Γάτος...Ο Μακεδών!
Φίλους έχω μόνο τα ποντίκια...
Λίγα λόγια για εμένα
Στην αρχή ήμουν άσπρος...! αλλά με τις βλακίες που ακούω και βλέπω καθημερινά έγινα μαύρος...!
Σελίδες


Για το Δήμο Θεσσαλονίκης και την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας αντίστοιχα Μπουτάρης και Μπόλαρης οι υποψήφιοι που θα υποστηριχτούν από το ΠΑΣΟΚ
1239 αναγνώστες
Κυριακή, 5 Σεπτεμβρίου 2010
15:27

  
Με εντολή του προέδρου γίνεται συστηματική προσπάθεια για ευρύτερες συγκλίσεις με δυνάμεις της αριστεράς και της οικολογίας η οποία θα συνεχιστεί με συνέπεια, υπογράμμισε ο επικεφαλής της επιτροπής ανάδειξης υποψηφίων του ΠΑΣΟΚ, Θανάσης Τσούρας, απευθυνόμενος προς το σώμα του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, στις Ολυμπιακές Εγκαταστάσεις Φαλήρου, λίγο πριν ανακοινώσει τις υποψηφιότητες που θα στηρίξει το ΠΑΣΟΚ σε πέντε δήμους και στις 12 από τις 13 περιφέρειες της χώρας.
Λίγα λεπτά αργότερα ο κ. Τσούρας ανακοίνωσε ότι το ΠΑΣΟΚ θα στηρίξει για δήμαρχο Αθηναίων, τον κ. Γιώργο Καμίνη, Πειραιά τον κ. Γιάννη Μίχα, Θεσσαλονίκης τον κ. Γιάννη Μπουτάρη, Πάτρας τον κ. Δημήτρη Κατσικόπουλο και Ρόδου τον κ. Στάθη Κουσουρνά.
Σε ότι αφορά τις 13 περιφέρειες το ΠΑΣΟΚ θα στηρίξει τους εξής: στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη τον κ. Άρη Γιαννακίδη, στην Κεντρική Μακεδονία τον κ. Μάρκο Μπόλαρη, στην Δυτική Μακεδονία τον κ. Γιάννη Παπαϊορδανίδη, στην Ήπειρο τον κ. Βαγγέλη Αργύρη, στην Θεσσαλία τον κ. Απόστολο Παπατόλια, στην Δυτική Ελλάδα τον κ. Απόστολο Κατσιφάρα, στην Στερεά Ελλάδα τον κ. Κλέαρχο Περγαντά, στην Αττική τον κ. Γιάννη Σγουρό, στην Πελοπόννησο τον συνδυασμό του κ. Πέτρου Τατούλη, στο Βόρειο Αιγαίο τον κ. Νάσο Γιακαλή, στο Ν. Αιγαίο τον κ. Γιάννη Μαχαιρίδη και στην Κρήτη τον κ. Σταύρο Αρναουτάκη.
Σε ότι αφορά την Περιφέρεια Ιονίων ο κ. Τσούρας είπε ότι το πρόσωπο έχει βρεθεί, ανήκει στην ακαδημαϊκή κοινότητα του εξωτερικού και με την λύση ορισμένων εκκρεμοτήτων με το Πανεπιστήμιο στο δυναμικό του οποίου ανήκει θα ανακοινωθεί η υποψηφιότητά του.
Επίσης σε ότι αφορά το σύνολο των υποψηφιοτήτων που θα στηρίξει το ΠΑΣΟΚ, ο κ. Τσούρας ανέφερε ότι μέχρι σήμερα έχουν ανακοινωθεί 152 ονόματα που στηρίζει το ΠΑΣΟΚ, άλλοι 130 που δεν τυγχάνουν της «κεντρικής» στήριξης, ενώ σε 16 δήμους «τρέχουν» ακόμα δημοσκοπήσεις, συνολικά δηλαδή το ΠΑΣΟΚ έχει καταλήξει σε 298 δήμους, ενώ για τους υπόλοιπους 37 οι υποψηφιότητες θα ανακοινωθούν μέσα στο επόμενο δεκαήμερο.
Η αυτοδιοίκηση για το ΠΑΣΟΚ είναι στον πυρήνα της ιδεολογίας και της πολιτικής του και δεν συνιστά μια απλή διαχείριση, αλλά όραμα και πολιτική βούληση, ανέφερε στην εισήγησή του ο κ. Τσούρας, τονίζοντας ότι οι τοπικοί άρχοντες πρέπει να αντιπροσωπεύουν την δύναμη αλλαγής.
Επικαλούμενος αποτελέσματα μετρήσεων σε διάφορες περιοχές της χώρας, ο κ. Τσούρας υπογράμμισε ότι το πρώτο ζητούμενο από τους πολίτες είναι ο δήμαρχος να είναι έντιμο πρόσωπο.
Αναφερόμενος στις δυσκολίες που αντιμετώπισε η επιτροπή ανάδειξης υποψηφίων, ο κ. Τσούρας είπε ότι για πρώτη φορά υπήρχαν τρία νέα ποιοτικά στοιχεία που έπρεπε να αντιμετωπιστούν: τα νέα μεγάλα αυτοδιοικητικά μεγέθη, 13 περιφέρειες και 325 δήμοι, ο σύντομος χρόνος στον οποίο έπρεπε να ληφθούν αποφάσεις, και ο πρωτόγνωρα μεγάλος αριθμός υποψηφιοτήτων που ξεπέρασε τα 6.000 άτομα δηλαδή 18 υποψήφιοι κατά μέσο όρο, ανά δήμο.
Ευχαριστώντας όσους εργάστηκαν στην επιτροπή ανάδειξης υποψηφίων, ο επικεφαλής της κ. Τσούρας, ολοκλήρωσε την ομιλία του λέγοντας πως «έχουμε μόνο μια επιλογή: Να νικήσουμε».


Λίστα με τις υποψηφιότητες στις 13 Περιφέρειες και τους μεγάλους Δήμους  
Μεγάλοι δήμοι


Δήμος Πατρέων: Δημήτρης Κατσικόπουλος
Δήμος Πειραιωτών: Γιάννης Μίχας
Δήμος Θεσσαλονικέων: Γιάννης Μπουτάρης
Δήμος Αθηναίων: Γιώργος Καμίνης


Περιφέρειες


1. Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης: Άρης Γιαννακίδης
2. Κεντρικής Μακεδονίας: Μάρκος Μπόλαρης
3. Δυτικής Μακεδονίας: Γιάννης Παπαϊορδανίδης
4. Ήπειρος: Βαγγέλης Αργύρης
5. Θεσσαλίας: Απόστολος Παπατόλιας
6. Ιονίων Νήσων: - (Όπως είπε ο κ. Τσούρας, έχει επιλεγεί ακαδημαϊκός που διδάσκει στο εξωτερικό και η υποψηφιότητά του θα ανακοινωθεί την ερχόμενη εβδομάδα).
7. Δυτικής Ελλάδας: Απόστολος Κατσιφάρας
8. Στερεάς Ελλάδας: Κλέαρχος Περγαντάς
9. Αττικής: Γιάννης Σγουρός
10. Πελοποννήσου: θα στηριχθεί ο συνδυασμός "Νέα Πελοπόννησος" του Πέτρου Τατούλη
11. Βορείου Αιγαίου: Νάσος Γιακαλής
12. Νοτίου Αιγαίου: Γιάννης Μαχαιρίδης
13. Κρήτης: Σταύρος Αρναουτάκης


Ανακοίνωση εκπροσώπου της Ν.Δ κ. Π. Παναγιωτόπουλου
Μετά την ανακοίνωση των υποψηφίων που θα υποστηριχτούν από το ΠΑΣΟΚ ο Εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Β΄ Αθηνών, κ. Πάνος Παναγιωτόπουλος, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
« Οι κορυφαίοι του ΠΑΣΟΚ γύρισαν τις πλάτες στον πρωθυπουργό, αρνούμενοι να μπουν στα ψηφοδέλτια.
Προφανώς, προβλέπουν ήδη ποιο αποτέλεσμα θα έρθει, ως απάντηση στην καταστροφική πολιτική του Μνημονίου και αποφεύγουν όπως - όπως να εκτεθούν στη λαϊκή ψήφο ».
Ανακοίνωση Δημοκρατικής Αριστεράς
 Για την υποψηφιότητα του Γιώργου Καμίνη στο Δήμο της Αθήνας η Δημοκρατική Αριστερά εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση :
Η οργάνωση Αθήνας της ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ θεωρεί ότι είναι ένα πολύ σημαντικό βήμα η υποστήριξη της υπερκομματικής υποψηφιότητας του Γιώργου Καμίνη από ευρύτερες πολιτικές και κοινωνικές δυνάμεις, όπως έγκαιρα είχε προτείνει το κόμμα της ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ.
Τώρα ξεκινάει μια μεγάλη προσπάθεια με αυτοδιοικητικές πρωτοβουλίες για να αλλάξει σελίδα ο Δήμος της Αθήνας, για να ηττηθεί η σημερινή δημοτική αρχή που συσσώρευσε μόνο μεγάλα προβλήματα και αδιέξοδα στην πόλη, για μια νέα και ουσιαστική σχέση των πολιτών με τον Δήμο.
Τώρα, η υποψηφιότητα του Γιώργου Καμίνη είναι υπόθεση της κοινωνίας των πολιτών.

Το σχόλιό σας

Σχετικά με το blog
-Το blog μας περιλαμβάνει αιχμηρά και καυστικά σχόλια από την επικαιρότητα που επηρεάζουν άμεσα την ζωή μας...!

-ΕΠΙΣΗΣ... ΚΑΤΑΓΡΑΦΟΥΜΕ ΤΑ ΤΟΠΙΚΑ ΔΡΩΜΕΝΑ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ - ΒΟΡΕΙΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ - και όχι μόνο - ΓΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ - ΑΘΛΗΤΙΚΑ - ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ ΤΗΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑ

Υ.Γ.1 ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΑΝΑΦΕΡΟΥΜΕ (ΓΙΑ ΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ΠΟΥ ΚΥΚΛΟΦΟΡΟΥΝ ) ΟΤΙ ΚΕΧΑΓΙΑ ΣΤΑ "ΑΡΧ...Α" ΜΑΣ ΔΕΝ ΒΑΖΟΥΜΕ ΚΑΝΕΝΑΝ ΚΑΙ ΚΑΜΟΙΑ ...!!!

Y.Γ.2 ΚΑΙ ΣΤΟ ΚΑΤΩ...ΚΑΤΩ...ΣΕ ΟΠΟΙΟΝ ΑΡΕΣΟΥΜΕ...
Αναζήτηση
Προηγούμενα Άρθρα
Τελευταίες δημοσιεύσεις
11/10Δήμος ΠΑΙΟΝΙΑΣ :23η Γιορτή Κάστανου Γρίβας !
11/10Δήμος ΛΑΓΚΑΔΑ : Τοποθετήθηκε υπόγειος κάδος στο κέντρο της πόλης στην πλατεία του Λαγκαδά
1/10ΧΑΛΑΣΤΡΑ : Δράσεις του 3ου Δημοτικού Χαλάστρας την ημέρα του Αθλητισμού