Γάτος...Ο Μακεδών!
Φίλους έχω μόνο τα ποντίκια...
***ΠΡΟΣΟΧΗ***
Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι από τις 20 Δεκεμβρίου η υπηρεσία του Capital.gr
Capital Blogs θα αναστείλει τη λειτουργία της για τεχνικούς λόγους.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
Λίγα λόγια για εμένα
Στην αρχή ήμουν άσπρος...! αλλά με τις βλακίες που ακούω και βλέπω καθημερινά έγινα μαύρος...!
Σελίδες


Σε εξέλιξη η δημοσκόπηση που ζήτησε ο δήμαρχος Α. Αθανασίου Α. Αραμπατζής…!
1437 αναγνώστες
Κυριακή, 20 Ιουνίου 2010
16:13

 
Προβολή εικόνας πλήρους μεγέθους
Σε εξέλιξη βρίσκεται η δημοσκόπηση που παράγγειλε ο δήμαρχος Α. Αθανασίου.
«Το αποτέλεσμα της δημοσκόπησης  -όπως μάθαμε  - δεν είναι «καλό» για κάποιους και θα ήταν χρήσιμο να μην το ανακοινώσουμε…» δήλωσε σε συνεργάτη μας άτομο που έχει πρόσβαση στο γκάλοπ…
Θα ήταν χρήσιμο να μάθουμε τη δείχνει το γκάλοπ αν και μας είπαν ότι η ερωτήσεις είναι τέτοιες που φωτογραφίζουν ποιος το ζήτησε…
Ανάλογο γκάλοπ γίνεται και στο δήμο ΔΕΛΤΑ…

Σ.Σ   1 Κάποιοι… βγάζουνε «αριβιστικά « λεφτά…!!!
        2  Περιμένουμε με αγωνία το αποτέλεσμα της δημοσκόπησεις…

 

 

Ένας στους δύο Έλληνες δεν εμπιστεύεται τις κυβερνήσεις

 


 

«Μαυρίζουν» τα πολιτικά κόμματα οι πολίτες

To 52% των ερωτηθέντων, σύμφωνα με ρο βαρόμετρο της Public Issue δεν εμπιστεύεται ποτέ (ή σχεδόν ποτέ) τις κυβερνήσεις, ενώ σε δημοσκόπηση που διενέργησε η εταιρεία Pulse RC για την εφημερίδα «Τύπος της Κυριακής», οι πολίτες βαθμολογούν με κάτω από τη βάση την εικόνα της κυβέρνησης στους βασικούς τομείς της πολιτικής.
Σε δείγμα 498 ατόμων απ΄όλη την Ελλάδα,ο δείκτης εμπιστοσύνης των ελλήνων στις κυβερνήσεις είναι 4 στους δέκα, που σημαίνει ότι μόνο περιστασιακά οι έλληνες βλέπουν θετικά τους κυβερνώντες. Καθολική είναι σχεδόν η πεποίθηση ότι οι κυβερνήσεις εξυπηρετούν τα μεγάλα συμφέροντα, καθώς το 89% τις θεωρεί απόλυτα ταυτισμένες με αυτά και με την αδιαφνή διαχείριση του δημοσίου χρήματος, 
Οκτώ στους 10 πολίτες εκτιμούν ότι το δημόσιο χρήμα διασπαθίζεται, ενώ εκετενή διαφθορά στις κυβερνήσεις διαπιστώνει η πλειοψηφία των ερωτηθέντων. Το 78% πιστεύει ότι στην κυβέρνηση είναι διεφθαρμένοι αρκετοί ή και όλοι, ενώ μόλις το 19% διαπιστώνει περιορισμένη διαφθορά. Το 27% εκτιμά ότι είναι μάλλον μεγάλη η διαφθορά, με τους πολιτικούς να προηγούνται στη "λίστα των διεφθαρμένων" και τους γιατρούς να ακολουθούν. Σε ποσοστό 53% καταγράφει έλλειμμα εμπιστοσύνης προς τα δύο μεγάλα κόμματα για την αντιμετώπιση της διαπλοκής.

 

 

 

Δημοσκόπηση «αποστρατεύει» τον Κώστα Καραμανλή

 


 

«'Οχι» σε νέο κόμμα της Ντόρας Μπακογιάννη
Την «πόρτα της εξόδου» δείχνει το 53,9% των ερωτηθέντων στον τέως πρωθυπουργό, Κώστα Καραμανλή, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της MRB. Το 51,7% των ψηφοφόρων της Νέας Δημοκρατίας θα ήθελε να επιδείξει μεγαλύτερη δραστηριότητα, ενώ στο σύνολο των ψηφοφόρων μικρότερη δραστηριότητα επιθυμεί το 38%. Το 95,7% θεωρεί πως και οι δύο πρώην πρωθυπουργοί, Κ. Καραμανλής και Κ. Σημίτης, θα πρέπει να είναι στη διάθεση των Εξεταστικών Επιτροπών. Το 83,5% λέει «όχι» στην Ντόρα Μπακογιάννη.
Σύμφωνα με το 48,4% των ερωτηθέντων, στο σύνολο των ψηφοφόρων, ο Κώστας Καραμανλής θα πρέπει να καταθέσει στο πλαίσιο της Εξεταστικής Επιτροπής και όχι μιας συνέντευξης, κάποιου θεσμικού οργάνου της Νέας Δημοκρατίας ή στο Συνέδριο του κόμματος στα τέλη Ιουνίου. 
Να επιδείξει μεγαλύτερη δραστηριότητα θέλει το 42,9% των Νεοδημοκρατών, να κινείται όπως σήμερα λέει το 24,5%, ενώ ποσοστό 25,7% του ζητάει να αποχωρήσει από την πολιτική. Αξιοσημείωτο είναι το 55,7% της αδιευκρίνιστης ψήφου που θέλει την αποστρατεία του τέως πρωθυπουργού. 
Παράλληλα, το 83,5% των ερωτηθέντων, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, δεν θα μπορούσε να ψηφίσει ένα κόμμα που θα δημιουργούσε η Ντόρα Μπακογιάννη στις επόμενες βουλευτικές εκλογές. 
Τη βεβαιότητα τους ότι η Ντόρα Μπακογιάννη θα προχωρήσει, εν τω μεταξύ, στη δημιουργία νέου κόμματος εκφράζουν στο σύνολο τους οι πολίτες σε ποσοστό 65,8%. 
Από τη Νέα Δημοκρατία και το ΛΑ.Ο.Σ. θα προέρχονταν οι περισσότεροι ψηφοφόροι της, με το 23,9% των Νεοδημοκρατών να δηλώνουν πως θα την ακολουθούσαν. Πάντως, συνολικά επικρατεί η αντίληψη ότι η δημιουργία νέου κόμματος θα βλάψει τη Νέα Δημοκρατία, με ποσοστό 67,2%

 

 

Οι ψηφοφόροι αποδοκιμάζουν «μετεγγραφές» από τη Βουλή

 


Αυτοδιοικητικούς προτιμούν να ψηφίσουν οι πολίτες για τη θέση του αιρετού περιφερειάρχη κι όχι εν ενεργεία βουλευτές, νυν και πρώην υπουργούς, που προσδοκούν να μετακομίσουν από τη Βουλή στη νέα αυτοδιοικητική καρέκλα.
Στοιχεία που έρχονται στο φως από δημοσκοπήσεις που διενεργήθηκαν σε αρκετούς δήμους της Αττικής, αλλά και της Περιφέρειας φωτίζουν αυτή την ιδιαίτερη πτυχή της εκλογικής αναμέτρησης του Νοεμβρίου. Τα ευρήματα των ερευνών επεξεργάζονται τα επιτελεία των κομμάτων, πριν ανακοινώσουν τα πρόσωπα που θα τους εκπροσωπήσουν στις εκλογές. 
Η Πέπη Θεοδώρου, διευθύντρια Στατιστικών Ερευνών της εταιρείας ΑΠΟΨΙΣ - SMR, λέει: «Σε σειρά ερευνών που έχουμε πραγματοποιήσει, τόσο στην Αττική, όσο και στην Περιφέρεια, όπως στην Ηπειρο, την Κεντρική Μακεδονία κ.λπ., και στις οποίες έχουμε θέσει ερωτήματα για το προφίλ του υποψήφιου περιφερειάρχη που θα προτιμούσαν οι πολίτες, τα ποσοστά εκείνων που δηλώνουν ότι θα προτιμούσαν στέλεχος προερχόμενο από την Τοπική Αυτοδιοίκηση κυμαίνονται ανάμεσα σε 55% και 68%. 
»Αντίθετα, η άποψη ότι ο περιφερειάρχης πρέπει να είναι πρόσωπο προερχόμενο από την κεντρική πολιτική σκηνή συγκεντρώνει εξαιρετικά χαμηλά ποσοστά της τάξεως του 3-6%». 
Ενα επιπλέον στοιχείο της έρευνας σχετίζεται με το επαγγελματικό προφίλ του περιφερειάρχη. «Το 5-15% θεωρεί ως καλύτερη λύση υποψηφίους από το χώρο των επιχειρήσεων, των επιμελητηρίων ή της ακαδημαϊκής κοινότητας, ενώ το 10-15% δεν εξέφρασε κάποια προτίμηση. Το συμπέρασμα αυτό δεν διαφοροποιείται σημαντικά ανάλογα με το φύλο, την ηλικία ή το μορφωτικό επίπεδο των ερωτώμενων, ενώ πρέπει να σημειωθεί ότι η ερώτηση δεν αφορούσε σε συγκεκριμένα πρόσωπα αλλά στο χώρο από τον οποίο θα επιθυμούσαν οι πολίτες να προέρχονται οι υποψήφιοι περιφερειάρχες» σχολίασε η Πέπη θεοδώρου. 
Η επιβεβαίωση 
Παρεμφερή στοιχεία προκύπτουν κι από έρευνα της GPO, που διενεργήθηκε προ τριμήνου, σε μία από τις μεγαλύτερες περιφέρειες της Ελλάδας, τη Θεσσαλία. Και εκεί οι πολίτες στην πλειονότητά τους προτιμούν οι υποψήφιοι περιφερειάρχες να είναι στελέχη της αυτοδιοίκησης κι όχι πρόσωπα της κεντρικής πολιτικής σκηνής. 
*Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα στοιχεία της έρευνας, προκύπτει ότι το 76,5% των πολιτών προτιμά υποψήφιο περιφερειάρχη ανάμεσα από τα στελέχη της αυτοδιοίκησης, έναντι 11,6% που προτιμά υποψήφιο πρώην ή νυν βουλευτή. 
*Η πλειοψηφία των νέων, από 18 έως 44 ετών, σε ποσοστό άνω του 80% εκφράζουν την προτίμησή τους σε υποψηφίους για τη θέση του περιφερειάρχη, από στελέχη της αυτοδιοίκησης. Ως προς την ανάλυση του φύλου, άνδρες και γυναίκες, περίπου στο 77%, εκφράζουν την ίδια προτίμηση για τον υποψήφιο περιφερειάρχη. 
*Σημαντικό επίσης το εύρημα και σε σχέση με την κομματική προτίμηση των ερωτηθέντων. Το 81% των ψηφοφόρων του ΚΚΕ δηλώνει υπέρ υποψηφίου από το χώρο της αυτοδιοίκησης, ακολουθούν οι ψηφοφόροι του ΣΥΝ σε ποσοστό 79,6%, της Ν.Δ. κατά 76,9%, του ΛΑΟΣ 75,6% και του ΠΑΣΟΚ 74,1%. 
«Τα ευρήματα αυτά της δημοσκόπησης στη Θεσσαλία, ίσως δεν μπορούν να δώσουν απολύτως ασφαλή συμπεράσματα για όλη την Ελλάδα, ωστόσο συνδέονται άμεσα με την απαξίωση των προσώπων της κεντρικής πολιτικής σκηνής από τους πολίτες και σίγουρα αυτό θα παίξει σημαντικό ρόλο στις τελικές αποφάσεις των κομμάτων» σχολίασε ο Αν. Παπαργύρης, αναλυτής της εταιρείας GPO.

Το σχόλιό σας

Σχετικά με το blog
-Το blog μας περιλαμβάνει αιχμηρά και καυστικά σχόλια από την επικαιρότητα που επηρεάζουν άμεσα την ζωή μας...!

-ΕΠΙΣΗΣ... ΚΑΤΑΓΡΑΦΟΥΜΕ ΤΑ ΤΟΠΙΚΑ ΔΡΩΜΕΝΑ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ - ΒΟΡΕΙΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ - και όχι μόνο - ΓΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ - ΑΘΛΗΤΙΚΑ - ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ ΤΗΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑ

Υ.Γ.1 ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΑΝΑΦΕΡΟΥΜΕ (ΓΙΑ ΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ΠΟΥ ΚΥΚΛΟΦΟΡΟΥΝ ) ΟΤΙ ΚΕΧΑΓΙΑ ΣΤΑ "ΑΡΧ...Α" ΜΑΣ ΔΕΝ ΒΑΖΟΥΜΕ ΚΑΝΕΝΑΝ ΚΑΙ ΚΑΜΟΙΑ ...!!!

Y.Γ.2 ΚΑΙ ΣΤΟ ΚΑΤΩ...ΚΑΤΩ...ΣΕ ΟΠΟΙΟΝ ΑΡΕΣΟΥΜΕ...
Αναζήτηση
Προηγούμενα Άρθρα
Τελευταίες δημοσιεύσεις