Γάτος...Ο Μακεδών!
Φίλους έχω μόνο τα ποντίκια...
Λίγα λόγια για εμένα
Στην αρχή ήμουν άσπρος...! αλλά με τις βλακίες που ακούω και βλέπω καθημερινά έγινα μαύρος...!
Σελίδες


ΣΥΝΤΑΞΗ ΜΕΤΑ ΑΠΟ 28.5 ΧΡΟΝΙΑ ΔΟΥΛΕΙΑΣ
1209 αναγνώστες
Σάββατο, 3 Ιουλίου 2010
09:37

Προκλητικές ανισότητες, παρά τις μεγάλες αλλαγές στο ασφαλιστικό σύστημα που επιχειρεί η κυβέρνηση, κρύβει το νέο συνταξιοδοτικό καθεστώς των δημοσίων υπαλλήλων. Από τις επώδυνες αλλαγές εξαιρέθηκαν για ακόμη μία φορά οι εργαζόμενοι στη Βουλή και οι ίδιοι οι βουλευτές. Οι 1.500 και πλέον εργαζόμενοι του Κοινοβουλίου θα συνταξιοδοτηθούν αυτομάτως με τη συμπλήρωση 28,5 ετών εργασίας, ανεξαρτήτως ορίου ηλικίας, και θα πάρουν σύνταξη ίση με το 100% των αποδοχών τους. Χθες έγινε γνωστό ότι και οι ένστολοι πλέον θα συνταξιοδοτούνται από το 2011 με βάση τις γενικές διατάξεις, δηλαδή θα πρέπει να συμπληρώνουν 40 χρόνια απασχόλησης.
 
 
 
Με 35ετία συν 5 χρόνια πλασματικά οι ένστολοι
Ενιαία όρια ηλικίας με τους άλλους δημοσίους υπαλλήλους θα ισχύουν στο εξής και για τους ένστολους στρατιωτικούς, αστυνομικούς, πυροσβέστες, λιμενικούς.
Την τελευταία στιγμή μπήκε στο νομοσχέδιο ρύθμιση που προβλέπει ότι και οι ένστολοι στο εξής θα συνταξιοδοτούνται με 40 χρόνια ασφάλισης.
Σύμφωνα με ορισμένες πληροφορίες για τους στρατιωτικούς θα δοθεί «δώρο» πέντε έτη πλασματικός χρόνος ασφάλισης χωρίς να τον εξαγοράσουν, ώστε να βγουν στην ουσία με 35ετία.
Από τη γενική ρύθμιση εξαιρούνται όσοι συμπληρώνουν έως το τέλος του 2010 τις προϋποθέσεις που προβλέπει σήμερα ο Κώδικας Στρατιωτικών Συντάξεων.
Ετσι θα μπορέσουν να βγουν στη σύνταξη με 25 χρόνια υπηρεσίας ή να παραμείνουν στην εργασία τους και να συνταξιοδοτηθούν με τους σημερινούς όρους τα ερχόμενα χρόνια.


 
Εβγαλαν Γραμματέα διά βοής στη ΝΔ!
Δεν στήθηκαν κάλπες για να μη φανούν τυχόν διαρροές και απουσίες στην εκλογή του κ. Α. Λυκουρέντζου
Διά βοής εξελέγη χθες Γραμματέας της ΝΔ από τη νέα Πολιτική Επιτροπή του κόμματος ο βουλευτής Αρκαδίας κ. Α. Λυκουρέντζος, που ήταν προσωπική επιλογή του κ. Αντ. Σαμαρά.
Με την εξέλιξη αυτή αποτράπηκε και το ενδεχόμενο να εμφανίζονταν στην κάλπη λευκά ή άκυρα, αλλά και να καταγράφονταν απουσίες κορυφαίων στελεχών, όπως του τέως πρωθυπουργού κ. Κ. Καραμανλή και των κκ. Ευ. Μεϊμαράκη και Αρ. Σπηλιωτόπουλου οι οποίες συζητήθηκαν και προκάλεσαν ποικίλα σχόλια.
Μόλις ολοκληρώθηκε η ομιλία του κ. Σαμαρά, ο απερχόμενος Γραμματέας της ΝΔ κ. Ελ. Ζαγορίτης έσπευσε να υποστηρίξει την εκλογή διά βοής, από τη στιγμή που ο κ. Λυκουρέντζος ήταν και ο μοναδικός υποψήφιος, και να μη στηθεί κάλπη, πρόταση που διατύπωσε η τέως βουλευτής κυρία Μερόπη Καλδή, η οποία ανήκει στην ομάδα των ένθερμων υποστηρικτών της νέας ηγεσίας.
Αλλά ο κ. Σαμαράς, όπως είχε πράξει και στην εκλογή του γραμματέα της ΚΟ κ. Κ. Τασούλα , παρενέβη, λέγοντας ότι θα δεχόταν την πρόταση μόνο αν υπήρχε ομοφωνία και κάποιο μέλος δεν εξέφραζε αντίρρηση. «Εστω κι ένας να διαφωνεί, θα στηθεί κανονικά κάλπη» τόνισε ο κ. Σαμαράς για να ακούσει τον κ. Λυκουρέντζο να ζητεί να γίνει κανονικά η ψηφοφορία. «Σε παρακαλώ, Ανδρέα» τον διέκοψε ο πρόεδρος της ΝΔ και αμέσως πετάχτηκε ο γραμματέας Αυτοδιοίκησης κ. Β. Μιχαλολιάκος, φωνάζοντας «άξιος!», για να ακολουθήσουν και τα άλλα μέλη που άρχισαν να χειροκροτούν. Μετά τις ιαχές «άξιος!», ο κ. Λυκουρέντζος ανέβηκε στο βήμα, ευχαρίστησε τον κ. Σαμαρά για την επιλογή του και είπε ότι στόχος είναι να αναδιοργανωθεί η ΝΔ.
Η απόφαση να μη στηθεί κάλπη, που είχε γίνει στην ΚΟ, μετά την αντίδραση του ανεξάρτητου πλέον βουλευτή κ. Κ. Κιλτίδη, δημιούργησε μια μικρή αναστάτωση στο κόμμα, κυρίως όμως στο παρασκήνιο, αφού κανείς δεν θέλησε να διαφωνήσει δημόσια. Εν αντιθέσει με τη διά βοής εκλογή του νέου Γραμματέα της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ, η ΟΝΝΕΔ λίγες ώρες μετά εξέλεξε τον νέο Γραμματέα της Κεντρικής Επιτροπής, με ψηφοφορία. Ο πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ είχε συμφωνήσει για την επιλογή του κ. Β. Αξιώτη, διεκδικητή της ηγεσίας της οργάνωσης, που στη συνέχεια αποχώρησε από τη διαδικασία.
Πάντως, ανεξάρτητα αν ο κ. Λυκουρέντζος εξελέγη διά βοής, έγινε κανονικά η ψηφοφορία για τα επτά αιρετά μέλη της 15μελούς Εκτελεστικής Γραμματείας (πρώην Πολιτικό Συμβούλιο).
Στη νέα ΕΓ εξελέγησαν τα επτά αιρετά μέλη με την εξής σειρά: Οι κκ. Ν. Δένδιας (266 ψήφους) και Φ. Ταυρής (221), η κυρία Ελίζα Βόζεμπεργκ (187), οι κκ. Γ. Κουμουτσάκος (159), Δ. Πτωχός (158) και Δ. Πανοζάχος (158) και η κυρία Αθανασία Κακαλή (124), ενώ αίσθηση προκάλεσε η μη εκλογή του «καραμανλικού» κ. Μ. Τζίμα που δεν πριμοδοτήθηκε και αποκλείστηκε λόγω ποσόστωσης, αν και έλαβε 158 ψήφους.
Επίσης, σύμφωνα με πληροφορίες, η ανακοίνωση των δύο θέσεων αντιπροέδρων αναμένεται να γίνει μεθαύριο και οι κκ. Δ. Αβραμόπουλος και Στ. Δήμας θα είναι πρώτος και δεύτερος αντιπρόεδρος αντίστοιχα, ενώ θα προσδιοριστούν και οι αρμοδιότητές τους.
Λίγο νωρίτερα, ο κ. Σαμαράς με την ομιλία του κήρυξε ουσιαστικά το τέλος των εσωτερικών διεργασιών:
«Μετά τη σημερινή εκλογή Γραμματέα του κόμματος και Εκτελεστικής Γραμματείας, το κόμμα παίρνει την οριστική του δομή και τώρα πρέπει να δώσει τη μάχη της λειτουργίας του και της λειτουργικότητάς του» τόνισε και προανήγγειλε περιοδείες σε όλη τη χώρα. «Αυτή τη μάχη το κόμμα θα τη δώσει κοιτώντας προς τα έξω. Δεν θα φτιάξουμε το ιδανικό κόμμα σε συνθήκες εργαστηρίου:δεν θα αφήσουμε ούτε γωνιά της Ελλάδας, δεν θα αφήσουμε καμία πρόκληση αναπάντητη» είπε χαρακτηριστικά Παράλληλα ο κ. Σαμαράς έδωσε το σύνθημα για τη «μεγάλη μάχη», όπως τη χαρακτήρισε, των δημοτικών και περιφερειακών εκλογών και έστειλε νέο μήνυμα, τονίζοντας: «Κεντρικός στόχος, να γίνουμε εξωστρεφείς και να πείσουμε την κοινωνίαότι έχουμε χαράξει γραμμή για το χθες και κοιτάμε μόνο μπροστά, ότι έχουμε σχέδιο και ότι αναδιοργανώνεται το κόμμα, τζάκια και φέουδα τελείωσαν οριστικά».
Προβλέπει κατάρρευση του... ΠαΣοΚ
Ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις προβλέπει ο κ. Αντ. Σαμαράς που κάλεσε τα στελέχη του κόμματος να είναι έτοιμα, αφού, όπως είπε, «όλα μπορεί να γίνουν πολύ γρήγορα και πρέπει να βιαστούμε» και επιτέθηκε με σφοδρότητα στο ΠαΣοΚ.
«Το ΠαΣοΚ έχει πει τόσα ψέματα, παλαιότερα και τελευταία, έχει διαπράξει τόσα σφάλματα, έχει περιπέσει σε τόσες αντιφάσεις, ώστε το κύρος του έχει καταρρακωθεί και η επιρροή του να συρρικνώνεται συνεχώς και ραγδαία» τόνισε ο κ. Σαμαράς.
Παράλληλα σημείωσε ότι υπουργοί έκπληκτοι πληροφορούνται ότι διατάξεις των νομοσχεδίων τους είναι αντισυνταγματικές και πως επικαλούνται το μνημόνιο για πράγματα που δεν περιλαμβάνονται. «Οι βουλευτές το είχαν ψηφίσει, αλλά δεν το είχαν διαβάσει» ανέφερε χαρακτηριστικά και σημείωσε ότι η ΝΔ έχει εναλλακτική προοπτική.
Στο εσωκομματικό πεδίο, δήλωσε με έμφαση ότι η ΝΔ επαναπροσδιόρισε την πολιτική της, απαλλάχθηκε από πρόσωπα και συμπεριφορές που πλήγωσαν την παράταξη, έκανε γενναία αυτοκριτική και υπερασπίστηκε το θετικό της έργο. Σε αυτό το σημείο, υπογράμμισε ότι πρέπει το κόμμα να κερδίσει το στοίχημα της αυτοδιοίκησης.


Το σχόλιό σας

Σχετικά με το blog
-Το blog μας περιλαμβάνει αιχμηρά και καυστικά σχόλια από την επικαιρότητα που επηρεάζουν άμεσα την ζωή μας...!

-ΕΠΙΣΗΣ... ΚΑΤΑΓΡΑΦΟΥΜΕ ΤΑ ΤΟΠΙΚΑ ΔΡΩΜΕΝΑ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ - ΒΟΡΕΙΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ - και όχι μόνο - ΓΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ - ΑΘΛΗΤΙΚΑ - ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ ΤΗΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑ

Υ.Γ.1 ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΑΝΑΦΕΡΟΥΜΕ (ΓΙΑ ΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ΠΟΥ ΚΥΚΛΟΦΟΡΟΥΝ ) ΟΤΙ ΚΕΧΑΓΙΑ ΣΤΑ "ΑΡΧ...Α" ΜΑΣ ΔΕΝ ΒΑΖΟΥΜΕ ΚΑΝΕΝΑΝ ΚΑΙ ΚΑΜΟΙΑ ...!!!

Y.Γ.2 ΚΑΙ ΣΤΟ ΚΑΤΩ...ΚΑΤΩ...ΣΕ ΟΠΟΙΟΝ ΑΡΕΣΟΥΜΕ...
Αναζήτηση
Προηγούμενα Άρθρα
Τελευταίες δημοσιεύσεις
11/10Δήμος ΠΑΙΟΝΙΑΣ :23η Γιορτή Κάστανου Γρίβας !
11/10Δήμος ΛΑΓΚΑΔΑ : Τοποθετήθηκε υπόγειος κάδος στο κέντρο της πόλης στην πλατεία του Λαγκαδά
1/10ΧΑΛΑΣΤΡΑ : Δράσεις του 3ου Δημοτικού Χαλάστρας την ημέρα του Αθλητισμού