Γάτος...Ο Μακεδών!
Φίλους έχω μόνο τα ποντίκια...
***ΠΡΟΣΟΧΗ***
Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι από τις 20 Δεκεμβρίου η υπηρεσία του Capital.gr
Capital Blogs θα αναστείλει τη λειτουργία της για τεχνικούς λόγους.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
Λίγα λόγια για εμένα
Στην αρχή ήμουν άσπρος...! αλλά με τις βλακίες που ακούω και βλέπω καθημερινά έγινα μαύρος...!
Σελίδες


Ανδρέας Λοβέρδος: Προσθήκες της τελευταίας στιγμής στο Ασφαλιστικό
1180 αναγνώστες
Πέμπτη, 8 Ιουλίου 2010
15:43

  Με προσθήκες της τελευταίας στιγμής επιχειρεί ο Ανδρέας Λοβέρδος να βελτιώσει το Ασφαλιστικό νομοσχέδιο το οποίο κατατέθηκε απόψε στη Βουλή. Οι τέσσερις προσθήκες που θα παρουσιάσει ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης είναι οι εξής:

 «Τρικυμία» σε Βουλή και κοινωνία για το Ασφαλιστικό

·         Η πρώτη προσθήκη αφορά την οριζόντια εγγύηση των συντάξεων, ώστε ώστε όλοι να παίρνουν μια αξιοπρεπή σύνταξη.

·         Η δεύτερη τη μείωση κατά 30% έως 50% της εξαγοράς του πλασματικού χρόνου για το στρατό

·         Η τρίτη την αναπροσαρμογή του επιδόματος των 800 ευρώ ανάλογα με την οικονομική κατάσταση της χώρας και κατόπιν υπουργικής απόφασης των υπουργείων Οικονομικών και Εργασίας.

·         Τέλος, η τέταρτη προσθήκη αφορά τον επακριβή ορισμό του ποσοστού του κράτους ως πηγή συγχρηματοδότησης του ασφαλιστικού.

 

 

 Νεκρώνει η χώρα από τη νέα γενική απεργία

 

ΨΗΦΙΣΤΗΚΕ ΕΠΙ ΤΗΣ ΑΡΧΗΣ (159 ΥΠΕΡ) ΤΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ
NAI από τη Βουλή
ΟΧΙ από εργαζόμενους

Η Kοινοβουλευτική Oμάδα του ΠΑΣΟΚ σύσσωμη και οι ανεξάρτητοι βουλευτές Ντόρα Μπακογιάννη και Κώστας Κιλτίδης ψήφισαν επί της αρχής το ασφαλιστικό νομοσχέδιο.
Γενική απεργία σήμερα κατά του ασφαλιστικού νομοσχεδίου και μπλακ άουτ στη λειτουργία πηρεσιών του δημόσιου και ευρύτερου δημόσιου τομέα, αλλά και σε ιδιωτικές επιχειρήσεις.

ΔΥΟ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΠΟΡΕΙΕΣ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Στην 24ωρη απεργία συμμετέχουν οι δημόσιοι υπάλληλοι, οι εργαζόμενοι σε ΔΕΚΟ, ΟΣΕ, τράπεζες, οι εφοριακοί, το προσωπικό των ασφαλιστικών ταμείων, οι εργαζόμενοι σε δήμους και νομαρχίες, οι τελωνειακοί, οι νοσοκομειακοί και οι δημοσιογράφοι, ενώ δεμένα θα μείνουν και τα πλοία, καθώς στην απεργία συμμετέχει και η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία.

 

 

Κατηγορείται για πέντε κλοπές και μία απόπειρα...

Θεσσαλονίκη: «Ελαφροχέρης» δρούσε σε νοσοκομεία \Ανενόχλητος δρούσε στη Θεσσαλονίκη ένας 35χρονος άνδρας, ο οποίος «τρύπωνε» στα γραφεία εργαζομένων και στα δωμάτια ασθενών στα νοσοκομεία και τους...ξελάφρωνε από τα πορτοφόλια τους και άλλα πολύτιμα αντικείμενα Σύμφωνα με τη δικογραφία που σχηματίστηκε, ο 35χρονος κατηγορούμενος, από τον Ιούνιο του 2009 ως τον Μάρτιο του 2010, «χτύπησε» στο Ιπποκράτειο, στο Παπανικολάου, στο ΑΧΕΠΑ και στο Παπαγεωργίου. Ο δράστης, εκμεταλλευόταν την πολυκοσμία και φέρεται να πραγματοποίησε πέντε κλοπές και μία απόπειρα κλοπής χρηματικών ποσών και διαφόρων αντικειμένων από χώρους γραφείων εργαζομένων, φοριαμούς και ερμάρια νοσηλευομένων.

Συμβουλές για προστασία στα νοσοκομεία

1.Όταν πηγαίνετε στα εξωτερικά ιατρεία για παροχή πρώτων βοηθειών:

·         Μην παίρνετε μαζί σας πολύτιμα αντικείμενα, τιμαλφή κλπ.

·         Πάρτε μαζί σας μόνο το χρηματικό ποσό που εκτιμάτε ότι θα σας χρειασθεί και

·         τοποθετήστε το στις εσωτερικές τσέπες του ρουχισμού σας.

·         Αν συνοδεύεστε δώστε την τσάντα σας, το πορτοφόλι σας και οτιδήποτε πολύτιμο για φύλαξη στο συνοδό σας.

·         Μην εγκαταλείπετε την τσάντα σας ή διάφορα είδη αξίας σε καθίσματα ή τραπεζάκια στους χώρους υποδοχής ή στους διαδρόμους, όπου υπάρχει πολυκοσμία, ακόμη και σε περίπτωση ολιγόλεπτης απουσίας.

·         Μην διστάσετε να βάλετε τις φωνές σε περίπτωση που διαπιστώσετε ότι κάποιος προσπαθεί να πάρει την τσάντα σας.

 2. Όταν παραμένετε στο ίδρυμα για νοσηλεία:

·         Οτιδήποτε θεωρείτε πολύτιμο (χρυσαφικά, τιμαλφή) δώστε τα στο συνοδό σας ή παραδώστε τα για φύλαξη στο χρηματοκιβώτιο του νοσοκομείου.

·         Τοποθετήστε χρήματα και διάφορα αντικείμενα (κινητό τηλέφωνο, κλπ) στους φοριαμούς του θαλάμου και κλειδώστε τους.

·         Προσπαθήστε σε συνεννόηση με τους άλλους ασθενείς του θαλάμου σας να απομακρύνεστε εκ περιτροπής, εξασφαλίζοντας την διαρκή επιτήρηση των προσωπικών σας ειδών.

·         Σε περίπτωση έκτακτης μετακίνησης σας, πάρτε μαζί σας , εφόσον δεν μπορείτε να τα διασφαλίσετε με άλλον τρόπο χρήματα και πολύτιμα αντικείμενα ή ενημερώσετε γι αυτό τους άλλους ασθενείς ή το νοσηλευτικό προσωπικό.

·         Αν διαπιστώσετε ότι στους χώρους νοσηλείας κυκλοφορούν άτομα που προφανώς δεν δικαιολογείται η παρουσία τους, ενημερώστε αμέσως τους υπευθύνους του νοσοκομείου.

·         Σε περίπτωση κλοπής ενημερώστε την διεύθυνση του νοσοκομείου και μην αγγίζετε τους χώρους όπου κινήθηκαν οι δράστες μέχρι να σπεύσει η Αστυνομία. 

 

 

Σε θολά νερά οι κινήσεις ΠΑΣΟΚ - ΝΔ στους δήμους

 

 Eντονη κινητικότητα σε θολά προς το παρόν νερά αναπτύσσουν τα δύο μεγάλα κόμματα στη Θεσσαλονίκη, εν όψει των αυτοδιοικητικών εκλογών του Νοεμβρίου.

Στο παιχνίδι των διερευνητικών επαφών καταρχήν στο πολεοδομικό συγκρότημα μπήκε τις τελευταίες μέρες η ΝΔ. Οι κατά τόπους ΝΟΔΕ από τις αρχές της εβδομάδας έχουν αρχίσει την ανίχνευση των αλλαγών που επέρχονται και στις εσωκομματικές ισορροπίες με τους νέους δήμους του «Καλλικράτη», καταγράφουν τα ενδιαφέροντα και σύμφωνα με πληροφορίες προχωρούν και σε βολιδοσκοπήσεις πιθανών νέων ενδιαφερόντων.Το ταμείο αυτής της προσπάθειας προς στιγμήν έχει κάποια θετικά σημεία και αρκετούς «πονοκέφαλους». Στο δήμο Αμπελοκήπων - Μενεμένης λόγου χάρη, όπως και στο δήμο Πανοράματος - Πυλαίας - Χορτιάτη, όχι απλώς δεν θα υπάρξουν προβλήματα ως προς τις υποψηφιότητες, αλλά η Ν. θα δώσει την εκλογική μάχη με πολλές αξιώσεις, αφού στη μεν πρώτη περίπτωση υπήρξε συμφωνία των τοπικών αυτοδιοικητικών παραγόντων στο πρόσωπο του νυν δημάρχου Αμπελοκήπων, Λ. Κυρίζογλου, στο δε δεύτερο ανάλογες διαδικασίες οδήγησαν στην επικράτηση του νυν δημάρχου Πανοράματος, Ιγν. Καϊτεζίδη.

Ενδιαφέρον και προβληματισμόςΣτο δήμο Εύοσμου - Ελευθερίου Κορδελιού ισχυρό ενδιαφέρον εκδηλώνουν και οι δύο δήμαρχοι, Δ. Χατζηβρέττας και Στ. Λαφαζανίδης αντίστοιχα, ενώ στην Καλαμαριά προβληματισμός επικρατεί στη «γαλάζια» παράταξη σχετικά με το αν θα καταφέρει να διεμβολίσει αυτήν τη φορά την υπεροχή των «πράσινων» δυνάμεων. Στο συγκεκριμένο δήμο ενδιαφερόμενοι φέρονται ο νομαρχιακός σύμβουλος Γιάννης Χαραλαμπίδης και ο Χάρρυ Κλυνν. Είναι πάντως ξεκάθαρο ότι σε κάθε περίπτωση η ΝΔ θα αποφύγει την επίσημη ανακοίνωση στηρίξεων σε δήμους, πλην των πρωτευουσών των νομών. Οι υποψήφιοι δήμαρχοι από το χώρο θα δηλώσουν οι ίδιοι την κάθοδό τους στις εκλογές. Εφόσον κερδίσουν, είναι σαφές ότι τη νίκη θα πιστωθεί και η ΝΔ.

Στο ΠΑΣΟΚΑπό την άλλη πλευρά στο ΠΑΣΟΚ, όπου οι διεργασίες άρχισαν αρκετά νωρίτερα, προχωρούν με βήμα... σημειωτόν, καθώς σε κρίσιμους δήμους όπως σε αυτόν με έδρα τις Συκιές, συνεχίζουν να διεκδικούν την κομματική στήριξη και ο δήμαρχος Συκεών, Σ. Δανιηλίδης, και ο δήμαρχος Νεάπολης, Ν. Λαδόπουλος.

Η ίδια στασιμότητα υπάρχει και στο δήμο Π. Μελά όπου ο μεν δήμαρχος Ευκαρπίας, Μπ. Πανταζόγλου, μπορεί να απέσυρε το ενδιαφέρον του, αλλά παραμένουν στο προσκήνιο οι δήμαρχοι Σταυρούπολης, Σ. Σερασίδης, και Πολίχνης, Κ. Θεοδωρίδης, καθώς και ο πρώην δήμαρχος Δ. Παπαδόπουλος. Πληροφορίες αναφέρουν ως πολύ πιθανές συναντήσεις του γραμματέα του ΠΑΣΟΚ, Σ. Ξυνίδη, με κάποιους απ' αυτούς ή και με όλους διαδοχικά κατά την αυριανή, δεύτερη σε δύο εβδομάδες, επίσκεψή του στην πόλη.

 

 

 

 

Το σχόλιό σας

Σχετικά με το blog
-Το blog μας περιλαμβάνει αιχμηρά και καυστικά σχόλια από την επικαιρότητα που επηρεάζουν άμεσα την ζωή μας...!

-ΕΠΙΣΗΣ... ΚΑΤΑΓΡΑΦΟΥΜΕ ΤΑ ΤΟΠΙΚΑ ΔΡΩΜΕΝΑ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ - ΒΟΡΕΙΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ - και όχι μόνο - ΓΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ - ΑΘΛΗΤΙΚΑ - ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ ΤΗΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑ

Υ.Γ.1 ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΑΝΑΦΕΡΟΥΜΕ (ΓΙΑ ΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ΠΟΥ ΚΥΚΛΟΦΟΡΟΥΝ ) ΟΤΙ ΚΕΧΑΓΙΑ ΣΤΑ "ΑΡΧ...Α" ΜΑΣ ΔΕΝ ΒΑΖΟΥΜΕ ΚΑΝΕΝΑΝ ΚΑΙ ΚΑΜΟΙΑ ...!!!

Y.Γ.2 ΚΑΙ ΣΤΟ ΚΑΤΩ...ΚΑΤΩ...ΣΕ ΟΠΟΙΟΝ ΑΡΕΣΟΥΜΕ...
Αναζήτηση
Προηγούμενα Άρθρα
Τελευταίες δημοσιεύσεις