Γάτος...Ο Μακεδών!
Φίλους έχω μόνο τα ποντίκια...
***ΠΡΟΣΟΧΗ***
Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι από τις 20 Δεκεμβρίου η υπηρεσία του Capital.gr
Capital Blogs θα αναστείλει τη λειτουργία της για τεχνικούς λόγους.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
Λίγα λόγια για εμένα
Στην αρχή ήμουν άσπρος...! αλλά με τις βλακίες που ακούω και βλέπω καθημερινά έγινα μαύρος...!
Σελίδες


Από Δευτέρα αιτήσεις στο ΠΑΣΟΚ για δήμους - περιφέρειες...
1204 αναγνώστες
Κυριακή, 6 Ιουνίου 2010
18:23

 

Με την ηλεκτρονική υποβολή αιτήσεων από τους ενδιαφερόμενους ανοίγουν την ερχόμενη εβδομάδα οι διαδικασίες για την επιλογή των προσώπων που θα λάβουν τη στήριξη του ΠΑΣΟΚ στις αιρετές περιφέρειες και τους δήμους του «Καλλικράτη». Ωστόσο το Πολιτικό Συμβούλιο στην πρόσφατη συνεδρίασή του άφησε πολλά κενά ως προς κρίσιμες πτυχές των χειρισμών, που έχουν να κάνουν π.χ. με τον τρόπο που θα αντιμετωπιστούν τα αντάρτικα, αν θα στηθούν εσωκομματικές κάλπες, όπως και αν θα πρέπει να παραιτηθούν βουλευτές οι οποίοι θα διεκδικήσουν αυτοδιοικητική θέση το Νοέμβριο, ή το εκλογικό μέτρο.

Τα περισσότερα από τα θολά σημεία εκτιμάται ότι θα διευκρινιστούν με την εγκύκλιο που αναμένεται εντός των επόμενων ωρών. Οι πληροφορίες λένε ότι, αν αποσταλεί στις κομματικές οργανώσεις μέσα στο Σαββατοκύριακο, η προθεσμία για τις αιτήσεις θ' αρχίσει «να τρέχει» από τη Δευτέρα, διαφορετικά αμέσως μετά, αν η εγκύκλιος δημοσιοποιηθεί στις αρχές της επόμενης εβδομάδας. Σε κάθε περίπτωση στο Πολιτικό Συμβούλιο επισημάνθηκε ότι η εκδήλωση ενδιαφέροντος μέσω του διαδικτύου θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί έως τις 13 ή τις 15 Ιουνίου, ώστε το επόμενο στάδιο, που είναι η αξιολόγηση από την αντίστοιχη κομματική επιτροπή υπό τον Θ. Τσούρα (φωτογραφία), να έχει τελειώσει στα τέλη του μήνα.

Η έγκρισή τους θα γίνει από το Εθνικό Συμβούλιο του κυβερνώντος κόμματος στις αρχές Ιουλίου, όπου κατά έγκυρες πηγές θα συζητηθεί και το εκλογικό σύστημα που θα ισχύσει στο εξής. Αλλες πηγές αναφέρουν ότι ο κ. Παπανδρέου έχει ζητήσει να έχει προχωρήσει έως τότε η διαβούλευση με τα υπόλοιπα κόμματα και να υπάρχει έτοιμο σχέδιο νόμου, το οποίο θα καθορίζει και δύο σημαντικά για τη διεξαγωγή των δημοτικών εκλογών στοιχεία. Πρώτον, αν η εκλογή δημάρχων και περιφερειαρχών γίνει με το 42% ή το 50% +1, όπως κι αν θα υπάρξει πρόταση εκ μέρους του ΠΑΣΟΚ για τρεις θητείες και μόνο στους αιρετούς. Θέμα περαιτέρω εσωκομμματικής διαβούλευσης είναι η αντιμετώπιση των «ανταρτών». Στο Πολιτικό Συμβούλιο υπήρξαν φωνές που ζήτησαν, με ό,τι αυτό σημαίνει, ένα τέλος σε τέτοια φαινόμενα, ενώ δεν υπήρξε ομοφωνία και για το αν θα είναι σκόπιμο σε «δύσκολους» δήμους να στηθούν εσωκομματικές κάλπες.

 

Τέλος εποχής για τον ΣΥΝ

Την αμετάκλητη απόφαση της αποχώρησης της Ανανεωτικής Πτέρυγας ανακοίνωσε από το βήμα του Συνεδρίου του ΣΥΝ   ο Φώτης Κουβέλης, καταδεικνύοντας το ουσιαστικό «διαζύγιο» των στελεχών της με την ηγεσία του κόμματος.
Αμέσως μόλις έγινε γνωστή η υπερψήφιση των πολιτικών θέσεων της πλειοψηφίας, ο κ. Κουβέλης ανακοίνωσε από το βήμα του συνεδρίου την αποχώρηση της Πτέρυγας.
Με εξαιρετικό ενδιαφέρον αναμένεται η στάση που θα τηρήσει ο βουλευτής τη Δευτέρα, οπότε συνεδριάζει η κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματος

 

ΑΚΗΣ ΤΣΟΧΑΤΖΟΠΟΥΛΟΣ

Το τελευταίο ζεϊμπέκικο

Η πορεία του άλλοτε ισχυρού άνδρα του ΠΑΣΟΚ από την παντοδυναμία στη δίνη των σκανδάλωνΟ Ακης είναι αυτό που λέμε «αγαπησιάρης». Δηλαδή είναι από το είδος των ανθρώπων που δεν μπορείς να τους κρατήσεις κακία. Είναι γιατί και εκείνος δύσκολα «κρατάει». Μπορεί να θυμώνει, να φωνάζει- φωνακλάς κυρίως- αλλά ξέρεις ότι 

αυτό που βλέπεις, αυτό είναι. Ο Ακης είναι ο άνθρωπος που κάθε άνδρας θα ήθελε να έχει φίλο. Μήνες να ΄χεις να τον δεις, χρόνια, στο πρώτο πεντάλεπτο της κουβέντας, θα νιώσεις σαν να ήσασταν και χτες μαζί και να τα λέγατε.

Ο Ακης είναι γλεντζές. Χορεύει καλά ζεϊμπέκικο, χορεύει τα ηπειρώτικα- γιατί είναι Ηπειρώτης από τη μάνα του-, τραγουδάει, λέει καλαμπούρια, γελάει πλατιά. Ο Ακης είναι έξω καρδιά. Ακόμη και στα πιο δύσκολα- και του ΄χουν συμβεί διάφορα κατά καιρούς (προσωπικά και άλλα) όχι μόνο αυτά τα τελευταίαδεν θα χάσει ποτέ το χαμόγελό του. Θα γελάει και θα κάνει κι αυτόν που είναι δίπλα του να νιώσει καλά. Ο Ακης είναι σαν τον «άσσο φίλτρο»- έχει παντού μόνο φίλους. Ο Ακης είναι ωραίος- γερνάει «επιτυχώς» κατά την έκφραση του Γιώργου Σκαμπαρδώνη. Ακόμη και τώρα που έχει αγγίξει τα 70 και τα σπαστά μαλλιά του έχουν χάσει πολύ από την απατηλή γοητεία των γκρίζων κροτάφων, παραμένει γοητευτικός και κουβαλάει χωρίς μεγάλη προσπάθεια το προσωνύμιο «ωραίος Μπρούμελ» που του είχε κολλήσει στις αρχές της δεκαετίας του ΄80, τότε που ο Ανδρέας τον είχε κάνει υπουργό Δημοσίων Εργων, «λιγωμένη» ρεπόρτερ του υπουργείου.

Ο Ακης είναι άνθρωπος του πάθους. Αγαπάει. Και αγαπάει πολύ. Αγάπησε τον Ανδρέα όσο τίποτε άλλο στη ζωή του, έγινε η σκιά του, τον ακολούθησε ώς το τέλος και έμεινε να λέει ακόμη- ζωντανό αρχείο- ιστορίες από «τότε», όπου το «τότε» μπορεί να είναι από την εποχή του ΠΑΚ, όταν τον γνώρισε στη Γερμανία ή από τα πρώτα μεταπολιτευτικά χρόνια όταν δίπλα στον Ανδρέα έβαλε πλάτη να στηθεί το ΠΑΣΟΚ και να γίνει το κόμμα που κυβερνάει τη χώρα επί 22 χρόνια.

Ο γάμος. Ο Ακης αγάπησε πολύ - και αγαπήθηκε από- τις γυναίκες. Τη Βίκυ Σταμάτη, τη δεύτερη γυναίκα του, τη γνώρισε πριν από περίπου μία δεκαετία. Πανίσχυρος υπουργός εκείνος, όμορφη στα 35 της εκείνη, το ειδύλλιο εξελίχθηκε σε έναν έρωτα τρελό. Επισημοποιήθηκε με έναν γάμο, που θα ήταν το όνειρο κάθε κοπέλας και προφανώς και της Βίκυς Σταμάτη, αλλά για τον Ακη αποδείχθηκε ένα προσωπικό Βατερλώ: διάλεξε να την παντρευτεί στο Παρίσι, να κάνει τη γαμήλια δεξίωση στο «Four Seasons» λίγο μετά τις εκλογές του 2004, όταν όλη η προσπάθεια της Νέας Δημοκρατίας είχε στραφεί στο να αποδείξει ότι το προεκλογικό σύνθημα «έξω οι κλέφτες του ΠΑΣΟΚ» είχε υπόσταση.
 Ακολούθησαν πολλά- η Εξεταστική για τα οπλικά συστήματα ΤΟR Μ1, τα δημοσιεύματα, οι απανωτές κατηγορίες ότι «ο Ακης τα ΄χει πιάσει». Κι εκείνος να δίνει έναν απελπισμένο αγώνα να αποδείξει ότι είναι καθαρός, ότι δεν έχει «λαδωθεί», ότι δεν υπάρχει τίποτε εις βάρος του. Το αποτέλεσμα όλων αυτών, με τον γάμο στο Παρίσι να τον βαραίνει καταλυτικά, ήταν η αποτυχία του να εκλεγεί στις εκλογές του 2007.

Τώρα βρίσκεται πάλι στη δίνη μιας έρευνας που έχει στόχο τα οικονομικά του, πώς τα απέκτησε και πώς δικαιολογείται ο τρόπος που ζει. Δεν θα βρεις έναν στο ΠΑΣΟΚ που να μη σου πει πόσο λυπάται για την «κατάντια» του Ακη. Οπως και δεν θα βρεις κανέναν που να μην την αποδώσει στον γάμο του. Ακόμη και ο πιστός φίλος του, ο Κίμων Κουλούρης, μου έλεγε προχθές πόσο λυπάται γι΄ αυτόν. Βασικά όλοι λυπούνται για τον Ακη. Το κακό γι΄ αυτόν είναι ότι παράλληλα προβλέπουν πως «δεν θα έχει καλό τέλος». Ο ίδιος υπεραμύνεται της αθωότητάς του: όλα είναι νόμιμα, έλεγε σε μια δήλωση τις προάλλες με αφορμή τα δημοσιεύματα για το σπίτι στην οδό Διονυσίου Αρεοπαγίτου. Αλλά το πρόβλημά του είναι πως κανείς πια δεν τον πιστεύει. Κανείς. Ούτε και οι πιο στενοί φίλοι του, που έρχονται τώρα να πιστέψουν ότι όσα ακούγονταν για την εποχή που είχε διατελέσει υπουργός Εθνικής Αμυνας, και αργότερα υπουργός Ανάπτυξης, φαίνεται πως είχαν κάποια βάση. Το ποια ακριβώς, προφανώς θα το βρει η ανάκριση που διεξάγεται.

Οι καλές εποχές. Κι όμως, για τον Ακη όλα είχαν αρχίσει τόσο υπέροχα. Υπουργός από την πρώτη ημέρα που το ΠΑΣΟΚ ανέλαβε τη διακυβέρνηση της χώρας, το 1981, βρέθηκε μια ανάσα από το να την κυβερνήσει ο ίδιος. Η 16η Ιανουαρίου του 1996 ήταν η πιο μεγάλη του μέρα. Στην ψηφοφορία της Κοινοβουλευτικής Ομάδας για την ανάδειξη του διαδόχου του Ανδρέα, ο Ακης πήγε στην ψηφοφορία με τη στήριξη του ίδιου του Ανδρέα και των ανθρώπων του και έχασε για ελάχιστες ψήφους από τον Κώστα Σημίτη που συγκέντρωνε τις ψήφους όσων ήθελαν να τελειώνουν πια με το «παλιό» ΠΑΣΟΚ. Η τάση αυτή αποδείχθηκε κυρίαρχη. Ο Ακης έχασε, έγινε υπουργός, αλλά ποτέ δεν χώνεψε την ήττα του. Για χρόνια εκείνος και οι άνθρωποί του αποτέλεσαν μια ισχυρή εσωκομματική αντιπολίτευση στον τότε πρωθυπουργό, που έφτασε αρκετές φορές στη σύγκρουση μαζί του (και μαζί τους) και οριακά στο να τον θέσει εκτός ΠΑΣΟΚ.
 Δεν το έκανε. Σήμερα δεν είναι λίγοι εκείνοι που πιστεύουν ότι αν τότε είχε συμβεί αυτό, σήμερα ο Ακης δεν θα βρισκόταν στη δυσχερή θέση στην οποία βρίσκεται. Εκτός των «πειρασμών» ενός υπουργείου όπως το Εθνικής Αμυνας, ίσως τα πράγματα να είχαν εξελιχθεί διαφορετικά.

Οπως διαφορετικά μπορεί να ήταν τα πράγματα για εκείνον, αν τον Δεκέμβριο του 1989, στην περίφημη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ στο «Πεντελικόν», ο Ακης δεν έθετε υποψηφιότητα για γραμματέας του κόμματος, αλλά άφηνε να εκλεγεί ο- προωθούμενος από τον Θ. Πάγκαλο, τον Κ. Λαλιώτη, τον Κ. Σημίτη και τη Μ. Μερκούρη - Παρασκευάς Αυγερινός. Εξελέγη γραμματέας, ο πρώτος στην ιστορία του ΠΑΣΟΚ- εξαιτίας της οποίας είναι και σήμερα μέλος του Εθνικού Συμβουλίου του κόμματος- γιατί την τελευταία στιγμή, και μπροστά στη διαφαινόμενη διάσπαση, ο Γιώργος Γεννηματάς τάχθηκε με το μέρος του. Του το όφειλε άλλωστε. Ο Ακης είχε οριστεί, μαζί με τον Γεννηματά και τον Λαλιώτη, μέλος της περίφημης τρόικας του Εκτελεστικού Γραφείου που για πολλά χρόνια καθόριζε με την επίνευση του Ανδρέα Παπανδρέου τα πάντα στο ΠΑΣΟΚ. Σήμερα ο Γεννηματάς δεν υπάρχει πια, ο Λαλιώτης κάνει τον οινοπαραγωγό στα Δολιανά και ο Ακης καλείται να απολογηθεί- και αύριο ακόμη περισσότερο γιατί επέρχονται νέες αποκαλύψεις- γιατί έχει τόσα σπίτια και πώς τα απέκτησε. Και στην απέναντι πλευρά του κάδρου, ο Γιώργος Παπανδρέου προσπαθεί να πει ότι το ΠΑΣΟΚ που εκείνος διοικεί τώρα δεν έχει καμιά σχέση με όλα αυτά. Θα τα καταφέρει; 

 

 

Αντιδράσεις για τον ΠΑΟΚτσή ιερέα

Η αντικατάσταση του πατέρα Χρήστου, γνωστού για τα φιλοΠΑΟΚτσήδικα αισθήματά του, από τον Ιερό Ναό Αγ. Αθανασίου στον Τρίλοφο Θεσσαλονίκης, με απόφαση του Μητροπολίτη Κασσανδρείας προκάλεσε αντιδράσεις στους φιλάθλους της ομάδας της Θεσσαλονίκης.Οι Σύνδεσμοι Φίλων ΠΑΟΚ "EAST SIDE" (Θέρμης, Επανομής, Ν. Μηχανιώνας, Περαίας) εξέδωσαν ανακοίνωση για το θέμα, η οποία είναι καυστική και ανάμεσα στα άλλα αναφέρει:

"Έχουμε μάθει στην ζωή μας να σεβόμαστε το έργο του κάθε ανθρώπου και να αγωνιζόμαστε για το δίκιο. Ανθρώπους της Εκκλησίας που βοήθησαν συνανθρώπους μας για να ξεφύγουν από τα μεγάλα κοινωνικά προβλήματα όπως η μάστιγα των ναρκωτικών, η ανεργία, η φτώχεια, θα πρέπει να τους στηρίζουμε. Ο παπά-Χρήστος φέρνει με την κοινωνική του συναναστροφή το κοινωνικό και πνευματικό έργο της Εκκλησίας στον λαό.

Ο παπά-Χρήστος είναι ένας από εμάς. Εάν, λοιπόν, δεν συνάδει με την κοινωνική ζωή του ιερέα η παρακολούθηση ποδοσφαιρικών αγώνων, τότε δεν συνάδει και η ενασχόληση της Εκκλησίας με χρηματοπιστωτικές συναλλαγές, για να είμαστε και επίκαιροι. Ο παπά-Χρήστος τιμωρείται για την αγάπη του για το μεγαλύτερο λαϊκό αθλητικό σωματείο και ταυτίστηκε με τους χιλιάδες οπαδούς μιας ομάδας που εκπροσωπεί την ζωντανή ιστορία των Ελλήνων προσφύγων της Κωνσταντινούπολης.Η ενέργεια των Μητροπολιτών Θεσσαλονίκης και Ν. Μουδανιών θυμίζει την λογική του πενταγώνου, που προσπαθεί να περικυκλώσει το τετράγωνο..... Εμείς θα είμαστε πάντα εκεί, για να άρουμε τον αποκλεισμό του δικού μας παπά από την παρακολούθηση της ΠΑΟΚΑΡΑΣ μας και θα συνεχίσουμε να τον καλωσορίζουμε στην ΚΕΡΚΙΔΑ και στην ΚΑΡΔΙΑ μας!".

 

Προβάδισμα Μπερέτα στον ΠΑΟΚ

Ο Ιταλός Μάριο Μπερέτα φέρεται να... επανέκτησε το προβάδισμα στις συζητήσεις με τους διοικούντες του ΠΑΟΚ για την ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας της ομάδας της Θεσσαλονίκης. Έτεροι υποψήφιοι οι Βάλτερ Νοβελίνο και Τζιάνι Ντι Μπιάτζι, ενώ η αγωνία στον κόσμο του ΠΑΟΚ αναμένεται να «τελειώσει» αύριο.

 

Το "κανόνι" του λογιστή για 15 εφοριακούς

Πώς ο πρωταγωνιστής του οικονομικού σκανδάλου των παράνομων επιστροφών ΦΠΑ έφτασε να καταγγέλλει εφοριακούς.
Η Πρωτοχρονιά του 2010 βρήκε τον 57χρονο “λογιστή του ΦΠΑ”, όπως έχει χαρακτηριστεί ο πρωταγωνιστής του οικονομικού σκανδάλου των παράνομων επιστροφών Νίκος Κασσιμάτης, σε κελί των φυλακών Διαβατών. Λίγες ημέρες νωρίτερα του είχε επιβληθεί η πρώτη ποινή των οκτώ χρόνων κάθειρξης για μία από τις δεκάδες υποθέσεις για τις οποίες είναι κατηγορούμενος, από τις οποίες εκτιμάται ότι το δημόσιο ζημιώθηκε πολύ περισσότερα από 20 δισεκατομμύρια δραχμές.
“Στις αρχές του χρόνου αποφάσισε να ανοίξει το στόμα του”, λένε άνθρωποι που γνωρίζουν τον 57χρονο. Μέσα από τις φυλακές ο Κασσιμάτης έστειλε στην Εισαγγελία Εφετών Θεσσαλονίκης πολυσέλιδη χειρόγραφη επιστολή, στην οποία πληροφορίες αναφέρουν ότι κατονομάζει εφοριακούς, τους οποίους ο ίδιος λέει ότι δωροδόκησε, προκειμένου να σβήσουν πρόστιμα εκατομμυρίων σε εταιρείες. Το συνολικό ποσό δεν έχει γίνει γνωστό, αλλά οι ισχυρισμοί του φαίνεται πως κυμαίνονται σε πολλά εκατομμύρια δραχμές, αν επιβεβαιωθεί η πληροφορία ότι σε δύο εφοριακούς, όπως υποστηρίζει, έδωσε “φακελάκι” 200 εκατομμυρίων δραχμών στον καθένα.
Είναι η δεύτερη φορά που οι εισαγγελικές αρχές της Θεσσαλονίκης λαμβάνουν επιστολή-καταγγελία από τον λογιστή. Η πρώτη είχε σταλεί την περίοδο που καταζητούνταν με ένταλμα σύλληψης, καθώς είχε διαφύγει από το γραφείο του ανακριτή το Νοέμβριο του 2004, λίγα λεπτά πριν του ανακοινωθεί η απόφαση να οδηγηθεί στις φυλακές. “Εφυγα επειδή ένιωθα την αδικία”, είχε πει στη “Μ” τον Ιούνιο του 2009, όταν εντοπίστηκε και συνελήφθη. “Δεν μπορεί να την πληρώνουν μόνο όσοι έχουν δευτερεύοντα ρόλο στην υπόθεση και να είναι έξω αυτοί που πήραν τα πολλά λεφτά”, είχε επισημάνει τότε.
Η στάση που είχε κρατήσει έξω από το γραφείο του ανακριτή έπεισε πολλούς ότι “θα δώσει” αρκετούς επίορκους δημόσιους υπαλλήλους που έχουν πλουτίσει σε βάρος του ελληνικού δημοσίου. Αντίθετα, ο 57χρονος έκλεισε τότε ξαφνικά το στόμα του και ήταν αρκετοί αυτοί που τον περσινό Ιούλιο ανακουφίστηκαν όταν είδαν πως ο Κασσιμάτης διέψευσε αρκετά απ’ όσα είχε ισχυριστεί. Η περίοδος στη φυλακή όμως τον οδήγησε στην απόφαση να αρχίσει τις πρώτες αποκαλύψεις. Στη δίκη του, για μία από τις υποθέσεις, κατονόμασε δύο εφοριακούς, χωρίς όμως να είναι σε θέση να δώσει συγκεκριμένα στοιχεία χρηματισμού τους. Η ποινική αντιμετώπισή του ήταν τέτοια που του αναγνωρίστηκε κάποιο ελαφρυντικό, ωστόσο οδηγήθηκε στις φυλακές.
“Θεωρεί ότι κάποιοι μέσα από το κύκλωμα τον άφησαν εκτεθειμένο”, υποστηρίζει στη “ΜτΚ” πρόσωπο που γνωρίζει τον “λογιστή του ΦΠΑ” και ενημερώνεται για τις κινήσεις του. “Γι’ αυτό αποφάσισε να τους ξεσκεπάσει όλους”, συμπλήρωσε.

 

 

Μπάσκετ: Απέκτησε διοίκηση ο Άρης

Ο Άρης έχει από χθες ουσιαστικά νέα διοίκηση, η οποία θα απαρτίζεται τελικά από επτά μέλη. Τα ονόματα των μελών θα ανακοινωθούν μόλις εγκριθούν και τυπικά από τη Γενική συνέλευση των μετόχων της ΚΑΕ, η οποία θα πραγματοποιηθεί καλώς εχόντων των πραγμάτων την επόμενη βδομάδα.Η τελευταία εκκρεμότητα που υπήρχε κατά δήλωση και του Θανάση Τζεβελέκη διευθετήθηκε και οι κίτρινοι απέκτησαν χθες καινούργιο νέο δ.σ. Τις τελευταίες μέρες τα πράγματα είχαν πάρει τον δρόμο τους και απέμενε η επίσημη ανακοίνωση της ΚΑΕ, η οποία ανέφερε χθες συγκεκριμένα ότι: "Η ΚΑΕ ΑΡΗΣ ανακοινώνει τη συγκρότηση νέου επταμελούς Διοικητικού Συμβουλίου, ενωτικού, με συλλογική λειτουργία, αποτελούμενου από επίλεκτα μέλη της 'αρειανής οικογένειας'. Τα ονόματα των μελών θα ανακοινωθούν μόλις γίνει και η τυπική έγκριση από τη Γενική Συνέλευση των μετόχων". Οι φορείς του μπασκετικού Άρη θέλουν να ολοκληρωθεί και το τυπικό μέρος της ανακοίνωσης προτού δοθούν στη δημοσιότητα τα ονόματα. Σίγουρη θεωρείται η παρουσία του Γιάννη Δαμιανίδη ως προέδρου και του Λευτέρη Αρβανίτη ως εκπροσώπου του Ερασιτέχνη στην ΚΑΕ.    Πρώτο μέλημα της νέας διοίκησης είναι ο καθορισμός του μπάτζετ με συγκεκριμένα νούμερα (αναμένεται να φτάσει το ένα εκατομμύριο ευρώ) και έπεται αυτό του προπονητή. Λογικά ο Ντέιβιντ Μπλατ θα αφιχθεί μέσα στην επόμενη βδομάδα στη Θεσσαλονίκη, ώστε να έχει τις τελικές συζητήσεις με τους διοικούντες της κιτρινόμαυρης ΚΑΕ. Όπως είναι πλέον γνωστό θα του προταθεί μείωση των αποδοχών (θα αγγίζει το 50%), αλλά είναι άγνωστο ποια θα είναι η απάντηση του καθώς υπάρχει και η δεδομένη μείωση του προϋπολογισμού. Υπάρχουν αντικειμενικές δυσκολίες στην ανανέωση της συνεργασίας των δυο πλευρών εκτός κι αν ο Αμερικανοϊσραηλινός προπονητής αποφασίσει να μείνει στην ομάδα με λιγότερα χρήματα και με το μικρότερο ίσως μπάτζετ που είχε σε όσες ομάδες εργάστηκε τα τελευταία τουλάχιστο δέκα χρόνια. 

 

Λαθρεμπόριο επικίνδυνων αποβλήτων

Χρησιμοποιημένες μπαταρίες, ορυκτέλαια, παλαιά λάστιχα, σίδερα και καλώδια, που εκλύουν τοξικές ουσίες, ιδιαίτερα επικίνδυνες για τη δημόσια υγεία και το περιβάλλον, διακινούνται παράνομα, σε καθημερινή βάση μέσω των ελληνοβουλγαρικών συνόρων, κυρίως από αλλοδαπούς, που θησαυρίζουν από το λαθρεμπόριο.

Ηδη, στους συνοριακούς σταθμούς Προμαχώνα και Εξοχής, μέσα σε τρεις ημέρες (από 31-5-2010 έως 2-6-2010) έγιναν 380 έλεγχοι σε φορτηγά και εντοπίστηκαν παράνομες μεταφορές στερεών αποβλήτων, χρησιμοποιημένων συσσωρευτών οχημάτων και παλαιών μετάλλων και καλωδίων (scrap), που οι επιτήδειοι περνούσαν από τα ελληνοβουλγαρικά σύνορα με προορισμό τη Βουλγαρία και σε μία περίπτωση την Ελλάδα. Οι έλεγχοι πραγματοποιήθηκαν από τους επιθεωρητές Περιβάλλοντος της Βόρειας Ελλάδας, σε συνεργασία με το γραφείο Εναλλακτικής Διαχείρισης Συσκευασιών και Αλλων Προϊόντων του υπουργείου Περιβάλλοντος, με την υπηρεσία Ειδικών Ελέγχων του υπουργείου Οικονομικών και τα αστυνομικά τμήματα Προμαχώνα και Εξοχής, υπό την εποπτεία της ειδικής γραμματέως Επιθεωρητών Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Μαργαρίτας Καραβασίλη.

Ελεγχοι

Οι έλεγχοι πραγματοποιήθηκαν σε συνεργασία με τις αντίστοιχες υπηρεσίες της Βουλγαρίας, στο πλαίσιο υλοποίησης του ευρωπαϊκού προγράμματος για την αποτελεσματική εφαρμογή της ευρωπαϊκής νομοθεσίας για τη διαχείριση των αποβλήτων, «TWINNING PROJECT BG/07/1B/EN/02».

«Για τρεις ημέρες παρακολουθούσαμε και ελέγχαμε στενά όλα τα φορτηγά και βυτιοφόρα που έμπαιναν και έβγαιναν από τους συνοριακούς σταθμούς. Σε άλλες περιπτώσεις οι παρανομίες ήταν πασιφανείς, σε άλλες χρειάστηκε να κάνουμε δειγματοληψίες, προκειμένου να διαπιστώσουμε εάν πρόκειται πράγματι για διακίνηση επικίνδυνων αποβλήτων», είπε στον «Α» η κ. Καραβασίλη.

Οι μεταχειρισμένοι συσσωρευτές, κύρια πηγή προέλευσης των οποίων αποτελούν τα οχήματα διαφόρων κατηγοριών (επιβατικά, φορτηγά, μηχανήματα έργου, περονοφόρα κ.ά.), προέρχονται και από διάφορες βιομηχανικές χρήσεις. Με βάση τις ιδιότητές τους η νομοθεσία κατατάσσει τους συσσωρευτές στα επικίνδυνα απόβλητα, γεγονός που επιβάλλει αυστηρές διαδικασίες στη διαχείρισή τους. Επίσης, λόγω της υψηλής τους περιεκτικότητας σε μόλυβδο, οι συσσωρευτές μολύβδου - οξέος έχουν εμπορική αξία, η οποία κυμαίνεται ανάλογα με τις διεθνείς τιμές του μολύβδου, γεγονός που τους καθιστά ιδιαίτερα ελκυστικούς για τους λαθρεμπόρους.

Εξίσου επικίνδυνα είναι και τα άλλα στερεά απόβλητα (λάστιχα, σίδερα, καλώδια) που μέσα από μία ειδική επεξεργασία καίγονται, εκλύοντας τοξικά αέρια και επαναχρησιμοποιούνται. Οπως είπε στον «Α» ο προϊστάμενος της Υπηρεσίας Επιθεωρητών Περιβάλλοντος, Παναγιώτης Μέρκος, «πάρα πολλοί μεταφορείς, κυρίως Βούλγαροι, μπαίνουν στην Ελλάδα με μικρά φορτηγάκια, φορτώνουν παλιοσίδερα, καλώδια και άλλα τέτοια υλικά και χωρίς παραστατικά τα μεταφέρουν σε χυτήρια του εξωτερικού».

Σύμφωνα με τον κ. Μέρκο, σοβαρά είναι και τα ευρήματα ενός φορτηγού του οποίου τα παραστατικά έλεγαν ότι μεταφέρονται, προς Βουλγαρία, από Κέντρο Διαλογής Ανακυκλώσιμων Υλικών της Αθήνας, πλαστικές συσκευασίες προς ανακύκλωση, στις οποίες βρέθηκαν και τεμαχισμένα αστικά απορρίμματα, που δεν αναφέρονταν

 

 

Το σχόλιό σας

Σχετικά με το blog
-Το blog μας περιλαμβάνει αιχμηρά και καυστικά σχόλια από την επικαιρότητα που επηρεάζουν άμεσα την ζωή μας...!

-ΕΠΙΣΗΣ... ΚΑΤΑΓΡΑΦΟΥΜΕ ΤΑ ΤΟΠΙΚΑ ΔΡΩΜΕΝΑ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ - ΒΟΡΕΙΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ - και όχι μόνο - ΓΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ - ΑΘΛΗΤΙΚΑ - ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ ΤΗΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑ

Υ.Γ.1 ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΑΝΑΦΕΡΟΥΜΕ (ΓΙΑ ΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ΠΟΥ ΚΥΚΛΟΦΟΡΟΥΝ ) ΟΤΙ ΚΕΧΑΓΙΑ ΣΤΑ "ΑΡΧ...Α" ΜΑΣ ΔΕΝ ΒΑΖΟΥΜΕ ΚΑΝΕΝΑΝ ΚΑΙ ΚΑΜΟΙΑ ...!!!

Y.Γ.2 ΚΑΙ ΣΤΟ ΚΑΤΩ...ΚΑΤΩ...ΣΕ ΟΠΟΙΟΝ ΑΡΕΣΟΥΜΕ...
Αναζήτηση
Προηγούμενα Άρθρα
Τελευταίες δημοσιεύσεις