Γάτος...Ο Μακεδών!
Φίλους έχω μόνο τα ποντίκια...
***ΠΡΟΣΟΧΗ***
Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι από τις 20 Δεκεμβρίου η υπηρεσία του Capital.gr
Capital Blogs θα αναστείλει τη λειτουργία της για τεχνικούς λόγους.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
Λίγα λόγια για εμένα
Στην αρχή ήμουν άσπρος...! αλλά με τις βλακίες που ακούω και βλέπω καθημερινά έγινα μαύρος...!
Σελίδες


Οριστικά στην ΣΙΝΔΟ η ΔΕΘ…!
1095 αναγνώστες
Σάββατο, 5 Ιουνίου 2010
17:12

 Άρχισαν οι ετοιμασίες υποδοχής …Της ετοιμασίες και το  πρωτόκολλο που θα τηρήσουν για την επίσημη υποδοχή της ΔΕΘ στη Σινδο άρχισαν να ετοιμάζουν στο δήμο Εχεδώρου.Τα εγκαίνια θα γίνουν από την Υπουργό Λουκά Κατσέλη στις 11 του μηνός…!!!Υ .Γ Στης ετοιμασίες συμμετέχει  εκτός από τους θεσμικούς παράγοντες και ο Σεβασμιότατος  Μητροπολίτης Νεαπόλεως ΒΑΡΝΑΒΑΣ 

 

 

Το Κυπριακό στο επίκεντρο της συνάντηση Χριστόφια-Βενέδικτου

Το Κυπριακό βρέθηκε στο επίκεντρο της συνάντησης του Προέδρου Χριστόφια με τον προκαθήμενο της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας στο Προεδρικό Μέγαρο Κύπρου. Ο κ. Χριστόφιας ζήτησε συνδρομή της διεθνούς κοινότητας για λύση.

Τη συνδρομή της διεθνούς κοινότητας για λύση του Κυπριακού ζήτησε από τον Πάπα Βενέδικτο ο Πρόεδρος Χριστόφιας, υποδεχόμενος το πρωί του Σαββάτου τον προκαθήμενο της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας στο Προεδρικό Μέγαρο.
«Η διεθνής κοινότητα πρέπει να ασκήσει την επιρροή της στην Τουρκία... Είναι καιρός να αντιληφθούν όλοι ότι προέχει η συμμόρφωση με το διεθνές δίκαιο και όχι η εξυπηρέτηση των στενών συμφερόντων που έχουν σχέση με τη γεωστρατηγική θέση της Τουρκίας», είπε ο κ. Χριστόφιας απευθυνόμενος τον Πάπα κατά την τελετή της επίσημης υποδοχής του. Πρόσθεσε ότι οι θλιβερές εξελίξεις των τελευταίων ημερών που σχετίζονται με τη Γάζα πρέπει να προβληματίσουν.
Αναφερόμενος στο Κυπριακό, ο κ. Χριστόφιας είπε: «Εμείς τιμούμε τις δεσμεύσεις μας και είμαστε ελεύθεροι από εθνικές προκαταλήψεις. Καταθέτουμε θέσεις που εξυπηρετούν τα καλώς νοούμενα συμφέροντα ολόκληρου του Κυπριακού λαού, ανεξαρτήτως εθνικής ταυτότητας και θρησκευτικής συνείδησης». Είπε επίσης ότι η πολιτική βούληση και η θέληση της ελληνοκυπριακής πλευράς να φθάσει σε λύση είναι  αδιαμφισβήτητη.
Ο πρόεδρος Χριστόφιας ανέφερε ότι αποτελεί μεγάλη τιμή για την κυβέρνηση και το λαό η υποδοχή του Πάπα στο προεδρικό μέγαρο, λέγοντας ότι «είναι σπίτι όλων των Κυπρίων».
Από την πλευρά του, ο Πάπας Βενέδικτος, εξέφρασε την εκτίμηση του προς την πολιτεία και Εκκλησία της Κύπρου για τις σημαντικές υπηρεσίες που παρέχουν στην κοινωνία και στην προσπάθεια οικοδόμησης ενός ασφαλούς μέλλοντος.
Χαιρετίζοντας τους αξιωματούχους της κυπριακής πολιτείας και του διπλωματικού σώματος στους κήπους του Προεδρικού Μεγάρου, ο Ποντίφικας είπε ότι η ειρήνη σε ταραγμένες περιοχές της γης μπορεί να επιτευχθεί με προώθηση της ηθικής αλήθειας, με τρεις τρόπους. «Πρώτα να εξετάζονται ψύχραιμα οι ανησυχίες όλων των εμπλεκόμενων μερών στη συγκεκριμένη διαφορά έτσι ώστε τα μέρη να αποκτήσουν αντικειμενική και πλήρη θεώρηση.   Δεύτερο, με την αποκωδικοποίηση των πολιτικών ιδεολογιών και τρίτο με συνεχή προσπάθεια στήριξης του νόμου από τις ηθικές αρχές του φυσικού δικαίου», είπε ο Πάπας.
Πρόσθεσε ότι άτομα, κοινότητες και κράτη, χωρίς καθοδήγηση από αντικειμενικά ηθικές αλήθειες θα γίνουν εγωιστικά και ασυνείδητα και θα καταστήσουν τον κόσμο πιο επικίνδυνο. Επίσης κάλεσε όλους να σέβονται τα δικαιώματα των ατόμων και τον λαών και να προστατεύουν την προαγωγή της ανθρώπινης αξιοπρέπειας.

 

 

 

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟΝ ΑΓΙ ΑΘΑΝΑΣΙΟ

Τους δημοτικούς συμβούλους που εκλέχθηκαν με το ψηφοδέλτιο του δεξιώθηκε την Παρασκευή ο δήμαρχος Α. Αθανασίου Αραμπατζής.Το μενού είχε  «ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ»  και όπως έμαθα  πολύ – πολύ ΚΟΥΣ… ΚΟΥΣ…Δήμαρχε το ΦΙΛΑΡΑΚΙ ΣΟΥ ήταν;

 

 

Θεσσαλονίκη:Αναφορά - «βόμβα» για διεφθαρμένους εφοριακούς

Ενα οργανωμένο κύκλωμα με διεφθαρμένους εφοριακούς που εισέπρατταν μίζες εκατομμυρίων ευρώ, στήνοντας ακόμη και off shore εταιρίες, περιγράφει ο 56χρονος επιχειρηματίας Νίκος Κασιμάτης στην καταγγελία - φωτιά που διαβίβασε στην Εισαγγελία Εφετών Θεσσαλονίκης.Ο επιχειρηματίας, ο οποίος κατηγορείται ως ένας από τους πρωταγωνιστές της μεγάλης κομπίνας με τις παράνομες επιστροφές ΦΠΑ, κατονομάζει τουλάχιστον 15 εφοριακούς, επιθεωρητές, προϊσταμένους τμημάτων ακόμη και άνδρες του ΣΔΟΕ, και υποστηρίζει ότι «λαδώθηκαν» με μεγάλα χρηματικά ποσά για να κάνουν τα στραβά μάτια σε παραβάσεις επιχειρήσεων και να μην επιβάλλουν πρόστιμα, ενώ υποδεικνύει και τους δρόμους που ακολούθησε το «βρόμικο» χρήμα.Στην πολυσέλιδη αναφορά του ο επιχειρηματίας αποδέχεται τις κατηγορίες που του αποδίδονται σχετικά με τα ποσά που εισέπραξε από παράνομες επιστροφές ΦΠΑ, ενώ αποκαλύπτει και ονόματα εφοριακών αρκετοί από τους οποίους εξακολουθούν να υπηρετούν σε νευραλγικές θέσεις και περιγράφει με κάθε λεπτομέρεια τον τρόπο με τον οποίο όπως ισχυρίζεται δωροδοκούνταν οι εφοριακοί.

Στοιχεία - φωτιάΟ 56χρονος επιχειρηματίας υποστηρίζει ότι μπορεί να αποδείξει τις καταγγελίες που κάνει με μάρτυρες αλλά και με στοιχεία που φέρεται να διαθέτει. Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, ο Ν. Κασιμάτης ισχυρίζεται ότι σε αρκετές περιπτώσεις αναλάμβανε ο ίδιος να «λαδώσει» τους εφοριακούς, χρησιμοποιώντας μετρητά, ενώ αναφέρει ακόμη και τραπεζικούς λογαριασμούς που χρησιμοποιούνταν ως «ταμείο» για τις μίζες που καταγγέλλεται ότι εισέπρατταν οι υπάλληλοι των εφοριών.

Εφοριακός με off shore!Χαρακτηριστική είναι η καταγγελία που κάνει ο 56χρονος για εφοριακό ο οποίος φέρεται ότι χρησιμοποιούσε μία off shore εταιρία για να «κρύβει» τα... ευμεγέθη φακελάκια που καταγγέλλεται ότι εισέπραττε. Ο Ν. Κασιμάτης περιγράφει στην αναφορά του δωροδοκίες που τελέστηκαν την περίοδο από το 1999 έως το 2003 και κάνει λόγο για πρόστιμα εκατομμυρίων ευρώ σε επιχειρήσεις, τα οποία δε βεβαιώθηκαν μετά τις μίζες που εισέπραξαν οι καταγγελλόμενοι εφοριακοί υπάλληλοι.

Μίζες εκατομμυρίων ευρώΟ 56χρονος περιγράφει μία προς μία τις υποθέσεις για τις οποίες ισχυρίζεται ότι έχει στοιχεία για διεφθαρμένους εφοριακούς και αναφέρει συγκεκριμένα χρηματικά ποσά τα οποία φέρεται ότι δόθηκαν ως μίζες. Οπως υποστηρίζει, μόνο για δύο συγκεκριμένες υποθέσεις είχε δοθεί ως φακελάκι σε εφοριακούς το ποσό των 400.000.000 δραχμών (1,2 εκατ. ευρώ) και κατονομάζει τους εμπλεκόμενους υπαλλήλους.

Σκέψεις για ειδικό εφέτη ανακριτήΟ προϊστάμενος της Εισαγγελίας Εφετών Θεσσαλονίκης, ο οποίος παρέλαβε την αναφορά του 56χρονου, ξεκίνησε να μελετά προσεκτικά τις καταγγελίες και την ερχόμενη εβδομάδα αναμένεται να διατάξει κατεπείγουσα προκαταρκτική εξέταση, προκειμένου να διερευνηθούν οι ισχυρισμοί του επιχειρηματία. Μάλιστα λόγω της σοβαρότητας της υπόθεσης εξετάζεται το ενδεχόμενο μετά την ολοκλήρωση της εισαγγελικής έρευνας να συγκληθεί η Ολομέλεια Εφετών, ώστε ν' αποφασιστεί ο ορισμός ειδικού εφέτη ανακριτή, ο οποίος θα αναλάβει το χειρισμό της δικογραφίας.Ο 56χρονος Νίκος Κασιμάτης, ο οποίος εκτίει ποινή κάθειρξης, καθώς τον περασμένο Φεβρουάριο έφαγε την πρώτη του «καμπάνα» για το σκάνδαλο με τις παράνομες επιστροφές ΦΠΑ ύψους τουλάχιστον 15 δισ. δραχμών, πριν από τις δημοτικές εκλογές του 2002 είχε «κοπεί» την τελευταία στιγμή από το συνδυασμό του νομάρχη Θεσσαλονίκης, Παναγιώτη Ψωμιάδη, καθώς είχε ήδη γίνει γνωστή η εμπλοκή του στην υπόθεση.Ηταν καταζητούμενος για περισσότερα από πέντε χρόνια και συνελήφθη τον Ιούνιο του 2009. Για την υπόθεση με το ΦΠΑ αρχικά είχαν ασκηθεί ποινικές διώξεις σε βάρος δεκάδων εφοριακών υπαλλήλων, αλλά και τελωνειακών. Απ' αυτούς σήμερα πέντε βρίσκονται στη φυλακή, καθώς σε βάρος τους έχουν επιβληθεί ποινές κάθειρξης από τα αρμόδια δικαστήρια της Θεσσαλονίκης, ενώ κρατούμενοι βρίσκονται και επιχειρηματίες που φέρονται να εμπλέκονται στην υπόθεση. Οπως έχει κατατεθεί για το συγκεκριμένο σκάνδαλο, «οι εφοριακοί εισέπρατταν το 30% έως 40% από τα μεγάλα χρηματικά ποσά που δίνονταν παράνομα ως επιστροφή ΦΠΑ».

 

 

Την Δευτέρα νέα συνάντηση στην Χαλκηδόνα

Την ερχόμενη Δευτέρα θα συναντηθούν ξανά οι ενδιαφερόμενοι για τον Δήμο ΧΑΛΚΗΔΟΝΑΣΑυτήν τη φορά το το  παρόν θα δώσουν και νέα πρόσωπα που θα δημιουργήσουν με την παρουσία τους νέα δεδομένα…Αναμένομε με ενδιαφέρον τα αποτελέσματα …αυτής !!!

 

 

 

 

 

Το σχόλιό σας

Σχετικά με το blog
-Το blog μας περιλαμβάνει αιχμηρά και καυστικά σχόλια από την επικαιρότητα που επηρεάζουν άμεσα την ζωή μας...!

-ΕΠΙΣΗΣ... ΚΑΤΑΓΡΑΦΟΥΜΕ ΤΑ ΤΟΠΙΚΑ ΔΡΩΜΕΝΑ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ - ΒΟΡΕΙΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ - και όχι μόνο - ΓΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ - ΑΘΛΗΤΙΚΑ - ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ ΤΗΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑ

Υ.Γ.1 ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΑΝΑΦΕΡΟΥΜΕ (ΓΙΑ ΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ΠΟΥ ΚΥΚΛΟΦΟΡΟΥΝ ) ΟΤΙ ΚΕΧΑΓΙΑ ΣΤΑ "ΑΡΧ...Α" ΜΑΣ ΔΕΝ ΒΑΖΟΥΜΕ ΚΑΝΕΝΑΝ ΚΑΙ ΚΑΜΟΙΑ ...!!!

Y.Γ.2 ΚΑΙ ΣΤΟ ΚΑΤΩ...ΚΑΤΩ...ΣΕ ΟΠΟΙΟΝ ΑΡΕΣΟΥΜΕ...
Αναζήτηση
Προηγούμενα Άρθρα
Τελευταίες δημοσιεύσεις