Γάτος...Ο Μακεδών!
Φίλους έχω μόνο τα ποντίκια...
Λίγα λόγια για εμένα
Στην αρχή ήμουν άσπρος...! αλλά με τις βλακίες που ακούω και βλέπω καθημερινά έγινα μαύρος...!
Σελίδες


Ντόμινο σκανδάλων στη δημόσια υγεία: Διευθυντές λάμβαναν για χρόνια μισθούς και επιδόματα που δεν δικαιούνταν
1236 αναγνώστες
Κυριακή, 22 Αυγούστου 2010
20:04

 Μεγάλο φαγοπότι διαρκείας αποκαλύφθηκε με το πόρισμα του επιθεωρητή δημόσιας διοίκησης για στελέχη που έπαιρναν έως και 18 μισθούς (!) το μήνα, διπλοαμοίβονταν και λάμβαναν επιδόματα παρανόμως από το 2004 έως το 2010. Σαθρός μέχρι τα θεμέλια δείχνει να είναι ο τομέας της δημόσιας υγείας, καθώς μετά τα σκάνδαλα των προμηθειών δισεκατομμυρίων ευρώ και τις παράνομες δαπάνες στα νοσοκομεία το φως της δημοσιότητας βλέπουν και άλλες προκλητικές παρατυπίες που αφορούν τις αμοιβές διευθυντικών στελεχών. Πολλαπλές έξτρα αμοιβές, διπλομισθίες, επιδόματα μαϊμού και αμοιβές που ξεπερνούν το μισθό προέδρου του Αρείου Πάγου είναι τα όσα ανακάλυψε ο τελευταίος έλεγχος. Σε ρεπορτάζ της εφημερίδας “Πρώτο Θέμα”, αναφέρεται πως υποδιοικητής του Εθνικού Κέντρου Επιχειρήσεων Υγείας έπαιρνε μισθό από δύο “μεριές” στο δημόσιο (από το ΕΚΕΠΥ και από την Πολυκλινική του Ολυμπιακού Χωριού) επειδή “ξέχασε” να επιλέξει ποιον μισθό θα διατηρούσε. Στελέχη του δημοσίου που ο ρόλος τους ήταν να ελέγξουν μισθούς και επιδόματα, αμείβονταν διπλά(!) ως υπάλληλοι του υπουργείου Οικονομικών και ως υπάλληλοι του υπουργείου Υγείας. Στο πόρισμα αναφέρονται τα ονόματα όλων των στελεχών φορέων και υπουργείων που διπλοαμείβονταν κατασπαταλώντας δημόσιο χρήμα. Για όλες τις περιπτώσεις θα επιληφθεί το Ελεγκτικό Συνέδριο, ενώ οι εμπλεκόμενοι θα περάσουν από πειθαρχικό και νομικό έλεγχο για τις πράξεις τους κατά την άσκηση των καθηκόντων τους. Μερικές από τις παρατυπίες που ανακάλυψαν οι ελεγκτές του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους:

- Μια γενική διευθύντρια συμμετείχε σε 20 επιτροπές και αμειβόταν για τις 18!
- Μια γενική διευθύντρια σε 17 συλλογικά όργανα έπαιρνε αμοιβή από όλα
- Μια γενική διευθύντρια σε 11 επιτροπές αμειβόταν από όλες
- Ένας γενικός διευθυντής σε 8 συλλογικά όργανα πληρωνόταν για τα 7
- 31 υπάλληλοι της Υπηρεσίας Επιτρόπου του Ελεγκτικού Συνεδρίου και της Υπηρεσίας Δημοσιονομικού Ελέγχου του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους στο υπουργείο Υγείας λάμβαναν αμοιβή για υπερωριακή απασχόληση στο υπουργείο Υγείας κατά τα έτη 2005 και 2006, που σημαίνει πως ενώ έλεγχαν πού πηγαίνουν τα λεφτά, οι ίδιοι διπλοαμοίβονταν! Συνάδελφοί τους εισηγούνται να τους ζητηθεί να επιστρέψουν τα χρήματα που έλαβαν.
- 80 στελέχη ακόμα και γενικοί διευθυντές, ανάμεσά τους και ο γενικός διευθυντής του ΣΕΥΥΠ, έπαιρναν επίδομα μεταπτυχιακών σπουδών χωρίς να το δικαιούνται.
- 6 υπάλληλοι έπαιρναν το επίδομα ευθύνης και το κίνητρο απόδοσης κατηγορίας πανεπιστημιακής εκπαίδευσης χωρίς να έχουν πτυχίο!
- 8 υπάλληλοι έπαιρναν επίδομα Πληροφορικής που δεν προβλεπόταν για τη θέση τους!
- 6 υψηλόβαθμοι υπάλληλοι ξεπέρασαν τις αποδοχές του προέδρου του Αρείου Πάγου, ποσό που αποτελεί πλαφόν μισθοδοσίας του δημοσίου τομέα.


Υπάρχουν άραγε «υπερκομματικοί» υποψήφιοι για τις δημοτικές εκλογές; Τα κόμματα και ειδικά το ΠΑΣΟΚ έχουν αποδυθεί σε έναν αγώνα κοροϊδίας για ακόμα μία φορά του λαού, ψάχνοντας να βρουν υποψηφίους έξω από τις στενά κομματικές γραμμές τους, ώστε να τους φορέσουν το … καπέλο (ή φερετζέ) του υπερκομματικού. Πώς όμως νοείται ο υπερκομματικός υποψήφιος; Καταρχήν κάθε φιλόδοξος ή ματαιόδοξος εν δυνάμει «άρχοντας της τοπικής αυτοδιοίκησης» δεν έχει προκύψει από παρθενογέννεση. Έχει, προφανώς, τις ιδεολογικές του βάσεις, τα πιστεύω, τα θέλω, τα πρέπει και όλα εκείνα τα απαραίτητα στοιχεία που είναι έτσι και αλλιώς απαραίτητα για να ξεχωρίσει κάποιος και να ηγηθεί ενός ψηφοδελτίου. Πώς έγινε τώρα στις ημέρες μας και αυτά τα χαρακτηριστικά, ξαφνικά εξαφανίζονται κάτω από την ταμπέλα «υπερκομματικός», μάλλον απομένει να διευκρινιστεί. Προφανώς από την άλλη και τα ιδεολογικά πιστεύω δεν κατατάσσουν κάποιον απαραίτητα σε έναν πολιτικό χώρο. Μπορεί να συμμερίζεσαι κάποιες γενικές ιδέες, αλλά να μη συμφωνείς στην πολιτική ενός κόμματος. Το δευτερόλεπτο όμως που θα δεχθείς να μπεις κάτω από μία κομματική ομπρέλλα, αυτό δεν συνεπάγεται ότι τα πιστεύω που μέχρι χθες δεν σε άφηναν να ενταχθείς στο ίδιο αυτό κόμμα, τώρα έχουν αλλοιωθεί, έχουν αλλάξει; Στα αυτιά του ταλαιπωρημένου από την πολιτική και τους πολιτικούς Έλληνα, ακούγεται πολύ όμορφα η φράση «υπερκομματικός». Εννοεί αυτόν που είναι πάνω και πέρα από τις κομματικές γραμμές. Έτσι δεν είναι; Τί γίνεται όμως την επόμενη ημέρα; Ο περίφημος αυτοδιοικητικός χάρτης τη βραδιά των εκλογών γιατί πρασινίζει ή γίνεται μπλε, κόκκινος ή ροζ, αφού όλοι όσοι κατέρχονται σε αυτό το στίβο, το στίβο των δημοτικών εκλογών, λένε οι ίδιο ότι είναι Δήμαρχοι, Νομάρχες, Κοινοτάρχες όλων των δημοτών; Οι ίδιοι δηλαδή οι πολιτικοί και το πολιτικό σύστημα φροντίζει και καρπώνεται ακόμα και αυτό το υποτιθέμενα αγνό και υπερκομματικό. Στην αντίθετη περίπτωση και εφόσον ο … «υπερκομματικός» υποψήφιος χάσει, το κόμμα που τον «πατρόναρε» μέχρι τότε, του γυρνά σε χρόνο ρεκόρ την πλάτη του. Άλλωστε η ήττα του εν λόγω υποψηφίου δεν του χρεώθηκε γιατί ήταν «υπερκομματικός». Με αυτή τη συλλογιστική λοιπόν, τη συλλογιστική «και η πίτα ολόκληρη και ο σκύλος χορτάτος», πορεύονται τα κόμματα – και ειδικά τα λεγόμενα «κόμματα εξουσίας» – και σε αυτή την προεκλογική περίοδο των δημοτικών εκλογών. Μην … «τσιμπάτε» λοιπόν. Η έννοια του υπερκομματικού, όπως τόσες άλλες έννοιες στην Ελλάδα, έχουν άλλη σημασία από αυτήν που τους αποδίδεται στο λεξικό. Σημαίνει τον υποψήφιο που ακόμα και αν χάσει, η πολιτική ζημία θα είναι πάρα πολύ μικρή για το κόμμα που θα τον έχει «καπελώσει»…


Το βιβλίο του με τίτλο «Χρηματοδοτικά εργαλεία για “πράσινες” επενδύσεις στην Αυτοδιοίκηση» θα παρουσιάσει αύριο Δευτέρα 23/8 στις 12.00 το μεσημέρι στην αίθουσα της ΕΣΗΕΜ-Θ ο Μιχάλης Τρεμόπουλος. Η παρουσίαση όμως κρύβει και μία άλλη… είδηση: Το βιβλίο θα σχολιάσει και ο πρώην αντινομάρχης, εκλεγμένος με την παράταξη του Π.Ψωμιάδη Γ.Μπίκος (!). Ψωμιάδης και Μπίκος βρίσκονται στα Δικαστήρια, ύστερα από τη μήνυση που κατέθεσε ο δεύτερος εναντίον του πρώτου μετά τα γεγονότα που διαδραματίστηκαν κατά τη διάρκεια συνεδρίασης του Νομαρχιακού Συμβουλίου Θεσσαλονίκης. Ο Γ.Μπίκος δεν έκρυψε ποτέ τα «φιλικά του αισθήματα» προς την πλευρά της Ντόρας Μπακογιάννη, ενώ η παρουσία του σε εκδήλωση του μέχρι προχθές «αντιπάλου» της παράταξης με την οποία είχε εκλεγεί προκαλεί ερωτηματικά και συζητήσεις.

Ο υπουργός Εσωτερικών της Ιταλίας δήλωσε πως το κράτος επιθυμεί να ακολουθήσει το παράδειγμα της Γαλλίας και να προχωρήσει σε απέλαση των πληθυσμών Ρομά που κατοικούν στην Ιταλία και ζουν μόνο με κρατικά επιδόματα. Ο υπουργός Εσωτερικών Ρομπέρτο Μαρόνι πρόσθεσε πως η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αρνήθηκε στην Ιταλια την άδεια να προχωρήσει σ’ ένα τέτοιο σχέδιο στο παρελθόν, όμως τόνισε πως ο ίδιος θα επαναλάβει τις πιέσεις στη σύνοδο των υπουργών Εσωτερικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης στις 6 Σεπτεμβρίου. Την περασμένη εβδομάδα η Γαλλία έστειλε αεροπορικώς πίσω στη Ρουμανία δεκάδες Ρομά, ενώ θα απελαθούν και άλλοι προς τη Βουλγαρία. Επικροτώντας την κίνηση αυτή, ο Μαρόνι, ανέφερε πως οι υποχρεωτικές απελάσεις Ρομά, οι οποίοι δεν ανταποκρίνονται σε βασικές απαιτήσεις, θα πρέπει τώρα να επιτραπούν. «Φυσικά μόνον αυτών που παραβιάζουν τους κανόνες σχετικά με τα όσα απαιτούνται για να ζει κανείς σε άλλη χώρα μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης: ένα ελάχιστο επίπεδο εισοδήματος, κατάλληλη στέγη και να μην είναι βάρος για το σύστημα κοινωνικής πρόνοιας της χώρας που τον φιλοξενεί. Πολλοί Ρομά είναι πολίτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όμως δεν σέβονται καμιά απ’ αυτές τις απαιτήσεις», δήλωσε ο Ιταλός υπουργός. Όταν ο Μαρόνι κατηγορήθηκε από την αντιπολίτευση πως προβαίνει σε ρατσιστικές διακρίσεις, αυτός απάντησε πως η πολιτική θα εφαρμοστεί για όλους τους μη Ιταλούς πολίτες που δεν ανταποκρίνονται σε ορισμένα κριτήρια και όχι μόνο για τους Ρομά.


 
Το σχόλιό σας

Σχετικά με το blog
-Το blog μας περιλαμβάνει αιχμηρά και καυστικά σχόλια από την επικαιρότητα που επηρεάζουν άμεσα την ζωή μας...!

-ΕΠΙΣΗΣ... ΚΑΤΑΓΡΑΦΟΥΜΕ ΤΑ ΤΟΠΙΚΑ ΔΡΩΜΕΝΑ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ - ΒΟΡΕΙΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ - και όχι μόνο - ΓΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ - ΑΘΛΗΤΙΚΑ - ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ ΤΗΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑ

Υ.Γ.1 ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΑΝΑΦΕΡΟΥΜΕ (ΓΙΑ ΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ΠΟΥ ΚΥΚΛΟΦΟΡΟΥΝ ) ΟΤΙ ΚΕΧΑΓΙΑ ΣΤΑ "ΑΡΧ...Α" ΜΑΣ ΔΕΝ ΒΑΖΟΥΜΕ ΚΑΝΕΝΑΝ ΚΑΙ ΚΑΜΟΙΑ ...!!!

Y.Γ.2 ΚΑΙ ΣΤΟ ΚΑΤΩ...ΚΑΤΩ...ΣΕ ΟΠΟΙΟΝ ΑΡΕΣΟΥΜΕ...
Αναζήτηση
Προηγούμενα Άρθρα
Τελευταίες δημοσιεύσεις
11/10Δήμος ΠΑΙΟΝΙΑΣ :23η Γιορτή Κάστανου Γρίβας !
11/10Δήμος ΛΑΓΚΑΔΑ : Τοποθετήθηκε υπόγειος κάδος στο κέντρο της πόλης στην πλατεία του Λαγκαδά
1/10ΧΑΛΑΣΤΡΑ : Δράσεις του 3ου Δημοτικού Χαλάστρας την ημέρα του Αθλητισμού