε να μην υπάρχουν δήμοι”. 
μεγάλων περικοπών στα λειτουργικά έσοδά τους.
 
 
Εισαγγελία: Διενεργεί προκαταρκτική για τις υπερβολικές χρεώσεις από τις ΕΑΣ σε αγρότες
Προκαταρκτική εξέταση διενεργεί από χθες η Εισαγγελία Θεσσαλονίκης για τις καταγγελίες που διαβίβασε η υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης ότι σε αγροτικές ενώσεις της Θεσσαλονίκης και της Κατερίνης χρεώνονταν μεγαλύτερα ποσά σε αγρότες για το δικαίωμα ενίσχυσης του 2010.Η έρευνα που αφορά τη Θεσσαλονίκη διατάχθηκε χθες από τον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Ευάγγελο Μπακέλα, ύστερα από παραγγελία του προϊσταμένου της Εισαγγελίας Εφετών Παναγή Γιαννάκη, στον οποίο διαβιβάστηκε ο φάκελος των καταγγελιών από την υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης. Παρόμοια έρευνα αναμένεται να αναλάβει και η Εισαγγελία Κατερίνης.
Σύμφωνα με πληροφορίες, στην αναφορά του υπουργείου τονίζεται πως σε τρεις πρωτοβάθμιους συνεταιρισμούς, που ανήκουν στην Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Θεσσαλονίκης, όπου συμπληρώνονταν οι αιτήσεις των αγροτών για το σύστημα ΟΣΔΕ “εκδίδονταν χωριστές αποδείξεις είσπραξης του συνεταιρισμού στον κάθε παραγωγό για την ίδια αιτία για την οποία εκδιδόταν και απόδειξη είσπραξης διαφορετικού ποσού από την ΕΑΣ Θεσσαλονίκης”, όπως ακριβώς επισημαίνεται. “Η ενέργεια αυτή είναι παράνομη”, επισημαίνεται στην αναφορά του υπουργείου προς τις εισαγγελικές αρχές.
Την έρευνα έχει αναλάβει ο εισαγγελέας αρμόδιος για οικονομικές υποθέσεις Λάμπρος Τσόγκας και δεν αποκλείεται η εμπλοκή του ΣΔΟΕ για την εξέταση των συγκεκριμένων αιτήσεων των αγροτών.
Το σχόλιό σας

Σχετικά με το blog
-Το blog μας περιλαμβάνει αιχμηρά και καυστικά σχόλια από την επικαιρότητα που επηρεάζουν άμεσα την ζωή μας...!

-ΕΠΙΣΗΣ... ΚΑΤΑΓΡΑΦΟΥΜΕ ΤΑ ΤΟΠΙΚΑ ΔΡΩΜΕΝΑ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ - ΒΟΡΕΙΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ - και όχι μόνο - ΓΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ - ΑΘΛΗΤΙΚΑ - ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ ΤΗΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑ

Υ.Γ.1 ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΑΝΑΦΕΡΟΥΜΕ (ΓΙΑ ΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ΠΟΥ ΚΥΚΛΟΦΟΡΟΥΝ ) ΟΤΙ ΚΕΧΑΓΙΑ ΣΤΑ "ΑΡΧ...Α" ΜΑΣ ΔΕΝ ΒΑΖΟΥΜΕ ΚΑΝΕΝΑΝ ΚΑΙ ΚΑΜΟΙΑ ...!!!

Y.Γ.2 ΚΑΙ ΣΤΟ ΚΑΤΩ...ΚΑΤΩ...ΣΕ ΟΠΟΙΟΝ ΑΡΕΣΟΥΜΕ...
Αναζήτηση
Προηγούμενα Άρθρα
Τελευταίες δημοσιεύσεις