Γάτος...Ο Μακεδών!
Φίλους έχω μόνο τα ποντίκια...
***ΠΡΟΣΟΧΗ***
Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι από τις 20 Δεκεμβρίου η υπηρεσία του Capital.gr
Capital Blogs θα αναστείλει τη λειτουργία της για τεχνικούς λόγους.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
Λίγα λόγια για εμένα
Στην αρχή ήμουν άσπρος...! αλλά με τις βλακίες που ακούω και βλέπω καθημερινά έγινα μαύρος...!
Σελίδες


Αυξήσεις από αύριο στον ΦΠΑ
1059 αναγνώστες
Πέμπτη, 1 Ιουλίου 2010
01:34

 Από αύριο, Πέμπτη 1η Ιουλίου, ο κανονικός συντελεστής ΦΠΑ αυξάνεται από 21%, σε 23%, ο μειωμένος συντελεστής από 10%, αυξάνεται σε 11% και ο μειωμένος κατά 50% συντελεστής, που ισχύει για ορισμένα αγαθά και υπηρεσίες, αυξάνεται από 5%, σε 5,5%. Ομοίως, οι μειωμένοι συντελεστές οι οποίοι ισχύουν για τα νησιά του Αιγαίου από 15%, 7% και 4%, διαμορφώνονται αντίστοιχα σε 16%, 8% και 4%.
Πρόκειται για τη δεύτερη αύξηση των συντελεστών ΦΠΑ. Η πρώτη εφαρμόστηκε από τις 15 Μαρτίου.
Όπως διευκρινίζει το υπουργείο Οικονομικών, σε εγκύκλιό του, σε οποιοδήποτε φορολογικό στοιχείο εκδίδεται με ημερομηνία έκδοσης από την 1η Ιουλίου 2010 και εφεξής, ο ΦΠΑ θα υπολογίζεται με τους νέους αυξημένους συντελεστές, ακόμη και στην περίπτωση που το στοιχείο αυτό αφορά σε συναλλαγές που πραγματοποιήθηκαν πριν την ημερομηνία αυτή.
Το ίδιο ισχύει και για τα πιστωτικά τιμολόγια που εκδίδονται με ημερομηνία από την 1η Ιουλίου 2010 και εφεξής και αφορούν σε συναλλαγές που πραγματοποιήθηκαν μέχρι και την 30η Ιουνίου 2010. Οι αυξημένοι συντελεστές ΦΠΑ θα ισχύουν με βάση τα παραπάνω για όλες τις παραδόσεις αγαθών και τις παροχές υπηρεσιών, μη εξαιρούμενων των πωλήσεων φαρμάκων.
Σημειώνεται ότι, για συναλλαγές που θα τιμολογηθούν από την Πέμπτη και μετά, θα πρέπει να αποδοθεί στο δημόσιο ΦΠΑ υπολογισμένο με τους νέους αυξημένους συντελεστές, ακόμη και αν τα φορολογικά στοιχεία εκδόθηκαν εσφαλμένα με τους παλαιούς συντελεστές. Στην τελευταία αυτή περίπτωση και εφόσον πρόκειται για χονδρικές πωλήσεις αγαθών και υπηρεσιών, υπάρχει η δυνατότητα έκδοσης συμπληρωματικού τιμολογίου με την -κατά τα παραπάνω- διαφορά του ΦΠΑ.
Για παράδειγμα, επιχείρηση που στις 4 Ιουνίου 2010 είχε αποστείλει με Δελτίο Αποστολής σε πελάτη της εμπορεύματα που υπάγονταν σε συντελεστή ΦΠΑ 21% και το τιμολόγιο δεν εκδόθηκε άμεσα. Στο τιμολόγιο πώλησης που θα εκδοθεί με ημερομηνία έκδοσης από 1η Ιουλίου 2010 και μετά, θα πρέπει να υπολογιστεί ΦΠΑ με συντελεστή  23%.
Ομοίως, επιτηδευματίας βάσει σύμβασης υπογραφείσας στις 12 Απριλίου 2010 που ανέλαβε εκτέλεση δημοσίου έργου και στη σύμβαση αναγράφεται ότι το έργο επιβαρύνεται με ΦΠΑ 21%, εφόσον το έργο πιστοποιηθεί στις 20 Ιουλίου 2010 στο τιμολόγιο που θα εκδοθεί θα πρέπει να υπολογιστεί ΦΠΑ με συντελεστή 23%.
Τέλος, σε σχέση με το ζήτημα της προσαρμογής των μηχανογραφικών συστημάτων και των φορολογικών ταμειακών μηχανών στους νέους συντελεστές, ισχύ έχουν οι οδηγίες που έχουν ήδη παρασχεθεί από το υπουργείο τον Μάρτιο (ΠΟΛ 1018/06.03.2010), ενώ με εγκύκλιο που θα ακολουθήσει, θα παρασχεθούν διευκρινίσεις σχετικές με τον τρόπο υποβολής των περιοδικών και εκκαθαριστικών δηλώσεων μετά την αύξηση των συντελεστών του φόρου

 

 

Η πρωθυπουργός παντρεύτηκε τη φίλη της

ΡΕΪΚΙΑΒΙΚ Διεθνή νίκη στον αγώνα για τα δικαιώματα των ομοφυλοφίλων συνιστά ένας γάμος που έγινε την Κυριακή στην Ισλανδία. Η πρωθυπουργός της χώρας Γιοχάνα Σιγκουρνταρντότιρ παντρεύτηκε στο Ρέικιαβικ τη σύντροφό της Γιονίνα Λεοσντότιρ, μετά την κατάθεση αίτησης μετατροπής της ήδη υφιστάμενης πολιτικής ένωσής τους σε γάμο. Το ζευγάρι επέλεξε τη συγκεκριμένη ημέρα για τον συμβολικό χαρακτήρα της: μόλις πριν από λίγες ώρες είχε τεθεί σε ισχύ νόμος που καθιερώνει τους γάμους μεταξύ ατόμων του ιδίου φύλου.

Ως τώρα τα ομοφυλόφιλα ζευγάρια στην Ισλανδία μπορούσαν να συνάπτουν νομικούς δεσμούς και να απολαμβάνουν αρκετά από τα δικαιώματα των ετεροφυλόφιλων ζευγαριών, όμως αυτό δεν θεωρούνταν πραγματικός γάμος. Το ισλανδικό Κοινοβούλιο, με νόμο ο οποίος υιοθετήθηκε ομόφωνα στις 12 Ιουνίου, νομιμοποίησε τους γάμους των γκέι. Η 68χρονη κεντροαριστερή πολιτικός, η μακροβιότερη βουλευτής της Ισλανδίας και υπουργός Κοινωνικών Υποθέσεων για εννέα χρόνια, είναι η πρώτη ανοιχτά λεσβία πρωθυπουργός στον κόσμο. Σε αντίθεση με πολλές ευρωπαϊκές χώρες, ο γάμος της κυρίας Σιγκουρνταρντότιρ δεν αποτέλεσε σημαντικό θέμα στο προοδευτικό ισλανδικό κράτος. Η κυρία Σιγκουρνταρντότιρ, η οποία ανήλθε στην εξουσία τον Φεβρουάριο του 2009, ζει με την κυρία Λεοσντότιρ, διάσημη ισλανδή δημοσιογράφο και συγγραφέα, εδώ και πολλά χρόνια, έχοντας υπογράψει μαζί της σύμφωνο συμβίωσης από το 2002.

Η «Αγία Γιοχάνα», όπως την αποκαλούν τα Μέσα στη χώρα της, έχει και δύο παιδιά από τον πρώτο της, «στρέιτ» γάμο, αν και οι περισσότεροι ενδιαφέρονται για άλλα χαρακτηριστικά της: την εκτιμούν για την έντονη πολιτική και συνδικαλιστική δράση της. Ως αεροσυνοδός εργάστηκε σκληρά για να κατοχυρώσει τα δικαιώματα του κλάδου της, το 1978 εξελέγη για πρώτη φορά βουλευτής, ενώ εννέα χρόνια αργότερα πήρε το πρώτο της χαρτοφυλάκιο. Ουδέποτε έκρυψε τις σεξουαλικές προτιμήσεις της, κάτι που οι ισλανδοί ψηφοφόροι εκτίμησαν δεόντως. Τον περασμένο Νοέμβριο η δημοφιλία της εκτοξεύθηκε, σύμφωνα με δημοσκόπηση, στο 73%.

Πρωτοπόροι σε ζητήματα ανεκτικότητας απέναντι σε γκέι πολιτικούς αποδεικνύονται και οι Βρετανοί, ειδικά το κόμμα των Εργατικών, όπου τέσσερα στελέχη του έχουν δηλώσει την ομοφυλοφιλία τους. Την αρχή έκανε το 1984 ο Κρις Σμιθ, ενώ ακολούθησαν ο Νικ Μπράουν, ο Μπεν Μπράντσο και ο Πίτερ Μάντελσον. Επίσης η Ζυρίχη έχει εδώ και έναν χρόνο την πρώτη ανοιχτά λεσβία δήμαρχο, την Κορίνε Μάους, ενώ στο υπουργικό συμβούλιο της Σουηδίας συμμετέχουν δύο ανοιχτά γκέι πολιτικοί, ο Αντρέας Κάρλσγκρεν και ο Τομπίας Μπίλστρεμ . Η Γερμανία έχει ακόμη ομοφυλόφιλους δημάρχους σε δύο από τις μεγαλύτερες πόλεις της: στο Βερολίνο τον Κλάους Βόβεραϊτ και στο Αμβούργο τον Ολεφον Μπόιστ. Ανοιχτά ομοφυλόφιλος είναι επίσης ο Γκίντο Βέστερβελε , ηγέτης του Κόμματος των Ελεύθερων Δημοκρατών (FDΡ), αντιπρόεδρος και υπουργός Εξωτερικών της γερμανικής κυβέρνησης. Ο πλέον ευαίσθητος πολιτικός απέναντι σε ζητήματα σεξουαλικής ταυτότητας είναι ο γκέι δήμαρχος Παρισίων Μπερτράν Ντελανοέ, ο οποίος υποστηρίζει τις κινητοποιήσεις των ομοφυλοφίλων για ίσα νομοθετικά δικαιώματα. Μάλιστα παρελαύνει κάθε χρόνο ως επικεφαλής της παρέλασης του «Gay Ρride» στο Παρίσι

 

Το σχόλιό σας

Σχετικά με το blog
-Το blog μας περιλαμβάνει αιχμηρά και καυστικά σχόλια από την επικαιρότητα που επηρεάζουν άμεσα την ζωή μας...!

-ΕΠΙΣΗΣ... ΚΑΤΑΓΡΑΦΟΥΜΕ ΤΑ ΤΟΠΙΚΑ ΔΡΩΜΕΝΑ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ - ΒΟΡΕΙΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ - και όχι μόνο - ΓΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ - ΑΘΛΗΤΙΚΑ - ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ ΤΗΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑ

Υ.Γ.1 ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΑΝΑΦΕΡΟΥΜΕ (ΓΙΑ ΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ΠΟΥ ΚΥΚΛΟΦΟΡΟΥΝ ) ΟΤΙ ΚΕΧΑΓΙΑ ΣΤΑ "ΑΡΧ...Α" ΜΑΣ ΔΕΝ ΒΑΖΟΥΜΕ ΚΑΝΕΝΑΝ ΚΑΙ ΚΑΜΟΙΑ ...!!!

Y.Γ.2 ΚΑΙ ΣΤΟ ΚΑΤΩ...ΚΑΤΩ...ΣΕ ΟΠΟΙΟΝ ΑΡΕΣΟΥΜΕ...
Αναζήτηση
Προηγούμενα Άρθρα
Τελευταίες δημοσιεύσεις