Γάτος...Ο Μακεδών!
Φίλους έχω μόνο τα ποντίκια...
***ΠΡΟΣΟΧΗ***
Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι από τις 20 Δεκεμβρίου η υπηρεσία του Capital.gr
Capital Blogs θα αναστείλει τη λειτουργία της για τεχνικούς λόγους.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
Λίγα λόγια για εμένα
Στην αρχή ήμουν άσπρος...! αλλά με τις βλακίες που ακούω και βλέπω καθημερινά έγινα μαύρος...!
Σελίδες


Πανελλαδικές: Τελεσίγραφο στους βαθμολογητές
1315 αναγνώστες
Πέμπτη, 17 Ιουνίου 2010
20:58

Στην καταστολή της αποχής των εκπαιδευτικών από τη βαθμολόγηση των γραπτών των πανελλαδικών είναι έτοιμη να προχωρήσει η υπουργός Παιδείας, αν σήμερα η ΟΛΜΕ αποφασίσει τη συνέχιση της κινητοποίησης. Αν και απηύθυνε «έκκληση στην Ομοσπονδία να μην κρατά σε ομηρία 90.000 παιδιά», ήταν σαφές το μήνυμα που έστειλε, χθες, με την παραχώρηση έκτακτης συνέντευξης Τύπου.

Αποφασισμένη να ολοκληρωθεί η βαθμολόγηση μέχρι τις 25 Ιουνίου, δήλωσε η υπουργός Παιδείας Αποφασισμένη να ολοκληρωθεί η βαθμολόγηση μέχρι τις 25 Ιουνίου, δήλωσε η υπουργός Παιδείας «Είναι πλέον θέμα δημοσίου συμφέροντος», δήλωσε για να ξεκαθαρίσει πως «μέχρι τις 25 Ιουνίου θα μπορέσουμε να ολοκληρώσουμε τη βαθμολόγηση». Η μεταφορά γραπτών σε κέντρα της περιφέρειας και η αντικατάσταση των βαθμολογητών είναι, σύμφωνα με πληροφορίες, μεταξύ των μέτρων που μελετώνται. Αν χρειαστεί θα γίνει και επιστράτευση, αλλά θα είναι η έσχατη λύση. 
«Δεν υπάρχει περίπτωση να μην αντιμετωπιστεί ένα τόσο σοβαρό θέμα», απάντησε σε ερώτηση για τον τρόπο με τον οποίο θα αντιμετωπίσει το ενδεχόμενο της συνέχισης της αποχής είτε μέχρι την επόμενη εβδομάδα είτε επ' αόριστον, όπως ορισμένοι συνδικαλιστές υποστηρίζουν, ειδικά μετά τη χθεσινή αδιέξοδη συνάντηση στο υπουργείο Οικονομικών. Μάλιστα, ο γ.γ. του υπουργείου Οικονομικών όχι μόνο έδωσε το αναμενόμενο «όχι» στο αίτημα των αυξήσεων (στα πρότερα επίπεδα) των αποζημιώσεων, αλλά ξέκοψε και την προοπτική πληρωμής δεδουλευμένων παλαιότερων χρόνων. Εξέλιξη που μεγεθύνει τη δυσαρέσκεια του κλάδου, ο οποίος ωστόσο δεν βρίσκεται σε ενιαίο μέτωπο. Εξ ου και η οριακή πλειοψηφία της προχθεσινής απόφασης για συνέχιση της αποχής. Εξ ου και η στάση αναμονής της ηγεσίας του υπουργείου Παιδείας. «Αύριο είναι μια άλλη μέρα, θέλω να πιστεύω ότι όλα θα πάνε καλά», επαναλάμβανε η κ. Διαμαντοπούλου στις επίμονες ερωτήσεις για τους χειρισμούς των επόμενων ημερών. 
Εξ αρχής, όμως, είχε φροντίσει να διαμηνύσει τους όρους που πλέον θέτει το υπουργείο. Πρώτα «έκκληση στον συνδικαλιστικό φορέα των εκπαιδευτικών να κατανοήσουν και να σεβαστούν ότι δεν μπορούν 90.000 παιδιά και οι οικογένειές τους να είναι σε ομηρία με αυτό τον ακραίο τρόπο». Υστερα, μίλησε για δημόσιο συμφέρον, ανακοινώνοντας μάλιστα πως ενημέρωσε σχετικώς πρωθυπουργό, αλλά και αρχηγούς κομμάτων και στη συνέχεια τόνισε πως «έρχεται η στιγμή που ο καθένας βάζει την ευθύνη απέναντι στην κοινωνία πάνω από επιμέρους επιλογές». «Δεν θεωρώ ότι ο συνδικαλισμός είναι κατευθυνόμενος», είπε, αλλά «η ΟΛΜΕ πρέπει να λάβει υπόψη και τις άλλες παραμέτρους, την αγωνία των παιδιών αλλά και τον θεσμό των πανελλαδικών εξετάσεων». Στο τέλος, προανήγγειλε και την αλλαγή του τρόπου λειτουργίας των βαθμολογικών κέντρων, ενώ για τις μέχρι τώρα κυβερνητικές προσπάθειες (βλ. απόφαση για έγκαιρη πληρωμή) επισήμανε «ήταν το μείζον που μπορούσε να γίνει». 
«Αυτή τη στιγμή δεν έχει βαθμολογηθεί ή αναβαθμολογηθεί το 25% των γραπτών στην Αττική», είπε. Καθόλου εύκολη η υλοποίηση των μέτρων καταστολής της αποχής, εκτιμούν όσοι γνωρίζουν. *
 
 

Και δεύτερη αποθήκη-έκτρωμα μέσα στη Ζώνη Προστασίας στο Δέλτα Αξιού

Νέα περιβαλλοντική εισβολή στο Δέλτα Αξιού Νέα περιβαλλοντική εισβολή στο Δέλτα Αξιού Δασολόγος και φύλακας του εθνικού πάρκου διαπίστωσαν έκπληκτοι χθες το πρωί την ανέγερση δεύτερης αποθήκης μέσα στη Γ' Ζώνη Προστασίας, με άδεια της Πολεοδομίας, χωρίς να υπάρχει μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων και δίχως να έχει ζητηθεί ποτέ γνωμοδότηση από τον Φορέα Διαχείρισης. 
Μόλις τον περασμένο Οκτώβριο ο Φορέας Διαχείρισης του Δέλτα κατάφερε να σταματήσει την ανέγερση άλλης αποθήκης-«μαμούθ» 12 χιλιάδων τετραγωνικών μέτρων, που «σήκωνε» η ιδιωτική εταιρεία «Αλμέκο» στην ίδια περιοχή, επίσης με την άδεια της νομαρχίας. 
Αυτή τη φορά πρόκειται για ένα κτίσμα 3 χιλιάδων τετραγωνικών μέτρων που βρίσκεται στα θεμέλια. Σύμφωνα με τον υπεύθυνο φύλαξης του εθνικού πάρκου, δασολόγο Χρήστο Πανταζόπουλο, «χτίζεται εμπορική αποθήκη της εταιρείας "Ιντερκλάρκ - Αφοί Κολυμπιώτη", η οποία ασχολείται με περονοφόρα και ανυψωτικά μηχανήματα». Ο εργοδηγός που βρισκόταν στον χώρο επέδειξε οικοδομική άδεια, με ημερομηνία έκδοσης 31-10-2006, από την Πολεοδομία Δυτικής Θεσσαλονίκης, την οποία υπογράφει ο εξουσιοδοτημένος υπάλληλος Νικόλαος Περιβέντας. 
Παρά τις προσπάθειες του δασολόγου, ώς αργά το απόγευμα δεν είχε κατορθώσει να έλθει σε επαφή με την προϊσταμένη της Πολεοδομίας Δυτικής Θεσσαλονίκης Αλεξάνδρα Τσαχαλίνα, με αποτέλεσμα η ανέγερση να συνεχίζεται κανονικά. 
«Οποιες οικοδομικές άδειες εκδόθηκαν πριν το 2009, που θεσμοθετήθηκε η η ΚΥΑ (Κοινή Υπουργική Απόφαση) για την προστασία του Φορέα Διαχείρισης, θεωρούνται νόμιμες. Αρα νόμιμο είναι και το υφιστάμενο έργο. Οσοι έχουν εκδώσει άδεια προ του 2009 μπορούν λοιπόν να χτίζουν κανονικά χωρίς να χρειάζεται καμία γνωμοδότηση», ανέφερε ο αντινομάρχης Πολεοδομίας Γιάννης Αγγούρας, που ρωτήθηκε σχετικά. Δεσμεύτηκε, πάντως, να εξετάσει την περίπτωση για την οποία δεν είχε γνώση ώς τη στιγμή που ενημερώθηκε από την «Ε». 
«Δεν γνωρίζω τι ακριβώς έχει συμβεί με την ανέγερση της αποθήκης. Εμείς αγοράσαμε ένα οικόπεδο που ήταν ήδη αδειοδοτημένο. Απ' όσο έχει πληροφορηθεί, οι άδειες παλαιάς έκδοσης της Πολεοδομίας έχουν μία ισχύ. Η δική μας άδεια είναι από το 2006. Πώς είναι δυνατόν η Πολεοδομία να λέει "ναι" και ο Φορέας να λέει "όχι"; Προς το παρόν, πάντως, δεν έχουμε καμία επίσημη ενημέρωση ότι υπάρχει πρόβλημα», μας δήλωσε ο διευθυντής της εταιρείας «Ιντερκλάρκ», Νικόλαος Κολυμπιώτης. 
«Πυρ και μανία» με τη νέα περιβαλλοντική προσβολή στο Δέλτα του Αξιού είναι ο πρόεδρος του Φορέα Διαχείρισης, ομότιμος καθηγητής του ΑΠΘ, Θεμιστοκλής Κουιμτζής. Εχει δώσει εντολή να ενημερωθούν άμεσα ο εισαγγελέας, το υπουργείο Περιβάλλοντος και ο Συνήγορος του Πολίτη. 
«Είναι απίστευτο. Σταματήσαμε το ένα έκτρωμα, ξεφύτρωσε άλλο. Κάποιοι εκμεταλλεύονται τα νομικά κενά. Βιάζεται το περιβάλλον και μετά τρέχουμε να βρούμε πώς θα τα διορθώσουμε. Δεν θα τους αφήσω ήσυχους», είπε και αναχώρησε χθες για να συμβουλευτεί τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου, Βασίλη Σκουρή.

 

 

Σαλπιγγίδης (44') και Τοροσίδης (71') τα γκολ της πρώτης μουντιαλικής επιτυχίας

Ιστορική νίκη (2-1) της Εθνικής με ολική επαναφορά

Την Τρίτη (21:30) με Αργεντινή για την πρόκριση

Έγραψε ιστορία η Εθνική Ελλάδος! Πρώτα γκολ, πρώτη νίκη (2-1) στην ιστορία της σε Μουντιάλ με αντίπαλο τη Νιγηρία. Και μάλιστα με ολική επαναφορά αφού βρέθηκε να χάνει στο 16', ισοφάρισε στο 44' με τον Σαλπιγγίδη και πέτυχε το νικητήριο γκολ στο 71' με τον Τοροσίδη. Το τρίτο ματς την Τρίτη (21:30) με την Αργεντινή για την πρόκριση!

Το ιστορικό 2-1 από τον Τοροσίδη στο 71' Το ιστορικό 2-1 από τον Τοροσίδη στο 71'
Η Εθνική μπήκε τώρα για τα καλά στο κυνήγι της πρόκρισης και είναι τεράστια η πρόκληση στο τρίτο ματς του ομίλου: Τρίτη 22 Ιουνίου, Ελλάδα-Αργεντινή (21:30) στο Πολοκουάνε. Πιθανώς μάλιστα χωρίς να βρούμε Μέσι και λοιπούς Αργεντινούς σολίστ μπροστά μας, αν ο Μαραντόνα αποφασίσει να ξεκουράσει (τουλάχιστον) 6-7 από τους βασικούς τους. Το θέμα είναι ότι η Ελλάδα:
*Προκρίνεται με οποιαδήποτε νίκη επί της Αργεντινής, αρκεί να μην κερδίσει η Ν.Κορέα τη Νιγηρία. Αν κερδίσουν και οι Κορεάτες τότε θα έχουμε τριπλή ισοβαθμία (στους 6 Ελλάδα, Αργεντινή, Ν.Κορέα) και το πρώτο κριτήριο πρόκρισης είναι η διαφορά τερμάτων.
*Προκρίνεται με οποιαδήποτε ισοπαλία κατά της Αργεντινής, αν χάσει η Ν.Κορέα από τη Νιγηρία. Αν η Ν.Κορέα φέρει 0-0, περνάμε και με ισοπαλία 2-2, αν φέρει 1-1 περνάμε με 3-3 κτλπ.
*Αποκλείεται με οποιαδήποτε ήττα κατά της Αργεντινής γιατί θα υστερεί στη διαφορά τερμάτων σε πιθανή ισοβαθμία με Νιγηρία ή Ν.Κορέα.

Στο υψόμετρο των 1.400 μέτρων και σε (ήπιες) χειμωνιάτικες συνθήκες, ο Ρεχάγκελ παρέταξε την Ελλάδα με τρεις αλλαγές. Ξεκίνησαν Παπασταθόπουλος, Κυργιάκος και Σαλπιγγίδης σε σχέση με τον αγώνα κατά της Κορέας. Το ματς ήταν ισορροπημένο στο πρώτο τέταρτο, η Εθνική δεν κινδύνεψε, ενώ η ίδια προσπάθησε να πιέσει χωρίς να κάνει ευκαιρίες. Και από το ...πουθενά, βρέθηκε πίσω στο σκορ! Στο 16' από μακρινή εκτέλεση φάουλ του Ούτσε, ο Τζόρβας αιφνιδιάστηκε και έγινε το 0-1.

Ψυχρολουσία που έφερε νευρικότητα και άγχος αλλά ευτυχώς για την Εθνική ήρθε στο 33' το ...δώρο του Καϊτά. Η απερισκεψία του Νιγηριανού χαφ (που έχει προταθεί στην ...ΑΕΚ!) που κλώτσησε τον Τοροσίδη και αποβλήθηκε από τον (εξαιρετικό) Κολομβιανό διαιτητή Ρούις. Η φάση αυτή άλλαξε δεδομένα και ροή του αγώνα. Οι Νιγηριανοί πελάγωσαν, η Εθνική αναθάρρησε, ο Ρεχάγκελ έκανε από το 36' την πρώτη αλλαγή (Σαμαράς αντί Παπασταθόπουλου), η ομάδα βγήκε μαζικά στην επίθεση, έφτιαξε τις πρώτες μεγάλες ευκαιρίες (39’ Σαλπιγγίδης, 41’ Σαμαράς) και έφτασε στην ισοφάριση με τον Σαλπιγγίδη στο 44’.

Στο δεύτερο ημίχρονο η Εθνική κυριάρχησε ολοκληρωτικά και έκανε μια από τις καλύτερες εμφανίσεις των τελευταίων ετών. Συγκλονιστικό παιχνίδι έκανε ως ανασταλτικό χαφ, αλλά και με σωστή πρώτη πάσα ο Τζιόλης και μεγάλο ματς επίσης από τον Σαλπιγγίδη, με την ταχύτητα, τις διεισδύσεις, το πάθος του. Ο Κατσουράνης θύμισε τον παλιό καλό του εαυτό, ο Καραγκούνης επανήλθε στα επιθυμητά στάνταρ απόδοσης, ο Σαμαράς με τον Γκέκα ταλαιπώρησαν τους σαστισμένους Νιγηριανούς αμυντικούς. Και μετά τις ευκαιρίες που χάθηκαν (47’ Καραγκούνης, 55’ Κυργιάκος, 59’, 68’ Γκέκας, 68’ Σαμαράς) και την μεγάλη απόκρουση του Τζόρβα στο 59' (Αγιεγκμπένι) ήρθε η δικαίωση της προσπάθειας στο 71' με το γκολ του Τοροσίδη.

Στο τελευταίο 20λεπτο η Ελλάδα κυνήγησε και τρίτο γκολ σε 3-4 καλές ευκαιρίες (που το 'θελε για τις πιθανές ισοβαθμίες), ουσιαστικά δεν κινδύνεψε και πανηγύρισε την πρώτη μουντιαλική της νίκη.

Το φιλμ του αγώνα

16' ΓΚΟΛ (0-1) Ο Ούτσε με μακρινή εκτέλεση φάουλ έδωσε το προβάδισμα στη Νιγηρία, ύστερα από τραγικό λάθος του Τζόρβα που έκανε κακή εκτίμηση της φάσης.
33' Η Νιγηρία έμεινε  με 10 παίκτες καθώς ο Καϊτά δέχεται κόκκινη κάρτα για χτύπημα εκτός φάσης στον Τοροσίδη.
39' Μετά από εκπληκτικό συνδυασμό των Καραγκούνη - Κατσουράνη, ο Σαλπιγγίδης βγήκε τετ-α-τετ με τον Ενγεάμα που απέκρουσε το πλασέ.
41' Ο Καραγκούνης εκτέλεσε κόρνερ, ο Σαμαράς με τακουνάκι προσπάθησε να πλασάρει αλλά ο Αρούνα έδιωξε την μπάλα στη γραμμή.
44' ΓΚΟΛ (1-1). Ο Κατσουράνης έστρωσε στον Σαλπιγγίδη που σούταρε, η μπάλα κόντραρε στον Αρούνα, άλλαξε πορεία και κατέληξε στα δίχτυα της Νιγηρίας
47'  Ο Βύντρα σέντραρε και ο Καραγκούνης από καλή θέση με κεφαλιά ψαράκι έστειλε την μπάλα άουτ.
48' Ο Ούτσε επιχείρησε επικίνδυνη σέντρα-σουτ αλλα ο Τζόρβας έδιωξε σε κόρνερ.
55' Μετά από σέντρα του Καραγκούνη, ο Κυργιάκος έπιασε κεφαλιά αλλά ο Ενγεάμα μπλόκαρε.
59' Ο Γκέκας βρέθηκε μόνος του μέσα στην περιοχή της Νιγηρίας, αλλά το δυνατό πλασέ απέκροπυσε ο Ενγεάμα. Στην αντεπίθεση της Νιγηρίας, ο Αγεγκμπένι βγήκε μόνος του απέναντι στον Τζόρβα, πλάσαρε απέκρουσε ο Έλληνας τερματοφύλακας και στη συνέχεια ο Ομπάσι ολομόναχος αστόχησε σε κενή εστία.
68' Μετά από σέντρα του Τζιόλη, ο Σαμαράς έπιασε κεφαλιά αλλά ο Ενγεάμα εκτινάχθηκε και απέκρουσε.
71' ΓΚΟΛ (2-1). Ο Τζιόλης σούταρε έξω από την περιοχή, ο Ενγεάμα απέκρουσε ασταθώς και ο Τοροσίδης με κοντινό πλασέ έκανε το 2-1.
75' Σε μακρινό σουτ του Καραγκούνη, η μπάλα πέρασε δίπλα από το αριστερό δοκάρι της εστίας του Ενγεάμα.
77' Μακρινό σουτ του Καραγκούνη απέκρουσε ο Ενγεάμα.
81' Ο Κυργιάκος δέχθηκε την μπάλα μέσα στην περιοχή,  σούταρε με το αριστερό, αλλά αστόχησε.
93' Ωραίο σουτ από τον Τζιόλη, έδιωξε ο Ενγεάμα.

ΣΚΟΡΕΡ: 44’ Σαλπιγγίδης, 71’ Τοροσίδης-16’ Ούτσε
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Όσκαρ Ρουίς (Κολομβία)
ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Παπασταθόπουλος, Τζιόλης, Σαμαράς - Ομπάσι
ΚΟΚΚΙΝΗ: 33΄ Καϊτά
ΣΤΑΔΙΟ: Free State, Μπλουμφοντέιν
ΘΕΑΤΕΣ: 31.593

ΕΛΛΑΔΑ (Ότο Ρεχάγκελ): Τζόρβας, Βύντρα, Τοροσίδης, Παπαδόπουλος, Κυργιάκος, Παπασταθόπουλος (36΄ Σαμαράς), Τζιόλης, Κατσουράνης,Καραγκούνης, Σαλπιγγίδης, Γκέκας (79΄ Νίνης).
ΝΙΓΗΡΙΑ (Λαρς Λάγκερμπακ):  Ενγεάμα, Όντια, Ταϊβο (56΄ Ετσετζίλε), Σίτου, Γιόμπο, Καϊτά, Οντεμβίγκιε (46΄ Ομπάσι), Αρούνα Λούκμαν, Ετούχου,Αγεγκμπένι, Ούτσε.

 

Το σχόλιό σας

Σχετικά με το blog
-Το blog μας περιλαμβάνει αιχμηρά και καυστικά σχόλια από την επικαιρότητα που επηρεάζουν άμεσα την ζωή μας...!

-ΕΠΙΣΗΣ... ΚΑΤΑΓΡΑΦΟΥΜΕ ΤΑ ΤΟΠΙΚΑ ΔΡΩΜΕΝΑ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ - ΒΟΡΕΙΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ - και όχι μόνο - ΓΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ - ΑΘΛΗΤΙΚΑ - ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ ΤΗΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑ

Υ.Γ.1 ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΑΝΑΦΕΡΟΥΜΕ (ΓΙΑ ΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ΠΟΥ ΚΥΚΛΟΦΟΡΟΥΝ ) ΟΤΙ ΚΕΧΑΓΙΑ ΣΤΑ "ΑΡΧ...Α" ΜΑΣ ΔΕΝ ΒΑΖΟΥΜΕ ΚΑΝΕΝΑΝ ΚΑΙ ΚΑΜΟΙΑ ...!!!

Y.Γ.2 ΚΑΙ ΣΤΟ ΚΑΤΩ...ΚΑΤΩ...ΣΕ ΟΠΟΙΟΝ ΑΡΕΣΟΥΜΕ...
Αναζήτηση
Προηγούμενα Άρθρα
Τελευταίες δημοσιεύσεις