Γάτος...Ο Μακεδών!
Φίλους έχω μόνο τα ποντίκια...
Λίγα λόγια για εμένα
Στην αρχή ήμουν άσπρος...! αλλά με τις βλακίες που ακούω και βλέπω καθημερινά έγινα μαύρος...!
Σελίδες


Αυλαία αύριο για το συνέδριο της ΝΔ...
1268 αναγνώστες
Πέμπτη, 24 Ιουνίου 2010
17:13

 

Διαφοροποιήσεις από το ιδεολογικοπολιτικό στίγμα που εξέφρασε ο Αντώνης Σαμαράς για τη Νέα Δημοκρατία διατύπωσε ο Δημήτρης Αβραμόπουλος, ο οποίος επανέφερε στον πολιτικό λόγο και την επιδίωξη του κόμματος τον "μεσαίο χώρο".Ο πρόεδρος της οργανωτικής επιτροπής του όγδοου συνεδρίου της ΝΔ, το οποίο αρχίζει αύριο, σημείωσε χαρακτηριστικά πως "με πολιτικοϊδεολογικό πυλώνα τον κοινωνικό φιλελευθερισμό, που προσεγγίζει τις ιδεολογικά, πολιτικά και κοινωνικά συγγενείς δυνάμεις του φιλελεύθερου δημοκρατικού και κοινωνικού κέντρου, που ανοίγεται στην ευρεία κοινωνία των πολιτών και μέσα από την αμφίπλευρη διεύρυνση φιλοδοξεί να ανασυνθέσει ένα μεγάλο μέρος του πολιτικού φάσματος και να δημιουργήσει τη μεγάλη, σύγχρονη, προοδευτική και δημοκρατική κεντροδεξιά. Ένα τόξο που εκτείνεται από τις παρυφές της δημοκρατικής αριστεράς μέχρι τα όρια της δημοκρατικής δεξιάς". Να σημειωθεί πως ο κ. Σαμαράς δεν ενστερνίζεται τη θεωρία της "αμφίπλευρης διεύρυνσης" ούτε την έννοια του "μεσαίου χώρου" θέτοντας ως πρώτο στόχο την προσέγγιση με την παραδοσιακή βάση του κόμματος και έχοντας περιγράψει πρόσφατα με σαφήνεια το ιδεολογικοπολιτικό στίγμα του κόμματος στον "κοινωνικό φιλελευθερισμό" και τον χαρακτήρα του ως "λαϊκό".
Στη Ρηγίλλης ωστόσο ασχολούνται με την πολιτική και επικοινωνιακή επιτυχία του συνεδρίου. Στο πλαίσιο αυτό δεν κρύβουν τον προβληματισμό τους για τυχόν αποχωρήσεις κοινοβουλευτικών ή κομματικών στελεχών που διατηρούν στενή σχέση με την Ντόρα Μπακογιάννη. Ο κ. Αβραμόπουλος πάντως ερωτηθείς σχετικά έστειλε μήνυμα σε όσους σκέφτονται κάτι τέτοιο σημειώνοντας αφενός πως το συνέδριο δεν προσφέρεται για σόου, αφετέρου πως "κανένας δεν θα αποτολμούσε κάτι τέτοιο", αλλά και "κανένας δεν μένει με το ζόρι σε ένα κόμμα", θέλοντας να δείξει ότι η Ρηγίλλης υποβαθμίζει τις όποιες ανάλογες κινήσεις. Το συνέδριο θα αρχίσει αύριο Παρασκευή στις 19.00 με ομιλία του κ. Σαμαρά. Το κεντρικό σύνθημα του συνεδρίου είναι "Μπροστά για την Ελλάδα της ελπίδας", ενώ σήμερα θα πραγματοποιηθεί το πρώτο συνέδριο του οικουμενικού ελληνισμού

 

Αυτοδιοικητικές ζυμώσεις στη ΝΔ

 

Έξι γαλάζιοι δήμαρχοι από τους επτά δήμους που θα συνενωθούν για να δημιουργήσουν το νέο δήμο Λαγκαδά προκαλούν προβληματισμό στη ΝΔ Θεσσαλονίκης, η οποία επιδιώκει να συνενώσει τις δυνάμεις της υπό μία υποψηφιότητα.

Για το λόγο αυτό πραγματοποιήθηκε χθες στα γραφεία της Διοικούσας Επιτροπής ευρεία σύσκεψη με τη συμμετοχή των δημάρχων Λαγκαδά Γιάννη Καραγιάννη, Λαχανά Παντελή Πάσχου, Κορώνειας Χαράλαμπου Παπαδόπουλου, Σοχού Θεοφάνη Παπά και Καλλινδοίων, Δημήτρη Καμαρούδη (ο Βερτίσκου Χαράλαμπος Ασλανίδης απουσίαζε λόγω υποχρεώσεων) και των προέδρων της ΝΔ Θεσσαλονίκης Δημήτρη Βαρτζόπουλου και της ΝΟΔΕ Β’ περιφέρειας Κυριάκου Λαζού.  

Ο δήμαρχος Λαγκαδά Γιάννης Καραγιάννης δήλωσε εκ νέου υποψήφιος για τον διευρυμένο δήμο, ενώ το ενδιαφέρον τους εξέφρασαν και οι κύριοι Παπαδόπουλος και Καμαρούδης. Ακολούθησε μακρά συζήτηση, όπου διαμορφώθηκε κλίμα συνεργασίας μεταξύ των δημάρχων, αν και οι τελικές αποφάσεις μετατέθηκαν για μετά το συνέδριο του κόμματος. Σε κάθε περίπτωση φαβορί για επικεφαλής του ενωτικού σχήματος που θα προκύψει είναι ο κ. Καραγιάννης.

Έδωσαν τα χέρια Κυρίζογλου και Ακτσελής
Στο μεταξύ σήμερα (19.30, “Άστρον”) επιβεβαιώνεται η συνεργασία των Κυρίζογλου-Ακτσελή για το νέο δήμο Αμπελοκήπων-Μενεμένης. Θα πραγματοποιηθεί η πρώτη σύσκεψη της νέας παράταξης “Αδέσμευτη Δημοτική Κίνηση Πολιτών δήμου Αμπελοκήπων-Μενεμένης”, που δημιούργησαν, της οποίας επικεφαλής θα είναι ο Λάζαρος Κυρίζογλου και θα υποστηριχθεί και από τον νυν δήμαρχο Μενεμένης Γιώργο Ακτσελή και τον πρώην Γιώργο Μήθυμη.  

Συνάντηση Τουσιάκη με προέδρους των ΝΟΔΕ Θεσσαλονίκης
Χθες επίσης στα κεντρικά γραφεία της ΝΔ πραγματοποιήθηκε συνάντηση του επικεφαλής του προεκλογικού αγώνα του Παναγιώτη Ψωμιάδη, Γιάννη Τουσιάκη, με τους προέδρους των ΝΟΔΕ Θεσσαλονίκης. Αντικείμενό της ήταν η προετοιμασία της κοινής συνεδρίασης των τεσσάρων Νομαρχιακών Συνελεύσεων, που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 30 Ιουνίου, στην οποία θα ανοίξει η αυλαία του προεκλογικού του αγώνα του κ. Ψωμιάδη για την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας.  
ποψηφιότητα.

 

Ιδρύει κόμμα η Ανανεωτική Πτέρυγα

«Ιδρύουμε το κόμμα της ανανεωτικής και δημοκρατικής αριστεράς. Απευθυνόμαστε στην κοινωνία» δήλωσε ο ανεξάρτητος βουλευτής, Φώτης Κουβέλης σε συνέντευξή του στον ΣΚΑΪ, ανακοινώνοντας την ίδρυση κόμματος από την Ανανεωτική Πτέρυγα. "Απευθυνόμαστε στην κοινωνία. Θέλουμε να εκφράσουμε μια αριστερά της ευθύνης, να συσπειρώσουμε δυνάμεις της εργασίας, ζωντανές δυνάμεις που διεκδικούν να βελτιώσουν τη θέση τους σε μια κοινωνία που τεμαχίζεται και που αλλάζει" ανέφερε μεταξύ άλλων ο Φ. Κουβέλης.

Τόνισε δε ότι "επιλέξαμε υπεύθυνα να υπηρετήσουμε την ανανεωτική δημοκρατική αριστερά, που θέλει και ξέρει να αγωνίζεται με συγκεκριμένες θέσεις για να δίνει λύσεις στα προβλήματα της χώρας, λύσεις προοπτικής χωρίς να κλείνεται στις «ασφαλείς» απαντήσεις των περασμένων δεκαετιών, μια αριστερά ρηξικέλευθη και τολμηρή που στηρίζεται στην επιθετική σχέση ρήξης και μεταρρύθμισης με το δικό της εναλλακτικό πολιτικό σχέδιο".

 

Ψήφο στους ομογενείς υπόσχεται ο Αντ. Σαμαράς

Τέσσερις υποσχέσεις έδωσε ο Αντώνης Σαμαράς στους ομογενείς, μιλώντας στο πρώτο συνέδριο οικουμενικού ελληνισμού της Νέας Δημοκρατίας. Μεταξύ άλλων, δεσμεύτηκε ότι σε περίπτωση που η Νέα Δημοκρατία αναλάβει τη διακυβέρνηση του τόπου, θα νομοθετήσει ώστε οι Έλληνες της διασποράς να αποκτήσουν δικαίωμα ψήφου. Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας υποσχέθηκε επίσης ότι μία κυβέρνηση υπό την προεδρία του θα φροντίσει τρία πράγματα κατά προτεραιότητα: • Να παρακάμψει τη συνηθισμένη γραφειοκρατία, ώστε οι Απόδημοι να τακτοποιούν όλα τους τα προβλήματα "χωρίς να πρέπει να επικοινωνήσουν με όλο το ελληνικό χαρτοβασίλειο", • να δώσει ώθηση στη διδασκαλία της Ελληνικής εκτός Ελλάδος, ειδικά για τα παιδιά των ομογενών και • να δημιουργήσει συνθήκες για τον επαναπατρισμό όσων από σας θέλουν να επιστρέψουν. "Έχουμε ανάγκη από τη πείρα σας κι από την παρουσία σας", υπογράμμισε ο Αντ. Σαμαράς. Το συνέδριο οικουμενικού ελληνισμού διεξάγεται μία ημέρα πριν από το 8ο τακτικό συνέδριο της Ν.Δ.

Το σχόλιό σας

Σχετικά με το blog
-Το blog μας περιλαμβάνει αιχμηρά και καυστικά σχόλια από την επικαιρότητα που επηρεάζουν άμεσα την ζωή μας...!

-ΕΠΙΣΗΣ... ΚΑΤΑΓΡΑΦΟΥΜΕ ΤΑ ΤΟΠΙΚΑ ΔΡΩΜΕΝΑ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ - ΒΟΡΕΙΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ - και όχι μόνο - ΓΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ - ΑΘΛΗΤΙΚΑ - ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ ΤΗΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑ

Υ.Γ.1 ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΑΝΑΦΕΡΟΥΜΕ (ΓΙΑ ΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ΠΟΥ ΚΥΚΛΟΦΟΡΟΥΝ ) ΟΤΙ ΚΕΧΑΓΙΑ ΣΤΑ "ΑΡΧ...Α" ΜΑΣ ΔΕΝ ΒΑΖΟΥΜΕ ΚΑΝΕΝΑΝ ΚΑΙ ΚΑΜΟΙΑ ...!!!

Y.Γ.2 ΚΑΙ ΣΤΟ ΚΑΤΩ...ΚΑΤΩ...ΣΕ ΟΠΟΙΟΝ ΑΡΕΣΟΥΜΕ...
Αναζήτηση
Προηγούμενα Άρθρα
Τελευταίες δημοσιεύσεις
11/10Δήμος ΠΑΙΟΝΙΑΣ :23η Γιορτή Κάστανου Γρίβας !
11/10Δήμος ΛΑΓΚΑΔΑ : Τοποθετήθηκε υπόγειος κάδος στο κέντρο της πόλης στην πλατεία του Λαγκαδά
1/10ΧΑΛΑΣΤΡΑ : Δράσεις του 3ου Δημοτικού Χαλάστρας την ημέρα του Αθλητισμού