Γάτος...Ο Μακεδών!
Φίλους έχω μόνο τα ποντίκια...
Λίγα λόγια για εμένα
Στην αρχή ήμουν άσπρος...! αλλά με τις βλακίες που ακούω και βλέπω καθημερινά έγινα μαύρος...!
Σελίδες


Ορκίστηκε η νέα κυβέρνηση
1123 αναγνώστες
Τρίτη, 7 Σεπτεμβρίου 2010
16:58

 Από τους πρώτους που κατέφθασαν στο Προεδρικό Μέγαρο ήταν μεταξύ άλλων, οι υφυπουργοί Οικονομικών και Αγροτικής Ανάπτυξης Δημήτρης Κουσελάς και Γιάννης Κουτσούκος, ο υπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Δρούτσας, ο υπουργός Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Ανδρέας Λοβέρδος, η υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Λούκα Κατσέλη, ο υφυπουργός Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας Ντίνος Ρόβλιας και ο υφυπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Σπύρος Βούγιας. 
Παρόντες στην τελετή ήταν ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιώργος Πεταλωτής και ο υπουργός Πολιτισμού Π
Στο τέλος της τελετής ο πρωθυπουργός και ο αρχιεπίσκοπος είχαν ολιγόλεπτη νομιλία, ενώ ο κ. Παπανδρέου αποχώρησε από την αίθουσα της τελετής ορκωμοσίας με τον αναπληρωτή υπουργό Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, πρώην γραμματέα του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, Σωκράτη Ξυνίδη. 
Ο πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου μαζί με τους Γ. Πεταλωτή και Π. Γερουλάνο, αλλά και με τα νέα μέλη της κυβέρνησης μετέβησαν στη συνέχεια στο Μέγαρο Μαξίμου.
Στη συνέχεια, ακολουθούν οι τελετές παράδοσης - παραλαβής που θα έχουν έναν πιο άτυπο χαρακτήρα σε σχέση με εκείνες πριν από έντεκα μήνες, όταν τη διακυβέρνηση της χώρας ανέλαβε το ΠΑΣΟΚ. 

 

Η πρώτη συνεδρίαση του νέου υπουργικού συμβουλίου θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή στη Θεσσαλονίκη.

 

Ανοιχτός σε συνεργασίες για αλλαγή στη Θεσσαλονίκη ο Ν. Ευθυμιάδης

 Για τη στήριξη του ΠΑΣΟΚ στον Γιάννη Μπουτάρη τόνισε ότι ενισχύει την υποψηφιότητά του, αλλά αυτή, όπως είπε, δεν εξασφαλίζει τη νίκη και την αλλαγή σελίδας στην πόλη.

Πρόσθεσε πως αυτό που τον ενδιαφέρει είναι το καλό της Θεσσαλονίκης και οποιαδήποτε απόφαση πάρει η δημοτική του παράταξη δεν θα είναι σε αντίθεση με τη βασική αρχή ότι χρειάζεται αλλαγή σελίδας στην πόλη.

Ο κ. Ευθυμιάδης έδωσε συνέντευξη Τύπου και παρουσίασε τις προτάσεις του για ανάπτυξη στη Θεσσαλονίκη με ευημερία για όλους. Οι πυλώνες της ανάπτυξης είναι το λιμάνι, η Διεθνής Εκθεση, η Ζώνη Καινοτομίας, τα εκπαιδευτικά Ιδρύματα και ο πολιτιστικός πλούτος. Συμμέτοχος σε αυτή την ανάπτυξη πρέπει να είναι και ο δήμος και θεωρείται εφικτός ο στόχος για δημιουργία 50.000 θέσεων εργασίας στη Θεσσαλονίκη σε τρία χρόνια.

Όπως είπε, το όραμά του είναι να ξαναγίνει η Θεσσαλονίκη πόλη της παραγωγής και να καταστεί και πάλι σταυροδρόμι παραγωγικών δυνάμεων Ανατολής και Δύσης. 

 

Δικαίωμα ψήφου σε 13.000 μετανάστες και ομογενείς

Στις 13.000 ανέρχεται ο αριθμός των μεταναστών και ομογενών που απέκτησαν δικαίωμα συμμετοχής στις δημοτικές εκλογές του Νοεμβρίου.

 Ο υπουργός Εσωτερικών, Γ. Ραγκούσης Πρόκειται για 10.097 μετανάστες και 2.665 ομογενείς, οι οποίοι κατέθεσαν εγκαίρως τα απαραίτητα δικαιολογητικά.

Με αφορμή τη δημοσιοποίηση των στοιχείων, το υπουργείο Εσωτερικών πέρασε στην αντεπίθεση, όσον αφορά στην κριτική που είχε δεχτεί για το ζήτημα από την αξιωματική αντιπολίτευση. "Δαψεύδονται όλοι όσοι επίμονα διακήρυσσαν τους τελευταίους μήνες ότι το μέτρο της συμμετοχής των μεταναστών στις δημοτικές εκλογές αποβλέπει δήθεν στη ψηφοθηρία, αλλά και καταρρέουν παταγωδώς τα φοβικά μυθεύματα περί αλλοίωσης της εθνικής υπόστασης του εκλογικού σώματος", αναφέρεται στο δελτίο τύπου του υπουργείου.

Σημειώνεται ότι ομογενείς και μετανάστες έχουν δικαίωμα του εκλέγεσθαι μέχρι και το αξίωμα του δημοτικού συμβούλου.

Διαβάστε αναλυτικά στοιχεία για τις αιτήσεις μεταναστών και ομογενών σε κάθε δήμο, επιλέγοντας στο σχετικό σύνδεσμο στη δεξιά στήλη.

Το σχόλιό σας

Σχετικά με το blog
-Το blog μας περιλαμβάνει αιχμηρά και καυστικά σχόλια από την επικαιρότητα που επηρεάζουν άμεσα την ζωή μας...!

-ΕΠΙΣΗΣ... ΚΑΤΑΓΡΑΦΟΥΜΕ ΤΑ ΤΟΠΙΚΑ ΔΡΩΜΕΝΑ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ - ΒΟΡΕΙΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ - και όχι μόνο - ΓΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ - ΑΘΛΗΤΙΚΑ - ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ ΤΗΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑ

Υ.Γ.1 ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΑΝΑΦΕΡΟΥΜΕ (ΓΙΑ ΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ΠΟΥ ΚΥΚΛΟΦΟΡΟΥΝ ) ΟΤΙ ΚΕΧΑΓΙΑ ΣΤΑ "ΑΡΧ...Α" ΜΑΣ ΔΕΝ ΒΑΖΟΥΜΕ ΚΑΝΕΝΑΝ ΚΑΙ ΚΑΜΟΙΑ ...!!!

Y.Γ.2 ΚΑΙ ΣΤΟ ΚΑΤΩ...ΚΑΤΩ...ΣΕ ΟΠΟΙΟΝ ΑΡΕΣΟΥΜΕ...
Αναζήτηση
Προηγούμενα Άρθρα
Τελευταίες δημοσιεύσεις
24/8Δήμος Χαλκηδόνος : Πρόσκληση Ορκωμοσίας... !
22/8ΚΟΥΦΑΛΙΑ - Δήμος Χαλκηδόνος : «Πέθανε το παλιό … Έρχεται το καινούργιο στο δήμο… !»
21/8Παρά...Πολιτικά - Δήμος Χαλκηδόνος : Εξελίξεις για τη διαμόρφωση δημοτικής πλειοψηφίας στον δήμο Χαλκηδόνος
16/8Δήμος Χαλκηδόνας : Επιβεβαιωμένο κρούσμα ιού Δυτικού Νείλου στον Αγ. Αθανάσιο !
13/8Παρά-πολιτικά : "Σεμνά και Ταπεινά ... "
12/8ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΒΗΜΑ ... : "Τα Κακώς Κείμενα "
8/8Ωραιόκαστρο : Στις 27 Αυγούστου η ορκωμοσία της νέας δημοτικής αρχής Ωραιοκάστρο
6/8ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ 7-09-19 ΛΕΜΕ ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΠΡΟΔΟΣΙΑ.
4/815o ΑΝΤΑΜΩΜΑ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΑΘΑΝΑΣΙΟ ΧΑΛΚΗΔΟΝΟΣ
3/8Δήμος Χαλκηδόνος - Σταύρος Αναγνωστόπουλος: Καθημερινή ενημέρωση για θέματα του δήμου…!