Γάτος...Ο Μακεδών!
Φίλους έχω μόνο τα ποντίκια...
Λίγα λόγια για εμένα
Στην αρχή ήμουν άσπρος...! αλλά με τις βλακίες που ακούω και βλέπω καθημερινά έγινα μαύρος...!
Σελίδες


"Καμπανάκι" για ΠΑΣΟΚ - ΝΔ...
1048 αναγνώστες
Τρίτη, 31 Αυγούστου 2010
15:10

 Κλίμα απαισιοδοξίας για την οικονομική κατάσταση της χώρας κατέγραψε το πρώτο φθινοπωρινό γκάλοπ, καθώς οι πολίτες χτύπησαν καμπανάκι προς τα δύο μεγάλα κόμματα εκφράζοντας τη δυσαρέσκειά τους. Σύμφωνα με τη μέτρηση της GPO για λογαριασμό του Mega, οκτώ στους δέκα πολίτες εκφράζουν την απαισιοδοξία τους για την πορεία της χώρας το επόμενο διάστημα, ενώ μόλις το 20,1% δηλώνει την αισιοδοξία του.

Ενδεικτικά του κλίματος που επικρατεί στους ψηφοφόρους είναι και τα ευρήματα σε ό,τι αφορά την πρόθεση ψήφου, καθώς δημοσκοπικά ΠΑΣΟΚ και Νέα Δημοκρατία για πρώτη φορά συγκεντρώνουν τόσο χαμηλά ποσοστά. Πάντως απ' ό,τι φαίνεται τα άλλα κόμματα δεν κερδίζουν εκλογικά ποσοστά, καθώς αυτό που υπερισχύει σε ποσοστό 27% είναι "το λευκό και το άκυρο", αλλά και η αδιευκρίνιστη ψήφος. Πιο συγκεκριμένα, το ΠΑΣΟΚ ψηφίζει το 28,6%, τη ΝΔ το 21,1%, το ΚΚΕ το 9%, τον ΛΑΟΣ το 6,8%, τον ΣΥΡΙΖΑ το 2,8%, τους Οικολόγους Πράσινους το 2,8% (εμφανίζουν άνοδο) και τη Δημοκρατική Αριστερά το 1,7%.

 Καμπανάκι  για ΠΑΣΟΚ - ΝΔ
 

Ενδιαφέρον παρουσιάζουν τα ευρήματα της τηλεφωνικής δημοσκόπησης για το πόσο αισιόδοξοι είναι οι πολίτες για την πορεία της χώρας. Μεταξύ των ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ το 65,7% εκφράζει την απαισιοδοξία του και το 34,3% δηλώνει αισιόδοξο, ενώ συντριπτικά είναι τα ποσοστά στους ψηφοφόρους της ΝΔ, καθώς το 92,7% εκφράζει την απαισιοδοξία του. Είναι χαρακτηριστικό ότι η κοινή γνώμη δεν έχει πεισθεί πως δεν θα χρειαστούν άλλα μέτρα, αν και εδώ οι γνώμες είναι μοιρασμένες.

Σημειώνεται ότι το 44,2% των ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ δεν έχει πεισθεί από τις διαβεβαιώσεις της κυβέρνησης, καθώς και το 55% των πολιτών που ψηφίζουν το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

 Καμπανάκι  για ΠΑΣΟΚ - ΝΔ
 

Στο ερώτημα "με την πολιτική τίνος κόμματος συμφωνείτε για την αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης" υπερισχύει η απάντηση με "κανένα κόμμα" (ποσοστό 39,5%), ενώ με το ΠΑΣΟΚ τάσσεται το 31% και με την οικονομική πρόταση της ΝΔ το 13,4%.

Σημειώνεται ότι απαισιοδοξία καταγράφεται και ως προς το εάν η χώρα θα ξαναβρεί τον δρόμο της μετά την τριετία ή θα κινδυνεύσει σε πτώχευση. Το 54,9% λέει ότι θα βρει η χώρα τον δρόμο της, ενώ το όχι αμελητέο ποσοστό 42,8% πιστεύει το αντίθετο. Μεταξύ των ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ σχεδόν 3 στους 10 ψηφοφόρους εκφράζουν την απαισιοδοξία τους. Σε ό,τι αφορά τον συντονισμό του κυβερνητικού έργου, επτά στους δέκα πολίτες θεωρούν ότι υπάρχει πρόβλημα, ενώ την ίδια θέση εκφράζουν και οι ψηφοφόροι του ΠΑΣΟΚ (ποσοστό 63,2%). Μάλιστα, στο σύνολο των ψηφοφόρων το 58,6% θεωρεί ότι πρέπει να υπάρξει συντονιστής του κυβερνητικού έργου, ενώ σε ό,τι αφορά τους πολίτες που ψηφίζουν το κυβερνών κόμμα το ποσοστό αγγίζει το 69%.

 

Την οριστική της αποχώρηση από την Προανακριτική Επιτροπή για το Βατοπέδι γνωστοποίησε πριν από λίγο η Νέα Δημοκρατία με το αιτιολογικό ότι περαιτέρω παραμονή των γαλάζιων βουλευτών - μελών της εξεταστικής  θα εξυπηρετούσε «τα σχέδια και τους μικροκομματικούς σκοπούς τους ΠΑΣΟΚ».


Αποχώρηση ΝΔ, άρνηση Αλογοσκούφη
 

Στο μέτωπο της Siemens, σήμερα κατέθεσε στην αρμόδια εξεταστική επιτροπή, ο πρώην υπουργός οικονομικών των κυβερνήσεων Νέας Δημοκρατίας, Γιώργος Αλογοσκούφης.

Ο πρώην υπουργός αρνήθηκε κάθε εμπλοκή ή ανάμειξη του υπουργείου του σε συμβάσεις που συνήψαν διάφορες ΔΕΚΟ (όπως ο ΟΤΕ και ο ΟΣΕ) με τη Siemens. Σε απόλυτη τάυτιση θέσεων με τον προκάτοχό του στο υπουργείο, Νίκο Χριστοδουλάκη, τόνισε ότι ο ίδιος και το υπουργείο του δεν είχε καμία αρμοδιότητα σε θέματα συμβάσεων ΟΣΕ και ΟΤΕ.

Αρνήθηκε επίσης ότι είχε ουσιαστικό ρόλο στην καταγγελία προγραμματικών συμβάσεων κοινοπραξιών με τα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά για μη τήρηση των προγραμματικών τους υποχρεώσεων.

 

Αναφορικά με τις περίπου 35 τηλεφωνικές επαφές και συναντήσεις του με τον Μιχάλη Χριστοφοράκο που αναγράφονται στο ημερολόγιο του πρώην διευθύνοντος συμβούλου της Siemens Ελλάς, ο κ. Αλογοσκούφης υποστήριξε ότι είχε απλώς σχέσεις αβροφροσύνης με τον πρώην ισχυρό άνδρα της γερμανικής εταιρείας αρνούμενος τον συγκεκριμένο αριθμό των επαφών τους.

 

 

Το σχόλιό σας

Σχετικά με το blog
-Το blog μας περιλαμβάνει αιχμηρά και καυστικά σχόλια από την επικαιρότητα που επηρεάζουν άμεσα την ζωή μας...!

-ΕΠΙΣΗΣ... ΚΑΤΑΓΡΑΦΟΥΜΕ ΤΑ ΤΟΠΙΚΑ ΔΡΩΜΕΝΑ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ - ΒΟΡΕΙΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ - και όχι μόνο - ΓΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ - ΑΘΛΗΤΙΚΑ - ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ ΤΗΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑ

Υ.Γ.1 ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΑΝΑΦΕΡΟΥΜΕ (ΓΙΑ ΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ΠΟΥ ΚΥΚΛΟΦΟΡΟΥΝ ) ΟΤΙ ΚΕΧΑΓΙΑ ΣΤΑ "ΑΡΧ...Α" ΜΑΣ ΔΕΝ ΒΑΖΟΥΜΕ ΚΑΝΕΝΑΝ ΚΑΙ ΚΑΜΟΙΑ ...!!!

Y.Γ.2 ΚΑΙ ΣΤΟ ΚΑΤΩ...ΚΑΤΩ...ΣΕ ΟΠΟΙΟΝ ΑΡΕΣΟΥΜΕ...
Αναζήτηση
Προηγούμενα Άρθρα
Τελευταίες δημοσιεύσεις
11/10Δήμος ΠΑΙΟΝΙΑΣ :23η Γιορτή Κάστανου Γρίβας !
11/10Δήμος ΛΑΓΚΑΔΑ : Τοποθετήθηκε υπόγειος κάδος στο κέντρο της πόλης στην πλατεία του Λαγκαδά
1/10ΧΑΛΑΣΤΡΑ : Δράσεις του 3ου Δημοτικού Χαλάστρας την ημέρα του Αθλητισμού