Γάτος...Ο Μακεδών!
Φίλους έχω μόνο τα ποντίκια...
Λίγα λόγια για εμένα
Στην αρχή ήμουν άσπρος...! αλλά με τις βλακίες που ακούω και βλέπω καθημερινά έγινα μαύρος...!
Σελίδες


Το δίλημμα...
1432 αναγνώστες
Δευτέρα, 21 Ιουνίου 2010
16:55

 Το δίλημμα που θέτει το Μέγαρο Μαξίμου στους συμπολιτευόμενους βουλευτές και το κρίσιμο ερώτημα που περιμένει απάντηση


 

Πόσο πιθανή είναι η προσφυγή στις πρόωρες εκλογές; Σύμφωνα με τις διαρροές του Σαββατοκύριακου που πέρασε και τα σημερινά δημοσιεύματα του Τύπου, «πολύ πιθανή». 
Στην πραγματικότητα, όμως, «απίθανη». Κι αυτό γιατί η υπογραφή από την πλευρά της κυβέρνησης τους Μνημονίου, με το ΔΝΤ και την ΕΕ, αποκλείει κάθε ενδεχόμενο να στηθούν κάλπες, τουλάχιστον για την επόμενη διετία. Στις Βρυξέλλες, αλλά και στην Ουάσιγκτον, ούτε που θέλουν να συζητούν το ενδεχόμενο ότι χρηματοδότησαν με 110 δισ. ευρώ την ελληνική οικονομία, για να κάνει... εκλογές. 
Μάλιστα, έχουν φροντίσει να το ξεκαθαρίσουν αυτό και στο Μέγαρο Μαξίμου, το οποίο, ωστόσο, μπορεί να κάνει το παιχνίδι του, το οποίο υποκρύπτει κι έναν εκβιασμό. Μόνο που αυτός ο τελευταίος είναι για καθαρά εσωτερική κατανάλωση. Απευθύνεται αποκλειστικά προς τους βουλευτές της κυβερνητικής παράταξης, ενόψει της κατάθεσης, της συζήτησης και της ψήφισης από τη Βουλή του νέου ασφαλιστικού νομοσχεδίου. Από το πρωθυπουργικό περιβάλλον, αυτό το οποίο θέλουν  να πετύχουν, είναι να θέσουν τους βουλευτές επί του ακολούθου - ηθικού και πρακτικού διλήμματος: καταψήφιση του ασφαλιστικού; Τότε, εκλογές με λίστα. 
Και γαία πυρί μιχθήτω. Ωστόσο το ρίσκο που ελλοχεύει είναι μεγάλο. Τι θα γίνει για παράδειγμα, αν υπάρξουν βουλευτές οι οποίοι αποφασίσουν να το καταψηφίσουν, παρά το δίλημμα; Ούτως ή άλλως, υπήρξαν ήδη τρεις που αρνήθηκαν να συγκαταθέσουν στο Μνημόνιο. Αν το παράδειγμά τους ακολουθήσουν κι άλλοι τώρα; Στο ερώτημα αυτό, κατηγορηματική απάντηση δεν μπορεί να δώσει κανείς.

 

Τομ Κρουζ στη Μύκονο για γάμο;

 
Δημοσιεύματα του αυστραλιανού Τύπου θέλουν τον Τομ Κρουζ να μεταβαίνει στη χώρα μας τις επόμενες ημέρες και συγκεκριμένα στη Μύκονο, προκειμένου να παρευρεθεί στον γάμο ενός φίλου του.

Αν και δεν αναφέρεται το όνομα του ζευγαριού που θα ανέβει τα σκαλιά της εκκλησίας στο «Νησί των ανέμων», τα δημοσιεύματα σημειώνουν πως στη λίστα των προσκεκλημένων θα είναι γνωστές προσωπικότητες.
Ανάμεσά τους και η οικογένεια του Τζέιμς Πάκερ, ενός εκ των πλουσιότερων Αυστραλών, αλλά και από τους πλουσιότερους κατοίκους στον κόσμο. Ο δισεκατομμυριούχος Τζέιμς Πάκερ μαζί με τη σύζυγό του Έρικα, την κόρη τους Ίντιγκο και τον γιο τους Τζάκσον βρίσκεται ήδη στην Ελλάδα. Το γεγονός δεν πέρασε απαρατήρητο από τον αυστραλιανό Τύπο. «Οι Πάκερ κυνηγούν τον ήλιο στην Ελλάδα» ή «Οι Πάκερ παράτησαν την Αυστραλία για την Ελλάδα» είναι μερικοί από τους τίτλους των εφημερίδων.
 
 

Πάει για... πλανητάρχης ο Brad Pitt;

 
Φαίνεται πως ο Brad Pitt έχει βάλει για τα καλά στο μάτι τον Λευκό Οίκο αφού σύμφωνα με δημοσιεύματα ο καρδιοκατακτητής ηθοποιός το 2016 ετοιμάζεται να κατέβει ως υποψήφιος στις Αμερικανικές προεδρικές εκλογές. Και αν αναρωτιέστε γιατί το 2016 και όχι το 2012 που μας πέφτει και πιο κοντά, είναι γιατί ο Brad δεν θέλει να πάρει –προς το παρόν τουλάχιστον- τη θέση του Αμερικανού Πρόεδρου Barack Obama ο οποίος όπως πιστεύει ο 45χρονος ηθοποιός, χρειάζεται άλλη μια δεκαετία ώστε να ολοκληρώσει το επιτυχημένο έργο του. Όσον αφορά στην Angelina Jolie που πάντα τον στηρίζει και του συμπαραστέκεται, δεν έχει κανένα πρόβλημα να μετακομίσει για χάρη του συζύγου της στην Ουάσιγκτον. Πάντως, δεν είναι λίγοι εκείνοι που πιστεύουν πως ο Brad Pitt θα μπορούσε να εκλεγεί τουλάχιστον γερουσιαστής. Λέτε να τον δούμε και πλανητάρχη, με την Jolie πρώτη κυρία; Λέτε;
 
 

Απογραφή δημοσίων υπαλλήλων...


Προκειμένου να γίνει απογραφή και να πληρώνονται από 1η Ιανουαρίου όλοι οι δημόσιοι υπάλληλοι από το υπουργείο Οικονομικών, θα πρέπει μέχρι τις 12 Ιουλίου να έχουν συμπληρώσει μια φόρμα με τα προσωπικά τους στοιχεία, τη θέση τους, τους τίτλους σπουδών και τις μεταθέσεις τους, ενώ η διασταύρωση των στοιχείων θα γίνει και με τους ασφαλιστικούς φορείς, για λόγους αξιοπιστίας της ταυτοποίησης. Χωρίς αυτά τα στοιχεία θα σταματήσει η μισθοδοσία όσων δεν απογραφούν. Κατά την διαδικασία διασταύρωσης στοιχείων, θα αποδίδεται σε κάθε δημόσιο υπάλληλο μοναδικός Ενιαίος Κωδικός Μισθοδοσίας Δημοσίου (Ε.Κ.Μ.ΔΗ.), όπως και σε κάθε πρόσωπο που προσλαμβάνεται ή διορίζεται από οποιονδήποτε φορέα Δημοσίου. Η διαδικασία απογραφής αφορά σε όλο το προσωπικό του δημοσίου, των νομικών προσώπων δημοσίου δικαίου και των ΟΤΑ α΄και β΄βαθμού. Οι υπόχρεοι θα πρέπει να συμπληρώσουν την ηλεκτρονική σελίδα απογραφής στον ιστότοπο του υπουργείου που βρίσκεται εδώ.
Σημαντικές θα είναι και οι αλλαγές που θα επέλθουν με τις καταργήσεις και συγχωνεύσεις οργανισμών και υπηρεσιών, καθώς αυτές θα οδηγήσουν τόσο σε εθελοντικές όσο και σε αναγκαστικές μετατάξεις και πιθανές μειώσεις μισθών. Η απογραφή θα συνδυαστεί με την δημιουργία Ενιαίας Αρχής Πληρωμής, με τη δυνατότητα παρακολούθησης αναλυτικών και συγκεντρωτικών στοιχείων μισθοδοσίας, έχοντας ως στόχο την απλοποίηση των διαδικασιών καταβολής αμοιβών του δημοσίου.
Η απογραφή θα διενεργηθεί από 12 έως 23 Ιουλίου, ενώ οι υπάλληλοι της Γ.Γ. Δημόσιας Διοίκησης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης του υπουργείου Εσωτερικών και του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους του υπουργείου Οικονομικών θα απογραφούν από 1 έως και 5 Ιουλίου.  Υπεύθυνη αρχή για την όλη διαδικασία είναι η Γενική Διεύθυνση Κατάστασης Προσωπικού της Γ.Γ. Δημόσιας Διοίκησης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης του υπουργείου Εσωτερικών σε συνεργασία με τη Γ.Γ. Πληροφοριακών Συστημάτων του υπουργείου Οικονομικών.
Μετά την πάροδο τριών μηνών θα παύσει προσωρινά η καταβολή των αμοιβών και κρατήσεων όσων υπαλλήλων τα στοιχεία βρεθούν ψευδή ή ανεπαρκή. Εφόσον η διασταύρωση των στοιχείων του υπαλλήλου είναι επιτυχής, οι αμοιβές θα καταβάλλονται αναδρομικά.
Οι προθεσμίες ορίζονται με βάση το τελευταίο ψηφίο του ΑΦΜ των υπαλλήλων και έχουν ως εξής:
Τελευταίο ψηφίο ΑΦΜ Προθεσμία υποβολής στοιχείων
1 12/07/10
2 13/07/10
3 14/07/10
4 15/07/10
5 16/07/10
6 19/07/10
7 20/07/10
8 21/07/10
9 22/07/10
0 23/07/10

Όποιος υπάλληλος θα κάνει εκείνο το διάστημα χρήση της καλοκαιρινής του άδειας θα μπορεί να εξουσιοδοτήσει τον προϊστάμενο της Διεύθυνσης Διοικητικού Προσωπικού της υπηρεσίας που υπηρετεί. Με ευθύνη του προϊσταμένου τους απογράφονται και οι ασθενείς ή όσοι λείπουν για άλλους λόγους.
Μεταβολή των στοιχείων των απογραφέντων μπορεί να γίνει μόνο από τις διευθύνσεις διοικητικού προσωπικού των υπηρεσιών.
Με την απόφαση αυτή, το κράτος πετυχαίνει το αυτονόητο. Αποκτά για πρώτη φορά πλήρη εικόνα των υπαλλήλων και των αμοιβών σε όλο το φάσμα του Δημοσίου, ενώ γίνεται πράξη η ουσιαστική αξιοποίησή τους και ο αποτελεσματικότερος έλεγχος των δαπανών

 

 

 

Το σχόλιό σας

Σχετικά με το blog
-Το blog μας περιλαμβάνει αιχμηρά και καυστικά σχόλια από την επικαιρότητα που επηρεάζουν άμεσα την ζωή μας...!

-ΕΠΙΣΗΣ... ΚΑΤΑΓΡΑΦΟΥΜΕ ΤΑ ΤΟΠΙΚΑ ΔΡΩΜΕΝΑ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ - ΒΟΡΕΙΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ - και όχι μόνο - ΓΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ - ΑΘΛΗΤΙΚΑ - ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ ΤΗΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑ

Υ.Γ.1 ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΑΝΑΦΕΡΟΥΜΕ (ΓΙΑ ΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ΠΟΥ ΚΥΚΛΟΦΟΡΟΥΝ ) ΟΤΙ ΚΕΧΑΓΙΑ ΣΤΑ "ΑΡΧ...Α" ΜΑΣ ΔΕΝ ΒΑΖΟΥΜΕ ΚΑΝΕΝΑΝ ΚΑΙ ΚΑΜΟΙΑ ...!!!

Y.Γ.2 ΚΑΙ ΣΤΟ ΚΑΤΩ...ΚΑΤΩ...ΣΕ ΟΠΟΙΟΝ ΑΡΕΣΟΥΜΕ...
Αναζήτηση
Προηγούμενα Άρθρα
Τελευταίες δημοσιεύσεις
11/10Δήμος ΠΑΙΟΝΙΑΣ :23η Γιορτή Κάστανου Γρίβας !
11/10Δήμος ΛΑΓΚΑΔΑ : Τοποθετήθηκε υπόγειος κάδος στο κέντρο της πόλης στην πλατεία του Λαγκαδά
1/10ΧΑΛΑΣΤΡΑ : Δράσεις του 3ου Δημοτικού Χαλάστρας την ημέρα του Αθλητισμού