Γάτος...Ο Μακεδών!
Φίλους έχω μόνο τα ποντίκια...
***ΠΡΟΣΟΧΗ***
Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι από τις 20 Δεκεμβρίου η υπηρεσία του Capital.gr
Capital Blogs θα αναστείλει τη λειτουργία της για τεχνικούς λόγους.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
Λίγα λόγια για εμένα
Στην αρχή ήμουν άσπρος...! αλλά με τις βλακίες που ακούω και βλέπω καθημερινά έγινα μαύρος...!
Σελίδες


ΠΟΛΕΙ ΤΟ ΝΕΦΡΟ ΤΗΣ...!!!
1215 αναγνώστες
Πέμπτη, 15 Ιουλίου 2010
15:02

 

Η είδηση δημοσιεύεται σε ρεπορτάζ του Μιχάλη Παπακωνσταντίνου, στην εφημερίδα «Πρωϊνός Λόγος» και αναδημοσιεύεται από το epirusgate: «Στο… «ως εδώ και μη παρέκει» φθάνουν τον τελευταίο καιρό πολλές Ηπειρωτικές οικογένειες, ψάχνοντας -απεγνωσμένα τις πιο πολλές φορές- να βρουν κάποια διέξοδο, για να βγουν από την τραγική οικονομική κατάσταση στην οποία, λόγω κρίσης, έχουν περιέλθει.Δυο απίστευτα, αλλά πέρα ως πέρα αληθινά γεγονότα, που μαρτυρούν το μέγεθος του οικονομικού αδιεξόδου και το δράμα πολλών ακόμη οικογενειών, αναπτύσσονται στη συνέχεια.

«ΠΩΛΕΙΤΑΙ ΝΕΦΡΟ»!
Ώρα 11 το πρωί. Χτυπά των τηλέφωνο των Μικρών Αγγελιών του «Πρωινού Λόγου». Σηκώνει το ακουστικό η αρμόδια υπάλληλος και στην άλλη άκρη με δυσκολία ακούγεται μια τρεμάμενη γυναικεία βραχνή φωνή που λέει: «Πέστε μου παρακαλώ, πόσο κοστίζει μια μικρή αγγελία, είναι μόνο δυο γραμμές. Να γίνει όμως με ζωηρά γράμματα για να διαβάζεται εύκολα. Έχω άμεση ανάγκη, πρέπει να βρω το γρηγορότερο μια λύση…».Και αφού η υπάλληλος της εξήγησε τα περί κόστους, η κυρία συμφώνησε και σχεδόν κλαίγοντας υπαγορεύει την αγγελία: «Λόγω μεγάλη ανάγκης πωλείται νεφρό σε καλή τιμή.Πληροφορίες… (κινητό τηλέφωνο)»!Η υπάλληλος των Αγγελιών κυριολεκτικά «πάγωσε», συγκλονίστηκε, της «πιάστηκε η φωνή»! Βουβό και από τη άλλη άκρη το τηλέφωνο και μόνο στο βάθος ακούγονταν κάποιοι λυγμοί…Μετά από λίγο μίλησε με σπασμένη φωνή και πάλι η κυρία της αγγελίας, για να ρωτήσει τον τρόπο πληρωμής και τα σχετικά. «Κορίτσι μου βάλε σε καλή θέση την αγγελία, αν βρεθεί κάποιος Χριστιανός και πάρει το νεφρό μου θα σας πληρώσω και με το παραπάνω. Μόνο τότε θα σώσω τα παιδιά μου…».Μη στεναχωριέστε, δεν κοστίζει τίποτε κυρία μου, της απαντά η υπάλληλος, αρκεί εσείς να βρείτε αυτό που ζητάτε. Και της εξηγεί πως πρώτη φορά της έτυχε να πάρει τέτοιου περιεχομένου αγγελία. Θα δημοσιευθεί της είπε, εάν και νομικά επιτρέπεται. «Θα ρωτήσω τη Διεύθυνση της εφημερίδας και θα σας απαντήσω». Και βέβαια από το Νόμο, πώληση ανθρωπίνων οργάνων απαγορεύεται, μόνο δωρεά επιτρέπεται.

«ΕΠΕΣΑΝ ΕΞΩ…»
Έτσι, έκλεισε ο συγκλονιστικός αυτός διάλογος και το θέμα έφθασε στη σύνταξη της εφημερίδας, για να άρχισε να ξετυλίγεται, ένα από τα πιο συγκινητικά κοινωνικά δράματα με πρωταγωνίστρια μια 52χρονη μάνα, που έφθασε σε σημείο να πωλήσει το ένα της νεφρό για να μην μπουν τα δυο παιδιά της φυλακή, από τα χρέη που δημιούργησαν, όταν συνεταιρικά επεχείρησαν να ανοίξουν κάποια επιχείρηση εδώ στα Γιάννινα.Η επιχείρηση που είχαν τα παιδιά της οικογένειας δεν πήγε καλά, με αποτέλεσμα να χρεωθούν πολλές χιλιάδες ευρώ σε τρίτους, οι οποίοι πιέζουν τώρα ασφυκτικά για να πάρουν πίσω τα χρήματά τους.Πρόκειται για μια αγροτική οικογένεια από χωριό του Νομού Ιωαννίνων. Η 52χρονη γυναίκα αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα υγείας, με αποτέλεσμα να μην μπορεί να εργαστεί. Ο σύζυγός της, που βρίσκεται περίπου στην ίδια ηλικία, είναι αγρότης και τα βγάζουν πέρα δύσκολα, με το πενιχρό εισόδημά τους. «Κανείς δεν μπορεί να μας βοηθήσει» τονίζει με πικρία, η γυναίκα, η οποία εκτός των άλλων έχει και κινητικά προβλήματα.«Πήρα την απόφαση μόνη μου, χωρίς να γνωρίζει ο άνδρας μου και τα παιδιά μου, γιατί άλλη άμεση λύση να ξεχρεωθούμε δεν βλέπω στον ορίζοντα» μας είπε η 52χρονη, όταν τη ρωτήσαμε σχετικά.

Ο ΧΟΙΡΟΤΡΟΦΟΣ
Ακόμη μια περίπτωση, ενδεικτική του κλίματος που επικρατεί στην Ηπειρωτική και όχι μόνο κοινωνία είναι εκείνη του χοιροτρόφου από το Ροδοτόπι Α.Ζ.. Με επιστολή του στην εφημερίδα ο χοιροτρόφος είχε αναφέρει τα πολλά οικονομικά προβλήματα που είχε από τότε που έβαλε λουκέτο η ΣΒΕΚΗ, κάνοντας λόγο για εξαπάτησή του από την επιχείρηση, αφού είχε δώσει την παραγωγή του και είχε να λάβει πάνω από 150.000 ευρώ! Έκλεισε η Βιομηχανία και αυτός ακόμη περιμένει να πληρωθεί! Σήμερα, έφθασε ένα βήμα πριν την ολοκληρωτική καταστροφή, αφού η ΣΒΕΚΗ του είχε δώσει «πέτσινες» επιταγές. Η μη καταβολή των χρημάτων από τη Βιομηχανία απειλεί όχι μόνο την ίδια την επιχείρησή του, αλλά και την επιβίωση της οικογένειάς του. Το πρόβλημα, όπως αναφέρει, γίνεται συνεχώς όλο και πιο ασφυκτικό, αφού δεν έχει χρήματα για να λειτουργήσει τη μονάδα του.Η αφερεγγυότητα της ΣΒΕΚΗ έχει συνέπειες και στο γενικότερο προγραμματισμό της ζωής του, αφού ο χοιροτρόφος έχει στεγαστικό δάνειο για το οποίο, όπως είναι επόμενο, δυσκολεύεται να πληρώσει τις δόσεις.Μάλιστα, ο Α.Ζ. αναφέρει πως η τράπεζα στην οποία εκδόθηκαν οι επιταγές που παρέλαβε από τη ΣΒΕΚΗ, είναι η ίδια που του χορήγησε και το στεγαστικό δάνειο. Ενώ λοιπόν αυτή απαιτεί την καταβολή των δόσεων του δανείου, η ίδια η τράπεζα δεν εξοφλεί στον χοιροτρόφο τις επιταγές της ΣΒΕΚΗ.

ΠΟΣΟ ΑΚΟΜΑ;
Τα δυο παραπάνω περιστατικά είναι… εξαιρετικά αφιερωμένα στην Κυβέρνηση και στις πολιτικές του Δ.Ν.Τ. που προωθεί, με αποτέλεσμα να έχει φέρει σε δεινή και απελπιστική θέση πολλά Ελληνικά νοικοκυριά! Είναι χαρακτηριστικό, πως αρκετοί Ηπειρώτες αναρωτιούνται «πόσο ακόμη θα διαρκέσει αυτή η κατάσταση; Έχουν φέρει σε πολύ δύσκολη θέση τον κόσμο».Το ότι φθάνουν πολλοί συμπολίτες μας, βέβαια, στο έσχατο σημείο να θέλουν να… εξαφανιστούν από προσώπου γης, να πουλήσουν όργανα του σώματός τους ή και να αυτοκτονούν ακόμη, εν έτει 2010, από μόνο του είναι τραγικό και δημιουργεί μια εικόνα, το λιγότερο δυσμενή για τη χώρα.Μια επαγγελματική αποτυχία, μια λάθος κίνηση ή ακόμη και μια παγίδα που μπορεί να στήσουν επιτήδειοι σε κάποιον, είναι ικανά να τον φέρουν στο χείλους του γκρεμού. Και αυτό γιατί λείπουν, μεταξύ άλλων, οι ασφαλιστικές δικλείδες για την προστασία των επιχειρήσεων.Επίσης, τα κίνητρα που προσφέρει η Πολιτεία στις επιχειρήσεις, αλλά και στους κατοίκους για να εργαστούν, τους τελευταίους μήνες έχουν ελαχιστοποιηθεί, με αποτέλεσμα αρκετοί να βρίσκονται αβοήθητοι μεσοπέλαγα!..Αναρωτιούνται πολλοί, αν επιτρέπεται το κράτος να αφήνει τους πολίτες του να φθάνουν σε αυτό το έσχατο σημείο, διακινδυνεύοντας ακόμη και τη ζωή τους, για να μπορέσουν να αντιμετωπίσουν τις οικονομικές τους υποχρεώσεις. Άλλοι διερωτώνται, αν είναι επιτρεπτό η Κυβέρνηση με τις πολιτικές που ακολουθεί τους τελευταίους μήνες και με τις κινήσεις που κάνει σε πολλά μέτωπα, να υπονομεύει το μέλλον κυρίως των νέων γενιών.

 

Σε πενθήμερη απεργία προχωρούν από τη Δευτέρα οι νοσοκομειακοί γιατροί, ατιτιθέμενοι στο νομοσχέδιο που προωθεί το υπουργείο Υγείας. Σύμφωνα με τους γιατρούς, με το νομοσχέδιο επιχειρείται η ιδιωτικοποίηση της Δημόσιας Υγείας με τη λειτουργία ιδιωτικών απογευματινών ιατρείων μέσα στα νοσοκομεία. Την ημέρα ψήφισης του νομοσχεδίου προγραμματίζεται πανελλαδικό συλαλλητήριο έξω από τη Βουλή.

 

«Αγροτική, Τ.Τ και Πειραιώς εις σάρκαν μιαν!»

«Τριπλή συγχώνευση με Αγροτική, ΤΤ, Τράπεζα Πειραιώς προωθείται με τις ευλογίες της κυβέρνησης αντι 700 εκ.€ για τα ποσοστά του δημοσίου. Είναι η πρώτη κίνηση για τη θωράκιση των τραπεζών εν μέσω κρίσης. Λιγο πριν το άνοιγμα της συνεδρίασης ανακοινώθηκε ότι αναστέλλεται για σήμερα η διαπραγματευση των μετοχών των τριών τραπεζών.Όπως αναφέρουν οι σχετικές πληροφορίες οι συζητήσεις βρίσκονται σε προχωρημένο στάδιο ενώ γνώστης των σχεδιασμών είναι ασφαλώς η κυβέρνηση.Ο όμιλος της Τραπέζας Πειραιώς ανοίγει δυναμικά το χορό των από καιρό αναμενόμενων συγχωνεύσεων και εξαγορών στο εγχώριο τραπεζικό σύστημα τον οποίο υποστηρίζουν τόσο η κυβέρνηση και η Τράπεζα της Ελλάδος όσο και το ΔΝΤ και η ΕΕ. Αμφότεροι θέλουν ισχυροποίηση των χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων με δεδομένη την αρνητική συγκυρία.Η εξέλιξη έρχεται και λίγο πριν ανακοινωθούν τα αποτελέσματα των stress test τα οποία εκτιμάται ότι θα αποκαλύψουν σε κάθε περίπτωση ευαίσθητες πτυχές των τραπεζών. Ο επικεφαλής της Πειραιώς Μιχάλης Σάλλας αναλαμβάνει λοιπόν την πρωτοβουλία των κινήσεων στην αναδιάρθρωση του τραπεζικού χάρτη.Εφόσον το εγχείρημα προχωρήσει θα πρέπει να θεωρείται άμεση η αντίδραση των άλλων τραπεζών. Τα σενάρια πρόσφατα ήθελαν την Eurobank σε επαφές για επικείμενο deal με μεγάλο ξένο όμιλο. Θα πρέπει αν σημειωθεί ότι η σημερινή εξέλιξη αποκαλύπτει ότι -για την ώρα τουλάχιστον- εγκαταλείπεται το πολυσυζητημένο σενάριο προσέγγισης Εθνικής-Πειραιώς.

Πως σχολιάζει η ΠήγασοςΣύμφωνα με την Πήγασος ΑΧΕΠΕΥ το νέο σχήμα θα έχει περίπου 1.000 υποκαταστήματα και 25.000 υπαλλήλους και θα είναι το μεγαλύτερο εγχώριο τραπεζικό δίκτυο. Επιπλέον, η χρηματιστηριακή εκτιμά πως οι επικαλύψεις σε οργανικά τμήματα (Corporate Finance, Χρηματοοικονομικές υπηρεσίες, Leasing) είναι σχετικά περιορισμένες. Παράλληλα, σημειώνει ότι τα έσοδα από τόκους των τριών ιδρυμάτων το 2009 αθροιστικά διαμορφώθηκαν στα 2,2 δισ. ευρώ καθιστώντας το σχήμα ως το τρίτο μεγαλύτερο από τις εγχώριες τράπεζες. Σε άλλες παραμέτρους που έχουν ενδιαφέρον η χρηματιστηριακή επισημαίνει τη συμμετοχή της Εθνικής Τράπεζας και της Εurobank με ποσοστά άνω του 5% στο Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο. Συμπερασματικά η Πήγασος ΑΧΕΠΕΥ σημειώνει πως από την πρώτη εικόνα εκτιμά ότι το deal είναι θετικό για τους μετόχους της Τρ. Πειραιώς. Αναμένει ωστόσο περισσότερα στοιχεία για ενδεχόμενες αναδιαρθρώσεις (κόστους, τμημάτων κλπ), την διαχείριση του δυναμικού και την διοικητική δομή.

 

Θεσσαλονίκη: Η πόλη με λιμάνι, αλλά χωρίς ακτοπλοϊκή σύνδεση

Τα οξύμωρα στην Ελλάδα συνεχίζονται και μάλιστα επαναλαμβάνονται χωρίς κανείς να φαίνεται διατεθειμένος να αλλάξει κάτι. Το λιμάνι της Θεσσαλονίκης είναι το δεύτερο μεγαλύτερο της Χώρας, και όμως η συμπρωτεύουσα παραμένει εκτός ακτοπλοϊκών γραμμών και συνδέσεων με τα νησιά του Αιγαίου. Στο ίδιο έργο θεατές, για ακόμα μία χρονιά, όχι μόνο οι κάτοικοι της Θεσσαλονίκης, αλλά και όλης της Β.Ελλάδας δεν μπορούν να κατευθυνθούν ακτοπλοϊκώς ούτε μέχρι τις κοντινότερες Σποράδες. Τα δρομολόγια θα αρχίσουν να πραγματοποιούνται από … τις 23 Ιουλίου (νωρίς δεν είναι; γιατί όχι από τις 23 Αυγούστου) και όλοι θα πρέπει να λέμε «πάλι καλά»… 

 

Τι έγινε στην «Πλατεία Ωρολογίου» στη Βέροια; Μήπως κανένας σεισμός;

Εύλογο το ερώτημα  που συνοδεύεται από την παραπάνω φωτογραφία…

 

Συνάντηση Κ.Καραμανλή – Π.Ψωμιάδη

Συνάντηση εκτός προγράμματος μεταξύ του πρώην πρωθυπουργού Κ.Καραμανλή και του Παναγιώτη Ψωμιάδη πραγματοποιήθηκε σήμερα στην Αθήνα. Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση συζητήθηκαν θέματα των τρεχούσών πολιτικών εξελίξεων, με ότι και να σημαίνει αυτό.

 

 

Το σχόλιό σας

Σχετικά με το blog
-Το blog μας περιλαμβάνει αιχμηρά και καυστικά σχόλια από την επικαιρότητα που επηρεάζουν άμεσα την ζωή μας...!

-ΕΠΙΣΗΣ... ΚΑΤΑΓΡΑΦΟΥΜΕ ΤΑ ΤΟΠΙΚΑ ΔΡΩΜΕΝΑ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ - ΒΟΡΕΙΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ - και όχι μόνο - ΓΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ - ΑΘΛΗΤΙΚΑ - ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ ΤΗΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑ

Υ.Γ.1 ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΑΝΑΦΕΡΟΥΜΕ (ΓΙΑ ΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ΠΟΥ ΚΥΚΛΟΦΟΡΟΥΝ ) ΟΤΙ ΚΕΧΑΓΙΑ ΣΤΑ "ΑΡΧ...Α" ΜΑΣ ΔΕΝ ΒΑΖΟΥΜΕ ΚΑΝΕΝΑΝ ΚΑΙ ΚΑΜΟΙΑ ...!!!

Y.Γ.2 ΚΑΙ ΣΤΟ ΚΑΤΩ...ΚΑΤΩ...ΣΕ ΟΠΟΙΟΝ ΑΡΕΣΟΥΜΕ...
Αναζήτηση
Προηγούμενα Άρθρα
Τελευταίες δημοσιεύσεις