Γάτος...Ο Μακεδών!
Φίλους έχω μόνο τα ποντίκια...
Λίγα λόγια για εμένα
Στην αρχή ήμουν άσπρος...! αλλά με τις βλακίες που ακούω και βλέπω καθημερινά έγινα μαύρος...!
Σελίδες


Ποια ονόματα παίζουν για τους περιφερειακούς δήμους της Θεσσαλονίκης
1334 αναγνώστες
Κυριακή, 29 Αυγούστου 2010
14:21

 


Στους ρυθμούς των αυτοδιοικητικών εκλογών κινούνται οι υποψήφιοι δήμαρχοι και δημοτικοί σύμβουλοι του νομού Θεσσαλονίκης. Αν και απομένουν περισσότερο από δύο μήνες για τις αυτοδιοικητικές εκλογές του ερχόμενου Νοέμβρη, οι περισσότεροι υποψήφιοι έχουν ήδη οριστικοποιήσει την κάθοδό τους και προετοιμάζουν τα ψηφοδέλτιά τους ενώ κάποιοι άλλοι βρίσκονται σε προχωρημένες συνομιλίες με στελέχη των περιοχών τους. Ωστόσο, υπάρχουν και αυτοί που βρίσκονται στην αναμονή για τα «πράσινα» ή «γαλάζια» χρίσματα, τα οποία αναμένονται μέχρι και τα μέσα Σεπτεμβρίου. 

Δήμος Θέρμης
Στο νέο δήμο Θέρμης, ο νυν δήμαρχος είναι αποφασισμένος να διεκδικήσει τη διοίκηση του νέου καλλικράτειου δήμου Θέρμης, που προέκυψε από τη συνένωση των δήμων Θέρμης, Μίκρας, και Βασιλικών. Ο Θόδωρος Παπαδόπουλος, που προέρχεται από το χώρο του ΠΑΣΟΚ δήλωσε ότι διεκδικεί το δημαρχιακό θώκο πέρα από κομματικά χρίσματα. Ο δήμαρχος Μίκρας Θ. Γκουστίλης και ο πρώην δήμαρχος Βασιλικών Α. Τσολάκης, οι οποίοι προέρχονται και αυτοί από το χώρο του κυβερνώντος κόμματος, βρίσκονται στο πλευρό του δημάρχου Θέρμης. Από την πλευρά της η ΝΔ με επίσημη ανακοίνωσή της δίνει το χρίσμα στον επιχειρηματία Νίκο Βεζυρτζή. Ενώ, το ΚΚΕ ανακοίνωσε ήδη ότι στηρίζει την υποψηφιότητα του Θεόδωρου Ιγνατιάδη, ο οποίος ήταν υποψήφιος δήμαρχος και στις δύο προηγούμενες εκλογικές αναμετρήσεις το 2002 και το 2006.

Δήμος Θερμαϊκού 
Ο νυν δήμαρχος Θερμαϊκού, Γιάννης Αλεξανδρής θα διεκδικήσει για μια ακόμη φορά το δημαρχιακό θώκο του νέου δήμου, ο οποίος έχει προκύψει από τη συνένωση των δήμων Θερμαϊκού, Επανομής και Μηχανιώνας. Στο νέο δήμο ακούγεται επίσης το όνομα του πρώην υποψηφίου δημάρχου Δ. Καπλάνη. Ο νυν δήμαρχος Επανομής, Απόστολος Οικονομίδης έθεσε τον εαυτό του στη διάθεση των κατοίκων του νέου δήμου, ανακοινώνοντας την υποψηφιότητα του. Ο κ. Οικονομίδης τις τελευταίες ημέρες είχε διαδοχικές επαφές και συσκέψεις με στελέχη της δημοτικής του παράταξης και αφού «ζύγισε» τα δεδομένα είπε το «ναι» στις προτροπές των τοπικών φορέων. Σύμφωνα με πληροφορίες ο συνδυασμός του θα είναι υπερκομματικός και θα αποτελείται από πρόσωπα με εμπειρία στο χώρο της αυτοδιοίκησης, των επιστημών και του συνδικαλισμού. Από την πλευρά του ΠΑΣΟΚ ακούγονται επίσης ο πρώην βουλευτής Γιώργος Κίρκος, ο δήμαρχος Μηχανιώνας Γιάννης Μαυρομάτης, ο πρώην δήμαρχος Θερμαϊκού Αντώνης Μαντζάρης και ο Κώστας Κούτουκας, πρώην δήμαρχος Ν. Μηχανιώνας. 

Δήμος Λαγκαδά
Στο δήμο Λαγκαδά ο νυν δήμαρχος, Γιάννης Καραγιάννης, διεκδικεί την επανεκλογή του έχοντας τη στήριξη της ΝΔ. Στην κατηγορία των «επίσημων» υποψηφίων ανήκει και ο Δημήτρης Ράβναλης ο οποίος «κατεβαίνει» με τη στήριξη του ΠΑΣΟΚ. Ο μέχρι σήμερα δήμαρχος Ασσήρου έλαβε το χρίσμα κατά τη διάρκεια ευρείας σύσκεψης στελεχών του κυβερνώντος κόμματος, παρουσία του γραμματέα της Β’ περιφέρειας Θεσσαλονίκης Παντελή Κουκουλεκίδη. Την τριάδα κλείνει ο Φίλιππος Γεωργουδάκης ο οποίος είναι υποψήφιος με τη σημαία του ΚΚΕ.  
Στους λεγόμενους «ανεξάρτητους» ξεχωρίζει η υποψηφιότητα του Γιώργου Ρόκου, ο οποίος προέρχεται από το χώρο του ΠΑΣΟΚ, έχει ευρεία διεισδυτικότητα στο συγκεκριμένο πολιτικό χώρο και θεωρείται πρόσωπο κοινής κοινωνικής αποδοχής. 
Ανεξάρτητος «κατεβαίνει» και ο νυν δημοτικός σύμβουλος, Γιάννης Αναστασιάδης, ο οποίος προέρχεται από το χώρο της ΝΔ. Ως ανεξάρτητος κατέρχεται και ο επίσης «γαλάζιος» δήμαρχος Καλλινδοίων, Σταύρος Καμαρούδης.

Δήμος Βόλβης

Στο νέο δήμο Βόλβης, ο οποίος προέρχεται από τη συνένωση των δήμων Αγίου Γεωργίου, Μαδύτου, Αρεθούσας, Απολλωνίας, Ρεντίνας και Εγνατίας, ο πρώην βουλευτής της ΝΔ, Δημήτρης Γαλαμάτης έχει ήδη ανακοινώσει και επίσημα την υποψηφιότητά του. Μάλιστα, ο κ. Γαλαμάτης κατάφερε και ένωσε και τις τρεις παρατάξεις του δήμου Αρέθουσας, με στήριξη στο πρόσωπό του ως υποψήφιου δημάρχου Βόλβης αν και το εγχείρημα δεν ήταν εύκολο, αφού επρόκειτο για τρεις «γαλάζιους» που είχαν εμφύλιο στις προηγούμενες δημοτικές εκλογές. Από το χώρο του ΠΑΣΟΚ προέρχεται και ο Άγγελος Φραντζής, ο οποίος ανακοίνωσε και επίσημα την πρόθεσή του να διεκδικήσει το νέο δήμο. Στο πλευρό του βρίσκονται μάλιστα και τρεις εν ενεργεία δήμαρχοι, Απολλωνίας Ιωάννης Αλμαλόγλου, Εγνατίας Αστέριος Ρετζέπης και Μαδύτου Βλαδίμηρος Ονούχος.

Δήμος Ωραιοκάστρου
Η αποχώρηση του γαλάζιου Π. Τσακίρη και η φημολογούμενη αποχώρηση του επίσης γαλάζιου Δ. Σαραμάντου (αν και ο ίδιος το διαψεύδει κατηγορηματικά) αλλάζουν το σκηνικό στο νέο δήμο. Ο νυν δήμαρχος, Ν. Μπάτος, που φέρεται από πολλούς να είναι ο επικρατέστερος και για νέος δήμαρχος της περιοχής, ζητά το χρίσμα της ΝΔ, ενώ οι γαλάζιοι Αστ. Γαβότσης, δήμαρχος Μυγδονίας και Δ. Καρασαββίδης (πρώην αντιδήμαρχος της παράταξης του νυν δημάρχου Ωραιοκάστρου και με πολύ καλές σχέσεις με στελέχη του ΛΑΟΣ), έχουν ήδη ανακοινώσει την κοινή κάθοδό τους στις εκλογές του Νοέμβρη, με επικεφαλής στο ψηφοδέλτιο τον κ. Γαβότση. Η εκλεκτή του ΠΑΣΟΚ, Χ. Αλίρη φαίνεται πως παίζει μόνη της στο “πράσινο” στρατόπεδο. Η νεαρή υποψήφια δήμαρχος έχει ήδη έτοιμο το ψηφοδέλτιό της, κατά 90%, το οποίο στελεχώνεται από πρόσωπα όλων των πολιτικών χώρων, ευελπιστώντας να πάρει ψήφους και από τον δεξιό χώρο.

Δήμος Δέλτα 
Ο νέος δήμος Δέλτα, που προέκυψε από τη συνένωση των δήμων Εχεδώρου, Αξιού και Χαλάστρας προκαλεί προβληματισμό στο ΠΑΣΟΚ αν και όπως όλα δείχνουν ο εκλεκτός του κόμματος θα είναι τελικά ο νυν δήμαρχος Εχεδώρου, Σ. Σταματάκης, ο οποίος διαδέχθηκε τον Γ. Αρβανιτίδη, όταν ο τελευταίος εγκατέλειψε την Τοπική Αυτοδιοίκηση για τη Βουλή. Αλλά και ο νυν δήμαρχος Αξιού, Ν. Γιουτίκας, είναι αποφασισμένος να κατέβει στις εκλογές του ερχόμενου Νοέμβρη ενώ η στήριξη από τη ΝΔ είναι δεδομένη.
 

Ποιότητα ζωής στις αγροτικές περιοχές και διαφοροποίηση της αγροτικής οικονομίας

 Η εταιρεία Euroaction σας ενημερώνει ότι την περίοδο αυτή βρίσκεται σε ισχύ ο Άξονας 3: Ποιότητα ζωής στις αγροτικές περιοχές και διαφοροποίηση της αγροτικής οικονομίας, στα πλαίσια του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης της Ελλάδας 2007-2013 (ΠΑΑ). Οι παρεμβάσεις του Άξονα στοχεύουν κυρίως στην οικονομική, κοινωνική και πολιτιστική αναβάθμιση των ορεινών και μειονεκτικών περιοχών της χώρας. Ιδιαίτερη έμφαση δίνεται στην προώθηση δραστηριοτήτων εκτός της γεωργίας, στην ενίσχυση της επιχειρηματικότητας μικρής κλίμακας και στην αναστροφή των δυσμενών τάσεων της πληθυσμιακής συρρίκνωσης σε μια  ελκυστικότερη ύπαιθρο με προοπτικές ήπιας ανάπτυξης.
Το πρόγραμμα απευθύνεται σε πολύ μικρές επιχειρήσεις φυσικών ή νομικών προσώπων, αγροτών και μη. Προκηρύχθηκαν 3 Μέτρα και συγκεκριμένα τα Μέτρα 311, 312 και 313.

Γενική περιγραφή των Μέτρων
Μέτρο 311: Το παρόν Μέτρο στοχεύει στην ενίσχυση επενδύσεων που υλοποιούνται από φυσικά πρόσωπα τα οποία διαφοροποιούν τις δραστηριότητες της γεωργικής εκμετάλλευσής τους, με την ανάπτυξη νέων δραστηριοτήτων που δεν σχετίζονται με τη γεωργία. 
Δικαιούχοι: Φυσικά πρόσωπα που ασκούν δραστηριότητα σε γεωργική εκμετάλλευση κατά κύρια ή μερική απασχόληση
Μέτρο 312: Το παρόν Μέτρο στοχεύει στην ενίσχυση πολύ μικρών επιχειρήσεων εκτός αυτών που αφορούν τουριστικές δραστηριότητες και αυτών που δραστηριοποιούνται στον τομέα της πρώτης μεταποίησης και εμπορίας γεωργικών προϊόντων. 
Δικαιούχοι: Φυσικά ή νομικά πρόσωπα, κάτοικοι ή μη των περιοχών παρέμβασης του Άξονα 3, και οι οποίοι δεν ασκούν δραστηριότητα σε γεωργική εκμετάλλευση κατά κύρια ή μερική απασχόληση. 
Μέτρο 313: Το παρόν Μέτρο στοχεύει στην ενίσχυση επενδυτικών σχεδίων τα οποία αφορούν στη βελτίωση και οργάνωση του τουριστικού προϊόντος, την ενίσχυση της απασχόλησης, την αύξηση της επισκεψιμότητας των περιοχών παρέμβασης, την προβολή-προώθηση των συγκριτικών πλεονεκτημάτων των περιοχών.
Δικαιούχοι: 
Α) Για τις παρεμβάσεις δημοσίου χαρακτήρα:    ΟΤΑ Α΄ βαθμού και οι εταιρίες τους
Β) Για τις παρεμβάσεις ανάπτυξης επιχειρηματικής δραστηριότητας: 
Φυσικά ή νομικά πρόσωπα, κάτοικοι ή μη των περιοχών παρέμβασης του Άξονα 3, και οι οποίοι δεν ασκούν δραστηριότητα σε γεωργική εκμετάλλευση κατά κύρια ή μερική απασχόληση.
Ενδεικτικές δράσεις (διαφοροποιούνται ανάλογα με το Μέτρο)
Υποδομές διανυκτέρευσης 
Χώροι εστίασης
Μικρές βιοτεχνίες – οικοτεχνίες
Επιχειρήσεις παροχής υπηρεσιών
Επιχειρήσεις διατροφής μετά την α΄ μεταποίηση
Βελτίωση υποδομής επιχειρήσεων με τη χρήση ανανεώσιμων πηγών ενέργειας
Ύψος Ενίσχυσης
Επιχειρηματική Δραστηριότητα Φυσικών και Νομικών Προσώπων μέγιστο όριο ενίσχυσης έως 60% (ανάλογα με τον χάρτη των Περιφερειακών Ενισχύσεων της Ελλάδας),  ΟΤΑ Α΄ βαθμού και οι εταιρίες τους:  70%
Συνολικό Κόστος Επενδυτικής Πρότασης 
Για υποδομές διανυκτέρευσης: έως 600.000 € και έως 40 κλίνες
Λοιπές επιχειρήσεις: έως 300.000 €
Συνδυασμός των παραπάνω δράσεων:  έως 600.000 €

 

 

Το σχόλιό σας

Σχετικά με το blog
-Το blog μας περιλαμβάνει αιχμηρά και καυστικά σχόλια από την επικαιρότητα που επηρεάζουν άμεσα την ζωή μας...!

-ΕΠΙΣΗΣ... ΚΑΤΑΓΡΑΦΟΥΜΕ ΤΑ ΤΟΠΙΚΑ ΔΡΩΜΕΝΑ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ - ΒΟΡΕΙΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ - και όχι μόνο - ΓΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ - ΑΘΛΗΤΙΚΑ - ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ ΤΗΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑ

Υ.Γ.1 ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΑΝΑΦΕΡΟΥΜΕ (ΓΙΑ ΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ΠΟΥ ΚΥΚΛΟΦΟΡΟΥΝ ) ΟΤΙ ΚΕΧΑΓΙΑ ΣΤΑ "ΑΡΧ...Α" ΜΑΣ ΔΕΝ ΒΑΖΟΥΜΕ ΚΑΝΕΝΑΝ ΚΑΙ ΚΑΜΟΙΑ ...!!!

Y.Γ.2 ΚΑΙ ΣΤΟ ΚΑΤΩ...ΚΑΤΩ...ΣΕ ΟΠΟΙΟΝ ΑΡΕΣΟΥΜΕ...
Αναζήτηση
Προηγούμενα Άρθρα
Τελευταίες δημοσιεύσεις
11/10Δήμος ΠΑΙΟΝΙΑΣ :23η Γιορτή Κάστανου Γρίβας !
11/10Δήμος ΛΑΓΚΑΔΑ : Τοποθετήθηκε υπόγειος κάδος στο κέντρο της πόλης στην πλατεία του Λαγκαδά
1/10ΧΑΛΑΣΤΡΑ : Δράσεις του 3ου Δημοτικού Χαλάστρας την ημέρα του Αθλητισμού