Γάτος...Ο Μακεδών!
Φίλους έχω μόνο τα ποντίκια...
Λίγα λόγια για εμένα
Στην αρχή ήμουν άσπρος...! αλλά με τις βλακίες που ακούω και βλέπω καθημερινά έγινα μαύρος...!
Σελίδες


ΤΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ ΚΑΙ Ο ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ...!
1153 αναγνώστες
Κυριακή, 4 Ιουλίου 2010
13:08

Καθώς το ασφαλιστικό νομοσχέδιο οδεύει προς ψήφιση στην Ολομέλεια της Βουλής την ερχόμενη εβδομάδα, το Μέγαρο Μαξίμου έρχεται αντιμέτωπο με μία από τις μεγαλύτερες αδυναμίες της κυβέρνησης. Η απροθυμία των «κορυφαίων» να υποστηρίξουν με δημόσιες παρεμβάσεις τους τις αλλαγές που εισηγείται ο υπουργός Εργασίας κ. Α. Λοβέρδος , σε συνδυασμό με τις ενορχηστρωμένες αντιδράσεις της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠαΣοΚ, προκάλεσαν πολλαπλές συγχύσεις, οι οποίες θεωρήθηκαν προάγγελοι μιας σοβαρής ενδοκυβερνητικής κρίσης εν όψει της κρίσιμης ψηφοφορίας την ερχόμενη εβδομάδα. 


Για «λευκή απεργία των υπουργών» μίλησαν κάποιοι καθώς γενική ήταν η διαπίστωση ότι στην πιο δύσκολη ίσως στιγμή της κυβέρνησης του ΠαΣοΚ οι τηλεοπτικές εμφανίσεις πολλών αραίωσαν και οι σθεναρές φωνές που θα διατυμπάνιζαν την αναγκαιότητα των αλλαγών εξέλιπαν. Ετσι η ηγεσία του υπουργείου Εργασίας υποχρεώθηκε σε μια εργώδη προσπάθεια εξισορρόπησης των αντίρροπων δυνάμεων εν μέσω αλλεπάλληλων συσκέψεων υπό τον Πρωθυπουργό, συνεδριάσεων κομματικών και κοινοβουλευτικών οργάνων και- φυσικά- τηλεοπτικών εμφανίσεων στις οποίες πολλές φορές επιχειρήθηκε να εξηγηθούν τα ανεξήγητα.

Ο ίδιος ο κ. Λοβέρδος δεν δίστασε να παραδεχθεί δημοσίως τη μοναξιά που αισθάνθηκε, έστω και εμμέσως, λέγοντας πάντως ότι κάτι τέτοιο θα το συζητούσε μόνο με τους φίλους του. Η πραγματικότητα όμως κατέδειξε ότι η απουσία μιας ομοιογενούς κυβερνητικής ομάδας με υποστηρικτική λειτουργία για τα κρίσιμα νομοσχέδια που συνοδεύουν το μνημόνιο συνιστά την αχίλλειο πτέρνα της κυβέρνησης του ΠαΣοΚ.

Στην ουσία, στο πλευρό του κ. Λοβέρδου στάθηκαν με τις δημόσιες δηλώσεις και παρεμβάσεις τους μόνο ο υπουργός Οικονομικών κ. Γ. Παπακωνσταντίνου - ο οποίος άλλωστε έχει επωμιστεί και το βάρος του Ασφαλιστικού των δημοσίων υπαλλήλων- και ο υπουργός Εθνικής Αμυνας κ. Ευ. Βενιζέλος, ο οποίος το τελευταίο διάστημα επέλεξε να πυκνώσει τις δημόσιες εμφανίσεις του και τις πολιτικές παρεμβάσεις του.

Η επανεμφάνιση Βενιζέλου
Εντελώς διαφορετική στάση από τους περισσότερους συναδέλφους του επέλεξε να τηρήσει ο κ. Ευ. Βενιζέλος. Σε μια περίοδο που οι περισσότεροι σύντροφοί του έπαιξαν άμυνα ο ίδιος βγήκε στην επίθεση.

Τη στιγμή που η κυβέρνηση, σύμφωνα με υπουργούς και κοινοβουλευτικά στελέχη, βρίσκεται σε ένα κομβικό σημείο, ο κ. Βενιζέλος ανέλαβε την πρωτοβουλία και άνοιξε ο ίδιος τη συζήτηση με αντικείμενο τον επαναπροσδιορισμό της ταυτότητας του ΠαΣοΚ στην εποχή του ΔΝΤ και της υποχρεωτικής εφαρμογής μιας πολιτικής η οποία στερείται ιδεολογικού υπόβαθρου και- κατά πολλούς- πολιτικής νομιμοποίησης, αφού απέχει δραματικά από τις προεκλογικές εξαγγελίες του κόμματος.

Ο υπουργός Αμυνας ήταν ο πρώτος που άνοιξε τη συζήτηση για την αναγκαιότητα μιας τέτοιας αναζήτησης όταν προ τριών εβδομάδων στη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου έθεσε ευθέως το ζήτημα: «Το μνημόνιο δεν είναι σχέδιο πολιτικής ανασυγκρότησης. Πρέπει να προκαλέσουμε μια ευρύτερη πολιτική συζήτηση, όχι μόνο για του πού βρίσκεται και πού πηγαίνει η χώρα οικονομικάαλλά συνολικά» είχε σημειώσει. Ο Πρωθυπουργός είχε εκφράσει αμέσως τη συμφωνία του, όπως και πολλά μέλη του Υπουργικού Συμβουλίου.

Γκάλοπ - Φωτιά
Κραχ στα κόμματα
Τα συμπεράσματα δημοσκόπησης της Κάπα Research

 Μία εβδομάδα πριν από την ψήφιση του νέου ασφαλιστικού νομοσχεδίου οι ρυθμίσεις του εξακολουθούν να διχάζουν τους Ελληνες. Σύμφωνα με την πανελλαδική δημοσκόπηση που πραγματοποίησε η εταιρεία Κάπα Research για λογαριασμό του «Βήματος», τα συναισθήματα οργής, απογοήτευσης και φόβου εξακολουθούν να κυριαρχούν στους πολίτες,ενώ η πλειοψηφία τους θεωρεί τις νέες διατάξεις άδικες, παρ΄ ότι ταυτόχρονα τις χαρακτηρίζει αναγκαίες

Το σχόλιό σας

Σχετικά με το blog
-Το blog μας περιλαμβάνει αιχμηρά και καυστικά σχόλια από την επικαιρότητα που επηρεάζουν άμεσα την ζωή μας...!

-ΕΠΙΣΗΣ... ΚΑΤΑΓΡΑΦΟΥΜΕ ΤΑ ΤΟΠΙΚΑ ΔΡΩΜΕΝΑ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ - ΒΟΡΕΙΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ - και όχι μόνο - ΓΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ - ΑΘΛΗΤΙΚΑ - ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ ΤΗΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑ

Υ.Γ.1 ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΑΝΑΦΕΡΟΥΜΕ (ΓΙΑ ΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ΠΟΥ ΚΥΚΛΟΦΟΡΟΥΝ ) ΟΤΙ ΚΕΧΑΓΙΑ ΣΤΑ "ΑΡΧ...Α" ΜΑΣ ΔΕΝ ΒΑΖΟΥΜΕ ΚΑΝΕΝΑΝ ΚΑΙ ΚΑΜΟΙΑ ...!!!

Y.Γ.2 ΚΑΙ ΣΤΟ ΚΑΤΩ...ΚΑΤΩ...ΣΕ ΟΠΟΙΟΝ ΑΡΕΣΟΥΜΕ...
Αναζήτηση
Προηγούμενα Άρθρα
Τελευταίες δημοσιεύσεις
11/10Δήμος ΠΑΙΟΝΙΑΣ :23η Γιορτή Κάστανου Γρίβας !
11/10Δήμος ΛΑΓΚΑΔΑ : Τοποθετήθηκε υπόγειος κάδος στο κέντρο της πόλης στην πλατεία του Λαγκαδά
1/10ΧΑΛΑΣΤΡΑ : Δράσεις του 3ου Δημοτικού Χαλάστρας την ημέρα του Αθλητισμού