Γάτος...Ο Μακεδών!
Φίλους έχω μόνο τα ποντίκια...
***ΠΡΟΣΟΧΗ***
Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι από τις 20 Δεκεμβρίου η υπηρεσία του Capital.gr
Capital Blogs θα αναστείλει τη λειτουργία της για τεχνικούς λόγους.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
Λίγα λόγια για εμένα
Στην αρχή ήμουν άσπρος...! αλλά με τις βλακίες που ακούω και βλέπω καθημερινά έγινα μαύρος...!
Σελίδες


Σούπερ παυσίπονο από... δηλητήριο
1258 αναγνώστες
Παρασκευή, 18 Ιουνίου 2010
14:33

 Αυστραλοί επιστήμονες αναπτύσσουν ένα νέο, πολύ ισχυρό παυσίπονο, το βασικό συστατικό του οποίου είναι το δηλητήριο που διαθέτουν τα θαλάσσια σαλιγκάρια. Το φάρμακο που αναπτύσσουν επιστήμονες του Πανεπιστημίου Queensland έχει τη μορφή χαπιού και, όπως υποστηρίζουν, στις πρώτες δοκιμές φαίνεται ότι είναι εξαιρετικά δραστικό. Το δηλητήριο των θαλάσσιων σαλιγκαριών περιέχει ένα κοκτέιλ πεπτιδίων που είναι γνωστά ως κωνοτοξίνες. Αυτά τα πεπτίδια ακινητοποιούν τα θηράματα των σαλιγκαριών μπλοκάροντας τη λειτουργία του νευρικού τους συστήματος. 

Ομως στα θηλαστικά τα πεπτίδια έχουν αναλγητική δράση.
Οι ερευνητές αναπτύσσουν μια συνθετική μορφή των κωνοτοξινών την οποία χορήγησαν σε ποντίκια που υποφέρουν από νευροπαθητικούς πόνους, οι οποίοι είναι συνήθως αποτέλεσμα τραυματισμών ή δυσλειτουργίας του νευρικού συστήματος. Διαπίστωσαν ότι μία μόνο δόση του φαρμάκου ήταν αρκετή για να μειώσει σημαντικά τον πόνο των πειραματόζωων. Οπως υποστηρίζουν οι ερευνητές, το φάρμακο είναι 100 φορές πιο δραστικό από τις πλέον ισχυρές σημερινές θεραπείες, όπως για παράδειγμα η μορφίνη.


 

Στο στόχαστρο του ΣΔΟΕ οι αδήλωτες πισίνες

«Σαφάρι» με στόχο με τις αδήλωτες πισίνες ξεκινά το Σώμα Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος (Σ.Δ.Ο.Ε.). Εντολή του υπουργού Οικονομικών, Γιώργου Παπακωνσταντίνου, είναι να εντοπιστούν όλοι όσοι έχουν κατασκευάσει πισίνα και δεν την έχουν δηλώσει στην εφορία, προκειμένου να αποφύγουν τα τεκμήρια. Σύμφωνα με πληροφορίες, ήδη έχουν παραλειφθεί πανελλαδικά στοιχεία από κατασκευαστές σχετικά με τις πισίνες που έχουν χτιστεί. 

 

Κολύµπι µε τον κίνδυνο

Με εκαντοντάδες δηλητηριώδεις µέδουσες γέµισαν οι ακτές της Κορνουάλης τις τελευταίες ηµέρες. Παρ? ότι οι αρχές συµβούλευσαν τους λουόµενους να µένουν µακριά από αυτά τα µεγάλα πλάσµατα τα οποία διαθέτουν τοξικό κεντρί και εάν τσιµπήσουν κάποιον µπορεί να του προκαλέσουν παράλυση, ασφυξία και καρδιακή προσβολή, δεν ήταν λίγοι εκείνοι που κολύµπησαν κοντά τους για να τις παρατηρήσουν καλύτερα. Οι µέδουσες του είδους αυτού συνήθως συναντώνται πιο βόρεια, στα παγωµένα νερά του Αρκτικού Κύκλου και του Ειρηνικού. Οι επιστήµονες θεωρούν ότι κατέβηκαν πιο νότια επειδή κοντά στις ακτές της Κορνουάλης υπάρχουν αυτήν την περίοδο µεγάλες ποσότητες πλαγκτόν µε το οποίο τρέφονται. Κι έτσι το µπάνιο στις βόρειες ακτές της Βρετανίας έχει γίνει, αυτήν την εποχή, σπορ για ριψοκίνδυνους...
 
 
 

Το σχόλιό σας

Σχετικά με το blog
-Το blog μας περιλαμβάνει αιχμηρά και καυστικά σχόλια από την επικαιρότητα που επηρεάζουν άμεσα την ζωή μας...!

-ΕΠΙΣΗΣ... ΚΑΤΑΓΡΑΦΟΥΜΕ ΤΑ ΤΟΠΙΚΑ ΔΡΩΜΕΝΑ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ - ΒΟΡΕΙΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ - και όχι μόνο - ΓΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ - ΑΘΛΗΤΙΚΑ - ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ ΤΗΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑ

Υ.Γ.1 ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΑΝΑΦΕΡΟΥΜΕ (ΓΙΑ ΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ΠΟΥ ΚΥΚΛΟΦΟΡΟΥΝ ) ΟΤΙ ΚΕΧΑΓΙΑ ΣΤΑ "ΑΡΧ...Α" ΜΑΣ ΔΕΝ ΒΑΖΟΥΜΕ ΚΑΝΕΝΑΝ ΚΑΙ ΚΑΜΟΙΑ ...!!!

Y.Γ.2 ΚΑΙ ΣΤΟ ΚΑΤΩ...ΚΑΤΩ...ΣΕ ΟΠΟΙΟΝ ΑΡΕΣΟΥΜΕ...
Αναζήτηση
Προηγούμενα Άρθρα
Τελευταίες δημοσιεύσεις