Γάτος...Ο Μακεδών!
Φίλους έχω μόνο τα ποντίκια...
***ΠΡΟΣΟΧΗ***
Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι από τις 20 Δεκεμβρίου η υπηρεσία του Capital.gr
Capital Blogs θα αναστείλει τη λειτουργία της για τεχνικούς λόγους.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
Λίγα λόγια για εμένα
Στην αρχή ήμουν άσπρος...! αλλά με τις βλακίες που ακούω και βλέπω καθημερινά έγινα μαύρος...!
Σελίδες


Νομαρχιακή επιτροπή ΠΑΣΟΚ Θεσσαλονίκης: Να ληφθούν σοβαρά υπόψη οι αξιολογήσεις της βάσης
1406 αναγνώστες
Σάββατο, 19 Ιουνίου 2010
02:01

 

 

Εσωκομματικές φουρτούνες σημάδεψαν την έναρξη της διαδικασίας αξιολόγησης όσων έχουν καταθέσει αιτήσεις ή έχουν ετεροπροταθεί για το χρίσμα του ΠΑΣΟΚ ενόψει των δημοτικών εκλογών του Νοεμβρίου. Στις συνεδριάσεις των δύο νομαρχιακών επιτροπών του κόμματος διάχυτη ήταν η εκτίμηση ότι πρόκειται για διαδικασία αμφιλεγόμενη, η οποία δύσκολα θα καταλήξει σε ουσιαστικά αποτελέσματα, αν δεν ληφθούν σοβαρά υπόψη οι προτάσεις της βάσης.
Στη συνεδρίαση της Ν.Ε. Πόλης Θεσσαλονίκης του ΠΑΣΟΚ, στην οποία συμμετείχαν και μέλη του Εθνικού Συμβουλίου, ο προβληματισμός για την αποτελεσματικότητα της διαδικασίας ήταν έντονος. Σημείο τριβής αποτέλεσε ο προβληματισμός που κατατέθηκε από τον γραμματέα της Ν.Ε. Χ. Παπαστεργίου, αν οι δύο βουλευτές Θεσσαλονίκης Χρύσα Αράπογλου και Εύα Καϊλή και το μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου του κόμματος Μαρία Παυλίδου πρέπει να εκτεθούν στην ανοιχτή διαδικασία αξιολόγησης ή αν πρέπει να αξιολογηθούν μόνο από την ηγεσία του κόμματος και τον γραμματέα του Ε.Σ. Σ. Ξυνίδη. Πολλοί υποστήριξαν ότι, αν υπάρξει αυτή η επιλεκτική αντιμετώπιση, θα ανατραπεί η ουσία της αξιολόγησης, καθώς θα δημιουργήσει υποψήφιους δύο ταχυτήτων. Πολλοί επίσης έθεσαν θέμα για το ρόλο των δημοτικών οργανώσεων και αν οι υποψήφιοι πρέπει οι ίδιοι με την παρουσία τους σε δημοτικές ολομέλειες να υποστηρίξουν την πρότασή τους για το χρίσμα. Μάλιστα προτάθηκε οι εισηγήσεις των δημοτικών οργανώσεων να είναι δεσμευτικές ακόμη και για τον δήμο Θεσσαλονίκης. Επί παραδείγματι, προτάθηκε οι πέντε δημοτικές οργανώσεις του ΠΑΣΟΚ δήμου Θεσσαλονίκης να αξιολογήσουν τις υποψηφιότητες και να καταλήξουν σε συγκεκριμένο πρόσωπο, πρόταση η οποία θα πρέπει να υιοθετηθεί από την ηγεσία. Τελικά επιλέχθηκε η μέση οδός, σύμφωνα με την οποία σε κάθε δήμο θα συγκληθεί ένα ευρύ όργανο με τη συμμετοχή των στελεχών των συντονιστικών επιτροπών των Τ.Ο. και όποιων μελών θα ήθελαν να πάρουν μέρος στη διαδικασία, το οποίο χωρίς ψηφοφορία θα καταλήξει σε προτάσεις για πρόσωπα. Οι προτάσεις αυτές θα συγκεντρωθούν και θα συζητηθούν σε επόμενη συνεδρίαση της Ν.Ε., η οποία γι’ αυτόν τον λόγο θα ζητήσει μία εβδομάδα παράταση της διαδικασίας στην Α΄ Θεσσαλονίκης. Επίσης προτάθηκε -και έγινε αποδεκτό- στις εν λόγω ολομέλειες, ότι αν προκύψουν νέες υποψηφιότητες, θα εξεταστούν και αυτές. Ενδεικτική του κλίματος είναι η δήλωση του Μ. Πάπου, μέλους του τομέα αυτοδιοίκησης της Ν.Ε.: “Το ΠΑΣΟΚ ήταν και είναι ένα δημοκρατικό κόμμα, στο οποίο θα συζητούνται ανοιχτά όλες οι απόψεις και όλα τα πρόσωπα που θέλουν να το εκφράσουν σε όλες τις δημοκρατικές διαδικασίες και δη σε αυτές της αυτοδιοίκησης”.

Πιο ομαλά...
Στη Ν.Ε. Β΄ Θεσσαλονίκης η διαδικασία κύλησε πιο ομαλά. Υπήρξαν τοποθετήσεις και απόψεις για όλους τους υποψήφιους και εξετάστηκαν τα δεδομένα ανά δήμο. Διαπιστώθηκε ότι σε πολλούς δήμους υπάρχουν αγεφύρωτες διαφορές και πως στην παρούσα συγκυρία το κομματικό χρίσμα από μόνο του αδυνατεί να δημιουργήσει την απαραίτητη πολιτική δυναμική. Να σημειωθεί ότι σε κάποιους δήμους της Β΄ Θεσσαλονίκης, όπως στους δήμους Εχεδώρου και Δέλτα, τα αυτοδιοικητικά στελέχη του ΠΑΣΟΚ αποφάσισαν να απέχουν από τη διαδικασία αξιολόγησης, διατηρώντας ανοιχτό το ενδεχόμενο ύστερα από διαβούλευση να καταλήξουν σε κοινό υποψήφιο. Είναι διάχυτο, πάντως, ότι στους συγκεκριμένους δήμους αλλά και σε άλλους της Β΄ Θεσσαλονίκης δύσκολα το ΠΑΣΟΚ θα αποφύγει τους αντάρτικους συνδυασμούς. Από την πλευρά της η Ν.Ε. Β΄ Θεσσαλονίκης του ΠΑΣΟΚ, που πιθανότατα σήμερα θα αποστείλει στην Αθήνα τα πρώτα της συμπεράσματα, επέλεξε σε πρώτη φάση να αξιολογήσει θετικά όλες τις υποψηφιότητες.
 
 
Η νέα συνάντηση την Πέμπτη στην Χαλάστρα…
 
 Την Πέμπτη ο δήμος Χαλάστρας θα φιλοξενήσει τους υποψηφίους δημάρχους και δημοτικούς συμβούλους του ΠΑΣΟΚ από τους δήμους ΕΧΕΔΩΡΟΥ, ΧΑΛΑΣΤΡΑΣ και ΑΞΙΟΥ.
Η συνάντηση  είναι η δεύτερη που γίνεται με τα ίδια στελέχη και είναι  συνέχεια της πρώτης που έγινε πριν από λίγο καιρό στον δήμο Εχεδώρου.
Στην ατζέντα... της συζήτησης  θα ξεκαθαριστεί ο τρόπος επιλογής των υποψηφίων... 
Και... τώρα έρχονται τα δύσκολα...!!!
Τα «ΚΑΛΑΝΤΑ» θα σας κρατάνε ενήμερους όπως πάντα… από πρώτο χέρι…
 
 
Τα «βρήκαν…» Διαμαντής – Αρβανιτίδης ;
Κάποιοι νομίζουν  ακόμη ότι ο κόσμος τρώει «κουτόχορτο» και πίσω από την πλάτη τους κάνει «παιχνίδια…»
Το σενάριο ότι τα «βρήκαν» ο πρώην βουλευτής Διαμαντής με τον νυν βουλευτή Γ. Αρβανιτιδη ήταν έντονα της τελευταίες ώρες στα πολιτικά στέκια των δήμων ΕΧΕΔΩΡΟΥ και ΧΑΛΑΣΤΡΑΣ.
Βέβαια τα ποιο προχωρημένα μιλούσαν  ότι ο νυν δήμαρχος Εχεδώρου
Σ .Σταματάκης καθ υπόδειξει  Αρβανιτίδη θα μπει δεύτερος στο ψηφοδέλτιο του κ. Κ.Διαμαντή…!!!
Μάλλον κάποιοι νομίζουν ότι ζούμε στην εποχή του «Πάγκαλου…»
Τα κοροΐδα κύριοι τελείωσαν…
Όσο ποιο γρήγορα το καταλάβετε  τόσο το καλύτερο για σας…
ΤΩΡΑ ΕΑΝ ΤΑ ΒΡΗΚΑΤΕ ΕΣΕΙΣ: 
Ε... και!!! 
Το άλλο με τον ΤΟΤΟ το ξέρετε…;
 

Το 67% απέκτησε ο Μαρινάκης - Το 12% και η προεδρία για του χρόνου μένουν στον Κόκκαλη

 


Ύστερα από 17 χρόνια προεδρίας του Σωκράτη Κόκκαλη στον Ολυμπιακό, η ΠΑΕ άλλαξε χέρια και πέρασε σε αυτά του Βαγγέλη Μαρινάκη. Σήμερα, το απόγευμα, οι δύο άνδρες ήρθαν σε οριστική συμφωνία για να περάσει η ομάδα στον γνωστό εφοπλιστή, ο οποίος θα βάλει 50 εκατομμύρια ευρώ μέσω της αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου για το 67% και θα γίνει ο νέος μεγαλομέτοχος και «αφεντικό». Το 12% και η προεδρία για του χρόνου μένουν στον Κόκκαλη. 
«Όπως σας είχαμε προαναγγείλει και την Τρίτη επετεύχθη η συμφωνία με τον κ. Μαρινάκη. Από εδώ και πέρα η ΠΑΕ Ολυμπιακός ενισχύεται σημαντικά και θα διεκδικήσει όλα αυτά που διεκδικούσε και τα προηγούμενα χρόνια. Είναι μία συνεργασία που έχει ως βασικό γνώμονα την πρόοδο και την ενίσχυση της ΠΑΕ Ολυμπιακό», είπε ο κ. Κόκκαλης εξερχόμενος από τα γραφεία της ΠΑΕ για να συμπληρώσει ο κ. Μαρινάκης: 
«Συζητήσαμε για το καλό του Ολυμπαιακού, για το μέλλον της ομάδας, την προοπτική και την ελπίδα. Η συμφωνία έγινε για το καλύτερο του Ολυμπιακού στα δύσκολα χρόνια που έρχονται. Ο κ. Κόκκαλης θα παραμείνει πρόεδρος της ομάδας». 
Όσον αφορά στο ποσοστό που θα πάρει ο Βαγγέλης Μαρινάκης στο Καραϊσκάκη, αυτό αναμένεται να είναι τουλάχιστον το 50% με πρόταση που αγγίζει τα 10 εκατομμύρια ευρώ.

Η μετοχική σύνθεση της ΠΑΕ

Με τα δεδομένα της νέας συμφωνίας η μετοχική σύνθεση της ΠΑΕ Ολυμπιακός έχει ως εξής: Βαγγέλης Μαρινάκης 67%, Σωκράτης Κόκκαλης 12%, Λαυρέντης Λαυρεντιάδης 12%, Ερασιτέχνης ΟΣΦΠ 10%, Διάφοροι μέτοχοι 1%.
Ακολούθως μίλησε και ο νομικός σύμβουλος του Βαγγέλη Μαρινάκη, κ. Βρέντζος ο οποίος αναφερόμενος στα της συμφωνίας, είπε:
«Επιτεύχθηκε συμφωνία μεταξύ του Σωκράτη Κόκκαλη και του Βαγγέλη Μαρινάκη. Αποφασίστηκε αύξηση μετοχικού κεφαλαίου κατά 50 εκατ. ευρώ, την οποία θα καλύψει ο κ. Μαρινάκης και θα φτάσει στο 67% των μετοχών, μέσω απόκτησης μετοχών από τον κ. Κόκκαλη. Οι νομικοί και οικονομικοί σύμβουλοι θα κανονίσουν τα περαιτέρω, ο κ. Κόκκαλης θα παραμείνει πρόεδρος».
Ο Σωκράτης Κόκκαλης εισήλθε στον Ολυμπιακό το 1992 αναλαμβάνοντας την ομάδα μπάσκετ και το 1993 ανέλαβε και την ΠΑΕ. Εγινε ο πρόεδρος με τους περισσότερους τίτλους στην ιστορία του συλλόγου κατακτώντας 12 Πρωταθλημάτα και 5 Κυπέλλα στο ποδόσφαιρο, καθώς και 5 Πρωταθλήματα, 3 Κύπελλα και 1 Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα στο μπάσκετ. 
 
 
Το σχόλιό σας

Σχετικά με το blog
-Το blog μας περιλαμβάνει αιχμηρά και καυστικά σχόλια από την επικαιρότητα που επηρεάζουν άμεσα την ζωή μας...!

-ΕΠΙΣΗΣ... ΚΑΤΑΓΡΑΦΟΥΜΕ ΤΑ ΤΟΠΙΚΑ ΔΡΩΜΕΝΑ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ - ΒΟΡΕΙΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ - και όχι μόνο - ΓΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ - ΑΘΛΗΤΙΚΑ - ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ ΤΗΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑ

Υ.Γ.1 ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΑΝΑΦΕΡΟΥΜΕ (ΓΙΑ ΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ΠΟΥ ΚΥΚΛΟΦΟΡΟΥΝ ) ΟΤΙ ΚΕΧΑΓΙΑ ΣΤΑ "ΑΡΧ...Α" ΜΑΣ ΔΕΝ ΒΑΖΟΥΜΕ ΚΑΝΕΝΑΝ ΚΑΙ ΚΑΜΟΙΑ ...!!!

Y.Γ.2 ΚΑΙ ΣΤΟ ΚΑΤΩ...ΚΑΤΩ...ΣΕ ΟΠΟΙΟΝ ΑΡΕΣΟΥΜΕ...
Αναζήτηση
Προηγούμενα Άρθρα
Τελευταίες δημοσιεύσεις