Γάτος...Ο Μακεδών!
Φίλους έχω μόνο τα ποντίκια...
***ΠΡΟΣΟΧΗ***
Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι από τις 20 Δεκεμβρίου η υπηρεσία του Capital.gr
Capital Blogs θα αναστείλει τη λειτουργία της για τεχνικούς λόγους.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
Λίγα λόγια για εμένα
Στην αρχή ήμουν άσπρος...! αλλά με τις βλακίες που ακούω και βλέπω καθημερινά έγινα μαύρος...!
Σελίδες


Όταν οι Νόμοι γίνονται κουρελόχαρτα...
1303 αναγνώστες
Τρίτη, 17 Αυγούστου 2010
13:55

Υπάρχει ή όχι Νόμος που απαγορεύει την κατανάλωση αλκοόλ από ανηλίκους; Δεν χρειάζεται απάντηση. Οι ταμπέλες (άλλα κουρελόχαρτα) στις εισόδους των «νυχτερινών» καταστημάτων είναι εκεί για να μας υπενθυμίζουν ότι κάποτε ψηφίστηκε ένας τέτοιος Νόμος. Ε, και; Δεν υπάρχει σε όλη την Ελλάδα «νυχτερινό» μαγαζί που να μη σερβίρει αλκοόλ σε ανήλικα παιδιά. Μαζί, δεν υπάρχει ούτε ένα αρμόδιο όργανο που να έχει κάνει έναν έλεγχο. Σε τέτοιου είδους καταστήματα, τα χαρακτηριζόμενα και «υγιεινομικού ενδιαφέροντος», το αλκοόλ ρέει άφθονο. Στη Χαλκιδική, υπάρχει κατάστημα ιδιοκτησίας .. «επωνύμου», ο οποίος απευθύνει συνέχεια από τους τηλεοπτικούς δέκτες παροτρύνσεις και σύγχρονα «ηθικοπλαστικά» διδάγματα προς τους νέους και την ίδια στιγμή σερβίρει κάθε βράδυ «θάλασσες» οινοπνεύματος σε 17χρονα. Ξεφτιλίζεται κάθε ημέρα η έννοια του Νόμου και κανένας δεν δίνει μία – τόση δα – σημασία…
Επιβεβαιώνεται λοιπόν για ακόμα μία φορά η ρήση ότι στην Ελλάδα Νόμους έχουμε. Ανθρώπους για να τους εφαρμόσουμε δεν έχουμε…

 

Με «σύμμαχο» (εκτός βέβαια από τους φιλάθλους του) τις υψηλές θερμοκρασίες, ασυνήθιστες για τους παίκτες της Αούστρια Βιέννης, ο Άρης υποδέχεται στο «Κλεάνθης Βικελίδης» την αυστριακή ομάδα σήμερα στις 19.00. Το μόνο πρόβλημα για την ομάδα τηςΘεσσαλονίκης θα είναι η απουσία του Τόνι Κάλβο, ενώ μονόδρομος για τους κίτρινους είναι το θετικό αποτέλεσμα που θα τους δώσει το μεγάλο προβάδισμα για το δεύτερο αγώνα.

 

«Επιστολή στον Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ.Βαρθολομαίο έστειλε ο Νομάρχης Παναγιώτης Ψωμιάδης, στην οποία του απευθύνει τις προσωπικές του ευχαριστίες για την τέλεση της Θείας Λειτουργίας στην Παναγία Σουμελά στην Τραπεζούντα.
«Χάρη στις φιλότιμες και συντονισμένες προσπάθειές σας πετύχαμε ένα μικρό θαύμα: να ζωντανέψουμε την Παναγία μας, την Παναγία των Ποντίων και όλων των Ελλήνων, την Παναγία τη Σουμελιώτισσα», σημειώνει στην επιστολή του ο Νομάρχης και τονίζει ότι «αυτόν τον Δεκαπενταύγουστο, στην Παναγία Σουμελά, ρίξαμε γέφυρα ειρήνης ανάμεσα στο χτες και το αύριο».
Το πλήρες κείμενο της επιστολής του Νομάρχη Π. Ψωμιάδη έχει ως εξής:
«Παναγιώτατε, Πάτερ και Δέσποτα,
Θέλω να σας ευχαριστήσω προσωπικά για το γεγονός της τέλεσης της Θείας Λειτουργίας στην Παναγία Σουμελά της Τραπεζούντας, μείζον γεγονός για την Ορθοδοξία μας.
Χάρη στις φιλότιμες και συντονισμένες προσπάθειές σας πετύχαμε ένα μικρό θαύμα: να ζωντανέψουμε την Παναγία μας, την Παναγία των Ποντίων και όλων των Ελλήνων, την Παναγία τη Σουμελιώτισσα.
Για εμάς τους Ποντίους ήταν μια συμβολική επιστροφή στις εστίες των προγόνων μας, ήταν η σημαντικότερη στιγμή μετά τον ξεριζωμό από τις εστίες. Αυτόν τον Δεκαπενταύγουστο, στην Παναγία Σουμελά ρίξαμε γέφυρα ειρήνης ανάμεσα στο χτες και το αύριο.
Τα λόγια σας από το βήμα της Ιεράς Μονής της Τραπεζούντας, λόγια αγάπης και ειρήνης, είμαι βέβαιος ότι θα σφραγίσουν το μέλλον των σχέσεων των δύο λαών, Ελλάδας και Τουρκίας.
Από τα βάθη της καρδιάς μου, σας μεταφέρω την ευγνωμοσύνη του λαού της Θεσσαλονίκης και του απανταχού ποντιακού ελληνισμού

 

ν, τα μάτια κινούνται γρηγορότερα από τα χέρια κι έτσι μια ομάδα επιστημόνων αποφάσισε να αναπτύξει μια οπτική συσκευή με τη βοήθεια της οποίας στο μέλλον θα οδηγούμε το αυτοκίνητό μας με μεγαλύτερη ευκολία, αλλά και ασφάλεια, ειδικότερα σε απότομες ξαφνικές καμπές του δρόμου. «Ο απότερος σκοπός του προγράμματος είναι να ενσωματώσουμε στα αυτοκίνητα μια συσκευή η οποία θα προειδοποιεί τον οδηγό όταν άθελά του παρεκκλίνει της πορείας του», δήλωσε ο επικεφαλής της ομάδας των Γερμανών ερευνητών. Έχει αποδειχτεί από προηγούμενες μελέτες πως σε ελικοειδείς δρόμους οι οδηγοί έχουν την τάση να κοιτάζουν προς ένα συγκεκριμένο σημείο της διαγράμμισης, το οποίο είναι γνωστό ως «σημείο εφαπτομένης». Τώρα οι επιστήμονες ανακάλυψαν ότι όσο μεγαλύτερη ορατότητα έχουν οι οδηγοί, κυρίως στις αριστερές στροφές, τις ανοιχτές στροφές και κατά την έξοδο από τη στροφή, τόσο λιγότερο χρειάζεται να παρακολουθούν το σημείο εφαπτομένης. Αντίθετα, όσο μικρότερη ορατότητα έχει ο οδηγός, όπως για παράδειγμα στις απότομες δεξιές στροφές, τόσο περισσότερο βασίζεται στην παρακολούθηση του σημείου εφαπτομένης για να κατευθύνει το τιμόνι. Σύμφωνα με αυτή την τελευταία έρευνα, οι δρόμοι με περιορισμένη ορατότητα αναγκάζουν τους οδηγούς να παρακολουθούν το σημείο της εφαπτομένης μέχρι και για το 80% του χρόνου που χρειάζονται για να διανύσουν μια συγκεκριμένη απόσταση. Επομένως η χρήση μιας συσκευής η οποία θα καταγράφει τις κινήσεις του ματιού θα μπορούσε να μειώσει τον κίνδυνο της απώλειας του ελέγχου του αυτοκινήτου στις στροφές. «Το σύστημα που οραματιζόμαστε θα παρακολουθεί τις επικείμενες στροφές και θα τις συνδυάζει με τις κινήσεις που κάνει συνήθως το μάτι του οδηγού. Εάν ο οδηγός δεν επιδείξει τη συνήθη συμπεριφορά όταν πλησιάζει σε μία απότομη στροφή, τότε το σύστημα θα συμπεράνει ότι δεν την έχει δει και θα τον προειδοποιεί εγκαίρως».

 

Το σχόλιό σας

Σχετικά με το blog
-Το blog μας περιλαμβάνει αιχμηρά και καυστικά σχόλια από την επικαιρότητα που επηρεάζουν άμεσα την ζωή μας...!

-ΕΠΙΣΗΣ... ΚΑΤΑΓΡΑΦΟΥΜΕ ΤΑ ΤΟΠΙΚΑ ΔΡΩΜΕΝΑ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ - ΒΟΡΕΙΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ - και όχι μόνο - ΓΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ - ΑΘΛΗΤΙΚΑ - ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ ΤΗΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑ

Υ.Γ.1 ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΑΝΑΦΕΡΟΥΜΕ (ΓΙΑ ΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ΠΟΥ ΚΥΚΛΟΦΟΡΟΥΝ ) ΟΤΙ ΚΕΧΑΓΙΑ ΣΤΑ "ΑΡΧ...Α" ΜΑΣ ΔΕΝ ΒΑΖΟΥΜΕ ΚΑΝΕΝΑΝ ΚΑΙ ΚΑΜΟΙΑ ...!!!

Y.Γ.2 ΚΑΙ ΣΤΟ ΚΑΤΩ...ΚΑΤΩ...ΣΕ ΟΠΟΙΟΝ ΑΡΕΣΟΥΜΕ...
Αναζήτηση
Προηγούμενα Άρθρα
Τελευταίες δημοσιεύσεις