Γάτος...Ο Μακεδών!
Φίλους έχω μόνο τα ποντίκια...
***ΠΡΟΣΟΧΗ***
Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι από τις 20 Δεκεμβρίου η υπηρεσία του Capital.gr
Capital Blogs θα αναστείλει τη λειτουργία της για τεχνικούς λόγους.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
Λίγα λόγια για εμένα
Στην αρχή ήμουν άσπρος...! αλλά με τις βλακίες που ακούω και βλέπω καθημερινά έγινα μαύρος...!
Σελίδες


Οι υποψήφιοι στους δήμους
2638 αναγνώστες
Κυριακή, 13 Ιουνίου 2010
16:15

 

 
Από την περασμένη Τρίτη μέχρι και σήμερα τα μεσάνυχτα κατατίθενται στο ΠΑΣΟΚ οι προτάσεις και οι αυτοπροτάσεις των στελεχών του κόμματος -και όχι μόνο- που θέλουν να δοκιμαστούν στην προκριματική διαδικασία ανάδειξης υποψηφίων ενόψει των αυτοδιοικητικών εκλογών του ερχόμενου Νοεμβρίου.
Ωστόσο δεν είναι σίγουρο αν τελικά όλοι όσοι δείχνουν ενδιαφέρον θα τύχουν της υποστήριξης του κυβερνώντος κόμματος.
Οι επόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές στην παρούσα συγκυρία δεν είναι μία εύκολη υπόθεση για το κυβερνών κόμμα, που έχει να αναμετρηθεί και με τη δυσφορία των πολιτών, οι οποίοι αντιδρούν στα μέτρα περικοπών και στην πολιτική λιτότητας. Σε αυτό το ρευστό πολιτικό περιβάλλον, με τη φημολογία για πρόωρες εκλογές το φθινόπωρο να κορυφώνεται, η επιλογή υποψηφίων θα πρέπει να υπηρετεί και τις πολιτικές στοχεύσεις του κυβερνώντος κόμματος.
Η τελευταία εγκύκλιος που εστάλη στις οργανώσεις και ορίζει τον τρόπο ανάδειξης των υποψηφίων επιβεβαιώνει σε μεγάλο βαθμό την πρόθεση του ΠΑΣΟΚ να επιχειρήσει να ελέγξει τα πρόσωπα που θα εκπροσωπήσουν το κόμμα στις εκλογές του Νοεμβρίου.
Το ασφυκτικό πλαίσιο, χρονικά και διαδικαστικά, δείχνει ότι κεντρικά το ΠΑΣΟΚ επιθυμεί να διατηρήσει τον απόλυτο έλεγχο παντού και όχι μόνο στα μεγάλα αστικά κέντρα. Υποψήφιοι δήμαρχοι και περιφερειάρχες θα πρέπει να ανταποκρίνονται στους σχεδιασμούς της ηγεσίας του κόμματος.
“Σήμερα, πέρα από το ποιος μπορεί να κερδίσει τις εκλογές, πρέπει οπωσδήποτε να αξιολογήσουμε και το ποιος μπορεί μετά την εκλογή του να διαχειριστεί τα τοπικά πράγματα με την αποτελεσματικότητα, την ικανότητα και τη διαφάνεια που απαιτούν πλέον οι περιστάσεις, αλλά και με τη φιλοσοφία και το όραμα που έχει ο πρόεδρος μας για τη χώρα”, τονίζεται στο πολιτικό πλαίσιο που έθεσε το Πολιτικό Συμβούλιο. Το μήνυμα είναι σαφές. 
Σε ό,τι αφορά τα διαδικαστικά, να σημειωθεί ότι στην εγκύκλιο τονίζεται με έμφαση ότι "οι προτάσεις και οι αυτοπροτάσεις αφορούν όλους τους δήμους και τις περιφέρειες της χώρας". Μετά τη συλλογή των αιτήσεων από την Επιτροπή Ανάδειξης Υποψηφίων, η οποία συγκροτείται από τους Θ. Τσούρα (πρόεδρος) και Χ. Κισκήρα, Σ. Ράπτη, Λ. Μίχο, Χ. Σπίρτζη, Ρ. Σπυρόπουλο, Ρ. Βάρτζελη (μέλη), οι οποίες θα κατατίθενται ηλεκτρονικά, θα υπάρξει μία πρώτη αξιολόγηση από τις Νομαρχιακές και Περιφερειακές Επιτροπές του κόμματος. Μετά τις 16 Ιουνίου θα συγκληθούν στα κεντρικά γραφεία του ΠΑΣΟΚ στην Ιπποκράτους συνεδριάσεις ανά νομό, οι οποίες θα αποφανθούν για τις υποψηφιότητες.
Σε αυτές θα συμμετέχουν: οι γραμματείς και οι υπεύθυνοι αυτοδιοίκησης της Ν.Ε. και της αντίστοιχης Π.Ε. oι βουλευτές τα μέλη του Ε.Σ. του νομού και οι υπεύθυνοι του Π.Σ. για τον κάθε νομό. Στόχος είναι μέχρι και το τέλος Ιουνίου να έχουν ανακοινωθεί οι υποψήφιοι. 
Από την άλλη πλευρά, πάντως, εξελίσσονται διεργασίες που εντέλει εκ των πραγμάτων θα ξεπεράσουν το συγκεκριμένο πλαίσιο. Η ονοματολογία που αναπτύσσεται δείχνει μια δυναμική αλλά και διαθέσεις πολλών να υπερβούν τα κομματικά όρια. Πιστεύουν ότι τα χρίσματα στην παρούσα συγκυρία μπορεί να λειτουργήσουν αρνητικά σε σχέση με ενδεχόμενες συνεργασίες, ενώ μέχρι το φθινόπωρο πολλά μπορεί να αλλάξουν. Βέβαια στην παρούσα φάση η ονοματολογία σε όλους τους δήμους του νομού Θεσσαλονίκης είναι αρκετά πλούσια. 

Α’ Θεσσαλονίκης  

Στο δήμο Θεσσαλονίκης: Οι φερόμενοι ως υποψήφιοι δήμαρχοι του ΠΑΣΟΚ χωρίζονται σε δύο κατηγορίες, στους πολιτικούς και στις “κοινωνικές προσωπικότητες”. Οι υφυπουργοί Γ. Μαγκριώτης και Σπ. Βούγιας αλλά και η βουλευτής και επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης στο δήμο Θεσσαλονίκης Χ. Αράπογλου φιγουράρουν μεταξύ των πολιτικών που φέρεται να ενδιαφέρονται. Από τα πρόσωπα εκτός “κομματικής πολιτικής” παραμένει σε τροχιά το όνομα του Γ. Μπουτάρη, επικεφαλής της τρίτης σε δύναμη παράταξης στο δήμο Θεσσαλονίκης, ενώ τελευταία αίσθηση προκαλεί η πρόταση για το πρόσωπο του καθηγητή Εργατικού Δικαίου του ΑΠΘ  Άρη Καζάκου. Οι προηγούμενοι δεν είναι γνωστό αν τελικά θα δοκιμαστούν στη διαδικασία αξιολόγησης, αλλά μέχρι το βράδυ της Παρασκευής γνωστοποιήθηκε ότι ο δημοτικός σύμβουλος Μ. Μπαρμπουνάκης και ο γνωστός επιχειρηματίας Κ. Κοντραφούρης κατέθεσαν αίτηση για το χρίσμα. 
Οι επιχειρηματίες Ν. Ευθυμιάδης. Δ. Μπακατσέλος και Α. Τζήκας παραμένουν εντός πεδίου. Μία ακόμα “υποψηφιότητα” που ενδεχομένως θα μπορούσε να απασχολήσει το ΠΑΣΟΚ είναι ο ευρωβουλευτής των Οικολόγων Πρασίνων Μ. Τρεμόπουλος. 

Στο δήμο Νεάπολης - Συκεών, που προέκυψε με τη συνένωση των δήμων Νεάπολης, Συκεών, Αγ. Παύλου και Πεύκων, στο ΠΑΣΟΚ διαμορφώνονται δύο βασικοί πόλοι. Οι δήμαρχοι Νεάπολης Ν. Λαδόπουλος και Συκεών Σ. Δανιήλίδης φέρονται αποφασισμένοι να διεκδικήσουν το χρίσμα και εντέλει, πέραν του αποτελέσματος, να είναι υποψήφιοι. Οι υπόλοιποι, όπως ο δήμαρχος Αγ. Παύλου Ν. Βαρσάμης και στελέχη όπως οι Ν. Φασφαλής, Δ. Ζιγκερίδης, Ά. Χρυσίδης, Κ. Νικολόπουλος, Φ. Τσικρικτζή, ενδεχομένως να ενταχθούν σε ένα από τα δύο σχήματα.  

Στο δήμο Κορδελιού - Εύοσμου τα ονόματα που ακούγονται είναι του πρώην αντινομάρχη Γ. Λεμπετλή, που δηλώνει ότι θα καταθέσει αίτηση, όπως και του γραμματέα της Τ.Ο. Γ. Βράνη. Επίσης υποψήφιος φέρεται και ο δημοτικός σύμβουλος Γ. Ρούμελης αλλά και ο Χ. Φωτιάδης, ενώ κάποια στελέχη προτείνουν συνεργασίες είτε με τον υποψήφιο του ΣΥΝ Λ. Καφαρίδη είτε με τον γαλάζιο ανεξάρτητο Π. Σούλα. 

Στο δήμο Αμπελοκήπων - Μενεμένης το “προεκλογικό” κλίμα φαίνεται να κινείται γύρω από δύο ονόματα της Βούλας Τεκτονίδου και του Αρη Πουρπουλάκη. Η πρώτη είναι επικεφαλής της αντιπολίτευσης στο δήμο Αμπελοκήπων, ενώ ο δεύτερος το 2006 είχε διεκδικήσει το πράσινο χρίσμα στη Μενεμένη, το οποίο είχε λάβει ο Π. Σιδηρόπουλος, που στην παρούσα φάση απλά δηλώνει υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος. Ενδεχομένως να εμπλακεί και ο επιχειρηματίας Λαγός Γιώργος, αλλά όλα δείχνουν ότι υπάρχει διάθεση συνεννόησης. 

Στο δήμο Παύλου Μελά (Σταυρουπόλη - Πολίχνη - Ευκαρπία) το θέμα του χρίσματος φαίνεται δυσεπίλυτο, αλλά γίνονται προσπάθειες να λήξει αναίμακτα.  Όλοι οι δήμαρχοι δηλώνουν παρόντες, δηλαδή οι δήμαρχοι Σταυρούπολης Σ. Σερασίδης, Πολίχνης Κ. Θεοδωρίδης και Ευκαρπίας Χ. Πανταζόγλου. Στην κούρσα εμφανίζεται και ο πρώην δήμαρχος Σταυρούπολης Δ. Παπαδόπουλος, ο Δ. Φερενίδης, ενώ ενδιαφέρον να ασχοληθεί δείχνει ο Τ. Κωτσόπουλος όπως και ο δημοτικός σύμβουλος Σ. Κουτσονικόλας. 

Στο δήμο Καλαμαριάς θεωρητικά το προβάδισμα ανήκει στον νυν δήμαρχο Δημ. Μπακογλίδη. Ως διεκδικητής του χρίσματος εμφανίζεται και η Μαρία Παυλίδου, δημοτική σύμβουλος Καλαμαριάς και μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ. 

Στη Β’ Θεσσαλονίκης

Στο δήμο Πυλαίας-Χορτιάτη (έχει ενταχθεί και το Πανόραμα) το ΠΑΣΟΚ βρίσκεται σε κατάσταση διάλυσης παρά την πλούσια ονοματολογία. Ο δημοτικός σύμβουλος Γ. Τουλγαρίδης και ο πρώην νομάρχης Κ. Παπαδόπουλος, ο πρώην γραμματέας της Ν.Ε. Κ. Χαραλαμπίδης, ο πρώην δήμαρχος Α. Κουκουρίκος και ο πρώην πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Β. Ζωίδης. Άλλα ονόματα που ακούγονται είναι του Γ. Λυσσαρίδη, του Χ. Παπαγεωργίου, του Ν. Νηφούδη, του Γ. Χαϊτίδη.   

Στο δήμο Χαλκηδόνας (Χαλκηδόνα, Α. Αθανάσιος, Κουφάλια) ο δήμαρχος Κουφαλίων Δ. Μπελίδης φέρεται να διατηρεί το προβάδισμα, ενώ στελέχη όπως οι Δ. Χρηστίδης, Γ. Πολίτης, Π. Τζανής και ο αγροτοσυνδικαλιστής Μ. Μητσούδης εμφανίζονται ως διεκδικητές του χρίσματος.

Στο δήμο Δέλτα (Εχεδώρος, Αξιος, Χαλάστρα) ο δήμαρχος Γ. Σταματάκης δηλώνει υποψήφιος όπως και ο Δ. Ζακαλκάς, μέλος της Π.Ε. του ΠΑΣΟΚ, ο πρώην βουλευτής Κ. Διαμαντής, ο δήμαρχος Χαλάστρας Γ. Ουζούνης, οι αντιδήμαρχοι Εχεδώρου Ν. Γλερίδης και Γ. Διαμαντόπουλος, ενώ κάποιοι δεν αποκλείουν τη λύση του βουλευτή Γ. Αρβανιτίδη.

Στο δήμο Ωραιοκάστρου (Ωραιοκάστρο, Μυγδονία, Καλλιθέα) η μάχη του χρίσματος θα δοθεί μεταξύ του επικεφαλής της παράταξης του ΠΑΣΟΚ Α. Πολυχρονίδη και της νομαρχιακής συμβούλου Χ. Αλίρη, ενώ δεν αποκλείεται να επιδιωχθεί συνεργασία των προοδευτικών δυνάμεων.  

Στο δήμο Λαγκαδά (Λαγκαδάς, Λαχανάς, Άσσηρος, Σοχός, Καλλινδοίων, Κορώνεια και Βερτίσκος) το χρίσμα διεκδικεί ο δήμαρχος Ασσήρου Δ. Ράβναλης, ο πρώην γραμματέας της Ν.Ε. Νίκος Παντελίδης, ο πρώην βουλευτής Γ. Ρόκκος και ο πρώην δήμαρχος Σοχού Β. Μαργαρίτης.     

Στο δήμο Θερμαϊκού (Θερμαϊκός, Επανομή, Μηχανιώνα) ο δήμαρχος Μηχανιώνας Γιάννης Μαυρομάτης διατηρεί σαφές προβάδισμα, ενώ δεν αποκλείεται να δοκιμάσει τις δυνάμεις του και ο δήμαρχος Επανομής Απ. Οικονομίδης. Εμφανίζονται ως διεκδικητές ο πρώην βουλευτής Γ. Κίρκος και ο πρώην δήμαρχος Θερμαϊκού Α. Μάντζαρης.     

Στο δήμο Θέρμης (Θέρμη, Μίκρα, Βασιλικών) το θέμα φαίνεται να έχει κλείσει, καθώς η υποψηφιότητα του νυν δημάρχου Θεόδωρου Παπαδόπουλου δεν φαίνεται να έχει εσωκομματικό αντίπαλο.

Στο δήμο Βόλβης (Αγ. Γεωργίος, Μαδύτος, Αρεθούσας, Απολλωνίας, Ρεντίνας, Εγνατίας) θα κονταροχτυπηθούν ο νυν δήμαρχος Ρεντίνας Α. Στόιτσας και ο δήμαρχος Α. Γεωργίου Α. Φραντζής, ενώ ενδιαφέρον δείχνει και ο πρώην δήμαρχος Ρεντίνας Γ. Στόιτσας. Δεν αποκλείεται να συζητηθεί και η συνεργασία του ΠΑΣΟΚ με τον δήμαρχο Μαδύτου Β. Οχούνο.  

ΑΠΟ ΤΗΝ "ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ"

85 φόνοι στο Μεξικό από το οργανωμένο έγκλημα

85 φόνοι σε όλη τη χώρα να αποδίδονται σε εκτελεστές του οργανωμένου εγκλήματος έγιναν σε μία μόνο ημέρα στο Μεξικό. Το προηγούμενο ρεκόρ, με 58 θανάτους, είχε σημειωθεί το Νοέμβριο του 2008, έγραψε η μεξικανική εφημερίδα El Universal.
Σύμφωνα με την εφημερίδα, στην Τσιουάουα σημειώθηκαν 38 εκτελέσεις· στην Ταμαουλίπας 20· πέντε στο Γκερέρο και έξι στη Σιναλόα. Δολοφονίες αναφέρθηκαν επίσης σε Σαν Λουίς Ποτοσί, Μπάχα Καλιφόρνια, Ντουράνγκο, Μορέλος, Χαλίσκο, Κερέταρο, στο Ομοσπονδιακό Διαμέρισμα και αλλού.
Στην Τσιουάουα, 19 από τα θύματα βρίσκονταν σε πρόγραμμα απεξάρτησης. Σύμφωνα με τον επικεφαλής της υπηρεσίας πληροφοριών της αστυνομίας Σαούλ Ερνάντες, η επίθεση εναντίον του κέντρου απεξάρτησης Fe y Vida (Πίστη και Ζωή) έγινε από...
25-30 ένοπλους που ανάγκασαν τα νεαρά, κατά κύριο λόγο, θύματα να πέσουν στο έδαφος και άνοιξαν πυρ με αυτόματα. Η επίθεση είναι η τρίτη σε κέντρα απεξάρτησης τους τελευταίους οκτώ μήνες.
Στην Ταμαουλίπας, βρέθηκαν 20 σοροί, 18 ανδρών και 2 γυναικών, από τις αρχές σε πέντε τοποθεσίες, μετά από τηλεφωνήματα που ειδοποίησαν την αστυνομία.
Οι δολοφονίες έφεραν μια από τις υπογραφές των καρτέλ--τα θύματα είχαν όλα τα χέρια δεμένα.
Οι αρχές αποδίδουν μέρος της βίας σε κινήσεις αντεκδίκησης ανάμεσα σε ανταγωνιζόμενες συμμορίες--ειδικά τις Mexicles και Aztecas.
Από τη Νότια Αφρική όπου βρισκόταν, ο πρόεδρος Καλδερόν καταδίκασε τις δολοφονίες. Η προεδρία της δημοκρατίας του Μεξικού εξέδωσε ανακοινωθέν στο οποίο τονίζει πως οι ενέργειες αυτές προκαλούν "αγανάκτηση" και "ενισχύουν την αποφασιστικότητά μας και την ανάγκη να πολεμήσουμε με όλη μας την δύναμη εναντίον των εγκληματικών οργανώσεων που διέπραξαν πράξεις βαρβαρότητας".
Ο πόλεμος ανάμεσα στα καρτέλ των ναρκωτικών για τον έλεγχο του χρυσοφόρου λαθρεμπορίου έχει κοστίσει τη ζωή σε πάνω από 23.000 ανθρώπους στο Μεξικό από την ημέρα που ανέλαβε την προεδρία ο Φελίπε Καλδερόν, στα τέλη του 2006, παρά την ανάπτυξη 50.000 στρατιωτών και ομοσπονδιακών αστυνομικών σε όλη την επικράτεια σε αστυνομικό ρόλο.
 
 
 
Το σχόλιό σας

Σχετικά με το blog
-Το blog μας περιλαμβάνει αιχμηρά και καυστικά σχόλια από την επικαιρότητα που επηρεάζουν άμεσα την ζωή μας...!

-ΕΠΙΣΗΣ... ΚΑΤΑΓΡΑΦΟΥΜΕ ΤΑ ΤΟΠΙΚΑ ΔΡΩΜΕΝΑ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ - ΒΟΡΕΙΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ - και όχι μόνο - ΓΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ - ΑΘΛΗΤΙΚΑ - ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ ΤΗΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑ

Υ.Γ.1 ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΑΝΑΦΕΡΟΥΜΕ (ΓΙΑ ΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ΠΟΥ ΚΥΚΛΟΦΟΡΟΥΝ ) ΟΤΙ ΚΕΧΑΓΙΑ ΣΤΑ "ΑΡΧ...Α" ΜΑΣ ΔΕΝ ΒΑΖΟΥΜΕ ΚΑΝΕΝΑΝ ΚΑΙ ΚΑΜΟΙΑ ...!!!

Y.Γ.2 ΚΑΙ ΣΤΟ ΚΑΤΩ...ΚΑΤΩ...ΣΕ ΟΠΟΙΟΝ ΑΡΕΣΟΥΜΕ...
Αναζήτηση
Προηγούμενα Άρθρα
Τελευταίες δημοσιεύσεις